Verslag jubileumexcursie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag jubileumexcursie"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF NUMMER 3, OKTOBER Verslag jubileumexcursie De jubileumexcursie in augustus was een groot succes. Met een volle touringcar vertrokken we naar t Gooi. Het ochtendprogramma bestond uit bezoek aan het beroemde Pinetum en de botanische Costerus Tuin, beide in Hilversum. We kregen er rondleidingen, nuttigden koffie en gebak en keken onze ogen uit. In de Costerus Tuin kregen we ook nog gratis plantjes mee. Sommige tuinders kochten zelfs gezamenlijk een plant als jubileumkadootje voor het openbaar groen op ons tuincomplex. Tussen de middag streken we neer in een heuse Hollandse wijngaard. Daar wachtte ons een voortreffelijke picknick met culinaire hoogstandjes, alles bereid met verse producten van het land. De rest van de middag waren we te gast in de biologisch-dynamische tuinen van Land- en Boschzicht in s Graveland.. Ook hier kregen we mooie rondleidingen en veel informatie. Van allerlei bloemen mochten we zelfs zaden plukken voor onze eigen tuinen. Moe, maar voldaan en enthousiast arriveerden we aan het einde van de middag weer op Nieuw Vredelust. Het bestuur dankt bij deze vooral Adeline, Martijn, Jan-Peter, Jerry en Andrée voor hun geheel vrijwillig werken aan deze excursie. En we hopen natuurlijk dat meerdere tuinders hun voorbeeld zullen volgen in het organiseren van leuke groene activiteiten voor onze tuin. Dringend gevraagd! Twee bestuursleden. Onze zeer gewaardeerde Wiets Rühl stapt volgend voorjaar helaas uit het bestuur van Nieuw Vredelust. Ze wil graag meer tijd aan haar tuin besteden en dat is haar uiteraard van harte gegund. Naast een secretaris zoekt het bestuur nu ook een algemeen bestuurslid. De zoektocht naar een secretaris heeft tot dusverre niemand opgeleverd. Het blijkt erg lastig te zijn iemand te vinden met de gewenste administratieve kwaliteiten die ook nog zitting in het bestuur wil nemen! Evengoed hier nogmaals een poging: Meld u aan!! We hebben u hard nodig!! Wilt u geen bestuurslid worden maar wel wat administratief werk doen, dan kan dat ook. U doet het werk in ruil voor een aantal werkbeurten en het voordeel is dat u het in uw eigen tijd kunt doen. Naast een handig persoon die met de administratie wil helpen zoeken wij ook iemand die de notulen van de jaarvergadering kan maken. Ook dit kan in ruil tegen één of meer werkbeurten, afhankelijk van de tijd die er in gaat zitten. Meld u aan, meld u aan!!

2 Last but not least: wie wil de kantineploeg versterken? Leny heeft ook dringend versterking nodig. Boetes ingetrokken. Een aantal tuinders heeft een brief ontvangen over de twee tuinschouwen die dit seizoen gehouden zijn. Gebleken is dat er een onduidelijk geformuleerde alinea in de brief staat. Veel mensen dachten onterecht dat zij een boete hadden gekregen. Dit heeft ertoe geleid dat het bestuur heeft besloten hebben iedereen de opgelegde boete kwijt te schelden, met excuses voor het misverstand. Dit betekent uiteraard niet dat u de aanmaning werkzaamheden op uw tuin te verrichten naast u neer kunt leggen; die aanmaning blijft onverminderd van kracht. Het thema tuin- en bouwschouw zal in de eerstvolgende jaarvergadering uitgebreid aan bod komen. Jubileumjaar alweer bijna ten einde. De herfst is met hagel en wind en vallende blaadjes alweer heftig op gang en daarmee is het jubileumjaar alweer bijna voorbij. Hoogtepunt van het jaar was ondanks de regen het jubileumfeest op 28 augustus. Speciale dank van het bestuur voor de grote inzet van een aantal mensen: Andrée en Adeline voor het organiseren van de tuinexcursie naar het Gooi; het was een fantastisch uitstapje. Reina heeft de ingang bij het hek en de kantine opgeknapt met leuke planten, het ziet er weer vrolijk en verzorgd uit. Heel veel mensen hebben geholpen met het organiseren van het jubileumfeest. Het was reuze gezellig en speciale dank gaat naar alle mensen die keihard gewerkt hebben in de kantine. Een aantal gulle gevers brachten cadeaus mee: - een klok van een wethouder van Ouder Amstel, Barbera Veltkamp - een object in de vorm van een vlinder van Tuinpark Dijkzicht - een cadeaubon van 20,00 Tuinpark Lissabon - bloemen van Tuinpark Eigen Hof - een boom van De Federatie - een waardebon van 50.- van Tuinpark Ons Lustoord, te besteden in the Garden Shop ,00 van de Bond van Volkstuinders en een mooie toespraak van voorzitter Theo van der Horst over de geschiedenis van Nieuw Vredelust (op onze website kunt u deze nog eens nalezen).

3 Deze laatste 500,00 wil het bestuur graag als basisbedrag voor een beeld voor Nieuw Vredelust gebruiken. Tijdens het jubileumfeest stond er een pot in de kantine waarin u een bijdrage kon storten: dat is 88,40 geworden. Er kan de hele winter nog gestort worden. Het is niet eenvoudig voor zo n 600 euro een mooi beeld te kopen, maar niet onmogelijk. Wilt u meedenken over het beeld? We streven naar een groepje van vijf mensen plus een bestuurslid, die dan zullen proberen een keuze te maken. Film Ton Söder herhaald De film van Ton Söder was een groot succes. Helaas heeft niet iedereen hem kunnen zien. Daarom wordt hij nogmaals vertoond op zaterdag 13 november om uur in de kantine. Winter-waterafsluiting. Het water wordt zoals gebruikelijk in het najaar afgesloten. Om bevriezing van leidingen en dergelijke te voorkomen doet u het volgende: Kranen: 1. Sluit het water af door het dichtdraaien van het kraantje in de put. 2. Draai daarna het aftap kraantje open en zet alle kranen in uw tuinhuis (en daarbuiten) open. Blaas alle leidingen door. Vergeet de geiser niet! 3. Draai het aftapkraantje in de put plus alle andere kranen weer dicht. Het toilet: 1. Schep de toiletpot leeg. 2. Strooi zout in de wc pot en stop eventueel een oude doek in de hals van de pot. U kunt s winters water tappen bij het kleine huisje rechts bij de ingang. Volgend voorjaar wordt het water weer aangesloten. U krijgt daarover tijdig bericht, want alle tuinders moeten acte de présence geven of zich door iemand laten vertegenwoordigen. Een tuin vol narcissen. Wat is het idee achter de zakken met narcissenbollen die iedereen ontvangen heeft? Tijdens haar toespraak bij het jubileumfeest van einde augustus heeft voorzitter Margreet Laan gesproken over de noodzaak de maatschappelijke functie van ons complex te vergroten. In de structuurvisie van de gemeente Ouder Amstel wordt dit een belangrijk

4 punt geacht: de tuinparken moeten gastvrij zijn en het publiek naar onze tuinen laten komen. Er is met verschillende mensen nagedacht over het creëren van een sterk punt. Hoe maak je de tuin aantrekkelijk voor bezoek van wandelaars? Waarmee lok je het publiek naar de tuin? Jan Flikweert en Ellen Postema hebben al een goede aanzet gegeven: zij hebben tijdens de fantastische tuintrip naar het Gooi een aantal zeldzame bomen gekocht. Bij wijze van jubileumcadeau aan alle tuinders is er een collectie van 103 soorten narcissen gekocht, voor elke tuin een andere soort. Dit betekent dat we in één klap een unieke narcissenverzameling hebben. Er zijn narcissen bij die al rond 1540 in Nederland voorkwamen. Dus hele oude soorten, maar ook de nieuwste variaties. De verschillende soorten en waar ze staan blijven geheim: we willen niet dat onze bezoekers met een schepje en emmertje de bollen komen opgraven! Bijna iedereen heeft inmiddels een zak bollen ontvangen. Een aantal mensen moet hun bollen nog ophalen, dat kan bij Andrée Douglas, tuinnummer 75. Er is een lijst samengesteld met de namen van de narcissen plus het tuinnummer van degene aan wie de bollen zijn uitgereikt. Indien u hebt geruild, wilt u dat dan even doorgeven aan het bestuur? Er wordt naar gestreefd de collectie (voor altijd) te behouden, mochten er bollen verloren gaan, dan kunnen die altijd worden bijgekocht. Stel je voor hoe dit eruit ziet in het voorjaar! Er is hebben een vrijwilligster die de zogenaamde narcissenroute gaat beschrijven en die onder de aandacht van het publiek gaat brengen. Komend voorjaar worden de bloeiende narcissen gefotografeerd en op de website gezet. De tuin (en natuurlijk de kantine) wordt in het voorjaar een aantal weekenden opengesteld. Het eerste jaar is het afwachten hoeveel publiek erop afkomt, maar publiciteit ligt toch zeker wel in de verwachting. Eerst moeten de bollen geplant worden. Zet de bollen op een plekje in uw tuin dat vanaf het pad goed zichtbaar is. U ontvangt nog een naambordje waarop u de naam van uw bollen kunt schrijven en bij de bloeiende narcissen kunt plaatsen. Plant de bollen in het najaar, niet onder groenblijvende heggen want daar doen ze het niet goed. Kies een mooie zonnige plek, inpotten gedijen ze ook goed, maar nogmaals, het is natuurlijk belangrijk dat de narcissen zichtbaar zijn vanaf de paden. Waarom narcissen. Een groot voordeel van narcissenbollen is het feit dat de muizen ze niet lekker vinden. Narcissen kunnen ook goed verwilderen, de volgende tips zijn hierin belangrijk:

5 Snijd of maai het geel geworden blad in het voorjaar niet af. Dit kan een rommelige indruk geven, maar laat maar staan. Na de bloei neemt de bladontwikkeling toe en wordt er zaad gevormd dat de tijd moet krijgen om te rijpen. Het zaad valt tussen het blad en zodoende kunnen de narcissen zich vermeerderen. Dit geldt overigens ook voor krokussen, scilla en allium en sommige hyacinten zoals Pink Pearl, White Pearl en Delfts Blauw. Bij de tulpen zijn de Turkestania, Tarda, Linifolia, Cape Cod en Candela geschikt. Note: een deel van laatstgenoemde informatie komt uit de brochure van Fluwel. Evaluatie werkbeurtploegen 2 oktober Begin oktober vond een evaluatie van het nieuwe werkbeurtensysteem plaats. Hieronder een korte verslaglegging, aangevuld met opmerkingen van het bestuur. De afspraken die in de verschillende ploegen zijn gemaakt worden hier niet weergegeven, alle ploegen zijn daar zelf van op de hoogte. Takken- en snipperploeg: Ploeg functioneert prima en wil als geheel zo verder. Combinatie takken ophalen/snipperen werkt goed. Snoeiploeg: Ploeg functioneert goed, maar er is te weinig snoeigereedschap. De twee snoeilessen van Gerard Schuitemaker zijn erg goed bevallen. De ploeg wil volgend seizoen graag nog een les en begeleiding om overzicht te krijgen en een planning te kunnen maken. Ploeg gaat zelf inhaalbeurten organiseren door af en toe een extra beurt in te lassen. Compostploeg: Over het algemeen is het compost ruimen, met name toen het rooster voor het hele seizoen ingevuld was. Twee ploegleden bleken niet helemaal betrouwbaar, wat in deze ploeg, waarbij er elke zaterdag iemand (liefst 2) moet zijn, een probleem is. Een paar zaterdagen was er niemand aanwezig en hoopte het compost zich op. Er zijn onderling afspraken gemaakt om herhaling te voorkomen en inhaalwerk kan ook in de bouwcommissie worden verricht. En op slappe zaterdagen - als er weinig groenafval ligt kan de ploeg aan de takkenwal werken.

6 Borderploeg: De rozenploeg is herbenoemd tot borderploeg. De verantwoordelijkheid voor de slootkant langs de kantine valt af, maar er blijkt meer dan genoeg werk aan de overige (rozen)borders. De groep was iets te klein (4), voor volgend jaar is het streven 5 of 6. Uitwisseling met schoffelploeg is ook denkbaar. De schoffelploeg heeft daar wel oren naar. Schoffelploeg: De ploeg functioneert goed. Ieder werkt alleen of in paren aan steeds hetzelfde stuk pad, op een enkeling na vindt niemand dat saai. Er is veel werk dus er zouden ploegleden bij kunnen, of (maar dat zou dan ploegbreed moeten) meer werkbeurten doen (9 of 10 i.p.v. 8). Volgend seizoen komt er een schoffelinstructie, er komt nog te veel grind op de composthoop terecht. Wijde Blik: De ploeg functioneert goed, maar er zijn grote verschillen in werklust en werkervaring. Ervaring delen, instructie en acceptatie lijken de codewoorden, en er is behoeft aan een planning. Communicatie is extra belangrijk omdat er twee keer per maand gewerkt wordt. Eveline wil het coördinatorschap volgend jaar doorgeven. Wie meldt zich? Speeltuin-/slootkantploeg: De ploeg heeft aangaande de speeltuin de nodige moeilijkheden ondervonden. Er was onduidelijkheid over richting, er lijkt een onzichtbare tegenstander, er zijn zelfs vernielingen aangericht. Het daaropvolgende afsluiten van de speeltuin was erg frustrerend voor de ploeg. Een aantal leden heeft aangegeven volgend seizoen over te willen stappen naar een andere ploeg, zodat er een nieuwe samenstelling komt. Kas en koude bakken: Er was dit jaar weinig vraag naar kweekgoed. Plan voor volgend jaar is meer uitwisselen met de Wijde Blik, Borderploeg en de plantjesruilmarkt. Algemene aandachtspunten: De kantine meldt dat vaak wordt vergeten door te geven hoeveel koffieklanten er zijn. Graag vóór half 10 doorgeven aan de kantine. Na elke werkbeurt doorgeven aan de groencie. (liefst per mail) wie er aan-/afwezig was - t.b.v. de administratie.

7 Opmerking van het bestuur: Volgend seizoen zijn er waarschijnlijk meer schoonmakers nodig in de kantine. Hoeveel en hoe vaak is nog onbekend. Niemand meldt zich vrijwilllig; wellicht kunnen de ploegen per toerbeurt iemand beschikbaar stellen. En: er ontstaan wat moeilijkheden als mensen willen overstappen naar een andere ploeg. Sommige ploegen zijn compleet en daarvan voelt niemand de behoefte om over te stappen. Voor volgend seizoen moet hiervoor nog een oplossing bedacht worden. Bij de wateraansluiting kunnen we hier meer over zeggen. Suggesties zijn welkom. Deze nieuwsbrief is een uitgave van Tuinpark Nieuw-Vredelust en is deze keer i.v.m. ziekte van Jeroen Bartelsman samengesteld door Ria Stalman. De nieuwsbrief verschijnt drie keer per jaar; de volgende uitgave verschijnt in het voorjaar van Relevante nieuwtjes in de komende winterperiode zullen verwijnen op de website. Samenstelling bestuur: Margreet Laan - voorzitter Bart Sinnema - penningmeester Wiets Rühl - algemeen lid Marijke van Stigt - idem Ria Stalman - idem

N I E U W S B R I E F V O O R J A A R

N I E U W S B R I E F V O O R J A A R TUINPARK NIEUW VREDELUST Buitensingel 4-1114 BE Duivendrecht BANKNUMMER : NL34 INGB 0004873173 info@tuinparknieuwvredelust.nl www.tuinparknieuwvredelust.nl N I E U W S B R I E F V O O R J A A R 2 0 1 4

Nadere informatie

Beste tuinders van Nieuw Vredelust,

Beste tuinders van Nieuw Vredelust, Beste tuinders van Nieuw Vredelust, hier is de eerste nieuwsbrief van 2011. Er staat weer van alles op het schema, want nog even en het nieuwe tuinseizoen gaat weer beginnen. Het bestuur is volop met de

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F N A J A A R

N I E U W S B R I E F N A J A A R Tuinpark Nieuw-Vredelust - Buitensingel 4-1099 CH Duivendrecht N I E U W S B R I E F N A J A A R 2 0 1 3 AGENDA Bladharkbeurten: Zaterdag 9 en 16 november. Achterstallige werkbeurten mogen op deze dagen

Nadere informatie

Nieuwsbrief najaar 2014

Nieuwsbrief najaar 2014 TUINPARK NIEUW VREDELUST Buitensingel 4-1114 BE Duivendrecht BANKNUMMER : NL73 RABO 0182 48 5617 info@tuinparknieuwvredelust.nl www.tuinparknieuwvredelust.nl Nieuwsbrief najaar 2014 Alweer is er een seizoen

Nadere informatie

ING-bank Medio juni 2010 NIEUWSBRIEF

ING-bank Medio juni 2010 NIEUWSBRIEF Tuingroep Nieuw-Vredelust Buitensingel 4 1099 CH Duivendrecht Postbus 94320 1090 AH Amsterdam ING-bank 4873173 Medio juni 2010 NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief? U was er aan gewend om eens per kwartaal een tuinblad

Nadere informatie

Buikslotermeer. op het reglement voor de afdelingen van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam. Tuinpark Buikslotermeer

Buikslotermeer. op het reglement voor de afdelingen van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam. Tuinpark Buikslotermeer Tuinpark Buikslotermeer Supplement op het reglement voor de afdelingen van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam Vormgeving en fotografie: Marianne Boeije Tuinpark Buikslotermeer Volendammerweg 305 1027

Nadere informatie

Liam en Saar. Saar schrijft een briefje. Het is voor Liam. kom je. Saar doet het in een mandje en laat het aan een touw zakken naar zijn tuin.

Liam en Saar. Saar schrijft een briefje. Het is voor Liam. kom je. Saar doet het in een mandje en laat het aan een touw zakken naar zijn tuin. Liam en Saar Liam woont in een huis met een grote tuin. Hij speelt er graag. Of hij zit in zijn boomhut. Van daaruit kijkt hij naar zijn eigen tuintje. Die is naast de moestuin van zijn vader. Liam mag

Nadere informatie

ATV 'T Spruitje. Het spruitjesjournaal. Jaargang 2013 nr. 1. Ontwikkelingen op het park

ATV 'T Spruitje. Het spruitjesjournaal. Jaargang 2013 nr. 1. Ontwikkelingen op het park ATV 'T Spruitje Het spruitjesjournaal Jaargang 2013 nr. 1 Ontwikkelingen op het park Dit jaar is het werk voor een nieuw hek rond het tuincomplex afgerond, het heeft enkele jaren geduurd maar nu ziet het

Nadere informatie

Nieuwsbrief voorjaar 2015

Nieuwsbrief voorjaar 2015 TUINPARK NIEUW VREDELUST Buitensingel 4-1114 BE Amsterdam-Duivendrecht BANKNUMMER : NL73 RABO 0182 48 5617 info@tuinparknieuwvredelust.nl www.tuinparknieuwvredelust.nl Nieuwsbrief voorjaar 2015 Beste tuiniers,

Nadere informatie

Volkstuinvereniging De Noort Bonnen Nieuwsbrief nummer 11. Juni 2018

Volkstuinvereniging De Noort Bonnen Nieuwsbrief nummer 11. Juni 2018 Volkstuinvereniging De Noort Bonnen Nieuwsbrief nummer 11 Juni 2018 Juni is er! De maand waarin alles kan, zaaien, stekken, oogsten. de mooiste tuinmaand! Op naar de langste dag van het jaar We hadden

Nadere informatie

Welkom op Lissabon! Informatie, tips, regels en adviezen voor nieuwe tuinders

Welkom op Lissabon! Informatie, tips, regels en adviezen voor nieuwe tuinders Welkom op Lissabon! Informatie, tips, regels en adviezen voor nieuwe tuinders versie september 2011 Inleiding U overweegt de aankoop van een tuin en een tuinhuisje op Tuinpark Lissabon. Maar tuinieren

Nadere informatie

Tuinieren is kinderspel

Tuinieren is kinderspel Hans Clauzing & Francisca Laureijs Tuinieren is kinderspel A E R I A L M E D I A CO M PA NY 2 ISBN 978-94-026-0101-5 NUR 424 2016 Tekst en fotografie: Francisca Laureijs en Hans Clauzing 2016 Nederlandstalige

Nadere informatie

Nieuwsbrief volkstuinvereniging Vianen 2017 nr.3

Nieuwsbrief volkstuinvereniging Vianen 2017 nr.3 Nieuwsbrief volkstuinvereniging Vianen 2017 nr.3 www.volkstuinverenigingvianen.nl mei/juni 2017 Beste tuinders, Het zaai- plant en oogstseizoen is weer aangebroken en het is vooral tijdens de snikhete

Nadere informatie

De Stuifmail. HALLO tuinders van Rust en Vreugd! 29 juni. Maak je eigen moestuin & speurtocht!

De Stuifmail. HALLO tuinders van Rust en Vreugd! 29 juni. Maak je eigen moestuin & speurtocht! View this em ail in y our browser De Stuifmail Nieuwsbrief Tuinpark Rust en Vreugd. Verschijnt drie keer per seizoen. Nr.6, juni 2014 HALLO tuinders van Rust en Vreugd! Het tuinseizoen is nu echt begonnen.

Nadere informatie

Artikel 1. Definities

Artikel 1. Definities Huidige Supplement: Supplement op het reglement voor de afdelingen van de Bond van Volkstuinders te Amsterdam Nieuw Huishoudelijk Reglement op het reglement voor de afdelingen van de Bond van Volkstuinders

Nadere informatie

De Stuifmail. HALLO tuinders van Rust en Vreugd!

De Stuifmail. HALLO tuinders van Rust en Vreugd! View this em ail in y our browser De Stuifmail Nieuwsbrief Tuinpark Rust en Vreugd. Verschijnt drie keer per seizoen. Nr.5, maart 2014 HALLO tuinders van Rust en Vreugd! De zomertijd is ingegaan. De hekken

Nadere informatie

Mededelingen vanuit het bestuur:

Mededelingen vanuit het bestuur: Tuingroep Nieuw-Vredelust Buitensingel 4 1099 CH Duivendrecht Postbus 94320 1090 AH Amsterdam ING-bank 4873173 Het werd weer tijd voor een Nieuwsbrief! Het is een dikkerdje geworden, deze keer. In deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr.4

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr.4 Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen Nr.4 www.volkstuinverenigingvianen.nl volkstuinverenigingvianen@gmail.com Augustus 2017 Droogte, hitte en regen, alles is onze tuinen deze zomer weer overkomen maar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2011

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2011 1 Tuingroep Nieuw-Vredelust Buitensingel 4 1099 CH Duivendrecht Postbus 94320 1090 AH Amsterdam ING-bank 4873173 NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2011 FEEST 21 AUGUSTUS Zoals jullie waarschijnlijk al weten viert Nieuw-Vredelust

Nadere informatie

Dit boek is van: Naam: Klas: Adres: Tel nummer:

Dit boek is van: Naam: Klas: Adres: Tel nummer: Dit boek is van: Naam: Klas: Adres: Tel nummer: Inhoudsopgave: Hoofdstuk pagina Inleiding 4 Welkom 6 Historie van bloembollen 8 Herfst 10 - Uitleg herfst 12 - Opdracht 14 + 15 - Het planten van bloembollen

Nadere informatie

Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2012

Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2012 Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord...2 2. 2012: jaaroverzicht in vogelvlucht...3 3. Verantwoording bestuur...6 1 1. Voorwoord In april 2011 zijn we van start gegaan met

Nadere informatie

Voor het einde van het jaar moet je je werkurenbriefje <link aanmaken. download> inleveren bij de commissie voor de werkuren (zie op het

Voor het einde van het jaar moet je je werkurenbriefje <link aanmaken. download> inleveren bij de commissie voor de werkuren (zie op het Het jaar op de tuin Voor 1 Januari: Werkurenbriefje inleveren Voor het einde van het jaar moet je je werkurenbriefje inleveren bij de commissie voor de werkuren (zie op het werkurenbriefje

Nadere informatie

SEPTEMBER 2015 Ger Steinbusch

SEPTEMBER 2015 Ger Steinbusch SEPTEMBER 2015 Ger Steinbusch NIEUWSBRIEF VOORWOORD De meeste tuinders hebben de eerste nieuwsbrief per mail ontvangen. Ongeveer 40 tuinders hebben die nieuwsbrief via de post ontvangen. Printen en per

Nadere informatie

December In dit nummer: Van het Vriendenbestuur Van het Stichtingsbestuur Tips

December In dit nummer: Van het Vriendenbestuur Van het Stichtingsbestuur Tips Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers vrienden.beeldenpark@gmail.com December 2017 In dit nummer: Van het Vriendenbestuur Van het Stichtingsbestuur Tips Van het Vriendenbestuur

Nadere informatie

DIGITALE NIEUWSBRIEF 71 14 JUNI 2015

DIGITALE NIEUWSBRIEF 71 14 JUNI 2015 DIGITALE NIEUWSBRIEF 71 14 JUNI 2015 Alle tuinen op ons complex zijn in gebruik gegeven. Er is een wachtlijst aangelegd. Kandidaatsleden kunnen zich aanmelden bij het secretariaat van de vereniging via

Nadere informatie

Kopieer dit e-boek en stuur het door naar anderen.

Kopieer dit e-boek en stuur het door naar anderen. Lente groep 3/4 inhoud blz Lente 3 1 Langer licht 4 2 Bollen 5 3 Wakker worden 6 4 Frisse blaadjes 7 5 Kikkerdril 8 6 Op reis 9 7 In de wei 10 8 Er op uit! 11 9 Filmpjes 12 Werkblad winter 13 Schrijf je

Nadere informatie

Het is winter. op Landgoed Schothorst

Het is winter. op Landgoed Schothorst Het is winter op Landgoed Schothorst In de winter is er genoeg te zien en te beleven in de natuur. Tijdens deze wandeling kun je dat ervaren. 6 Enkeerdpad 1 Winterbloeiers Zelfs in de winter kun je soms

Nadere informatie

Stichting OVERTUIN Bisdom van Vliet Jaarbericht 2 e helft 2015

Stichting OVERTUIN Bisdom van Vliet Jaarbericht 2 e helft 2015 Na de jaarmarkt op 30 mei is er regelmatig gewerkt in de tuin. In de zomer periode is elke maandagavond met name onkruid verwijderd. Onze groep vrijwilligers heeft in wisselende samenstelling veel werk

Nadere informatie

Lente. groep 3, 4 en 5

Lente. groep 3, 4 en 5 Lente groep 3, 4 en 5 Inhoud Lente 3 1. Langer licht 4 2. Bollen 5 3. Wakker worden 6 4. Frisse blaadjes 7 5. Kikkerdril 8 6. Op reis 9 7. In de wei 10 8. Er op uit! 11 9. Filmpjes 12 Werkblad lente 14

Nadere informatie

uitga uitg v a e v 2013

uitga uitg v a e v 2013 Lente uitgave 2013 groep 3/4 inhoud blz. Lente 3 1. Langer licht 4 2. Bollen 5 3. Wakker worden 6 4. Frisse blaadjes 7 5. Kikkerdril 8 6. Op reis 9 7. In de wei 10 8. Er op uit! 11 9. Filmpjes 12 Werkblad

Nadere informatie

OVERZICHT. Zo nee, wat is de reden, dat u momenteel geen bardienstlid bent?

OVERZICHT. Zo nee, wat is de reden, dat u momenteel geen bardienstlid bent? VRAGEN OVERZICHT Bent u momenteel bardienstlid? Ja 34 Nee 6 Zo nee, wat is de reden, dat u momenteel geen bardienstlid bent? 6 reacties Ivm werk; onregelmatige werktijden en niet op lange termijn vooruit

Nadere informatie

Nieuwsbrief volkstuinvereniging vianen 2017 nr. 1

Nieuwsbrief volkstuinvereniging vianen 2017 nr. 1 Nieuwsbrief volkstuinvereniging vianen 2017 nr. 1 www.volkstuinverenigingvianen.nl januari/februari 2017 Beste tuinders, januari alweer voorbij en nog geen nieuwsbrief terwijl jullie dit wel iedere maand

Nadere informatie

Het heeft even geduurd maar na eerst een bezoek van de koninginnepage hebben we nu ook bezoek van de koningspage, ook geabdiceert?

Het heeft even geduurd maar na eerst een bezoek van de koninginnepage hebben we nu ook bezoek van de koningspage, ook geabdiceert? La Tirelire We hebben uitbreiding van ons bedrijfje. We hebben er nl een huisje bij gekocht. Dat vanaf dit moment La Tirelire gaat heten ofwel de spaarpot. We knappen het op en gaan het in eerste instantie

Nadere informatie

Dit kun je zelf doen om insectensterfte te voorkomen

Dit kun je zelf doen om insectensterfte te voorkomen Dit kun je zelf doen om insectensterfte te voorkomen 15 februari 2019 16:53 Laatste update: 12 uur geleden De komende decennia neemt het aantal insecten met 40 procent af, meldde het wetenschappelijke

Nadere informatie

Praatjes Dikkertje Dap uitgave 3: maart 2015

Praatjes Dikkertje Dap uitgave 3: maart 2015 Belangrijke data: 6 april: 2 e paasdag Kindercentrum gesloten 14 april: open dag kdv en pto 20 april OC vergadering 27 april: koningsdag Kindercentrum gesloten 5 mei Bevrijdingsdag Kindercentrum gesloten

Nadere informatie

Natuur dagboek. Op ontdekking in je achtertuin

Natuur dagboek. Op ontdekking in je achtertuin Natuur dagboek Op ontdekking in je achtertuin Hey daar! Dit is jouw eigenste, hoogst persoonlijkste Dit natuurdagboek is van natuurdagboek. Trek de tuin, het park of het bos in. Gebruik je ogen, oren en

Nadere informatie

Daar zijn we weer met het Klinkertje! De brief met alle nieuwtjes, berichtjes en natuurlijk de agenda update. Korte mededeling:

Daar zijn we weer met het Klinkertje! De brief met alle nieuwtjes, berichtjes en natuurlijk de agenda update. Korte mededeling: Juni 2016 Daar zijn we weer met het Klinkertje! De brief met alle nieuwtjes, berichtjes en natuurlijk de agenda update. Korte mededeling: Kinderen van het koor zijn 10 minuten voor aanvang van de repetitie

Nadere informatie

Kaart 15 Bollen en knollen

Kaart 15 Bollen en knollen Kaart 15 Bollen en knollen Informatiekaart Werkblad Onderzoek: o Bollen en knollen o Narcissen op water Quiz: o http://natuur.ariena.com Voor de leerkracht: De kinderen leren de volgende begrippen: Bollenstreek

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2018

Nieuwsbrief December 2018 Nieuwsbrief December 2018 Volkstuindersvereniging De Amateurtuinder Opgericht 17 oktober 1962. Koninklijk goedgekeurd op 24 april 1975 te Amsterdam. Bezoekadres/verenigingsgebouw: Postadres: Oude Stationsweg

Nadere informatie

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen nr.2

Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen nr.2 Nieuwsbrief Volkstuinvereniging Vianen 20017 nr.2 www.volkstuinverenigingvianen.nl april 2017 Beste tuinders, Het voorjaar is weer aangebroken en dat is op onze tuinen te merken ook. Bloesem in volle pracht,

Nadere informatie

NME-leerroute Kabouters in het Westerpark

NME-leerroute Kabouters in het Westerpark NME-leerroute Kabouters in het Westerpark 1 Groep Tilburg, BS Jeanne d Arc Verhaal voor de kinderen In het Westerpark woont een kaboutervolk. Dat weten niet zoveel mensen, maar voor deze ene keer hebben

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart, april 2018

Nieuwsbrief maart, april 2018 Nieuwsbrief maart, april 2018 7 maart Vorige week was het zo koud dat we het zelfs de koudste wandeling sinds het bestaan van www noemden. Vandaag is het minstens 15 graden warmer en Dolf is ook opgestaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 36 d.d. 30 augustus 2018

Nieuwsbrief nummer 36 d.d. 30 augustus 2018 ! Nieuwsbrief nummer 36 d.d. 30 augustus 2018 Duurzaamheidsweekend verplaatst naar voorjaar In de vorige Nieuwsbrief, van 30 juli, stond de aankondiging van het IVN duurzaamheidsweekend eind september.

Nadere informatie

Plantenkennis. Bol en knolgewassen. lijst 1 G41-G31-GB1+2

Plantenkennis. Bol en knolgewassen. lijst 1 G41-G31-GB1+2 Plantenkennis lijst 1 Bol en knolgewassen G41-G31-GB1+2 Algemene informatie Bol en knolgewassen Bollen en knollen vormen een aparte groep omdat ze een lange periode van het jaar in rust zijn, weggedoken

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Vanuit groep 1 en 2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter k Cijfers Engels Gezond Spreekavond Actie IRS Telefoonnummer Dierendag Speelgoedmiddag

Nadere informatie

De lessen LESBRIEF VOOR DE LEERKRACHT - GROEP 3/4

De lessen LESBRIEF VOOR DE LEERKRACHT - GROEP 3/4 LESBRIEF VOOR DE LEERKRACHT - GROEP 3/4 In deze lesbrief staan vier lessen die u kunt gebruiken binnen het thema de boerderij, zuivel, koeien of de lente. De lessen duren ongeveer 35 minuten. Les 1: Het

Nadere informatie

Materiaal Groen. Deel 3: Groen groeit

Materiaal Groen. Deel 3: Groen groeit Materiaal Groen Deel 3: Groen groeit Colofon Deel 3: Groen groeit Onderdeel van het materiaal Groen, met de thema s: Seizoenen (dl. 1), Groen in de stad (dl. 2), Groen groeit (dl. 3), Thuis tuinieren (dl.

Nadere informatie

Acanthuskusjes- zomer 2015

Acanthuskusjes- zomer 2015 Acanthuskusjes- zomer 2015 Een nieuwe trend zet door! Kies voor een Prairietuin! Schoorvoetend, maar toch, sinds de mooie promotietuin, die Tuinontwerp de Weieven in Zijtaart had bij Geert van Boxmeer

Nadere informatie

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Kloostertuin Kwekerij Hof te Dieren Herfst in de Kloostertuin Het is herfst maar door het droge voorjaar zijn er nog maar weinig herfstkleuren te zien. Wel bloeien de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35, Maart 2015 Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief 35, Maart 2015 Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief 35, Maart 2015 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de 1ste nieuwsbrief van het 10de jaargang. Waarin U kunt zien en lezen wat er in de maanden januari, februari en maart gebeurd is en

Nadere informatie

AGENDA: TUINENPARK. Tuinenpark Ons Buiten Pal Maleterstraat 64 3573 ph Utrecht. Maart 2014

AGENDA: TUINENPARK. Tuinenpark Ons Buiten Pal Maleterstraat 64 3573 ph Utrecht. Maart 2014 Word jij onze nieuwe voorzitter m/v? (Bestuur) Jammer genoeg gaat onze Rik er na een jaar voorzitterschap al weer vandoor. Uiteraard na zorgvuldige afweging: hij en zijn partner Barbara hebben een huis

Nadere informatie

Spreekuur 2016 Het spreekuur van vervalt. Het eerstvolgende spreekuur is

Spreekuur 2016 Het spreekuur van vervalt. Het eerstvolgende spreekuur is Praatje vanuit het bestuur. We schrijven december. Er is weinig te doen op de tuin. Wie nu een rondje maakt ziet dat er op verschillende manieren wordt overwinterd Een aantal tuinen zijn afgedekt met worteldoek

Nadere informatie

3 Planten en verplanten

3 Planten en verplanten 3 Planten en verplanten 3 Planten en verplanten 34 3.1 Plantensoorten 35 3.2 Plantafstand 38 3.3 Planten in verband 41 3.4 Bomen planten 43 3.5 Afsluiting 48 34 PLANTEN EN VERPLANTEN Bijna het hele jaar

Nadere informatie

TUINPARK NIEUWE LEVENSKRACHT

TUINPARK NIEUWE LEVENSKRACHT TUINPARK NIEUWE LEVENSKRACHT Wat is een volkstuin? Een volkstuin is een lapje grond waarop je siergewassen en/of groente mag telen. Daarop mag je ook nog een huisje plaatsen. Je kan overnachten in de periode

Nadere informatie

Iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze nieuwsbrief: hartelijk dank! En wij wensen jullie weer veel leesplezier.

Iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze nieuwsbrief: hartelijk dank! En wij wensen jullie weer veel leesplezier. Nieuwsbrief 10 Hallo allemaal! Nieuwsbrief nummer 10! Het zou tijd worden, want afgelopen jaar hebben jullie niets van ons gehoord. Er is dan ook weer heel wat gebeurd. We hebben een open dag gehad, een

Nadere informatie

Vrolijke narcissen en hyacinten voor het raam. Laat de lente maar komen!

Vrolijke narcissen en hyacinten voor het raam. Laat de lente maar komen! juf Astrid en juf Liesbeth groep C Mei 2015 Welkom: Storm, Lyona, Finn We hebben weer drie nieuwe kinderen in de klas. Storm is een vriendje van Viona en is al op de open dag bij ons in de klas geweest.

Nadere informatie

Deze handleiding geeft u tips voor de voorbereiding. Wat staat u te wachten en waar kunt u op letten?

Deze handleiding geeft u tips voor de voorbereiding. Wat staat u te wachten en waar kunt u op letten? Wat fijn dat u uw huis openstelt en een rondleiding wilt geven in uw woning in het kader van de thematours. Met uw deelname helpt u anderen op weg om hun huis duurzamer te maken en werkt u mee aan een

Nadere informatie

3 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE VERKOOP

3 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE VERKOOP 3 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE VERKOOP (EN MEER KIJKERS) Snel verkopen. Dat wil iedereen wel. U toch ook? Ja, èn voor de hoogste prijs. Natuurlijk! Dat noem ik een succesvolle verkoop. Hoe u uw woning presenteert

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BEHEERSTICHTING DUINPARK

NIEUWSBRIEF BEHEERSTICHTING DUINPARK NIEUWSBRIEF BEHEERSTICHTING DUINPARK Voorwoord Voor u ligt de eerste nieuwsbrief in de nieuwe vorm. Het is de bedoeling dat u elk kwartaal een nieuwsbrief met daarin belangrijke informatie, maar ook leuke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de 1e nieuwsbrief van 2017. In deze Nieuwsbrief kunt U zien en lezen wat er in de maanden januari, februari en maart gebeurd is of

Nadere informatie

TUINREGLEMENT. Artikel 1 Verplichtingen

TUINREGLEMENT. Artikel 1 Verplichtingen TUINREGLEMENT Dit tuinreglement bevat de regels die u bij het tuinieren in acht dient te nemen op uw eigen tuin. De tuincontrolecommissie controleert 2x per jaar of u zich aan deze regels houdt. Daartoe

Nadere informatie

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 HARDERWIJK EN OMSTREKEN (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 Groei & Bloei De Tuinliefhebbers September 2013 Misschien komt er na

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Verkort Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2013

Verkort Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2013 Verkort Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord...2 2. Ontwikkeling ledenbestand en wachtlijst...3 3. 2013: jaaroverzicht in vogelvlucht...4 4. Verantwoording bestuur...7 1

Nadere informatie

Musical Beau en Bloem verdwaald in het bos

Musical Beau en Bloem verdwaald in het bos Pagina 1 van 9 Musical Beau en Bloem verdwaald in het bos Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Beau: Martijn Boer Roos: Leonie van Gent Muziek

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor de tuinders van de Koekelt December 2008

Nieuwsbrief voor de tuinders van de Koekelt December 2008 Nieuwsbrief voor de tuinders van de Koekelt December 2008 Veranderingen op til op de Koekelt Terwijl de natuur ogenschijnlijk in rust is, werken de tuinders hard aan de voorbereidingen voor het nieuwe

Nadere informatie

SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR

SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K. 40324098 2951 HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR. 4375518 U I T N O D I G I N G zaterdagmiddag 10 juni 2004, 12.00 uur de Algemene

Nadere informatie

Beplanting rotonde Herenweg, Willem Alexanderplein

Beplanting rotonde Herenweg, Willem Alexanderplein Groenblijvende heesters: Choisya ternata Aztec Pearl De Choisyia wordt in drie flinke groepen geplant en vormen samen met de Euonymus de groenblijvende basis. Vanaf juni tot ver in de zomer bloeit Choisya

Nadere informatie

- GROENTJE. Bloembollen

- GROENTJE. Bloembollen Inleiding. - GROENTJE Bloembollen Bloembollen is misschien wel het bekendste product wat "Holland" heeft voortgebracht. Toch is de kennis over de bloembollen bij de gewone burger vaak minimaal. De voorlichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Terug blik op. Kerstcreatie maken.

Nieuwsbrief. Terug blik op. Kerstcreatie maken. Nieuwsbrief Buurtvereniging t Kraaiennest. Maart 2018.. Van de redactietafel. Hier de 1 e nieuwsbrief van dit jaar. Tijdens het maken begonnen we eindelijk het gevoel te krijgen dat het voorjaar in de

Nadere informatie

De tweede werkmiddag van het jaar: 26 mei

De tweede werkmiddag van het jaar: 26 mei 2018 Uitgave 2 Augustus Tuinvereniging t Pink NIEUWSBRIEF hoogzomer Inhoud: verslag werkmiddag, foto s werkmiddag, de tweede tuinkeuring, recept vruchtentaart, tuinboeket De tweede werkmiddag van het jaar:

Nadere informatie

Dorine s moestuin. Beplantingsplan voor de moestuin in pot. Ontwerp door. De Vinkentuin- de kleine kwekerij. José Vink

Dorine s moestuin. Beplantingsplan voor de moestuin in pot. Ontwerp door. De Vinkentuin- de kleine kwekerij. José Vink Dorine s moestuin Beplantingsplan voor de moestuin in pot. Ontwerp door De Vinkentuin- de kleine kwekerij José Vink Nederasselt, 11 maart 2014 1= Laurus Nobilis 2= Vinca minor 3= Lonicera japonica Halliana

Nadere informatie

Amma's TUIN nieuws nr. 14 (april - mei 2016)

Amma's TUIN nieuws nr. 14 (april - mei 2016) Amma's TUIN nieuws nr. 14 (april - mei 2016) Wat vliegt de tijd Hiernaast een heel mooie foto van Amma, met lentebloesem. De lente is nu echt wel voorbij. Gelukkig was er in de tuin ook te genieten van

Nadere informatie

Heeft dit verhaal je geinspireerd? bel dan met Mieke Hurkmans op of mail naar:

Heeft dit verhaal je geinspireerd? bel dan met Mieke Hurkmans op of mail naar: De Prairietuin Een nieuwe trend zet door! Kies voor een Prairietuin! Schoorvoetend, maar toch De prairietuin staat in de belangstelling. De aandacht nam toe nadat ik in 2011 bij Geert van Boxmeer hoveniers

Nadere informatie

Klik hier als deze niet goed leesbaar is. Voeg toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte.

Klik hier als deze  niet goed leesbaar is. Voeg toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte. Klik hier als deze e-mail niet goed leesbaar is. Voeg nieuwsbrief@ons-buiten.nl toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte. Nieuwsbrief Tuinpark Ons Buiten - 12 november 2016 Van de Voorzitter In deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 3 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Hij volgt erg snel op de tweede nieuwsbrief. Dat doe ik om even digiduif te testen

Nadere informatie

PLANTWIJZER VIDEO 15

PLANTWIJZER VIDEO 15 PLANTWIJZER V I D E O 15 15 VIDEO 15 VASTE PLANTEN 1 Deze video gaat over bloeiende vaste planten. Dit is een uitgebreide groep waarover ik in een bijgevoegde pdf vertel welke de meest makkelijk te gebruiken

Nadere informatie

Auditieve oefeningen - lente. Hakken en plakken

Auditieve oefeningen - lente. Hakken en plakken Auditieve oefeningen - lente Hakken en plakken (hak de woorden in stukken, laat de kinderen het hele woord zeggen) len-te kro-kus tul-pen lam-me-tje bloe-men zaai-en tuin-tje ro-zen vo-gel tuin-man bij-en

Nadere informatie

Tuinonderhoud. samen wonen

Tuinonderhoud. samen wonen Tuinonderhoud Voor velen is de tuin een plek om van te genieten. De één haalt ontspanning uit het lezen van een boek in het voorjaarszonnetje, de ander geniet juist door actief bezig te zijn in de tuin.

Nadere informatie

mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen,

mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen, Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen, Op woensdag 20 mei hebben we een gezellige zomer-doe-avond gepland. Tijdens

Nadere informatie

Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Restaurant de Pelikaan. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, mei 2018

Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Restaurant de Pelikaan. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, mei 2018 Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Restaurant de Pelikaan Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, mei 2018 Respons 46% 46% 54% Ingevuld Niet ingevuld Heeft u een of meerdere keren restaurant de Pelikaan bezocht?

Nadere informatie

Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos

Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos Pagina 1 van 9 Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Muziek en Teksten: Martijn Boer in opdracht van Recrateam 2008/2009 Recrateam

Nadere informatie

9. SCHADUWTUIN. Op het einde van de dag kunt u dan het aantal uren zon berekenen. Minder dan 3 uur zon:

9. SCHADUWTUIN. Op het einde van de dag kunt u dan het aantal uren zon berekenen. Minder dan 3 uur zon: 9. SCHADUWTUIN De meeste groenten en kruiden hebben nood aan zon, maar in de stad hebt u niet altijd zon in uw tuin. In deze fiche bekijken we wat de mogelijkheden zijn in de schaduw of halfschaduw. Om

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2012, Nummer 4

Nieuwsbrief 2012, Nummer 4 Nieuwsbrief 2012, Nummer 4 Mei 2012 Meimaand Lentemaand: nieuw leven en nieuwe activiteiten. Nieuw leven in onze tuinen. Zaad ontkiemt, planten bloeien, struiken kleuren weer groen. Maar ook onkruid groeit

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Versie voor 2 typetjes (Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer izzi: Leonie

Nadere informatie

Samen maken we het groen!

Samen maken we het groen! Samen maken we het groen! 10 tips voor meer natuur in je omgeving Een groene omgeving is leuk om naar te kijken, maar ook gezonder om in te leven en wonen en beter voor het klimaat. Planten en bomen houden

Nadere informatie

Planten stekken Benodigdheden Algemene regels Kweekkasje Koude bak

Planten stekken Benodigdheden Algemene regels Kweekkasje Koude bak Planten stekken Planten kunnen op veel manieren vermeerderd worden. Er zijn verschillende bomen, heesters, vaste- en eenjarige planten die door zaad vermeerderd kunnen worden. Planten die door zaad vermeerderd

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart/April. Meivakantie

Nieuwsbrief Maart/April. Meivakantie Nieuwsbrief Maart/April Meivakantie Kindercentrum ZieZoo Pijnacker Groen van Prinstererlaan 2641 CA Pijnacker 015 361 8576 (tijdelijk) pwa@ziezoo.nl LRK nr 183035793 Met het koude weer van de afgelopen

Nadere informatie

NOTULEN JAARVERGADERING 2018 ATC TWENTE

NOTULEN JAARVERGADERING 2018 ATC TWENTE Datum: 18 januari 2018 Locatie: horecabedrijf DE MARKE te Wierden. Aanwezig leden: 18 leden. Aanwezig bestuur: G. Leusman. Voorzitter E. Huisjes. Penningmeester & Secretaris F. Kuylaars. Ledenadministratie

Nadere informatie

Mescher Mail. Boomplantdag

Mescher Mail. Boomplantdag OBS Mesch Grijzegraaf 12 6245 KG Mesch-Eijsden 15 2016 Nummer 3 Mescher Mail Boomplantdag In het kader van de boomplantdag zijn er verschillende activiteiten op OBS Mesch. Afgelopen vrijdag hebben de kinderen

Nadere informatie

ABV Noorderhaghe. Nieuwsbrief Noorderhaghe. 1. Het bestuur

ABV Noorderhaghe. Nieuwsbrief Noorderhaghe. 1. Het bestuur Datum nieuwsbrief december 2015 ABV Noorderhaghe 1. Het bestuur In dit nummer: Het bestuur (ABV) 1 Bingo 2 Bloembakken 3 Barbecue 4 Thema-avond veiligheid in de wijk 5 Verslag radiatorkranen 6 Bestuur

Nadere informatie

t Nieuwe Dorresteintje

t Nieuwe Dorresteintje September 2017 Nummer 2 t Nieuwe Dorresteintje Van de redactie Goed gereedschap is het halve werk Natte voeten? Wat een weken zeg. Ook al de laarzen aangehad of ligt jouw tuin wat hoger. Al soppend ben

Nadere informatie

HET BUKEJOURNAAL schooljaar 2019/2020 nummer 18 Vrijdag 30 augustus 2019

HET BUKEJOURNAAL schooljaar 2019/2020 nummer 18 Vrijdag 30 augustus 2019 HET BUKEJOURNAAL schooljaar 2019/2020 nummer 18 Vrijdag 30 augustus 2019 Olmenstraat 1, 4731 BC, Oudenbosch T: 0165 313240 E: info@bukehof.nl Beste ouders, Vandaag ontvangt u het Bukejournaal nummer 18.

Nadere informatie

Horeca & Commercie klas 3 nu echt begonnen

Horeca & Commercie klas 3 nu echt begonnen Horeca & Commercie klas 3 nu echt begonnen Aan het begin van het schooljaar mochten we als opleiding een zeer grote groep Horeca & Commercie leerlingen begroeten in klas 3. Nog nooit was een klas voor

Nadere informatie

Uitslag enquête Sociaal Culturele Dag

Uitslag enquête Sociaal Culturele Dag 1 Uitslag enquête Sociaal Culturele Dag ja nee ja nee ja nee Totaal Antwoorden ja ontvangen Antwoorden nee ontvangen van totaal 125 van totaal 125 van het aantal antwoorden van het aantal antwoorden vraag

Nadere informatie

RABO-sponsortocht werd dit jaar voor de 4e maal gehouden en bracht ons weer 250,00.

RABO-sponsortocht werd dit jaar voor de 4e maal gehouden en bracht ons weer 250,00. Jaarverslag 2012 Het bestuur: we zijn 8 maal voor bestuursvergadering bijeen geweest, 1 ledenvergadering. Donderdag 14 juni werden we opgeschrikt door het fatale bericht dat Peter Timmerman, onze penningmeester,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 19 september 2014

Nieuwsbrief 3 19 september 2014 Nieuwsbrief 3 19 september 2014 Studiedag team, kinderen vrij! A.s. woensdag 24 september hebben de kinderen vrij en gaan de leraren weer hard aan de slag met de kwaliteit verbetering van ons onderwijs.

Nadere informatie

Lessuggesties voor groep 3 & 4

Lessuggesties voor groep 3 & 4 Lessuggesties voor groep 3 & 4 1 Inhoud pakket - Achtergrondinformatie vindt u op: www.rotterdam.nl/downloadslesmateriaal - Leskaarten met lessuggesties groep 3 & 4 - Materialen van het pakket: Leskaart

Nadere informatie

Explorers. Begeleiding. Explorerraad

Explorers. Begeleiding. Explorerraad Explorers De oudste leden van de Graaf Ottogroep zijn lid van het speltak Explorers. Explorers zijn zelfstandige, creatieve, gezellige en nieuwsgierige jongeren die niet bang zijn iets vreemds uit te proberen.

Nadere informatie