Ontwerp Raadsbesluit Ontwerp Verklaring van geen bedenkingen. Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ontwerp Raadsbesluit Ontwerp Verklaring van geen bedenkingen. Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder"

Transcriptie

1 Behorende bij: Ontwerp Raadsbesluit Ontwerp Verklaring van geen bedenkingen Onderwerp Gelet op de strijdigheden met het ter plaatse geldende bestemmingsplan "De Zijde- Duivenvoorde 2012" kan slechts medewerking aan onderhavig project worden verleend als de gemeenteraad een Verklaring van geen bedenkingen afgeeft. Ontwerpbesluit Verklaring van geen bedenkingen ex artikel 6.5 Besluit omgevingsrecht voor het realiseren van nieuwbouw van het radiotherapeutisch centrum op het perceel kadastraal bekend gemeente Veur, sectie: B, nr. 9432, plaatselijk gemerkt Burgemeester Banninglaan 1 Leidschendam. Het raadsbesluit Ontwerp Verklaring van geen bedenkingen maakt integraal onderdeel uit van ons besluit. Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder De maximaal berekende geluidbelasting ten gevolge van de maatgevende weg bedraagt 53 db in het jaar 2023, inclusief de in artikel 110g van de Wet geluidhinder (Wgh) genoemde aftrek van 5dB. Deze geluidbelasting is afkomstig van wegverkeer op de Heuvelweg. In het jaar 2023 wordt de voorkeursgrenswaarde van 48 db voor wegverkeerslawaai overschreden in de waarneempunten 3-8. De maximaal berekende geluidbelasting ten gevolge van railverkeer bedraagt 62 db in het jaar In het jaar 2023 wordt de voorkeursgrenswaarde van 53 db voor railverkeerslawaai overschreden in de waarneempunten Door het vaststellen van een hogere waarde 63 db voor wegverkeer en 68 db voor railverkeer kan de nieuwbouw van het radiotherapeutisch centrum vanuit het aspect geluid mogelijk gemaakt worden. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde integraal onderdeel uit van ons besluit.

2 Pagina 2/28 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ONTWERPBESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING voor de activiteiten: 1. Bouwen, artikel 2.1, eerste lid, onder a, Wabo; 2. Het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, zoals vermeld in artikel 2.1, eerste lid, onderdeel b van de Wabo (= activiteit aanleggen); 3. Strijdig gebruik, artikel 2.1, eerste lid, onder c, juncto artikel 2.12, eerste lid, onder a.3 o, Wabo (buitenplanse afwijkingsmogelijkheid op basis van een goede ruimtelijke onderbouwing). 4. Maken of veranderen van een uitweg, artikel 2.2, eerste lid, onder e, Wabo, juncto artikel 1:8 en artikel 2:12, eerste lid, Algemene plaatselijke verordening Leidschendam-Voorburg; Nr Aanvraag Op 20 september 2013 hebben wij van mevrouw M.S. Smit, handelend namens Medisch Centrum Haaglanden (Ziekenhuis Sint Antoniushove), Postbus 432, 2262 BA Leidschendam, een aanvraag om omgevingsvergunning ontvangen voor het realiseren van nieuwbouw van het radiotherapeutisch centrum op het perceel kadastraal bekend gemeente Veur, sectie: B, nr. 9432, plaatselijk gemerkt Burgemeester Banninglaan 1 Leidschendam. Korte beschrijving nieuwbouwproject Het betreft het project RCwest, de nieuwbouw van een radiotherapiecentrum dat als gevolg van een samenwerking is tussen het MCH, Hagaziekenhuis en Bronovo ziekenhuis. RCwest voorziet in de vernieuwing van diverse bestaande bestralingsruimten in het MCH Westeinde naar de locatie MCH Antoniushove. De nieuwbouw van het project RCwest bevindt zich aan de noordoost zijde van het MCH, locatie Antoniushove. Het behelst een gebouw van 3 bouwlagen van circa 31 meter breed en 70 meter lang (2.226 m2 bebouwd oppervlak). De nieuwbouw zal plaatsvinden op de plek van het zusterhuis dat begin 2014 gesloopt zal gaan worden. De geplande nieuwbouw is opgebouwd uit zes doosvormige betonnen volumes waar een vloer overheen golft. De ruimte tussen de doosvormige volumes en de vloeren wordt ingevuld door een structureel beglaasde vliesgevel. De hoofdingang zal gesitueerd worden aan de Gruttolaan, waar ook een voorrijdlus zal komen zodat er een verkeersluwe kiss-and-ride zone ontstaat dicht bij de entree.

3 Pagina 3/28 Bij aanvraag behorende gegevens en bescheiden Onderstaande gegevens en bescheiden hebben wij beoordeeld en maken integraal onderdeel uit van dit besluit: - tekeningen, rapportages en aanverwante stukken zoals vermeld in de Bijlage Overzichtslijst van de bij de omgevingsvergunning behorende stukken, kenmerk Ontvankelijkheid Ontvankelijkheid (artikel 4:5 van de Algemene wet bestuursrecht) Na ontvangst van de aanvraag en de daarbij verstrekte gegevens en bescheiden hebben wij geconstateerd dat de aanvraag volledig was. Voorbereidingsprocedure Publicatie aanvraag Na ontvangst van de aanvraag om omgevingsvergunning hebben wij de aanvraag, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wabo, op de gebruikelijke wijze gepubliceerd. Naar aanleiding hiervan is een zienswijze over de aanvraag ingekomen. Deze zienswijze is door ons beoordeeld, maar heeft geen aanleiding gegeven om de procedure tot verlening van gevraagde omgevingsvergunning niet voort te zetten. De weerlegging van deze zienswijze maakt integraal onderdeel uit van dit besluit. Uitgebreide uniforme openbare voorbereidingsprocedure Het ingediende bouwplan is in strijd met het vigerende bestemmingsplan "De Zijde- Duivenvoorde 2012" en kan slechts worden vergund door middel van de uitgebreide Wabo-procedure met goede ruimtelijke onderbouwing. Teneinde te voldoen aan het gestelde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hebben wij ons voornemen tot medewerking aan de aanvraag om omgevingsvergunning op 5 februari 2014 op de gebruikelijke wijze gepubliceerd. Hierbij is gelijktijdig mededeling gedaan van de vereiste terinzagelegging voor een periode van zes weken, ingaande op 6 februari Ook hebben wij ons voornemen langs elektronische weg kenbaar gemaakt. Tevens is, voor zover noodzakelijk, een kennisgeving gestuurd naar de wettelijke adviseurs. Gedurende de periode van terinzagelegging kunnen zienswijzen omtrent de voorgenomen medewerking aan de aanvraag, het ontwerp raadsbesluit Verklaring van geen bedenkingen en het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder kenbaar worden gemaakt. Na behandeling van (eventueel) ingekomen zienswijzen zal er een definitief besluit op de aanvraag worden genomen. Naar aanleiding van de terinzagelegging en kennisgevingen van de ontwerpbesluiten zijn wel / geen zienswijzen naar voren gebracht.

4 Pagina 4/28 Beoordeling aanvraag activiteit Bouwen en Strijdig gebruik De aanvraag hebben wij beoordeeld op de toetsingsgronden c.q. weigeringsgronden zoals genoemd in artikel 2.10, eerste lid, onderdelen a tot en met e, van de Wabo. Bouwbesluit (artikel 2.10, eerste lid, onderdeel a) De aanvraag dient te voldoen aan de voorschriften van het Bouwbesluit Wij achten het aannemelijk dat voldaan zal worden aan de voorschriften van het Bouwbesluit 2012, onder het stellen van nadere voorwaarden voor zover de ingediende stukken een toets aan de voorschriften van het Bouwbesluit 2012 mogelijk maken. In het besluit, bijlage onder A. Verplichtingen vanuit het Bouwbesluit 2012 ALGEMEEN BOUW en de bijlage onder B. Verplichtingen vanuit het Bouwbesluit 2012 hebben wij verder nadere voorschriften uit het Bouwbesluit vermeld waaraan (nog) voldaan dient te worden. Verder zijn er voorwaarden opgenomen omtrent het aanleveren van KOMOattesten, productcertificaten, etc. Bouwverordening (artikel 2.10, eerste lid, onderdeel b) De aanvraag is in overeenstemming met de bepalingen van de bouwverordening Leidschendam-Voorburg voor zover die van toepassing zijn op de aanvraag. Bestemmingsplan (artikel 2.10, eerste lid, onderdeel c) De locatie van het nieuwbouwproject is gelegen binnen het geldende bestemmingsplan "De Zijde-Duivenvoorde 2012". In het bestemmingsplan is de beoogde ontwikkeling in artikel 24 als wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Op de plankaart is het gebied aangegeven als "Wro - zone - Wijzigingsgebied 1" en wordt de mogelijkheid geboden het te wijzigen in de bestemming Maatschappelijk (sm-zh), met inachtneming van de volgende bepalingen: - de hoogte van het hoofdgebouw mag maximaal drie bouwlagen zijn, geplaatst evenwijdig aan de Gruttolaan, met een maximum van 12,5 meter; - het oppervlak van de wijzigingsbevoegdheid mag voor maximaal 80% worden bebouwd; - de begrenzing van de nieuwbouw wordt bepaald door de rooilijnen van het huidige gebouw aan de Heuvelweg en de Patrijslaan enerzijds en het huidige zusterhuis anderzijds; - het is de bedoeling dat de nieuwbouw een gelede vorm krijgt; - het parkeren voor de uitbreiding zal op het eigen terrein. Strijdigheden met bestemmingsplan Het voorgestelde bouwplan overschrijdt de in de wijzigingsbevoegdheid opgenomen (art 24) bouwgrenzen met 1,74 meter. Het gaat hierbij om de ligging van de gevel aan de zijde van de Gruttolaan.

5 Pagina 5/28 Het ontwerp is dus niet passend te maken binnen de opgenomen bouwgrenzen in de wijzigingsbevoegdheid. De aanvraag kan slechts worden vergund met toepassing van een afwijking als bedoeld artikel 2.12, lid 1, onder a 3º, van de Wabo en voor zover de activiteit niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening en de motivering van het besluit een goede ruimtelijke onderbouwing bevat. Goede ruimtelijke ordening In de Ruimtelijke onderbouwing RC-West Medisch Centrum Haaglanden Antoniushove, welke integraal onderdeel uitmaakt van ons besluit, wordt in hoofdstuk nader ingegaan op de bestemmingsplanvoorschriften en de geconstateerde strijdigheden met het bestemmingsplan. De Ruimtelijke onderbouwing geeft in voldoende mate aan waarom afwijken van het bestemmingsplan ruimtelijk aanvaardbaar is. Archeologisch waardevol gebied Op grond van artikel , van de bestemmingsplanvoorschriften dient voor de benodigde bouwkundige ingrepen in de bodem een aanlegvergunning verleend te worden. In de Ruimtelijke onderbouwing RC-West Medisch Centrum Haaglanden Antoniushove, wordt hier in hoofdstuk 6 nader op ingegaan. Welstand (artikel 2.10, eerste lid, onderdeel d) De welstands- en monumentencommissie heeft in haar vergadering van 15 oktober 2013 ons geadviseerd dat de aanvraag voldoet aan de redelijke eisen van welstand. Op grond van dit advies zijn wij van oordeel dat de aanvraag voldoet aan artikel 12a van de Woningwet. Tunnelveiligheid (artikel 2.10, eerste lid, onderdeel e) De aanvraag betreft niet een plan, waarvoor een advies van de Commissie voor tunnelveiligheid, bedoeld in artikel 6, derde lid, onder b, van de Wet aanvullende regels veiligheid wegtunnels, nodig is. Deze toetsingsgrond is daarom niet aan de orde.

6 Pagina 6/28 Beoordeling aanvraag activiteit Uitvoeren van een werk, geen bouwwerk De aanvraag hebben wij beoordeeld op de toetsingsgronden c.q. weigeringsgronden zoals genoemd in artikel 2.11 van de Wabo. Bestemmingsplan (artikel 2:11, eerste lid) Een omgevingsvergunning als bedoeld in het eerste lid wordt geweigerd, indien het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, in strijd is met het geldende bestemmingsplan. De locatie van de uit te voeren grondwerkzaamheden is gelegen in het bestemmingsplan "De Zijde-Duivenvoorde 2012". in de bestemming Waarde Archeologische verwachting artikel 16 In artikel is te lezen: De voor 'Waarde - Archeologie hoge verwachting' aangewezen gronden zijn, behalve voor de andere daar voorkomende bestemming(en), mede bestemd voor de bescherming en veiligstelling van archeologische waarden. In het artikel 16.3 is te lezen: Met betrekking tot de gronden met deze bestemming is het bepaalde in artikel 26.1 van toepassing. In het artikel 26.1 is te lezen: Het is verboden zonder of in afwijking van een schriftelijke vergunning van burgemeester en wethouders (omgevingsvergunning voor het aanleggen) op en/of in de in onderstaande tabel aangeduide gronden de daarbij aangegeven werken en/of werkzaamheden uit te voeren: 1. het aanleggen en verharden van wegen en het aanbrengen van oppervlakteverhardingen; 2. het verlagen van de bodem en het afgraven, ophogen en egaliseren van de gronden; 3. het aanleggen en dempen van watergangen, sloten, weidegreppels en andere waterlopen; 4. het aanbrengen van boven- en ondergrondse transport-, energie- en telecommunicatieleidingen en de daarmee verband houdende constructies, installaties en apparatuur; 5. het vellen en rooien van bomen, hakhout en andere houtopstanden en het verrichten van handelingen die de dood of ernstige beschadiging tot gevolg hebben of kunnen hebben, met uitzondering van het vellen, rooien of beschadigen van fruitbomen en het periodiek afzetten van hakhout; 6. diepploegen, d.w.z. het extra diep omploegen van de gronden waarbij de kruidlaag volledig wordt omgeploegd (0,4 m. of meer diep); 7. werken of werkzaamheden die wijziging van de waterhuishouding of waterstand beogen of tot gevolg hebben, zoals uitdiepen of draineren; 8. het bebossen of anderszins beplanten met houtopstanden, waaronder tevens begrepen het telen en kweken van bomen, heesters (inclusief fruitbomen en boomgaarden), alsmede het beplanten met c.q. de teelt van maïs; 9. het (chemisch) scheuren van grasland, anders dan voor graslandverbetering; 10. het onttrekken van grondwater, anders dan ten behoeve van de veedrenking;

7 Pagina 7/ het uitvoeren van heiwerken of het op een andere wijze indrijven van voorwerpen in de bodem. In het artikel is te lezen: De omgevingsvergunning voor het aanleggen wordt verleend indien de aanvrager aan de hand van nader archeologisch onderzoek kan aantonen dat op de betrokken locatie geen archeologische waarden aanwezig zijn. In het artikel is te lezen: De omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden wordt voorts verleend indien de aanvrager een rapport heeft overgelegd van archeologisch onderzoek, zoals gesteld in de Kwaliteitsnorm voor de Nederlandse Archeologie, waarin de archeologische waarde van betrokken gronden naar het oordeel van het college van burgemeester en wethouders in voldoende mate is vastgesteld, mits: a. de betrokken archeologische waarden, gelet op het archeologisch rapport, niet worden geschaad door de activiteiten of b. mogelijke schade aan de archeologische waarden kan worden voorkomen door aan de omgevingsvergunning voor het aanleggen voorschriften te verbinden, gericht op: 1. het treffen van maatregelen, waardoor archeologische resten in de bodem kunnen worden behouden; 2. het doen van opgravingen; 3. het begeleiden van de activiteiten door een archeologische deskundige, die voldoet aan de bij de vergunning te stellen kwalificaties. In 2012 heeft archeologisch adviesbureau RAAP in opdracht van de aanvrager een archeologische bureau- en inventariserend booronderzoeken in het noordelijk deel van het plangebied MCH_ Gruttolaan (RAAP rapport nr ) uitgevoerd. In 2009 heeft RAAP ten zuiden van het plangebied MCH_Gruttolaan een archeologische bureau- en inventariserende booronderzoeken in het plangebied MCH parkeerterrein (RAAPnotitie 3804) uitgevoerd. Beide plangebieden hebben volgens het bestemmingsplan De Zijde- Duivenvoorde een hoge archeologische verwachting. Dit betekend dat de werkzaamheden die worden verricht aan de zijde van de Heuvelweg archeologisch worden begeleid conform protocol 4007 Archeologische Begeleiding (AB). In het besluit, bijlage onder C. Voorwaarden m.b.t. archeologie hebben wij voorwaarden vermeld waaraan (nog) voldaan dient te worden. Het verzoek om aanlegvergunning is op grond van het voornoemde en onder het stellen van voorwaarden in overeenstemming met het ter plaatse geldende bestemmingsplan "De Zijde-Duivenvoorde 2012"

8 Pagina 8/28 Beoordeling aanvraag activiteit MAKEN of VERANDEREN VAN EEN UITWEG De aanvraag hebben wij beoordeeld op de toetsingsgronden c.q. weigeringsgronden zoals genoemd in artikel 2.18 van de Wabo, juncto artikel 1:8 en artikel 2:12 van de Algemene plaatselijke verordening Leidschendam-Voorburg. Weigeringsgronden (artikel 1:8) De vergunning of ontheffing kan door het bevoegd gezag of het bevoegde bestuursorgaan worden geweigerd in het belang van: a. de openbare orde; b. de openbare veiligheid; c. de volksgezondheid; d. de bescherming van het milieu. Verbodsbepaling (artikel 2:12, eerste lid) Het is verboden zonder vergunning van het bevoegd gezag een uitweg te maken naar de weg of verandering te brengen in een bestaande uitweg naar de weg. Weigeringsgronden (artikel 2:12, vierde lid en artikel 2:12, vijfde lid) In afwijking van artikel 1:8 kan een vergunning worden geweigerd in het belang van: a. de bruikbaarheid van de weg; b. het veilig en doelmatig gebruik van de weg; c. de bescherming van het uiterlijk aanzien van de omgeving; d. de bescherming van groenvoorzieningen in de gemeente. Het bevoegd gezag weigert de vergunning in ieder geval indien door de aanleg van een uitweg of de verandering van een bestaande uitweg een voor het verkeer gevaarlijke situatie ontstaat die niet door het verbinden van voorschriften aan de vergunning kan worden voorkomen. De aanvraag is beoordeeld door de Politie, de Brandweer, de afdeling Realisatie en Beheer en de afdeling Ruimtelijke Ordening / cluster Mobiliteit. Allen hebben ingestemd met het maken van een uitweg / wijzigen van de bestaande uitweg. Bestemmingsplan (artikel 2:12, zesde lid) Een vergunning als bedoeld in het eerste lid wordt geweigerd, indien door de aanleg of verandering van de uitweg in strijd is met het geldende bestemmingsplan. De aanvraag kan worden vergund met toepassing van een afwijking als bedoeld artikel 2.12, lid 1, onder a 3º, van de Wabo en een goede ruimtelijke onderbouwing worden verleend.

9 Pagina 9/28 Ontwerpbesluit Gelet op artikel 2.1, eerste lid, onder a, artikel 2.1, eerste lid, onder b, artikel 2.1, eerste lid, onder c, juncto artikel 2.12, eerste lid, onder a.3 o en artikel 2.2, eerste lid, onder e, Wabo, juncto artikel 1:8 en artikel 2:12, eerste lid, Algemene plaatselijke verordening Leidschendam-Voorburg van de Wabo besluiten wij: Activiteit Uitvoeren van een werk, geen bouwwerk artikel 2.1 eerste lid onder b Wabo 1. aan mevrouw M.S. Smit, handelend namens Medisch Centrum Haaglanden (Ziekenhuis Sint Antoniushove), onder voorwaarden omgevingsvergunning te verlenen voor het uitvoeren van diverse grondwerkzaamheden, dieper dan 30 cm, voor het realiseren van nieuwbouw van het radiotherapeutisch centrum, Burgemeester Banninglaan 1 Leidschendam, overeenkomstig de bij dit ontwerpbesluit behorende en gewaarmerkte gegevens en bescheiden; en met inachtneming van de in de bijlage genoemde voorschriften en/of verplichtingen; Activiteit Bouwen en strijdig gebruik, artikel 2.1, eerste lid, onder a en onder c, Wabo; 2. aan mevrouw M.S. Smit, handelend namens Medisch Centrum Haaglanden (Ziekenhuis Sint Antoniushove) omgevingsvergunning te verlenen om af te wijken van het gestelde in artikel 24 van het ter plaatse geldende bestemmingsplan "De Zijde-Duivenvoorde 2012" en het overschrijden van de bouwgrens met 1,74 meter toe te staan; 3. aan mevrouw M.S. Smit, handelend namens Medisch Centrum Haaglanden (Ziekenhuis Sint Antoniushove) omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van nieuwbouw van het radiotherapeutisch centrum, Burgemeester Banninglaan 1 Leidschendam, overeenkomstig de bij dit ontwerpbesluit behorende en gewaarmerkte gegevens en bescheiden en met inachtneming van de in de bijlage genoemde verplichtingen; 4. aan mevrouw M.S. Smit, handelend namens Medisch Centrum Haaglanden (Ziekenhuis Sint Antoniushove) omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van nieuwbouw van de verpleegafdelingen, inclusief parkeervoorziening, Burgemeester Banninglaan 1 Leidschendam, overeenkomstig de bij dit ontwerpbesluit behorende en gewaarmerkte gegevens en bescheiden en met inachtneming van de in de bijlage A en B genoemde verplichtingen;

10 Pagina 10/28 Voorwaarden 5. dat het niet toegestaan is met bouw- en/of constructieve werkzaamheden aan te vangen voordat het bouwveiligheidsplan en de definitieve bouwplaatsinrichting door ons college is goedgekeurd en dat dit, nog in te dienen, bouwveiligheidsplan uiterlijk drie weken voor de aanvang van bouw- en/of constructieve werkzaamheden dient te worden aangeleverd (zie verder punt 11 van bijlage B); 6. dat het niet toegestaan is met de uitvoering van de constructieve werkzaamheden aan te vangen voordat alle definitieve constructie-technische uitvoeringsbescheiden door ons college zijn goedgekeurd en dat deze bescheiden uiterlijk drie weken voor de aanvang van de betreffende werkzaamheden dienen te worden aangeleverd (zie verder punt 1 van bijlage B) ; 7. dat het niet toegestaan is met de uitvoering van de betreffende werkzaamheden aan te vangen voordat de navolgende brandtechnische bescheiden door ons college zijn goedgekeurd en dat deze bescheiden uiterlijk drie weken voor de aanvang van de betreffende werkzaamheden dienen te worden aangeleverd: a. een (definitief) PVE van de brand- en ontruimings-alarminstallatie; b. de (installatie)tekeningen van de (nood)verlichting, waaruit de vereiste verlichtingssterkte van ten minste 1 lux op de vloer gemeten, blijkt; c. bij centrale noodverlichting, het blokschema en principeschema, waaruit de vereiste verlichtingssterkte van ten minste 1 lux op de vloer gemeten, blijkt. d. tekeningen met de vluchtrouteaanduidingen hierop aangegeven; KOMO-attest en/of T.N.O.-rapporten e. KOMO-attest en/of T.N.O.-rapport van de brandwerende metalstudwanden, waaruit de vereiste brandwerendheid blijkt; f. tekeningen van de luchtbehandelingskanalen en alle kunststofleidingen van o.a. vuilwater- en hemelwaterafvoer, die door een brandwerende wand-, plafond- of vloerconstructie gaan. Deze zullen slechts in brandtechnisch opzicht worden beoordeeld. g. KOMO-attest en/of T.N.O.-rapport van de leidingdoorvoeren, inclusief brandkleppen, welke door een brandwerende wand-, plafond- of vloerconstructie gaan, waaruit de vereiste brandwerendheid blijkt; h. KOMO-attest van de brandwerende kozijn-/deur-constructie(s), waaruit de vereiste brandwerendheid, volgens de NEN 6068 bepaald, blijkt; i. KOMO-attest van de brandwerende beglazing(en), volgens de NEN 6068 bepaald, waaruit de vereiste brandwerendheid blijkt; Bij indiening van de bovenstaande gegevens dient duidelijk worden aangegeven waar, wat wordt toegepast. Dit betekend plaatsaanduiding op tekening met aanduiding van het type zoals vermeld in het desbetreffende KOMO-attest.

11 Pagina 11/28 8. dat het niet toegestaan is met de uitvoering van de betreffende werkzaamheden aan te vangen voordat de navolgende bouwtechnische bescheiden door ons college zijn goedgekeurd en dat deze bescheiden uiterlijk drie weken voor de KOMO-attest en/of T.N.O.-rapporten a. KOMO-attest van alle toe te passen isolatiematerialen, met hierbij aangegeven waar welke soort, type en dikte wordt toegepast; Bij indiening van de bovenstaande gegevens dient duidelijk te worden aangegeven waar wat wordt toegepast. 9. Na gereedmelding van het werk dienen er door een door de afdeling Handhaving aanvaarde deskundige instantie of persoon, in het bijzijn van een inspecteur van de afdeling Handhaving, de navolgende metingen te worden verricht: a. ventilatiemetingen, waaruit blijkt dat er aan afdeling 3.10 van het Bouwbesluit 2012 wordt voldaan; b. infrarood metingen, van de gevels en daken om eventuele warmtelekken te meten of inzichtelijk te maken; Activiteit: Maken of veranderen van een uitweg, artikel 2.2, eerste lid, onder e, Wabo, juncto artikel 1:8 en artikel 2:12, eerste lid, Algemene plaatselijke verordening Leidschendam-Voorburg; 10. aan mevrouw M.S. Smit, handelend namens Medisch Centrum Haaglanden (Ziekenhuis Sint Antoniushove), onder voorwaarden omgevingsvergunning te verlenen voor maken of veranderen van een uitweg, voor het realiseren van nieuwbouw van het radiotherapeutisch centrum, Burgemeester Banninglaan 1 Leidschendam, overeenkomstig de bij dit ontwerpbesluit behorende en gewaarmerkte gegevens en bescheiden en met inachtneming van de in de bijlage genoemde voorschriften en/of verplichtingen; Leidschendam, namens burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Hoofd Klant Contact Centrum H. Slump

12 Pagina 12/28 Bijlage, behorende bij omgevingsvergunning nr A. Verplichtingen vanuit het Bouwbesluit 2012 ALGEMEEN BOUW Wij wijzen u op artikelen 1.16, 1.23, 1.25 en 8.2 t/m 8.8 van het Bouwbesluit 2012 die u, voor zover van toepassing, een aantal verplichtingen oplegt die u in acht behoort te nemen tijdens de bouw en het sloopterrein. Deze artikelen luiden: Artikel 1.16 Zorgplicht Op grond van artikel 1.16, eerste lid, Bouwbesluit 2012 geldt voor een bij of krachtens de wet aanwezige installatie als bedoeld in hoofdstuk 6 dat deze: a. functioneert overeenkomstig de op die installatie van toepassing zijnde voorschriften; b. adequaat wordt beheerd, onderhouden en gecontroleerd, en c. zodanig gebruikt wordt dat geen gevaar voor de gezondheid of de veiligheid ontstaat dan wel voortduurt. Op grond van artikel 1.16, eerste lid, Bouwbesluit 2012 wordt na het aanbrengen of wijzigen van een kabel-, leiding- of andere doorvoer in of door een scheidingsconstructie waarvoor op grond van dit besluit een eis met betrekking tot de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag of rookdoorgang geldt, de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag of rookdoorgang op adequate wijze gecontroleerd. Artikel 1.23 Aanwezigheid bescheiden Tijdens het bouwen zijn, voor zover van toepassing, de volgende bescheiden of een afschrift daarvan op het terrein aanwezig: a. vergunning voor het bouwen; b. bouwveiligheidsplan als bedoeld in artikel 8.3; d. overige voor het bouwen van belang zijnde vergunningen en documenten met nadere voorwaarden en ontheffingen. Artikel 1.25 Mededeling aanvang en beëindiging bouwwerkzaamheden Aan de Afdeling Handhaving (contactpersoon de heer F. v.d. Hulst) dient vergunninghouder schriftelijk kennis te geven van de volgende zaken en op de volgende tijden: - ten minste twee werkdagen voor de feitelijke aanvang van bouwwerkzaamheden, waarvoor een vergunning voor het bouwen is verleend, van de aanvang van die werkzaamheden, met inbegrip van ontgravingswerkzaamheden, door middel van bijgevoegde portvrije startmeldingskaart; - de aanvang van het heien van funderingspalen, waaronder ook de proefpalen, ten minste twee werkdagen van te voren per telefoon; - de aanvang van grondverbeteringswerkzaamheden, ten minste twee werkdagen van te voren per telefoon; - voorgenomen storten van beton, ten minste één werkdag van te voren per telefoon;

13 Pagina 13/28 - gereedkomen van putten en van grondrioleringswerkzaamheden, terstond na gereedkomen per telefoon, waarbij deze niet aan het oog mogen worden onttrokken gedurende ten minste twee werkdagen na de kennisgeving; - ten minste op de dag van beëindiging van de bouwwerkzaamheden, waarvoor een vergunning voor het bouwen is verleend, van de beëindiging van die werkzaamheden door middel van bijgevoegde portvrije gereedmeldingskaart. De contactpersoon is per telefoon bereikbaar onder nummer Artikel 8.2 veiligheid in de omgeving Bij het uitvoeren van bouw- of sloopwerkzaamheden worden maatregelen getroffen ter voorkoming van: a. letsel van personen op een aangrenzend perceel of een aan het bouw- of sloopterrein grenzende openbare weg, openbaar water of openbaar groen; b. letsel van personen die het bouw- of sloopterrein onbevoegd betreden, en c. beschadiging of belemmering van wegen, van in de weg gelegen werken en van andere al dan niet roerende zaken op een aangrenzend perceel of op een aan het bouw- of sloopterrein grenzende openbare weg, openbaar water of openbaar groen. Artikel 8.3 Veiligheidsplan De op grond van artikel 8.2 te treffen maatregelen worden op aanwijzing van het bevoegd gezag vastgelegd in een bouw- of sloopveiligheidsplan. De maatregelen hebben ten minste betrekking op: a. de afscheiding en afsluiting, zowel binnen (voor zover van toepassing) als buiten het gebouw, van het bouw- of sloopterrein; b. de bereikbaarheid en bruikbaarheid van bluswater- en andere openbare voorzieningen; c. het stallen, afsluiten of opbergen van machines, werktuigen, materialen en installaties op zodanige wijze dat onbevoegden daar geen toegang toe hebben; d. het waarborgen van de verkeersveiligheid; e. het voorkomen van vallende objecten, en Artikel 8.4 Geluidhinder Bouw- of sloopwerkzaamheden die een geluidniveau veroorzaken van ten minste 60 db(a) op de gevel van een aangrenzende woonfunctie of van een aangrenzende gebruiksfunctie op een ander perceel, worden op werkdagen tussen 7:00 uur en 19:00 uur uitgevoerd. Bij het uitvoeren van die werkzaamheden worden de in tabel 8.4 aangegeven dagwaarden en de bij die dagwaarden aangegeven maximale blootstellingsduur in dagen dat de dagwaarde is bereikt niet overschreden. Tabel 8.4 dagwaarde 60 B(A) > 60 db(a) > 65 db(a) > 70 db(a) > db(a) maximale blootstellingsduur onbeperkt 50 dagen 30 dagen 15 dagen 5 dagen

14 Pagina 14/28 Het bevoegd gezag kan ontheffing verlenen van het eerste lid. Indien met een ontheffing van het bevoegd gezag bouw- of sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd op werkdagen tussen 19:00 uur en 7:00 uur en op zaterdag, zondag of feestdagen wordt onverkort het gestelde in de ontheffing gebruik gemaakt van de akoestisch bezien best beschikbare stille technieken en meest gunstige werkwijze. De in tabel 8.4 aangegeven waarden gelden op gevels als bedoeld in artikel 1 juncto artikel 1b, vijfde lid, van de Wet geluidhinder van woningen en gebouwen die op grond van artikel 1 van de Wet geluidhinder worden aangemerkt als andere geluidsgevoelige gebouwen en op de grens van terreinen die op grond van artikel 1 van de Wet geluidhinder worden aangemerkt als geluidsgevoelige terreinen. Artikel 8.5 Trillingshinder Trillingen veroorzaakt door het uitvoeren van bouw- of sloopwerkzaamheden bedragen in geluidsgevoelige ruimten als bedoeld in artikel 1 van de Wet geluidhinder en in verblijfsruimten als bedoeld in artikel 1.1, onderdeel e, van het Besluit geluidhinder niet meer dan de trillingsterkte, genoemd in tabel 4 van de Meet- en beoordelingsrichtlijn deel B «Hinder voor personen in gebouwen» Het bevoegd gezag kan ontheffing verlenen van de trillingsterkte. Artikel 8.6 Stofhinder Tijdens het uitvoeren van bouw- en sloopwerkzaamheden worden maatregelen getroffen om visueel waarneembare stofverspreiding buiten het bouw- of sloopterrein te voorkomen. Artikel 8.7 Grondwaterstand Het bemalen van bouwputten, leidingsleuven en andere tijdelijke ontgravingen ten behoeve van bouwwerkzaamheden leidt niet tot een zodanige wijziging van de grondwaterstand dat gevaar kan ontstaan voor de veiligheid van belendingen. Artikel 8.8 Afvalscheiding Bouw- en sloopwerkzaamheden worden zodanig uitgevoerd dat tijdens de uitvoering vrijkomend bouw- en sloopafval deugdelijk wordt gescheiden. Het afval op de bouwplaats dient in ieder geval gescheiden te worden in fracties bestaande uit: gevaarlijke stoffen, steenwol indien dit meer is 1 m³, glaswol indien dit meer is dan 1 m³, en overig afval. Indien het totale afval niet meer bedraagt dan 10 m³ dan mag de aannemer dit voor tijdelijke opslag naar zijn bedrijf meenemen. Bij meer dan 10 m³ afval behoort de aannemer dit aan te bieden aan een inzamelaar die bevoegd is om dit afval te ontvangen.

15 Pagina 15/28 Bijlage B, behorende bij omgevingsvergunning nr B. Verplichtingen vanuit het Bouwbesluit 2012 Wij hebben uw aanvraag getoetst aan het Bouwbesluit, voor zover de ingediende gegevens en bescheiden dit mogelijk maakten. Naar aanleiding van onze toets vragen wij uw aandacht voor het volgende. Uit de door u overlegde gegevens en bescheiden is niet (of niet geheel) na te gaan of aan de volgende artikelen uit het Bouwbesluit zal worden voldaan (terwijl u hiertoe wel bent verplicht). 1. Algemene sterkte van de bouwconstructie (Bouwbesluit afdeling 2.1) Op grond van artikel 2.2, lid 1 van het Bouwbesluit 2012 is Een te bouwen bouwwerk voldoende bestand tegen de daarop werkende krachten. Nog ter goedkeuring in te dienen constructieve gegevens geotechnisch rapport met een beschouwing van de volgende onderdelen: - resultaten van het grondonderzoek, bestaande uit voldoende sonderingen; - advies aangaande het type fundering; - berekening van de grondmechanische draagkracht van de ondergrond voor een fundering op staal of palen (trek en/of druk); - berekening van grond- en of waterkerende constructieve delen van het bouwwerk; - berekening van horizontale gronddrukken op palen en/of funderingsconstructies gewichtsberekening, waarin opgenomen: - overzicht van toegepaste belastingen, belastingfactoren en belastingcombinaties; - belastingen op alle onderdelen van de bouwconstructie; - belastingen op de fundering; stabiliteitsberekening (bij aan- of uitbouwen van het bestaande en het nieuwe bouwdeel); overzichtstekening van de fundering op staal voorzien van: - rapportnummer geotechnisch rapport; - plaats van de sondeerpunten; - het aanlegniveau van de fundering en het bouwpeil in meters t.o.v. NAP; wapeningsberekeningen en tekeningen van het in het werk gestorte of prefab funderingsbalken, -stoken, -poeren en -palen; wapeningsberekeningen en tekeningen van het in het werk gestorte en geprefabriceerde betonconstructies; detailtekeningen en berekeningen van staal-, hout-, steen- en glasconstructies; er dient een berekening conform NEN 6702, 8.7 waaruit blijkt hoeveel noodoverlaten / noodafvoeren er benodigd zijn en wat de minimale afmeting hiervan dient te zijn, ingediend te worden. constructieve tekeningen en berekeningen van de vloerafscheiding(en); KOMO-attesten van het doorvalveilige glas;

16 Pagina 16/28 van glazen gevel-, balustraden- en trapleuning-vloerafscheidingen dient voorafgaande aan de werkelijke montage aangetoond te worden dat zijn voldoen aan de voorgeschreven sterkte-eisen c.q. uiterste grenstoestand d.m.v. een zandzakslingerproef. Zie tevens H8 Bouw- en sloopwerkzaamheden voor de nog ter goedkeuring in te dienen constructieve bescheiden met betrekking tot het bouwveiligheidsplan. 2. Sterkte bij brand (Bouwbesluit 2012, afdeling 2.2) Op grond van artikel 2.9, lid 1 van het Bouwbesluit 2012 kan bij brand een te bouwen bouwwerk gedurende redelijke tijd worden verlaten en doorzocht, zonder dat er gevaar voor instorting is. De hoofddraagconstructie dient 60 minuten bestand te zijn tegen brand, ten einde niet te bezwijken. Daarnaast dienen diverse constructieonderdelen die er voor zorgen dat de brandcompartimentering in stand blijft 60 minuten bestand zijn tegen brand, ten einde niet te bezwijken. Onderdelen van de bouwconstructie als bedoeld in het Bouwbesluit 2012 die uitsluitend met een aanvullende behandeling kunnen voldoen aan de in het Bouwbesluit gestelde eisen met betrekking tot brandveiligheid zijn voorzien van een geldig door het bevoegd gezag aanvaard document waaruit blijkt dat deze aanvullende behandeling adequaat is toegepast. Zie de Kwaliteitsrichtlijn applicatie brandwerende coating. 3. Beperking van uitbreiding van brand (Bouwbesluit afdeling 2.10) Op grond van artikel 2.81, lid 1 van het Bouwbesluit 2012 is en te bouwen bouwwerk zodanig dat de kans op een snelle uitbreiding van brand voldoende wordt beperkt. Brandscheidingen, WBDBO METAL-STUD scheidingen Nog ter goedkeuring in te dienen gegevens KOMO-attest en/of T.N.O.-rapport van de brandwerende metalstudwanden, waaruit de vereiste brandwerendheid blijkt; Bij indiening van de bovenstaande gegevens dient duidelijk te worden aangegeven waar, wat wordt toegepast. Dit betekent plaatsaanduiding op tekening met aanduiding van het type zoals vermeld in het desbetreffende KOMO-attest. Brandwerende doorvoeringen Nog ter goedkeuring in te dienen gegevens tekeningen van de luchtbehandelingkanalen en alle kunststofleidingen van o.a. vuilwater- en hemelwaterafvoer, die door een brandwerende wand-, plafond- of vloerconstructie gaan. Deze zullen slechts in brandtechnisch opzicht worden beoordeeld.

17 Pagina 17/28 KOMO-attest van het nachtluik, waaruit de vereiste WBDBO-eis van 60 minuten, volgens de NEN 6068 bepaald, blijkt; KOMO-attest van de leidingdoorvoeren, inclusief brandkleppen, welke door een brandwerende wand-, plafond- of vloerconstructie gaan, waaruit de vereiste brandwerendheid, volgens de NEN 6068 bepaald, blijkt; Bij indiening van de bovenstaande gegevens dient duidelijk te worden aangegeven waar, wat wordt toegepast. Dit betekent plaatsaanduiding op tekening met aanduiding van het type zoals vermeld in het desbetreffende KOMO-attest. Brandwerende en zelfsluitende deuren Nog ter goedkeuring in te dienen gegevens KOMO-attest van de brandwerende kozijn-/deur-constructie(s), waaruit de vereiste brandwerendheid, volgens de NEN 6068 bepaald, blijkt; KOMO-attest van de brandwerende beglazing(en), volgens de NEN 6068 bepaald, waaruit de vereiste brandwerendheid blijkt; Bij indiening van de bovenstaande gegevens dient duidelijk te worden aangegeven waar, wat wordt toegepast. Dit betekent plaatsaanduiding op tekening met aanduiding van het type zoals vermeld in het desbetreffende KOMO-attest. Brandwerende kozijn-/raamconstructie(s) Nog ter goedkeuring in te dienen gegevens KOMO-attest van de brandwerende kozijn-/deur-constructie(s), waaruit de vereiste brandwerendheid, volgens de NEN 6068 bepaald, blijkt; KOMO-attest van de brandwerende beglazing(en), volgens de NEN 6068 bepaald, waaruit de vereiste brandwerendheid blijkt; Bij indiening van de bovenstaande gegevens dient duidelijk te worden aangegeven waar, wat wordt toegepast. Dit betekent plaatsaanduiding op tekening met aanduiding van het type zoals vermeld in het desbetreffende KOMO-attest. 4. Bescherming tegen geluid van buiten, nieuwbouw (Bouwbesluit 2012, afdeling 3.3) Op grond van artikel 3.3, lid 1 van het Bouwbesluit 2012 is bij een krachtens de Wet geluidhinder of de Tracéwet vastgesteld hogere-waardenbesluit de volgens NEN 5077 bepaalde karakteristieke geluidwering van een uitwendige scheidingsconstructie van een verblijfsgebied niet kleiner dan het verschil tussen de in dat besluit opgenomen hoogst toelaatbare geluidsbelasting voor industrie-, weg- of spoorweglawaai en 35 db(a) bij industrielawaai, of 33 db bij weg- of spoorweglawaai. Er is een verzoek tot hogere vaststelling hogere grenswaarde aangevraagd.

18 Pagina 18/28 5. Luchtverversing (Bouwbesluit 2012, afdeling 3.6) Op grond van artikel 3.32, lid 1 heeft een gemeenschappelijke verkeersruimte een niet afsluitbare voorziening voor luchtverversing met een volgens NEN 1087 bepaalde capaciteit van ten minste 0,5 dm 3 /s per m 2 vloeroppervlakte van die ruimte. De gemeenschappelijke verkeersruimte dient aan bovengenoemde eisen te voldoen. Op grond van artikel 3.32 lid 3 van het Bouwbesluit 2012 heeft een schacht voor een lift heeft een niet afsluitbare voorziening voor luchtverversing met een volgens NEN 1087 bepaalde capaciteit van ten minste 3,2 dm 3 /s per m 2 vloeroppervlakte van die liftschacht. Op grond van artikel 3.34 lid 4 van het Bouwbesluit 2012 moet de toevoer van verse lucht naar een schacht voor een lift rechtstreeks van buiten plaats, of via de liftmachineruimte van buiten. Afvoer van binnenlucht uit een dergelijke ruimte vindt rechtstreeks naar buiten plaats, of via de liftmachineruimte naar buiten. De liftschachten dienen aan bovengenoemde eisen te voldoen. 6. Energieprestatie, Bouwbesluit 2012, afdeling 5.1 De Rc- en U-waarden en ZTA-waarden, zoals vermeld in de EPC-berekening moeten aangehouden worden.: dichte geveldelen: Rc 3,5 m² K / W; dak Rc 4,5 m² K / W; vloer Rc 4,5 m² K / W; combinatie glas + kozijn U 1,00 W / m² & ZTA = 0,16 U dient voor aanvang van de isolatiewerkzaamheden KOMO-attesten van alle toe te passen isolatiematerialen, met hierbij aangegeven waar (plaatsaanduiding op tekening) welke soort, type en dikte wordt toegepast, ter goedkeuring in te dienen. Tussentijdse controle: de benodigde kierdichtingen en de naaddichtingen zullen tijdens de uitvoering gecontroleerd worden; de Rc-waarde van de dichte delen zal tussentijds worden gecontroleerd door, de dikte van het isolatiemateriaal te meten en de lambda-waarde van het verpakkingsmateriaal af te lezen, vervolgens zal indicatief de Rc-waarde worden bepaald; er zal worden gekeken of de isolatie goed aansluit, zowel onderling als op het binnenspouwblad, en ver genoeg doorloopt; er zal worden gekeken of de isolatie wordt afgedekt om te voorkomen dat dit nat kan worden; op de bouw zal worden gecontroleerd of de toegepaste glassoort(en) en kozijnen (type-aanduiding zoals aangegeven in de spouw van het glas of stickers) stroken met de gegevens uit de EPC-berekening;

19 Pagina 19/28 Eindcontrole Voor alle toestellen (verwarming, tapwater, ventilatie, etc.) zal worden nagegaan of de toestellen daadwerkelijk geplaatst en aangesloten zijn en of deze overeenkomen met de uitgangspunten van de EPC-berekeningen; er zal speciale aandacht besteedt worden aan de toestellen waarbij kwaliteitsverklaringen gebruikt zijn om een beter rendement te claimen; als een ander fabricaat geplaatst is dan in de berekening is aangehouden, moeten de verklaringen die horen bij het geplaatste toestel ter goedkeuring ingediend worden. Na gereedmelding van het werk dienen er door een door de afdeling Handhaving aanvaarde deskundige instantie of persoon, in het bijzijn van een inspecteur van de afdeling Handhaving, de navolgende metingen te worden verricht: infrarood metingen, van de gevels en daken om eventuele warmtelekken te meten of inzichtelijk te maken; De inspecteur van de afdeling Handhaving zal aangegeven in welke woningen er metingen plaats moeten vinden. 7. Verlichting, Bouwbesluit 2012, afdeling 6.2 Op grond van artikel 6.2 lid 1 van het Bouwbesluit 2012 heeft een verblijfsruimte een verlichtingsinstallatie die een op de vloer gemeten verlichtingssterkte kan geven van ten minste 1 lux. Op grond van artikel 6.2 lid 2 van het Bouwbesluit 2012 heeft een onder het meetniveau gelegen functieruimte een verlichtingsinstallatie die een op de vloer gemeten verlichtingssterkte kan geven van ten minste 1 lux. Op grond van artikel 6.2 lid 4 van het Bouwbesluit 2012 heeft een besloten ruimte waardoor een beschermde vluchtroute of beschermde route voert een verlichtingsinstallatie die een op de vloer en het tredevlak gemeten verlichtingssterkte kan geven van ten minste 1 lux. Nog ter goedkeuring in te dienen gegevens De (installatie) tekeningen van de verlichting, waaruit de vereiste verlichtingssterkte van ten minste 1 lux op de vloer gemeten, blijkt. Een verlichtingsinstallatie als bedoeld in artikel 6.2 (Verlichting) moet aangesloten worden op een voorziening voor elektriciteit die voldoet aan: NEN 1010 bij lage spanning, en NEN-EN-IEC en NEN-EN 50522, bij hoge spanning.

20 Pagina 20/28 8. Noodverlichting, Bouwbesluit 2012, afdeling 6.3 Op grond van artikel 6.3 lid 1 van het Bouwbesluit 2012 moet een verblijfsruimte voor meer dan 75 personen en een besloten ruimte waardoor een vluchtroute uit die verblijfsruimte voert, noodverlichting hebben. Op grond van artikel 6.3 lid 3 van het Bouwbesluit 2012 heeft een besloten ruimte als bedoeld in artikel 6.2, vierde lid, noodverlichting. Op grond van artikel 6.3 lid 4 van het Bouwbesluit 2012 heeft een liftkooi van een te bouwen bouwwerk noodverlichting. Nog ter goedkeuring in te dienen gegevens de (installatie) tekeningen van de noodverlichting, waaruit de vereiste verlichtingssterkte van ten minste 1 lux op de vloer gemeten, blijkt; bij centrale noodverlichting, het blokschema en principeschema, waaruit de vereiste verlichtingssterkte van ten minste 1 lux op de vloer gemeten, blijkt. Een verlichtingsinstallatie als bedoeld in 6.3 (noodverlichting) moet aangesloten zijn op een voorziening voor elektriciteit die voldoet aan: NEN 1010 bij lage spanning, en NEN-EN-IEC en NEN-EN 50522, bij hoge spanning. De noodverlichting moet binnen 15 seconden na het uitvallen van de voorziening voor elektriciteit gedurende ten minste 60 minuten een op de vloer en het tredevlak gemeten verlichtingssterkte van ten minste 1 lux. 9. Tijdig vaststellen van brand, nieuwbouw en bestaande bouw, Bouwbesluit 2012, afdeling 6.5 Artikel Brandmeldinstallatie Op grond van artikel 6.20, eerste lid, Bouwbesluit 2012 heeft een gebruiksfunctie een brandmeldinstallatie als bedoeld in NEN 2535 met een omvang van de bewaking en een doormelding zoals aangegeven in bijlage I bij dit besluit, indien: a. de gebruiksoppervlakte van de gebruiksfunctie of de totale gebruiksoppervlakte aan gebruiksfuncties van dezelfde soort in het gebouw voor zover die gebruiksfuncties op eenzelfde vluchtroute zijn aangewezen groter is dan de in bijlage I aangegeven grenswaarde; b. de hoogste vloer van een verblijfsruimte van de gebruiksfunctie gemeten boven het meetniveau hoger is gelegen dan de in bijlage I aangegeven grenswaarde, of c. bijlage I dit aanwijst zonder dat sprake is van een grenswaarde als hierboven bedoeld.

21 Pagina 21/28 Op grond van artikel 6.20, tweede lid, Bouwbesluit 2012 heeft een brandcompartiment waarin een gebruiksfunctie met een brandmeldinstallatie als bedoeld in het eerste lid ligt, een brandmeldinstallatie met een zelfde omvang van de bewaking en doormelding als die gebruiksfunctie. Op grond van artikel 6.20, derde lid, Bouwbesluit 2012 vindt een doormelding als bedoeld in het eerste lid rechtstreeks plaats naar de regionale alarmcentrale van de brandweer. Op grond van artikel 6.20, vijfde lid, Bouwbesluit 2012 zijn voor zover vanuit de uitgang van een verblijfsruimte slechts in één richting kan worden gevlucht, de buiten die verblijfsruimte gelegen ruimten waardoor die enkele vluchtroute voert alsmede aan die ruimten grenzende verblijfsruimten en ruimten met een verhoogd brandrisico voorzien van een brandmeldinstallatie met ruimtebewaking als bedoeld in NEN 2535, indien: a. de loopafstand tussen de uitgang van een verblijfsruimte en het punt van waaruit in meer dan één richting kan worden gevlucht meer dan 10 meter is; b. de totale vloeroppervlakte van de ruimte van waardoor die enkele vluchtroute voert alsmede van de daarop aangewezen verblijfsruimten meer dan 200 m2 is, of c. het aantal aan de enkele vluchtroute gelegen verblijfsruimten meer dan twee is. Op grond van artikel 6.20, zesde lid, Bouwbesluit 2012 heeft in de in bijlage I bij dit besluit aangewezen gevallen heeft een bij of krachtens de wet voorgeschreven bestaande brandmeldinstallatie een geldig inspectiecertificaat dat is afgegeven op grond van het CCV-inspectieschema Brandmeldinstallaties. Op grond van artikel 6.20, zevende lid, Bouwbesluit 2012 voldoet het onderhoud van een bij of krachtens de wet voorgeschreven bestaande brandmeldinstallatie waarvoor geen certificaat als bedoeld in het zevende lid is vereist, aan NEN Op grond van artikel 6.20, achtste lid, Bouwbesluit 2012 voldoet het beheer en de controle van een bij of krachtens de wet voorgeschreven brandmeldinstallatie voldoen aan NEN De in het gebouw benodigde brandmeldinstallatie dient aangelegd te worden overeenkomstig het door of namens burgemeester en wethouders aanvaarde Programma van Eisen (PvE). 10. Vluchten bij brand, nieuwbouw en bestaande bouw, Bouwbesluit 2012, afdeling 6.6 Artikel 6.23 Ontruimingsalarminstallatie en ontruimingsplan Op grond van artikel 6.23, eerste lid, Bouwbesluit 2012 heeft een gebruiksfunctie met een brandmeldinstallatie als bedoeld in artikel 6.20, eerste, tweede en vijfde lid, een ontruimingsalarminstallatie als bedoeld in NEN 2575 die voldoet aan het in die norm

22 Pagina 22/28 bedoelde, door het bevoegd gezag goedgekeurd programma van eisen. Op grond van artikel 6.23, derde lid, Bouwbesluit 2012 voldoen het beheer en de controle van een ontruimingsalarminstallatie als bedoeld in het eerste lid aan NEN Op grond van artikel 6.23, vierde lid, Bouwbesluit 2012 heeft een ontruimingsalarminstallatie als bedoeld in het eerste lid, die behoort bij een brandmeldinstallatie waarop artikel 6.20, zevende lid, van toepassing is, een geldig inspectiecertificaat dat is afgegeven op grond van het CCV-inspectieschema Ontruimingsalarminstallaties. Op grond van artikel 6.23, vijfde lid, Bouwbesluit 2012 voldoet het onderhoud van een ontruimingsalarminstallatie als bedoeld in het eerste lid, die behoort bij een brandmeldinstallatie waarop artikel 6.20, zevende lid, van toepassing is, aan NEN Op grond van artikel 6.23, zesde lid, Bouwbesluit 2012 heeft een gebruiksfunctie met een brandmeldinstallatie als bedoeld in artikel 6.20 heeft een ontruimingsplan. De in het gebouw benodigde ontruimingsalarminstallatie dient aangelegd te worden overeenkomstig het door of namens burgemeester en wethouders aanvaarde Programma van Eisen (PvE). Artikel 6.24 Vluchtrouteaanduidingen Op grond van artikel 6.24, eerste lid, Bouwbesluit 2012 hebben een ruimte waardoor een verkeersroute voert en een ruimte voor meer dan 50 personen een vluchtrouteaanduiding die voldoet aan NEN 6088 en aan de zichtbaarheidseisen, bedoeld in de artikelen 5.2 tot en met 5.6 van NEN-EN Op grond van artikel 6.24, derde lid, Bouwbesluit 2012 is een vluchtrouteaanduiding als bedoeld in het eerste of tweede lid aangebracht op een duidelijk waarneembare plaats. Op grond van artikel 6.24, vierde lid, Bouwbesluit 2012 voldoet een vluchtrouteaanduiding als bedoeld in het eerste of tweede lid binnen 15 seconden na het uitvallen van de voorziening voor elektriciteit, gedurende een periode van ten minste 60 minuten, aan de zichtbaarheidseisen bedoeld in de artikelen 5.2 tot en met 5.6 van NEN-EN Op grond van artikel 6.24, vijfde lid, Bouwbesluit 2012 zijn op een vluchtrouteaanduiding als bedoeld in het eerste lid gelegen op een vluchtroute vanuit een ruimte met een verlichtingsinstallatie niet zijnde noodverlichting als bedoeld in artikel 6.3, bij het uitvallen van de voorziening voor elektriciteit de in het eerste lid bedoelde zichtbaarheidseisen niet van toepassing. De in het gebouw benodigde vluchtrouteaanduidingen dienen aan bovengenoemde eisen te voldoen. Nog ter goedkeuring in te dienen gegevens Installatietekeningen waarop de vluchtrouteaanduiding is aangegeven.

23 Pagina 23/28 Artikel Deuren in vluchtroutes Op grond van artikel 6.25, derde lid, Bouwbesluit 2012 draait een deur op een vluchtroute bij het openen niet tegen de vluchtrichting in indien bij een te bouwen bouwwerk meer dan 37 personen of bij een bestaand bouwwerk meer dan 60 personen op die uitgang zijn aangewezen. Op grond van artikel 6.25, vierde lid, Bouwbesluit 2012 kan een nooddeur geen schuifdeur zijn. Op grond van artikel 6.25, zesde lid, Bouwbesluit 2012 kan een deur waarop bij het vluchten meer dan 100 personen zijn aangewezen worden geopend door: a. een lichte druk tegen de deur, of b. een lichte druk tegen een op circa 1 m boven de vloer over de volle breedte van de deur aangebrachte panieksluiting die voldoet aan NEN-EN Op grond van artikel 6.25, zevende lid, Bouwbesluit 2012 Een deur op een vluchtroute die begint in een ruimte voor het insluiten van personen, kan tijdens het vluchten met een sleutel worden geopend. Op grond van artikel 6.25, achtste lid, Bouwbesluit 2012 mogen een automatisch werkende deur en een voorziening voor toegangs- of uitgangscontrole in een vluchtroute het vluchten niet belemmeren. Automatische met infrarood bediende deuren in de brand- en / of rookwerende scheidingen moeten bij een brandmelding te worden uitgeschakeld. Op grond van artikel 6.25 van het Bouwbesluit 2012 dient deze deur, te voldoen aan Hoofdstuk 10 voorzieningen ten aanzien van deuren van het Handboek brandbeveiliging- installaties van brandweer Nederland, versie 14 juni Het voorkomen van onveilige situaties en het beperken van hinder tijdens het uitvoeren van bouw- en sloopwerkzaamheden (Bouwbesluit afdeling 8.1) Artikel 8.1 Op grond van artikel 8.3 van het Bouwbesluit 2012 is de uitvoering van bouw- en sloopwerkzaamheden zodanig dat voor de omgeving een onveilige situatie of voor de gezondheid of bruikbaarheid nadelige hinder zoveel mogelijk wordt voorkomen. Artikel 8.3 Veiligheidsplan Op grond van artikel 8.3 van het Bouwbesluit 2012 is worden de op grond van artikel 8.2 te te treffen maatregelen vastgelegd in een bouw- of sloopveiligheidsplan.

Grondboortechniek en Bronbemaling Theo van Velzen B.V. De heer T.W. van Velzen Pyrietstraat SC ALKMAAR

Grondboortechniek en Bronbemaling Theo van Velzen B.V. De heer T.W. van Velzen Pyrietstraat SC ALKMAAR Grondboortechniek en Bronbemaling Theo van Velzen B.V. De heer T.W. van Velzen Pyrietstraat 1 1812 SC ALKMAAR info@theovanvelzen.nl Datum 21 december 2016 Ons kenmerk KCC/20161722/1725479 Koningin Wilhelminalaan

Nadere informatie

boringen onder Weigelia - Heuvelweg Sperwerlaan te Leidschendam

boringen onder Weigelia - Heuvelweg Sperwerlaan te Leidschendam Grondboortechniek en Bronbemaling Theo Van Velzen B.V. De heer T.W. van Velzen Postbus 60 1850 AB HEILOO Robert@theovanvelzen.nl Koningin Wilhelminalaan 2 Leidschendam Postbus 1005 2260 BA Leidschendam

Nadere informatie

Ontwerp Raadsbesluit Ontwerp Verklaring van geen bedenkingen

Ontwerp Raadsbesluit Ontwerp Verklaring van geen bedenkingen Behorende bij: Ontwerp Raadsbesluit Ontwerp Verklaring van geen bedenkingen Onderwerp Gelet op de strijdigheden met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Nieuw Damsigt kan slechts medewerking aan onderhavig

Nadere informatie

Brandpreventie. Werk nr. 2010-057 Datum: 15-09-2014 HOOFDGEBOUW (2014)

Brandpreventie. Werk nr. 2010-057 Datum: 15-09-2014 HOOFDGEBOUW (2014) Brandpreventie Project: Werk nr. 2010-057 Datum: 15-09-2014 Camping Oranjezon HOOFDGEBOUW (2014) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen Hoofdstuk 2 Indeling brandcompartimenten Hoofdstuk 3 Indeling beschermde

Nadere informatie

Op 14 december 2017 hebben wij uw sloopmelding ontvangen voor de locatie Papesteeg 95 te Tiel.

Op 14 december 2017 hebben wij uw sloopmelding ontvangen voor de locatie Papesteeg 95 te Tiel. *D170816506* Tweede Walstraat 14 6511 LV Nijmegen Telefoon 024-7517700 E-mail info@odrn.nl Postadres Postbus 1603 6501 BP Nijmegen Datum 27 december 2017 Onderwerp Eindbrief beoordeling sloopmelding (akkoord,

Nadere informatie

Leges: bouwactiviteiten : 6.291,00 buitenplanse afwijking (bouw/aanleg) Wabo art 2.12 lid 1 onder a 3o : 4.917,00

Leges: bouwactiviteiten : 6.291,00 buitenplanse afwijking (bouw/aanleg) Wabo art 2.12 lid 1 onder a 3o : 4.917,00 ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING (Wabo artikel 2.1) Dossiernummer: VROM/HZ_WABO-2014-0257 Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren Datum gezien de aanvraag van : Twan Kusters Holding B.V. vertegenwoordigd

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van Beemster hebben een omgevingsvergunning verleend. het oprichten van een paardenstal, paddock en mestplaats ten

Burgemeester en wethouders van Beemster hebben een omgevingsvergunning verleend. het oprichten van een paardenstal, paddock en mestplaats ten 1396726 OMGEVINGSVERGUNNING GECOÖRDINEERD Burgemeester en wethouders van Beemster hebben een omgevingsvergunning verleend voor het oprichten van een paardenstal, paddock en mestplaats ten behoeve van het

Nadere informatie

The British School of Amsterdam De heer F. Gansevoort Anthonie van Dijckstraat ME Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

The British School of Amsterdam De heer F. Gansevoort Anthonie van Dijckstraat ME Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam The British School of Amsterdam De heer F. Gansevoort Anthonie van Dijckstraat 1 1077 ME Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning

Nadere informatie

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen.

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen. beschikking Omgevingsvergunning Documentnummer: 921860 Aanvraag Op 20 februari 2013 hebben wij, burgemeester en wethouders van de gemeente Alblasserdam, een aanvraag omgevingsvergunning als bedoeld in

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT. aan de aanvraag planologische medewerking kan worden verleend middels het nemen van een projectbesluit;

ONTWERPBESLUIT. aan de aanvraag planologische medewerking kan worden verleend middels het nemen van een projectbesluit; ONTWERPBESLUIT Projectbesluit Bokt 19 en besluit reguliere bouwvergunning (10/1132/1111649) Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven; gezien de op 1 april 2010 ingekomen aanvraag

Nadere informatie

het oprichten van 89 nieuwbouwappartementen, bergingen en 103 parkeerplaatsen Grotenhuyshof 5 t/m 93 doorlopend (Purmerend)

het oprichten van 89 nieuwbouwappartementen, bergingen en 103 parkeerplaatsen Grotenhuyshof 5 t/m 93 doorlopend (Purmerend) 1401361 OMGEVINGSVERGUNNING GECOÖRDINEERD Burgemeester en wethouders van Purmerend hebben een omgevingsvergunning verleend voor het oprichten van 89 nieuwbouwappartementen, bergingen en 103 parkeerplaatsen.

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 Burgemeester en wethouders hebben op 14 januari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van appartementen. De aanvraag

Nadere informatie

2. Activiteiten van het project waarvoor een omgevingsvergunning nodig en aangevraagd is

2. Activiteiten van het project waarvoor een omgevingsvergunning nodig en aangevraagd is 1415566 OMGEVINGSVERGUNNING UITGEBREID Burgemeester en wethouders van Purmerend hebben een omgevingsvergunning verleend voor het oprichten van een bedrijfsverzamelgebouw (28 units) inclusief erfafscheiding

Nadere informatie

Het project waarvoor vergunning wordt gevraagd is als volgt te omschrijven: Het in gebruik nemen en verbouwen van een vakantie-appartementsgebouw.

Het project waarvoor vergunning wordt gevraagd is als volgt te omschrijven: Het in gebruik nemen en verbouwen van een vakantie-appartementsgebouw. OMGEVINGSVERGUNNING 20110088 Aanvraag Mevrouw L.M.T. Otten heeft op 29 juni 2011 een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het verzoek tot in gebruik name van een vakantie-appartementsgebouw op het

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358

OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358 OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358 Aanvraag Op 29 februari 2012 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het oprichten van 28 woningen, kadastraal bekend gemeente

Nadere informatie

Verwey Vastgoed B.V. T.a.v. de heer G. Tekinalp Postbus AJ Rotterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

Verwey Vastgoed B.V. T.a.v. de heer G. Tekinalp Postbus AJ Rotterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Verwey Vastgoed B.V. T.a.v. de heer G. Tekinalp Postbus 21393 3001 AJ Rotterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag:

Nadere informatie

ONTWERP. Onderwerp: Beslissing op aanvraag omgevingsvergunning (uitgebreid)

ONTWERP. Onderwerp: Beslissing op aanvraag omgevingsvergunning (uitgebreid) ONTWERP Onderwerp: Beslissing op aanvraag omgevingsvergunning (uitgebreid) Nr.: s14.00403/14.04792 Burgemeester en wethouders van Lopik hebben op 12 maart 2014 van mevrouw Hoogenboom, Titus Brandsmastraat

Nadere informatie

Project: Verbouw van tot een kinderdagverblijf Kinderdagverblijf Dolfijn te Voorthuizen Adviesrapport brandpreventie

Project: Verbouw van tot een kinderdagverblijf Kinderdagverblijf Dolfijn te Voorthuizen Adviesrapport brandpreventie Project: Verbouw van tot een kinderdagverblijf Kinderdagverblijf Dolfijn te Voorthuizen Adviesrapport brandpreventie Project 20130202: Verbouw tot een kinderdagverblijf Kinderdagverblijf Dolfijn te Voorthuizen

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Aanvrager Hoogstamfruitbomenvereniging De Loorenhof t.a.v. de heer N.J.M.B. Vork Kaldebornweg 92 6416 HD HEERLEN Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 11-04-2014

Nadere informatie

Algemene gebruiksvoorschriften behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit brandveilig gebruik.

Algemene gebruiksvoorschriften behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit brandveilig gebruik. Algemene gebruiksvoorschriften behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit brandveilig gebruik. Paragraaf 1.4 Bijzondere bepalingen Artikel 1.16 Zorgplicht Een bij of krachtens de wet aanwezige

Nadere informatie

AFD BEPERKING ONTSTAAN BRANDGEVAARLIJKE SITUATIE

AFD BEPERKING ONTSTAAN BRANDGEVAARLIJKE SITUATIE UITGANGSPUNTEN Regelgeving Tekeningen Gebouw LEGENDA UITGANGSPUNTEN..P LEGENDA VOORZIENINGEN BRANDVEILIGHEID Opmerking 1 Opmerking 2 Het bouwplan is getoetst aan: - Bouwbesluit 2012; - 2.2 Sterkte bij

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning:

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning: .. Zaak: 310959 Dossier: OV16006 Documentnummer: 310959BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 18 januari 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. daarom besluiten wij u de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen.

OMGEVINGSVERGUNNING. daarom besluiten wij u de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Doesburg hebben op 15 mei 2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen en geregistreerd onder nummer 2015OMG0038. Het betreft het plaatsen

Nadere informatie

Omgevingsdienst Regio Amhem

Omgevingsdienst Regio Amhem mgevingsdienst Regio Amhem isluit WIGEVINGSVERGUNNING Aanvrager Datum besluit nderwerp Gemeente / locatie L-nummer Zaaknummer Activiteit(en) Van Gansewinkel Zweekhorst B.V. 20 januari 2015 het bouwen van

Nadere informatie

beschikking omgevingsvergunning Registratienummer: 20120161

beschikking omgevingsvergunning Registratienummer: 20120161 Aanvraag: Burgemeester en wethouders hebben op 27 maart 2012 via het omgevingsloket online een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitbreiden van een winkelpand op de volgende locatie:

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van Beemster hebben een omgevingsvergunning verleend

Burgemeester en wethouders van Beemster hebben een omgevingsvergunning verleend 1305199 OMGEVINGSVERGUNNING UITGEBREID Burgemeester en wethouders van Beemster hebben een omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een stolpboerderij (woning). 1. Aanvraag om omgevingsvergunning

Nadere informatie

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal

het oprichten van een appartementengebouw Onyxdijk 167 te Roosendaal Stichting S&L Zorg T.a.v. D. van Randwijk Postbus 148 4700 AC Roosendaal NEDERLAND contactpersoon : Mevr. M. Bezemer (Aanw.op ma,di,do) Roosendaal : doorkiesnummer : (0165) 579875 (W20_vrl_OU) onderwerp

Nadere informatie

Leaseplan Corporation H. van den Bergh Postbus BB Almere. Betreft: Omgevingsvergunning

Leaseplan Corporation H. van den Bergh Postbus BB Almere. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Leaseplan Corporation H. van den Bergh Postbus 1085 1300 BB Almere Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 9 februari

Nadere informatie

Artikel 3 WOONDOELEINDEN (W)

Artikel 3 WOONDOELEINDEN (W) Voorschriften Artikel 3 Woondoeleinden (W) Artikel 7 Erven (E) Artikel 8 Tuinen (T) Artikel 5 Waarde Archeologie 1B Artikel 3 WOONDOELEINDEN (W) DOELEINDENOMSCHRIJVING 1. De gronden op de kaart aangewezen

Nadere informatie

UITGEBREIDE OMGEVINGSVERGUNNING 2013.0268

UITGEBREIDE OMGEVINGSVERGUNNING 2013.0268 UITGEBREIDE OMGEVINGSVERGUNNING 2013.0268 Burgemeester en wethouders hebben op 20 februari 2014 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. De aanvraag gaat over het verbouwen van winkelruimten tot appartementen

Nadere informatie

Op 16 juni 2017 hebben wij uw sloopmelding ontvangen voor de locatie Vilsterse Allee 11 a te Vilsteren.

Op 16 juni 2017 hebben wij uw sloopmelding ontvangen voor de locatie Vilsterse Allee 11 a te Vilsteren. *D170397413* Tweede Walstraat 14 6511 LV Nijmegen Telefoon 024-7517700 E-mail info@odrn.nl Oenema Aannemings- en Transportbedrijf B.V. De heer A. Turksema Postbus 5 8430 AA OOSTERWOLDE Postadres Postbus

Nadere informatie

minuut Hierbij delen wij u mede dat op uw d.d. 23 augustus 2012 bij het college ingekomen verzoek om een omgevingsvergunning voor de activiteit(-en):

minuut Hierbij delen wij u mede dat op uw d.d. 23 augustus 2012 bij het college ingekomen verzoek om een omgevingsvergunning voor de activiteit(-en): gemeente minuut Gemeente Maassluis De heer E. Endlich Postbus 55 3140 AB MAASSLUIS Postbus 55 3140 AB Maassluis T 14-010 E gemeente@maassluis.nl I www.maassluis.nl uw brief van uw kenmerk 23 augustus 2012

Nadere informatie

NEMO Science Museum De heer J. Struikmans Postbus AK Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

NEMO Science Museum De heer J. Struikmans Postbus AK Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam NEMO Science Museum De heer J. Struikmans Postbus 421 1000 AK Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 7

Nadere informatie

Lelystad * Beschikking d.d. 10 mei 2012 Omgevingsvergunning L gemeente. Lisdoddeweg 36 oprichten van een aardappelopslag

Lelystad * Beschikking d.d. 10 mei 2012 Omgevingsvergunning L gemeente. Lisdoddeweg 36 oprichten van een aardappelopslag gemeente Lelystad * Beschikking d.d. 10 mei 2012 Omgevingsvergunning L20110290 Lisdoddeweg 36 oprichten van een aardappelopslag Gemeente Lelystad Stadhuisplein 2 Postbus 91 8200 AB Lelystad U 0320 www.lelystad.nl

Nadere informatie

Onderwerp: Beslissing op aanvraag omgevingsvergunning (uitgebreid)

Onderwerp: Beslissing op aanvraag omgevingsvergunning (uitgebreid) CONCEPT Onderwerp: Beslissing op aanvraag omgevingsvergunning (uitgebreid) Nr.: s12.02009/13.01591 Burgemeester en wethouders van Lopik hebben op 15 oktober 2012 van Handelsonderneming Rens de Bruijn B.V.,

Nadere informatie

NIEUWBOUW 78 APPARTMENTEN HABITAGE TE HEERHUGOWAARD

NIEUWBOUW 78 APPARTMENTEN HABITAGE TE HEERHUGOWAARD RAPPORT BRANDVEILIGHEID NIEUWBOUW 78 APPARTMENTEN HABITAGE TE HEERHUGOWAARD Behoort bij besluit van Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard Nr.: 16-1476-OMG Project 7016.016 8 juli 2016 Versie 1.0

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201703039 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het veranderen van Middenweg 149 tot twee woningen Adres: Middenweg 149 Datum Besluit (P) (GG):

Nadere informatie

*14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543

*14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543 Zaaknummer: 186570 Behoort bij besluit van het college van burgemeester en wethouders van Uden van, 09 01 2015 wnd. hoofd afdeling Bouwen en Milieu. *14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543

Nadere informatie

Bijlage 2: Bestemmingen

Bijlage 2: Bestemmingen Bijlage 2: Bestemmingen Artikel 1 Verkeer - Verblijfsgebied 1.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Verkeer - Verblijfsgebied' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. straten en paden met hoofdzakelijk een

Nadere informatie

Panalpina World Transport B.V. R. de Vos Rangoonweg LP Schiphol. Betreft: Omgevingsvergunning

Panalpina World Transport B.V. R. de Vos Rangoonweg LP Schiphol. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Panalpina World Transport B.V. R. de Vos Rangoonweg 7 1118 LP Schiphol Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum aanvraag: 12

Nadere informatie

Over de voortgang van de behandeling van uw melding met kenmerk SO/VTH - WB deel ik u het volgende mee.

Over de voortgang van de behandeling van uw melding met kenmerk SO/VTH - WB deel ik u het volgende mee. Bouwgroep Moonen s-hertogenbosch t.a.v. H. de Bruijn Postbus 3087 5203 DB DEN BOSCH h.bruijn@bouwgroepmoonen.nl leur@hb-a.nl info@odbn.nl Uw brief van : Ref. : dhr. F. Lamers Uw kenmerk : Tel. : 073-6155199

Nadere informatie

Beleggingsmaatschap van Duuren Vastgoed J.A. van Duuren Stuartweg 8 A 4131 NJ Vianen. Betreft: Omgevingsvergunning

Beleggingsmaatschap van Duuren Vastgoed J.A. van Duuren Stuartweg 8 A 4131 NJ Vianen. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Beleggingsmaatschap van Duuren Vastgoed J.A. van Duuren Stuartweg 8 A 4131 NJ Vianen Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING. Aan Dierenkliniek Rotterdam BV t.a.v. de heer R. Bosch Ommoordseweg 24 3056 JP ROTTERDAM. Geachte heer Bosch,

ONTWERPBESCHIKKING. Aan Dierenkliniek Rotterdam BV t.a.v. de heer R. Bosch Ommoordseweg 24 3056 JP ROTTERDAM. Geachte heer Bosch, Bezoekadres: Galvanistraat 15 3029 AD ROTTERDAM Postadres: Postbus 6575 3002 AN ROTTERDAM Website: www.rotterdam.nl E-mail: ut.francisca@rotterdam.nl ONTWERPBESCHIKKING Aan Dierenkliniek Rotterdam BV t.a.v.

Nadere informatie

Bestemmingsplan Archeologie

Bestemmingsplan Archeologie Bestemmingsplan Archeologie 2 Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begrippen 4 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 6 Artikel 2 Waarde - Archeologie 1 6 Artikel 3 Waarde - Archeologie

Nadere informatie

Bedrijventerrein Fase 5 Gemeente Urk vastgesteld Projectnr Revisie 01 Datum 29 januari 2018

Bedrijventerrein Fase 5 Gemeente Urk vastgesteld Projectnr Revisie 01 Datum 29 januari 2018 Bedrijventerrein Fase 5 vastgesteld Projectnr. 431037 Revisie 01 Datum 29 januari 2018 Inhoudsopgave Regels Regels 5 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 7 Artikel 1 Begrippen 7 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels

Nadere informatie

Eperweg 5, Heerde Postbus 175, 8180 AD Heerde Tel Omgevingsvergunning

Eperweg 5, Heerde Postbus 175, 8180 AD Heerde Tel Omgevingsvergunning Eperweg 5, Heerde Postbus 175, 8180 AD Heerde Tel. 0578-69 94 94 E-mail gemeente@heerde.nl www.heerde.nl Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Heerde hebben op 13 augustus 2014 een aanvraag

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit Beschikking ZD18.004277

Nadere informatie

JGM van Mierlo Striensestraat 44 5241 AX ROSMALEN. gemeente, sectie H, nr. 04210

JGM van Mierlo Striensestraat 44 5241 AX ROSMALEN. gemeente, sectie H, nr. 04210 BESCHIKKING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT (Wabo) Beschikking van burgemeester en wethouders van s-hertogenbosch op een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het interne verbouwing van bestaande

Nadere informatie

Bemmel, 15 mei 2012. Burgemeester en wethouders van Lingewaard,

Bemmel, 15 mei 2012. Burgemeester en wethouders van Lingewaard, Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 16 september 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning. De aanvraag gaat over Rijndijk 65 te Doornenburg.

Nadere informatie

Postbus 20 7500 AA Enschede. Hengelosestraat 51

Postbus 20 7500 AA Enschede. Hengelosestraat 51 POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede BEZOEKADRES Hengelosestraat 51 Gemeente Enschede T.a.v. de heer A. Hardiek Wesselerbrinklaan 102 7544 JZ ENSCHEDE TELEFOON 14 0 53 DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR

Nadere informatie

De heer M.K.C. Wansink Korte Ouderkerkerdijk AD Amsterdam. Betreft: Ontwerp omgevingsvergunning. Geachte heer Wansink,

De heer M.K.C. Wansink Korte Ouderkerkerdijk AD Amsterdam. Betreft: Ontwerp omgevingsvergunning. Geachte heer Wansink, Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam De heer M.K.C. Wansink Korte Ouderkerkerdijk 54 1096 AD Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Ontwerp omgevingsvergunning Geachte heer Wansink,

Nadere informatie

Besluit Omgevingsvergunning, Industriestraat 10 te Goes

Besluit Omgevingsvergunning, Industriestraat 10 te Goes Registratuurnummer OMG-2014-0007 *14SXO09399* Onderwerp Besluit Omgevingsvergunning, Industriestraat 10 te Goes Omgevingsvergunning Ons college van burgemeester en wethouders heeft op 6 januari 2014 een

Nadere informatie

Op 15 juni 2017 hebben wij uw sloopmelding ontvangen voor de locatie Geert Grooteplein Noord 21 te Nijmegen.

Op 15 juni 2017 hebben wij uw sloopmelding ontvangen voor de locatie Geert Grooteplein Noord 21 te Nijmegen. *D170350957* Tweede Walstraat 14 6511 LV Nijmegen Telefoon 024-7517700 E-mail info@odrn.nl Stichting Katholieke Universiteit Postbus 9101 6500 HB NIJMEGEN Postadres Postbus 1603 6501 BP Nijmegen Datum

Nadere informatie

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD1309454 Burgemeester en wethouders hebben op 16 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het project herbouw van de stal. De aanvraag

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Yara Sluiskil B.V. Industrieweg 10 4541 HJ Sluiskil Kenmerk: Afdeling: /00127862 Vergunningverlening Datum: 26 april 2015 Onderwerp: Omgevingsvergunning

Nadere informatie

De heer D.C. Harrison Haparandaweg 944 C 1013 BD Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning

De heer D.C. Harrison Haparandaweg 944 C 1013 BD Amsterdam. Betreft: Omgevingsvergunning Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam De heer D.C. Harrison Haparandaweg 944 C 1013 BD Amsterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Contactpersoon Abdenassar Boubaouch

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk,

Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, Collegebesluit Registratienummer Afdeling Onderwerp 2010/57677 Stadszaken Projectbesluit en reguliere bouwvergunning Wijkerbaan Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, gezien de aanvraag

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 14 juli 2014 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen voor het wijzigen van gebouw F (Maankwartier). De aanvraag gaat

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Bijgevoegde documenten De volgende bij het besluit behorende gewaarmerkte documenten worden digitaal nagezonden:

Omgevingsvergunning. Bijgevoegde documenten De volgende bij het besluit behorende gewaarmerkte documenten worden digitaal nagezonden: Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 23 december 2016 een aanvraag om omgevingsvergunning ontvangen van Jawelbouw BV voor het project het bouwen van acht woningen in bouwplan De Bamere

Nadere informatie

K E N N I S G E V I N G

K E N N I S G E V I N G K E N N I S G E V I N G Ontwerp- omgevingsvergunning De Vriesstraat 24. Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven maakt op grond van artikel 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

Onderwerp: Beslissing op aanvraag omgevingsvergunning (uitgebreid)

Onderwerp: Beslissing op aanvraag omgevingsvergunning (uitgebreid) CONCEPT Onderwerp: Beslissing op aanvraag omgevingsvergunning (uitgebreid) Nr.: 03316104/20170089 Burgemeester en wethouders van Lopik hebben op 23 mei 2017 van de heer J.C.W. Kouwen, namens S.B.B. - Lopik,

Nadere informatie

Ontwerp Raadsbesluit Ontwerp Verklaring van geen bedenkingen

Ontwerp Raadsbesluit Ontwerp Verklaring van geen bedenkingen Behorende bij: Ontwerp Raadsbesluit Ontwerp Verklaring van geen bedenkingen Onderwerp Gelet op de strijdigheden met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Damcentrum kan slechts medewerking aan onderhavig

Nadere informatie

Artikel 17 Waarde - Maastrichts Erfgoed

Artikel 17 Waarde - Maastrichts Erfgoed blad -1- Artikel 17 Waarde - Maastrichts Erfgoed 17.1 Bestemmingsomschrijving 17.1.1 Algemeen De voor 'Waarde - Maastrichts Erfgoed' aangewezen gronden zijn, behalve voor de andere daar voorkomende bestemming(en),

Nadere informatie

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning 8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds 2013-0068 0595 42 1140 2 mei 2013 Projectomgevingsvergunning (Adres) (Aanhef), Burgemeester en wethouders hebben op 2 mei 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

7. in verband hiermee de bouwaanvraag op grond van artikel 44 van de Woningwet zou moeten worden geweigerd;

7. in verband hiermee de bouwaanvraag op grond van artikel 44 van de Woningwet zou moeten worden geweigerd; REGULIERE - BOUWVERGUNNING (met projectbesluit artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening) ====================================================================== Burgemeester en wethouders van Gorinchem;

Nadere informatie

afdeling ons kenmerk Beverwijk, Wijkzaken werkveld uw kenmerk/uw brief van verzonden Team vergunningen -

afdeling ons kenmerk Beverwijk, Wijkzaken werkveld uw kenmerk/uw brief van verzonden Team vergunningen - TenneT TSO B.V. T.a.v. De heer I.F.M. Hermans Postbus 718 6800 AS Arnhem afdeling ons kenmerk Beverwijk, Wijkzaken 20120304 werkveld uw kenmerk/uw brief van verzonden Team vergunningen - behandeld door

Nadere informatie

Architectenbureau Kees Jacobs BNA T.a.v. de heer C.P. Jacobs Kerkstraat 52 A 5101 BD Dongen

Architectenbureau Kees Jacobs BNA T.a.v. de heer C.P. Jacobs Kerkstraat 52 A 5101 BD Dongen Architectenbureau Kees Jacobs BNA T.a.v. de heer C.P. Jacobs Kerkstraat 52 A 5101 BD Dongen Uw kenmerk : Dongen, 14 juli 2016 Zaaknummer : 00010204 / D000058868 Bijlage(n) : Div. Contactpersoon/tel.nr.

Nadere informatie

Bouwbesluit 2012, kantoorfunctie, nieuwbouw, vluchtroute, brandmeldinstallatie (BMI), Datum: 25 maart 2019 Status:

Bouwbesluit 2012, kantoorfunctie, nieuwbouw, vluchtroute, brandmeldinstallatie (BMI), Datum: 25 maart 2019 Status: Trefwoorden: Bouwbesluit 2012, kantoorfunctie, nieuwbouw, vluchtroute, brandmeldinstallatie (BMI), Datum: 25 maart 2019 Status: Definitief Dit advies is opgesteld voor deze specifieke casus en is niet

Nadere informatie

CBRE DOF Development BV t.a.v. de heer J.P.J.G. Spierts Postbus ZR Schiphol

CBRE DOF Development BV t.a.v. de heer J.P.J.G. Spierts Postbus ZR Schiphol Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam CBRE DOF Development BV t.a.v. de heer J.P.J.G. Spierts Postbus 75620 1118ZR Schiphol Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Datum

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Gebleken is dat uw aanvraag voldoet en daarom verlenen wij u de omgevingsvergunning waarom u heeft gevraagd.

Omgevingsvergunning. Gebleken is dat uw aanvraag voldoet en daarom verlenen wij u de omgevingsvergunning waarom u heeft gevraagd. Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 11 februari 2015 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen voor het herbouwen van een bedrijfshal op het perceel aan Het Ambacht 12-14 in Westervoort.

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 4 februari 2014; dossiernummer : WB20140054; van : Gemeente Zoetermeer de heer EGP Kusters

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING met uitgebreide procedure

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING met uitgebreide procedure Project Locatie Nummer : AB 2019083 Verzonden : ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING met uitgebreide procedure : het uitbreiden van de bestaande boerderij en bouw van een schuur : Barchemseweg 73 in Ruurlo (kadastrale

Nadere informatie

Besluit Hogere waarde

Besluit Hogere waarde Pagina 1 van 7 Opsteller : Michiel Smits Datum : 8 maart 2017 Doorkiesnr. : 088 0225119 Onderwerp : n procedure ex art 110a Wet geluidhinder; 20 appartementen op perceel Oudelandseweg 44 te Woerden. Procedurekader

Nadere informatie

~ W'~I /t ".. di t R t I k B h

~ W'~I /t .. di t R t I k B h Besluiten: de omgevingsvergunning te verlenen voor de uitvoering van het in bovengenoemde aanvraag bedoelde, overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte bescheiden en onder

Nadere informatie

BEM1403270. Omschrijving : Toetsing bebouwing t.b.v. het houden van een Agrarische Kinderopvang aan De Zeeweg 4 te Nieuw-Vossemeer (Gem. Steenbergen).

BEM1403270. Omschrijving : Toetsing bebouwing t.b.v. het houden van een Agrarische Kinderopvang aan De Zeeweg 4 te Nieuw-Vossemeer (Gem. Steenbergen). BEM1403270 gemeente Steenbergen Stoofweg 3 4681 RK Nieuw-Vossemeer Telefoon 0167 56 05 09 Telefax 0167 56 09 10 e-mail info@kraakbv.nl Projectnummer : 14056 Onderdeel : Eisen brandveiligheid, daglicht,

Nadere informatie

Onderwerp Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning voor Denneweg 126

Onderwerp Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning voor Denneweg 126 Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Dhr. J.P. Owusu Kerkeboslaan 4A 2243 CM WASSENAAR Uw brief van Ons kenmerk Behandeld door Dhr.ir. P.M. Spoelstra Doorkiesnummer 070-3534352

Nadere informatie

Zaaknummer: Vergunninghouder: Projectomschrijving: Overwegingen Activiteit: Bouwen

Zaaknummer: Vergunninghouder: Projectomschrijving: Overwegingen Activiteit: Bouwen Zaaknummer: 822352 Vergunninghouder: Maatschap Kloosterman Projectomschrijving: het ontwikkelen van een zonnepanelenpark op het perceel Middenraai 22 te NIEUWEROORD, kadastraal bekend gemeente Westerbork,

Nadere informatie

Roozen - van Hoppe Bouw en Ontwikkeling bv T.a.v. de heer Jeroen Pel Postbus 165 5080 AD HILVARENBEEK

Roozen - van Hoppe Bouw en Ontwikkeling bv T.a.v. de heer Jeroen Pel Postbus 165 5080 AD HILVARENBEEK Roozen - van Hoppe Bouw en Ontwikkeling bv T.a.v. de heer Jeroen Pel Postbus 165 5080 AD HILVARENBEEK datum: 13 augustus 2015 ons kenmerk: 5777S02 inzake: Abdij Koningsoord te Berkel Enschot Geachte heer

Nadere informatie

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk,

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, Collegebesluit Registratienummer Afdeling Onderwerp 2010/65824 Stadszaken Projectbesluit en reguliere bouwvergunning *2010/65824* 2010/65824 Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, gezien

Nadere informatie

Uitbreiding tweede openluchtschool te Amsterdam. Rapportage brandveiligheid. Rapportnr: Datum: Versie: 1 Contactpersoon: L.

Uitbreiding tweede openluchtschool te Amsterdam. Rapportage brandveiligheid. Rapportnr: Datum: Versie: 1 Contactpersoon: L. Uitbreiding tweede openluchtschool te Amsterdam Rapportage brandveiligheid Rapportnr: 2161296 Datum: 16-12-2016 Versie: 1 Contactpersoon: L. Mol Samenvatting In opdracht van Tom Jonker Architectuur & Stedebouw

Nadere informatie

Ontwerp Raadsbesluit Ontwerp Verklaring van geen bedenkingen

Ontwerp Raadsbesluit Ontwerp Verklaring van geen bedenkingen Behorende bij: Ontwerp Raadsbesluit Ontwerp Verklaring van geen bedenkingen Onderwerp Gelet op de strijdigheden met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Damcentrum kan slechts medewerking aan onderhavig

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Uitgebreid 2.1-1.c juncto 2.12-1.a.3 of 2; 2.1-1.d/-1.e excl milieuneutraal/1.f; 2.27; 2.19) Aanvrager V.A.L. Vastgoed Dhr. R. Prickartz Meersenhoven 202 6222 PD Maastricht

Nadere informatie

Besluit Hogere waarde

Besluit Hogere waarde Pagina 1 van 6 Opsteller : Michiel Smits / Olav Lamme Datum : 10 september 2015 Doorkiesnr. : 088 022 50 00 Onderwerp : n procedure ex art 110a Wet geluidhinder Bestemmingsplan Pius X te Woerden. Procedurekader

Nadere informatie

verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Fluitschiplaan 6 en 14

verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Fluitschiplaan 6 en 14 Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Uw brief van Onderwerp Ons kenmerk 201520154/6012924 Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Aantal bijlagen Datum zie documentenlijst verlening van de gevraagde

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W14/008605)

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W14/008605) OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W14/008605) Aanvraag Op 16 mei 2014 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen/verplaatsen van lichtmasten, het kappen van 2 tweestamberken en

Nadere informatie

Ontwerpbesluit. Ons kenmerk: Dossier: OV Uw kenmerk: OLO Datum besluit: 30 januari 2017

Ontwerpbesluit. Ons kenmerk: Dossier: OV Uw kenmerk: OLO Datum besluit: 30 januari 2017 Ons kenmerk: 56115 Dossier: OV 20162088 Uw kenmerk: OLO 2370633 Datum besluit: 30 januari 2017 Ontwerpbesluit Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikelen 2.1, 2.10, 2.12 en 2.2

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 24 juni 2014; dossiernummer : WB20140289; van : Bouw- en Aannemingsbedrijf Van Omme

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G GEMEENTE BARNEVELD Dossiernummer: 6225 Omgevingsloketnummer: 569467 Kenmerk: 1190867 O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Op 25 september 2012 hebben burgemeester en wethouders een aanvraag ontvangen

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsvergunning

Ontwerp Omgevingsvergunning *17-0094468* *17-0094468* Ontwerp Omgevingsvergunning Kenmerk : WABO-2017-0732 Aanvraagnummer (OLO) : Aanvrager : G.M.C. Kleuskens Onderwerp : huisvesting arbeidsmigranten Locatie : Crommentuijnstraat

Nadere informatie

ONTWERP Bij Jef Restaurant Hotel xxx xxx. Geachte heer xxx,

ONTWERP Bij Jef Restaurant Hotel xxx xxx. Geachte heer xxx, ONTWERP Bij Jef Restaurant Hotel xxx xxx Postadres Postbus 200 1790 AE Den Burg Bezoekadres Emmalaan 15 1791 AT Den Burg T 14 0222 F 0222 362287 E gemeente@texel.nl I www.texel.nl Zaaknummer 275436 Contactpersoon

Nadere informatie

REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO

REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO Reg. Nummer: REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DORDRECHT, Gelezen de op 20 maart 2008 ingekomen aanvraag van B.H.Honcoop, Matensestraat Dodewaard om

Nadere informatie

ONTWERP - OMGEVINGSVERGUNNING. Schaarbeekhof 1 en 2 Zaaknummer 10/3731 Besluitnr 1065708

ONTWERP - OMGEVINGSVERGUNNING. Schaarbeekhof 1 en 2 Zaaknummer 10/3731 Besluitnr 1065708 ONTWERP - OMGEVINGSVERGUNNING Schaarbeekhof 1 en 2 Zaaknummer 10/3731 Besluitnr 1065708 1 2 3 ONTWERP - OMGEVINGSVERGUNNING Wij, burgemeester en wethouders, hebben op 8 november 2010 een aanvraag voor

Nadere informatie

(ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING

(ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING (ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Moerdijk hebben op 19 december 2013 een aanvraag om een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Nadere informatie

Bouwkosten: vastgestelde bouwkosten (excl. BTW) : ,10

Bouwkosten: vastgestelde bouwkosten (excl. BTW) : ,10 ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING (Wabo artikel 2.1) Dossiernummer: VROM/HZ_WABO-2017-0169 Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren Datum gezien de aanvraag van : B. Leenen adres, postcode en woonplaats

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: De heer E.F. Schneider

Nadere informatie

Omgevingsvergunning ONTWERP

Omgevingsvergunning ONTWERP BSO VillaDriel Mevrouw I.F.B.M. van der Zanden Bartels Lindestraat 21 5331 GS KERKDRIEL Uw aanvraag van 25 december 2013 Afdeling Publiekszaken Uw aanvraag om Omgevingsvergunning Telefoonnummer 14 0418

Nadere informatie

Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder, artikel 110a

Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder, artikel 110a Pagina van 7 Wet geluidhinder, artikel 0a Opsteller : Michiel Smits Datum : 9 december 206 Doorkiesnr. : 088 02259 Onderwerp : n procedure ex art 0a Wet geluidhinder; voor grondgebonden woningen en appartementen

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer

ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer ONTWERP Omgevingsvergunning Zaaknummer 1196903 1. Inleiding Op 23 mei 2018 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van een woning en garage en het maken van een uitweg

Nadere informatie

Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder, artikel 110a

Besluit Hogere waarde Wet geluidhinder, artikel 110a Pagina 1 van 6 Opsteller : Michiel Smits Datum : 1 juli 2016 Doorkiesnr. : 088 0225119 Onderwerp : n procedure ex art 110a Wet geluidhinder; drie vrijstaande woningen op perceel Geestdorp 30A te Woerden.

Nadere informatie