PINTEREST CURSUS HET PERSPECTIEF PCVO

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PINTEREST CURSUS HET PERSPECTIEF PCVO"

Transcriptie

1 PINTEREST CURSUS HET PERSPECTIEF PCVO

2 Pinterest Pagina 1 van 46 INHOUD 1 PINTEREST Wat is Pinterest? Het succes van Pinterest ACCOUNT MAKEN OP PINTEREST Account aanmaken adres bevestigen AAN- EN AFMELDEN BIJ PINTEREST Afmelden bij Pinterest Aanmelden bij Pinterest AAN DE SLAG MET BORDEN Bord maken Een bord bewerken of verwijderen Borden op je profiel ordenen Omslag van een bord wijzigen AAN DE SLAG MET PINS Pins ontdekken Via het zoekvak Via het menu Via gerelateerde pins Via de visuele zoekmachine Pins toevoegen vanuit Pinterest Toevoegen aan een bestaand bord Toevoegen aan een nieuw bord Pins toevoegen vanuit websites Installeer de knop in Chrome De knop van Pinterest gebruiken Pinterest hoverknop uitschakelen... 21

3 Pinterest Pagina 2 van Pins toevoegen vanaf je startpagina Uploaden Bewaren vanaf een website Een pin bewerken of verwijderen: Meerdere pins tegelijk verplaatsen, kopiëren of verwijderen REAGEREN OP EEN PIN Leuk Geprobeerd! Reageren op een pin Reactie schrijven Een reactie bewerken of verwijderen een persoon VOLGEN EN ONTVOLGEN Een persoon volgen / ontvolgen Een bord volgen of ontvolgen Een onderwerp volgen of ontvolgen Bekijken wie jou volgt Bekijken wie jij volgt BERICHTEN Een pin of bord verzenden & ontvangen Verzenden Ontvangen Een privé bericht verzenden & ontvangen Een bericht verbergen SOORTEN BORDEN Groepsborden Nodig mensen uit voor borden Accepteer een uitnodiging Groepsborden beheren... 40

4 Pinterest Pagina 3 van Groepsborden verlaten Verborgen borden INSTELLINGEN Accountinstellingen Profiel Meldingen Startpagina Sociale netwerken Apps... 46

5 Pinterest Pagina 4 van 46 1 PINTEREST 1.1 WAT IS PINTEREST? Pinterest is een soort van digitaal prikbord. De gebruikers kunnen afbeeldingen (zogenaamde pins) op prikborden (zogenaamde pinboards) plaatsen. Er kunnen pinboards met pins worden gemaakt over elk onderwerp. De borden zijn toegankelijk voor iedere Pinterest gebruiker, die kan reageren op de pins, deze liken of kan repinnen (op een eigen pinboard plaatsen). Pinterest is dus een online applicatie waarmee je snel je interesses met anderen kunt delen.

6 Pinterest Pagina 5 van HET SUCCES VAN PINTEREST Pinterest werd door bedenker Ben Silbermann in maart 2010 gelanceerd. Pinterest is de snelst groeiende social media site ooit worden, met meer dan 10 miljoen gebruikers in de eerste 9 maanden van het bestaan. In augustus 2011 werd Pinterest opgenomen in de the 50 best websites of 2011 door Time magazine. Het succes van Pinterest is opmerkelijk. Zelden is een sociale media site zo snel gegroeid in gebruikersaantallen. Belangrijk in het succes van Pinterest zijn vrouwen. Zij waren de eersten die het gebruikersgemak en de mogelijkheden van Pinterest onderkenden en omarmden. De laatste tijd zijn de mannelijke gebruikers aan een inhaalslag begonnen. Een andere belangrijke succesfactor is dat de site communiceert met behulp van plaatjes. Onder het mom, een beeld zegt meer dan duizend woorden. Ook de userinterface is zeldzaam intuïtief. 2 ACCOUNT MAKEN OP PINTEREST 2.1 ACCOUNT AANMAKEN Surf naar Je kunt je Pinterest account koppelen aan je Facebook account, maar omwille van privacy redenen, gaat de voorkeur naar het aanmelden met je adres en een zelfgekozen wachtwoord.

7 Pinterest Pagina 6 van 46 Geef je adres van de school en een wachtwoord in. Klik op Doorgaan. Geef je gebruikersnaam, leeftijd en geslacht in en klik op Registeren. Kies vervolgens 5 leuke onderwerpen.

8 Pinterest Pagina 7 van 46 Sluit af met een klik op Gereed. Op basis van de gekozen onderwerpen wordt de startpagina aangemaakt en weergegeven.

9 Pinterest Pagina 8 van ADRES BEVESTIGEN Surf naar Meld je aan met je schoolgegevens. Klik op Google Apps. Klik op Schoolmail. Open de mail die hebt ontvangen van Pinterest. Klik op de knop Je adres bevestigen. De startpagina van je Pinterest account wordt weergegeven. 3 AAN- EN AFMELDEN BIJ PINTEREST 3.1 AFMELDEN BIJ PINTEREST Klik rechtsboven op de profielknop (gebruikersicoon) om naar je profiel te gaan. Klik vervolgens op het icoon Meer (drie puntjes).

10 Pinterest Pagina 9 van 46 Kies voor Uitloggen. 3.2 AANMELDEN BIJ PINTEREST Surf naar Klik op rechtsboven Inloggen. Geef je adres van de school en het bijbehorende wachtwoord in en klik op Inloggen.

11 Pinterest Pagina 10 van 46 4 AAN DE SLAG MET BORDEN 4.1 BORD MAKEN Klik op je profielknop bovenaan Pinterest. Klik de + om een bord te maken. Kies een naam voor je bord. Klik op Maken. 4.2 EEN BORD BEWERKEN OF VERWIJDEREN Zoek op je profiel het bord op en klik op Bewerken of open het bord en klik op het potloodje.

12 Pinterest Pagina 11 van 46 Wijzig de naam van het bord, de beschrijving of de categorie. Klik op Bewaren.

13 Pinterest Pagina 12 van 46 Gebruik de knop Bord verwijderen als je je bord voor altijd wilt verwijderen. Wanneer je een bord verwijdert, worden alle pins erop ook verwijderd. Verwijderde pins en borden kun je niet herstellen, dus wees voorzichtig! 4.3 BORDEN OP JE PROFIEL ORDENEN Klik rechtsboven op de profielknop (gebruikersicoon) om naar je profiel te gaan. Klik en sleep je borden om ze te rangschikken - laat een bord los waar je het wilt hebben. Heb je problemen met het rangschikken van je borden? Als je veel borden tegelijk herschikt, worden de wijzigingen soms niet opgeslagen. Probeer eerst een paar borden te ordenen en vernieuw dan de pagina (F5) om te controleren of je volgorde is opgeslagen. 4.4 OMSLAG VAN EEN BORD WIJZIGEN Zoek op je profiel het bord op en klik op Bewerken of open het bord en klik op het potloodje.

14 Pinterest Pagina 13 van 46 Klik bij Omslag op Wijzigen. Blader doorheen de afbeeldingen met de pijlknoppen. Klik op Wijzigingen opslaan om de omslag in te stellen. Klik op Bewaren om het bord op te slaan. 5 AAN DE SLAG MET PINS Pins zijn visuele bladwijzers. Elke pin verwijst terug naar de site van herkomst, zodat je er meer informatie over kunt lezen. 5.1 PINS ONTDEKKEN Hoe je interessante pins vindt op Pinterest mag je zelf bepalen, maar dit wordt vaak als volgt gedaan Via het zoekvak Ga op zoek naar specifieke pins door je zoekopdracht in te typen in het zoekvak.

15 Pinterest Pagina 14 van Via het menu Tik op het menu pictogram om populaire pins te vinden. In het vervolgkeuzemenu zie je recente en populaire inhoud.

16 Pinterest Pagina 15 van Via gerelateerde pins Zoek gerelateerde pins door op een pin te klikken en naar beneden te scrollen Via de visuele zoekmachine Klik op de pin en klik vervolgens op het vergrootglas in de hoek van een pin. Versleep het gedeelte van de pin dat je interessant vindt.

17 Pinterest Pagina 16 van 46 Vervolgens krijg je pins te zien die lijken op de inhoud die je hebt geselecteerd. 5.2 PINS TOEVOEGEN VANUIT PINTEREST Je kan Pinterest pins toevoegen aan een eigen bord via de bewaarknop. Dit wordt repinnen genoemd Toevoegen aan een bestaand bord Beweeg de muis over een pin van Pinterest en klik op Bewaren.

18 Pinterest Pagina 17 van 46 Wijs een bestaand bord aan waaraan je de pin wilt toevoegen Klik op Bewaren. De pin wordt aan het gekozen bord toegevoegd Toevoegen aan een nieuw bord Beweeg de muis over de pin en klik op Bewaren. Kies één van de voorgestelde suggesties of klik op Bord maken. Kies een naam voor het bord.

19 Pinterest Pagina 18 van 46 Klik op Maken. Het bord wordt gemaakt en de pin wordt er aan toegevoegd. 5.3 PINS TOEVOEGEN VANUIT WEBSITES Met de Pinterest-browserknop kun je gemakkelijk afbeeldingen die je tegenkomt op het internet pinnen zoals foto s van je favoriete recepten of beelden van je vakantiebestemming Installeer de knop in Chrome Na het installeren van de extensie in Chrome zal automatisch op elke afbeelding op elke website de bewaarknop van Pinterest worden getoond. Open Chrome. Surf naar Klik bovenaan op de tab Webstore.

20 Pinterest Pagina 19 van 46 Klik op Extensies. Klik op de knop Extensies zoeken. Typ in het zoekvak Pinterest en sluit af met Enter. Voeg de Pinknop toe met een klik op + TOEV. AAN CHROME Bevestig met een klik op Extensie toevoegen. De pinknop wordt rechts van de adresbalk van de browser weergegeven.

21 Pinterest Pagina 20 van De knop van Pinterest gebruiken a. Beweeg de muis over een afbeelding en klik op de bewaarknop van Pinterest. b. Klik met de rechtermuisknop op een afbeelding en kies voor Pinnen.

22 Pinterest Pagina 21 van 46 c. Klik rechtsboven in het browservenster op de pinknop om de afbeeldingen die kunnen worden gepind in een apart venster weer te geven. Klik vervolgens op de afbeelding, die je wil pinnen. Sluit het venster met een klik op kruisje rechtsboven Pinterest hoverknop uitschakelen Indien je niet wilt dat er altijd een bewaarknop verschijnt op elke afbeelding dan kan je de knop van Pinterest uitschakelen Klik in het Google Chrome rechtsboven met de rechtermuisknop op de knop van Pinterest.

23 Pinterest Pagina 22 van 46 Kies voor Opties. Vink Pin It-hoverknoppen verbergen aan. Sluit af met een klik op het kruisje van het pop-up venster. 5.4 PINS TOEVOEGEN VANAF JE STARTPAGINA Uploaden Klik op het logo van Pinterest om je startpagina weer te geven. Klik op + rechtsonder in Pinterest.

24 Pinterest Pagina 23 van 46 Klik op Een pin uploaden. Klik op Afbeelding kiezen en zoek het bestand op je computer. Selecteer het bestand en klik op Openen. Voeg een beschrijving toe. Kies het bord voor je pin. Klik op Bewaren. Klik op Nu bekijken om de pin weer te geven.

25 Pinterest Pagina 24 van Bewaren vanaf een website Klik op het logo van Pinterest om je startpagina weer te geven. Open het bord waaraan je een afbeelding wilt toevoegen. Klik op + rechtsonder in Pinterest. Klik op Bewaren vanaf een website. Typ het internetadres van de website en klik op Volgende. Klik op de afbeelding waarvan je een pin wil maken. Voeg een beschrijving toe. Kies het bord voor je pin. Klik op Bewaren. Klik op Nu bekijken om de pin weer te geven.

26 Pinterest Pagina 25 van EEN PIN BEWERKEN OF VERWIJDEREN: Beweeg je muis over de pin die je wilt bewerken en klik op het potloodje. Wijzig het bord, de beschrijving of website. Voeg desgewenst een locatie toe. Klik op Bewaren als je klaar bent. Klik Pin verwijderen als je de afbeelding wilt wissen. Let op: je kunt dit niet ongedaan maken, dus wees voorzichtig! 5.6 MEERDERE PINS TEGELIJK VERPLAATSEN, KOPIËREN OF VERWIJDEREN Gebruik de profielknop (gebruikersicoon) om een bord te openen. Klik op de knop met de vierpuntige pijl.

27 Pinterest Pagina 26 van 46 Selecteer meerdere pins (max. 50) door deze aan te vinken. Klik op Verplaatsen en kies een bord om de geselecteerde pins naar een ander bord te verplaatsen. Klik op Kopiëren en kies een bord om de geselecteerde pins naar een ander bord te kopiëren. Klik op Verwijderen om de geselecteerde pins te verwijderen. Je kunt dit niet ongedaan maken! 6 REAGEREN OP EEN PIN 6.1 LEUK Op Pinterest kan je een pin liken. Open de pin. Klik op Leuk om de pin toe te voegen aan Vind-ik-leuks. Klik op Niet meer leuk om de pin te verwijderen uit Vind-ik-leuks.

28 Pinterest Pagina 27 van 46 Op je profielpagina kun je Vind-ik-leuks hebt terugvinden. Klik de profielknop (gebruikersicoon). Klik op volgend. Klik op de knop Vind-ik-leuks. 6.2 GEPROBEERD! Op een geopende pin kan je met de knop Geprobeerd! aangeven of je het recept dat erop staat hebt gemaakt, of het knutsel idee hebt uitgevoerd, of

29 Pinterest Pagina 28 van 46 Je kan de pin ook beoordelen en er feedback, tips en foto s aan toevoegen. Al deze informatie is voor iedereen te vinden op de pin zelf. De eigenaar van de beoordeling kan via een klik op de knop Geprobeerd! de beoordeling alsnog aanpassen of verwijderen. 6.3 REAGEREN OP EEN PIN Reactie schrijven Open de pin.

30 Pinterest Pagina 29 van 46 Klik op Reacties onder de pinafbeelding. Voeg je reactie toe in het tekstvak. Klik op Reageren. Opmerking: Reacties mogen niet meer dan 500 tekens bevatten. Houd ze dus zo kort mogelijk!

31 Pinterest Pagina 30 van Een reactie bewerken of verwijderen Als je een reactie die je hebt geplaatst wilt bewerken, moet je de reactie verwijderen en opnieuw reageren. Klik op de pin. Klik op Reacties onder de pinafbeelding. Beweeg je muis over de X rechtsboven je reactie en klik op Reactie verwijderen. Bevestig met een klik op Reactie verwijderen. EEN PERSOON Met kun je mensen vermelden in reacties en pinbeschrijvingen. Typ gevolgd door de naam van de persoon. Klik op de juiste naam in de lijst.

32 Pinterest Pagina 31 van 46 De vermelde persoon/personen ontvangt/ontvangen dan een melding via het communicatie-icoon. 7 VOLGEN EN ONTVOLGEN Je kunt alle borden van iemand volgen, of alleen de borden die je leuk vindt. Pinterest laten de pins van personen, borden en onderwerpen die je volgt zien op je startpagina. 7.1 EEN PERSOON VOLGEN / ONTVOLGEN Zoek de persoon en bezoek zijn of haar profiel. Klik op Volgen of Ontvolgen om alle borden van de pinner te volgen of te ontvolgen.

33 Pinterest Pagina 32 van EEN BORD VOLGEN OF ONTVOLGEN Zoek een bord en klik het open. Klik op Volgen of Ontvolgen om dat specifieke bord te volgen of te ontvolgen. 7.3 EEN ONDERWERP VOLGEN OF ONTVOLGEN Open het menu rechtsboven en kies een categorie. Kies desgewenst een subcategorie.

34 Pinterest Pagina 33 van 46 Klik Volgen of Ontvolgen om dat specifieke onderwerp te volgen of te ontvolgen. 7.4 BEKIJKEN WIE JOU VOLGT Klik op je profielknop aan de bovenkant van Pinterest om je profiel weer te geven. Klik op Volgers

35 Pinterest Pagina 34 van BEKIJKEN WIE JIJ VOLGT Klik op je profielknop aan de bovenkant van Pinterest om je profiel weer te geven. Klik op Volgend. Kies tussen onderwerpen, personen en borden die je volgt.

36 Pinterest Pagina 35 van 46 8 BERICHTEN Met Pinterest kun je ook berichten versturen naar andere gebruikers van Pinterest. 8.1 EEN PIN OF BORD VERZENDEN & ONTVANGEN Verzenden Klik op het papieren vliegtuigje bovenaan een pin of bord. Vul de naam of het adres in van een andere gebruiker van Pinterest. Voeg indien gewenst - een bericht toe. Klik op Verzenden.

37 Pinterest Pagina 36 van Ontvangen Klik op het communicatie-icoon. Kies voor Berichten. Klik indien nodig op Accepteren om het contactverzoek te aanvaarden. Klik op het bericht om het te openen.

38 Pinterest Pagina 37 van 46 v 8.2 EEN PRIVÉ BERICHT VERZENDEN & ONTVANGEN Klik op het communicatie-icoon. Klik op Berichten. Klik op + om een nieuw gesprek te beginnen. Vul bij Aan: maximaal negen namen in.

39 Pinterest Pagina 38 van 46 Klik op Volgende. Schrijf je bericht en sluit af met Enter. 8.3 EEN BERICHT VERBERGEN Om een bericht in je meldingen te verbergen, klik je op X ernaast. Het gesprek wordt weer zichtbaar als de ander pinner reageert of je een nieuwe pin stuurt. Je kunt een gesprek momenteel niet permanent verwijderen.

40 Pinterest Pagina 39 van 46 9 SOORTEN BORDEN 9.1 GROEPSBORDEN Groepsborden zijn handig om projecten te plannen, te brainstormen over een feest of gewoon ideeën te delen met een groep. Je hoeft alleen maar iemand als bijdrager toe te voegen - dan ben je klaar om samen pins te bewaren Nodig mensen uit voor borden Om iemand voor je bord uit te nodigen klik je bij een bord op Bewerken en geef je voor- en achternaam, gebruikersnaam of volledig adres in het vak Bijdragers. Hij of zij krijgt dan een bericht of melding over je uitnodiging Accepteer een uitnodiging Als je wordt uitgenodigd als bijdrager van een bord, ontvang je een bericht waarin gevraagd wordt om de uitnodiging te accepteren. Klik op Accepteren om het bord toe te voegen aan je profiel.

41 Pinterest Pagina 40 van Groepsborden beheren Als je de eigenaar van een groepsbord bent, kun je: bepalen wie er uitnodigingen voor het bord kan sturen; mensen van het bord verwijderen; het bord zelf verwijderen. Onthoud dat dit permanent is en niet ongedaan kan worden gemaakt. Als je iemand van een bord verwijdert ontvangt hij of zij hier geen melding over. De persoon in kwestie kan echter niet langer pins op het bord bewaren, en het bord wordt van zijn of haar profiel verwijderd. De pins die hij of zij heeft bewaart blijven op het bord, tenzij je ervoor kiest de persoon ook te blokkeren - in dat geval worden alle pins van die persoon automatisch verwijderd Groepsborden verlaten Ga naar de bewerkpagina van het bord om het bord te verlaten. Als je bij het verlaten je eigen pins wilt verwijderen, dan moet je dit doen voordat je het bord verlaat.

42 Pinterest Pagina 41 van VERBORGEN BORDEN Bij het maken of bewerken van een bord kun je de optie Verborgen aanzetten om een bord te verbergen. Alleen jij en eventueel de Pinterest gebruikers die je uitnodigt - kunnen verborgen borden zien. Als je een pin toevoegt aan een verborgen bord is die pin nergens anders op Pinterest zichtbaar.

43 Pinterest Pagina 42 van INSTELLINGEN Via de instellingen kun je bepalen hoe je toegang hebt tot je account en hoe je deze gebruikt. Klik op de profielknop om je profiel weer te geven. Klik op het moertje om de instellingen weer te geven ACCOUNTINSTELLINGEN

44 Pinterest Pagina 43 van PROFIEL

45 Pinterest Pagina 44 van MELDINGEN

46 Pinterest Pagina 45 van STARTPAGINA 10.5 SOCIALE NETWERKEN

47 Pinterest Pagina 46 van APPS Klik op Instellingen opslaan om aanpassen te bewaren.

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest.

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest. Handleiding Inhoud Wat is Pinterest?... 3 Stap 1: maak een account... 4 Stap 2: Maak je profiel compleet... 4 Stap 3: Maak een bord... 4 Stap 4: start met pinnen... 6 Zelf uploaden... 7 Pinner volgen...

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

WERKEN MET GOOGLE ADMINISTRATIEF WERK MAART 2017

WERKEN MET GOOGLE ADMINISTRATIEF WERK MAART 2017 WERKEN MET GOOGLE ADMINISTRATIEF WERK MAART 2017 Agenda My Drive en Gedeeld met mij Favoriete mappen en bestanden - Met ster Kleur van een map wijzigen Kopie maken van een bestand in Google Drive Bestanden

Nadere informatie

Vorming Sanama maart 2018 Basisintroductie tot Pinterest Afbeeldingen en video s verzamelen en delen ter inspiratie en terugvinden

Vorming Sanama maart 2018 Basisintroductie tot Pinterest Afbeeldingen en video s verzamelen en delen ter inspiratie en terugvinden Vorming Sanama maart 2018 Basisintroductie tot Pinterest Afbeeldingen en video s verzamelen en delen ter inspiratie en terugvinden Bert Breugelmans Communicatie-expert info@bertbreugelmans.be 0494 79 09

Nadere informatie

Het uiterlijk van Twitter is gewijzigd en enkele opties vindt u ergens anders. Hierbij een overzicht van de grootste wijzigingen.

Het uiterlijk van Twitter is gewijzigd en enkele opties vindt u ergens anders. Hierbij een overzicht van de grootste wijzigingen. Het uiterlijk van Twitter is gewijzigd en enkele opties vindt u ergens anders Hierbij een overzicht van de grootste wijzigingen Hoofdstuk 1 Twitter 11 Account aanmaken (pagina 12) is vervangen door: Als

Nadere informatie

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien?

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien? Wat is Instagram? Instagram is een social netwerk waarbij je voornamelijk communiceert met beelden. Door middel van foto s en video s laat je bijvoorbeeld zien waar je bent, met wie je bent, wat je aan

Nadere informatie

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN E-MAILEN MET OUTLOOK E-MAILEN MET OUTLOOK Op www.seniorenweb.nl vind je tips en tricks over het werken met Outlook. Op http://www.gratiscursus.be/outlook_2010/ staat een gratis cursus Outlook. Beide zijn

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Workshop Office365-basis: opdracht Word-bestanden plaatsen en delen

Workshop Office365-basis: opdracht Word-bestanden plaatsen en delen Workshop Office365-basis: opdracht Word-bestanden plaatsen en delen OneDrive, Word Online, Word Stap 1. Open je OneDrive. Maak een nieuwe map aan met de naam Tijdelijk. (Klik op Nieuw, klik op Map). Stap

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Per pagina wordt een stap uitgelegd. De bedoeling is om in groepjes per pagina de workshop te doorlopen.

Per pagina wordt een stap uitgelegd. De bedoeling is om in groepjes per pagina de workshop te doorlopen. Workshop Facebook Ouders kennen Ouders. In deze workshop leer je 1 het volgende: Aanmelden voor een facebook account Leeswijzer. Per pagina wordt een stap uitgelegd. De bedoeling is om in groepjes per

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Basislessen: Google Drive. Les 1: Google Drive gebruiken om opdrachten, lesmaterialen en meer op te slaan

Basislessen: Google Drive. Les 1: Google Drive gebruiken om opdrachten, lesmaterialen en meer op te slaan Basislessen: Google Drive Neem eerst de basislessen hieronder door en voer alle activiteiten uit. Het wordt aanbevolen om een ander(e) tabblad, venster, browser of computerscherm beschikbaar te houden

Nadere informatie

Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME

Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME Inloggen schoolstart.online. Via de website http://schoolstart.online is het voor leerkrachten mogelijk om in te loggen op de start.me omgeving van de eigen school.

Nadere informatie

Handleiding leerplatform van Vonk

Handleiding leerplatform van Vonk Handleiding leerplatform van Vonk Inhoud Inloggen op het leerplatform:... 2 Je profiel aanpassen... 3 Je profielgegevens aanpassen:... 3 Een foto of omslagfoto toevoegen aan je profiel... 4 Je instellingen

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 De website bij het boek... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Voor docenten... 9 De

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Snel van start met Facebook?

Snel van start met Facebook? Handleiding Snel van start met Facebook? Facebooken, liken, taggen?!? Deze termen kom je steeds vaker tegen. Interactie via Facebook is razendpopulair. Maar wat is het en hoe werkt het? Deze handleiding

Nadere informatie

Stappenplan Werken met Popplet

Stappenplan Werken met Popplet WAT IS POPPLET? Popplet is een handige site voor het maken van mindmaps of stroomdiagrammen. De blokjes zijn herkenbaar en het plaatsen gaat erg eenvoudig. Het maken van een eigen uitstraling is daardoor

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

ONLINE BESTELLEN MET HANOS.NL UW NIEUWE BESTELOMGEVING

ONLINE BESTELLEN MET HANOS.NL UW NIEUWE BESTELOMGEVING ONLINE BESTELLEN MET HANOS.NL UW NIEUWE BESTELOMGEVING INHOUD Welkom op hanos.nl en hartelijk dank dat u gebruik gaat maken van onze bestelomgeving. 1. INLOGGEN...3 2. UW PERSOONLIJKE GEGEVENS WIJZIGEN...4

Nadere informatie

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1 Handleiding Facebook Registreren Facebook is een social network waarbij mensen met elkaar in contact komen. Het is gratis en voor iedereen, vanaf 14 jaar en ouder, toegankelijk. In deze handleiding wordt

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken.

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken. Start je eigen team! Motiveer je medewerkers, collega s, sportmaatjes of vrienden om ook dementievriendelijk te worden door ze uit te nodigen om een gratis online training te volgen door middel van het

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Handleiding voor gebruikers

Handleiding voor gebruikers December 2015 Postbus 19196 3001 BD Rotterdam Bezoekadres Kruisplein 25 3014 DB Rotterdam T 010-2066556 F 010 2130384 info@kennisid.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 1.1 Wat is... 1 1.2 Vragen over...

Nadere informatie

v3.0 Leerkrachten Handleiding SKOZapp

v3.0 Leerkrachten Handleiding SKOZapp v3.0 Leerkrachten Handleiding SKOZapp Inhoudsopgave Welkom! 4 1. Inloggen 5 2. Navigatie 6 3. SKOZapp beheren 7 3.1 Profiel wijzigen 7 3.2 Groep selecteren 7 3.3 Groepsnieuws 8 3.4 Berichten 9 3.5 Fotoalbums

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL RDS (Remote Desktop Services) Inloggen Surf naar https://mail.hvzfluvia.be/owa Druk op enter Dit scherm verschijnt: Vul in het vak domein\gebruiker je log-in gegevens in. Dit

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

6 Proeven van Pinterest

6 Proeven van Pinterest 6 Proeven van Pinterest 1. Beginnen met Pinterest Het is zo ver. Je gaat aan de slag met de eerste van de vijf stappen van PIN IT! De eerste stap om te komen tot een Pinterest strategie die werkt voor

Nadere informatie

Inleiding. 1. Wat is de community? 2. Hoe is de community te vinden?

Inleiding. 1. Wat is de community? 2. Hoe is de community te vinden? Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 1. Wat is de community?... 2 2. Hoe is de community te vinden?... 2 Navigatie door de community... 3 1. Inloggen... 3 2. Profielinstellingen... 3 3. Groepen... 5 Veel

Nadere informatie

InLeIDInG. account aanmaken

InLeIDInG. account aanmaken InLeIDInG Je staat op het punt aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje op onze website: een virtuele plek om met vrijwilligers in contact te komen, je organisatie te promoten, kennis te delen,

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

HANDLEIDING - MODERATOR

HANDLEIDING - MODERATOR HANDLEIDING - MODERATOR INHOUD Basistaken in schema... 3 Inloggen en uitloggen... 6 Aanmelden bij de Acadin leeromgeving... 6 Afmelden... 7 Gebruikers administreren... 8 Gegevens van leerlingen en begeleiders

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Qlik Sense Cloud. Qlik Sense 2.0.2 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden.

Qlik Sense Cloud. Qlik Sense 2.0.2 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik Sense Cloud Qlik Sense 2.0.2 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik, QlikTech, Qlik

Nadere informatie

Hoe maak ik een account aan op Twitter?

Hoe maak ik een account aan op Twitter? Hoe maak ik een account aan op Twitter? Met deze stappen voltooid u het aanmaken van uw eigen Twitter account. STAP 1 Ga naar twitter.com. Zoals u hieronder ziet, bent u op de startpagina van het kanaal.

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

Kaart maken met Google Maps

Kaart maken met Google Maps Kaart maken met Google Maps Open https://mapsengine.google.com/map/ en log in met je Google account. Klik op 'Nieuwe kaart maken'. Page 1 Je kaart een naam geven Klik op 'Naamloze kaart' linksboven. Een

Nadere informatie

Inloggen op intranet? Of je wachtwoord wijzigen? Lees hier hoe je dat doet!

Inloggen op intranet? Of je wachtwoord wijzigen? Lees hier hoe je dat doet! Inloggen op intranet? Of je wachtwoord wijzigen? Lees hier hoe je dat doet! In deze handleiding is beschreven: 1. Voor wie is deze handleiding? 2. Hoe log je de eerste keer in? 3. Wachtwoord kwijt? 4.

Nadere informatie

Handleiding Cursisten

Handleiding Cursisten Handleiding Cursisten Inloggen op de cursus... 2 Inloggen:... 2 Wachtwoord vergeten:... 2 Profielpagina... 3 Profiel aanpassen:... 3 Profielfoto gebruiken:... 3 Berichten... 4 Berichten:... 4 Berichten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App Inhoudsopgave Inleiding... 2 Inloggen OWA... 3 Mail ontvangen/bekijken... 6 Mail versturen... 9 Afspraak in agenda plaatsen... 12 Agenda s openen... 13 Mail installeren op jouw mobiele apparaat... 14 Inleiding

Nadere informatie

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten Google Drive Deel 2 documenten I) Wat? 1) De meeste mensen bewerken teksten in de tekstverwerker Word van Microsoft Office. Het is echter ook mogelijk teksten op internet te bewerken en te bewaren. Het

Nadere informatie

Handleiding. RSS reader Feedly

Handleiding. RSS reader Feedly Handleiding RSS reader Feedly Wat is Feedly en waarom gebruiken? 3 Hoe aanloggen? 3 Hoe informatie toevoegen aan Feedly 4 Berichten lezen & delen 8 Hoe Feedly organiseren 10 2 Wat is Feedly en waarom gebruiken?

Nadere informatie

Handleiding Office 365 en Office 2016

Handleiding Office 365 en Office 2016 Handleiding Office 365 en Office 2016 Versie: juli 2017 1 Inhoudsopgave Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 Eerst een korte kennismaking met Office 365... 4 Wat je moet weten voordat je gaat installeren?...

Nadere informatie

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN E-MAILEN MET OUTLOOK Emailen met Outlook Op www.seniorenweb.nl vind je tips en trics over het werken met Outlook. Op http://www.gratiscursus.be/outlook_2010/ staat een gratis cursus Outlook. Beiden zijn

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Op dit moment zijn er drie agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande drie zijn:

Op dit moment zijn er drie agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande drie zijn: Hoe werkt het? Welkom op deze website, voor ondernemersnetwerken in agrarisch Nederland. Je vindt hier kennis en informatie uit verschillende agrarische sectoren en je kunt netwerken met collega s, adviseurs

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Handleiding Melkvee Connect

Handleiding Melkvee Connect Handleiding Melkvee Connect Inhoudsopgave 1. Wat kun je ermee en hoe werkt het?... 1 2. Je eigen account bewerken... 2 3. Deelnemen aan een netwerk... 4 4. Een netwerk starten... 6 5. Nieuwsberichten plaatsen...

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

Instructie. SimPC Webmail. Algemene versie 1.1. Ga verder naar bladzijde 2

Instructie. SimPC Webmail. Algemene versie 1.1. Ga verder naar bladzijde 2 Instructie SimPC Webmail Algemene versie 1.1 Ga verder naar bladzijde 2 Stap 1 Algemeen overzicht van de webmail Eenmaal ingelogd, is het scherm van SimPC webmail verdeeld in verschillende onderdelen die

Nadere informatie

Snel van start met Pinterest?

Snel van start met Pinterest? Handleiding Snel van start met Pinterest? Een foto zegt meer dan duizend woorden. Het klinkt als een cliché, maar klopt wel. Bij Pinterest draait het allemaal om deze foto s. Met dit platform verzamel

Nadere informatie

Privacy instellen Facebook. Klik op het haaientandje rechts naast Startpagina en kies voor Privacyinstellingen

Privacy instellen Facebook. Klik op het haaientandje rechts naast Startpagina en kies voor Privacyinstellingen Klik op het haaientandje rechts naast Startpagina en kies voor Privacyinstellingen Kies in dit venster voor de middelste optie: Vrienden Instellingen over hoe je op Facebook gevonden kan worden en wat

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van

Handleiding voor het gebruik van Handleiding voor het gebruik van INHOUDSOPGAVE INLOGGEN 2 UITLOGGEN 3 BELANGRIJKE WETENSWAARDIGHEDEN 4 PROFIELFOTO INSTELLEN 5 EEN ELEMENT MAKEN, AANPASSEN EN VERWIJDEREN 6 FOTO OF VIDEO DEFINITIEF VERWIJDEREN

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw iphone of ipad instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw

Nadere informatie

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9 Inhoud: Inloggen blz 3 Artikel invoeren blz 4 Werkbalk Tekst blz 6 Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu Externe link invoeren blz 9 Afbeelding invoeren blz 10 - uit de map Mijn afbeeldingen

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl

Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl Rechtstreekse link naar de ondernemerspagina Aanmaken account in database U bevindt zich op de ondernemerspagina Een nieuw account aanmaken Inlog als u al een

Nadere informatie

Inleiding en quick start handleiding

Inleiding en quick start handleiding Welkom Inleiding en quick start handleiding Versie 1.3 P 1 Voor dat u begint Deze handleiding laat u in het kort zien hoe u met MaxClass start, hoe u mensen uitnodigt en wat de verschillende functies zijn.

Nadere informatie

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6 Inhoudsopgave Uitnodiging e-mail... 3 Profiel invullen... 4 Tijdlijnen... 6 Persoonlijke tijdlijn... 6 Groepstijdlijn... 8 Privéberichten... 10 Vermeldingen... 10 Notificaties... 10 Mediabibliotheek...

Nadere informatie

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken Handleiding Speakap De VVCZ maakt gebruik van een netwerk van Speakap om informatie en ervaringen te delen. Met Speakap kunt u: nieuwsberichten van de VVCZ ontvangen in groepen specifieke onderwerpen bespreken

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Inhoud Aanmelden eerste keer... 3

Inhoud Aanmelden eerste keer... 3 Inhoud Aanmelden eerste keer... 3 Profiel invullen... 4 Hoe vinden andere zorgverleners mij?... 6 Andere zorgverleners zoeken... 6 Conversatie starten vanuit een groep... 7 Communiceren met niet zorgverleners

Nadere informatie

Leer- en oefenbundel voor het 4 de leerjaar

Leer- en oefenbundel voor het 4 de leerjaar Naam: Klas: Nr.: 2015-2016 Leer- en oefenbundel voor het 4 de leerjaar E-Project Scholengemeenschap Gemeentelijk Onderwijs Zwevegem ICT-coördinator Ine Vanhoe Inhoud: 1 Leuk op internet 2 Veilig op het

Nadere informatie

versie oktober 2018 SNELSTARTGIDS SHOP.SLIGRO-ISPC.BE

versie oktober 2018 SNELSTARTGIDS SHOP.SLIGRO-ISPC.BE versie oktober 2018 SNELSTARTGIDS SHOP.SLIGRO-ISPC.BE 1 EERSTE KEER INLOGGEN Heb jij inloggegevens van ons ontvangen? Dan ben je klaar om het platform te gaan gebruiken. 1. Open de e-mail met inloggegevens

Nadere informatie

Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf?

Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf? ! Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf? Inleiding Tegenwoordig hebben veel bedrijven een eigen Facebookpagina. Waarom? Facebook is een groeiend social media. Het heeft nu over de hele wereld

Nadere informatie

Aan de slag met internet

Aan de slag met internet Aan de slag met internet Titel Aan de slag met internet Eerste druk December 2017 De module Aan de slag met Internet is een onderdeel van de WERK-portal.nl. De WERKportal.nl is een product van SBCM en

Nadere informatie

Snelstart Onderwijspeil

Snelstart Onderwijspeil Snelstart Onderwijspeil Inhoud INLOGGEN... 2 STARTEN NIEUW ONDERZOEK... 3 VRAGEN TOEVOEGEN... 4 VRAGEN TOEVOEGEN AAN BESTAAND ONDERZOEK... 7 VRAGENLIJST VERSTUREN... 8 ONDERZOEK VERSPREIDEN EN E-MAILLIJST

Nadere informatie

Introductiehandleiding Website Dussense Boys

Introductiehandleiding Website Dussense Boys Introductiehandleiding Website Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 3 Uitloggen

Nadere informatie

Handleiding. Online IDC-leden account www.industrialdesigncenter.nl. [ versie 1.0 ]

Handleiding. Online IDC-leden account www.industrialdesigncenter.nl. [ versie 1.0 ] Handleiding Online IDC-leden account www.industrialdesigncenter.nl [ versie 1.0 ] 2 Handleiding Online IDC-leden account INHOUD 1. Start...4 2. Dashboard...6 3. Uw profiel...7 4. Profiel aanpassen...8

Nadere informatie

Handleiding app Sportlinked

Handleiding app Sportlinked Handleiding app Sportlinked Inhoud App installeren en downloaden... 2 Account aanmaken... 2 Menu... 5 Persoonlijke instellingen... 6 Team(s) als favoriet instellen... 6 Privacy instellingen aanpassen...

Nadere informatie

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix Weebly Inhoud 1 Starten met Weebly... 3 1.1 Aanmelden / Inloggen... 3 1.2 Website aanmaken... 3 1.2.1 Eerste website... 3 1.2.2 Tweede website... 5 2 : basis... 6 2.1 Elementen op een pagina... 6 2.1.1

Nadere informatie

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor zorgverleners

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor zorgverleners Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor zorgverleners Stap 1: Inloggen en profiel aanmaken op MijnZorgnet Stap 2: De onderdelen in uw zorgverlenerprofiel Stap

Nadere informatie

Handleiding JOIN NOW

Handleiding JOIN NOW Handleiding JOIN NOW Inleiding JOIN NOW is het hulpprogramma waarmee rechtstreeks bestanden vanuit de Microsoft Office applicaties kunnen worden opgeslagen in JOIN het document management systeem dat we

Nadere informatie

HANDLEIDING 1. Eerste keer aanmelden op de website 2. Inloggen op de website 3. Een verhaal plaatsen 4. Een foto plaatsen 5. Een verhaal bewerken 1 december 2017 1. EERSTE KEER AANMELDEN OP DE WEBSITE

Nadere informatie

Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016

Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016 Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016 INHOUDSOPGAVE 1.0 GOOGLE CHROME 2 1.1 Computer 2 1.2 Android device 2 1.3 iphone of ipad 2 2.0

Nadere informatie

Internet Explorer 7 (IE7)

Internet Explorer 7 (IE7) Internet Explorer 7 (IE7) 1. HET VENSTER Het venster van Internet Explorer 7 ziet er als volgt uit: Het venster bestaat uit volgende onderdelen: De knoppen Volgende en Vorige. Adresbalk hierin vullen we

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

Google Drive Deel 1 bestanden uploaden en delen met anderen

Google Drive Deel 1 bestanden uploaden en delen met anderen Google Drive Deel 1 bestanden uploaden en delen met anderen I) Wat? 1) documenten maken 2) meer dan 30 andere bestandstypen (vb worddocument, mp3, ) opslaan en vervolgens bestanden openen en delen vanaf

Nadere informatie