Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel. Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel. Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/"

Transcriptie

1 Blaadjes vallen, de temperatuur zakt, alle klokken zijn teruggedraaid... de winter komt eraan! Haal dus die dikke wollen sokken boven, trek een warme pull aan en zoek alle mutsen, sjaals en handschoenen, want een echte scout laat zich niet zomaar doen! Nu het al wat vroeger donker wordt, breekt ook een heel gezellige periode aan. Terwijl de kinderen uitkijken naar de eerste sneeuw, denken de volwassen misschien al aan het kerstdiner. Ook bij ons op de scouts begint het wat te kriebelen, want deze periode zijn er ook hartverwarmende avondvergaderingen vol films, gezelschapspelletjes, schaatsen, bowlen,... Met een knetterend haardvuur om je aan op te warmen, kunnen we buiten zelfs al eens een griezelspel spelen! Een andere reden voor deze knusse vergaderingen is natuurlijk om voldoende ademruimte te geven tijdens de gevreesde examenperiode. Niet enkel tieners hebben examens, maar ook de leiding moet de nodige tijd en aandacht kunnen geven aan al die dikke cursussen. Door de aangepaste tijdstippen, blijven we voldoende tijd voor school garanderen, zonder dat we elkaar uit het oog of het hart kunnen verliezen. En natuurlijk blijft scouts ook in deze tijden een moment van ontspanning en vriendschap. Kijk dus altijd goed in het Alowiske naar de planning voor het komende weekend. Zo weten jullie steeds waar en wanneer de vergadering doorgaat zodat jullie niets hoeven te missen en we massaal samen kunnen zijn! Hoewel het even een rustige scoutsperiode lijkt, blijft het voorbereidingswerk en de inzet aan de Schendelbeekhofstraat duidelijk voortgaan! Niet enkel de wekelijkse vergaderingen worden voorbereid, maar ook het eetfestijn (17 & 18 maart), After Blok Rock (29 juni) en het groepskamp (21 juli 3 augustus) vragen de nodige planning en uitwerking. Tussendoor zijn we ook nog aan het werk om onze lokalen te verbeteren. Misschien kunnen we na de examenperiode zelfs onze eigen centrale verwarming inschakelen?! Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/ Nikolaas Van den Steen 0498/ scouts_alowis@hotmail.com

2

3 Ons uniform Door het dragen van het uniform toon je dat je lid bent van Scouts en Gidsen Vlaanderen en de rood-grijze scoutsdas toont dat je lid bent van Scouts Sint-Aloysius. Maar het is meer dan dat. Het officiële scoutsuniform is immers speelkledij die tegen een stevig stootje kan. Zo hoeven we nooit bang te zijn om te rollebollen in de modder, een wedstrijdje springen in de plassen te organiseren of een mooie boom te knuffelen We verwachten van elk lid dat hij in uniform naar de vergaderingen komt. Voor nieuwe leden is dat uiteraard pas nodig nadat ze beslist hebben om zich definitief in te schrijven. De eerste groepsdas krijgt jouw zoon wanneer hij wordt ingeschreven. Het verplichte uniform voor kapoenen: Enkel onze rood-grijze groepsdas. Verder zorgen kapoenen voor goede speelkledij die tegen een stootje kan. Elk uniformstuk is ook in kapoenenmaten beschikbaar en mag steeds gedragen worden! Het verplichte uniform voor welpen: Naast de rood-grijze groepsdas wordt hier de typische welpenpet gedragen. We vragen wel om reeds een scoutshemd te voorzien met de nodige kentekens. Een officiële scoutsbroek hoeft niet, maar we vragen wel een korte kaki broek te voorzien. Het verplichte uniform voor alle andere leden: Beige scoutshemd, kaki scoutsshort en rood/grijze groepsdas. Wat komt waar?! Kentekenwijzer!

4

5 OPGELET: de winkel verhuist binnenkort naar het Schotte sportcomplex.

6

7 De missie van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Waarvoor staat scouting? Wij zijn scouts en gidsen, meisjes en jongens, elk met een eigen verhaal. Iedereen kan erbij. We gaan samen op verkenning en durven tuimelen in het leven. De natuur is onze troef. We geloven in onszelf, in elkaar en in iets meer. We spelen een spel dat niet luchtledig is, in vrije tijd die niet vrijblijvend is. Met groot plezier en kleine daden komen we op voor onze omgeving en voor een kleurrijk Vlaanderen. Zo dromen we luidop van gelukkige mensen in een rechtvaardige wereld.'.

8

9 Alowisken 2 Scoutsjaar

10 привет 1 Jongverkenners! Dit Alowisken staat helemaal in teken van Rusland! Leider Joeri is deze zomer op verkenning geweest in dat verre, grote land aan de oostkant van Europa. Hij heeft prachtige steden bezocht en bizarre avonturen beleefd. Wie meer wil weten, moet hem zeker eens aan de tand voelen. We hebben tijdens de koude wintermaanden weer heel wat leuks voor jullie in petto. Haal je Russische berenmuts maar al uit de kast! Bowlen, kookvergadering en natuurlijk de jaarlijkse kermisvergadering. Jullie zullen je niet vervelen! Zorg dat jullie zeker het volgende Russische lied uit volle borst kunnen meezingen: "We zitten met ne mossel, ne mossel, ne mossel We zitten met ne mossel, DJU! We zitten met ne mossel, ne mossel, ne mossel, We zitten met ne mossel, DJU! " BELANGRIJKE DATA (voor in de agenda van mama en papa) EETFESTIJN ALOWIS: 17 en 18 maart 2018 AFTER BLOK ROCK: vrijdag 29 juni 2018 ZOMERKAMP : 23 juli tot 3 augustus 2018 (bezoekdag 29 juli) 1 ("Privet" = Hallo in het Russisch)

11

12 Zondag 3 december Lokaal 14:00 17:00 Russen voeren al eens graag oorlog. Met tanks, bommen, soldaten & liters wodka om te ontspannen. Vandaag zijn jullie de generaals die de troepen naar de overwinning moeten loodsen! Fris je kennis in het kaartlezen nog een beetje op zodat je de soldaten niet de verkeerde kant uit stuurt! Vrijdag 8 december Tragel 19:00 21:00 De Russen ontspannen zich al eens graag op vrijdagavond. Niets leuker om het weekend te starten dan allemaal samen zware ballen op witte kegels proberen te mikken. Jaja, wij gaan bowlen! OPGELET: - Afspraak op de parking van Tragel Sport in Aalst! - Breng allemaal 5 euro mee (Geen Russische Roebels!)

13 Wist-je-dat... Russen gek zijn op voetballen? Het Wereldkampioenschap voetbal 2018 zal gehouden worden in Rusland! Het WK 2018 vindt plaats van 14 juni 2018 tot en met 15 juli Er zijn 32 teams die meedoen tijdens dit WK in Rusland. Vrijdag 15 december Lokaal 18:30 20:30 Dag lieve jongverkenners! Jullie zijn waarschijnlijk nog flink aan het ploeteren door die kerstexamens. Nog even volhouden, want de warmste tijd van het jaar komt er bijna aan. Vandaag komen we al een beetje in de sfeer met een kerstfeestje! Neem allemaal een klein, grappig, leuk, onnozel... pakje mee van maximum 5 euro!

14 Zondag 24 december geen vergadering!!! Тихая ночь, дивная ночь! Дремлет всё. Лишь не спит В благоговенье святая Чета : Чудным Младенцем полны их сердца. Радость в душе их горит. Тихая ночь, дивная ночь! Глас с небес возвестил: " Радуйтесь, ныне родился Христос, " Радуйтесь, ныне родился Христос, Мир и спасенье всем Он принёс, Свыше вас свет посетил!" Тихая ночь, дивная ночь! К небу нас Бог призвал. О, да откроются наши сердца И да прославят Его все уста : Он нам Спасителя дал. Zondag 31 december Geen vergadering!!! Wij wensen jullie een prettig Nieuwjaar! We toasten binnenkort op een goeie gezondheid en al de rest. Helaas vandaag geen vergadering want wij moeten kidibull gaan drinken bij de familie... en ons helemaal ziek eten in de gourmet... en allemaal samen aftellen en dan handjes schudden en bezen geven... en daarna de dansschoenen aantrekken. Jullie waarschijnlijk ook?!? Veel plezier!

15 Zaterdag 6 januari Lokaal 18:30-20:30 Dag lieve kindjes! Vroeger, heel lang geleden, waren er eens drie koningen die geld wilden inzamelen om de armen te helpen. Ze gingen met een ster in hun hand de mooiste liedjes zingen van deur tot deur. Kan je al raden wat wij vandaag gaan doen? Verkleed jullie gerust als Balthasar, Melchior of Caspar - een van de drie koningen! Zaterdag 13 januari Lokaal 18:30-20:30 Russen spelen graag gevaarlijke spelletjes. Russische Roulette, bijvoorbeeld. Daarbij heb je een kans op zes dat het je laatste spelletje ooit wordt. Dat gaan we dus... NIET spelen! Gezellig samen gezelschapsspelletjes spelen in deze koude wintermaanden is een beter plan. Breng allemaal je favoriete spel mee!

16 Vrijdag 19 januari Lokaal 18:30 20:30 De Franse Lumière broeders vonden de film uit in Ook de Russen zouden er helemaal wild van worden. Vandaag zijn wij ook nog steeds wild van films. Goede reden om ons lekker knus te installeren voor de beeldbuis. Breng allemaal je favoriete film mee en eventueel een dekentje en popcorn of ander lekkers. Vrijdag 26 januari Lokaal 18:30 20:30 Heeeey jullie daar! Zorg dat jullie grote honger hebben want... Wij gaan vandaag ons keukenshortje aandoen en onze meesterlijke kookkunsten bovenhalen! Samen smaken, vormen en kleuren creëren die nog nooit iemand heeft mogen proeven! En we krijgen speciaal gezelschap.. Neem gerust een kookschort mee.

17 Zondag 4 februari Lokaal 14:00 17:00 Volgende week is het weer zover! Ja het is Aalst Carnaval, dus het wordt hoog tijd om samen op pad te gaan. Waar naartoe? Naar de carnavalshallen duh!! Veel groepen zijn begonnen aan hun afwerking dus we zullen eens gaan piepen wat voor pareltjes ze al gemaakt hebben. Vergeet niet het is nog steeds winter dus doe warme kledij aan!! Zondag 11 februari geen vergadering!!! Oilsjt viert Carnaval! Kom zeker eens piepen in 't stad, want er loopt leiding mee in de stoet en misschien zie je ze wel passeren. Verkleed jullie! Amuseer jullie! Het is dan ook maar één keer per jaar!

18 Zondag 18 februari Oude Vismarkt 14:00 17:00 Kennen jullie dat gevoel, tintelingen in je buik wanneer je hoog in de lucht hangt? Dat gaan we vandaag beleven! Want vandaag is het één van de tofste vergaderingen waar je naar uit kan kijken: DE MOLEKES. We gaan de zotste attracties bezoeken. Neem allemaal 15 euro mee en dan gaan we ons enorm amuseren. KLEED JULLIE WARM!!! Zondag 25 februari Lokaal 14:00 17:00

19 WIST JE DAT? Wist je dat mosselen uit de zee komen? Wist je dat Brecht materiaalmeester is binnen onze Scouts? Wist je dat Joeri een tweelingbroer heeft met de mooiste naam ter wereld? Wist je dat Jarne en leider Brent broers zijn? Wist je dat het deze zomer groepskamp is? Wist je dat we in daar in tenten gaan slapen? Wist je dat het binnenkort carnaval is? Wist je dat jouw leiding in een carnavalsgroep zitten? Wist je dat Jarne geen melk mag drinken? En als hij dat toch doet, hij een hele dag boven de pot hangt? Wist je dat Brecht geen vlees eet? Wist je dat mosselen niet lekker zijn met een boterham met choco? (Robbe weet daar alles van) Wist je dat alle Jongverkenners hun knopen moeten kennen voor het zomerkamp begint? Oefenen maar!

20 Hebben jullie vragen? Wensen? Gewoon nood aan een babbel? Of zin om een Russische mop te vertellen? BRECHT (0475/ ) JARNE (0497/ ) JOERI (0497/ )

Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel. Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/

Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel. Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/ Blaadjes vallen, de temperatuur zakt, alle klokken zijn teruggedraaid... de winter komt eraan! Haal dus die dikke wollen sokken boven, trek een warme pull aan en zoek alle mutsen, sjaals en handschoenen,

Nadere informatie

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest!

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Een nieuw Alowiske, een nieuw kalenderjaar, een nieuw begin. Dit openingswoord is tot onze spijt alweer het laatste boekje

Nadere informatie

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel!

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel! Dag iedereen en dag allemaal! Het is ook dit Alowiske weer een hele eer om jullie te mogen verwelkomen met dit Alowiske. Dat betekent dat we met de hele leidingsploeg een nieuw werkjaar gestart zijn vol

Nadere informatie

Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel. Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/

Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel. Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/ Blaadjes vallen, de temperatuur zakt, alle klokken zijn teruggedraaid... de winter komt eraan! Haal dus die dikke wollen sokken boven, trek een warme pull aan en zoek alle mutsen, sjaals en handschoenen,

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Beste Alowisianen Lieve ouders Enthousiaste sympathisanten Brave kindjes Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een heel duidelijk nieuw begin. Dit werkjaar start namelijk met een nieuwe groepsleiding. De meesten

Nadere informatie

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest!

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Een nieuw Alowiske, een nieuw kalenderjaar, een nieuw begin. Dit openingswoord is tot onze spijt alweer het laatste boekje

Nadere informatie

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest!

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Een nieuw Alowiske, een nieuw kalenderjaar, een nieuw begin. Dit openingswoord is tot onze spijt alweer het laatste boekje

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Beste Alowisianen Lieve ouders Enthousiaste sympathisanten Brave kindjes Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een heel duidelijk nieuw begin. Dit werkjaar start namelijk met een nieuwe groepsleiding. De meesten

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Beste Alowisianen Lieve ouders Enthousiaste sympathisanten Brave kindjes Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een heel duidelijk nieuw begin. Dit werkjaar start namelijk met een nieuwe groepsleiding. De meesten

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Beste Alowisianen Lieve ouders Enthousiaste sympathisanten Brave kindjes Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een heel duidelijk nieuw begin. Dit werkjaar start namelijk met een nieuwe groepsleiding. De meesten

Nadere informatie

Jongens, ouders en alle anderen

Jongens, ouders en alle anderen Jongens, ouders en alle anderen De eerste weken van dit nieuwe werkjaar zijn alweer voorbij. De tijd vliegt, want hier is ons tweede Alowiske al In het vorige openingswoord verwees ik al naar het belang

Nadere informatie

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel!

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel! Dag iedereen en dag allemaal! Het is ook dit Alowiske weer een hele eer om jullie te mogen verwelkomen met dit Alowiske. Dat betekent dat we met de hele leidingsploeg een nieuw werkjaar gestart zijn vol

Nadere informatie

Dag iedereen en dag allemaal!

Dag iedereen en dag allemaal! Dag iedereen en dag allemaal! Het is ook dit Alowiske weer een hele eer om jullie te mogen verwelkomen met dit Alowiske. Dat betekent dat we met de hele leidingsploeg een nieuw werkjaar gestart zijn vol

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Hallo iedereen! Hier is het dan, een derde en laatste Alowiske ligt in je handen, op je tafel, naast je bed. Dit jaar is alweer voorbij gevlogen, maar het is zeker nog niet voorbij. Ondertussen kunnen

Nadere informatie

Jongens, ouders en alle anderen

Jongens, ouders en alle anderen Jongens, ouders en alle anderen De eerste weken van dit nieuwe werkjaar zijn alweer voorbij. De tijd vliegt, want hier is ons tweede Alowiske al! In het vorige openingswoord verwees ik al naar het belang

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Hallo iedereen! Hier is het dan, een derde en laatste Alowiske ligt in je handen, op je tafel, naast je bed. Dit jaar is alweer voorbij gevlogen, maar het is zeker nog niet voorbij. Ondertussen kunnen

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Hallo iedereen! Hier is het dan, een derde en laatste Alowiske ligt in je handen, op je tafel, naast je bed. Dit jaar is alweer voorbij gevlogen, maar het is zeker nog niet voorbij. Ondertussen kunnen

Nadere informatie

Hopelijk zie ik jullie nog massaal, dus tot dan! Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel

Hopelijk zie ik jullie nog massaal, dus tot dan! Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel Een winterse periode komt eraan. Het einde van het jaar 2018 nadert, maar dat betekent ook dat een nieuw jaar voor de deur staat! Een nieuw jaar vol leuke activiteiten, een nieuw jaar met herwonnen energie,

Nadere informatie

Jongens, ouders en alle anderen

Jongens, ouders en alle anderen Jongens, ouders en alle anderen De eerste weken van dit nieuwe werkjaar zijn alweer voorbij. De tijd vliegt, want hier is ons tweede Alowiske al! In het vorige openingswoord verwees ik al naar het belang

Nadere informatie

Beste leiding en ouders

Beste leiding en ouders Beste leiding en ouders Het is zo ver: het laatste Alowisken van dit jaar. Jullie weten allemaal wat dat wil zeggen. We zijn bijna aan het einde van het scoutsjaar 2014-2015 toe. Maar wees niet getreurd,

Nadere informatie

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE JANUARI 2018 SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN REYNAERT-BEATRIJS GROEPSNUMMER: B1212G WEBSITE: http://reynaert-beatrijs.be GOUW: West-Brabant (Webra) EMAIL: info@reynaert-beatrijs.be LOKALEN: VOGELZANGLAAN 2,

Nadere informatie

Dag iedereen! Voor vragen kunnen jullie altijd mailen naar:

Dag iedereen! Voor vragen kunnen jullie altijd mailen naar: Dag iedereen! Het nieuwe scoutsjaar is ondertussen al even bezig, dus is het tijd voor een nieuwe maandschors. Alle takken hebben ook nu weer heel erg leuke vergaderingen op de planning staan. De givers,

Nadere informatie

Beste leiding en ouders

Beste leiding en ouders Beste leiding en ouders Het is zo ver: het laatste Alowisken van dit jaar. Jullie weten allemaal wat dat wil zeggen. We zijn bijna aan het einde van het scoutsjaar 2014-2015 toe. Maar wees niet getreurd,

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders en al de anderen, Allereerst wil ik jullie een fantastisch nieuwjaar wensen. Dat is natuurlijk niet alleen van mij maar ook van de volledige

Nadere informatie

Beste ouders, leden, sympathisanten.

Beste ouders, leden, sympathisanten. Beste ouders, leden, sympathisanten. Allereerst wil ik met iets droevig beginnen. Dit is het laatste voorwoord dat ik ga schrijven voor het alowisken. Binnen alowis heb ik 21 zeer mooie jaren meegemaakt.

Nadere informatie

Aftellen naar X X X Camille Verheyden X X X Remko Dehertogh X X X Lauren Lambrecht. Hier zijn we weer met de laatste Paretter van 2018.

Aftellen naar X X X Camille Verheyden X X X Remko Dehertogh X X X Lauren Lambrecht. Hier zijn we weer met de laatste Paretter van 2018. PARETTER DECEMBER Aftellen naar 2019 Hier zijn we weer met de laatste Paretter van 2018. December is gewoonlijk de maand dat er wel eens een scoutsvergadering op vrijdag- of zaterdagavond wordt georganiseerd.

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI MAANDLIJST Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI Algemene informatie vrij! Ons kamp zal dit jaar doorgaan in Aarschot van 2 tot 11 augustus dus hou deze data zeker Heb je nog geen sjaaltje, t-shirt

Nadere informatie

Groepspraatje Lise Stijn

Groepspraatje Lise Stijn Groepspraatje Lise Stijn Beste ouders en leden, De maand november is alweer voorbij gevlogen! Tijd om de leukste momenten op een rijtje te zetten. De kapoenen trokken op ontdekkingstocht doorheen Brussel

Nadere informatie

We hebben voor jullie weer een sprankelend nieuw programma klaar staan, zodat elke zondagvoormiddag een momentje wordt om naar uit te kijken

We hebben voor jullie weer een sprankelend nieuw programma klaar staan, zodat elke zondagvoormiddag een momentje wordt om naar uit te kijken Lieve Jogi s Na een bangelijk scoutsjaar met vele niet-te-doen-crazy vergaderingen, zotte weekends en een awesome kamp is het weer tijd voor een nog vetter scoutsjaar om nooit te vergeten! We hebben voor

Nadere informatie

Beste ouders, leden, sympathisanten.

Beste ouders, leden, sympathisanten. Beste ouders, leden, sympathisanten. Allereerst wil ik met iets droevig beginnen. Dit is het laatste voorwoord dat ik ga schrijven voor het alowisken. Binnen alowis heb ik 21 zeer mooie jaren meegemaakt.

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 41 nummer 3 Kapoenen We willen jullie meedelen dat jullie liefste leiding de komende weken examens heeft. Hierdoor vallen er een aantal vergaderingen

Nadere informatie

We herinneren jullie er graag aan dat al de info omtrent het kamp te vinden is in de kampparetter die op onze website staat:

We herinneren jullie er graag aan dat al de info omtrent het kamp te vinden is in de kampparetter die op onze website staat: Paretter juni Beste ouders, Nu de inschrijvingen achter de rug zijn is het uitkijken naar het kamp!! We hopen dat al onze leden de smaak te pakken hebben na een spetterend takweekend en dat hun zin om

Nadere informatie

- VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE

- VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE SEPTEMBER 2016 SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN REYNAERT-BEATRIJS GROEPSNUMMER: B1212G WEBSITE: http://reynaert-beatrijs.be GOUW: West-Brabant (Webra) EMAIL: info@reynaert-beatrijs.be LOKALEN: VOGELZANGLAAN

Nadere informatie

DECEMBER Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien.

DECEMBER Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. DECEMBER 2014 Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. Beste ouders, leden Het jaar zit er al weer eens op! Voor velen onder jullie is december

Nadere informatie

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest!

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Een nieuw Alowiske, een nieuw kalenderjaar, een nieuw begin. Dit openingswoord is tot onze spijt alweer het laatste boekje

Nadere informatie

NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER

NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER November en december zijn in aantocht en we weten allemaal wat dat wilt zeggen : twee nieuwe maanden boordevol leuke scoutsactiviteiten en hier en daar zelfs een feestje!!!! Wij kijken er al erg naar uit!

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 40 nummer 2 KAPOENEN Piratenschattenvergadering 03/12/2017 14u-17u PC Wij zoeken de schat! Vandaag gaan we op schattenjacht. Kom verkleed als piraat

Nadere informatie

MAANDSCHORS FEBRUARI

MAANDSCHORS FEBRUARI MAANDSCHORS FEBRUARI Woordje van de groepsleiding We zijn alweer een maandje verder in dit, tot nu al prachtjaar! Ook deze maand wordt weeral zoals de voorbije maanden een fantastische maand vol leuke

Nadere informatie

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI V.U. Ward Sels Voorwoord Hallo allemaal Het einde van het scoutsjaar is weer in zicht, nog twee maanden te gaan. Zoals

Nadere informatie

Data. Belangrijke data

Data. Belangrijke data Inhoudstabel Belangrijke data 2 Uniform 3 Klipklap voor de kapoenen 4 Klipklap voor de kabouters 5 Klipklap voor de welpen 7 Klipklap voor de jonggivers 9 Klipklap voor de givers 11 1 Data Belangrijke

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 40 nummer 3 40 jaar Scouts MELDERT!! Op Vrijdag 6/04 organiseren wij een quiz: De slimste Tsjech van Meldert! De opbrengst hiervan gaan we gebruiken

Nadere informatie

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1 Het scoutsblad December Het scoutsblad december 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Verkennerbar... 6 Speelhoekje... 7 Doolhof... 8 Zoek de verschillen...

Nadere informatie

december: Vandaag knuffels van de is het helaas geen leiding, Jobo, Kapi, vergadering. Pablo Kobi, Toto, Kerri, Bero en Pico

december: Vandaag knuffels van de is het helaas geen leiding, Jobo, Kapi, vergadering. Pablo Kobi, Toto, Kerri, Bero en Pico Zaterdag 1 december: De sint is weer in het land en hij komt naar de scouts! De kapoenen worden om 13:45 uur aan Don Bosco verwacht! Vergeet geen mooie tekening voor de Sint! Om 16:30 mogen jullie ouders

Nadere informatie

DECEMBER

DECEMBER Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere G.Bergmannlaan 115 1050 Brussel - Groepsnr: B1212G Niet op de openbare weg gooien. DECEMBER 2013 http://www.reynaert-beatrijs.be Beste leden, ouders en anderen

Nadere informatie

Liefste kapoenen en ouders van kapoenen

Liefste kapoenen en ouders van kapoenen VOORWOORD Liefste kapoenen en ouders van kapoenen Na het afsluiten van boekje 1 met ons gezellig en plezierig Halloween weekend, staat boekje 2 al voor de deur, tijd vliegt! We hebben alvast weer veel

Nadere informatie

Jeanke. Bertrand. Kitty. Jefke. Sjarel. Familie Van Hoof. Programmaboekje Jv s e semester

Jeanke. Bertrand. Kitty. Jefke. Sjarel. Familie Van Hoof. Programmaboekje Jv s e semester Jeanke Kitty Bertrand Jefke Sjarel Familie Van Hoof Programmaboekje Jv s 2018-2019 1 e semester Wie zijn wij? Ewout Janssens A.K.A Bertrand 0472 28 57 59 Als enige zus tussen 3 broers weet Bertrand haar

Nadere informatie

Kapoenen Beertjes. Seppe

Kapoenen Beertjes. Seppe Kapoenen Beertjes Dag kapoenen en ouders, dit is het eerste Huberke van het nieuwe scoutsjaar. Om de eerste vergaderingen een beetje gemoedelijker te laten verlopen zullen we ons kort voorstellen. Wij

Nadere informatie

3. Doe steeds je scoutsdas aan om naar te scouts te komen! Let er ook op dat jouw naam hierop staat.

3. Doe steeds je scoutsdas aan om naar te scouts te komen! Let er ook op dat jouw naam hierop staat. Kapoenen Hellooaa liefste Kapoentjes, Het eerste Kimmeke en het kapoenenweekend zitten er weeral op. Maar niet getreurd, het volgende Kimmeke staat al klaar voor jullie. Om het jaar in goede banen te kunnen

Nadere informatie

Seintoren 2 e semester Kapoenen

Seintoren 2 e semester Kapoenen Seintoren 2 e semester Kapoenen Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

De kapoenen seintoren 1

De kapoenen seintoren 1 De kapoenen seintoren 1 Beste kapoenen en ouders, Het nieuwe scoutsjaar is weer van start gegaan. We hebben hierdoor afscheid moeten nemen van onze 2 e jaars, maar we kijken er al naar uit om de nieuwe

Nadere informatie

KAPOENEN. Niet getreurd kapoenio s want volgende week halen we alle verloren pret in hoor. Lees hieronder maar!

KAPOENEN. Niet getreurd kapoenio s want volgende week halen we alle verloren pret in hoor. Lees hieronder maar! KAPOENEN Nu dat die lieve goed Sint jammer genoeg weer naar Spanje is vertrokken, gaan wij gewoon lekker door. Piraten, sneeuw, dieren, noem maar op, we gaan het allemaal zien! Er hangt misschien wel wat

Nadere informatie

Hallo iedereen, Hier zijn we weer met een nieuwe maandschors! De eerste maandschors van het jaar staat weer boordevol superleuke activiteiten!

Hallo iedereen, Hier zijn we weer met een nieuwe maandschors! De eerste maandschors van het jaar staat weer boordevol superleuke activiteiten! Hallo iedereen, Hier zijn we weer met een nieuwe maandschors! De eerste maandschors van het jaar staat weer boordevol superleuke activiteiten! Al wat info over het kamp: het kamp gaat dit jaar, zoals eigenlijk

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

Pagadders. Beste pagadders

Pagadders. Beste pagadders Beste pagadders Pagadders Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Dat betekent natuurlijk ook een nieuw werkjaar voor KSA Frassati! Ik, Alexander (of Alex), heb de eer om de plaats van Charlene als banleider

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert

Hopduveltjes Meldert Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 37 nummer 4 V.U.Pieter+JanMorlion Voorwoord Besteledenenhunouders, Eerstenvooralwensenwejullievanwegedeheleleidingsploegeenvoorspoedig2015Dat aljulliedromenmogenuitkomen

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders, sympathisanten en al de anderen Het nieuwe scoutsjaar is weeral goed ingezet met een spetterende maand september. Dat alles begon natuurlijk

Nadere informatie

Hopper is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw.

Hopper is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw. Hallo iedereen, De laatste maandschors van dit scoutsjaar is aangebroken. Niet getreurd, na deze maandschors is er natuurlijk nog ons fantastisch kamp! Hierbij geven we nog enkele belangrijke mededelingen

Nadere informatie

C T I V O J A N U A R I S C O U T S W V B WWW.SCOUTSWVB.BE

C T I V O J A N U A R I S C O U T S W V B WWW.SCOUTSWVB.BE A C T I V O WWW.SCOUTSWVB.BE J A N U A R I S C O U T S W V B Kapoenen Zaterdag 4 juni De allerlaatste klassieke avondvergadering zal vandaag doorgaan in Bertembos waar we stratego gaan spelen. Als je van

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 38 nummer 3 Voorwoord Een tijdje geleden lanceerde Scouts & Gidsen Vlaanderen een enquête waarin ze aan ongeveer 2000 actieve medewerkers vroegen

Nadere informatie

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE SEPTEMBER 2017 SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN REYNAERT-BEATRIJS GROEPSNUMMER: B1212G WEBSITE: http://reynaert-beatrijs.be GOUW: West-Brabant (Webra) EMAIL: info@reynaert-beatrijs.be LOKALEN: VOGELZANGLAAN

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2017 2018 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

DE JOGI S:

DE JOGI S: DE JOGI S: 2018-2019 Allerliefste jogi s, Spijtig genoeg is de vakantie gedaan. Maar dit betekent wel het begin van een mega super tof zalig scoutsjaar! Woehoeew!! Wij hebben er alvast zin in om van elke

Nadere informatie

jaargang December

jaargang December Belgie - Belgique P.B. 2560 Nijlen 1 P708748 4 SPARTIKIJN jaargang 2016-2017 December www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Spartikijn Broechemsesteenweg 219a, 2560 Nijlen Kapoenen Zondag 4 december Hij komt,

Nadere informatie

Voorwoord. Stevige linker Cédric en Senne

Voorwoord. Stevige linker Cédric en Senne Voorwoord Beste verkenners Er staat de komende maanden weer heel wat te gebeuren, de dagen worden korten en de temperatuur daalt onder het vriespunt. De natuur wil ons hiermee vertellen dat de feestdagen

Nadere informatie

Onafhankelijk programmaboekske van Chiro Joka

Onafhankelijk programmaboekske van Chiro Joka Onafhankelijk programmaboekske van Chiro Joka t JOKSKE november- december 2017 1 Inhoudstabel Belangrijke data 3 Ribbels 4 Speelclub 5 Rakwi 6 Tito 7 Ketaspi 8 2 Belangrijke Data Zondag 26 November: vandaag

Nadere informatie

3. Doe steeds je scoutsdas, scoutshemd en groene broek/rok aan om naar te scouts te komen! Let er ook op dat jouw naam overal op staat.

3. Doe steeds je scoutsdas, scoutshemd en groene broek/rok aan om naar te scouts te komen! Let er ook op dat jouw naam overal op staat. WOUTERS Ewaaaa stoere binken en dappere meisjes, zijn jullie klaar voor een volgend kimmeke vol spetterende en toffe activiteiten? Jullie leiding kan in ieder geval al niet wachten! Hier nog even onze

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden maar natuurlijk ook de ouders, De lente is begonnen. Dus vanaf nu is het altijd mooi weer, tenzij je natuurlijk in België woont, daarom vergeet deze

Nadere informatie

De leiding. KAPOENEN Daphné Lesuisse 0484/ Evelien Mermans 0495/ Yasser Abdul Rasol 0485/97.10.

De leiding. KAPOENEN Daphné Lesuisse 0484/ Evelien Mermans 0495/ Yasser Abdul Rasol 0485/97.10. DECEMBER - JANUARI De leiding KAPOENEN (kapoenen@gidsenkapellen.be) Daphné Lesuisse 0484/55.46.55 Evelien Mermans 0495/66.62.31 Yasser Abdul Rasol 0485/97.10.55 Sam van Lommel Alexander Goossens 0479/12.79.85

Nadere informatie

Hallo Vincies & ouders, De laatste maand van 2018 is aangebroken. Maar niet getreurd: het belooft een maand vol warmte, gezelligheid, plezier en

Hallo Vincies & ouders, De laatste maand van 2018 is aangebroken. Maar niet getreurd: het belooft een maand vol warmte, gezelligheid, plezier en KAJOGI DECEMBER Hallo Vincies & ouders, De laatste maand van 2018 is aangebroken. Maar niet getreurd: het belooft een maand vol warmte, gezelligheid, plezier en samenzijn te worden. Hij komt, hij komt,!

Nadere informatie

Hieronder krijgt u nogmaals een overzicht met alle data voor het komende scoutsjaar. Zo kan u zich al inplannen voor de komende maanden.

Hieronder krijgt u nogmaals een overzicht met alle data voor het komende scoutsjaar. Zo kan u zich al inplannen voor de komende maanden. Voorwoord december Beste ouders, leden en sympathisanten, December is traditiegetrouw een speciale maand in het scoutsjaar. Om de leiding wat te ontlasten met deze drukke blokperiode en omdat de opkomst

Nadere informatie

Liefste leden, ouders en vzw ers

Liefste leden, ouders en vzw ers JUNI KABOUTERS Liefste leden, ouders en vzw ers Nu de zomer wel heel dichtbij komt, kunnen we al beginnen dromen over die zalige vakantie en ons (buitenlands) scoutskamp. Wij kijken er alvast enorm naar

Nadere informatie

Boscrosser. Januari-Februari. Maandblad Woudlopers Mechelen. Afzender: Woudlopers VVKSM Stuivenbergbaan Mechelen P

Boscrosser. Januari-Februari. Maandblad Woudlopers Mechelen. Afzender: Woudlopers VVKSM Stuivenbergbaan Mechelen P Maandblad Woudlopers Mechelen Boscrosser Januari-Februari belgië-belgique P.B. 2800 Mechelen Mail BC 10630 Afzender: Woudlopers VVKSM Stuivenbergbaan 166 2800 Mechelen P 508747 Voorwoord Beste ouders,

Nadere informatie

Het nieuwe scoutsjaar is weer begonnen! Olé pistolé!!!! Benieuwd wat we allemaal gaan doen en nieuwsgierig naar je leiding? Kijk dan snel verder!

Het nieuwe scoutsjaar is weer begonnen! Olé pistolé!!!! Benieuwd wat we allemaal gaan doen en nieuwsgierig naar je leiding? Kijk dan snel verder! Dag liefste welka s Het nieuwe scoutsjaar is weer begonnen! Olé pistolé!!!! Benieuwd wat we allemaal gaan doen en nieuwsgierig naar je leiding? Kijk dan snel verder! Let heel erg goed op! Er zijn namelijk

Nadere informatie

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara Lieve Jogi s, Na de vakantie en een fantastisch kamp is het nu weer tijd voor een nieuw super leuk scoutsjaar. Wij hopen dat jullie er evenveel zin in hebben als wij! Iedere week zorgt de leiding met veel

Nadere informatie

kalender Wat staat er op de 24 & 31 december KERST EN NIEUWJAAR GEEN SCOUTS want staan voor de deur!

kalender Wat staat er op de 24 & 31 december KERST EN NIEUWJAAR GEEN SCOUTS want staan voor de deur! Krantje december Wat staat er op de kalender 24 & 31 december GEEN SCOUTS want KERST EN NIEUWJAAR staan voor de deur! O nze wens voor het nieuwe jaar is alvast het vinden van vele helpende handen voor

Nadere informatie

Dag beste ouders & kapoenen,

Dag beste ouders & kapoenen, Dag beste ouders & kapoenen, Het is weer zover, het nieuwe scoutsjaar begint. De leiding is helemaal opgeladen in de vakantie en heeft al vele spelletjes klaargestoomd voor het eerste semester van het

Nadere informatie

Hallo allerliefste jogi s en ouders!

Hallo allerliefste jogi s en ouders! Hallo allerliefste jogi s en ouders! Hopelijk hebben jullie goed gefeest, lekker gegeten en hebben jullie veel zin om het scoutsjaar verder te zetten! Een aantal belangrijke data dit Pinkertje zijn: 11

Nadere informatie

September Oktober --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN ---

September Oktober --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- September Oktober Liefste welpen! Het nieuwe scoutsjaar staat voor de deur We verwelkomen jullie met een blij humeur Weer een jaar vol spel en gelach Jullie zijn altijd welkom op zondag Van twee tot vijf

Nadere informatie

Hallo allerliefste jogi s en ouders!

Hallo allerliefste jogi s en ouders! Hallo allerliefste jogi s en ouders! Hopelijk hebben jullie goed gefeest, lekker gegeten en hebben jullie veel zin om het scoutsjaar verder te zetten! Een aantal belangrijke data dit Pinkertje zijn: 11

Nadere informatie

Algemeen Nieuws Januari

Algemeen Nieuws Januari Algemeen Nieuws Januari Beste meisjes en ouders, Eerst en vooral willen we jullie een zalige kerst en een gelukkig nieuwjaar wensen. Na deze drukke feestdagen is het tijd voor Driekoningen. En wie Driekoningen

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste scouts, sympathisanten, kortom mensen allemaal, We zijn aangekomen aan de laatste maand van ons scoutsjaar en hopelijk wordt dat ook de beste maand van

Nadere informatie

DE GOEIEN INDRUK. Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten

DE GOEIEN INDRUK. Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten DE GOEIEN INDRUK Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten Kijk in januari altijd goed het maandboekje na, want deze zullen afwijken van de normale zondag vergadering door examens! Elke

Nadere informatie

CHIRO SINT-DIONYSIUS

CHIRO SINT-DIONYSIUS CHIRO SINT-DIONYSIUS 2016-2017 PINKELS DECEMBER ZONDAG 04/12/16 Eindelijk is het vandaag zover! Leidster Laure kijkt al heel lang uit naar deze dag! Want Sinterklaas komt namelijk op bezoek met zijn 2

Nadere informatie

Op zondag 3 december krijgen we bezoek van... de Sint! Hij komt dan met zijn Pieten naar

Op zondag 3 december krijgen we bezoek van... de Sint! Hij komt dan met zijn Pieten naar DECEMBER 2018 Beste ketten en ouders Onze derde Chiromaand staat voor de deur. De feest maand van het jaar. Op zondag 3 december krijgen we bezoek van... de Sint! Hij komt dan met zijn Pieten naar het

Nadere informatie

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen September scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen jongverkenners gidsen verkenners jin overgang tent kennismaking kamp plezier In september start het nieuwe scoutsjaar

Nadere informatie

Beste ouders, maar vooral beste Alowisianen!

Beste ouders, maar vooral beste Alowisianen! Beste ouders, maar vooral beste Alowisianen Be prepared, het nieuwe scoutsjaar is eindelijk van start gegaan. Met Be Prepared willen we dit jaar één van de basispijlers van scouting extra in de verf zetten:

Nadere informatie

DE KAPOENEN KONING. KAPOENEN DOREN e SEMESTER

DE KAPOENEN KONING. KAPOENEN DOREN e SEMESTER DE KAPOENEN KONING KAPOENEN DOREN 2016-2017 1 e SEMESTER WIE ZIJN WIJ? Hallo kapoenen, Ik ben Robbe en dit is mijn eerste jaar leiding. Mijn totem is bloedmaangele ontspannen nachtegaal. Mijn hobby s zijn

Nadere informatie

ASTROWOUTERS

ASTROWOUTERS ASTROWOUTERS 2017-2018 Wie zijn wij? Naam: Ewout Janssens Functie: 1 e stuurman van de spaceshuttle SH Den Doren. Totem: Melkwegwitte creatieve bij Lievelingseten: Marsreep Favoriete activiteit: Ruimteschipper

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 39 Nummer 3 Contact Jullie kunnen de leidingsploeg altijd contacteren via hun e-mailadres per tak. Kapoenen: kapoenen@hopduveltjesmeldert.be Welpen:

Nadere informatie

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta De Kapoenen Liefste kapoentjes en beste ouders, Hopelijk vonden jullie ook een super tof 1 e trimester en hebben jullie zoals de leiding al heel veel zin in het 2 de semester. Deze keer gaan we ook super

Nadere informatie

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs.

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs Juni Xaverius-St.Rita A21/46G Juni 2015 Beste ouders, leden, vrienden

Nadere informatie

Beste ouder(s) en leden Nu is de winter echt aangebroken, december staat voor de deur. Dit betekent dus dat de avondvergaderingen voor de jonggivers en givers beginnen. De avondvergaderingen vinden plaats

Nadere informatie

maandlijst December-januari

maandlijst December-januari maandlijst December-januari Algemene informatie Deze zomervakantie gaan we op kamp van 1 t.e.m. 10 augustus naar het landelijke Meeuwen-gruitrode. Het dorpje ligt in de Limburgse Kempen. Hopelijk houden

Nadere informatie

NOVEMBER 2015. Winteruur. Beste ouders,

NOVEMBER 2015. Winteruur. Beste ouders, NOVEMBER 2015 Winteruur Beste ouders, Vanaf 8 november gaat ook bij de chiro het winteruur in. Dit wil zeggen dat de speelclub en de rakkers maar tot 5 uur chiro hebben. Voor alle andere groepen blijven

Nadere informatie

VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort

VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort Inhoud Post scriptum Welkomstwoord Wat is scouting Jaarthema Lid worden Uniform Takverdeling Leidersgroep Post scriptum Dit was het dan, onze onthaalwoudlucht,

Nadere informatie