Toespraak Symposium Vijlen 1000 Jaar, laat de toekomst maar komen op 17 november 2016 te Vijlen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toespraak Symposium Vijlen 1000 Jaar, laat de toekomst maar komen op 17 november 2016 te Vijlen"

Transcriptie

1 1 Toespraak Symposium Vijlen 1000 Jaar, laat de toekomst maar komen op 17 november 2016 te Vijlen Dames en heren, Dat gebeurt niet vaak. Dat ik het verzoek krijg te spreken op een millennium-verjaardag. Sterker nog: het is de allereerste keer. Maar laat ik u eerst en vooral feliciteren met deze verjaardag: 1000! Jaar. Al is het de vraag of ik 1000 jaar oud moet zeggen óf 1000 jaar jong, want Vijlen bruist nog volop. Neem alleen al dit feest. Vorig jaar december begonnen en vervolgens een jaar lang activiteiten, waar menig groter dorp dan Vijlen jaloers op zou zijn. Een feest met vele hoogtepunten, met een grote participatie van verenigingen en inwoners. En dat alles tot 6 december wanneer de feestelijke viering eindigt. Als Sinterklaas op zijn verjaardag al weer zijn koffers aan het pakken is, neemt u hier afscheid van een feestelijke en wel heel bijzondere verjaardag. Een verjaardag die zelfs naar mij toe kwam. Toen u in februari van dit jaar naar het Gouvernement aan de Maas kwam om mij te verleiden om één van de 1000 bomen te kopen die samen uw milleniumbos moeten vormen. Hoé kon ik weigeren als gouverneur van een bronsgroene provincie? U moet me straks maar eens vertellen wáár u mijn boompje precies heeft geplant, dan kan ik op een later moment eens komen kijken hoe dit geheel in stijl van Vlijen groeit en bloeit. Dames en heren, ik begrijp dat u zich vandaag wilt bezinnen op de vraag hoé Vijlen er over 1000 jaar uit ziet.

2 2 Dat is nogal een uitdaging. Als historicus kijk ik graag terug, zelfs 1000 jaar. Maar niet om der wille van het terugkijken, maar om te zien waar we vandaan komen. Want weten waar je oorsprong ligt, bepaalt ook voor een groot deel je toekomst. Kunnen we met dit kompas in handen zien of Vijlen in 3016 nog bestaat? Bestaat het jonkie Limburg dan nog? Ik zeg jonkie, want in feite is ze pas volgend jaar 150 jaar een normale provincie van Nederland. Bestaat Nederland dan nog? Is er dan nog een gouverneur? Ik denk zeker met het historische kompas in handen dat Vijlen dan nog steeds op de kaart zal staan Tenminste, als het enige bergdorp van Nederland dan natuurlijk niet is weggevaagd door een apocalyptische lawine of andersoortige natuurramp door bijvoorbeeld een stijgende zeespiegel... Maar verder denk ik vooral, dat u sámen al goed op weg bent om de toekomst van Vijlen veilig te stellen. Sámen in de zin van samen optrekken, sámen de gemeenschap verder optuigen; sámen de leefbaarheid van uw dorp toekomstbestendig te maken. Kortom: burgerparticipatie pur sang ofwel samen de verantwoordelijkheid oppakken voor een aangename leefomgeving. Het is daarom dat Vijlen bruist als een jongeling Zelf ziet u volgens mij de toekomst niet minder zonnig in. Zo zie ik dat in ieder geval terug in uw jubileumlogo Een logo met groene heuvels, een blauwe lucht en een stralende zon. Maar ook een logo dat staat voor een lieflijke pastorale omgeving met een enorme aantrekkingskracht op de onthaastende medemens.

3 3 Want die onthaasting zoekende medemens komt graag in Vijlen. Al fietsend, wandelend of met de auto de streek verkennend. En altijd wel ergens in het dorp een aangename stop vinden in één van de vele gastvrije gelegenheden die Vijlen telt. Tel daarmee uw zegeningen, want die gasten brengen welvaart, brengen levendigheid, brengen nieuwigheden naar het dorp Vijlen zal niet snel meemaken wat vele plattelandsgemeenten van vergelijkbare grootte meemaken in bijvoorbeeld Frankrijk of Italië, namelijk leegloop. Uw voor Nederland unieke - natuurlijke rijkdom door het landschap, uw eigen Vielenerberg van maar liefst 200 meter hoogte, is uw polis voor langjarige dynamiek in een toch rustige omgeving. In uw eigen visie op de toekomst, lees ik dat u zelf meer richting wil geven aan de toekomst. Soms defensief, in de zin van vasthouden aan heden en verleden; maar vaker actief voorwaarts, door met respect voor de Vijlener dorpscultuur aan de toekomst van Vijlen te bouwen; zelfbewust en vertrouwend op uw eigen kracht. U onderscheidt daarbij wat een rijkdom - maar liefst vier kapitalen. Het maatschappelijk kapitaal, het natuurlijk kapitaal, het historisch kapitaal en het geografisch kapitaal. De laatste drie zijn u geschonken Alleen het eerste het maatschappelijk kapitaal heeft u geheel in eigen hand. Geheel in eigen hand om op niveau in stand te houden. In een bestuurlijke omgeving die er waarschijnlijk geen 1000 jaar over doet om te veranderen Maar in welk bestuurlijk verband Vijlen en Vaals ook in de meer nabije toekomst opereren, u blijft in hoge mate zélf aan zet als het gaat om het benutten en uitbouwen van úw verenigingsleven en de sociale cohesie in úw dorp.

4 4 Waarbij ik dan graag opmerk net terugkerend uit Rome voor de afsluiting van het Jaar van de Barmhartigheid dat bij echte cohesie niet alleen iedereen mee doet, maar ook iedereen mee telt. Dus ook zij die niet kunnen participeren Zoals u ook zélf aan zet blijft samen met Vaals om de voorzieningen op peil te houden. Natuurlijk heeft u niet alles in de hand, maar ik ben er van overtuigd dat u een heel eind komt door sámen zaken op te pakken; nieuwe wegen in te slaan en onverwachte combinaties te maken. Geloof daarbij vooral in uw eigen DNA. Ieder dorp heeft dat, dus ook Vijlen. Een DNA dat laat zien waar u goed in bent en waarin u zich nog kunt ontwikkelen. En daarvoor kunt u natuurlijk ook prima inspiratie op doen bij andere gemeenschappen. Ga eens te rade bij de vereniging Kleine Kernen Limburg, luister straks goed naar hoe de gemeente Peel en Maas zaken aanpakt, ga praten en kijken bij vergelijkbare kernen. Waarbij u zich natuurlijk gelukkig kan prijzen onderdeel uit te maken van dat geweldige internationale netwerk. En wel het werelwijde netwerk van Cittaslow, bestaande uit net als Vaals niet al te grote gemeenschappen die als geen ander weten hun eigenheid te behouden Een eigenheid die veel verder gaat dan het mandje streekproducten, maar zich vooral typeert door een centrale rol van de menselijke maat. Dé maat waarbij zowel bewoners als bezoekers zich altijd het meeste thuis voelen. Niet voor niets afficheert dit netwerk zich met het motto waar het leven goed is. Dit netwerk telt inmiddels ik heb het even voor u nagekeken 222 slowe gemeenschappen verdeeld over 30 landen, dus u kunt even vooruit Trek er op uit en/of nodig de slowe collega s uit het enige bergdorp van Nederland te bezoeken wie zou zo n uitnodiging nou naast zich neer leggen?

5 5 En dan heeft Vijlen als rechtgeaard Limburg dorp natuurlijk nóg een groot voordeel: en wel de grensligging. In het nabije buitenland, bij uw buren liggen tal van vergelijkbare dorpen die zich net zo goed willen richten op een leefbare toekomst. U kunt daar toch makkelijker een kijkje gaan nemen dan een dorp op de Utrechtse heuvelrug of ergens plat in de polder. Dus dames en heren, als u mij vraagt: bestaat Vijlen over 1000 jaar nog, dan antwoord ik: waarom niet? Net zoals 1000 jaar geleden hier een aantal mensen met hulp van Hendrik de Goede - besloten een gemeenschap te vormen; heeft ook u een sterke motivatie om samen op de kaart te blijven staan. Dus waarom niet nog eens 1000 jaar erbij? Uw basis plus een onuitputtelijk bron aan inspiratie, zijn in ieder geval dik in orde. Bovendien bent u samen aantoonbaar in het bezit van een creatief brein Daarvan getuigt wel de manier waarop u een jaar lang de 1000 e verjaardag in de verf hebt gezet; plus uw campagne waarin u Nederland promoot als dat enige bergdorp waarvan de rest van Nederland alleen maar kan dromen! Vaak ook nog eens geholpen door Moeder Natuur met de eerste sneeuw van het land De sneeuw die hier zelfs een heuse wintersport mét apres ski mogelijk kan maken. Zelfs als er geen sneeuw ligt! Waar u dan óok nog eens wijn kunt schenken uit de beste wijngaard van Nederland of wellicht dit jaar ook nog een Heilige Hendrik, als er tenminste nog wat kratjes van dit millenniumbier voorradig zijn. Kortom dames en heren, volgens mij heeft u meer dan genoeg in handen om sámen maar dan ook echt sámen - voor een rooskleurige toekomst te tekenen. Ik zou zeggen: op naar Of om met uw eigen motto te spreken: Loss de zoekoenf mè komme Ik wens u een bijzonder inspirerend symposium.

Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden.

Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden. Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden. Hier denken we aan. Zo zien we de toekomst van Maasduinen. Met dit boekje vertellen we waar we de komende jaren aan willen

Nadere informatie

Toespraak staatssecretaris Van Ark, symposium over inclusief ondernemen ( Iedereen doet mee ), Asito, Den Haag, 28 mei 2018

Toespraak staatssecretaris Van Ark, symposium over inclusief ondernemen ( Iedereen doet mee ), Asito, Den Haag, 28 mei 2018 Toespraak staatssecretaris Van Ark, symposium over inclusief ondernemen ( Iedereen doet mee ), Asito, Den Haag, 28 mei 2018 Dames en Heren. Ik ben ontzettend blij met dit symposium over inclusief ondernemen,

Nadere informatie

Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017

Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017 1 Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017 Geachte heer Van Wijk, geachte heer Droogh, beste aanwezigen uit alle windstreken van Nederland, over het antwoord op het verzoek van de heer

Nadere informatie

Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst

Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst 2017 2020 Maasduinen, onze toekomst Wij geloven dat het voor iedereen mogelijk is om met het ouder worden van het leven te blijven genieten.

Nadere informatie

Plattelands Parlement Limburg 22 november 2014 in de Pinnenhof te Nederweert

Plattelands Parlement Limburg 22 november 2014 in de Pinnenhof te Nederweert 1 Plattelands Parlement Limburg 22 november 2014 in de Pinnenhof te Nederweert Dames en heren, Ik heb een mooie baan Nadat ik me hier door u bij dit Plattelands Parlement (overigens is platteland een vreemde

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting TOEKOMSTVISIE het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting Als je plannen maakt voor een vakantie, dan kies je eerst een bestemming. Gran Canaria of Schiermonnikoog, Amsterdam of Barcelona,

Nadere informatie

Toespraak van Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid- Holland, tijdens het congres van Cittaslow, Midden-Delfland, 21 juni 2014

Toespraak van Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid- Holland, tijdens het congres van Cittaslow, Midden-Delfland, 21 juni 2014 Toespraak van Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid- Holland, tijdens het congres van Cittaslow, Midden-Delfland, 21 juni 2014 Dames en heren, Dit is de langste dag van het jaar. Vandaag begint

Nadere informatie

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN Eemnes, 28 maart 2018. Onderwerp: Pleidooi Stichting Huis van Eemnes/St. De Hilt & Bibliotheek Gooi en meer in het kader van de noodzakelijke doorontwikkeling van het Huis van Eemnes als gemeenschapshuis

Nadere informatie

Positionering Nationale Parken Achtergrondinfo voor Utrechts Heuvelrug

Positionering Nationale Parken Achtergrondinfo voor Utrechts Heuvelrug Positionering Nationale Parken Achtergrondinfo voor Utrechts Heuvelrug Business Openers Business Openers helpt bedrijven en (netwerk)organisaties met het bepalen van hun positionering. Waar sta je voor

Nadere informatie

Getuige zijn geeft de opdracht tot verantwoording, tot verantwoordelijkheid. Jij daar, ja jij, zeg het maar, waarvan ben jij nu getuige?

Getuige zijn geeft de opdracht tot verantwoording, tot verantwoordelijkheid. Jij daar, ja jij, zeg het maar, waarvan ben jij nu getuige? Overweging in de Oecumenische viering 24 januari 2010: Lezing uit Lucas 24 (stemmenspel) Geliefde zusters en broeders, getuigen van onze Heer, Jij bent mijn getuige. Je zult maar zo n opdracht krijgen,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

DeBeekseBron gaat van start! Co-creation bijeenkomst in het 1 e kwartaal van 2014!

DeBeekseBron gaat van start! Co-creation bijeenkomst in het 1 e kwartaal van 2014! Nr 1 Nieuwsbrief Wij wensen u een groene Kerst en een gelukkig en duurzaam 2014! gaat van start! Co-creation bijeenkomst in het 1 e kwartaal van 2014! De start van, de meest duurzame wijk van Limburg,

Nadere informatie

Geliefde gemeente van de Heer Jezus Christus, Beste gasten en alle vrienden van de gemeente.

Geliefde gemeente van de Heer Jezus Christus, Beste gasten en alle vrienden van de gemeente. Geliefde gemeente van de Heer Jezus Christus, Beste gasten en alle vrienden van de gemeente. Ben je ooit aan iets begonnen met een prut houding? Zo van: dit is niks, dit was niks en dit zal ook nooit wat

Nadere informatie

Lokroep van de IJssel, ondeugende rafelrandjes en een ondergrondse A28

Lokroep van de IJssel, ondeugende rafelrandjes en een ondergrondse A28 hom geven Zwolle Lokroep van de IJssel, ondeugende rafelrandjes en een ondergrondse A28 Zwolle laat van zich horen! Samen praten over wat we willen met Zwolle, nieuwsgierig zijn naar onze eigenheid en

Nadere informatie

Horeca & Commercie klas 3 nu echt begonnen

Horeca & Commercie klas 3 nu echt begonnen Horeca & Commercie klas 3 nu echt begonnen Aan het begin van het schooljaar mochten we als opleiding een zeer grote groep Horeca & Commercie leerlingen begroeten in klas 3. Nog nooit was een klas voor

Nadere informatie

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is de gelegenheid om te ervaren wat welkom is Gravenallee 12 7591 PE Denekamp T. 0541-358 045 E. gravenstate@zorggroepsintmaarten.nl de gelegenheid om te ervaren wat welkom is 02 Welkom De gelegenheid om

Nadere informatie

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting Vooraf Hoe ziet onze leefomgeving er over 15 jaar uit? Of eigenlijk: hoe ervaren we die dan? Als inwoner, ondernemer, bezoeker of toerist. De tijd

Nadere informatie

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013 Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Parochietour 2013 NOVEENGEBED PAROCHIETOUR 2013 Beste meebidder! Het gebed is van onschatbare waarde. Waarom bidden we dan zo weinig? Dat is een vraag

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 112016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

VISIEDOCUMENT FAN VAN DOOSPEL

VISIEDOCUMENT FAN VAN DOOSPEL VISIEDOCUMENT FAN VAN DOOSPEL 2 INHOUD Fan van Doospel 3 Het proces 5 Wat maakt Doospel onderscheidend? Benoem jouw beste idee voor Doospel 6 7 Groete oet Doospel 8 Ik ben fan van Doospel, omdat: Een week

Nadere informatie

als burgemeester We zoeken een inspirator voor Horst aan de Maas...

als burgemeester We zoeken een inspirator voor Horst aan de Maas... Concept Profielschets augustus 2018 We zoeken een inspirator als burgemeester voor Horst aan de Maas......die het niet erg vindt dat de inwoners van Horst aan de Maas over de schouder meekijken tijdens

Nadere informatie

Allereerst wil ik de organisatoren van deze dag, de Stichting Lezen en Schrijven

Allereerst wil ik de organisatoren van deze dag, de Stichting Lezen en Schrijven Toespraak staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tijdens het bedrijvencongres Samen scholen, pure winst! op 11 september 2009 in Eindhoven. Dames en heren, Allereerst wil ik de

Nadere informatie

Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen

Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen Geachte partijprogrammamakers voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, U werkt momenteel aan het verkiezingsprogramma van uw partij voor de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Mirjam van t Veld Maandag 4 januari, uur. Raadhuis Amstelveen

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Mirjam van t Veld Maandag 4 januari, uur. Raadhuis Amstelveen Nieuwjaarstoespraak burgemeester Mirjam van t Veld Maandag 4 januari, 19.30 uur. Raadhuis Amstelveen Dames en heren, Fijn om u hier vanavond te zien! Afgelopen jaar heb ik voor het eerst alle seizoenen

Nadere informatie

Toespraak ter gelegenheid van het symposium Kracht van Gelderland op 21 maart 2018

Toespraak ter gelegenheid van het symposium Kracht van Gelderland op 21 maart 2018 1 Toespraak ter gelegenheid van het symposium Kracht van Gelderland op 21 maart 2018 Dames en Heren, Geologische krachten hebben eeuwen geleden in Nederland huisgehouden. IJs, wind, zand en water hebben

Nadere informatie

Verkenningsworkshop voor regiopartners 18 november 2013 Praat verder mee

Verkenningsworkshop voor regiopartners 18 november 2013 Praat verder mee Verkenningsworkshop voor regiopartners 18 november 2013 Praat verder mee op www.houten2025.nl @houten2025 www.facebook.com/houten2025 Houten2025 op LinkedIn 1 De toekomst van Houten Houten heeft een nieuwe

Nadere informatie

Strategische visie Baarle-Nassau 2030 Samen Uniek!

Strategische visie Baarle-Nassau 2030 Samen Uniek! De samenleving verandert continu. Dat vraagt om een flexibele gemeente die in het belang van haar inwoners en ondernemers samen met haar partners tijdig anticipeert op maatschappelijke ontwikkelingen.

Nadere informatie

Mevrouw de voorzitter, Mijnheer de voorzitter, Waarde collega s, Geachte genodigden, Dames en heren

Mevrouw de voorzitter, Mijnheer de voorzitter, Waarde collega s, Geachte genodigden, Dames en heren Speech 73 Roger/ Mark DW TOESPRAAK DOOR KRIS PEETERS VLAAMS MINISTER-PRESIDENT EN VLAAMS MINISTER VAN INSTITUTIONELE HERVORMINGEN, HAVENS, LANDBOUW, ZEEVISSERIJ EN PLATTELANDSBELEID EERSTESTEENLEGGING

Nadere informatie

De jarige staat centraal, niet de spreker. Als de jarige in het zonnetje wordt gezet, is de toespraak al voor de helft geslaagd.

De jarige staat centraal, niet de spreker. Als de jarige in het zonnetje wordt gezet, is de toespraak al voor de helft geslaagd. Feestredes 8 Bij een groot aantal feestelijke gelegenheden wordt verwacht dat iemand het woord voert. Een verjaardag, een huwelijk of een groot diner zijn niet compleet zonder een passende feestrede. Hoe

Nadere informatie

De Dorpenmonitor Ontwikkelingen in de leefsituatie van dorpsbewoners

De Dorpenmonitor Ontwikkelingen in de leefsituatie van dorpsbewoners De Dorpenmonitor Ontwikkelingen in de leefsituatie van dorpsbewoners Anja Steenbekkers 25-10-2013 Symposium VKKL Samen bouwen aan (Lim)burgerschap Thema s en indicatoren Algemene conclusies: Dorpen rond

Nadere informatie

Toeristische visie Regio Alkmaar

Toeristische visie Regio Alkmaar Toeristische visie Regio Alkmaar Conceptvisie en uitvoeringsagenda Proces Toeristische visie Wat Wanneer 1. Start met de Regio Alkmaar Februari 2. Eerste Regioavond 5 maart 3. Stakeholderbijeenkomst 1

Nadere informatie

Opening Wijerode, nieuw GGZ-centrum voor ouderen op 11 november 2014 te Heerlen

Opening Wijerode, nieuw GGZ-centrum voor ouderen op 11 november 2014 te Heerlen 1 Opening Wijerode, nieuw GGZ-centrum voor ouderen op 11 november 2014 te Heerlen Dames en heren, Elf jaar duurde de voorbereiding op deze dag: de 11 e van de 11 e. Deze 11 e van de 11 e heeft u gekozen

Nadere informatie

Een instrument om onze samenleving echt te veranderen, zo noemt hij het vurig gewenste lidmaatschap.

Een instrument om onze samenleving echt te veranderen, zo noemt hij het vurig gewenste lidmaatschap. Speech voor de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Ingrid van Engelshoven, bij onthulling Erfgoedlabel Verdrag van Maastricht, op 9 mei 2018 Beste mensen, Pak je hier vanmiddag in Maastricht

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

Welkomstwoord Lente in Overijssel, van Commissaris van de Koning drs. Ank Bijleveld-Schouten op maandag 27 mei 2013 in Heino, Kasteel het Nijenhuis

Welkomstwoord Lente in Overijssel, van Commissaris van de Koning drs. Ank Bijleveld-Schouten op maandag 27 mei 2013 in Heino, Kasteel het Nijenhuis Welkomstwoord Lente in Overijssel, van Commissaris van de Koning drs. Ank Bijleveld-Schouten op maandag 27 mei 2013 in Heino, Kasteel het Nijenhuis Dames en heren, Welkom op deze prachtige locatie. Wat

Nadere informatie

Toespraak opening symposium Old-Dieks naoberen, tijdens het Gelders Landjuweel 2017 Oud-Dijk (Didam), 23 juni 2017

Toespraak opening symposium Old-Dieks naoberen, tijdens het Gelders Landjuweel 2017 Oud-Dijk (Didam), 23 juni 2017 1: Toespraak opening symposium Old-Dieks naoberen, tijdens het Gelders Landjuweel 2017 Oud-Dijk (Didam), 23 juni 2017 Het is een eer u vandaag als beschermheer van Sint Hubertus te mogen toespreken tijdens

Nadere informatie

Valencia blijft verrassend!

Valencia blijft verrassend! Valencia blijft verrassend! - Wonen, werken en studeren in de regio Valencia - Verrassend Valencia vertrek naar spanje Een woord vooraf Valencia blijft verrassend! Herken je het gevoel dat je toch altijd

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak 2016 van CdK Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koning in Overijssel.

Nieuwjaarstoespraak 2016 van CdK Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koning in Overijssel. Nieuwjaarstoespraak 2016 van CdK Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koning in Overijssel. Dames en heren, Allereerst natuurlijk alle goeds voor het nieuwe jaar gewenst! Fijn dat u er allemaal bent

Nadere informatie

Eerlijk eten uit eigen regio voor iedereen

Eerlijk eten uit eigen regio voor iedereen Eerlijk eten uit eigen regio voor iedereen Eerlijk eten uit eigen regio voor iedereen Stichting Landwaard maakt zich sterk voor gezond, regionaal en eerlijk eten voor iedereen. Dit doen we door in de regio

Nadere informatie

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Meerjarenplan Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Inleiding Dit meerjarenplan is het vervolg op het meerjarenplan 2009 2012. Veel uit het vorige plan is gerealiseerd, maar er zijn ook projecten

Nadere informatie

Het heeft even geduurd maar na eerst een bezoek van de koninginnepage hebben we nu ook bezoek van de koningspage, ook geabdiceert?

Het heeft even geduurd maar na eerst een bezoek van de koninginnepage hebben we nu ook bezoek van de koningspage, ook geabdiceert? La Tirelire We hebben uitbreiding van ons bedrijfje. We hebben er nl een huisje bij gekocht. Dat vanaf dit moment La Tirelire gaat heten ofwel de spaarpot. We knappen het op en gaan het in eerste instantie

Nadere informatie

Ondernemerschapsblokkades

Ondernemerschapsblokkades Ondernemerschapsblokkades Wat houdt je tegen om je droom werkelijkheid te laten worden? En hoe los je dat op? 7 tips om in actie te komen! Samengesteld door Willemijn Lau Hoi toekomstig professional, Wat

Nadere informatie

stroom in te roeien. Maar het verval van de Maas tussen Venlo en Maastricht is toch vele male groter dan dat tussen Zwijndrecht en Venlo.

stroom in te roeien. Maar het verval van de Maas tussen Venlo en Maastricht is toch vele male groter dan dat tussen Zwijndrecht en Venlo. Toespraak door de Gouverneur, de heer drs. Th.J.F.M. Bovens, bij gelegenheid van de installatie en beëdiging van de heer A.S. Scholten tot burgemeester van de gemeente Venlo op 12 november 2012 te Venlo.

Nadere informatie

Herinnert u zich nog mijn woorden, die ik sprak voor aanvang van het OLS in het Roermondse Maasniel?

Herinnert u zich nog mijn woorden, die ik sprak voor aanvang van het OLS in het Roermondse Maasniel? 1 Huldiging OLS-winnaar 2015 Sint Monulphus en Gondulphus op in Gouvernement in Hasselt Gewaardeerde collega-gouverneur Dames en heren, Herinnert u zich nog mijn woorden, die ik sprak voor aanvang van

Nadere informatie

Allereerst, het kan nog net, een heel fijn en leerzaam 2018 voor iedereen!

Allereerst, het kan nog net, een heel fijn en leerzaam 2018 voor iedereen! Nieuwsbrief De Olijftak Nr. 2 - Januari 2018 Hallo ouders, leerkrachten, leerlingen en belangstellenden. Allereerst, het kan nog net, een heel fijn en leerzaam 2018 voor iedereen! Dit is alweer de tweede

Nadere informatie

TE HUUR OPSLAGRUIMTE

TE HUUR OPSLAGRUIMTE TE HUUR OPSLAGRUIMTE BIEDT UW EIGEN ONDERNEMING TE WEINIG RUIMTE OF HEEFT U VOOR ANDERE DOELEINDEN BEHOEFTE AAN (MEER) OPSLAGRUIMTE DAN IS DEZE BEDRIJFSHAL VOOR U PERFECT. HET PAND IS DEGELIJK GEBOUWD,

Nadere informatie

Vanjezelfhouden.nl 1

Vanjezelfhouden.nl 1 1 Kan jij van jezelf houden? Dit ontwerp komt eigenlijk altijd weer ter sprake. Ik verbaas mij erover hoeveel mensen er zijn die dit lastig vinden om te implementeren in hun leven. Veel mensen willen graag

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 082016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

Leefbaarheid is mensenwerk. Leeuwarden, 21 maart 2013 Roosje van Leer, STAMM

Leefbaarheid is mensenwerk. Leeuwarden, 21 maart 2013 Roosje van Leer, STAMM Leefbaarheid is mensenwerk Leeuwarden, 21 maart 2013 Roosje van Leer, STAMM Programma Wat is leefbaarheid? Krimp en leefbaarheid Ontwikkelingen op het platteland Hoe meet je leefbaarheid? Wat is van invloed

Nadere informatie

SAMENWERKING OVER DE GEMEENTEGRENZEN HEEN

SAMENWERKING OVER DE GEMEENTEGRENZEN HEEN SAMENWERKING OVER DE GEMEENTEGRENZEN HEEN Met 156 FairTradeGemeenten (november 2014) en nog eens 75 gemeenten op weg naar de titel is de campagne na 10 jaar nog steeds volop op gang. Al deze trekkersgroepen

Nadere informatie

Versie van 20 juni. 17 uur

Versie van 20 juni. 17 uur Spreektekst voor bijeenkomst Vereniging van Hogere Functionarissen Jaarbeurs Utrecht, 28 juni 2012 [1190 woorden] [Introductie] Beste mensen, Hartelijk dank voor de uitnodiging om met jullie van gedachten

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

Bezinning. Je mag op de bloem die je gekregen hebt een wens zetten, een voornemen voor deze vastentijd.

Bezinning. Je mag op de bloem die je gekregen hebt een wens zetten, een voornemen voor deze vastentijd. Bezinning Thema Andes, harmonie, schepping Aankleding Op de grond ligt een Wipalavlag of een mooie doek met erop een ondiepe schaal. Bij het binnenkomen krijgt iedereen een kommetje water, een brandend

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART DIT IS Leidschendam-Voorburg is een actieve en betrokken gemeenschap waar mensen met plezier wonen, ondernemen en recreëren. Deze groene gemeente

Nadere informatie

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is de gelegenheid om te ervaren wat welkom is U bent van harte welkom Wilt u Sint Jozef graag een keer bezoeken? Kom gerust langs; onze zorgmanager Sjaak Leferink staat voor u klaar. Bel 0541 358 358 voor

Nadere informatie

Plek Empathie Rust Ruimte Ontmoeting Niets hoeft

Plek Empathie Rust Ruimte Ontmoeting Niets hoeft Plek Empathie Rust Ruimte Ontmoeting Niets hoeft Missie en visie In ons dorp Voorthuizen, waar we inlevend omgaan met mensen, nemen we onze plek in. We zijn graag een plek van rust, waar we aan iedereen

Nadere informatie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Bron: Fr. James Mallon, Divine Renovation Guidebook, 2016, p. 74-79. Bewerkt door Alpha Nederland en Centrum voor Parochiespiritualiteit,

Nadere informatie

M E M O. We zien de oplossing niet in grote schaalvergroting naar 1 of 2 gemeenten. We zoeken het in de samenwerking vanuit de inhoud.

M E M O. We zien de oplossing niet in grote schaalvergroting naar 1 of 2 gemeenten. We zoeken het in de samenwerking vanuit de inhoud. M E M O Aan : gemeenteraad Wormerland Van : college van burgemeester en wethouders Datum : 5 februari 2015 Onderwerp : Gezamenlijke reactie Colleges Beemster, Edam- Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Waterland,

Nadere informatie

ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK.

ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK. ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE 2019 BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK. ONZE MERKBELOFTE. Wij geloven dat als het om de beste ideeën gaat, het er niet gaat om van wie ze zijn, of waar

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak 3 januari Geachte aanwezigen,

Nieuwjaarstoespraak 3 januari Geachte aanwezigen, Nieuwjaarstoespraak 3 januari 2012 Geachte aanwezigen, Ik wil beginnen met u van harte welkom te heten op deze derde dag van het nieuwe jaar. De eerste maal dat wij hier in het nieuwe Stadshuis deze nieuwjaarsbijeenkomst

Nadere informatie

Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee

Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee Samenwerking in de samenleving Dames en heren, Graag heet ik u, mede namens het college van burgemeester

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart, april 2018

Nieuwsbrief maart, april 2018 Nieuwsbrief maart, april 2018 7 maart Vorige week was het zo koud dat we het zelfs de koudste wandeling sinds het bestaan van www noemden. Vandaag is het minstens 15 graden warmer en Dolf is ook opgestaan

Nadere informatie

Toespraak 11 maart 2014 project Tram Vlaanderen Maastricht in ambtswoning gouverneur Reynders Belgisch Limburg te Hasselt

Toespraak 11 maart 2014 project Tram Vlaanderen Maastricht in ambtswoning gouverneur Reynders Belgisch Limburg te Hasselt 1 Toespraak 11 maart 2014 project Tram Vlaanderen Maastricht in ambtswoning gouverneur Reynders Belgisch Limburg te Hasselt Mevrouw de minister Crevits, Collega excellentie Reynders, Gedeputeerden, burgemeester,

Nadere informatie

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar, Hogeland College, Uithuizen, 20 september 2012

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar, Hogeland College, Uithuizen, 20 september 2012 Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar, Hogeland College, Uithuizen, 20 september 2012 Beste leerlingen, dames en heren, Er is een filmpje op YouTube dat begint

Nadere informatie

Samen maken we Groningen

Samen maken we Groningen Verkiezingsprogramma in eenvoudig Nederlands - D66 Groningen 2018-2022 Samen maken we Groningen D66 krijgt het voor elkaar Samen maken we Groningen 2 Op 21 november 2018 gaan we in Groningen naar de stembus.

Nadere informatie

6 ROYALE VRIJE KAVELS Creëer

6 ROYALE VRIJE KAVELS Creëer 6 ROYALE VRIJE KAVELS Creëer ORANJEWOUD UW DROOMVILLA AAN DE RAND VAN PARKLANDSCHAP ORANJEWOUD villa UW DROOM IN HET GROEN Uw droomwoning bouwen in Oranjewoud? Dat kan! Aan de Koningin Julianaweg, bij

Nadere informatie

Berenschot. De ambities, opgaven en uitdag ngen van de gemeente Bladel Rapport. Philip van Veller Johannes ten Hoor

Berenschot. De ambities, opgaven en uitdag ngen van de gemeente Bladel Rapport. Philip van Veller Johannes ten Hoor De ambities, opgaven en uitdag ngen van de gemeente Bladel Rapport Philip van Veller Johannes ten Hoor Laurens Vellekoop Pepijn van der Beek De ambities, opgaven en uitdagingen van de gemeente Bladel lnhoud

Nadere informatie

Excellenties, Dames en heren,

Excellenties, Dames en heren, Alleen de uitgesproken tekst geldt. Welkomstwoord van drs. Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koningin in de provincie Overijssel, bij de opening van de relatiebijeenkomst Lente in Overijssel,

Nadere informatie

Glimlachmomentjes #1 China Light Vuurwerk Feestdagen vrij

Glimlachmomentjes #1 China Light Vuurwerk Feestdagen vrij Glimlachmomentjes #1 In het nieuwe jaar horen er ook weer mooie geluk-momentjes, het wordt nu even weer in een nieuw jasje gestoken. Het blijft fijn om te kijken naar de mooie dingen in het leven. Juist

Nadere informatie

Toeristen in Nederland

Toeristen in Nederland Toeristen in Nederland Het is bijna zomer. Veel Nederlanders gaan lekker op vakantie naar het buitenland. Maar er komen ook heel veel buitenlandse toeristen naar Nederland. Hoeveel zijn dat er eigenlijk?

Nadere informatie

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen vandaag wil ik dit gebod toepassen op het geloofsgesprek onderwerp van de gemeenteavond komende week onze overtuiging is dat zulke gesprekken hard nodig zijn voor de opbouw van onze gemeente tegelijk is

Nadere informatie

Culturele Hoofdstad Kansen voor SWF

Culturele Hoofdstad Kansen voor SWF 3 de Notitie (versie 30 april 2015) Culturele Hoofdstad 2018 Kansen voor SWF Culturele Hoofdstad 2018 biedt de gemeente Súdwest-Fryslân kansen! Kansen om het gebied te profileren en kansen om als gebied

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2004/ Lokaal Sociaal Beleid. M. Steffens-van de Water en H. Tuning Samenleving en Welzijn

Raadsvoorstel 2004/ Lokaal Sociaal Beleid. M. Steffens-van de Water en H. Tuning Samenleving en Welzijn Raadsvoorstel 2004/ Onderwerp Portefeuillehouder Commissie Datum Raadsvergadering M. Steffens-van de Water en H. Tuning Samenleving en Welzijn Context In wat voor gemeente willen wij wonen? Wat vo or gemeente

Nadere informatie

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Visie Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Een visie die van u is; die het (toekomst)beeld van inwoners

Nadere informatie

TE HUUR. Belenbroeklaan 2 te Heythuysen

TE HUUR. Belenbroeklaan 2 te Heythuysen TE HUUR Belenbroeklaan 2 te Heythuysen OP DE EERSTE ETAGE, BOVEN DE CHIROPRACTIEPRAKTIJK LEUDAL, BIEDEN WIJ DEZE MULTIFUNCTIONELE RUIMTE TE HUUR AAN. DE RUIMTE IS CIRCA 50 M2 GROOT WAARVAN 37 M2 KANTOORRUIMTE.

Nadere informatie

Nypels Speelt. 8 ingrediënten voor verbindend samenwerken

Nypels Speelt. 8 ingrediënten voor verbindend samenwerken Nypels Speelt 8 ingrediënten voor verbindend samenwerken Inleiding Het Nypels wordt steeds leuker, doe jij ook mee? Nypels Speelt, onder die titel wordt op een nieuwe manier gewerkt aan de betrokkenheid

Nadere informatie

Vrijdag 1 juni Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Opening Manifesta Genk. (het gesprokene telt)

Vrijdag 1 juni Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Opening Manifesta Genk. (het gesprokene telt) Vrijdag 1 juni 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Opening Manifesta Genk (het gesprokene telt) Dames en heren, ladies & gentlemen Geachte collega (Vandeurzen),

Nadere informatie

OPDRACHT "CITYMARKETING"

OPDRACHT CITYMARKETING OPDRACHT "CITYMARKETING" Ting Yuen 0777483 DE OPDRACHT "CITY MARKETING" Achtergrondinformatie Rotterdam is een multiculturele stad en er valt veel te doen. Je kunt er behalve veel winkelen ook aan sightseeing

Nadere informatie

Verslag regionale bijeenkomst Zeeland (Goes, 10 februari 15) De Zeeuwse agenda

Verslag regionale bijeenkomst Zeeland (Goes, 10 februari 15) De Zeeuwse agenda Verslag regionale bijeenkomst Zeeland (Goes, 10 februari 15) De Zeeuwse agenda De VNG gaat de komende maanden de provincies in om samen met de leden de meerjarige strategische agenda de Gemeente 2020 op

Nadere informatie

Bij de voorstelling van het Jaarverslag van het Kinderrechtencommissariaat

Bij de voorstelling van het Jaarverslag van het Kinderrechtencommissariaat Toespraak van Sven Gatz Minister van Cultuur, Jeugd, Media en Brussel Bij de voorstelling van het Jaarverslag van het Kinderrechtencommissariaat Brussel, Vlaams Parlement, 19 november 2014 Geachte voorzitter,

Nadere informatie

Kerk & School

Kerk & School Kerk & School 2018-2019 Beste directeuren en teamleden, Wij zijn blij u weer een inspirerend en gevarieerd programma aan te kunnen bieden van workshops voor de verschillende jaargroepen. Afgelopen jaar

Nadere informatie

MATTHIJS VERMEULENSTRAAT 1A 3816DC AMERSFOORT

MATTHIJS VERMEULENSTRAAT 1A 3816DC AMERSFOORT MATTHIJS VERMEULENSTRAAT 1A 3816DC AMERSFOORT Hoekwoning met uitbouw en tuin vlakbij het centrum Zeer sporadisch worden unieke objecten als dit hoekhuis aangeboden. Door de fraaie afwerking van dit huis,

Nadere informatie

HUURDERSDAG. Op de bank of in de benen? over betrokken bewoners

HUURDERSDAG. Op de bank of in de benen? over betrokken bewoners HUURDERSDAG Op de bank of in de benen? over betrokken bewoners 3 november 2018 Niet voor jullie of toch? Verenigen als vak Waar mensen zich verenigen Als huurder, zorgvrager, bewoner, idealist, patiënt,

Nadere informatie

WAT GAAN WE DOEN? HART VOOR HOUTEN 21-3-2013

WAT GAAN WE DOEN? HART VOOR HOUTEN 21-3-2013 Hart voor Houten Bijna vijftig jaar geleden begonnen de voorlopers van Viveste aan een enorme uitdaging: rond het oude dorpshart van Houten woningen bouwen voor tienduizenden mensen. Dat lukte. Dankzij

Nadere informatie

Toespraak tijdens afsluitende bijeenkomst over 400 jaar handelsbetrekkingen Turkije-Nederland, 19 april in Arnhem

Toespraak tijdens afsluitende bijeenkomst over 400 jaar handelsbetrekkingen Turkije-Nederland, 19 april in Arnhem Toespraak tijdens afsluitende bijeenkomst over 400 jaar handelsbetrekkingen Turkije-Nederland, 19 april in Arnhem Dames en heren, Er wordt tegenwoordig veel gefeest in Nederland. We vieren 100 jaar Vredespaleis,

Nadere informatie

Wandelen in Echt in het natuurgebied de Doort.

Wandelen in Echt in het natuurgebied de Doort. Wandelen in Echt in het natuurgebied de Doort. Het is een mooie zondag middag. De zon schijnt volop, en het is niet koud. Een fijne dag om lekker te gaan wandelen met het IVN. Om 13.00u hebben we samen

Nadere informatie

Zes erfgoedambassadeurs over de Omgevingsvisie

Zes erfgoedambassadeurs over de Omgevingsvisie Zes erfgoedambassadeurs over de Omgevingsvisie Wat verwacht je van de omgevingsvisie? Biedt een omgevingsvisie kansen? Jan van Susante Voorzitter Heemschut Limburg alles van waarde is weerloos (Lucebert)

Nadere informatie

TROUWAMBTENAREN. Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor.

TROUWAMBTENAREN. Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor. TROUWAMBTENAREN Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor. Laatst gewijzigd: 18 april 2016 Marloes Borggreve - Lucassen Telefoonnummer : 06-36 14 06 75 : marloes.borggreve@gmail.com

Nadere informatie

Cittaslow Midden-Delfland. Cittaslow. Presentatie gemeente Oudewater. Hans Verlinde 13 april 2015

Cittaslow Midden-Delfland. Cittaslow. Presentatie gemeente Oudewater. Hans Verlinde 13 april 2015 Cittaslow Midden-Delfland Cittaslow Presentatie gemeente Oudewater Hans Verlinde 13 april 2015 Inhoud presentatie 1. Cittaslow Midden-Delfland 2. Wat is Cittaslow? 3. Criteria 4. Cittaslow in praktijk

Nadere informatie

Heemstede is een mooie kern van de Metropool Amsterdam met een eigen identiteit

Heemstede is een mooie kern van de Metropool Amsterdam met een eigen identiteit Algemene Beschouwingen begrotingsraad, 8 november 2018 Heemstede is een mooie kern van de Metropool Amsterdam met een eigen identiteit Voorzitter, Voor de eerste keer ooit een algemene beschouwing van

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het echte geluk is voor mensen die verdriet hebben. Want God zal hen troosten.

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het echte geluk is voor mensen die verdriet hebben. Want God zal hen troosten. Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het echte geluk is voor mensen die verdriet hebben. Wat is dat voor uitspraak op een dag als vandaag? We herdenken vandaag onze geliefde doden. Mensen

Nadere informatie

Kastanjelaan 17, 6571 CE Berg en Dal

Kastanjelaan 17, 6571 CE Berg en Dal Kastanjelaan 17, 6571 CE Berg en Dal H53 Verkoper vertelt In 1994 heb ik met mijn man het huis gekocht waar hij vroeger heeft gewoond. Ondanks dat het in goede staat was, hadden wij nog wat wensen. De

Nadere informatie

Namens het college van GS wens ik jullie een gelukkig en gezond 2011 toe! Ik vind het geweldig om jullie als provinciecollega s te ontmoeten.

Namens het college van GS wens ik jullie een gelukkig en gezond 2011 toe! Ik vind het geweldig om jullie als provinciecollega s te ontmoeten. Toespraak CdK Ank Bijleveld voor de interne nieuwjaarsbijeenkomst van de provincie Overijssel op maandag 3 januari 2011. Beste collega s, Namens het college van GS wens ik jullie een gelukkig en gezond

Nadere informatie

Op weg gaan als gemeenschap rondom de Bron

Op weg gaan als gemeenschap rondom de Bron Op weg gaan als gemeenschap rondom de Bron (dia 1 beleidsplan en ramen) Vanmorgen mag ik meenemen in het traject dat er tot nu is geweest rondom het gebruik en de inrichting van ons kerkgebouw. Een en

Nadere informatie

Mei: pastorale namiddag: thema: Meimaand Mariamaand. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan

Mei: pastorale namiddag: thema: Meimaand Mariamaand. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan Mei: pastorale namiddag: thema: Meimaand Mariamaand Dia 1 2 3 4 5-8 Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan vooraf: rustige muziek Inleiding: Thema aankondigen:

Nadere informatie

1 Wat zou u graag als toeristische trekker extra willen zien in Peel en Maas?

1 Wat zou u graag als toeristische trekker extra willen zien in Peel en Maas? Toeristische trekker De gemeente Peel en Maas wil een toeristische trekker (à la Toverland) binnen de gemeentegrenzen. 1 Wat zou u graag als toeristische trekker extra willen zien in Peel en Maas? 40%

Nadere informatie

Op onze school is elk kind een (zee)held

Op onze school is elk kind een (zee)held Op onze school is elk kind een (zee)held Kernwaarden van de Admiraal van Kinsbergenschool De kernwaarden welke kozen jullie? De kernwaarden ont-moeten ondernemend vergezicht schitteren toejuichen oorspronkelijk

Nadere informatie

Hoofdstuk 18 Bouwen aan organisatie met de netwerkmultiloog

Hoofdstuk 18 Bouwen aan organisatie met de netwerkmultiloog Hoofdstuk 18 Bouwen aan organisatie met de netwerkmultiloog Anne-Marie Poorthuis en Sjanneke Werkhoven De netwerkmultiloog is een methode om veel mensen in een organisatie te betrekken bij een organisatiethema

Nadere informatie