Verslag van de bijeenkomst stichting WoonMere d.d. 26 februari 2005

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag van de bijeenkomst stichting WoonMere d.d. 26 februari 2005"

Transcriptie

1 Verslag van de bijeenkomst stichting WoonMere d.d. 26 februari 2005 Aanleiding In Almere Poort, en met name in het Europakwartier worden woningen gerealiseerd voor de jongeren van Stichting WoonMere. Deze woningen worden gerealiseerd in samenwerking met Contour/Interakt en Humanitas. Humanitas heeft op dit moment feitelijk de regie over de invulling van het pakket levensloopbestendige woningen in Europakwartier. In totaal gaat het hierbij om 235 woningen. Deze woningen worden onder een specifiek programma van eisen ontwikkeld door de drie bouwconsortia. De woningen voor Stichting WoonMere worden gerealiseerd door de combinatie Groene Stad Almere, Bouwfonds en Verwelius. In deze bouwblokken worden tevens de voorzieningen gerealiseerd. Het gaat daarbij om basis voorzieningen op het gebied van zorg, maar daarnaast om tal van voorzieningen op het gebied van welzijn, sport en werk. De bedoeling is om deze gewone voorzieningen zo in te richten dat deze bruikbaar zijn voor alle bewoners van Europakwartier. Er worden zo weinig mogelijk specifieke voorzieningen gerealiseerd die alleen door een bepaalde doelgroep, bijvoorbeeld mensen met een handicap, worden gebruikt. Dat houdt in dat bij alle voorzieningen wordt gekeken in hoeverre deze aangepast zijn, makkelijk bereikbaar zijn, van goed personeel zijn voorzien en dergelijke. De voorzieningen zullen dus ook door verschillende groepen worden gebruikt. Bijvoorbeeld een dagactiviteitencentrum kan overdag gebruikt worden door Contour/Interakt, maar s avonds door de houtbewerkingsclub, de schilderclub o.i.d. Maar ook de school kan hiervan gebruik maken. Er wordt dus naar maximale menging gestreefd,zonder de specifieke behoefte van verschillende groepen uit het oog te verliezen. Betrokkenheid WoonMere Aan de orde komt de vraag hoe de Stichting WoonMere nog betrokken blijft bij de ontwikkeling. Men hecht er zeer aan de kleinschaligheid van het initiatief te behouden en ook daadwerkelijk een rol te blijven spelen bij de ontwikkeling en de realisering van het project. Humanitas/Groene Stad Almere gaan er vanuit dat de Stichting WoonMere steeds betrokken zal worden bij keuzes die gemaakt worden bij de ontwikkeling, maar ook straks een rol houden wanneer het project is gerealiseerd. Deze bijeenkomst is bedoeld om een goed beeld te krijgen van de wensen, verwachtingen die men heeft. Ook zal aan de orde komen waar men zorgen over heeft. De inventarisatie Simone Volbeda en Kitty Stolteborg leggen uit hoe de bijeenkomst in zijn werk gaat. Met behulp van gekleurde kaartjes en stickers geven de deelnemers aan wat men belangrijk vindt. Er wordt gescoord op de volgende deelgebieden: zorg, de woning, de buurt, gezamenlijke activiteiten, zelfstandigheid, veiligheid. De zorgen die geinventariseerd worden liggen op het vlak van: veiligheid, de zorg, isolement en inzet ouders.

2 In de bijlage staan de verschillende kernwoorden die de deelnemers hebben gebruikt. Steeds is aangegeven hoe belangrijk men de onderwerpen vindt. Nadat de keuze van de kernbegrippen was uitgevoerd, kon men aangeven welke van de hoofdgroepen meer of minder belangrijk werd gevonden. Na elke fase werd gepraat over de kernbegrippen. Hieronder volgt een samenvatting van de genoemde punten. Allereerst worden de wensen beschreven en vervolgens de zorgen die deelnemers aangeven Kwaliteit van de zorg Duidelijk was dat de zorg, de kwaliteit en de beschikbaarheid, een zeer belangrijk thema was. Zowel bij de wensen als de zorgen kwam dit naar voren. Genoemd werd ook dat men het belangrijk vond dat invloed uitgeoefend zou kunnen worden op het aanbod. Tegelijkertijd werd ook meerdere keren genoemd dat de ouders er vanuit gaan dat de jongeren elkaar zelf ook gaan helpen en ondersteunen in het zelfstandig wonen. Hierbij werd nog opgemerkt dat er veel verschil zit in de mate waarin de jongeren nu al zelfstandig zijn. Het is een onderwerp van alter om goed te kijken welke woonvorm de beste keuze is. Hierbij werd opgemerkt dat ook dat in fases zou kunnen gaan, dus in het begin meer begeleiding en meer samen en later meer zelfstandigheid. Ook de behoefte aan zorg verschilt erg. Het beweegt zich van totaal zorgafhankelijk tot een behoefte aan sturing op afstand. Ook hecht men aan een goede samenwerking en sfeer tussen de hulpverleners en een goede relatie tussen hulpverleners en bewoners. De woning In de woning zelf dienen alle voorzieningen gericht te zijn op gebruik door iemand met een handicap. Daarnaast is het nodig dat bewoners ook bij elkaar op bezoek kunnen komen. Dit is vooral gericht op de inrichting van de openbare ruimte. Naast de voorzieningen op individueel niveau wenst men voorzieningen voor gezamenlijk gebruik: huiskamer, keuken e.d. Het spreekt vanzelf dat met name de inrichting van de badkamer en de keuken veel aandacht vraagt. De omgeving De openbare ruimte moet geschikt zijn voor rolstoelers en mensen die moeilijk ter been zijn. Daarnaast is veiligheid (verkeers- en sociale veiligheid) erg belangrijk. De verschillende voorzieningen dienen bereikbaar en beschikbaar te zijn. Dus niet alleen winkels buiten de wijk. Er worden voorzieningen genoemd als: sport en recreatie, winkels e.d. Zelfstandigheid De zelfstandigheid is een belangrijk thema. De jongeren zoeken een woonomgeving waarin zij langdurig zelfstandig kunnen wonen. Hierbij is het leren van zelfstandgheid van groot belangrijk. Het gaat om nog erg jonge mensen, die bovendien in een kwetsbare situatie verkeren. Ondersteuning daarbij is belangrijk, maar ook het bieden van een stimulerende en niet een betuttelende omgeving. Er is een mate van vrijheid nodig om zelf keuzes te maken, anderzijds is er behoefte aan het bieden van een geborgen en veilige omgeving. Het aanbieden van werk en andere activiteiten vormt daarbij een belangrijk instrument.

3 Ook wordt aangegeven dat een cursus: hoe word ik zelfstandig en een goede begeleiding zeker in de beginfase belangrijk zijn. De zorgen De zorgen die men zich nu maakt liggen zoals gezegd ook vooral op het gebied van de beschikbaarheid en kwaliteit van de zorg op korte en lange termijn. Het gaat om een groep die altijd in een lage inkomensklasse zal vallen. Woonlasten en bijzondere kosten op het gebied van zorg en dienstverlening zullen zwaar drukken op de (beperkte) inkomsten. Het is voor deze groep moeilijk om te verhuizen, dus zij blijven lange tijd afhankelijk van de omgeving. Ook wordt aangegeven dat er nog zorgen zijn over de mate van zelfstandigheid, zijn de jongeren in staat om zelf zorg te vragen en toezicht te houden op de kwaliteit en voldoende beschikbaarheid daarvan. De ouders geven aan zich ook zorgen te maken over hun inzet. In hoeverre blijven zij te zeer betrokken en blijft de druk nog teveel bij hen liggen. Daarnaast zijn zij ook beducht voor het gebrek aan inspraak, dat het project wordt overgenomen of om economische redenen te grootschalig wordt gemaakt. Algemeen Er zijn ook nog wat algemene opmerkingen gemaakt. Aangegeven werd dat het belangrijk is dat de deskundigheid van De Trappenberg zeker in de beginfase nodig zal blijven. Vooral ook omdat veel van de kinderen daar de laatste jaren zijn begeleid. Vervolgtraject De uitkomsten uit de bijeenkomst worden meegenomen bij de verdere ontwikkeling van het plan. Samen met Contour/Interakt zal gekeken worden naar de voorzieningen en de woningen. In de voorbereiding wordt ook nog een bijeenkomst gepland met de jongeren zelf. Deze bijeenkomst vindt plaats zonder de ouders. Aan de jongeren worden dezelfde keuzes voorgelegd. Bij deze bijeenkomst zullen ook ervaringsdeskundigen worden uitgenodigd. Met name het onderdeel van zorg zal nog eens uitgebreid aan de orde komen. Het gaat dan vooral om het verderen uitwerken van de begrippen: kwaliteit, bejegening, zorg op maat e.d. Ook zal later aan de orde komen hoe de medezeggenschap van de ouders en de jongeren zelf structureel kan worden vormgegeven. Bijlage: kernbegrippen ZORG..12x zeer belangrijk.1x belangrijk Medische hulp in naaste omgeving (3x) Gezondheidscentrum Begeleiding bij aanwezigheid cliënten (2) 24 uurs zorg (2x) Nachtzorg/slaapwacht Zelfkeuze in zorg Winkels dichtbij Goede samenwerking met zorgleverancier (24 u. per dag) Mantelzorg (ouders)

4 DE WONING ZELF.7x zeer belangrijk..5x belangrijk Veilig Eigen woning, met woonkamer, slaapkamer, badkamer, keuken, berging (2x) Logeerkamer(s) in complex (4x) PC met internetaansluiting op de kamer (2x) Aparte (eigen) slaapkamer (2x) Aparte sanitaire voorzieningen (3x) Goede toegankelijkheid en ruimte voor rolstoelen (3x) Berging en oplaadstations voor scootmobielen/rolstoelen (2x) Tillift, met rail aan plafond Gezamenlijke keuken Gezamenlijke huiskamer (2x) Gezamenlijke tuin Gezamenlijke eetkamer Gezamenlijke recreatieruimte Brede overdekte galerij Parkeerruimte Domotica in iedere woning (2x) Schoonmaakservice Ruime badkamer/woonruimte (3x) Mogelijkheid zelfstandig te kunnen koken Praktisch ingerichte, aangepaste keuken (2x) Sfeervolle woonsituatie VOORZIENINGEN IN DE BUURT.9x belangrijk 9x minder belangrijk Openbaar vervoer dichtbij (6x) Winkels in de buurt (3x) Sociale voorzieningen in de buurt (2x) Recreatievoorzieningen (2x) Werkgelegenheid GEZ. VOORZIENINGEN.2x zeer belangrijk.6x belangrijk 7x minder belangrijk Overdekte passage/galerij Rolstoelvriendelijke huisvesting en omgeving Naast eigen woning gezamenlijke ruimte(s) (2x) Woonvoorziening van maximaal 6 personen met gezamenlijke huiskamer/recreatieruimte Gezamenlijke tuin en/of balkon

5 SAMEN.5x zeer belangrijk 5x belangrijk 6x minder belangrijk Stimulatie tot gezamenlijke activiteiten bij jongeren Aandacht vanuit begeleiding voor onderling contact van bewoners Mogelijkheid tot integratie Activiteitencentrum/dagbesteding Werkgelegenheid Recreatiemogelijkheid zowel binnen- als buitenshuis ZELFSTANDIGHEID/VEILIGHEID.6x zeer belangrijk.6x belangrijk.3x minder belangrijk Sociale controle Keuzevrijheid t.a.v. met of zonder hulp uitgaan, tijden van slapen en opstaan, gezamenlijk eten of buitenshuis (2) Zo zelfstandig mogelijk wonen Mogelijkheid zelf te koken In hoge mate behoefte aan geborgenheid en veiligheidsgevoel Vrijheid Ruimte voor eigen inbreng in leefpatroon Zelf woning inrichten Onderlinge hulpketen ZORGEN OM DE ZORG (schets een doem scenario) ISOLEMENT Vereenzaming/isolement (6x) Onveiligheid Communicatieproblemen Heimwee Verwaarlozing (van zichzelf) Zal hij/zij gelukkig zijn? KWALITEIT VAN DE ZORG Slechte zorg (3x) Geen persoonsgerichte zorg Sterke wisseling personeel Het niet opmerken van belemmering en/of angsten Niet durven vragen om hulp aan nieuwe of vreemde hulpverlener Te weinig eten/drinken Slechte communicatie tussen cliënt en hulpverlener Wel/niet vertouwen van hulpverleners Beschikbaarheid hulp (3x) Dagopvang bij ziekte

6 VEILIGHEID/DISCRIMINATIE Veiligheid (2x) Discriminatie uit de buurt INZET OUDERS Geen inspraak ouders Verlies greep op project Project te groot/ teveel huizen Ouders wordt teveel hulp gevraagd Naast de ouders waren aanwezig: Elly Dumond, voorzitter WoonMere Kitty Stolteborg, Simone Volbeda, gespreksleiders Maria Zaal, begeleider WoonMere

Diversiteit is onze kracht

Diversiteit is onze kracht Stichting WoonMere Algemeen Secretariaat: Sportmark 77 1355 KE ALMERE T 036 5470990 F 036 5470991 woonmere@planet.nl Diversiteit is onze kracht Een rapport over de mogelijkheid om een woonproject voor

Nadere informatie

Het BarbaraHoes. Kleinschalige woonvorm voor ouderen met dementie

Het BarbaraHoes. Kleinschalige woonvorm voor ouderen met dementie Het BarbaraHoes Kleinschalige woonvorm voor ouderen met dementie Het BarbaraHoes Wonen in een groepswoning Het dagelijks leven in het BarbaraHoes benadert zoveel mogelijk een gewone thuissituatie. Bewoners

Nadere informatie

Het resultaat is meer dan de som der deler

Het resultaat is meer dan de som der deler Stichting WoonMere Algemeen Secretariaat: Sportmark 77 1355 KE ALMERE T 036 5470990 F 036 5470991 woonmere@planet.nl Datum 18 mei 2006 Kenmerk 20060518 Definitief Auteur Paul Offerman Legitimatie Bestuur

Nadere informatie

Algemene vragen. Informatie over uw soort initiatief

Algemene vragen. Informatie over uw soort initiatief Algemene vragen Naam wooninitiatief Adres PC en Woonplaats Telefoon Naam contactpersoon voor deze vragenlijst: Mailadres: Website: KvK-nummer Informatie over uw soort initiatief 1 Bent u een: kleinschalige

Nadere informatie

Carintreggeland Huis Bellinckborg Hengelo

Carintreggeland Huis Bellinckborg Hengelo Verzorgd Als Thuis Carintreggeland Huis Bellinckborg Hengelo 2 Welkom! Prettig wonen is u thuis voelen. Met de spullen waar u aan gehecht bent, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving,

Nadere informatie

Ouder worden in Maassluis

Ouder worden in Maassluis Ouder worden in Maassluis Samenvatting discussiebijeenkomsten Ouderen ten behoeve van de Heroriëntatie van het ouderenbeleid in de gemeente Maassluis. Sector Welzijn Juli 2003 Voorwoord Nederland vergrijst

Nadere informatie

Achterliggende informatiebehoefte bij de meest genoemde thema s per cliëntgroep

Achterliggende informatiebehoefte bij de meest genoemde thema s per cliëntgroep NAH (Mensen met niet aangeboren hersen letsel) Deskundigheid van medewerker Kwaliteit van medewerkers en organisatie Bejegening Hoe is de sfeer op de locatie? Hoe wordt er met me omgegaan, wordt er naar

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting AVE

Beleidsplan Stichting AVE Beleidsplan 2014-2017 Stichting AVE Alleen dan wanneer zich de opgave van de ganse gemeenschap in de ziel van het individu spiegelt, zal elkeen in zijn initiatief aangespoord worden en zal zijn kracht

Nadere informatie

De Berkhof. Wonen Welzijn Zorg. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen

De Berkhof. Wonen Welzijn Zorg. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen De Berkhof Dagcentrum Woonzorgcentrum Groepswonen Wonen Welzijn Zorg Welkom in De Berkhof Nabij het centrum van Winterswijk en landelijk gelegen door het aangrenzende park ligt woonzorgcentrum De Berkhof.

Nadere informatie

Carintreggeland Huis Eltheto Rijssen

Carintreggeland Huis Eltheto Rijssen Verzorgd Als Thuis Carintreggeland Huis Eltheto Rijssen 2 Welkom! Prettig wonen is u thuis voelen. Met de spullen waar u zich aan hecht, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving, waar alles

Nadere informatie

10 DECEMBER 2014 www.noorderhavenzutphen.nl

10 DECEMBER 2014 www.noorderhavenzutphen.nl Verslag workshop NOORDERHAVEN VELD 10 10 DECEMBER 2014 www.noorderhavenzutphen.nl Op woensdagavond 10 december is de eerste bijeenkomst voor Veld 10, aan de haven geweest. Op deze avond zijn zo n 140 geïnteresseerden

Nadere informatie

Wonen in Hof t Seijs. Verpleegunit. Zorgstroom.nl

Wonen in Hof t Seijs. Verpleegunit. Zorgstroom.nl Wonen in Hof t Seijs Verpleegunit Zorghotel Zelfstandig wonen Zorgstroom.nl In de Griffioenstraat in Middelburg, middenin de wijk de Griffioen, vindt u Hof t Seijs, de nieuwe locatie van Zorgstroom waar

Nadere informatie

Bouwen aan een thuis Evaluatieonderzoek huisvesting kleinschalig wonen voor dementerenden

Bouwen aan een thuis Evaluatieonderzoek huisvesting kleinschalig wonen voor dementerenden Bouwen aan een thuis Evaluatieonderzoek huisvesting kleinschalig wonen voor dementerenden Ine van Liempd, bureau AKTA Onderzoek verricht door: Ine van Liempd en Ed Hoekstra, AKTA Annegreet Jans en Leonie

Nadere informatie

Carinova. Woonzorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl

Carinova. Woonzorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl Carinova Woonzorg Vertrouwd dichtbij www.carinova.nl Wonen met zorg Carinova Woonzorg biedt wonen en zorg in zes woon- zorgcentra en twee verpleeghuizen. De woon- zorgcentra zijn Park Braband, De Diessenplas,

Nadere informatie

Stichting De Bastide. Programma van Eisen. Versie 1.1. Corné Simons. april 2008

Stichting De Bastide. Programma van Eisen. Versie 1.1. Corné Simons. april 2008 Stichting De Bastide Programma van Eisen Versie 1.1 Corné Simons 08 april 2008 Inleiding Dit is het Programma van Eisen dat de Stichting De Bastide Eindhoven hanteert met uitgangspunten voor de gewenste

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Nieuwbouw St. Elisabeth. 1 en 2 december 2010

Informatiebijeenkomst Nieuwbouw St. Elisabeth. 1 en 2 december 2010 Informatiebijeenkomst Nieuwbouw St. Elisabeth 1 en 2 december 2010 1 Wat eraan vooraf ging Sinds jaren de wens om de situatie te verbeteren Maar wat is een verstandige keuze nieuw bouwen of renoveren Politieke

Nadere informatie

wegwijzer 1 wonen & veiligheid wegwijzer wonen en veiligheid

wegwijzer 1 wonen & veiligheid wegwijzer wonen en veiligheid wegwijzer 1 wonen & veiligheid 1 wegwijzers zorg & ondersteuning voor ouderen met een verstandelijke beperking De wegwijzers van KansPlus/VraagRaak geven inzicht in de zorg en ondersteuning voor ouder

Nadere informatie

Hoe waarderen cliënten het wonen in de Domselaer? Uitkomsten van het onderzoek onder bewoners na één jaar wonen in de Domselaer.

Hoe waarderen cliënten het wonen in de Domselaer? Uitkomsten van het onderzoek onder bewoners na één jaar wonen in de Domselaer. Hoe waarderen cliënten het wonen in de Domselaer? Uitkomsten van het onderzoek onder bewoners na één jaar wonen in de Domselaer. Onderzoek in opdracht van Evert Bod, teammanager Domselaerstraat Uitvoering

Nadere informatie

Zorgplan. Wonen / Dagbesteding / Stage en Vrijetijdsbesteding in Hardinxveld-Giessendam ten behoeve van verstandelijk en of meervoudig beperkten

Zorgplan. Wonen / Dagbesteding / Stage en Vrijetijdsbesteding in Hardinxveld-Giessendam ten behoeve van verstandelijk en of meervoudig beperkten Zorgplan Wonen / Dagbesteding / Stage en Vrijetijdsbesteding in Hardinxveld-Giessendam ten behoeve van verstandelijk en of meervoudig beperkten Visie op zorg De zorg voor mensen met een beperking is ambachtelijk

Nadere informatie

Goed wonen voor iedereen

Goed wonen voor iedereen Goed wonen voor iedereen dus ook voor mensen met een beperking kiezen voelen gebruiken Iedereen heeft recht op goed wonen. Kiezen Zelf kunnen kiezen waar en met wie je woont Gebruiken Gebruik kunnen maken

Nadere informatie

Wonen en leven zoals u dat wenst

Wonen en leven zoals u dat wenst Wonen en leven zoals u dat wenst Veilig oud worden in uw nieuwe thuis, omringd door liefdevolle mensen Uw levensgeluk: onze missie Wij vinden dat zorg voor ouderen met een dementie anders moet en kan.

Nadere informatie

Koopsom 99.500,- k.k.

Koopsom 99.500,- k.k. Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze woninginformatie. Makelaarskantoor

Nadere informatie

Zonder zorgen, met zorg omgeven

Zonder zorgen, met zorg omgeven Zonder zorgen, met zorg omgeven Polder Résidence Kleinschalig woonzorgcomplex voor dementerenden Stoomweg 62, 1764 ND Breezand tel: 0223-860154 Jennifer Hofmeijer mobiel: 06 41321779 www.polderresidence.nl

Nadere informatie

Uitnodiging. Voor informatiebijeenkomsten over: Academie Laerhuis op Gezondheidspark in Hengelo (Ov)

Uitnodiging. Voor informatiebijeenkomsten over: Academie Laerhuis op Gezondheidspark in Hengelo (Ov) Uitnodiging Voor informatiebijeenkomsten over: Academie Laerhuis op Gezondheidspark in Hengelo (Ov) Academie Laerhuis is een (nog op te richten) ontwikkelingscentrum voor jongeren met een functiebeperking.

Nadere informatie

Wonen met zorg op maat. Oog voor wat telt

Wonen met zorg op maat. Oog voor wat telt Wonen met zorg op maat Oog voor wat telt In 1918 werd de Vereniging Ons Thuis opgericht, die tot doel had ouden van dagen van alle gezindten met beperkte middelen gelegenheid te geven tot samenwoning in

Nadere informatie

Stegemanhof. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Woonzorgcentrum. Appartementen te huur. Verpleeghuiszorg in eigen appartement

Stegemanhof. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Woonzorgcentrum. Appartementen te huur. Verpleeghuiszorg in eigen appartement Stegemanhof Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuiszorg in eigen appartement Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in Stegemanhof Op loopafstand van het centrum van Aalten ligt Stegemanhof.

Nadere informatie

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Centrale Ligging. Keuken met inbouwapparatuur. Erfpacht canon afgekocht tot 2039. Lichte Woonkamer.

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Centrale Ligging. Keuken met inbouwapparatuur. Erfpacht canon afgekocht tot 2039. Lichte Woonkamer. Huizen van Hoekstra & van Eck Reizigersweg 73 1, 1033 WE Amsterdam Centrale Ligging Lichte Woonkamer Erfpacht canon afgekocht tot 2039 Keuken met inbouwapparatuur Zonnig Balkon H16 Kenmerken Soort Kamers

Nadere informatie

BELLINCKBORG HENGELO

BELLINCKBORG HENGELO carintreggeland huis BELLINCKBORG HENGELO Een warme sfeer in een modern jasje. Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving

Nadere informatie

Zo ja, de volgende personen (met naam organisatie) waren daarbij betrokken:

Zo ja, de volgende personen (met naam organisatie) waren daarbij betrokken: WERKFORMULIER Datum: Adres groepswoning: Zorgorganisatie: Invuller: Dit is een gezamenlijk ingevulde lijst: ja/nee Zo ja, de volgende personen (met naam organisatie) waren daarbij betrokken: Afspraken

Nadere informatie

De Morgenster. Een nieuwe zorgleefgemeenschap in t Blauwbörgje. Morgenster.notitie.versie 30 januari 2013 1

De Morgenster. Een nieuwe zorgleefgemeenschap in t Blauwbörgje. Morgenster.notitie.versie 30 januari 2013 1 De Morgenster Een nieuwe zorgleefgemeenschap in t Blauwbörgje Morgenster.notitie.versie 30 januari 2013 1 Inleiding Er is in Groningen en omgeving behoefte gebleken aan diverse woongroepen voor mensen

Nadere informatie

Het huis van je leven. Het Bosje. in het hart van Elst

Het huis van je leven. Het Bosje. in het hart van Elst Het huis van je leven Het Bosje Nieuwe levensloopbestendige woningen in het hart van Elst Een leven lang lekker wonen Een levensloopbestendig huis ziet er op het oog niet zo heel anders uit als een traditionele

Nadere informatie

Zorgprofiel-Productenboek Lichamelijk Gehandicapten (LG)

Zorgprofiel-Productenboek Lichamelijk Gehandicapten (LG) Zorgprofiel-Productenboek Lichamelijk Gehandicapten (LG) Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor mensen met een verstandelijke beperking en een lichamelijke handicap. Een zorgprofiel is een manier

Nadere informatie

ASVZ heeft afgesproken goede zorg te willen leveren. Deze zorg kan goed of soms minder goed zijn. Dit noemen we de kwaliteit van de zorg.

ASVZ heeft afgesproken goede zorg te willen leveren. Deze zorg kan goed of soms minder goed zijn. Dit noemen we de kwaliteit van de zorg. Kwaliteit bij ASVZ Kwaliteit bij ASVZ. Gewoon leven, dat willen we allemaal. Maar soms heb je daar hulp bij nodig. ASVZ wil hier graag bij helpen. Door bijvoorbeeld goed naar jou te luisteren probeert

Nadere informatie

individuele leertrajecten

individuele leertrajecten Doelstelling project Academie Laerhuis Oprichting van een educatie- en ontwikkelingsacademie voor jongeren vanaf 18 jaar met een functiebeperking. Het doel van Academie Laerhuis is het bevorderen van de

Nadere informatie

carintreggeland huis Anholtskamp Markelo

carintreggeland huis Anholtskamp Markelo carintreggeland huis Anholtskamp Markelo Een warme sfeer met een lokale knipoog Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving

Nadere informatie

c A r i n T r E g g E L A n d h u i s TiTus BrAndsMAhOf A L M E LO

c A r i n T r E g g E L A n d h u i s TiTus BrAndsMAhOf A L M E LO carintreggeland huis Titus Brandsmahof ALMELO Thuis in een veilige en moderne omgeving Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving

Nadere informatie

Wonen in De IJsvogel

Wonen in De IJsvogel Wonen in De IJsvogel Inhoud Wonen in De IJsvogel 3 In vertrouwde handen 3 Verzorgd wonen 4 Huishouden, maaltijden en was Welzijnsactiviteiten Aanmelding verzorgd wonen Beschermd wonen 6 Woongroep Wonen,

Nadere informatie

Bewonerspanel Woonvormen

Bewonerspanel Woonvormen Interne Bedrijven, Gemeente Utrecht onderzoek@utrecht.nl / 030 286 1350 www.utrecht.nl/onderzoek Bewonerspanel Woonvormen Extra ruimte is belangrijkste wens voor toekomstige woning Bijna de helft van de

Nadere informatie

Jouw thuis vind je bij Daelzicht

Jouw thuis vind je bij Daelzicht Jouw thuis vind je bij Daelzicht Kijk voor de mogelijkheden en het complete woningaanbod op onze nieuwe woonsite www.daelzicht.nl/wonen en zoek de woning die bij jou past. Kennismaken met wonen Wonen bij

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2018

Beleidsplan 2014-2018 Beleidsplan 2014-2018 (versie 20 oktober 2014) INLEIDING Wooninitiatief Plu-S is een stichting waarvan het bestuur wordt gevormd door ouders of de wettelijke vertegenwoordigers van mensen met een beperking.

Nadere informatie

Hulp bij de keuze van een verpleeghuis of andere woonvorm

Hulp bij de keuze van een verpleeghuis of andere woonvorm Checklist oriëntatie woonvormen INFORMATIEBLAD behorend bij Van thuis naar verpleeghuis; ondersteuning van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Handreiking voor zorgverleners (Groenewoud & de Lange

Nadere informatie

Sociotherapeutische leefmilieus. Zorg in een passende leefomgeving

Sociotherapeutische leefmilieus. Zorg in een passende leefomgeving Sociotherapeutische leefmilieus Zorg in een passende leefomgeving 1 Sociotherapeutische leefmilieus Als uw gezondheidsproblemen toenemen en thuis wonen niet meer mogelijk is, biedt Polderburen u alle hulp

Nadere informatie

Inleiding Aan de rand van een woonwijk, ergens in Nederland, ligt tussen de huizen een groepje bijzondere woningen. Hier gebouwd vanwege de rust, het

Inleiding Aan de rand van een woonwijk, ergens in Nederland, ligt tussen de huizen een groepje bijzondere woningen. Hier gebouwd vanwege de rust, het Inleiding Aan de rand van een woonwijk, ergens in Nederland, ligt tussen de huizen een groepje bijzondere woningen. Hier gebouwd vanwege de rust, het groen en de zuivere lucht. De bewoners zijn erg gesteld

Nadere informatie

Zideris Rhenen Sluis 3, 4, 5 & 6 Cuneraweg 12 3911 RN Rhenen

Zideris Rhenen Sluis 3, 4, 5 & 6 Cuneraweg 12 3911 RN Rhenen Ga naar: Groepsprofiel Sluis 4 Groepsprofiel Sluis 6 Multifunctionele ruimte Sluis 5 Omschrijving Groepsprofiel Sluis 3 Zideris Rhenen Sluis 3, 4, 5 & 6 Cuneraweg 12 3911 RN Rhenen Binnen Sluis 3 wonen

Nadere informatie

VOORLOPIG VOORSTEL Inkoop Beschermd Wonen en Opvang

VOORLOPIG VOORSTEL Inkoop Beschermd Wonen en Opvang VOORLOPIG VOORSTEL Inkoop Beschermd Wonen en Opvang De intentieovereenkomst ten behoeve van de dienstverlening voor Beschermd Wonen en Opvang kan leiden tot deelovereenkomsten rondom nieuwe producten,

Nadere informatie

ZO GEWOON MOGELIJK ZORGVISIE FRANKELANDGROEP

ZO GEWOON MOGELIJK ZORGVISIE FRANKELANDGROEP ZO GEWOON MOGELIJK ZORGVISIE FRANKELANDGROEP Laat mij doen met eigen vuur, wat ik verkies zoolang ik duur Willem Elsschot Zorgvisie: Zo gewoon mogelijk De Frankelandgroep vindt het van groot belang dat

Nadere informatie

wijswonen bottom-up > stedenbouw > architectuur

wijswonen bottom-up > stedenbouw > architectuur wijswonen bottom-up > stedenbouw > architectuur WijsWonen is een initiatief om in Apeldoorn een eigentijds collectief wooncomplex te realiseren. Niet alleen op financieel, maar ook op sociaal gebied is

Nadere informatie

Basisarrangement LG3

Basisarrangement LG3 Basisarrangement LG3 Lichamelijk gehandicapt Wonen met enige begeleiding en verzorging CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 3 (ZZP LG3) Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden basisarrangement LG3 Dit basisarrangement

Nadere informatie

Woon-zorgprojecten Visualiseren van wensen

Woon-zorgprojecten Visualiseren van wensen 10-04-2017 (JH) Op 4 juni 2015 heeft het college motie M39 Stimuleer woon-zorg initiatieven in Utrecht overgenomen. In de motie wordt het college verzocht om samen met ACO, COSBO-stad, SOLGU, Attifa Zorg

Nadere informatie

SAMENVATTING Bijeenkomst cliënten en verwanten Gehandicaptenzorg 2016

SAMENVATTING Bijeenkomst cliënten en verwanten Gehandicaptenzorg 2016 CLIENTVERSIE SAMENVATTING Bijeenkomst cliënten en verwanten Gehandicaptenzorg 2016 Cliëntentafels Workshop 1 Jouw zorg is maatwerk VRAAG Wat is voor jou een goed voorbeeld van maatwerk? Zoeken naar een

Nadere informatie

Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen. De Halte. Tijdelijke herstelplek in een huiselijke leefomgeving. Algemene informatie >>

Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen. De Halte. Tijdelijke herstelplek in een huiselijke leefomgeving. Algemene informatie >> Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen De Halte Tijdelijke herstelplek in een huiselijke leefomgeving Algemene informatie >> Gasten van De Halte kunnen zichzelf sterker maken met steun van

Nadere informatie

Kleinschalig wonen Het Zonnehof Bovenkerk

Kleinschalig wonen Het Zonnehof Bovenkerk zonnehuisgroep amstelland Kleinschalig wonen Mijn man voelt zich echt thuis. Hij heeft zijn eigen kamer, maar brengt veel tijd door in de gezellige huiskamer met de andere bewoners. Elke dag helpt hij

Nadere informatie

Buurtscan publieke ruimte: op naar een levensloopbestendige openbare ruimte

Buurtscan publieke ruimte: op naar een levensloopbestendige openbare ruimte Buurtscan publieke ruimte: op naar een levensloopbestendige openbare ruimte Hoe zorgvriendelijk en levensloopbestendig zijn de wijken en buurten in uw gemeente? In hoeverre zijn de voorzieningen en de

Nadere informatie

Thuvine.

Thuvine. Thuvine www.pleyade.nl Van een kort praatje tot een diepgaand gesprek; Pleyade koestert ieder contact. Welkom bij Thuvine, welkom bij Pleyade Bij Thuvine bieden we liefdevolle zorg en ondersteuning aan

Nadere informatie

Huizen van. Hoekstra & van Eck. Stentorstraat 63 C, 1035 XC Amsterdam. Kindvriendelijk. Nieuwe woning. Ruimte. Privacy. Amsterdam Noord H16

Huizen van. Hoekstra & van Eck. Stentorstraat 63 C, 1035 XC Amsterdam. Kindvriendelijk. Nieuwe woning. Ruimte. Privacy. Amsterdam Noord H16 Huizen van Hoekstra & van Eck Stentorstraat 63 C, 1035 XC Amsterdam Kindvriendelijk Nieuwe woning Ruimte Privacy Amsterdam Noord H16 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte Perceeloppervlakte Inhoud

Nadere informatie

Belanghoudersbijeenkomst

Belanghoudersbijeenkomst V e r s l a g Belanghoudersbijeenkomst Donderdag 17 november was u met ruim 30 andere genodigden aanwezig bij de belanghoudersbijeenkomst van Woningstichting Bergh. Een bijeenkomst waarbij wij graag twee

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Humanitas Hengelo

Woonzorgcentrum Humanitas Hengelo Woonzorgcentrum Humanitas Hengelo 2 Welkom! Prettig wonen is je thuis voelen. Met de spullen waar u aan hecht, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving, waar alles aanwezig is om zo zelfstandig

Nadere informatie

Zorgprofielen Productenboek

Zorgprofielen Productenboek Zorgprofielen Productenboek Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor mensen met een verstandelijke beperking Amerpoort biedt woonproducten aan voor alle zes zorgprofielen voor mensen met een verstandelijke

Nadere informatie

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen!

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Samenvatting ondernemingsplan Samenvatting ondernemingsplan Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Dat is

Nadere informatie

c A R i n T R E G G E L A n D h u i S DE STOEVELAAR G O O R

c A R i n T R E G G E L A n D h u i S DE STOEVELAAR G O O R carintreggeland huis DE STOEVELAAR GOOR Aan de rand van Goor, met uitzicht over het Twentse landschap. Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige

Nadere informatie

WONEN, REVALIDEREN, DAGBEHANDELING EN DAGVERZORGING IN Zonnehuis Oostergast Zuidhorn

WONEN, REVALIDEREN, DAGBEHANDELING EN DAGVERZORGING IN Zonnehuis Oostergast Zuidhorn WONEN, REVALIDEREN, DAGBEHANDELING EN DAGVERZORGING IN Zonnehuis Oostergast Zuidhorn Natuurlijk wil iedereen zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde woning blijven wonen. Maar ineens kan uw persoonlijke

Nadere informatie

Een rijk verenigingsleven, knus en kleinschalig, middenin Rijsbergen. Rijserf. Avoord. Zorg en Wonen. Zoals u het wenst

Een rijk verenigingsleven, knus en kleinschalig, middenin Rijsbergen. Rijserf. Avoord. Zorg en Wonen. Zoals u het wenst Een rijk verenigingsleven, knus en kleinschalig, middenin Rijsbergen Rijserf Avoord Zorg en Wonen Zoals u het wenst 1 Welkom in rijserf Een eenvoudige keuze 4 Meer dan thuis 4 Alles bij de hand 4 Genoeg

Nadere informatie

c A R i N T R E G G E L A N D H u i s T GERBRAND H E N G E LO

c A R i N T R E G G E L A N D H u i s T GERBRAND H E N G E LO carintreggeland huis T GERBRAND HENGELO Een warme sfeer in een modern jasje. Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving belangrijk?

Nadere informatie

De Bijdragen voor en door Zandvoort aan langer zelfstandig wonen

De Bijdragen voor en door Zandvoort aan langer zelfstandig wonen Langer zelfstandig wonen in Inleiding Op de vraag wat u, uw organisatie of vereniging bijdraagt aan het langer zelfstandig wonen en wat er in nog voor aanvullende plannen zijn, is een scala aan activiteiten

Nadere informatie

(SAMEN)WONEN MET ZORG IN DE GLOBE EN CASTELLATOREN. Voor volwassenen met een lichamelijke handicap

(SAMEN)WONEN MET ZORG IN DE GLOBE EN CASTELLATOREN. Voor volwassenen met een lichamelijke handicap (SAMEN)WONEN MET ZORG IN DE GLOBE EN CASTELLATOREN Voor volwassenen met een lichamelijke handicap EEN PERFECTE LOCATIE MET ALLE VOORZIENINGEN IN DE BUURT Wonen in de nabijheid van het centrum van Nijmegen

Nadere informatie

Hoe beoordeelt u uw woongenot (het gaat hier om uw algehele woonsituatie), in een

Hoe beoordeelt u uw woongenot (het gaat hier om uw algehele woonsituatie), in een Hoe beoordeelt u uw woongenot (het gaat hier om uw algehele woonsituatie), in een rapportcijfer? Zeer slecht Zeer goed 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Als u denkt aan levensloopbestendig wonen, wat komt er dan in

Nadere informatie

Beleidsplan Fundament

Beleidsplan Fundament Beleidsplan Fundament 2015-2017 1 Inleiding Stichting Wooninitiatief Fundament, hierna Fundament genoemd, is een ouderinitiatief, dat is opgericht door een aantal ouders om woonruimte voor 14 bewoners

Nadere informatie

Zorg in onze huizen. Zorg in onze huizen

Zorg in onze huizen. Zorg in onze huizen Zorg in onze huizen 1 Zorg in onze huizen 2 Zorg in onze huizen Zorg in onze huizen 3 Zorg en aandacht voor elkaar Wanneer u naar een verpleeghuis verhuist, is dit een grote verandering voor u en de mensen

Nadere informatie

INLOOP- / INFORMATIEBIJEENKOMST

INLOOP- / INFORMATIEBIJEENKOMST INLOOP- / INFORMATIEBIJEENKOMST 1. Is er een verdeelsleutel in aantal tussen bewoning voor jonge mensen en bewoning voor oudere mensen ofwel Zuiderheide is voor oudere mensen, komt dit aantal in de verdrukking?

Nadere informatie

ZZP-Productenboek Volledig Pakket Thuis (VPT)

ZZP-Productenboek Volledig Pakket Thuis (VPT) ZZP-Productenboek Volledig Pakket Thuis (VPT) Informatie over zorgproducten van Amerpoort voor mensen met een verstandelijke beperking die thuis wonen Een zorgzwaartepakket (ZZP) is een manier om aan te

Nadere informatie

Kwaliteitsverslag Wat gaat er goed en wat kan er beter? Informatie voor cliënten

Kwaliteitsverslag Wat gaat er goed en wat kan er beter? Informatie voor cliënten Kwaliteitsverslag 2017 Wat gaat er goed en wat kan er beter? Informatie voor Kwaliteitsverslag Amsta Karaad 2017 Datum 9 april 2018 Amsta geeft hulp aan mensen in Amsterdam die niet zelfstandig kunnen

Nadere informatie

VERSLAG INFORMATIEBIJEENKOMST NIEUWBOUW VOORBURG

VERSLAG INFORMATIEBIJEENKOMST NIEUWBOUW VOORBURG VERSLAG INFORMATIEBIJEENKOMST NIEUWBOUW VOORBURG 4 juli 2017 Informatiebijeenkomst nieuwbouw Voorburg Medewerkers en vrijwilligers 15.00 16.00 uur Cliënten en mantelzorgers 16.00 17.00 uur Inleiding Locatiemanager

Nadere informatie

Programma. Welkom. Plenaire presentatie 1. Bevindingen onderzoek BW Peel 2. Landelijke ontwikkelingen

Programma. Welkom. Plenaire presentatie 1. Bevindingen onderzoek BW Peel 2. Landelijke ontwikkelingen Welkom Programma Welkom Plenaire presentatie 1. Bevindingen onderzoek BW Peel 2. Landelijke ontwikkelingen Doorpraten in deelsessies: 1. Participatie cliënten 2. Kwaliteit BW 3. Financiering BW 4. Koppeling

Nadere informatie

Mariënhof. Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling

Mariënhof. Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling Mariënhof Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in Mariënhof Mariënhof ligt aan de Lievelderweg in Lichtenvoorde. Naast Mariënhof staan woningen en in de buurt zijn bedrijven gevestigd.

Nadere informatie

SAMENVATTING Bijeenkomst cliënten en verwanten Gehandicaptenzorg 2016

SAMENVATTING Bijeenkomst cliënten en verwanten Gehandicaptenzorg 2016 SAMENVATTING Bijeenkomst cliënten en verwanten Gehandicaptenzorg 2016 Cliëntentafels Workshop 1 VRAAG Jouw zorg is maatwerk Wat is voor jou een goed voorbeeld van maatwerk? Clientgestuurd werken: zoeken

Nadere informatie

Uitkomsten enquête Nieuw-Weerdinge

Uitkomsten enquête Nieuw-Weerdinge Uitkomsten enquête Nieuw-Weerdinge We zijn in Nieuw-Weerdinge bezig met het maken van een dorpsprogramma. Hierin staat wat de organisaties en de bewoners de komende vijf jaar met elkaar willen bereiken

Nadere informatie

Zo gewoon mogelijk. Zorgvisie Frankelandgroep

Zo gewoon mogelijk. Zorgvisie Frankelandgroep Zo gewoon mogelijk Zorgvisie Frankelandgroep Zorgvisie: Zo gewoon mogelijk De Frankelandgroep vindt het van groot belang dat bewoners (en in het vervolg van deze zorgvisie omvat dit ook onze overige klanten)

Nadere informatie

Jaarverslag 2005. Eerste rapportage over de periode 2004 tot en met 31-12-2005

Jaarverslag 2005. Eerste rapportage over de periode 2004 tot en met 31-12-2005 Stichting WoonMere Algemeen Secretariaat: Sportmark 77 1355 KE ALMERE T 036 5470990 F 036 5470991 woonmere@planet.nl Jaarverslag 2005 Eerste rapportage over de periode 2004 tot en met 31-12-2005 Datum

Nadere informatie

Archipel Kanidas. Uw wensen, onze zorg en ervaring. het gevoel van samen

Archipel Kanidas. Uw wensen, onze zorg en ervaring. het gevoel van samen Archipel Kanidas Uw wensen, onze zorg en ervaring het gevoel van samen Archipel Kanidas Het leven houdt niet op zodra je ouder bent en in meer of mindere mate afhankelijk wordt van anderen. Ook niet als

Nadere informatie

Korsakov. Wonen en zorg voor mensen met de ziekte van Korsakov

Korsakov. Wonen en zorg voor mensen met de ziekte van Korsakov Korsakov Wonen en zorg voor mensen met de ziekte van Korsakov Korsakov Deze folder geeft informatie over het zorgaanbod van Meander- Groep Zuid-Limburg voor cliënten met de ziekte van Korsakov. De folder

Nadere informatie

De nieuwste schakel in het woonzorgzonetraject

De nieuwste schakel in het woonzorgzonetraject De nieuwste schakel in het woonzorgzonetraject Een oplossing bieden voor personen die enige vorm van ondersteuning nodig hebben én nog een grote vorm van zelfstandigheid wensen te behouden Een brug bouwen

Nadere informatie

Woonzorgvoorziening Zorghotel De Gouden Leeuw Zelhem b.v. Burgemeester Rijpstrastraat 3-5 7021 CP Zelhem

Woonzorgvoorziening Zorghotel De Gouden Leeuw Zelhem b.v. Burgemeester Rijpstrastraat 3-5 7021 CP Zelhem Woonzorgvoorziening Zorghotel De Gouden Leeuw Zelhem b.v. Burgemeester Rijpstrastraat 3-5 7021 CP Zelhem Correspondentieadres De Gouden Leeuw Groep b.v. Postbus 607 7000 AP Doetinchem T 0314-38 07 99 F

Nadere informatie

WZC De Wingerd. Kleinschalig Genormaliseerd Wonen: Visietekst van Theorie naar Praktijk

WZC De Wingerd. Kleinschalig Genormaliseerd Wonen: Visietekst van Theorie naar Praktijk WZC De Wingerd s Hertogenlaan 74, 3000 Leuven T: 016 28 47 90 www.wingerd.info Kleinschalig Genormaliseerd Wonen: Visietekst van Theorie naar Praktijk Want tussen droom en daad Staan wetten in den weg

Nadere informatie

STANDPUNT EN PLEIDOOI OVER EXTRAMURALE BEGELEIDING

STANDPUNT EN PLEIDOOI OVER EXTRAMURALE BEGELEIDING VERENIGING BEDRIJFSTAK ZORG 400.11/me november 2011 STANDPUNT EN PLEIDOOI OVER EXTRAMURALE BEGELEIDING De verplaatsing van (extramurale) begeleiding van de AWBZ naar de WMO en dus de gemeenten biedt nieuwe

Nadere informatie

Beth San. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen. Uitleenbalie hulpmiddelen

Beth San. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen. Uitleenbalie hulpmiddelen Beth San Dagcentrum Woonzorgcentrum Groepswonen Uitleenbalie hulpmiddelen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in Beth San Op loopafstand van het centrum van Aalten, vlakbij het station, ligt Beth

Nadere informatie

Eigentijds wooncomfort in authentiek Vlissingen. 55 huurappartementen. Vida en Armonia. Plattegronden en huurprijzen. www.spaanskwartier.

Eigentijds wooncomfort in authentiek Vlissingen. 55 huurappartementen. Vida en Armonia. Plattegronden en huurprijzen. www.spaanskwartier. Eigentijds wooncomfort in authentiek Vlissingen 55 huurappartementen Vida en Armonia Plattegronden en huurprijzen www.spaanskwartier.nl Armonia President Rooseveltlaan Salvador Dalístraat Vida Antoní Gaudipark

Nadere informatie

WONEN. Voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Promens Care

WONEN. Voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Promens Care WONEN Voor volwassenen met een verstandelijke beperking Promens Care Een eigen plek Wat hebt u nodig om u ergens thuis te kunnen voelen? Dat verschilt van mens tot mens. Dus ook voor mensen met een verstandelijke

Nadere informatie

Kaart 1: Wmo = meedoen Achtergrondinformatie voor patiënten

Kaart 1: Wmo = meedoen Achtergrondinformatie voor patiënten Kaart 1: Wmo = meedoen Achtergrondinformatie voor patiënten De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) betekent voor gemeenten een andere manier van denken en doen. De Nederlandse gemeenten werken gezamenlijk

Nadere informatie

Zelfstandig wonen, maar niet alleen?

Zelfstandig wonen, maar niet alleen? Schrijf in voor een woning ng in Het Ouden Huis _ H Zelfstandig wonen, maar niet alleen? Als oudere zelfstandig wonen in een betaalbare huurwoning en je dagelijks leven zelf bepalen, met zorg en aandacht

Nadere informatie

Intramurale Zorg. Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied

Intramurale Zorg. Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied Intramurale Zorg Gastvrij - Aandacht - Vertrouwen - Eerbied Intramurale zorg Zorgcentrum Mennistenerf Meer dan wat ook is van belang dat elke bewoner zich thuis, welkom en goed verzorgd voelt. Daarom zet

Nadere informatie

Archipel Akkers. Uw wensen, onze zorg en ervaring. het gevoel van samen

Archipel Akkers. Uw wensen, onze zorg en ervaring. het gevoel van samen Archipel Akkers Uw wensen, onze zorg en ervaring het gevoel van samen Archipel Akkers Het leven houdt niet op zodra je ouder bent en in meer of mindere mate afhankelijk wordt van anderen. Ook niet als

Nadere informatie

Passende zorg vinden: een handreiking voor zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg

Passende zorg vinden: een handreiking voor zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg 1 Passende zorg vinden: een handreiking voor zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg Op het juiste moment, langs de meest geschikte weg, de gewenste informatie verschaffen aan cliënten, hun naasten en verwijzers.

Nadere informatie

De Groene Hoven. alle voorzieningen in de buurt! 58 zorgwoningen aan de Marconistraat 51 t/m 187

De Groene Hoven. alle voorzieningen in de buurt! 58 zorgwoningen aan de Marconistraat 51 t/m 187 De Groene Hoven alle voorzieningen in de buurt! De Groene Hoven in Kerschoten kent veel verschillende woningen, variërend van koopen huurwoningen en -appartementen in de sociale- en vrije sector tot kleinschalige

Nadere informatie

Meer woonkansen voor ouderen

Meer woonkansen voor ouderen Meer woonkansen voor ouderen Ouderen willen zo lang mogelijk in hun vertrouwde leefomgeving blijven wonen. Met een slimme combinatie van maatregelen maakt u als gemeente dat mogelijk. Uw resultaten: Efficiënte

Nadere informatie

Wonen met zorg in een hofje rondom een centraal plein/voorziening

Wonen met zorg in een hofje rondom een centraal plein/voorziening Concept opdrachtomschrijving Woonbuurt Lauwerscollege. d.d. 13 juli 2018 Versie; opgesteld na dialoog met Initiatiefgroep Wonen & Zorg Wonen met zorg in een hofje rondom een centraal plein/voorziening

Nadere informatie

Comfortabel wonen, met zorg zoals u dat wenst. 6 nieuwe zorgappartementen in De Eendracht in Garyp

Comfortabel wonen, met zorg zoals u dat wenst. 6 nieuwe zorgappartementen in De Eendracht in Garyp Comfortabel wonen, met zorg zoals u dat wenst 6 nieuwe zorgappartementen in De Eendracht in Garyp De Friese Wouden biedt samen met De Timmermantsjoender, speciaal voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten,

Nadere informatie

t Talma Wonen Welzijn Zorg en behandeling Eind 2015 klaar voor bewoning

t Talma Wonen Welzijn Zorg en behandeling Eind 2015 klaar voor bewoning t Talma Groepswonen voor mensen met dementie of een somatische (lichamelijke) aandoening Eind 2015 klaar voor bewoning Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in t Talma Midden in het centrum van Laren,

Nadere informatie

Woonzorgcentrum De Weijdehof Almelo

Woonzorgcentrum De Weijdehof Almelo Woonzorgcentrum De Weijdehof Almelo 2 Welkom! Prettig wonen is je thuis voelen. Met de spullen waar u aan hecht, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving, waar alles aanwezig is om zo zelfstandig

Nadere informatie

Welkom in De Laurenburg!

Welkom in De Laurenburg! De Laurenburg Welkom in De Laurenburg! De Laurenburg is een eigentijdse woonvorm voor mannen en vrouwen tussen de 18 en 65 jaar met niet-aangeboren hersenletsel of een spierziekte. Je woont hier zoveel

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Nieuwbouw Eltheto Welkom!

Informatiebijeenkomst Nieuwbouw Eltheto Welkom! Informatiebijeenkomst Nieuwbouw Eltheto Welkom! 1 Programma Welkom (door Kootje Stronkhorst) Nieuwbouw Eltheto (door Annemarie Asbreuk) Nieuwbouw woningen DGW (door Jan van der Spek) Kennismaking en presentatie

Nadere informatie