3.0 Het menu en de commando balk 4.0 Macro test mogelijkheid. Appendix: Aangebrachte wijzigingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "3.0 Het menu en de commando balk 4.0 Macro test mogelijkheid. Appendix: Aangebrachte wijzigingen"

Transcriptie

1 1.0 Inleiding 2.0 Werking van het programma ProjectHandler. 2.1 Het TrueCrypt Administratie project maken 2.2 Een nieuwe bewerking maken 2.3 Een nieuw project maken 2.4 Een bestaand project openen 2.5 Een bestaand project verwijderen 2.6 Een bewerking toevoegen 2.7 Een bewerking verwijderen 2.8 Een project icoon plaatsen 2.9 Een Macro bij een bewerking plaatsen 3.0 Het menu en de commando balk 4.0 Macro test mogelijkheid. Appendix: Aangebrachte wijzigingen Auteur: W.v.Gelderen. Plaats: KrommenieDatum:

2 1.0 Inleiding Dit programma is in eerste instantie geschreven om eenvoudig met TrueCrypt beveiligde bestanden te kunnen werken. Later is deze mogelijkheid uitgebreid. Het nieuwe idee is ontstaan toen bleek dat het erg handig kan zijn om applicaties, bestanden en wachtwoorden, eventueel met Trucrypt beveiligd, per project te kunnen uitvoeren en opslaan Het programma ProjectHandler kan nu zelfstandig een, m.b.v. TrueCrypt beveiligde, map openen. In deze map kunnen wachtwoorden, bestanden en programma s zijn opgeslagen. Ook kan er per project met programma s, bestanden en wachtwoorden worden gewerkt. Een eenvoudig voorbeeld: Als men bij een bepaalde site op het internet wilt inloggen dient men de volgende gegevens te hebben: - Naam van de internet site. - De betreffende inlognaam. - Het wachtwoord. Men kan het doel op de volgende manieren bereiken: - Men kan deze gegevens automatisch door de internet verkenner laten invoeren. Nadeel: Ieder andere gebruiker van de betreffende PC ka hetzelfde doen. - Men kan de gegevens zelf intikken. Nadeel: Men dient deze gegevens te onthouden of steeds opnieuw op te zoeken. De Projecthandler doet het alsvolgt: - De internetsite wordt geopend met de default of een opgegeven internet verkenner. - Er wordt een beveiligde map geopend met daarin een bestand met inlognaam en wachtwoord. - De plaats van de op te geven inlognaam wordt gevraagd (klik met muis). - De inlognaam uit de beveiligde map wordt automatisch ingevoerd. - Het wachtwoord uit de beveiligde map wordt automatisch ingevoerd. Omdat het programma geheel vrij programmeerbaar is kan men op deze manier allerlei bewerkingen, die wel of niet beveiligd zijn, per project uitvoeren. Enkele voorbeelden van projecten zijn: Project: Internet site maken. Benodigd: 1. Ontwikkelprogramma. 2. Fotobewerking programma. 3. Testprogramma. 4. FTP programma. 5. Openen en testen van de gemaakte internetsite. Project: Bankieren. Benodigd: 1. Boekhoud programma. 2. Openen site bank Openen site bank Bijbehorend Excel programma. 5. Reserve. Op deze manier kan men meerdere projecten maken.

3 Voordelen: 1. Veilig, snel en overzichtelijk werken. 2. Minder snelkoppelingen nodig op het bureaublad van de computer. 3. Altijd bekend welke programma s nodig zijn voor een project. 4. Het programma is vrij programmeerbaar. Men kan op deze manier dus bewerkingen bij elkaar voegen die voor een bepaalde project nodig zijn. Ook kan men bewerkingen bij elkaar voegen die door een bepaalde persoon dienen te worden gebruikt bij de uitvoering van een project. De volgende projecten zijn inmiddels door mij aangemaakt : - Administratie :Alle administratieve handelingen. - Bankieren :Banken en boekhoudprogramma. - Belasting :Belasting site en programma s over meerdere jaren. - Internet site maken :Alle voor dit doel benodigde programma s. - Geheugen stick :Met TrueCrypt beveiligde bestanden bewerken. - Rekenkundige bewerkingen :Energie en andere berekeningen met Excel. - Foto s bewerken : Alle voor dit doel benodigde programma s. - Video bewerking : Alle voor dit doel benodigde programma s. - Video streamen : Media player enz. - Software ontwikkeling :Programmeer talen en interessante sites. - Onderhoud :Onderhouds en test programma s PC. - Internet :Inloggenbij diverse internet sites. - Netwerk :Onderhouds en test programma s netwerken. - Partner :De door de partner te gebruiken programma s.

4 2.0 Werking van het programma ProjectHandler. Voordat het bewuste programma wordt uitgevoerd dient TrueCrypt te zijn geïnstalleerd. Tevens dienen in TrueCrypt twee hotkeys te zijn aangebracht ( Setting, Hotkeys ), t.w.: Ctrl \ om TrueCrypt uit te schakelen. Ctrl ] om TrueCrypt beurtelings te verbergen of te voorschijn te laten komen. Figuur 1: Hotkeys TrueCrypt aanmaken Handeling 1: Maak met TrueCrypt een beveiligde map aan. Plaats in deze map een Excell bestand met de naam Energie.xls. 2.1 Het TrueCrypt Administratie project maken Als het programma voor de eerste maal wordt gestart zijn er geen te bewerken documenten aan de knoppen gekoppeld. Wel is het default project Administratie aanwezig. Figuur 2: Het programma de eerste maal gestart

5 Men kan nu de eerste bewerking van het administratieproject aanmaken. In dit eerste voorbeeld wordt eerst een met TrueCrypt beveiligde map geopend. Dit doet met door te starten met de opdracht Wijzigen toestaan. Handeling 1: Bedien het knopje met het open slotje. Figuur 3: Bestanden kunnen ingevuld worden Handeling 2: Vul de met TrueCrypt beveiligde mapletter in bij Drive/Kluis. Handeling 3: Vul een intervaltijd in (b.v. 500) bij Intvltd. Figuur 4: De map van het kluisbestand Klik met de muis op het sleuteltje Als de map uit figuur 5 niet verschijnt eerst de knop een nieuwe map kiezen bedienen.

6 Figuur 5: Kies de kluismap, eventueel eerst het knopje een nieuwe map kiezen bedienen! Handeling 4: Kies de map waarin de kluis zelf zich bevind. Figuur 6: Kies de kluis Handeling 5: Klik met de muis op het kluis bestand. Figuur 7: De aan te maken map en de kluis

7 Handeling 6: Vul bij knop naam een relevante naam voor het te bewerken programma in. Vul ook een beschrijving in van de taak in het vakje Bewerkings informatie en eventueel een relevante tekst van het project in het vakje Project informatie. Figuur 8: Knopnaam en intervaltijd Handeling 7: Selecteer in de bewerkingslijst de betreffende bewerking. Bedien Opslaan bewerking Energie Figuur 9: De kluismap kan worden geopend Handeling 8: Vul het TrueCrypt wachtwoord in en klik op de gekozen bewerking (hier Energie ). TrueCrypt wordt gestart en de bewerkingsmap wordt aangemaakt.

8 Handeling 9: Bedien met de muis het slotje nogmaals en klik daarna op het knopje met de mappen icoon. Kies de map waarin de te bewerken bestand staat door er met de muis op te klikken. Figuur 10: Benodigde data is ingevuld Handeling 10: Sla de bewerking weer op met. Figuur 11: Bewerking kan gestart worden Het vakje met het wachtwoord is inmiddels lichtblauw geworden. Dit betekend dat het programma TrueCrypt loopt en de TrueCrypt drive herkent wordt. Het vakje wordt rood als er bij een bewerking geen TrueCrypt drive wordt gebruikt en TrueCrypt nog wel geopend is. Handeling 11: Bedien de bewuste bewerking nogmaals en de bewerking wordt gestart.

9 Als men een bewerking wilt uitvoeren met een ander programma dan normaal voor de bewerking wordt gekozen, dan kan men dit m.b.v. het drukknopje met het steeksleutel icoontje doen. 2.2 Een nieuwe bewerking maken Als men een nieuwe bewerking wil toevoegen, klikt men op de plaats in de bewerkingstabel waarboven met de bewerking wilt maken. Bedien daarna wijzigen toestaan bewerking. en Invoegen Figuur 12: Er is een lege plaats voor een volgende bewerking Zoals in bovenstaande figuur te zien is blijven de gegevens van de laatste bewerking intakt. Dit is gedaan om het mogelijk te maken met zo weinig mogelijk handelingen een volgende bewerking te maken. Door de gegevens aan te passen en de bewerking op te slaan ontstaat de volgende bewerking. 2.3 Een nieuw project maken Bedien Wijzigen toestaan andere project naam in. B.v. Internet. en vul op de plaats waar nu de naam Administratie staat een Handeling 1: Bedien het knopje Een nieuw project.

10 Figuur 13: Het nieuwe project wordt "Internet" Figuur 14: Het project "Internet"is gemaakt Handeling 2: Bedien Sluiten en direct daarna Wijzigen toestaan. We gaan in het internet project enkele internet pagina s uit de favorieten map aan de bewerkingsknoppen koppelen. Kies in het menu Extra-Favorieten Handeling 3: Kies de map Bewerken en zoek de favorieten op van de huidige gebruiker.

11 Figuur 15: Favorieten gekozen In dit voorbeeld wordt voor de favoriet Likeur gekozen met daarbij en wijnhuis Handeling 4: Plaats de juiste tekst voor de Knop naam de bewerkings- en eventueel de projectinformatie in en selecteer de bewerking in de bewerkingslijst. Figuur 16: Er is in favorieten voor een likeurhuis gekozen Omdat het TrueCrypt programma hier niet meedoet, is het kluisbestand en de intervaltijd niet nodig. Handeling 5: Bedien Opslaan bewerking

12 Figuur 17: Bewerking is gereed Handeling 6: Dubbelklik op de gemaakte bewerking. In de plaats van internet favorieten kan men ook programma s aan de bewerkingsmap koppelen. Als men een andere internet verkenner wilt gebruiken i.p.v. het default programma, kan men deze bij het bewerkingsprogramma plaatsen. De URL vult men dan in bij de bewerkingsinformatie. Figuur 18: Microsoft internetpagina openen Maak een nieuw project met de naam Onderhoud. In de plaats van een link naar een internetpagina kan men ook een link plaatsen naar een bewerking of programma. Kies in het menu Extra-Gebruikersprogramma s Handeling 6: Plaats bij Bewerkingsinformatie een link naar een programma.

13 Figuur 19: Hier is een link gemaakt naar CCleaner Met de knop kan de voorgaande map worden geopend. Ook kan men bij Bewerkingsinformatie een bewerking plaatsen. De bewerking wordt dan uitgevoerd met het default programma. Als men bij Bewerkingsprogramma een programmanaam invult wordt de bewerking met dit programma uitgevoerd. 2.4 Een bestaand project openen Handeling 1: Klik op het icoon naast de projectnaam boven de bewerkingslijst. Handeling 2: Kies een project in de projectenlijst en klik op het icoon naast de naam. Figuur 20: Er is voor het internet project gekozen

14 2.5 Een bestaand project verwijderen Handeling 1: Klik op het icoon naast de projectnaam boven de bewerkingslijst. Handeling 2: Klik in de projectenlijst op het te verwijderen project. Handeling 3: Klik Verwijder project. 2.6 Een bewerking toevoegen Handeling 1: Klik op het geopende slotje. Handeling 2: Plaats muiscursor in de bewerkingslijst onder de plaats waar de bewerking dient te worden ingevoegd en klik op Invoegen bewerking Een bewerking verwijderen Handeling 1: Klik op de te verwijderen bewerking in de bewerkingslijst. Handeling 2: Klik Verwijderen bewerking. 2.8 Een project icoon plaatsen Handeling 1: Kies het project waar het icoon bij geplaatst moet worden. Klik op het geopende slotje. Klik op het oog boven het informatie blok en kies het juiste icoon

15 2.9 Een Macro bij een bewerking plaatsen Als een bewerking is uitgevoerd kan men nog een aantal getypte opdrachten voor deze bewerking laten uitvoeren. (De Macro fungeert als toetsenbord). Handeling 1: Maak een bewerking om naar de site My Roompot te gaan. Handeling 2: Maak in de beveiligde map een tekstbestand MyRoompot.txt met als inhoud: <chkyn><klik met muis op Figuur 21: Een macro toevoegen Handeling 3: Klik op Extra/Macro maken Figuur 22: Men kan nu een macro toevoegen Macro s kunnen bestaan uit: - Een tekst - Een tab <tab> - Een Enter <crlf> - Een timer in miliseconden <tim><nnnn> - Een uitvoer opdracht <exe><programma> - Speciale functietekens <chr><19> (is Ctrl-S) - Een opmerking of vraag stellen met gezien bevestiging <chkok><opmerking of vraag> - Een opmerking of vraag stellen met de keuze ja of nee <chkyn><opmerking of vraag>

16 Handeling 4: Klik op Een macobestand kiezen. Kies in de beveiligde map het bestand MyRoompot.txt Plaats ook een intervaltijd welke gebruikt wordt tussen de macro tekens (50). Figuur 23: Macro voor het openen van My-Roompot Handeling 5: Sla e.e.a. op bij de toets My Roompot. Als men de betreffende toets hierna bediend, zal de internetpagina worden geopend en de inlognaam (en eventueel wachtwoord) worden ingevoerd. Het is ook mogelijk de macro commando s in het vakje Macro te plaatsen. De commando s zijn dan echter niet veilig. Omdat bij veel programma s met de Ctrl toets met daarbij een andere toets wordt gewerkt, is bij de Macro, onder het vakje met de tijd een vakje geplaatst waar de decimale waarde van iedere toets in te zien is. B.v. Ctrl-S is: 19

17 3.0 Het menu en de commando balk De voorgaande handelingen kan met ook m.b.v. het menu uitvoeren. Als men via het menu een nieuw project wilt gaan maken wordt men gewaarschuwd als de projectnaam reeds bestaat. Een bestaande projectnaam wordt verder altijd geweigerd. De knoppen op de taakbalk en de menu opdrachten hebben de volgende functies, met: Wijzigen toestaan. Sluiten. (menu: Wijzigen-Toestaan) (menu: Wijzigen-Sluiten) Opslaan bewerking. (menu: Wijzigen-Bewaar bewerking) Invoegen bewerking. (menu: Wijzigen-Invoegen bewerking) Verwijderen bewerking. (menu:wijzigen-verwijder bewerking) De ProjectHandler naar de achtergrond verplaatsen (menu: Bestand-Sluit toepassing) Open een project (menu: Bestand-Open project) Een nieuw project. (menu: Bestand-Niew project) Verwijder project. (menu: Bestand-Verwijder project) Openen formulier (menu: Bestand-Map projecten) Open projectenmap met verkenner. () vraagt men informatie op over ProjectHandler. (menu: Help-Info) Voor TrueCrypt zijn er de volgende knoppen: TrueCrypt map in verkenner openen. TrueCrypt sluiten. Map bekijken : Voorgaande map openen. Project icoon kiezen

18 Appendix W.v.Gelderen: In versie 1.22 zijn een aantal fouten verbeterd en wijzigingen aangebracht, deze zijn o.a.: - De pijltjes die naar een volgende bewerking wijzen worden uitgeschakeld als er geen volgende bewerkingen meer zijn. - Als de App in gebruik is en er geen wijzigingen worden aangebracht, wordt alleen nog het te gebruiken deel getoond. Op deze manier wordt een kleiner deel van het scherm gebruikt. - Als na het opslaan van de Drive Kluis gegevens deze werden teruggelezen, werden deze foutief teruggeplaatst, zodat het betreffende pad niet meer werd gevonden. - Als het TrueCrypt Kluis pad niet wordt gevonden wordt er nu een melding van gegeven. - Voordat een Macro teksten gaat aanbrengen, wordt eerst gevraagd de cursor op de juiste plaats te zetten, zodat de betreffende teksten zeker op de juiste plaats worden gezet. - Er zijn enkele Macro commando s bijgekomen, deze zijn: Chkok = Een vraag met OK bevestiging. Chkyn = Een vraag met het antwoord ja of nee. Het is nu mogelijk om na het openen van een site of programma de muiscursor op de juiste plaats te laten zetten, voordat de Macro verder gaat. - Er kan een taak worden tussen gevoegd. W.v.Gelderen: In versie 3.0 zijn de bewerkingsknoppen vervangen door een bewerkingslijst, verdere wijzigingen: - Meeste commando s nu via menu of menublok. - Volgorde menucommando s logischer. - Standaard formulier klein en naar achtergrond te verplaatsen. W.v.Gelderen: Document iets uitgebreid. W.v.Gelderen: Iconen toegevoegd i.p.v. nummers bij projecten en bewerkingen

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Training MANUAL DE USUARIO NAC SPORT ELITE Version 1.3.400 Nacsport Training wwww.nacsport.com 1 Index 1- AFBEELDINGEN 2- OEFENINGEN 3- TRAINING 4- KALENDER Nacsport Training wwww.nacsport.com

Nadere informatie

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten.

Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. SAMENVATTING HOOFDSTUK 3 Snelkoppelingen maken en verwijderen Met een snelkoppeling kun je een map of bestand openen of een programma opstarten. Een snelkoppeling herken je aan. Bij installatie van een

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan.

Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan. Een mailing verzorgen Met een mailing of massaverzending kunt u een groot aantal documenten verzenden naar gebruikelijke adressen, die in een gegevensbestand staan. Voor deze techniek zijn twee bestanden

Nadere informatie

WERKEN MET GOOGLE ADMINISTRATIEF WERK MAART 2017

WERKEN MET GOOGLE ADMINISTRATIEF WERK MAART 2017 WERKEN MET GOOGLE ADMINISTRATIEF WERK MAART 2017 Agenda My Drive en Gedeeld met mij Favoriete mappen en bestanden - Met ster Kleur van een map wijzigen Kopie maken van een bestand in Google Drive Bestanden

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

Bestanden bewaren met SkyDrive

Bestanden bewaren met SkyDrive Bestanden bewaren met SkyDrive Wat is SkyDrive? Met SkyDrive (www.skydrive.live.com) kun je bestanden opslaan op een beveiligde, gratis website. De bestanden kun je overal ter wereld weer downloaden. De

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

Macro s maken in Word

Macro s maken in Word Macro s maken in Word Wanneer je langere stukken tekst met een bepaald opmaak wilt invoegen zonder al teveel gedoe, kun je macro s aanmaken. Hieronder staat een stap-voor-stap uitleg voor het maken van

Nadere informatie

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving Instructie: Werken met de nieuwe omgeving In dit document vind je een beschrijving hoe de nieuwe omgeving werkt en wat de grootste aanpassingen zijn. Dit document bestaat uit de volgende onderdelen: -

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Aan de slag met Windows 10

Aan de slag met Windows 10 Aan de slag met Windows 10 Titel Aan de slag met Windows 10 Eerste druk December 2017 De module Aan de slag met Windows 10 is een onderdeel van de WERK-portal.nl. De WERK-portal.nl is een product van SBCM

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Gebruikershandleiding www.kerknigtevecht.nl. Inleiding

Gebruikershandleiding www.kerknigtevecht.nl. Inleiding Inleiding Het beheren van de pagina s op www.kerknigtevecht.nl wordt gedaan door daartoe geautoriseerde gebruikers. Deze handleiding helpt je op weg hoe je je eigen pagina s kunt beheren, zoals het plaatsen

Nadere informatie

Het instellen van je eigen laptop

Het instellen van je eigen laptop Het instellen van je eigen laptop 2018 2019 Inhoud Inleiding... 2 Windows instellen en account aanmaken... 3 OneDrive Instellen... 11 OneDrive koppelen aan Office... 14 Deze handleiding is van toepassing

Nadere informatie

Handleiding. Gemeentelijk DVS beheerder

Handleiding. Gemeentelijk DVS beheerder Handleiding Gemeentelijk DVS beheerder Versie 1 oktober 2007 Deze handleiding heeft 28 pagina s Versie 1.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Introductie 3 1.2 Gebruik van de handleiding 3 2 Installatie certificaat

Nadere informatie

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk.

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk. Inhoudsopgave frontpage 2003... 2 een thema gebruiken... 4 afbeeldingen op de pagina zetten... 5 knoppen maken... 8 knoppen maken in linkerframe... 10 een tabel maken... 12 opdrachten... 14 een fotopagina

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Inloggen Uitloggen RES Workspace Manager: Nieuwe applicaties Wachtwoord wijzigen Printers... 6

Inloggen Uitloggen RES Workspace Manager: Nieuwe applicaties Wachtwoord wijzigen Printers... 6 How to in Cloud Inhoudsopgave Inloggen... 3 Uitloggen... 3 RES Workspace Manager: Nieuwe applicaties... 4 Wachtwoord wijzigen... 5 Printers... 6 Bureaublad snelkoppelingen maken... 7 Snelkoppeling naar

Nadere informatie

Flexibele werkplek met de Thin Client

Flexibele werkplek met de Thin Client Flexibele werkplek met de Thin Client Snel aan de Slag met jouw flexibele werkplek met behulp van de Thin Client. Als je voor het eerst gaat werken met de nieuwe DWR Next werkomgeving, adviseren wij je

Nadere informatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie Handleiding VPNL Instore Communicatie Inhoudsopgave. Gebruikersomgeving. Dia s maken. Presentaties maken 9 4. Uitzending bekijken VersPlatform Nederland Handleiding VPNL Instore Communicatie . Gebruikersomgeving

Nadere informatie

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Voorbereiding Excel versies eerder dan versie 2007: 2. Ga naar de menu-optie Extra - Macro s - Beveiliging. 3. Kies voor Beveiligingsniveau Gemiddeld. 4. Sluit Excel

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista DUO 137a/Versie 0.6 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 TOEVOEGEN WEBSITE IB-GROEP.NL

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Selecteer een gedeelte van de tekst in je artikel waar je een hyperlink op wilt plaatsen.

Selecteer een gedeelte van de tekst in je artikel waar je een hyperlink op wilt plaatsen. Hoofdstuk maken van een hyperlink Het kan makkelijk zijn om in jouw tekst van het artikel dat je op de website wilt plaatsen een hyperlink in te voegen. Een hyperlink is een automatische verwijzing naar

Nadere informatie

1 De werkmap beschermen

1 De werkmap beschermen 1 De werkmap beschermen Er zijn veel redenen om een werkmap, of delen ervan, te willen afschermen of beschermen. Het kan zijn dat delen van een werkblad gegevens bevatten die nodig zijn bij een berekening,

Nadere informatie

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Januari 2016 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Onthouden inloggegevens op computer... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Microsoft Word Kennismaken

Microsoft Word Kennismaken Microsoft Word 2013 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook...

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook...

Nadere informatie

Microsoft Word 365. Kennismaken AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365

Microsoft Word 365. Kennismaken AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365 Microsoft Word 365 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0 voor zorginstellingen Versie 2: 5 juni 2018 Inhoud 1 Inloggen indien u nieuw bent op het portal... 2 2 Inloggen indien u zich in tijdvak 1 al geregistreerd heeft... 6 3

Nadere informatie

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren ONLINEADVISEREN.NL Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren Handleiding onlineadviseren 120815 Blz. 1 van 17 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 3 3 Algemene functionaliteit...

Nadere informatie

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen Gemaakt door : Marcel van Vuuren Bijgewerkt op : vrijdag 24 juli 2015 Versie : 24072015_v3.0 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Plaatsen van een artikel...

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM. 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop.

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM. 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop. HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop. 2. Selecteer de zoekfunctie (zie onderstaand). -1- 3.

Nadere informatie

Snel aan de slag met DWR Next

Snel aan de slag met DWR Next Snel aan de slag met DWR Next Snel aan de Slag met DWR Next. Als je voor het eerst gaat werken met de nieuwe DWR Next werkomgeving, adviseren wij je de onderstaande instructies te doorlopen en uit te voeren

Nadere informatie

1. Kennismaken met Impress

1. Kennismaken met Impress 1. Kennismaken met Impress In deze module leert u: 1 Wat Impress is; 2 Impress starten; 3 Een nieuwe presentatie maken; 4 Instellingen van Impress wijzigen; 5 Opslaan en openen. 1 Wat is Impress? OpenOffice.org

Nadere informatie

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Datum uitgave: 27-01-2009 Deze handleiding is specifiek geschreven voor de verkoop afdeling. Gebruikers handleiding Project

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Informatie gebruik Digi Bord

Informatie gebruik Digi Bord Informatie gebruik Digi Bord Aan de slag Schakel de pc en de beamer aan en het bord is te gebruiken. Het bord hoeft u niet apart aan te zetten. De pen is nu alleen te gebruiken als muis. Beamer De beamer

Nadere informatie

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today?

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today? mymanualsolarapp - Inleiding De manual versie is speciaal gemaakt voor zonnesysteem eigenaren die hun pc niet de hele dag aan willen laten staan of geen computer gekoppelde inverter systemen hebben. Door

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding 1 Looproute Microsoft OneNote 2010 Inleiding Dit document beschrijft de werking van het computerprogramma Microsoft OneNote (versie 2010) en is bedoeld voor docenten en leerlingen van het basis- en voortgezet

Nadere informatie

Wordpress handleiding LOA Lak B.V.

Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Over Wordpress Wordpress is een content management systeem (kortweg CMS). Een CMS is systeem waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Om Wordpress te kunnen gebruiken

Nadere informatie

Microsoft WordPad Sinaleri Opleiding

Microsoft WordPad Sinaleri Opleiding Werken met WordPad WordPad is een zeer simpele tekstverwerker voor het schrijven en bewerken van tekstdocumenten. Het maakt standaard onderdeel uit van het Windows besturingssysteem van Microsoft. Voorwoord

Nadere informatie

Installatie VTP. versie

Installatie VTP. versie Pagina 1 van 15 Installatie VTP versie 2.1108 afdeling pagina Voor u begint. 1 Stap 1: Installeren VTP 2 t/m 5 Stap 2: Instellen VTP 6 t/m 11 Stap 3: Instellen automatische taak 12 t/m 17 Voor u begint:

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1 Handleiding Yvonne Rijks-Waardenburg Tine Strikkers Christel van de Steenoven-Livius 1 Inhoud 1. Inloggen SharePoint 3 2. Groepspagina bewerken ` 4 3. Foto s 3.1 Foto s uploaden 8 3.2 Foto s bewerken 10

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

DWR Next. Snel aan de Slag met DWR Next.

DWR Next. Snel aan de Slag met DWR Next. DWR Next Snel aan de Slag met DWR Next. Als je voor het eerst gaat werken met de nieuwe DWR Next werkomgeving, adviseren wij je de onderstaande instructies te doorlopen en uit te voeren in de volgorde

Nadere informatie

Snel aan de slag met DWR Next

Snel aan de slag met DWR Next Snel aan de slag met DWR Next Inloggen in DWR Next... 2 Startmenu... 2 Outlook starten... 2 Skype for Business... 4 Aanpassen werkplek aan persoonlijke voorkeuren... 4 Tussentijds vergrendelen van je pc...

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Uitgebracht door : ZorgTTP Referentie : Handleiding installatie en gebruik Privacy- en Verzend Module

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016

Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016 Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016 Inhoudsopgave 1. Welkom bij Contict Drive!... 2 2. Aan de slag met Contict Drive... 3 2.1 Registreren... 3 2.2 Een Vault aanmaken... 4 2.3 Contict Drive

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login.

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login. In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site, beschreven. Voor mensen die vorig seizoen ook al redacteur waren: De

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor leerlingen

Microsoft Office 365 voor leerlingen Microsoft Office 365 voor leerlingen Titel: Microsoft Office 365 voor leerlingen Auteur: IT-support Datum: 22 juni 2017 Versie: 1.0 Inhoudsopgave Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 Office 365

Nadere informatie

Handleiding Procesarchitectuur Herziening

Handleiding Procesarchitectuur Herziening Handleiding Procesarchitectuur Herziening Beheerders scholen po.onderwijsenexaminering.nl Inhoud Inleiding... 3 Meerdere schooleigen omgevingen... 3 Contact... 3 Inloggen... 4 Beveiliging... 4 Inloggen

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie

22. Sjablonen. In deze module leert u: 1. Wat een sjabloon is. 2. Hoe u sjablonen gebruikt. 3. Hoe u zelf sjablonen kunt maken.

22. Sjablonen. In deze module leert u: 1. Wat een sjabloon is. 2. Hoe u sjablonen gebruikt. 3. Hoe u zelf sjablonen kunt maken. 22. Sjablonen In deze module leert u: 1. Wat een sjabloon is. 2. Hoe u sjablonen gebruikt. 3. Hoe u zelf sjablonen kunt maken. Een sjabloon is een speciaal bestand dat u kunt gebruiken als model voor een

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

CAROLA. Computerapplicatie voor Risicoberekeningen aan Ondergrondse Leidingen met Aardgas. Installatiehandleiding. Versie: 1.2 Datum: 1 juni 2013

CAROLA. Computerapplicatie voor Risicoberekeningen aan Ondergrondse Leidingen met Aardgas. Installatiehandleiding. Versie: 1.2 Datum: 1 juni 2013 A. van Leeuwenhoeklaan 9 3721 MA Bilthoven Postbus 1 3720 BA Bilthoven www.rivm.nl T 030 274 91 11 F 030 274 29 71 info@rivm.nl CAROLA Computerapplicatie voor Risicoberekeningen aan Ondergrondse Leidingen

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip:

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: FORMULIEREN In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: belangrijk Importeer formulierdata uit een CSV-bestand precies zoals verderop beschreven. 1. Gedrag

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 23 juni 2017 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 23 juni 2017 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Systeemvereisten... 3 3. Installeren van de software... 4 4. Programma instellingen... 5 5. Importeren van een

Nadere informatie

Instructie helpdesk. Computerproblemen?

Instructie helpdesk. Computerproblemen? Instructie helpdesk Computerproblemen? Hebt u computerproblemen? Hebt u hulp nodig bij het gebruik van de software op uw computer? Of hebt u wellicht een vraag voor de ICT mensen? Wij introduceren vanaf

Nadere informatie

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s http://anbi.federatiecultuur.nl 1 Inhoud Introductie... 3 Registreren... 4 Organisatie toevoegen... 6 Organisatie wijzigen... 8 Wachtwoord

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

de Digitale Taalkist Wat is de Digitale Taalkist? Over de Digitale Taalkist

de Digitale Taalkist Wat is de Digitale Taalkist? Over de Digitale Taalkist tel. 070-3682017, e-mail: info@nib.nl, internet: www.nib.nl de Digitale Taalkist Over de Digitale Taalkist De Digitale Taalkist zet een nieuwe stap in taalonderwijs en ICT! Een kist vol taalmogelijkheden

Nadere informatie

Hoe leg ik een FTP-verbinding met de website van school? Hoe maak ik een downloadhyperlink via het CMS?

Hoe leg ik een FTP-verbinding met de website van school? Hoe maak ik een downloadhyperlink via het CMS? Hoe leg ik een FTP-verbinding met de website van school? Hoe maak ik een downloadhyperlink via het CMS? Wanneer we informatie van het internet afhalen, zijn we bezig met het downloaden. Willen we informatie

Nadere informatie

CMS Handleiding. Opgesteld door

CMS Handleiding. Opgesteld door CMS Handleiding Opgesteld door Alleen beschikbaar voor klanten v1.2 24-01-2008 Index 1. Inloggen... 3 2. De CMS Omgeving... 5 NAVIGATIE... 5 MENU... 6 CONTENT... 6 3. Content Wijzigen... 7 DE WERKBALK...

Nadere informatie

Instructieblad. 6.1 PDF-bestand downloaden

Instructieblad. 6.1 PDF-bestand downloaden 6.1 PDF-bestand downloaden PDF-bestand downloaden Als je teksten, foto s of muziek van het internet wil opslaan op je computer, noem je dat downloaden. De teksten, foto s en de muziek noemen we bestanden.

Nadere informatie

Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME

Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME Handleiding SCHOOLSTART.ONLINE START.ME Inloggen schoolstart.online. Via de website http://schoolstart.online is het voor leerkrachten mogelijk om in te loggen op de start.me omgeving van de eigen school.

Nadere informatie

Handleiding TeeltCentraal van De Schakel

Handleiding TeeltCentraal van De Schakel Handleiding TeeltCentraal van De Schakel Via de website van De Schakel, http://www.tvdeschakel.nl, kunt u onder het kopje teeltregistratie TeeltCentraal inloggen op TeeltCentraal. Nadat u met de inlogcodes

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Microsoft Office Tekstdocument alle systemen

Microsoft Office Tekstdocument alle systemen Microsoft Office Tekstdocument alle systemen Inleiding In deze les wordt het maken van een tekst document met gebruikmaking van Microsoft Office Word behandeld. (Het gaat hier om één van de oudere versies).

Nadere informatie