Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stevige linker, IJdele Kraanvogel"

Transcriptie

1 Hallo iedereen! Hier is het dan, een derde en laatste Alowiske ligt in je handen, op je tafel, naast je bed. Dit jaar is alweer voorbij gevlogen, maar het is zeker nog niet voorbij. Ondertussen kunnen we wel al besluiten dat dit een jaar is waarin we allemaal GRENZELOOS konden GROEIEN! Grenzeloos groeien... door het leren van technieken Grenzeloos groeien... door een ruiltocht te doen Grenzeloos groeien... door nieuwe vrienden te maken Grenzeloos groeien... door talrijk naar ons eetfestijn te komen Grenzeloos groeien... door nieuwe steden te ontdekken Grenzeloos groeien... door leiding te geven aan andere takken Grenzeloos groeien... door zonder mama en papa te slapen Grenzeloos groeien... door meer leden te krijgen Grenzeloos groeien... door samen te werken Grenzeloos groeien... door elkaar te helpen Als groep zijn we opnieuw groter en sterker geworden, ons eetfestijn was een succes, nieuwe horizonten werden verkend en technieken zijn ook opgefrist. Iedereen heeft dit jaar wel iets gedaan waardoor grenzen verlegd werden. Hoe klein ook, samen hebben we grenzen verlegd en zijn we gegroeid. Het is duidelijk, dit jaar konden we allemaal GRENZELOOS GROEIEN! Via deze weg willen we ook alle helpers leiding, leden, ouders van ons eetfestijn nogmaals bedanken. Het was een groot succes: ondanks de nieuwe locatie en andere organisatie waren er meer eters dan het jaar voordien, voor het eerst hebben we zelfs de kaap van 600 overschreden! Ook wil ik nog reclame maken voor het unieke Alowisiaans muziekfestival dat onze verkennertak organiseert. After Blok Rock (ABR) valt op zaterdag 24 juni 2017 en de opbrengst zal de verkenners ook nu weer financieel helpen op kamp. Het festival is voor jong en oud en gaat door op onze eigen terreinen: allemaal welkom! Hoewel dit het laatste Alowiske is, is het jaar zeker nog niet gedaan! Er komen nog heel wat activiteiten en nieuwe groeikansen: paasweekend, Duodagen, Eikes, After Blok Rock, daguitstap, zomerkamp,.... En is het jaar voorbij? Dan is er altijd weer een nieuw jaar! Wij kijken er alvast naar uit, hopelijk jullie ook?! Stevige linker, IJdele Kraanvogel Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/ Nikolaas Van den Steen 0498/

2 Ons uniform Door het dragen van het uniform toon je dat je lid bent van Scouts en Gidsen Vlaanderen en de rood-grijze scoutsdas toont dat je lid bent van Scouts Sint-Aloysius. Maar het is meer dan dat. Het officiële scoutsuniform is immers speelkledij die tegen een stevig stootje kan. Zo hoeven we nooit bang te zijn om te rollebollen in de modder, een wedstrijdje springen in de plassen te organiseren of een mooie boom te knuffelen We verwachten van elk lid dat hij in uniform naar de vergaderingen komt. Voor nieuwe leden is dat uiteraard pas nodig nadat ze beslist hebben om zich definitief in te schrijven. De eerste groepsdas krijgt jouw zoon wanneer hij wordt ingeschreven. Het verplichte uniform voor kapoenen: Enkel onze rood-grijze groepsdas. Verder zorgen kapoenen voor goede speelkledij die tegen een stootje kan. Elk uniformstuk is ook in kapoenenmaten beschikbaar en mag steeds gedragen worden! Het verplichte uniform voor welpen: Naast de speelkledij en rood-grijze groepsdas wordt hier de typische welpenpet gedragen. Als speelkledij wordt gevraagd om een donkergroene trui te voorzien. Ook hier is een officieel uniform nog niet verplicht, maar kan en mag het uiteraard steeds gedragen worden. Het verplichte uniform voor alle andere leden: Beige scoutshemd, kaki scoutsshort en rood/grijze groepsdas. Wat komt waar?! Kentekenwijzer!

3 De missie van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Waarvoor staat scouting? Wij zijn scouts en gidsen, meisjes en jongens, elk met een eigen verhaal. Iedereen kan erbij. We gaan samen op verkenning en durven tuimelen in het leven. De natuur is onze troef. We geloven in onszelf, in elkaar en in iets meer. We spelen een spel dat niet luchtledig is, in vrije tijd die niet vrijblijvend is. Met groot plezier en kleine daden komen we op voor onze omgeving en voor een kleurrijk Vlaanderen. Zo dromen we luidop van gelukkige mensen in een rechtvaardige wereld.'.

4 Er was eens, heel, heel lang geleden een kleine prins. Zijn naam was Tim. Tim het prinsje. Hij woonde in een groot en prachtig kasteel. Zijn papa was de Koning van Katoren. Dat is een land hier ver, heel ver vandaan. Onze kleine prins zat elke dag in zijn kamertje, in de allerhoogste toren van het kasteel. Elke dag keek hij uit het raam en zuchtte. Hij verveelde zich, elke dag opnieuw. Hij had geen vriendjes, daar hoog in die toren. Hij droomde van wilde avonturen beleven, kattenkwaad uitsteken en lachen met andere kindjes.

5 Op een mooie zonnige dag keek Tim het Prinsje opnieuw uit het raam. Hij geloofde zijn ogen niet. Wat zag hij daar beneden, in de bossen rond het kasteel? Er liepen allemaal kindjes in het bos. Ze hadden een korte, groene broek aan. En een beige hemd met rare tekentjes op. En een mooie grijs-rode handdoek rond hun nek. "Wat vreemd nou" dacht Tim, "wat doen die daar allemaal?" "Daar moet ik het fijne van weten!"

6 Vliegensvlug verzamelde Tim alle lakens die op zijn kamer lagen. Hij knoopte ze een voor een aan elkaar. Na een tijdje had hij een hele lange sliert van dekens. Hij knoopte één uiteinde vast aan zijn bed. Daarna wierp hij het andere uiteinde door zijn raam. Hij klauterde door het raam en hield zich goed vast aan de lakens. Tim het Prinsje liet zich zakken en was snel helemaal beneden aan de toren. Hij liep naar de vreemde kindjes. "Wie zijn jullie?" vroeg hij. "Wij zijn de dappere Kapoenen-Ridders van Alowis" riepen ze allemaal samen. "Waauw" zei Tim. Zijn mond viel helemaal open. "En wat doen jullie allemaal?" "Wij maken coole kampen in het bos" riep een Ridder "We gaan samen zwemmen!" riep een andere Ridder "We gaan op ontdekkingstochten!" riep nog een andere Ridder "Waauw" riep Tim. Zijn ogen werden groot van de pret. "Dat wil ik ook graag doen! Mag ik met jullie mee?" vroeg Tim "Natuurlijk mag je dat!" riepen de Kapoenen Ridders in koor. Ze gaven Tim ook een mooie rood-grijze handdoek.

7 "Dit is jouw Alowis Das. Vanaf nu ben je een van ons!" "Joepie!" riep Tim. Hij was blij. Gisteren had hij geen vriendjes. En nu plots een hele hoop. Ze slopen samen het bos in op zoek naar avonturen. BELANGRIJKE DATA - 85 JAAR SCOUTING 9 APRIL - PAASWEEKEND APRIL - AFTER BLOK ROCK 24 JUNI - ZOMERKAMP JULI

8 Zon 26 Maart :00-17:00 LOKAAL Wij zijn zonder enige uitzondering de beste ridders van de HHEEEELLLEEEE wereld. Vandaag gaan we eens laten zien wat voor gekke stoere zotte ridders we zijn. We trekken de diepe bossen in waar we oog in oog komen met de gekste schepsels maar ook met je mede ridders. Spannend Hé!! :-D Kleur deze ridder alvast in voor extra punten!

9 ZO 2 APRIL 2017 GEEN VERGADERING Ridders Niels en Brecht zijn vandaag op hun paard gesprongen naar het Graafschap Baardegem om te zien of de kust veilig is voor het kapoenenweekend. ZO 9 APRIL 2017 DOORLOPEND // DIVERSE LOCATIES Vandaag vieren we 85 jaar scouting in Aalst! Het feest gaat door op verschillende locaties, er is voor elk wat wils. Heuvelpark Graanmarkt - Dauwtrip: 6u - 08h30 (inschrijven verplicht!) - Optocht doorheen Aalst-centrum: 13 u - Familiestadsspel voor alle leeftijden: 15 u (inschrijven verplicht!) - Live optredens: 18 u Meer info via: We hopen jullie daar graag te zien. Wie vragen heeft mag ons steeds contacteren.

10 April BAARDEGEM JOEPIE DE POEPIEEEE! We gaan op weekend! Bereid je maar al voor sterke kapoenen! Het wordt de max! De weekend brief wordt per mail verstuurd. ZO 23 APRIL 14H00-17H00 HEUVELPARK AALST De kapoenen ridders van Alowis gaan vandaag op ontdekkingstocht naar onbekende oorden. Afspraak om 14h00 aan het einde van de Kloosterweg. Een oude, geheime Kaart!

11 Zon 30 April :00-17:00 LOKAAL JqeefiuqzegfmoghboiAEGFUEMIUGFOMIEGEF ZJEFVIUZEgfmoigzeboifeztiuserbmgubdmofbgsw Isdhgiurbgmobqrmiogbqermoighqe WAAW, die letters zijn wel zeer vreemd GEMENGD! En meer hoeven jullie niet te weten! Het wordt leuk! 6 EN 7 MEI _ Dit weekend organiseren we met alle andere takken een geldactiviteit. Meer info volgt snel per sms of mail! Zon 14 Mei :00-17:00 LOKAAL Spets spats spoets, spetter spatter spoeter. Ik hoop dat onze harnassen niet beginnen te roesten want vandaag spelen we WATERSPELLETJES! Voor een keer leggen we onze zwaarden aan de kant en nemen we de waterballonnen en waterpistolen in de plaats! Breng gerust je eigen waterpistool mee en reservekleren zijn ook aan te raden!

12 ZON 21 Mei 09H00 tot 12H00 NINOVE ALAAAARRMMMM!!!! Er is een zeemonster gesignaleerd in het zwembad! Omdat wij ooh zo dappere ridders zijn, gaan wij kijken of het monster er nog is en het verslaan! Breng zeker jullie zwemzak mee (zwembroek, badmuts, handdoek, zwembril, eventueel bandjes) Meer info over het vervoer volgt per sms of mail.

13 VR 26 Mei h30-20h30 Lokaal ONTIJFER DE CODE TAAL VAN DE RIDDERS! ELKE REGEL IS EEN APART WOORD! V K G M W A H N E C D T R I U S

14 VR 2 JUNI 18h30-20h30 LOKAAL Een echte scout moet kunnen sjorren, kaart lezen, knopen maken, in een tent slapen, een vuurtje stoken en nog heel veel meer. Uiteraard moet hij daarvoor veel oefenen. Maar: jong geleerd is oud gedaan! Daarom vandaag op het menu: technieken voor kapoenen! Zat 10 Juni h00-17h00 LOKAAL Brecht en Niels vonden gisteren een schat! Ja jullie horen het goed! EEN SCHAT! We hebben wel een groooooooot probleem. We krijgen de schat niet open. :( We hopen dat jullie ons kunnen helpen om samen toch te zien wat er in de schat zit! Kleur deze schat alvast voor een extra tip:

15 ZATERDAG 17 JUNI 2017??? Ridder Brecht en Ridder Niels moeten nu druk druk druk studeren - maar misschien nemen ze voor jullie wel even een pauze? Afhankelijk van onze examens plannen we misschien, heel misschien zaterdag een DAGUITSTAP in naar een megacoolefantastischeavontuurlijkeplek. Meer info volgt! Zat 24 Juni 2017 LOKAAL Vandaag is het geen vergadering. MAAAAAAAAAAR niet getreurd! Jullie kunnen samen met jullie mama en papa komen dansen en spelen op het lokaal want het is weer eens AFTER BLOK ROCK! Een super fijn mini festival voor jong en oud. Het begint om 19:00. Vraag zeker om een kaartje te kopen bij de leiding. Voor meer info, check onze Facebook eens.

16 Wist-je-datjes: Ridders kanonnen maar niets vonden. Het zeer moeilijk ik om zo een harnas uit te doen om naar de WC te gaan. Ridders vaak in kastelen wonen. De ridders van de ronde tafel de bekendste ridders ter wereld zijn. Veel zwaarden niet scherp zijn. Er 1000 verschillende soorten wapens zijn. Ridders heel veel liefjes hadden. Brecht en Niels samen ooit een draak versloegen.

17 Vele ridderlijke kusjes van jullie favo leiders: Ridderrrr NIEEELLLLSSSS & BBRRREEEECCCHHTTTTT

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest!

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Een nieuw Alowiske, een nieuw kalenderjaar, een nieuw begin. Dit openingswoord is tot onze spijt alweer het laatste boekje

Nadere informatie

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel!

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel! Dag iedereen en dag allemaal! Het is ook dit Alowiske weer een hele eer om jullie te mogen verwelkomen met dit Alowiske. Dat betekent dat we met de hele leidingsploeg een nieuw werkjaar gestart zijn vol

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Hallo iedereen! Hier is het dan, een derde en laatste Alowiske ligt in je handen, op je tafel, naast je bed. Dit jaar is alweer voorbij gevlogen, maar het is zeker nog niet voorbij. Ondertussen kunnen

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Beste Alowisianen Lieve ouders Enthousiaste sympathisanten Brave kindjes Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een heel duidelijk nieuw begin. Dit werkjaar start namelijk met een nieuwe groepsleiding. De meesten

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Hallo iedereen! Hier is het dan, een derde en laatste Alowiske ligt in je handen, op je tafel, naast je bed. Dit jaar is alweer voorbij gevlogen, maar het is zeker nog niet voorbij. Ondertussen kunnen

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Beste Alowisianen Lieve ouders Enthousiaste sympathisanten Brave kindjes Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een heel duidelijk nieuw begin. Dit werkjaar start namelijk met een nieuwe groepsleiding. De meesten

Nadere informatie

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest!

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Een nieuw Alowiske, een nieuw kalenderjaar, een nieuw begin. Dit openingswoord is tot onze spijt alweer het laatste boekje

Nadere informatie

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest!

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Een nieuw Alowiske, een nieuw kalenderjaar, een nieuw begin. Dit openingswoord is tot onze spijt alweer het laatste boekje

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Beste Alowisianen Lieve ouders Enthousiaste sympathisanten Brave kindjes Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een heel duidelijk nieuw begin. Dit werkjaar start namelijk met een nieuwe groepsleiding. De meesten

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel. Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/

Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel. Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/ Blaadjes vallen, de temperatuur zakt, alle klokken zijn teruggedraaid... de winter komt eraan! Haal dus die dikke wollen sokken boven, trek een warme pull aan en zoek alle mutsen, sjaals en handschoenen,

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Beste Alowisianen Lieve ouders Enthousiaste sympathisanten Brave kindjes Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een heel duidelijk nieuw begin. Dit werkjaar start namelijk met een nieuwe groepsleiding. De meesten

Nadere informatie

Jongens, ouders en alle anderen

Jongens, ouders en alle anderen Jongens, ouders en alle anderen De eerste weken van dit nieuwe werkjaar zijn alweer voorbij. De tijd vliegt, want hier is ons tweede Alowiske al In het vorige openingswoord verwees ik al naar het belang

Nadere informatie

Jongens, ouders en alle anderen

Jongens, ouders en alle anderen Jongens, ouders en alle anderen De eerste weken van dit nieuwe werkjaar zijn alweer voorbij. De tijd vliegt, want hier is ons tweede Alowiske al! In het vorige openingswoord verwees ik al naar het belang

Nadere informatie

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel!

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel! Dag iedereen en dag allemaal! Het is ook dit Alowiske weer een hele eer om jullie te mogen verwelkomen met dit Alowiske. Dat betekent dat we met de hele leidingsploeg een nieuw werkjaar gestart zijn vol

Nadere informatie

Dag iedereen en dag allemaal!

Dag iedereen en dag allemaal! Dag iedereen en dag allemaal! Het is ook dit Alowiske weer een hele eer om jullie te mogen verwelkomen met dit Alowiske. Dat betekent dat we met de hele leidingsploeg een nieuw werkjaar gestart zijn vol

Nadere informatie

Jongens, ouders en alle anderen

Jongens, ouders en alle anderen Jongens, ouders en alle anderen De eerste weken van dit nieuwe werkjaar zijn alweer voorbij. De tijd vliegt, want hier is ons tweede Alowiske al! In het vorige openingswoord verwees ik al naar het belang

Nadere informatie

Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel. Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/

Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel. Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/ Blaadjes vallen, de temperatuur zakt, alle klokken zijn teruggedraaid... de winter komt eraan! Haal dus die dikke wollen sokken boven, trek een warme pull aan en zoek alle mutsen, sjaals en handschoenen,

Nadere informatie

Hopelijk zie ik jullie nog massaal, dus tot dan! Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel

Hopelijk zie ik jullie nog massaal, dus tot dan! Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel Een winterse periode komt eraan. Het einde van het jaar 2018 nadert, maar dat betekent ook dat een nieuw jaar voor de deur staat! Een nieuw jaar vol leuke activiteiten, een nieuw jaar met herwonnen energie,

Nadere informatie

Beste leiding en ouders

Beste leiding en ouders Beste leiding en ouders Het is zo ver: het laatste Alowisken van dit jaar. Jullie weten allemaal wat dat wil zeggen. We zijn bijna aan het einde van het scoutsjaar 2014-2015 toe. Maar wees niet getreurd,

Nadere informatie

- VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE

- VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE SEPTEMBER 2016 SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN REYNAERT-BEATRIJS GROEPSNUMMER: B1212G WEBSITE: http://reynaert-beatrijs.be GOUW: West-Brabant (Webra) EMAIL: info@reynaert-beatrijs.be LOKALEN: VOGELZANGLAAN

Nadere informatie

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE JANUARI 2018 SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN REYNAERT-BEATRIJS GROEPSNUMMER: B1212G WEBSITE: http://reynaert-beatrijs.be GOUW: West-Brabant (Webra) EMAIL: info@reynaert-beatrijs.be LOKALEN: VOGELZANGLAAN 2,

Nadere informatie

Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017

Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017 Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun

Nadere informatie

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes Kapoenen Beertjes Dag allerliefste kapoentjes, en de mama en papa natuurlijk ook. Wij willen jullie graag welkom heten bij onze tak, de KAPOENEN. Wij zijn speciaal uitverkozen om deze kapoentjes de tijd

Nadere informatie

Beste leiding en ouders

Beste leiding en ouders Beste leiding en ouders Het is zo ver: het laatste Alowisken van dit jaar. Jullie weten allemaal wat dat wil zeggen. We zijn bijna aan het einde van het scoutsjaar 2014-2015 toe. Maar wees niet getreurd,

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2017 2018 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

Z!P MAART APRIL 2018

Z!P MAART APRIL 2018 Z!P MAART APRIL 2018 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun kindje(s)

Nadere informatie

Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017

Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017 Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst

Nadere informatie

Beste ouders, leden, sympathisanten.

Beste ouders, leden, sympathisanten. Beste ouders, leden, sympathisanten. Allereerst wil ik met iets droevig beginnen. Dit is het laatste voorwoord dat ik ga schrijven voor het alowisken. Binnen alowis heb ik 21 zeer mooie jaren meegemaakt.

Nadere informatie

Beste ouders, leden, sympathisanten.

Beste ouders, leden, sympathisanten. Beste ouders, leden, sympathisanten. Allereerst wil ik met iets droevig beginnen. Dit is het laatste voorwoord dat ik ga schrijven voor het alowisken. Binnen alowis heb ik 21 zeer mooie jaren meegemaakt.

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2017-2018 Hallo, Jow, goedendag, friepfroepsmurk, blabliebloeblie kapoenen!!!! (en mama s en papa s ook een beetje) We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie

Nadere informatie

Hopper is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw.

Hopper is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw. Hallo iedereen, De laatste maandschors van dit scoutsjaar is aangebroken. Niet getreurd, na deze maandschors is er natuurlijk nog ons fantastisch kamp! Hierbij geven we nog enkele belangrijke mededelingen

Nadere informatie

Z!P MAART- APRIL 2019

Z!P MAART- APRIL 2019 Z!P MAART- APRIL 2019 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun kindje(s)

Nadere informatie

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2016

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2016 Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2016 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun

Nadere informatie

Jongknapen. Vele groeten Peter- Jan

Jongknapen. Vele groeten Peter- Jan Jongknapen Dag gekke jongknapen We zijn alweer aan het tweede boekje toe. De tijd gaat snel als je je amuseert! Dat wil ook zeggen dat we al halfweg het jaar zijn, maar ook dat we nog superveel leuke activiteiten

Nadere informatie

3. Doe steeds je scoutsdas aan om naar te scouts te komen! Let er ook op dat jouw naam hierop staat.

3. Doe steeds je scoutsdas aan om naar te scouts te komen! Let er ook op dat jouw naam hierop staat. Kapoenen Hellooaa liefste Kapoentjes, Het eerste Kimmeke en het kapoenenweekend zitten er weeral op. Maar niet getreurd, het volgende Kimmeke staat al klaar voor jullie. Om het jaar in goede banen te kunnen

Nadere informatie

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2015

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2015 Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2015 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, Allereerst willen wij, de leiding, jullie allemaal hartelijk welkom heten op ons mosselfeest! De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen

Nadere informatie

Seintoren 2 e semester Kapoenen

Seintoren 2 e semester Kapoenen Seintoren 2 e semester Kapoenen Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE SEPTEMBER 2017 SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN REYNAERT-BEATRIJS GROEPSNUMMER: B1212G WEBSITE: http://reynaert-beatrijs.be GOUW: West-Brabant (Webra) EMAIL: info@reynaert-beatrijs.be LOKALEN: VOGELZANGLAAN

Nadere informatie

Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel. Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/

Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel. Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/ Blaadjes vallen, de temperatuur zakt, alle klokken zijn teruggedraaid... de winter komt eraan! Haal dus die dikke wollen sokken boven, trek een warme pull aan en zoek alle mutsen, sjaals en handschoenen,

Nadere informatie

Hallo allemaal! Een stevige scoutslinker, de leidingsploeg.

Hallo allemaal! Een stevige scoutslinker, de leidingsploeg. Hallo allemaal! Om te beginnen willen we iedereen bedanken die ons gesteund heeft door naar onze Streekbierenavond te komen. Ook onze wafelverkoopactie is weer vlot verlopen. Hopelijke hebben jullie goed

Nadere informatie

Editoriaaltje. Beste ouders, leden en sympathisanten

Editoriaaltje. Beste ouders, leden en sympathisanten Inhoudstabel Editoriaaltje 2 Hoe inschrijven? 3 Belangrijke data 4 Uniform 5 Groepsweekend 7 Klipklap voor de kapoenen 8 Klipklap voor de kabouters 10 Klipklap voor de welpen 13 Klipklap voor de jonggidsen

Nadere informatie

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest!

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Een nieuw Alowiske, een nieuw kalenderjaar, een nieuw begin. Dit openingswoord is tot onze spijt alweer het laatste boekje

Nadere informatie

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1 Het scoutsblad December Het scoutsblad december 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Verkennerbar... 6 Speelhoekje... 7 Doolhof... 8 Zoek de verschillen...

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag aller liefste Kapoenen, Het fantastische 2 de semester staat alweer voor de deur en na de lange kerstvakantie is de leiding weer helemaal klaar om jullie zondagen weer

Nadere informatie

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei Jongste takken @ Lilse Bergen Oudste takken @ Leuven ZWEMMEN Zaterdag 18 mei @ Zwembad van Geel 38 ste jaargang: 2018-2019 Maand: mei 2019 Nummer: 9 P409906 Afzendadres en VU

Nadere informatie

Dag scouters. Een Stevige Linker!!

Dag scouters. Een Stevige Linker!! Dag scouters De lente komt alweer volop binnengedraafd en daar zijn we zeer blij mee. De maand mei heeft weer heel wat voor ons in petto. Een boel verlengde weekends die voor de meesten een scoutig kleurtje

Nadere informatie

We herinneren jullie er graag aan dat al de info omtrent het kamp te vinden is in de kampparetter die op onze website staat:

We herinneren jullie er graag aan dat al de info omtrent het kamp te vinden is in de kampparetter die op onze website staat: Paretter juni Beste ouders, Nu de inschrijvingen achter de rug zijn is het uitkijken naar het kamp!! We hopen dat al onze leden de smaak te pakken hebben na een spetterend takweekend en dat hun zin om

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2018-2019 Hallo kapoenen en mama s en papa s!! We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie alle uitleg die jullie nodig hebben, zodat jullie er net zo klaar

Nadere informatie

VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort

VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort Inhoud Post scriptum Welkomstwoord Wat is scouting Jaarthema Lid worden Uniform Takverdeling Leidersgroep Post scriptum Dit was het dan, onze onthaalwoudlucht,

Nadere informatie

Kapoenen. 7 April: aarde vs aliens. 14 april: het mega-graaf-zot-cool verfspel. 28 april: slapen in het lokaal. 21 april: kapoenendag

Kapoenen. 7 April: aarde vs aliens. 14 april: het mega-graaf-zot-cool verfspel. 28 april: slapen in het lokaal. 21 april: kapoenendag Kapoenen 7 April: aarde vs aliens 14 april: het mega-graaf-zot-cool verfspel Vannacht is er een vreemd voertuig geland op de aarde. We hebben alle kapoenen nodig om op ontdekkingsjacht te gaan! Jullie

Nadere informatie

jouw licht op 91ste-15de Baden-Powell wommelgem April 2015

jouw licht op 91ste-15de Baden-Powell wommelgem April 2015 jouw licht op 91ste-15de Baden-Powell wommelgem April 2015 Scouts & Gidsen Wommelgem Reclame Meer info volgt snel! 2 SAVE THE DATE DasRock gaat dit jaar door op 1 en 2 mei in het binnenfort! Namen en info

Nadere informatie

September Oktober --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN ---

September Oktober --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- September Oktober Liefste welpen! Het nieuwe scoutsjaar staat voor de deur We verwelkomen jullie met een blij humeur Weer een jaar vol spel en gelach Jullie zijn altijd welkom op zondag Van twee tot vijf

Nadere informatie

Woordje van de groepsleiding

Woordje van de groepsleiding Beste leden, ouders en vrienden, Woordje van de groepsleiding En we gaan verder! Het is alweer mei! Tijd voor de voorlaatste scoutsmaand van dit scoutsjaar! Ooooh : ( Mei en juni beloven weer spannend

Nadere informatie

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN SCOUTSENGIDSENBEERSE JUNI 1 juni KAPOENEN JUNI 2013 Nu het eindelijk lekker warm gaat worden, wordt het is dringend tijd voor alle Kapoentjes om nog eens kennis te maken met een groot estafette spel!!

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN 09 15 AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN 10 15 Woordje vooraf Beste ouders, leden en sympathisanten Het is weer zover, het nieuwe scoutsjaar staat klaar om volledig los te barsten, met als grote begin natuurlijk

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert

Hopduveltjes Meldert Hopduveltjes Meldert Scouts en gidsen vlaanderen Jaargang 35 nummer 1 V.U. Uitgever: Gijsbrecht Raes Voorwoord Drie, twee, één START! Hopla, bij deze zijn we weer vertrokken, een nieuw scoutsjaar is aangebroken!

Nadere informatie

Belangrijke data voor de maand oktober:

Belangrijke data voor de maand oktober: Beste ouder(s) en leden, September is als eerste scoutsmaand vliegensvlug voorbij gevlogen, nu staat oktober reeds voor de deur! Wat heeft oktober allemaal te bieden? Belangrijke data voor de maand oktober:

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2016-2017 Hallo, Jow, goedendag, friepfroepsmurk, blabliebloeblie kapoenen!!!! (en mama s en papa s ook een beetje) We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie

Nadere informatie

Het scoutsblad Mei 1

Het scoutsblad Mei 1 Het scoutsblad Mei 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Leeftijden... 5 Speelhoekje... 6 Kleurplaat... 6 Zoek de verschillen... 7 Maandbrief kapoenen... 9 ZATERDAG

Nadere informatie

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding!

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding! SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER- OKTOBER Het is weer zo ver! Het nieuwe scoutsjaar begint weer! WOEHOEEW!! Een nieuw jaar met veel spelen, vuil worden en veel vriendjes. Wij hebben er alvast

Nadere informatie

Dag iedereen! Voor vragen kunnen jullie altijd mailen naar:

Dag iedereen! Voor vragen kunnen jullie altijd mailen naar: Dag iedereen! Het nieuwe scoutsjaar is ondertussen al even bezig, dus is het tijd voor een nieuwe maandschors. Alle takken hebben ook nu weer heel erg leuke vergaderingen op de planning staan. De givers,

Nadere informatie

Voorwoord: Beste ouders en leden,

Voorwoord: Beste ouders en leden, Voorwoord: Beste ouders en leden, De eerste maand is weeral snel voorbij gegaan. Normaal gezien is de leiding bij iedereen op bezoek geweest om jullie kinderen in te schrijven. Als er mensen zijn die het

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 41 nummer 1 Voorwoord Vijf, vier, drie, twee, één, KNAL! Het startschot voor het nieuwe scoutsjaar is gegeven! De hele leiding heeft samen de batterijen

Nadere informatie

Geitje mei - juni. Ik ben niet zo blij-hij-hij; Het jaar is bijna voorbij-hij-hij!!!!

Geitje mei - juni. Ik ben niet zo blij-hij-hij; Het jaar is bijna voorbij-hij-hij!!!! Geitje mei - juni Ik ben niet zo blij-hij-hij; Het jaar is bijna voorbij-hij-hij!!!! 1 Voorwoord Beste ouders, leden en sympathisanten van den 28, Dit is (jammer genoeg) alweer het laatste Geitje van dit

Nadere informatie

Zwitserse Eetavond. zaterdag 5 maart. We zijn blij om u te mogen uitnodigen op één van onze langstlopende en meest succesvolle tradities.

Zwitserse Eetavond. zaterdag 5 maart. We zijn blij om u te mogen uitnodigen op één van onze langstlopende en meest succesvolle tradities. Zwitserse Eetavond zaterdag 5 maart We zijn blij om u te mogen uitnodigen op één van onze langstlopende en meest succesvolle tradities. De jaarlijkse eetavond voor ouders, leden, oud-leden, sympathisanten

Nadere informatie

DE KAPOENEN KONING. KAPOENEN DOREN e SEMESTER

DE KAPOENEN KONING. KAPOENEN DOREN e SEMESTER DE KAPOENEN KONING KAPOENEN DOREN 2016-2017 1 e SEMESTER WIE ZIJN WIJ? Hallo kapoenen, Ik ben Robbe en dit is mijn eerste jaar leiding. Mijn totem is bloedmaangele ontspannen nachtegaal. Mijn hobby s zijn

Nadere informatie

Jeugd & Vrede organiseert ook dit jaar weer verschillende spetterende zomerkampen. Ga jij ook mee?

Jeugd & Vrede organiseert ook dit jaar weer verschillende spetterende zomerkampen. Ga jij ook mee? Jeugd & Vrede organiseert ook dit jaar weer verschillende spetterende zomerkampen Voor het vierde jaar op rij organiseert Jeugd & Vrede vzw weer kampen voor talloze lieve kindjes Jeugd & Vrede is misschien

Nadere informatie

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara Lieve Jogi s, Na de vakantie en een fantastisch kamp is het nu weer tijd voor een nieuw super leuk scoutsjaar. Wij hopen dat jullie er evenveel zin in hebben als wij! Iedere week zorgt de leiding met veel

Nadere informatie

Data. Belangrijke data

Data. Belangrijke data Inhoudstabel Belangrijke data 2 Uniform 3 Klipklap voor de kapoenen 4 Klipklap voor de kabouters 6 Klipklap voor de welpen 9 Klipklap voor de jonggidsen 11 Klipklap voor de jongverkenners 13 Klipklap voor

Nadere informatie

Maandlijst Verkenners: April- mei juni

Maandlijst Verkenners: April- mei juni Maandlijst Verkenners: April- mei juni DINSDAG 5 APRIL: Zoals ook Assepoester zich graag kleedt met de mooiste prinsessenjurkjes, zo gaan wij deze avond ook met enorm veel enthousiasme werken aan de inkleding

Nadere informatie

Hallo iedereen, Tot dan! De leidingsploeg

Hallo iedereen, Tot dan! De leidingsploeg Hallo iedereen, Eerst en vooral willen we iedereen een gelukkig nieuwjaar wensen! Met een nieuwjaar komt er ook een nieuwe maandschors. Deze staat weer boordevol superleuke activiteiten! Al wat info over

Nadere informatie

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!! Liefste leden en ouders, Een nieuw scoutsjaar staat weer voor de deur. Wellicht is er enorm genoten van een verlof met temperatuurstijgingen en -dalingen, maar de leden hebben vooral genoten van het fantastische

Nadere informatie

Data. Belangrijke data

Data. Belangrijke data Inhoudstabel Belangrijke data 2 Uniform 3 Klipklap voor de kapoenen 4 Klipklap voor de kabouters 5 Klipklap voor de welpen 7 Klipklap voor de jonggivers 9 Klipklap voor de givers 11 1 Data Belangrijke

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 38 nummer 3 Voorwoord Een tijdje geleden lanceerde Scouts & Gidsen Vlaanderen een enquête waarin ze aan ongeveer 2000 actieve medewerkers vroegen

Nadere informatie

Maandprogramma APRIL. Zeehonden. 31 maart, 1,2 april: paasweekend. ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station

Maandprogramma APRIL. Zeehonden. 31 maart, 1,2 april: paasweekend. ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station Maandprogramma APRIL Zeehonden 31 maart, 1,2 april: paasweekend ZONDAG 10 april: 100 jaar zeescouting van 9u tot 18u @ Station Deze week doen we het een beetje anders, de activiteit vindt namelijk plaats

Nadere informatie

Boscrosser. Januari-Februari. Maandblad Woudlopers Mechelen. Afzender: Woudlopers VVKSM Stuivenbergbaan Mechelen P

Boscrosser. Januari-Februari. Maandblad Woudlopers Mechelen. Afzender: Woudlopers VVKSM Stuivenbergbaan Mechelen P Maandblad Woudlopers Mechelen Boscrosser Januari-Februari belgië-belgique P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 Afzender: Woudlopers VVKSM Stuivenbergbaan 166 2800 Mechelen P 508747 Voorwoord Beste ouders,

Nadere informatie

Dag lieve Roodkapkes, mama s en papa s,

Dag lieve Roodkapkes, mama s en papa s, INFORMATIE KAPKE 2018-2019 Dag lieve Roodkapkes, mama s en papa s, Het kamp is helaas al enkele maanden voorbij, maar geen nood hier zijn we weer met ons eerste kapke! Dit is ons informatie kapke waarin

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 39 Nummer 2 Voorwoord Het nieuwe scoutsjaar is ondertussen volop aan de gang en dat is duidelijk te merken aan de spelende kinderen die zondag

Nadere informatie

Kapoenen Beertjes. Seppe

Kapoenen Beertjes. Seppe Kapoenen Beertjes Dag kapoenen en ouders, dit is het eerste Huberke van het nieuwe scoutsjaar. Om de eerste vergaderingen een beetje gemoedelijker te laten verlopen zullen we ons kort voorstellen. Wij

Nadere informatie

- Kapoenen: t-shirt (Scouts en Gidsen Vlaanderen), das (Scouts Beersel) - Kawellen, jonggivers, givers en jins: scoutsbroek/-rok, scoutshemd en das.

- Kapoenen: t-shirt (Scouts en Gidsen Vlaanderen), das (Scouts Beersel) - Kawellen, jonggivers, givers en jins: scoutsbroek/-rok, scoutshemd en das. PARETTER NOVEMBER Beste leden en ouders, De eerste scoutsmaand is weer voorbijgevlogen en hopelijk heeft iedereen de smaak te pakken! De leiding vond het alvast zeer leuk om oude bekenden en nieuwe gezichten

Nadere informatie

jaargang september

jaargang september Belgie - Belgique P.B. 2560 Nijlen 1 P708748 1 SPARTIKIJN jaargang 2017-2018 september www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Spartikijn Broechemsesteenweg 219a, 2560 Nijlen Kapoenen Zondag 3 september Helaas

Nadere informatie

zondag 16 september voor de startdag van 14 tot 17 uur

zondag 16 september voor de startdag van 14 tot 17 uur Dag iedereen! Met spijt in ons hart is het kamp weer voorbij en namen we zoals elk jaar afscheid van enkele mensen van onze leiding. Dit jaar waren dat Gloria (Charlotte), Pebbels (Nona) en Dori (Linde).

Nadere informatie

Knapen. Heb je vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op met banleider Alex via of

Knapen. Heb je vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op met banleider Alex via of Knapen Woehoe! Een nieuw KSA-jaar vol plezier en vriendschap staat voor de deur! De knapenban staat dit jaar onder leiding van vier ervaren leiders: Kaat, Edouard, Gustave en Alex. Degene die vorig jaar

Nadere informatie

Xaverius-St.Rita A21/46G. Oktober Beste ouders, leden en sympathisanten,

Xaverius-St.Rita A21/46G. Oktober Beste ouders, leden en sympathisanten, Belangrijke data: 18 november: Pastaslag en wijnproefavond 10, 11 & 12 november: Takweekend Jonggivers 11 & 12 november: Wijnverkoop 18 & 19 november: Wijnverkoop November Xaverius-St.Rita A21/46G Beste

Nadere informatie

29 april om > Kampvoorstelling: Op een klein half uurtje met een prachtige powerpointpresentatie vertellen wij jullie alles over ons kamp.

29 april om > Kampvoorstelling: Op een klein half uurtje met een prachtige powerpointpresentatie vertellen wij jullie alles over ons kamp. Voorwoord Dag welpen, leeuwen en leeuwinnen, Met spijt in het hart moeten we jullie meedelen dat dit dan het allerlaatste welpenboekje is van uw favoriete leidingsploeg. Gelukkig komt er nog een kampboekje

Nadere informatie

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera!

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Zoals jullie allen wel zullen weten betekend dat dit jaar we met de verkenners naar het buitenland trekken. Naar waar? Voor jullie alvast nog een groot

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 februari: Wafelverkoop kapoenen. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. Februari

Belangrijke data: 21 februari: Wafelverkoop kapoenen. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. Februari Belangrijke data: 21 februari: Wafelverkoop kapoenen Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs Februari Xaverius-St.Rita A21/46G Februari 2015 Beste ouders, leden en sympathisanten

Nadere informatie

MAANDSCHORS SCOUTS ZELLIK SEPTEMBER/ OKTOBER 2016

MAANDSCHORS SCOUTS ZELLIK SEPTEMBER/ OKTOBER 2016 MAANDSCHORS SCOUTS ZELLIK SEPTEMBER/ OKTOBER 2016 Dag beste leden, beste ouders, Eerst en vooral willen wij jullie bedanken. Zonder jullie hadden we geen 2 prachtige kampen kunnen hebben zoals dit jaar

Nadere informatie

Vooraleer we februari officieel in gang trappen willen we nog een aantal belangrijke aankondigingen maken voor deze korte maand.

Vooraleer we februari officieel in gang trappen willen we nog een aantal belangrijke aankondigingen maken voor deze korte maand. 䘀攀 戀爀 甀愀爀 椀 㤀 Gegroet allemaal! De eerste maand van het nieuwe jaar is voorbij gevlogen en we maken ons op voor de maand van de liefde: februari! In februari laten we de donkere avondactiviteiten achterwege

Nadere informatie

Zwemmen met alle takken Zaterdag 21 mei Kijk goed in het skoeteke waar jullie kind verwacht wordt!

Zwemmen met alle takken Zaterdag 21 mei Kijk goed in het skoeteke waar jullie kind verwacht wordt! Mega-Speldag Zondag 15 mei Info volgt nog via mail Zwemmen met alle takken Zaterdag 21 mei Kijk goed in het skoeteke waar jullie kind verwacht wordt! 35 ste jaargang: 2015-2016 Afgiftekantoor: 2440 Geel

Nadere informatie

Beste ouders, Beste kapoentjes,

Beste ouders, Beste kapoentjes, Beste ouders, Beste kapoentjes, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en wij, als leiding, kijken er heel erg naar uit om er samen met jullie een super scoutsjaar van te maken, jullie hopelijk

Nadere informatie

Een zalig kerstfeest & een gelukkig nieuwjaar

Een zalig kerstfeest & een gelukkig nieuwjaar Een zalig kerstfeest & een gelukkig nieuwjaar Beste ouders, liefste leden en leiding, In dit briefje willen wij jullie vooral een voorspoedig, aangenaam, gelukkig, vrolijk en bovenal een met leuke Chiro-activiteiten

Nadere informatie

Jaargang 61 DEN TOTEM. Ons programmaboekje van de maand. NOVEMBER Scouting Wijnegem

Jaargang 61 DEN TOTEM. Ons programmaboekje van de maand. NOVEMBER Scouting Wijnegem Jaargang 61 DEN TOTEM Ons programmaboekje van de maand. NOVEMBER 2016 Scouting Wijnegem Voorwoord Beste jongens, meisjes en alles daartussenin, We zijn nu al een zo dikke maand bezig en de groepsleiding

Nadere informatie

Zaterdag 5/05 Zwembad Geel. Zaterdag 12/05 70 jaar Bel

Zaterdag 5/05 Zwembad Geel. Zaterdag 12/05 70 jaar Bel Zaterdag 5/05 Zwemmen @ Zwembad Geel 36 ste jaargang: 2017-2018 Afgiftekantoor: 2440 Geel Maand: mei 2018 Nummer: 9 P409906 Zaterdag 12/05 70 jaar activiteit @ Bel Afzendadres en VU St.-Aloysiusscouts

Nadere informatie

Jongens, ouders en alle anderen

Jongens, ouders en alle anderen Jongens, ouders en alle anderen De eerste weken van dit nieuwe werkjaar zijn alweer voorbij. De tijd vliegt, want hier is ons tweede Alowiske al! In het vorige openingswoord verwees ik al naar het belang

Nadere informatie