Boeren, burgers en. buitenlui. za zo9 10september. gemeente Aalten. Thema Open Monumentendag 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Boeren, burgers en. buitenlui. za zo9 10september. gemeente Aalten. Thema Open Monumentendag 2017"

Transcriptie

1 Boeren, burgers en buitenlui Thema Open Monumentendag 2017 za zo9 10september 2017 gemeente Aalten

2 Boeren, burgers en buitenlui Open Monumentendag gemeente Aalten 9 10 september 2017 In de gemeente Aalten worden in het kader van Open Monumentendag 2017 diverse activiteiten georganiseerd rond het thema Boeren, burgers en buitenlui. Daarmee ligt bij deze 31ste editie van het landelijke evenement de nadruk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties. Het thema verbindt stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan, en het verbindt uiteenlopende historische perioden met het heden. Boeren, burgers en buitenlui, dat was van oudsher de uitroep waarmee de stadsomroeper de aandacht van het publiek trok. Met die drie begrippen was in feite iedereen genoemd: de bewoners van stad en land plus rondtrekkende mensen zonder vaste woonplaats. Het thema wijst op hun onderlinge relaties, en dus op voedsel, grondstoffen, handel, vervoer, communicatie, markten, kermissen en volksvermaak. Het is verbonden met talloze gebouwen, monumenten en andere objecten. De gemeente Aalten heeft een rijke plattelandscultuur. Er is nog veel terug te zien van het boerenleven: oude scholtengoederen, boerderijen en molens. Oude tradities worden in ere gehouden, zoals brood bakken in traditionele bakovens. Maar ook de taal, het Achterhoeks dialect is goed bewaard gebleven. Tijdens de opening van Open Monumentendag op kunt u een tiental zelfgeschreven gedichten in het dialect bewonderen. Een tiental monumentale panden in Aalten, Bredevoort, Dinxperlo en de omringende buurt schappen is geopend voor bezoekers. Veel eigenaren haken in op het thema. Zij tonen oude gebruiken of boeren gebruiksvoorwerpen in hun pand of op hun erf. Kijk voor meer informatie over de activiteiten op Meer informatie en filmmateriaal over monumentale panden in de gemeente Aalten vindt u op en via de QR-codes bij de monumentale panden in deze folder. Tenzij anders vermeld zijn de monumenten en activiteiten in deze folder op 9 en/of 10 september 2017 van tot uur gratis te bezoeken.

3 1 AALTENSE MUSEA Markt 14, Aalten Voormalig woonhuis/boerderij, uit de 16e eeuw. Het Aaltense museumcomplex omvat twee musea, het Aaltens Industrie Museum en Markt 12 Onderduikmuseum. Museum Markt 12 is een woonhuis anno 1944, met de kamer van de Ortskommandant, onderduikersruimte en kamer van Scheveningse evacuees. Foto expositie Aaltense boerderijen Bekijk een fotocollectie van Aaltense boerderijen. Tevens kunt u tussen de boeren gebruiks voorwerpen de oorsprong terugvinden van vele spreekwoorden. Op zondag is er van tot uur informatie te verkrijgen over de Aaltense boerderijgeschiedenis van Karel Aversteeg. Expositie Linnengoed Linnengoed, we gebruiken het dagelijks. Maar dat linnengoed niet alledaags hoeft te zijn, kunt u tijdens de expositie LinnenGoed ervaren. Bekijk ook de verschillen tussen het linnengoed van burgers en boeren. 3 AALTENSE SYNAGOGE Stationsstraat 7, Aalten De Aaltense Synagoge is volledig ingericht voor het houden van erediensten. Bezienswaardig zijn de Torarollen, perkamentrollen gehuld in prachtig geborduurde mantels, de Heilige Ark en het Mikwe. Expositie De wereld van Sebanjah Schilderijen over joodse thema s van Sijbrand Smit De tekeningen en schilderijen die Sijbrand Smit maakt hebben veelal een Joodse identiteit, die wortelt in zijn joodse afkomst: Kunst betekent voor hem emotie en die probeert hij uit te drukken in zijn beeldend werk. 4 CHR. COLLEGE SCHAERSVOORDE Stationsplein, Landbouwstraat 1, Aalten Openstelling van de ruimten waarin een glas-in-lood kunstwerk van Jan Ooms te zien is. Tevens is er uitleg over de restauratie van het raam. Toegankelijke ruimten zijn de entree, eerste verdieping, hal en plateau. 2 OUDE SINT-HELENAKERK Landstraat 22, Aalten De Oude Sint-Helenakerk is een laatgotische pseudobasiliek met een laat-romaanse toren. Hij is gewijd aan de moeder van de Romeinse keizer Constantijn de Grote die zich tot het Christendom had bekeerd. Het gebouw is geheel opgebouwd van tufsteen en wordt voor het eerst vermeld in 1152.

4 5 VOORMALIGE BURGEMEESTERS WONING AALTEN Haartsestraat 10, Aalten De voormalige burgermeesterwoning is in 1860 gebouwd als woonhuis. Bewoners waren in 1861 tot 1896 mr. L. Roelvink (burgemeester van 1861 tot 1886) daarna mr. W.C. Tack, burgemeester van 1896 tot 1909 van Aalten. Van 1916 tot 1918 was in het pand de christelijke school voor mulo gevestigd. Ook heeft het dienst gedaan als postkantoor. Er is een klompenmaker aanwezig die zijn ambacht zal uitoefenen. 6 BOERDERIJ EPPINK Romienendiek 4, Aalten Al in de 15e eeuw was sprake van een boerenhoeve op de plek waar zich nu de schitterend gelegen karakteristieke Achterhoekse boerderij Eppink bevindt, omringd door hoog op gaande statige eikenbomen en een prachtig aangelegde tuin met gazon, bloemenperken en een moestuin. De deel is sfeervol ingericht als een zogenaamde los hoes, een woon- en boerderijgedeelte. Tevens kunt u hier oude voer- en landbouwwerktuigen bekijken. Expositie gedichten over Aalten in het dialect Bewonder op de deel van Boerderij Eppink zelfgeschreven gedichten afkomstig van de gedichtenwedstrijd, waarbij eenieder zijn zelfgeschreven gedicht over Aalten, haar kernen en/of buitengebied in Achterhoeks dialect kon insturen. Tijdens de opening op worden de winnaars van deze wedstrijd bekend gemaakt. 7 DE BLEEKE MET THEEHUISJE Elshoekweg 20, Aalten Heinrich Driessen behoorde tot de grootste bombazijnfabrikeurs van Oost-Nederland. In 1832 richt hij een stoomblekerij in Dale op, de eerste in Oost- Gelderland. Die bouwplaats staat nu nog bekend als de Bleeke. Na de dood van Heinrich ging het bedrijf over op zoon Eduard. Eduard en zijn nazaten koesterden de bleek als een buitenplaats. Enkele onderdelen van de bebouwing zijn nog aanwezig zoals het theehuisje. De Bleek is nog een van de laatste getuigen van de katoennijverheid in Aalten. 8 HUIZE NIJHOF 10 september, uur Nijhofsweg 6, Aalten (Barlo) Herenboerderij Nijhof is in 1923 als vrijstaande villa gebouwd in neorenaissancestijl. De grote deel, de daele, is er in 1927 achter aan vast gebouwd. Heel het pand ademt de sfeer van de jaren 20 uit en bezit nog veel authentieke details. In dit monumentale pand is een royaal gastenverblijf ingericht. Gastenverblijf Huize Nijhof in Barlo is uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland in 2010.

5 9 THEETUIN T LERINKSHOF Pasdijk 3, Lintelo (Aalten) Verscholen tussen het coulisselandschap vindt u theetuin t Lerinkshof. Slenter door de biologische bloemen- en siertuin langs houtwallen naar de weilanden met de Galloway runderen. Theetuin t Lerinkshof is genomineerd voor de Erfgoedprijs 2017 voor de combinatie van cultuurhistorie, landschapsbeheer en toerisme. 10 WENNINKMOLEN Gendringseweg 27, Lintelo (Aalten) De Wenninkmolen is een korenmolen in Lintelo. De molen werd in 1860 gebouwd door de familie Wennink. De maalstoel bevindt zich op de begane grond. Demonstraties en pannenkoeken Een dorsmolen demonstreert hoe vroeger het graan werd gedorst. Er zal ook een aantal stationair motoren te zien zijn. Vroeger werd de Wennink molen ook aangedreven door een motor. Er worden heerlijke pannenkoeken gebakken (en gegeten!) Tip! Fietsroutes langs de scholtengoederen Deze statige boerderijen en herenhuizen uit de vroege Middeleeuwen zijn karakteristiek voor het Nationaal Landschap en hebben een interessante historie. De routes (22 en 40 km) leiden u langs historische locaties, waaronder 12 scholtengoederen in de gemeenten Aalten en Winterswijk. De fietsbundel is voor 1,95 verkrijgbaar bij de VVV Aalten, Bredevoort, Dinxperlo en Winterswijk. 11 BOERDERIJ ESKES Walfortlaan 3, Aalten De boerenhoeve Eskes hoorde van oudsher bij havezate t Walfort en dateert uit tweede helft 18e eeuw (steen in gevel met inscriptie jaartal 1776). Het heeft nog zijn oorspronkelijke uiterlijk en de bijbehorende schuurtjes en waterput maken de erfinrichting compleet. Boerderij Eskes is het decor van een expositie over het werk van de WBE (WildBeheerEenheid). De expositie gaat over de jacht in deze regio. Daarnaast kunt u ter plekke deelnemen aan een winactie van Geldersch Landschap en Kasteelen. U maakt kans op een verblijf in een vakantiehuisje van het GLK. 12 KOPPELKERK BREDEVOORT Koppelkerk 35, Bredevoort Voormalige gereformeerde kerk. Tegenwoordig in gebruik als vrijplaats voor kunst en cultuur. Het pand biedt een podium voor beeldende kunst, muziek, literatuur en intellectuele verdieping. Expositie Breekijzer Breekt Uit Kunstenaarscollectief Breekijzer van de DRU Cultuurfabriek (Ulft) exposeert in kerken bovenzaal. Entree vrij. Op zaterdagavond, is er tevens een Jazzconcert van KAPOK om uur. Entree 10,-. 13 T BOERDEREJKEN 10 september, uur Kerkstraat 6, Bredevoort t Boerderijken is een stadsboerderij uit de 18e eeuw. Dit Rijksmonument, beter bekend als het Jansenhuusken, is voorzien van een originele bedstee en oude keuken.

6 14 MOLEN PRINS VAN ORANJE Landstraat 32-34, Bredevoort Gelegen op het enige overgebleven bastion van Bredevoort. Op dit bastion kwam in 1644 de eerste molen. Deze standerdmolen verbrandde in 1869, waarna in 1870 de huidige ronde stenen beltmolen werd gebouwd. De graanmolen draait en de molenaar vertelt u graag over het molenaarsberoep. Bijzondere houten molenconstructie aanwezig. Uitleg over zeilvoering. Handmaalmachientje aanwezig. 17 KERKJE DE RIETSTAP, uur Meniststraat 14, Dinxperlo De Rietstap is het kleinste kerkje van Nederland. Elke maand zijn hier wisselende exposities van kunstenaars uit de omgeving te zien. 15 VESTINGPARK ST. BERNARDUS Landstraat, Bredevoort Het Vestingpark in Bredevoort is sinds 2016 de naam voor een monumentale 19e-eeuwse tuin, oorspronkelijk behorend tot het sanatorium Sint Bernardus. De tuin ligt op de restanten van twee bolwerken en de stadswallen. Het zwevende pad volgt de contouren van de voormalige vestingwerken. In de tuin zijn een 19e-eeuws theehuisje, een Lourdesgrot en tbc-kuurhuisjes uit het begin van de 20e eeuw aanwezig. Vereniging Bredevoorts Belang is genomineerd voor de erfgoedprijs 2017 voor de realisatie van het Vestingpark in Bredevoort. 16 TEUNISMOLEN Teunismolenweg 4, De Heurne De Teunismolen is een achtkantige houten bovenkruier met belt (1820), gerestaureerd De inrichting bestaat uit één koppel maalstenen en diverse andere apparatuur. De molen wordt regelmatig door vrijwillige molenaars in bedrijf gesteld. Expositie Erich Schroër De in Bocholt (D) geboren kunstenaar Erich Schröer, is autodidact en precies dat geeft de charme aan zijn werk. Het niet ingepast zijn in een strak schema inspireert zijn creativiteit, maakt zijn kunst voor de kijker onmiddellijk toegankelijk en tastbaar. 18 GRENSLANDMUSEUM Markt 1b, Dinxperlo De vaste tentoonstelling in het museum is gewijd aan het wonen en werken in de grensstreek. Er wordt een beeld geschetst van de grens tussen Dinxperlo en Suderwick. De collectie bestaat uit authentiek materiaal zoals uniformen, documenten, foto s en in beslag genomen wapens en smokkelwaar. Expositie boeren, burgers, buitenlui Boeren, burgers en buitenlui. Hiermee werd iedereen aangesproken, niemand uitgezonderd. De gebruikelijke aanhef om hen te bereiken die op het land hun brood moesten verdienen, die binnen de grenzen van het dorp of stad woonden en dan nog al die anderen, niet genoemden. Met deze aanhef werden belangrijke berichten, door de dorpsomroeper, vocaal of op papier in de krant aangekondigd. Het Grenslandmuseum bootst de nostalgische sfeer van toen na in een vertrek van het voorhuis.

7 Extra activiteiten 19 PARELROUTE 10 september, uur Markt 14, Aalten Tijdens de parelroute laat gids Tonnie Stoltenburg u de bijzondere parels van Aalten zien. Hij neemt u mee naar plekken waar bekende boeren, burgers en buitenlui in Aalten hebben gewoond en geleefd. Start van de route is bij de Aaltense Musea, Markt 14, Aalten. De rondleiding duurt 1,5 tot 2 uur. 20 FIETSTOCHT LANGS BAKOVENS EN TEKSTPANELEN VAN KRISTINA LEKO Grenslandmuseum, Martk1b, Dinxperlo Bij het Grenslandmuseum aan de Markt 1 in Dinxperlo kunt u gratis een routebeschrijving halen. Dit is tevens het startpunt van de route. De fietsroute leidt u langs 9 tekstpanelen die herinneren aan het leven aan de grens. Bij een backoven onderweg (Surkse Backhüs of Bakoven Klompenhouwer) wordt er nog op de traditionele manier brood gebakken. U bent welkom om te komen proeven! BROODBAKKEN OP GROOTMOEDERS WIJZE Er is vrijwel geen boerengezin dat nog zelf brood bakt, maar vroeger was dit de normale gang van zaken. Bij veel boerderijen stond een bakoven waarmee het hele gezin of zelfs de buurt van brood werd voorzien. Stichting Bewaar t Olde zet zich in voor de restauratie en het weer in gebruik nemen van historische bakovens. Broodbakken op grootmoeders wijze kan in één van de gerestaureerde takkenbosof houtovens. Tijdens open Monumentendag kunt u bij een drietal van deze bakovens deze bakactiviteit van begin tot eind bijwonen: 21 SURKSE BACKHÜS, uur (opstoken), uur (brood met koffie) Lange Fohre 2, Suderwick (D) Vanaf uur speelt bij het Backhüs de trekzakgroep De Spölluu uit Dinxperlo en omgeving Nederlandse en Duitse volksmuziekliederen. 22 BAKOVEN KLOMPENHOUWER HAHNENHUUS 10 september, uur (deeg kneden), uur (opstoken), uur (brood met koffie) Aaltenseweg 76, Dinxperlo Vanaf uur spelen bij de bakoven de Pluckermuzikanten uit Dinxperlo Nederlandse en Duitse volksmuziekliederen. 23 BAKOVEN BOERDERIJ T BOKKEL Lichtenvoordsestraatweg 72, Aalten De geschiedenis van Landgoed Het Bokkel, vroeger Buckloo genoemd, gaat terug tot het jaar Meerdere boerderijen werden toen bewoond door families Te Bokkel. Sinds 1782 wordt deze boerderij bewoond door de familie Te Paske. Op 26 maart 1943 ging als gevolg van brandbommen de monumentale boerderij en alle bijgebouwen verloren. Met uitzondering van de bakoven die een eind verderop stond. De bakoven en de bijenstal zijn in oude luister hersteld. Bakker ten Barge bakt van uur brood. Tevens verkoop van brood en koekjes. Kijk voor meer informatie over de activiteiten op en Tenzij anders vermeld zijn de monumenten en activiteiten in deze folder op 9 en/of 10 september 2017 van tot uur gratis te bezoeken.

8 Erfgoedprijs gemeente Aalten 2017 Het college van B&W van de gemeente Aalten reikt jaarlijks de Erfgoedprijs uit. In 2017 zijn 3 kandidaten genomineerd voor de prijs: Vereniging Bredevoorts Belang voor de realisatie van het Vestingpark in Bredevoort Familie Te Kloeze, theetuin t Lerinkshof in Lintelo voor de combinatie van cultuurhistorie, landschapsbeheer en toerisme. 17 Verhalenvangers van het Onderduikmuseum Markt 12 voor het vangen van verhalen over het verleden. De winnaar van de Erfgoedprijs 2017 wordt bekend gemaakt tijdens de opening van de Open Monumentendag op zaterdag Fotografie Annet Piek

Hendrickje Stoffels, Bredevoort. Iconen en. za zo. september symbolen. gemeente Aalten. Boerderij Eskes, Aalten

Hendrickje Stoffels, Bredevoort. Iconen en. za zo. september symbolen. gemeente Aalten. Boerderij Eskes, Aalten Hendrickje Stoffels, Bredevoort Iconen en za zo 10 11 september 2016 symbolen gemeente Aalten Boerderij Eskes, Aalten Dr. Jenny, Dinxperlo Open Monumentendag gemeente Aalten 10 11 september 2016 Iconen

Nadere informatie

TE KOOP. Woonboerderij gelegen aan de Akkermateweg 15 te Aalten

TE KOOP. Woonboerderij gelegen aan de Akkermateweg 15 te Aalten TE KOOP Woonboerderij gelegen aan de Akkermateweg 15 te Aalten Akkermateweg 15 te Aalten Prachtig nabij het dorp gelegen woonboerderij Nieuwheinen met hertenweide, paardenbak, paardenstalling, schuur,

Nadere informatie

Zaterdag 16 juli 2011 AALTEN Snuffelmarkten Aalten (Zie langlopende items)

Zaterdag 16 juli 2011 AALTEN Snuffelmarkten Aalten (Zie langlopende items) Vrijdag 15 juli 2011 Orgelconcerten Dorpskerk De orgelconcerten worden door verschillende organisten verzorgd op het Naberorgel in de Liboriuskerk in het centrum van Dinxperlo. Op 15 juli zit Janneke Mollenhorst

Nadere informatie

12 en 13 september 2015

12 en 13 september 2015 12 en 13 september 2015 fietsroute en bezienswaardigheden in Smallingerland 2 zaterdag 12 september Drachtster Compagnie, Rottevalle en Houtigehage hebben samen een leuk programma weten op te stellen.

Nadere informatie

OPEN MONUMENTENDAG 2019

OPEN MONUMENTENDAG 2019 OPEN MONUMENTENDAG 2019 Plekken van Plezier Zaterdag 14 september van 10.00 uur tot 17.00 uur Opening om 10.00 uur in de Wintertuin in het Cantonspark Voorwoord Tijdens Open Monumentendag staan de deuren

Nadere informatie

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Introductie Graafs Museum Het Graafs Museum is gevestigd in de Hampoort, de laatste overgebleven stadspoort van de vestingstad Grave. Een locatie die mede het verhaal

Nadere informatie

MAAK ACTIVITEITEN HET GEMEENTE AALTEN MEE! ERFGOED FESTIVAL 12 JUNI T/M 20 SEPTEMBER

MAAK ACTIVITEITEN HET GEMEENTE AALTEN MEE! ERFGOED FESTIVAL 12 JUNI T/M 20 SEPTEMBER MAAK HET MEE! ERFGOED FESTIVAL 2015 GEMEENTE 12 JUNI T/M 20 SEPTEMBER ACTIVITEITEN GEMEENTE ACTIVITEITEN GEMEENTE Fotografie: Bettina Vreeman Activiteiten 12 juni t/m 20 september 2015 GEMAAKT IN DE GEMEENTE

Nadere informatie

TE HUUR. Multifunctionele ruimte gelegen aan de Dijkstraat 58 te Aalten

TE HUUR. Multifunctionele ruimte gelegen aan de Dijkstraat 58 te Aalten TE HUUR Multifunctionele ruimte gelegen aan de Dijkstraat 58 te Aalten Dijkstraat 58 te Aalten Aan een van de hoofdontsluitingen van het winkelcentrum van Aalten staat deze multifunctionele ruimte, geschikt

Nadere informatie

Vestingstad Hulst. De omwalling en de poorten

Vestingstad Hulst. De omwalling en de poorten WSV Zelden Rust ( Aktivia nr 261) organiseert: Zaterdag mei 20?? Omloop Vestingstad Hulst Start: Reynaertcollege Gildenstraat 1 Hulst ( Zeeuws-Vlaanderen) Afstanden: 7,15,21 en 28 km. Starturen: 07.30

Nadere informatie

Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart. Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015!

Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart. Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015! Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015! 1 Laat je rondleiden in Dongen en s Gravenmoer! In de gemeente Dongen kun je heerlijk wandelen. Zelf of onder

Nadere informatie

MOLENROUTE TUBBERGEN 30 KM

MOLENROUTE TUBBERGEN 30 KM MOLENROUTE TUBBERGEN 30 KM ROUTE 33 km 20 18 Wind- en watermolens zijn verbonden met Tubbergen. Zij bepalen samen met het glooiende landschap in belangrijke mate het beeld van Twente. De molens getuigen

Nadere informatie

Over Grenzen in Gelderland

Over Grenzen in Gelderland Over Grenzen in Gelderland BELEEF HET IN DE GEMEENTE AALTEN 23 mei t/m 22 juli 2018 Actviteitenoverzicht Grensbeleving in de gemeente Aalten Van 23 mei t/m 22 juli 2018 vindt het erfgoedfestival Over Grenzen

Nadere informatie

Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016

Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016 Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016 Locatie Tijdstip Zaterdag 10 september Zondag 11 september Maastricht Kasteel Hartelstein Van 10.00 tot 17.00u Boekenmarkt en Brocantemarkt Boekenmarkt en

Nadere informatie

LAARZENPAD ZALK. ROUTE 6 km

LAARZENPAD ZALK. ROUTE 6 km LAARZENPAD ZALK ROUTE 6 km Het laarzenpad is een prachtige route die dwars door de natuur rondom Zalk loopt. Langs de IJssel, door de weilanden of over het boerenerf. Kies zelf vanaf waar en hoe u deze

Nadere informatie

Kwekerij Veelzorg: vijf generaties bollenrijkdom Zaterdag 1 september 2018 Hillegom

Kwekerij Veelzorg: vijf generaties bollenrijkdom Zaterdag 1 september 2018 Hillegom Open Monumentendag SPECIAL Kwekerij Veelzorg: vijf generaties bollenrijkdom Zaterdag 1 september 2018 Hillegom Bloembollen zijn onlos makelijk verbonden met de Nederlandse cultuur. Het kan daarom gerust

Nadere informatie

Monumenten fietsroute Nijbroek

Monumenten fietsroute Nijbroek Monumenten fietsroute Nijbroek Ter gelegenheid van de Open Monumentendag op 12 september 2015 is voor de Nijbroekse polder een speciale fietsroute samengesteld die u langs tal van rijks- en gemeentelijke

Nadere informatie

Gastenverblijf Eenink

Gastenverblijf Eenink Gastenverblijf Eenink Bed & Breakfast Verhuur ruimte voor vergaderingen, bijeenkomsten en workshops Welkom Genieten in het groene hart van de Achterhoek, ook wel de parel van Gelderland genoemd, een veelzijdig

Nadere informatie

BOEREN, BURGERS & BUITENLUI

BOEREN, BURGERS & BUITENLUI Open Monumentendag op zaterdag 09 september 2017 van 10.00 uur - 17.00 uur Gemeente BOEREN, BURGERS & BUITENLUI ALLE ACTIVITEITEN ZIJN GRATIS TOEGANKELIJK Boeren, burgers en buitenlui, dat was van oudsher

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 7 Nederland Gelderland 900m Winterswijk 42.9 (ongeveer 2:28 u.) Fietsroute 181043 2015 Falkplan BV 2 van 7 Nederland Gelderland Winterswijk 42.9 (ongeveer

Nadere informatie

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Dakkapel met uitzicht. Rand van het dorp. Hoekligging. Besloten tuin. Extra werkhoek

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Dakkapel met uitzicht. Rand van het dorp. Hoekligging. Besloten tuin. Extra werkhoek Huizen van Hoekstra & van Eck Heems Weer 5, 1151 ES Broek In Waterland Rand van het dorp Hoekligging Besloten tuin Dakkapel met uitzicht Extra werkhoek H11 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte Perceeloppervlakte

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 121668 Zwolle, Hoonhorst en Dalfsen

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 121668 Zwolle, Hoonhorst en Dalfsen Fietsroute 121668 Zwolle, Hoonhorst en Dalfsen Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats kotermeerstal Kotermeerstalpad 7701 Hardenberg Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt kotermeerstal

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 122254 Scheveningen, Den Haag en Leidschendam

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 122254 Scheveningen, Den Haag en Leidschendam Fietsroute 122254 Scheveningen, Den Haag en Leidschendam Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats de kuil Wassenaarseslag 2242 PG Wassenaar Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt de

Nadere informatie

Programma Open Monumentendag Giessenlanden zaterdag 9 september 2017 van uur Thema: Boeren, burgers en buitenlui

Programma Open Monumentendag Giessenlanden zaterdag 9 september 2017 van uur Thema: Boeren, burgers en buitenlui Programma Open Monumentendag Giessenlanden zaterdag 9 september 2017 van 10.00-16.00 uur Thema: Boeren, burgers en buitenlui De BankGiro Loterij Open Monumentendag wordt jaarlijks georganiseerd door Comité

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Sint Bernardus. Wonen Zorg Welzijn

Woonzorgcentrum. Sint Bernardus. Wonen Zorg Welzijn Woonzorgcentrum Sint Bernardus Wonen Zorg Welzijn Ieder mens telt Welkom bij woonzorgcentrum Sint Bernardus. Gelegen aan de markt van het sfeervolle boekenstadje Bredevoort. Sint Bernardus biedt een compleet

Nadere informatie

LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR

LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR ROUTE 14 km Flinke wandeling op landgoed Vilsteren, met onderweg o.a. het graf van de kluizenaar, een fraai uitzichtpunt en een kijkje achter de schermen van het beleid en

Nadere informatie

Schoolspullenpas. Heeft uw kind een Ooievaarspas? Vraag dan nu de Schoolspullenpas aan!

Schoolspullenpas. Heeft uw kind een Ooievaarspas? Vraag dan nu de Schoolspullenpas aan! Schoolspullenpas Heeft uw kind een Ooievaarspas? Vraag dan nu de Schoolspullenpas aan! Heeft u een schoolgaand kind en heeft uw kind een Ooievaarspas? Dan kunt u de Schoolspullenpas aanvragen. Hiermee

Nadere informatie

Huizen. Eikenvloer Frans massief. Vrijstaande boerderij. Vrij uitzicht. 1735 m2 eigen grond. 5 slaapkamers. Wylerbaan 21, 6561 KN Groesbeek H53 H53

Huizen. Eikenvloer Frans massief. Vrijstaande boerderij. Vrij uitzicht. 1735 m2 eigen grond. 5 slaapkamers. Wylerbaan 21, 6561 KN Groesbeek H53 H53 Huizen vanhendriks Wylerbaan 21, 6561 KN Groesbeek Vrijstaande boerderij 1735 m2 eigen grond Vrij uitzicht Eikenvloer Frans massief 5 slaapkamers H53 H53 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte Perceeloppervlakte

Nadere informatie

moderne kantoorplekken in een voormalige textielfabriek

moderne kantoorplekken in een voormalige textielfabriek moderne kantoorplekken in een voormalige textielfabriek Wat vooraf ging... De textielindustrie in Aalten kende zijn bloeiperiode aan het begin van de 20e eeuw. De familie Driessen, de oprichters van de

Nadere informatie

Omschrijving. Bezienswaardigheden. Activiteiten in deze route. Beeldenroute in Hoorn / wandelroute (5 km)

Omschrijving. Bezienswaardigheden. Activiteiten in deze route. Beeldenroute in Hoorn / wandelroute (5 km) Omschrijving Langs de kust van Hoorn staan zo n dertig beelden van verschillende Nederlandse kunstenaars/beeldhouwers. De wandeling langs de beelden start bij schouwburg Het Park en eindigt bij de oostelijke

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT

ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT Een van de mooiste marktpleinen van Brabant ligt in Oirschot. Dit marktplein is beschermd dorpsgezicht en de kastanje- en lindebomen, de gaaf bewaarde oude huizen,

Nadere informatie

Ambthuis. Hedendaags wonen met historie. Wonen Zorg Welzijn

Ambthuis. Hedendaags wonen met historie. Wonen Zorg Welzijn Ambthuis Hedendaags wonen met historie Wonen Zorg Welzijn Verzorgd wonen in historisch Bredevoort Zo lang mogelijk zelfstandig wonen, maar wel met de benodigde zorg en voorzieningen binnen handbereik.

Nadere informatie

BUITENGOED DE PANOVEN Zevenaar Beleef het Nederlands baksteen en dakpanmuseum

BUITENGOED DE PANOVEN Zevenaar Beleef het Nederlands baksteen en dakpanmuseum DE BASTEI Natuurmuseum, Nijmegen Van klei tot baksteen STIENEO Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Geschiedenis ontwikkeling baksteenindustrie in beeld BUITENGOED DE PANOVEN Zevenaar Beleef het Nederlands

Nadere informatie

Di. 1 september Boodschappen doen in Borger en bezoek RABO bank

Di. 1 september Boodschappen doen in Borger en bezoek RABO bank Programma Boodschappen PlusBus Borger Odoorn September en oktober 2015 Di. 1 september Boodschappen doen in Borger en bezoek RABO bank Met de mogelijkheid om naast de RABO bank ook de dinsdagmarkt te bezoeken.

Nadere informatie

Te koop Kasteel in departement Hérault omgeving Montpellier ,-

Te koop Kasteel in departement Hérault omgeving Montpellier ,- Te koop Kasteel in departement Hérault omgeving Montpellier 4.700.000,- Referentienummer ERB F34561927 Prijs 4.700.000,- Gebouwd in XII Algemene staat Goed Perceel van 680000m² Woonoppervlak 1700m² Ligging

Nadere informatie

Nordhornsestraat 35 Denekamp k.k.

Nordhornsestraat 35 Denekamp k.k. Nordhornsestraat 35 Denekamp 445.000 k.k. Buiten Makelaar Richard Schasfoort: Meer dan 100 jaar geleden ontworpen en gebouwd, een bijzondere sfeer en dat voel je aan alles Nordhornsestraat 35 Denekamp

Nadere informatie

HEERENWEG 46 BARSINGERHORN

HEERENWEG 46 BARSINGERHORN HEERENWEG 46 BARSINGERHORN 475.000 k.k. www.heerenweg46.nl Heerenweg 46, Barsingerhorn Landelijk, exclusief, karakteristiek en sfeervol wonen! Dit monumentale vrijstaande jaren 30 woonhuis ligt op een

Nadere informatie

Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert. View this in your browser. belangstellende,

Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert. View this  in your browser. belangstellende, Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief lezing en concert View this email in your browser Beste belangstellende, Het evenementenseizoen is weer begonnen! Vorige week hebben we een groep enthousiaste deelnemers

Nadere informatie

JAARLIJKS UITJE 7 SEPTEMBER 2019 PROGRAMMA

JAARLIJKS UITJE 7 SEPTEMBER 2019 PROGRAMMA JAARLIJKS UITJE 7 SEPTEMBER 2019 PROGRAMMA Ontdek Hanzestad Zwolle Programma U wordt opgehaald door een touringcar van Deiman Winschoten. 08.00 uur: Vertrek vanaf de parkeerplaats Hotel vd Valk Zuidbroek

Nadere informatie

Rondje Vledder. een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis

Rondje Vledder. een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis Rondje Vledder een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis 10 11 1 8 9 2 4 5 6 7 3 Het plattegrondje geeft een beeld van Vledder tussen ca. 1930 en 1940. De nummers langs de

Nadere informatie

winnaar 2015 BOERDERIJ KLEIN HOEFIJZER een klein openluchtmuseum

winnaar 2015 BOERDERIJ KLEIN HOEFIJZER een klein openluchtmuseum winnaar 2015 BOERDERIJ KLEIN HOEFIJZER een klein openluchtmuseum genomineerd voor De Wassenaarse Monumenten Prijs 2015 Dit is een uitgave ter gelegenheid van de nominatie van de Wassenaarse Monumenten

Nadere informatie

Sint Jozefhoeve. Sint Jozefstraat 60-62, 6245 LP te Eijsden. Samenvatting

Sint Jozefhoeve. Sint Jozefstraat 60-62, 6245 LP te Eijsden. Samenvatting Sint Jozefhoeve Sint Jozefstraat 60-62, 6245 LP te Eijsden Rijksweg 4 6271 AE Gulpen T 043 323 35 11 info@klemen t2.com www.klement2.com IBAN NL62 ABNA 0537 2583 88 KVK 61719765 BTW NL 854460500B01 Samenvatting

Nadere informatie

Gelselaar Beschermd Dorpsgezicht Wat betekent dat?

Gelselaar Beschermd Dorpsgezicht Wat betekent dat? Gelselaar Beschermd Dorpsgezicht Wat betekent dat? Gelselaar is aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Het is het tweede beschermde gezicht in de gemeente Berkelland. In 1972 is de Mallumse molen en de

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2022 Beleidsplan 2018-2022 Het doel van de stichting is de instandhouding van de inmiddels gerestaureerde St. Antonius molen. Restauratie en onderhoud De restauratie van de St. Antonius

Nadere informatie

We hebben regelmatig de vraag van kandidaten die in de buiten willen wonen. Maar dan wel zonder al

We hebben regelmatig de vraag van kandidaten die in de buiten willen wonen. Maar dan wel zonder al TE KOOP Nissestelle 3 te Nisse We hebben regelmatig de vraag van kandidaten die in de buiten willen wonen. Maar dan wel zonder al te veel grond en wel met een landelijk uitzicht. Welnu, deze vrijstaande

Nadere informatie

Ommetje Groot-Leyduin

Ommetje Groot-Leyduin Ommetje Groot-Leyduin Route van Landschap Noord-Holland pagina 1 / 6 Omschrijving Leyduin is gelegen in de binnenduinrand op de grens van strandwal en weilanden. Het landgoed is lange tijd in handen geweest

Nadere informatie

Leeuwenmolen. Sint Pieterstraat 29 te Maastricht Oude stadscentrum (Jekerkwartier) Samenvatting

Leeuwenmolen. Sint Pieterstraat 29 te Maastricht Oude stadscentrum (Jekerkwartier) Samenvatting Leeuwenmolen Sint Pieterstraat 29 te Maastricht Oude stadscentrum (Jekerkwartier) Samenvatting Hoe exclusief wilt u het hebben? Deze authentieke watermolen aan de Jeker is zonder twijfel een van de meest

Nadere informatie

Besprekingsverslag Commissie Cultureel Erfgoed

Besprekingsverslag Commissie Cultureel Erfgoed Besprekingsverslag Commissie Cultureel Erfgoed Betreft : Openbare vergadering Datum : 12 december 2016 Tijdstip : 14:00 uur Plaats : Gebouw Elim, Aalten Aanwezig : Dhr. Doodeheefver, dhr. Witte, dhr. De

Nadere informatie

Omschrijving. Bezienswaardigheden. Activiteiten in deze route. Beeldenroute in Hoorn / wandelroute (5 km) Het Huis Verloren Het Huis Verloren

Omschrijving. Bezienswaardigheden. Activiteiten in deze route. Beeldenroute in Hoorn / wandelroute (5 km) Het Huis Verloren Het Huis Verloren Omschrijving Langs de kust van Hoorn staan zo n dertig beelden van verschillende Nederlandse kunstenaars/beeldhouwers. De wandeling langs de beelden start bij schouwburg Het Park en eindigt bij de oostelijke

Nadere informatie

HANZESTADSWANDELING ZWOLLE

HANZESTADSWANDELING ZWOLLE HANZESTADSWANDELING ZWOLLE ROUTE 2,4 km Zwolle is één van de grotere Hanzesteden in Nederland. Met deze stadswandeling kunt u een uurtje cultuursnuiven. Ontdek de vele sporen die de Hanze heeft achtergelaten

Nadere informatie

Dag van het Kasteel 2012

Dag van het Kasteel 2012 Dag van het Kasteel 2012 wandelen rond Zeeuwse kastelen en buitenplaatsen Schouwen-Duiveland Slot Moermond, Renesse Zuid-Beveland De Hellenburg, Baarland Walcheren Westhove, Oostkapelle Zeeuws-Vlaanderen

Nadere informatie

Omschrijving. Bezienswaardigheden. Naar buiten in 's-graveland / wandelroute (17 km)

Omschrijving. Bezienswaardigheden. Naar buiten in 's-graveland / wandelroute (17 km) Omschrijving Bijzonder aan s-graveland is de concentratie van zoveel buitenplaatsen op een relatief klein rechthoekig gebied. De buitenplaatsen zijn mede bepalend voor het karakter van de hele gemeente.

Nadere informatie

Natuur en Recreatiegebied Smitsschorre

Natuur en Recreatiegebied Smitsschorre Natuur en Recreatiegebied Smitsschorre Achter de waatertoren ligt Smitsschorre. Dit binnengedijkte, laaggelegen schor dankt zijn bijnaam aan de kanaalwerken uit de zestiger jaren. In 1968 werd het Kanaal

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 0475 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Siena - Casole Val D'Elsa LUXE RESIDENTIE IN HET HART

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 1031 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Siena Heel oud kasteel te koop in de heuvels van Siena

Nadere informatie

Medwert 5 - Holwerd Vraagprijs 549.000,-- kosten koper

Medwert 5 - Holwerd Vraagprijs 549.000,-- kosten koper Medwert 5 - Holwerd Vraagprijs 549.000,-- kosten koper Omschrijving Medwert 5 - Holwerd Deze fraaie woonboerderij uit de 17de eeuw staat tussen hoog geboomte, temidden van prachtige gerestaureerde kop-hals-romp

Nadere informatie

6 ROYALE VRIJE KAVELS Creëer

6 ROYALE VRIJE KAVELS Creëer 6 ROYALE VRIJE KAVELS Creëer ORANJEWOUD UW DROOMVILLA AAN DE RAND VAN PARKLANDSCHAP ORANJEWOUD villa UW DROOM IN HET GROEN Uw droomwoning bouwen in Oranjewoud? Dat kan! Aan de Koningin Julianaweg, bij

Nadere informatie

Vrijstaande jaren dertig woning Hoog-Keppel

Vrijstaande jaren dertig woning Hoog-Keppel Vrijstaande jaren dertig woning Hoog-Keppel LANDELIJK WONEN MET WITTE RENTMEESTERS Vrijstaande jaren dertig woning met garage en tuinhuis Landelijk wonen in een prachtig dorp Burgemeester Vrijlandweg

Nadere informatie

Trouwen. in Sfeervol Meerssen

Trouwen. in Sfeervol Meerssen Trouwen in Sfeervol Meerssen Jullie hebben een bijzonder gevoel voor elkaar. Jullie willen je liefde voor elkaar bezegelen door elkaar het ja-woord te geven en hebben besloten te trouwen. Van harte proficiat!

Nadere informatie

Wandeling door Oud-Zuilen

Wandeling door Oud-Zuilen Speciaal voor bezoekers van Oud-Zuilen is er een wandelroute door het dorp uitgezet. Deze wandeling voert u langs de mooiste plekjes van Oud-Zuilen. In een tot anderhalf uur leert u de sfeer van dit prachtige

Nadere informatie

TE KOOP. Ambthuiswal 1 A K.K BC Bredevoort

TE KOOP. Ambthuiswal 1 A K.K BC Bredevoort Ambthuiswal 1 A 7126 BC Bredevoort TE KOOP 190.000 K.K. Ambthuiswal 1 A 7126 BC Bredevoort Inleiding Half vrijstaande dorpswoning met karakter Verlangt u naar sfeer en karakter? Wonen in het oude hart

Nadere informatie

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Badkamer met ligbad/ whirlpool. 1160m² eigen grond. Helft van stolpboerderij. Op loopafstand van het IJsselmeer

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Badkamer met ligbad/ whirlpool. 1160m² eigen grond. Helft van stolpboerderij. Op loopafstand van het IJsselmeer Huizen van Hoekstra & van Eck Lageweg 19 a, 1628 JS Hoorn 1160m² eigen grond Op loopafstand van het IJsselmeer Helft van stolpboerderij Badkamer met ligbad/ whirlpool Lichte living met vide H14 Kenmerken

Nadere informatie

Groepsontvangsten. Kasteel Cannenburch

Groepsontvangsten.  Kasteel Cannenburch Groepsontvangsten 2016 www.glk.nl Kasteel Cannenburch Groepsontvangsten Dé locatie in de omgeving van Apeldoorn om samen met familie, vrienden, collega s of uw vereniging een onvergetelijke dag door te

Nadere informatie

WONING BROCHURE. Gasthuisstraat 1a. Doesburg

WONING BROCHURE. Gasthuisstraat 1a. Doesburg WONING BROCHURE Gasthuisstraat 1a Doesburg Zeer geachte belangstellende Allereerst danken wij u, mede namens de eigenaar van de woning aan de Gasthuisstraat 1a te Doesburg, voor de door u getoonde interesse

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 0128 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Assisi Exclusief huis te koop in Umbrië BESCHRIJVING

Nadere informatie

TE HUUR. Schaapskooi 24 personen

TE HUUR. Schaapskooi 24 personen TE HUUR Schaapskooi 24 personen Een unieke accommodatie, wonen en slapen apart maar toch bij elkaar. De schaapskooi bestaat uit 3 woningen te weten een woon-en twee slaapgedeelten. De woningen staan haaks

Nadere informatie

Rijweg 30 te Waardenburg

Rijweg 30 te Waardenburg Rijweg 30 te Waardenburg Vraagprijs 399.000,-- k.k. Kenmerken & Locatie Vraagprijs 399.000,-- k.k. Bouwjaar ca. 1912 Soort woning Aantal kamers 7 Aantal slaapkamers 4 Inhoud woning ca. 500 m³ vrijstaande

Nadere informatie

plekken van PLEZIER Open Monumentendag september uur PROGRAMMA Gemeente Beesel

plekken van PLEZIER Open Monumentendag september uur PROGRAMMA Gemeente Beesel plekken van PLEZIER Open Monumentendag 2019 14 september 10.00-17.00 uur PROGRAMMA Gemeente Beesel Met het thema Plekken van plezier van de Open Monumentendag 2019 kun je letterlijk en figuurlijk alle

Nadere informatie

BELASTING & DOUANE MUSEUM ROTTERDAM

BELASTING & DOUANE MUSEUM ROTTERDAM BELASTING & DOUANE MUSEUM ROTTERDAM ROTTERDAM ARCHITECTUURPRIJS 203 / BELASTING & DOUANE MUSEUM ROTTERDAM Oud en nieuw in nieuwe harmonie Van alle ruimtes, deuren, trappenhuizen en kamers iets logisch,

Nadere informatie

Wandelroute over landgoed Huis te Eerbeek. Lengte: 5 km

Wandelroute over landgoed Huis te Eerbeek. Lengte: 5 km Welkom op Huis te Eerbeek Wandelroute over landgoed Huis te Eerbeek. Lengte: 5 km Landgoed Huis te Eerbeek ligt aan de rand van het Veluwse dorp Eerbeek. Centraal op het landgoed ligt het Huis te Eerbeek.

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief mei Nieuwsbrief mei 2011 Met de uitgave van een nieuwsbrief zullen we u in de toekomst regelmatig informeren over interessante activiteiten van de Historische Vereniging Den Dolder. Website Historische Vereniging

Nadere informatie

EEN DORP OP LANDGOED VILSTEREN

EEN DORP OP LANDGOED VILSTEREN EEN DORP OP LANDGOED VILSTEREN ROUTE 3,0 km Welkom op het particuliere landgoed Vilsteren, eigendom van de familie Cremers. Het dorp Vilsteren behoort ook tot het landgoed: een heel dorp op een landgoed

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 6 Nederland Utrecht Utrechtse Heuvelrug 38.4 (ongeveer 2:14 u.) Fietsroute 181401 1km 2015 Falkplan BV 2 van 6 Nederland Utrecht Utrechtse Heuvelrug 38.4 (ongeveer 2:14 u.) Fietsroute 181401 Deze

Nadere informatie

Jaarprogramma 2007 van museum Smedekinck en Oud- heidkundige Vereniging Salehem in Zelhem.

Jaarprogramma 2007 van museum Smedekinck en Oud- heidkundige Vereniging Salehem in Zelhem. Jaarprogramma 2007 van museum Smedekinck en Oudheidkundige Vereniging Salehem in Zelhem. De activiteiten zullen plaatsvinden in Museum Smedekinck aan de Pluimersdijk 5 te Zelhem, tenzij anders vermeld.

Nadere informatie

Proeven Praten Plezier

Proeven Praten Plezier Dinsdag 23 juni 2015 16.00-20.00 uur Cultureel Kwartier Museum Gouda Museumtuin Achter de Kerk Dé Goudse Netwerkbijeenkomst Proeven Praten Plezier Welkom in Gouda U bent uitgenodigd door een Goudse ondernemer

Nadere informatie

De Rosmolen te Kampen

De Rosmolen te Kampen De Rosmolen te Kampen De geschiedenis van de Rosmolen in het kort. De maalderij, hierna genoemd rosmolen, is erg oud. Uit een akte uit het jaar 1699 blijkt, dat Jan Geertsen Storm en zijn vrouw Elisabeth

Nadere informatie

Een landelijke en luxe vakantie beleeft u in Villa Villetelle!

Een landelijke en luxe vakantie beleeft u in Villa Villetelle! Een landelijke en luxe vakantie beleeft u in Villa Villetelle! Villa Villetelle 06-20059831 / 06-51068886 villavilletelle@gmail.com Meer en strand van Bujaleuf op 3 km afstand van Villa Villetelle Villa

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 6 Nederland Gelderland Barneveld 58.1 (ongeveer 3:25 u.) Fietsroute 137339 1km 2015 Falkplan BV 2 van 6 Nederland Gelderland Barneveld 58.1 (ongeveer 3:25 u.) Fietsroute 137339 In deze gevarieerde

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. De Hassinkhof. Wonen Zorg Welzijn

Woonzorgcentrum. De Hassinkhof. Wonen Zorg Welzijn Woonzorgcentrum De Hassinkhof Wonen Zorg Welzijn Ieder mens telt Welkom bij Woonzorgcentrum De Hassinkhof. Fraai gelegen, naast de kerk in de kern van Beltrum. De Hassinkhof biedt een compleet pakket aan

Nadere informatie

Trouwen. in Sfeervol Meerssen

Trouwen. in Sfeervol Meerssen Trouwen in Sfeervol Meerssen Jullie hebben een bijzonder gevoel voor elkaar. Jullie willen je liefde voor elkaar bezegelen door elkaar het ja-woord te geven en hebben besloten te trouwen. Van harte proficiat!

Nadere informatie

Groepsontvangsten. Kasteel Cannenburch.

Groepsontvangsten. Kasteel Cannenburch. Kasteel Cannenburch Groepsontvangsten 2019 www.glk.nl/cannenburch Dé locatie - centraal gelegen tussen Apeldoorn, Zwolle en Deventer - om samen met familie, vrienden, collega s of uw vereniging een onvergetelijke

Nadere informatie

BROCHURE Schapendrift 1 Orvelte

BROCHURE Schapendrift 1 Orvelte BROCHURE Schapendrift 1 Orvelte Op een prachtige plek in de historische kern van Orvelte gelegen rijksmonumentale Saksische rietgedekte woonboerderij op een ruim en besloten perceel van 945 m2. De van

Nadere informatie

Gennep - Reformatiestad Gennep is door de Community of Protestant Churches in Europe uitgeroepen tot Reformatiestad vanwege de bijzondere rol die

Gennep - Reformatiestad Gennep is door de Community of Protestant Churches in Europe uitgeroepen tot Reformatiestad vanwege de bijzondere rol die - Reformatiestad is door de Community of Protestant Churches in Europe uitgeroepen tot Reformatiestad vanwege de bijzondere rol die speelde tijdens en na de Reformatie. Ter gelegenheid van het herdenkingsjaar

Nadere informatie

Tuin van Geloven. Stadsklooster Den Haag Westeinde 101, 2512 GW Den Haag Telefoon: 070 389 50 55

Tuin van Geloven. Stadsklooster Den Haag Westeinde 101, 2512 GW Den Haag Telefoon: 070 389 50 55 Tuin van Geloven Stadsklooster met kloostertuin aan het Westeinde in Den Haag In het stadsklooster St. Jozefs Bescherming aan het Westeinde 101 in Den Haag wonen en werken al vanaf 1861 broeders van de

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 5 Nederland Gelderland Elburg 45.3 (ongeveer 2:39 u.) Fietsroute 182867 1km 2015 Falkplan BV 2 van 5 Nederland Gelderland Elburg 45.3 (ongeveer 2:39 u.) Fietsroute 182867 Falk-VVV fietskaarten, een

Nadere informatie

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Vastgesteld door het bestuur van de heemkundekring op 9 maart 2015. Wat is het Museum Zwaluws Erfgoed? Het museum Zwaluws Erfgoed is een etnografisch

Nadere informatie

voor jong en oud Zondag 20 december MAANDAG 21 december

voor jong en oud Zondag 20 december MAANDAG 21 december Programma voor jong en oud Zondag 20 december De door Bredanaars geschilderde verdwenen schilderijen Vang jouw verloren geraakte schilderij Vincent vertelt over herinneringen aan Brabant Verbeelding van

Nadere informatie

Hij moet avond aan avond bezig zijn geweest

Hij moet avond aan avond bezig zijn geweest Hij moet avond aan avond bezig zijn geweest 76 Herenhuis januari/februari 2013 Getalenteerde kunstenaar beschilderde eigen woning en winkel Decoratieschilderingen van top tot teen Eind 2013 worden twee

Nadere informatie

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Schuifpui naar de tuin. Tuin in 2013 aangelegd. Grote zolder met dakkapel. Kunststof draai-/kiepramen op 1e verdieping

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Schuifpui naar de tuin. Tuin in 2013 aangelegd. Grote zolder met dakkapel. Kunststof draai-/kiepramen op 1e verdieping Huizen van Hoekstra & van Eck Lijndraaier 93, 1625 ZP Hoorn Tuin in 2013 aangelegd Kunststof draai-/kiepramen op 1e verdieping Grote zolder met dakkapel Schuifpui naar de tuin Eengezinswoning met carport

Nadere informatie

Zakelijke ontvangsten 2016

Zakelijke ontvangsten 2016 Zakelijke ontvangsten 2016 Ontvang uw gasten eens in deze historische locatie, die al eeuwen tot verbeelding spreekt en u zeker zal inspireren. Kasteel Ammersoyen is één van de best bewaarde kastelen in

Nadere informatie

KLIMAATLOOP DEVENTER - ZUTPHEN

KLIMAATLOOP DEVENTER - ZUTPHEN KLIMAATLOOP DEVENTER - ZUTPHEN ROUTE 20 km 20 19 Welkom bij deze klimaatloop van Deventer-Colmschate naar Zutphen, speciaal gemaakt voor de klimaattop in oktober 2015 in Parijs om te kiezen voor een rechtvaardig

Nadere informatie

Nordhornsestraat 35 Denekamp 04 november 2017 Vraagprijs: ,-- k.k.

Nordhornsestraat 35 Denekamp 04 november 2017 Vraagprijs: ,-- k.k. Nordhornsestraat 35 Denekamp 04 november 2017 Vraagprijs: 545.000,-- k.k. Exterieur Makelaar Richard Schasfoort over het exterieur Meer dan 100 jaar geleden ontworpen en gebouwd, een bijzondere sfeer en

Nadere informatie

LEGELOANE 6 AUGUSTINUSGA

LEGELOANE 6 AUGUSTINUSGA LEGELOANE 6 AUGUSTINUSGA 447.500 k.k. www.legeloane6.nl Legeloane 6, Augustinusga Op een fantastisch mooie locatie in het coulisselandschap van de Friese Wouden ligt deze dromerige woonboerderij die tot

Nadere informatie

SLEYDAL FASE IV - TYPE 10

SLEYDAL FASE IV - TYPE 10 5 L A N D H U I Z E N, J A R E N 3 0 S T I J L SLEYDAL FASE IV - TYPE 10 HET NIEUWBOUWPLAN SLEYDAL TE HEEL BESTAAT UIT VERSCHILLENDE TYPEN GESCHAKELDE, HALFVRIJSTAANDE EN VRIJSTAANDE WONINGEN OP MOOIE

Nadere informatie

6Plekjes met voelbare historie

6Plekjes met voelbare historie 6Plekjes met voelbare historie Waterwegen hebben in heel veel belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis een rol gespeeld. Voor aanval en verdediging tijdens oorlogen, voor het vervoer van goederen

Nadere informatie

Dag van het Slagenland

Dag van het Slagenland Zaterdag 16 juni 2012 10.00-17.00 uur Kom het buitengebied beleven! Deelnemers ompoenenkwekerij Sanders Bloemenboerderij De Langendam Melkveehouderij Biemans & Ooievaarkenner Donks Dorpsboerderij Waspik

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 6 Nederland Utrecht Baarn 31.6 (ongeveer 1:49 u.) Fietsroute 129307 900m 2015 Falkplan BV 2 van 6 Nederland Utrecht Baarn 31.6 (ongeveer 1:49 u.) Fietsroute

Nadere informatie

Jaar verslag Korenmolen "De Hoop" anno 1641 Oude Niedorp

Jaar verslag Korenmolen De Hoop anno 1641 Oude Niedorp Jaar verslag 2015 Korenmolen "De Hoop" anno 1641 Oude Niedorp Jaarverslag 2015 Molens zijn prachtige monumenten. De gemeente Hollands Kroon heeft er twee in eigendom: de molens De Hoop in Wieringerwaard

Nadere informatie

Hommelseweg 418 Arnhem ,= k.k.

Hommelseweg 418 Arnhem ,= k.k. Hommelseweg 418 Arnhem - 265.000,= k.k. Adres gegevens Adres Hommelseweg 418 Postcode / plaats 6821 LW Arnhem Provincie Gelderland Locatiekaart Kenmerken Object gegevens Soort Appartement Type Bovenwoning

Nadere informatie