Nieuwsbrief. Het verwende kind syndroom. Welkom op de High Tea. Vmbo Ermelo: leerjaar 1 en 2 november 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Het verwende kind syndroom. Welkom op de High Tea. Vmbo Ermelo: leerjaar 1 en 2 november 2017"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Vmbo Ermelo: leerjaar 1 en 2 november 2017 We hopen dat iedereen in de herfstvakantie weer de benodigde energie heeft kunnen opdoen voor de laatste maanden van dit kalenderjaar. De manier waarop de herfst symbool staat voor verandering in de natuur, is eigenlijk ook van toepassing op de ontwikkeling van onze leerlingen. Het groene is er voor de brugklassers al af, en ook zij wennen inmiddels aan het reilen en zeilen op ons vmbo. We willen graag dat leerlingen zich in de breedte ontwikkelen, en dat is meer dan kennisontwikkeling alleen. In de eerste activiteitenweek van dit schooljaar zullen leerlingen dus op andere wijzen bezig zijn met lesstof of erop uit trekken om hun kijk op de wereld te vergroten. U leest er meer over in deze nieuwsbrief. We hopen dat u ook komende periode weer meekijkt over de schouders van uw zoon of dochter, belangstelling hebt en meedenkt met wat hij / zij moet doen aan opdrachten voor school. Onderwijs doen we immers samen. Het verwende kind syndroom Op woensdag 15 november organiseren de ouderraden van Groevenbeek Ermelo en Groevenbeek Putten de jaarlijkse gemeenschappelijke ouderavond. Voor deze avond is spreker Willem de Jong uitgenodigd, die op een inspirerende en boeiende manier een presentatie zal geven met als titel: Het verwende kind syndroom! Als ouder heb je een behoorlijke klus aan het opvoeden van je kinderen. In de meeste gevallen waren we ons daar niet zo van bewust toen we aan kinderen begonnen. Het ouderschap omvat eigenlijk heel veel: verzorger, rolmodel, inspirator, gids, mentor, vraagbaak, soms beschermer of advocaat voor je kind. In heel veel gevallen gaat het goed, ondanks ons drukke leven. U bent allen van harte welkom bij deze boeiende avond. Voor wie: Alle ouders/verzorgers van leerlingen van Christelijk College Groevenbeek, locatie Ermelo en Putten. Hoe laat: Om 19:30 uur willen we de avond beginnen. Vanaf 19:00 uur staat de koffie/thee voor u klaar. Waar: Groevenbeek Ermelo, Paul Krugerweg 44-50, aula vmbo Voor meer informatie, kijk op >> groevenbeek.nl Welkom op de High Tea Een van de leuke projecten van het jaar in de onderbouw klas 1 basis en kader bij het vakcollege is wel de high Tea. De leerlingen maken met elkaar de meest fantastische hapjes en presenteren deze in een prachtige opstelling aan opa s en oma s. Dat wordt smullen!!

2 Een dopper met water.. duurzaam en gezond Groevenbeek is lid van ECO schools en we doen ons best om een duurzame school te zijn. Twee jaar geleden zijn er zonnepanelen geplaatst, we gebruiken ledverlichting en in lessen en activiteiten maken we leerlingen bewust van duurzaam leven. Gezond leven hoort daar ook bij. In de school zijn watertappunten om leerlingen te stimuleren water te drinken in plaats van zoete drankjes. Het gebruik van een dopper (of ander soort flesje) zorgt ervoor dat er minder afval is. In november krijgen alle brugklassen een kleine voorlichting over ECO schools en kunnen ze een dopper kopen met het logo van Groevenbeek. Deze dopper kost maar 5 euro! Elke leerling in leerjaar 1 mag 1 dopper kopen voor eigen gebruik. De verkoop start op woensdag 15 november. Fijn als iedereen mee doet! Chinees op school Vorig schooljaar zijn we gestart met lessen Chinees. Dat was een groot succes. Meer dan 100 leerlingen uit atheneum, havo en vmbo volgden dit extra vak. Dit schooljaar zijn er nog meer leerlingen die deze lessen volgen. Zij willen graag kennismaken met deze boeiende taal en de rijke cultuur. Sommige leerlingen zijn zo gegrepen door deze taal, dat ze zich extra inzetten om die goed te leren. Drie leerlingen hebben zelfs al (na één jaar) met goed gevolg een examen (niveau 1) afgelegd. Binnenkort doen zij examen op niveau 2. Zij zijn van plan om na het behalen van hun diploma een jaar te gaan studeren in China. Volgende week zullen nog eens 32 leerlingen het examen niveau 1 afleggen. In het voorjaar van 2017 is een groep leerlingen in China op bezoek geweest. Ze hebben gelogeerd bij leerlingen van onze partnerschool in Zhenjiang en ook Sjanghai en Beijing bezocht. Komend voorjaar gaat een tweede groep deze reis maken. Het is de bedoeling dat we in het najaar van 2018 een tegenbezoek krijgen van leerlingen uit Zhenjiang. Interessant zijn ook onze contacten met het Confucius instituut in Groningen. Dit instituut biedt ondersteuning en stelt jaarlijks 1000 euro aan boeken beschikbaar voor ons Open Leercentrum. We zijn heel blij met deze verrijking van ons onderwijsaanbod. Klassetaal Mooie woorden doen goed, grove taal doet pijn. Op het gebied van respectvol taalgebruik is nog veel terrein te winnen. Taal is een prachtig communicatiemiddel en de kracht van taal moet niet onderschat worden. Woorden hebben impact, ze zijn nooit neutraal. Een positief woord doet je goed, een vloek of scheldwoord doet pijn. Goede taal is voor iedereen belangrijk! Daar gaan de leerlingen in klas 1 komende week mee bezig.

3 Rouwverwerking Wanneer jongeren te maken krijgen met het verlies van iemand in het gezin: vader, moeder, broer of zus, wordt hun veerkracht op de proef gesteld. Vaak laten ze hun verdriet naar buiten toe niet zien terwijl het er wel zit. Juist de onkwetsbaarheid naar buiten, de behoefte om niet anders te zijn dan anderen, zorgt ervoor dat jongeren vaak alleen staan in hun verdriet. Dit alles heeft ook vaak invloed op hun functioneren op school. Uit onderzoek is gebleken dat het delen van de rouw met leeftijdgenoten van groot belang is. Dit is voor Groevenbeek aanleiding geweest om in 2010 het initiatief te nemen voor het starten van een rouwgroep. Contact met lotgenoten kan steunen en helpen om de pijn en het gemis toe te laten en een plaats in je leven te geven. Herkenning vinden bij elkaar, begrijpen van elkaar wat je doormaakt. Ook dit schooljaar zal mevrouw Hardlooper een groep leerlingen in dit proces begeleiden. Leerlingen kunnen contact opnemen met de mentor wanneer zij hieraan willen deelnemen of zij mogen zich rechtstreeks aanmelden bij Aanmelden moet vóór 24 november Cursus blind typen Als school bieden we onze leerlingen de mogelijkheid om deel te nemen aan een typecursus van TypeTopia. Afgelopen jaren hebben leerlingen dit met goed resultaat afgesloten. Als school zien wij in dat met tien vingers blind kunnen bedienen van het toetsenbord heel handig is. Dit levert veel gemak en een enorme tijdsbesparing op. Het vergt wel de nodige discipline om dit onder de knie te krijgen, maar daar heb je de rest van je leven profijt van. Daarom willen wij ook dit jaar onze leerlingen de mogelijkheid bieden om via TypeTopia een typecursus te volgen. Deze cursus kan in eigen tijd en tegen een sterk gereduceerd tarief gevolgd worden. Gemiddeld gaat deze cursus 20 minuten per dag kosten, 5 dagen in de week. Een enkele ouder of leerling gaf, na het maken van de proeflessen vorig jaar, aan dat het gamende karakter storend werkt. Leerlingen die geen prijs stellen op het gamende karakter van de standaardversie, kunnen overgegaan op de volwassenen-/studentenversie. Er zijn ook speciale versies beschikbaar voor leerlingen met dyslexie. U kunt uw zoon of dochter uitsluitend inschrijven via Vul op deze pagina de unieke schoolcode in: 4K3QIZCV (alleen zo kan de korting worden verleend). Na aanmelding is er in het OLC (Ermelo) of de bibliotheek/lesplein 621 (Putten) een map af te halen met lesmateriaal.

4 Even laten weten.. Wat makkelijk toch dat we elkaar, door de uitvinding van de mobiele telefoon, makkelijk kunnen bereiken. Door de jaren heen is dat geworden tot een.elkaar altijd kunnen bereiken. We merken dat ook tijdens lessen leerlingen door ouders worden g d, geappt of zelfs worden gebeld. Leerlingen krijgen een pingetje of hun telefoon trilt en zijn dan toch afgeleid, willen zien wat er geschreven is. Ons vriendelijk verzoek is: wilt u, als u echt iets wilt meedelen aan uw zoon of dochter, dat in de pauzes doen? (om uur en uur). Bij dringende zaken die echt geen minuut kunnen wachten, kunt u altijd naar de school bellen. U wordt dan doorverbonden naar de teamleider of de docent, die de leerling in zo n geval ook even op kan vangen als dat nodig is. Activiteitenweek In de activiteitenweek worden er allerlei activiteiten gedaan die niet zo makkelijk in het normale lesrooster passen. Een vakoverstijgend project, een bijzondere activiteit van een van de talen, een excursie. Het zijn zo maar wat voorbeelden. Omdat het niet altijd dag vullende programma s zijn, wordt er daarnaast ook nog gewoon les gegeven. Maar de leerlingen kunnen deze week soms wat eerder uit zijn of wat later beginnen. U leest hieronder een greep uit de vele activiteiten die er deze week zijn. Kerken in en rond Ermelo Ook een leuk project voor de leerlingen in H62. Zij gaan een fietstocht maken langs kerken in de omgeving. Gebouwen die zij vaak alleen van de buitenkant kennen maar er weinig van af weten. Dat kunnen kleine of grotere kerken zijn. Bij elk kerkgebouw hoort een verhaal. Wie weet kunt u zelf dit kerkenpad ook eens met uw zoon of dochter doen. Alcohol? Niet doen! De leerlingen in klas 2 maken in deze activiteitenweek kennis met de gevolgen van alcohol. Natuurlijk gaan ze zelf niet aan de proeverij, maar middels een simulatie kunnen zij wel ervaren wat de gevolgen zijn van alcohol gebruik. Een heuse stormbaan laat hen letterlijk voelen dat je minder stevig op de benen staat. Tactus verslavingszorg helpt ons om preventief leerlingen de risico s van alcohol te laten inzien en zo ook te ervaren. Juist die ervaring werkt vaak beter dan alleen het praatje!

5 Storm letters van vuur Op 31 oktober 2017 was het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen vastspijkerde aan de deur van de slotkerk te Wittenberg. Deze gebeurtenis en de uitwerking hiervan wordt vaak gezien als het begin van de Reformatie en van wat we nu 'protestantisme' noemen: een vernieuwingsproces dat de kerk en de wereld heeft veranderd. Er is veel aandacht gegeven aan dit jaar. Ook bij ons krijgt dit bijzondere jaar de aandacht. Al onze leerlingen gaan daarom in de activiteitenweek naar Harderwijk waar zij de film STORM - Letters van Vuur gaan bekijken. De film speelt zich af in de Lage Landen in het jaar De Inquisitie betrapt drukker Klaas wanneer hij een verboden brief van Maarten Luther wil drukken. Hij wordt tot de brandstapel veroordeeld. Zijn zoon Storm ontsnapt met de drukletters en wordt zo het middelpunt van de jacht op de verboden brief. Met de hulp van het weesmeisje Marieke probeert Storm zijn vader te redden van de doodstraf. Op een mooie manier leren de leerlingen zo over een belangrijke periode uit onze geschiedenis, die tot op heden nog steeds actueel is. Belangrijke data Op de website van Groevenbeek vindt u een overzicht van belangrijke data. >>> overzicht van de belangrijke data

Nieuwsbrief. Het verwende kind syndroom. Leerlingen afdeling Groen in actie. Vmbo Ermelo: leerjaar 3 en 4 november 2017

Nieuwsbrief. Het verwende kind syndroom. Leerlingen afdeling Groen in actie. Vmbo Ermelo: leerjaar 3 en 4 november 2017 Nieuwsbrief Vmbo Ermelo: leerjaar 3 en 4 november 2017 We hopen dat iedereen in de herfstvakantie weer de benodigde energie heeft kunnen opdoen voor de laatste maanden van dit kalenderjaar. De manier waarop

Nadere informatie

Nieuwsbrief VMBO Ermelo onderbouw 10 december 2014

Nieuwsbrief VMBO Ermelo onderbouw 10 december 2014 tvwo atheneum havo vmbo Nieuwsbrief VMBO Ermelo onderbouw 10 december 2014 INHOUD Inleiding Rapportcijfers 1 e periode 10 minuten gesprekken Kijk- en doedagen basisonderwijs Actie voedselbank Winterfair

Nadere informatie

Nieuwsbrief VMBO Ermelo bovenbouw 11 december 2014

Nieuwsbrief VMBO Ermelo bovenbouw 11 december 2014 tvwo atheneum havo vmbo Geachte ouders, verzorgers, Nieuwsbrief VMBO Ermelo bovenbouw 11 december 2014 INHOUD Inleiding Wintermarkt 10 minutengesprekken Actie voedselbank Kerstfeestvieringen Nieuwjaarsbal

Nadere informatie

INHOUD VAN DIT BULLETIN

INHOUD VAN DIT BULLETIN Infobulletin 3 - OUDERS / LEERLINGEN schooljaar 2016-2017 In dit informatieblad staan allerlei wetenswaardigheden en wordt de aandacht gevestigd op activiteiten die op Sg. Sint Ursula, locatie Heythuysen

Nadere informatie

Uitbreiding gebouw Ermelo. Website en lesrooster. Life at School. Vmbo Putten onderbouw september 2017

Uitbreiding gebouw Ermelo. Website en lesrooster. Life at School. Vmbo Putten onderbouw september 2017 Uitbreiding gebouw Ermelo We hebben eerder iets geschreven over de plannen voor uitbreiding van ons gebouw in Ermelo. Vlak voor de zomervakantie heeft de gemeenteraad van Ermelo hiervoor geld beschikbaar

Nadere informatie

November 2013 onderbouw vmbo Ermelo

November 2013 onderbouw vmbo Ermelo November 2013 onderbouw vmbo Ermelo INHOUD Schoolregels Rugzak Faciliteitenpassen MaS Excursie in activiteitenweek LOB Huiswerkpunt Planners, Magister (elo) in klas T1 en T2 Gala Faalangst Dagroosters

Nadere informatie

atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school

atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school Beste ouders/verzorgers, De komende periode kiest u samen met uw zoon of dochter een middelbare school. U bezoekt met uw kind waarschijnlijk verschillende

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen. Wifi-netwerk vernieuwd. Vmbo Putten onderbouw september 2016

Nieuwsbrief. Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen. Wifi-netwerk vernieuwd. Vmbo Putten onderbouw september 2016 Nieuwsbrief Vmbo Putten onderbouw september 2016 Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen Veel leerlingen vinden het prettig om praktisch bezig te zijn en zo van alles te leren. Daarom doen we ons best om

Nadere informatie

E-mailnieuwsbrief 4, 2014-2015 havo, atheneum en (t)vwo 2-3

E-mailnieuwsbrief 4, 2014-2015 havo, atheneum en (t)vwo 2-3 tvwo atheneum havo vmbo E-mailnieuwsbrief 4, 2014-2015 havo, atheneum en (t)vwo 2-3 Inhoud Inleiding Partnerschool in Haltern in rouw Paasviering Meivakantie en uitwisseling Positieve cultuur havo 3, de

Nadere informatie

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft Aangenaam: Guido Informatie over kennismaken met Guido gelooft Welkom op Guido Als u deze brochure leest dan heeft u uw zoon of dochter aangemeld voor GSG Guido. Guido is een gereformeerde school voor

Nadere informatie

Als een windvlaag die ons aanraakt, als een kracht die vleugels geeft, strijkt Gods adem langs de aarde, stroom van hoop voor al wat leeft.

Als een windvlaag die ons aanraakt, als een kracht die vleugels geeft, strijkt Gods adem langs de aarde, stroom van hoop voor al wat leeft. Bericht Nieuwsbrief vmbo Ermelo leerjaar 1-2 mei 2019 Geachte ouders, verzorgers, Pasen ligt al weer achter ons en Hemelvaartsdag in het verschiet. En daarna Pinksteren, het christelijke feest waarbij

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie

Groevenbeek. Tweetalig vwo. grenzeloos. uitdagend

Groevenbeek. Tweetalig vwo. grenzeloos. uitdagend Groevenbeek Tweetalig vwo grenzeloos uitdagend Iets voor jou? Ben je leergierig en nieuwsgierig naar de wereld om je heen? Houd je wel van een uitdaging? Wil je uitblinken in de Engelse taal? Dan is tweetalig

Nadere informatie

3 - vmbo ermelo onderbouw

3 - vmbo ermelo onderbouw 3 - vmbo ermelo onderbouw INHOUD Paasviering Het Goede Doel Mediawijsheid Infomarkt maatschappelijke stage Plantenmarkt Sportstroom en b-fit Belangrijke data Geachte ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt

Nadere informatie

VMBO Ermelo. Spelregels

VMBO Ermelo. Spelregels VMBO Ermelo Spelregels 2018 2019 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op ZO GAAN WE MET ELKAAR OM 03 WAT WE HEEL BELANGRIJK VINDEN

Nadere informatie

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws 20 februari 2019 Inhoudsopgave: Terugblik op een zeer geslaagde open dag! Korting bij Arriva Telefoonhotels Enquête ouders en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

VMBO Ermelo. Spelregels

VMBO Ermelo. Spelregels VMBO Ermelo Spelregels 2017 2018 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op ZO GAAN WE MET ELKAAR OM 03 WAT WE HEEL BELANGRIJK VINDEN

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school Informatie voor leerlingen christelijke school 2018-2019 tto gymnasium atheneum havo mavo Kies een school die bij je past. 2 Om erachter te komen of je De Nassau een leuke school vindt, ben je van harte

Nadere informatie

VMBO Putten. Spelregels

VMBO Putten. Spelregels VMBO Putten Spelregels 2017 2018 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school. Alleen als de sfeer goed is, ZO GAAN WE MET ELKAAR

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juni 2015 INFO

Jaargang 21, Maand: juni 2015 INFO Jaargang 21, Maand: juni 2015 Basisschool De Schare INFO Na een prachtige meimaand met veel vrije dagen en heel veel activiteiten als de lentemarkt en de sportdag, gaan we in juni een maand lang hard werken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Internationalisering. Duurzaamheid. Watertappunt. Vmbo Putten onderbouw juni 2016

Nieuwsbrief. Internationalisering. Duurzaamheid. Watertappunt. Vmbo Putten onderbouw juni 2016 Nieuwsbrief Vmbo Putten onderbouw juni 2016 Internationalisering De Onderwijsraad heeft onlangs geconstateerd dat er in het onderwijs nog te weinig aandacht wordt besteed aan internationalisering. We zijn

Nadere informatie

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws 4 februari 2019 Inhoudsopgave: Open dag Sint-Maartenscollege 9 februari 2019 Mobieltjes in de klas Hoe word je burgemeester?

Nadere informatie

Open Huis Welkom op onze thuisbasis havo en vwo

Open Huis Welkom op onze thuisbasis havo en vwo Open Huis 2019 Welkom op onze thuisbasis havo en vwo 1 Visie Den Hulster College Den Hulster maakt onderwijs Persoonlijk! 2 Kernwaarden Regie Samenwerken Ondernemend ontdekken 3 Persoonlijke begeleiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Dansschool DanCin September-Oktober. Jaaaaa Start dansjaar Beste ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen,

Nieuwsbrief. Dansschool DanCin September-Oktober. Jaaaaa Start dansjaar Beste ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen, Nieuwsbrief AUGUSTUS 31, 2018 2018, SEPTEMBER-OKTOBER Dansschool DanCin September-Oktober Beste ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen, #DANCIN JAAR 5! Hieronder staat het programma voor de maanden september

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

VMBO Ermelo SPELREGELS

VMBO Ermelo SPELREGELS VMBO Ermelo SPELREGELS 2019 2020 Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school. Alleen als de sfeer goed is, kun je leren. Als je je niet veilig

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is de laatste nieuwsbrief die u ontvangt dit schooljaar. We informeren u over bijzondere dingen die gebeurd zijn en over activiteiten die

Nadere informatie

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn:

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn: Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2019-2020 Den Haag, juli 2019 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Kleine school, grote toekomst!

Kleine school, grote toekomst! Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Kleine school, grote toekomst! Informatie voor ouders Schooljaar 2015-2016 De SAV: kleine school, grote toekomst De SAV is een open christelijke school

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de redactie

NIEUWSBRIEF. Van de redactie maart 2017 4e jaargang #3 Van de redactie Ook deze maand weer een keur aan activiteiten in en rond Het Anker en de St. Maarten. Los van de zondagse diensten is er nog zoveel meer te doen. Moge deze nieuwsbrief

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

VMBO Putten. Spelregels

VMBO Putten. Spelregels VMBO Putten Spelregels 2018 2019 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school. Alleen als de sfeer goed is, ZO GAAN WE MET ELKAAR

Nadere informatie

VMBO Ermelo. Spelregels

VMBO Ermelo. Spelregels VMBO Ermelo Spelregels 2016-2017 Zo gaan we met elkaar om Onderwijs en huiswerk Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school. Alleen Je hebt recht op goed onderwijs. Alle

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen.

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. NIEUWSBRIEF / november 2012 IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. WERVING NIEUWE LEERLINGEN Met

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum Hoofdstuk Jij maakt het verschil! Informatiebrochure 2015-2016 vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum 1 Welkom op Calvijn! Calvijn is een school waar je jezelf kunt zijn. 2 Welkom op Calvijn! Welkom op Calvijn!

Nadere informatie

Nr.6 29 september 2016 schooljaar

Nr.6 29 september 2016 schooljaar Nr.6 29 september 2016 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Ik wist in groep 6 al dat ik naar deze school wilde. Toen ging ik met mijn broer mee naar de open dag. Ik was er direct uit. Dit is een goede school, er hangt een leuke sfeer

Nadere informatie

Daarna gaan we op weg naar Kerst. Advent, tijd van verwachting.

Daarna gaan we op weg naar Kerst. Advent, tijd van verwachting. 19 november 15 Voorwoord In de nieuwsbrief voor de komende weken zeggen we welkom tegen een nieuwe leerling in groep 3, feliciteren we de zwemkanjers, lezen we over activiteiten die plaats vonden op school,

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ODYZEE COLLEGE augustus 2013

NIEUWSBRIEF ODYZEE COLLEGE augustus 2013 NIEUWSBRIEF ODYZEE COLLEGE augustus 2013 Beste ouder(s), verzorger(s) van alle VSO-leerlingen, Wij vinden het belangrijk u aan het begin van dit nieuwe schooljaar middels deze uitgebreide nieuwsbrief op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam februari 2013 jaargang 3, nummer 7 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de digitale Nieuwsbrief van het Comenius College Rotterdam. In deze Nieuwsbrief houden wij u

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Beste ouders en verzorgers, De eerste maand van het schooljaar zit er al weer op! Wat was het fijn om alle kinderen

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Afdelingen officieel geopend. Groevenbeek Putten laat zich zien op de Ossenmarkt. Eco-schools

Nieuwsbrief. Afdelingen officieel geopend. Groevenbeek Putten laat zich zien op de Ossenmarkt. Eco-schools Nieuwsbrief Vmbo Putten onder- en bovenbouw november 2016 Afdelingen officieel geopend Op woensdag 26 oktober zijn de vernieuwde lespleinen van D&P en Z&W op feestelijke wijze geopend door wethouder Ard

Nadere informatie

Nieuwsbrief BS Kwintijn 25 november 2016

Nieuwsbrief BS Kwintijn 25 november 2016 Nieuwsbrief BS Kwintijn 25 november 2016 Kalender teamvergadering (donderdag 1 december) Sinterklaas Viering Sinterklaas (maandag 5 december) Studiedag (alle kinderen vrij) (woensdag 7 december) Nieuwsbrief

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

Welkom op de Uilenhof

Welkom op de Uilenhof Welkom op de Uilenhof Nieuwe Mavo Havo Junior Talent Ontwikkeling Techniek (TOT) Uilenhof, kijken door familie - ogen Opbouw van de presentatie Wie zijn wij? (missie/visie/belofte/kernwaarden) Vormen van

Nadere informatie

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

Beste ouder of verzorger,

Beste ouder of verzorger, schooljaar 2017-2018 nieuwsbrief 1 Beste ouder of verzorger, Twee weken geleden zijn we met hernieuwde energie gestart, vol ideeën en plannen om ons onderwijs nog beter en uitdagender te maken voor onze

Nadere informatie

STARTBRIEF. Lesrooster 2017/2018. Beste ouders/verzorgers,

STARTBRIEF. Lesrooster 2017/2018. Beste ouders/verzorgers, STARTBRIEF Lesrooster 2017/2018 Beste ouders/verzorgers, Wij zijn blij uw kind komend schooljaar (weer) te kunnen verwelkomen op Wolfert PRO en Wolfert Mavo. Wij hopen dat iedereen na een heerlijke vakantie

Nadere informatie

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging Rijswijk vmbo bb vmbo kb mavo lwoo Brengt leren in beweging Elke dag beginnen met bewegen Het nieuwe vmbo in Rijswijk Het Stanislascollege is een vernieuwende VMBO-school die draait om jou. Om wat je goed

Nadere informatie

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school Jij laat het zien een Calvijn school De havo/mavo Voor durvers en doeners Als je niet kunt wachten om met je ideeën aan de slag te gaan, is er in Rotterdam eigenlijk maar één school voor je. Heb je gemerkt

Nadere informatie

Juli Nieuwsbrief

Juli Nieuwsbrief Juli 2019 Nieuwsbrief Juli 2019 1 Musical groep 8 12 23 2 13 24 3 14 25 4 Afscheid gr 8 15 26 5 12.00 uur uit 16 27 6 17 28 7 18 29 8 Zomervakantie 19 30 9 20 31 10 21 11 22 19 augustus start nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

* STARTBRIEF * Lestijden Bergschenhoek, 16 juli Beste ouders/verzorgers,

* STARTBRIEF * Lestijden Bergschenhoek, 16 juli Beste ouders/verzorgers, 16 JULY 2018 SCHOOLJAAR 2018-2019 * STARTBRIEF * Lestijden 2018-2019 Bergschenhoek, 16 juli 2018 Beste ouders/verzorgers, Wij verheugen ons op de komst van uw kind aankomend schooljaar op Wolfert Lansing

Nadere informatie

Tvwo/Ath/Havo. Spelregels

Tvwo/Ath/Havo. Spelregels Tvwo/Ath/Havo Spelregels 2017 2018 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op ZO GAAN WE MET ELKAAR OM 03 WAT WE HEEL BELANGRIJK VINDEN

Nadere informatie

Start nieuwe schooljaar

Start nieuwe schooljaar 2-9-2016 Start nieuwe schooljaar Op dinsdag 23 augustus werden de gangen van school na een heerlijke zomervakantie weer gevuld door de enthousiaste stemmen van de leerlingen. Dit jaar mogen we er 435 verwelkomen

Nadere informatie

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar Nieuwsbrief 7 september 2018 Aflevering 1 schooljaar 2018-2019. Welkom (terug) op Trajectum Namens alle medewerkers van Trajectum College heet ik alle ouders van harte welkom. In het bijzonder de ouders

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Omdat u belangrijk bent! Omdat jij belangrijk bent! 1 Zorgt u langdurig en onbetaald voor een naaste die extra hulp nodig heeft? Zorgt u bijvoorbeeld voor een ouder, partner,

Nadere informatie

Weilustwekker. Schooljaar Nr april 2019

Weilustwekker. Schooljaar Nr april 2019 Weilustwekker Schooljaar 2018-2019 Nr. 30 18 april 2019 BIJLAGE 30-01 Informatie over Zomerkampen Breda 2019 30-02 Informatie over Op Reis met Petrus & Paulus VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, We

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

OUDERTEVREDENHEIDONDERZOEK VOORBEELD OUDERLIJST SCHOOLJAAR

OUDERTEVREDENHEIDONDERZOEK VOORBEELD OUDERLIJST SCHOOLJAAR OUDERTEVREDENHEIDONDERZOEK VOORBEELD OUDERLIJST SCHOOLJAAR 2016-2017 Geachte ouders en/of verzorgers, Het bestuur van onze school wil graag uw mening weten over de school. U wordt vriendelijk verzocht

Nadere informatie

Nieuwsflits #1. september 2017

Nieuwsflits #1. september 2017 Nieuwsflits #1 september 2017 Belangrijke data: Maandag 4 september Woensdag 6 september Kennismakingsgesprekken groepen 3 tot en met 8. Maandag 18 september tot en met vrijdag Op voeten en fietsen projectweek!

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Spelregels 2015-2016. VMBO Ermelo. Groevenbeek-Spelregels 2015-2016 (VMBO Ermelo) (A5)_DEF.indd 1

Spelregels 2015-2016. VMBO Ermelo. Groevenbeek-Spelregels 2015-2016 (VMBO Ermelo) (A5)_DEF.indd 1 Spelregels 2015-2016 VMBO Ermelo Groevenbeek-Spelregels 2015-2016 (VMBO Ermelo) (A5)_DEF.indd 1 Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school.

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school

atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school Beste ouders/verzorgers, Met deze folder geven we u graag informatie over Vreewijk Lyceum. Al bijna 100 jaar begeleiden wij leerlingen naar een havo- of

Nadere informatie

Agenda. Verjaardagen. Nieuwe leerlingen. 11 september 2015 Jaargang 35, nummer 1 DATUM NAAM GROEP DATUM NAAM GROEP

Agenda. Verjaardagen. Nieuwe leerlingen. 11 september 2015 Jaargang 35, nummer 1 DATUM NAAM GROEP DATUM NAAM GROEP 11 september 2015 Jaargang 35, nummer 1 Agenda 15-09 Informatieavond 16-09 Informatieavond 02-10 Studiedag Verjaardagen DATUM NAAM GROEP DATUM NAAM GROEP 02-09 Anouk Bakker 2B 02-09 Fleur Kneepkens 2B

Nadere informatie

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou!

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou! Informatie 2019-2020 Locatie Rijssen Het gaat om jou! Inhoud Kies jij voor het Pius X College?... 3 Kleinschaligheid... 5 Waar staat het Pius X College voor?... 5 Identiteit... 7 Ons onderwijsaanbod...

Nadere informatie

Vrijdag 3 juni zijn alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag

Vrijdag 3 juni zijn alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag Nieuwsbrief 18 15 2 juni 2016 nr. Van Houtenlaan 3 3771 CT Barneveld tel: 0342-415186 directie@desprengbarneveld.nl www.desprengbarneveld.nl Vrijdag 3 juni zijn alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag Agenda

Nadere informatie

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2)

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Nummer 4 16 oktober 2015 AGENDA OKTOBER 2015 Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015 Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Woensdag 28 oktober Schoolexamen (SE) week 1 (klas

Nadere informatie

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme Hartelijk welkom Melanchthon-DNA / kernwaarden tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap Naastenliefde Optimisme Hier leer je voor het leven kennis competenties waarden Competenties Samenwerken Plannen

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Omdat u belangrijk bent! Omdat jij belangrijk bent! 1 Zorgt u langdurig en onbetaald voor een naaste die extra hulp nodig heeft? Zorgt u bijvoorbeeld voor een ouder, partner,

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

BASISSCHOOL ST. JOZEF NIEUW BERGEN

BASISSCHOOL ST. JOZEF NIEUW BERGEN 5 BASISSCHOOL ST. JOZEF NIEUW BERGEN Januari 2015 Beste ouders, verzorgers Het is zover. Onze stichting SKBO en stichting SKOMeN zijn gefuseerd. De naam van de nieuwe stichting is LIJN 83. U kunt op internet

Nadere informatie

belangrijke data oktober 2016 nr. 7

belangrijke data oktober 2016 nr. 7 belangrijke data..... 13 oktober 2016 nr. 7 Vrij 14 oktober Studiedag, alle leerlingen vrij Maa 17 oktober t/m Vrij 21 oktober Herfstvakantie Don 27 oktober Herfstwandeling Oosterpark gr. 1/2, 8.45 uur

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Afgelopen zaterdag sloten wij de Open Dagen af. We kunnen spreken van zeer geslaagde dagen met een enorme belangstelling van groep 8-leerlingen met hun ouders. Van veel belangstellenden

Nadere informatie

De start van het schooljaar en de informatieavonden

De start van het schooljaar en de informatieavonden Nieuwsbrief voor ouders nummer 2 22 augustus 2018 Vooraf Vorige week is in de eerste nieuwsbrief voor ouders aangegeven dat wij het belangrijk vinden om onze leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) goed

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Beste brugklasser, Veel plezier op onze school en een fijne vakantie, Namens iedereen van het Reviuslyceum, mevrouw Van Koten teamleider onderbouw

Beste brugklasser, Veel plezier op onze school en een fijne vakantie, Namens iedereen van het Reviuslyceum, mevrouw Van Koten teamleider onderbouw KENNISMAKINGSAGENDA woensdag 17 juni 2009 Beste brugklasser, Welkom op het Reviuslyceum! Je bent vanaf 1 augustus leerling van deze school, maar vandaag kun je alvast een beetje aan ons wennen! Wat gaan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NUMMER

NIEUWSBRIEF NUMMER NIEUWSBRIEF NUMMER 11 07-07-2017 Wilt u voor de zomervakantie het verslagboekje van uw kind inleveren? Het uiterlijk op maandag 17 juli. Onder andere in deze nieuwsbrief: Picknick op woensdag 19 juli Ouders

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen. Zeewolde, 13 oktober Brugbrief 2. Geachte ouders/verzorgers,

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen. Zeewolde, 13 oktober Brugbrief 2. Geachte ouders/verzorgers, Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen Zeewolde, 13 oktober 2016 Brugbrief 2 Geachte ouders/verzorgers, In deze brugbrief geef ik u een korte terugblik op de afgelopen periode en een overzicht

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 Schooljaar

Nieuwsbrief 12 Schooljaar Nieuwsbrief 12 Schooljaar 2016-2017 Belangrijke data: 23 mei Groepen Mercurius en Mars gaan op excursie naar de kinderboerderij. 25 mei: Hemelvaart 26 mei: vrij 2 juni: Studiedag (Kinderen vrij) 5 juni:

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 4 voor ouders en verzorgers

Nieuwsbrief nummer 4 voor ouders en verzorgers Amsterdam, 21 april 2017 Nieuwsbrief nummer 4 voor ouders en verzorgers Van de Rector Beste ouder(s) en verzorger(s) van onze leerlingen, Dit is het vierde exemplaar van de nieuwsbrief voor ouders en verzorgers

Nadere informatie

KOM OOK NAAR ONZE OPEN DAG

KOM OOK NAAR ONZE OPEN DAG KOM OOK NAAR ONZE OPEN DAG Van harte welkom! Hanna Joanne Marieke Lizelot Annelie Anne- Ruth Axumite Wat staat er in deze folder...? 03 Inleiding 04 Leerlingen die over deze school vertellen 07 Leraren

Nadere informatie

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s),

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), Redactie T. Paping Schooljaar 2018 2019, nummer 01, 19 oktober 2018 Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), En dan is het alweer bijna vakantie. Ik weet niet of u het ook merkt, maar de weken lijken

Nadere informatie

Vmbo Putten SPELREGELS 2019

Vmbo Putten SPELREGELS 2019 Vmbo Putten SPELREGELS 2019 2020 Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op school. Alleen als de sfeer goed is, kun je leren. Als je je niet veilig

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G1

Nieuwsbrief voor ouders G1 Nieuws voor leerjaar 1 1. G1 naar het Verzetsmuseum Maandag 10 juli bezochten de G1 leerlingen het Verzetsmuseum in Amsterdam. Ze kregen eerst een interessante film te zien over de tweede wereldoorlog.

Nadere informatie

Kennismakingsweek, informatieavonden, vrijwilligers, etc. Uiltje Magazine

Kennismakingsweek, informatieavonden, vrijwilligers, etc. Uiltje Magazine Kennismakingsweek, informatieavonden, vrijwilligers, etc. Uiltje Magazine september 2016 Voorwoord Klaar voor de start Schooljaar 2016/2017 is van start gegaan. Tijdens de startweek zijn er allerlei kennismakingsactiviteiten

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie