Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest!"

Transcriptie

1 Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Een nieuw Alowiske, een nieuw kalenderjaar, een nieuw begin. Dit openingswoord is tot onze spijt alweer het laatste boekje van dit scoutsjaar. Het is weer zeer snel vooruitgegaan en we kunnen met een glimlach op ons gezicht terugkijken naar het voorbije jaar Allemaal samen hebben we er weer een fantasgsch jaar van gemaakt! Er waren memorabele vergaderingen, zalige weekends, succesvolle verkennerbars, schiherende spelen en ga zo maar verder. Vriendschappen werden gevormd of werden nog versterkt. Kortom, we hebben ons enorm hard geamuseerd! Het scoutsjaar is ondertussen halverwege, maar er staat ons nog een ferme brok plezier en inzet te wachten, wees gerust! In Aalsterse verenigingen hoorde je het vaak Gjdens de afgelopen weken of zelfs maanden: dat doen we na Carnaval wel. Met Carnaval is meteen ook een examenperiode, krokusvakange en bijna een seizoen afgesloten. De dagen beginnen te lengen en de zon zet haar beste beentje voor. Dat is wat wij ook de komende weken en maanden van plan zijn. Deze zullen vollop in teken staan van ons jaarlijks eeresgjn in maart, de paasweekends in april, ons eigen fesgval in juni en ons groepskamp in juli/augustus. Een goed gevulde agenda dus. Het meeste plezier kunnen jullie ons toch nog doen met jullie massale aanwezigheid op de wekelijkse vergaderingen. Vaak wordt gezegd hoe meer zielen, hoe meer vreugde en dat kunnen we alleen maar bevesggen. Ons doel is dan ook om kinderen van jong tot minder jong een leuke Gjd te geven. Dat jullie in grote getalen blijven komen, doet ons dus alleen maar deugd! Aanwezigheid op vergaderingen, weekends en kampen zijn de basis, maar daarnaast hopen we jullie ook te verwelkomen op onze acgviteiten. Door te komen eten of van een streepje muziek en sfeer te genieten, steunen jullie ons ook financieel. Helpende handen zijn op deze dagen ook zeer welgekomen! Dan rest ons enkel nog dit voorwoord af te ronden: We wensen jullie nog een heerlijk voorjaar, een zalige paasperiode, maar zeker een verderzexng van het prachgge scoutsjaar! Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/ Nikolaas Van den Steen 0498/

2

3 Ons uniform Door het dragen van het uniform toon je dat je lid bent van Scouts en Gidsen Vlaanderen en de rood-grijze scoutsdas toont dat je lid bent van Scouts Sint-Aloysius. Maar het is meer dan dat. Het officiële scoutsuniform is immers speelkledij die tegen een stevig stootje kan. Zo hoeven we nooit bang te zijn om te rollebollen in de modder, een wedstrijdje springen in de plassen te organiseren of een mooie boom te knuffelen We verwachten van elk lid dat hij in uniform naar de vergaderingen komt. Voor nieuwe leden is dat uiteraard pas nodig nadat ze beslist hebben om zich definigef in te schrijven. De eerste groepsdas krijgt jouw zoon wanneer hij wordt ingeschreven. Het verplichte uniform voor kapoenen: Enkel onze rood-grijze groepsdas. Verder zorgen kapoenen voor goede speelkledij die tegen een stootje kan. Elk uniformstuk is ook in kapoenenmaten beschikbaar en mag steeds gedragen worden! Het verplichte uniform voor welpen: Naast de rood-grijze groepsdas wordt hier de typische welpenpet gedragen. We vragen wel om reeds een scoutshemd te voorzien met de nodige kentekens. Een officiële scoutsbroek hoek niet, maar we vragen wel een korte kaki broek te voorzien. Het verplichte uniform voor alle andere leden: Beige scoutshemd, kaki scoutsshort en rood/grijze groepsdas. Wat komt waar?! Kentekenwijzer!

4

5 Parkeren kan grags op de parking van de sporthal.

6

7 De missie van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Waarvoor staat scougng? Wij zijn scouts en gidsen, meisjes en jongens, elk met een eigen verhaal. Iedereen kan erbij. We gaan samen op verkenning en durven tuimelen in het leven. De natuur is onze troef. We geloven in onszelf, in elkaar en in iets meer. We spelen een spel dat niet luchtledig is, in vrije Gjd die niet vrijblijvend is. Met groot plezier en kleine daden komen we op voor onze omgeving en voor een kleurrijk Vlaanderen. Zo dromen we luidop van gelukkige mensen in een rechtvaardige wereld.'.

8

9 Alowiske 3: indianen

10 Uch Kapoenen, Met spijt in ons hart moeten we aankondigen dat dit het laatste alowiske is :( Maar geen getreur, er wacht ons nog een alowiske vol avontuur en spanning! En we mogen natuurlijk ook niet vergeten dat het zomerkamp voor ons deur staat, JOEPPIEE!! Nu, wij hebben nog een laatste keer uw hulp nodig. De indianenstam uit de Beek van Mijl heeft een groot probleem. Er is raars aan het gebeuren, bizons zijn aan het verdwijnen, er is zelfs overlaatst een mede-indiaan verdwenen. We hopen dat jullie gereed staan, want het wordt een zware tocht!

11 4/3 Zondag 14:00-17:00 Lokalen Alowis Sinds enkele dagen kunnen onze dappere jagers geen enkele bison meer vinden. Sinds twee dagen zijn onze laatste korrels maïs ook opgegeten door de paarden. Het enige wat we nog hebben is het water uit onze rivier en wat hout om vuur te maken, maar geen vlees, patatjes of maïs om te koken. Daarom heeft de Grote Manitoebesloten om hulp in te roepen, voor we de naburige stammen wakker maken met onze knorrende buikjes. En wie kan ons, de arme indianenstam uit Beek van de Mijl nu beter helpen dan jullie? Het sterke wetenschapsteam van professor Toshi Bah en de grote hulp van Koda en Kenai? 11/3 Zondag 14:00-17:00 Lokalen Alowis Nu onze helden uit Aalst county de indianen hebben geholpen om hun maagjes terug te vullen, roept de plicht bij onze thuisstam der Aloysianen. Er moet namelijk nog veel gebeuren voor het grote festijn van volgende week kan beginnen! Daarom gaan we vandaag de handen uit de mouwen steken en er meteen invliegen! Breng zeker je twee rechter handen mee want vandaag gaan we fantastische dingen knutstelen, zoals alleen echte indianenmeesters dat kunnen.

12 17/3-18/3 Eetfestijn Horizon te Aalst molendreef 57 Zoals iedereen weet kunnen indianen enorm veel eten, ze moeten namelijk steeds voorbereid zijn om op pad gaan. Daarom wordt het tijd voor het grote festijn der Aloysianen! Speciaal georganiseerd voor alle hongere indianen van aan de Beek van de Mijl en de dappere helden uit deze streek. jaja, speciaal voor ons! :-) Jullie zijn allemaal welkom om iets te drinken en te eten, en belangrijk! Neem al jullie vriendjes mee! Tot dan! ps, weten jullie de weg te vinden met de visgraat? 25/3 14;00-17:00 Oude Vismarkt Na het succes van het grote festijn der Aloysianen ontdekken onze dappere krijgers een nieuwe brief van de Grote Manitoe. Het gaat om een verzegelde brief, die pas mag worden geopend om 14.00u onder toezicht van de Zwette Maan. Gezien deze mysterieuze omstandigheden kunnen onze beste krijgers maar best hun beste speurneus, grootste flaporen en scherpste adelaarsoog meebrengen om alle hints die zijn achtergebleven goed te zien!

13 1/4 14:00-17:00 Lokalen Alowis Het oplossen van het mysterieuze mysterie van de Grote Manitoe was een harde noot om te kraken, maar niets is te moeilijk voor deze groep kapoentjes! Vandaag is er iets vreemds aan de hand, het lijkt wel alsof er een virus door het tentenkamp gaat. Zo zei Speurend Oog tijdens de jacht in de woestijn deze ochtend plots stil tegen Gespannen Boog Stop! Ik denk dat we omsingeld zijn!. En waarom denk je dat? Ik kan niemand zien zei Gespannen Boog, Zie je dat dan niet? we zijn omsingeld door zandkorrels! riep Speurend Oog. En dat was lang niet het enige slachtoffer vandaag, iedereen maakt plots flauwe mopjes en probeert om elkaar beet te nemen. Komen jullie ook eens een kijkje nemen? Maar pas op, misschien ben jij wel het volgende slachtoffer van deze gekke lolbroeken! ps, kijk dus maar al zeker eens of jouw mama of papa geen vis op je rug plakken of stiekem je linker en rechterschoen omwisselen.

14 8/4 Geen vergadering Na al die flauwe moppen besloten onze helden om toch maar even weg te blijven van al die rare indianen. De Grote Manitoe zei trouwens iets over een vredespijp roken met een de andere opperhoofden uit het reservaat Aalst. Blijkbaar moet de vredespijp opnieuw worden gerookt om de vrede te vernieuwen. Daar mogen natuurlijk alleen de opperhoofden zijn en dat is maar een geluk ook, want zoals iedereen weet zijn dat soort vergaderingen enorm saai. Er wordt de hele tijd gepraat over wie het langste haar heeft en bovendien stinkt die rook ook nog eens uren in de wind. Wist je dat die opperhoofden de dag nadien vaak nog eens flink ziek zijn ook? Zal er ooit iemand die rare indianen begrijpen?

15 13/4-15/4 Paasweekend Blijkbaar was het toch niet zo een saaie dag als onze dappere groep kapoenen dacht vorige week! De leider van de indianenstam uit de Laar van de Ber had namelijk een zeer dringende verontrustende boodschap! Blijkbaar zijn er indringers in hun gebieden gevonden; vreemde mannen met leren broeken en leren hoeden, en aan hun middel dragen ze allemaal een stukje blinkend metaal dat een enorm geluid maakt als ze aan een hendeltje trekken. Ook verplaatsen ze zich soms met vreemde metalen bouwwerken en doden ze zomaar bisons! Deze Indianen zijn nooit opgewassen om op hun eentje deze vreemde indringers te verjagen. Daarom besloten de dappere kapoenen om samen met de indianen van aan de Beek van de Mijl hun bondgenoten te gaan helpen. Hopelijk kunnen onze helden het tij keren en zo de vrede terug brengen in Laar van de Ber! Meer info over het paasweekend volgt nog via mail, brief en uiteraard een rooksignaal. 22/4 Kapoenen-Welpen dag Rerum Novarumstraat 6 lokalen Sint-Goedele Om de succesvolle afloop van hun grootste avontuur tot nog toe van onze helden te vieren en hun te bedanken voor hun dappere optreden in de Laar van de Ber heeft de Grote Manitoe besloten dat het tijd wordt voor een heus volksfeest! De Grote Manitoe heeft namelijk een uitnodiging ontvangen van Goedele, het opperhoofdin van de stam in het noorden. Vandaag is het haar verjaardag en wordt ze 80 jaar, daarom zijn alle opperhoofden en hun vrienden uitgenodigd op het feest. Er worden een paar spelen voorzien en achteraf is er zelfs een tipi geopend waar de feestvierders wat kunnen drinken. Meer info volgt nog!

16 29/4 14:00-17:00 Lokalen Alowis Om te voorkomen dat de indianen nog maals worden verrast door een vreemde invasie heeft de Grote Manitoe gevraagd aan de dappere Aloysianen om hun te helpen bij het oefenen van wat tactieken. Uiteraard zeggen onze helden hier geen nee tegen, ze besloten zelfs om hun zo goed mogelijk te camoufleren en zo de indianen nog wat handige tips en tricks te leren bij het spel Stratego. 6/5 14:00-17:00 Lokalen Alowis Er is een ramp gebeurd bij onze vrienden van de Beek aan de Mijl. Hun sterkste krijger, Jagend Luipaard, is gewond geraakt bij het bizontippen! Nu moeten we natuurlijk een nieuwe leider vinden voor de groep jagers. We zullen dus een kleine competitie moeten organiseren om te zien welke kapoen de beste indianenkrijger is. Ps, kunnen jullie deze indiaan naar zijn tipi brengen?

17 13/5 14:00-17:00 Foncé Na de grote wedstrijd van vorige week weten we voor eens en voor altijd wie de beste krijger is. Maar zal die ook vandaag de meeste bizons kunnen vangen? Dit kunnen we natuurlijk niet in onze gekende omgeving van Beek van de Mijl doen, maar daarvoor gaan we een heuse tocht moeten maken naar Bos der Gersten. Onze spionnen hebben daar namelijk een paar reuze bizons gezien! 20/5 10:30-12:30 Lokalen Alowis Na het vangen van onze lekkere stukjes vlees wordt het tijd om ze te koken, we willen toch niet dat die beestjes voor niets gestorven zijn? En om dit alles tot een goed einde te leiden is er een indiaan uit een verre stam afgereisd om onze kleine helden een handje te helpen, zijn naam is Luciano di Roma. Kunnen jullie raden van welke verre oorden deze gekke kok is afgezakt?

18 25/5 18:30-20:30 Lokalen Alowis Na dat heerlijke feestmaal dat ze zelf hebben klaargemaakt, zijn onze helden natuurlijk toe een paar uurtjes rust. Daarom heeft de Grote Manitoe besloten om een exotische ontspanning in te plannen. Hij heeft namelijk een speciale tipi laten leveren met een zeer vreemd toestel in. Dit toestel laat allemaal gekke beelden zien op een wit scherm, en zo wordt het mogelijk om een heel verhaal te bekijken! Breng zeker jullie lievelingsplaatjes mee (liefst op DVD). 2/6 18:30-20:30 Lokalen Alowis Toen de kapoenen uitgeteld in hun bedje kropen kwam er een oude bekende opdagen in het indianenkamp. Hij wou meteen met de Grote Manitoe spreken. De bezoeker is een lid van de stam uit Laar van de Ber. Hij heeft ontdekt dat de vreemde indringers namelijk besloten hebben om een nieuwe poging te ondernemen om een stuk nieuw gebied te veroveren. Alleen gaat het dit keer niet om dat van onze bondgenoten, maar om een deel van de Beek van de Mijl! Komen jullie mee deze wrede plannen voorkomen?

19 8/6 18:30-20:30 Lokalen Alowis Uiteraard zijn de dappere kapoenen er vorige week in geslaagd om het onheil te voorkomen. Maar het was toch weer een teken dat we onze bovennatuurlijke zintuigen beter niet laten rusten. Daarom zullen we vanavond onze vaardigheden verder op punt stellen aan de hand van enkele tactische spelen. Wie zal er deze avond als overwinnaar naar huis gaan? Breng zeker jullie favoriete spel mee! 16/6 18:30-20:30 Lokalen Alowis Vandaag komen de familie en de vrienden van de indianen langs. Ze willen jullie bedanken voor wat jullie allemaal gedaan hebben voor hun. We gaan er een spetterend feestje van maken. Trek zeker allemaal jullie feestelijke indianen kledij aan!

20 24/6 14:00-17:00 Lokalen Alowis Het leek wel alsof dat feestje nooit zou eindigen! Gelukkig is iedereen uiteindelijk toch in zijn hangmat terecht gekomen. Maar nu is het vandaag zo warm, zo warm dat zelfs Bibberende Sprinkhaan aan het zweten is. Daarom gaan we vandaag wat verkoelen zoeken, breng zeker jullie zwembroek, handdoek en eventueel reservekledij mee (reserve kledij liefst in een zwemzakje). 1/7 Daguitstap Er is nog één belangrijk laatste detail dat indianen doen, maar dat wij nog niet hebben gedaan. Namelijk een onbekend terrein gaan onderzoeken en op kaart brengen. Maar P A S O P! Hier een daar kan er wel eens een diertje rondlopen. En wel veel verschillende diertjes, een diertje dat schattig is, een diertje dat ons schrik wil aanjagen. Weten jullie een plaats waar we dit kunnen vinden?

21 Dit was het dan mijn liefste kapoenen. Wij hebben dit scoutsjaar vanalles meegemaakt, we zijn een gekke professor tegengekomen, we hebben zelfs beren geholpen. Man man man, wat zijn jullie toch een heldenteam! Zonder jullie zou dit nooit gelukt zijn! DANKUWEL! Maar geen getreur, want het leukste moet nog komen! Namelijk het grote zomerkamp! We verwachten jullie daar zodat we nog een laatste keer een super grote lap op kunnen geven! (meer info volgt nog!) Stevige scoutslinker, Hemelsblauwe Welwillende Slangenhalsvogel (Elias) Toegewijde Gazelle (Tom) Druif Paarse Expressieve Caracara (Wouter)

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest!

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Een nieuw Alowiske, een nieuw kalenderjaar, een nieuw begin. Dit openingswoord is tot onze spijt alweer het laatste boekje

Nadere informatie

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest!

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Een nieuw Alowiske, een nieuw kalenderjaar, een nieuw begin. Dit openingswoord is tot onze spijt alweer het laatste boekje

Nadere informatie

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest!

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Een nieuw Alowiske, een nieuw kalenderjaar, een nieuw begin. Dit openingswoord is tot onze spijt alweer het laatste boekje

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel!

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel! Dag iedereen en dag allemaal! Het is ook dit Alowiske weer een hele eer om jullie te mogen verwelkomen met dit Alowiske. Dat betekent dat we met de hele leidingsploeg een nieuw werkjaar gestart zijn vol

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Beste Alowisianen Lieve ouders Enthousiaste sympathisanten Brave kindjes Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een heel duidelijk nieuw begin. Dit werkjaar start namelijk met een nieuwe groepsleiding. De meesten

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Beste Alowisianen Lieve ouders Enthousiaste sympathisanten Brave kindjes Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een heel duidelijk nieuw begin. Dit werkjaar start namelijk met een nieuwe groepsleiding. De meesten

Nadere informatie

Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel. Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/

Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel. Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/ Blaadjes vallen, de temperatuur zakt, alle klokken zijn teruggedraaid... de winter komt eraan! Haal dus die dikke wollen sokken boven, trek een warme pull aan en zoek alle mutsen, sjaals en handschoenen,

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Beste Alowisianen Lieve ouders Enthousiaste sympathisanten Brave kindjes Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een heel duidelijk nieuw begin. Dit werkjaar start namelijk met een nieuwe groepsleiding. De meesten

Nadere informatie

Jongens, ouders en alle anderen

Jongens, ouders en alle anderen Jongens, ouders en alle anderen De eerste weken van dit nieuwe werkjaar zijn alweer voorbij. De tijd vliegt, want hier is ons tweede Alowiske al In het vorige openingswoord verwees ik al naar het belang

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Beste Alowisianen Lieve ouders Enthousiaste sympathisanten Brave kindjes Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een heel duidelijk nieuw begin. Dit werkjaar start namelijk met een nieuwe groepsleiding. De meesten

Nadere informatie

Jongens, ouders en alle anderen

Jongens, ouders en alle anderen Jongens, ouders en alle anderen De eerste weken van dit nieuwe werkjaar zijn alweer voorbij. De tijd vliegt, want hier is ons tweede Alowiske al! In het vorige openingswoord verwees ik al naar het belang

Nadere informatie

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel!

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel! Dag iedereen en dag allemaal! Het is ook dit Alowiske weer een hele eer om jullie te mogen verwelkomen met dit Alowiske. Dat betekent dat we met de hele leidingsploeg een nieuw werkjaar gestart zijn vol

Nadere informatie

Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel. Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/

Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel. Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/ Blaadjes vallen, de temperatuur zakt, alle klokken zijn teruggedraaid... de winter komt eraan! Haal dus die dikke wollen sokken boven, trek een warme pull aan en zoek alle mutsen, sjaals en handschoenen,

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Hallo iedereen! Hier is het dan, een derde en laatste Alowiske ligt in je handen, op je tafel, naast je bed. Dit jaar is alweer voorbij gevlogen, maar het is zeker nog niet voorbij. Ondertussen kunnen

Nadere informatie

Dag iedereen en dag allemaal!

Dag iedereen en dag allemaal! Dag iedereen en dag allemaal! Het is ook dit Alowiske weer een hele eer om jullie te mogen verwelkomen met dit Alowiske. Dat betekent dat we met de hele leidingsploeg een nieuw werkjaar gestart zijn vol

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Hallo iedereen! Hier is het dan, een derde en laatste Alowiske ligt in je handen, op je tafel, naast je bed. Dit jaar is alweer voorbij gevlogen, maar het is zeker nog niet voorbij. Ondertussen kunnen

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Hallo iedereen! Hier is het dan, een derde en laatste Alowiske ligt in je handen, op je tafel, naast je bed. Dit jaar is alweer voorbij gevlogen, maar het is zeker nog niet voorbij. Ondertussen kunnen

Nadere informatie

Beste ouders, maar vooral beste Alowisianen!

Beste ouders, maar vooral beste Alowisianen! Beste ouders, maar vooral beste Alowisianen Be prepared, het nieuwe scoutsjaar is eindelijk van start gegaan. Met Be Prepared willen we dit jaar één van de basispijlers van scouting extra in de verf zetten:

Nadere informatie

Jongens, ouders en alle anderen

Jongens, ouders en alle anderen Jongens, ouders en alle anderen De eerste weken van dit nieuwe werkjaar zijn alweer voorbij. De tijd vliegt, want hier is ons tweede Alowiske al! In het vorige openingswoord verwees ik al naar het belang

Nadere informatie

Hopelijk zie ik jullie nog massaal, dus tot dan! Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel

Hopelijk zie ik jullie nog massaal, dus tot dan! Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel Een winterse periode komt eraan. Het einde van het jaar 2018 nadert, maar dat betekent ook dat een nieuw jaar voor de deur staat! Een nieuw jaar vol leuke activiteiten, een nieuw jaar met herwonnen energie,

Nadere informatie

Beste ouders, leden, sympathisanten.

Beste ouders, leden, sympathisanten. Beste ouders, leden, sympathisanten. Allereerst wil ik met iets droevig beginnen. Dit is het laatste voorwoord dat ik ga schrijven voor het alowisken. Binnen alowis heb ik 21 zeer mooie jaren meegemaakt.

Nadere informatie

V.U.: EDMOND JONCKHEERE

V.U.: EDMOND JONCKHEERE JANUARI 2019 SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN REYNAERT-BEATRIJS GROEPSNUMMER: B1212G WEBSITE: https://reynaert-beatrijs.be GOUW: West-Brabant (Webra) EMAIL: info@reynaert-beatrijs.be https://www.facebook.com/scoutsreynaertbeatrijs/

Nadere informatie

Beste leiding en ouders

Beste leiding en ouders Beste leiding en ouders Het is zo ver: het laatste Alowisken van dit jaar. Jullie weten allemaal wat dat wil zeggen. We zijn bijna aan het einde van het scoutsjaar 2014-2015 toe. Maar wees niet getreurd,

Nadere informatie

- VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE

- VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE SEPTEMBER 2016 SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN REYNAERT-BEATRIJS GROEPSNUMMER: B1212G WEBSITE: http://reynaert-beatrijs.be GOUW: West-Brabant (Webra) EMAIL: info@reynaert-beatrijs.be LOKALEN: VOGELZANGLAAN

Nadere informatie

Beste ouders, leden, sympathisanten.

Beste ouders, leden, sympathisanten. Beste ouders, leden, sympathisanten. Allereerst wil ik met iets droevig beginnen. Dit is het laatste voorwoord dat ik ga schrijven voor het alowisken. Binnen alowis heb ik 21 zeer mooie jaren meegemaakt.

Nadere informatie

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes Kapoenen Beertjes Dag allerliefste kapoentjes, en de mama en papa natuurlijk ook. Wij willen jullie graag welkom heten bij onze tak, de KAPOENEN. Wij zijn speciaal uitverkozen om deze kapoentjes de tijd

Nadere informatie

September Oktober --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN ---

September Oktober --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- September Oktober Liefste welpen! Het nieuwe scoutsjaar staat voor de deur We verwelkomen jullie met een blij humeur Weer een jaar vol spel en gelach Jullie zijn altijd welkom op zondag Van twee tot vijf

Nadere informatie

Beste leiding en ouders

Beste leiding en ouders Beste leiding en ouders Het is zo ver: het laatste Alowisken van dit jaar. Jullie weten allemaal wat dat wil zeggen. We zijn bijna aan het einde van het scoutsjaar 2014-2015 toe. Maar wees niet getreurd,

Nadere informatie

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE JANUARI 2018 SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN REYNAERT-BEATRIJS GROEPSNUMMER: B1212G WEBSITE: http://reynaert-beatrijs.be GOUW: West-Brabant (Webra) EMAIL: info@reynaert-beatrijs.be LOKALEN: VOGELZANGLAAN 2,

Nadere informatie

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE SEPTEMBER 2017 SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN REYNAERT-BEATRIJS GROEPSNUMMER: B1212G WEBSITE: http://reynaert-beatrijs.be GOUW: West-Brabant (Webra) EMAIL: info@reynaert-beatrijs.be LOKALEN: VOGELZANGLAAN

Nadere informatie

Hallo allemaal! Een stevige scoutslinker, de leidingsploeg.

Hallo allemaal! Een stevige scoutslinker, de leidingsploeg. Hallo allemaal! Om te beginnen willen we iedereen bedanken die ons gesteund heeft door naar onze Streekbierenavond te komen. Ook onze wafelverkoopactie is weer vlot verlopen. Hopelijke hebben jullie goed

Nadere informatie

*KAPOENEN*KAPOENEN*KAPOENEN*KAPOENEN*KAPOENEN*KAPOENEN*

*KAPOENEN*KAPOENEN*KAPOENEN*KAPOENEN*KAPOENEN*KAPOENEN* Hallo allerliefste kapoenen! SKOETEKE SEPTEMBER-OKTOBER Zijn jullie klaar voor een nieuw scoutsjaar vol plezier, spelletjes en veel nieuwe vriendjes? Wij alvast wel! Maaaaaaaaaaaaaar wie zijn wij? Wie

Nadere informatie

Skoeteke september- oktober

Skoeteke september- oktober Skoeteke september- oktober Allerliefste kapoentjes, Jullie nieuwe leiding is helemaal klaar om er weer een onvergetelijk jaar van te maken voor jullie (en onszelf )!! Dus houd jullie klaar voor een jaar

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert

Hopduveltjes Meldert Hopduveltjes Meldert Scouts en gidsen vlaanderen Jaargang 35 nummer 1 V.U. Uitgever: Gijsbrecht Raes Voorwoord Drie, twee, één START! Hopla, bij deze zijn we weer vertrokken, een nieuw scoutsjaar is aangebroken!

Nadere informatie

Skoeteke september- oktober

Skoeteke september- oktober Skoeteke september- oktober Allerliefste kapoentjes, Jullie nieuwe leiding is helemaal klaar om er weer een onvergetelijk jaar van te maken voor jullie (en onszelf "#$%)!! Dus houd jullie klaar voor een

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1 Het scoutsblad December Het scoutsblad december 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Verkennerbar... 6 Speelhoekje... 7 Doolhof... 8 Zoek de verschillen...

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 41 nummer 1 Voorwoord Vijf, vier, drie, twee, één, KNAL! Het startschot voor het nieuwe scoutsjaar is gegeven! De hele leiding heeft samen de batterijen

Nadere informatie

Hopper is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw.

Hopper is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw. Hallo iedereen, De laatste maandschors van dit scoutsjaar is aangebroken. Niet getreurd, na deze maandschors is er natuurlijk nog ons fantastisch kamp! Hierbij geven we nog enkele belangrijke mededelingen

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2017 2018 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste scouts, sympathisanten, kortom mensen allemaal, We zijn aangekomen aan de laatste maand van ons scoutsjaar en hopelijk wordt dat ook de beste maand van

Nadere informatie

NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER

NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER November en december zijn in aantocht en we weten allemaal wat dat wilt zeggen : twee nieuwe maanden boordevol leuke scoutsactiviteiten en hier en daar zelfs een feestje!!!! Wij kijken er al erg naar uit!

Nadere informatie

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen September scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen jongverkenners gidsen verkenners jin overgang tent kennismaking kamp plezier In september start het nieuwe scoutsjaar

Nadere informatie

Dag Liefste kapoentjes! Eindelijk kan het nieuwe. scoutsjaar beginnen! Ook een warm welkom aan de

Dag Liefste kapoentjes! Eindelijk kan het nieuwe. scoutsjaar beginnen! Ook een warm welkom aan de T Kapoentje Dag Liefste kapoentjes! Eindelijk kan het nieuwe scoutsjaar beginnen! Ook een warm welkom aan de nieuwe kapoenen. Het wordt een jaar vol verrassingen, plezier en ravotten! Hier vinden jullie

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden maar natuurlijk ook de ouders, De lente is begonnen. Dus vanaf nu is het altijd mooi weer, tenzij je natuurlijk in België woont, daarom vergeet deze

Nadere informatie

Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel. Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/

Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel. Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/ Blaadjes vallen, de temperatuur zakt, alle klokken zijn teruggedraaid... de winter komt eraan! Haal dus die dikke wollen sokken boven, trek een warme pull aan en zoek alle mutsen, sjaals en handschoenen,

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

Mei. ZATERDAG 6 mei: groepsuitstap

Mei. ZATERDAG 6 mei: groepsuitstap Voorwoord mei 2017 Beste ouder(s), leden en sympathisanten, Na een zeer bewogen aprilmaand (met weekends of paaskamp, met takacties en louder than a bomb), is het eindelijk terug volop genieten van puytvoet!

Nadere informatie

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg 7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag kei hard buiten spelen want het is sport en spel! Jippie!! Alle kapoentjes worden om 2 uur aan het lokaal verwacht om de allerleukste spelletjes te spelen.

Nadere informatie

Beste Vincies, ouders en sympathisanten,

Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Na te bekomen van schitterende kampen waar groot en klein van konden genieten, zijn we met een nieuwe leidingsploeg klaar om aan het nieuwe scoutsjaar te beginnen!

Nadere informatie

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding!

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding! SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER- OKTOBER Het is weer zo ver! Het nieuwe scoutsjaar begint weer! WOEHOEEW!! Een nieuw jaar met veel spelen, vuil worden en veel vriendjes. Wij hebben er alvast

Nadere informatie

Maandprogramma MAART. Zeehonden. 4 maart: stadsspel van 14u tot futur

Maandprogramma MAART. Zeehonden. 4 maart: stadsspel van 14u tot futur Maandprogramma MAART Zeehonden 4 maart: stadsspel van 14u tot 17u @ futur Herinneren jullie je de 3 e - jaars verkenners nog? Ja, die van de pijlentocht. Zij gaan vandaag een stadsspel maken voor ons.

Nadere informatie

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera!

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Zoals jullie allen wel zullen weten betekend dat dit jaar we met de verkenners naar het buitenland trekken. Naar waar? Voor jullie alvast nog een groot

Nadere informatie

Dag iedereen! Voor vragen kunnen jullie altijd mailen naar:

Dag iedereen! Voor vragen kunnen jullie altijd mailen naar: Dag iedereen! Het nieuwe scoutsjaar is ondertussen al even bezig, dus is het tijd voor een nieuwe maandschors. Alle takken hebben ook nu weer heel erg leuke vergaderingen op de planning staan. De givers,

Nadere informatie

We herinneren jullie er graag aan dat al de info omtrent het kamp te vinden is in de kampparetter die op onze website staat:

We herinneren jullie er graag aan dat al de info omtrent het kamp te vinden is in de kampparetter die op onze website staat: Paretter juni Beste ouders, Nu de inschrijvingen achter de rug zijn is het uitkijken naar het kamp!! We hopen dat al onze leden de smaak te pakken hebben na een spetterend takweekend en dat hun zin om

Nadere informatie

Jongknapen. Vele groeten Peter- Jan

Jongknapen. Vele groeten Peter- Jan Jongknapen Dag gekke jongknapen We zijn alweer aan het tweede boekje toe. De tijd gaat snel als je je amuseert! Dat wil ook zeggen dat we al halfweg het jaar zijn, maar ook dat we nog superveel leuke activiteiten

Nadere informatie

Het uniform. Beste kapoentjes en ouders,

Het uniform. Beste kapoentjes en ouders, Beste kapoentjes en ouders, Na een geweldig eerste semester is het nu tijd voor een nog geweldiger 2 e semester. De kapoenenleiding heeft dan ook weer een hele hoop geweldige vergaderingen in petto voor

Nadere informatie

VOORWOORD! Vele lekjes en een stevige linker, De jonggidsenleiding xoxo

VOORWOORD! Vele lekjes en een stevige linker, De jonggidsenleiding xoxo JONGGIDSENBOEKJE 1 VOORWOORD! Geachte ouders en jonggidsen Het lange wachten is eindelijk voorbij en het is terug tijd voor een nieuw scoutsjaar. Wij,de enthousiaste jonggidsenleiding, kijken er alvast

Nadere informatie

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs.

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs Juni Xaverius-St.Rita A21/46G Juni 2015 Beste ouders, leden, vrienden

Nadere informatie

Graag melden we nog even dat we het ten zeerste appreciëren als er wordt afgebeld indien jouw kapoen niet kan komen naar de vergadering.

Graag melden we nog even dat we het ten zeerste appreciëren als er wordt afgebeld indien jouw kapoen niet kan komen naar de vergadering. Lieve kapoenen JOEPIE! Onze examens zijn gedaan en we kunnen er weer tegenaan Vanaf nu zijn alle vergadering terug op zondag! De uren zijn nog steeds hetzelfde namelijk van 14u tot 17u30 op het lokaal

Nadere informatie

Seintoren 2 e semester Kapoenen

Seintoren 2 e semester Kapoenen Seintoren 2 e semester Kapoenen Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

Kapoenen Beertjes. Seppe

Kapoenen Beertjes. Seppe Kapoenen Beertjes Dag kapoenen en ouders, dit is het eerste Huberke van het nieuwe scoutsjaar. Om de eerste vergaderingen een beetje gemoedelijker te laten verlopen zullen we ons kort voorstellen. Wij

Nadere informatie

Kapoenen. 7 April: aarde vs aliens. 14 april: het mega-graaf-zot-cool verfspel. 28 april: slapen in het lokaal. 21 april: kapoenendag

Kapoenen. 7 April: aarde vs aliens. 14 april: het mega-graaf-zot-cool verfspel. 28 april: slapen in het lokaal. 21 april: kapoenendag Kapoenen 7 April: aarde vs aliens 14 april: het mega-graaf-zot-cool verfspel Vannacht is er een vreemd voertuig geland op de aarde. We hebben alle kapoenen nodig om op ontdekkingsjacht te gaan! Jullie

Nadere informatie

Boscrosser. Januari-Februari. Maandblad Woudlopers Mechelen. Afzender: Woudlopers VVKSM Stuivenbergbaan Mechelen P

Boscrosser. Januari-Februari. Maandblad Woudlopers Mechelen. Afzender: Woudlopers VVKSM Stuivenbergbaan Mechelen P Maandblad Woudlopers Mechelen Boscrosser Januari-Februari belgië-belgique P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 Afzender: Woudlopers VVKSM Stuivenbergbaan 166 2800 Mechelen P 508747 Voorwoord Beste ouders,

Nadere informatie

Op zondag 3 december krijgen we bezoek van... de Sint! Hij komt dan met zijn Pieten naar

Op zondag 3 december krijgen we bezoek van... de Sint! Hij komt dan met zijn Pieten naar DECEMBER 2018 Beste ketten en ouders Onze derde Chiromaand staat voor de deur. De feest maand van het jaar. Op zondag 3 december krijgen we bezoek van... de Sint! Hij komt dan met zijn Pieten naar het

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, De maand februari was een groot succes want begin februari hadden we nog een deeltje van het fantastische techniekenweekend.

Nadere informatie

Beste leden, ouders, oud-leden, vrienden en nog vele anderen, Het is met veel plezier dat ik opnieuw een voorwoord mag schrijven als trotse

Beste leden, ouders, oud-leden, vrienden en nog vele anderen, Het is met veel plezier dat ik opnieuw een voorwoord mag schrijven als trotse Beste leden, ouders, oud-leden, vrienden en nog vele anderen, Het is met veel plezier dat ik opnieuw een voorwoord mag schrijven als trotse groepsleider Uiteraard ben ik bijzonder aangenaam verrast over

Nadere informatie

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!! Liefste leden en ouders, Een nieuw scoutsjaar staat weer voor de deur. Wellicht is er enorm genoten van een verlof met temperatuurstijgingen en -dalingen, maar de leden hebben vooral genoten van het fantastische

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2017-2018 Hallo, Jow, goedendag, friepfroepsmurk, blabliebloeblie kapoenen!!!! (en mama s en papa s ook een beetje) We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie

Nadere informatie

VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort

VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort Inhoud Welkomstwoord Wat is scouting Jaarthema Lid worden Uniform Takverdeling Leidersgroep Post scriptum Post scriptum Dit was het dan, onze onthaalwoudlucht,

Nadere informatie

De Kapoenen. Aangezien er veel informatie via mail wordt verstuurd, vragen wij u uw adres door te sturen naar

De Kapoenen. Aangezien er veel informatie via mail wordt verstuurd, vragen wij u uw  adres door te sturen naar De Kapoenen Lieve kapoentjes en beste ouders, Hopelijk vonden jullie het kamp in de Pinte een super leuke week en zijn jullie klaar om aan het nieuwe scoutsjaar te beginnen. We verwelkomen niet enkel nieuwe

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Paretter oktober Beste leden en ouders, Ons groepskamp is achter de rug en de volledige leidingsploeg en fourageteam hebben zich enorm geamuseerd, hopelijk was dit voor de kinderen een even leuke ervaring!

Nadere informatie

SPARLEKIJN jaargang September

SPARLEKIJN jaargang September 1 SPARLEKIJN jaargang 2019-2020 September www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Sparlekijn Broechemsesteenweg 217, 2560 Nijlen Contactgegevens TAK LEIDING MAILEN NAAR: BELLEN NAAR: Kapoenen? kapoenen@scoutsnijlen.be?

Nadere informatie

Eerste weekend: /10/17 Tweede weekend: /02/18 Kamp: van 21 juli tot en met 31 juli

Eerste weekend: /10/17 Tweede weekend: /02/18 Kamp: van 21 juli tot en met 31 juli Seintoren kabouters 2017-2018 Beste kabouters, Het nieuwe scoutsjaar staat voor jullie klaar vol met nieuwe verrassingen en spelletjes. Hier vind je alle nuttige informatie voor het komende semester! We

Nadere informatie

Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien.

Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. Beste totemlezers, Onze laatste maand scoutsvergaderingen voor het grote kamp staat voor de deur. Het

Nadere informatie

Data. Belangrijke data

Data. Belangrijke data Inhoudstabel Belangrijke data 2 Uniform 3 Klipklap voor de kapoenen 4 Klipklap voor de kabouters 6 Klipklap voor de welpen 9 Klipklap voor de jonggidsen 11 Klipklap voor de jongverkenners 13 Klipklap voor

Nadere informatie

Ja ja, het is alweer zover. Hier is het tweede Alowisken van dit jaar.

Ja ja, het is alweer zover. Hier is het tweede Alowisken van dit jaar. Beste Alowisanen Ja ja, het is alweer zover. Hier is het tweede Alowisken van dit jaar. Zoals sommigen onder jullie al gelezen hebben in de krant, krijgt scouts Sint-Aloysius een hoop geld gesubsidieerd

Nadere informatie

Programmaboekje Kapoenen Centrum

Programmaboekje Kapoenen Centrum Programmaboekje Kapoenen Centrum 1 e semester 2016-2017 Wie zijn wij? Hallo Kapoenen! Ik ben Jitte. Mijn totem is zonnegloedblauwe opgewekte arasari. Ik hou van kampen bouwen, bosspelen spelen, knutselen

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en het belooft een fantastisch leuk jaar te worden vol leuke vergaderingen! Voor het eerste semester

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert

Hopduveltjes Meldert Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 37 nummer 2 V.U.: Pieter-Jan Morlion Voorwoord Beste ouders en leden, Ons eerste programma van dit scoutsjaar zit er alweer op, de tijd gaat snel

Nadere informatie

t Schriftje Oktober - November 2019

t Schriftje Oktober - November 2019 t Schriftje Oktober - November 2019 Dag allerliefste gidskes! Na een zomer vol mooie kampen, een spetterende show en een heerlijke barbecue op Jubijan, zijn wij weer helemaal klaar om er terug in te vliegen!

Nadere informatie

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten,

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, KAJOGI SEPTEMBER Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Joepie joepie joepie! Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur! We hebben een nieuwe leidingsploeg, die helemaal klaar is om er een stevige

Nadere informatie

t Schriftje Oktober - November 2019

t Schriftje Oktober - November 2019 t Schriftje Oktober - November 2019 Dag allerliefste gidskes! Na een zomer vol mooie kampen, een spetterende show en een heerlijke barbecue op Jubijan, zijn wij weer helemaal klaar om er terug in te vliegen!

Nadere informatie

- Kapoenen: t-shirt (Scouts en Gidsen Vlaanderen), das (Scouts Beersel) - Kawellen, jonggivers, givers en jins: scoutsbroek/-rok, scoutshemd en das.

- Kapoenen: t-shirt (Scouts en Gidsen Vlaanderen), das (Scouts Beersel) - Kawellen, jonggivers, givers en jins: scoutsbroek/-rok, scoutshemd en das. PARETTER NOVEMBER Beste leden en ouders, De eerste scoutsmaand is weer voorbijgevlogen en hopelijk heeft iedereen de smaak te pakken! De leiding vond het alvast zeer leuk om oude bekenden en nieuwe gezichten

Nadere informatie

VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort

VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort Inhoud Post scriptum Welkomstwoord Wat is scouting Jaarthema Lid worden Uniform Takverdeling Leidersgroep Post scriptum Dit was het dan, onze onthaalwoudlucht,

Nadere informatie

Kabouters. Als laatste maar zeker niet te min, mag je zeker niet vergeten om iedere zaterdag opnieuw je uniform aan te trekken!

Kabouters. Als laatste maar zeker niet te min, mag je zeker niet vergeten om iedere zaterdag opnieuw je uniform aan te trekken! 16 Kabouters Lieve kaboutervriendjes, mama s en papa s, Na al die toffe zaterdagen die we al samen hebben beleefd, komen er nog enkele, hele zotte, toffe en nooit te vergeten zaterdagen bij. De leiders

Nadere informatie

3. Doe steeds je scoutsdas aan om naar te scouts te komen! Let er ook op dat jouw naam hierop staat.

3. Doe steeds je scoutsdas aan om naar te scouts te komen! Let er ook op dat jouw naam hierop staat. Kapoenen Hellooaa liefste Kapoentjes, Het eerste Kimmeke en het kapoenenweekend zitten er weeral op. Maar niet getreurd, het volgende Kimmeke staat al klaar voor jullie. Om het jaar in goede banen te kunnen

Nadere informatie

www.chiroganshoren.be Beste ouders en ketten Het nieuwe chirojaar gaat bijna weer van start. Dat betekent dat er de komende acht maanden weer wekelijks een nieuwe activiteit voor de ketten klaarstaat.

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders, sympathisanten De eerst maand van het jaar is weeral voorbijgevlogen, januari was weer een topmaand weer enkele extra leden voor de jongste

Nadere informatie

Beste ouders, Beste kapoentjes,

Beste ouders, Beste kapoentjes, Beste ouders, Beste kapoentjes, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en wij, als leiding, kijken er heel erg naar uit om er samen met jullie een super scoutsjaar van te maken, jullie hopelijk

Nadere informatie

De leidingsploeg heeft er in ieder geval enorm veel zin in! We gaan voor een scoutesk jaar vol amusement en avontuur.

De leidingsploeg heeft er in ieder geval enorm veel zin in! We gaan voor een scoutesk jaar vol amusement en avontuur. Beste leden en ouders, De leiding is gekend, het overgangsweekend is weer voorbij en het eerste Alowisken is klaar. Nu kunnen we echt wel zeggen dat het nieuwe werkjaar opnieuw op volle toeren draait.

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING December Xaverius-St.Rita A21/46G December 2014 Dag beste ouders, leden en sympathisanten, Eerst en vooral willen wij

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta De Kapoenen Liefste kapoentjes en beste ouders, Hopelijk vonden jullie ook een super tof 1 e trimester en hebben jullie zoals de leiding al heel veel zin in het 2 de semester. Deze keer gaan we ook super

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste kleine kindjes, grote kindjes en heel grote kindjes Wij zijn al bijna op het einde van het jaar aangekomen. Helemaal op het einde is er natuurlijk ons

Nadere informatie

Voorwoord: Beste ouders en leden,

Voorwoord: Beste ouders en leden, Voorwoord: Beste ouders en leden, De eerste maand is weeral snel voorbij gegaan. Normaal gezien is de leiding bij iedereen op bezoek geweest om jullie kinderen in te schrijven. Als er mensen zijn die het

Nadere informatie