editie De Netwerker nieuwsbrief voor relaties van IT Local YOUR systems Our priority

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "editie De Netwerker nieuwsbrief voor relaties van IT Local YOUR systems Our priority"

Transcriptie

1 De Netwerker nieuwsbrief voor relaties van IT Local editie 04 YOUR systems Our priority

2 Peter de Gans, Directeur Cloud computing Device Management, Unified communications, Data Security, Contractmanagement, Het Nieuwe Werken. Zes actuele ICT-ontwikkelingen waarover u leest in deze uitgave van onze nieuwsbrief De Netwerker. Lees hoe we onze klanten helpen U leest over de situatie bij zes van onze klanten. Hoe wij hun IT omgeving op orde krijgen én houden. Wij lopen al jaren voorop bij de ontwikkelingen op het gebied van IT-beheer. Zo kunnen we voldoen aan de uiteenlopende wensen van onze uitdagende en veeleisende klantenkring. Bel voor meer informatie Wilt u meer informatie over deze actuele ontwikkelingen? Of weten wat ze betekenen voor uw organisatie? Bel ons op (026) We vertellen u graag hoe we u met onze expertise en ervaring van dienst kunnen zijn. Vanuit ons Managed Support Center in Arnhem bewaken we 24 x 7 de IT-netwerken van onze klanten

3 Chainfood is in de wolken met onze cloudoplossing Ontwikkeling 1 cloud COMPUTING In de competitieve wereld van Agro en Food worden hoge eisen gesteld aan kwaliteit en efficiency. Een goede afstemming binnen de keten is daarom heel belangrijk. Chainfood levert ChainPoint, een softwaretoepassing voor ketenbeheer in de agro- en foodsector. ChainPoint wordt over de hele wereld gebruikt voor kwaliteit- en risicomanagement, bijvoorbeeld bij de productie, distributie en verwerking van soja. Onder andere Albert Heijn, Cargill, Shell en Unilever gebruiken ChainPoint. Voor Chainfood veranderde IT local de standaard netwerkomgeving op kantoor in een geavanceerde hybride Cloudoplossing. We hebben op het kantoor van Chainfood een serverpark ingericht voor ontwikkel- en testdoeleinden. Dat is gebaseerd op VMWare ESX met een centraal opslag-platform. Voor de productieservers van ChainPoint hebben we Private Cloudservers in datacenters van Rackspace ingericht. Wij ontwerpen en beheren sinds 2007 de IT-infrastructuur van Chainfood en de servers voor ChainPoint. Klanten verwachten van ons dat ze ChainPoint snel kunnen inzetten en makkelijk kunnen uitbreiden. Met de hybride Cloudoplossing van IT Local kunnen wij aan die verwachting voldoen. Johan Zandbergen Directeur Chainfood Cloud computing is het leveren van applicaties via internet. Van dataopslag tot en CRM. Voorbeelden van cloud computing zijn Office 365, Salesforce.com en Google. De voordelen U heeft geen eigen servers nodig. U heeft geen eigen IT-medewerkers nodig. U betaalt alleen voor wat u echt gebruikt. De nadelen Technologisch is cloud computing ingewikkeld. Wie zonder goede voorbereiding begint aan cloud computing, loopt tegen onvoorziene problemen aan. Naadloos laten samenwerken van applicaties van verschillende leveranciers van clouddiensten is niet eenvoudig. U bent sterk afhankelijk van de leverancier van cloud computing. Dat merkten de cloud klanten van KPN bijvoorbeeld. Ze konden dagenlang hun niet gebruiken, nadat KPN wegens een beveiligingslek haar diensten had gestaakt. En bij Microsoft, Amazon of Google kunt u makkelijk capaciteit en applicaties afnemen, maar als het fout gaat staat u achteraan in de rij voor hulp. Conclusie Er zitten dus wat haken en ogen aan cloud computing. Daarom is een goede voorbereiding en planning erg belangrijk, als u besluit over te stappen op cloud computing. Zo zorgt u ervoor dat u volledig kunt profiteren van de voordelen.

4 KMN Kind & Co werkt veilig met ons Device Management De regiomanagers van KMN Kind & Co werken veel vanuit huis. Daarvoor hebben ze sinds kort een ipad. Ze gebruiken ook hun laptop en smartphone om efficiënt te werken en zoveel mogelijk papierloos te vergaderen. Al deze devices worden centraal beheerd vanuit ons Managed Support Center in Arnhem. Als een manager een device verliest of als er een wordt gestolen, kunnen we de gegevens die erop staan wissen en de netwerktoegang direct afsluiten. Een veilig gevoel. Kinderopvang KMN Kind & Co heeft met ongeveer 1800 medewerkers verspreid over meer dan 160 locaties een sterke positie in de kinderopvang in Midden-Nederland. Sinds 2006 beheren wij de IT-infrastructuur van KMN Kind & Co. We verzorgen ook de ondersteuning aan alle medewerkers. Wij weten niks van IT. En dat willen we ook niet weten. Daar hebben we IT Local voor. Joke Kuyff Bureaumanager KMN Kind & Co Ontwikkeling 2 Device management Werknemers werken op kantoor vaak met minder geavanceerde IT-producten dan ze thuis hebben. Dat vinden ze niet prettig. Werkgevers staan daarom steeds vaker toe dat hun werknemers zelf kiezen welk device ze gebruiken om toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk. Soms kopen de medewerkers dat device dan ook zelf. Bring your own device leidt snel tot een wildgroei aan ipads, tablets en smartphones binnen organisaties. Goed beheer van deze devices is dan onmisbaar. Alleen dan kunt u uw medewerkers hun eigen device laten kiezen en toch controle houden over de kosten én veiligheid van uw bedrijfsnetwerk. Met Device Management... vermindert u uw kosten voor operationeel beheer: U past automatische instellingen op meer devices tegelijk aan. U regelt op afstand de netwerktoegang via privé- of gastsystemen. beveiligt u uw applicaties en data: U kunt direct de locatie vinden van zoekgeraakte mobiele devices. U kunt verloren of gestolen devices vergrendelen en de data wissen of resetten.

5 Collega s bij Nijhof bereiken elkaar makkelijk met Unified communications Bij accountants- en belastingadvieskantoor Nijhof Groep werken ruim 70 professionals, voor een grote en diverse klantenkring. Om efficiënt te kunnen werken is het belangrijk dat ze elkaar snel en makkelijk kunnen bereiken. Nijhof koos daarom voor onze VoIP-oplossing met Unified Communications. Medewerkers zien nu vanaf hun werkplek snel en simpel wie op welk device bereikbaar is. Het systeem signaleert dat iemand aanwezig is, zodra die het toetsenbord op zijn bureau gebruikt. En als iemand het kantoorpand uitloopt, kan hij telefoontjes doorverbinden van zijn kantoortelefoon naar zijn mobiel. De VoIP-oplossing is volledig geïntegreerd met de aanwezige IT-infrastructuur. Die beheren wij ook voor Nijhof Groep. Nijhof Groep is het grootste zelfstandige accountants- en belastingadvieskantoor in de regio Oost-Nederland. Wij zijn erg afhankelijk van snelle toegang tot informatie. Onze infrastructuur mag daarbij geen beperkende factor zijn. Wim Derksen Vennoot Ontwikkeling 3 Unified communications Er komen steeds meer toepassingen om spraak, data en beeld te integreren. Dat is te danken aan het feit dat de bandbreedte op internet snel toeneemt. De integratie van diverse communicatiemiddelen noemen we Unified communications. De eerste stap is Voice over IP (VoIP), bellen via internet. Met meer geavanceerde toepassingen kunt u (beeld)telefonie volledig integreren met Microsoft Office, en mobiele applicaties. Zo kunt u uw kantoortelefoon automatisch laten doorschakelen naar uw secretaresse of uw mobiel, als uw agenda daarom vraagt. En uw collega s en relaties bereiken u eenvoudig, waar u ook bent en op de manier die u wilt. Met of zonder beeld.

6 Gegevens hotelgasten zijn veilig bij Best Western hotels Ontwikkeling 4 Data security Veel beroemdheden en overheidsfunctionarissen overnachten in de hotels van Best Western. Zij vertrouwen erop dat hun privacy daar is gewaarborgd. Best Western geeft daarom hoge prioriteit aan het beheer en de beveiliging van het computernetwerk. Sinds enkele jaren beheren wij de IT-infrastructuur en de datasecurity van het boekingssysteem bij onder andere Best Western in Israël. Best Western is met ruim hotel-kamers verspreid over 80 landen een van de grootste hotelketens wereldwijd. In het Nederlands: Ze zijn km bij ons vandaan, maar qua dienstverlening lijkt het alsof IT Local bij ons om de hoek zit Mr. I. Angel Managing director Best Western Tel Aviv Via sociale media als Facebook en Twitter geven mensen bewust of onbewust informatie over zichzelf. Ook als u via internet een bestelling doet of een hotel boekt, geeft u persoonlijke informatie. Natuurlijk wilt u dat die digitale informatie goed is beveiligd. Wij hebben veel maatregelen genomen om te zorgen voor een heel hoog niveau van de toegangsbeveiliging van netwerken en dataopslag.. IT LOCAL, IT LOCAL, IT LOCAL, 4300 Dit zijn enkele voorbeelden van onze maatregelen: We monitoren 24x7 intrusion detection en invalid sign-on. We tracken & tracen alle fysieke en digitale data vanuit ons eigen Managed Service Center. We gebruiken 256 bits AES data-encryptie bij transport en opslag. We hebben onze servers ondergebracht in een datacenter met een SAS 70 kwaliteitskeurmerk. We regelen de fysieke toegangscontrole met een irisscan. We slaan data offline op in een ondergrondse atoombunker. We gebruiken geen centrale administrator login.

7 Achmea Rechtsbijstand gebruikt onze IT-kennis voor oplossen van ICT-conflicten Centraal Beheer Achmea, Interpolis, FBTO en Avero Achmea hebben de uitvoering van rechtsbijstand-verzekeringen ondergebracht bij Achmea Rechtsbijstand. Dat is een onafhankelijke stichting. Zo waarborgen de verzekeraars binnen Achmea dat de belangen van de klant voorop staan, zelfs als twee van die verzekeraars een conflict met elkaar hebben. Het opstellen van contractovereenkomsten is juristenwerk. Maar je hebt veel inhoudelijke IT-kennis nodig om op een praktische manier vast te kunnen stellen of partijen de voowaarden juist naleven. Achmea Rechtsbijstand schakelt daarvoor regelmatig ons bedrijf in. Wij doen contraexpertises in geschillen over ICT waarbij het technisch moeilijk is om de aansprakelijkheid vast te stellen. We brachten bindende adviezen uit in verschillende ICT-geschillen. Wij vertrouwen volledig op de expertise van IT Local mr. M. Emens Dossierbehandelaar Ontwikkeling 5 Contactmanagement Storing in het netwerk. Even bellen dat ze dat moeten oplossen. Maar wie is ze eigenlijk? De IT-beheerder, de softwareleverancier, de hardwareleverancier, de internetprovider of de leverancier van de multifunctionals? Er zijn veel partijen betrokken bij het oplossen van zo n probleem. En vaak voelt geen van die partijen zich verantwoordelijk. U wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Lastig, want al die partijen moeten juist met elkaar samenwerken om het probleem te analyseren en op te lossen. Uw eigen IT-beheerder is meestal het centrale aanspreekpunt. Maar ook die kan alleen iets doen als u sluitende afspraken maakte over de inzet van de andere partijen. Enkele relevante vragen: Zijn alle partijen na kantoortijd even goed bereikbaar? Hanteren alle partijen dezelfde responsetijden bij storingsmeldingen? Wie coördineert de oplossing van het probleem? Is geregeld wie mandaat geeft voor onverwachte kosten voor herstel? Heeft u uw contracten goed op elkaar afgestemd? Dan voorkomt u een hoop ellende als er een calamiteit gebeurt.

8 Euromaritime Werkt Nieuw Ontwikkeling 6 Het nieuwe werken Euromaritime voerde Het Nieuwe Werken al vroeg in. Het kon ook niet anders, want voor een schipper is zijn werkplek ook gelijk zijn thuis. Vanuit de kantoren in Werkendam en Schoten (België) worden de transacties gecoördineerd, maar er is veel ruimte voor eigen initiatief. Een trendy inrichting op kantoor, een espressobar als vergaderplek en werken vanuit huis. Het Nieuwe Werken (HNW) is misschien wel de grootste commerciële hype van dit moment. Het contact met de schepen verloopt via satellietverbindingen en hotspots in de havens. Een complexe infrastructuur waarbij de communicatie vlekkeloos moet verlopen. Wij ontwerpen en beheren voor Euromaritime het IT-en telefonienetwerk. Euromaritime Groep is gespecialiseerd in scheepsbouw, makelaardij en het vervoer van vloeibare chemicaliën en andere vloeibare producten over binnenwateren en zee. Schippers moeten vaak ter plaatse inschatten welk besluit ze moeten nemen. Daar passen geen top-downbenadering en sterk hiërarchische managementstijl bij. Bram Boone Financieel adviseur bij Euromaritime Van links naar rechts: Bram Boone, Mark Roodhart en Frank Galle Maar als u HNW goed uitvoert, kan het zeker interessant zijn. HNW gebruikt nieuwe ontwikkelingen in de informatietechnologie om slimmer, efficiënter en effectiever te werken. HNW maakt nieuwe vormen van samenwerking mogelijk. HNW daagt uit tot nieuwe manieren van leidinggeven minder hiërarchie meer eigen verantwoordelijkheid; meer delegeren; meer overlaten aan eigen creativiteit en oplossingsgerichtheid. Ict is slechts een middel. HNW dwingt organisaties tot herpositionering op meerdere diciplines. technologisch facilitair organisatiekundig sociologisch cultureel. Het wordt een uitdaging om op het juiste moment en op de juiste plaats de juiste mensen, kennis en informatie te verzamelen. Echte mannen staan in de file.

9 Uw ICT omgeving onder controle IJsselburcht 3 Postbus EL Arnhem T. +31 (026) I. E. supportdesk netwerkbeheer serverhosting installatie cloudcomputing wireless solutions consolidatie & migratie hard & software telefonie netwerk audits internetdiensten

VOICE over. Mobiel tenzij. Mobieltje van de zaak. mobiel werken. Alle mogelijkheden van mobiel werken op een rij. Wat betekent. voor u?

VOICE over. Mobiel tenzij. Mobieltje van de zaak. mobiel werken. Alle mogelijkheden van mobiel werken op een rij. Wat betekent. voor u? VOICE over MAGAZINE VOOR DE OVERHEID I NR. 3 april 2013 Mobiel tenzij Wat betekent mobiel werken voor u? Mobieltje van de zaak of liever uw eigen smartphone Alle mogelijkheden van mobiel werken op een

Nadere informatie

Collaboration for Business. Whitepaper. Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model.

Collaboration for Business. Whitepaper. Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model. Whitepaper Collaboration for Business Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model. T +31 418 57 07 00, F +31 418 57 07 50 1. Introductie Steeds meer organisaties komen

Nadere informatie

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server?

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Whitepaper Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Wanneer een kantoorserver moet worden vervangen, staat het management daarbij voor de keuze om op de traditionele manier te blijven

Nadere informatie

Desktop-as-a-Service: wel de lusten, niet de lasten

Desktop-as-a-Service: wel de lusten, niet de lasten White Paper Op Cloud gebaseerde online werkplekken vanaf iedere locatie op elk apparaat Desktop-as-a-Service: wel de lusten, niet de lasten Organisaties zijn op zoek naar meer flexibele en kosteneffectieve

Nadere informatie

White paper: introductie van Cloud Computing

White paper: introductie van Cloud Computing White paper: introductie van Cloud Computing Introductie Cloud computing De explosieve groei van cloud oplossingen en diensten in de afgelopen periode is een situatie die vergelijkbaar is met de meeste

Nadere informatie

Cloud computing in het onderwijs

Cloud computing in het onderwijs SURFnet Kennisnet Innovatieprogramma SURFnet bv Postbus 19035 3501 DA Utrecht Telefoon 030 2 305 305 Fax 030 2 305 329 admin@surfnet.nl www.surfnet.nl Stichting Kennisnet Postbus 778 2700 AT Zoetermeer

Nadere informatie

Wat betekent consumerization voor organisaties?

Wat betekent consumerization voor organisaties? Wat betekent consumerization voor organisaties? 16 KEYNOTES 01 WAT BETEKENT CONSUMERIZ ATION VOOR ORGANISATIES? Het moment waarop de manier van omgaan met ict is veranderd, laat zich moeilijk precies vastpinnen

Nadere informatie

Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions

Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions Cloud communicatie EDITIE NR. 1 Cloud Communicatie Hosted Voice powered by Detron Telecom Solutions Zeker, zorgeloos en optimaal bereikbaar Investeren in een nieuwe telefooncentrale of telefonie afnemen

Nadere informatie

ICT SOLUTIONS SLIM INVESTEREN EN UP-TO-DATE BLIJVEN. Nummer 2, september 12

ICT SOLUTIONS SLIM INVESTEREN EN UP-TO-DATE BLIJVEN. Nummer 2, september 12 EEN COMMERCIËLE UITGAVE VAN MEDIAPLANET, GEDISTRIBUEERD DOOR HET FINANCIEELE DAGBLAD. Nummer 2, september 12 ICT SOLUTIONS 3 TIPS IN DEZE SPECIAL FOTO: FRANK VAN DAM FOTOGRAFIE Netwerk apparatuur Pre owned

Nadere informatie

HOE DE CLOUD HET MKB GAAT VEROVEREN

HOE DE CLOUD HET MKB GAAT VEROVEREN HOE DE CLOUD HET MKB GAAT VEROVEREN NIEUWE KANSEN VOOR SERVICE PROVIDERS Voorwoord De markt voor informatie- en communicatietechnologie (ICT) is volop in ontwikkeling en daarbij valt steeds vaker de term

Nadere informatie

A L W AY S O N Always On

A L W AY S O N Always On ALWAYS ON Always On Dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland Scholten Awater is dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland. Met onze uitgebreide IT-diensten nemen wij u veel werk uit handen. Hierdoor

Nadere informatie

Begrotingswijzer 2013-2014 Informatiediensten en ICTservices. KPN Lokale Overheid

Begrotingswijzer 2013-2014 Informatiediensten en ICTservices. KPN Lokale Overheid Begrotingswijzer 2013-2014 Informatiediensten en ICTservices voor gemeenten KPN Lokale Overheid Inhoudsopgave Het Nieuwe Samenwerken 4 Nieuwe diensten 5 Digitale Werkomgeving Gemeenten (DWG) 5 GemBox

Nadere informatie

Effectief en verantwoord inzetten van tablets, BYOD-beleid en clouddiensten bij gemeenten en overheid!

Effectief en verantwoord inzetten van tablets, BYOD-beleid en clouddiensten bij gemeenten en overheid! Effectief en verantwoord inzetten van tablets, BYOD-beleid en clouddiensten bij gemeenten en overheid! Tips en valkuilen Checklisten voor BYOD, Clouddiensten en invoering tablets Met concept BYOD, Tablet

Nadere informatie

Cloud Computing voor de waterschappen

Cloud Computing voor de waterschappen Cloud Computing voor de waterschappen Een notitie in opdracht van het i-platform Versie: 1.0 Concept Publicatiedatum: 28 oktober 2013 Auteur: Peter de Leeuw Ons kenmerk: Versiehistorie Versie Status Datum

Nadere informatie

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD)

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD) Hoe? Zo! Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Wat is BYOD? 4 3 Hoe kun je BYOD zinvol inzetten? 7 4 Wat zijn de consequenties van de invoering van BYOD? 10 5 Hoe werkt BYOD voor medewerkers? 14 6 Hoe kan ik BYOD

Nadere informatie

Remcoh MAGAZINE. Proberen is de eerste stap van falen. Interview Frank Sprangers, Bouwmij Janssen Remcoh biedt stevig fundament.

Remcoh MAGAZINE. Proberen is de eerste stap van falen. Interview Frank Sprangers, Bouwmij Janssen Remcoh biedt stevig fundament. magazine voor ondernemers Remcoh MAGAZINE 1e editie juni 2011 www.remcoh.nl Interview Frank Sprangers, Bouwmij Janssen Remcoh biedt stevig fundament Innovatie Werken in de wolk Cloud computing met Remcoh

Nadere informatie

Uw telecomgoeroe geeft antwoord

Uw telecomgoeroe geeft antwoord In dit nummer Woord vooraf Uw telecomgoeroe geeft antwoord 3 Uw telecomgoeroe geeft antwoord 4 Nieuws 6 Slimmer communiceren Slimmer communiceren Geachte lezer, In welke branche u ook werkzaam bent met

Nadere informatie

Whitepaper Het klantcontactmodel. De weg naar onderscheidend klantcontact

Whitepaper Het klantcontactmodel. De weg naar onderscheidend klantcontact Whitepaper Het klantcontactmodel 1 Inleiding Hoe belangrijk is klantcontact voor uw organisatie? Hebt u uw klantcontactproces dik voor elkaar of hebt u het gevoel dat het beter kan? Hoe doen andere organisaties

Nadere informatie

De gevolgen van cloud computing voor de werkzaamheden van de mkb-accountant, een uitgebreid onderzoek. (januari 2014)

De gevolgen van cloud computing voor de werkzaamheden van de mkb-accountant, een uitgebreid onderzoek. (januari 2014) De gevolgen van cloud computing voor de werkzaamheden van de mkb-accountant, een uitgebreid onderzoek (januari 2014) De gevolgen van cloud computing voor de werkzaamheden van de mkb-accountant, een uitgebreid

Nadere informatie

Verslag Diner Pensant van 19 september 2012 ICT ALS WATER UIT DE KRAAN

Verslag Diner Pensant van 19 september 2012 ICT ALS WATER UIT DE KRAAN Verslag Diner Pensant van 19 september 2012 ICT ALS WATER UIT DE KRAAN 1/7 \ ICT zou moeten werken als een nutsvoorziening: als stroom uit een stopcontact of als water uit de kraan. In theorie kan cloud

Nadere informatie

breedband gekoppeld Catalogus 2015 Aanbieders & Diensten

breedband gekoppeld Catalogus 2015 Aanbieders & Diensten breedband gekoppeld Catalogus 2015 Aanbieders & www.ndix.net Geachte lezer, Bedrijven en instellingen zijn meer en meer afhankelijk van ICT-faciliteiten. Naast een lage prijs speelt de kwaliteit daarvan

Nadere informatie

coverstory VluchtelingenWerk Limburg/Emplooi Een win-win situatie Nationaal Rob de Wijk Het is 5 over 12 Forum ICT De gebruiker is de zwakste schakel

coverstory VluchtelingenWerk Limburg/Emplooi Een win-win situatie Nationaal Rob de Wijk Het is 5 over 12 Forum ICT De gebruiker is de zwakste schakel Dit document wordt u aangeboden door: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX klik hier voor meer artikelen noord-limburg regionaal zakenmagazine

Nadere informatie

Whitepaper Vast-mobiel integratie

Whitepaper Vast-mobiel integratie Whitepaper Vast-mobiel integratie Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Vast versus mobiel... 3 2 Wat is vast-mobiel integratie?... 4 2.1 Anywhere... 4 2.2 Mobiele apps... 5 2.3 Forced on PBX... 5 2.4 Private

Nadere informatie

GESLOTEN RIJKSCLOUD. Functionele Doelarchitectuur

GESLOTEN RIJKSCLOUD. Functionele Doelarchitectuur GESLOTEN RIJKSCLOUD Functionele Doelarchitectuur Status Definitief, vastgesteld in ICCIO Versie 1.0 Datum 27 juni 2013 Samenvatting Aanleiding Cloud computing is, kortgezegd, het met een computer, tablet

Nadere informatie

Helemaal in de wolken met

Helemaal in de wolken met Helemaal in de wolken met Ervaar de oplossing in 84 seconden op ozmo.nl Samenwerken Samen werken op kantoor of vanuit huis Altijd, overal Altijd en overal kunnen werken Kosten besparen Vast laag tarief

Nadere informatie

Nieuw denken over de werkplek Digital Workspace: schaalbaar, gedifferentieerd en veilig

Nieuw denken over de werkplek Digital Workspace: schaalbaar, gedifferentieerd en veilig Nieuw denken over de werkplek Digital Workspace: schaalbaar, gedifferentieerd en veilig Whitepaper Inhoudsopgave Met digital workspace meer wendbaarheid Definitie 3 belangrijke thema s ICT en HR: samen

Nadere informatie

VOICE OVER. Klaar voor morgen OT2010. Alles in huis. Save the date! Bellen. flexibel. 11 september 2012. Mitel maakt overheidscommunicatie

VOICE OVER. Klaar voor morgen OT2010. Alles in huis. Save the date! Bellen. flexibel. 11 september 2012. Mitel maakt overheidscommunicatie VOICE OVER MAGAZINE VOOR DE OVERHEID I NR. 1 september 2012 Klaar voor morgen Mitel maakt overheidscommunicatie flexibel OT2010 een nieuwe start Alles in huis voor uw IT & Telecom Save the date! 11 september

Nadere informatie

MAGAZINE. web security EN VERDER. e-mail security SIEM 3.0. secure hosting. DDoS protection. msafe. telewerken

MAGAZINE. web security EN VERDER. e-mail security SIEM 3.0. secure hosting. DDoS protection. msafe. telewerken Motiv Cloud SPECIAL VOOR PROFESSIONALS IN INFORMATIEVOORZIENING EN -BEVEILIGING MAGAZINE Nr. 01 voorjaar 2013 VEILIG IN DE CLOUD met MOTIV SERVICES CONNECT telewerken web security authenticatie secure

Nadere informatie

Edwin de Ron van IGEL Technology:

Edwin de Ron van IGEL Technology: het vakblad over cloud computing www.cloudworks.nu Jaargang 4, nr. 9 / 2013 Onderzoek Research in Action/Compuware: Cloud vraagt om andere monitoring tools Hybride cloud-omgeving vereist teamwerk Edwin

Nadere informatie