Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ""

Transcriptie

1 Wie en wat is Montanus. Dr. R. Pannier. 2. De doodschuld in het medisch verenigingsleven in de 17de eeuw. Dr. R. Pannier. 3. Het steensnijden in Vlaanderen in de 17de - 18de eeuw. Dr. J. Mattelaer. 4. Brugse psychiatrische zorgverlening door de eeuwen heen. Dr. G. van Renynghe de Voxrie. 5. De eerste jaren radiologie te Brugge tot omstreeks Dr. S.F. Lemahieu. 6. Palfyn, de humorist. Dr. J. Van Laere Geschiedenis van de trepanatie. Prof. L. Calliauw. 2. Wijzigingen in de voedingsgewoonten en ziekteverschijnselen in de late 16e en 17e eeuw. Prof. R. Vanhee. 3. Van aderlaten tot bloedput. Dr. R. Pannier. 4. Beschouwingen over de voedingsleer van R. Montanus. Dr. J. Van Laere. 5. Over Thomas Montanus en de Brugse pest van Dr. J. Van Laere. 6. Betekenis van de miasma- en contagiumtheorie voor de geneeskunde van vroeger en nu. Prof. R. Rubens. 7. Epidemieën in onze gewesten in de 19e eeuw. Prof. I. Leusen. 8. De overwinning van de epidemische kraamkoorts. Prof. M. Thiery. De laatste 3 artikels zijn met toestemming overgenomen uit het Tijdschrift voor Geneeskunde vol.52 nr Over Nonnius, dietetiek en oenologie. Dr. J. Van Laere Traumatologie in de ilias. Prof. Dr. P. Defoort. 2. Prof. Dr. Joseph Guislain: zijn leven en zijn werk. Br. Dr. René Stockman. 3. De pest in Brugge in de 17de eeuw. Dr. R. Pannnier. 4. De vroedkunde in de Middeleeuwen. Prof. Dr. M. Thierry. 5. Dr. François Vanden Abeele, Brugs geneesheer en politicus. Dr. G. van Renynghe de Voxvrie Hoe gezond was West-Vlaanderen in de 19de eeuw? Dhr. P.J. Lijnen. 2. De chirurgie in Brugge in de 17de eeuw. Dr. R. Pannier. 3. Het gebruik van bloedzuigers door de eeuwen. Dr. J. Boelaert. 4. Iconographie van anatomische dissectiescènes door de eeuwen heen, een voorbeeld van intiem verband tussen kunst en geneeskunde. Dr. J. Vrebos Het medisch denken. Dr. R. Pannier. 2. Van Helmont en het Medisch Denken. Prof. Dr. B. Rubens. 3. Cornelius Kelderman, Brugs chirurg en vroedmeester in de 17e eeuw. Prof. P. Defoort. 4. De Heilige Ziekte. Prof. Dr. L. Calliauw. 5. Vooruitstrevende Brugse geneeskunde in de 19de eeuw? A. Van den Abeele. 6. De eerste klinische autotransplantatie van een voet, of de legende van de Heilige Antonius van Padua. Dr. J. Vrebos. 7. Het medionaat, een minder bekende rol van de barbier-chirurgijn. Dr. J. Mattelaer. 8. L'höpital Notre-Dame à la Rose - Lessines. R. Debruyn. 9. Het gerenoveerde Memlingmuseum - St.-Janshospitaal. Dr. W. De Groote. 10. Slotbeschouwingen.

2 Thomas Montanus, Brugarum et Franconatus Medicus. Dr. R. Pannier. 2. Huidletsels in de schilderkunst. Prof. Dr. A. Kint. 3. De medical philosophy of J.B. van Helmont. Prof. Dr. Rubens. 4. Werken over de geschiedenis van het St. Janshospitaal Brugge. Zuster A. Bracke. 5. Anselmus Boetius De Boodt. Mw. M.Ch. De Boodt-Maselis. 6. De fallus in kunst en cultuur. Dr. J. Mattelaer. 7. De apotheker en het laatste oordeel. Apr. H. Leupe. 8. Ratte Vincke, Vlaams pokkenpionier. Dhr. J. Bogaert. 9. De "Veldstier" of de gevaren van de Zwevezeelse buitenlucht. Prof. Dr. P. Defoort e eeuw: De Zuidelijke Nederlanden en Brugge ten tijde van Montanus e eeuw, scharnier eeuw voor 17e-eeuwse geneeskunde. 3. De astrologie. 4. Eerste biologische revolutie van de 17e eeuw iatrofysici en iatrochemici. 5. Het medisch denken; van filosofie naar ratio, van gissen naar weten. 6. De doodschuld in de 17e eeuw. 7. Van aderlaten tot bloedput. 8. Een zondag in de 17e eeuw te Brugge en op het platte land ten tijde van Montanus (Barbiers mogen niet barbieren) 9. Over Thomas Montanus en de Brugse pest van Thomas Montanus en de farmacie in Brugge en in het Brugse Vrije tijden de 17e eeuw. 11. Beschouwingen over de voedingsleer van R. Montanus 12. Het Sint-Janshospitaal in de 17e eeuw (verpleging); 13. Medici en literatuur 16e - 18e eeuw. 14. De Zwartzusters van Brugge, Diksmuide, Oostende, Veurne en Brazilë Van surgiens, reeuwers, vroede vrauwen en dulle lieden. Een wandeling door het medisch landschap van Brugge in de 16de en 17de eeuw. Dr. M. Deruyttere Pestis Brugana originele tekst van Thomas Montanus met ernaast de Nederlandse vertaling Medisch Historische Montanus wandeling. Dr. William De Groote. 2. De Hospitalen in Parijs ten tijde van G. Dupuytren ( ). Prof. De. P. Wyloc. 3. De kunstenaar en de dokter. Diagnostisch kijken naar schilderijen. Prof. Emer. Dr. Jan Dequeker. 4. Andreas Vesalius ( ). Maurits Biesbrouck. 5. De iconografie van Andreas Vesalius op brandglasramen te Brugge, Leuven en wereldwijd. Prof. Dr. Omer Steeno - Dr. Michel Deruyttere. 6. Vesalius in de filatelie. Dr. Michel Deruyttere. 7. Philip Verheyen ( ) en de anatomie aan de Universiteit van Leuven. Prof. Dr. Raphael Suy. 8. Ignác Semmelweis. De redder van moeders. Dr. Krisztian Nagy. 9. Ignàc Semmelweis in de filatelie. Dr. Michel Deruyttere. 10. De teen van de Keizer. Dr. Johan Boelaert. 11. Van taboe naar vrijheid. Dr. Johan Mattelaer.

3 12. Het belang van kruiden en drugs bij de heksenvervolging in de middeleeuwen. Marc en Denis Verplanken. 13. De blauwe dood in Brugge: epidemieën in de 19de eeuw in Brugge. Drs. Lawrence Van Haecke Voorwoord Dr William De Groote, Voorzitter Montanus vzw. 1. Het bewogen leven van dokter Jean-Paul Marat. Pieter De Meyere,UG. 2. Medische ex librissen in historisch perspectief. Dirk Mattelaer. 3. Medische mysteries uit de Florentijnse Renaissance. Ivo De Leeuw. 4. Het menselijk pisvlies- Govert Bidloo versus Philip Verheyen. Inge Fourneau en Raf Suy. 5. Cataractoperaties vôôr de tijd van Daviël. In het voetspoor van de Brugse oogarts. Franciscus De Wulf. J.J Delaey. 6. Een ketterse arts voor de heksen. Jan Wier( ). Vera Hoorens. 7. Aderlaten door de eeuwen heen. Rudi Butzelaar. 8. Klinische elementen in het eerste boek van Vesalius'Fabrica (1543). Maurits Biesbrouck. 9. De Antwerpse medicus Egidius Daelmans (i.7 eeuw), een overtuigd iatrochemist. Annette Bierman. 10. De behandeling van syfilis - Spaanse pokken - in de 1617e eeuw. Annette Bierma. 11. De pest in Brugge in de 16e - 17e eeuw. Albert Clarysse Van chrirurgyns tot pestheiligen - Ziek in Brugge in de 16de en 17de eeuw. Tentoonstelling 29/9/ /2/ Geneeskunde en Wereldoorlog 1. Voorwoord. Dr. W. De Groote. 1. Van vonk tot wereldbrand de eerste wereldoorlog in ruim historisch perspectief. Kapitein ter Zee b.d. Jan De Vos. 2. Brugge 14-18, bezette stad, havenstad, frontstad en toeristische stad. Dr. Patrick Verbeke. 3. Medico-Militaire aspecten, Mr. Jeroen Huyghelier. 4. Alleen voor jan soldaat? 'De' medische zorg in de eerste wereldoorlog. Dr. Leo van Bergen. 5. De brancardiers van het Belgische leger tijdens de eerste wereldoorlog. Dr. Luc Vandeweyer. 6. De medische vooruitgang in het hospitaal l'ocean in de Panne. Mr. Luc De Munck. 7. Het militair hospitaal van Beveren-aan-de-IJzer en dokter Paul Derache. Prof. dr. Paul Defoort. 8. De sanitätsdienst marinekorps Flandern en de marine-kriegslazarette in het bezette Brugge gedurende wo-1. DR. Patrick Verbeke. 9. De frontarts. Prof. Dr. Paul Defoort. 10. De sabel in de eerste wereldoorlog vergane glorie of dodelijk efficiënt? Mr. Bert Gevaert. 11. Eerste wereldoorlog in België radiologie in "trench coat". Dr. R. Van Tiggelen. 12. Heelkunde tijdens de eerste wereldoorlog: belangrijke doorbraken in techniek en behandeling. Prof. Dr. Van Hee. 13. Gas tijdens wo-1 en de impact op de slachtoffers. Dr. Jan Vandermeulen. 14. Buiktyfus in Brugge tijdens wereldoorlog. Dr. Johan Boelaert. 15. Ziek worden buiten de loopgraven venerische ziekten tijdens wo-1. Dr. Johan Mattelaer. 16. Een vroege ochtend aan het IJzerfront. André Van Nieuwkerke, Ludo Meulebrouck en Dr. William De Groote. 1. Dr. August Depoorter en de Kliniek Heilige Familie voor fysiotherapie en reumatologie te Brugge/ Dr. William De Groote.

4 2. Wereldoorlog 1 en de invloed op de evolutie van de plastische chirurgie les gueules cassées. Dr. Marc Depoorter. 3. De geboorte van heropvoeding. Dr. Pieter Verstraete. 4. De stilte van de waanzin. Dr. Christine Van Everbroeck. 5. De Spaanse griep Napoleon en de krijgsgeneeskunde Voorwoord: Montanus & Napoleon. Dr. William De Groote. Een borstbeeld voor Thomas Montanus in Brugge. Dr. William De Groote. Thomas Montanus, medicus - Diksmuide Brugge. Dr. William De Groote. 1. Napoleon: Een genuanceerd beeld. Dhr. Johan Op de Beeck. 2. De veldtochten van Napoleon. Dr. Joost Welten. 3. De medische verzorgingsketen te Waterloo Toch nog een menselijke ramp vermeden'. Prof. Paul Broos. 4. James Miranda Barry - 'Inspector General of Hospitals', een markante vrouw in de geneeskunst. Dr. Michel Deruyttere 5. Het geneeskundig werk van John Bell ( ). Dr. Bert Gevaert. 6. De maritieme campagnes van de Revolutie en onder Napoleon. Prof. Dr. P. Defoort. 7. Scheepsgeneeskunde in de aanloop naar en tijdens de Napoleontische oorlogen. Prof. Dr. P. Defoort. 8. Napoleon en de epidemieen. Dr. Johan Boelaert. 9. Ziekten bij de lotelingen in het Leiedepartement. West-Vlaamse conscrits in dienst van de Napoleontische oorlogen. Dr. Luc Janssens en marcel De Smedt. 10. De krijgsgasthuizen in Brugge in De Franse Tijd ( ). Dr. William De Groote. 11. L'ophtalmie militaire. Trachoom in de Lage Landen. Prof. Dr. J.J. De Laey. 12. Isaac De Meyer, een Brugs chirurg bij Napoleon ( ). Dr. William De Groote. 13. Napoleon en Marie Louise in Brugge. Dr. Andries Van den Abeele. 14. Hoe ziek was Napoleon? Dr. Johan Mattelaer. 15. De sabel in het leger van Napoleon: hakken, houwen en steken. Dr. Bert Gevaert Voorwoord Inhoudstabel Tijdingen 2016 Publicaties bestuur Montanus vzw In memoriam Dr. Robert Pannier ( ) Sarton medaille De geschiedenis van de traumatologie. Dr. William De Groote. 2. De kruistochten en de uitwisseling van medische kennis in de 12de en 13de eeuw. Jan Vandeburie. 3. À propos des goutteux célèbres. Thiery Appelboom. 4. De psychiater Prof. Dr. Etienne De Greeff ( ) en de spectaculaire Mariaverschijningen te Beauraing ( ). Joris Casselman. 5. Medische zorg in het Rijksopvoedingsgesticht te Brugge ( ). Karel De Clerck. 6. Van Heksen tot hersenen. Geschiedenis en voorgeschiedenis van de psychiatrie te Brugge. Prof. Joris Casselman. 7. Over de omhulsels in de baarmoeder of het hoofdstuk dat Vesalius beter niet had geschreven. Prof. Raphael Suy. 8. Laboratorium geneeskunde in de 18de en 19de eeuw en de oorsprong van het laboratorium Sint-Jan. Vic Blaton, Hilde De Bruyne, Michel Langlois. 9. Het winkelbouck van apothecaresse Zuster Eleonora Verbeke in het Sint-Janshospitaal van Brugge in Guy Gillas. 10. De Potterie in de late middeleeuwen: een vreemde combinatie van hospitaal en armenfonds. Prof. Paul Trio.

5 11. Abdijmuseum Ten Duinen onderzoekt de reliek van de Zalige Idesbald in de O.L.V.-Ter- Potterie te Brugge. Het verhaal achter een nieuwe cold case: Wie ligt er in de kist? Dirk Vanclooster, Jan Van Acker, Alexander Lehoux. 12. De geschiedenis van de vrouw in de psychiatrie : van patiënte tot psychiater. An. Van Duyse. Colofon.

Thomas Montanus, Brugarum et Franconatus Medicus. Dr. R. Pannier. 2. Huidletsels in de schilderkunst. Prof. Dr. A. Kint.

Thomas Montanus, Brugarum et Franconatus Medicus. Dr. R. Pannier. 2. Huidletsels in de schilderkunst. Prof. Dr. A. Kint. 1996 1. Wie en wat is Montanus. Dr. R. Pannier. 2. De doodschuld in het medisch verenigingsleven in de 17de eeuw. Dr. R. Pannier. 3. Het steensnijden in Vlaanderen in de 17de - 18de eeuw. Dr. J. Mattelaer.

Nadere informatie

Geneeskunde en Wereldoorlog I

Geneeskunde en Wereldoorlog I Hoe inschrijven: Het inschrijvingsformulier vindt u op de website van Montanus www.montanusbrugge.be Na de inschrijving stort u de som van 30 (voor 5 november 2013) per ingeschreven persoon op onderstaand

Nadere informatie

Herfstsymposium Montanus 11 november 2011

Herfstsymposium Montanus 11 november 2011 zetel vzw: Spaanse Loskaai 1,8000 Brugge secretariaat: michel.deruyttere@skynet.be website: www.montanusbrugge.be Herfstsymposium Montanus 11 november 2011 Montanus vzw, het Collegium Medico-historicum

Nadere informatie

Twee aspecten hiervan worden op 10 en 11 november 2015 op een bijzondere manier in de kijker geplaatst.

Twee aspecten hiervan worden op 10 en 11 november 2015 op een bijzondere manier in de kijker geplaatst. Het hospitaal van Onze-Lieve-Vrouw ter Potterie is sinds de 13de eeuw tot op heden een plaats waar aan ziekenzorg en bejaardenzorg wordt gedaan. Daarnaast is het een bekend bedevaartsoord. Twee aspecten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Voorjaar 2019

Nieuwsbrief Voorjaar 2019 zetel vzw: Spaanse Loskaai 1,8000 Brugge secretariaat: michel.deruyttere@skynet.be website: www.montanusbrugge.be Nieuwsbrief Voorjaar 2019 Beste Montanuslid en Sympathisanten, Aan iedereen een gezond

Nadere informatie

Nieuwsbrief Herfst 2014

Nieuwsbrief Herfst 2014 zetel vzw: Spaanse Loskaai 1,8000 Brugge secretariaat: michel.deruyttere@skynet.be website: www.montanusbrugge.be Nieuwsbrief Herfst 2014 Beste Montanusvriend en -vriendin en Sympathisanten, In deze mooie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Zomer 2014

Nieuwsbrief Zomer 2014 zetel vzw: Spaanse Loskaai 1,8000 Brugge secretariaat: michel.deruyttere@skynet.be website: www.montanusbrugge.be Nieuwsbrief Zomer 2014 Beste Montanusvriend en -vriendin en Sympathisanten, Zomer- en Vakantietijd!!

Nadere informatie

Nieuwsbrief Zomer/Herfst 2016

Nieuwsbrief Zomer/Herfst 2016 zetel vzw: Spaanse Loskaai 1,8000 Brugge secretariaat: michel.deruyttere@skynet.be website: www.montanusbrugge.be Nieuwsbrief Zomer/Herfst 2016 Beste Montanusvriend en -vriendin en Sympathisanten, Terwijl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lente 2019

Nieuwsbrief Lente 2019 zetel vzw: Spaanse Loskaai 1,8000 Brugge secretariaat: michel.deruyttere@skynet.be website: www.montanusbrugge.be Nieuwsbrief Lente 2019 Beste Montanuslid en Sympathisanten, Inhoud: - In dit Lentenummer

Nadere informatie

Jaar 1985 Plaatskenmerk 947 D 12 Trefwoorden WF2017 Toerisme ; Ieper Evenementen ; Ieper ; 20ste eeuw Horeca ; Ieper

Jaar 1985 Plaatskenmerk 947 D 12 Trefwoorden WF2017 Toerisme ; Ieper Evenementen ; Ieper ; 20ste eeuw Horeca ; Ieper Ieper 1985 Plaatskenmerk 947 D 12 Toerisme ; Ieper Evenementen ; Ieper ; 20ste eeuw Horeca ; Ieper 12 lieve hartjes plukken uit het Roeselaars cultuurfestival 1972 Plaatskenmerk 947 D 53 Roeselare ; tentoonstellingen

Nadere informatie

"Même absent il était présent"

Même absent il était présent "Même absent il était présent" Simon, Frank Barbry, Robert Depaepe, Marc Trefwoorden Delobel, Hilaire 125 jaar Biekorf Trefwoorden Biekorf (tijdschrift) Brugge in 100 objecten Hemeryck, Aleid Trefwoorden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Herfst 2017

Nieuwsbrief Herfst 2017 zetel vzw: Spaanse Loskaai 1,8000 Brugge secretariaat: michel.deruyttere@skynet.be website: www.montanusbrugge.be Nieuwsbrief Herfst 2017 2017 Jubileumjaar 25 jaar Montanus vzw Beste Montanuslid en Sympathisanten,

Nadere informatie

NOYONVERBOND WAASLAND KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2016

NOYONVERBOND WAASLAND KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2016 NOYONVERBOND WAASLAND KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2016 KAMPIOENSCHAPPEN NOYON OUDE DUIVEN 1 DE MAERE MARCEL BELSELE 2 22 471,11 50 EURO TROFEE 2 VAN ELSUWEGHE LUC ZELE 1 20 321,12 37,50 EURO TROFEE 3 MEERSCHAERT

Nadere informatie

Nieuwsbrief Herfst-winter 2018

Nieuwsbrief Herfst-winter 2018 zetel vzw: Spaanse Loskaai 1,8000 Brugge secretariaat: michel.deruyttere@skynet.be website: www.montanusbrugge.be Nieuwsbrief Herfst-winter 2018 Beste Montanusleden en sympatisanten, We genieten nog van

Nadere informatie

Jaar 1996 Plaatskenmerk D 22 Trefwoorden WF2016 Toerisme ; Brugge Horeca ; Brugge

Jaar 1996 Plaatskenmerk D 22 Trefwoorden WF2016 Toerisme ; Brugge Horeca ; Brugge Albert en Elisabeth Marie José van België Plaatskenmerk 28.617 Marie José van België Elisabeth (koningin van België) Albert I (koning van België) Analecta Cartusiana Jaar 1993 Plaatskenmerk 928 D 4 Kloosterorden

Nadere informatie

Geneeskunde en filatelie

Geneeskunde en filatelie Geneeskunde en filatelie Michel Deruyttere, Brugge Op het Herfstsymposium 2007 van Montanus vzw, het Collegium medico-historicum Brugense werden het leven en werk van Andreas Vesalius toegelicht door Maurits

Nadere informatie

Asduif Nieuw Verbond Oude duiven 1 VAN AERSCHOT JULES ,83 2 STOUTEN FLORENT ,86 3 STOUTEN FLORENT ,69 4

Asduif Nieuw Verbond Oude duiven 1 VAN AERSCHOT JULES ,83 2 STOUTEN FLORENT ,86 3 STOUTEN FLORENT ,69 4 Asduif Nieuw Verbond Oude duiven 1 VAN AERSCHOT JULES 102025437 17 183,83 2 STOUTEN FLORENT 82055760 17 207,86 3 STOUTEN FLORENT 92071059 17 255,69 4 LENS RUDI 102118938 16 228,95 5 SCHEPERS MAURITS 102026386

Nadere informatie

73 HEYRMAN-WEEMAES DOEL

73 HEYRMAN-WEEMAES DOEL SAMENSPEL QUIEVRAIN ST GILLIS WAAS Data Technology Deerlijk (44307) QUIEVRAIN 15-04-18 348 Oude Deelnemers:88 LOSTIJD:09.00 NR Naam Gemeent AD IG Afstand Ring JR Bestat Snelh. NR N0 Nom Localit EN MQ Distanc

Nadere informatie

Basisprogramma 1: Vroegmodern (6 ECTS) Locatie, tenzij anders aangegeven: HG-01A08

Basisprogramma 1: Vroegmodern (6 ECTS) Locatie, tenzij anders aangegeven: HG-01A08 ROOSTER BASISPROGRAMMA MASTER MG 2013-2014 Basisprogramma 1: Vroegmodern (6 ECTS) Locatie, tenzij anders aangegeven: HG-01A08 Op dag 1, 6 en 7 zijn de programma s van Basisprogramma 1 en 2 gecombineerd

Nadere informatie

Plaatskenmerk 898 D 13. Westhoek ; autoroutes ---------------------------------------- Blankenberge : Belgische Kust

Plaatskenmerk 898 D 13. Westhoek ; autoroutes ---------------------------------------- Blankenberge : Belgische Kust Art Salon Triptiek '94 1994 Plaatskenmerk 899 D 6 Tentoonstellingen ; Brugge Bailleul, Monts de Flandre, Ypres, Poperinge Plaatskenmerk 898 D 13 Westhoek ; autoroutes Blankenberge : Belgische Kust Plaatskenmerk

Nadere informatie

* NOYONVERBOND WAASLAND * NOYON * Los : S:065 * * ST GILLIS WAAS * 686 Jaarse * Basis: P: 1 *

* NOYONVERBOND WAASLAND * NOYON * Los : S:065 * * ST GILLIS WAAS * 686 Jaarse * Basis: P: 1 * * ST GILLIS WAAS * 686 Jaarse * Basis: 200000 P: 1 * 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 1 2 1 2 1 2 ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- -----

Nadere informatie

Debeerst Henricus Franciscus en kinderen

Debeerst Henricus Franciscus en kinderen Debeerst Henricus Franciscus en kinderen 11132 5 Debeerst Henricus Franciscus ^ Adinkerke º Adinkerke, 28 aug 1893 Koksijde - Oostduinkerke, 09 jun 1984 x Adinkerke, 10 nov 1920 Cuveele Maria Thérésia

Nadere informatie

Zittingsbladen (onder voorbehoud van wijzigingen) GSA OOST-VLAANDEREN. Patrick VAN RAEMDONCK GSA OOST-VLAANDEREN

Zittingsbladen (onder voorbehoud van wijzigingen) GSA OOST-VLAANDEREN. Patrick VAN RAEMDONCK GSA OOST-VLAANDEREN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN OPENBARE ZITTING Zittingsbladen (onder voorbehoud van wijzigingen) Eerste kamer - dinsdag 12 mei 2015 De zitting wordt geopend om 13u30. De volgende zaken worden opgeroepen:

Nadere informatie

Heliogravure Gravure : Etn. Jean Malvaux. Oplage : ex Perforatie: T.: 11 1/2 Aantal platen : 2 Gomming : Zetmeelgom Papier: F-P3

Heliogravure Gravure : Etn. Jean Malvaux. Oplage : ex Perforatie: T.: 11 1/2 Aantal platen : 2 Gomming : Zetmeelgom Papier: F-P3 nr1703 1703 nr1704 1704 nr1705 1705/1706 nr1706 nr1707 1707 nr1708 1708/1711 nr1709 nr1710 nr1711 nr1712 1712 - Cijfer op heraldieke leeuw. Type van nr. 849. folder Nr. 23/73 bpost 14/01/1974 14/01/1974

Nadere informatie

Albert I van België: Brussel, 8 april Marche-les- Dames, 17 februari 1934

Albert I van België: Brussel, 8 april Marche-les- Dames, 17 februari 1934 Albert I van België: Brussel, 8 april 1875 - Marche-les- Dames, 17 februari 1934 Hij was prins van België, hertog van Saksen, prins van Saksen-Coburg-Gotha, was van 23 december 1909 tot 17 februari 1934

Nadere informatie

Statistiques Médecins - Artsen Statistieken 19/3/2018 (eindtabel akkoord )

Statistiques Médecins - Artsen Statistieken 19/3/2018 (eindtabel akkoord ) Description-Beschrijving Description-Beschrijving Act. Adh. % Adh. Lim % Lim NoLim %NoLim Rej. % Rej. Royaume-Koninkrijk Statistiques Médecins - Artsen Statistieken 1 1 100,00 0 0,00 1 100,00 0 0,00 Médecin

Nadere informatie

Tijdsband 1: algemene geschiedenis. Napoleon bouwt Antwerpen uit. Wereldoorlog I.

Tijdsband 1: algemene geschiedenis. Napoleon bouwt Antwerpen uit. Wereldoorlog I. Tijdsband 1: algemene geschiedenis Knip de vakjes uit langs de lichtgrijze lijntjes en kleef ze op de juiste plaats op de bijhorende blanco tijdsbalk. 1568 1585 1638 1648 1784 1808-1812 1815 1830 1914-1918

Nadere informatie

RAAD VOOR. Zittingsbladen (onder voorbehoud van wijzigingen) Eerste kamer - dinsdag 24 maart Er wordt geen zitting georganiseerd.

RAAD VOOR. Zittingsbladen (onder voorbehoud van wijzigingen) Eerste kamer - dinsdag 24 maart Er wordt geen zitting georganiseerd. RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN OPENBARE ZITTING Zittingsbladen (onder voorbehoud van wijzigingen) Eerste kamer - dinsdag 24 maart 2015 Er wordt geen zitting georganiseerd. Tweede kamer - dinsdag 24

Nadere informatie

* UNION ZAV * ETAMPES * LOS : S:002 * ANTWERPEN * 2308 OUDE * BASIS: B: 1

* UNION ZAV * ETAMPES * LOS : S:002 * ANTWERPEN * 2308 OUDE * BASIS: B: 1 * ANTWERPEN * 2308 OUDE * BASIS:350000 B: 1 1 2 3 4 5 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 BOM GET DAG MID ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- -----

Nadere informatie

Basisprogramma 1: Vroegmodern (6 ECTS) NB Op dag 1, 6 en 7 zijn de programma s van Basisprogramma 1 en 2

Basisprogramma 1: Vroegmodern (6 ECTS) NB Op dag 1, 6 en 7 zijn de programma s van Basisprogramma 1 en 2 ROOSTER BASISPROGRAMMA MASTER MG 2015-2016 NB OP DAG 1, 6 EN 7 WORDEN DE PROGRAMMA S VAN BASISPROGRAMMA 1 EN 2 GECOMBINEERD EN VINDEN DAN OP VRIJDAGEN PLAATS Basisprogramma 1: Vroegmodern (6 ECTS) NB Op

Nadere informatie

5 (2009) Nr juli 2009 (2009) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR

5 (2009) Nr juli 2009 (2009) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR stuk ingediend op 5 (2009) Nr. 1 13 juli 2009 (2009) Vlaamse Regering Samenstelling verzendcode: PAR 2 Stuk 5 (2009) Nr. 1 Vlaams Parlement 1011 Brussel 02/552.11.11 www.vlaamsparlement.be Stuk 5 (2009)

Nadere informatie

Inhoud. Algemene inleiding 11. Ivo Aertsen, Joris Casselman & Stephan Parmentier. Deel I. Onderwijs 15

Inhoud. Algemene inleiding 11. Ivo Aertsen, Joris Casselman & Stephan Parmentier. Deel I. Onderwijs 15 Inhoud Algemene inleiding 11 Ivo Aertsen, Joris Casselman & Stephan Parmentier Deel I. Onderwijs 15 Hoofdstuk 1. De eerste vier voorzitters en hun onderwijsprogramma 17 Joris Casselman 1.1. Het voorzitterschap

Nadere informatie

Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen) Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen) Eerste kamer - dinsdag 21 oktober 2014 De zitting wordt geopend om 13u30. De volgende zaken worden opgeroepen: Vernietiging

Nadere informatie

F.O.D. BUITENLANDSE ZAKEN - Directie Protocol. Ereconsulaten Generaal 15/12/2016 COMOREN ANDRÉ MARIE ROBERT ACHILLE E., PHILIPS - ERECONSUL

F.O.D. BUITENLANDSE ZAKEN - Directie Protocol. Ereconsulaten Generaal 15/12/2016 COMOREN ANDRÉ MARIE ROBERT ACHILLE E., PHILIPS - ERECONSUL F.O.D. BUITENLANDSE ZAKEN - Directie Protocol Ereconsulaten Generaal 15/12/201 COMOREN HOEILAART ANDRÉ MARIE ROBERT ACHILLE E., PHILIPS - ERECONSUL Vlaams en Waals Gewest Jean Velgestraat, 9 150 HOEILAART

Nadere informatie

Rond de poldertorens. Handelingen van de Geschied- en heemkundige kring Sint-Guthago Issue Jrg. 59 (2017) nr. 2

Rond de poldertorens. Handelingen van de Geschied- en heemkundige kring Sint-Guthago Issue Jrg. 59 (2017) nr. 2 65ste verjaardag van het Rijksvaandel van de Sint-Andries Abdij Zevenkerken Broucke, Jean-Pierre Kroniek van Sint-Andries Issue Jrg. 44 (2017) nr.174 Trefwoorden Sint-Andriesabdij (Brugge) Aankopen 2016

Nadere informatie

Gedwongen opname. Dr. A. Minderhout Woensdag 7 mei 2008

Gedwongen opname. Dr. A. Minderhout Woensdag 7 mei 2008 Gedwongen opname Dr. A. Minderhout Woensdag 7 mei 2008 Doel van de voordracht Korte bespreking van de wetgeving Opstarten en verloop van de procedure Gewone procedure Spoedprocedure Verloop van de opname

Nadere informatie

uitnodiging Laat ons de gesneuvelden nimmer vergeten

uitnodiging Laat ons de gesneuvelden nimmer vergeten als ge van ze leven in de westhoek passeert deur regen en noorderwinden keert omme den tijd als g' alhier passeert den oorlog ga j' hier were vinden (uit het liedje 'Duizend soldaten' van Willem Vermandere)

Nadere informatie

Filips IV van Spanje: Valladolid, 8 april 1605 Madrid, 17 september 1665

Filips IV van Spanje: Valladolid, 8 april 1605 Madrid, 17 september 1665 Filips IV van Spanje: Valladolid, 8 april 1605 Madrid, 17 september 1665 Hij was koning van Spanje van 1621 tot 1665, landsheer van de Zuidelijke Nederlanden en koning van Portugal (als Filips III) tot

Nadere informatie

Basisprogramma 1: Vroegmodern (6ECTS) NB Op dag 1, 6 en 7 zijn de programma s van Basisprogramma 1 en 2 gecombineerd en worden dan op vrijdag gegeven.

Basisprogramma 1: Vroegmodern (6ECTS) NB Op dag 1, 6 en 7 zijn de programma s van Basisprogramma 1 en 2 gecombineerd en worden dan op vrijdag gegeven. ROOSTER BASISPROGRAMMA MASTER MG 2014-2015 NB OP DAG 1, 6 EN 7 WORDEN DE PROGRAMMA S VAN BASISPROGRAMMA 1 EN 2 GECOMBINEERD EN VINDEN DAN OP VRIJDAGEN PLAATS Basisprogramma 1: Vroegmodern (6ECTS) NB Op

Nadere informatie

** VERBOND WAASLAND OOST V48215 ** QUIEVRAIN 22 april OUDE DUIVEN LOS OM 9.00 UUR BASIS: 095 KM. Pag. 1.

** VERBOND WAASLAND OOST V48215 ** QUIEVRAIN 22 april OUDE DUIVEN LOS OM 9.00 UUR BASIS: 095 KM. Pag. 1. ** VERBOND WAASLAND OOST V48215 ** QUIEVRAIN 22 april 2018 293 OUDE DUIVEN LOS OM 9.00 UUR BASIS: 095 KM. Pag. 1. ******************************************************************************************************************************************************************

Nadere informatie

EIGENAARSTABEL "Bedrijventerrein Siesegemkouter - fase 1 (Noordelijk deel)"

EIGENAARSTABEL Bedrijventerrein Siesegemkouter - fase 1 (Noordelijk deel) "Bedrijventerrein Siesegemkouter - fase 1 (Noordelijk )" 2 41302 C 1327C 2 C 1327 C LANDEXPLO AALST BVBA 2.560 2.560 BOUWLAND 3 41302 C 1327D 2 C 1327 D LANDEXPLO AALST BVBA 2.560 2.560 BOUWLAND 4 41302

Nadere informatie

Plaatsingslijst van het archief van G.A. Lindeboom

Plaatsingslijst van het archief van G.A. Lindeboom Plaatsingslijst van het archief van G.A. Lindeboom 661 Levensjaren 1905-1986 (1939-1986) Samengesteld door Peter Kok Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden) Vrije

Nadere informatie

Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen) Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen) Eerste kamer - dinsdag 9 september 2014 De zitting wordt geopend om 13u30. De volgende zaken worden opgeroepen: 1213/0599/A/1/0560

Nadere informatie

Geneeskundige Dagen Antwerpen 2016. Voorzitter: Prof. Dr. Bernard Sabbe Covoorzitter: Dr. André Wildiers

Geneeskundige Dagen Antwerpen 2016. Voorzitter: Prof. Dr. Bernard Sabbe Covoorzitter: Dr. André Wildiers Geneeskundige Dagen Antwerpen 2016 Voorzitter: Prof. Dr. Bernard Sabbe Covoorzitter: Dr. André Wildiers GDA 2016: Zorg voor de Psyche! Thema: Psychiatrie: vandaag en morgen Waar: Campus Drie Eiken Wanneer:

Nadere informatie

Ignác Semmelweis De redder van moeders. Dr. Krisztián Nagy Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie AZ Sint Jan, Brugge

Ignác Semmelweis De redder van moeders. Dr. Krisztián Nagy Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie AZ Sint Jan, Brugge Ignác Semmelweis De redder van moeders Dr. Krisztián Nagy Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie AZ Sint Jan, Brugge Ignác Semmelweis 1 juli 1818 13 augustus 1865 Wenen, 1840 Wenen, 1845 Wenen, 1845 KRAAMBED-

Nadere informatie

Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen) Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen) Eerste kamer - dinsdag 29 april 2014 De zitting wordt geopend om 13u30. De volgende zaken worden opgeroepen: 1314/0199/A/1/0214

Nadere informatie

Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen) Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen) Eerste kamer - dinsdag 10 december 2013 ZITTINGSBLOK 2 De zitting wordt geopend om 15u. De volgende zaken worden opgeroepen:

Nadere informatie

Borstkliniek Oncologisch centrum

Borstkliniek Oncologisch centrum Borstkliniek Oncologisch centrum Werking van de borstkliniek Sinds vele jaren streeft de borstkliniek van het AZ Sint-Lucas in Brugge naar een kwaliteitsvolle dienstverlening voor vrouwen en mannen met

Nadere informatie

BC Mercator *** Lentetornooi DWL *** 3 giften per ronde *** 13/04/2013. NZ OW gift 1 NZ OW gift 2 NZ OW gift 3 NZ OW

BC Mercator *** Lentetornooi DWL *** 3 giften per ronde *** 13/04/2013. NZ OW gift 1 NZ OW gift 2 NZ OW gift 3 NZ OW BC Mercator *** Lentetornooi DWL *** 3 giften per ronde *** 13/04/2013 NZ OW gift 1 NZ OW gift 2 NZ OW gift 3 NZ OW 1 De Bruyne Jenny-Roggeman Iry 2 Peeters Maria-Boeykens Roger 3 Verleyen Hubert-Van De

Nadere informatie

F.O.D. BUITENLANDSE ZAKEN - Directie Protocol. Ereconsulaten Generaal 03/07/2018 CENTRAAL-AFRIKAANSE REPUBLIEK

F.O.D. BUITENLANDSE ZAKEN - Directie Protocol. Ereconsulaten Generaal 03/07/2018 CENTRAAL-AFRIKAANSE REPUBLIEK F.O.D. BUITENLANDSE ZAKEN - Directie Protocol Ereconsulaten Generaal 03/0/2018 CENTRAAL-AFRIKAANSE REPUBLIEK OUPEYE DIMITRI VALENTIN BORIS, MOZER - ERECONSUL GENERAAL Région Wallonne Rue Paul Devaux, 3/51

Nadere informatie

* SAMENSPEL BEVEREN - SINT-NIKLAAS * * VLUCHT UIT PONT 17 AUGUSTUS JONGE DUIVEN LOS OM 7.30 UUR BASIS: 240 Pag. 1.

* SAMENSPEL BEVEREN - SINT-NIKLAAS * * VLUCHT UIT PONT 17 AUGUSTUS JONGE DUIVEN LOS OM 7.30 UUR BASIS: 240 Pag. 1. * SAMENSPEL BEVEREN - SINT-NIKLAAS * 48078 * VLUCHT UIT PONT 17 AUGUSTUS 2014 702 JONGE DUIVEN LOS OM 7.30 UUR BASIS: 240 Pag. 1. ************************************************************************************************************************************************************

Nadere informatie

VLAMING EN BRUSSELAAR ALS AMBASSADEUR VOOR DE VLAAMSE MEESTERS

VLAMING EN BRUSSELAAR ALS AMBASSADEUR VOOR DE VLAAMSE MEESTERS VLAMING EN BRUSSELAAR ALS AMBASSADEUR VOOR DE VLAAMSE MEESTERS DECEMBER 2018 JANUARI 2019 VISITFLANDERS flemishmasters.com ONDERZOEKSOPZET Kennis van en houding ten aanzien van de Vlaamse Meesters bij

Nadere informatie

Erkende binnenlandse stagemeesters per specialiteit

Erkende binnenlandse stagemeesters per specialiteit Erkende binnenlandse s per specialiteit Interne geneeskunde UMC SINT-PIETER BRUSSEL B. Velkeniers Brigitte.velkeniers@uzbrusssel.be / 02 477 60 83 Ilse.dewannemacker@uzbrussel.be / 02 477 64 18 Cardiologie

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR GEHOUDEN OP 2 MEI 2009 OM UUR TE WAASMUNSTER

NOTULEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR GEHOUDEN OP 2 MEI 2009 OM UUR TE WAASMUNSTER V.Z.W. INTERPROFESSIONELE VERENIGING ACCOUNTANTS, ADVOCATEN EN NOTARISSEN Maatschappelijke zetel : Grote markt 19 NOTULEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR GEHOUDEN OP 2 MEI 2009 OM 21.30 UUR TE WAASMUNSTER Op heden

Nadere informatie

Sans Peur Fond oude voorlopige eindstand

Sans Peur Fond oude voorlopige eindstand 1 Sans Peur Fond oude voorlopige eindstand 1 VREBOS KRISTIAAN NEERIJSE 28,00 265,19 2 CRABBE JEAN-MARIE KORTENBERG 23,00 97,67 3 THUMAS THIERRY & BART NOSSEGEM 23,00 184,61 4 RANS STIJN & JEROEN WIJGMAAL

Nadere informatie

INHOUD. SCHEIDING VAN KERK EN STAAT OF ACTIEF PLURALISME? EEN ORIËNTERING VAN HET DEBAT PAUL DE HERT en KAREN MEERSCHAUT... 1

INHOUD. SCHEIDING VAN KERK EN STAAT OF ACTIEF PLURALISME? EEN ORIËNTERING VAN HET DEBAT PAUL DE HERT en KAREN MEERSCHAUT... 1 INHOUD VOORWOORD... v SCHEIDING VAN KERK EN STAAT OF ACTIEF PLURALISME? EEN ORIËNTERING VAN HET DEBAT PAUL DE HERT en KAREN MEERSCHAUT... 1 Maatschappelijke verschuivingen inzake levensbeschouwing en islamvooroordelen...

Nadere informatie

Bardienst apr ma Karin de Baets. Groene competitive. Datum Dag Naam

Bardienst apr ma Karin de Baets. Groene competitive. Datum Dag Naam Bardienst 2017 Datum Dag Naam 31 mrt vr Pasjesavond 1 apr za Fred van Cauteren 2 apr zo Geenbardienst 3 apr ma Siegfried Jeangout GerritRoelse 4 apr di Marcel de Caluwe Jan van de Walle 5 apr wo Rudy Bracke

Nadere informatie

Erkende binnenlandse stagemeesters per specialiteit

Erkende binnenlandse stagemeesters per specialiteit Erkende binnenlandse s per specialiteit Interne geneeskunde B. Velkeniers Brigitte.velkeniers@uzbrussel.be / Ilse.dewannemacker@uzbrussel.be 02 477 60 83 / 02 477 64 18 UMC SINT-PIETER BRUSSEL Stagemeester

Nadere informatie

Flobertschutterskring de Baronie

Flobertschutterskring de Baronie Cloveniersgilde Sint Bavo E1 201 John Bollebakker 151 210 Patrick Daemen 149 235 Ad van de Wijngaard 241 Rien van Baal 151 Cloveniersgilde Sint Bavo A1 Totaal 451 205 Michel van de Stap 151 222 Dennis

Nadere informatie

Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen) Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen) Eerste kamer - dinsdag 23 september 2014 De zitting wordt geopend om 13u30. De volgende zaken worden opgeroepen: 1213/0650/A/1/0619

Nadere informatie

PATRICK MAURICE DE SPLENTER

PATRICK MAURICE DE SPLENTER Een Rapport Van De Genealogie Van PATRICK MAURICE DE SPLENTER Gecreërd op 5 juli 2010 "The Complete Genealogy Reporter" 2006-2010 Nigel Bufton Software under license to MyHeritage Family Tree Builder INHOUD

Nadere informatie

De dwangkist (getrouwe kopie bewaard in het Dokter Guislainmuseum)

De dwangkist (getrouwe kopie bewaard in het Dokter Guislainmuseum) Nerveuze vrouwen Naar aanleiding van de tentoonstelling Nerveuze vrouwen bezoekt Post Factum het Gentse Dokter Guislainmuseum, waar we naast de expo Nerveuze vrouwen ook het museum zelf zullen bezoeken.

Nadere informatie

District Dender-Waasland Halve Finale Beker van Vlaanderen 2011 Eindstand na ronde 6

District Dender-Waasland Halve Finale Beker van Vlaanderen 2011 Eindstand na ronde 6 District Dender-Waasland Halve Finale Beker van Vlaanderen 2011 Eindstand na ronde 6 Plaats Ploeg Kapitein VP IMP+ IMP- ------ ------------- ------------------ ------ ------- ----- 1 Beveren 8 Ludo Somers

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 15 dd 13-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 april: Vierde paaszondag: Ik geef eeuwig leven aan mijn schapen (Joh.10, 27-30) (roepingenzondag).

Nadere informatie

BESTE HOK SANS PEUR 2012 STERCKX RENE BEGIJNENDIJK

BESTE HOK SANS PEUR 2012 STERCKX RENE BEGIJNENDIJK Van Harte Welkom! BESTE HOK SANS PEUR 2012 STERCKX RENE BEGIJNENDIJK Sterckx Rene Sterckx Rene Sterckx Rene BESTE HOK SANS PEUR 2012 STERCKX RENE BEGIJNENDIJK ALL ROUND KAMPIOEN SANS PEUR 2012 VAN HORENBEECK

Nadere informatie

VLAAMSE REGERING SAMENSTELLING. minister-president. Kris PEETERS. viceminister-presidenten. Fientje MOERMAN Frank VANDENBROUCKE

VLAAMSE REGERING SAMENSTELLING. minister-president. Kris PEETERS. viceminister-presidenten. Fientje MOERMAN Frank VANDENBROUCKE Zitting 2007-2008 1 oktober 2007 VLAAMSE REGERING SAMENSTELLING minister-president Kris PEETERS viceminister-presidenten Fientje MOERMAN Frank VANDENBROUCKE Vlaamse ministers Dirk VAN MECHELEN Bert ANCIAUX

Nadere informatie

Lijst met Examinatoren erkend door de DVIS overeenkomstig het artikel 149 van de Wet van 30 augustus 2013 houdende de Spoorcodex

Lijst met Examinatoren erkend door de DVIS overeenkomstig het artikel 149 van de Wet van 30 augustus 2013 houdende de Spoorcodex Lijst met Examinatoren erkend door de DVIS overeenkomstig het artikel 149 van de Wet van 30 augustus 2013 houdende de Spoorcodex BE EX20140001 PEITEN FREDDY 1953 Algemene vakkennis, als bedoeld in bijlage

Nadere informatie

Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen) Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen) Eerste kamer - dinsdag 15 oktober 2013 De zitting wordt geopend om 13u30. De volgende zaken worden opgeroepen: 1213/0096/SA/1/0082

Nadere informatie

raag de ziekenzaal lag net aan het water en aan de straatzijde...

raag de ziekenzaal lag net aan het water en aan de straatzijde... A ls je deze vragenlijst hebt ingevuld weet je al heel wat over dit museum. Op het eind vind je een lijstje met wat uitleg bij woorden die je misschien niet kent. Veel succes! v 1 Dit museum was vroeger

Nadere informatie

Lijst met Examinatoren erkend door de DVIS overeenkomstig het artikel 149 van de Wet van 30 augustus 2013 houdende de Spoorcodex

Lijst met Examinatoren erkend door de DVIS overeenkomstig het artikel 149 van de Wet van 30 augustus 2013 houdende de Spoorcodex Lijst met Examinatoren erkend door de DVIS overeenkomstig het artikel 149 van de Wet van 30 augustus 2013 houdende de Spoorcodex BE EX20150001 STROBBE PIERRE Quai de Flandres 1 1962 Algemene vakkennis,

Nadere informatie

4 op 5 Vlaamse politici passen NIET bij hun partij.

4 op 5 Vlaamse politici passen NIET bij hun partij. PERSBERICHT 2 oktober 2006 4 op 5 Vlaamse politici passen NIET bij hun partij. Dat is het verrassende resultaat van het onderzoek dat Brandhome 4 weken geleden lanceerde op de website www.pastdepoliticus.be.

Nadere informatie

Sans Peur Herent Kleine Fond (tem 16/7)

Sans Peur Herent Kleine Fond (tem 16/7) 1 Sans Peur Herent Kleine Fond (tem 16/7) 1 VREBOS KRISTIAAN NEERIJSE 23,00 206,00 2 THUMAS THIERRY & BART NOSSEGEM 18,00 115,65 3 HOK SMETS BERTEM 18,00 164,59 4 CRABBE JEAN-MARIE KORTENBERG 17,00 81,98

Nadere informatie

F.O.D. BUITENLANDSE ZAKEN - Directie Protocol. Ereconsulaten Generaal 30/03/2016 DENEMARKEN GEORGES, CAULIER - ERECONSUL GENERAAL

F.O.D. BUITENLANDSE ZAKEN - Directie Protocol. Ereconsulaten Generaal 30/03/2016 DENEMARKEN GEORGES, CAULIER - ERECONSUL GENERAAL F.O.D. BUITENLANDSE ZAKEN - Directie Protocol Ereconsulaten Generaal 30/03/2016 DENEMARKEN KONTICH GEORGES, CAULIER - ERECONSUL GENERAAL Provincies Antwerpen, West Vlaanderen en Limburg PIERSTRAAT, 138

Nadere informatie

VERENIGDE VRIENDEN SCHERPENHEUVEL

VERENIGDE VRIENDEN SCHERPENHEUVEL VERENIGDE VRIENDEN SCHERPENHEUVEL ALGEMEEN KAMPIOENSCHAP 1 VERHEYEN LOUIS 14 VERMELDINGEN 2 EVERAERTS AUGUST 6 VERMELDINGEN 15pt 3 FREDERICKX LOUIS 6 VERMELDINGEN 18pt KAMPIOENSCHAPPEN 2016 Kampioenschap

Nadere informatie

Waas zilver 2 oktober 2007 6 januari 2008. Wim Nys Wetenschappelijk assistant

Waas zilver 2 oktober 2007 6 januari 2008. Wim Nys Wetenschappelijk assistant Waas zilver 2 oktober 2007 6 januari 2008 Van 2 oktober 2007 tot 6 januari 2008 organiseert het Zilvermuseum Sterckshof een historische tentoonstelling over edelsmeden uit het Land van Waas van ca. 1700

Nadere informatie

RAAD VOOR. Zittingsblad van de openbare zitting van Kamer 3 van 15 januari 2019

RAAD VOOR. Zittingsblad van de openbare zitting van Kamer 3 van 15 januari 2019 RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN OPENBARE ZITTING Zittingsblad van de openbare zitting van Kamer 3 van 15 januari 2019 Samenstelling Filip VAN ACKER, bestuursrechter; Stephanie SAMYN, toegevoegd griffier.

Nadere informatie

Van Gasthuis tot Gasthuisberg

Van Gasthuis tot Gasthuisberg Van Gasthuis tot Gasthuisberg Van Gast naar Gastheer Jan Peers Van Gast naar Gastheer 1080 Oprichting gasthuis Sint Pieter Evolutie olv Gasthuiszusters naar hospitaal 1222 naar huidige site St Pieter 1426

Nadere informatie

VOORLOPIGE STANDEN KLACHTEN TOT 02 OKTOBER 20U 013/ LIEFHEBBERS DIE GEEN TROFEE WENSEN MELDEN DIT VIA 013/ TOT 02 OKTOBER 20U!!

VOORLOPIGE STANDEN KLACHTEN TOT 02 OKTOBER 20U 013/ LIEFHEBBERS DIE GEEN TROFEE WENSEN MELDEN DIT VIA 013/ TOT 02 OKTOBER 20U!! VOORLOPIGE STANDEN KLACHTEN TOT 02 OKTOBER 20U 013/77.14.77 LIEFHEBBERS DIE GEEN TROFEE WENSEN MELDEN DIT VIA 013/77.14.77 TOT 02 OKTOBER 20U!! ALGEMEEN KAMPIOENSCHAP 2013 1 VERHEYEN LOUIS 16 VERMELDINGEN

Nadere informatie

DEINZE: Archiefbestand Familiekunde Deinze

DEINZE: Archiefbestand Familiekunde Deinze DEINZE: Archiefbestand Familiekunde Deinze Microfilm DEINZE (Onze-Lieve-Vrouweparochie): 48, 50, 51, 52, 53 en 54. Microfilm DEINZE (Sint-Martinus): 48, 50, 51 en 52. BR1.1 BR 1.2 BR 1.3 BR 1.4 BR 1.5

Nadere informatie

Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen) Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen) Eerste kamer - dinsdag 11 februari 2014 De zitting wordt geopend om 13u30. De volgende zaken worden opgeroepen: 1213/0401/SA/1/0378

Nadere informatie

Flobertschutterskring de Baronie

Flobertschutterskring de Baronie Cloveniersgilde Sint Bavo H1 221 Jac Dekkers 156 223 Lisette Gosens 151 232 Willem Gosens 156 254 Alex Dekkers 153 Cloveniersgilde Sint Bavo E1 Totaal 616 241 Rien van Baal 156 243 Ad Roks 157 259 Toon

Nadere informatie

Rooster Basisprogramma 2011

Rooster Basisprogramma 2011 Rooster Basisprogramma 2011 Dag 1. woensdag 2 februari 10:00 11:00 prof.dr. E.S. Houwaart; dr. H. de Waardt Ontvangst; inleiding aangaande opzet en inhoud van het traject; rondleiding VU 11:00 13:00 prof.dr.

Nadere informatie

V. Naamlijst van de tot het mandaat van titularis gekozenen en samenstelling van het Bureau

V. Naamlijst van de tot het mandaat van titularis gekozenen en samenstelling van het Bureau V. Naamlijst van de tot het mandaat van titularis gekozenen en samenstelling van het Bureau V. Liste nominative des élus aux mandats effectifs et composition du Bureau 385 1. Naamlijst van de 40 rechtstreeks

Nadere informatie

KONINKLIJKE MUSEA VOOR SCHONE KUNSTEN

KONINKLIJKE MUSEA VOOR SCHONE KUNSTEN Je bewondert een ruim aanbod van de westerse kunstgeschiedenis, van de 15 e eeuw tot nu. De cursisten gaan aan de slag met portretten. Ze beschrijven in groepjes het uiterlijk van een portret, doen een

Nadere informatie

Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen) Zittingsbladen van de openbare terechtzittingen (onder voorbehoud van wijzigingen) Eerste kamer - dinsdag 17 september 2013 De zitting wordt geopend om 13u30. De volgende zaken worden opgeroepen: 1213/0020/SA/1/0016

Nadere informatie

WINTERCOMPETITIE A- REEKS

WINTERCOMPETITIE A- REEKS WINTERCOMPETITIE 55+ 2015 A- REEKS 1 Wijnegem 1 : Bulcke Roger / Goris Leo / Van Dijck Gerard Tel. 03.283 91 49 2 Sodipa 1 : Mortelmans Paul / Deckx Ludo / Van Der Schueren Monique Tel. 0498.015 661 3

Nadere informatie

Zondag 13 januari 2013

Zondag 13 januari 2013 WEDSTRIJDEN Zondag 13 januari 2013 47ste Nationaal IJsberenzwemfeest een organisatie van zwemclub De Brugse IJsberenkring vzw i.s.m. watersportcentrum "Aan de plas" GEORGANISEERD ONDER DE REGLEMENTEN VAN

Nadere informatie

KBDB PE WEST-VLAANDEREN Secretariaat : Staatsbaan Kortemark Tel 051/ PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN 2014 VOORLOPIGE UITSLAG

KBDB PE WEST-VLAANDEREN Secretariaat : Staatsbaan Kortemark Tel 051/ PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN 2014 VOORLOPIGE UITSLAG VOORLOPIGE UITSLAG . ALGEMEEN PROVINCIAAL KAMPIOEN 2014 ------------------------------------------------------------------------------------------- CLICQUE Gino Wevelgem 1 e prijs Fond jaarlingen 3031767/2013

Nadere informatie

SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN DE ARRONDISSEMENTSKAMER VAN GERECHTSDEURWAARDERS VAN ANTWERPEN

SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN DE ARRONDISSEMENTSKAMER VAN GERECHTSDEURWAARDERS VAN ANTWERPEN SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN DE ARRONDISSEMENTSKAMER VAN GERECHTSDEURWAARDERS VAN ANTWERPEN (vóór 1963 de tuchtkamer der deurwaarders bij de rechtbank van eerste aanleg te Antwerpen) Tot 31 augustus 2014

Nadere informatie

KONINKLIJKE DUIVENMAATSCHAPPIJ RECHT VOOR ALLEN KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2016 HALVE FOND OUDE 1 E GETEKENDE OUDE 1 E + 2 E GETEKENDE

KONINKLIJKE DUIVENMAATSCHAPPIJ RECHT VOOR ALLEN KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2016 HALVE FOND OUDE 1 E GETEKENDE OUDE 1 E + 2 E GETEKENDE KONINKLIJKE DUIVENMAATSCHAPPIJ RECHT VOOR ALLEN KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2016 HALVE FOND OUDE 1 E GETEKENDE 1 MEERSCHAERT ETIENNE KEMZEKE 9 157,98 TROFEE 2 RINGOOT FREDERIK KEMZEKE 8 140,33 VERMELDING

Nadere informatie

Nieuwsbrief Voorjaar 2017

Nieuwsbrief Voorjaar 2017 zetel vzw: Spaanse Loskaai 1,8000 Brugge secretariaat: michel.deruyttere@skynet.be website: www.montanusbrugge.be Nieuwsbrief Voorjaar 2017 Beste Montanusvriend en vriendin, Sympathisanten, De Lente is

Nadere informatie

Leden Raadgevend Comité Membres Comité Consultatif

Leden Raadgevend Comité Membres Comité Consultatif Naam/Nom Voornaam Organisatie Taal/ langue André Marc geneesheer-specialist in de inwendige geneeskunde met bijzondere bekwaamheid klinische hematologie Andries Hannelore Minister van, afgevaardigde FOD,

Nadere informatie

Keizer Leopold I: Wenen, 9 juni aldaar, 5 mei 1705

Keizer Leopold I: Wenen, 9 juni aldaar, 5 mei 1705 Keizer Leopold I: Wenen, 9 juni 1640 - aldaar, 5 mei 1705 Leopold I (Leopold Ignatius Joseph Balthasar Felician; Hongaars: I. Lipót), was bijna een halve eeuw heerser als Rooms-Duitse keizer, koning van

Nadere informatie

Bondschieting Heidevrienden Wuustwezel

Bondschieting Heidevrienden Wuustwezel ERE 1 Afdeling: 26 deelnemers VAN FRACHEN ELS - 11 rozen 1 401 PALINCKX LUC (HV) HV 120 5,00 2 509 GOETSTOUWERS DANNY SJ 119 4,20 3 101 BOLS ANDRE M 119 4,20 4 111 SEVENANS IGOR M 119 4,20 5 902 AERNOUTS

Nadere informatie

** VERBOND WAASLAND OOST V48215 ** QUIEVRAIN 26 augustus JONGE DUIVEN LOS OM 8.00 UUR BASIS: 095 KM. Pag. 1.

** VERBOND WAASLAND OOST V48215 ** QUIEVRAIN 26 augustus JONGE DUIVEN LOS OM 8.00 UUR BASIS: 095 KM. Pag. 1. ** VERBOND WAASLAND OOST V48215 ** QUIEVRAIN 26 augustus 2018 737 JONGE DUIVEN LOS OM 8.00 UUR BASIS: 095 KM. Pag. 1. **********************************************************************************************************************************************************************

Nadere informatie

PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN 2014 VLAAMS BRABANT. 1e ALGEMEEN KAMPIOEN. 2e ALGEMEEN KAMPIOEN. 3e ALGEMEEN KAMPIOEN

PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN 2014 VLAAMS BRABANT. 1e ALGEMEEN KAMPIOEN. 2e ALGEMEEN KAMPIOEN. 3e ALGEMEEN KAMPIOEN PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN 2014 VLAAMS BRABANT 1e ALGEMEEN KAMPIOEN LISMONT Patrick Bekkevoort 60 ptn 2e ALGEMEEN KAMPIOEN VAN PARIJS Hervé & Erwin Overijse 43ptn 3e ALGEMEEN KAMPIOEN WEEMAELS TORSIN

Nadere informatie

Promotieviering

Promotieviering Promotieviering 2018-2019 master in de geneeskunde Woensdag 3 juli 2019, 18 uur Auditorium P. De Nayer Tervuursevest 101 3001 Heverlee 1 2 Programma Verwelkoming decaan Paul Herijgers Toespraak door de

Nadere informatie

De Plate. Informatieblad voor de leden van de Oostendse heemkring De Plate. Issue 2017

De Plate. Informatieblad voor de leden van de Oostendse heemkring De Plate. Issue 2017 650 jaar Poperingevaart Gheeraert, Johan Gidsenkroniek Westland Issue Jrg. 54 (2017) nr. 3 Trefwoorden Poperinge ; waterwegen Vleterbeek August Van Neste en de Commisie van Schoolonderzoek in 1880-1882

Nadere informatie

De vruchtwaterpunctie

De vruchtwaterpunctie 11 De vruchtwaterpunctie Aangepaste informatie van folders geproduceerd door Guy s and St Thomas Hospital, Londen; Royal College of Obstetricians and Gynaecologists www.rcog.org.uk/index.asp?pageid=625

Nadere informatie

Inventaris van het archief van het Bureau voor Politieke Documentatie, / H. Vanden Bosch

Inventaris van het archief van het Bureau voor Politieke Documentatie, / H. Vanden Bosch BE-A0510_002033_002465_DUT Inventaris van het archief van het Bureau voor Politieke Documentatie, 1917-1918 / H. Vanden Bosch Het Rijksarchief in België Archives de l'état en Belgique Das Staatsarchiv

Nadere informatie