Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen. Zeewolde, 13 oktober Brugbrief 2. Geachte ouders/verzorgers,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen. Zeewolde, 13 oktober Brugbrief 2. Geachte ouders/verzorgers,"

Transcriptie

1 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen Zeewolde, 13 oktober 2016 Brugbrief 2 Geachte ouders/verzorgers, In deze brugbrief geef ik u een korte terugblik op de afgelopen periode en een overzicht van de activiteiten en bijzonderheden waar de brugklassen mee te maken krijgen de komende weken. De eerste weken Zo, de kop is eraf! De eerste schoolweek met de introductiemiddag zit er weer op. Voor brugklassers is dat toch altijd een hele spannende tijd. Kinderen (en ouders!) moeten wennen aan de nieuwe school: huiswerk, nieuwe gezichten, nieuwe vakken, les op de ipad, nieuwe indrukken. De eerste cijfers van s.o. tjes en toetsen staan zelfs al in magister. Veel leerlingen zullen mogelijk al uitkijken naar de eerste welverdiende vakantie. Op de Levant is een aparte grote pauze voor de brugklassen ingesteld, zodat zij meer ruimte en rust hebben. De mentor van uw kind besteedt ook veel aandacht aan alle zaken waar uw kind voor het eerst mee te maken krijgt en zal zijn of haar vragen kunnen beantwoorden. Verder kiezen wij elk jaar bewust voor een introductiekamp. Vijf weken terug zijn alle klassen op kamp geweest in Ermelo. Het doel was: elkaar beter leren kennen. Door de vrolijke gezichten en de mooie verhalen hebben wij kunnen constateren dat het kamp een groot succes was. Dat is voor ons, net als voor u en uw kind, heel belangrijk. Wij hopen dat uw kind zijn of haar draai al een beetje gevonden heeft. Zo niet, aarzelt u dan niet om contact op te nemen met de mentor. Extra tijd voor studievaardigheden In de eerste weken hebben de mentoren extra tijd genomen om hun leerlingen te begeleiden bij het leren leren. Iedere week hebben zij veel aandacht besteed aan agendagebruik, plannen van toetsen en manieren om het huiswerk aan te pakken. Kortom, de studievaardigheden zijn/worden intensief behandeld. Na de herfstvakantie gaan we hier nog 4 weken mee door. De uren die we daarvoor hebben gebruikt zijn de eerste twee uren op dinsdagochtend. Op het rooster van uw kind staat op dinsdagochtend BOB (Begeleiding Op maat Brugklas).

2 Op vrijdagmiddag staat SLB in het rooster. Dit staat voor Samenhangende Leeropdrachten Brugklassen. Tot aan de kerstvakantie kan een mentor deze flexibel gebruiken voor persoonlijke of klassikale gesprekken met zijn/haar leerlingen. Deze uren (BOB en SLB) staan vast ingepland in het rooster, om te voorkomen dat andere zaken ingepland worden door roosterwijzigingen. Deze uren worden echter niet het hele jaar ingepland. In week 49 of 50 gaan de lessen studievaardigheden plaatsmaken voor begeleiding op maat (BOB). Dat betekent dat vakdocenten leerlingen gaan begeleiden in kleine groepen voor het vak waar ze op dat moment de meeste moeite mee hebben. De mentoren gaan na de herfstvakantie kijken met hun leerlingen waar hulp het meest gewenst is. Deze begeleidingslessen zijn er voor het resterende schooljaar. Leerlingen kunnen in overleg met hun mentoren veranderen van vak. De begeleidingslessen zijn niet vrijwillig en het is de bedoeling dat leerlingen zelf nadenken over de onderwerpen die de docent zou moeten behandelen in deze lessen, zodat we echt op maat kunnen helpen. Leerlingen die voor alle vakken een goed cijfer hebben, zijn op dinsdag het 1 ste uur vrij. Zo kunnen we ook echt met kleine groepen aan de slag. We houden uiteraard wel in de gaten of deze leerlingen een paar weken later niet toch hulp nodig hebben. Dan zullen zij ook worden ingeroosterd voor de BOB lessen. Screening op spelling en technisch lezen Ieder jaar, in de week voorafgaand aan de herfstvakantie, screenen wij onze brugklassers op hun niveau van spelling en technisch lezen. Een goede spelling is belangrijk bij alle vakken en geeft ook een indicatie hoe het zal gaan bij het spellen van de vreemde talen. Goed technisch lezen is een voorwaarde voor begrijpend lezen. Lezen met begrip is weer noodzakelijk bij alle vakken. De leus geen nieuws, goed nieuws is van toepassing op deze screening. Leerlingen die bij de screening opvallen wat betreft hun scores krijgen dit wel te horen. Is er reden voor zorg dan laten we dit ook aan ouders weten. In overleg bedenken we een plan van aanpak om een en ander te verbeteren. Maar vooralsnog gaan we uit van geen nieuws, goed nieuws! Bibliotheekbezoek In oktober en november gaan alle brugklassen een bezoek brengen aan de bibliotheek in het dorp. De leerlingen verzamelen om uur bij de bibliotheek in het Ravelijn. Door middel van een spel leren ze spelenderwijs de weg in de bibliotheek. Het bezoek duurt voor iedere klas 1 lesuur. Na het bezoek gaan de leerlingen zelf terug naar school en is er les volgens het rooster. Het rooster voor het bibliotheekbezoek is als volgt: LM1A di 25 oktober van L1C di 25 oktober van L1D di 1 november van L1G di 1 november van L1K di 8 november van L1L di 8 november van L1T di 15 november van

3 Onderwijs via de ipad Het gebruik van de ipads is inmiddels heel gewoon geworden. Alle brugklassers werken tijdens een deel van de lessen met hun ipad. Ze zijn enthousiast gestart en onderzoeken alle mogelijkheden die deze device biedt, u zult dat thuis ongetwijfeld merken. We zien op school veel enthousiasme, zowel bij leerlingen als bij docenten. We hebben inmiddels ook duidelijke werkafspraken gemaakt. Deze moeten eraan bijdragen dat de ipad op het juiste moment op de juiste manier gebruikt wordt. Een afspraak is: van klas naar klas met de ipad in je tas. Zo voorkomen we dat de leerlingen tussen de lessen door hun aandacht op de ipad richten in plaats van op het snel van lokaal wisselen. Daarnaast mogen de leerlingen niet tijdens de les spelletjes spelen op de ipad. Indien dit wel gebeurt, wordt u als ouder hiervan op de hoogte gesteld en moet de leerling het 8ste uur op vrijdagmiddag nakomen. In de loop van het schooljaar zullen we, indien nodig, de werkafspraken aanpassen. Mobieltjes Bijna alle leerlingen hebben tegenwoordig een mobieltje. Daar wordt veel mee gebeld en geappt tijdens de pauze of na schooltijd. In de les is het uiteraard verboden de mobieltjes te gebruiken. Bovendien is filmen op school verboden, ook tijdens de pauzes. Dit hebben wij afgesproken omdat filmen de veiligheid van docenten en leerlingen in gevaar brengt. Als het mobieltje wel gebruikt wordt in de les, wordt de telefoon ingenomen. Na de les kan uw kind de telefoon weer ophalen bij de docent. Dinsdag 22 november mentorgesprekken Het duurt nog een tijdje, maar u kunt de datum wellicht alvast in uw agenda zetten. Op deze dag houden de mentoren vanaf uur 10-minuten gesprekken om de voortgang van uw kind te bespreken. De mentor zal u daarvoor zelf gaan uitnodigen. Sportklassen In de komende periode staan voor de sportbrugklassers de eerste clinics op het programma. Begin november is de aftrap in de vorm van de zeer pittige clinic spinning bij Bodyplan. Kunnen de sportleerlingen een hartslag van 200 Hpm halen? 16 december zal in het teken staan van de altijd spectaculaire clinics skiën en klimmen Bij Delphindoorski in Ermelo. Leerlingen worden ingedeeld in niveaugroepen zodat er deze middag ook veel geleerd zal worden. Skiën op een indoorbaan is immers een hele andere ervaring dan buiten in de sneeuw. Leerlingen uit L1K zijn welkom van uur en leerlingen uit L1C en L1G volgen meteen daarna van uur. Voor deze clinic in Ermelo zal er aan ouders gevraagd worden om te rijden. Kunstbreed Als inspirerende aftrap van KUNSTbreed leerjaar 1 zal a.s. vrijdag 14 oktober de TAKKEdag plaatsvinden. Alle deelnemende KUNSTbreed leerlingen uit de brugklas zullen deze dag bij de reguliere lessen afwezig zijn. Op deze startactiviteit maken de KUNSTbreed1 leerlingen kennis met land-art. Er worden in en om de Levant te Zeewolde kunstwerken gemaakt met takken en andere materialen uit de natuur. Na het bouwen stellen we een tentoonstelling samen.

4 Deze is vrijdagmiddag 14 oktober van tot uur vrij toegankelijk voor het publiek. Om uur zal de tentoonstelling geopend worden. Iedereen is van harte welkom!! Gepersonaliseerd leren (GPL) De pilot met gepersonaliseerd leren (GPL) is op De Levant gestart met 28 enthousiaste leerlingen en een enorm enthousiast docententeam. De leerlingen zijn al goed gestart met de Learning Portal waar alle lesstof in verwerkt zit. De klas kent geen klassikale toetsmomenten, maar de leerlingen moeten natuurlijk wel bewijzen dat ze bepaalde lesstof beheersen. Dat doen ze door de lesstof op verschillende manieren te presenteren. Zo schrijven de leerlingen voor Nederlands een eerste tekst, ze presenteren zichzelf in het Frans door een filmpje te maken. Voor science maken ze een poster van het zonnestelsel en ze ontwerpen een fantasiedier dat leeft en overleeft op onze planeet. Allemaal bewijzen dat de leerlingen zich de lesstof eigen hebben gemaakt. De manier waarop is voor elke leerling anders, maar het doel is hetzelfde. Feestavond voor klas 1 en 2 Op vrijdagavond 28 oktober vindt de Q-Music party plaats voor alle leerlingen van de brugklassen en de tweede klassen op de RSG Slingerbos in Harderwijk. Deze avond zal in het teken staan van de actie voor de CliniClowns. Het feest zal beginnen om uur en is afgelopen om uur. Het traditionele Gala feest voor alle klassen staat gepland op donderdag 22 december. Het eerste culturele café voor leerlingen gaat plaatsvinden op vrijdagmiddag 18 november. Leerlingen kunnen hier hun muzikale talenten laten zien aan medeleerlingen. Techniek in Beeld Op 13 en 14 december zijn alle brugklasleerlingen van RSG Levant te gast bij de Techniek Academie om kennis te maken met techniek en technische bedrijven. Dit zal gebeuren op een speelse manier aan de hand van een reeks activiteiten en gesimuleerde toepassingen. Terwijl sommige leerlingen de werking van een productielijn gaan onderzoeken (Candy run), vechten andere leerlingen het uit in een pneumatische schakelwedstrijd. Techniek in Beeld wordt op donderdagen georganiseerd door Platform Techniek in samenwerking met ROC Landstede. RSG Slingerbos Levant is lid van het Platform Techniek en werkt actief mee om techniek meer onder de aandacht van leerlingen te brengen. Uw zoon of dochter zal via zijn/haar mentor te horen krijgen wanneer en tijdens welke lessen zij naar Harderwijk zullen gaan.

5 Volgende brugbrieven U bent weer op de hoogte van het laatste nieuws voor wat betreft de brugklassen. Iedere brugbrief kunt u vinden op de website van de school, onder het kopje schoolpost. Mocht u vragen hebben over de inhoud van de brugbrief of over andere zaken betreffende de Levant of de brugklas, dan kunt u altijd contact opnemen met de mentor van uw kind of met ondergetekende. Met vriendelijke groet, mede namens het brugklasteam Simone Dupont teamleider brugklassen Levant

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen. Zeewolde, 15 oktober 2015. Brugbrief 3. Geachte ouder/verzorger,

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen. Zeewolde, 15 oktober 2015. Brugbrief 3. Geachte ouder/verzorger, Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen Zeewolde, 15 oktober 2015 Brugbrief 3 Geachte ouder/verzorger, In deze brugbrief geef ik u een korte terugblik op de afgelopen periode en een overzicht

Nadere informatie

Oudernieuwsbrief. Schooljaar Brugklas. Een nieuw begin!

Oudernieuwsbrief. Schooljaar Brugklas. Een nieuw begin! Een nieuw begin! Een nieuwe lichting brugklassers is deze week begonnen aan een hopelijk plezierige en succesvolle schoolloopbaan op de OSG West-Friesland. Ze hebben vandaag hernieuwd kennisgemaakt met

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de nieuwe brugklasleerlingen van RSG Levant. Datum : 29 juni 2016 Betreft : schooljaar

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de nieuwe brugklasleerlingen van RSG Levant. Datum : 29 juni 2016 Betreft : schooljaar Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de nieuwe brugklasleerlingen van RSG Levant Datum : 29 juni 2016 Betreft : schooljaar 2016-2017 Brugbrief 1 Geachte ouder/verzorger, Uw kind is vandaag voor het eerst op

Nadere informatie

Doetinchem, 15 augustus Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Doetinchem, 15 augustus Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Doetinchem, 15 augustus 2016 Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Op 2016 start het nieuwe schooljaar. Dat lijkt op dit moment misschien nog ver weg, maar toch sturen we jou en je ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

4 september Nummer 1 -

4 september Nummer 1 - 4 september 2018 - Nummer 1 - Even bijpraten Na een lange, warme en hopelijk voor iedereen een ontspannen zomervakantie, is op 3 september het schooljaar 2018-2019 gestart. We gaan er met ons allen een

Nadere informatie

Maandbrief november Heiloo 2018

Maandbrief november Heiloo 2018 Maandbrief november Heiloo 2018 Beste ouders, Projectafsluiting: Wat hadden we een vrolijke, gezellige en bijzondere middag op donderdag 18 oktober! Er was een tentoonstelling, door de hele school, waarin

Nadere informatie

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom!

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom! Www.esdalcollege.nl Pagina 2 Esdal Vakcollege Welkom Emmen Welkom! Beste jongens en meisjes, Het schooljaar in groep 8 is voorbij en nu is het vakantie. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Beste brugklasser, Veel plezier op onze school en een fijne vakantie, Namens iedereen van het Reviuslyceum, mevrouw Van Koten teamleider onderbouw

Beste brugklasser, Veel plezier op onze school en een fijne vakantie, Namens iedereen van het Reviuslyceum, mevrouw Van Koten teamleider onderbouw KENNISMAKINGSAGENDA woensdag 17 juni 2009 Beste brugklasser, Welkom op het Reviuslyceum! Je bent vanaf 1 augustus leerling van deze school, maar vandaag kun je alvast een beetje aan ons wennen! Wat gaan

Nadere informatie

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom!

Esdal Vakcollege Welkom Emmen. Welkom! Www.esdalcollege.nl Pagina 2 Esdal Vakcollege Welkom Emmen Welkom! Beste jongens en meisjes, Het schooljaar in groep 8 is voorbij en nu is het vakantie. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

BRUGBRIEF. Beste brugklassers van het Reynaertcollege, ouders/verzorgers, december 2016

BRUGBRIEF. Beste brugklassers van het Reynaertcollege, ouders/verzorgers, december 2016 december 2016 Beste brugklassers van het Reynaertcollege, ouders/verzorgers, De eerste periode van gewenning zit erop en het eerste rapport hebben jullie inmiddels gekregen. Verder hebben jullie ouders/verzorgers

Nadere informatie

In rood de vragen die we bij de tweede meeting niet meer hebben gesteld. GPL = gepersonaliseerd leren. Vragenlijst docententeam gepersonaliseerd leren

In rood de vragen die we bij de tweede meeting niet meer hebben gesteld. GPL = gepersonaliseerd leren. Vragenlijst docententeam gepersonaliseerd leren Vragenlijst docententeam gepersonaliseerd leren In rood de vragen die we bij de tweede meeting niet meer hebben gesteld. GPL = gepersonaliseerd leren 5 punts Likertschaal 1. Ik ben een goede GPL docent

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING HAVO. Contact. Agenda. Welkom in het nieuwe schooljaar! Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING HAVO. Contact. Agenda. Welkom in het nieuwe schooljaar! Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING HAVO Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Welkom in het nieuwe schooljaar! Heeft uw kind groep 8 verlaten voor de brugklas? Of maakt hij/zij juist de stap naar een volgend jaar? Het is allemaal

Nadere informatie

Brugklasgids Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2019 Een zee aan mogelijkheden! Hallo bijna-brugklasser! 02 Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend maar vooral leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis voelt, veel

Nadere informatie

De eerste periode van het tweede jaar zit er al weer bijna op. Hopelijk heeft uw zoon of dochter zijn/haar draai gevonden in de deels nieuwe klas

De eerste periode van het tweede jaar zit er al weer bijna op. Hopelijk heeft uw zoon of dochter zijn/haar draai gevonden in de deels nieuwe klas Zwolle, september 2008 Geachte ouders, De eerste periode van het tweede jaar zit er al weer bijna op. Hopelijk heeft uw zoon of dochter zijn/haar draai gevonden in de deels nieuwe klas In dit boekje vindt

Nadere informatie

1. JAARPLANNER BEGIN SCHOOLJAAR

1. JAARPLANNER BEGIN SCHOOLJAAR Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2014-2015 Den Haag, juli 2014 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Welkom Ouders van de nieuwe brugklasleerlingen

Welkom Ouders van de nieuwe brugklasleerlingen Welkom Ouders van de nieuwe brugklasleerlingen Brugklasmentoren 1M1: Dhr. Akbaba (akb@lyceumypenburg.nl) 1HM1: Dhr. Wieser (wie@lyceumypenburg.nl) 1HM2: Dhr. Verdoorn (vdn@lyceumypenburg.nl) 1H1: Dhr.

Nadere informatie

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 19 september 2018 J. van den Broek BROJ/brhe/18-B081

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 19 september 2018 J. van den Broek BROJ/brhe/18-B081 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit klas 1d en 1e Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 19 september 2018 J. van den Broek BROJ/brhe/18-B081 Onderwerp Doe-week Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Doet Welkom in B2.. - Voorstellen mentor - MET-concept - Algemene zaken MET-concept Je leert meer als je mag leren wat je graag wilt leren MET-concept MET concept: een Amerikaans idee. Werken vanuit

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2018 1 2 3 4 5 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 6 7 8 9 10 11 12 33 13 14 15 16 17 18 19 vanaf deze dag is de school weer bereikbaar voor externen 34 20 21 22 23 24 25 26 start

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Alkmaar, 1 september 2014 Beste ouders van onze leerlingen in 1Vwo-X, De kop is er af. De introductieweek is voorbij. Leerlingen en begeleiders hadden er zin in en met het

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2018-2019 Den Haag, juli 2018 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Layout Heinny Jansen - ibooks Author. StageGids MaS

Layout Heinny Jansen - ibooks Author. StageGids MaS MaS StageGids Mw. I. de Vries is de stagecoördinator van RSG Slingerbos Levant en contactpersoon voor zowel locatie Slingerbos Hoofdstuk 1 als locatie Levant. Zij verzorgt de voorlichting, denkt mee bij

Nadere informatie

VERSLAG BIJEENKOMST 9 JULI 2014

VERSLAG BIJEENKOMST 9 JULI 2014 VERSLAG BIJEENKOMST 9 JULI 2014 Uitgangspunten lestijden 2014-2015 Steenspil: Aansluiting met de buslijnen (vanuit Tholen, Sint Maartensdijk, Scherpenisse, Poortvliet, St. Annaland en Oud-Vossemeer ).

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2016-2017

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2016-2017 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2016-2017 Den Haag, juli 2016 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

KENNISMAKINGSMIDDAG woensdag 16 juni 2010

KENNISMAKINGSMIDDAG woensdag 16 juni 2010 KENNISMAKINGSMIDDAG woensdag 16 juni 2010 Beste brugklasser, Welkom op het Reviuslyceum. Je bent vanaf 1 augustus leerling van deze school, maar vandaag kun je alvast een beetje aan ons wennen! Wat gaan

Nadere informatie

Beste leerling, Benodigde spullen In dit boekje staat een lijstje met alle benodigde schoolspullen.

Beste leerling, Benodigde spullen In dit boekje staat een lijstje met alle benodigde schoolspullen. VWO leerjaar 3 Beste leerling, Het schooljaar is bijna ten einde en een welverdiende zomervakantie is in zicht. In dit boekje informeer ik jou over een aantal belangrijke zaken met betrekking tot het nieuwe

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo

Informatieavond 4 havo Informatieavond 4 havo Algemene inleiding Inleiding LOB Korte pauze Mentoren, informatie over de klassen De havo afdeling Afdelingsleider 3,4,5 havo Jaarcoördinator 3&4 havo Afdelingsassistent 10 mentoren

Nadere informatie

- omdat door de docent voor elke les huiswerk in maestro/magister wordt gezet ontstaat er een overzicht over leerlingen en ouders

- omdat door de docent voor elke les huiswerk in maestro/magister wordt gezet ontstaat er een overzicht over leerlingen en ouders Waarom kiezen we voor magister in plaats van de planner? - omdat door de docent voor elke les huiswerk in maestro/magister wordt gezet ontstaat er een overzicht over leerlingen en ouders - De docent moet

Nadere informatie

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma!

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma! Ontwikkel jezelf op Roncalli méér dan een diploma! Beste bijna-brugklasser, Het is zover: je mag je middelbare school gaan kiezen. Dat is best een pittige klus. Reden om samen met je ouder(s) op zoek te

Nadere informatie

7 december Geachte ouder(s)/verzorger(s),

7 december Geachte ouder(s)/verzorger(s), 7 december 2017 Geachte ouder(s)/verzorger(s), We vinden de veiligheid van onze leerlingen heel erg belangrijk. Zeker in deze donkere dagen voor kerst is het een noodzaak dat kinderen zichtbaar zijn op

Nadere informatie

1 september 2018 nummer 1

1 september 2018 nummer 1 1 september 2018 nummer 1 Belangrijke data: 3 september : eerste schooldag 12 september : opening thema 13 september ` : informatiemiddag 14.30-16.00 uur 13 september : bijeenkomst groep 7-8, aansluitend

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G1

Nieuwsbrief voor ouders G1 Nieuws voor leerjaar 1 1. 1-Blik agenda Inhoud nieuwsbrief oktober 2017: 1. 1-blik agenda 2. Cito toetsen G1 3. Geslaagd kamp 4. Brugklasfeest 5. Constante evaluatie leerlingen 6. Periode 1 en 2 geen papieren

Nadere informatie

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes,

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Van de schoolleiding Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Inmiddels is de aanmelding voor de nieuwe brugklassen afgerond. We starten met een mavo klas en een mavo/havo klas. Hartelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Alkmaar, 14 september 2014 Beste Ouders van onze leerlingen in 2Vwo-X, Dit is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Als ervaren studenten lopen onze 2e

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Start nieuwe schooljaar

Start nieuwe schooljaar 2-9-2016 Start nieuwe schooljaar Op dinsdag 23 augustus werden de gangen van school na een heerlijke zomervakantie weer gevuld door de enthousiaste stemmen van de leerlingen. Dit jaar mogen we er 435 verwelkomen

Nadere informatie

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn:

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn: Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2019-2020 Den Haag, juli 2019 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Talent in ontwikkeling. voor Toekomstige brugklassers. Informatiebrochure brugperiode Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium

Talent in ontwikkeling. voor Toekomstige brugklassers. Informatiebrochure brugperiode Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium Talent in ontwikkeling voor Toekomstige brugklassers Informatiebrochure brugperiode 2017 Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium 2 Beste brugklasser, Je bent het nog niet, maar het duurt niet

Nadere informatie

Aan alle leerlingen van het VHBO Maastricht en hun ouder(s)/verzorger(s) Maastricht, juli Betreft: informatie schooljaar

Aan alle leerlingen van het VHBO Maastricht en hun ouder(s)/verzorger(s) Maastricht, juli Betreft: informatie schooljaar Aan alle leerlingen van het VHBO Maastricht en hun ouder(s)/verzorger(s) Maastricht, juli 2017 Betreft: informatie schooljaar 2017-2018 Beste leerlingen en ouder(s)/verzorger(s), Met nog een groot deel

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2017 1 2 3 4 5 6 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 7 8 9 10 11 12 13 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 33 14 15 16 17 18 19 20 Zomervakantie

Nadere informatie

Welkom in. groep 3-4a

Welkom in. groep 3-4a Welkom in groep 3-4a EVEN VOORSTELLEN Lonneke Vleugels: maandag, dinsdag en woensdag Loes Oelers: donderdag en vrijdag INLOOPTIJDEN s Morgens van 8.20 uur tot 8.30 uur. s Middags van 13.00 uur tot 13.15

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen Beste leerlingen, Het is zover: 2015 zit er bijna op. Sinterklaas gaat overmorgen alweer terug naar Spanje, volgende week zijn de herkansingen voor de bovenbouw, 17 december is het schoolfeest, waarvoor

Nadere informatie

Kwartaalbericht nr. 4

Kwartaalbericht nr. 4 Kwartaalbericht nr. 4 Juni t/m Juli 2016 Agenda Ma. 27 juni 19.15 uur MR-vergadering Vr. 01 juli Sport- en activiteitendag Ma. 04 juli Toetsweek bovenbouw havo/vwo Activiteitenweek klassen 1 t/m 3 20.00

Nadere informatie

Woensdag 16 december 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 3 + 4 (via rooster) Donderdag 17 december Basketbaltoernooi klas 3 + 4

Woensdag 16 december 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 3 + 4 (via rooster) Donderdag 17 december Basketbaltoernooi klas 3 + 4 Nummer 6 3 december 2015 Maandag 7 december Dinsdag15 december Inschrijven 10-minutengesprekken (vóór 12.00 uur via Magister) Basketbaltoernooi klas 1 + 2 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 1 +2 (via

Nadere informatie

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2016 Een zee aan mogelijkheden! 02 03 Hallo bijna-brugklasser! Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend, maar vooral ook leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt ook

Nadere informatie

Nieuwsbrief ASHV. November 2018 AGENDA. Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief ASHV. November 2018 AGENDA. Beste ouders / verzorgers, November 2018 Nieuwsbrief ASHV AGENDA 27 november 19.00 u Informatieavond over TTO voor ouders van leerlingen groep 8 29 november 18.30 u Jaarvergadering oudercommissie (zie uitnodiging) 5 december Sinterklaasviering

Nadere informatie

Esdal College Boermarkeweg. woordzoeker.

Esdal College Boermarkeweg. woordzoeker. woordzoeker Www.esdalcollege.nl 1 Beste jongens en meisjes, Welkom! Het schooljaar in groep 8 is bijna voorbij en de zomervakantie komt eraan. Toch kijken we even vooruit naar het nieuwe schooljaar. De

Nadere informatie

Stevige basis voor je toekomst

Stevige basis voor je toekomst Stevige basis voor je toekomst Ondernemend leren ipad Jij de baas met havo op het Hondsrug College Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Een stevige basis voor je toekomst met havo op

Nadere informatie

HAVO/VWO leerjaar 4, 5, 6

HAVO/VWO leerjaar 4, 5, 6 HAVO/VWO leerjaar 4, 5, 6 Beste leerling, Het schooljaar is bijna ten einde en een welverdiende zomervakantie is in zicht. In dit boekje informeren wij jou over een aantal belangrijke zaken met betrekking

Nadere informatie

Graaf Huyn College FOCUST op jouw PASSIE

Graaf Huyn College FOCUST op jouw PASSIE Graaf Huyn College FOCUST op jouw PASSIE Het Graaf Huyn College biedt de leerlingen bij aanmelding voor de brugklas ruime keuzemogelijkheden uit diverse onderwijssoorten. Vanaf het schooljaar 2019-2020

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Beste ouder/verzorger,

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Beste ouder/verzorger, Beste ouder/verzorger, De lichtjes die branden in de verschillende kerstbomen in de school geven een feestelijke en vrolijke uitstraling. De feestdagen en een vakantie van twee weken zijn een plezierig

Nadere informatie

Agenda KLANKBORDGROEP Woensdag 30 november 2016

Agenda KLANKBORDGROEP Woensdag 30 november 2016 Agenda KLANKBORDGROEP Woensdag 30 november 2016 Datum : woensdag 30 november Tijd : 19.00 21.00 uur Plaats : Van Riemsdijklaan 103 Aanwezig: Hanneke, Sylvia, Linda, Karin, Jolanda, Kamilla, Anneke, Rob,

Nadere informatie

Informatieavond Brugklas Lyceum de Grundel. 17 september 2018

Informatieavond Brugklas Lyceum de Grundel. 17 september 2018 Informatieavond Brugklas Lyceum de Grundel 17 september 2018 Hartelijk welkom Mentorklas 1HAS Mentor: E. van Brummelen (BRUE) Informatie Welkom Uitleg mentoraat en mentorlessen Overgang klas 1 naar 2 Rapporten

Nadere informatie

Jaargang 2014-2015 nr 15 week 50 8 t/m 14 december 2014. Overblijfcorvee Deze week heeft overblijfcorvee. De verjaardagskalender van deze week

Jaargang 2014-2015 nr 15 week 50 8 t/m 14 december 2014. Overblijfcorvee Deze week heeft overblijfcorvee. De verjaardagskalender van deze week Jaargang 2014-2015 nr 15 week 50 8 t/m 14 december 2014 Overblijfcorvee Deze week heeft overblijfcorvee Klas GA3B De verjaardagskalender van deze week 09/12 Myrna Zagers H3O 10/12 Anne Verstraten H3I 11/12

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER BRUGKLAS ( )

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER BRUGKLAS ( ) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER BRUGKLAS (2017-2018) Van de teamleider Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van de brugklas. Ook voor mij is dit de eerste nieuwsbrief op deze school. Daarmee zit ik in hetzelfde schuitje

Nadere informatie

PROTOCOL VERZUIMCOÖRDINAAT St. Gregorius College

PROTOCOL VERZUIMCOÖRDINAAT St. Gregorius College PROTOCOL VERZUIMCOÖRDINAAT St. Gregorius College 2017-2018 Te laat komen Actie Wat Wie 1 Te laat komen 1 e uur Van 8.30 tot 9.00 uur bij conciërge. Daarna bij de pedagogisch. 2 Leerling krijgt een briefje.

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. ( )

PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. ( ) PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. (0562 798004) www.prinsesmargrietschoolterschelling.nl West-Terschelling, 3-9-2017 Beste ouders/verzorgers, Het nieuwe schooljaar is begonnen

Nadere informatie

* STARTBRIEF * Lestijden Bergschenhoek, 16 juli Beste ouders/verzorgers,

* STARTBRIEF * Lestijden Bergschenhoek, 16 juli Beste ouders/verzorgers, 16 JULY 2018 SCHOOLJAAR 2018-2019 * STARTBRIEF * Lestijden 2018-2019 Bergschenhoek, 16 juli 2018 Beste ouders/verzorgers, Wij verheugen ons op de komst van uw kind aankomend schooljaar op Wolfert Lansing

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Afscheid van directeur Kees Jan Vreeker. Welkom en afscheid. Met vriendelijke groet, Leon de Wit Voorzitter College van Bestuur

Nieuwsbrief. Afscheid van directeur Kees Jan Vreeker. Welkom en afscheid. Met vriendelijke groet, Leon de Wit Voorzitter College van Bestuur Nieuwsbrief 21 september 2017 Aflevering 1 deel 1 - schooljaar 2017-2018. Afscheid van directeur Kees Jan Vreeker Sinds 1 maart 2013 is Kees Jan Vreeker directeur van het Trajectum College. De afgelopen

Nadere informatie

: Ouderbijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten. Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd.

: Ouderbijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten. Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van het Mill-Hillcollege Goirle, 24 september 2015 Uw kenmerk : Ons kenmerk Onderwerp : BLA-1516-032/NIK/AHA/spe : Ouderbijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten

Nadere informatie

Om de overgang van SO-VSO goed te laten verlopen zijn er afspraken met elkaar gemaakt op de volgende gebieden:

Om de overgang van SO-VSO goed te laten verlopen zijn er afspraken met elkaar gemaakt op de volgende gebieden: PROTOCOL OVERGANG SO-VSO Om de overgang van SO-VSO goed te laten verlopen zijn er afspraken met elkaar gemaakt op de volgende gebieden: Huiswerk en begeleiding Pauze invulling 3. Zelfstandigheid 4. Kennismaking

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen genoemd: Paginanummer. Informatieavond 2 ICT 2

Nieuwsbrief nr In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen genoemd: Paginanummer. Informatieavond 2 ICT 2 Nieuwsbrief nr. 1 2016 2017 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen genoemd: Paginanummer Informatieavond 2 ICT 2 Nieuws uit de brugklas! 2 Brugklaskamp 2016: zon, hitte & plezier! 3 Pauze 3

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 Beste ouders en leerlingen, Maandag beginnen we weer aan een nieuw schooljaar. De uitnodiging hiervoor hebben de leerling en u per mail ontvangen. We hopen dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G5

Nieuwsbrief voor ouders G5 Nieuws voor leerjaar 5 1. Verbreden zonder grenzen Op 27 september hebben we tijdens de informatieavond voor de Gymnasium-5 leerlingen en hun ouders de aftrap gegeven aan Verbreden zonder grenzen. Zoals

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt ook

Nadere informatie

* STARTBRIEF * Lestijden Leerjaar 2, 3 & 4. Bergschenhoek, 17 juli Beste ouders/verzorgers,

* STARTBRIEF * Lestijden Leerjaar 2, 3 & 4. Bergschenhoek, 17 juli Beste ouders/verzorgers, 17 JULY 2018 SCHOOLJAAR 2018-2019 * STARTBRIEF * Leerjaar 2, 3 & 4 Lestijden 2018-2019 Bergschenhoek, 17 juli 2018 Beste ouders/verzorgers, Ook voor ons is nu de laatste schooldag geweest en gaan wij een

Nadere informatie

Dalton Skills. 2 e leerjaar. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. 2 e leerjaar. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills 2 e leerjaar Stedelijk Dalton College Alkmaar Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College in Dalton Skills. Dit geldt

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

Informatieavond Brugklas Lyceum de Grundel. 17 september 2018

Informatieavond Brugklas Lyceum de Grundel. 17 september 2018 Informatieavond Brugklas Lyceum de Grundel 17 september 2018 Hartelijk welkom Mentorklas 1A Hartelijk welkom Mentorklas 1 Informatie Welkom Uitleg mentoraat en mentorlessen Overgang klas 1 naar 2 Rapporten

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Communicatie. telefoon 045 5473500 info.holz@bcpl.nl website school http://holz.bcpl.nl

Communicatie. telefoon 045 5473500 info.holz@bcpl.nl website school http://holz.bcpl.nl op de ouder avond Mijn voorwerp Communicatie telefoon 045 5473500 e mail info.holz@bcpl.nl website school http://holz.bcpl.nl Voor reguliere leerlingzaken of het maken van een afspraak svp telefonisch

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Beste bijna Brugklasser... Informatieavond dinsdag 5 februari 2019 Start om 19.30 uur (voor ouders van leerlingen uit groep 8) Open Huis zaterdag 9 februari 2019 Tussen 10.00 en 13.00 uur Beste bijna brugklasser,

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS/VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS/VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS/VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Nr 10 - Extra uitgave juni 2011 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, De zomervakantie

Nadere informatie

Leerjaarspecifieke informatie klas 1

Leerjaarspecifieke informatie klas 1 Leerjaarspecifieke informatie klas 1 Met het schooljaar 2017-2018 is ook de carrière van uw kind in het voortgezet onderwijs gestart. Voor veel leerlingen is het een spannend begin in de brugklas, maar

Nadere informatie

Nummer 2 12 september 2013

Nummer 2 12 september 2013 Nummer 2 12 september 2013 16/9 Ma 20.00-21.30 uur Voorlichtingsavond klas 1A t/m 1E 17/9 Di 20.00-21.30 uur Voorlichtingsavond klas 1F t/m 1J 18/9 Wo 20.00-21.30 uur Voorlichtingsavond klas 3 19/9 Do

Nadere informatie

BELANGRIJK: Dinsdag 29 augustus start het schooljaar. We verwachten de leerling om 8.30 uur in de plaza/aula van het Hub van Doornecollege.

BELANGRIJK: Dinsdag 29 augustus start het schooljaar. We verwachten de leerling om 8.30 uur in de plaza/aula van het Hub van Doornecollege. Deurne, 17 juli 2017 Aan de ouder(s)/verzorger(s) en leerling Betreft: Start schooljaar 2017-2018 Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerling, Hoewel de vakantie pas net is begonnen, sturen wij jullie

Nadere informatie

STARTBRIEF. Lesrooster 2017/2018. Beste ouders/verzorgers,

STARTBRIEF. Lesrooster 2017/2018. Beste ouders/verzorgers, STARTBRIEF Lesrooster 2017/2018 Beste ouders/verzorgers, Wij zijn blij uw kind komend schooljaar (weer) te kunnen verwelkomen op Wolfert PRO en Wolfert Mavo. Wij hopen dat iedereen na een heerlijke vakantie

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) GELUKKIG NIEUWJAAR Namens het team van de Gerardus Majella wensen wij u en uw gezin een gelukkig en gezond 2017. Wij hebben er weer veel zin in! Na een leuke start op het

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van Het Schoter Datum: 21 juni 2019 Kenmerk: 18190368/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C

HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C Donderdag 27 juni 2019 t/m Woensdag 3 juli 2019 Beste leerlingen (en meelezende ouders) van leerjaar 3, Van donderdag 27 juni t/m woensdag 3 juli is de toetsweek. Na deze

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging Rijswijk vmbo bb vmbo kb mavo lwoo Brengt leren in beweging Zo ziet mijn schooldag eruit Hoi, ik ben Jordan. Ik zit in de tweede klas van Stanislascollege Rijswijk.. Op de foto s kun je zien hoe mijn schooldag

Nadere informatie

Nieuwe schooltijden schooljaar 2012 2013

Nieuwe schooltijden schooljaar 2012 2013 Nieuwe schooltijden schooljaar 2012 2013 Beste ouder(s), Zoals u weet gaan de schooltijden veranderen. Vorig jaar wees een enquête uit dat ongeveer 60 % van de ouders de voorkeur geeft aan een rooster

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar November nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar November nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Beste ouder/verzorger, In deze nieuwsbrief Voorwoord De eerste toetsweek van het schooljaar is achter de rug voor de leerlingen van de bovenbouw. Het is voor de leerlingen altijd een inspannende periode

Nadere informatie

Mhemouders, 7 juli 2017

Mhemouders, 7 juli 2017 Mhemouders, 7 juli 2017 AGENDA DATUM 10 juli 17 augustus 18 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 23 augustus 23 & 24 augustus 29 augustus 31 augustus 31 augustus ACTIVITEIT Start zomervakantie

Nadere informatie

Welkom Open Dag Aloysius/De Roosten 25 januari 2014

Welkom Open Dag Aloysius/De Roosten 25 januari 2014 Welkom Open Dag Aloysius/De Roosten 25 januari 2014 Onderdeel van Scholengroep Het Plein - Sint Joriscollege - Antoon Schellenscollege - Vakcollege Eindhoven - Praktijkschool Eindhoven - Pleinschool Helder

Nadere informatie

Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed

Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed 1-7-2016 Het Vakcollege Maarsbergen gaat van zwak naar bovengemiddeld goed Het Vakcollege Maarsbergen (voorheen Scholengemeenschap Maarsbergen) is de afgelopen jaren een aantal keren bezocht door de inspectie

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Locatie JdJ

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Locatie JdJ HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2015-2016 Locatie JdJ Wist je dat wij samen de school zijn? Op onze school: Hebben wij samen de regels in het paspoort gemaakt en kennen wij en onze ouders deze regels. Respecteren

Nadere informatie

Informatie. groep 4/5

Informatie. groep 4/5 Informatie groep 4/5 2017-2018 Informatie groep 4/5 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie