L I T U R G I E. Thema: Kerst: Wie het kleine niet eert

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "L I T U R G I E. Thema: Kerst: Wie het kleine niet eert"

Transcriptie

1 L I T U R G I E 1 e Kerstdag 25 december 2016 Thema: Kerst: Wie het kleine niet eert Voorganger: ds. T.C. Verhoef Met medewerking van: Een gelegenheidskoor o.l.v. Marlies de Groot Vleugel: Wietze van der Veen en Rozemarijn Kamphorst Orgel: Henk van Asperen Een muziekensemble bestaande uit: Lieneke Verhoef - hobo Miriam van de Bunt - saxofoon Evert Top - trombone Henk Schipper - euphonium

2

3 Muziek door het muziekensemble Welkom en mededelingen Samenzang: Psalm 149: 1 en 2 1. Halleluja! laat opgetogen een nieuw gezang den Heer verhogen laat allen die Gods naam belijden zich eensgezind verblijden Volk van God, loof Hem die u schiep, Israël, dank Hem die u riep. Trek, Sion, in een blijde stoet. uw Koning tegemoet 2. Laat het een hoge feestdag wezen De naam des Heren wordt geprezen met het aloude lied der vaad'ren De heil'ge reien naad'ren En zo danst in het morgenlicht heel Gods volk voor zijn aangezicht en slaat de harp en roert de trom in 's Heren heiligdom. Votum en groet Jezus zegt: Ik ben niet gekomen om gediend te worden, maar om te dienen en Mijn leven te geven als losprijs voor velen. (Mark.10:45) Samenzang: Wij trekken in een lange stoet (OTH 85) couplet 1 en 4 1. Wij trekken in een lange stoet op weg naar Bethlehem, wij gaan uw koning tegemoet, o stad Jeruzalem! Gezegend die zijn komst begroet en knielen wil voor hem! Wij loven U, koning en Heer, koning en Heer, wij loven U, koning en Heer!

4 3. Wij gaan op weg naar Bethlehem, daar ligt Hij in een stal, die koning in Jeruzalem voor eeuwig wezen zal! Laat klinken dan met luider stem en blij bazuingeschal: wij loven U, koning en Heer,koning en Heer, wij loven U, koning en Heer! Geloofsbelijdenis (om te weten wat we geloven en vooral in Wie we geloven) Samen spreken we uit dat en wat we geloven met de woorden van de Twaalf artikelen van het Christelijk geloof Ik geloof in God, Hij heeft alles gemaakt, niet alleen de hemel maar ook de aarde. Ik geloof in de Here Jezus. Hij is de enige Zoon van God. Hij is onze Here. Hij werd ontvangen van de Heilige Geest en werd geboren uit Maria, terwijl zij nog maagd was. Hij heeft geleden. Hij werd onder Pontius Pilatus gekruisigd, Hij stierf en werd begraven en Hij is neergedaald tot in de hel. Hij is op de derde dag weer opgestaan uit de doden. Hij is opgevaren naar de hemel, om daar te zitten naast God op de troon. Hij zal vanuit de hemel op een dag komen om de Rechter van alle mensen te zijn. Hij zal sommigen veroordelen tot de altijd durende dood. De mensen die in Hem geloven mogen met Hem leven. Ik geloof in de Heilige Geest. Ik geloof een heilige, algemene Christelijke kerk, de gemeenschap van heiligen.

5 Ik geloof de vergeving van zonden (ook van mijn zonden). Ik geloof dat mensen na hun dood eens weer zullen leven. Ik geloof een eeuwig leven. Amen (want dat betekent: dit geloof ik ècht!) Samenzang: Gezang 26 vers 1 (LvdK) Daar is uit 's werelds duist're wolken een licht der lichten opgegaan Komt tot zijn schijnsel, alle volken en gij, mijn ziele, bid het aan Het komt de schaduwen beschijnen de zwarte schaduw van de dood De nacht der zonde zal verdwijnen genade spreidt haar morgenrood Koor: In het licht In de donkere nacht verschijnt een licht en de duisternis krijgt het niet in haar macht. Eeuwenlang al voorzegd: het woord van God dat geboren wordt. Hoop waar de wereld op wacht. Refrein: In het licht van Gods Zoon zien wij zijn goedheid, zijn waarheid. In het licht van Gods Zoon, brengt Hij in kleinheid zijn grootheid dichtbij.

6 Niemand ziet Gods gezicht, maar in zijn zoon wordt Hij een persoon, maakt Hij bekend wie Hij is. Refrein In mijn donkere nacht Verschijnt zijn licht en de duisternis krijgt het nooit in haar macht. Gebed Alle kinderen van de basisschool mogen naar voren komen om de volgende liederen samen het koor te zingen. Kinderlied BELOFTE VAN DE MESSIAS door kinderen en koor Refrein: Kom erbij, ook voor jou, - beloofd is beloofd had God in gedachten: Zijn Zoon zou Redder zijn. Hij maakt waar, Hij is trouw: beloofd is beloofd. Jij mag Hem verwachten, dat zal een feestdag zijn! Couplet Vandaag zingen wij samen: Wat God belooft komt uit, Hij gaf ons de Messias, er klinkt een nieuw geluid. Refrein De Redder is geboren, het is Maria s Zoon. Laat iedereen het horen, Gods Zoon en Mensenzoon. Refrein Hij kwam en zal weer komen als alles wordt hersteld, een feest waarvan wij dromen: Messias, Koning, Held!

7 Allen, (gemeente en koor) Refrein Kom erbij, ook voor jou, - beloofd is beloofd had God in gedachten: Zijn Zoon zou Redder zijn. Hij maakt waar, Hij is trouw: beloofd is beloofd. Jij mag Hem verwachten, dat zal een feestdag zijn! Eeuwen lang geleden door kinderen en koor 1. Eeuwenlang geleden In een donker dal Zochten herders naar een kindje In een arme stal Nog maar pas geboren Al zo lang verwacht En er zongen engelenkoren Door de nacht Refrein: Wij zingen gloria, gloria Voor het kindje klein en teer Gloria gloria Voor de allerhoogste Heer 2. Eeuwenlang geleden Was ik er niet bij Maar het wonder is gebleven Ook voor jou en mij Want datzelfde kindje Uit die arme stal Eren wij nu als de Koning Van t heelal Refrein 2x (tweede keer met gemeente) Wij zingen gloria gloria Voor het kindje klein en teer Gloria gloria Voor de allerhoogste Heer.

8 Kinderen mogen nu naar de kindernevendienst Samenzang: Gezang 138: 1 en 2 (LvdK) 1. Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len hier geboren Komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden die Koning 2. De hemelse eng len riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedige schreden! Komt, laten wij aanbidden komt, laten wij aanbidden komt, laten wij aanbidden die Koning 1e Schriftlezing: Lukas 2: 1-7 (Herziene Staten Vertaling) De geboorte van Jezus 1 En het geschiedde in die dagen dat er een gebod uitging van keizer Augustus dat heel de wereld ingeschreven moest worden. 2 Deze eerste inschrijving vond plaats toen Cyrenius over Syrië stadhouder was. 3 En ze gingen allen op weg om ingeschreven te worden, ieder naar zijn eigen stad. 4 Ook Jozef ging op weg, van Galilea uit de stad Nazareth naar Judea, naar de stad van David, die Bethlehem heet, omdat hij uit het huis en het geslacht van David was, 5 om ingeschreven te worden met Maria, zijn ondertrouwde vrouw, die zwanger was. 6 En het geschiedde, toen zij daar waren, dat de dagen vervuld werden dat zij baren zou, 7 en zij baarde haar eerstgeboren Zoon, wikkelde Hem in doeken en legde Hem in de kribbe, omdat er voor hen geen plaats was in de herberg.

9 Koor: Via Bethlehem Niet zomaar een nacht als zovele, niet zomaar een lied of gedicht. Geen loze belofte, geen valse hoop, maar het lang verwachte Licht. De Weg en de Waarheid, het Leven, de enige echte manier om tot de vervulling te komen. Verwelkom de Zoon Hij is hier. Hij bemoeit zich met ons via Bethlehem en spreekt tot ons hart hier en nu. Hij geeft zich in Hem Die ons voor is gegaan. Ga mee via Bethlehem. Meer dan een ster aan de hemel, meer dan een engelenkoor. Veel meer dan een stal en een kribbe, dit gaat alle tijden door. De Weg en de Waarheid, het Leven, de enige echte manier om tot de vervulling te komen. Verwelkom de Zoon Hij is hier. Hij bemoeit zich met ons via Bethlehem en spreekt tot ons hart hier en nu. Hij geeft zich in Hem Die ons voor is gegaan. Ga mee via Bethlehem. Verkondiging Thema: Wie het kleine niet eert Samenzang: Psalm 98: 2 en 3 (LvdK) 2. Ja, Hij is ons getrouw gebleven, Hij heeft in goedertierenheid, naar de belofte eens gegeven, het huis van Israël bevrijd. Zijn volk is veilig in zijn handen. Hij heeft zijn heerlijkheid ontvouwd. Zo werd tot in de verste landen het heil van onze God aanschouwd.

10 3. Laat heel de aard' een loflied wezen, de psalmen gaan van mond tot mond. De naam des Heren wordt geprezen, lofzangen gaan de wereld rond. Hosanna voor de grote Koning, verhef, bazuin, uw stem van goud, de Heer heeft onder ons zijn woning de Heer die bij ons intocht houdt. Dankgebed en voorbede Collecten Samenzang (staande): Ere zij God Ere zij God, ere zij God, in den hoge, in den hoge, in den hoge. Vrede op aarde, vrede op aarde, in de mensen een welbehagen. Ere zij God in den hoge, ere zij God in den hoge. Vrede op aarde, vrede op aarde, vrede op aarde, vrede op aarde. in de mensen, in de mensen een welbehagen, in de mensen een welbehagen, een welbehagen. Ere zij God, ere zij God, in den hoge, in den hoge, in den hoge! Vrede op aarde, vrede op aarde, in de mensen, een welbehagen. Amen, amen. Zegen Uitleidende muziek

11

12 Kerstgroet vanuit De Fontein Met kleine dingen kunnen we veel groots van Hem laten zien Op 25 december is om 10:00 uur de dienst voor jong en oud.

emeente Sprang Kinderkerstfeest BELOOFD is BELOOFD Op 25 december 2016 om uur in de Hervormde Kerk van Sprang

emeente Sprang Kinderkerstfeest BELOOFD is BELOOFD Op 25 december 2016 om uur in de Hervormde Kerk van Sprang emeente Sprang Kinderkerstfeest BELOOFD is BELOOFD \ Op 25 december 2016 om 17.00 uur in de Hervormde Kerk van Sprang Voor de samenkomst wordt muziek gespeeld Zingen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde:

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger:

Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger: Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger: ds. M.L.W. Karels Aanvang: 9.30 uur Zingen: gez. 138

Nadere informatie

Kerstfeest. voor de Kinderen. 23 december 2014

Kerstfeest. voor de Kinderen. 23 december 2014 Kerstfeest voor de Kinderen 23 december 2014 De kinderen komen binnen en zingen: Luid klokje kling Luid klokje klingelingeling luid klokje kling Laat de boodschap horen Jezus is geboren Voor die blijde

Nadere informatie

Eerste Kerstdag 2016 IMMANUËL

Eerste Kerstdag 2016 IMMANUËL Eerste Kerstdag 2016 IMMANUËL Woord van welkom Het Bethelkoor zingt: A Christmas Prayer Wij zingen: Gezang 139 Komt verwondert U 1 Komt, verwondert u hier, mensen, ziet, hoe dat u God bemint, ziet vervuld

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e Kerstdag 25 december 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang en/of

Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e Kerstdag 25 december 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang en/of Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e Kerstdag 25 december 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 09.00 en/of 10.30. Thema: En het geschiedde in die dagen Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2015 in de Oosterholthoeve Gloria in excelsis Deo! Eer aan God in de hoge! Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A.

Nadere informatie

Kerstviering zondagsschool 25 december uur in de Ark. Thema: Gods plan met Maria

Kerstviering zondagsschool 25 december uur in de Ark. Thema: Gods plan met Maria Kerstviering zondagsschool 25 december 2015 16.30 uur in de Ark Thema: Gods plan met Maria Kinderen van de zondagsschool komen binnen. Op het podium zingen zij het lied: God heeft een plan met je leven.

Nadere informatie

Thema: In de kribbe?!

Thema: In de kribbe?! Liturgie Eerste Kerstdag 25 december 2014 hervormde gemeente Reeuwijk, Ichthuskerk. Thema: In de kribbe?! Inleidend orgelspel. Welkom en afkondigingen Zingen van enkele kerstliederen voor de dienst. Komt

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2018 in de Oosterholthoeve

Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2018 in de Oosterholthoeve Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2018 in de Oosterholthoeve Voorganger: ds. C.A. van der Graaf Ouderling van dienst: W.F. Westendorp Frank Tanghe (Orgel), Hidde Post (Trompet) Hans Nentjes

Nadere informatie

Gezang 138 vers 1, 2, 3en 4. Liturgie morgendienst 1 e kerstdag 2013

Gezang 138 vers 1, 2, 3en 4. Liturgie morgendienst 1 e kerstdag 2013 Gezang 138 vers 1, 2, 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'lenhier geboren. komt, laten wij aanbidden die Koning. Gezang 138 vers

Nadere informatie

Welkom in deze Kerstdienst

Welkom in deze Kerstdienst Welkom in deze Kerstdienst Voorganger: ds. Bram Robbertsen Organist/pianist: Marco Koomans v.d. Dries M.m.v. Vocaal Ensemble Gezang 138 (LvdK) : 1, 2 en 4 Vers 1 Gemeente: Komt allen tezamen, jubelend

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 9 Lukas 2 vers 10 t/m 20 Lied 89 vers 1, 2 en 4 (Op Toonhoogte) Lofzang van Maria vers 1 en 3 Psalm 98 vers 1 en 2 (Weerklank)

Nadere informatie

Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar!

Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar! Samenzang Lied 138: De kerstnachtdienstcommissie van de drie kerken te Onstwedde wensen u: Gezegende Kerstdagen en Gods Zegen voor het nieuwe jaar! Kerstnachtdienst 24 december 2015 Komt allen tezamen,

Nadere informatie

Kerstliturgie. 25 december Grote of St. Laurentiuskerk Bergambacht. Aanvang: en uur. Voorganger: Dr. P.F. Bouter

Kerstliturgie. 25 december Grote of St. Laurentiuskerk Bergambacht. Aanvang: en uur. Voorganger: Dr. P.F. Bouter Kerstliturgie 25 december 2016 Aanvang: 08.45 en 10.30 uur Voorganger: Dr. P.F. Bouter Orgel: Henk Vermeulen Peter Boele Grote of St. Laurentiuskerk Bergambacht 1 2 Inleidend orgelspel Welkom en afkondigingen

Nadere informatie

Eerste Kerstdag 2014, Oude Kerk te Barneveld. Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de geboorte van de Heere Jezus gedenken.

Eerste Kerstdag 2014, Oude Kerk te Barneveld. Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de geboorte van de Heere Jezus gedenken. Eerste Kerstdag 2014, Oude Kerk te Barneveld Aanvang 10.45 uur. Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de geboorte van de Heere Jezus gedenken. IK VERKONDIG U GROTE BLIJDSCHAP! Voorganger : ds.

Nadere informatie

Stil gebed votum en groet. Aanvangstekst Joh 3: 16 16. Zingen Psalm 149:1, 2 en 5. Gebed. Muziekgroep zingt: In het licht. Samenzang Gezang 138

Stil gebed votum en groet. Aanvangstekst Joh 3: 16 16. Zingen Psalm 149:1, 2 en 5. Gebed. Muziekgroep zingt: In het licht. Samenzang Gezang 138 Liturgie voor de kerstmorgendienst 2014 om 9.30 uur In de Christelijke Gereformeerde Kerk, Open Poort Boskoop Deze dienst is een gecombineerde dienst samen met de doven en slechthorende brs. en zrs. uit

Nadere informatie

Wij zijn op weg Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Tweede Kerstdag 2016

Wij zijn op weg Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Tweede Kerstdag 2016 Wij zijn op weg Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Tweede Kerstdag 2016 Inleidende muziek Samenzang Lofzang van Zacharias Dus wordt des HEEREN volk geleid,

Nadere informatie

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel

25 december Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Liturgie voor 1 e kerstdag 25 december 2016 Voorganger: ds. Co Janssen m.m.v. Accoord Ouderling van dienst: Carla van Welzenis Extra collecte: Kinderen in de knel Hervormde Gemeente Haarlo en Waterhoek

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 14 1 Timotheüs 3 vers 16 Lied 73 vers 1, 2, 3 en 4 () Lied 68 vers 1, 2 en 3 () Lied 232 vers 1 en 2 () Psalm 98 vers

Nadere informatie

Liturgie. Eerste Kerstdag 25 december hervormde gemeente Reeuwijk Ichthuskerk

Liturgie. Eerste Kerstdag 25 december hervormde gemeente Reeuwijk Ichthuskerk Liturgie Eerste Kerstdag 25 december 2015 hervormde gemeente Reeuwijk Ichthuskerk Thema: Grote blijdschap voor ieder Voorganger: ds. M.J. Tekelenburg Orgel: Gerard van den Akker Fluit: Marjolein Reijneveld

Nadere informatie

Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth

Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth Orde van dienst voor 1 e kerstdag 2012 in de Rehoboth Dat is de bedoeling van het kerstfeest: dat we onszelf gaan aanváárden, zoals God ons heeft aanvaard. A.A. van Ruler Predikant: ds. M. P. D. Barth

Nadere informatie

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014 Samenzang - Komt allen te zamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten

Nadere informatie

Kerstliturgie. 25 december Grote of St. Laurentiuskerk, Bergambacht

Kerstliturgie. 25 december Grote of St. Laurentiuskerk, Bergambacht Kerstliturgie 25 december 2015 Grote of St. Laurentiuskerk, Bergambacht 08.45 uur en 10.30 uur Dominee R.R. Eisinga Henk Vermeulen en Peter Boele, orgel 1 2 Inleidend orgelspel Welkom en afkondigingen

Nadere informatie

Voorganger: ds. J. Ariesen Muzikale medewerking: Kees Nottrot, orgel Gert Jan van der Wal, trompet Een Blazersgroep van CMV Oranje Het Martinicombo

Voorganger: ds. J. Ariesen Muzikale medewerking: Kees Nottrot, orgel Gert Jan van der Wal, trompet Een Blazersgroep van CMV Oranje Het Martinicombo Voorganger: ds. J. Ariesen Muzikale medewerking: Kees Nottrot, orgel Gert Jan van der Wal, trompet Een Blazersgroep van CMV Oranje Het Martinicombo 2 Welkom, mededelingen. Stil gebed Lied 477: 1, 2 en

Nadere informatie

Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Gebed Zingen Psalm 98 : 1 en 2

Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Gebed Zingen Psalm 98 : 1 en 2 Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

LITURGIE. 1 e KERSTDAG 2016 ICHTHUSKERK REEUWIJK. Marjolein Reijneveld en Gerian Tekelenburg Gerard van den Akker

LITURGIE. 1 e KERSTDAG 2016 ICHTHUSKERK REEUWIJK. Marjolein Reijneveld en Gerian Tekelenburg Gerard van den Akker LITURGIE 1 e KERSTDAG 2016 ICHTHUSKERK REEUWIJK Voorganger: Fluit Orgel ds. A.W van der Plas Marjolein Reijneveld en Gerian Tekelenburg Gerard van den Akker Muzikale inleiding Woord van welkom en afkondigingen

Nadere informatie

Kerstnachtdienst 24 december M.m.v. : Koor / band Keruchma o.l.v. Wim Schelling Organist : Rick-Jan Hitzerd Voorganger : Ds.

Kerstnachtdienst 24 december M.m.v. : Koor / band Keruchma o.l.v. Wim Schelling Organist : Rick-Jan Hitzerd Voorganger : Ds. Kerstnachtdienst 24 december 2018 M.m.v. : Koor / band Keruchma o.l.v. Wim Schelling Organist : Rick-Jan Hitzerd Voorganger : Ds. Elzo Bijl Welkom 1. Gezang 138 : 1 4 Komt alle tezamen Komt allen tezamen,

Nadere informatie

L I T U R G I E KERSTNACHTDIENST VAN DE 24 DECEMBER 2016

L I T U R G I E KERSTNACHTDIENST VAN DE 24 DECEMBER 2016 L I T U R G I E VAN DE KERSTNACHTDIENST OP 24 DECEMBER 206 Voorganger: da. Tiny van der Schaaf Ouderling van dienst: Anneke van Wijk Organist: Luitzen Overwijk Bij de bloemschikking In het donker van de

Nadere informatie

Voor de dienst speelt de organist. Samenzang: Komt allen tezamen (Op Toonhoogte 73).

Voor de dienst speelt de organist. Samenzang: Komt allen tezamen (Op Toonhoogte 73). Voor de dienst speelt de organist. Samenzang: Komt allen tezamen (Op Toonhoogte 73). Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len hier geboren.

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.C. Batenburg (Gouda) Schriftlezing: 2 Kronieken 5 Lied 223 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 138 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 149 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Thema: Een betekenisvol kerstfeest

Thema: Een betekenisvol kerstfeest Liturgie voor de eredienst op eerste Kerstdag 25 december 2017 in de Sionskerk te Papendrecht Thema: Een betekenisvol kerstfeest Voorganger: Ds. A. Vastenhoud Muzikale medewerking: - Ronald Bot - orgel

Nadere informatie

Orde van de dienst op 1 e Kerstdag 2016 om 9.30 uur in de Oude Kerk te Lunteren

Orde van de dienst op 1 e Kerstdag 2016 om 9.30 uur in de Oude Kerk te Lunteren Orde van de dienst op 1 e Kerstdag 2016 om 9.30 uur in de Oude Kerk te Lunteren Voorganger ds. J.P. Nap Orgel Arie Naijen Komt, verwondert u hier, mensen Komt, verwondert u hier, mensen, ziet, hoe dat

Nadere informatie

Kerst in Witharen: God vinden in de Kribbe

Kerst in Witharen: God vinden in de Kribbe Kerst in Witharen: God vinden in de Kribbe Voorganger: Organist: Prop. Y. Breemes uit Rijssen Dhr. K. Schaap Met medewerking van: B-slagwerkensemble Soli Deo Gloria Ommen 1 Soli Deo Gloria speelt voor

Nadere informatie

Liturgie voor de Kerstochtenddiensten, op zondag 25 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 9.00 uur en uur.

Liturgie voor de Kerstochtenddiensten, op zondag 25 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 9.00 uur en uur. Liturgie voor de Kerstochtenddiensten, op zondag 25 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 9.00 uur en 10.30 uur. (met samenzang vanaf 8.50 en 10.20 uur). Voorganger: Ouderlingen van

Nadere informatie

Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Gerard Kunst

Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Gerard Kunst Met medewerking van: Jeugdclubs, zond Extra Mile Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes brandend in de nacht. En Hij wenst dat ieder tot zijn ere schijn, jij in jouw klein

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 7 2 Korinthe 8 vers 6 t/m 9 Filippenzen 2 vers 5 t/m 11 Lied 89 (Op Toonhoogte) Psalm 118 vers 12 en 14 Lied 124 vers

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 16 Johannes 1 vers 1 t/m 18 Lied 73 vers 1, 2, 3 en 4 () Lied 80 vers 1, 2, 3, 4 en 5 () Lied 63 vers 1, 3 en 4 () Lofzang

Nadere informatie

KERST uur AA Kramer muziekgroep en gemeentekoor olv Theo van Bokkem orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Sarah Meerveld

KERST uur AA Kramer muziekgroep en gemeentekoor olv Theo van Bokkem orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Sarah Meerveld KERST 2018 10.00 uur AA Kramer muziekgroep en gemeentekoor olv Theo van Bokkem orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Sarah Meerveld welkom en mededelingen zingen: Wijs mij de weg naar Betlehem (Sela) votum

Nadere informatie

Kerstdienst Zondagsscholen 2014

Kerstdienst Zondagsscholen 2014 26 december 2014 09:00 uur Goede Herderkerk Opening: Ds. P. Blom Muziek: Ellen van den Brink, Wim de Graaf 1. Samenzang Komt allen tezamen, Jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet

Nadere informatie

Liturgie voor 1 e kerstdag zondag 25 december Westerkerk Veenendaal

Liturgie voor 1 e kerstdag zondag 25 december Westerkerk Veenendaal Liturgie voor 1 e kerstdag zondag 25 december Westerkerk Veenendaal Gezang 138 : 1, 3 en 4 - Komt allen tezamen 1.Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de

Nadere informatie

Kerstliturgie. Jakob was de vader van Jozef. Jozef was de man van Maria, en Maria was de moeder van Jezus.

Kerstliturgie. Jakob was de vader van Jozef. Jozef was de man van Maria, en Maria was de moeder van Jezus. Kerstliturgie Jezus Christus kwam uit de familie van David en Abraham. Abraham was de vader van Izak. Izak was de vader van Jakob Salmon was de vader van Boaz. De moeder van Boaz was Rachab. Boaz was de

Nadere informatie

Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016

Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016 Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016 Psalm 149: 1 en 2 NB 1.Halleluja! laat opgetogen een nieuw gezang den Heer verhogen. laat allen die Gods naam belijden zich eensgezind verblijden.

Nadere informatie

Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor

Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor Voorganger: ds. J.E. de Groot Ouderling van dienst: Wout van Schaik Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Komt allen tezamen ~ gezang 138 : 1, 2, 3 en

Nadere informatie

Welkom in de Menorah 1e kerstdag 2015

Welkom in de Menorah 1e kerstdag 2015 Welkom in de Menorah 1e kerstdag 2015 Voorganger Ouderling v. dienst Organist M.v.v. : Ds. A. H. Boschma : mw. H. Prinsen : dhr. H. Dorsman : Zangroep Menorah o.l.v. N. Boschma Kerstviering in de Menorah

Nadere informatie

Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2

Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2 Orgelspel Woord van welkom Zingen: Lied: 287 Rond het licht dat leven doet 1 en 2 1. Rond het licht dat leven doet groeten wij elkaar met vrede; wie in voor- of tegenspoed zegen zoekt, mag binnentreden,

Nadere informatie

Samenzang: Kom allemaal samen (op de wijs van Komt allen tezamen)

Samenzang: Kom allemaal samen (op de wijs van Komt allen tezamen) Samenzang: Kom allemaal samen (op de wijs van Komt allen tezamen) Kom allemaal samen. Zing het uit van vreugde. Kom nu, ja, kom nu, naar Bethlehem. Hier is de Koning van ons hart geboren. Kom, laten wij

Nadere informatie

Kerstmiddag Ichthuskerk Hersteld Hervormde Gemeente Kruiningen Zaterdag 16 december 2017 Aanvang 14.30u. Het Licht der wereld

Kerstmiddag Ichthuskerk Hersteld Hervormde Gemeente Kruiningen Zaterdag 16 december 2017 Aanvang 14.30u. Het Licht der wereld Kerstmiddag Ichthuskerk Hersteld Hervormde Gemeente Kruiningen Zaterdag 16 december 2017 Aanvang 14.30u Met medewerking van: ds. Van Vugt - opening Leen Heijboer (orgel) Evert van de Kamp (piano) begeleiding

Nadere informatie

KERSTNACHTDIENST 2018

KERSTNACHTDIENST 2018 KERSTNACHTDIENST 2018 HOOP (deel 1: Is er nog hoop?) Protestantse Gemeente Nunspeet Driestwegkerk Maandag 24 december 22.00 uur Voorganger: ds. F.W. Kuipers Organist: Wob Meijering Zang: Nunspeets mannenkoor

Nadere informatie

Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen >

Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen > Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen > Thema: Gods liefde uit de doeken. Kees Kraayenoord: Kom verwonderd U hier mensen (Start ongeveer rond 21:47:43 uur) Afkondingen > Thema: Gods liefde uit

Nadere informatie

WONDERE LIEFDE, GODDELIJK GROOT!

WONDERE LIEFDE, GODDELIJK GROOT! WONDERE LIEFDE, GODDELIJK GROOT! 1 ste kerstdag 2013 Elim, t Harde Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. A. van Dijk Aanvang: 9.30 uur 1 Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen kerstliederen: OTH 73:

Nadere informatie

Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag. Liturgie. 1e kerstdag Vrede op aarde

Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag. Liturgie. 1e kerstdag Vrede op aarde Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag Liturgie 1e kerstdag 2018 Vrede op aarde Komt allen tezamen 1. Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet

Nadere informatie

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST SAMENZANG KINDERKERSTFEEST 24-12-2017 1. Zacharias, luister goed, dit nieuws is niet gewoon: Jij en je vrouw Elisabet krijgen straks een zoon. Noem hem Johannes, God is goed, want hij is heel speciaal.

Nadere informatie

Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom.

Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom. Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om 22.00 uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom. Thema: Nachten m.m.v. Koor: Con Amore o.l.v. Jannie Wichards - van Duuren organist: Elly

Nadere informatie

De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden!

De hemelse englen riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbiedge schreden! Kerstmorgen 25 december 2015 Om 9.30 uur in de Oude Helenakerk Protestantse Gemeente Aalten Voorganger: ds. Wim Everts Organist: Janieke Mollenhorst Trompettist: Peter Bruin Kerstmuziek van orgel en trompet

Nadere informatie

Kerstviering. Geloof met me mee! 25 december 2018

Kerstviering. Geloof met me mee! 25 december 2018 Kerstviering 25 december 2018 Geloof met me mee! Voorganger: Ds. Eckhardt Groeneveld Organist: Jan-Anton van der Mooren M.m.v: Het koperensemble Voorbereid met de kindernevendienst We zingen voor de dienst:

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. voor zaterdag 26 december. 2e kerstdag in de Hervormde kerk te Onstwedde. Aanvang uur

ORDE VAN DIENST. voor zaterdag 26 december. 2e kerstdag in de Hervormde kerk te Onstwedde. Aanvang uur ORDE VAN DIENST voor zaterdag 26 december 2e kerstdag 2015 in de Hervormde kerk te Onstwedde. Aanvang 09.30 uur Voorganger: ds. J.M. Viergever Organist : dhr. H. de Leede Muziekgroep: Genesis Inleidend

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4. Zingen Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou.

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4. Zingen Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. We willen vertellen aan groot en aan klein. Dat Jezus de Redder en Helper

Nadere informatie

Kerstnacht Woord van welkom

Kerstnacht Woord van welkom Kerstnacht 2016 Woord van welkom Het Bethelkoor zingt: Als alles duister is (Daarna zingen we het samen) Als alles duister is Onsteek dan een helder licht dat nooit meer dooft Een vuur dat nooit meer dooft

Nadere informatie

Kerstliturgie 25 december 2017

Kerstliturgie 25 december 2017 Kerstliturgie 25 december 2017 Grote of Sint Laurentiuskerk Kerksingel 2, Bergambacht Aanvang: 08.45 en 10.30 uur Voorganger: Ds. Robert R. Eisinga Orgel: Henk Vermeulen en Peter Boele 1 K e r s t 2 0

Nadere informatie

Liturgie voor de. Kerstzang. In de Kapel van Tjuchem. op 24 december 2016

Liturgie voor de. Kerstzang. In de Kapel van Tjuchem. op 24 december 2016 Liturgie voor de Kerstzang In de Kapel van Tjuchem op 24 december 2016 Aanvang : 19.00 uur 1 Orgelspel Opening en welkomswoord Zingen Ps 98 : 3 en 4 Laat heel de aard' een loflied wezen, de psalmen gaan

Nadere informatie

Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers

Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers Niet bang zijn! Kerstdienst op Eerste kerstdag voor jong en ouder Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers Vooraf zingen we: lied 477 ( Komt allen tesamen

Nadere informatie

Kerstfeest 2015 Hervormde gemeente Sprang

Kerstfeest 2015 Hervormde gemeente Sprang Kerstfeest 2015 Hervormde gemeente Sprang Met haast naar de kribbe Predikant ds. L. Plug Orgel Peter Nieuwkoop Trompet Jan Wouters Koster Herwald Spuijbroek Voor de dienst wordt kerstmuziek gespeeld Nadat

Nadere informatie

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht.

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. KERST Hij werd geboren in de nacht die al het licht heeft voortgebracht, aan

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

Kerstnachtdienst Een klein lichtpuntje

Kerstnachtdienst Een klein lichtpuntje Kerstnachtdienst 2013 van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk van Stellendam Een klein lichtpuntje Voorgangers M.m.v. : Ds. D. Hoolwerf uit Stellendam en Dhr. J. Anninga uit Heinenoord : Gospelkoor

Nadere informatie

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen Kerstviering 2018 Welkom, bemoediging en groet Kaars aansteken Gebed Samen zingen: Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len

Nadere informatie

De viering van Kerst. Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur

De viering van Kerst. Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur De viering van Kerst Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur Voorganger: ds. Karolien Zwerver Ouderling van dienst: Astrid Hommes Organist: Gerhard van Toly Liederen voor de dienst: lied 473

Nadere informatie

Jezus is de morgenster

Jezus is de morgenster Jezus is de morgenster Kinderkerstfeest op 2 de kerstdag 10:00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham Met medewerking van de zondagsschool, kindernevendienst en de clubs Muzikale ondersteuning doormiddel

Nadere informatie

Liturgie Kerstfeestviering ouderen 16 december Het wordt weer zoals het was!

Liturgie Kerstfeestviering ouderen 16 december Het wordt weer zoals het was! Liturgie Kerstfeestviering ouderen 16 december 2015 Het wordt weer zoals het was! Met medewerking van: Ds. R.R. Eisinga Organiste M. van Steenis Mannenkoor Sola Fide Welkom Zingen: Psalm 98 : 1 Zingt,

Nadere informatie

ORDE van DIENST voor dinsdag 25 december 2018 EERSTE KERSTDAG

ORDE van DIENST voor dinsdag 25 december 2018 EERSTE KERSTDAG ORDE van DIENST voor dinsdag 25 december 2018 EERSTE KERSTDAG 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen voorganger: ds G.J.Krol organist: dhr. Jos Rodermans koor: Eight in Hand, o.l.v. Marit

Nadere informatie

Liturgie van de dienst op 1 ste Kerstdag 2014 in de Dorpskerk van De Bilt

Liturgie van de dienst op 1 ste Kerstdag 2014 in de Dorpskerk van De Bilt Liturgie van de dienst op 1 ste Kerstdag 2014 in de Dorpskerk van De Bilt Voorganger: ds. L.J. Vogelaar Organist: Jan Bulk Fluit: Janine Hoksbergen - Bulk 1 2 Zingen van kerstliederen: Gezang 15 Oude Herv.

Nadere informatie

Eerste Kerstdag Oude Kerk 9.00 uur

Eerste Kerstdag Oude Kerk 9.00 uur Eerste Kerstdag 2018 Oude Kerk 9.00 uur Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag dinsdag 25 december 2018, 9.00 uur in de Oude Kerk voorganger ds. Johan Meijer organist Albert van Eldik lector

Nadere informatie

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur.

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur. L I T U R G I E Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang 10.45 uur. Voorganger: ds. A.D.J. Wessels Orgel : Steven Luitjes Trompet : Guido Grünbauer Orgelspel Binnenkomst

Nadere informatie

Liturgie Eerste Kerstdag Dorpskerk De Bilt. Aanvang uur

Liturgie Eerste Kerstdag Dorpskerk De Bilt. Aanvang uur Liturgie Eerste Kerstdag Dorpskerk De Bilt. Aanvang 10.00 uur Voorganger: ds. Gert-Jan Codée Projectkoor o.l.v. Joop den Hartog Jan Bulk, orgel Rik de Olde, trompet, Janine Hoksbergen, dwarsfluit Lukas

Nadere informatie

Programma Kerstnachtdienst

Programma Kerstnachtdienst Programma Kerstnachtdienst 24 december 2013 Orgelspel en dwarsfluit Afkondigingen Samenzang: Stille nacht Stil gebed 1. Stille nacht, heilige nacht! Davids Zoon, lang verwacht, die miljoenen eens zaligen

Nadere informatie

Programma. Kerstfeest zondagsschool Steenenkamer. Dinsdag 21 december Aanvang uur.

Programma. Kerstfeest zondagsschool Steenenkamer. Dinsdag 21 december Aanvang uur. Programma Kerstfeest zondagsschool Steenenkamer Dinsdag 21 december 2010. Aanvang 19.30 uur. 1. Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht Kinderen onderbouw lopen de zaal in We wensen u gezegende kerstdagen

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerstviering op 25 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. Aanvang: 9.00 uur.

Orde van dienst voor de kerstviering op 25 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. Aanvang: 9.00 uur. Orde van dienst voor de kerstviering op 25 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. Aanvang: 9.00 uur. voorganger: ds. Gerco Veening organist: Jan Braakman koster: Marianne Schipper lector: Siewert Steenwijk.

Nadere informatie

Eerste Kerstdagdienst

Eerste Kerstdagdienst Eerste Kerstdagdienst Op 25 december 2018 Om 9.30 uur In de Hervormde Kerk Te Sprang Predikant Ds. E. van Wijk Organist Peter Nieuwkoop Cornet Jan Wouters Koster Henk van Zelst Voor de dienst speelt de

Nadere informatie

God neemt een plaats

God neemt een plaats ORDE van DIENST voor vrijdag 25 december 2015 EERSTE KERSTDAG God neemt een plaats 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen voorganger: ds G.J.Krol Christelijke Muziekvereniging Prinses Marijke

Nadere informatie

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar 18 februari 2018 17.00 uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar Votum Groet LB 705:1, 3, 4 = GK gezang 107:1,3,4 Ere zij aan God, de Vader Gebed voor de preek Johannes 1:1-18 LB 838:4

Nadere informatie

Pinksteren 10 juni 2019 Bethlehemkerk Nieuwerbrug 9.30 uur

Pinksteren 10 juni 2019 Bethlehemkerk Nieuwerbrug 9.30 uur Pinksteren 10 juni 2019 Bethlehemkerk Nieuwerbrug 9.30 uur Voorganger: Ds. A. Baas Zingen: Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder

Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder Aan deze dienst werken o.a. mee: Het Nicolauskerkkoor o.l.v. Joke de Witte René Nijsse op orgel De jongste gemeenteleden Voorganger ds. Corine van Eck Samenzang

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Kerst 25 december 2018

ORDE VAN DIENST Kerst 25 december 2018 ORDE VAN DIENST Kerst 25 december 2018 Thema: Kwetsbare liefde met medewerking van koperensemble TOG en Umami Zingen voor de dienst Lied 477: 1, 2 en 4 1. Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 20 Gezang 138 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 98 vers 2 (Schoolpsalm) Lied 83 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Lofzang

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

Kerstfeest 2018 Drachten Oost, West en Zuid. Thema: Lichtpunt.

Kerstfeest 2018 Drachten Oost, West en Zuid. Thema: Lichtpunt. Kerstfeest 2018 Drachten Oost, West en Zuid. Thema: Lichtpunt. Voorganger: Ds. Anne Henk Boschma. Met medewerking van een groep muzikanten van CMV Crescendo o.l.v. Gatze Verbeek. Liederen voor de dienst:

Nadere informatie

wees niet bang PROTESTANTSE GEMEENTE TE RHENEN Liturgie voor de Kerstnachtviering 24 december 2018, uur Cunerakerk Rhenen

wees niet bang PROTESTANTSE GEMEENTE TE RHENEN Liturgie voor de Kerstnachtviering 24 december 2018, uur Cunerakerk Rhenen PROTESTANTSE GEMEENTE TE RHENEN Liturgie voor de Kerstnachtviering 24 december 2018, 21.30 uur Cunerakerk Rhenen wees niet bang Voorganger: ds Inge de Jong-Baerends m.m.v. het Chr. Gem. koor Eben Haëzer

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van de zondagsschool. Tweede Kerstdag 26 december 9.00 uur Goede Herderkerk

Welkom op het kerstfeest van de zondagsschool. Tweede Kerstdag 26 december 9.00 uur Goede Herderkerk Welkom op het kerstfeest van de zondagsschool Tweede Kerstdag 26 december 9.00 uur Goede Herderkerk Kinderen van de zondagschool zingen: Luidt klokjes klingelingeling, luidt klokjes kling. Laat de boodschap

Nadere informatie

Liturgie 1e kerstdag, 25 december 2015

Liturgie 1e kerstdag, 25 december 2015 Liturgie 1e kerstdag, 25 december 2015 Voorganger: ds. B.H. Steenwijk Organist: Frits Top Fluitiste: Anne van de Brink Koor: Ex Animo onder leiding van: Dick van Asselt Welkom De kerstkaars wordt aangestoken

Nadere informatie

Liturgie Kerstdienst. 25 december aanvang: 9.30 uur

Liturgie Kerstdienst. 25 december aanvang: 9.30 uur Liturgie Kerstdienst 25 december 2017 aanvang: 9.30 uur Hersteld Hervormde Gemeente Abbenbroek 2 9.30 uur Zingen van Kerstliederen (de liederen worden zonder nadere toelichting achter elkaar gezongen)

Nadere informatie

Een herder kijkt verder kerstmusical

Een herder kijkt verder kerstmusical Kerstmorgen 25 december 2014 in Finsterwolde Een herder kijkt verder kerstmusical organist: dhr. W. Eelsing voorganger: Ds. W. Jöhlinger ORGELSPEL MEDEDELINGEN VAN DE KERKENRAAD STIL GEBED (tegelijk met

Nadere informatie

Tweede Kerstdag 26 december Voorganger: ds. K. Meijer Muzikalebegeleiding: Jeduthun M.m.v. Vocaal anders uit Valthermond

Tweede Kerstdag 26 december Voorganger: ds. K. Meijer Muzikalebegeleiding: Jeduthun M.m.v. Vocaal anders uit Valthermond Tweede Kerstdag 26 december 2016 Voorganger: ds. K. Meijer Muzikalebegeleiding: Jeduthun M.m.v. Vocaal anders uit Valthermond Aanvangslied : lied 477: 1, 2 en 3 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde:

Nadere informatie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie vrijdag 25 december 2015 Liturgie Liturgie Eerste Kerstdag 2015 Voor de dienst zingen we enkele Kerstliederen Welkom en mededelingen namens de kerkenraad Thema: Vreugde, vreugde, grote vreugde! Afsluitend

Nadere informatie

Kerstmorgen Walburgiskerk. P r o t e s t a n t s e g e m e e n t e Z u t p h e n

Kerstmorgen Walburgiskerk. P r o t e s t a n t s e g e m e e n t e Z u t p h e n Kerstmorgen 2018 Walburgiskerk P r o t e s t a n t s e g e m e e n t e Z u t p h e n 1 2 mededelingen Opening Kaarsen aansteken Stilte Orgelkoraal Lied 477 : 1, 2, 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde:

Nadere informatie

24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst

24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst 24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst Voorzang Power 21:40 uur Joyful Joyful; Ring the Bells of Heaven; Heaven is in this house; Voorzang gemeente 21:55 uur NLB 477:1,4,5

Nadere informatie

Komt allen tezamen. Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht

Komt allen tezamen. Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes, brandend in de nacht. En Hij wenst dat ieder tot Zijn ere schijn'; jij

Nadere informatie

Kerstfeest 2017 groep 5

Kerstfeest 2017 groep 5 Kerstfeest 2017 groep 5 Ere zij God, ere zij God, in den hoge, in den hoge, in den hoge. Vrede op aarde, vrede op aarde. In de mensen een welbehagen. Ere zij God in den hoge, ere zij God in den hoge. Vrede

Nadere informatie

Zoeken naar liefde. Kerstmorgen 2016

Zoeken naar liefde. Kerstmorgen 2016 Zoeken naar liefde Kerstmorgen 2016 Aan deze dienst werken o.a. mee: Het Nicolauskerkkoor o.l.v. Henk den Haan Organist René Nijsse De jongste gemeenteleden Voorganger ds. Corine van Eck Orgelspel Samenzang

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Eredienst in de Morgensterkerk 15 juli 2012 Dienst van Schrift en Tafel Muziek bij binnenkomst DIENST VAN DE VOORBEREIDING Welkom door de ouderling Stilte (gemeente gaat staan) Bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

Kerstfeest Een ingewikkeld Kind. Hervormde gemeente Barneveld. Predikant ds. L. Plug Orgel Roelof van Middendorp Hoorn Lillian van Delen Melgers

Kerstfeest Een ingewikkeld Kind. Hervormde gemeente Barneveld. Predikant ds. L. Plug Orgel Roelof van Middendorp Hoorn Lillian van Delen Melgers Kerstfeest 2017 Hervormde gemeente Barneveld Een ingewikkeld Kind Predikant ds. L. Plug Orgel Roelof van Middendorp Hoorn Lillian van Delen Melgers 1 Voor de dienst wordt kerstmuziek gespeeld Nadat de

Nadere informatie