Zusterstraat 2 Le Grand Soir

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "walcheren@alliance-francaise.nl Zusterstraat 2 Le Grand Soir"

Transcriptie

1 1 Alliance Française de Walcheren Nieuwsbrief Zusterstraat 2 telefoon ( 0118) KJ Middelburg 8 mei DE AVOND VAN DE FRANSE FILM CINEMA MIDDELBURG Woensdag 15 mei uur Le Grand Soir Regie: Benoît Delépine, Gustave Kervern Met: Benoît Poelvoorde, Albert Dupontel, Brigitte Fontaine plus De familie Bonzini runt het restaurant La Pataterie, gelegen aan een treurige winkelboulevard aan de rand van de stad. De oudste zoon Benoît is de meest hardnekkige punker met hond van Europa. Zijn broer Jean-Pierre werkt in een beddenwinkel. Jean-Pierre verpest het compleet op zijn werk en komt met lege handen op straat te staan. Een zelfmoordpoging mislukt,dus rest hem niets dan zich aan te sluiten bij Benoît. De twee volwassen kerels zwerven als een stel pubers over straat. Ze trappen rotzooi onder het mom van ultieme vrijheid en werken mensen behoorlijk op de zenuwen. Le Grand Soir is het verhaal van een familie die in opstand komt. Maar dan wel op haar heel eigen manier. Les Bonzini tiennent le restaurant 'la Pataterie' dans une zone commerciale. Leur fils ainé, Benoît, est le plus vieux punk à chien d'europe. Son frère, Jean Pierre, est vendeur dans un magasin de literie. Quand Jean Pierre est licencié, les 2 frères se retrouvent. Le Grand Soir, c'est l'histoire d'une famille qui décide de faire la révolution... à sa manière. Nederlands ondertiteld. Kaarten voor deze film zijn te koop bij de kassa van het Schuttershof filmtheater voor leden en cursisten voor de speciale prijs van 6,00 per kaartje op vertoon van de carte nationale. Reserveren bij voorkeur via de website ( 24 uur per dag).telefonisch reserveren - ( 0118) is alleen nog mogelijk op werkdagen tussen en uur. Gereserveerde kaarten 15 minuten voor aanvang afhalen. Om teleurstelling te voorkomen raden wij u aan tijdig te reserveren. In juni geen Avond van de Franse film In juni gaat Cinema Middelburg verhuizen naar de Kloveniersdoelen. In verband daarmee is er die maand geen Avond van de Franse film. De opening van de nieuw locatie is op 22 juni 2013.

2 2 Woensdag 15 mei 2013 Café Bommel uur AF de Walcheren: Laatste Café Français voor de zomer Op woensdag 15 mei 2013 houdt de Alliance Française de Walcheren weer haar maandelijks Café Français in Middelburg. Plaats: Eetcafé Bommel op de Markt. In een aparte ruimte van dit sfeervolle etablissement zijn leden, cursisten en andere belangstellenden van harte welkom om met elkaar wat Frans te spreken in een ongedwongen sfeer. Nederlanders en Fransen die in de regio wonen. Er is geen vast programma, Soms is er een gast die iets vertelt of laat zien. Soms ook gaan de gesprekken hun eigen gang. Tijd: van uur, maar een ieder is vrij om tussen deze tijden te komen en te gaan. Welkom zijn zowel leden, cursisten als andere belangstellenden. Deelname aan deze bijeenkomsten is gratis, consumpties zijn echter voor eigen rekening van de deelnemers. Met het oog op de organisatie verzoeken wij de deelnemers indien mogelijk vooraf even te melden dat zij aanwezig zullen zijn. Dat kan per of per telefoon: (0118) Inschrijving geopend AANMELDING VOOR HET CURSUSJAAR Het lopende cursusjaar is inmiddels ten einde. De inschrijving voor het nieuwe cursusjaar is geopend. U kunt zich al aanmelden voor een cursus in het volgend cursusjaar. Wij zullen dan weer ten minste het bekende aanbod aan cursussen hebben. Standaardcursussen van niveau A1 tot en met C1 en conversatie voor gevorderden. Daarnaast zullen we in de loop van het cursusjaar weer een aantal speciale cursussen organiseren, zoals Franse literatuur. Voor organisaties en bedrijven bieden we een aantal cursussen op maat en in company aan. Bij voldoende belangstelling willen we ook een cursus conversatie voor gevorderden overdag aanbieden. Met het oog op een goede organisatie zullen wij een tijdige inschrijving op prijs stellen. Deze is ook belangrijk voor het organiseren en continueren van de vervolgcursussen. Daarom hopen we dat net als in vorige jaren de cursisten zich weer zo spoedig mogelijk aanmelden. Zij zouden ons daarmee geweldig helpen. Een inschrijfformulier kunt u vinden op onze website of aanvagen bij onze docenten of het bestuur ( walcheren@alliance-francaise.nl, telefoon ). Informatie bij onze docenten of bij het bestuur. Hebt u boeken die u niet meer gebruikt? Van de methode Perspectives 1 en 2 zijn nieuwe edities verschenen. Voor cursisten die nieuw inschuiven in een cursus waar nog de oude editie wordt gebruikt, bijvoorbeeld A.1.3 of A.2.2 en A.2.3 is het daarbij soms een probleem dat zij die oude edities niet meer kunnen kopen. Wij vragen daarom oud-cursisten en cursisten die een

3 3 van de oude edities niet meer gebruiken en deze wel willen verkopen dat aan ons te melden. Wij kunnen dat dan doorgeven aan cursisten die de oude boeken nog nodig hebben. Hebt U ? Hebt U en hebt u er geen bezwaar tegen onze nieuwsbrief voortaan per te ontvangen? Dan zou u ons een groot plezier doen ons uw adres te geven. Dat zou ons veel papier en porti besparen. Einde van een cursusjaar Weer is een cursusjaar voorbij. Het cursusjaar was het eerste in het gebouw van de Stedelijke Scholengemeenschap Nehalennia aan de Breeweg in Middelburg. Na vele jaren gezelligheid in het gebouw Stationsstraat 16 in Middelburg kozen we, mede vanwege de faciliteiten op het gebied van audio-visuele middelen en internet, voor deze lokatie. Ook de uitbreiding van het betaald parkeren in de avonduren in de binnenstad speelde daarbij een rol. We kunnen inmiddels terug zien op een uitstekend geslaagd cursusjaar. De medewerking en gastvrijheid van Nehalennia waren uitstekend. De uitval van cursisten was opnieuw zeer gering. Daarvoor een compliment aan zowel onze docenten als onze cursisten zelf. In een aantal groepen werd het cursusjaar wat feestelijk afgesloten. De laatste lesavond was in sommige groepen weer een gezellig en soms wat extra feestelijk gebeuren. Zoals in deze groep van de professeur Ad Meeuwissen. Met zang, muziek en wijn Volgend jaar weer! INSCHRIJVING VOOR DE CURSUSSEN IN HET VOLGEND CURSUSJAAR IS NU AL MOGELIJK. Dat kan via onze website of per afwalcheren@zeelandnet.nl of per telefoon ( 0118 ) INSCHRIJVING VOOR DE CURSUSSEN IN HET VOLGEND CURSUSJAAR IS NU AL MOGELIJK!!!

4 4 Franstalige gidsen / tolken voor het Zeeuws Museum Op het prachtige Abdijplein in het hart van Middelburg staat het Zeeuws Museum. In een schitterende en sfeervolle omgeving toont het museum veel, vaak onverwachte, kanten van Zeeland. Beroemd is de serie unieke wandtapijten met voorstellingen uit de 80-jarige oorlog. Daarnaast heeft het museum een veelzijdige collectie met onder andere archeologie, schilderijen en porselein. Ook zijn er vaak tijdelijke tentoonstellingen. Velen brengen jaarlijks een bezoek aan het Zeeuws Museum. Inwoners en toeristen. De laatste tijd komen er ook steeds vaker groepen Franse toeristen. Voor deze groepen zou het museum graag zo nu en dan wat Franstalige gidsen en / of vertalers willen inschakelen. Om te zien of daarvoor misschien wat vrijwilligers te vinden zijn, heeft het museum contact opgenomen met de Alliance Française de Walcheren. In een bijeenkomst van het Café Français in april gaf Dorine Zelders van het museum hierop een korte toelichting. Daar verklaarden enkele vaste bezoekers zich in beginsel al bereid aan dit initiatief mee te werken. Graag vragen wij aan onze leden, ( gevorderde) cursisten en andere geïnteresseerden of zij wellicht ook belangstelling hebben om als vrijwilliger zo nu en dan mee te werken aan het begeleiden van bezoeken van Franse groepen aan het museum. Het is de bedoeling dat deze vrijwilligers op een nog te bepalen datum een keer bijeenkomen in het museum voor wat meer uitleg over de opzet en uitvoering van dit initiatief. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij het bestuur van de AF de Walcheren: telefoon ( 0118) of per afwalcheren@zeelandnet.nl Wordt nu lid van de AF de Walcheren en ontvang gratis En Route Het tijdschrift En Route verschijnt vier maal per jaar, in het voorjaar, de zomer, de herfst en de winter. Het blad besteedt heel veel aandacht aan het leven in Frankrijk en de Franse cultuur. De vele artikelen zijn in het Nederlands. De vele prachtige foto s en illustraties spreken hun eigen taal. En Route is een uitgave van Publiera Publishers. Uitgever is Michiel Bom, hoofdredacteur is Andy Arnts. Een jaarabonnement op En Route kost normaal 26,50. De verkoopprijs van een los nummer is 5,45. Het lidmaatschap van de Alliance Française de Walcheren kost 27,50 per jaar en met partner samen 37,50. Inclusief het abonnement op En Route! Voor cursisten is de prijs 20 per persoon, met partner 30. Doe u zelf en ons een plezier, ga met de AF En Route!. U kunt u opgeven bij het bestuur van de AF de Walcheren, walcheren@alliance-francaise.nl; telefoon ( 0118) Wij zullen u dan graag een aanmeldingsformulier toezenden. GA EN ROUTE MET DE AF DE WALCHEREN!

5 5 Column Rob Kouwenhoven Fête Orange de l amitié franco-néerlandais Woest word ik uit mijn slaap gerukt door een hevig kabaal. Buiten valt de regen met tonnen tegelijk uit de lucht. Windstoten doen de luiken voor de ramen rammelen. Een hevig onweer kondigt zich aan. De avond tevoren hadden we uit voorzorg alle luiken al gesloten, want er werd erg slecht weer aangekondigd. De laatste paar uren van deze korte nacht kan ik de slaap niet meer vatten. Uren achtereen onweert het. De wekker die ik op 6 uur had gezet, laat ik niet meer afgaan. Tegen half zes stap ik mijn bed uit en ga koffie zetten. Het is vandaag 1 mei, de dag na de troonswisseling. In een dorp verderop in de Morvan wordt vandaag het Fête Orange de l amitié franco-néerlandais gehouden. Een feest van verbroedering tussen Republikeinen en Royalisten. Als dat maar goed gaat. Muziek, eten, drinken en een vrijmarkt staan vandaag op het programma. Nederlanders en Fransen mogen vandaag hun waar te koop aanbieden, iets typisch Nederlands of Frans te eten klaarmaken of hun beste muziekkwaliteiten ten gehore brengen. Vandaag bak ik samen met mijn zoon poffertjes en stroopwafels. En ook hebben we echte Zeeuwse roomboterbabbelaars in de aanbieding. Dat moeten die Fransen toch lekker vinden?tegen zeven uur vertrekken we. Gelukkig hebben we de auto de avond tevoren al ingeladen met al onze koopwaar. De regen weet namelijk nog steeds niet van ophouden. Langzaam banen we ons een weg over de Franse heuvelwegen richting Moulins-Engilbert in het zuiden van de Morvan. Op het plein vóór la Salle Polyvalente is geen levend wezen te bekennen wanneer we daar aankomen. Het enige dat we zien en horen is het woest stromende water van de rivier de Guignon die dit dorp in tweeën splitst. Het parkeerterrein naast het dorpshuis staat gedeeltelijk onder water. Hier zouden we vandaag met onze kraampjes moeten gaan staan Na een kwartiertje komt een vrolijk oud Fransmannetje de zaal openen. Het feest zal vandaag binnen plaatsvinden. De avond tevoren hadden de dorpsbewoners alles al voorbereid en de zaal van kraampjes voorzien. Wij krijgen een mooi plekje recht tegenover de ingang. Binnen een mum van tijd stroomt het dorpshuis vol met andere kooplui. Terwijl buiten de regen onverminderd klettert en de onweersklappen om de paar minuten van zich laten horen, stroomt het publiek binnen. Onze versgebakken poffertjes en stroopwafels vinden gretig aftrek, zowel bij de Fransen als bij de Nederlanders. Vooral de Franse kindjes zijn gek op de poffertjes, zeker wanneer deze met een grote hoeveelheid poedersuiker worden bedekt. De Franse dametjes zijn vooral helemaal in de zevende hemel wanneer zij hun tanden voor zover zij die nog hebben - zetten in een heerlijke warme stroopwafel. Hun dag kan niet meer stuk. En die van ons ook niet. s Middags volgt livemuziek van verschillende artiesten. De één heeft duidelijk meer talent dan de ander. Ook moeten we ons gehoor laten beschadigen door het trompet blaasensemble van de plaatselijke brandweer. Ook over de zangkwaliteiten van een Franse dame d un certain âge zijn de meningen verdeeld. Zeker wanneer haar begeleider op het drumstel een heel andere muzikale weg lijkt in te slaan dan zijzelf. Het vrolijk geschal van deze dame en het tromgeroffel van haar begeleider zorgen voor steeds meer hilariteit in het dorpshuis. En toch vermaakt een ieder zich prima. Aan het eind van de middag breken dan eindelijk de eerste oranje zonnestralen van die dag door de raamkoepels van de zaal heen. Het einde van een

6 6 heel geslaagde dag, waarop de vriendschap tussen de Fransen en die Bataven toch maar weer eens werd benadrukt. Vive le roi de la Hollande, vive le Président Hollande! ALLIANCE FRANÇAISE DE WALCHEREN INSCHRIJFFORMULIER ONDERGETEKENDE, Naam : Voorletters : M /V Adres : Postcode : Woonplaats : Telefoon : Postbankrekeningnummer : Bankrekeningnummer : Geboortedatum : Eerder cursist van de cursus : Lid : ja/ nee Geeft zich hierbij op als lid : ja / nee Eventuele voorkeursavond : Eventuele avond die niet schikt : Geeft zich hierbij op voor de cursus : in het cursusjaar Hij/ zij verklaart hierbij ermee bekend te zijn dat de inschrijving geldt voor de gehele cursus en dat bij tussentijdse beëindiging geen restitutie van het cursusgeld zal plaatsvinden, anders dan in bijzondere omstandigheden, ter beoordeling door het bestuur van de Alliance Française Walcheren, bij besluit van dat bestuur. Het cursusgeld dient betaald te worden voor de aanvang van of deelname aan een cursus. Hij/zij verklaart tevens akkoord te zijn met de deelnemersvoorwaarden. Cursusgeld voor de cursus )*: Boeken : Diversen : Totaal Betaling : )** - contant bij de inschrijving - door overmaking naar Postbankrekening t.n.v. Alliance Française Walcheren te Lewedorp, vóór de aanvang van de cursus. - Hij/ zij machtigt de Alliance Française Walcheren het verschuldigde bedrag eenmalig af te schrijven van zijn /haar rekening nummer : bij ( naam bankinstelling ) : De afschrijving zal plaatshebben onder toepassing van de geldende regels voor het machtigen tot automatische incasso. Als u het niet eens bent met een afschrijving, heeft u een maand de tijd om uw bank- of girokantoor opdracht te geven het bedrag terug te boeken. U gebruikt daartoe de gele terugboekingskaart. Deze kaarten zijn verkrijgbaar bij uw bankkantoor en bij de postkantoren. Voor akkoord: Datum : Handtekening : * Voor de cursussen niveau A1 t/m C1 230,= ; conversatie 125,module literatuur afhankelijk van aantal deelnemers Tarieven overige cursussen afhankelijk van de aard van de cursus, het aantal lessen en het aantal cursisten. )** doorhalen wat niet van toepassing is IN TE ZENDEN AAN: Alliance Française de Walcheren

7 7 Zusterstraat KJ Middelburg walcheren@alliance-francaise.nl Fax Telefoon ( 0118) Inschrijfformulier

Alliance Française de Walcheren.. De nieuwe cursussen beginnen in de week van maandag 6 oktober 2014

Alliance Française de Walcheren.. De nieuwe cursussen beginnen in de week van maandag 6 oktober 2014 1 Alliance Française de Walcheren PROGRAMMA 2014-2015. De nieuwe cursussen beginnen in de week van maandag 6 oktober 2014 2 Inhoud Wat is de Alliance Française? 3 Hoe zijn de cursussen opgezet? 4 Onze

Nadere informatie

Alliance Française de Walcheren.. De nieuwe cursussen beginnen in de week van maandag 1 oktober 2018

Alliance Française de Walcheren.. De nieuwe cursussen beginnen in de week van maandag 1 oktober 2018 1 Alliance Française de Walcheren PROGRAMMA 2018-2019. De nieuwe cursussen beginnen in de week van maandag 1 oktober 2018 2 Inhoud Wat is de Alliance Française? 3 Hoe zijn de cursussen opgezet? 4 Onze

Nadere informatie

VOOR U LIGT DE LAATSTE NIEUWSBRIEF VAN HET SEIZOEN

VOOR U LIGT DE LAATSTE NIEUWSBRIEF VAN HET SEIZOEN Alliance française de Walcheren DE ZOMER VOOR U LIGT DE LAATSTE NIEUWSBRIEF VAN HET SEIZOEN 2017/2018. Zoals velen van u dat zullen voelen, schieten ook voor ons de jaren aan duizelingwekkende snelheden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nog even en dan beginnen de cursussen weer!

Nieuwsbrief. Nog even en dan beginnen de cursussen weer! Nieuwsbrief Alliance Française de Walcheren september 2014 AF de Walcheren Statenhove 15 4336 CA Middelburg telefoon 06-1105 1204 www.alliancefrancaisewalcheren.info afdewalcheren@gmail.com Twitter: @AFdewalcheren

Nadere informatie

DAT IS HET WOORD DAT DEZER DAGEN ROND GONST IN FRANKRIJK,

DAT IS HET WOORD DAT DEZER DAGEN ROND GONST IN FRANKRIJK, Alliance française de Walcheren RENTRÉE DAT IS HET WOORD DAT DEZER DAGEN ROND GONST IN FRANKRIJK, samen met het woord reprise voor hen die weer aan het werk gaan. De vakantie is weer voorbij, de kinderen

Nadere informatie

Opleiding Makelaar/Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed

Opleiding Makelaar/Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed Opleiding Makelaar/Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed Ja, ik wil mij graag inschrijven voor de opleiding Makelaar/Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed. Ja, ik wil graag meer informatie over de opleiding Makelaar/Taxateur

Nadere informatie

Inschrijfformulier cursusjaar

Inschrijfformulier cursusjaar Inschrijfformulier cursusjaar 2018-2019 De met * gemarkeerde regels verplicht in te vullen. DHR/MW. (betalingsplichtige)* Achternaam:.Voorletters: Adres*: Postcode/Woonplaats*: Telefoon*: Mobiel: Heeft

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier 2015 automatische incasso

Aanmeldingsformulier 2015 automatische incasso Aanmeldingsformulier 2015 automatische incasso verzenden / / Te Geboortedatum / / Te Adres Postcode Telefoon Mobiel E-mail Website Wenst deel te nemen aan de opleiding : Groepsopleiding 2099,- Startdatum././

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Zangles

Algemene voorwaarden Zangles Algemene voorwaarden Zangles 1. Inschrijving 1.1 Inschrijving vindt plaats door aanmelding via het toesturen van een volledig ingevuld inschrijfformulier aan: Willemijn van Helden Gustoweg 45 N 3029 AR

Nadere informatie

Deze nieuwsbrief gaat over de verschillende vormen van naschoolse opvang en naschoolse activiteiten. U kunt voortaan kiezen uit vier vormen:

Deze nieuwsbrief gaat over de verschillende vormen van naschoolse opvang en naschoolse activiteiten. U kunt voortaan kiezen uit vier vormen: Deze nieuwsbrief gaat over de verschillende vormen van naschoolse opvang en naschoolse activiteiten. U kunt voortaan kiezen uit vier vormen: 1) Engelse les op donderdag tussen de middag of na schooltijd

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Wedding & Eventplanner combinatie

Aanmeldingsformulier Wedding & Eventplanner combinatie Aanmeldingsformulier Wedding & Eventplanner combinatie verzenden / / Te Geboortedatum / / Te Adres Postcode Telefoon Mobiel E-mail Website Wenst deel te nemen aan de opleiding : Groepscombinatie opleiding

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

Steun uw IJsvereniging in Tiel, wordt lid of donateur!

Steun uw IJsvereniging in Tiel, wordt lid of donateur! Seizoen 2003-2004 PINGUÏN NIEUWS Hierbij ontvangt u onze alweer onze 3 e nieuwsbrief. Deze verspreiden we dit jaar onder alle leden, de vrijwilligers, donateurs (en onze oud leden). Vorig jaar was de nieuwsbrief

Nadere informatie

Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016

Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016 Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016 yoga Yoga Je leert de basis van Yoga. Het is meer dan alleen maar een uurtje ontspannen. Met yoga leer je de balans vinden tussen

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier 2015

Aanmeldingsformulier 2015 Aanmeldingsformulier 2015 verzenden / / Te Geboortedatum / / Te Adres Postcode Telefoon Mobiel E-mail Website Wenst deel te nemen aan de opleiding : Groepsopleiding 2199,- Startdatum././ Individuele opleiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Zondag 28 apr. Oranje Bingo Vrijdag 10 mei Spreekuur wijkagent en

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN CURSUSSEN BETALEN. Inschrijven

ALGEMENE VOORWAARDEN CURSUSSEN BETALEN. Inschrijven ALGEMENE VOORWAARDEN CURSUSSEN Inschrijven Een cursist schrijft zich in met het digitale inschrijfformulier. De inschrijving geldt voor het gehele seizoen, september t/m juni. Uitzondering vormen de korte

Nadere informatie

Inschrijving

Inschrijving Inschrijving 2018-2019 LESVORMEN EN LESGELDTARIEVEN 2018-2019 Leerlingen tot 21 jaar 15 minuten per les* 1x per week, 38 lessen 420 (10x 42,00) 20 minuten per les 1x per week, 38 lessen 530 (10x 53,00)

Nadere informatie

La Tulipe Chapeau! DE TULP IN DE MODE. 2 februari t /m 1 september 2013

La Tulipe Chapeau! DE TULP IN DE MODE. 2 februari t /m 1 september 2013 La Tulipe Chapeau! Foto Mieke Wijnen 2 februari t /m 1 september 2013 Grachtweg 2a 2162 HN Lisse di t/m zo 13.00-17.00 uur Tel. 0252-417 900 www.museumdezwartetulp.nl info@museumdezwartetulp.nl De tulp

Nadere informatie

Bulletin d informations novembre 2016

Bulletin d informations novembre 2016 Bulletin d informations novembre 2016 Het Bulletin d informations is een maandelijkse terugkerende nieuwsbrief waarin u op de hoogte wordt gesteld van de laatste nieuwtjes en wetenswaardigheden. Bezoek

Nadere informatie

Schildervakantie in de Morvan! Zaterdag 09 juni zaterdag 16 juni 2012

Schildervakantie in de Morvan! Zaterdag 09 juni zaterdag 16 juni 2012 Schildervakantie in de Morvan! Zaterdag 09 juni zaterdag 16 juni 2012 Tekenen en schilderen én Bourgondisch genieten! Een schildervakantie in de Morvan; het groene hart van de Bourgogne, onder leiding

Nadere informatie

BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale

BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale Rotterdam, december 2008 Beste kinderen, ouders & verzorgers, Voor jullie ligt het BSO-cursusprogramma van het 1 e kwartaal van 2009. Dit cursuspakket

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Inschrijfformulier praktijkopleiding Makelaar/Taxateur Woningen

Inschrijfformulier praktijkopleiding Makelaar/Taxateur Woningen Inschrijfformulier praktijkopleiding Makelaar/Taxateur Woningen Persoonlijke gegevens Achternaam: Voornaam: Overige voornamen: Roepnaam: Geslacht: man vrouw Geboortedatum: Geboorteplaats: Straat: Huisnummer:

Nadere informatie

Verzoek tot Inschrijving

Verzoek tot Inschrijving Vul dit formulier in blokletters in en stuur het samen met een kopie van uw identiteitsbewijs naar: Open Universiteit Faculteit Psychologie T.a.v. mw. Susan Meijer Antwoordnummer 4400 6400 VC Heerlen Verzoek

Nadere informatie

Informatie over kosten, betalen & inschrijven

Informatie over kosten, betalen & inschrijven Informatie over kosten, betalen & inschrijven 2015-2016 Inhoudsopgave Onderwijskosten... 2 Betalen... 2 Termijnen... 2 Tussentijdse beëindiging... 3 Administratiekosten... 3 Sponsoring... 4 Fiscale voordelen...

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Seizoen 2014/ Algemeen

Algemene voorwaarden Seizoen 2014/ Algemeen Algemene voorwaarden Seizoen 2014/2015 1. Algemeen A. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten en/of werkzaamheden, ongeacht waar deze worden uitgevoerd van Dansstudio Daphne

Nadere informatie

organiseert BUSSUM de opleiding tot AFDELING Midden J E U G D T R A I N E R Lesrooster t.b.v. de opleiding jeugdtrainer te BUSSUM

organiseert BUSSUM de opleiding tot AFDELING Midden J E U G D T R A I N E R Lesrooster t.b.v. de opleiding jeugdtrainer te BUSSUM Lesrooster t.b.v. de opleiding jeugdtrainer te BUSSUM Dag Datum Tijden Woensdag 18 mei 2005 18.45 uur 21.45 uur Woensdag 25 mei 2005 18.45 uur 21.45 uur Zaterdag 28 mei 2005 13.30 uur 17.00 uur Woensdag

Nadere informatie

2kniptechnieken. Collection Compact Version. workshop. inhoud. programma. bestemd voor. bijzonderheden. model. kosten. datum. tijd.

2kniptechnieken. Collection Compact Version. workshop. inhoud. programma. bestemd voor. bijzonderheden. model. kosten. datum. tijd. na Collection Compact Version Het is inmiddels traditie geworden: de s van Lisap Milano, waarin zij hun nieuwe collectie tonen. Geïnspireerd door de catwalks en de straten van Parijs, Milaan, New York

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

Schrijven: formulieren 2

Schrijven: formulieren 2 OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Als u iets wilt verbeteren, doe dit dan zo duidelijk mogelijk. Streep wat fout is duidelijk door.

Als u iets wilt verbeteren, doe dit dan zo duidelijk mogelijk. Streep wat fout is duidelijk door. Hoofdstuk 2 - oefening 23 - Extra schrijfoefeningen 1 Vooruitkijken U maakt 13 opdrachten waarbij u iets moet schrijven. Bij de opdracht staat precies wat u moet doen. Lees de opdracht goed door voordat

Nadere informatie

Beste mensen, We hopen je weer te zien bij de reis naar Melun en omgeving. Met vriendelijke groeten,

Beste mensen, We hopen je weer te zien bij de reis naar Melun en omgeving. Met vriendelijke groeten, Beste mensen, Met trots presenteren wij ons programma voor de reis naar Melun (Région Ile-de-France- Fontainebleau). We zijn erin geslaagd een afwisselend programma samen te stellen. Net als vorig jaar

Nadere informatie

BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt!

BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt! BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt! BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt! In de wijk Poelenburg willen

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina 1 In dit nummer 2. De gemeente laat weten 2. Veilig en weer goed zicht 3. Pendelbus is succes 3. Interne verhuizing loopt goed 4. Mevr. Reijneke over haar interne

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder

Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder Exposities: Kloosterkapel, Kerkstraat 8, Vorstenbosch tot 9 maart Expositie in de (h)artgalerij in het Brinkhuis,

Nadere informatie

CURSUSAANBOD 2018 / 2019

CURSUSAANBOD 2018 / 2019 CURSUSAANBOD 2018 / 2019 Uitgave van: Stichting Dorpshuis Het Trefpunt Juli 2018 Contactpersonen: Geertje Boes-Schouten Zeilstraat 32 tel.: 601898 Heleen Boes Akkerstraat 27 cursussen@trefpuntmarken.nl

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 12/11/14 1 LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 1. (lezen) Ik.... een lange tekst. 2 Hij.... een moeilijk boek. 3. Zij.... een gemakkelijk tekstje. 4..... jullie veel? Ja, wij.... graag kinderboeken.

Nadere informatie

KUNSTINN ALGEMENE VOORWAARDEN 2013/2015

KUNSTINN ALGEMENE VOORWAARDEN 2013/2015 Artikel 1 Algemeen 1.1 Kunstinn is niet aansprakelijk voor eventuele diefstal, schade, letsel of ongeval als gevolg van cursussen/workshops, het gebruik van de ruimte en de daarbij behorende faciliteiten.

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

Nieuw! MUSICAL WEEKEND. 18-19 - 20 maart. zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! een weekend vol met

Nieuw! MUSICAL WEEKEND. 18-19 - 20 maart. zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! een weekend vol met Nieuw! MUSICAL WEEKEND 2016 18-19 - 20 maart een weekend vol met zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! Scala Musical Weekend 2016 Het is zover! Met ingang van het seizoen 2015-2016 organiseert

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER PAPENDRECHTSE TENNIS CLUB. Geboortedatum: Telefoon: Voornaam: Woonplaats: 2 jaar of meer LESREGLEMENT:

INSCHRIJFFORMULIER PAPENDRECHTSE TENNIS CLUB. Geboortedatum: Telefoon: Voornaam: Woonplaats: 2 jaar of meer LESREGLEMENT: INSCHRIJFFORMULIER PAPENDRECHTSE TENNIS CLUB Naam: Voornaam: Adres: Post code: Woonplaats: Geboortedatum: Telefoon: Telefoon werk: E-mail adres: Cursus: Privé O 2-pers. 4 pers. * aankruisen s.v.p. Speelniveau:

Nadere informatie

STICHTING KINDEROPVANG SCHIJNDEL Deken Baekersstraat 10 5482 JH Schijndel - www.sksdeplu.nl T: 073-7502840 E: info@sksdeplu.nl

STICHTING KINDEROPVANG SCHIJNDEL Deken Baekersstraat 10 5482 JH Schijndel - www.sksdeplu.nl T: 073-7502840 E: info@sksdeplu.nl STICHTING KINDEROPVANG SCHIJNDEL Deken Baekersstraat 10 5482 JH Schijndel - www.sksdeplu.nl T: 073-7502840 E: info@sksdeplu.nl DE PLU GEGEVENS Achternaam Voornaam + voorletters Adres Postcode/ woonplaats

Nadere informatie

Abonnementsovereenkomst Droom van Zwolle

Abonnementsovereenkomst Droom van Zwolle Abonnementsovereenkomst Droom van Zwolle Partijen De v.o.f. DROOM VAN ZWOLLE, gevestigd te Zwolle aan het adres Koestraat nr. 35, rechtsgeldig vertegenwoordigd door., hierna te noemen: Droom van Zwolle

Nadere informatie

Aldtsjerk, 14 augustus 2015. Allerliefste familieleden, vrienden, bekenden en bridgevrienden, Vandaag wordt mijn allerliefste zusje Anneke 55 jaar!

Aldtsjerk, 14 augustus 2015. Allerliefste familieleden, vrienden, bekenden en bridgevrienden, Vandaag wordt mijn allerliefste zusje Anneke 55 jaar! Aldtsjerk, 14 augustus 2015 Allerliefste familieleden, vrienden, bekenden en bridgevrienden, Vandaag wordt mijn allerliefste zusje Anneke 55 jaar! Tjonge jonge, wat worden we oud hè! Vandaag en morgen

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie

Hotel. in Midden-Drenthe

Hotel. in Midden-Drenthe Hotel in Midden-Drenthe Welkom in het prachtige Midden-Drenthe In een landelijke omgeving, aan de rand van het gezellige Westerbork, vindt u het luxe en gastvrije 4-sterren hotel Ruyghe Venne. Ons sfeervolle

Nadere informatie

dat ouders vaak afspraken maken om hun kinderen bij elkaar thuis te laten spelen.

dat ouders vaak afspraken maken om hun kinderen bij elkaar thuis te laten spelen. CP7 Vrije tijd In Nederland zijn veel kinderen lid van een sportclub of een andere club zoals bijvoorbeeld een knutselclu Maar het is ook heel gewoon dat kinderen na schooltijd bij elkaar thuis spelen.

Nadere informatie

Verzoek tot Inschrijving

Verzoek tot Inschrijving Verzoek tot Inschrijving Vul dit formulier in blokletters in en stuur het samen met een kopie van uw geldig identiteitsbewijs (géén rijbewijs) naar: Open Universiteit, Faculteit Informatica, t.a.v. Heleen

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 Rabobank Baarlo naar MFC de Engelbewaarder. Vanaf 3 juli 2018 kunnen klanten van de Rabobank uit Baarlo

Nadere informatie

Aanvraagformulier Abonnement

Aanvraagformulier Abonnement Aanvraagnr.:... Aanvraagformulier Abonnement Lever dit aanvraagformulier, dat tevens uw contract is, ondertekend in bij: Stadstoezicht Almelo BV, Stadhuisplein 2a, 7607 EK Almelo. Of verstuur dit aanvraagformulier

Nadere informatie

Eet, drink en geniet...

Eet, drink en geniet... Eet, drink en geniet... Heerlijk genieten op een unieke locatie Wij stellen ons voor Wij, familie De Jonge, heten u van harte welkom bij Paviljoen Meerzicht. Al meer dan 18 jaar werken wij met veel passie

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Geef je snel op want vol = vol. Brede school Epe Activiteitenoverzicht maart, april, mei en juni 2014

Geef je snel op want vol = vol. Brede school Epe Activiteitenoverzicht maart, april, mei en juni 2014 Inschrijfvoorwaarden brede school activiteiten Aanmelden U kunt uw kind(eren) inschrijven voor een activiteit/cursus met behulp van het inschrijfformulier. Dit formulier dient volledig ingevuld te zijn

Nadere informatie

INSCHRIJF-FORMULIER:

INSCHRIJF-FORMULIER: INSCHRIJF-FORMULIER Voor / achternaam M / V Postcode / Woonplaats Telefoonnummer.... Contact in geval van nood Naam. Geboortedatum.../.../... E-mail Bijzonderheden* Tel... Beroep... *Ziekte of beperking

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Professionele Communicatie

Professionele Communicatie Professionele Communicatie In deze opleiding ontwikkelt u uw professionele communicatie. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder. U werkt tijdens de

Nadere informatie

Financiële en Fiscale Deskundigheid

Financiële en Fiscale Deskundigheid Financiële en Fiscale Deskundigheid In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van Financiën en Fiscaliteit. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

WISPO 2010. 1. Wat is de WISPO

WISPO 2010. 1. Wat is de WISPO WISPO 2010 1. Wat is de WISPO Elk jaar organiseert NOVA voor alle studenten van de Haagse Hogeschool Delft een wintersport vakantie. De WISPO-commissie 2010 heeft dit jaar een reis georganiseerd naar Saint

Nadere informatie

De cursist volgt gitaarles bij...

De cursist volgt gitaarles bij... Lescontract seizoen 2018/2019 Gegevens cursist: Achternaam.. Voornaam.. Geboortedatum.. Adres. Postcode. Woonplaats.. Tel... E-mail... Gegevens ouder/voogd/verzorger: (indien de cursist nog geen 18 jaar

Nadere informatie

voor elke smaak, voor elk budget! DE BUN PARTYCENTRUM

voor elke smaak, voor elk budget! DE BUN PARTYCENTRUM voor elke smaak, voor elk budget! bedrijfsthemafeesten, vergaderingen, personeelsfeesten, lunches en symposia bruiloften, feesten en partijen en catering gezellig restaurant/bar zaterdag en zondag open

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Opdracht 1 bij 8.2 Lees de vragen. Geef antwoord. 1. Kun je bij jou in de buurt cursussen volgen? Waar dan? 2. Volg jij een cursus of heb je een cursus gevolgd? Welke

Nadere informatie

Voorkeur lesdag: maandag/ dinsdag / woensdag/ donderdag / vrijdag

Voorkeur lesdag: maandag/ dinsdag / woensdag/ donderdag / vrijdag Inschrijfformulier Gegevens cursist Naam: Geboortedatum: Adres: Plaats: Telefoonnummer: Emailadres: Gekozen docent: Voorkeur lesdag: maandag/ dinsdag / woensdag/ donderdag / vrijdag NB: Op maandag geeft

Nadere informatie

Cursusprogramma s 2015 / 2016

Cursusprogramma s 2015 / 2016 Cursusprogramma s 2015 / 2016 Conversatiecursussen Portugees Catalaans Italiaans Spaans Engels Pools Frans Duits Mission Statement Wij willen het beste taal- en cultuurbureau in Nederland zijn, maar niet

Nadere informatie

-Algemene Voorwaarden-

-Algemene Voorwaarden- -Algemene Voorwaarden- 1 Coaching 1.1 Algemeen Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle mondelinge en schriftelijke offertes en overeenkomsten van of met Bee-Kind en alle daarmee verband houdende

Nadere informatie

Waddinxveen Programma Activiteiten voor senioren en mantelzorgers

Waddinxveen Programma Activiteiten voor senioren en mantelzorgers Waddinxveen Programma 2019 Activiteiten voor senioren en mantelzorgers Palet Welzijn organiseert in de wintermaanden extra aactiviteiten voor senioren en mantelzorgers. De activiteiten worden gehouden

Nadere informatie

INSCHRIJF-FORMULIER:

INSCHRIJF-FORMULIER: INSCHRIJF-FORMULIER: Voor / achternaam :... M / V Adres :... Postcode / Woonplaats :... Telefoonnummer: :.... Contact in geval van nood : Naam:. Tel:... Geboortedatum :.../.../... Beroep:... E-mail :...

Nadere informatie

Oude Glorie. Evenementen. Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7. Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015. Website Oude Glorie

Oude Glorie. Evenementen. Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7. Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015. Website Oude Glorie Oude Glorie Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7 Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015 Website Oude Glorie De een is op weg naar het volgende evenement, de ander ligt al weer in de thuishaven.

Nadere informatie

1.2 Toepasselijkheid van algemene voorwaarden van opdrachtgevers is uitdrukkelijk uitgesloten.

1.2 Toepasselijkheid van algemene voorwaarden van opdrachtgevers is uitdrukkelijk uitgesloten. Algemene Voorwaarden Artikel 1: Toepasselijkheid 1.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn onverkort van toepassing op alle aanbiedingen van Art of Teamwork en alle overeenkomsten tussen Art of Teamwork en haar

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 7)

Luisteren: muziek (A2 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Samsara Yoga Opleiding www.samsara.nl info@samsara.nl KvK 58191828

Samsara Yoga Opleiding www.samsara.nl info@samsara.nl KvK 58191828 Cursus,- en betalingsvoorwaarden en mogelijkheden voor gespreide betaling van Samsara Yoga Opleiding, 4 jarige yoga docentenopleiding 2015-2019, start september 2015 De student(e) meldt zich aan via het

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum De Verbinding ACTIVITEITENAANBOD JUNI 2016. Ontmoetingscentrum De Verbinding. Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187

Ontmoetingscentrum De Verbinding ACTIVITEITENAANBOD JUNI 2016. Ontmoetingscentrum De Verbinding. Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187 Ontmoetingscentrum De Verbinding O T M ACTIVITITAABOD JUI 2016 O T O O T W I K K L L T S P A Ontmoetingscentrum De Verbinding Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187 deverbinding@stgsamenzorgen.nl

Nadere informatie

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus kindvriendelijkgoor@gmail.com www.kindvriendelijkgoor.nl kindvriendelijkgoor.facebook.com mei/juni 2015 Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus Is er weer jullie leukste week van het jaar het kinderkamp!!!

Nadere informatie

Bulletin d informations octobre 2015 (Extra)

Bulletin d informations octobre 2015 (Extra) Bulletin d informations octobre 2015 (Extra) Diner Français in de Kunstkeuken Voor de vierde keer organiseren we een Franse avond in dit gezellig huiskamerrestaurant en hebben we een Frans Specialiteiten

Nadere informatie

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015 Persoonlijke informatie deelnemer Volledige naam Roepnaam Huisadres Telefoon thuis Mobiele telefoon Fax thuis E-mailadres thuis Geboortedatum (DD/MM/JJJJ) Zakelijke informatie (indien van toepassing) Bedrijf

Nadere informatie

Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening

Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw

Nadere informatie

Ria Massy. De taart van Tamid

Ria Massy. De taart van Tamid DE TAART VAN TAMID Ria Massy De taart van Tamid De taart van Tamid 1 Hallo broer! Hallo Aziz! roept Tamid. Zijn hart klopt blij. Aziz belt niet zo dikwijls. Hij woont nog in Syrië. Bellen is moeilijk in

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015)

Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015) Dr. G.A. Wumkesskoalle Sluisdijk 25 8501 BZ Joure Postbus 68 8500 AB Joure tel/: 0513 414244 e-mail: wumkesskoalle@cbo-meilan.nl Nieuwsbrief 6 (26 januari 2015) Geachte ouders, Beetje later dan afgesproken,

Nadere informatie

Inschrijfformulier. Gegevens cursist

Inschrijfformulier. Gegevens cursist Inschrijfformulier Gegevens cursist Naam: Geboortedatum: Adres: Plaats: Telefoonnummer: Emailadres: Gekozen docent: Voorkeur lesdag: dinsdag / woensdag/ donderdag / vrijdag NB: Op dinsdag geeft Miriam

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER 2013

INSCHRIJFFORMULIER 2013 Achternaam: INSCHRIJFFORMULIER 2013 Voornaam: Voorletters: Geboortedatum: - - M/V Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoon: - E-Mailadres: Schrijft zich in voor de volgende afdeling: Afdeling (s.v.p aankruisen)

Nadere informatie

Lente / Zomer 2015. Cursussen Frans PAYS-BAS AMSTERDAM

Lente / Zomer 2015. Cursussen Frans PAYS-BAS AMSTERDAM Lente / Zomer 2015 Cursussen Frans PAYS-BAS AMSTERDAM LENTECURSUSSEN Deze algemene cursussen van 24 uur komen overeen met de helft van een niveau. U werkt zowel aan lees- en luistervaardigheid als aan

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Nieuw: Drie daagse meditatie Workshop voor gevorderden in Frankrijk.

Nieuw: Drie daagse meditatie Workshop voor gevorderden in Frankrijk. Nieuw: Drie daagse meditatie Workshop voor gevorderden in Frankrijk. Op 12, 13 en 14 november Gewoon even heerlijk een weekend ontspannen! Een weekend voor mezelf! De docent De begeleiding zal geschiede

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 6. In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Kerstfeest Verhuizingnieuws Op de Kerstmarkt van Maassluis Controleformulier In het nieuws

NIEUWSBRIEF 6. In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Kerstfeest Verhuizingnieuws Op de Kerstmarkt van Maassluis Controleformulier In het nieuws Montessorischool Maassluis Seringenstraat 110 3142 NX Maassluis tel.: 010-5917410 E-mail: info@montessorischoolmaassluis.nl NIEUWSBRIEF 6 In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Kerstfeest Verhuizingnieuws Op

Nadere informatie

Nieuwsblad Boodschappen PlusBus. Senioren

Nieuwsblad Boodschappen PlusBus. Senioren Nieuwsblad Boodschappen PlusBus Senioren maart / april 2011 Nummer 25 Het doel van de BoodschappenPlusBus is het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid onder ouderen en het bevorderen van de sociale contacten.

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier mindervalide ruiter. Naam en voorletters: Roepnaam: Adres: Postcode woonplaats: Geboortedatum: E-mail adres: Telefoon :

Aanmeldingsformulier mindervalide ruiter. Naam en voorletters: Roepnaam: Adres: Postcode woonplaats: Geboortedatum: E-mail adres: Telefoon : Gegevens toekomstig ruiter: Naam en voorletters: Roep Adres: Postcode woonplaats: Geboortedatum: Telefoon : Geslacht: Aanmelding betreft: man vrouw Rij-ervaring: ja nee Zo ja, hoelang: waar: jeugd (6-17

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Lieve familie, vrienden en bekenden, Lieve familie, vrienden en bekenden, Terwijl ik dit schrijf gaat buiten de zon langzaam onder. Hoewel het al november is genieten we nog steeds van heerlijk herfstweer. s Morgens en s avonds kan het best

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

Horeca en Facility 2016/2017

Horeca en Facility 2016/2017 novacollege.nl/horecafacility Facilitair management Gastheer/gastvrouw Horeca management en ondernemen Kok Horeca en Facility 2016/2017 Op het Nova College leer ik niet alleen veel over eten, drinken en

Nadere informatie