ROME. Spaanse Trappen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ROME. Spaanse Trappen"

Transcriptie

1 ROME Spaanse Trappen De beroemde Spaanse Trappen behoren tot de beste uitingen van het Italiaanse rococo, de opvolger van de vroegere bouwstijl, die van de barok. De trappen waren in 1721 ontworpen door Allessandro Specchi en Francesco de Sanctis. De bouw is begonnen in 1723 en is in 1726 voltooid. De balustrades liggen aan de voet van de Franse kerk Trinità dei Monti. Ze zijn het gevolg van een decennia lange strijd tussen de pausen en het Franse koningshuis. De Fransen schonken het geld om de treden, die naar hun nationale kerk leiden, met pracht en praal vorm te geven. Lodewijk XIV (De Zonnekoning) had voor zichzelf liever ook nog een monument op de Piazza di Spagna (Plein voor de Spaanse Trappen) zien staan, maar de pausen wisten hun versie van de Spaanse Trappen door te drukken. In 1723 lieten zij deze elegante opgang naar Trinita dei Monti aanleggen. Hoewel het de Fransen waren die het geld voor de bouw schonken, werden zowel de trappen als het plein naar de Spanjaarden genoemd ('di Spagna'), omdat het de Spaanse ambassade was die zich daar aan het begin van de 17de eeuw had gevestigd. Erg kenmerkend voor misschien wel 's werelds beroemdste trappen is het zeer efficiënte afwateringssysteem dat ervoor zorgt dat de trappen nooit onder water komen te staan. Onderaan dit indrukwekkende geheel bevindt zich het Spaanse plein: Piazza di Spagna. Op dit plein komen de Via del Babuino, Via Condotti en Via Due Macelli samen. Op de Piazza di Spagna staat de fontein "la Barcaccia" van Pietro Bernini, de vader van de bekendere Gianlorenzo Bernini. Als we het verhaal moeten geloven, heeft Bernini de fontein gebouwd in de vorm van een scheepje dat bij een overstroming van de Tiber hier gestrand was. Tegenwoordig is het geheel van het plein, de trappen en de kerk een veelbezochte plaats voor toeristen, maar ook de Italianen zelf gaan er graag heen om te lunchen of om te zonnen.

2 De Fontana di Trevi Beroemde objecten die wij van foto s kennen, kunnen in werkelijkheid in kleine hoekjes gesitueerd zijn. Zo bevindt De Fontana di Trevi zich op een klein pleintje, het Piazza di Trevi. Zij is gebouwd door de architect Nicola Salvi. De fontein staat aan de voorkant van een groot paleis, het Palazzo Poli. Het thema van het bouwwerk is de oceaan met Neptunus op een schelp die voortgetrokken wordt door twee gevleugelde paarden. Er zijn elementen van de oceaan in de paarden verwerkt. Het ene paard is rustig en het ander wild. In twee nissen staan links en rechts de uitbeeldingen van Overvloed en Gezondheid. Rechts bovenaan zie je een afbeelding van een maagd die een soldaat de plek van een bron aangewezen zou hebben. Vaticaanstad Vaticaanstad, van waaruit de rooms-katholieke Kerk bestuurd wordt, heeft een totale oppervlakte van maar 44 hectares. Vaticaanstad is het kleinste staatje ter wereld waar ongeveer 200 mensen permanent wonen en dagelijks zo'n 800 mensen komen werken. De staat heeft zijn eigen rechtssysteem, winkels, bank, munteenheid, postkantoor, radiostation en krant, de "Osservatore Romano". De officiële taal is het Latijn. La Vespa Na de Tweede Wereldoorlog werd Italië opnieuw veroverd, dit keer door. La Vespa.Vlak na de Tweede Wereldoorlog was de Italiaanse economie verlamd en verkeerden de Italiaanse strade, wegen, in zo n slechte staat, dat de automarkt nauwelijks van de grond kwam. Enrico Piaggio had het idee dat er een andere manier moest zijn om je snel te kunnen verplaatsen. Hij wilde een voertuig ontwerpen dat heel Italië weer in beweging zou krijgen. Natuurlijk stelde hij eisen. Het moest een voertuig worden dat door iedereen gebruikt kon worden dus door zowel uomini e donne, mannen en vrouwen, als poveri e ricchi, armen en rijken. Qua bouw moest het voertuig simpel en robuust zijn, maar wel elegante. En zo ontstond in 1946 la Vespa een motorfiets die qua vorm en geluid op een vespa, wesp leek, vandaar de naam. La Vespa was echt een succes in het naoorlogse Italië; het leken zoete broodjes die over de toonbank gingen en in de jaren 50 gingen andere Europese landen ze ook produceren. La Vespa werd verbonden aan stijl, elegance en la dolce vita. Dit was met name te danken aan het gebruik ervan in veel films waarin la dolce vita centraal stond. In de jaren 60 en 70 gebruikte Piaggio de revolutionaire slogan Chi vespa mangia le mele, chi non vespa no, letterlijk wie vespaat, eet de appels, wie niet vespaat niet. Met deze slogan wilde Piaggio duidelijk maken dat la Vespa staat voor libertà, vrijheid. Maar wat die appels daar nu mee te maken hebben.?

3 Koffie Koffie in Italië is geen drank maar een mensenrecht! Bijna iedere Italiaan neemt deel aan de uitgebreide koffiecultus. s Ochtends even snel een bar in om in twee minuten (maximaal) een espresso weg te tikken. De barista, barman, die de koffie prepareert, staat in hoog aanzien en houdt zijn segreti del caffè voor zich. Ongetwijfeld een van de redenen, waarom hij een vaste klantenkring aan zich bindt. Een ijskoud alternatief voor dampend hete koffie is Granita di caffé, een soort schaafijs van koffie. Een bekertje wordt gevuld met (gezoet) koffie-ijs-schaafsel en voorzien van een flinke dot slagroom. De Italiaanse koffie is de beste in de wereld. Wat moet je bestellen? - Caffè of espresso is een klein kopje met heel sterke koffie. - Een cappuccino is espresso met gestoomde melk en schuim, vaak met een beetje cacao er overheen gestrooid; Italianen drinken het alleen bij het ontbijt, maar je kunt het op elk moment van de dag bestellen, als je het niet erg vindt als de ober een beetje gniffelt. - Een caffè latte is een beetje espresso met een heel glas warme melk, een beetje te vergelijken met onze koffie verkeerd. Als je romige melk wilt, bestel dan een latte scremato. - Caffè macchiato is espresso met een klein beetje melk. Latte macchiato is gestoomde melk met een klein beetje espresso. - Caffè ristretto (of alto) is espresso met minder water dan normaal. Een caffè lungo heeft meer water dan normaal. - Caffè corretto is een zwarte espresso `gecorrigeerd` met een beetje likeur. - Caffè americano kan zowel gefilterde koffie als een caffè lungo zijn. - Decaffeinato koffie is verkrijgbaar en kan gemaakt worden in alle hierboven beschreven vormen. - Beter dan koffie zonder cafeïne is caffè orzo, een koffieachtig drankje gemaakt van gerst. Vergeet niet dat je in de meeste cafés en bars een bepaalde prijs betaald om aan de bar te staan en een hogere prijs (vaak zelfs het dubbele) als je gaat zitten. Er hangt meestal een menu aan de muur met daarop de prijzen voor al bar of al banco (staand) en voor a tavola (aan een tafel). Echter, je moet je wel houden aan de logistieke regels van een Italiaanse bar: eerst een bonnetje halen!

4 Programma donderdag 20 april uur Vertrek Schiphol naar luchthaven Rome (Airport Ciampino), vluchtnummer HV 8143 (boeing 737 van Transavia) uur Aankomst Rome. Verzoek om op de luchthaven zoveel mogelijk bij elkaar te blijven. Bij aankomst, na het passeren van de douane, worden we opgewacht en daarna vertrekken we met 2 bussen uur Aankomst Hotel Bernini Bristol. Bij aankomst verzamelen in de lobby van het hotel, bagage in aparte ruimte plaatsen en vervolgens naar dakterras voor koffie met lekkers uur Wandelen naar Pincio Gardens/Villa Borghese; het startpunt voor de fietstocht, aldaar staan de fietsen gereed. Fietstour onder begeleiding van gidsen. Iedereen krijgt lunchpakket mee uur Terug in Hotel Bernini Bristol. Jullie hebben een keuze gemaakt uit de volgende opties: 1. Per bus panoramatour door het EUR-kwartier, voluit Esposizione Universale di Roma. Een project uit het verleden geprojecteerd naar de toekomst. EUR is een voorstad in het zuiden, aangelegd voor een internationale tentoonstelling van 1942 een soort Olympische Spelen van de Arbeid. De architectuur moest het fascisme verheerlijken en de stijl is nogal bombastisch. of 2. Op eigen gelegenheid de stad verkennen of even bij te komen van de lange dag uur Verzamelen in de lobby van het hotel voor vertrek per bus richting restaurant Il Piatto Ricco uur Einde programma donderdag 20 april. Programma vrijdag 21 april 2006 Vanaf uur kunnen jullie genieten van een heerlijk ontbijt uur Verzamelen in de lobby voor vertrek met 2 bussen door het prachtige landschap nabij Rome uur Aankomst Borgo Di Tragliata. Teambuilding-activiteiten o.a.: * Pijlboogschieten * Mountainbike-riding * Kookcursus

5 * Schilderworkshop * Quadbike Inclusief lunch en diner Verzoek om makkelijke kleding en schoenen mee te nemen c.q. aan te trekken uur Einde programma vrijdag 21 april.

6 Programma zaterdag 22 april 2006 Vanaf uur kunnen jullie genieten van een heerlijk ontbijt. Let op; gaarne voor vertrek excursies uitchecken en bagage op aanwijziging in bus plaatsen uur Verzamelen in de lobby voor Ancient- of Baroque-tour onder begeleiding van gidsen. Jullie hebben een keuze gemaakt uit de volgende opties: Ancient-tour: Een klassieke tour naar de meest beroemde en bekende plaatsen van Rome zoals het Colosseum en het Forum. of Baroque-tour: Een unieke tour zoals het Pantheon, Navona plein, St. Ivo's kerk, Spada Gallery en de Camp dei Fiori markt uur Lunch restaurant Il Primoli in het historische centrum uur Per bussen naar Vaticaantour onder begeleiding van gidsen uur Vertrek met 2 bussen vanaf het Vaticaan naar luchthaven Ciampino. Gaarne paspoort bij de hand houden voor het inchecken uur Aankomst luchthaven Ciampino. Na het inchecken en het passeren van de douane, kan men vrij koffie drinken en inkopen doen bij de Tax-Free, Let wel, tabak en drank is niet meer Tax-Free voor EU-landen. Bij aankoop in de Tax-Free winkels, instapkaart overhandigen. Op de instapkaart staat vermeld hoe laat en bij welke gate je je uiterlijk moet melden. LET OP: Een ieder is zelf verantwoordelijk om op tijd bij de gate te zijn uur Vertrek van luchthaven Ciampino naar Schiphol, vluchtnummer HV 8144 (boeing 737 van Transavia) uur Aankomst luchthaven Schiphol.

PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, september 2017

PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, september 2017 PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, 27-29 september 2017 PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: Identiteitskaart. In Italië geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In

Nadere informatie

Romereis: infoavond. paaseditie 2015

Romereis: infoavond. paaseditie 2015 Romereis: infoavond paaseditie 2015 Programma voor vanavond 1. Inleiding 2. Reisomstandigheden 3. Programma 4. Praktische informatie 5. Vragen 1. Inleiding welkom even voorstellen... 1. Inleiding - V.

Nadere informatie

Romereis: infoavond. krokuseditie 2016

Romereis: infoavond. krokuseditie 2016 Romereis: infoavond krokuseditie 2016 Programma voor vanavond 1. Inleiding 2. Reisomstandigheden 3. Programma 4. Praktische informatie 5. Vragen 1. Inleiding welkom even voorstellen... 1. Inleiding - W.

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

Romereis: infoavond. paaseditie 2016

Romereis: infoavond. paaseditie 2016 Romereis: infoavond paaseditie 2016 Programma voor vanavond 1. Inleiding 2. Reisomstandigheden 3. Programma 4. Praktische informatie 5. Vragen 1. Inleiding welkom even voorstellen... 1. Inleiding - W.

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

Romereis: infoavond. editie 2014

Romereis: infoavond. editie 2014 Romereis: infoavond editie 2014 Programma voor vanavond 1. Inleiding 2. Reisomstandigheden 3. Programma 4. Praktische informatie 5. Vragen 1. Inleiding welkom even voorstellen... 1. Inleiding - V. Claes

Nadere informatie

Corso 2015 Roma. La Dolce Vita. Tandheelkunde & Esthetiek 11-14 september. Sjoerd Smeekens: Esthetiek bij gebitsrehabilitaties

Corso 2015 Roma. La Dolce Vita. Tandheelkunde & Esthetiek 11-14 september. Sjoerd Smeekens: Esthetiek bij gebitsrehabilitaties Corso 2015 Roma La Dolce Vita Tandheelkunde & Esthetiek 11-14 september Sprekers en onderwerpen Sjoerd Smeekens: Esthetiek bij gebitsrehabilitaties Joerd van der Meer: Endo s en opbouwen bij gebitsrehabilitaties

Nadere informatie

Faciliteiten Receptie, lift, bar, ontbijtruimte en airconditioning. Gratis Wifi is beschikbaar in het gehele hotel.

Faciliteiten Receptie, lift, bar, ontbijtruimte en airconditioning. Gratis Wifi is beschikbaar in het gehele hotel. Offerte Mandy Kolkman / 2 personen Porto Vluchtschema 11/12 Eindhoven-Porto 1405-1545 14/12 Porto-Eindhoven 1005-1340 Alleen handbagage is inbegrepen. Bezoek Ribeira, het oude centrum, en geniet van een

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Dinsdag 8 april 2014

Dinsdag 8 april 2014 Maandag 7 april Wow de eerste dag in Rome, wat een dag. 's Morgens even ontbijten (één croissantje) en toen vanaf ongeveer half 10 op pad. We zijn in de binnenstad geweest en bij iedere kerk verbaasden

Nadere informatie

Rome 2013 VWO 5 en 6. Markenhage

Rome 2013 VWO 5 en 6. Markenhage Rome 2013 VWO 5 en 6 Markenhage Begeleiders: Mw Kremers Mw Lucassen Dhr Van den Heuvel Dhr Vos (mentor V5) Dhr Alberts (mentor V6) Uitgangspunten Ter lering ende vermaeck Cultuur snuiven op een Dalton

Nadere informatie

Klassieke reis HNL Rome

Klassieke reis HNL Rome Klassieke reis HNL 2019 Rome Praktische informatie Sociaal contract Programma Vragen? Praktische informatie: vervoer heenreis maandag 8 april 5.30 uur verzamelen voor school heenvlucht: 8 april Amsterdam-Rome

Nadere informatie

DE O RIGINELE RECEPTEN

DE O RIGINELE RECEPTEN Pagina 1 van 7 Als horecaondernemer is het bereiden van een kopje espresso niet eenvoudig... Niet alleen de koffiemengeling, de maalgraad, de druk van de pomp van de espressomachine, de tijdspanne van

Nadere informatie

Jubileum Studiereis. Rome. Tilburg School of Catholic Theology

Jubileum Studiereis. Rome. Tilburg School of Catholic Theology Jubileum Studiereis Rome Tilburg School of Catholic Theology 21 t/m 28 september 2012 Voorwoord Tilburg School of Catholic Theology (TST) viert in 2012 enkele belangrijke hoogtepunten. Niet alleen bestaat

Nadere informatie

VLUCHT. Vertrek: zondag 6 maart 2016 Trein vanaf Enschede 7:46 (half acht uiterlijk aanwezig)

VLUCHT. Vertrek: zondag 6 maart 2016 Trein vanaf Enschede 7:46 (half acht uiterlijk aanwezig) ROMEREIS 2016 VLUCHT Vertrek: zondag 6 maart 2016 Trein vanaf Enschede 7:46 (half acht uiterlijk aanwezig) terugreis: vrijdag 11 maart 2016 18.15/18.45 uur in Enschede VLUCHT Datum Vlucht Vertek Aankomst

Nadere informatie

CITYTRIP Rome DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS

CITYTRIP Rome DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS CITYTRIP Rome DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1: Ciao bella Samenkomst op de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse vlucht naar Rome. Onderweg naar het stadscentrum brengen we eerst een

Nadere informatie

Rome. Vrijdag 19 februari t/m woensdag 24 februari 2016

Rome. Vrijdag 19 februari t/m woensdag 24 februari 2016 Rome Vrijdag 19 februari t/m woensdag 24 februari 2016 Dagprogramma vrijdag Per touringcar van Hoornaar naar Schiphol en aansluitend vliegreis naar Rome. Vliegen om 7.00 uur. Transfer naar uw hotelaccommodatie,

Nadere informatie

GROEPSREIS BARCELONA

GROEPSREIS BARCELONA GROEPSREIS BARCELONA 25 maart 14 28 maart 14 In maart 2014 wordt er een groepsreis georganiseerd door Tim Zegveld Mobiel Reisadvies in Limburg in samenwerking met Victor Konings Barna Travel Barcelona.

Nadere informatie

ROME Wieg van de Westerse beschaving na Athene, met een geschiedenis die zich uitstrekt over meer dan jaar.

ROME Wieg van de Westerse beschaving na Athene, met een geschiedenis die zich uitstrekt over meer dan jaar. ROME Wieg van de Westerse beschaving na Athene, met een geschiedenis die zich uitstrekt over meer dan 2.500 jaar. Rome, een unieke stad: ze heeft zich ontwikkeld in de geschiedenis als één van de belangrijkste

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona BARCELONA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht naar Barcelona. Aankomst voorzien om 08u20. Onder

Nadere informatie

DRINGEWOONTEN ESPRESSO

DRINGEWOONTEN ESPRESSO DRINGEWOONTEN ESPRESSO Espresso: dé nationale drank van de Italianen. In heel Italië wordt espresso eenvoudig caffè genoemd. Espresso wordt op elk moment van de dag gedronken. De Italianen beginnen er

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht Brussels Airlines naar Barcelona. Onder begeleiding van onze

Nadere informatie

Romereis: infoavond. editie 2018

Romereis: infoavond. editie 2018 Romereis: infoavond editie 2018 Programma voor vanavond 1. Inleiding 2. Reisomstandigheden 3. Programma 4. Praktische informatie 5. Vragen 1. Inleiding welkom even voorstellen... 1. Inleiding - J. Anthonis

Nadere informatie

Rome. Rome. Janiculum

Rome. Rome. Janiculum Rome Janiculum De Janiculum wordt soms de achtste heuvel van Rome genoemd, een verwijzing naar de zeven historische heuvels waarop de stad Rome ten tijde van het keizerrijk gebouwd was. Op de Janiculum

Nadere informatie

PSV TRAVEL. Programma Business Club Madrid. WEDSTRIJD Atlético Madrid - PSV dinsdag 22 donderdag 24 november Madrid

PSV TRAVEL. Programma Business Club Madrid. WEDSTRIJD Atlético Madrid - PSV dinsdag 22 donderdag 24 november Madrid PSV TRAVEL Programma Business Club Madrid WEDSTRIJD Atlético Madrid - PSV dinsdag 22 donderdag 24 november 2016 Madrid Madrid is een gastvrije stad die voor elk wat wils te bieden heeft. Als geen andere

Nadere informatie

IJS! Fontana di Trevi Villa d Este De Vesuvius

IJS! Fontana di Trevi Villa d Este De Vesuvius Romereis G4 2014 Van zondag 16 tot en met vrijdag 21 maart is de vierde klas van Baken Trinitas Gymnasium op Romereis geweest. We hebben veel gezien, gedaan, geleerd, gefotografeerd, gelopen, geklaagd

Nadere informatie

Begeleide groepscruise Middellandse Zee

Begeleide groepscruise Middellandse Zee Begeleide groepscruise Middellandse Zee Programma Croisières de France Horizon**** Van 18 tot 25 september 2016 8 dagen /7 nachten Datum Haven Land Aankomst Vertrek 18 sept Marseille Frankrijk 18u00 19

Nadere informatie

ART HISTORY Barok en Classicisme

ART HISTORY Barok en Classicisme ART HISTORY Barok en Classicisme H4-profiel Barok 17e eeuw Classicisme 18de eeuw ART HISTORY Barok en Rococo H4-profiel 17e eeuw Barok De barok is een Europese stijlperiode die aan het begin van de 17e

Nadere informatie

Praag. 1-1 - 2 0 1 2

Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Draaiboek Zondag 6 mei. 21.30 uur Koffers in de bus laden. paspoort/id-kaart check en instappen. 22.00 uur Vertrek vanaf Nederland naar Praag. Maandag 7 mei. 9.00 uur Verwachte aankomst

Nadere informatie

PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011

PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011 PROGRAMMA BRUSSEL VAN 23-09-2011 TOT 25-09-2011 Beste vrienden en ladies hierbij het defintieve programma voor Brussel. Vrijdag 23-09-2011 Check-in in het hotel vanaf 16.00 u. Charlotte en ikzelf zullen

Nadere informatie

INTRODUCTIE CAFFE KIMBO

INTRODUCTIE CAFFE KIMBO INTRODUCTIE CAFFE KIMBO Bedrijfsstructuur Overname in 1993 Sinds 1963 Fabriek in België, Beyers Koffie Sinds 1880 90% Productie Private Labels Verkoop en ondersteuning Kimbo Benelux Fabriek in Italië Productie

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Italiaans in Rome. Bestemming. Waarom dit programma?

EASY LANGUAGES. Italiaans in Rome. Bestemming. Waarom dit programma? EASY LANGUAGES Italiaans in Rome Waarom dit programma? Vanaf 16 jaar Vanaf 1 week voor volledige beginners Vanaf 2 weken voor niet beginners In het centrum van Rome Kleine aangename school Cursus Italiaans

Nadere informatie

Reisprogramma. Vrienden Rijksmuseum Twenthe. Brussel oktober 2019

Reisprogramma. Vrienden Rijksmuseum Twenthe. Brussel oktober 2019 Reisprogramma Brussel 11-13 oktober 2019 Brussel is de hoofdstad van België en wordt tevens vaak als de hoofdstad van Europa gezien. Deze rol heeft Brussel te danken aan het feit dat het het bestuurlijk

Nadere informatie

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 Treed in de voetsporen van Leonardo da Vinci en Georgio Armani. Ga genieten van een hedendaagse

Nadere informatie

programma dag BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLE MAJORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE

programma dag BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLE MAJORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE valencia dag 1 2013 Bienvenidos!! Bij aankomst op de luchthaven van Valencia wordt de groep ontvangen door een Nederlandstalige gids. Na ontvangst volgt een transfer naar het centrum en eenmaal in het

Nadere informatie

Terugblik op de Romereis 2012 (VWO 6) Door Sanne van Erp, leerling VWO 6 Dag 1

Terugblik op de Romereis 2012 (VWO 6) Door Sanne van Erp, leerling VWO 6 Dag 1 Terugblik op de Romereis 2012 (VWO 6) Door Sanne van Erp, leerling VWO 6 Dag 1 Eindelijk was het dan zo ver, vandaag was de dag waar iedereen al heel lang naar uitkeek. We gingen naar Rome! Om kwart voor

Nadere informatie

Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning vzw TORINO!

Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning vzw TORINO! TORINO! Programma VRP-studiereis 16-20 september 2015 PRAKTISCH Vluchtinfo Woensdag 16 september Zaventem - Turijn 15:20u - 17:15u Zondag 20 september Turijn Zaventem 14:15u - 16:15u Hotel info Hotel Roma

Nadere informatie

Informatiebrochure Cursusreis 2014

Informatiebrochure Cursusreis 2014 Cursusreis 2014 DE BANGE, BLIJE, BOZE OF BEDROEFDE PATIËNT EMOTIES DE BAAS 2 Sevilla Sevilla, waar altijd de zon schijnt. Sevilla is een gemeente en de hoofdstad van de Spaanse autonome regio Andalusië,

Nadere informatie

VATICAANSTAD FILATELISTISCH GEZIEN

VATICAANSTAD FILATELISTISCH GEZIEN VATICAANSTAD FILATELISTISCH GEZIEN Deel 2, Sint Pieter In mei 2004 heeft ondergetekende met echtgenote, zus en zwager enorm van een fijne vakantie van vier weken Italië genoten. Van deze reis heb ik een

Nadere informatie

Op naar Rome. 5 t/m 9 november 2018

Op naar Rome. 5 t/m 9 november 2018 Op naar Rome! Op naar Rome 5 t/m 9 november 2018 Samen op reis gaan, en zeker op pelgrimage, is meestal een zeer verrijkende ervaring. Je stapt uit je eigen leefwereld en je gaat met elkaar op reis. Onderweg

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: Identiteitskaart. In Boekarest is het 1 uur later dan in België. VALUTA: De munteenheid in Roemenië is de Roemeense leu (RON). 1 EUR = +/-

Nadere informatie

Rome http://www.livingstone-travel-site.net 1

Rome http://www.livingstone-travel-site.net 1 1 Inleiding...2 1.1 Livingstone s Travel Site...2 1.2 Het reisschema...2 2 Rome...3 2.1 Algemeen...3 2.1.1 Bevolking...3 2.1.2 Geografisch...3 2.1.3 Godsdienst...3 2.1.4 Klimaat...3 2.1.5 Munt...3 2.1.6

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië Toscane Artimino) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

NOS VERNOS EN BARCELONA

NOS VERNOS EN BARCELONA NOS VERNOS EN BARCELONA BARCELONA 2017 / MAVO 4 / MEANDER COLLEGE Inleiding Beste mavo 4 leerling, Van 25 t/m 29 september gaan we met 72 mavo 4 leerlingen en 7 docenten naar Barcelona. In dit boekje vind

Nadere informatie

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse.

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Begeleiding door Patsy en Dirk Nollet en lokale gidsen. Dag 1 : vrijdag 21 september 2012 : Vertrek

Nadere informatie

STUDIEREIS LAPLAND ANNO 2004

STUDIEREIS LAPLAND ANNO 2004 STUDIEREIS LAPLAND ANNO 2004 In Lapland is de winter datgene wat je ervan verwacht: vanaf november tot half mei vorst en sneeuw. De temperatuur ligt s nachts tot -30/-40 en het kan heel soms zelfs -50

Nadere informatie

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Zondag 20 mei 2012 Maandag 21 mei 2012 Dinsdag 22 mei 2012 7.30u Verzamelen voor Vertrekhal 2 Schiphol. Wees op tijd!

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FAN PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Identiteitskaart. TIJDZONE: In Spanje geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In Spanje wordt betaald met de Euro. KLIMAAT: Vigo heeft een gematigd

Nadere informatie

NESCAFE Alegria Veelgestelde vragen

NESCAFE Alegria Veelgestelde vragen V. 2.0 18-08-2011 NESCAFE Alegria Veelgestelde vragen Ingrediënten Melk V: Wat voor soort melk kan ik gebruiken? A: U kunt elke soort melk gebruiken die u lekker vindt, maar we raden aan om volle of halfvolle

Nadere informatie

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen Schildervakanties Kunstschilder José van den Helder-van Oudenallen geeft met veel enthousiasme schilderworkshops voor beginnende en gevorderde schilders. Op een vrije en toegankelijke manier brengt zij

Nadere informatie

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi.

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. BARCELONA 499 Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. MONTJUÏC PARC GUËLL EN HET PEDRERA GOTHISCHE WIJK EN PICASSO MUSEUM DE RAMBLAS EN DE BOQUERIA BARCELONA

Nadere informatie

Talenreis Berlijn 2018

Talenreis Berlijn 2018 Programmaboekje Talenreis Berlijn 2018 15 t/m 19 oktober Dit boekje is van: Programmaboekje Talenreis Berlijn 2018 Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis. Dit boekje met

Nadere informatie

programma dag BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLE MAJORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE

programma dag BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLE MAJORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE sevilla dag 1 2013 Bienvenidos!! Aankomst op de luchthaven en meet & greet met een officiële Sevilla gids. We vangen aan met een city tour langs de mooiste delen van Sevilla en de belangrijkste highlights

Nadere informatie

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO [Typ hier] INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO ZONDAG 17 TOT EN MET MAANDAG 25 SEPTEMBER 2017 Transportvoorstel: Vluchten worden uitgevoerd door TUI fly. Heen zondag 17 september: TB705 Brussel Cancun 09:25

Nadere informatie

PSV REIZEN. Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014

PSV REIZEN. Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014 PSV REIZEN Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014 Dag 1: woensdag 5 november 2014 08:00 uur Inchecken voor uw vlucht naar Athene op Eindhoven Airport Voor

Nadere informatie

Salou trainingskamp brochure 16/17

Salou trainingskamp brochure 16/17 Saloutrainingskampen.nl Salou trainingskamp brochure 16/17 Salou Salou is al jarenlang een van de toeristische trekpleisters van Catalonië. Bekend van haar lange reeks stranden, de promenade, een goede

Nadere informatie

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi.

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. BARCELONA 499 Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. MONTJUÏC PARC GUËLL EN HET PEDRERA GOTHISCHE WIJK EN PICASSO MUSEUM DE RAMBLAS EN DE BOQUERIA BARCELONA

Nadere informatie

ALUMNI KU Leuven - Reisvoorstel. Rome

ALUMNI KU Leuven - Reisvoorstel. Rome ALUMNI KU Leuven - Reisvoorstel Rome 8/05/2014 5 dagen / 4 nachten 6-10 oktober 2014 De eeuwige stad, stad van de liefde, vol rijkdom en geschiedenis, die reeds sinds de Romeinse tijd tot de verbeelding

Nadere informatie

Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon).

Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon). Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon). 1 dag (woensdag) 09.15-14.30 uur. Vlucht Amsterdam Praag - Minsk (excl.). 15.30-16.30 uur. Transfer vliegveld Minsk - hotel «Planeta»***

Nadere informatie

Winterstage S V Z U L T E W A R E G E M j a n u a r i ASL TRAVEL

Winterstage S V Z U L T E W A R E G E M j a n u a r i ASL TRAVEL Winterstage S V Z U L T E W A R E G E M 1 0-1 3 j a n u a r i 2 0 1 9 ASL TRAVEL b e s t e m m i n g Marbella Info REISDOCUMENTEN Identiteitskaart VLUCHTGEGEVENS 10 januari 2019 Antwerpen - Malaga met

Nadere informatie

Feed your Body and Soul, Yogaretreat in Frankrijk

Feed your Body and Soul, Yogaretreat in Frankrijk Yogaretreat in Frankrijk! Vrijdag 20 mei t/m vrijdag 27 mei 2016 Een week lang ontspannen in de mooie streek Languedoc-Roussillon met dagelijks yoga?! Kom in mei naar onze yogaretreat in Frankrijk! Tijdens

Nadere informatie

ONGEKEND ROME. OZ Groepsreizen 2016 CITY. De eeuwige stad 23 t.e.m. 26 april 2016. een slimme zet

ONGEKEND ROME. OZ Groepsreizen 2016 CITY. De eeuwige stad 23 t.e.m. 26 april 2016. een slimme zet OZ Groepsreizen 2016 CITY ONGEKEND ROME De eeuwige stad 23 t.e.m. 26 april 2016 Rome verveelt nooit. Tijdens deze reis maken we kennis met enkele minder bekende musea, vaak echte pareltjes. We bezoeken

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 3413 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Assisi Fantastisch mooi pand te koop in Assisi BESCHRIJVING

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. Programma. Plattegrond. Regels & afspraken

Inhoud. Voorwoord. Programma. Plattegrond. Regels & afspraken Inhoud Voorwoord Programma Plattegrond Regels & afspraken 4 6 10 12 3 Voorwoord Behalve Rome is er bijna niets moois op de wereld. (Johann Joachim Winkelmann, 1756) Rome Navel van de wereld, Eeuwige Stad,

Nadere informatie

Markenhage Mavo 4 Cultuurreis Barcelona

Markenhage Mavo 4 Cultuurreis Barcelona Markenhage Mavo 4 Cultuurreis Barcelona 2016 Voorwoord Beste Barcelona-Cultuurreiziger, Je hoeft nu niet lang meer te wachten! Vrijdag 14 oktober vertrekken we richting Barcelona. Er staan vele leuke en

Nadere informatie

Donderdag 29 mei 2014 starten we om met deze unieke expeditie!

Donderdag 29 mei 2014 starten we om met deze unieke expeditie! Donderdag 29 mei 2014 starten we om 10.30 met deze unieke expeditie! 10.30 Opening bij Breeland Annen ( De Bulten 4, Annen) Voor alle deelnemers staat hier een kopje koffie of thee klaar. Er zal een korte

Nadere informatie

A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E ASL TRAVEL

A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E ASL TRAVEL VIP A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E 2-3 O K T O B E R 2 0 1 8 ASL TRAVEL bestemming Madrid Info REISDOCUMENTEN Identiteitskaart TIJDZONE Er is geen tijdsverschil met België VALUTA Euro

Nadere informatie

Stijlvolle gebouwen, prachtig aangelegde tuinen met mooie waterpartijen en een weids landgoed bieden elke fotograaf ongelimiteerde

Stijlvolle gebouwen, prachtig aangelegde tuinen met mooie waterpartijen en een weids landgoed bieden elke fotograaf ongelimiteerde HUWELIJKEN Ruimte, rust, stijl, klasse en ingetogen exclusiviteit, Kasteel De Vanenburg maakt van jullie huwelijksdag een onvergetelijke ervaring! Wie Kasteel De Vanenburg betreedt, waant zich al snel

Nadere informatie

Voka Beweegt in het buitenland! Exclusieve Shortski. Subtitel van de presentatie. Van vrijdag15 januari tot woensdag 20 januari 2016

Voka Beweegt in het buitenland! Exclusieve Shortski. Subtitel van de presentatie. Van vrijdag15 januari tot woensdag 20 januari 2016 Voka Beweegt in het buitenland! Exclusieve Shortski Subtitel van de presentatie Van vrijdag15 januari tot woensdag 20 januari 2016 Network & Pleasure in Livigno Italia Viersterren Tophotel Perfecte ligging

Nadere informatie

woensdag 21 september Rotterdam Rome uur uur HV6037 donderdag 29 september Pisa Amsterdam uur uur HV5424 ROZE aald

woensdag 21 september Rotterdam Rome uur uur HV6037 donderdag 29 september Pisa Amsterdam uur uur HV5424 ROZE aald PROGRAMMA ITALIËREIS (VOORLOPIG) Vertrektijden vliegtuig woensdag 21 september Rotterdam Rome 17.40 uur 19.60 uur HV6037 donderdag 29 september Pisa Amsterdam 15.00 uur 17.10 uur HV5424 Programma Rome

Nadere informatie

Huis voor de Pelgrim. Onze reizen brengen je verder. Op naar Rome

Huis voor de Pelgrim. Onze reizen brengen je verder. Op naar Rome Huis voor de Pelgrim Onze reizen brengen je verder Op naar Rome Reizen is leuk. Onderweg zijn. Andere mensen ontmoeten. Nieuwe culturen ervaren. Sfeer proeven. Dat is spannend. Allicht. En soms wil je

Nadere informatie

Hotelaccommodatie: WALDHOTEL WEINBÖHLA**** Forststrasse 66 01689 Weinböhla

Hotelaccommodatie: WALDHOTEL WEINBÖHLA**** Forststrasse 66 01689 Weinböhla MEERDAAGSE REIS NAAR DRESDEN ZONDAG 09 T/M DONDERDAG 13 JUNI 2013 Datum: zondag 09 t/m donderdag 13 juni 2013 Hotelaccommodatie: WALDHOTEL WEINBÖHLA**** Forststrasse 66 01689 Weinböhla Dit is een correct

Nadere informatie

Expertisecentrum Kunsttheorie www.expertisecentrum-kunsttheorie.nl

Expertisecentrum Kunsttheorie www.expertisecentrum-kunsttheorie.nl 1. In het midden van het Piazza Navona, voor de Sant Agnese in Agone, stond een van de beroemdste beeldhouwwerken van Bernini. Iedereen die naar Rome kwam, ging ernaar kijken. De Fontana dei quattro fiumi,

Nadere informatie

Taste the experience

Taste the experience Taste the experience D.E JURA D.E & JURA introduceren de complete espresso oplossing voor het MKB Douwe Egberts en JURA hebben de krachten gebundeld: de heerlijke espresso melanges van Douwe Egberts samen

Nadere informatie

4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars)

4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars) 4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars) Het was weer de 4 e keer dat wij een internationale weekendmeeting organiseerde, ditmaal in het weekend van 10 t/m 12 juni, een

Nadere informatie

Peterhof, the Great Palace

Peterhof, the Great Palace Peterhof, the Great Palace 1. Inleiding 2. Route en parkeren Schiphol 3. Plattegrond Schiphol 4. Vluchtgegevens heen en terug reis 5. Plattegrond vertrekhal en aankomsthal 6. Programma canal gribojedova

Nadere informatie

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Fietsvakantie 2015 De Schakel Uitwaaien op Texel woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Volg ons door tijdens de fietsvakantie elke dag ons verslag te lezen op: www.deschakelamstelveen.nl Het programma

Nadere informatie

Rome. Italië 4e jaars. Rome, geschiedenis

Rome. Italië 4e jaars. Rome, geschiedenis , geschiedenis Door stromen de rivieren de Tiber en de Aniene. is oorspronkelijk gebouwd op zeven heuvels: Palatijn, Aventijn, Capitool, Quirinaal, Viminaal, Esquilijn en Coelius. Over het ontstaan van

Nadere informatie

Kunst in Florence en Rome Ontmoet de Italiaanse meesters. 8-daagse vliegreis Verzorging logies en ontbijt Verblijf in 2 hotels Rondreis 480 km

Kunst in Florence en Rome Ontmoet de Italiaanse meesters. 8-daagse vliegreis Verzorging logies en ontbijt Verblijf in 2 hotels Rondreis 480 km Kunst in Florence en Rome Ontmoet de Italiaanse meesters 8-daagse vliegreis Verzorging logies en ontbijt Verblijf in 2 hotels Rondreis 480 km Hoogtepunten Medici-kapellen, Sta.Maria Novella en Sta.Croce

Nadere informatie

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 PROGRAMMA BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 Beschrijving van de groep Aantal deelnemers +/-30 deelnemers Periode 4-5 september 2012 Bestemming Lille Duur 2dagen / 1

Nadere informatie

Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 [1]

Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 [1] Door wjvanderzanden[2]op vr, 07/24/2015-13:29 Tags:reizen

Nadere informatie

Bella Italia. Carta Dessert

Bella Italia. Carta Dessert Carta Dessert warme dranken espresso 2,40 cappuccino 2,60 caffè ristretto kleinste espresso 2,40 doppio espresso dubbele espresso 3,25 caffè macchiato espresso met een beetje melk 2,50 latte macchiato

Nadere informatie

Barcelona. september VWO

Barcelona. september VWO Barcelona september 2016 5VWO Inleiding Barcelona, de elegante hoofdstad van Catalonië, is een zelfverzekerde, welvarende, dynamische, vrolijke stad met passie voor stijl en een obsessie met zijn imago.

Nadere informatie

Organisatie. Attracties en excursies. Transfers. Verblijf. maaltijden

Organisatie. Attracties en excursies. Transfers. Verblijf. maaltijden Organisatie Winning Mood werkt samen met Dream Team Italy om de San Marino Cup te organiseren. De San Marino Cup is een zeer prestigieus toernooi voor jongens en meisjes teams uit heel de Europa. Teams

Nadere informatie

Portugal, Lissabon. Woensdag 6 april t/m vrijdag 8 april 2011

Portugal, Lissabon. Woensdag 6 april t/m vrijdag 8 april 2011 Portugal, Lissabon Woensdag 6 april t/m vrijdag 8 april 2011 Lissabon, de bruisende hoofdstad van Portugal waar historie, cultuur, zon en strand, eten en drinken hand in hand gaan. Als gevolg van de historische

Nadere informatie

Met Fotografie op reis naar Londen

Met Fotografie op reis naar Londen Met Fotografie op reis naar Londen PROGRAMMA LONDEN Londen is een kleurrijke en gevarieerde stad met een rijke geschiedenis, die meer dan 2000 jaar teruggaat. Anderzijds behoort de stad ook tot de moderne

Nadere informatie

Whiskyreis Schotland

Whiskyreis Schotland Slijterij Bij Bert Whiskyreis Schotland 01 03 oktober 2017 The Travel Club Teun van Wel 1 Pagina Bij Bert gaat op whiskyreis, en u mag mee! Dit najaar gaat het gebeuren, op whiskyreis met slijterij Bij

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 4002 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Lucca Hotel te koop in het centrum van Lucca BESCHRIJVING

Nadere informatie

programma dag 1 2013 Voor de lunch stellen we een typisch Spaans tapasrestaurant in het oude centrum voor.

programma dag 1 2013 Voor de lunch stellen we een typisch Spaans tapasrestaurant in het oude centrum voor. mallorca dag 1 2013 ochtend Bienvenidos!! Welkom op de luchthaven van Palma de Mallorca! Hopelijk heb je een goede vlucht gehad. Terwijl we een heerlijk uitgebreid ontbijt nuttigen tegenover de kathedraal,

Nadere informatie

Espressomachine HD8824/01. Heerlijke koffiespecialiteiten met de ultieme espressomachine van Philips

Espressomachine HD8824/01. Heerlijke koffiespecialiteiten met de ultieme espressomachine van Philips Espressomachine HD8824/01 Heerlijke koffiespecialiteiten met de ultieme espressomachine van Philips Inleiding Beste koffieliefhebbers, De passie voor koffie, dat is wat we u schenken met de nieuwe Philips

Nadere informatie

Informatieboekje. Schoolexcursie Rome. Havo 5 Eindexamenreis 2014. Dit boekje is van:

Informatieboekje. Schoolexcursie Rome. Havo 5 Eindexamenreis 2014. Dit boekje is van: Informatieboekje Schoolexcursie Rome Havo 5 Eindexamenreis 2014 Dit boekje is van: Beste Havo examenleerlingen 2014. Met trots kunnen wij jullie dit boekje overhandigen. Het programma en alles daar omheen

Nadere informatie

PROGRAMMA PARTEETIME 2014 3 september tot en met 7 september MARBELLA, SPANJE

PROGRAMMA PARTEETIME 2014 3 september tot en met 7 september MARBELLA, SPANJE PROGRAMMA PARTEETIME 2014 3 september tot en met 7 september MARBELLA, SPANJE 1 Beste Parteetimeleden Het is bijna zo ver. Over enkele dagen staan we als PTT weer met z n allen 4 dagen in de 27ᵒ + te zweten

Nadere informatie

De exclusieve New York City inspiratietour

De exclusieve New York City inspiratietour De exclusieve New York City inspiratietour Na de succesvolle inspiratietours in Madrid, Dublin, Boedapest en Athene is het tijd om de oversteek te maken naar de Big Apple. In samenwerking met het Heineken

Nadere informatie