oktober nummer 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "oktober nummer 2"

Transcriptie

1 oktober nummer 2 Maria Bernadette staakt ook mee Op 5 oktober j.l. zijn we met teamleden naar het Zuiderpark gegaan om aanwezig te zijn bij de actie van het PO Front en de vakbonden. Het was fijn om erbij te zijn en met zovelen uit het primair onderwijs te laten zien dat we vinden dat ons beroep een beter salaris verdient en dat een extra budget om de werkdruk te verminderen echt nodig is. Het lijkt erop dat het nieuwe kabinet al voor een groot deel meegaat, maar qua salaris is de voorgestelde 3 % echt te gering. Vergeleken met het VO loopt het primair onderwijs minstens 10 % achter. Personeelsdag 4 mei 2017 Op woensdag hadden we een personeelsdag met alle scholen van Panta Rhei. Iedere school kon laten zien welke ontwikkelingen er op de scholen gaande zijn en waar ze trots op zijn. Wij hebben verteld over Braingym en Coöperatief Leren. Bij andere scholen hebben we goede dingen gezien over bijvoorbeeld de Kleuteruniversiteit, een boekenkring of Leren met Lego. Vraag van een ouder: vulpennen op school We krijgen van kinderen nog wel eens vragen over een kapotte of zoekgeraakte vulpen. We hebben het in het team besproken. We vinden het heel belangrijk dat de kinderen vlot en netjes leren schrijven en gaandeweg een eigen handschrift ontwikkelen. Kinderen schrijven over het algemeen netter met een vulpen omdat deze bij goed gebruik- zorgt voor gelijkmatige verdeling van de inkt. Aan het einde van groep 4 willen we bepalen of het goed is voor het kind/ de kinderen om bijvoorbeeld met een andere pen te schrijven, omdat zij te veel moeite hebben met het schrijven met een vulpen. De vulpennen krijgen van ons een sticker met naam aan het begin van het jaar. Het is aan uw kind om te zorgen dat de naam erop blijft staan en de pen in zijn of haar etui houdt. Als de pen weg is kan een nieuwe aangeschaft worden voor 10,00. Nieuwprijs van deze pen in de winkel is 14,00.

2 Kurzweil Vorig schooljaar hebben we een start gemaakt met het programma Kurzweil. Dit is een computerprogramma dat ontwikkeld is voor kinderen met dyslexie. Op de dinsdagen krijgen een aantal kinderen instructie hiervoor van juf Richelle. Ze kunnen er al steeds zelfstandiger mee werken. De kinderen zetten het nu voornamelijk in bij begrijpend lezen. Maar ook bij bijvoorbeeld het schrijven van werkstukken zullen zij het programma gaan gebruiken. Nieuwe leerlingen In september zijn Lara Blom, Indriana Claessen, Jules van der Sar en Jordi Tol 4 jaar geworden. Lara zit in groep A, ook Jules is in groep A erbij gekomen. Jules is het broertje van Steijn uit groep 4. Indriana en Jordi zijn in groep B gestart. Thijmen uit groep 8 is de grote broer van Jordi, Indriana is het zusje van Mirah uit groep C. Afgelopen maandag is Mathias Stofanik begonnen in groep C en Robin Kesarsing is in groep A gestart. Rick uit groep 3 is de grote broer van Robin. Wij wensen Lara, Indriana, Jules, Jordi, Mathias en Robin een fijne tijd bij ons op school. Rini Roes (onderbouwcoördinator) Themaproject Vlinders bij de kleuters Wat hebben we genoten, de afgelopen weken! Met de post, helemaal vanuit Engeland, kwamen onze rupsen 4 weken geleden aan. We konden ze gemakkelijk bestuderen in een speciaal potje waarin het voedsel voor de rupsen al op de bodem klaarlag. Elke ochtend bij binnenkomst was het weer spannend of er iets veranderd was.. ze werden groter en groter, veranderden in poppen en uiteindelijk werden het prachtige vlinders! Deze mochten nog een paar dagen in de klas blijven om ze uiteindelijk weer vrij te laten in de schooltuin. Een thema waarbij we weer veel geknutseld, geleerd en dus genoten hebben!

3 Zwerffietsen Zwerfvuil en zwervers kennen we allemaal, maar zwerffietsen. Ja inderdaad. Wij hebben zwerffietsen op het schoolplein. Deze fietsen staan er al zeker een paar weken. De rechtmatige eigenaar heeft waarschijnlijk wel in de eigen buurt gekeken, maar is vergeten ook een blik te werpen bij school. Ze zien er eigenlijk nog prima uit, niet hongerig of leeg, maar we hebben wel het idee, dat ze hun baasjes missen. Staat de fiets van uw zoon of dochter hier bij, kom hem dan svp ophalen. Klusdagen Op zaterdag 28 oktober is er weer een klus dag op het Groene Plein. Binnenkort krijgt u hiervoor een uitnodiging van de Groene Plein Werkgroep. Heeft u nog een paar uurtjes over? Op donderdag 2 november is er een werkgroep van ouders die allerlei klussen doet in de school. Dit gebeurt op genoemde donderdagavond van uur tot uur. Als dit uw interesse heeft, komt u dan gerust langs. Sport en cultuur folders Met grote regelmaat ontvangen wij folders van allerlei culturele- en sportieve evenementen. Bij culturele evenementen is het vaak een aankondiging op de korte termijn. In de gang boven de kist van de verloren/gevonden voorwerpen hangt een bord voor SPORT en CULTUUR. Daarin doen we de meeste folders. Op sportgebied zijn daar o.a. te vinden de folders over zwemmen, tafeltennis, beweegkriebels, voetballen, de sportstrippenkaart, etc. Op het gebied van cultuur hangen er diverse folders o.a. dansen, zingen, gitaar leren spelen (door onze muziekmeester) en nog meer. Mogelijk op zoek naar een cultureel evenement of een sportief iets? Kijk eens op het Cultuur- en Sportbord. CLASSDOJO S In groep 8 wordt er sinds het begin van het schooljaar gewerkt met het digitale programma Classdojo. Dit is een digitaal beloningssysteem, waarmee leerlingen de hele dag door inzicht krijgen in hun eigen houding en gedrag. De leerlingen hebben allemaal hun eigen dojo, een soort monstertje. De hele dag door kunnen er punten gescoord worden. Dit kan voor diverse dingen, bijvoorbeeld de taakgerichtheid of een snelle leswissel. Ook sportiviteit en de houding van de instructie worden goed beloond. In de groep heeft iedereen inmiddels zijn eigen spaarkaart en kunnen de leerlingen voor zichzelf mooie doelen stellen. Groep 8 is in ieder geval erg enthousiast en is druk bezig om zo veel mogelijk punten te scoren. Het enthousiasme is inmiddels ook overgewaaid naar de juffen van groep 5 en 6.

4 Opening Kinderboekenweek Vanmorgen was de opening van de Kinderboekenweek met als thema Griezelen. Alle juffen waren heks en samen werd er gezocht naar de juiste spreuk om alle klassen in griezelsfeer te kunnen omtoveren. De hele week doen de kinderen hun best om het nog griezeliger te maken en op woensdag hebben we met elkaar de themaochtend. De kinderen mogen dan ook verkleed komen. En op woensdagmiddag sluiten we deze week af met de kinderboekenmarkt. Leuk dat er weer veel ouders zijn die willen komen lezen in de groepen. Openingsviering Op woensdag 13 september waren we te gast in de Heilige Petrus en Pauluskerk in Leidschendam. We vinden het fijn om het nieuwe schooljaar met elkaar te starten en de openingsviering is hier een belangrijk onderdeel in. De openingsviering had dit jaar als thema : THUIS Alle groepen hadden weer een gedeelte voorbereid en onder leiding van pastor Tolsma was het een sfeervolle viering. Fijn dat er weer zoveel kinderen waren die het leuk vonden om in het koortje mee te zingen. Het klinkt altijd super mooi als we met z n allen zingen in de kerk. Bericht van de jubileumcommissie Dit schooljaar bestaat onze school 85 jaar. Natuurlijk gaan we hier aandacht aan besteden. We gaan dit doen in de maand mei, op 23,24 en 25 mei. Samen met de ouders van de Ouderraad maken we er een leuk feestje van. In het volgende schooljournaal vertellen we u er meer over.

5 Groep 7 en het Generation Discover festival Vandaag zijn we naar het Generation Discover festival geweest. Dit festival is vanuit Shell geregeld en deze dagen staan in het teken van de wetenschap en techniek. Er waren 10 tenten waar je iets kon doen. Zo kon je een cyber hacker ontmaskeren, een stad bouwen, vliegen met drones, een zelfrijdend autootje op zout water maken of een robot besturen. Uiteraard was iedereen ook een rondje in het reuzenrad geweest. We waren blij dat bijna alles overdekt was, want af en toe kwam er een flinke regenbui over ons heen. Gelukkig mocht dat de pret niet onderdrukken en hebben we een super dag gehad! Ziek zijn, beter worden Leerkrachten zijn net mensen, ook zij worden wel eens ziek. Fijn dat een aantal ouders gereageerd hebben op ons verzoek en hebben aangeboden om incidenteel in te vallen. Hierdoor hebben we een paar ouders meer op onze lijst staan. Als een leerkracht ziek wordt en er is geen vervanging mogelijk, dan ligt er wel een plan klaar om de kinderen te gaan verdelen over de groepen, maar prettig is het niet, voor niemand. Bent u leerkracht en wilt u af en toe één of een paar dagen invallen, dan helpt u ons en de kinderen daar enorm mee. Of misschien kent u iemand die ook leerkracht is en dit ook wel zou willen. Laat het ons weten, dan kunnen we de school en de kinderen er misschien mee helpen, als het echt noodzakelijk is. Medezeggenschapsraad Scholen mogen zelf weten hoe ze hun onderwijs inrichten. Maar de schooldirecteur is verplicht voor heel wat belangrijke beslissingen eerst de ouders en het personeel te raadplegen. Dat gebeurt via de medezeggenschapsraad (MR).

6 De MR van de Maria Bernadette bestaat uit: Personeelsgeleding Hoe kunt u ons bereiken? De MR vertegenwoordigt alle ouders en personeel. Daarom vinden wij het belangrijk dat u goed op de hoogte bent van wat wij bespreken. En dat wij weten wat u bezighoudt. Onze vergaderingen zijn openbaar en staan in de schoolkalender. Wij vergaderen ongeveer eens in de twee maanden van uur tot uur. U bent van harte welkom als toehoorder. Heeft u vragen of opmerkingen over beleidsmatige onderwerpen? Mailt u dan naar: mr@marberna.nl of spreek een van de MR-leden aan. Leerlingenraad De groepen 5 t/m 8 hebben weer een vertegenwoordiger gekozen voor de leerlingenraad. U ziet ze hiernaast op de foto. Noud is gekozen tot voorzitter en Lilly tot secretaris en de andere leden zijn Lana uit groep 7, Minke uit groep 6 en Eddy uit groep 5.

7 Swim2Play en Judo vergroten van de vaardigheden. In de groepen 5 t/m 8 krijgen de kinderen op vrijdagmiddag een extra sportactiviteit. De groepen 5 en 6 zijn gestart. Gedurende vijf weken krijgen ze 45 minuten zwemmen en 45 minuten judoles. De zwemlessen zijn vooral gericht op spelend leren, op samenwerken en op het De judolessen op het respect tonen voor elkaar, het accepteren van fysiek contact en het leren vallen. De kinderen, ouders en leerkrachten die we hebben gesproken, zijn heel enthousiast. Vanaf begin november starten de groepen 7 en 8. 8 okt 8 Daan Vreeburg 12 jaar 30 okt 6 Timo Meyer 9 jaar 10 okt 3 Elena Mooijman 7 jaar 30 okt 7 Dylan Beekhuizen 11 jaar 11 okt 3 Joëlle Beekhuizen 7 jaar 1 nov 4 Jenna van der Meer 8 jaar 11 okt 7 Laura Rozenburg 11 jaar 4 nov 5 Lina Ben Meftah 8 jaar 12 okt 3 Emma Boerman 6 jaar 4 nov 5 Guillaine Wouters 9 jaar 14 okt 4 Merel van de Ven 8 jaar 5 nov 3 Marwa Rifi 7 jaar 22 okt 1/2a Daniel Hegyi 5 jaar 5 nov 5 Lisa Nordmann 9 jaar 23 okt 7 Abel Paszkiewicz 10 jaar 6 nov 1/2c Hanne Visser 5 jaar 24 okt 4 Mik Wierema 7 jaar 7 nov 4 Emma Bonke 7 jaar 28 okt 8 Milou Haegens 12 jaar

8 AGENDA wo 11 oktober Themadag onderbouw en bovenbouw i.v.m. kinderboekenweek do 12 oktober juffendag groep 3 vr 13 oktober Studiedag kinderen vrij van school ma 16 oktober Begin herfstvakantie tot 20 oktober vrij 27 oktober Swim to Play 4 gr 5/6 za 28 oktober TUIN- klusdag do 2 nov Klusavond voor ouders vrij 3 nov Swim to Play 5 gr 5/6 ma 6 nov eerste kennismaking nieuwe kleuters vrij 10 nov kopy schooljournaal 3 Swim to Play 1 gr 7/8 Fietsles gr 5 en 6 Groep 1-2 Roostervrij vrij 17 nov open podium onderbouw Swim to Play 2 groep 7/8 Schooljournaal 3 Het volgende schooljournaal zal op vrijdag 17 november verschijnen. Uiterlijke inleverdatum kopij is: vrijdag 10 november. Tekeningen, verhaaltjes of oproepen graag digitaal aanleveren via pham@marberna.nl De redactie: P. Ham, R. Roes, M. Wieffering. R. Duijs Cursus schaatsen De Haagse Schaatsschool organiseert voor leerlingen Primair Onderwijs op de donderdagen van 26 oktober tot en met 14 december 2017 in de binnenhal van De Uithof, Jaap Edenweg 10, Den Haag een cursus schaatsen voor beginners en enigszins gevorderden van 8-wekelijkse lessen. De lessen zijn op kunstrijschaatsen. De schaatsen zijn zo nodig op De Uithof te huur bij Oomssport op vertoon van een geldige legitimatie. Van uur leren kids van 4 t/m 12 jaar op een speelse manier ijssterren te worden. Kosten, inclusief entree met begeleiding, 4 en 5 jaar 74,00; 6 t/m 12

9 jaar 78,00. Aanmelden cursus, zie Vragen?

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 20, nummer 2 vrijdag 22 september 2017

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 20, nummer 2 vrijdag 22 september 2017 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 20, nummer 2 vrijdag 22 september 2017 Beste ouders, Hierbij de nieuwsbrief nr 2. Met de nieuwtjes voor de komende weken. De buitenlessen

Nadere informatie

oktober 2014 nummer 2

oktober 2014 nummer 2 oktober 2014 nummer 2 In dit nummer o.a.: Errata Digiduif Oogst van het schoolplein Schaakles op woensdag Beste ouders verzorgers Beste ouders/verzorgers Wat een gezellig feest was het woensdagmorgen.

Nadere informatie

Bijlagen nieuwsbrief donderdag 28 september 2017

Bijlagen nieuwsbrief donderdag 28 september 2017 Bijlagen nieuwsbrief donderdag 28 september 2017 Kindertherapie Westland KINDERTHERAPIE WESTLAND helpt kinderen het vertrouwen in eigen kunnen te herstellen! Natuurlijk wil je als ouders dat het goed gaat

Nadere informatie

Deze nieuwsbrief is bestemd voor de ouders van de leerlingen van De Strandwacht. 7 september 2018 Nieuwsbrief nummer 02

Deze nieuwsbrief is bestemd voor de ouders van de leerlingen van De Strandwacht. 7 september 2018 Nieuwsbrief nummer 02 Deze nieuwsbrief is bestemd voor de ouders van de leerlingen van De Strandwacht. 7 september 2018 Nieuwsbrief nummer 02 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor de ouders van

Nadere informatie

Naschoolse sportactiviteiten locatie Paddepad

Naschoolse sportactiviteiten locatie Paddepad Deze nieuwsbrief is bestemd voor de ouders van de leerlingen van De Strandwacht. 4 september 2015 Nieuwsbrief nummer 02 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor de ouders van

Nadere informatie

Wegwijzertje. Website: Mail: 29 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 10

Wegwijzertje. Website:  Mail: 29 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 10 Website: www.wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 29 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 10 Wegwijzertje Geachte ouders, Aanstaande woensdag hebben we als team een cursus-/vergaderdag.

Nadere informatie

Nieuwsflits 21 november 2017

Nieuwsflits 21 november 2017 Nieuwsflits 21 november 2017 Van de leerlingen administratie Tussen 8 en 21 november heten wij onderstaande leerlingen welkom op de Bomans! Groep 1-2D: Jessy Hassing Groep 3A: Lotte Zwetsloot Wij wensen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 3 oktober 2017 I In dit nummer o.a.: Ouderavond 4 oktober Staken 5 oktober Welkom nieuwe leerlingen Schoolplein Vanuit de OV

NIEUWSBRIEF. Nr. 3 oktober 2017 I In dit nummer o.a.: Ouderavond 4 oktober Staken 5 oktober Welkom nieuwe leerlingen Schoolplein Vanuit de OV NIEUWSBRIEF Nr. 3 oktober 2017 I In dit nummer o.a.: Ouderavond 4 oktober Staken 5 oktober Welkom nieuwe leerlingen Schoolplein Vanuit de OV obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515

Nadere informatie

oktober 2015 nummer 2

oktober 2015 nummer 2 oktober 2015 nummer 2 Twee goede berichten Op 10 september kregen we visite van de Onderwijsinspectie. Twee inspecteurs brachten groepsbezoeken en praatten met ouders, met kinderen en met de directie.

Nadere informatie

Kalender schooljaar Maria Bernadette

Kalender schooljaar Maria Bernadette Kalender schooljaar 2013-2014 Maria Bernadette september algemeen oktober algemeen zo 1 sep di 1 okt ma 2 sep 36 INLOOP eerste schooldag wo 2 okt opening KBW Koffieochtend klassenouders 11:30 tot 12:30

Nadere informatie

25 sept nr. BELANGRIJKE DATA IN SEPT./OKT Staking

25 sept nr. BELANGRIJKE DATA IN SEPT./OKT Staking 25 sept. 2017 nr. Staking Op donderdag 5 oktober staakt het primair onderwijs in Nederland. De vakbonden hebben - ondersteund door de organisaties die verenigd zijn in het PO-Front - tot deze staking opgeroepen

Nadere informatie

Afscheid juf Inge en Juf Petra:

Afscheid juf Inge en Juf Petra: 1 december 2017 1 8 Certificaat Begaafdheidsprofielschool Vol trots willen wij met u delen dat wij als Prins Florisschool vandaag het certificaat Begaafdheidsprofielschool hebben behaald. Dit certificaat

Nadere informatie

Herfstvakantie. Nieuwsbrief 07 / 14 oktober 2016

Herfstvakantie. Nieuwsbrief 07 / 14 oktober 2016 Herfstvakantie Nieuwsbrief 07 / 14 oktober 2016 Beste ouders, verzorgers Na 7 intensieve weken is de herfstvakantie aangebroken. Een week even lekker uit rusten en met andere dingen bezig zijn dan school.

Nadere informatie

Agenda Herfstvakantie Berichtje directeur, Klas 3-4 Klas 5-6 Nieuwe conciërge MR Nieuws 1 Aandachtspunt veiligheid Parkeren

Agenda Herfstvakantie Berichtje directeur, Klas 3-4 Klas 5-6 Nieuwe conciërge MR Nieuws 1 Aandachtspunt veiligheid Parkeren Agenda Za 17 okt t/m Zo 25 okt Herfstvakantie Do 29 okt Ouderavond klas 3-4 Wo 4 nov 13.00 afleveren kinderpostzegels Do 5 nov Ouderavond klas 5-6 Wo 11 nov Sint Maarten + Herberg 17.00 Vr 13 nov Kinderen

Nadere informatie

Zaterdag 26 oktober Schoolpleinwerkdag +++++ Zaterdag 2 november Herfstmarkt. Nieuwsbrief

Zaterdag 26 oktober Schoolpleinwerkdag +++++ Zaterdag 2 november Herfstmarkt. Nieuwsbrief Nieuwsbrief 25 oktober 2013 Inhoud Mededeling 2 Oproep 2 Themadag 3 Themadag 4 Bereikbaarheid 4 Nieuwsbriefkopij 4 Agenda zesde klas leerlingen en ouders 5 Voor de volledige JAARKALENDER kijk op: www.vrijeschoolmeander.nl

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 26 t/m 30 juni Agenda: Ma - Invullen telefoonlijst gr.1-2 Groep 8 kennismaking VO 12.00 uur vrij Di - Kinderen om 09.30 uur naar school i.v.m. Actie Wo - Jaarlijkse schoonmaak gr.1-2

Nadere informatie

Woensdag 12 maart : schoolfotograaf

Woensdag 12 maart : schoolfotograaf In dit nummer o.a.: Een kort verslag over de ouderavond van Sanja Duivesteijn ouderavond De schoolfotograaf En de kleurrijke bijdrage van groep 5 Beste ouders, Dit keer een korte bijdrage van mijn hand.

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 18, nummer 12 vrijdag 8 april 2016

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 18, nummer 12 vrijdag 8 april 2016 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 18, nummer 12 vrijdag 8 april 2016 Kalender - Woensdag 13 april Ateliers groepen 3 en 4 - Donderdag 14 april studiedag, alle leerlingen

Nadere informatie

jarig bestaan. 1 september. Benodigdheden nieuwe schooljaar

jarig bestaan. 1 september. Benodigdheden nieuwe schooljaar 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21Inleveren overblijfovereenkomst en foto/video toestemmingsformulier 28 100-jarig bestaan ZOMERVAKANTIE 22 23 24 25 Rapporten inleveren 29 100-jarig

Nadere informatie

Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl. Nr. 1 / 4 september 2015. Lorentz Nieuwsbrief

Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl. Nr. 1 / 4 september 2015. Lorentz Nieuwsbrief Kijk ook op onze website www.lorentzschool.nl Nr. 1 / 4 september 2015 Lorentz Nieuwsbrief De Nieuwsbrief verschijnt tweewekelijks en is een informatiebulletin van school aan ouders. Agenda - Agenda -

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 4 nr. 8 31 maart 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!

Nadere informatie

MAANDMEMO oktober 2017

MAANDMEMO oktober 2017 MAANDMEMO oktober 2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), De bladeren beginnen al te kleuren en langzaam valt er steeds meer op de grond. We kunnen merken dat de herfst zijn intrede doet. Aankomende maand krijgen

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers,

Beste ouders en verzorgers, Weekbrief 12-23 november Beste ouders en verzorgers, Portfoliogesprekken Afgelopen week zijn er portfolio-gesprekken geweest met ouders en kinderen wanneer er echt iets besproken moest worden. Weet dat

Nadere informatie

INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3

INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3 INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3 schooljaar 2017 2018 Geachte ouder(s), beste leerlingen, Vanmorgen hebben de ouders van de leerlingen van groep 6,7 en 8 het volgende bericht gekregen: Juf Else gaat de

Nadere informatie

Teamvergadering uur AGENDA WEEK 40

Teamvergadering uur AGENDA WEEK 40 Agenda OBS De Klaeter Jokweg 14 8394 VL De Hoeve 0561-432600 directie@deklaeter.nl www.obsdeklaeter.nl AGENDA WEEK 39 maandag 25 september Informatieavond dinsdag 26 september 2 e les talentmodules woensdag

Nadere informatie

Nieuwsflits 04- november 2016

Nieuwsflits 04- november 2016 Geachte ouders, verzorgers en leerlingen van De Delftse Daltonschool, Op dinsdag 1 november is er een studiedag. Deze studiedag gebruiken we om op bezoek te gaan bij andere daltonscholen. Zo gaan er diverse

Nadere informatie

PBS les van de week. De les die vanaf komende maandag centraal staat en waarop door middel van de muntjes extra zal worden bekrachtigd is:

PBS les van de week. De les die vanaf komende maandag centraal staat en waarop door middel van de muntjes extra zal worden bekrachtigd is: Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op vrijdag 13 okt 2017. De nieuwsbrief staat op onze site www.kompasassen.nl. PBS les van de week De les die vanaf komende maandag

Nadere informatie

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 12 oktober

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 12 oktober Basisschool Het Molenven Wiekendje Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl Wiekendje@molenven.nl 12 oktober 2017 2017-2018 Interessante informatie: 16 t/m 20 okt. Herfst - vakantie 30 okt. Studiedag,

Nadere informatie

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel?

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel? Vlindernieuws Katholieke basisschool De Vuurvlinder 24 september 2018 Hierbij het tweede Vlindernieuws van dit jaar. We zijn nu vier weken met elkaar op weg en onze eerste studiedag is geweest. De leerkrachten

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

In dit nummer o.a.: oudervragenlijst vensters PO wetenschapsdag vakanties 2014-2015 leerlingbijdragen van gr. 7 en gr. 1/2C staan op de website

In dit nummer o.a.: oudervragenlijst vensters PO wetenschapsdag vakanties 2014-2015 leerlingbijdragen van gr. 7 en gr. 1/2C staan op de website In dit nummer o.a.: oudervragenlijst vensters PO wetenschapsdag vakanties 2014-2015 leerlingbijdragen van gr. 7 en gr. 1/2C staan op de website Beste ouders, Op 18 oktober hebben de leerkrachten een leerzame,

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 30. Belangrijke data. Onderwijs op de Windroos. Handige links

ICBS De Windroos WEEKINFO 30. Belangrijke data. Onderwijs op de Windroos. Handige links WEEKINFO 30 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data 27-4-2018 t/m 13-5-2018 Meivakantie Beste ouders/verzorgers, In deze info: Groepsindeling 2018-2019

Nadere informatie

Weesp, 9 september 2016

Weesp, 9 september 2016 Weesp, 9 september 2016 Inhoud - Start nieuwe schooljaar - Nieuw schoolrooster - Informatieavonden - Reminder studiedag 25 september - Schoolgids - Uitbreiding kindgesprekken - Het grote project - Aanmelden

Nadere informatie

OBS De Ieveling, Het Veer 90, 1633 HE Avenhorn. Contact: , website:

OBS De Ieveling, Het Veer 90, 1633 HE Avenhorn. Contact: ,   website: Nieuwsbrief november OBS De Ieveling, Het Veer 90, 1633 HE Avenhorn. Contact: 0229 541491, email: info@obsieveling.nl, website: www.obsieveling.nl Wauw! Wat was de sponsorloop een enorm succes. Ik was

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door.

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door. Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april 2018. Lees deze informatie even goed door. Ouders gezocht De oudervereniging zoekt nieuwe leden. Wij hebben een actieve OV die vaak helpt tijdens

Nadere informatie

Nieuwsflits #1. september 2017

Nieuwsflits #1. september 2017 Nieuwsflits #1 september 2017 Belangrijke data: Maandag 4 september Woensdag 6 september Kennismakingsgesprekken groepen 3 tot en met 8. Maandag 18 september tot en met vrijdag Op voeten en fietsen projectweek!

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie R.K. Basisschool De Hunenborg Nummer 6, 27-01-2017 Insluippreventie In deze nieuwsbrief: Insluippreventie Nieuw buitenspeelmateriaal Kindgesprekken Oud papier oproep Vreedzame School Vanuit de MR Carnaval

Nadere informatie

Nummer 5, 4 maart 2019

Nummer 5, 4 maart 2019 Vandaag zijn we weer fijn gestart na de vakantie! Nummer 5, 4 maart 2019 Iedereen heeft kunnen vertellen over de belevenissen in de vakantie. Daarnaast hebben we ook weer hard gewerkt en veel geleerd vandaag.

Nadere informatie

Januari 2015 JANUARI 2015

Januari 2015 JANUARI 2015 Spectrum Nieuwsbrief van Samenwerkingsschool De Regenboog Graaf Florisstraat 6 4121EL Everdingen 0347351252 E-mail: regenboog@deregenboogeverdingen.nl www.deregenboogschooleverdingen.nl Januari 2015 JANUARI

Nadere informatie

Schooljaar 2018/2019 nr. 1

Schooljaar 2018/2019 nr. 1 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Hopelijk heeft u met uw kind(eren) genoten van een fijne vakantie en was iedereen weer uitgerust voor de start van 2018-2019. Als het

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

november 2014 nummer 3

november 2014 nummer 3 november 2014 nummer 3 In dit nummer o.a.: Beste ouders verzorgers Interview met Angelique Schippers En nog veel meer f Digiduif Sinterklaasfeest Cito rekenen en wiskunde Beste Ouders, fijn om via het

Nadere informatie

St. Jozefschool Azewijn

St. Jozefschool Azewijn St. Jozefschool Azewijn Agenda oktober november 2017 2 oktober Nieuwsbrief nummer 3 3 oktober Basis 3: Techniekles in Ulft 8.45 11.45 uur 4 oktober Dierendag Start Kinderboekenweek 5 oktober Staking Dag

Nadere informatie

Jaargang: 19 Nr NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE

Jaargang: 19 Nr NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE Jaargang: 19 Nr. 5 31-1-2016 NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE Eindredactie: Sergio van Dijk, Cindy de Winter, Ignace Kloet Technische realisatie: Aster Brouwer, ICT-coördinator. AGENDA

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief:

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief: NIEUWSBRIEF 2 In deze nieuwsbrief: Nieuws uit de onderbouw Bewegingsonderwijs middenbouw Kinderboekenmarkt MSM Got Talent Inzameling oude apparaten Bericht van de Steunvereniging Studiedag Kinder-monumentendag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7

Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7 Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 29 1 maart 2 Viering juf Marga 40 jaar op school 3 4 KRANTEN- ACTIE 5 6 7 8 9 10 9.00 uur miniviering 11 Rapport

Nadere informatie

28 september Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Schoolgruitdag. Want gezond zien eten doet eten! Agenda. Weekend. Weekend. Do 28 Vr 29.

28 september Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Schoolgruitdag. Want gezond zien eten doet eten! Agenda. Weekend. Weekend. Do 28 Vr 29. 28 september 2017 Agenda Do 28 Vr 29 Ma 2 Di 3 Weekend Wo 4 Opening Kinderboekenweek voor de kinderen op de tribune. Alle kinderen mogen griezelig verkleed naar school. Gruitdag. Do 5 Landelijke staking.

Nadere informatie

Hiep, hiep hoera: Deze week feliciteren wij alle jarigen: Steyn Aij, Eva Keijzer, Dylan van der Laan, Jesse Tekelenburg.

Hiep, hiep hoera: Deze week feliciteren wij alle jarigen: Steyn Aij, Eva Keijzer, Dylan van der Laan, Jesse Tekelenburg. Periode zaterdag 3 februari t/m vrijdag 9 februari 2018 38 e jaargang nr. 21 ALGEMEEN NIEUWS: Kinderkerk: Op zondag 4 februari is er weer kinderkerk. We gaan een gedicht lezen, waarin de meeste kinderen

Nadere informatie

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief september 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

OKTOBER Staking op de dag van de leraar 5 oktober

OKTOBER Staking op de dag van de leraar 5 oktober OKTOBER 2017 De nieuwsbrief van oktober. Vol informatie en foto s over Jeelo, de verdeling van groep 1-2 en 3 en de leerlingenraad. Staking op de dag van de leraar 5 oktober U heeft eerder van ons een

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2017-2018 09 t/m 13 oktober Agenda: Ma - Inloopspreekuur Fysiotherapie op school van 8.30 9.00 uur Sponsorlijst mee Di - juf Rebecca en juf Cindy op MI cursus groep 8 krijgt deze dag andere

Nadere informatie

Beste ouders, kunt u uiteraard nog even meelopen om de leerkracht kort te informeren. Monique van Workum

Beste ouders, kunt u uiteraard nog even meelopen om de leerkracht kort te informeren. Monique van Workum Beste ouders, Wat fijn om u weer bij de schoolingangen te kunnen begroeten. Ik ben nog niet helemaal hersteld en zal voorlopig halve dagen aanwezig zijn. Natuurlijk kunt u met uw vragen ook terecht bij

Nadere informatie

Kennismakingsavond en jaarvergadering maandag 23 september

Kennismakingsavond en jaarvergadering maandag 23 september Nieuwsbrief Schooljaar 2019-2020 Nummer 2 Belangrijke data: Vrijdag 13 september Openingsviering in de kerk, 8.45 uur. Iedereen is altijd welkom. Maandag 16 september Natte gymles groep 7 Woensdag 18 september

Nadere informatie

RHOON, 6 SEPTEMBER 2017

RHOON, 6 SEPTEMBER 2017 RHOON, 6 SEPTEMBER 2017 Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u het eerste Reisverslag van het schooljaar 2017-2018. Na een welverdiende vakantie zijn wij verleden week weer gestart. De kinderen zijn

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nummer januari Woensdag is FRUITDAG!

NIEUWSBRIEF. Nummer januari Woensdag is FRUITDAG! NIEUWSBRIEF Nummer 10 29 januari 2015 D Personeel Juf Ariënne is vorige week weer gestart na haar verlof. Met Emma gaat het goed! Blij nieuws voor juf Ester en haar man Gideon: zij verwachten begin juli

Nadere informatie

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen!

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 2, 28-09-2016 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 2, 28-09-2016 In dit nummer: Continurooster 1 1 MR 2 Vakantiespelen Hengelo Sport Buitenschoolse

Nadere informatie

nummer juni 2019 Verder vragen wij nog even uw aandacht voor onderstaande informatie die wij van een ouder hebben ontvangen:

nummer juni 2019 Verder vragen wij nog even uw aandacht voor onderstaande informatie die wij van een ouder hebben ontvangen: Pancopost nummer 14 04 juni 2019 AGENDA ma 03-06 : Week van de avond-4-daagse wo 05-06 : Excursie imker groepen 5 en 6 do 06-06 : Studiedag onderbouw: leerlingen gr 1 t/m 4 vrij vr 07-06 t/m 11-06 : Lang

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief Emmaus pagina 1 RKBS Emmaüs Nr 6 jaargang 29-24 februari Voor in de agenda: 24 februari - Groep 5-8 vrije middag. 25 februari - 5 maart Voorjaarsvakantie 6 maart - Studiedag alle leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Beste ouders en verzorgers, De eerste maand van het schooljaar zit er al weer op! Wat was het fijn om alle kinderen

Nadere informatie

PRETTIGE HERFSTVAKANTIE

PRETTIGE HERFSTVAKANTIE Ieders talent een toekomst! Roostervrije dagen Voor de groepen 1 t/m 8 zijn er roostervrije dagen. Op deze dagen zijn de leerlingen vrij. De eerstvolgende is op vrijdag 13 november a.s. PRETTIGE HERFSTVAKANTIE

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 05 t/m 09 september Agenda: Ma - Infoavond groep 1-2 18.30 20.00 uur Di - Gr. 7/8 project dag Jagersvereniging op De Tolplas - Hoge Hexel Infoavond groep 3-4 Wo - Infoavond groep 5-6

Nadere informatie

BESTE OUDERS EN VERZORGERS,

BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Nieuwsbrief 15 BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Het is zover: de zomervakantie staat voor de deur! Een moment om terug te kijken en te denken aan alle mooie herinneringen van het afgelopen jaar. Voor mijzelf

Nadere informatie

Start schooljaar. kalender. 31 augustus 3 september 5 september 10 september kennismakingsgesprekken. gr. 3-4

Start schooljaar. kalender. 31 augustus 3 september 5 september 10 september kennismakingsgesprekken. gr. 3-4 octopost 22-8-2018 - nr. 1 Start schooljaar Afgelopen maandag is het nieuwe schooljaar gestart, met een mooi bouwlied door het team. De nieuwbouw van KindPark Boekel heeft geleid tot een grote verandering

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 DECEMBER 1 Nieuwsbrief 4 Leerlingenraad 14:15 / 15:00 5 Sinterklaasviering Lln gr. 1/2 zijn om 11.00 vrij! 8 EXTRA oud papier actie t/m 11 dec. OR vergadering 18 Kerstviering

Nadere informatie

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf 12.00 uur vrij Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Donderdag 8 november Schoolontbijt Maandag 13 november Koffie

Nadere informatie

MAANDMEMO december 2017

MAANDMEMO december 2017 MAANDMEMO december 2017 Beste ouder(s),verzorger(s), Dit is alweer de laatste nieuwsbrief in 2017. Volgende week is de sinterklaasviering en al snel staan de kerstdagen en de jaarwisseling voor de deur.

Nadere informatie

VRIJDAG 28 OKTOBER 2016

VRIJDAG 28 OKTOBER 2016 VRIJDAG 28 OKTOBER 2016 In deze nieuwsbrief o.a.: Bingo-avond groepen 4 t/m 8 Bij Weet u dat informatie over kledinginzameling (Reshare) en rapport/portfolio Nog een paar kinderen gezocht voor de schoolzwemkampioenschappen!

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Agenda: oktober/november UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag oktober 19 Start herfstvakantie 12

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 23 t/m 27 januari Agenda: Ma - Di - Wo - Volgende ronde Damtoernooi! Do - Oud Papier Vr - Beste ouders/verzorgers De voorbereidingen voor de Winterfair zijn in volle gang. Dit mag

Nadere informatie

september 2014 nummer 1

september 2014 nummer 1 september 2014 nummer 1 In dit nummer o.a.: Beste ouders verzorgers Informatieavonden Schoolreis Openingsviering Beste ouders/verzorgers We zijn weer gestart!! Wat een spannend moment toch altijd weer,

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 8 september Gastles brandweer voor alle groepen + ontruimingsoefening 12 september Informatie avond KIES 13 september

Nadere informatie

Nummer oktober 2017

Nummer oktober 2017 Nummer 07 30 oktober 2017 Agenda datum groep activiteit Di 10 okt-di 14 nov 1 en 2 Projectkist het Nieuwe Oude Huis (info volgt) Woe 8 nov 7 en 8 Upcycling Ma 13 nov vr 17 nov Alle groepen 10 minuten gesprekken

Nadere informatie

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012 Aan de ouders van de groepen 1 en 2 Binnenkort gaan de kleuters op schoolreis naar dierentuin Artis in Amsterdam, en wel op: dinsdag 16 oktober We vertrekken die dag met de bus vanaf school om 8.30 uur.

Nadere informatie

MAANDINFO. Oktober November Aan de ouders/ verzorgers,

MAANDINFO. Oktober November Aan de ouders/ verzorgers, MAANDINFO Oktober November 2017 Aan de ouders/ verzorgers, Bovenbouwgroep Meester Hans Meester Hans werkte namens een ander bestuur bij ons op school, helaas wil dit bestuur Hans weer in gaan zetten op

Nadere informatie

BIJZONDERHEDEN KOMENDE WEKEN

BIJZONDERHEDEN KOMENDE WEKEN BIJZONDERHEDEN KOMENDE WEKEN Wo 28-9 Knutselen kleuters Kinderpostzegels groep 7-8 (12.00 uur uit) Do 29-9 Vr 30-9 Ma 3-10 Di 4-10 Wo 5-10 Start Kinderboekenweek Do 6-10 Vr 7-10 Ma 10-10 Kinderraadvergadering

Nadere informatie

Open dag muziekschool Woudenberg

Open dag muziekschool Woudenberg NIEUWSBRIEF NUMMER 2 8 september 2017 In deze Nieuwsbrief: Godsdienstige vorming Geboren Vervanging Te vroeg op school Verkeersouders gezocht Agenda Jaarplanning Open dag muziekschool Woudenberg De Groene

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019 de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019 Beste ouders, Januari is al weer bijna voorbij, de dagen worden weer wat langer. Dat vinden veel mensen fijn,

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 30 oktober 2015. Een eerste week na de herfstvakantie, waarbij

Nadere informatie

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag september 2015 Start schooljaar 2015- Het nieuwe schooljaar start op maandag 31 augustus. Na een welverdiende vakantie heet ons team de kinderen weer enthousiast welkom. Het kernteam drinkt een bakje koffie

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer juni Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer juni Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Jannemanneke Schooljaar 2016-2017 Nummer 18 12 juni 2017 Inhoud 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 5. Jarig in juni 6. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage Voorwoord Beste ouders, Zoals u al

Nadere informatie

Kinderen leren verschillend

Kinderen leren verschillend Nieuwsbrief obs De Dennenkamp Kinderen leren verschillend 18 april 2019 Inspectie geeft een positieve beoordeling aan OBS De Dennenkamp Afgelopen week heeft de inspectie van het onderwijs wederom een bezoek

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Agenda 2 sept Eerste schooldag: opening op het schoolplein 3 sept Luizencontroleweek 3 sept 1 e OR overleg om 20.00 uur 9 sept Rondleiding voor toekomstige ouders om 9.00

Nadere informatie

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis

MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis MEDEDELINGEN RK basisschool De Walvis nummer 1 vrijdag 4 september 2015 Geachte ouders, verzorgers, Hierbij gaan de eerste mededelingen. De nieuwsbrief komt uit op de laatste schooldag van de maand. En

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data:

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data: Nieuwsbrief Nr. 3 15 oktober 2018 Belangrijke data: Informatie avond Deze week wordt in iedere groep de informatie-avond georganiseerd. Tijdens deze avond, zal er belangrijke specifieke informatie worden

Nadere informatie

Maandbrief november Heiloo 2018

Maandbrief november Heiloo 2018 Maandbrief november Heiloo 2018 Beste ouders, Projectafsluiting: Wat hadden we een vrolijke, gezellige en bijzondere middag op donderdag 18 oktober! Er was een tentoonstelling, door de hele school, waarin

Nadere informatie

En van de Sint. Gelijk door naar de Kerst

En van de Sint. Gelijk door naar de Kerst Woensdag 6 december AFGELOPEN WEEK.. Kregen wij bezoek van de gympieten. De groepen 1 tot en met 4 konden in de gymzaal laten zien hoe goed zij het pietengymmen beheersten. Een van de pieten had zelfs

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 3 februari 2017

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 3 februari 2017 Verantwoordelijkheid Samenwerken en Reflectie Zelfstandigheid en Effectiviteit Nieuwsbrief 3 februari 2017 6 november 2015 Daltonschool de Touwladder Schoolstraat 27 7642 AS Wierden Postbus 266 7640 AG

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF E JAARGANG MAANDAG 13 FEBRUARI 2017

NIEUWSBRIEF E JAARGANG MAANDAG 13 FEBRUARI 2017 CBS DE 7-SPRONG POSTBUS 31 9665 ZG OUDE PEKELA 0597-612560 www.cbs-7sprong.picto.nl directiecbsde7sprong@vcomog.nl NIEUWSBRIEF 10 31 E JAARGANG MAANDAG 13 FEBRUARI 2017 Bezoekadres: CBS DE 7-SPRONG BURG.

Nadere informatie

extra >> maandkalender

extra >> maandkalender NIEUWSBRIEF 02 11 2016 extra Beste ouders Heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad? Wij kijken terug op een mooie periode voor de herfstvakantie; de kinderboekenweek met de afsluiting waarbij vele

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 Schooljaar

Nieuwsbrief 12 Schooljaar Nieuwsbrief 12 Schooljaar 2016-2017 Belangrijke data: 23 mei Groepen Mercurius en Mars gaan op excursie naar de kinderboerderij. 25 mei: Hemelvaart 26 mei: vrij 2 juni: Studiedag (Kinderen vrij) 5 juni:

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Fontein

Nieuwsbrief CBS De Fontein Nieuwsbrief CBS De Fontein M e i 2018 S c h o o l j a a r 2 0 1 7-2 0 1 8 n r. 9 Nieuws van de directie Beste ouders, Inhoud Beste ouders 1 Personeel/schoolzwemmen 2 Groepsverdeling 3 Ouder-koffie-ochtenden

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Leestip van de maand: Lees samen! Of jullie nu samen onder een dekentje op de bank liggen of een luisterboek afspelen in de auto, samen lezen is belangrijk om uw kind te motiveren om te lezen. Ouders mr

Nadere informatie

BONGERDNIEUWS NR 6, oktober 2016

BONGERDNIEUWS NR 6, oktober 2016 BONGERDNIEUWS NR 6, oktober 2016 Beste ouders en verzorgers, Wij hebben kunnen genieten van een fijne herfstvakantie. Na acht weken was het goed om even een weekje afstand te kunnen nemen. In de herfstvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Moet Je Weten jaargang 24, nummer juni 2017

Nieuwsbrief Moet Je Weten jaargang 24, nummer juni 2017 Nieuwsbrief Moet Je Weten jaargang 24, nummer 18 13 juni 2017 ALGEMEEN Agenda 12 juni: start toetsweken gr. 3 t/m 6 13 juni: MJW 18 16 juni: spelletjesmiddag gr. 1-2A 13.30 u 19 juni: toetsweek; bogaviering

Nadere informatie

Piranieuws 01 NIEUWS VAN DE DIRECTIE

Piranieuws 01 NIEUWS VAN DE DIRECTIE AGENDA Informatieavonden: 14 sept gr 5-6 19:00-19:45 u 15 sept gr 7 19:00-19:45 u 17 sept gr 1-2 en gr 3-4 gr 1-2: 19:00-19:45 u, gr 3-4: 19:45-20:30 u 05 okt gr 8 19:00 u Activiteiten: 07 sept vanaf deze

Nadere informatie