SCHOOLREGLEMENT ST.-PIUS X SCHOOL TE ANTWERPEN. Afdeling van de VZW Onze-Lieve-Vrouw van de Goede Hoop School. Hemelstraat Antwerpen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SCHOOLREGLEMENT ST.-PIUS X SCHOOL TE ANTWERPEN. Afdeling van de VZW Onze-Lieve-Vrouw van de Goede Hoop School. Hemelstraat Antwerpen"

Transcriptie

1 SCHOOLREGLEMENT ST.-PIUS X SCHOOL TE ANTWERPEN Afdeling van de VZW Onze-Lieve-Vrouw van de Goede Hoop School Hemelstraat Antwerpen Tel.: Fax: mdc@stpiusx.be Onderwijs Gemengd onderwijs voor: - Kleuterklas vanaf de leeftijd van 4 jaar (2 e kleuterklas); - Basisonderwijs: 1 e tot en met het 6 e leerjaar. Uurregeling De aanmeldingsprocedure voor de school bestaat minstens uit twee delen: de samenstelling van het dossier van de kandidaat-leerling en een gesprek tussen de ouders en de directie. Indien nodig kan nog een derde deel, het toelatingsexamen, geëist worden. Het dossier voor de inschrijving bestaat uit volgende zaken: 1. Het rapport van het vorige of lopende schooljaar 2. Alle CLB-verslagen 3. Schoolagenda, boeken en schriften van het vorige schooljaar (enkel bij inschrijving in de lagere school en vanaf het tweede leerjaar) Tijdens het intake-gesprek met de directeur en eventueel de klasleraar wordt het ingediende dossier overlopen en wordt gepeild naar de motieven van de ouders om hun kind in te schrijven en de hun bereidheid om mee te werken aan het schoolproject. Tevens wordt het niveau van de leerling vergeleken met het schoolniveau en worden indien nodig afspraken tot bijwerken gemaakt. Als dit uit het intake-gesprek nodig blijkt kan de inschrijving afhankelijk gemaakt worden van het slagen voor bepaalde Uurregeling: laatkomers en afwezigen Voor het basisonderwijs gaan de lessen door op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.25u tot 15.45u. De kinderen dienen ten laatste om 8.20u aanwezig te zijn. Elke familie dient er goed op te

2 letten om op tijd te komen gezien dit in het belang is van de kinderen. De school verzekert toezicht vanaf 8.15u. Vóór 8u15 en na 16u zijn de ouders volledig aansprakelijk voor hun kinderen. Zij worden gevraagd om de kinderen tot de school te brengen en de kinderen op te halen op de voorziene plaatsen. De leerling die te laat komt wordt verzocht zich mondeling te verontschuldigen bij de klastitularis. Bij het regelmatig te laat komen zonder geldige reden, kan een sanctie getroffen worden. Indien een leerling afwezig zal zijn, dienen de ouders de school te verwittigen voor aanvang van de lessen. Zij dienen de reden en de waarschijnlijke duur mee te delen en zijn verplicht een rechtvaardigingsbewijs voor te leggen wanneer de leerling terugkomt naar school of een medisch attest (verplicht in geval van een afwezigheid van drie of meer opeenvolgende dagen). Voor ziekte tot en met drie opeenvolgende kalenderdagen volstaat een briefje van de ouders. Dit kan slechts vier keer per schooljaar door de ouders zelf geschreven worden. Er zijn uiteraard gewettigde afwezigheden (zoals begrafenis, staking openbaar vervoer, overstroming, ). Middagmaal De middagmaaltijden worden genomen op school. De kinderen brengen hun boterhammen mee of eten warm (op voorhand aan de directeur verwittigen zodat de keuken er op ingesteld is). Per gebruikte warme maaltijd wordt er 4 vergoeding gevraagd. De knapzak bestaat uit een goed gesloten boterhammendoos met vermelding van de naam van de leerling. Het 10 uurtje wordt genomen tijdens de recreatie. Wij vragen de ouders om geen snoep noch chocolade mee te geven. Kauwgom is verboden op school.

3 Uniform en voorkomen De leerlingen komen verzorgd en gewassen in proper en perfect uniform naar school. Door dit uniform wil de school zorgen voor stijl, soberheid en samenhorigheid. Het uniform bestaat uit: JONGENS: - Donkerblauwe kniebroek. Gedurende de winter (tussen de Allerheiligen- en Paasvakantie) mag een lange donkerblauw, geklede broek. Geen jeans of enige fantasie; - Effen wit hemd(je) met chemisierkraag en bordeaux das; - Effen donkerblauwe pull met V-hals (winter) met FSSPX-embleem, met eventuele cardigan met knopen (geen rits); - Bordeaux baret; - De jongetjes van de kleuterklas dragen een donkerblauwe-hals pull met FSSPX embleem, in de zomer zonder mouwen en in de winter met lange mouwen - Eventueel debardeur; De haren van de jongens zijn kort (geen staart of vlechten of haren voor de ogen noch over de oren). MEISJES: - Donkerblauwe overgooier met FSSPX-embleem en bordeaux ceintuur; - Effen wit bloesje met chemisierkraag en bordeaux das; - Effen donkerblauwe of bordeaux das, cardigan met knopen, geen pull; - rijblijvend: zomer- of winterhoedje in bordeaux; - Haarlinten of spelden zijn wit of blauw, effen van kleur en sober. - Bordeaux baret - Rozenkrans Voor feesten ( feestuniform, waarvan u wordt verwittigd wanneer dit gedragen dient te worden): - Witte effen bloes of hemd, met lange mouwen, witte sportkousen of sokjes (zomer); jongens in korte broek. Lange losse haren, langer dan de schouders, worden gevlochten of samengebonden; geen haren in de ogen. Nuttig voorwerp: Het dragen van uitsluitend katholieke religieuze symbolen is toegelaten zonder dat dit er op bedoeld is om op te vallen (schapulier, kruisje, amulet, medaille ).

4 Opmerkingen: Het uniform wordt door alle leerlingen gedragen. Het uniform is steeds effen van kleur en éénkleurig. De leerlingen hebben niet het recht om waardevolle voorwerpen mee te nemen naar de school. Ingeval van verlies, diefstal of defect kan de school niet aansprakelijk gesteld worden. Het is strikt verboden, om om het even welk elektronisch apparaat mee te nemen (GSM, MP3, videospel, ). Zijn tevens verboden: spelen of boeken en alle andere voorwerpen die niet passen in het kader van de school of die niet gecontroleerd of goedgekeurd worden door de schooldirectie. Mantels en kleding mogen geen logo vermelden. Sport of gymschoenen zijn verboden. Samenwerking met de ouders Elke leerling zal in het bezit zijn van een klasagenda die zal dienen als band tussen de school en de ouders. De ouders zullen er de informatie in vinden over de school en eventuele mededeling door de klastitularis. De ouders dienen elke dag de klasagenda van hun kind af te tekenen en elke keer na te gaan of het huiswerk werd gemaakt en de lessen uit het hoofd zijn geleerd. De leerling die een niet-getekende klasagenda heeft, kan gesanctioneerd worden. De rapporten worden regelmatig uitgedeeld. Zij dienen de maandag daarop ondertekend door de ouders teruggebracht te worden. Indien er andere documenten ondertekend dienen te worden zal de klastitularis de ouders waarschuwen door middel van een mededeling in de klasagenda. Een school kan pas echt functioneren indien de ouders vertrouwen stellen in de schooldirectie en in de leraars. Dat betekent ook dat ingeval er een probleem rijst of er een vraag blijkt te zijn, een persoonlijk gesprek met de klastitularis wordt aanbevolen. Wij nodigen u dan ook uit om een afspraak te maken, indien mogelijk 24 uur op voorhand. De ouders zullen dan in alle openheid, eenvoudigheid, vertrouwen en discretie over de moeilijkheden kunnen spreken die ze ondervinden met hun kind. Het spreekt voor zich dat alles in het werk dient gesteld te worden om bij het kind achting en gehoorzaamheid aan het gezag bij te brengen. Bijgevolg rekenen we op de ouders om elke mogelijke kritiek op het gezag te vermijden in het bijzijn van de kinderen, voor hun eigen welzijn en voor de school.

5 Huiswerk en lessen Het huiswerk dient op vaste dagen, zoals vastgesteld door de leerkrachten, op straffe van sanctie (cfr. infra), afgegeven te worden, evenals alle andere mogelijke taken of van buiten te leren lessen. De ouders worden verzocht om rekening te houden met de door de leerkracht gegeven instructies. Iedere avond dienen de ouders thuis het huiswerk van hun kinderen op te volgen. Schoolbijdragen De schoolbijdragen zijn als volgt vastgesteld: Kleuter- en Basisonderwijs: 100 EUR per maand voor het eerste kind, te betalen gedurende 10 maanden per schooljaar (september tot en met juni); 50 EUR per maand voor het tweede kind en alle volgende kinderen, gedurende 10 maanden per schooljaar (september tot en met juni). De schoolbijdragen worden geregeld binnen de eerste 15 dagen van elke maand door overschrijving op BE van de St.Pius X - School, Hemelstraat 21-23, 2018 Antwerpen, bij voorkeur middels doorlopende opdracht. Indien dit bedrag niet voor de 15 e van de maand is betaald wordt een eerste aanmaning verstuurd. Indien de schoolbijdragen niet betaald worden voor het einde van de maand, heeft de directie het recht om de toelating van de leerling, waarop de schoolbijdrage betrekking heeft, te weigeren. Deze sanctie wordt opgeheven wanneer de schoolbijdrage is betaald. De ouders die wensen de bijdrage in baar geld te betalen krijgen een ontvangstbewijs. In geval van financiële moeilijkheden in de loop van het schooljaar, nemen de ouders contact op met de directeur die de nodige maatregelen zal nemen om de financiële situatie i.v.m. de schoolbijdragen te regulariseren (vermindering van bijdrage, kredietopening, afbetalingsplan, ). De bijkomende kosten dekken het schoolmeubilair, de handboeken, het pedagogisch materiaal, de voorwerpen die door de school aan de kinderen worden geleend. Zij variëren in functie van elke klas en worden gefactureerd in het begin van het schooljaar. De financiële kwestie mag geen hindernis betekenen om niet toegelaten te worden tot de school. Om die reden wordt in een peetouderplan door de school voorzien. Schoolbeurzen kunnen aangevraagd worden. Daarvoor kan een aanvraag ingediend worden bij de Vereniging ter Ondersteuning van Katholieke Scholen ( VZW APEC ), in te dienen via de directeur van de school. Sancties Elke overtreding van het schoolreglement kan aanleiding geven tot een sanctie. Deze overtredingen kunnen ingedeeld worden in drie types:

6 1. Zeer ernstige fouten: geven aanleiding tot een onmiddellijke verwijdering uit de school (fysiek geweld, ernstige inbreuk tegen de moraal, ) 2. Ernstige fouten: geven aanleiding tot het voorkomen bij de directeur (diefstal, ernstig bedrog,...) De directeur is gemachtigd om te beslissen over problemen die het gevolg zijn van het niet respecteren van de gedragsregels. 3. De lichtere fouten. De disciplinaire sancties zijn: - Herstel van de fout; - Werk voor het algemeen belang; - Waarschuwing van de directeur (de derde waarschuwing is de schorsing van de leerling); - Waarschuwing van de directeur; - Verwijdering uit de school voor drie dagen of definitieve verwijdering; - Studiewerk van twee uren op woensdag. Bijzonderheden Om redenen van het specifieke katholieke karakter van de school, vragen wij dat de gezinnen hun zondagsplicht houden in een kapel van de FSSPX en dat de leerlingen bovendien aanwezig zijn op bepaalde religieuze feestdagen die in de week (kunnen) vallen: Aswoensdag, het feest van St-Jozef, Witte donderdag, Goede Vrijdag en Sacramentsdag, feest Don Bosco, feest Heilige Victoria. Het spreekt voor zich dat de schoolmis (op donderdagochtend) een belangrijk moment van de schoolweek is. De ouders worden dan ook ten zeerste aangemoedigd hierbij zoveel als mogelijk aanwezig te zijn. De leerlingen van het eerste leerjaar worden voorbereid op hun eerste communie in het kader van het godsdienstonderwijs en doen hun eerste communie in de Kapel van het Allerheiligste Sacrament. De specificiteit van onze school vraagt een extra engagement van de gezinnen en heel specifiek van de ouders. Naast de financiële bijdrage en de plicht om de vooruitgang van uw kinderen te bewaken en indien nodig zelf bij te (laten) sturen verwachten we een extra engagement van de ouders bij speciale gelegenheden zoals fondsenwervingsactiviteiten ten bate van de school, het schoolfeest, de Vlaamse Kermis, de Sacramentsprocessie etc. Om redenen van geweld en immoraliteit op de televisie, op DVD s, videospelletjes en het internet en om intellectuele luiheid te vermijden vragen wij dat de kinderen die naar de school gaan slechts uitzonderlijk en met toezicht toegang hebben tot deze media. Handtekening van de ouders: (gelezen en goedgekeurd)

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG September 2016 November 2017 Januari 2018 1. Algemene informatie 1.1 Organisator Huishoudelijk reglement: NASCHOOLSE KINDEROPVANG BASISSCHOOL HET LAAR GO! Basisschool

Nadere informatie

Ondergetekende, ouder van... (naam en voornaam)... (klas) verklaart hierbij dat zijn/haar kind niet op school aanwezig was

Ondergetekende, ouder van... (naam en voornaam)... (klas) verklaart hierbij dat zijn/haar kind niet op school aanwezig was AFWEZIGHEIDSBRIEFJE: 1 Ondergetekende, ouder van... AFWEZIGHEIDSBRIEFJE: 2 Ondergetekende, ouder van... AFWEZIGHEIDSBRIEFJE: 3 Ondergetekende, ouder van... AFWEZIGHEIDSBRIEFJE: 4 Ondergetekende, ouder

Nadere informatie

SINT-PIETERSINSTITUUT

SINT-PIETERSINSTITUUT vzw Katholiek Onderwijs Regio Turnhout SINT-PIETERSINSTITUUT Jubileumlaan 1-2300 TURNHOUT tel. 014 63 99 11 - fax 014 63 99 12 info@sint-pietersinstituut.be - www.sint-pietersinstituut.be Turnhout, 23

Nadere informatie

AFSPRAKENNOTA. 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken

AFSPRAKENNOTA. 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken AFSPRAKENNOTA 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken 1 Regelmatige leerling Een leerplichtige leerling die ingeschreven is in onze school moet, behoudens gewettigde afwezigheid, aanwezig zijn

Nadere informatie

De proefwerkenperiode praktisch bekeken.

De proefwerkenperiode praktisch bekeken. De proefwerkenperiode praktisch bekeken. Waar vind ik de proefwerkenregeling en de lokaalverdeling? De proefwerkenregeling en de lokaalverdeling vind je op smartschool en hangt uit op de speelplaats. (college

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG BSGO! HET LAAR HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG Januari 2015 1. Algemene informatie 1.1 Organisator Huishoudelijk reglement: NASCHOOLSE KINDEROPVANG BASISSCHOOL HET LAAR BSGO! Het Laar Laarstraat

Nadere informatie

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/ Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/538.54.52 www.bsgodebron.be bs.sint-gillis@rago.be Vestiging Besme Besmelaan 113 1190 Vorst 02/343.77.03 Inhoudstabel 1. Voorwoord 2. Voorstelling

Nadere informatie

Voor- en naschoolse kinderopvang

Voor- en naschoolse kinderopvang Voor- en naschoolse kinderopvang Geachte ouders, Naast het toezicht van de leerkrachten voorziet de school een bijkomende BETALENDE kinderopvang waar uw kind gebruik kan van maken. s morgens vanaf 6u30

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Instemming met het schoolreglement en pedagogisch project

Instemming met het schoolreglement en pedagogisch project GO! Onderwijs van de Vlaam se Gemeenschap Instemming met het schoolreglement en pedagogisch project Ondergetekenden (naam ouder(s)) en (naam van de leerling(e)), uit klas van school bevestigen hierbij

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong Beste ouders, De zomervakantie loopt stilaan ten einde Wij hopen dan ook dat jullie genoten hebben van een deugddoende vakantie. KALENDER Opendeurdag 31.08.2013 van 13u30 15u30

Nadere informatie

Regio, locatie en contactgegevens van onze school

Regio, locatie en contactgegevens van onze school Regio, locatie en contactgegevens van onze school De volgende gemeenten en deelgemeenten behoren geheel of gedeeltelijk tot de regio van onze school : Beringen, Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Paal, Koersel,

Nadere informatie

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud Jaarthema 2017-2018 De Lettertuin kleurt goud Beste ouders, Welkom in onze school! Onze school bestaat dit schooljaar 50-jaar en dit vieren we een heel jaar lang. Verdere info volgt nog! Begin-en einduren

Nadere informatie

Gelieve dit blad in te vullen en te ondertekenen en ten laatste tegen donderdag 6 september terug mee te geven met uw kind. Blad niet knippen aub!

Gelieve dit blad in te vullen en te ondertekenen en ten laatste tegen donderdag 6 september terug mee te geven met uw kind. Blad niet knippen aub! Gelieve dit blad in te vullen en te ondertekenen en ten laatste tegen donderdag 6 september terug mee te geven met uw kind. Blad niet knippen aub! Naam:... Klas:.. 1. Bestelling warme maaltijden en drankjes

Nadere informatie

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2014-2015

Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2014-2015 Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2014-2015 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Jaarthema = Jij kleurt De Lettertuin Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien en juf. Hilde K1 : juf. Annick

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2015

NIEUWSBRIEF september 2015 Gesubsidieerde Gemeentelijke Basisschool Kleine Kouterstraat 1 9290 Uitbergen Tel : 09/367 50 88 e-mail : directie@gemeenteschooluitbergen.be secretariaat@gemeenteschooluitbergen.be Beste ouders en leerlingen,

Nadere informatie

Wanneer begint de leerplicht? Is leerplicht hetzelfde als schoolplicht?

Wanneer begint de leerplicht? Is leerplicht hetzelfde als schoolplicht? eer licht Vanaf welke leeftijd moet je naar school en wanneer mag je er van af? Mag je een dag thuis blijven als je ouders dat goed vinden? Moet je altijd een briefje van de dokter hebben als je ziek bent?

Nadere informatie

Uw kind kan enkel gewettigd afwezig zijn in de volgende situaties:

Uw kind kan enkel gewettigd afwezig zijn in de volgende situaties: Beste ouder, De Belgische leerplichtwet bepaalt dat uw kind leerplichtig is vanaf 1 september van het kalenderjaar waarin het zes wordt. Dit is dus ook van toepassing op leerlingen die, wegens verlengd

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R TWEEDE GRAAD Kortemark november 2015 Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen. I N F O R

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw In opdracht van het gemeentebestuur van Machelen organiseert Infano vzw de vooren naschoolse kinderopvang in de school van uw kind. In deze brochure

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement TURNKRING RUST ROEST s-gravenwezel Schilde Huishoudelijk Reglement 1. Algemeenheden Artikel 1. Onderhavig reglement regelt het dagelijks bestuur van de vereniging s-gravenwezel-schilde. Artikel 2. Ieder

Nadere informatie

Wanneer begint de leerplicht? Is leerplicht hetzelfde als schoolplicht?

Wanneer begint de leerplicht? Is leerplicht hetzelfde als schoolplicht? leer plicht Vanaf welke leeftijd moet je naar school en wanneer mag je er van af? Mag je een dag thuis blijven als je ouders dat goed vinden? Moet je altijd een briefje van de dokter hebben als je ziek

Nadere informatie

Oudercomité en Vriendenkring

Oudercomité en Vriendenkring Oudercomité en Vriendenkring In Ons Kasteeltje hebben we een enthousiast oudercomité. De voorzitter is mevrouw Goedele Vanholme, telefoonnummer 0475/91 48 91. In de Wijkschool t Paradijs hebben we een

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong Beste ouders, De eerste schooldag zit er weeral op KALENDER Terug naar school 02.09.2013 Infoavond Wijk: 05.09.2013 18u00 Hoofdgebouw: 05.09.2013 19u00 Schoolteamvergadering 10.09.2013

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO ALG 09 - /5-09-203 BO Hoofdzetel Locatie buitenschoolse opvang: Essen Kapellen Brecht Hofstraat 4 Kapelsestraat 37 Leopoldstraat 5 290 Essen 2950 Kapellen 2960 St Lenaarts 03/664.87.23 GSM 0470 0 80 55

Nadere informatie

Afwezigheden van leerplichtige leerlingen in het basisonderwijs schema voor leerkrachten

Afwezigheden van leerplichtige leerlingen in het basisonderwijs schema voor leerkrachten Afwezigheden van leerplichtige leerlingen in het basisonderwijs schema voor leerkrachten eden van afwezigheid uur Leerling of ouder bezorgt Code Opmerking/uitleg Ziekte Tot en met 3 opeenvolgende kalenderdagen

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen f De Zeppelin Boelarestraat 1-9500 Geraardsbergen 054/41.41.40 vbs.catharinacollege@skynet.be christa.dg@skynet.be Directie: Mevr. Christa De Gauquier 0471 32 19 97 1 ste kleuterklas: juf Nancy 2 de kleuterklas:

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 GKS ONDERSTEBOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG Toelichting Het huishoudelijk reglement voor- en naschoolse opvang

Nadere informatie

Brochure infoavond 2015-2016

Brochure infoavond 2015-2016 VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2015-2016 5 de leerjaar 5A Juf Silvie Wellens SilvieWellens@debasisduffel.be

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind 2 Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

Brochure infoavond

Brochure infoavond VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2016-2017 5 de leerjaar 5A Juf Silvie Wellens silviewellens@debasisduffel.be

Nadere informatie

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school!

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

Instemming met het schoolreglement en pedagogisch project 2017

Instemming met het schoolreglement en pedagogisch project 2017 Instemming met het schoolreglement en pedagogisch project 2017 Ondergetekenden (naam ouder(s)) en (naam van de leerling(e)), uit klas van school bevestigen hierbij het schoolreglement en het pedagogisch

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

Regio, locatie en contactgegevens van onze school

Regio, locatie en contactgegevens van onze school Regio, locatie en contactgegevens van onze school De volgende gemeenten en deelgemeenten behoren geheel of gedeeltelijk tot de regio van onze school : Beringen, Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Paal, Koersel,

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang Schooljaar 2019-2020 2,5 tot 12 jarigen In opdracht van de Don Bosco te Sint Pieters Leeuw verzorgt Infano vzw de voor- en naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan

Nadere informatie

Heilig-Grafinstituut. internaatsreglement. (1 september 2013)

Heilig-Grafinstituut. internaatsreglement. (1 september 2013) Heilig-Grafinstituut internaatsreglement (1 september 2013) Inleiding Al ruim driehonderd jaar biedt het Heilig Graf in Turnhout internaat voor meisjes aan. Als interne van deze school behoor je dan ook

Nadere informatie

Afsprakenkader tussen de VGC Onderwijsinstelling en de ouders van haar leerlingen. Afspraken busvervoer ouders Schooljaar

Afsprakenkader tussen de VGC Onderwijsinstelling en de ouders van haar leerlingen. Afspraken busvervoer ouders Schooljaar Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20162017-0836 19-06-2017 BIJLAGE Bijlage nr. 5 Afsprakenkader tussen de VGC Onderwijsinstelling en de ouders van haar leerlingen Afspraken busvervoer ouders

Nadere informatie

Vakantiegroet van de directie

Vakantiegroet van de directie Vakantiegroet van de directie Beste leerling De vakantie is nog niet voorbij en toch krijg je al nieuws uit de school. Stilaan komt hier alles opnieuw op gang, maar voor jou mag de vakantiestemming gelukkig

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

ZEER BELANGRIJK! Afspraken en regelgeving betreffende de leerplicht en afwezigheden.

ZEER BELANGRIJK! Afspraken en regelgeving betreffende de leerplicht en afwezigheden. ZEER BELANGRIJK! Afspraken en regelgeving betreffende de leerplicht en afwezigheden. BS De Eik Zonneveldweg 9, 3830 Wellen Tel: 012/67.24.40 Fax: 012/67.24.41 Beste ouders, Gelieve, in uw eigenbelang,

Nadere informatie

De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u.

De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u. Openingsuren- tarieven De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u. Tarieven 0,74 per begonnen halfuur

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang R Van Belleschool te Anderlecht

Infobrochure schoolopvang R Van Belleschool te Anderlecht Infobrochure schoolopvang R Van Belleschool te Anderlecht In opdracht van de R Van Belleschool verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van uw kind. In deze brochure vindt u alvast

Nadere informatie

Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar

Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar Kapelle-op-den-Bos 2015-06-02 Aan de ouders van de leerlingen van het 5 de jaar Beste ouders Geachte mevrouw, mijnheer Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

AFWEZIGHEDEN VAN LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS Schema - LEERKRACHT

AFWEZIGHEDEN VAN LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS Schema - LEERKRACHT AFWEZIGHEDEN VAN LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS Schema - LEERKRACHT Referenties: omzendbrieven BaO/2002/11 (Afwezigheden van leerlingen in het Basisonderwijs) BaO/2006/4 (Controle van de leerlingen in

Nadere informatie

Uittreksel verkorte versie schoolreglement

Uittreksel verkorte versie schoolreglement Uittreksel verkorte versie schoolreglement Beste ouders, Deze bijlage is een uittreksel, met de meeste praktische afspraken die op onze school toegepast worden, uit het volledige schoolreglement van onze

Nadere informatie

In opdracht van de school Sint-Victor te Alsemberg verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang.

In opdracht van de school Sint-Victor te Alsemberg verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang. Infobrochure schoolopvang Sint-Victor te Alsemberg In opdracht van de school Sint-Victor te Alsemberg verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang. In deze brochure vind je alvast meer informatie.

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang 2018 2019 2,5 tot 12 jarigen In opdracht van de gemeente Londerzeel verzorgt Infano vzw de voor- en naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan u meer informatie terugvinden.

Nadere informatie

Beste leerling. Alvast tot eind augustus! Kathleen De Goignies. Directeur

Beste leerling. Alvast tot eind augustus! Kathleen De Goignies. Directeur Beste leerling De vakantie is nog niet voorbij en toch krijg je al nieuws uit de school. Stilaan komt hier alles opnieuw op gang, maar voor jou mag de vakantiestemming gelukkig nog even duren Via deze

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang (TSO)

Tussen Schoolse Opvang (TSO) Aalsmeer, juni 2015 Tussen Schoolse Opvang (TSO) Deze brief gaat over de TSO in het schooljaar 2015-2016. Via de aanmeldstrook kunt u zich inschrijven voor de TSO na de zomervakantie. Dit geldt voor alle

Nadere informatie

SAMEN SCHOOL MAKEN. Huiswerkbeleid van VIA Basisschool Onze-Lieve-Vrouw

SAMEN SCHOOL MAKEN. Huiswerkbeleid van VIA Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Huiswerk is SAMEN SCHOOL MAKEN Huiswerkbeleid van VIA Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Huiswerk is het uitvoeren van opdrachten buiten klasverband. Goed huiswerk ligt in het verlengde van het leerproces dat

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT & ALGEMENE INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT & ALGEMENE INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT & ALGEMENE INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN 2015-16 INSCHRIJVINGEN Uw inschrijving is definitief na het invullen van het inschrijvingsformulier en het betalen van het inschrijvingsgeld.

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang 2018 2019 2,5 tot 12 jarigen Infano vzw verzorgt de voor- en naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan u meer informatie terugvinden. Heeft u nog vragen, dan kan u

Nadere informatie

Je kunt je kind inschrijven op onze school:

Je kunt je kind inschrijven op onze school: Inschrijving 1.Hoe en wanneer Je kunt je kind inschrijven op onze school: op de opendeurdagen op de schooldagen tussen 9 uur en 12 uur op werkdagen van 1 tot 3 juli en vanaf 24 augustus tussen 9 uur en

Nadere informatie

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Dilbeek, 1 maart 2013 Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit trimester.

Nadere informatie

De manier waarop de informatie doorstroomt binnen onze school en naar de verschillende externe medewerkers is van essentieel belang voor de sfeer en

De manier waarop de informatie doorstroomt binnen onze school en naar de verschillende externe medewerkers is van essentieel belang voor de sfeer en De manier waarop de informatie doorstroomt binnen onze school en naar de verschillende externe medewerkers is van essentieel belang voor de sfeer en de professionele cultuur. We geven in dit onderdeel

Nadere informatie

AFWEZIGHEDEN VAN LEERPLICHTIGE LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS Schema - LEERKRACHT

AFWEZIGHEDEN VAN LEERPLICHTIGE LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS Schema - LEERKRACHT AFWEZIGHEDEN VAN LEERPLICHTIGE LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS Schema - LEERKRACHT Referenties: omzendbrieven BaO/2002/11 (Afwezigheden van leerlingen in het Basisonderwijs) BaO/2006/4 (Controle van de

Nadere informatie

Er is een nieuwe regelgeving in verband met de inschrijving van kinderen in het basisonderwijs "Inschrijvingsdecreet in het basisonderwijs".

Er is een nieuwe regelgeving in verband met de inschrijving van kinderen in het basisonderwijs Inschrijvingsdecreet in het basisonderwijs. Inschrijvingen voor het schooljaar 2018-2019 Er is een nieuwe regelgeving in verband met de inschrijving van kinderen in het basisonderwijs "Inschrijvingsdecreet in het basisonderwijs". Zoals u reeds in

Nadere informatie

Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016

Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016 Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016 BS. DE PIJL Creatieve Basisschool in de CAMPUS ATHENEUM ANTWERPEN Pijlstraat 2 2060 Antwerpen TEL: 03/232 71 50 FAX: 03/232 52 98 DE.PIJL@ANTWERPEN.BE www.depijl.be

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle In opdracht van de school GO Zilverberk verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van uw kind In deze brochure vindt u alvast meer informatie.

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang Schooljaar 2019-2020 2,5 tot 12 jarigen In opdracht van de Steinerschool te Anderlecht verzorgt Infano vzw de voor- en naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan u meer

Nadere informatie

fijne vakantie toegewenst vanwege het hele schoolteam directieteam

fijne vakantie toegewenst vanwege het hele schoolteam directieteam Basisschool Zilverenhoek bedankt voor het fijne, KUNSTIGE schooljaar! Geniet van de zomervakantie geniet van de kleine dingen, maak je niet druk om futiliteiten, wees zelf het zonnetje en vlieg er eens

Nadere informatie

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar Buggenhout, 29 mei 2019 Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar Beste ouder(s) Beste leerling(e) Stilaan nadert het einde van het schooljaar. Voor we hopelijk mogen genieten van

Nadere informatie

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN TOEZICHT NABEWAKING

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN TOEZICHT NABEWAKING 1 GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN Opening school (met toezicht) 8.00 u. Begin activiteit/lessen 8.40 u. Speeltijd 10.20 u. 10.35 u.

Nadere informatie

Protocol schorsing en verwijdering

Protocol schorsing en verwijdering Protocol schorsing en verwijdering Inleiding De directies van de scholen worden met enige regelmaat geconfronteerd met situaties die aanleiding kunnen geven tot het treffen van (disciplinaire) maatregelen

Nadere informatie

EEN SCHOOLEIGEN HUISWERKBELEID

EEN SCHOOLEIGEN HUISWERKBELEID Stationstraat 22, 8700 Tielt 051/406263 051/409943 hetspoor@kbo-tielt.be www.kbo-tielt.be/hetspoor EEN SCHOOLEIGEN HUISWERKBELEID (geïnspireerd op Huiswerk in de basisschool, van Ameye en Vanspauwen) Vooraf

Nadere informatie

Brochure infoavond

Brochure infoavond VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2016-2017 6 de leerjaar 6A Juf Yoni Hermans yonihermans@debasisduffel.be 6B

Nadere informatie

De proefwerkenperiode praktisch bekeken.

De proefwerkenperiode praktisch bekeken. De proefwerkenperiode praktisch bekeken. Waar vind ik de proefwerkenregeling en de lokaalverdeling? De proefwerkenregeling en de lokaalverdeling vind je op smartschool en hangt uit op de speelplaats. (college

Nadere informatie

Infobrochure

Infobrochure Infobrochure 2019-2020 1 Contactgegevens Buitengewoon lager onderwijs van het GO! Karel Keymolenstraat 35B 1750 Lennik secretariaat.lentekind@ringscholen.be zorg.lentekind@ringscholen.be 2 Team Directie

Nadere informatie

AFWEZIGHEDEN VAN LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS Schema - OUDERS

AFWEZIGHEDEN VAN LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS Schema - OUDERS AFWEZIGHEDEN VAN LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS Schema - OUDERS Referenties: omzendbrieven BaO/2002/11 (Afwezigheden van leerlingen in het Basisonderwijs) BaO/2000/9 (Controle van de leerlingen in het

Nadere informatie

VCLB. E. VCLB IN DE ZONNEWIJZER p. 2

VCLB. E. VCLB IN DE ZONNEWIJZER p. 2 VCLB E. VCLB IN DE ZONNEWIJZER p. 2 E.1 Werking van het CLB p. 2 E.2 Openingsuren van het centrum p. 3 E.3 Samenwerking met het Vrij Centrum voor Leerlingbegeleiding p. 3 E.4 Belangrijk voor leerlingen

Nadere informatie

BESTE OUDERS EN KINDEREN

BESTE OUDERS EN KINDEREN BESTE OUDERS EN KINDEREN WELKOM Kaoutar bij Juf Chandra Juf Nele: turnjuf voor de kleuters in vervanging van juf Janne Juf Ilse Rothier in vervanging van Juf Caroline Juf Tine zal binnenkort vervangen

Nadere informatie

LEZEN Toetstaak schoolreglement (Richtgraad 2.1)

LEZEN Toetstaak schoolreglement (Richtgraad 2.1) LEZEN Toetstaak schoolreglement (Richtgraad 2.1) Verspreid over de duur van de lessen Nederlands laat de taallesgever de cursisten een aantal keer deze toetstaak uitvoeren. Hij/zij kan een eventuele vooruitgang

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw In opdracht van het gemeentebestuur van Machelen organiseert Infano vzw de vooren naschoolse kinderopvang in de school van uw kind. In deze brochure

Nadere informatie

Bijlage uit ons schoolreglement, ter ondertekening van de ouder(s)/verantwoordelijke(n).

Bijlage uit ons schoolreglement, ter ondertekening van de ouder(s)/verantwoordelijke(n). Bijlage uit ons schoolreglement, ter ondertekening van de ouder(s)/verantwoordelijke(n). Toestemming publiceren van foto- of beeldmateriaal Bijlage 7 Toestemming om beeldmateriaal te maken Manitobalaan

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang GO BS De Leerboom

Infobrochure schoolopvang GO BS De Leerboom Infobrochure schoolopvang GO BS De Leerboom In opdracht van de GO BS De Leerboom verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van u kind. In deze brochure vind u alvast meer informatie.

Nadere informatie

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze 1AT 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Schoolagenda 10.10u Speeltijd 3de lesuur Bezinning 4de lesuur Afspraken 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Zoekspel 7de lesuur Zoekspel 14.35u Speeltijd 8ste lesuur

Nadere informatie

Het nieuwe topsportconvenant

Het nieuwe topsportconvenant Het nieuwe topsportconvenant Stéphanie PIEN Avocate Vanden Eynde Legal Avenue de la Toison d'or, 77 1060 Bruxelles Tél : + 32 / (0)2.290.04.00 Fax : +32 / (0)2.290.04.10 contact : sp@vdelegal.be Web site

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang Schooljaar 2019-2020 2,5 tot 12 jarigen In opdracht van gemeente Dilbeek verzorgt Infano vzw de vooren naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan u meer informatie terugvinden.

Nadere informatie

Straffe school! welke straffen zijn er. wat kan en wat kan niet? Wat zijn jouw rechten als leerling? SUPERTIP. Klachtenlijn 1

Straffe school! welke straffen zijn er. wat kan en wat kan niet? Wat zijn jouw rechten als leerling? SUPERTIP. Klachtenlijn 1 Straffe school! welke straffen zijn er wat kan en wat kan niet? Wat zijn jouw rechten als leerling? SUPERTIP Jij hebt rechten. En ook verantwoordelijkheden. In groep hou je rekening met elkaar en respecteer

Nadere informatie

O Mijn kind blijft op vaste dagen over. En wel op de volgende dagen: Maandag Dinsdag Donderdag vrijdag

O Mijn kind blijft op vaste dagen over. En wel op de volgende dagen: Maandag Dinsdag Donderdag vrijdag CONTRACT OVERBLIJFREGLEMENT Ds. D.A. van den Boschschool Gegevens ouders / verzorgers Naam leerling: Groep: Bijzonderheden ( allergie, medicatie ): Achternaam Voorletters Relatie Telefoonnummer Mobiel

Nadere informatie

Mijn kind gaat naar school. Wat moet ik doen? Onderwijsgids voor minderjarige nieuwkomers in België.

Mijn kind gaat naar school. Wat moet ik doen? Onderwijsgids voor minderjarige nieuwkomers in België. Mijn kind gaat naar school. Wat moet ik doen? Onderwijsgids voor minderjarige nieuwkomers in België. Beste ouders Bent u nieuw in België? Dan moet u het leven in België leren kennen. In België is de school

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle In opdracht van de school GO Zilverberk verzorgd Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van u kind In deze brochure vindt u alvast meer informatie.

Nadere informatie

verklaart/verklaren in te stemmen met de inhoud en de bepalingen van de schoolbrochure met

verklaart/verklaren in te stemmen met de inhoud en de bepalingen van de schoolbrochure met Bijlage 1 INSTEMMINGSFORMULIER schooljaar 2016-2017 exemplaar bestemd voor de school Bij elke inschrijving De heer en/of mevrouw,... ouder(s) van... geboren te... op... verklaart/verklaren in te stemmen

Nadere informatie

Inschrijvingsbeleid WWW.KOCA.BE

Inschrijvingsbeleid WWW.KOCA.BE Inschrijvingsbeleid Gelijke onderwijskansen De doelstelling van het decreet Gelijke Onderwijskansen is een geïntegreerd Vlaams onderwijsbeleid uitwerken dat alle kinderen en jongeren optimale kansen biedt

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 GBS DE DOBBELSTEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG Toelichting Het huishoudelijk reglement voor- en naschoolse

Nadere informatie

BUSREGLEMENT WILGENDUIN

BUSREGLEMENT WILGENDUIN BUSREGLEMENT WILGENDUIN Scholengroep 2 Forum Type basisaanbod-2-4-7-9 Vogelenzangstraat 115 2920 Kalmthout 03/666 60 24 Fax 03/666 39 18 bsbo.kalmthout@g-o.be www.wilgenduin.be Schoolreglement Bijlage

Nadere informatie

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 1 GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN Opening school (met toezicht) 8.00 u. Begin activiteit/lessen 8.40 u. Speeltijd 10.20 u. 10.35 u.

Nadere informatie

INFORMATIE OVER DE SCHOOL Afsprakennota

INFORMATIE OVER DE SCHOOL Afsprakennota Stedelijke Basisschool Koekoekstraat 26 8793 Sint-Eloois-Vijve 056/60.65.85 info@vijve.be INFORMATIE OVER DE SCHOOL Afsprakennota 2014-2015 0 Afsprakennota. 1. Algemene regels 1.1 Regelmatige leerling

Nadere informatie

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik infoavond Jaarplanning 2017-2018:(= onder voorbehoud) Er werd een voorlopige planning gemaakt van alle activiteiten die in de loop van het schooljaar plaatsvinden. Je kan deze planning raadplegen op de

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie