Nieuwsbrief. Het verwende kind syndroom. Leerlingen afdeling Groen in actie. Vmbo Ermelo: leerjaar 3 en 4 november 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Het verwende kind syndroom. Leerlingen afdeling Groen in actie. Vmbo Ermelo: leerjaar 3 en 4 november 2017"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Vmbo Ermelo: leerjaar 3 en 4 november 2017 We hopen dat iedereen in de herfstvakantie weer de benodigde energie heeft kunnen opdoen voor de laatste maanden van dit kalenderjaar. De manier waarop de herfst symbool staat voor verandering in de natuur, is eigenlijk ook van toepassing op de ontwikkeling van onze leerlingen. Het groene is er voor de brugklassers al af, en ook zij wennen inmiddels aan het reilen en zeilen op ons vmbo. We willen graag dat leerlingen zich in de breedte ontwikkelen, en dat is meer dan kennisontwikkeling alleen. In de eerste activiteitenweek van dit schooljaar zullen leerlingen dus op andere wijzen bezig zijn met lesstof of erop uit trekken om hun kijk op de wereld te vergroten. U leest er meer over in deze nieuwsbrief. We hopen dat u ook komende periode weer meekijkt over de schouders van uw zoon of dochter, belangstelling hebt en meedenkt met wat hij / zij moet doen aan opdrachten voor school. Onderwijs doen we immers samen. Het verwende kind syndroom Op woensdag 15 november organiseren de ouderraden van Groevenbeek Ermelo en Groevenbeek Putten de jaarlijkse gemeenschappelijke ouderavond. Voor deze avond is spreker Willem de Jong uitgenodigd, die op een inspirerende en boeiende manier een presentatie zal geven met als titel: Het verwende kind syndroom! Als ouder heb je een behoorlijke klus aan het opvoeden van je kinderen. In de meeste gevallen waren we ons daar niet zo van bewust toen we aan kinderen begonnen. Het ouderschap omvat eigenlijk heel veel: verzorger, rolmodel, inspirator, gids, mentor, vraagbaak, soms beschermer of advocaat voor je kind. In heel veel gevallen gaat het goed, ondanks ons drukke leven. U bent allen van harte welkom bij deze boeiende avond. Voor wie: Alle ouders/verzorgers van leerlingen van Christelijk College Groevenbeek, locatie Ermelo en Putten. Hoe laat: Om 19:30 uur willen we de avond beginnen. Vanaf 19:00 uur staat de koffie/thee voor u klaar. Waar: Groevenbeek Ermelo, Paul Krugerweg 44-50, aula vmbo. Voor meer informatie, kijk op >> groevenbeek.nl Leerlingen afdeling Groen in actie Klas 3 groen gaat op de boerderij van dhr. E. Meihuizen meehelpen op het bedrijf. Wat komt er zoal kijken bij het runnen van een boerderij? Dat is echt niet alleen de koeien melken maar veel meer werk waarbij twee rechterhanden nodig zijn. Lekker buiten bezig en al het geleerde in praktijk brengen.

2 Een dopper met water.. duurzaam en gezond Groevenbeek is lid van ECO schools en we doen ons best om een duurzame school te zijn. Twee jaar geleden zijn er zonnepanelen geplaatst, we gebruiken ledverlichting en in lessen en activiteiten maken we leerlingen bewust van duurzaam leven. Gezond leven hoort daar ook bij. In de school zijn watertappunten om leerlingen te stimuleren water te drinken in plaats van zoete drankjes. Het gebruik van een dopper (of ander soort flesje) zorgt ervoor dat er minder afval is. In november krijgen alle brugklassen een kleine voorlichting over ECO schools en kunnen ze een dopper kopen met het logo van Groevenbeek. Deze dopper kost maar 5 euro! Elke leerling in leerjaar 1 mag 1 dopper kopen voor eigen gebruik. De verkoop start op woensdag 15 november. Fijn als iedereen mee doet! Chinees op school Vorig schooljaar zijn we gestart met lessen Chinees. Dat was een groot succes. Meer dan 100 leerlingen uit atheneum, havo en vmbo volgden dit extra vak. Dit schooljaar zijn er nog meer leerlingen die deze lessen volgen. Zij willen graag kennismaken met deze boeiende taal en de rijke cultuur. Sommige leerlingen zijn zo gegrepen door deze taal, dat ze zich extra inzetten om die goed te leren. Drie leerlingen hebben zelfs al (na één jaar) met goed gevolg een examen (niveau 1) afgelegd. Binnenkort doen zij examen op niveau 2. Zij zijn van plan om na het behalen van hun diploma een jaar te gaan studeren in China. Volgende week zullen nog eens 32 leerlingen het examen niveau 1 afleggen. In het voorjaar van 2017 is een groep leerlingen in China op bezoek geweest. Ze hebben gelogeerd bij leerlingen van onze partnerschool in Zhenjiang en ook Sjanghai en Beijing bezocht. Komend voorjaar gaat een tweede groep deze reis maken. Het is de bedoeling dat we in het najaar van 2018 een tegenbezoek krijgen van leerlingen uit Zhenjiang. Interessant zijn ook onze contacten met het Confucius instituut in Groningen. Dit instituut biedt ondersteuning en stelt jaarlijks 1000 euro aan boeken beschikbaar voor ons Open Leercentrum. We zijn heel blij met deze verrijking van ons onderwijsaanbod. Graffiti spuiten mag toch niet? Nee, natuurlijk mag dat niet op alles wat in de openbare ruimte is! Maar op Groevenbeek kunnen de leerlingen van klas 4 BL en TL helemaal los gaan. Van echte graffiti kunstenaars leren zij de fijne kneepjes van het vak en mogen ze zelf hun eigen kunstwerk maken!

3 Rouwverwerking Wanneer jongeren te maken krijgen met het verlies van iemand in het gezin: vader, moeder, broer of zus, wordt hun veerkracht op de proef gesteld. Vaak laten ze hun verdriet naar buiten toe niet zien terwijl het er wel zit. Juist de onkwetsbaarheid naar buiten, de behoefte om niet anders te zijn dan anderen, zorgt ervoor dat jongeren vaak alleen staan in hun verdriet. Dit alles heeft ook vaak invloed op hun functioneren op school. Uit onderzoek is gebleken dat het delen van de rouw met leeftijdgenoten van groot belang is. Dit is voor Groevenbeek aanleiding geweest om in 2010 het initiatief te nemen voor het starten van een rouwgroep. Contact met lotgenoten kan steunen en helpen om de pijn en het gemis toe te laten en een plaats in je leven te geven. Herkenning vinden bij elkaar, begrijpen van elkaar wat je doormaakt. Ook dit schooljaar zal mevrouw Hardlooper een groep leerlingen in dit proces begeleiden. Leerlingen kunnen contact opnemen met de mentor wanneer zij hieraan willen deelnemen of zij mogen zich rechtstreeks aanmelden bij Aanmelden moet vóór 24 november Cursus blind typen Als school bieden we onze leerlingen de mogelijkheid om deel te nemen aan een typecursus van TypeTopia. Afgelopen jaren hebben leerlingen dit met goed resultaat afgesloten. Als school zien wij in dat met tien vingers blind kunnen bedienen van het toetsenbord heel handig is. Dit levert veel gemak en een enorme tijdsbesparing op. Het vergt wel de nodige discipline om dit onder de knie te krijgen, maar daar heb je de rest van je leven profijt van. Daarom willen wij ook dit jaar onze leerlingen de mogelijkheid bieden om via TypeTopia een typecursus te volgen. Deze cursus kan in eigen tijd en tegen een sterk gereduceerd tarief gevolgd worden. Gemiddeld gaat deze cursus 20 minuten per dag kosten, 5 dagen in de week. Een enkele ouder of leerling gaf, na het maken van de proeflessen vorig jaar, aan dat het gamende karakter storend werkt. Leerlingen die geen prijs stellen op het gamende karakter van de standaardversie, kunnen overgegaan op de volwassenen-/studentenversie. Er zijn ook speciale versies beschikbaar voor leerlingen met dyslexie. U kunt uw zoon of dochter uitsluitend inschrijven via Vul op deze pagina de unieke schoolcode in: 4K3QIZCV (alleen zo kan de korting worden verleend). Na aanmelding is er in het OLC (Ermelo) of de bibliotheek/lesplein 621 (Putten) een map af te halen met lesmateriaal.

4 Even laten weten.. Wat makkelijk toch dat we elkaar, door de uitvinding van de mobiele telefoon, makkelijk kunnen bereiken. Door de jaren heen is dat geworden tot een.elkaar altijd kunnen bereiken. We merken dat ook tijdens lessen leerlingen door ouders worden g d, geappt of zelfs worden gebeld. Leerlingen krijgen een pingetje of hun telefoon trilt en zijn dan toch afgeleid, willen zien wat er geschreven is. Ons vriendelijk verzoek is: wilt u, als u echt iets wilt meedelen aan uw zoon of dochter, dat in de pauzes doen? (om uur en uur). Bij dringende zaken die echt geen minuut kunnen wachten, kunt u altijd naar de school bellen. U wordt dan doorverbonden naar de teamleider of de docent, die de leerling in zo n geval ook even op kan vangen als dat nodig is. Activiteitenweek In de activiteitenweek worden er allerlei activiteiten gedaan die niet zo makkelijk in het normale lesrooster passen. Een vakoverstijgend project, een bijzondere activiteit van één van de talen zoals taaldorp, een excursie. Het zijn zo maar wat voorbeelden. Omdat er veel docenten mee zijn met excursies of meehelpen bij grotere activiteiten, zijn er deze week voor de bovenbouwleerlingen geen gewone lessen. U leest hieronder een greep uit de vele activiteiten die er deze week zijn. Klas 4 op excursie De excursie van klas 4 Groen gaat naar de Eemlandhoeve in Bunschoten. Op dit grote boerenbedrijf is het mogelijk te zien hoe een traditioneel boeren bedrijf en een biologisch bedrijf naast elkaar gerund worden. Wat zijn de verschillen? De leerlingen gaan het ontdekken. De leerlingen van economie en ondernemen gaan er ook een dag op uit. De eersten vertrekken naar Amsterdam, waar zij een heel leerzaam bezoek brengen aan, onder andere, de Nederlandse Bank. Zij maken daar op een andere wijze kennis met de wereld van het geld in het DNB Bezoekerscentrum. Het centrum biedt een boeiende presentatie voor iedereen die meer wil weten over economie, het werkterrein van DNB en wat dit betekent. 's Middag maken de leerlingen opdrachten in de winkelstraat. Leerlingen die het vak maatschappijleer hebben gaan een dag naar Den Haag. Ze worden daar ondergedompeld in alles wat met democratie te maken heeft. Kennis over de inrichting van onze democratie is een van de examenonderdelen.

5 Storm letters van vuur Op 31 oktober 2017 was het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen vastspijkerde aan de deur van de slotkerk te Wittenberg. Deze gebeurtenis en de uitwerking hiervan wordt vaak gezien als het begin van de Reformatie en van wat we nu 'protestantisme' noemen: een vernieuwingsproces dat de kerk en de wereld heeft veranderd. Er is veel aandacht gegeven aan dit jaar. Ook bij ons krijgt dit bijzondere jaar de aandacht. Al onze leerlingen gaan daarom in de activiteitenweek naar Harderwijk waar zij de film STORM - Letters van Vuur gaan bekijken. De film speelt zich af in de Lage Landen in het jaar De Inquisitie betrapt drukker Klaas wanneer hij een verboden brief van Maarten Luther wil drukken. Hij wordt tot de brandstapel veroordeeld. Zijn zoon Storm ontsnapt met de drukletters en wordt zo het middelpunt van de jacht op de verboden brief. Met de hulp van het weesmeisje Marieke probeert Storm zijn vader te redden van de doodstraf. Op een mooie manier leren de leerlingen zo over een belangrijke periode uit onze geschiedenis, die tot op heden nog steeds actueel is. Belangrijke data Op de website van Groevenbeek vindt u een overzicht van belangrijke data. >>> overzicht van de belangrijke data

Nieuwsbrief. Het verwende kind syndroom. Welkom op de High Tea. Vmbo Ermelo: leerjaar 1 en 2 november 2017

Nieuwsbrief. Het verwende kind syndroom. Welkom op de High Tea. Vmbo Ermelo: leerjaar 1 en 2 november 2017 Nieuwsbrief Vmbo Ermelo: leerjaar 1 en 2 november 2017 We hopen dat iedereen in de herfstvakantie weer de benodigde energie heeft kunnen opdoen voor de laatste maanden van dit kalenderjaar. De manier waarop

Nadere informatie

Nieuwsbrief VMBO Ermelo bovenbouw 11 december 2014

Nieuwsbrief VMBO Ermelo bovenbouw 11 december 2014 tvwo atheneum havo vmbo Geachte ouders, verzorgers, Nieuwsbrief VMBO Ermelo bovenbouw 11 december 2014 INHOUD Inleiding Wintermarkt 10 minutengesprekken Actie voedselbank Kerstfeestvieringen Nieuwjaarsbal

Nadere informatie

Nieuwsbrief VMBO Ermelo onderbouw 10 december 2014

Nieuwsbrief VMBO Ermelo onderbouw 10 december 2014 tvwo atheneum havo vmbo Nieuwsbrief VMBO Ermelo onderbouw 10 december 2014 INHOUD Inleiding Rapportcijfers 1 e periode 10 minuten gesprekken Kijk- en doedagen basisonderwijs Actie voedselbank Winterfair

Nadere informatie

Uitbreiding gebouw Ermelo. Website en lesrooster. Life at School. Vmbo Putten onderbouw september 2017

Uitbreiding gebouw Ermelo. Website en lesrooster. Life at School. Vmbo Putten onderbouw september 2017 Uitbreiding gebouw Ermelo We hebben eerder iets geschreven over de plannen voor uitbreiding van ons gebouw in Ermelo. Vlak voor de zomervakantie heeft de gemeenteraad van Ermelo hiervoor geld beschikbaar

Nadere informatie

INHOUD VAN DIT BULLETIN

INHOUD VAN DIT BULLETIN Infobulletin 3 - OUDERS / LEERLINGEN schooljaar 2016-2017 In dit informatieblad staan allerlei wetenswaardigheden en wordt de aandacht gevestigd op activiteiten die op Sg. Sint Ursula, locatie Heythuysen

Nadere informatie

November 2013 onderbouw vmbo Ermelo

November 2013 onderbouw vmbo Ermelo November 2013 onderbouw vmbo Ermelo INHOUD Schoolregels Rugzak Faciliteitenpassen MaS Excursie in activiteitenweek LOB Huiswerkpunt Planners, Magister (elo) in klas T1 en T2 Gala Faalangst Dagroosters

Nadere informatie

Groevenbeek. Tweetalig vwo. grenzeloos. uitdagend

Groevenbeek. Tweetalig vwo. grenzeloos. uitdagend Groevenbeek Tweetalig vwo grenzeloos uitdagend Iets voor jou? Ben je leergierig en nieuwsgierig naar de wereld om je heen? Houd je wel van een uitdaging? Wil je uitblinken in de Engelse taal? Dan is tweetalig

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen. Wifi-netwerk vernieuwd. Vmbo Putten onderbouw september 2016

Nieuwsbrief. Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen. Wifi-netwerk vernieuwd. Vmbo Putten onderbouw september 2016 Nieuwsbrief Vmbo Putten onderbouw september 2016 Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen Veel leerlingen vinden het prettig om praktisch bezig te zijn en zo van alles te leren. Daarom doen we ons best om

Nadere informatie

E-mailnieuwsbrief 4, 2014-2015 havo, atheneum en (t)vwo 2-3

E-mailnieuwsbrief 4, 2014-2015 havo, atheneum en (t)vwo 2-3 tvwo atheneum havo vmbo E-mailnieuwsbrief 4, 2014-2015 havo, atheneum en (t)vwo 2-3 Inhoud Inleiding Partnerschool in Haltern in rouw Paasviering Meivakantie en uitwisseling Positieve cultuur havo 3, de

Nadere informatie

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is de laatste nieuwsbrief die u ontvangt dit schooljaar. We informeren u over bijzondere dingen die gebeurd zijn en over activiteiten die

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school

atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school Beste ouders/verzorgers, De komende periode kiest u samen met uw zoon of dochter een middelbare school. U bezoekt met uw kind waarschijnlijk verschillende

Nadere informatie

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school Informatie voor leerlingen christelijke school 2018-2019 tto gymnasium atheneum havo mavo Kies een school die bij je past. 2 Om erachter te komen of je De Nassau een leuke school vindt, ben je van harte

Nadere informatie

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws 20 februari 2019 Inhoudsopgave: Terugblik op een zeer geslaagde open dag! Korting bij Arriva Telefoonhotels Enquête ouders en

Nadere informatie

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft Aangenaam: Guido Informatie over kennismaken met Guido gelooft Welkom op Guido Als u deze brochure leest dan heeft u uw zoon of dochter aangemeld voor GSG Guido. Guido is een gereformeerde school voor

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Internationalisering. Duurzaamheid. Watertappunt. Vmbo Putten onderbouw juni 2016

Nieuwsbrief. Internationalisering. Duurzaamheid. Watertappunt. Vmbo Putten onderbouw juni 2016 Nieuwsbrief Vmbo Putten onderbouw juni 2016 Internationalisering De Onderwijsraad heeft onlangs geconstateerd dat er in het onderwijs nog te weinig aandacht wordt besteed aan internationalisering. We zijn

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 2014 2015 vmbo Ermelo bovenbouw 25 maart 2015

Nieuwsbrief 4 2014 2015 vmbo Ermelo bovenbouw 25 maart 2015 tvwo atheneum havo vmbo Nieuwsbrief 4 2014 2015 vmbo Ermelo bovenbouw 25 maart 2015 INHOUD Inleiding Paasviering Jij bent geweldig Filippijnen Oudercontactavond Schoolkampen Activiteitenweek Plantenmarkt

Nadere informatie

Als een windvlaag die ons aanraakt, als een kracht die vleugels geeft, strijkt Gods adem langs de aarde, stroom van hoop voor al wat leeft.

Als een windvlaag die ons aanraakt, als een kracht die vleugels geeft, strijkt Gods adem langs de aarde, stroom van hoop voor al wat leeft. Bericht Nieuwsbrief vmbo Ermelo leerjaar 1-2 mei 2019 Geachte ouders, verzorgers, Pasen ligt al weer achter ons en Hemelvaartsdag in het verschiet. En daarna Pinksteren, het christelijke feest waarbij

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

vmbo bovenbouw nr 3/

vmbo bovenbouw nr 3/ vmbo bovenbouw nr 3/2012-2013 INHOUD Activiteitenweek Paasviering Plantenmarkt in afdeling groen Excursie Den Haag Excursie Parijs HuiswerkPunt Leerlingbegeleiding Hoera, we gaan op kamp Belangrijke data

Nadere informatie

Voorlichting M4 H4. 23 januari 2018

Voorlichting M4 H4. 23 januari 2018 Voorlichting M4 H4 23 januari 2018 De Tweede Fase Wettelijke eisen Invulling school 4 profielen Cultuur en Maatschappij Economie en Maatschappij Natuur en Gezondheid Natuur en Techniek Elk profiel bestaat

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam februari 2013 jaargang 3, nummer 7 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de digitale Nieuwsbrief van het Comenius College Rotterdam. In deze Nieuwsbrief houden wij u

Nadere informatie

Welkom op ouderavond klas 3

Welkom op ouderavond klas 3 Welkom op ouderavond klas 3 Voorstellen dhr. G. de Groot (mentor) dhr. M. Tange (teamleider) Programma Stofomschrijving mavo-3 Van mavo-3 naar mavo-4 Rekenexamen 2018 en 2019 Excursies en werkweek mavo-3

Nadere informatie

Welkom op de Uilenhof

Welkom op de Uilenhof Welkom op de Uilenhof Nieuwe Mavo Havo Junior Talent Ontwikkeling Techniek (TOT) Uilenhof, kijken door familie - ogen Opbouw van de presentatie Wie zijn wij? (missie/visie/belofte/kernwaarden) Vormen van

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de redactie

NIEUWSBRIEF. Van de redactie maart 2017 4e jaargang #3 Van de redactie Ook deze maand weer een keur aan activiteiten in en rond Het Anker en de St. Maarten. Los van de zondagse diensten is er nog zoveel meer te doen. Moge deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G4

Nieuwsbrief voor ouders G4 Nieuws voor leerjaar 4 1. Met G4 naar De Nederlandsche Bank Dinsdag 11 juli zijn de leerlingen met een E&M-profiel op bezoek geweest bij De Nederlandsche Bank. In het mooie nieuwe bezoekerscentrum van

Nadere informatie

Open Huis Welkom op onze thuisbasis havo en vwo

Open Huis Welkom op onze thuisbasis havo en vwo Open Huis 2019 Welkom op onze thuisbasis havo en vwo 1 Visie Den Hulster College Den Hulster maakt onderwijs Persoonlijk! 2 Kernwaarden Regie Samenwerken Ondernemend ontdekken 3 Persoonlijke begeleiding

Nadere informatie

Informatieavond Leerjaar 4

Informatieavond Leerjaar 4 Informatieavond Leerjaar 4 Programma: Schoolexamen en Examen Programma van Toetsing en Afsluiting (P.T.A.) Algemene informatie leerjaar 4 Uitstroom naar MBO/HAVO LOB Informatie van de mentor SE en CSE

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Afdelingen officieel geopend. Groevenbeek Putten laat zich zien op de Ossenmarkt. Eco-schools

Nieuwsbrief. Afdelingen officieel geopend. Groevenbeek Putten laat zich zien op de Ossenmarkt. Eco-schools Nieuwsbrief Vmbo Putten onder- en bovenbouw november 2016 Afdelingen officieel geopend Op woensdag 26 oktober zijn de vernieuwde lespleinen van D&P en Z&W op feestelijke wijze geopend door wethouder Ard

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Dansschool DanCin September-Oktober. Jaaaaa Start dansjaar Beste ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen,

Nieuwsbrief. Dansschool DanCin September-Oktober. Jaaaaa Start dansjaar Beste ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen, Nieuwsbrief AUGUSTUS 31, 2018 2018, SEPTEMBER-OKTOBER Dansschool DanCin September-Oktober Beste ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen, #DANCIN JAAR 5! Hieronder staat het programma voor de maanden september

Nadere informatie

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen.

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. NIEUWSBRIEF / november 2012 IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. WERVING NIEUWE LEERLINGEN Met

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ODYZEE COLLEGE augustus 2013

NIEUWSBRIEF ODYZEE COLLEGE augustus 2013 NIEUWSBRIEF ODYZEE COLLEGE augustus 2013 Beste ouder(s), verzorger(s) van alle VSO-leerlingen, Wij vinden het belangrijk u aan het begin van dit nieuwe schooljaar middels deze uitgebreide nieuwsbrief op

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Ik wist in groep 6 al dat ik naar deze school wilde. Toen ging ik met mijn broer mee naar de open dag. Ik was er direct uit. Dit is een goede school, er hangt een leuke sfeer

Nadere informatie

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn:

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn: Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2019-2020 Den Haag, juli 2019 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

3 - vmbo ermelo onderbouw

3 - vmbo ermelo onderbouw 3 - vmbo ermelo onderbouw INHOUD Paasviering Het Goede Doel Mediawijsheid Infomarkt maatschappelijke stage Plantenmarkt Sportstroom en b-fit Belangrijke data Geachte ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt

Nadere informatie

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum Hoofdstuk Jij maakt het verschil! Informatiebrochure 2015-2016 vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum 1 Welkom op Calvijn! Calvijn is een school waar je jezelf kunt zijn. 2 Welkom op Calvijn! Welkom op Calvijn!

Nadere informatie

TTO-voorlichting WELKOM. 13 november 19:00 21:00

TTO-voorlichting WELKOM. 13 november 19:00 21:00 TTO-voorlichting WELKOM 13 november 19:00 21:00 Programma van de avond Ouders (Aula) 19:10 Presentatie TTO Pier Visser 19:40 Mentoraat klas 1 Erwin Haverink 19:50 Ervaringen van een TTO-ouder Mw. A. Bender

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

Kleine school, grote toekomst!

Kleine school, grote toekomst! Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Kleine school, grote toekomst! Informatie voor ouders Schooljaar 2015-2016 De SAV: kleine school, grote toekomst De SAV is een open christelijke school

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juni 2015 INFO

Jaargang 21, Maand: juni 2015 INFO Jaargang 21, Maand: juni 2015 Basisschool De Schare INFO Na een prachtige meimaand met veel vrije dagen en heel veel activiteiten als de lentemarkt en de sportdag, gaan we in juni een maand lang hard werken

Nadere informatie

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G1

Nieuwsbrief voor ouders G1 Nieuws voor leerjaar 1 1. G1 naar het Verzetsmuseum Maandag 10 juli bezochten de G1 leerlingen het Verzetsmuseum in Amsterdam. Ze kregen eerst een interessante film te zien over de tweede wereldoorlog.

Nadere informatie

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws 4 februari 2019 Inhoudsopgave: Open dag Sint-Maartenscollege 9 februari 2019 Mobieltjes in de klas Hoe word je burgemeester?

Nadere informatie

VMBO KL 1-2 VMBO TL HAVO VWO 1-3 GYMNASIUM 1-3. Bruggerinfo. Arnhem. gelooft

VMBO KL 1-2 VMBO TL HAVO VWO 1-3 GYMNASIUM 1-3. Bruggerinfo. Arnhem. gelooft VMBO KL 1-2 VMBO TL HAVO VWO 1-3 GYMNASIUM 1-3 Bruggerinfo Arnhem gelooft Aangenaam: Guido Bij Guido ben jij het middelpunt. We vinden jou belangrijk. Wees dus vooral wie je bent. Samen verleggen we je

Nadere informatie

2 - vmbo Ermelo bovenbouw

2 - vmbo Ermelo bovenbouw 2 - vmbo Ermelo bovenbouw INHOUD Beroependag Voorlichting kampen klas 3 Groot tevredenheidsonderzoek Groevenbeek Het Goede Doel Groevenbeek s Got Talent Doorgaande lijn zorg en welzijn VO-MBO Vakkenpakketten

Nadere informatie

3 - vmbo Ermelo bovenbouw

3 - vmbo Ermelo bovenbouw 3 - vmbo Ermelo bovenbouw INHOUD Debatteren Taaldorp Vierde klas uitje: de Efteling Lijst tekenen en lessen voor het examen Praktijkexamens Paasviering Plantenmarkt Kampweek Belangrijke data Geachte ouders,

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

lekker bedenk het FOCUS Talent ontwikkeling zelf doen Keuzes leren Passie onderzoeken vrijheid zelf ontdekken Durven plannen

lekker bedenk het FOCUS Talent ontwikkeling zelf doen Keuzes leren Passie onderzoeken vrijheid zelf ontdekken Durven plannen powered by bedenk het lekker zelf eigen nieuwsgierig openstaan voor hulp zelf ontdekken nieuw wat wil ik? individueel maar ook in groepen Keuzes Kwaliteiten uitzoeken zelf doen FOCUS Talent ontwikkeling

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER Leerjaar 3 Vmbo-T cursus

AANMELDINGSFORMULIER Leerjaar 3 Vmbo-T cursus IN TE VULLEN DOOR DE SCHOOL: Datum aanmelding Verzoek plaatsing SomToday Datum bevestiging Niveau toelating Bericht van toelating Geplaatst in klas AANMELDINGSFORMULIER Leerjaar 3 Vmbo-T cursus 2019-2020

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Film bekijken? Scan met Layar! vmbo-theoretisch leerweg (tl) havo, atheneum, atheneum+ 900 leerlingen Uit de kunst! Ongeveer 900 leerlingen komen elke dag naar

Nadere informatie

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM. Dinsdag 6 oktober 2015

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM. Dinsdag 6 oktober 2015 OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM Dinsdag 6 oktober 2015 1 OUDERAVOND LEERJAAR 2 19.15 u 19.30 u 19.35 u 19.40 u Koffie! Opening door dhr. M. Vroombout Keuzebegeleiding door mw. M.Stjepanovic Dhr. Van Oosten

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

We gaan op naar de herfstvakantie. Ik wens u vanaf deze plek een hele fijne week toe. Hartelijke groet, Gert ten Hove

We gaan op naar de herfstvakantie. Ik wens u vanaf deze plek een hele fijne week toe. Hartelijke groet, Gert ten Hove Vandaag start de activiteitenweek/werkweek aan de Noordikslaan. Een hele week Onderwijs Anders. De brugklassers hebben hun eigen brugklasweek die wordt afgesloten met een prachtavond op donderdag. Een

Nadere informatie

Dakpan kader gemengd theoretisch kgt

Dakpan kader gemengd theoretisch kgt Dakpan kader gemengd theoretisch kgt Voor welke leerlingen? Leerlingen met een kaderadvies of een gecombineerd advies kader gt vanuit de basisschool. Een leerling die afwisseling zoekt in denken en doen.

Nadere informatie

VMBO Ermelo. Spelregels

VMBO Ermelo. Spelregels VMBO Ermelo Spelregels 2018 2019 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op ZO GAAN WE MET ELKAAR OM 03 WAT WE HEEL BELANGRIJK VINDEN

Nadere informatie

Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan

Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan brugklas info 2014-2015 gymnasium vwo havo Eerst goed rondkijken, dan pas kiezen! We zochten een school die helemaal bij ons paste. Daarom hebben we in groep 8 goed

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar

Jaarkalender schooljaar Jaarkalender schooljaar 2019-2020 versie 1 juli 2019 leerlingen en ouders/verzorgers aug-19 1 34 ma 19-aug start schooljaar 13.30 uur introductieprogramma klas 2-6 1 34 di 20-aug mentorgesprekken, eerste

Nadere informatie

EERSTE OPEN DAG. Beste ouder/ verzorger,

EERSTE OPEN DAG. Beste ouder/ verzorger, 26 januari 2018 Beste ouder/ verzorger, Voor u ligt de eerste Nieuwsbrief van 2018. Na een welverdiende kerstvakantie zijn de leerlingen en teamleden weer aan de slag gegaan en het werden meteen drukke

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Daarna gaan we op weg naar Kerst. Advent, tijd van verwachting.

Daarna gaan we op weg naar Kerst. Advent, tijd van verwachting. 19 november 15 Voorwoord In de nieuwsbrief voor de komende weken zeggen we welkom tegen een nieuwe leerling in groep 3, feliciteren we de zwemkanjers, lezen we over activiteiten die plaats vonden op school,

Nadere informatie

belangrijke data november 2016 nr. 10

belangrijke data november 2016 nr. 10 belangrijke data..... 10 november 2016 nr. 10 Maa 14 november GGD 10-jaar onderzoek Din 15 november GGD 10-jaar onderzoek Woe 16 november Ko ouderbijeenkomst thema Speel je mee en IPC-thema Winkelen Vrij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL Elimschool nieuwsbrief periode: zomervakantie herfstvakantie 14 oktober 2016 Inhoud Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), Personele situatie Belangrijke data Groenlijn vmbo

Nadere informatie

Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Naar de brugklas van het Greijdanus?! Enschede Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! www.greijdanus.nl/enschede Groep 8 en dan? Dan ga je naar een andere school, naar het voortgezet onderwijs. Maar naar welke school?

Nadere informatie

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2)

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Nummer 4 16 oktober 2015 AGENDA OKTOBER 2015 Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015 Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Woensdag 28 oktober Schoolexamen (SE) week 1 (klas

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 december 2015

Nieuwsbrief 18 december 2015 Nieuwsbrief 18 december 2015 De Waalse school ontmoet burgemeester Aboutaleb! Woensdagmiddag is door burgemeester Aboutaleb in de Centrale Bibliotheek de tentoonstelling 'Samen leven' geopend. In deze

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier brugklas Voor schooljaar

Aanmeldingsformulier brugklas Voor schooljaar Aanmeldingsformulier brugklas PERSOONSGEGEVENS LEERLING Roepnaam Man Vrouw Achternaam Voornamen Straat Postcode Telefoon thuis E-mailadres leerling Woonplaats Mobiel nummer leerling Geboortedatum - - Geboorteplaats

Nadere informatie

KOM OOK NAAR ONZE OPEN DAG

KOM OOK NAAR ONZE OPEN DAG KOM OOK NAAR ONZE OPEN DAG Van harte welkom! Hanna Joanne Marieke Lizelot Annelie Anne- Ruth Axumite Wat staat er in deze folder...? 03 Inleiding 04 Leerlingen die over deze school vertellen 07 Leraren

Nadere informatie

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s),

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), Redactie T. Paping Schooljaar 2018 2019, nummer 01, 19 oktober 2018 Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), En dan is het alweer bijna vakantie. Ik weet niet of u het ook merkt, maar de weken lijken

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw.

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw. voor groep 8 leerlingen september-november 2017 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer leest

Nadere informatie

BASISSCHOOL ST. JOZEF NIEUW BERGEN

BASISSCHOOL ST. JOZEF NIEUW BERGEN 5 BASISSCHOOL ST. JOZEF NIEUW BERGEN Januari 2015 Beste ouders, verzorgers Het is zover. Onze stichting SKBO en stichting SKOMeN zijn gefuseerd. De naam van de nieuwe stichting is LIJN 83. U kunt op internet

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

8/9 19:00 uur - 20:45 Ouderavond groep 5, Rots en Water. 15/9 19:30 uur Nieuwjaars borrel 16/9 Taakwerk met je kind 18/9 OR-vergadering

8/9 19:00 uur - 20:45 Ouderavond groep 5, Rots en Water. 15/9 19:30 uur Nieuwjaars borrel 16/9 Taakwerk met je kind 18/9 OR-vergadering 1 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. REDACTIE Rob van de Geer 0 1 rvdgeer@detandem.nl Op maandag tot 12:00 uur bereikbaar op school

Nadere informatie

VMBO Ermelo. Spelregels

VMBO Ermelo. Spelregels VMBO Ermelo Spelregels 2017 2018 Inhouds opgave Zo gaan we met elkaar om Een goede sfeer is heel belangrijk. Dat is overal zo, maar zeker ook op ZO GAAN WE MET ELKAAR OM 03 WAT WE HEEL BELANGRIJK VINDEN

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen. Zeewolde, 15 oktober 2015. Brugbrief 3. Geachte ouder/verzorger,

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen. Zeewolde, 15 oktober 2015. Brugbrief 3. Geachte ouder/verzorger, Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen Zeewolde, 15 oktober 2015 Brugbrief 3 Geachte ouder/verzorger, In deze brugbrief geef ik u een korte terugblik op de afgelopen periode en een overzicht

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 4 voor ouders en verzorgers

Nieuwsbrief nummer 4 voor ouders en verzorgers Amsterdam, 21 april 2017 Nieuwsbrief nummer 4 voor ouders en verzorgers Van de Rector Beste ouder(s) en verzorger(s) van onze leerlingen, Dit is het vierde exemplaar van de nieuwsbrief voor ouders en verzorgers

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

INFORMATIE AVONDEN: HAVO. HAVOplus VMBO VAKCOLLEGE. Ontdek de school, de mensen en de mogelijkheden. woensdag. donderdag. Let op! Start: 19.30 u.

INFORMATIE AVONDEN: HAVO. HAVOplus VMBO VAKCOLLEGE. Ontdek de school, de mensen en de mogelijkheden. woensdag. donderdag. Let op! Start: 19.30 u. Ontdek de school, de mensen en de mogelijkheden. INFORMATIE AVONDEN: woensdag donderdag Let op! Start: 19.30 u. HAVO HAVOplus Voor een bijzondere invulling van het onderwijs. CHRISTELIJKE SCHOLENGEMEENSCHAP

Nadere informatie

Nieuwsbrief BS Kwintijn 25 november 2016

Nieuwsbrief BS Kwintijn 25 november 2016 Nieuwsbrief BS Kwintijn 25 november 2016 Kalender teamvergadering (donderdag 1 december) Sinterklaas Viering Sinterklaas (maandag 5 december) Studiedag (alle kinderen vrij) (woensdag 7 december) Nieuwsbrief

Nadere informatie

Westplantsoen. 70 jaar. S t a n i s l a s. vol vol mogelijkheden. mogelijkheden. havo vwo atheneumpro gymnasium gymnasium plus

Westplantsoen. 70 jaar. S t a n i s l a s. vol vol mogelijkheden. mogelijkheden. havo vwo atheneumpro gymnasium gymnasium plus Westplantsoen 70 jaar S t a n i s l a s 1948-2018 Een Een wereld wereld vol vol mogelijkheden mogelijkheden havo vwo atheneumpro gymnasium gymnasium plus #Westplantsoen volg ons op social media StanislascollegeWestplantsoen...

Nadere informatie

Klas 2: Maandagmiddag 15 april sport: Cobbenhagencup Donderdag 18 april: hele dag naar Lille ( let op: ID of paspoort niet vergeten!

Klas 2: Maandagmiddag 15 april sport: Cobbenhagencup Donderdag 18 april: hele dag naar Lille ( let op: ID of paspoort niet vergeten! Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo april 2019, jr 10 - no 6 Flexweek De week van 15 t/m 19 april is de derde en laatste flexweek van dit schooljaar. Hieronder staan alle activiteiten van deze week. Rondom

Nadere informatie

Deze presentatie kunt u terug vinden op onze site

Deze presentatie kunt u terug vinden op onze site Deze presentatie kunt u terug vinden op onze site Roel Gaj Algemeen Overstap vmbo - havo Bovenbouw havo Profielen Andere vakken Toelatingsvoorwaarden Procedure Jullie zijn zeer welkom!!!! havo 1300 ll

Nadere informatie

vmbo tl - gl uliana (t)huiswerkvrij een Calvijn school

vmbo tl - gl uliana (t)huiswerkvrij een Calvijn school vmbo tl - gl uliana een Calvijn school (t)huiswerkvrij Beste ouder/verzorger, Volgend jaar gaat uw zoon/dochter naar een andere school! Afscheid nemen van de basisschool is spannend, zeker voor uw kind

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen. Zeewolde, 13 oktober Brugbrief 2. Geachte ouders/verzorgers,

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen. Zeewolde, 13 oktober Brugbrief 2. Geachte ouders/verzorgers, Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de brugklasleerlingen Zeewolde, 13 oktober 2016 Brugbrief 2 Geachte ouders/verzorgers, In deze brugbrief geef ik u een korte terugblik op de afgelopen periode en een overzicht

Nadere informatie

Basis Kader Regulier. Onderwijs op maat. Dhr. J. de Clerck teamleider Dhr. L. Mennen docent wiskunde 21 november 2017

Basis Kader Regulier. Onderwijs op maat. Dhr. J. de Clerck teamleider Dhr. L. Mennen docent wiskunde 21 november 2017 Basis Kader Regulier Onderwijs op maat Dhr. J. de Clerck teamleider Dhr. L. Mennen docent wiskunde 21 november 2017 Mogelijkheden binnen Were Di Regulier Basis, niveau 2 Kader, niveau 3, niveau 4 GT, niveau

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 Beste ouders en leerlingen, Maandag beginnen we weer aan een nieuw schooljaar. De uitnodiging hiervoor hebben de leerling en u per mail ontvangen. We hopen dat

Nadere informatie

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school Jij laat het zien een Calvijn school De havo/mavo Voor durvers en doeners Als je niet kunt wachten om met je ideeën aan de slag te gaan, is er in Rotterdam eigenlijk maar één school voor je. Heb je gemerkt

Nadere informatie