Liturgie voor 1 e kerstdag zondag 25 december Westerkerk Veenendaal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Liturgie voor 1 e kerstdag zondag 25 december Westerkerk Veenendaal"

Transcriptie

1 Liturgie voor 1 e kerstdag zondag 25 december Westerkerk Veenendaal Gezang 138 : 1, 3 en 4 - Komt allen tezamen 1.Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der englen hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden die Koning. 3.Het licht van de Vader, licht van den beginne, zien wij omsluierd, verhuld in 't vlees: goddelijk Kind, gewonden in de doeken! Komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden die Koning. 4.O Kind, ons geboren, liggend in de kribbe, neem onze liefde_in genade aan! U, die ons liefhebt, U behoort ons harte! Komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden die Koning.

2 Psalm 98 : 1 en 2 (N.B.) 1.Zingt een nieuw lied voor God den HERE, want Hij bracht wonderen tot stand. Wij zien Hem heerlijk triomferen met opgeheven rechterhand. Zingt voor den HEER, Hij openbaarde bevrijdend heil en bindend recht voor alle volkeren op aarde. Hij doet zoals Hij heeft gezegd. 2.Ja Hij is ons getrouw gebleven, Hij heeft in goedertierenheid, naar de belofte eens gegeven, het huis van Israël bevrijd. Zijn volk is veilig in zijn handen. Hij heeft zijn heerlijkheid ontvouwd. Zo werd tot in de verste landen het heil van onze God aanschouwd. Genadeverkondiging: Titus 3: 4-7 [NBV] 4 Maar toen zijn de goedheid en mensenliefde van God, onze redder, openbaar geworden 5 en heeft hij ons gered, niet vanwege onze rechtvaardige daden, maar uit barmhartigheid. Hij heeft ons gered door het bad van de wedergeboorte en de vernieuwende kracht van de heilige Geest, 6 die hij door Jezus Christus, onze redder, rijkelijk over ons heeft uitgegoten. 7 Zo zijn wij door zijn genade als rechtvaardigen aangenomen en krijgen we deel aan het eeuwige leven waarop we hopen.

3 Psalm 118 : 1 (DNP 2016) -!! in beurtzang allen: De HEER is goed, Hem moet je eren; zijn liefde houdt voor altijd stand. Laat Israël het proclameren: meisjes/vrouwen: Zijn liefde houdt voor altijd stand. Herhaal het zingend, priesterkoren: jongens/mannen: Zijn liefde houdt voor altijd stand. Al wie de HEER dient, laat het horen: allen: Zijn liefde houdt voor altijd stand. Gods goede gebod: Titus 2: [NBV] 11 Gods genade is openbaar geworden tot redding van alle mensen. 12 Ze leert ons dat we goddeloze en wereldse begeerten moeten afwijzen en bezonnen, rechtvaardig en vroom in deze wereld moeten leven, 13 in afwachting van het geluk waarop wij hopen: de verschijning van de majesteit van de grote God en van onze redder Jezus Christus. 14 Hij heeft zichzelf voor ons gegeven om ons van alle zonde vrij te kopen, ons te reinigen en ons tot zijn volk te maken, dat vol ijver is om het goede te doen.

4 Psalm 118 : 7 (DNP 2016) 7.Wij zegenen de grote koning die komt in naam van God, de HEER. Vier nu het feest mee in zijn woning; leg offergaven voor Hem neer. Mijn God, ik zal U dank bewijzen met groene twijgen in de hand. De HEER is goed, Hem moet je prijzen; zijn liefde houdt voor altijd stand. OTH 339 : 1, 2 en 5 - Een Koning is geboren!! in beurtzang allen: Een Koning is geboren, een Koning, een Koning, een Koning is geboren, heb je t al gehoord? meisjes/vrouwen: Hij kwam op aarde wonen als baby tje zo klein; voor alle mensen, ook voor jou wil Hij de Koning zijn. jongens/mannen: Waar is Hij dan geboren, die Koning, die Koning, waar is Hij dan geboren? Ik denk in een paleis.

5 meisjes/vrouwen: O, nee, die Koning die ik ken, de machtigste van al, die kwam niet in een mooi paleis, maar in een arme stal. jongens/mannen: Hoe kan ik Hem dan vinden, die Koning, die Koning, hoe kan ik Hem dan vinden? Weet jij misschien de weg? allen: Die Koning is dichtbij je, je hoeft niet ver op reis; vraag Hem in t kribje van je hart, dan wordt het een paleis, dan wordt het een paleis! Schriftlezing: Lukas 2 : 1-5 [HSV] 21 En het geschiedde in die dagen dat er een gebod uitging van keizer Augustus dat heel de wereld ingeschreven moest worden. 2 Deze eerste inschrijving vond plaats toen Cyrenius over Syrië stadhouder was. 3 En ze gingen allen op weg om ingeschreven te worden, ieder naar zijn eigen stad. 4 Ook Jozef ging op weg, van Galilea uit de stad Nazareth naar Judea, naar de stad van David, die Bethlehem heet, omdat hij uit het huis en het geslacht van David was,

6 5 om ingeschreven te worden met Maria, zijn ondertrouwde vrouw, die zwanger was. 6 En het geschiedde, toen zij daar waren, dat de dagen vervuld werden dat zij baren zou, 7 en zij baarde haar eerstgeboren Zoon, wikkelde Hem in doeken en legde Hem in de kribbe, omdat er voor hen geen plaats was in de herberg. Gezang 507 : 1en 2 Het is al nacht in Bethlehem (NLB 2013) 1.Het is al nacht in Bethlehem, wat wordt de wereld kil! De kind''ren zijn naar bed gegaan, de schapen slapen stil. De herders waken in dit uur, zij slaan hun mantels om maar dan, een hemels vreugdevuur, een zee van licht rondom! 2.Een engel is het Gabriel? verschijnt te middernacht: Wees niet bevreesd, o Israël, God heeft aan u gedacht! Er is vannacht een koningskind geboren in een stal; zie hoe men Hem in doeken windt: de Heer van het heelal.

7 Schriftlezing: Lukas 2 : 6-14 [HSV] 8 En er waren herders in diezelfde streek, die zich ophielden in het open veld en 's nachts de wacht hielden over hun kudde. 9 En zie, een engel van de Heere stond bij hen en de heerlijkheid van de Heere omscheen hen en zij werden zeer bevreesd. 10 En de engel zei tegen hen: Wees niet bevreesd, want zie, ik verkondig u grote blijdschap, die voor heel het volk wezen zal, 11 namelijk dat heden voor u in de stad van David de Zaligmaker geboren is; Hij is Christus, de Heere. 12 En dit zal voor u het teken zijn: u zult het Kindje vinden in doeken gewikkeld en liggend in de kribbe. 13 En plotseling was er bij de engel een menigte van de hemelse legermacht, die God loofde en zei: 14 Eer zij aan God in de hoogste hemelen, en vrede op aarde, in mensen een welbehagen. LB 135 : 1, 2, 3 (LB 1973) 1.Hoor, de englen zingen de eer van de nieuw geboren Heer! Vreed' op aarde, 't is vervuld: God verzoent der mensen schuld. Voegt u, volken, in het koor, dat weerklinkt de hemel door, zingt met algemene stem voor het kind van Bethlehem! Hoor, de englen zingen de_eer van de nieuw geboren Heer!

8 2.Hij, die heerst op 's hemels troon, Here Christus, Vaders Zoon, wordt geboren uit een maagd op de tijd die God behaagt. Zonne der gerechtigheid, woord dat vlees geworden zijt, tussen alle mensen in in het menselijk gezin. Hoor, de englen zingen de_eer van de nieuw geboren Heer! 3.Lof aan U die eeuwig leeft en op aarde vrede geeft, Gij die ons geworden zijt taal en teken in de tijd, al uw glorie legt Gij af ons tot redding uit het graf, dat wij ongerept en rein nieuwgeboren zouden zijn. Hoor, de englen zingen de_eer van de nieuw geboren Heer! Gezang 147 : 1, 4 en 6 (LB 1973) 1.Looft God, gij christnen, maakt Hem groot in zijn verheven troon, die nu zijn rijk voor ons ontsloot en zendt zijn eigen Zoon, en zendt zijn eigen Zoon.

9 4.Hij ruilt met ons op vreemde wijs: Hij neemt ons vlees en bloed en geeft ons in zijns Vaders huis zijn eigen overvloed, zijn eigen overvloed. 6.En nu ontsluit Hij weer de poort van 't schone paradijs. De cherub staat er niet meer voor. God zij lof, eer en prijs! God zij lof, eer en prijs! Gezang 134: 1 en 2 (LB 1973) 1.Eer zij God in onze dagen, eer zij God in deze tijd. Mensen van het welbehagen, roept op aarde vrede uit. Gloria in excelsis Deo, gloria in excelsis Deo. 2.Eer zij God die onze Vader en die onze Koning is. Eer zij God die op de aarde naar ons toe gekomen is. Gloria in excelsis Deo, gloria in excelsis Deo. Zegen aansluitend:

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2015 in de Oosterholthoeve Gloria in excelsis Deo! Eer aan God in de hoge! Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A.

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e Kerstdag 25 december 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang en/of

Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e Kerstdag 25 december 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang en/of Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e Kerstdag 25 december 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 09.00 en/of 10.30. Thema: En het geschiedde in die dagen Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger:

Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger: Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger: ds. M.L.W. Karels Aanvang: 9.30 uur Zingen: gez. 138

Nadere informatie

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen Kerstviering 2018 Welkom, bemoediging en groet Kaars aansteken Gebed Samen zingen: Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len

Nadere informatie

Gezang 138 vers 1, 2, 3en 4. Liturgie morgendienst 1 e kerstdag 2013

Gezang 138 vers 1, 2, 3en 4. Liturgie morgendienst 1 e kerstdag 2013 Gezang 138 vers 1, 2, 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'lenhier geboren. komt, laten wij aanbidden die Koning. Gezang 138 vers

Nadere informatie

De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden!

De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden! Kerstmorgen 25 december 2015 Om 9.30 uur in de Oude Helenakerk Protestantse Gemeente Aalten Voorganger: ds. Wim Everts Organist: Janieke Mollenhorst Trompettist: Peter Bruin Kerstmuziek van orgel en trompet

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2018 in de Oosterholthoeve

Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2018 in de Oosterholthoeve Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2018 in de Oosterholthoeve Voorganger: ds. C.A. van der Graaf Ouderling van dienst: W.F. Westendorp Frank Tanghe (Orgel), Hidde Post (Trompet) Hans Nentjes

Nadere informatie

(G) EEN PLAATS VOOR HEM

(G) EEN PLAATS VOOR HEM (G) EEN PLAATS VOOR HEM KERST 2016 Welkom Maaltijd (G)een plaats Lied 477 : Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der englen hier

Nadere informatie

De viering van Kerst. Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur

De viering van Kerst. Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur De viering van Kerst Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur Voorganger: ds. Karolien Zwerver Ouderling van dienst: Astrid Hommes Organist: Gerhard van Toly Liederen voor de dienst: lied 473

Nadere informatie

Liturgie van de kerstdienst voor de kinderen en jongeren van de Hervormde Gemeente Elim. Kerst.Begrijp je het?

Liturgie van de kerstdienst voor de kinderen en jongeren van de Hervormde Gemeente Elim. Kerst.Begrijp je het? Liturgie van de kerstdienst voor de kinderen en jongeren van de Hervormde Gemeente Elim Kerst.Begrijp je het? 1 Kinderen komen binnen tijdens het zingen van: Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht,

Nadere informatie

Eerste Kerstdag 2014, Oude Kerk te Barneveld. Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de geboorte van de Heere Jezus gedenken.

Eerste Kerstdag 2014, Oude Kerk te Barneveld. Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de geboorte van de Heere Jezus gedenken. Eerste Kerstdag 2014, Oude Kerk te Barneveld Aanvang 10.45 uur. Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de geboorte van de Heere Jezus gedenken. IK VERKONDIG U GROTE BLIJDSCHAP! Voorganger : ds.

Nadere informatie

Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Gerard Kunst

Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Gerard Kunst Met medewerking van: Jeugdclubs, zond Extra Mile Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes brandend in de nacht. En Hij wenst dat ieder tot zijn ere schijn, jij in jouw klein

Nadere informatie

Lezen : Lucas 2 : 1-14 Lucas 2 : Tekst : Lucas 2 : 11-12

Lezen : Lucas 2 : 1-14 Lucas 2 : Tekst : Lucas 2 : 11-12 Lezen : Lucas 2 : 1-14 Lucas 2 : 15-21 Tekst : Lucas 2 : 11-12 Lied 138 : 1 en 3 Psalm 98 : 1 en 2 Gezang 84 : 1, 2, 4 en 6 Gezang 49 NLB 475 Gezang 81 : 3, 4 en 5 Lied 135 : 1 en 2 Gezang 50 Joost en

Nadere informatie

Komt allen tezamen (Sela versie)

Komt allen tezamen (Sela versie) Komt allen tezamen (Sela versie) Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten wij aanbidden, De hemelse eng'len, riepen

Nadere informatie

Programma Kerstnachtdienst

Programma Kerstnachtdienst Programma Kerstnachtdienst 24 december 2013 Orgelspel en dwarsfluit Afkondigingen Samenzang: Stille nacht Stil gebed 1. Stille nacht, heilige nacht! Davids Zoon, lang verwacht, die miljoenen eens zaligen

Nadere informatie

De hemelse eng'len riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbied'ge schreden!

De hemelse eng'len riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbied'ge schreden! 1 Ga je mee? Een warm welkom! Zingen Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur.

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur. L I T U R G I E Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang 10.45 uur. Voorganger: ds. A.D.J. Wessels Orgel : Steven Luitjes Trompet : Guido Grünbauer Orgelspel Binnenkomst

Nadere informatie

LITURGIE. 1 e KERSTDAG 2016 ICHTHUSKERK REEUWIJK. Marjolein Reijneveld en Gerian Tekelenburg Gerard van den Akker

LITURGIE. 1 e KERSTDAG 2016 ICHTHUSKERK REEUWIJK. Marjolein Reijneveld en Gerian Tekelenburg Gerard van den Akker LITURGIE 1 e KERSTDAG 2016 ICHTHUSKERK REEUWIJK Voorganger: Fluit Orgel ds. A.W van der Plas Marjolein Reijneveld en Gerian Tekelenburg Gerard van den Akker Muzikale inleiding Woord van welkom en afkondigingen

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 14 1 Timotheüs 3 vers 16 Lied 73 vers 1, 2, 3 en 4 () Lied 68 vers 1, 2 en 3 () Lied 232 vers 1 en 2 () Psalm 98 vers

Nadere informatie

Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag. Liturgie. 1e kerstdag Vrede op aarde

Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag. Liturgie. 1e kerstdag Vrede op aarde Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag Liturgie 1e kerstdag 2018 Vrede op aarde Komt allen tezamen 1. Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 7 2 Korinthe 8 vers 6 t/m 9 Filippenzen 2 vers 5 t/m 11 Lied 89 (Op Toonhoogte) Psalm 118 vers 12 en 14 Lied 124 vers

Nadere informatie

Thema: In de kribbe?!

Thema: In de kribbe?! Liturgie Eerste Kerstdag 25 december 2014 hervormde gemeente Reeuwijk, Ichthuskerk. Thema: In de kribbe?! Inleidend orgelspel. Welkom en afkondigingen Zingen van enkele kerstliederen voor de dienst. Komt

Nadere informatie

Orde van dienst Tweede Kerstdag. Voorganger: Dr. J.C. Borst Muzikale begeleiding: enkele muzikanten van Jeduthun

Orde van dienst Tweede Kerstdag. Voorganger: Dr. J.C. Borst Muzikale begeleiding: enkele muzikanten van Jeduthun Orde van dienst Tweede Kerstdag Voorganger: Dr. J.C. Borst Muzikale begeleiding: enkele muzikanten van Jeduthun Voor de dienst zingen we: Wat al eeuwen is verteld: 1 en 2 Melodie: Midden in de winternacht,

Nadere informatie

24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst

24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst 24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst Voorzang Power 21:40 uur Joyful Joyful; Ring the Bells of Heaven; Heaven is in this house; Voorzang gemeente 21:55 uur NLB 477:1,4,5

Nadere informatie

Kerstliturgie 25 december 2017

Kerstliturgie 25 december 2017 Kerstliturgie 25 december 2017 Grote of Sint Laurentiuskerk Kerksingel 2, Bergambacht Aanvang: 08.45 en 10.30 uur Voorganger: Ds. Robert R. Eisinga Orgel: Henk Vermeulen en Peter Boele 1 K e r s t 2 0

Nadere informatie

Baalder kerstdienst Zaterdag 24 december Verder werken mee; - De nu-je-onderweg-band - Kinderen en volwassenen uit onze gemeente

Baalder kerstdienst Zaterdag 24 december Verder werken mee; - De nu-je-onderweg-band - Kinderen en volwassenen uit onze gemeente Baalder kerstdienst Zaterdag 24 december 2016 Voorganger: Organist: ds. Wim van der Wel Bert Slijkhuis Verder werken mee; - De nu-je-onderweg-band - Kinderen en volwassenen uit onze gemeente 1 Voor de

Nadere informatie

Prijs nu zijn naam samen met de engelen. o, nacht dat Jezus kwam

Prijs nu zijn naam samen met de engelen. o, nacht dat Jezus kwam Lied 01 Titel: Licht in de nacht Arrangement: Martin Zonnenberg Tweede componist: Adophe Adams Uitvoerende: Lucas Kramer Uitvoering: Solo en samenzang Licht in de nacht: een ster schijnt door de wolken

Nadere informatie

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht.

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. KERST Hij werd geboren in de nacht die al het licht heeft voortgebracht, aan

Nadere informatie

ORDE van DIENST voor dinsdag 24 december 2018 Kerstnachtdienst uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: M. van Mourik trompet:

ORDE van DIENST voor dinsdag 24 december 2018 Kerstnachtdienst uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: M. van Mourik trompet: ORDE van DIENST voor dinsdag 24 december 2018 Kerstnachtdienst 22.30 uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: M. van Mourik trompet: W. Bos voorganger: ds. G.J.Krol VOORZANG Midden in

Nadere informatie

24 december AD 2015 Kerstnacht

24 december AD 2015 Kerstnacht 24 december AD 2015 Kerstnacht Protestante Gemeente Heinkenszand voorganger: ds. Philip van Wijk organist: Ab Faase koor: The Key Singers 2 VOOR DE DIENST Koor: Christmas again Welkom ontsteken van de

Nadere informatie

Liturgie morgendienst. Hervormde gemeente Oud-Vossemeer.

Liturgie morgendienst. Hervormde gemeente Oud-Vossemeer. Liturgie morgendienst 1 e Kerstdag 2018 Hervormde gemeente Oud-Vossemeer. Thema: Wie zoekt die vindt. Voorganger: Ds. P.L. de Jong Organist: Sam Everaers Trompettist: Coen Everaers Orgelspel Zingen: Komt

Nadere informatie

Uit de prekenserie van Bart Gijsbertsen. Thema Het Christuslied (Pnr. 427) Lukas 2: 14

Uit de prekenserie van Bart Gijsbertsen. Thema Het Christuslied (Pnr. 427) Lukas 2: 14 Thema Het Christuslied (Pnr. 427) Lukas 2: 14 Uitgesproken 25 december 1983 in de Ned.Herv.Kerk te s-gravendeel Orde van de dienst: Stil gebed Votum en Groet Aanvangstekst: Er is een zoon voor ons gegeven

Nadere informatie

Liturgie Gezinsdienst Opstandingskerk 1 e Kerstdag :00 uur

Liturgie Gezinsdienst Opstandingskerk 1 e Kerstdag :00 uur Liturgie Gezinsdienst Opstandingskerk 1 e Kerstdag 2017-10:00 uur Martin Drost: orgel Roël van t Slot: gitaar Mirjam van t Slot: zang Rowin Mulder: zang en percussie Lidewij Ruitenburg: viool Koperblazers:

Nadere informatie

Kerstfeest Een ingewikkeld Kind. Hervormde gemeente Barneveld. Predikant ds. L. Plug Orgel Roelof van Middendorp Hoorn Lillian van Delen Melgers

Kerstfeest Een ingewikkeld Kind. Hervormde gemeente Barneveld. Predikant ds. L. Plug Orgel Roelof van Middendorp Hoorn Lillian van Delen Melgers Kerstfeest 2017 Hervormde gemeente Barneveld Een ingewikkeld Kind Predikant ds. L. Plug Orgel Roelof van Middendorp Hoorn Lillian van Delen Melgers 1 Voor de dienst wordt kerstmuziek gespeeld Nadat de

Nadere informatie

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST SAMENZANG KINDERKERSTFEEST 24-12-2017 1. Zacharias, luister goed, dit nieuws is niet gewoon: Jij en je vrouw Elisabet krijgen straks een zoon. Noem hem Johannes, God is goed, want hij is heel speciaal.

Nadere informatie

Kerstfeest. voor de Kinderen. 23 december 2014

Kerstfeest. voor de Kinderen. 23 december 2014 Kerstfeest voor de Kinderen 23 december 2014 De kinderen komen binnen en zingen: Luid klokje kling Luid klokje klingelingeling luid klokje kling Laat de boodschap horen Jezus is geboren Voor die blijde

Nadere informatie

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart Welkom Komt allen tezamen, jubelend van vreugde. Komt nu, o, komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth

Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth Dat is de bedoeling van het kerstfeest: dat we onszelf gaan aanváárden, zoals God ons heeft aanvaard. A.A. van Ruler Predikant: ds. M. P. D. Barth

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 9 Lukas 2 vers 10 t/m 20 Lied 89 vers 1, 2 en 4 (Op Toonhoogte) Lofzang van Maria vers 1 en 3 Psalm 98 vers 1 en 2 (Weerklank)

Nadere informatie

Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018

Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018 Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng len hier geboren. Kom laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Voor de dienst speelt de organist. Samenzang: Komt allen tezamen (Op Toonhoogte 73).

Voor de dienst speelt de organist. Samenzang: Komt allen tezamen (Op Toonhoogte 73). Voor de dienst speelt de organist. Samenzang: Komt allen tezamen (Op Toonhoogte 73). Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len hier geboren.

Nadere informatie

Kerstmorgen In de Voorhof te Woudenberg

Kerstmorgen In de Voorhof te Woudenberg Kerstmorgen 2016 In de Voorhof te Woudenberg Voorganger: ds Pieter Koekkoek Organist: Piet de Vries Combo: Melodisch slagwerk: Jascha Standaart Klarinet: Werner van de Burgh Keyboard: Martin Standaart

Nadere informatie

Liturgie Kerstfeestviering ouderen 16 december Het wordt weer zoals het was!

Liturgie Kerstfeestviering ouderen 16 december Het wordt weer zoals het was! Liturgie Kerstfeestviering ouderen 16 december 2015 Het wordt weer zoals het was! Met medewerking van: Ds. R.R. Eisinga Organiste M. van Steenis Mannenkoor Sola Fide Welkom Zingen: Psalm 98 : 1 Zingt,

Nadere informatie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie vrijdag 25 december 2015 Liturgie Liturgie Eerste Kerstdag 2015 Voor de dienst zingen we enkele Kerstliederen Welkom en mededelingen namens de kerkenraad Thema: Vreugde, vreugde, grote vreugde! Afsluitend

Nadere informatie

Kerstmorgen Lichtbrengers. Oosterlichtkerk Huizen

Kerstmorgen Lichtbrengers. Oosterlichtkerk Huizen Kerstmorgen 2015 Lichtbrengers Oosterlichtkerk Huizen Voor de dienst zingen wij: Hoor de engelen zingen de eer (Lied 481) 1. Hoor, de engelen zingen de eer van de nieuw geboren Heer! Vrede op aarde, t

Nadere informatie

Orde van dienst 1 e Kerstdag 2015 Oude Kerk te Veenendaal

Orde van dienst 1 e Kerstdag 2015 Oude Kerk te Veenendaal Orde van dienst 1 e Kerstdag 2015 Oude Kerk te Veenendaal Iedereen van harte welkom in de Oude Kerk. Fijn dat u/jij er bent! Inleidend orgelspel *Afkondigingen door de ouderling van dienst Thema: Geprezen

Nadere informatie

Kerstviering zondagsschool 25 december uur in de Ark. Thema: Gods plan met Maria

Kerstviering zondagsschool 25 december uur in de Ark. Thema: Gods plan met Maria Kerstviering zondagsschool 25 december 2015 16.30 uur in de Ark Thema: Gods plan met Maria Kinderen van de zondagsschool komen binnen. Op het podium zingen zij het lied: God heeft een plan met je leven.

Nadere informatie

LITURGIE EERSTE KERSTDAG 2017

LITURGIE EERSTE KERSTDAG 2017 WELKOM IN DE HERVORMDE GEMEENTE HAGESTEIN LITURGIE EERSTE KERSTDAG 2017 'KERST: EEN VERRASSING?' Eer zij God 1. Eer zij God in deze dagen Eer zij God in deze tijd Mensen van het welbehagen Roept de aarde

Nadere informatie

Jezus is de morgenster

Jezus is de morgenster Jezus is de morgenster Kinderkerstfeest op 2 de kerstdag 10:00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham Met medewerking van de zondagsschool, kindernevendienst en de clubs Muzikale ondersteuning doormiddel

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 20 Lied 83 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Gezang 138 vers 1, 2, 3 en 4 (Liedboek) Psalm 98 vers 2 (Schoolpsalm) Gezang

Nadere informatie

Thema : Engelenlegers komen met Gods vredesverklaring

Thema : Engelenlegers komen met Gods vredesverklaring Liturgie voor de eredienst op dinsdag 25 december 2018 Eerste kerstdag in de Hervormde kerk te Siddeburen. Thema : Engelenlegers komen met Gods vredesverklaring Aanvang Voorganger Organist : 9.30 uur :

Nadere informatie

Ik vier Kerst en neem mee

Ik vier Kerst en neem mee Ik vier Kerst en neem mee 24 december 2016 Aan deze dienst werken mee: Ds. Karolien Zwerver voorganger Gerhard van Toly organist Cantorij o.l.v. Janny van der Sande zang ZINGEN VOOR DE VIERING Lied 476

Nadere informatie

Inleidend orgelspel. Zingen van kerstliederen:

Inleidend orgelspel. Zingen van kerstliederen: Rembrandt t Inleidend orgelspel Zingen van kerstliederen: Wees niet bevreesd, want zie, ik verkondig u grote blijdschap, die voor heel het volk wezen zal, namelijk dat heden voor u in de stad van David

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor woensdag 25 december 2013, Eerste Kerstdag Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Wim Pardoen Muzikale medewerking: Gerrinka Sinke, dwarsfluit = =

Nadere informatie

Welkom in deze Kerstdienst

Welkom in deze Kerstdienst Welkom in deze Kerstdienst Voorganger: ds. Bram Robbertsen Organist/pianist: Marco Koomans v.d. Dries M.m.v. Vocaal Ensemble Gezang 138 (LvdK) : 1, 2 en 4 Vers 1 Gemeente: Komt allen tezamen, jubelend

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 7 Lied 73 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Gezang 134 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 96 vers 5 en 6 Lied 341 vers

Nadere informatie

Kerstnachtdienst Licht in de nacht. Gereformeerde Kerk Lunteren Voorganger ds. Jaap Hansum M.m.v. Ameezingband

Kerstnachtdienst Licht in de nacht. Gereformeerde Kerk Lunteren Voorganger ds. Jaap Hansum M.m.v. Ameezingband Kerstnachtdienst 2018 Licht in de nacht Gereformeerde Kerk Lunteren Voorganger ds. Jaap Hansum M.m.v. Ameezingband 1 - 21.55 Halleluja - Zingen: Hemelhoog Lied 142 Komt allen tezamen Komt allen tezamen,

Nadere informatie

Kerstviering. Geloof met me mee! 25 december 2018

Kerstviering. Geloof met me mee! 25 december 2018 Kerstviering 25 december 2018 Geloof met me mee! Voorganger: Ds. Eckhardt Groeneveld Organist: Jan-Anton van der Mooren M.m.v: Het koperensemble Voorbereid met de kindernevendienst We zingen voor de dienst:

Nadere informatie

Thema: Een betekenisvol kerstfeest

Thema: Een betekenisvol kerstfeest Liturgie voor de eredienst op eerste Kerstdag 25 december 2017 in de Sionskerk te Papendrecht Thema: Een betekenisvol kerstfeest Voorganger: Ds. A. Vastenhoud Muzikale medewerking: - Ronald Bot - orgel

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Schriftlezing: Lukas 1 vers 57 en 58 Lukas 2 vers 1 t/m 15 Lied 42 vers 1 en 3 (Uit aller Mond) Lied 48 vers 1, 2 en 4 (Uit aller Mond) Psalm 29 vers

Nadere informatie

L I T U R G I E KERSTNACHTDIENST VAN DE 24 DECEMBER 2016

L I T U R G I E KERSTNACHTDIENST VAN DE 24 DECEMBER 2016 L I T U R G I E VAN DE KERSTNACHTDIENST OP 24 DECEMBER 206 Voorganger: da. Tiny van der Schaaf Ouderling van dienst: Anneke van Wijk Organist: Luitzen Overwijk Bij de bloemschikking In het donker van de

Nadere informatie

Kerstdienst Zondagsscholen 2014

Kerstdienst Zondagsscholen 2014 26 december 2014 09:00 uur Goede Herderkerk Opening: Ds. P. Blom Muziek: Ellen van den Brink, Wim de Graaf 1. Samenzang Komt allen tezamen, Jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet

Nadere informatie

VESTINGKERK 2017 KERSTMORGEN

VESTINGKERK 2017 KERSTMORGEN VESTINGKERK 2017 KERSTMORGEN Voorganger Ouderling Diaken Organist m.m.v. : ds. Evert-Jan Vledder : Karel Schaafsma : Hans Visser : Aart v.d. Gronden : cantorij Hellevoet Uitleg bij de liturgische schikking

Nadere informatie

Liturgie voor de. Kerstzang. In de Kapel van Tjuchem. op 24 december 2016

Liturgie voor de. Kerstzang. In de Kapel van Tjuchem. op 24 december 2016 Liturgie voor de Kerstzang In de Kapel van Tjuchem op 24 december 2016 Aanvang : 19.00 uur 1 Orgelspel Opening en welkomswoord Zingen Ps 98 : 3 en 4 Laat heel de aard' een loflied wezen, de psalmen gaan

Nadere informatie

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Liturgie voor 1 e kerstdag 25 december 2016 Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Hervormde Gemeente Haarlo en Waterhoek

Nadere informatie

Kerstnacht Woord van welkom

Kerstnacht Woord van welkom Kerstnacht 2016 Woord van welkom Het Bethelkoor zingt: Als alles duister is (Daarna zingen we het samen) Als alles duister is Onsteek dan een helder licht dat nooit meer dooft Een vuur dat nooit meer dooft

Nadere informatie

De viering van Kerst. Ongewenst geschenk. 25 december 2018, 10:00 uur

De viering van Kerst. Ongewenst geschenk. 25 december 2018, 10:00 uur De viering van Kerst Ongewenst geschenk 25 december 2018, 10:00 uur Voorganger: ds. Karolien Zwerver Ouderling van dienst: Jeroen Vermaas Organist: Gerhard van Toly Lector: Miny Klein Woolthuis Mmv de

Nadere informatie

Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor

Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Komt allen tezamen ~ gezang 138 : 1, 2, 3 en

Nadere informatie

EEN KIND IS ONS GEBOREN DE HEERSCHAPPIJ RUST OP ZIJN SCHOUDERS. Kerstnacht :00 uur

EEN KIND IS ONS GEBOREN DE HEERSCHAPPIJ RUST OP ZIJN SCHOUDERS. Kerstnacht :00 uur EEN KIND IS ONS GEBOREN DE HEERSCHAPPIJ RUST OP ZIJN SCHOUDERS Kerstnacht 2017 22:00 uur Gezang 147 1. Looft God, gij christnen, maakt Hem groot in zijn verheven troon, die nu zijn rijk voor ons ontsloot

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 20 Gezang 138 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 98 vers 2 (Schoolpsalm) Lied 83 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Lofzang

Nadere informatie

Orde van de dienst op 1 e Kerstdag 2016 om 9.30 uur in de Oude Kerk te Lunteren

Orde van de dienst op 1 e Kerstdag 2016 om 9.30 uur in de Oude Kerk te Lunteren Orde van de dienst op 1 e Kerstdag 2016 om 9.30 uur in de Oude Kerk te Lunteren Voorganger ds. J.P. Nap Orgel Arie Naijen Komt, verwondert u hier, mensen Komt, verwondert u hier, mensen, ziet, hoe dat

Nadere informatie

Liturgie van de dienst op 1 ste Kerstdag 2014 in de Dorpskerk van De Bilt

Liturgie van de dienst op 1 ste Kerstdag 2014 in de Dorpskerk van De Bilt Liturgie van de dienst op 1 ste Kerstdag 2014 in de Dorpskerk van De Bilt Voorganger: ds. L.J. Vogelaar Organist: Jan Bulk Fluit: Janine Hoksbergen - Bulk 1 2 Zingen van kerstliederen: Gezang 15 Oude Herv.

Nadere informatie

Liturgie voor de Kerstochtenddiensten, op zondag 25 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 9.00 uur en uur.

Liturgie voor de Kerstochtenddiensten, op zondag 25 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 9.00 uur en uur. Liturgie voor de Kerstochtenddiensten, op zondag 25 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 9.00 uur en 10.30 uur. (met samenzang vanaf 8.50 en 10.20 uur). Voorganger: Ouderlingen van

Nadere informatie

Tweede Kerstdag 26 december Voorganger: ds. K. Meijer Muzikalebegeleiding: Jeduthun M.m.v. Vocaal anders uit Valthermond

Tweede Kerstdag 26 december Voorganger: ds. K. Meijer Muzikalebegeleiding: Jeduthun M.m.v. Vocaal anders uit Valthermond Tweede Kerstdag 26 december 2016 Voorganger: ds. K. Meijer Muzikalebegeleiding: Jeduthun M.m.v. Vocaal anders uit Valthermond Aanvangslied : lied 477: 1, 2 en 3 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde:

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal Gezang 126 : 1 en 3 1.Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor: reeds breekt in deze wereld het licht des hemels door. Nu

Nadere informatie

Kinderkerstfeest. 24 december 2018 Walburgiskerk Zutphen. p r o t e s t a n t s e g e m e e n t e Z u t p h e n

Kinderkerstfeest. 24 december 2018 Walburgiskerk Zutphen. p r o t e s t a n t s e g e m e e n t e Z u t p h e n Kinderkerstfeest 24 december 2018 Walburgiskerk Zutphen p r o t e s t a n t s e g e m e e n t e Z u t p h e n 2 Welkom 2. De hemelse engelen riepen eens de herders weg van de kudde naar t schamel dak.

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerstnachtdienst op zondag 24 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. aanvang: uur

Orde van dienst voor de kerstnachtdienst op zondag 24 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. aanvang: uur Orde van dienst voor de kerstnachtdienst op zondag 24 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. aanvang: 22.00 uur voorganger: ds. Gerco Veening organist: Albert van Eldik lector: Tineke Nijhuis koster:

Nadere informatie

Kerstliturgie. 25 december Grote of St. Laurentiuskerk, Bergambacht

Kerstliturgie. 25 december Grote of St. Laurentiuskerk, Bergambacht Kerstliturgie 25 december 2015 Grote of St. Laurentiuskerk, Bergambacht 08.45 uur en 10.30 uur Dominee R.R. Eisinga Henk Vermeulen en Peter Boele, orgel 1 2 Inleidend orgelspel Welkom en afkondigingen

Nadere informatie

Kerstochtend 25 december : o.l.v. Erik Olislagers

Kerstochtend 25 december : o.l.v. Erik Olislagers Kerstochtend 25 december 2016 Voorganger M.m.v. Organist : ds. C.D. van Alphen : K@njerKidZ! o.l.v. Erik Olislagers : Jaap Dekker Welkom Afkondigingen door ouderling-kerkrentmeester Marco Heemskerk Voor

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4. Zingen Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou.

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4. Zingen Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. We willen vertellen aan groot en aan klein. Dat Jezus de Redder en Helper

Nadere informatie

En zij gingen allen om beschreven te worden, een iegelijk naar zijn eigen stad.

En zij gingen allen om beschreven te worden, een iegelijk naar zijn eigen stad. LICHT Zingen: Psalm 98: 1 Lezen: Lukas 2: 1-14 En het geschiedde in diezelve dagen, dat er een gebod uitging van den keizer Augustus, dat de gehele wereld beschreven zou worden. Deze eerste beschrijving

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van 9:00 uur op kerstmorgen 2017

Liturgie voor de dienst van 9:00 uur op kerstmorgen 2017 Liturgie voor de dienst van 9:00 uur op kerstmorgen 2017 predikant ds. Reinoud Koning piano Rik Nijs koster beamer Arjan van den Bor LIEDEREN VOOR DE DIENST Zingen gezang 138 1) Komt allen tezamen, jubelend

Nadere informatie

Eerste Kerstdagdienst

Eerste Kerstdagdienst Eerste Kerstdagdienst Op 25 december 2018 Om 9.30 uur In de Hervormde Kerk Te Sprang Predikant Ds. E. van Wijk Organist Peter Nieuwkoop Cornet Jan Wouters Koster Henk van Zelst Voor de dienst speelt de

Nadere informatie

Kerstfeest 2017 groep 5

Kerstfeest 2017 groep 5 Kerstfeest 2017 groep 5 Ere zij God, ere zij God, in den hoge, in den hoge, in den hoge. Vrede op aarde, vrede op aarde. In de mensen een welbehagen. Ere zij God in den hoge, ere zij God in den hoge. Vrede

Nadere informatie

emeente Sprang Kinderkerstfeest BELOOFD is BELOOFD Op 25 december 2016 om uur in de Hervormde Kerk van Sprang

emeente Sprang Kinderkerstfeest BELOOFD is BELOOFD Op 25 december 2016 om uur in de Hervormde Kerk van Sprang emeente Sprang Kinderkerstfeest BELOOFD is BELOOFD \ Op 25 december 2016 om 17.00 uur in de Hervormde Kerk van Sprang Voor de samenkomst wordt muziek gespeeld Zingen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde:

Nadere informatie

KERSTNACHTSAMENKOMST

KERSTNACHTSAMENKOMST KERSTNACHTSAMENKOMST Vóór we beginnen zingen we samen: (vanaf 21.45 u.) Lied: Gez. 141: 1, 2 1 Ik kniel aan uwe kribbe neer, o Jezus, Gij mijn leven! Ik kom tot U en breng U, Heer, wat Gij mij hebt gegeven.

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Kerst 25 december 2018

ORDE VAN DIENST Kerst 25 december 2018 ORDE VAN DIENST Kerst 25 december 2018 Thema: Kwetsbare liefde met medewerking van koperensemble TOG en Umami Zingen voor de dienst Lied 477: 1, 2 en 4 1. Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt

Nadere informatie

God neemt een plaats

God neemt een plaats ORDE van DIENST voor vrijdag 25 december 2015 EERSTE KERSTDAG God neemt een plaats 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen voorganger: ds G.J.Krol Christelijke Muziekvereniging Prinses Marijke

Nadere informatie

Kerstliturgie. 25 december Grote of St. Laurentiuskerk Bergambacht. Aanvang: en uur. Voorganger: Dr. P.F. Bouter

Kerstliturgie. 25 december Grote of St. Laurentiuskerk Bergambacht. Aanvang: en uur. Voorganger: Dr. P.F. Bouter Kerstliturgie 25 december 2016 Aanvang: 08.45 en 10.30 uur Voorganger: Dr. P.F. Bouter Orgel: Henk Vermeulen Peter Boele Grote of St. Laurentiuskerk Bergambacht 1 2 Inleidend orgelspel Welkom en afkondigingen

Nadere informatie

Kerstochtendviering in Tubbergen Protestantse Kerk Tubbergen 25 december Aanvang 10:00 Liturgische kleur: Wit Voorganger: Proponent Rosée van

Kerstochtendviering in Tubbergen Protestantse Kerk Tubbergen 25 december Aanvang 10:00 Liturgische kleur: Wit Voorganger: Proponent Rosée van Kerst 2017 Kerstochtendviering in Tubbergen Protestantse Kerk Tubbergen 25 december 2017 - Aanvang 10:00 Liturgische kleur: Wit Voorganger: Proponent Rosée van der Kaap-Busscher m.m.v. het koor Zang en

Nadere informatie

Kerstliturgie. Jakob was de vader van Jozef. Jozef was de man van Maria, en Maria was de moeder van Jezus.

Kerstliturgie. Jakob was de vader van Jozef. Jozef was de man van Maria, en Maria was de moeder van Jezus. Kerstliturgie Jezus Christus kwam uit de familie van David en Abraham. Abraham was de vader van Izak. Izak was de vader van Jakob Salmon was de vader van Boaz. De moeder van Boaz was Rachab. Boaz was de

Nadere informatie

KERSTNACHT IN DE PETRAKERK. 24 december Ruach o.l.v. Wim Vochteloo

KERSTNACHT IN DE PETRAKERK. 24 december Ruach o.l.v. Wim Vochteloo KERSTNACHT IN DE PETRAKERK 24 december 2011 Voorganger Organist Koor Lector Ds. Peter Mol Gerard Rosier Ruach o.l.v. Wim Vochteloo Annie Keizer - VOORAF - Orgelspel Zingen: Daar is uit s werelds duistre

Nadere informatie

Liturgie. Eerste Kerstdag 25 december hervormde gemeente Reeuwijk Ichthuskerk

Liturgie. Eerste Kerstdag 25 december hervormde gemeente Reeuwijk Ichthuskerk Liturgie Eerste Kerstdag 25 december 2015 hervormde gemeente Reeuwijk Ichthuskerk Thema: Grote blijdschap voor ieder Voorganger: ds. M.J. Tekelenburg Orgel: Gerard van den Akker Fluit: Marjolein Reijneveld

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 09 december 2018, tweede Adventszondag, in de Hervormde gemeente te Den Ham.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 09 december 2018, tweede Adventszondag, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 09 december 2018, tweede Adventszondag, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. E.J. Prins Jenny Valk Bram Jaspers

Nadere informatie

Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen >

Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen > Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen > Thema: Gods liefde uit de doeken. Kees Kraayenoord: Kom verwonderd U hier mensen (Start ongeveer rond 21:47:43 uur) Afkondingen > Thema: Gods liefde uit

Nadere informatie

Het wonder van de doorbroken eenzaamheid

Het wonder van de doorbroken eenzaamheid Kerstnachtdienst 2013 Dorpskerk Heemskerk Het wonder van de doorbroken eenzaamheid Voorganger: ds Marco Visser M.m.v. zang o.l.v. Anja van der Ploeg Fluit: Marion Loos-Geskus Ouderling: Wim Boender Diaken:

Nadere informatie

Liturgie kerstnacht zangdienst maandag 24 december 2018 Aanvang uur. We zitten vol.

Liturgie kerstnacht zangdienst maandag 24 december 2018 Aanvang uur. We zitten vol. Liturgie kerstnacht zangdienst maandag 24 december 2018 Aanvang 21.00 uur We zitten vol. 1 2 De klokken luiden. Orgelspel Zingen: Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o

Nadere informatie

Liturgie eerste kerstdag 25 december :30 uur, Oude kerk te Barneveld

Liturgie eerste kerstdag 25 december :30 uur, Oude kerk te Barneveld Liturgie eerste kerstdag 25 december 2018 9:30 uur, Oude kerk te Barneveld Predikant: ds. S.J. Verheij Ouderling van dienst: oud. J. Haan Welkom: oud. H van den Hazel Organist: Roelof van Middendorp Orgelspel

Nadere informatie

Kerst in Witharen: God vinden in de Kribbe

Kerst in Witharen: God vinden in de Kribbe Kerst in Witharen: God vinden in de Kribbe Voorganger: Organist: Prop. Y. Breemes uit Rijssen Dhr. K. Schaap Met medewerking van: B-slagwerkensemble Soli Deo Gloria Ommen 1 Soli Deo Gloria speelt voor

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst op dinsdag 25 december 2018 om 09:30 in de Nieuwe Kerk Voorganger: dr. W. Dekker te Oosterwolde (Gld.).

Liturgie voor de eredienst op dinsdag 25 december 2018 om 09:30 in de Nieuwe Kerk Voorganger: dr. W. Dekker te Oosterwolde (Gld.). Liturgie voor de eredienst op dinsdag 25 december 2018 om 09:30 in de Nieuwe Kerk Voorganger: dr. W. Dekker te Oosterwolde (Gld.). Eerste Kerstdag Zingen: OTH(2015), lied 96 (Nu zijt wellekome) 1 Nu zijt

Nadere informatie