Huishoudelijk Reglement. Artikel 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudelijk Reglement. Artikel 1"

Transcriptie

1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1 Algemene bepalingen 1. In dit huishoudelijk reglement zijn alle onderwerpen opgenomen, waarvan de regeling door de Algemene Vergadering gewenst wordt geacht en welke niet in de statuten zijn behandeld. 2. Alle functies, genoemd in statuten en huishoudelijk reglement kunnen zowel door dames als heren bekleed worden. In statuten en huishoudelijk reglement wordt echter uitsluitend de mannelijke vorm gebruikt. Lidmaatschap Artikel 2 1. Indien men als lid tot de vereniging wenst toe te treden dient men een door de vereniging verstrekt opgaveformulier volledig ingevuld in te leveren bij de secretaris van de vereniging. Dit opgaveformulier dient tenminste te bevatten een verklaring waaruit blijkt dat men zich volledig aan de statuten en huishoudelijk reglement onderwerpt of deze respecteert. Personen welke de achttienjarige leeftijd nog niet hebben bereikt hebben bij de opgave als lid de handtekening van hun wettelijke vertegenwoordiger nodig. Daartoe wordt aan elk nieuw lid de statuten en het huishoudelijk reglement verstrekt. 2. Door de opgave, bedoeld in artikel 2 lid 1 wordt men lid van de vereniging mits het bestuur op de eerstvolgende bestuursvergadering geen bezwaar heeft tegen de toelating. Tegen een afwijzende beslissing van het bestuur is beroep mogelijk bij de Algemene Vergadering. 3. Gewone leden worden onderscheiden in senior- en juniorleden. Seniorleden zijn die leden die op 1 juli van het betreffende verenigingsjaar de achttienjarige leeftijd hebben bereikt. Juniorleden zijn die leden die op 1 juli van het betreffende verenigingsjaar tenminste de vijftienjarige leeftijd hebben bereikt, doch de achttienjarige leeftijd niet hebben overschreden. Buitengewone leden worden onderscheiden in aspirantleden, pupillenleden en welpleden. Aspirantleden zijn die leden die op 1 juli van het betreffende verenigingsjaar tenminste de elfjarige leeftijd hebben bereikt, doch de vijftienjarige leeftijd niet hebben overschreden. Pupilleden zijn die leden die op 1 juli van het betreffende verenigingsjaar tenminste de achtjarige leeftijd hebben bereikt, doch de elfjarige leeftijd niet hebben overschreden. Welpleden zijn die leden die op 1 juli van het betreffende verenigingsjaar tenminste de vijfjarige leeftijd hebben bereikt, doch de achtjarige leeftijd niet hebben overschreden.

2 4. Erelid zoals bedoeld in artikel 4 der statuten wordt men indien men op voorstel van het bestuur of tenminste vijf stemgerechtigde leden door de Algemene Vergadering met tenminste 2/3 van het aantal uitgebrachte stemmen als zodanig wordt benoemd, en men deze benoeming aanvaardt. Een bijzondere vorm van erelidmaatschap is het erevoorzitterschap. Dit laatste kan op dezelfde wijze als het erelidmaatschap worden aangeboden aan hen die zich als voorzitter van de vereniging bijzonder verdienstelijk jegens de vereniging hebben gemaakt. Contributies Artikel 3 1. Voor elk van de in artikel 2 onderscheiden leden kan door de Algemene Vergadering een verschillend contributiebedrag worden vastgesteld en tevens voor niet spelende leden, echtparen of duurzaam samenwonenden en jeugdleden, welke uit hetzelfde gezin afkomstig zijn. In bijzondere gevallen kan het bestuur gedeeltelijke vrijstelling van contributie verlenen. Ereleden zijn vrijgesteld van de betaling van contributie. Wedstrijden Artikel 4 1. Alle leden, welke zich hiertoe bij de Technische Commissie hebben aangemeld, zijn verplicht om deel te nemen aan de wedstrijden behoudens het bepaalde in artikel 4 lid 2 van dit reglement. 2. Een lid is niet verplicht om deel te nemen aan een wedstrijd waarvoor hij als speler is aangewezen indien een geldige reden van verhindering kan worden aangevoerd. De geldigheid van deze reden is ter beoordeling van het bestuur en dient mogelijk uiterlijk 2 x 24 uur of anders zo spoedig mogelijk voor de aanvang der wedstrijd ter kennis van de wedstrijdsecretaris te worden gebracht. 3. Onder deelname aan een wedstrijd wordt ook verstaan het beschikbaar zijn als reserve en/of wisselspeler. 4. De aanvoerder van ieder team wordt door de Technische Commissie aangewezen na overleg met het bestuur. De aanvoerder is verantwoordelijk voor het op de juiste wijze (doen) klaarmaken en opruimen van de materialen die voor de wedstrijd van zijn team nodig zijn en tevens voor het dragen van het voorgeschreven tenue door spelers en speelsters van zijn team. Hij is met betrekking hiertoe bevoegd tot het geven van aanwijzingen aan zijn team. De aanvoerder wijst telkens als zijn team hiervoor is aangewezen een aantal spelers uit zijn team aan om de kleedkamers schoon te maken. Hij zorgt voor een eerlijke verdeling van het werk en controleert de uitvoering. De aanvoerder is bevoegd om spelers te wisselen indien dit door de Technische commissie voor zijn team is toegestaan en voor zover deze bevoegdheid niet aan de coach is opgedragen. De aanvoerder heeft voor, tijdens en na de wedstrijd alle rechten en plichten hem opgedragen in het reglement van wedstrijden van het KNKV en de spelregels vastgesteld door de I.K.F. De aanvoerder draagt zorg voor het tijdig bij de wedstrijdsecretaris bezorgen van het wedstrijdformulier. De aanvoerder regelt het vervoer van seniorenteams bij uitwedstrijden.

3 5. Er kan door de Technische Commissie voor een bepaald team een coach worden aangewezen. De coach is bevoegd tot het geven van aanwijzingen met betrekking tot de voorbereiding en het spelen van de wedstrijd. De coach is bevoegd tot het wisselen van spelers en heeft verder alle rechten en plichten hem opgedragen in het reglement van wedstrijden van het KNKV. 6. De spelers zijn verplicht om voor, tijdens en na de wedstrijd aanwijzingen van de aanvoerder en coach op te volgen, voorzover die aanwijzingen voortvloeien uit de bevoegdheden zoals in het huishoudelijk reglement omschreven. Artikel 5 Terrein-, Kantine-, Kleedkamer- en Zaaldiensten. 1. Alle gewone leden, welke deelnemen aan de veld- en/of zaalkorfbalcompetitie, zijn verplicht om bij toerbeurt, na aanwijzing door aanvoerder of een daartoe door het bestuur aan te wijzen functionaris werkzaamheden uit te voeren, zoals het uitleggen van velden, het klaarzetten van het spelmateriaal, het verrichten van werkzaamheden in de kantine en het uitvoeren van zaaldiensten. 2. Een lid is niet verplicht om werkzaamheden uit te voeren waarvoor hij is aangewezen indien een geldige reden van verhindering kan worden aangevoerd. De geldigheid van deze reden is ter beoordeling aan het bestuur en dient, indien mogelijk uiterlijk 2 x 24 uur of anders zo spoedig mogelijk voor de aanvang der werkzaamheden ter kennis van de aanwijzer worden gebracht. Officieel tenue. Artikel 6 1. Het Officiële tenue voor de wedstrijden van de vereniging bestaat uit een korenblauw shirt met witte kraag en manchetten en verder een zwarte broek of rok. Naar keuze blauwe, witte, of blauw-witte kousen of sokken, waarbij gestreefd dient te worden naar uniformiteit in een team. Indien omstandigheden dit wenselijk maken kan het voornoemde shirt worden vervangen door een wit shirt. Bestuur Artikel 7 1. Het bestuur bestaat uit een oneven aantal leden, waaronder naast de in artikel 7 lid 1 der statuten genoemde bestuursleden tenminste twee leden. 2. Het bestuur is verplicht haar taakverdeling uiterlijk twee maanden na verkiezing van nieuwe bestuursleden ter kennis van de leden te brengen. 3. Het bestuur komt tenminste tien maal per jaar in vergadering bijeen. Het bestuur neemt besluiten met meerderheid van stemmen. Bestuursleden zijn tot geheimhouding van verenigingszaken verplicht voorzover dit door het bestuur is opgelegd. Het bestuur coördineert alle werkzaamheden van commissies en functionarissen.

4 4. De voorzitter is belast met: a. de algemene leiding van het bestuur; b. het presideren van de bestuursvergaderingen; c. het presideren van de Algemene Vergaderingen. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt deze vervangen door een ander bestuurslid dat door het bestuur als vice-voorzitter is benoemd. 5. De secretaris is belast met: a. het voeren van de algemene correspondentie van de vereniging en het bijhouden van een archief hiervan; b. het bijhouden van een lijst van leden en begunstigers en het doorgeven van mutaties aan de daarvoor in aanmerking komende personen en instanties; c. het verzorgen van sportkeuringen; d. het verzorgen van spelerskaarten; e. het op de Algemene Vergadering voorlezen van de ingekomen stukken en de notulen tenzij deze gepubliceerd zijn; f. het presenteren van de presentielijst op de Algemene Vergadering; g. het zorgdragen voor aanwezigheid van een exemplaar van statuten en huishoudelijk reglement; h. het publiceren van alle daarvoor in aanmerking komende besluiten van het bestuur en de Algemene Vergadering. 6. De penningmeester is belast met: a. het beheer van de financiën van de vereniging; b. het voeren van de boekhouding van de vereniging; c. het bijhouden van een archief van de financiën; d. het geven van een financieel jaarverslag op iedere jaarvergadering; f. het voeren van correspondentie betreffende de financiën; g. het innen van de contributies, donaties, opbrengsten van advertenties en andere baten; h. het verzekeren van alle daarvoor in aanmerking komende onroerende en roerende goederen van de vereniging tegen brand- en waterschade. Commissies en functionarissen Artikel 8 1. Het bestuur kan bevoegdheden en werkzaamheden voor wat betreft het besturen van de vereniging overdragen aan commissies en functionarissen. Elke commissie kiest uit haar midden een voorzitter en zonodig een secretaris en een penningmeester. De commissies zijn verplicht hun functieverdeling uiterlijk een maand na verkiezing van commissieleden ter kennis van het bestuur te brengen. 2. Commissies en functionarissen brengen verslag uit van hun werkzaamheden aan het bestuur en aan de Algemene Vergadering, zo vaak als het bestuur of de commissie c.q. functionaris dit nodig acht. 3. Het bestuur is verplicht om uiterlijk twee maanden na verkiezing van commissies en functionarissen dit door middel van een desbetreffende publikatie in het verenigingsorgaan aan de leden ter kennis te brengen.

5 4. De technische commissie De technische commissie bestaat uit tenminste vijf leden. Zij is werkzaam voor senior- en juniorwedstrijden. De commissie stelt de groepsindeling voor de trainingen vast en bepaalt tevens hoeveel maal per week de groepen trainen. De commissie zorgt voor de aanwijzing van de trainers, met uitzondering van de betaalde trainers. De commissie adviseert het bestuur over de te huren zaalruimte. De commissie bepaalt de eisen welke aan het trainingsbezoek worden gesteld en bewaakt de deelname aan de trainingen. De commissie signaleert de behoefte aan sporttechnisch kader en adviseert het bestuur en de kontaktpersoon opleidingen in het te voeren beleid. De commissie adviseert inzake het trainings/wedstrijdmateriaal en accommodatie. De commissie onderzoek hoeveel spelers beschikbaar zijn om aan de competitie deel te nemen. De commissie adviseert aan de hand hiervan over het aantal teams dat moet worden ingeschreven. De commissie beoordeelt de spelers en stelt de samenstelling van de teams vast. Tevens wijst zij aan welke spelers er invallen in en beschikbaar zijn als wisselspeler voor een hoger team. De commissie regelt de inschrijving voor- en deelname aan toernooien. De commissie bevordert het overleg tussen T.C., trainers, coaches, bestuur en leden waarin het korfbaltechnisch beleid bepaald wordt. De commissie adviseert het bestuur over de aanwijzing en de werkzaamheden van de betaalde trainers. 5. De Jeugdcommissie De jeugdcommissie bestaat uit tenminste vijf leden. Zij is werkzaam voor welp-, pupil- en aspirantleden. De commissie is belast met de organisatie van de wedstrijden voor de voornoemde groepen jeugdleden. De commissie regelt voor deze jeugdleden de trainingen. De commissie organiseert voor deze jeugdleden gezellige nevenactiviteiten. De commissie is voor het vervullen van een deel van deze taken bevoegd tot het instellen van sub-commissies. De commissie blijft echter verantwoordelijk voor het gevoerde beleid. De commissie organiseert in samenwerking met de propagandist de propaganda-activiteiten welke op de jeugd gericht zijn. De commissie beschikt over eigen geldmiddelen en kan hiervoor acties voeren. De commissie is belast met het samenstellen van aspiranten en pupillenteams, het aanwijzen van de scheidsrechter voor de jeugdwedstrijden voorzover deze niet van bondswege van leiding zijn voorzien. 6. De clubhuiscommissie De clubhuiscommissie bestaat uit een door het bestuur vast te stellen aantal leden. De commissie is belast met het beheer van clubhuis en inventaris en de in- en verkoop van consumpties. 7. De rekreatiesportcommissie De rekreatiesportcommissie bestaat uit tenminste drie leden. De commissie is

6 belast met de organisatie van trimaktiviteiten binnen de vereniging. De commissie organiseert in samenwerking met de propagandist de propaganda-activiteiten welke gericht zijn op de vorming van een zo groot mogelijke trimgroep binnen onze vereniging.

7 8. Nevenaktiviteitencommissie De nevenaktiviteitencommissie bestaat uit tenminste drie leden. De commissie organiseert alle nevenaktiviteiten, welke er op gericht zijn om de gezelligheid en saamhorigheid binnen onze vereniging te bevorderen. 9. De Clubkrantcommissie De clubkrantcommissie bestaat uit tenminste drie leden. De commissie is belast met het verzorgen van het Blauw-Witje. De commissie is tevens belast met het aanzoeken van adverteerders en stelt hiervan een lijst ter beschikking aan de penningmeester. 10. Commissies ad hoc De Algemene Vergadering kan, indien zij dit wenselijk acht, een zo nauwkeurig mogelijk omschreven deel van haar taak opdragen aan een commissie van tijdelijke aard. 11. De wedstrijdsecretarissen zijn belast met: a. het voeren van correspondentie betreffende de wedstrijden; b. het bijhouden van het archief betreffende de wedstrijden; c. het verzorgen en verzenden van de spelerskaarten en de wedstrijdformulieren; d. het (doen) uitnodigen van de senior- en juniorteams; e. het (doen) uitnodigen van de invallers en reserves volgens door de technische commissie gegeven richtlijnen; f. het verzorgen van de afkeuringsberichten; g. het verzorgen van vervoer voor juniorteams; h. het aanwijzen van scheidsrechters voor junior- en seniorwedstrijden welke niet van bondswege van leiding zijn voorzien; i. het aanwijzen van zaaldienst bij zaalkorfbalwedstrijden. 12. De propagandist is belast met het organiseren van de propaganda-activiteiten. 13. Contactpersoon opleidingen De contactpersoon opleidingen stelt zich op de hoogte van de bestaande cursussen en van de behoefte welke er in de vereniging bestaat aan opgeleid kader. Hij onderzoekt aan de hand hiervan, hoeveel en welke kandidaten er voor het volgen van een cursus zijn. De contactpersoon verzorgt de opgave van de cursisten en houdt een overzicht bij van de cursisten die met succes een cursus hebben gevolgd. 14. Commissaris van materiaal De commissaris van materiaal is belast met: a. het beheer van trainings- en wedstrijdmateriaal; b. het bijhouden van een overzicht van trainings- en wedstrijdmateriaal.

8 Artikel 9 Officieel orgaan Het officiële orgaan van de vereniging draagt de naam "Blauw Witje" Het verschijnt tenminste 10 maal per jaar en wordt toegezonden aan alle leden en begunstigers en voorts aan alle personen die hiertoe door het bestuur zijn aangewezen. Algemene vergaderingen Artikel Indien een Jaarlijkse Algemene Vergadering later dan drie maanden na afloop van het boekjaar wordt gehouden is het bestuur verplicht de leden door middel van publikatie in het officiële orgaan of een rondschrijven van de redenen hiervan in kennis te stellen. 2. Ieder stemgerechtigd lid heeft het recht in de Algemene Vergadering voorstellen in te dienen. 3. De Algemene Vergadering wordt geopend met gebed.

Huishoudelijk regelement C.K.V. VEO

Huishoudelijk regelement C.K.V. VEO Huishoudelijk regelement C.K.V. VEO Vastgesteld op 25 maart 1994 Inhoudsopgave Huishoudelijk Regelement van de C.K.V. V.E.O.... 3 Vereniging... 3 Artikel 1... 3 Artikel 2... 3 Artikel 3... 3 Algemene vergadering...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het is een lid niet toegestaan tegelijkertijd lid te zijn of te worden van een vereniging om daarin dezelfde sport te beoefenen als bij Sportvereniging Phoenix, behoudens schriftelijke

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Door Eendracht Sterk" (D.E.S.), zij wordt echter aangeduid met "v.v.zuidland";

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING te Sterksel Opgericht 01-04-1960 Ingeschreven bij het Nederlands Handbal Verbond onder de naam HV De Vlinders INHOUDSOPGAVE: OMSCHRIJVING: ARTIKEL: ALGEMEEN 1

Nadere informatie

Nederlandse DFKPclub

Nederlandse DFKPclub 1 Nederlandse DFKPclub Opgericht 2 maart 2002 Statuten en Huishoudelijk reglement 2 3 Wanneer een vereniging wordt opgericht, heeft dat een doel en horen daar vanzelfsprekend een aantal spelregels bij.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING. LDODK/Rinsma Fashion

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING. LDODK/Rinsma Fashion HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING LDODK/Rinsma Fashion (Verwijst naar de statuten volgens akte dd 03 oktober 2007) HOOFDSTUK 1 1. Met inachtneming van de bepalingen van de statuten, welke zijn

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de VOLLEYBALVERENIGING. Smash'66

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de VOLLEYBALVERENIGING. Smash'66 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de VOLLEYBALVERENIGING Smash'66 1 van 5 Artikel 1 Verkrijgen en opzeggen werkend lidmaatschap. 1. Om als lid te kunnen worden toegelaten, dient men het lidmaatschap aan te vragen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

Huishoudelijk Regelement

Huishoudelijk Regelement Huishoudelijk Regelement Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen 1.1 Een ieder op wie enige bepaling van de Statuten en of het Huishoudelijk Reglement (hierna te noemen H.R.) van deze vereniging van toepassing

Nadere informatie

Artikel 2 - DUUR De vereniging, opgericht achttien februari negentienhonderd achtentachtig, duurt voor onbepaalde tijd.

Artikel 2 - DUUR De vereniging, opgericht achttien februari negentienhonderd achtentachtig, duurt voor onbepaalde tijd. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 - NAAM EN ZETEL 1. De vereniging draagt de naam: Friese Darts Bond, bij afkorting genaamd: F.D.B. 2. Zij heeft haar zetel te Sneek. Artikel 2 - DUUR De vereniging, opgericht

Nadere informatie

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v.

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v. HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v. Leden art. 1 Een verzoek om als lid te worden toegelaten, dient op een voor dit doel ontworpen aanmeldingsformulier, bij bet secretariaat te worden ingediend.

Nadere informatie

De jaarlijkse contributie wordt, conform de Statuten artikel 11 en 12, door de AV vastgesteld. De hierbij te onderscheiden categorieën zijn:

De jaarlijkse contributie wordt, conform de Statuten artikel 11 en 12, door de AV vastgesteld. De hierbij te onderscheiden categorieën zijn: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KORFBALVERENIGING SKV NEXUS (Opgericht 1 juli 2014) Artikel 1: Clubkostuum De sportkleding, waarin door de leden aan wedstrijden wordt deelgenomen, bestaat uit: a: Rood shirt

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1. Het lidmaatschap verkrijgt men door indiening van een volledig ingevuld inschrijfformulier bij het secretariaat van de vereniging en betaling van het inschrijfgeld

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE. Volleybalvereniging AMVJ Martinus

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE. Volleybalvereniging AMVJ Martinus HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE Volleybalvereniging AMVJ Martinus Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de Volleybalvereniging AMVJ Martinus *, vast gesteld in de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vereniging

Huishoudelijk reglement vereniging Huishoudelijk reglement vereniging EHBO vereniging Sint Christophorus Heemskerk Naam en plaats De vereniging draagt de naam: E.H.B.O. vereniging Sint Christophorus, opgericht 18 februari 1954 te Heemskerk

Nadere informatie

Huishoudelijkreglement WSV De Kievit

Huishoudelijkreglement WSV De Kievit Huishoudelijkreglement WSV De Kievit Algemene Bepalingen. Artikel 1. De vereniging draagt de naam Watersportvereniging De Kievit. Zij is gevestigd te Dordrecht. Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van

Nadere informatie

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis.

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis. 1. STATUTEN. Tafeltennisvereniging Hellevoets Effect is opgericht op 20 augustus 1976 en ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer 40385017 Artikel 1 Naam

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement STATUUT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16

Huishoudelijk reglement STATUUT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16 2016 Huishoudelijk reglement STATUUT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16 Artikel 1. Naam en zetel 1. De vereniging genaamd Vv de Treffer 16, hierna te noemen "de vereniging"

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De vereniging is opgericht op., 1975. Zij stelt zich ten doel het beoefenen van de handbalsport te bevorderen. Artikel 2

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN-VEENHOOP Gevestigd te Drachten Dit Huishoudelijk Reglement is laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 19 november

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Pegasus Ter Apel Art. 1 Geen der artikelen van dit reglement mag in strijd zijn met de statuten. Toelating als lid. Art. 2 Nadat een lid zich bij de vereniging

Nadere informatie

Algemeen Artikel 1 Artikel 2 Lidmaatschap Artikel 3 Rechten en verplichtingen Rechten Artikel 4 Verplichtingen Artikel 5

Algemeen Artikel 1 Artikel 2 Lidmaatschap Artikel 3 Rechten en verplichtingen Rechten Artikel 4 Verplichtingen Artikel 5 1 Algemeen Artikel 1 De naam van de vereniging is "Vlaardingse Atletiekvereniging Fortuna"; de vereniging is gevestigd aan de Watersportweg 11a, te Vlaardingen; Artikel 2 De kleuren van de vereniging zijn

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement BSC Unisson

Huishoudelijk reglement BSC Unisson Huishoudelijk reglement BSC Unisson Artikel 1 Algemeen Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de in de statuten opgenomen bepalingen, alsmede de verdere inrichting en alle werkzaamheden van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KZV DE LANSINGH LEDEN Artikel 1 De aanmelding als senior of juniorlid der vereniging dient te geschieden volgens artikel 6 der statuten. Artikel 2 1. Alle leden erkennen door toetreding tot de vereniging kennis te dragen

Nadere informatie

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen

Naam en zetel. Organisatie. Geldmiddelen Artikel 1. Naam en zetel De vereniging, opgericht op 29 april 1929 en gewoon lid van de Centrale Organisatie van Voetbalscheidsrechters (C.O.V.S.), draagt de naam: "C.O.V.S.-Groep Leiden en Omstreken"

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Inhoud: Leden en lidmaatschap Het functioneren van het bestuur Taakomschrijving Bestuursleden Commissies Financiën Evenementen en aansprakelijkheid Slotbepalingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SPORTCLUB OLYMPUS, GEVESTIGD TE TILBURG. ArtikeM.NAAMENZETEL De vereniging draagt de naam sportclub Olympus. Zij is gevestigd te Tilburg. De kleuren van de vereniging

Nadere informatie

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m.i.v. 16 augustus 2013

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m.i.v. 16 augustus 2013 HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m.i.v. 16 augustus 2013 Nieuwe Leden art. 1 Een ieder die lid wil worden van onze vereniging kan zich aanmelden middels het betreffende aanmeldingsformulier. Dit

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B

Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B Pagina 1 van 5 Biljartvereniging D E H O L L A N D S E C L U B H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T Artikel Inhoudsopgave pagina 1.... Bestuur. 2 2. Bestuurstaken... 2 3. Lidmaatschap... 3 4. Verplichtingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort

Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort ALGEMEEN Artikel 1 1. Het Huishoudelijk Reglement geldt naast hetgeen in de statuten van Lopersgroep Brandevoort is opgenomen. 2. De algemene vergadering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING. LDODK/AH Gorredijk

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING. LDODK/AH Gorredijk HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING LDODK/AH Gorredijk (Verwijst naar de statuten volgens akte dd 03 oktober 2007) HOOFDSTUK 1 1. Met inachtneming van de bepalingen van de statuten, welke zijn vastgelegd

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Eendracht Arnhem

Huishoudelijk Reglement Eendracht Arnhem Huishoudelijk Reglement Eendracht Arnhem Art. 1. Naam, doel en zetel De vereniging draagt de naam v.v. EENDRACHT ARNHEM Zij heeft haar zetel te Arnhem. Het doel van de vereniging en de middelen daartoe

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion

Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion Lidmaatschap Artikel 1 Met het aangaan van het lidmaatschap onderwerpt men zich aan de binnen de vereniging geldende statuten en reglementen. Artikel

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Sportraad Apeldoorn

Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Sportraad Apeldoorn Huishoudelijk Reglement van de Vereniging Sportraad Apeldoorn Opgericht bij notariële acte d.d. 11 februari 1991 en ingeschreven in het verenigingsregister van de Kamer van koophandel en fabrieken voor

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SC BUITENBOYS. De vereniging heeft de naam S.C. Buitenboys en is gevestigd te Almere, De verenigingskleuren zijn blauw en wit.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SC BUITENBOYS. De vereniging heeft de naam S.C. Buitenboys en is gevestigd te Almere, De verenigingskleuren zijn blauw en wit. HUISHOUDELIJK REGLEMENT SC BUITENBOYS Naam en zetel Artikel 1 De vereniging heeft de naam S.C. Buitenboys en is gevestigd te Almere, De verenigingskleuren zijn blauw en wit. Duur en doel Artikel 2 De duur

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

LIERSE TENNISCLUB T LOO HUISHOUDELIJK REGLEMENT

LIERSE TENNISCLUB T LOO HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIERSE TENNISCLUB T LOO HUISHOUDELIJK REGLEMENT LEDEN Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. 1. De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Naam, zetel, duur Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Aziatische Sporten Arashi, en is gevestigd te Enschede. 2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) Leden. Artikel 1. Een ieder die lid van de Vereniging Gepensioneerden Schiphol (VGS) wil worden dient voor dit doel gebruik te

Nadere informatie

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Westerkwartier. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Leek. Artikel 2 Duur

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND. Uitgave november In deze uitgave is de tekst van artikel 3 aangepast

AFDELINGSREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND. Uitgave november In deze uitgave is de tekst van artikel 3 aangepast AFDELINGSREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND Uitgave november 2018 In deze uitgave is de tekst van artikel 3 aangepast Hoofdstuk I Algemene organisatie Artikel 1 Indeling Afdelingen 1 De lid-verenigingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel van het reglement De vereniging regelt in dit huishoudelijk reglement de zaken, welke in de statuten niet zijn geregeld en de zaken, waarvan in de statuten wordt verwezen naar een huishoudelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voetbalvereniging Rood Zwart

Huishoudelijk reglement voetbalvereniging Rood Zwart Huishoudelijk reglement voetbalvereniging Rood Zwart Vastgesteld in de ALV vergadering d.d. 7 november 2011 Het onderstaande huishoudelijk reglement is zoveel mogelijk afgestemd op de KNVB-modelstatuten

Nadere informatie

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal 1 Voorzitter 1. Vertegenwoordigen van de vereniging ten opzichte van derden. 2. Zorg voor de algemene organisatie van bestuur en commissies. 3. Zorg voor toepassing

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BLOK EVC Versie datum 14 maart 2016 Goedgekeurd tijdens de Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BLOK EVC Versie datum 14 maart 2016 Goedgekeurd tijdens de Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Hoofdstuk 1 LIDMAATSCHAP VAN DE VERENIGING Aanvullend op de statuten artikel 6.1 t/m 6.4 Artikel 6.1.1 : Zij, die lid van de vereniging willen worden geven zich op doormiddel van het daartoe bestemde (website)

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HV BEERTJE VERSIE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HV BEERTJE VERSIE Artikel 1 Algemeen 1.1 De vereniging genaamd Handbalvereniging Beertje, hierna te noemen "de vereniging" is bij notariële akte opgericht op 17 oktober 1990 en is gevestigd te Utrecht. 1.2 Op iedere plaats

Nadere informatie

REGLEMENT KORFBAL. Laatste wijzigingsdatum: 14 juni 2004 Ingangsdatum: 1 juli Definities

REGLEMENT KORFBAL. Laatste wijzigingsdatum: 14 juni 2004 Ingangsdatum: 1 juli Definities Definities Artikel 1 1. In dit reglement wordt verstaan onder spelers, leden van de vereniging, die binnen Sportverenging Phoenix de korfbalsport beoefenen. 2. Het beoefenen van de korfbalsport kan zowel

Nadere informatie

Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel.

Artikel 1: de vereniging draagt de naam Bridge Veghel '77 en is gevestigd te Veghel. STATUTEN VAN "BRIDGE VEGHEL '77". OPRICHTING. Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel. Artikel 2: de vereniging is opgericht op 26 mei 1977. Artikel 3: zij

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland Begripsbepalingen Artikel 1. In dit reglement wordt verstaan onder - NH : de vereniging Bridgedistrict Noord-Holland - NBB : de Nederlandse Bridge Bond - Vereniging : het Bridgedistrict Noord-Holland -

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO-BLIXEMBOSCH. Doel en middelen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO-BLIXEMBOSCH. Doel en middelen HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO-BLIXEMBOSCH Doel en middelen Artikel 1 De organisatie van cursussen ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de inrichting van de cursussen de

Nadere informatie

Historische Vereniging Den Dolder

Historische Vereniging Den Dolder Historische Vereniging Den Dolder HUISHOUDELIJK REGLEMENT HISTORISCHE VERENIGING DEN DOLDER HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN Naam en Plaats van Vestiging. Art. 1: De Historische Vereniging Den Dolder is opgericht

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

Statuten van Volleybalvereniging PQV

Statuten van Volleybalvereniging PQV Statuten van Volleybalvereniging PQV Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Volleybalvereniging PQV. De naam is afgeleid van Pijlslag, Quintus en Vollier. Zij is gevestigd In de gemeente

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging Apollo te Numansdorp Opgericht 1969 Document: Huishoudelijk Reglement 1.0 Datum opgesteld: 19 maart 2012 Vastgesteld: Algemene Leden Vergadering 6 juni 2012

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE Inhoudsopgave Artikel 1 - Algemene bepalingen... 2 Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 2 Artikel 3 - Categorieën van leden... 2 Artikel

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde Huishoudelijk reglement bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet 1995 zoals gewijzigd per 1 juni 2014 Artikel 1 - Zetel van de Orde De Orde van Octrooigemachtigden is gevestigd te Den Haag. Artikel

Nadere informatie

IJ.V. Amstel Tijgers anno Huishoudelijk Reglement

IJ.V. Amstel Tijgers anno Huishoudelijk Reglement IJ.V. Amstel Tijgers anno 1963 Huishoudelijk Reglement (Versie 2011) Artikel 1 In dit reglement Het bestuur: De bond: Leden: Statuten: wordt verstaan onder: Het bestuur van de vereniging Amstel Tijgers

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGELEMENT

HUISHOUDELIJK REGELEMENT HUISHOUDELIJK REGELEMENT E.H.B.O. vereniging Cuijk Cuijk, 7 juli 2003. Pagina 1 Doel en middelen: ARTIKEL 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het

Nadere informatie

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Artikel 1 Naam en zetel 1.1. De naam van de vereniging is Den Haag Roller Derby League The Parliament of Pain. 1.2. De vereniging is gevestigd in de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Volleybalvereniging Taurus

Huishoudelijk Reglement. Volleybalvereniging Taurus Volleybalvereniging Taurus Algemene bepalingen Artikel 1 Het is van toepassing in onverbrekelijke samenhang met de Statuten van de vereniging, zoals deze laatstelijk zijn gewijzigd en geheel opnieuw vastgesteld

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement OSVV 040

Huishoudelijk Reglement OSVV 040 Versie 4.0 dd. 02 april 2014 Artikel 1. Algemene bepaling 1.1. De vereniging draagt de naam OSVV 040, hierna te noemen de vereniging. De vereniging is gevestigd te Eindhoven. 1.2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van FC Winterswijk

Huishoudelijk reglement van FC Winterswijk Huishoudelijk reglement van FC Winterswijk Artikel 1, algemene bepalingen 1. De vereniging is genaamd FC Winterswijk, hierna te noemen "de vereniging", is bij notariële akte opgericht op 1 juli 2013 en

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement MVC

Huishoudelijk Reglement MVC Huishoudelijk Reglement MVC De vereniging Art. 1 Op 29 april 1965 is de vereniging opgericht als volleybalvereniging Advendo en wel als onderafdeling van de gelijknamige gymnastiekvereniging. Art. 2 Als

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

BIJLAGE 2.1 HUISHOUDELIJKE REGLEMENT

BIJLAGE 2.1 HUISHOUDELIJKE REGLEMENT BIJLAGE 2.1 HUISHOUDELIJKE REGLEMENT Artikel 1: Algemene bepalingen 1. De vereniging genaamd voetbalvereniging s.v. Grol. Hierna te noemen de vereniging is bij notariële akte opgericht op 18 september

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam

Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam Inhoud 1. Begripsomschrijving 2. Lidmaatschap 3. Geldmiddelen 4. Bestuur 5. Kascommissie 6. Trainingen 7. Materiaal 8. Wedstrijden 9. Overige bepalingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SV De Kruithoorn

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SV De Kruithoorn HUISHOUDELIJK REGLEMENT SV De Kruithoorn Artikel 1. Algemene bepalingen 1. De vereniging, genaamd schietsportvereniging De Kruithoorn, hierna te noemen "de vereniging" is bij notariële akte opgericht op

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT S.V. DIE HAGHE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT S.V. DIE HAGHE HUISHOUDELIJK REGLEMENT S.V. DIE HAGHE ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De kleuren van de vereniging zijn zwart-wit. Tijdens de wedstrijden dragen spelers van Die Haghe een wit shirt, zwarte broek en zwarte

Nadere informatie

MarineBedrijf-, Sport en Ontspanningsvereniging (MBSOV)

MarineBedrijf-, Sport en Ontspanningsvereniging (MBSOV) MarineBedrijf-, Sport en Ontspanningsvereniging (MBSOV) Huishoudelijk reglement van de afdeling volleybal Den Helder MarineBedrijf Sport- en OntspanningsVereniging MBSOV Den Helder Hoofdstuk 1 Algemene

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN TAFELTENNISVERENIGING T.O.P. 24 februari 2011

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN TAFELTENNISVERENIGING T.O.P. 24 februari 2011 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN TAFELTENNISVERENIGING T.O.P. 24 februari 2011 Art. 1 Naam, zetel en doel De tafeltennisvereniging Topprestaties Ons Parool (T.O.P.) werd opgericht op 13 april 1954 en is gevestigd

Nadere informatie

Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement

Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement Badmintonclub SCARABEE huishoudelijk reglement ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 1. De Badmintonclub Scarabee, hierna te noemen: B.C. Scarabee heeft ten doel het bevorderen en beoefenen van de badmintonsport.

Nadere informatie