Jongens, ouders en alle anderen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jongens, ouders en alle anderen"

Transcriptie

1 Jongens, ouders en alle anderen De eerste weken van dit nieuwe werkjaar zijn alweer voorbij. De tijd vliegt, want hier is ons tweede Alowiske al! In het vorige openingswoord verwees ik al naar het belang van jullie als ouders. Dit wil ik ook verder onderstrepen. Jullie zijn onze belangrijke partners. Scouting bestaat grotendeels door jullie vertrouwen en waardering. Wederzijdse verwachtingen zijn niet weg te denken. Van leiding en groepsleiding wordt een degelijke voorbereiding, communicatie, vriendelijkheid, engagement,... verwacht. Wij doen dan ook ons uiterste best om aan jullie verwachtingen te voldoen. Een voorbeeld is dit Alowiske met opnieuw een rijk aanbod aan vergaderingen in zotte thema s. Opmerkelijk hierin zijn enkele avondvergaderingen. Dit doen we omdat de leiding (en de oudste leden) examens hebben, maar daarvoor de werking niet willen stoppen. Iedereen heeft recht op een wekelijkse ontspanning met de scouts! Wat niet altijd duidelijk is, zijn de verwachtingen die wij van jullie hebben. Wij reken op jullie steun, medewerking, aanmoediging en vooral waardering. We willen vermijden dat scouting gezien wordt als louter babysit of tijdverdrijf. Wat we bedoelen is dat we méér willen zijn dan babysit. Wellicht is menig ouder daar vlot van te overtuigen. Wederzijdse interesse en betrokkenheid is hierbij cruciaal. Via deze weg roepen we graag op om jullie zoonlief hoogstpersoonlijk naar de scouts te brengen. Als het even kan te voet of met de fiets. We weten dat dit niet altijd mogelijk is, maar er zijn vooral heel veel voordelen aan. Geen parkeerproblemen, minder uitstoot, geen verkeerd geparkeerde wagens, persoonlijker contact met de leiding, een frisse neus ophalen, nog even tijd spenderen met je zoon, minder brandstof betalen, etc. Daarnaast kan je een babbeltje slaan met andere ouders en de (groeps)leiding. Een tweede vraag tot betrokkenheid gaat rond één van onze belangrijkste activiteiten om onze werking draaiende te houden: ons jaarlijks eetfestijn. Deze keer worden jullie verwacht op zaterdagavond 11 maart en/of zondagmiddag 12 maart Het is de eerste editie op een andere locatie: we verhuizen van de Binnenstraat naar IBSO De Horizon! In de schaduw van het ASZ hopen we jullie te mogen ontvangen en massaal te voorzien van stoofvlees, kip, appelmoes, currysaus, desserten en drankjes. Helpende handen zijn ook zeker welkom! Meer informatie hierover volgt nog. Stevige linker, IJdele Kraanvogel Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/ Nikolaas Van den Steen 0498/

2 Ons uniform Door het dragen van het uniform toon je dat je lid bent van Scouts en Gidsen Vlaanderen en de rood-grijze scoutsdas toont dat je lid bent van Scouts Sint-Aloysius. Maar het is meer dan dat. Het officiële scoutsuniform is immers speelkledij die tegen een stevig stootje kan. Zo hoeven we nooit bang te zijn om te rollebollen in de modder, een wedstrijdje springen in de plassen te organiseren of een mooie boom te knuffelen We verwachten van elk lid dat hij in uniform naar de vergaderingen komt. Voor nieuwe leden is dat uiteraard pas nodig nadat ze beslist hebben om zich definitief in te schrijven. De eerste groepsdas krijgt jouw zoon wanneer hij wordt ingeschreven. Het verplichte uniform voor kapoenen: Enkel onze rood-grijze groepsdas. Verder zorgen kapoenen voor goede speelkledij die tegen een stootje kan. Elk uniformstuk is ook in kapoenenmaten beschikbaar en mag steeds gedragen worden! Het verplichte uniform voor welpen: Naast de speelkledij en rood-grijze groepsdas wordt hier de typische welpenpet gedragen. Als speelkledij wordt gevraagd om een donkergroene trui te voorzien. Ook hier is een officieel uniform nog niet verplicht, maar kan en mag het uiteraard steeds gedragen worden. Het verplichte uniform voor alle andere leden: Beige scoutshemd, kaki scoutsshort en rood/grijze groepsdas. Wat komt waar?! Kentekenwijzer!

3 Beste ouders Nu het scoutsjaar van start gaat, kan ook het Oudercomité opnieuw uit de startblokken schieten. De bedoeling van een Oudercomité is voornamelijk om de leiding te adviseren en wat taken uit hun handen te nemen zodat zij zich kunnen focussen op de scoutswerking. Hiervoor komt het Oudercomité éénmaal per maand samen om te vergaderen. Het Oudercomité mag echter niet beperkt blijven tot enkel saaie vergaderingen neen het moet ook leuk zijn voor alle ouders die zich hiervoor inzetten. Een leuke barbecue, een winterse wandeling of een uitstap naar een pretpark zijn een van de mogelijkheden om het aangenaam te maken. Hebt u interesse om hieraan deel te nemen? Neem dan vrijblijvend contact op met de groepsleider: Mike Van Geert (0476/ ) of via mail: scouts_alowis@hotmail.com Voor verdere nieuwtjes: U hoort nog van ons!

4

5

6 Beste verkenners en ouders, We zijn alweer aan het tweede Alowiske van dit jaar. Voor het tweede Alowiske nemen we jullie mee naar het kamp van Klara, Natasja en Sari. Zij beleven heel wat avonturen op scoutskamp, dit zijn zowel goede als slechte ervaringen. Wij zullen ervoor zorgen dat het voor jullie allemaal toffe ervaringen worden komend jaar! Er staat weer heel wat te beleven, kom elke week mee genieten met ons! Kusjes, Brent en Ewout Extra info: 1. Eikes weekend gaat door van 14 tot 16 april. 2. Zaterdag 7 januari is het nieuwjaarsdrink op alowis georganiseerd door de vuurstam, jullie zijn allen welkom vanaf 18u. Meer info volgt! 3. Op zondag 4 december is Ewout jarig!

7 Vrijdag 2 december 20u tot 22u lokalen Alowis Zakmes. Ja. Slaapzak. Ook. "Dan hebben we alles. Tina liep naar buiten. "De bus is er al! riep ze. Zij, Klara, Natasja en Sari waren bezig geweest met hun spullen te checken. "Ik hoop dat het net zo leuk word als het laatste weekend, grinnikte Sari. Toen had Maurits van de verkenners de meiden erg laten schrikken, met de dropping. Dat was bedoeld voor Tina, ze wilde er dan ook liever niets over horen, en zo ook nu niet. "Jullie weten dat ik daar niet aan herinnerd wil worden, zei ze. "Kom laten we die dingen naar de bus gaan brengen! De vier meiden namen hun bagage op hun rug en liepen naar buiten. Ze gooiden het op de grote hoop met andere bagage, onder ander die van de verkenners en liepen naar de leiding waar nog een groepje padvindsters stonden. Over vijf minuten vertrekken we, zei Selma opgewonden. Ze was net overgevlogen en was nog nooit met de padvindsters op kamp geweest. Nou, verwacht er maar niet te veel van, hoor fluisterde Natasja tegen Klara."Iedereen instappen! riep de leiding. "En geen gedrang! Vrijdag 9 december 20u tot 22u lokalen Alowis In een keurige rij liepen ze, een voor een, de bus in. Klara, Sari, Natasja en Tina hadden de plaatsjes achterin de bus weten te bemachtigen en zaten te kletsen over kleding en make-up. Opeens hield Tina haar mond stijf dicht. De anderen keken haar vragend aan. Ze wees naar het gangpad. Daar stonden Dandy, Tom, Maurits en Benjamin. Dandy leek een beetje zenuwachtig toen hij Natasja zag. Zijn vrienden grijnsden naar de vier vriendinnen. Sari, degene met de grootste mond vond dat kennelijk geen probleem. "Is jullie grote vriend Niels er niet bij? sneerde ze. Nee, want die heeft heimwee, zei Tom. "Maar wat gaat jou dat aan, vervolgde Dandy. Natasja ging zich er ook mee bemoeien. "Houden jullie eens op met dat stomme gedoe! zei ze. Ze wendde zich tot Dandy en liet haar ogen rusten op zijn haar. Dat was weliswaar paars. "Leuk haar, zei ze rustig. Dandy sloeg zijn armen in elkaar. "Dat is van mezelf, zei hij en hij liep weg. "Geloof je het zelf. Sari zag net dat hij een beetje rood was. "Ik geloof dat hij je leuk vind, giechelde Sari zonder op Benjamin en Tom te letten. Zij keken elkaar aan en liepen hun vriend achterna. "Ach ja, dat zou kunnen, antwoordde Natasja.

8 Zaterdag 17 december 20u tot 22u lokalen Alowis Breng allemaal stukjes fruit en chocolade mee! Een halfuur later waren ze er. Iedereen drong naar de uitgang en probeerde buiten te komen. De deur ging open en iedereen haastte zich naar buiten. "Vrijheid, blijheid! riep Klara terwijl ze pirouettes aan het draaien was. "Je hoeft je balletkunsten hier niet uit te voeren, hoor. Natasja stond met haar armen in elkaar te kijken. "Kijk, daar komen de verkenners, zei Sari. Natasja wilde zich achter de bus te verstoppen, om Dandy te ontwijken. Dat viel Sari ook op. Ze probeerde het in Klara`s oor te fluisteren, maar Dandy stapte al op hun af. Hij deed zijn mond open om iets te zeggen, maar zijn leiding riep dat alle verkenners zich moesten verzamelen en Tom en Benjamin stonden naast hem om met hem mee te gaan. Met een blik van puur vergif keek Dandy naar de meisjes en liep toen met zijn handen in zijn zij weg. Verbaasd keken Klara en Sari hem na. "Wat heeft hij nu opeens? zei Klara. Tina, die even wat gevraagd had aan de leiding, had het ook gezien. "Wat hebben jullie tegen hem gezegd, zeg? zei ze. "Dat is een hele goede vraag, zei Sari. "En trouwens, ik weet niet of jullie het gemerkt hebben, maar Natasja deed ook een beetje gek. Wat had dat te betekenen? De drie meiden bedachten wat er aan de hand zou kunnen zijn. "Kom op, zei Klara."Dit kan later wel, we moeten de tenten opzetten! Vrijdag 23 december 20u tot 22u lokalen Alowis Breng allemaal een cadeautje mee van maximaal 4 euro! Toen de tenten opgezet waren ( Bij Tina, Klara en Sari ging tig keer fout) kwamen de meisjes erachter dat Natasja er niet bij was."we vertellen het tegen Yvonne, goed? zei Klara zenuwachtig. Yvonne was van de leiding. Ze renden naar haar toe. "Yvonne, Natasja is er niet! riep Tina. "Nee, dat klopt, zei Yvonne. "Ze zei dat ze erg wagenziek was geworden, en zit nu in de tent van de leiding. "Dat liegt ze, zei Tina toen ze weer naar hun tent liepen. "Natasja is nooit wagenziek, of ben ik nou gek?" Dat ben je zeker, zei een bekende stem achter hen. Ze draaiden en keken recht in het woedende gezicht van Dandy. "Waarom ben je zo pissig op ons? vroeg Klara voorzichtig. "Dat weten jullie best, sneerde Dandy. "Nee, dat weten we niet best! zei Sari. Even leek het of Dandy ontplofte, want op hetzelfde moment brieste hij, "Jullie zijn de meest achterbakse meisjes die ik ken! Daarna draaide hij zich om en rende harder dan nodig was weg, wat nogal opmerkelijk was omdat het in het mulle zand bijna onmogelijk was keihard te rennen. "Dit word echt te gek, zei Klara."Waar heeft hij het in hemelsnaam over?" Hmmmm. Sari noteerde iets in een notitieboekje. "Wat doe je? wilde Tina weten. " Ik noteer alle vreemde gebeurtenissen, zei Sari. Ze liet het zien.

9 Zaterdag 31 december geen vergadering Gelukkig Nieuwjaar, lieve verkennertjes! Wij drinken alvast een glaasje cava op jullie gezondheid! Zet het jaar al feestend in en met veel goede voornemens! Detective bureau scoutgirls Natasja verstopt zich als verkenners komen Dandy is boos Natasja liegt dat ze wagenziek is Dandy is weer boos Zaterdag 7 januari vanaf 18u Nieuwjaarsdrink Dit weekend geen vergadering, maar kom toch naar ons lokaal. Er is een drink, kampvuur, fakkeltoch, etc. georganiseerd door enkele oud-leiders. Breng je ouders zeker mee! "Als we samenwerken, dan kunnen we misschien dit mysterie oplossen, zei ze. Cool! Haar vriendinnen waren heel enthousiast. "Hebben we dan ook vergaderingen en zo? informeerde Tina. "Dat is misschien wat aan de onnodige kant, zei Sari, terwijl ze haar notitieboekje opbergt. "We moeten echt uitvinden wat er aan de hand is, zowel met Natasja als met Dandy, zei ze. Maar nu moeten we naar bed. Ze liepen naar het kamp, terwijl Sari diep nadacht. Vroeger was Natasja haar beste vriendin geweest. Ze waren net zo onafscheidelijk als een Siamese tweeling. Maar in de loop der tijd werd dat steeds minder. Waren zij en Dandy echt op elkaar? Waarom deed ze zo gek? En, waar mocht ze dan zijn intussen? Vrijdag 13 januari 20u tot 22u lokalen Alowis Breng allemaal een leuk gezelschapspelletje mee! Ze zat zo diep in gedachten dat ze niet eens hoorde dat Klara iets tegen haar zei. He, luister je wel? zei Klara ongeduldig. Watte? Sari keek snel op. Ik zei dat ik Natasja en Dandy daar knetterende ruzie zag te maken! Tina wees. Sari zag dat Dandy honderduit tegen Natasja stond te schreeuwen. Natasja werd verschrikkelijk kwaad en gaf hem een dreun. Dat liet hij niet op zich zitten en hij gaf haar er een terug. Er ontstond een heftige knokpartij tussen

10 de twee kinderen. Hup, slaan en schoppen, raken wat je raken kan. Sari zag ook dat iemand tussenbeide kwam. O, jee, daar heb je Mevrouw Maria - koekoek., kreunde Klara. Mevrouw Maria -koekoek was eigenlijk Mirande, een heel verwend meisje. Ze had steenrijke ouders en dat liet ze zien ook. Ze verwisselde haar kleding ongeveer twee keer per dag. Ze had dik blond haar en grote, groene ogen. Alle jongens vielen als een blok voor haar maar volgens Sari, Tina en Klara was zij op Dandy, maar Dandy beslist niet op haar. En alsof dat niet genoeg was, had ze ook nog is een eigen paard. De drie vriendinnen vonden haar maar een trut en hadden een grote hekel aan haar. Dat was zelfs nog zacht uitgedrukt. Moet je zien hoe ze staat te flirten bij hem, fluisterde Tina. Dandy draaide zich om en liep weg, met zijn neus in de lucht. Toen kreeg hij de meisjes in de gaten. O, O, ontploffingsgevaar, zei Klara. Ze wilden wegrennen maar zagen tot hun verbazing dat Dandy gewoon bleef staan. Hij had een papiertje in zijn hand. Rustig liep hij naar hen toe. Is dit van jullie? vroeg hij.de meisjes bleven als versteend staan. Ze zagen wat er op het briefje stond. Daar was hij dus zo pissig om, fluisterde Tina. Jongens zoals jij horen niet thuis op de scouting, daar ben je namelijk te stom voor!ga weg nu het nog kan! Tina, Klara en Sari. Verbaasd staarden de meisjes naar het papiertje, totdat Sari het papiertje uit zijn handen griste. Ik heb dit niet geschreven, zei ze woedend. En dat kan ik bewijzen ook! Ze pakte haar notitieboekje tevoorschijn en haar pen. Op een wat rustigere toon vervolgde ze, Als we hier alledrie onze naam schrijven in ons eigen handschrift, dan zal je zien dat wij dit niet geschreven hebben. Ze schreven alldrie hun naam op de achterkant. Dandy bekeek het briefje en vergeleek het met het andere briefje. Tenslotte slaakte hij een diepe zucht en zei, Ik heb jullie misschien verkeerd beschuldigd, maar hebben jullie dan misschien een idee van wie dat briefje afkomstig kan zijn? Tina keek hem raar aan. Je praat net als onze meester, zei ze. Ja, fijn, zei Dandy ongeïnteresseerd. Is er misschien iemand die een hekel aan jullie heeft en Bij die zin stopte hij met praten en ging op een andere toon verder, Mirande, zeker. Hoe raad je het zo, dacht Sari. Ja, dat klopt, zei Klara. Ik vind Mirande ook een gigantische trut, zei Dandy. En ze vindt me leuk. Daar komt ook nog bij dat ik pas tien ben en zij is al twaalf Verder kwam hij niet, want de drie meisjes waren in lachen uitgebarsten. Ik bedoel eh dat staat toch gek? vroeg Dandy onzeker. Hij keek op zijn horloge. Over een minuut moet ik weer bij ons kamp zijn, jullie dan zeker ook. Zullen we dan morgen met het vrije ochtenduurtje afspreken bij de uitkijktoren? Oké, dat is dan afgesproken, zei Sari. Nou tot dan, hè, zei Dandy. Hij draaide zich om en rende naar zijn kamp, terwijl de meisjes naar die van hun liepen. Dat overkomt ons nou weer, lachte Tina. Sari dacht nog steeds diep na. Klara zag dat. Hopelijk lossen we het mysterie van Natasja ook snel op, zei ze geruststellend. Sari keek haar dankbaar aan.

11 Vrijdag 20 januari 20u tot 22u lokalen Alowis Breng allemaal een leuke film mee! Toen kwamen ze Mirande tegen. Als we daar de tutjesclub niet hebben, sneerde ze. Hou je kop, Mirande, zei Tina. Niet op letten, fluisterde Klara. Gelukkig liep Mirande gewoon door. Ze zagen dat de leiding het eten op de grote tafels had gezet. Ah eten, ik rammel. Tina rekte zich uit alsof ze net een winterslaap had gehouden. Wie er het eerste is! Lachend renden ze naar de tafel. Ze mochten al gaan zitten. De hele groep zat er al. De drie vriendinnen gingen naast elkaar zitten. Naast Tina zaten Blossom en Nathalie. Heb je Natasja het bos in zien gaan? zei Blossom. Haar ogen waren rood van het huilen. Ze vraagt om moeilijkheden, ik zeg het je. Het word zo donker! Zullen we het tegen de leiding gaan zeggen? zei Nathalie. Tina zat als verstijfd op haar stoel. Sari had het ook gehoord. Sorry, maar wanneer was dat? vroeg ze aan Blossom. Dat was ongeveer vijf minuten geleden, antwoordde Blossom. Dat zou jij toch moeten weten, Sari Sari kon zich niet meer goed houden en rende van tafel, mompelde iets tegen de leiding van dat ze misselijk was en rende vervolgens naar haar tent. Hoe haalde die Natasja het in haar hoofd om in het donker het bos in te gaan! Ze wist toch heel goed dat het heel gevaarlijk was? En waarom zagen ze haar nooit meer? Ze was kwaad, nee woedend gewoon. Ze pakte haar notitieboekje, noteerde het snel en ging weer naar buiten. Ze zei tegen de leiding dat ze zich weer wat beter voelde en ging weer zitten. Haar vriendinnen durfden niet te vragen wat er aan de hand was. Sari zag eruit alsof ze elk moment in tranen uit kon barsten. Moest het baby`tje huilen? zei opeens een stem. Heeft het even z`n luier verschoond? Het was Mirande. Kan het baby`tje niet praten? Sari probeerde zich in te houden. Alle opmerkingen bonkten in haar hoofd. En toen Pets! Sari had Mirande zo`n geweldige dreun gegeven dat Mirande nu op de grond lag. Net toen Mirande haar een klap wilde verkopen, kwam de leiding ertussen. Mirande kreeg een grote preek en Sari niet. Blijkbaar dachten ze dat Mirande was begonnen.

12 Vrijdag 27 januari 20u tot 22u lokalen Alowis Het grote derdejaarsspel! Toen moesten ze naar bed. Terwijl Sari nadacht over wat er gebeurd was, vertelden Tina en Klara aan de leiding dat Natasja in het bos was. Yvonne ging naar de verkennersleiding en vertelde wat er aan de hand was. IEDEREEN LUISTEREN ALSJEBLIEFT!!! riep Yvonne. Alle padvindsters en verkenners stonden om haar heen en luisterden naar het slechte nieuws. Natasja is in het bos! We zullen naar haar moeten zoeken. Pak jullie zaklampen, zakmessen, alles wat van pas kan komen. Daarna verzamelen bij de ingang van het bos. Op ons teken gaan jullie aan de slag. Jullie moeten in groepjes blijven. JULLIE MOETEN!!!" Vrijdag 3 februari: KARAOKENACHT lokalen Alowis Jullie worden verwacht op 18.30u stipt op Alowis, zorg dat je al iets gegeten hebt. Nodig al je vrienden uit, een wordt een echt feest! De zoektocht was begonnen. Blossom en Nathalie en detective bureau Scoutgirls gingen met z`n vijven in een groepje. Toen kwartier later gingen uitrusten van het schreeuwen, kwam Yvonne met een bleek gezicht op hen af rennen. Gelukkig, hier zijn jullie, zei ze. En vervolgde toen, Dandy is spoorloos verdwenen, hebben jullie hem soms gezien? Op hetzelfde moment kwam Dandy naar hen toe rennen, met een gezicht zo wit als bordkrijt. Natasja, hijgde hij, terwijl hij een paar keer diep ademhaalde. Natasja, ik heb haar gezien, en ze zit in grote moeilijkheden! Het hele groepje stond razendsnel op en renden in de richting die Dandy aanwees, Met Dandy op hun hielen. STOP! zei Dandy opeens. Een eindje hiervandaan is het! Maar kom niet te dichtbij! Sari en Tina slopen naar een bosje. Ze gingen erachter zitten en keken eroverheen.

13 Zondag 12 februari 14u tot 17u lokalen Alowis Toen zagen ze iets verschrikkelijk engs Tina kon net een gil onderdrukken. Daar stond een gedaante, helemaal in het zwart gekleed, een bivakmuts en met een pistool in zijn hand. Hij zag de Tina en Sari staan. Ze verschoten van kleur en waren verstijfd van angst. Go on the ground! schreeuwde hij. Maar toen schoot hij naar voren en viel op de grond. Dandy stond achter hem. Hij ging snel op de hand van de man staan zodat hij zijn pistool niet kon pakken dat hij had laten vallen. Ik dacht, laat ik maar even wat doen met dat karate waar ik op zit, zei Dandy. Hij zag niet dat de man zijn andere hand nog vrij had. Anders zou hij vast hebben gezien dat de man klaar stond Dandy`s been te pakken. Sari hoorde snelle voetstappen. Een bosje bewoog. Opeens sprong er iemand uit die snel op de andere hand ging staan. De man kon nu niets meer doen. Opeens zagen ze wie die iemand was. Het was Natasja. Natasja, met allemaal moddervegen in haar gezicht en gescheurde kleding.yvonne wilde haar een preek geven, maar zag toen dat ze in tranen was. Intussen had Sari het pistool gepakt en richtte het nu op de man. Dandy had zijn zakmes gepakt. Ik denk dat we hebben waar we nar zochten, zei Yvonne, terwijl ze eventjes naar Natasja keek. We gaan naar het kamp, dan in bad, dat geldt voor jou Natasja, en dan naar bed. De volgende dag Zondag 19 februari 14u tot 17u lokalen Alowis Kom vandaag om ter best verkleed naar de scouts! Krijgen we nu eindelijk te horen wat er aan de hand was? vroeg Sari aan Natasja. Dandy, Klara en Tina zaten met z`n vijven in de uitkijktoren. Natasja haalde diep adem en begon te vertellen. Nou, sinds kort zijn Dandy en ik erachter gekomen dat we broer en zus zijn. Hij woonde bij pap, en ik bij mam. Ik had mijn vader nooit gekend, maar hem wel. Ze keek naar Dandy. Bij mij stond hij bovenaan de lijst van de stomste jongens ter wereld. En dan te bedenken dat hij mijn broer was. Hij werd wel aardiger, maar we kregen op kamp nog een keer een ruzie. Dat wisten ze al. Ik vluchtte het bos in, al wist ik dat dat stom was. Gisteren hebben we het goed gemaakt en elkaar, als het ware, trouw gezworen. De tijd dat Natasja praatte was het doodstil. Kijk, er worden ijsjes uitgedeeld, zei Klara en ze wees naar beneden. In de aanval!!! brulde Dandy en ze stormden naar beneden, op weg naar zo`n heerlijk ijsje.

14 Zondag 26 februari: carnaval geen vergadering Vandaag loopt jullie leiding mee in de stoet en zijn we aan het vieren op het Vredeplein en de Grote Markt! Zoek ons en trakteer ons een Laatste dag van het kamp, klaar voor vertrek Zondag 5 maart: 14 u tot 17u stadsarchief Aalst Winterfoor! Breng allemaal 15 euroloekes mee! Dandy en zijn vrienden, Natasja en natuurlijk detective bureau Scoutgirls zaten in de bus. Wat jammer dat alles nu al afgelopen is, zuchtte Klara. Ja, maar het was ook best eng in het donker met die gangster, zei Tina. Ze moesten lachen om dat woord gangster. De politie zei dat ze die vent al heel lang zochten, zei Klara. Hoe heette hij ook alweer, Valdemar Submarine? Intussen begon de bus te rijden. Ze kletsten verder over de spannende gebeurtenissen en het uur leek maar vijf minuten te duren. Zaterdag 11 en zondag 12 maart: Eetfestijn Hou zaterdag en zondag zeker vrij om te komen helpen op ons eetfestijn! Maak zeker en vast veel reclame, nodig al je vrienden en familie uit want het wordt smullen! #frietjesavolenté! Iedereen vertelde alles aan hun ouders. Die zeiden alleen maar, Wat hebben ze toch een fantasie. Ze geloofden het niet. Yvonne had, zonder dat iemand het wist, foto`s genomen van de grote gebeurtenis. Toen moesten ze het wel geloven, zoiets verzon je toch niet? Nou ja, ook al geloven ze het niet, wij weten dat het waar is en daar gaat het om, zei Tina. Ja, zeiden Klara, Natasja en Sari in koor, waarna Sari zei, Eind goed, al goed, zoals ze altijd zeggen!!!

15 Contactgegevens: Mandarijnoranje Loyale Dik-dik Olijfgroene Volhardende Boomklever GSM: 0497/ GSM: 0471/ Website:

16 De missie van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Waarvoor staat scouting? Wij zijn scouts en gidsen, meisjes en jongens, elk met een eigen verhaal. Iedereen kan erbij. We gaan samen op verkenning en durven tuimelen in het leven. De natuur is onze troef. We geloven in onszelf, in elkaar en in iets meer. We spelen een spel dat niet luchtledig is, in vrije tijd die niet vrijblijvend is. Met groot plezier en kleine daden komen we op voor onze omgeving en voor een kleurrijk Vlaanderen. Zo dromen we luidop van gelukkige mensen in een rechtvaardige wereld.'.

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Jongens, ouders en alle anderen

Jongens, ouders en alle anderen Jongens, ouders en alle anderen De eerste weken van dit nieuwe werkjaar zijn alweer voorbij. De tijd vliegt, want hier is ons tweede Alowiske al In het vorige openingswoord verwees ik al naar het belang

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Beste Alowisianen Lieve ouders Enthousiaste sympathisanten Brave kindjes Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een heel duidelijk nieuw begin. Dit werkjaar start namelijk met een nieuwe groepsleiding. De meesten

Nadere informatie

Jongens, ouders en alle anderen

Jongens, ouders en alle anderen Jongens, ouders en alle anderen De eerste weken van dit nieuwe werkjaar zijn alweer voorbij. De tijd vliegt, want hier is ons tweede Alowiske al! In het vorige openingswoord verwees ik al naar het belang

Nadere informatie

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest!

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Een nieuw Alowiske, een nieuw kalenderjaar, een nieuw begin. Dit openingswoord is tot onze spijt alweer het laatste boekje

Nadere informatie

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel!

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel! Dag iedereen en dag allemaal! Het is ook dit Alowiske weer een hele eer om jullie te mogen verwelkomen met dit Alowiske. Dat betekent dat we met de hele leidingsploeg een nieuw werkjaar gestart zijn vol

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Beste Alowisianen Lieve ouders Enthousiaste sympathisanten Brave kindjes Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een heel duidelijk nieuw begin. Dit werkjaar start namelijk met een nieuwe groepsleiding. De meesten

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Beste Alowisianen Lieve ouders Enthousiaste sympathisanten Brave kindjes Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een heel duidelijk nieuw begin. Dit werkjaar start namelijk met een nieuwe groepsleiding. De meesten

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Beste Alowisianen Lieve ouders Enthousiaste sympathisanten Brave kindjes Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een heel duidelijk nieuw begin. Dit werkjaar start namelijk met een nieuwe groepsleiding. De meesten

Nadere informatie

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest!

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Een nieuw Alowiske, een nieuw kalenderjaar, een nieuw begin. Dit openingswoord is tot onze spijt alweer het laatste boekje

Nadere informatie

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest!

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Een nieuw Alowiske, een nieuw kalenderjaar, een nieuw begin. Dit openingswoord is tot onze spijt alweer het laatste boekje

Nadere informatie

Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel. Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/

Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel. Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/ Blaadjes vallen, de temperatuur zakt, alle klokken zijn teruggedraaid... de winter komt eraan! Haal dus die dikke wollen sokken boven, trek een warme pull aan en zoek alle mutsen, sjaals en handschoenen,

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Jongens, ouders en alle anderen

Jongens, ouders en alle anderen Jongens, ouders en alle anderen De eerste weken van dit nieuwe werkjaar zijn alweer voorbij. De tijd vliegt, want hier is ons tweede Alowiske al! In het vorige openingswoord verwees ik al naar het belang

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Hallo iedereen! Hier is het dan, een derde en laatste Alowiske ligt in je handen, op je tafel, naast je bed. Dit jaar is alweer voorbij gevlogen, maar het is zeker nog niet voorbij. Ondertussen kunnen

Nadere informatie

Hans Kuyper. F-Side Story. Tekeningen Annet Schaap. leopold / amsterdam

Hans Kuyper. F-Side Story. Tekeningen Annet Schaap. leopold / amsterdam Hans Kuyper F-Side Story Tekeningen Annet Schaap leopold / amsterdam De eerste woorden Naomi was geen bang meisje. Nou ja, meestal niet. Extreem grote spinnen ging ze liever uit de weg, en al te opdringerige

Nadere informatie

Dag iedereen en dag allemaal!

Dag iedereen en dag allemaal! Dag iedereen en dag allemaal! Het is ook dit Alowiske weer een hele eer om jullie te mogen verwelkomen met dit Alowiske. Dat betekent dat we met de hele leidingsploeg een nieuw werkjaar gestart zijn vol

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Hallo iedereen! Hier is het dan, een derde en laatste Alowiske ligt in je handen, op je tafel, naast je bed. Dit jaar is alweer voorbij gevlogen, maar het is zeker nog niet voorbij. Ondertussen kunnen

Nadere informatie

"Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5"

Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5 "Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5" Voor het eerst alleen Ik werd wakker in een kamer. Een witte kamer. Ik wist niet waar ik was, het was in ieder geval niet de Isolatieruimte. Ik keek om me

Nadere informatie

Tommie, Dik en Esmeralda

Tommie, Dik en Esmeralda Tommie, Dik en Esmeralda Een tijd gelden woonden twee meisjes genaamd Marieke en Ineke met hun vader en moeder op een boerderij in Afrika. Er was geen televisie, er was geen school, er was geen bibliotheek

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Zombie! Tommy Donbavand. Met tekeningen van Tom Percival

Zombie! Tommy Donbavand. Met tekeningen van Tom Percival Zombie! Tommy Donbavand Met tekeningen van Tom Percival Spannend Zombie! Een boek uit de serie Piraatjes Oorspronkelijke titel: Zombie! Oorspronkelijke uitgever: Barrington Stoke Ltd Auteur: Tommy Donbavand

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Hallo iedereen! Hier is het dan, een derde en laatste Alowiske ligt in je handen, op je tafel, naast je bed. Dit jaar is alweer voorbij gevlogen, maar het is zeker nog niet voorbij. Ondertussen kunnen

Nadere informatie

De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen,

De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen, De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen, deed hem niet open, liep langs de andere kant van de

Nadere informatie

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel!

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel! Dag iedereen en dag allemaal! Het is ook dit Alowiske weer een hele eer om jullie te mogen verwelkomen met dit Alowiske. Dat betekent dat we met de hele leidingsploeg een nieuw werkjaar gestart zijn vol

Nadere informatie

Televisie. binnenwerk_herrie 64 pagina s inclusief schutbladen_ indd 4

Televisie. binnenwerk_herrie 64 pagina s inclusief schutbladen_ indd 4 Televisie 4 binnenwerk_herrie 64 pagina s inclusief schutbladen_26 03 2014.indd 4 Weet jij wat ik nou weleens zou willen weten? riep Herrie. Ik zou weleens willen weten waarom ik weer geen televisie mag

Nadere informatie

Burny Bos. Knofje. Alle verhalen. Met illustraties van Harmen van Straaten. Leopold / Amsterdam

Burny Bos. Knofje. Alle verhalen. Met illustraties van Harmen van Straaten. Leopold / Amsterdam Burny Bos Knofje Alle verhalen Met illustraties van Harmen van Straaten Leopold / Amsterdam Knofje_bundel_pr2 06-05-09 15:45 Pagina 4 Een geheime hut Kijk. Daar loopt Knofje. Dat meisje met dat staartje.

Nadere informatie

geheim nooit aan iemand anders vertelt. En vooral niet aan grote mensen. Dat zou rampzalige gevolgen hebben. Ze zouden zeggen dat ik een gevaarlijke

geheim nooit aan iemand anders vertelt. En vooral niet aan grote mensen. Dat zou rampzalige gevolgen hebben. Ze zouden zeggen dat ik een gevaarlijke 1 Een geheim Ik heb een geheim. De kinderen van groep 3 4 keken op. Allemaal legden ze hun kleurpotloden neer en keken vol belangstelling naar meester Frans. Is het een groot geheim, meester? vroeg Sita.

Nadere informatie

Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel. Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/

Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel. Contactgegevens: Mike Van Geert 0476/ Thiel Soete 0494/ Blaadjes vallen, de temperatuur zakt, alle klokken zijn teruggedraaid... de winter komt eraan! Haal dus die dikke wollen sokken boven, trek een warme pull aan en zoek alle mutsen, sjaals en handschoenen,

Nadere informatie

Een Berbers dorp. Mijn zussen en ik mochten van mijn vader naar school. Meestal mochten alleen jongens naar school.

Een Berbers dorp. Mijn zussen en ik mochten van mijn vader naar school. Meestal mochten alleen jongens naar school. Een Berbers dorp Ik ben geboren en opgegroeid in het noorden van Marokko. In een buitenwijk van de stad Nador. Iedereen kent elkaar en altijd kun je bij de mensen binnenlopen. Als er feest is, viert het

Nadere informatie

Stomme trutten. Qatar, Qatar!, giechelen de meisjes voor het huis aan de overkant. Kelly heeft gelijk. Nu zijn ze op de fiets.

Stomme trutten. Qatar, Qatar!, giechelen de meisjes voor het huis aan de overkant. Kelly heeft gelijk. Nu zijn ze op de fiets. Stomme trutten Kijk, die stomme trutjes zijn er weer. Kelly wijst naar buiten. Sanne kijkt nieuwsgierig uit het raam. Voor het huis aan de overkant staan twee meisjes. Meisjes met blonde paardenstaartjes.

Nadere informatie

Ze zouden haar treiteren! Gegiechel achter haar rug. Gemene opmerkingen. Flauwe geintjes. Misschien wel een spin in haar cola... Ze zag het gezicht

Ze zouden haar treiteren! Gegiechel achter haar rug. Gemene opmerkingen. Flauwe geintjes. Misschien wel een spin in haar cola... Ze zag het gezicht Ik ga niet! Jullie begrijpen er helemaal niets van! Carlijn liep stampvoetend de trap op. Ze was woedend. Haar hoofd bonkte. Ik ga niet! En daarmee uit! Carlijn smeet de deur van haar kamer achter zich

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

De meester is een Vampier

De meester is een Vampier De meester is een Vampier Door Wout Terpstra Het is maandag en Tom werd wakker. Hij vindt het altijd heel leuk op school. Maar vandaag weet hij het niet. Want ze krijgen een nieuwe meester. Tom!Tom! Ben

Nadere informatie

Niemand op mijn kerstfeest

Niemand op mijn kerstfeest Niemand op mijn kerstfeest Das liep zijn hol uit en voelde de sneeuw eerder dan hij het zag. Hij sprong achteruit zijn sneeuwvrije hol weer in en maakte een sissend geluid van onvrede. Bah, ook dat nog,

Nadere informatie

Haarbandjes en wedstrijdkriebels

Haarbandjes en wedstrijdkriebels Barbara Scholten Haarbandjes en wedstrijdkriebels Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Bijna verkering Ik heb zo veel zin in de eerste hockeywedstrijd zaterdag! Dat was de openingszin van Lola en ik geloofde

Nadere informatie

ver moeiender dan ik had verwacht. Wat een klas. Nee,

ver moeiender dan ik had verwacht. Wat een klas. Nee, DAGBOEKfragment Vrijdag 13 januari, 19.17 uur, hoofd van Pat Ik ben moe. Een week met acht uur lesgeven in 1C is veel ver moeiender dan ik had verwacht. Wat een klas. Nee, eigenlijk klopt dat niet. Het

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Met mijn ogen dicht door Maren Stoffels

Boekverslag Nederlands Met mijn ogen dicht door Maren Stoffels Boekverslag Nederlands Met mijn ogen dicht door Maren Stoffels Boekverslag door J. 1301 woorden 29 oktober 2016 5,2 31 keer beoordeeld Auteur Genre Maren Stoffels Jeugdboek Eerste uitgave 2010 Vak Nederlands

Nadere informatie

Er was eens een huis. En in dat huis woonde een heks...

Er was eens een huis. En in dat huis woonde een heks... Er was eens een huis. En in dat huis woonde een heks... 1 Het huis Zullen we het doen, Noura? zei Dolfje. Ik moet iets zoeken in dat huis, voor het te laat is. Ze stonden voor het huis van mevrouw Krijtjes

Nadere informatie

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak.

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. Deze kleine draak werd in de mensenwereld geboren en heeft lang bij zijn vriend Maurice en zijn

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin

Hoofdstuk 1. De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin Hoofdstuk 1 De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin Rosanne is een meisje niet te dik niet te dun met lang donker bruin haar een meisje net zoals alle andere meisjes. Ze heeft vroeger gewoon

Nadere informatie

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail. 't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.com Het aapje en de sleutels Er was eens een man en die had de sleutels

Nadere informatie

Toen ze opkeek, zag ze dat ze niet meer alleen was. Bij de koeien stond een jongen met een stok. Hij had blond haar, dat rood leek in het late

Toen ze opkeek, zag ze dat ze niet meer alleen was. Bij de koeien stond een jongen met een stok. Hij had blond haar, dat rood leek in het late De oude jongen Iedere zaterdag ging Bryanna naar Kael met een mand wol. Ze keek toe hoe hij sokken breide. Genoeg voor alle voeten in het dorp en alle voeten in de stad. Eens per week vertrok er een kar

Nadere informatie

Buitengewoon bijzonder buitenaards

Buitengewoon bijzonder buitenaards Hoofdstuk 1 Buitengewoon bijzonder buitenaards Zijn verhaal had hij geschreven op een kladblok, maar dat kladblok was hij kwijt. Hij wist nog wel hoe het begon: schreef hij. Zijn achternaam deed er eigenlijk

Nadere informatie

tje was saai. Haar ouders hadden een caravan, waarmee ze ieder jaar in de zomer naar Frankrijk gingen. Ook voor deze zomer was de camping al

tje was saai. Haar ouders hadden een caravan, waarmee ze ieder jaar in de zomer naar Frankrijk gingen. Ook voor deze zomer was de camping al Hoofdstuk 1 Echt? Saartjes mond viel open van verbazing. Maar dat is supergoed nieuws! Ze sloeg haar armen om haar vriendin heen. Waaah, helemaal te gek. We gaan naar Frankrijk. Zon, zee, strand, leuke

Nadere informatie

KOnInGIn Elsa En PRInsEs anna. iii5

KOnInGIn Elsa En PRInsEs anna. iii5 1 KOnInGIn Elsa En PRInsEs anna renden opgewonden rond in hun slaapkamer terwijl ze zich klaarmaakten om te vertrekken en ze deden hun best om niet steeds te kijken hoe laat het was. Hun goede vriend Kristoff

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 7 Delen maakt blij Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 7 blz. 1 Als je niet wilt delen krijg je ruzie.

Nadere informatie

Om een of andere reden zijn ze daar allebei heel tevreden

Om een of andere reden zijn ze daar allebei heel tevreden Tweelingen Anna en Thijs wonen in de Verlegenstraat. Zo heet hun straat niet echt. Ze is vernoemd naar een Franse schilder. Fer. Léger staat er op het straatnaambordje. Maar als je de naam hardop uitspreekt

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie

Tussen de palen I E F

Tussen de palen I E F Gerard van Gemert Tussen de palen KIEF I E F D E G O ALT J E S D Rotjongens Fietsen we samen? vroeg Joeri. Is goed, antwoordde Daan. Even mijn tas pakken. Oké, zei Joeri. Dan loop ik vast naar de fietsen.

Nadere informatie

René van der Velde. met tekeningen van Georgien Overwater. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

René van der Velde. met tekeningen van Georgien Overwater. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam René van der Velde met tekeningen van Georgien Overwater Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Mijn eerste uitvinding Vandaag is onze vakantie naar Frankrijk begonnen. Mijn vader wilde graag vroeg wegrijden. Dan

Nadere informatie

Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig.

Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig. Verliefd Savannah (11) Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig. Massimo (11) Dat je iemand ziet die je heel mooi vindt. Dan wil je gewoon bij haar zijn. Misschien

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Britt & Esra - Het avontuur met het zadel

Britt & Esra - Het avontuur met het zadel Britt & Esra - Het avontuur met het zadel Abonneer u nu op de Karakter Nieuwsbrief. Ga naar www.karakteruitgevers.nl; www.facebook.com/karakteruitgevers; www.twitter.com/uitkarakter en: * ontvang regelmatig

Nadere informatie

Spreekbeurt Dag. Oglaya Doua

Spreekbeurt Dag. Oglaya Doua Spreekbeurt Dag Oglaya Doua Ik werd wakker voordat m n wekker afging. Het was de dag van mijn spreekbeurt. Met m n ogen wijd open lag ik in bed, mezelf afvragend waarom ik in hemelsnaam bananen als onderwerp

Nadere informatie

De steen die verhalen vertelt.

De steen die verhalen vertelt. De steen die verhalen vertelt. Heel lang geleden kenden de mensen geen verhalen, er waren geen verhalenvertellers. Het leven zonder verhalen was heel moeilijk, vooral gedurende de lange winteravonden,

Nadere informatie

Ik keek naar haar oren. Van dichtbij zagen ze er nog wat zachter en hariger uit dan van veraf. En ze bewogen. Terwijl Ariane de rest van haar kop

Ik keek naar haar oren. Van dichtbij zagen ze er nog wat zachter en hariger uit dan van veraf. En ze bewogen. Terwijl Ariane de rest van haar kop 1. Imara We hebben een nieuwe bij ons in de klas. Een zebra. Ze heet Ariane en ze is er nu een week. Toen Ariane kwam liep ze nog best wel achter met rekenen, maar dat heeft ze al bijna allemaal ingehaald.

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan.

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan. Geelzucht Toen ik 15 was, kreeg ik geelzucht. De ziekte begon in de herfst en duurde tot het voorjaar. Ik voelde me eerst steeds ellendiger worden. Maar in januari ging het beter. Mijn moeder zette een

Nadere informatie

LES 6. De Tempel opbouwen

LES 6. De Tempel opbouwen LES De Tempel opbouwen Sabbat Doe Lees Ezra 4- goed door. Heeft iemand jou ooit afgeremd toen je enthousiast was over een project? Hoe ging je met die persoon om? Hoe zou jij je voelen als je bij de Tempel

Nadere informatie

Bart Moeyaert. Blote handen

Bart Moeyaert. Blote handen Bart Moeyaert Blote handen Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Kinderboeken Uitgeverij 2015 We holden door drie weitjes waar we nooit eerder geweest waren. Het ging bergaf. We holden harder dan we konden.

Nadere informatie

Boekverslag Engels The skeleton man door Joseph Bruchac

Boekverslag Engels The skeleton man door Joseph Bruchac Boekverslag Engels The skeleton man door Joseph Bruchac Boekverslag door een scholier 2262 woorden 3 november 2003 6,2 114 keer beoordeeld Auteur Joseph Bruchac Eerste uitgave 2001 Vak Engels H 1 Op 2

Nadere informatie

Lelijke griet. Dino is nog steeds te verbaasd om iets normaals te zeggen. Het enige dat hij kan bedenken is: Heet je echt Belle?

Lelijke griet. Dino is nog steeds te verbaasd om iets normaals te zeggen. Het enige dat hij kan bedenken is: Heet je echt Belle? Rolstoeltaxi Dino, wil jij even helpen? Dino reageert niet. Hij is ingespannen bezig met zijn tekening. De opdracht is om het bovenaanzicht van de school te maken. En dat valt niet mee. Dino, vraagt de

Nadere informatie

Dit verhaal gaat over een schat, die je overal kunt vinden : zowel hier als daar, zowel vroeger als nu. Een schat zo rijk als het leven zelf, die

Dit verhaal gaat over een schat, die je overal kunt vinden : zowel hier als daar, zowel vroeger als nu. Een schat zo rijk als het leven zelf, die Er zit een schat verborgen in jezelf Dit verhaal gaat over een schat, die je overal kunt vinden : zowel hier als daar, zowel vroeger als nu. Een schat zo rijk als het leven zelf, die toont hoe het zijn

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen.

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen. Woensdag Ik denk dat ik gek word! Dat moet wel, want ik heb net gehoord dat mijn moeder kanker heeft. Niet zomaar een kankertje dat met een chemo of bestraling overgaat. Nee. Het zit door haar hele lijf.

Nadere informatie

De verdwenen pakjes. Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.schooltoneel.net

De verdwenen pakjes. Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.schooltoneel.net De verdwenen pakjes Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.schooltoneel.net Rollen: De bekende kindervriend De trouwe helper van Sinterklaas Pakjespiet 1: Een Piet de taak heeft te zorgen voor de pakjes

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Wij zijn twee vrienden... jij en ik

Wij zijn twee vrienden... jij en ik Wij zijn twee vrienden... jij en ik Twee dikke vrienden... jij en ik voor Nona voor altijd negen... voor altijd in mijn hart Kika Konijn Kika Konijn was een goede vriendin van alle dieren in het bos. Ze

Nadere informatie

Huilend geromantiseerd en schijnend geëerd

Huilend geromantiseerd en schijnend geëerd Huilend geromantiseerd en schijnend geëerd 1 2 Aurora Stevens Huilend geromantiseerd en schijnend geëerd Autobiografie 3 Copyright Aurora Stevens Omslagontwerp Aurora Stevens Auteursfoto Janna de Jong

Nadere informatie

DE NAAM JON FOSSE. NAMNET (1995) Een toneelstuk. Vertaling Tom Kleijn ********** PERSONEN. Meisje Jongen Zus Moeder Vader Bjarne ***********

DE NAAM JON FOSSE. NAMNET (1995) Een toneelstuk. Vertaling Tom Kleijn ********** PERSONEN. Meisje Jongen Zus Moeder Vader Bjarne *********** jon fosse - de naam JON FOSSE DE NAAM NAMNET (1995) Een toneelstuk Vertaling Tom Kleijn ********** PERSONEN Meisje Jongen Zus Moeder Vader Bjarne *********** Copyright : Jon Fosse 1995, Colombine Teaterförlag

Nadere informatie

Verloren grond. Murat Isik. in makkelijke taal

Verloren grond. Murat Isik. in makkelijke taal Verloren grond Murat Isik in makkelijke taal Moeilijke woorden zijn onderstreept en worden uitgelegd in de woordenlijst op pagina 84. Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Mijn geboorte Mijn verhaal

Nadere informatie

Een gevaarlijke vriend

Een gevaarlijke vriend MARIAN HOEFNAGEL Een gevaarlijke vriend Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1 Een mooie auto De bel gaat; het is vijf over drie. De school gaat uit. Kamal doet zijn boeken in zijn rugtas en loopt naar de

Nadere informatie

Pannenkoeken met stroop

Pannenkoeken met stroop Pannenkoeken met stroop Al een maand lang zegt Yvonne alleen maar nee. Heb je je best gedaan op school? Nee. Was het leuk? Nee. Heb je nog met iemand gespeeld? Nee. Heb je lekker gegeten? Nee. Heb je goed

Nadere informatie

Het allerleukste meisje

Het allerleukste meisje > > 0 0 0 Het allerleukste meisje Er zijn meisjes die het liefst met poppen spelen er zijn meisjes die vaak voor de spiegel staan er zijn meisjes die zich als een bruid verkleden en dan wensen dat ze ooit

Nadere informatie

Sofie en Regenboog HOOFDSTUK ÉÉN

Sofie en Regenboog HOOFDSTUK ÉÉN HOOFDSTUK ÉÉN We zijn bijna bij de school! riep Sofie uit toen ze vlak voor zich een bord zag. Eenhoorn Academie stond er in zwierige gouden schrijfletters met daarnaast een tekening van een spierwitte

Nadere informatie

DE TIJD VOOR DE GEK ONDERBOUW

DE TIJD VOOR DE GEK ONDERBOUW DE TIJD VOOR DE GEK ONDERBOUW Thijs Goverde 1 De Tijd voor de gek Op een dag zei ik tegen mijn opa: Wat jammer dat jij al zo oud bent. Puh, zei opa nijdig. Drie en zestig is niet oud, hoor. Ik win van

Nadere informatie

Rianne haalt haar hand door Jochems haar terwijl ze naar de kamer loopt. Kijk eens wie we daar hebben? roept ze als ze uit het raam kijkt.

Rianne haalt haar hand door Jochems haar terwijl ze naar de kamer loopt. Kijk eens wie we daar hebben? roept ze als ze uit het raam kijkt. Hoofdstuk 1 Zullen we deze ballonnen nog aan de lamp hangen? Vragend kijkt Rianne Jochem aan. Is goed, mompelt haar stiefbroertje zacht. Hé, wat is er? vraagt Rianne verbaasd. Vind je de slingers niet

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober e zondag na Trinitatis

De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober e zondag na Trinitatis De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober 2016 22e zondag na Trinitatis Toralezing: Genesis 12:1-8 Evangelielezing: Lucas 19:1-10 OVERWEGING Als je terug komt in het dorp waar

Nadere informatie

We bespieden de Watergeest

We bespieden de Watergeest Voorwoord Dit verhaal speelt lang geleden. De meeste mensen gingen nog met paard-en-wagen en bijna niemand had een telefoon. Er waren geen supermarkten, en sneeuw schuiven ging met paard-ensneeuwploeg.

Nadere informatie

De boerderij naast de onze is van meneer en mevrouw Kreitjes. Ze hebben twee kinderen, twee jongens. Flip en Willem heten ze. Zo nu en dan ga ik bij

De boerderij naast de onze is van meneer en mevrouw Kreitjes. Ze hebben twee kinderen, twee jongens. Flip en Willem heten ze. Zo nu en dan ga ik bij De boerderij naast de onze is van meneer en mevrouw Kreitjes. Ze hebben twee kinderen, twee jongens. Flip en Willem heten ze. Zo nu en dan ga ik bij ze spelen op hun boerderij. Ik ben een meisje en ik

Nadere informatie

Mirjam Oldenhave. Mees Kees. Bloedjelink. Met illustraties van Rick de Haas. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

Mirjam Oldenhave. Mees Kees. Bloedjelink. Met illustraties van Rick de Haas. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Mirjam Oldenhave Mees Kees Bloedjelink Met illustraties van Rick de Haas Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Hesjesles 6 Ik ben Tobias. Ik zit in 6b en Jackie zit bij mij in de klas. Nou ja, zit... Héél soms

Nadere informatie

Hopelijk zie ik jullie nog massaal, dus tot dan! Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel

Hopelijk zie ik jullie nog massaal, dus tot dan! Een stevige linker van een fiere groepsleider, IJdele Kraanvogel Een winterse periode komt eraan. Het einde van het jaar 2018 nadert, maar dat betekent ook dat een nieuw jaar voor de deur staat! Een nieuw jaar vol leuke activiteiten, een nieuw jaar met herwonnen energie,

Nadere informatie

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het Maar het duurt maar heel even dat op de kop staan De wereld

Nadere informatie

Jouw droomprins in het leger..

Jouw droomprins in het leger.. Jouw droomprins in het leger.. van Sharon online: http://www.alle-tests.nl/quiz30/quiz/1384456617/jouw-droomprins-in-het-leger powered by www.alle-tests.nl Inleiding Je komt op je opleiding en op die zelfde

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert

Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag Nederlands De foto in mijn hoofd door Yennik Meert Boekverslag door een scholier 1960 woorden 2 februari 2007 7,8 9 keer beoordeeld Auteur Genre Yennik Meert Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak

Nadere informatie

Vreemder dan vreemd!

Vreemder dan vreemd! TE VEEL GEGETEN, STILTON? Het was een mooie ochtend in september. De wekker ging. Tring tring tring tring! Ik s p r o n g uit bed en kleedde me aan om naar kantoor te gaan maar ik kreeg mijn overhemdknoopjes

Nadere informatie

Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning

Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning Ernst Knijff Tineke van der Meer De Ware Koning en andere verhalen van meester Karel tekeningen: Anne van Buul NARRATIO CIP-gegevens Koninklijke Bibliotheek,

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Groep 5 A. De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom.

Groep 5 A. De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom. Groep 5 A Juffrouw Helma & Juffrouw Monique De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwarte piet zat pakjes in te pakken. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom.

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord bij de Nederlandse editie 7 Inleiding 9 Wat je moet weten voordat je aan dit verhaal begint 12

Inhoud. Voorwoord bij de Nederlandse editie 7 Inleiding 9 Wat je moet weten voordat je aan dit verhaal begint 12 Inhoud Voorwoord bij de Nederlandse editie 7 Inleiding 9 Wat je moet weten voordat je aan dit verhaal begint 12 Deel i. Een parabel over vertrouwen Geschonden vertrouwen 17 Een kwestie van perceptie 21

Nadere informatie

het jongetje en he t onverwachte beeld

het jongetje en he t onverwachte beeld het jongetje en he t onverwachte beeld Jan Willem ten Dam Eigenlijk wilde ik opschrijven dat ik terug zat te denken aan de vrijdag waarop wij Insel Hombroich hebben bezocht. Maar ik bedenk me. Ik probeerde

Nadere informatie

Weer loop ik door de draaideur van het Lucasziekenhuis.

Weer loop ik door de draaideur van het Lucasziekenhuis. 1 Weer loop ik door de draaideur van het Lucasziekenhuis. Dat is nu al de derde keer in een paar dagen. We moeten vandaag op de eerste verdieping zijn, kamer 105. Mevrouw dr. W.H.F. Scheltema, internist,

Nadere informatie

Vlinder en Neushoorn

Vlinder en Neushoorn Vlinder en Neushoorn Hoi, zei Vlinder. Hoi, zei Neushoorn, hoewel hij meestal niets zei. Maar hij was in een goede bui. Vlinder streek neer op de hoorn van Neushoorn en leek erg zenuwachtig. Hoi! zei Vlinder

Nadere informatie