donderdagmiddag activiteiten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "donderdagmiddag activiteiten"

Transcriptie

1 donderdagmiddag activiteiten

2

3 Voorwoord Op het Geuzencollege is onderwijs in beweging! Elke leerling beschikt over zijn eigen kwaliteiten en talenten. Op onze school willen we onze leerlingen de kans geven deze te laten zien en verder te ontwikkelen. Ben je goed in sport? Zing je de hele dag door? Bespeel je een instrument? Vind je het heerlijk om technisch bezig te zijn? Ben je creatief met potlood of computer? Ben je nieuwsgierig genoeg om iets anders op school te doen dan alleen leren? Of ben je gewoon dol op leuke dingen doen met anderen? Dan zit je goed op het Geuzencollege! Als leerling van het Geuzencollege kun je op donderdagmiddag deel uitmaken van de sportklas, techniekklas, kunstklas of de muziekklas. Deze speciale klassen draaien in zes blokken op donderdagmiddag een geweldig leuk programma, waar je tegen een bijdrage van je ouder(s)/verzorger(s) aan kunt deelnemen. Daarnaast draagt school ook financieel bij aan jouw enthousiasme. De gedachte achter deze donderdagmiddagactiviteiten is, dat je al in de onderbouw kennis kan maken met de verschillende opleidingen die het Geuzencollege te bieden heeft in het derde en vierde leerjaar. We kennen daar onder andere de volgende opleidingen: Sport & Welzijn, Horeca & Commercie, Lifestyle & Multimedia en Techniek & Onderhoud. Meedoen aan de activiteiten helpt je straks zeker ook bij het maken van een goede keus voor een opleiding aan het einde van het tweede leerjaar. Zinvol en nuttig, maar de belangrijkste reden om mee te doen aan het donderdagmiddagprogramma is, dat het vooral heel bijzonder en gezellig is! Voor je ligt het boekje met het programma van de sportklas, techniekklas, kunstklas en de muziekklas. In dit boekje kun je lezen wanneer welke activiteit georganiseerd wordt en wat de kosten zijn. De locaties waar de activiteiten plaatsvinden verschillen per activiteit, soms binnen de school, soms buiten de school. Voordat een activiteit begint, zullen we jou en je ouders/verzorgers per mail informeren over de gang van zaken rond deze activiteit. We hopen er met ons allen een sportief, creatief, actief en muzikaal jaar van te maken.

4 Dit schooljaar worden de activiteiten op de volgende donderdagmiddagen georganiseerd: Blok Intro Donderdag 5 oktober en 12 oktober Bijbehorende data 1 Donderdag 26 oktober en 2 november 2 Donderdag 30 november en 7 december 3 Donderdag 11 januari, 18 januari, 25 januari en 1 februari 4 Donderdag 15 februari en 22 februari 5 Donderdag 5 april en 12 april 6 Donderdag 24 mei, 31 mei, 7 juni en 14 juni Het kan zijn dat het programma inhoudelijk of qua dagen wijzigt, de docenten informeren hier tijdig over.

5 De Sportklas De sportklas is voor leerlingen die het leuk vinden om extra te sporten. Naast de gymlessen gaan we allerlei sporten doen die in de reguliere gymlessen niet worden aangeboden. Hierbij kan je denken aan watersporten en wintersporten, maar ook aan verschillende vechtsporten en beachsports. We gaan ook de sportschool in. Het jaar is verdeeld in blokken en elk blok heeft een ander thema waarin we per thema een andere sport gaan doen. Onder voorbehoud ziet ons programma er als volgt uit: Introductie blok In het introductieblok maak je kennis met anderen en ook met jezelf. Hoe goed is jouw conditie en loop je net zo snel als Usain Bolt. Ook kijken we hier hoe het met je spierkracht en uithoudingsvermogen is en kijken we of je een echte doorzetter bent. Deze sporttesten zullen wij allemaal bij de surfplas uitvoeren in het eerste blok van een jaar vol leuke sportactiviteiten. Blok 1 Nadat we in het introductieblok zijn warmgedraaid is het tijd om de heupen eens goed los te maken. Met een stoere dansdocent gaan we kennis maken met verschillende toffe dansstijlen op verschillende soorten van muziek. In ditzelfde blok gaan we ook in een echte turnhal kijken. Welke oefening doet Yuri van Gelder tijdens de training en kunnen wij net zo hard springen en zwaaien als Epke Zonderland. Blok 2 Dit blok staat in het teken van zelfverdediging binnen de vechtsport. Er zijn veel verschillende vechtsporten en heel veel verschillende verdediging en aanvals-technieken. Judo kent veel vloerwerk en lichaamscontact; bij boksen en karate gaat het weer meer om stoten en trappen en natuurlijk ook om te kunnen verdedigen. We gaan hiermee flink aan de bak in blok 2. Blok 3 Haal je winterjas maar tevoorschijn want het belooft een koud blok te worden. Op dunne ijzers leren we schaatstechnieken om over het ijs te glijden en op een snowboard of met ski s komen we over de sneeuw van de berg. Heb je hier nog nooit kennis meegemaakt? Geen probleem, een echte schaats-, snowboard- of skileraar gaat het ons allemaal leren.

6 Blok 4 Altijd al in een sportschool willen sporten, jezelf lekker uitdagen en het beste in jezelf naar boven halen op sportgebied. In blok 4 duiken we 2 lessen de sportschool in en onder leiding van een instructeur zullen we flink aan de slag gaan met onze spieren en conditie. Blok 5 Pak je zwembroek maar uit de kast en trek je sportshirt aan, we gaan in blok 5 namelijk naar het strand. Op het zand zullen we verschillende Beachgames gaan doen, wat natuurlijk extra zwaar is in het zand. Veel balsporten en estafettevormen komen aan bod in het Beachblok. En wie ligt er aan het eind van de les als eerste in zee om even af te koelen?! Blok 6 Op het strand van Hoek van Holland zijn we in dit blok niet in het zand bezig maar op het water. Na een gave en leerzame clinic reddingszwemmen pakken we de surfplanken en gaan we het water op. Kan jij blijven staan op je plank wanneer je over de golven gaat? Een surfleraar gaat het ons allemaal leren. Lijkt jou het leuk om dit schooljaar extra te bewegen en wil je kennis maken met veel andere stoere sporten die we niet in de gymles doen, meld je dan aan voor De Sportklas! De kosten om deel uit te maken van de sportklas bedragen 125,- Vragen? Mail naar: LKloppenburg02@lentiz.nl Of stel je vragen aan dhr. Kattestaart of dhr. van der Sar.

7 De Techniekklas De techniekklas, wat is dat? Een techniekklas wordt gevormd door leerlingen uit verschillende klassen van de onderbouw die zich naast de gewone lesstof bezighouden met techniek. Op de donderdagmiddag worden in nauwe samenwerking met bedrijven extra lessen techniek gegeven. Op deze manier hopen we leerlingen te enthousiasmeren voor de opleiding Techniek & Onderhoud in de bovenbouw. We hopen eveneens met de techniekklas een buitenschools aanbod te kunnen doen aan een toenemende groep leerlingen die graag dingen doet en creëert. De techniekklas is er voor bijna iedereen De klas is bestemd voor alle leerlingen die techniek leuk vinden en die buiten school aan de slag willen gaan met vormen van techniek die tijdens de normale lessen techniek niet aangeboden worden. Wat houdt het programma van de techniekklas in? Gedurende 5 blokken houden leerlingen zich bezig met één van de vele aspecten van techniek. Zo komen o.a. bouwtechniek, metaal en autotechniek aan de orde. Bij elk blok proberen wij samen te werken met een bedrijf of instelling. Voor het aankomende schooljaar zijn wij weer bezig met de invulling van het programma. Onder voorbehoud ziet het programma er zo uit! Blok 1 en 2 RIJNMOND BOUW Tijdens dit blok werken we met hout. Hoe zit de bouwwereld in elkaar en wat is er allemaal mogelijk aan opleidingsrichtingen? In dit blok krijgen we les van docenten bij Rijnmond Bouw die gespecialiseerd zijn in de wereld van de bouw. Blok 3 GOFLEX Na het maken van een echte bouwtekening bij het opleidingsbedrijf Goflex, leer je om metaal te bewerken en te lassen. Je krijgt les in het aan elkaar lassen van een product. En het voorwerp dat we gaan maken, kunnen we op school best gebruiken!

8 Blok 4 ROBOTICA UIT EN THUIS Tijdens dit blok programmeer je een robot en laat hem opdrachten uitvoeren. Hoe dit in z n werk gaat leer je in een workshop op de universiteit van Delft. Op school maak je een hindernisbaan van verschillende materialen in de lessen daarna en speel je een thuiswedstrijd. Blok 5 MOBILITEIT Autotechniek is een vak apart. Kom ontdekken wat repareren van auto s inhoudt. En er is een verrassingsexcursie. Blok 6 TOMAELLO Dit bedrijf is een bijzonder avontuur. Je ontdekt hier wat je met stenen kunt maken en welke soorten stenen gebruikt worden. En nog leuker, je gaat zelf ook iets maken! Vlaardingen heeft nogal wat beroemde plekken waar kleurrijke stenen liggen van dit bedrijf. Heb jij interesse in techniek of wil je graag later in de techniek werken, dan is de techniekklas echt iets voor jou. Er is plek voor 12 leerlingen, wees er dus snel bij! De kosten om deel uit te maken van de techniekklas bedragen 75,-. Vragen? Mail naar jdwaal@lentiz.nl of stel je vraag aan dhr. de Waal of mw. Lammerts

9 De Kunstklas De KunstKlas is er voor iedereen die het leuk vindt om met Kunst bezig te zijn. Ben je creatief? Teken of schilder je graag? Werk je graag met verschillende materialen? Of lijkt het je leuk om te ontdekken of je creatief bent? Bij de KunstKlas gaan we dit jaar twee keer een museum bezoeken. Vanuit dit bezoek gaan we aan de slag om onze eigen werken te creëren. Introductie: WOODIES Tijdens het introductieblok nemen we de tijd om elkaar te leren kennen. Kijken wie zich allemaal heeft ingeschreven voor de KunstKlas. We gaan ook lekker aan de slag met een creatieve houtopdracht. Het maken van een Woodie! Blok 1 PAPER ART Bij de papier workshop gaan we de meest prachtige bloemen maken van papier (echt zoals op de foto!). Er komt een gastdocent op bezoek die ons dit gaat leren! Ook gaan we aan de slag met ecoline op papier. En uitvinden wat voor leuke technieken er met ecoline mogelijk zijn! Blok 2 MET EEN HAMER Spijkers, plankje en draad gaan we in deze les een een String Art maken. Een afbeelding in spijkers op een plankje timmeren en vervolgens met een draadje langs alle spijkers waardoor de afbeelding goed zichtbaar wordt! Dit blok gaan we naar een museum Welk museum is nog even een verrassing. Blok 3 ME, MYSELF & I Dit blok wordt mede gegeven door een gastdocent. Met behulp van deze gastdocent gaan jullie je eigen zelfportret maken! In dit blok gaan we ook op bezoek bij een museum!

10 Blok 4 URBAN ART In dit blok duiken we helemaal in het onderwerp Urban Art. Er komt een gastdocent jullie verschillende manieren van Urban Art uitleggen. En dat gaan we natuurlijk zelf ook uitvoeren! Denk aan Body Painten en Air Brush. Blok 5 VOETEN IN HET ZAND In dit blok gaan we op een groot vel papier een stand en zee tekenen van bovenaf gezien. Om uiteindelijk onze eigen voetafdrukken eraan toe te voegen! Lekker met de voetjes in de verf!!! Blok 6 PAINT & SHOW Dat werken op plat vlak niet saai is ontdekken we in dit blok! We gaan aan de slag met Popart! Op een schildersdoek maken wij een KNALLEND werkstuk! POW! WHAM! KABOOM! BANG! En laten we ons eigen gemaakte werk tijdens een tentoonstelling zien aan onze vrienden en familie. Een gezellige manier om met elkaar een geweldig jaar KunstKlas af te sluiten!! Lijkt dit alles je nu echt wat voor jou? Schrijf je snel in! Er zijn 20 plaatsen! De kosten om deel uit te maken van de kunstklas bedragen 100,-. Vragen? Mail naar Skrug@lentiz.nl of stel je vraag aan mw. Krug.

11 De Muziekklas Toon je talent en laat zien wie je bent! Zing jij graag of speel je een instrument? Meld je dan nu aan voor de muziekklas! Samen gaan we aan de slag om een echt optreden neer te zetten. Op de weg hier naartoe leer je onder andere beter te zingen en hoe je op een podium moet staan. Als je een instrument speelt, leer je beter samen te spelen met anderen. Ook nemen we een kijkje bij een echt poppodium of een heuse muziekstudio! Lijkt het je leuk om samen muziek te maken? Schrijf je dan in! De kosten om deel uit te maken van de muziekklas bedragen 75,- Vragen? Mail naar of stel je vraag aan dhr. Draak.

12 Onderwijs in beweging!

donderdagmiddag activiteiten

donderdagmiddag activiteiten donderdagmiddag activiteiten 2016-2017 Voorwoord Op het Geuzencollege is onderwijs in beweging! Elke leerling beschikt over zijn eigen kwaliteiten en talenten. Op onze school willen we onze leerlingen

Nadere informatie

donderdagmiddag activiteiten

donderdagmiddag activiteiten donderdagmiddag activiteiten 2014-2015 Voorwoord Op het Geuzencollege is onderwijs in beweging! Elke leerling beschikt over zijn eigen kwaliteiten en talenten. Op onze school willen we onze leerlingen

Nadere informatie

Schoolkrant. We geven les:

Schoolkrant. We geven les: Schoolkrant algemeen christelijke school: dat zie je aan de aandacht die we hebben voor 'het omgaan met elkaar taalgebruik pesten we doen er iets aan we vinden het belangrijk dat leerlingen ouders en personeel

Nadere informatie

VEEL MOOIE PRAKTIJKLOKALENvoor talent!

VEEL MOOIE PRAKTIJKLOKALENvoor talent! Het Groene Hart Leerpark is een vmbo-school waar Leren door doen centraal staat. Bij ons leren leerlingen met hun hoofd én hun handen door de combinatie van praktijkopdrachten, werken met de ipad en leren

Nadere informatie

TWICKEL PLUS. Beste leerling,

TWICKEL PLUS. Beste leerling, TWICKEL PLUS TWICKEL PLUS Beste leerling, Je hebt voor het TWICKEL College gekozen omdat je jouw talenten wilt laten zien en ten volle wilt ontwikkelen. Daarvoor krijg je alle kans tijdens de lessen en

Nadere informatie

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt.

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt. l o o h c s h g i H O V M@ Wat is Highschool? Op school vergroot je je kennis en leer je vaardigheden binnen verschillende vakken als Nederlands, biologie, wiskunde en geschiedenis. Dat programma is voor

Nadere informatie

Graag presenteren wij u de activiteiten van het najaar 2017, die woensdag 6 september van start zullen gaan.

Graag presenteren wij u de activiteiten van het najaar 2017, die woensdag 6 september van start zullen gaan. Schooljaar 2017/2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), Graag presenteren wij u de activiteiten van het najaar 2017, die woensdag 6 september van start zullen gaan. Hoe gaat het in zijn werk? Dit jaar hebben

Nadere informatie

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier!

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier! Beste ouder(s)/verzorger(s), Begin februari starten wij weer met een nieuw blok Naschoolse Activiteiten in Maarssenbroek. Het vorig blok zijn alle aangeboden activiteiten doorgegaan en het zou mooi zijn

Nadere informatie

VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER HEB JE TALENT VOOR DE PRAKTIJK? JE BENT VAN HARTE WELKOM!

VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER HEB JE TALENT VOOR DE PRAKTIJK? JE BENT VAN HARTE WELKOM! VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER HEB JE TALENT VOOR DE PRAKTIJK? JE BENT VAN HARTE WELKOM! rietveld.psg.nl Spinnekop 1 1444 GN Purmerend Postbus 62 1440 AB Purmerend telefoon:

Nadere informatie

Kunst&Cultuur BEELDENDE VORMING MUZIEK [1] leeropgave1. Introductie. Bij muziek ga je aan de slag met het thema en met muziek die jou aanspreekt!

Kunst&Cultuur BEELDENDE VORMING MUZIEK [1] leeropgave1. Introductie. Bij muziek ga je aan de slag met het thema en met muziek die jou aanspreekt! Kunst&Cultuur leeropgave1 Introductie IT S MY WORLD IK BEN... BEELDENDE VORMING Bij beeldende vorming creëer je met je handen. Jij maakt wie je zelf bent! MUZIEK Bij muziek ga je aan de slag met het thema

Nadere informatie

vmbo voor Sport & Dans Rotterdam

vmbo voor Sport & Dans Rotterdam vmbo voor Sport & Dans Rotterdam Welkom op Thorbecke vmbo voor Sport & Dans! vmbo b/k, met of zonder LWOO Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Sport & Dans staat groot in onze naam, maar je krijgt

Nadere informatie

TWICKEL PLUS. Beste leerling,

TWICKEL PLUS. Beste leerling, TWICKEL PLUS Beste leerling, Op het TWICKEL College vinden we het belangrijk dat je de kans krijgt om jouw talenten te laten zien of verder te ontwikkelen. Ook vinden we het belangrijk dat je op verschillende

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Op de Groene Hart Topmavo komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havoklassen. Bij ons kunnen leerlingen Meer dan leren. Leerlingen doen

Nadere informatie

eld tv G Gerrit S Rie

eld tv G Gerrit S Rie SG Gerrit Rietveld VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER HEB JE TALENT VOOR DE PRAKTIJK? JE BENT VAN HARTE WELKOM! RIETVELD.PSG.NL SG Gerrit Rietveld Spinnekop 1 1444 GN Purmerend

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke vmbo voor Sport & Dans! vmbo b/k, met of zonder LWOO

Welkom op Thorbecke vmbo voor Sport & Dans! vmbo b/k, met of zonder LWOO Rotterdam Welkom op Thorbecke vmbo voor Sport & Dans! vmbo b/k, met of zonder LWOO Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Sport & Dans staat groot in onze naam, maar je krijgt bij ons dezelfde basisvakken,

Nadere informatie

waarom kiezen voor het Zaanlands Lyceum?

waarom kiezen voor het Zaanlands Lyceum? zaanlands Het Zaanlands Lyceum heeft 6 verschillende eerste klassen: havo/vwo havo/vwo sportklas atheneum atheneum bèta+ gymnasium gymnasium bèta+ waarom kiezen voor het Zaanlands Lyceum? lyceum Duidelijke

Nadere informatie

(Pannenkoeken eten op school) Knopengein s Got Talent uur uur

(Pannenkoeken eten op school) Knopengein s Got Talent uur uur Maandag 14-01-2019 20e jaargang nr. 13 Agenda Maandag 21 januari Ouderraad Maandag 4 februari MR Donderdag 7 februari 1 e Rapport Maandag 11 februari Inschrijven pannenkoeken bakken Carnaval Donderdag

Nadere informatie

DOEMIDDAG. 17 januari met talentklassen!

DOEMIDDAG. 17 januari met talentklassen! DOEMIDDAG 17 januari 2018 13.30-16.00 met talentklassen! Open Huis 7 februari 2018 14.30-16.30 18.30-20.30 online & offline leren Meer ontdekken? Expeditie Waldheim 21 februari 2018 Expeditie Waldheim

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school Jij laat het zien een Calvijn school De havo/mavo Voor durvers en doeners Als je niet kunt wachten om met je ideeën aan de slag te gaan, is er in Rotterdam eigenlijk maar één school voor je. Heb je gemerkt

Nadere informatie

Het nieuwe schooljaar is inmiddels begonnen en wij hopen dat u en uw kinderen een fijne vakantie hebben gehad.

Het nieuwe schooljaar is inmiddels begonnen en wij hopen dat u en uw kinderen een fijne vakantie hebben gehad. Beste ouder(s)/verzorger(s), Het nieuwe schooljaar is inmiddels begonnen en wij hopen dat u en uw kinderen een fijne vakantie hebben gehad. Vorig schooljaar zijn wij gestart met de naschoolse activiteiten

Nadere informatie

MONTESSORIWEEK. Brugklas. Naam:

MONTESSORIWEEK. Brugklas. Naam: MONTESSORIWEEK Brugklas Naam: WELKOM Welkom op het HML! We gaan deze week met elkaar kennis maken en ons voorbereiden op de eerste lesweek. Jullie krijgen veel informatie maar er is ook ruimte om vragen

Nadere informatie

KUNSTKALENDER Obs de Triangel Schooljaar

KUNSTKALENDER Obs de Triangel Schooljaar KUNSTKALENDER Obs de Triangel Schooljaar 2013-2014 Vrolijke opening van het jaar van de podiumkunsten door Alexander Bauwens de poppenspeler van Weesp. Prachtige voorstelling door tejater2! Niet gisteren,

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Thorbecke Merkelbachstraat is een gezellige, overzichtelijke mavo waar iedereen elkaar kent. Bijzonder is dat je

Nadere informatie

LEERJAAR 1+2 RONDE 1

LEERJAAR 1+2 RONDE 1 LEERJAAR 1+2 RONDE 1 A. WERELDKOKEN Reis door Europa Elk land een ander gerecht Geschiedenis van het land en het gerecht Kook- en snijtechnieken Warenkennis Erwtensoep, wafels, pannenkoeken, quiche, friet,

Nadere informatie

WINTERBLOK

WINTERBLOK WINTERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE WINTER? Het mooie weer is weer voorbij en de blaadjes aan de bomen krijgen prachtige kleuren. Het wordt tijd om de binnen activiteiten te starten. Schrijf jij je ook weer

Nadere informatie

Talentklassen Kunst / Sport / Science / Cambridge Engels

Talentklassen Kunst / Sport / Science / Cambridge Engels Talentklassen Kunst / Sport / Science / Cambridge Engels havo en vwo Ieder kind heeft talent! Wij dagen onze leerlingen uit het beste uit zichzelf te halen. Dat geldt natuurlijk voor het onderwijs in de

Nadere informatie

Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst!

Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst! Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst! Weet jij al welke afdeling je in de bovenbouw van het vmbo gaat kiezen? Vanaf klas 1 ben je al bezig om je talenten te ontwikkelen en kom je er geleidelijk achter

Nadere informatie

Sport. Welke workshops biedt Sport Studio?

Sport. Welke workshops biedt Sport Studio? Sport Sport Wat is Sport Studio? Sporten is voor iedereen, ook op het Rijnlands. Natuurlijk zijn er op deze school de lessen bewegingsonderwijs maar daarnaast nemen alle leerlingen van de onderbouw deel

Nadere informatie

LEERJAAR 1+2 RONDE 2

LEERJAAR 1+2 RONDE 2 LEERJAAR 1+2 RONDE 2 A. WERELDKOKEN Reis door Europa Elk land een ander gerecht Geschiedenis van het land en het gerecht Kook- en snijtechnieken Warenkennis Erwtensoep, wafels, pannenkoeken, quiche, friet,

Nadere informatie

Graag presenteren wij u de activiteiten binnen het vierde blok dat maandag 8 mei 2017 van start zal gaan.

Graag presenteren wij u de activiteiten binnen het vierde blok dat maandag 8 mei 2017 van start zal gaan. Schooljaar 2016/2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Graag presenteren wij u de activiteiten binnen het vierde blok dat maandag 8 mei 2017 van start zal gaan. Hoe gaat het in zijn werk? De NSA zijn toegankelijk

Nadere informatie

Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen,

Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen, Beste ouder(s), verzorger(s) en kinderen, Het derde blok NSA voor het schooljaar 2015-2016 staat weer op het punt van beginnen. Voor de groepen 1 t/m 8 is er weer een divers programma samengesteld. Alle

Nadere informatie

werken voor talent MET DE IPAD!

werken voor talent MET DE IPAD! De leerlingen op het Lyceum volgen een opleiding voor havo, atheneum of gymnasium. Op het Groene Hart Lyceum staat Uitdagend leren centraal. Onze leerlingen worden door de vakdocenten in alle lessen uitgedaagd

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo 2017/2018 over de Groene Hart topmavo Bij ons komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havo- klassen. Op onze school kunnen leerlingen Meer

Nadere informatie

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TAL&NT EXTRA AANBO D MUZIEK SPORTKLAS ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TOPPER! EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TOPCHEF TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN AANDACHT VOOR JE TALENT Als leerling

Nadere informatie

locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASISBEROEPS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG

locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASISBEROEPS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASISBEROEPS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG Je kijkt naar wat er te kiezen valt en je wilt een gezellige klas. Volgend jaar ga je naar het voortgezet onderwijs. Leuk en

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1. Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1. Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat

Nadere informatie

Het erasmus VmBO Het Er asm Ortstr

Het erasmus VmBO Het Er asm Ortstr Het Erasmus VMBO Spo rts troo m Het Era sm us Spo Want r tie ed! ve t ype s Sportstroom Ben je vaak op het hockeyveld, in het zwembad of op de atletiekbaan te vinden? Ben je sportief en zie je het wel

Nadere informatie

Legmeervogels Uithoorn 2019

Legmeervogels Uithoorn 2019 snessukgnirp kelp speorg kelp speorg niutleeps kelp speorg >-- 2 dlev raan >-1 dle V ra an Legmeervogels Uithoorn kelp speorg 2019 gnagni Hallo! De zomervakantie komt er weer aan! Dit jaar is er voor alle

Nadere informatie

1. Kleuters en muziek

1. Kleuters en muziek Brede School Activiteitenaanbod (BSA) september-oktober 2013 ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal 1. Kleuters en muziek...1 2. Mozaïeken...2 3. Tekenen en schilderen...3 4. Meidenboutique...4 5. De koude keuken...5

Nadere informatie

KEUZEMODULES schooljaar

KEUZEMODULES schooljaar KEUZEMODULES schooljaar 2019-2020 Voetbal Filosofie Drama Spaans Chinees Sport 1 INHOUD Filosofie 3 Drama 5 Chinese to go 7 Spaans 9 Sport 11 Voetbal 12 2 FILOSOFIE Filosoferen begint met je verwonderen,

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat natuurlijk

Nadere informatie

lekker VEEL SPORTENvoor talent!

lekker VEEL SPORTENvoor talent! 2017/2018 over het Groene Hart Leerpark Wij zijn een vmbo-school waar Leren door doen centraal staat. Bij ons leren leerlingen met hun hoofd én hun handen door de combinatie van praktijkopdrachten, werken

Nadere informatie

Actieplan Schooljaar 2014-2015

Actieplan Schooljaar 2014-2015 Talententijd, een uniek concept Actieplan Schooljaar 2014-2015 Mei 2014 BRF/LTS Pagina 1 Inhoudsopgave Visie pag. 3 Inhoud lessen pag. 4 LOB pag. 6 Sectoren ZuidWest en Stadion pag. 7 Planning en organisatie

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

klaar voor je toekomst?! Accent Amersfoort

klaar voor je toekomst?! Accent Amersfoort klaar voor je toekomst?! Accent Amersfoort Roadmap naar je toekomst! Jij bent belangrijk voor ons. Daarom heb je op Accent Amersfoort een eigen coach. Hij of zij kijkt naar wat jouw wensen en dromen zijn.

Nadere informatie

HAVEN HAVO EN STC VMBO COLLEGE

HAVEN HAVO EN STC VMBO COLLEGE HAVEN HAVO EN STC VMBO COLLEGE DE MIDDELBARE SCHOOL VOOR WATER, VERVOER EN TECHNOLOGIE DE WERELD AAN JE VOETEN De wereld aan je voeten! De Haven Havo en het STC vmbo college zijn er voor jongens en meiden

Nadere informatie

In dit boekje vindt u informatie over de activiteiten die het Nuenens College aanbiedt buiten het reguliere lesprogramma LO.

In dit boekje vindt u informatie over de activiteiten die het Nuenens College aanbiedt buiten het reguliere lesprogramma LO. In dit boekje vindt u informatie over de activiteiten die het Nuenens College aanbiedt buiten het reguliere lesprogramma LO. In de eerste klas krijgen alle leerlingen tijdens de LO lessen een Rots en Water

Nadere informatie

Informatie voor ouders. schooljaar Leerpark volgens. Liesanne. Hart voor jouw talent! Leren door doen

Informatie voor ouders. schooljaar Leerpark volgens. Liesanne. Hart voor jouw talent! Leren door doen Informatie voor ouders schooljaar 2015-2016 Leerpark volgens Liesanne Hart voor jouw talent! Leren door doen Leren door doen Het Groene Hart Leerpark is een vmbo-school waar Leren door doen centraal staat.

Nadere informatie

2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk. De Meander Gouda

2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk. De Meander Gouda 2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk De Meander Gouda De Meander oor oen D LEREN! Jouw persoonlijke leerroute op De Meander: Persoonlijk onderwijs Keuze-uren Leren door doen Theorie

Nadere informatie

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN!

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! WAT MAAKT T ATRIUM ZO BIJZONDER? Het einde van de basisschooltijd komt in zicht. Tijd om te kiezen voor een middelbare school! Maak in deze folder kennis met t Atrium en ontdek

Nadere informatie

leren door doen vmbo-basis, vmbo-kader, vmbo-gemengde leerweg

leren door doen vmbo-basis, vmbo-kader, vmbo-gemengde leerweg leren door doen vmbo-basis, vmbo-kader, vmbo-gemengde leerweg informatie schooljaar 2018/2019 Over het Groene Hart leerpark Bij het Leerpark staat Leren door doen centraal. Bij ons leren leerlingen met

Nadere informatie

leerlingen voor Capellenborg jou! benieuwd naar Over de school In Wijhe ben je zó! School in cijfers

leerlingen voor Capellenborg jou! benieuwd naar Over de school In Wijhe ben je zó! School in cijfers Capellenborg is jou! benieuwd naar voor leerlingen Over de school In Wijhe ben je zó! School in cijfers 4 Over de school inhoud 6 Artitec 8 Theater 12 Sport 10 Muziek 00 16 School in cijfers 16 In Wijhe

Nadere informatie

1. Sport na school voor groep 1 en Keenter Kidsclub voor groep 2 t/m Spelen met Taal voor groep 3. (max. 35 kinderen)

1. Sport na school voor groep 1 en Keenter Kidsclub voor groep 2 t/m Spelen met Taal voor groep 3. (max. 35 kinderen) 1. Sport na school voor groep 1 en 2 (max. 35 kinderen) Iedere dinsdag vanaf 13 januari tot aan de zomervakantie van 15.30 uur tot 16.30 uur Deze inschrijving is geldig voor blok 3, 4 en 5!!! Samen met

Nadere informatie

2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk. De Meander Gouda

2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk. De Meander Gouda 2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk De Meander Gouda Jouw persoonlijke leerroute op De Meander: Individuele coaching Persoonlijk onderwijs op de Meander Digitaal portfolio Lwoo

Nadere informatie

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN!

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! WAT MAAKT T ATRIUM ZO BIJZONDER? Het einde van de basisschooltijd komt in zicht. Tijd om te kiezen voor een middelbare school! Maak in deze folder kennis met t Atrium en ontdek

Nadere informatie

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK je d r o w r a a d! n a v r e z j i w Judy Menger Directeur Kindcentrum Vroondaal Meester Jelle Ik ben meester Jelle en werk als adjunct-directeur op deze school. Ik ben

Nadere informatie

Informatieboekje activiteiten TALENTtijd e en 2 e leerjaar Kader

Informatieboekje activiteiten TALENTtijd e en 2 e leerjaar Kader Informatieboekje activiteiten TALENTtijd 2013 2014 1 e en 2 e leerjaar Kader Inleiding Voor het vak TALENTtijd, moet je een keuze maken uit de activiteiten die in dit boekje beschreven worden. Het is de

Nadere informatie

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur Beste leerlingen, Jullie zijn geïnformeerd over het masterclassprogramma voor periode 1. In dit boekje kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over gaan en hoe en wanneer je je kunt inschrijven.

Nadere informatie

VMBO-TL/KB/BB (MET LWOO) LEREN OP JE EIGEN MANIER.

VMBO-TL/KB/BB (MET LWOO) LEREN OP JE EIGEN MANIER. VMBO-TL/KB/BB (MET LWOO) LEREN OP JE EIGEN MANIER. LEREN OP JE EIGEN MANIER Het Corlaer College is een school die bij jou past. Je kunt er je eigen talenten ontdekken, je kunt er leren op je eigen manier.

Nadere informatie

atheneum technasium havo havo/vmbo-t

atheneum technasium havo havo/vmbo-t technasium /vmbo-t Tijd voor jouw toekomst Het is bijna zover: je zegt je basisschool gedag en je gaat een nieuw avontuur aan op het voortgezet onderwijs. Het is tijd om te ontdekken en te leren wat jíj

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 11 Augustus

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 11 Augustus Recreatieprogramma Zomerweek 32 05 tot en met 11 Augustus WELKOM ALLEMAAL! Het wordt een super leuke vakantie want, wij organiseren allemaal leuke activiteiten voor jong en oud! Voor alle activiteiten

Nadere informatie

Hier leer je voor het leven

Hier leer je voor het leven BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je voor het leven Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving Leren kan op

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, Hierbij presenteren wij jullie de nieuwe arrangementen Bron van Activiteiten van Kindcentrum Aan de Bron.

Beste ouders en kinderen, Hierbij presenteren wij jullie de nieuwe arrangementen Bron van Activiteiten van Kindcentrum Aan de Bron. Beste ouders en kinderen, Hierbij presenteren wij jullie de nieuwe arrangementen Bron van Activiteiten van Kindcentrum Aan de Bron. Deze nieuwe activiteiten (derde blok periode) lopen van 29 februari t/m

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende

Persoonlijk & ondernemend. Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Oostwende College Persoonlijk & ondernemend Waar kies jij voor? Ontdek waar jouw talenten liggen op het Oostwende Ondernemende houding - Ontdek jezelf! Weet jij al wat je wilt worden? Of nog helemaal niet?

Nadere informatie

Informatieboekje activiteiten TALENTtijd 2013 2014 1 e en 2 e leerjaar Basis

Informatieboekje activiteiten TALENTtijd 2013 2014 1 e en 2 e leerjaar Basis Informatieboekje activiteiten TALENTtijd 2013 2014 1 e en 2 e leerjaar Basis Inleiding Voor het vak TALENTtijd, moet je een keuze maken uit de activiteiten die in dit boekje beschreven worden. Het is de

Nadere informatie

Theater. De theaterworkshop is eenmalig mogelijk, maar ook in meerdere sessies waarbij de laatste keer het optreedmoment zal zijn.

Theater. De theaterworkshop is eenmalig mogelijk, maar ook in meerdere sessies waarbij de laatste keer het optreedmoment zal zijn. Inleiding In deze brochure vind je ons aanbod van creatieve workshops. Een workshop is leuk, leerzaam, en een mogelijkheid om anderen beter te leren kennen. We hebben verschillende mogelijkheden voor scholen,

Nadere informatie

Wat is een sportklas?

Wat is een sportklas? 1 sportklas Intro Op het HML kun je je inschrijven voor de sportklas. Je inschrijving is voor drie jaar, beginnende in klas 1 en eindigend in klas 3. Voor de mavo-leerlingen eindigt dit in het tweede jaar,

Nadere informatie

Omdat er al genoeg verandert als ik naar de middelbare school ga. Het begint hier. Thorbecke Nieuwerkerk

Omdat er al genoeg verandert als ik naar de middelbare school ga. Het begint hier. Thorbecke Nieuwerkerk Omdat er al genoeg verandert als ik naar de middelbare school ga Het begint hier Thorbecke Nieuwerkerk Spannend hè, naar de middelbare school gaan! Opeens heb je verschillende leraren, nieuwe vakken en

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel mogelijkheden om certificaten

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM 2017-2018 WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel

Nadere informatie

Doe je trouwens ook mee met de prijsvraag die op de laatste pagina staat? Wie weet gebruiken we jouw idee wel in de volgende nieuwsbrieven.

Doe je trouwens ook mee met de prijsvraag die op de laatste pagina staat? Wie weet gebruiken we jouw idee wel in de volgende nieuwsbrieven. Je leest nu, vers van de pers, de allernieuwste nieuwsbrief van t Stokperdje! Dit jaar ga je alles lezen over wat er op t Stokperdje te doen is. Er staan weer verschillende leuke Instuiven op de zondagmiddag

Nadere informatie

naschoolse activiteiten

naschoolse activiteiten vanaf maandag 22 januari Voetballen Kinder Leer de beste voetbaltrucs, net als Ronaldo en Messi! Aanvang: 22 januari 2018 (4 lessen) Geschikt voor: Groep 4 t/m groep 8 Max. deelnemers: 20 vanaf (data volgt

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018 GSR voor en door christenen Naar de brugklas 2017/2018 VMBO HAVO Atheneum Gymnasium Naar de brugklas Nog een paar maanden basisschool, en dan... naar de middelbare school! Heb je er al zin in? Op de middelbare

Nadere informatie

NIEUW op ISUtrecht i.s.m. BSO Anne Frank

NIEUW op ISUtrecht i.s.m. BSO Anne Frank NIEUW op ISUtrecht i.s.m. BSO Anne Frank Beste ouder(s)/verzorger(s), In het nieuwe schooljaar gaan wij een gevarieerd programma Naschoolse activiteiten (NSA) realiseren. In deze nieuwsbrief krijgt u informatie

Nadere informatie

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR?

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Het is bijna kerst maar daarna gaan we alweer richting voorjaar. Gelukkig wordt het langzaamaan weer langer licht en komen de bloembollen

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

Deze vakantie is het: Zon, zee & feest!!!!

Deze vakantie is het: Zon, zee & feest!!!! Programma Pijlstaartjes (groep 5-6-7-8) Deze vakantie is het: Zon, zee & feest!!!! Dit programma is voor de maandag, dinsdag en donderdag. Op Vrijdag houden wij het programma aan van de andere groep. Het

Nadere informatie

JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD

JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD WELKOM In Rotterdam Zuid staat langs de singel met fonteinen onze prachtige school Het Praktijkcollege Charlois. Ons gebouw is klein en overzichtelijk, zo weet je snel de

Nadere informatie

Brede School Activiteitenaanbod (BSA) november-december 2012. ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal

Brede School Activiteitenaanbod (BSA) november-december 2012. ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal Brede School Activiteitenaanbod (BSA) november-december 2012 ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal 1. Dieren schilderen...1 2. Creatief...2 3. Free running...3 4. Sportcarrousel...4 5. Drumkisten...5 6. Kinderkoor...5

Nadere informatie

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier!

Dus hopelijk weer veel inschrijvingen in dit blok en voor de kinderen die meedoen, alvast veel plezier! Beste ouder(s)/verzorger(s), Begin februari starten wij weer met een nieuw blok naschoolse activiteiten. In het vorige blok zijn alle aangeboden activiteiten doorgegaan en het zou mooi zijn dat in blok

Nadere informatie

WELKOM OP DE SCHIETBAANSTRAAT

WELKOM OP DE SCHIETBAANSTRAAT WELKOM OP DE SCHIETBAANSTRAAT Talent in praktijk LMC PRAKTIJK- ONDERWIJS WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, in een straat met hoge huizen staat onze school de Schietbaanstraat. Eenmaal binnen, stap

Nadere informatie

GROEI UIT TOT WIE JE WIL ZIJN

GROEI UIT TOT WIE JE WIL ZIJN GROEI UIT TOT WIE JE WIL ZIJN TESSENDERLANDT.NL Tessenderlandt - mavo en voorbereidend mbo Van Riebeecklaan 2, 4818 EB Breda t 076 521 93 52 e info@tessenderlandt.nl TESSENDERLANDT mavo en voorbereidend

Nadere informatie

JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD

JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD WELKOM Wat leuk dat je meer wil weten over onze school. We vertellen je graag meer, want wij zijn heel trots op onze mooie school en leerlingen. Ons gebouw is klein, zo weet

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 10 maart t/m 25 april 2014 Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei superleuke workshops. Deze

Nadere informatie

(Pannenkoeken eten op school) Knopengein s Got Talent uur uur

(Pannenkoeken eten op school) Knopengein s Got Talent uur uur Maandag 21-01-2019 20e jaargang nr. 14 Agenda Maandag 21 januari Ouderraad Maandag 4 februari Kennismaking nieuwe bestuurder 8.00 9.30 MR Donderdag 7 februari 1 e Rapport Maandag 11 februari Inschrijven

Nadere informatie

Workshops! Welkom bij het cursusbureau. Informatie/Contact. Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij: Belangrijk

Workshops! Welkom bij het cursusbureau. Informatie/Contact. Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij: Belangrijk Informatie/Contact Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij: Workshops! Welkom bij het cursusbureau Elk kind heeft talent. Of dat nou dansen, voetballen, acteren, proefjes doen of knutselen is, iedereen

Nadere informatie

Top-patissier-Klas. Bij De lekkerste school van Nederland 2014-2015. Informatie voor leerlingen en ouders/verzorgers

Top-patissier-Klas. Bij De lekkerste school van Nederland 2014-2015. Informatie voor leerlingen en ouders/verzorgers Top-patissier-Klas Bij De lekkerste school van Nederland 2014-2015 Informatie voor leerlingen en ouders/verzorgers Wil jij die echte Topper worden in de patisserie? Dat kan nu op de Hubertus Vakschool!

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Groene Hart Rijnwoude is kleinschalig met een breed onderwijsaanbod op het gebied van vmbo-b/k, tl en havo. Op onze school staat Leren met uitzicht centraal. We geven onze leerlingen uitzicht op een goede

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASIS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG

locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASIS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASIS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG Je kijkt naar wat er te kiezen valt en je wilt een gezellige klas. Volgend jaar ga je naar het voortgezet onderwijs. Leuk en ook spannend!

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

FLEXIBEL LEREN EN DOEN OP ANTONIUSMAVO XL

FLEXIBEL LEREN EN DOEN OP ANTONIUSMAVO XL ANTONIUSMAVO XL IS DE NIEUWE MAVO-VESTIGING VAN HET ANTONIUSCOLLEGE. DE SCHOOL IS SPECIAAL VOOR JOU ALS JE EEN KADER/ MAVO, MAVO OF MAVO/ HAVO-ADVIES HEBT. JE KUNT KIEZEN VOOR EEN PERSOONLIJKE MBO-ROUTE

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf Praktijkonderwijs talent ben je zelf open dagen zaterdag 26 januari 10:00-13:00 uur zaterdag 2 februari 10:00-13:00 uur School-in-bedrijf woensdag 16 januari woensdag 23 januari woensdag 30 januari Wat

Nadere informatie

Naschoolse activiteiten

Naschoolse activiteiten NSA Onder De Bogen Beste ouder(s)/verzorger(s), In januari 2019 hebben we weer een boeiend aanbod aan Naschoolse Activiteiten (NSA) dat vanuit KMN Kind & Co wordt georganiseerd. Hoe gaat dat in zijn werk?

Nadere informatie

Ieder gezin krijgt een papieren versie van de flyer aan het begin van het schooljaar. De flyer zal ook op de website geplaatst worden.

Ieder gezin krijgt een papieren versie van de flyer aan het begin van het schooljaar. De flyer zal ook op de website geplaatst worden. Beste kinderen, ouder(s) en verzorger(s), Basisschool Buurse wil graag het talent van ieder kind optimaal tot ontwikkeling brengen. In het leerstofaanbod komen we hier voor een groot deel al aan tegemoet.

Nadere informatie