Zonder zorgen, met zorg omgeven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zonder zorgen, met zorg omgeven"

Transcriptie

1 Zonder zorgen, met zorg omgeven Polder Résidence Kleinschalig woonzorgcomplex voor dementerenden Stoomweg 62, 1764 ND Breezand tel: Jennifer Hofmeijer mobiel:

2 Onze Visie, mijn Missie Een kleinschalige woonvorm, waarbij de bewoners als in een gezin met elkaar leven. Ingericht op hun eigen wensen en behoeften met vertrouwde elementen zodat ze zich thuis voelen. Met de gezelligheid van een gezin en de privacy van een eigen stek. Een riante woonkamer en een heerlijke tuin voor de nodige beweging en de afwisseling. Helemaal ingericht voor doelgroep: de dementerende oudere. Met een vast team van professionele verzorgenden die elke bewoner persoonlijk kennen. Die weten wat hij of zij plezierig vindt en wat niet. Die geborgenheid en persoonlijke aandacht geven zoals we dat wensen. 24 uur per dag en 7 dagen per week. Professioneel en zorgzaam worden de bewoners bij de dagelijkse activiteiten betrokken. Afgestemd op hun mogelijkheden en behoeften dragen de bewoners bij aan een herkenbaar leefpatroon en worden ze gestimuleerd en begeleid.

3 Wanneer het thuis niet meer gaat! Iedereen wil zijn of haar geliefden zolang mogelijk bij zich houden. In de eigen vertrouwde omgeving. De gedachte om iemand uit zijn vertrouwde omgeving te halen gaat vaak gepaard met schuldgevoel, verdriet en onmacht. Het wordt vaak zo lang mogelijk uitgesteld. Tot het moment dat het niet meer gaat: moeder loopt in het midden van de nacht over straat, of er ontstaan gevaarlijke situaties als vader alleen thuis is. Er moet een oplossing komen! Voor de naasten de moeilijke beslissing om hun geliefde in een veiligere omgeving te plaatsen. Maar dan wel één met zorg omkleed. Wij helpen u daar graag mee!

4 Bewoners doelgroep Dementie is een verzamelnaam voor vele soorten ziekten, die zich openbaren met geheugenstoornissen, veranderingen in karakter en gedragsproblemen. Ieder mens ondergaat deze ziekte anders, ieder mens verdient een individueel plan van aanpak. De psychogeriatrie is het onderdeel van de geneeskunde dat zich bezighoudt met aandoeningen die gepaard gaan met beperkingen van de geestelijke vermogens (psycho) op hogere leeftijd (geriatrie). Bij de Polder Résidence vinden we het belangrijk dat iedereen zijn eigen zorgplan heeft. Iedereen is anders en reageert verschillend. Voor ons de uitdaging om dit te ontdekken. Oud worden en de regie in eigen hand houden. Dat is wat we willen bieden. Leven zoals je vroeger gewend was. Zonder zorgen, met zorg omgeven.

5 Een woonomgeving voor de bewoners Polder Résidence is een nieuw gebouwde riante landelijke woning. Zowel van de buitenkant, als binnenshuis is er een landelijke sfeer gecreëerd. Mensen leven in privacy in een gemeenschap. Het vertrouwde gevoel van een grote familie. Het aantal bewoners is beperkt en er wordt gewerkt met een vast team verzorgenden. De woning heeft een grote woon/leefkeuken, een ruime woonkamer en een zonnige serre. Met ruime toiletten en extra badgelegenheid. Iedere bewoner heeft daarnaast zijn eigen ruime slaapkamer met wasruimte, douche en toilet. De Polder Résidence ligt in een landelijke omgeving met veel ruimte. Met een mooie tuin om in te wandelen, een groentetuin en een weide voor wat dieren. Ook de bezoeker moet zich er thuis voelen en er met plezier komen. Er zijn geschikte ruimtes voor privacy, gezamenlijke bijeenkomsten. Een tuin om lekker te wandelen en een speeltuintje voor kinderen. Polder Résidence is voor iedereen toegankelijk, heeft geen bezoektijden en zal iedere betrokkene een thuisgevoel geven. Het leven zo aangenaam mogelijk maken, ondanks de beperkingen die de bewoners met zich meedragen.

6 Bewoners verzorging Polder Résidence is ingericht voor mensen met een psychogeriatrische aandoening (dementie). De bewoners kunnen veilig in en om het huis bewegen, zonder dat sprake is van een gesloten voorziening. De bewoner is in staat te functioneren binnen een groep. Ouderdom en dementie gaan ook gepaard met lichamelijke beperkingen. Tot in de laatste levensfase bieden wij 24-uurs kwaliteitszorg voor de bewoners. De woonfunctie is belangrijk: een eigen kamer met sanitair in een groot huis dat past bij de beperkingen van de bewoners. Een grote tuin met mogelijkheden om te wandelen, te zitten of mee te helpen bij het tuinieren in de moestuin. Eten en drinken: 3 maaltijden per dag, waarvan 1 warme met voldoende drinken en tussendoortjes. De 7/24 verzorging met een breed pallet aan voorzieningen en de bijbehorende serviceonderdelen (TV, Radio, telefoon, schoonmaak, verschoningen, enz.) Een ruim aanbod aan dagactiviteiten en begeleiding. De inpandige kapsalon is vrij beschikbaar. Domotica in elke ruimte biedt adequate alarmering voor ieders veiligheid. Verzekering (inboedel en WA).

7 De zorg georganiseerd De zorg van Polder Résidence wordt rechtstreeks bekostigd door de AWBZ. Het CIZ beoordeelt of iemand in aanmerking komt voor deze professionele zorg. In de Polder Résidence wordt er gewerkt met een Zorg Zwaartepakket (ZZP). Mensen wonen op de Stoomweg 62 in Breezand en de zorguren worden in natura omgezet binnen de Polder Résidence. Daar hoeft de bewoner verder niets aan te doen, dat wordt geregeld door Polder Résidence met TDC, de Thuiszorg Diensten Centrale. Deze stichting is een zorgaanbieder die samen met de Polder Résidence de zorg verzilverd. Er is geen verblijfsindicatie nodig. Dit komt doordat de Polder Résidence een particuliere woonzorgvoorziening is. Naast de bijdrage uit de AWBZ, WMO en CAK vraagt Polder Résidence een vaste maandelijkse eigen bijdrage voor een ruim pakket aan 24 uurs verzorging en comfort. Mensen met dementie kunnen met dit pakket in een vroeger stadium gaan leven in comfort.

8 Van harte welkom! Wanneer het thuis niet meer gaat vanwege psychogeriatrische problemen is er a la minute behoefte aan een goede oplossing voor je geliefde(n). Deze brochure is bedoeld voor mensen met een psychogeriatrische aandoening en naasten die belangstelling hebben in de mogelijkheid van het wonen in de Polder Résidence. Ik nodig u en uw naasten graag uit om kennis te maken met de Polder Résidence! Met vriendelijke groeten, Jennifer Hofmeijer

9