Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout"

Transcriptie

1 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 1. Goedkeuring van de jaarrekening 2014 Gelet op het gemeentedecreet; Gelet op het besluit van 25 juni 2010 van de Vlaamse Regering betreffende de beleids- en beheerscyclus van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn; Gelet op het ministerieel besluit van 1 oktober 2010 tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten en de toelichting ervan, en van de rekeningstelsels van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn; Gelet op de voorliggende rekening over het jaar 2014 en de desbetreffende stukken; Met 11 stemmen voor, 1 stem tegen en 7 onthoudingen: het akkoord van J.-P. Willems, T. Van Herreweghe, G. Hermans, N. Sertijn, W. Mommaers, G. Mannaert, G. Vermeiren, J. Stevens, J. Van Dooren, S. Bogaerts, en D. Van der Jeugt, het niet-akkoord van S. Creyelman en onthouding van D. Stallaert, F. Suys, P. Claeys, R. De Maeyer, L. Steps, S. Bertier en K. Tierens; BESLUIT: Enig artikel.- De volgende jaarrekening goed te keuren. REKENING GEMEENTE BUGGENHOUT FINANCIËLE TOESTAND VAN HET DIENSTJAAR 2014 Exploitatiebudget Investeringsbudget Andere Budgettaire resultaat boekjaar Gecumuleerde budgettaire resultaat vorig boekjaar Gecumuleerde budgettaire resultaat Bestemde gelden 0 Resultaat op kasbasis

2 Financieel draagvlak Netto periodieke leningsuitgaven Autofinancieringsmarge BALANS PER 31 DECEMBER 2014 Vaste activa Vlottende activa Totaal van de activa Schulden Nettoactief Totaal van de passiva STAAT VAN OPBRENGSTEN EN KOSTEN OVER HET DIENSTJAAR 2014 Kosten Opbrengsten Overschot/Tekort van het dienstjaar

3 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 2. Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart Briel - Advies rekening 2014 Gelet op het decreet van 7 mei 2004 op de organisatie en de werking van de erediensten en latere wijzigingen; Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en latere wijzigingen; Het op het ministerieel besluit van 27 november 2006 waarin de bijhorende modellen werden vastgesteld en latere wijzigingen; Gelet op het gemeentedecreet, inzonderheid de artikels 42 en 43; Gelet op de door de Kerkraad op 5 mei 2015 ingediende rekening voor het jaar 2014 Overwegende dat de gemeentelijke exploitatietoelage ten bedrage van 9.854,30 euro uitbetaald werd; Overwegende dat er voor een totaal van 0 euro aan investeringstoelagen uitbetaald werden; Overwegende dat uit de staat van het vermogen blijkt dat de kastoestand gelijk is aan het voorlopig resultaat; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. De rekening van de Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart Briel gunstig te adviseren. Art. 2. Het totaal exploitatieresultaat 2014 bedraagt 6.528,91 euro.

4 Art. 3. Het totaal investeringsresultaat 2014 bedraagt 148,36 euro. Art. 4. Dit besluit te bezorgen aan de gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen en het stadsbestuur Dendermonde.

5 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 3. Goedkeuring van een ICT-code voor het personeel en de mandatarissen van de gemeente Buggenhout Gelet op het gemeentedecreet, artikel 42 en 43; Gelet op de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens; Gelet op het decreet van 18 juli 2008 betreffende het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer, artikel 9; Gelet op het koninklijk besluit van 13 februari 2001 ter uitvoering van de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 15 mei 2009 betreffende de veiligheidsconsulenten, artikel 3 1; Gelet op de referentiemaatregelen van de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (De Privacycommissie) voor de beveiliging van elke verwerking van persoonsgegevens; Gelet op de richtsnoeren van de Privacycommissie met betrekking tot de informatiebeveiliging van persoonsgegevens in steden en gemeenten; Gelet op het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 24 juni 2014 waarbij de samenwerkingsovereenkomst wordt goedgekeurd met de provincie Oost-Vlaanderen i.v.m. de informatieveiligheidsconsulent; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 23 oktober 2014 houdende goedkeuring van het informatieveiligheidsbeleid van de gemeente Buggenhout; Gelet op bijgevoegde ICT-code van de gemeente Buggenhout - Aanvulling op de deontologische code gemeentepersoneel, OCMW-personeel en mandatarissen - opgemaakt door de veiligheidsconsulent en besproken op de informatieveiligheidscel op 27 april 2015;

6 Gelet op de bespreking in het Bijzonder Onderhandelingscomité voor het personeel van de gemeente en het OCMW op 28 april 2015; Gelet op het advies van de veiligheidsconsulent van 27 april 2015; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. De ICT-code van de gemeente Buggenhout - Aanvulling op de deontologische code gemeentepersoneel, OCMW-personeel en mandatarissen wordt goedgekeurd. Art. 2. Punt 5. - Preventiemiddelen van de werkgever, punt 6. - Controlemiddelen van de werkgever en punt 7. - Maatregelen bij ongeoorloofd gebruik zijn niet van toepassing op de mandatarissen. Art. 3. Dit besluit wordt overgemaakt aan de informatieveiligheidsconsulent, de heer Frederik Dhondt en ter kennis gebracht aan het personeel en de mandatarissen.

7 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 4. Kennisname rapport van de thema-audit 'gemeentelijke belastingen en retributies' bij de gemeente Buggenhout Gelet op het gemeentedecreet, artikel 42 en 43; Gelet op het gemeentedecreet, artikel 265 tot en met 269; Gelet op de thema-audit gemeentelijke belastingen en retributies uitgevoerd door Audit Vlaanderen in de herfst van 2014; Gelet op het rapport van deze thema-audit opgesteld door Audit Vlaanderen; BESLUIT: Enig artikel. Kennis te nemen van het rapport van de thema-audit gemeentelijke belastingen en retributies bij de gemeente Buggenhout uitgevoerd door Audit Vlaanderen.

8 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 5. Toelage aan de VZW Bedevaart naar de Graven aan de IJzer Gelet op het gemeentedecreet, artikel 42 en 43; Overwegende de aanvraag van april 2015 van een toelage vanwege de VZW Bedevaart naar de Graven aan de IJzer; Overwegende dat het gemeentebestuur zijn steun aan deze organisatie wenst te geven d.m.v. een financiële bijdrage; Overwegende dat de nodige kredieten voorzien zijn op post van beleidsveld 710 van het budget; Gelet op het voorstel van raadslid Steven Creyelman om een gelijkaardige toelage uit te betalen aan de VZW IJzerwake, eventueel door de toelage aan de VZW Bedevaart naar de Graven aan de IJzer te halveren; Dit voorstel wordt verworpen met 1 stem voor en 18 stemmen tegen : het akkoord van S. Creyelman en het niet-akkoord van J.-P. Willems, T. Van Herreweghe, G. Hermans, N. Sertijn, W. Mommaers, G. Mannaert, D. Stallaert, F. Suys, G. Vermeiren, P. Claeys, J. Stevens, R. De Maeyer, L. Steps, J. Van Dooren, S. Bogaerts, S. Bertier, D. Van der Jeugt en K. Tierens; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. Het gemeentebestuur kent een toelage van 125 euro toe voor de werking van de VZW Bedevaart naar de Graven aan de IJzer.

9 Art. 2. De toelage wordt gestort op rekening BE van de VZW Bedevaart naar de Graven aan de IJzer.

10 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 6. Goedkeuring van de resolutie "Buggenhout FairTradeGemeente" Gelet op het gemeentedecreet, artikel 42 en 43; Overwegende dat de gemeente Buggenhout de opdracht heeft om duurzame productieen consumptiepatronen te bevorderen; Overwegende dat een menswaardig inkomen voor de producent deel uitmaakt van duurzame productiepatronen; Overwegende dat de gemeente in haar lokaal Noord-Zuidbeleid de opdracht heeft, de bevolking te sensibiliseren; Overwegende dat de internationale definitie van eerlijke handel als volgt luidt: Eerlijke handel is een handelspartnerschap, gebaseerd op dialoog, transparantie en respect, dat streeft naar meer rechtvaardigheid in de internationale handel. Eerlijke handel draagt bij tot duurzame ontwikkeling door betere handelsvoorwaarden te bieden aan en de rechten veilig te stellen van achtergestelde producenten en arbeiders vooral in het Zuiden. Gelet op de oprichting van een GROS op 23 oktober 2014; Op voorstel van de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking; Met 18 stemmen voor en 1 onthouding: het akkoord van J.-P. Willems, T. Van Herreweghe, G. Hermans, N. Sertijn, W. Mommaers, G. Mannaert, D. Stallaert, F. Suys, G. Vermeiren, P. Claeys, J. Stevens, R. De Maeyer, L. Steps, J. Van Dooren, S. Bogaerts, S. Bertier, D. Van der Jeugt en K. Tierens en onthouding van S. Creyelman; BESLUIT: Artikel 1. Er principieel mee in te stemmen dat in het kader van een duurzaam beleid (op sociaal, ecologisch en economisch vlak), bij de aankoop van producten aandacht zal besteed worden aan de prijs die de producenten in ontwikkelingslanden voor hun product krijgen en aan hun arbeidsomstandigheden. Voor koffie en fruitsap zal de gemeente beroep doen op leveranciers die worden gecertificeerd door een keurmerk van eerlijke handel zoals Fairtrade Belgium, Fair For Life en Ecocert fairtrade of een alternatieve handelsorganisatie zoals Oxfam Wereldwinkels.

11 Art. 2. In haar interne en externe communicatie aandacht te besteden aan haar duurzaam aankoopbeleid zodat ze op die manier haar informatie- en sensibilisatieopdracht uitvoert. Art. 3. De deelname en ondersteuning aan de werkgroep FairTradeGemeente te bestendigen, ter bevordering van het verder uitrollen van de campagne FairTradeGemeente in de gemeente.

12 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 7. Goedkeuring van de agenda van de algemene vergadering van Blijdorp III Gelet op artikel 42 en 43 van het gemeentedecreet; Gelet op het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking met latere wijzigingen; Gelet op uitnodiging en de agenda van de algemene vergadering van 16 juni 2015 van de Intercommunale Blijdorp III; Overwegende dat de gemeenteraad in zitting van 28 februari 2013 raadslid Liesbeth Moortgat heeft aangeduid als lasthebber voor de algemene vergadering van Blijdorp III; Gelet op de statuten van de betrokken Intercommunale; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. Deze agenda met de voorgestelde besluiten goed te keuren. Art. 2. Als lasthebber van de gemeente Buggenhout op deze algemene vergadering is aangeduid: - mevrouw Liesbeth Moortgat, gemeenteraadslid.

13 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 8. Goedkeuring van de agenda en aanduiding en mandatering van de gemeentelijke vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van DDS Gelet op artikel 42 en 43 van het gemeentedecreet; Gelet op het decreet van 6 juli 2001 betreffende de intergemeentelijke samenwerking; Gelet op de agenda van de bijzondere algemene vergadering van 9 juni 2015 van DDS; Gelet op de statuten van DDS; Overwegende dat de gemeenteraad in zitting van 28 februari 2013 raadsleden Jan Stevens en Jean-Pierre Willems heeft aangeduid als lasthebbers voor de bijzondere algemene vergadering van DDS; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. Deze agenda met de voorgestelde besluiten goed te keuren. Art. 2. Als lasthebbers van de gemeente Buggenhout op deze algemene vergadering zijn aangeduid: - de heer Jan Stevens, gemeenteraadslid; - de heer Jean-Pierre Willems, van de gemeenteraad.

14 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 9. Goedkeuring van de agenda en aanduiding van de volmachthouder voor de algemene vergadering van Fingem Gelet op het gemeentedecreet, artikel 42; Gelet op het feit dat de gemeente aangesloten is bij de dienstverlenende vereniging Fingem; Gelet op de uitnodiging bij aangetekende brief van 11 mei 2015 om vertegenwoordigd te zijn op de algemene vergadering van Fingem op 18 juni 2015; Overwegende dat de algemene vergadering van Fingem de volgende agenda heeft: 1. Verslag van de raad van bestuur over het boekjaar Jaarrekening per 31 december 2014 voorstel tot resultaatverwerking 3. Verslag van de commissaris 4. Kwijting aan de bestuurders en de commissaris 5. Statutaire benoemingen Overwegende de inhoud van de documenten die met de uitnodiging werd meegestuurd; Gelet op artikel 44, 1ste alinea, van het Vlaams decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking, waarbij bepaald wordt dat de gemeenten-deelnemers hun vertegenwoordiger(s) voor een (buitengewone) algemene vergadering van een dienstverlenende vereniging bij gemeenteraadsbesluit moeten aanduiden uit de leden van de gemeenteraad; Gelet op de statuten van Fingem; Overwegende dat de gemeenteraad in zitting van 28 februari 2013 schepen Geert Mannaert als vertegenwoordiger en raadslid Jan Stevens als plaatsvervanger heeft aangeduid voor de (buitengewone) algemene vergaderingen van Fingem; Met eenparigheid van stemmen; BESLIST:

15 Artikel 1. Zijn goedkeuring te hechten aan de agenda van deze algemene vergadering en de daarbij horende documenten nodig voor het onderzoek van de volgende agendapunten: 1. Verslag van de raad van bestuur over het boekjaar Jaarrekening per 31 december 2014 voorstel tot resultaatverwerking 3. Verslag van de commissaris 4. Kwijting aan de bestuurders en de commissaris 5. Statutaire benoemingen. Art. 2. De vertegenwoordiger van de gemeente die zal deelnemen aan de algemene vergadering van Fingem van 18 juni 2015, zijnde Geert Mannaert of zijn plaatsvervanger Jan Stevens, op te dragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad in verband met de te behandelen agendapunten. Art. 3. Het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde besluiten. Art. 4. Onderhavige beslissingen voor te leggen aan de toezichthoudende overheid, en er kennis van te geven aan het secretariaat van Intermixt, c/o Fingem, p/a Ravensteingalerij 4 bus 2, 1000 Brussel.

16 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 10. Goedkeuring van de agenda en aanduiden van een gemeentelijke vertegenwoordiger voor de algemene vergadering, tevens jaarvergadering, van Intergem Gelet op het feit dat de gemeente voor de activiteit distributienetbeheer elektriciteit en gas deelneemt aan de opdrachthoudende vereniging Intergem, Intercommunale Vereniging voor Energieleveringen in Midden-Vlaanderen; Gelet op het feit dat de gemeente per aangetekend schrijven van 9 april 2015 wordt opgeroepen om deel te nemen aan de algemene vergadering tevens jaarvergadering van Intergem die op 18 juni 2015 plaatsheeft in Hotel Serwir, Koningin Astridlaan 57 te 9100 Sint-Niklaas; Gelet op het dossier met documentatiestukken dat aan de gemeente overgemaakt werd; Gelet op het Vlaamse decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking, zoals gewijzigd op 18 januari 2013; Gelet op het feit dat de gemeenteraad zijn goedkeuring dient te hechten aan de agendapunten van de algemene vergadering en het mandaat van de vertegenwoordiger dient vast te stellen; Gelet op het gemeentedecreet; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. zijn goedkeuring te hechten aan de agendapunten van de algemene vergadering tevens jaarvergadering van de opdrachthoudende vereniging Intergem d.d. 18 juni 2015: 1. Verslagen van de raad van bestuur en van de commissaris over het boekjaar Goedkeuring van de jaarrekening afgesloten op 31 december 2014 (balans, resultatenrekening, winstverdeling, boekhoudkundige besluiten en waarderingsregels) 3. Kwijting te verlenen afzonderlijk aan de bestuurders, de leden van de regionale bestuurscomités en de commissaris met betrekking tot het boekjaar 2014

17 4. Hernieuwing aanwijzing aardgasdistributienetbeheerder door VREG 5. Statutaire benoemingen 6. Statutaire mededelingen. Art. 2. de vertegenwoordiger van de gemeente, de heer Jan Stevens, die zal deelnemen aan de algemene vergadering tevens jaarvergadering van de opdrachthoudende vereniging Intergem op 18 juni 2015, op te dragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake de agendapunten, cf. artikel 1. Art. 3. het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de opdrachthoudende vereniging Intergem, ter attentie van het secretariaat, uitsluitend op het adres (pdf)

18 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 11. Goedkeuring van de statutenwijziging van TMVW (Farys) Gelet op de bepalingen van het Vlaams Decreet op de intergemeentelijke samenwerking van 6 juli 2001; Overwegende dat de gemeente als vennoot is aangesloten bij de Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Watervoorziening, afgekort TMVW (Farys); Gelet op het ontwerp van statutenwijziging dat door de TMVW aan de gemeente werd overgemaakt met brief van 31 maart 2015; Gelet de toelichting door de Raad van Bestuur van TMVW m.b.t. deze statutenwijziging die als bijlage aan onderhavig besluit wordt gevoegd; Overwegende dat deze statutenwijziging inhoudt dat de dividenden tegen 2019 volledig zullen afgebouwd worden en dit ten gevolge van de toepassing van de vennootschapsbelasting; Overwegende dat dit niet uitdrukkelijk wordt gemeld door Farys en het gemeentebestuur dit beschouwt als een gebrek aan transparantie vanwege Farys; Overwegende dat het gemeentebestuur van oordeel is dat, gelet op de recente beslissingen van het kernkabinet (22 mei 2015) de dividendenstromen moeten blijven bestaan Gelet op de uitnodiging voor de jaarvergadering van de intercommunale TMVW op 29 juni 2015; Gelet op de uitnodiging voor de bijzondere algemene vergadering van ISV TMW op 29 juni 2015; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT:

19 Artikel 1. De voorgestelde statutenwijziging van de Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Watervoorziening, in het kort TMVW (Farys), zoals opgenomen in het desbetreffend ontwerp goed te keuren. Art. 2. Opdracht te geven aan zijn vertegenwoordiger(s) deze wijzigingen op de buitengewone algemene vergadering die erover zal beslissen, goed te keuren. Art. 3. Van onderhavige beslissing afschrift te sturen aan TMVW (Farys).

20 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 12. Goedkeuring van de agenda en aanduiding en mandatering van de gemeentelijke vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van Verko Gelet op artikel 42 en 43 van het gemeentedecreet; Gelet op het decreet van 6 juli 2001 betreffende de intergemeentelijke samenwerking en latere wijzigingen; Gelet op de agenda van de algemene vergadering van 16 juni 2015 van Verko; Gelet op de statuten van Verko; Overwegende dat de gemeenteraad in zitting van 28 februari 2013 raadsleden Jan Stevens en Jean-Pierre Willems heeft aangeduid als lasthebbers voor de (buitengewone) algemene vergaderingen van Verko; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. Deze agenda met de voorgestelde besluiten goed te keuren. Art. 2. Als lasthebbers van de gemeente Buggenhout op deze algemene vergadering zijn aangeduid: - de heer Jan Stevens, gemeenteraadslid; - de heer Jean-Pierre Willems, van de gemeenteraad.

21 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 13. Goedkeuring van de agenda en aanduiding en mandatering van de gemeentelijke vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van het IGS Schelde- Landschapspark, dienstverlenende vereniging Gelet op artikel van het Gemeentedecreet; Gelet op de bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking; Gelet op de ondertekening van de oprichtingsakte van de dienstverlenende vereniging Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Schelde-Landschapspark (IGS-SLP) op 11 augustus 2008; Gelet op het ministerieel besluit houdende goedkeuring van de oprichting van de dienstverlenende vereniging Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Schelde-Landschapspark (IGS-SLP) van 10 oktober 2008; Gelet op het feit dat volgens artikel 21 3 de bijeenroeping van de algemene vergadering die zal gehouden worden op 3 juni 2015 om 20h00 in de Blauwe Kamer, Kasteel Cortewalle te Beveren rechtsgeldig is; dat deze algemene vergadering overeenkomstig het bepaalde in artikel 22 5 van de statuten zal kunnen beraadslagen en besluiten indien de aanwezige afgevaardigden van de deelnemers ten minste de gewone meerderheid van de stemrechten vertegenwoordigen; Gelet op het feit dat de agendapunten van deze algemene vergadering de volgende zijn: 1. bekrachtiging samenstelling raad van bestuur met aanstelling de heer Tom Versompel (Brasschaat) als bestuurder rvb IGS-SLP 2. toelichting en goedkeuring jaarverslag bespreking van de jaarrekening, verslag van de revisor en goedkeuring van de jaarrekening, afgesloten op 31 december kwijting van de bestuurders 5. kwijting van de commissaris; Overwegende dat geen redenen voorhanden zijn om goedkeuring van de agendapunten te weigeren; Overwegende dat artikel 19 1 van de statuten van de dienstverlenende vereniging bepaalt dat de gemeenteraden van de deelnemende gemeenten elk minstens één afgevaardigde voor de algemene vergadering aanduiden uit hun leden; dat een

22 deelnemer bijkomende afgevaardigden kan aanduiden per volle schijf van twintig procent van respectievelijk zijn bevolkingscijfer in verhouding tot het totale bevolkingscijfer van alle deelnemers van de vereniging, en zijn kapitaalinbreng in verhouding tot het totale maatschappelijke kapitaal van de vereniging; dat echter de gemeente met betrekking tot de voorliggende algemene vergadering(en) geen gebruik wenst te maken van deze mogelijkheid tot het aanduiden van bijkomende afgevaardigden, en zij aldus slechts één vertegenwoordiger zal aanduiden alsook een plaatsvervangend vertegenwoordiger voor het geval de vertegenwoordiger verhinderd zou zijn; Overwegende dat er een onverenigbaarheid bestaat tussen het mandaat van afgevaardigde op de algemene vergadering en dat van lid van een van de organen van de vereniging; Gelet op artikel 44 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking; Gelet op het decreet van 18 januari 2013 houdende de wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 dat de mogelijkheid biedt aan de gemeenten-deelnemers een vaste vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger aan te duiden voor alle (buitengewone) algemene vergaderingen voor de ganse duur van de bestuursperiode tot de algehele vernieuwing van de gemeenteraden in 2019; Overwegende dat derhalve voor de algemene vergadering van 3 juni 2015 een vertegenwoordiger is aangeduid en dat voor elke vergadering telkens het mandaat van deze vertegenwoordiger en het stemgedrag dienen te worden vastgelegd; Overwegende dat de gemeenteraad in zitting van 28 februari 2013 schepen Geert Mannaert als vertegenwoordiger en schepen Wim Mommaers als plaatsvervanger heeft aangeduid voor de algemene vergadering van IGS Schelde-Landschapspark; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. de heer Geert Mannaert, schepen, als vertegenwoordiger aan te duiden om de gemeente te vertegenwoordigen op de algemene vergadering van 3 juni 2015 van de dienstverlenende vereniging Schelde-Landschapspark. Art. 2. de heer Wim Mommaers, schepen, als plaatsvervangend vertegenwoordiger aan te duiden om de gemeente te vertegenwoordigen op de algemene vergadering van 3 juni 2015 van de dienstverlenende vereniging Schelde-Landschapspark. Art. 3. zijn goedkeuring te hechten aan de agenda van de bedoelde algemene vergadering. Art. 4. het college te gelasten met de uitvoering van dit besluit en met het overmaken van een kopie van dit besluit aan het Secretariaat Schelde-Landschapspark, t.a.v. mevrouw M.-Claire Bruyneel, Kasteel van Brasschaet, Gemeentepark 5, bus 2, te 2930 Brasschaat.

23 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 14. Goedkeuring van de agenda en aanduiding en mandatering van de gemeentelijke vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van de VVOG Gelet op artikel 42 en 43 van het gemeentedecreet; Gelet op de agenda van de algemene vergadering van 18 juni 2015 van de Vereniging voor Openbaar Groen; Gelet op de statuten van de Vereniging voor Openbaar Groen; Overwegende dat de gemeenteraad in zitting van 28 maart 2013 schepen Geert Hermans heeft aangeduid als lasthebber voor de algemene vergadering van de Vereniging voor Openbaar Groen; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. De agenda van de algemene vergadering van de Vereniging voor Openbaar Groen goed te keuren. Art. 2. Als lasthebber van de gemeente Buggenhout op deze algemene vergadering is aangeduid: - de heer Geert Hermans, schepen.

24 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 15. Goedkeuring van de agenda en aanduiding van de gemeentelijke vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van VVSG Gelet op artikel 42 en 43 van het gemeentedecreet; Overwegende dat het gemeentebestuur lid is van de VVSG; Gelet op de agenda van de algemene vergadering van 11 juni 2015 van VVSG; Gelet op de statuten van de VVSG; Overwegende dat de gemeenteraad in zitting van 28 maart 2013 schepen Wim Mommaers heeft aangeduid als afgevaardigde en burgemeester Tom Van Herreweghe heeft aangeduid als plaatvervanger voor de algemene vergadering van VVSG; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. Deze agenda goed te keuren. Art. 2. Voor de gemeente Buggenhout is aangeduid op deze algemene vergadering: - afgevaardigde: schepen Wim Mommaers - plaatsvervanger: burgemeester Tom Van Herreweghe. Art. 3. Deze beslissing op te sturen naar VVSG, p/a Mark Suykens, Paviljoenstraat 9, 1030 Brussel.

25 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 16. Bekrachtiging van het collegebesluit van 28 april 2015 houdende goedkeuring van de agenda en de aanduiding van een vertegenwoordiger voor de buitengewone algemene vergadering van Ethias Gemeen Recht Gelet op het gemeentedecreet, artikel 42 en 43; Gelet op het collegebesluit van 28 april 2015 houdende goedkeuring van de agenda en de aanduiding van een vertegenwoordiger voor de buitengewone algemene vergadering van Ethias Gemeen Recht dat als volgt luidt: Artikel 1. Deze agenda goed te keuren. Art. 2. Deze beslissing ter bekrachtiging voor te leggen op de eerstvolgende zitting van de gemeenteraad. Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Enig artikel. Het collegebesluit van 28 april 2015 houdende goedkeuring van de agenda en de aanduiding van een vertegenwoordiger voor de buitengewone algemene vergadering van Ethias Gemeen Recht wordt bekrachtigd.

26 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 17. Goedkeuring van de agenda en aanduiding van een vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van Ethias Gemeen Recht Gelet op artikel 42 en 43 van het gemeentedecreet; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 23 mei 2013 houdende goedkeuring van de agenda en aanduiding van een vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van Ethias Gemeen Recht waarbij raadslid Marino De Batselier aangeduid wordt als vertegenwoordiger van de gemeente Buggenhout op de algemene vergaderingen van Ethias tijdens de legislatuur ; Gelet op de uitnodiging voor de Dag van de Collectiviteiten die doorgaat op 19 juni 2015; Gelet op de agenda van de algemene vergadering van 19 juni 2015 om 10u00 van Ethias Gemeen Recht; Gelet op de statuten van Ethias; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. Deze agenda goed te keuren. Art. 2. De heer Marino De Batselier eveneens af te vaardigen voor de Dag van de Collectiviteiten van Ethias.

27 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 18. Goedkeuring van de agenda en aanduiding van de gemeentelijke vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van Jobpunt Vlaanderen Gelet op artikel 42 en 43 van het gemeentedecreet; Overwegende dat het gemeentebestuur sinds 2015 lid is van Jobpunt Vlaanderen; Gelet op de agenda van de algemene vergadering van 29 mei 2015 van Jobpunt Vlaanderen; Gelet op de statuten van Jobpunt Vlaanderen Overwegende dat de gemeenteraad een vertegenwoordiger dient aan te duiden voor de algemene vergadering en dat dit best gebeurt voor de hele duur van de legislatuur; Gelet op de geheime stemming met volgend resultaat: Tom Van Herreweghe : 19 ja-stemmen Gelet op de stemming aangaande de agenda: met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. Deze agenda goed te keuren. Art. 2. Voor de gemeente Buggenhout burgemeester Tom Van Herreweghe aan te duiden als afgevaardigde in de algemene vergadering van Jobpunt Vlaanderen en dit voor de gehele duur van de legislatuur. Art. 3. Deze beslissing op te sturen naar Jobpunt Vlaanderen, Technologielaan 11, 3001 Heverlee.

28 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 19. Goedkeuring van de agenda en aanduiding en mandatering van de gemeentelijke vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van de provinciale brandweerschool VZW Gelet op het gemeentedecreet, artikel 42 en 43; Gelet op het decreet van 6 juli 2001 betreffende de intergemeentelijke samenwerking; Gelet op de agenda van de algemene vergadering van 12 juni 2015 van de provinciale brandweerschool; Gelet op de statuten van de provinciale brandweerschool; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 25 april 2013 houdende aanstelling van een vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van de Brandweerschool van Oost-Vlaanderen VZW; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. De agenda van de algemene ledenvergadering van 12 juni 2015 goed te keuren. Art. 2. Als lasthebber van de gemeente Buggenhout op deze algemene vergadering is aangeduid: gemeenteraadslid Liesbeth Moortgat.

29 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 20. Goedkeuring van de agenda en aanduiding en mandatering van de gemeentelijke vertegenwoordiger voor de algemene vergadering en de buitengewone algemene vergadering van Volkswelzijn Gelet op artikel 42 en 43 van het gemeentedecreet; Gelet op het decreet van 6 juli 2001 betreffende de intergemeentelijke samenwerking; Gelet op de agenda van de algemene vergadering en van de buitengewone algemene vergadering van 1 juni 2015 van Volkswelzijn; Gelet op de statuten van Volkswelzijn; Overwegende dat de gemeenteraad in zitting van 25 april 2013 raadslid Dirk Van der Jeugt heeft aangeduid als lasthebber voor de (buitengewone) algemene vergadering van Volkswelzijn; Overwegende dat de gemeente Buggenhout het in het kader van de goede samenwerking en communicatie het noodzakelijk vindt dat ze een vertegenwoordiger blijft behouden in de raden van bestuur van de op haar grondgebied werkzame huisvestingsmaatschappijen; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. De agenda van de algemene vergadering en de buitengewone algemene vergadering goed te keuren op voorwaarde dat de gemeente Buggenhout continu een vertegenwoordiger blijft behouden in de raad van bestuur.

30 Art. 2. Als lasthebber van de gemeente Buggenhout op deze algemene vergadering en op de buitengewone vergadering is aangeduid: - de heer Dirk Van der Jeugt, gemeenteraadslid;

31 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 21. Advies over de aanvraag tot plaatsing van een vast automatische nummerplaatherkenningscamera op het grondgebied van Buggenhout Gelet op de wet van 21 maart 2007 tot regeling van de plaatsing en het gebruik van bewakingscamera s (Camerawet), zoals gewijzigd tot op heden; Gelet op de ministeriële omzendbrief van 10 december 2009 betreffende de camerawet; Gelet op de wet van 08 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens; Overwegende dat de voorwaarden waaronder de plaatsing en het gebruik van camera s wordt toegestaan, verschillen naargelang van de aard van de plaats; Overwegende dat voor de zgn. niet-besloten plaatsen (plaatsen die vrij toegankelijk zijn voor het publiek, zoals straten, pleinen, parken en andere delen van het openbaar domein) de beslissing tot het plaatsen onderworpen is aan het voorafgaand advies van de korpschef en van de gemeenteraad; Overwegende dat de korpschef van de PZ Buggenhout-Lebbeke mondeling en schriftelijk op de hoogte werd gebracht van de plaatsing van de ANPR-camera op het grondgebied van Buggenhout; Gelet op het aanvraagdossier, ontvangen via brief d.d. 8 mei 2015, met verzoek om advies over de plaatsing van een ANPR-camera op de Provinciale baan ter hoogte van 167b te Buggenhout; Overwegende dat hieruit onder meer moet blijken dat er een veiligheids- en doelmatigheidsanalyse werd uitgevoerd om te komen tot een optimale werking van een ANPR-captatiesysteem; Overwegende dat de camera tot doel heeft om toezicht en bewaking uit te oefenen op één van de belangrijkste in- en uitvalswegen van de politiezone Klein-Brabant en politiezone Buggenhout-Lebbeke; Overwegende dat de plaatsing op de belangrijkste en snelste vluchtroutes daarenboven een ontradend effect heeft op potentiële inbrekers en andere criminelen;

32 Overwegende dat mits goedkeuring gekomen kan worden tot de uitbouw van een efficiënt ANPR-captatiesysteem binnen de politiezone Klein-Brabant; Gelet op de eveneens noodzakelijke goedkeuring van de stad Dendermonde om over te gaan tot het plaatsen van een ANPR op de site Provinciale baan; Overwegende dat indien de gemeente Buggenhout mee in het verdere ANPR-verhaal stapt, er kan overgegaan worden tot een nog nauwere samenwerking en uitwisseling van beelden om samen tot een optimaal politiebeleid te komen; Overwegende dat Belgacom/SAIT de aangifte van desbetreffende ANPR-camera voor zich zal nemen en de kosten voor de aankoop gedragen zullen worden door de politiezone Klein-Brabant; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. De gemeenteraad brengt een gunstig advies uit over de plaatsing van een vast automatisch nummerplaatherkenningssysteem (ANPR) op het grondgebied van de gemeente Buggenhout, in het bijzonder op de Provinciale baan ter hoogte van nr. 167b. Art. 2. Een afschrift van het besluit wordt onmiddellijk overgemaakt aan de korpschef van de Lokale Politiezone Klein-Brabant, Puursesteenweg 389, 2880 Bornem. Art. 3. Dit besluit wordt ter kennis gebracht van de heer provinciegouverneur, door middel van de lijst bedoeld in artikel van het gemeentedecreet.

33 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 22. Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze - Levering gesloten bestelwagen Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht; Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 26, 1, 1 a (limiet van ,00 excl. btw niet overschreden); Gelet op de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten; Gelet op het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 105; Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 5, 3; Overwegende dat de aankoop van dergelijk voertuig voorzien was in de meerjarenplanning en dat we in onze huidige vloot drie voertuigen hebben welke ouder zijn dan 16 jaar waarvoor we geen grote herstelkosten meer zullen uitgeven. Hierdoor kunnen we ook beter anticiperen en zijn we niet genoodzaakt tussentijds een voertuig te moeten huren; Overwegende dat we momenteel geen dergelijk type voertuig hebben met een afgesloten laadruimte voor het vervoer van groter materiaal bij slechte weersomstandigheden;

34 Overwegende dat dit voertuig grotendeels zal ingezet worden voor signalisatiewerkzaamheden; Overwegende dat in het kader van de opdracht Levering gesloten bestelwagen een bestek met nr werd opgesteld door de Technische dienst; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht indicatief wordt geraamd op ,27 excl. btw of ,00 incl. 21 % btw; Overwegende dat voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht voorzien is in het investeringsbudget van 2015, op budgetcode 0200/241000/ ; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Art. 2. Goedkeuring wordt verleend aan het bijzonder bestek met nr en de indicatieve raming voor de opdracht Levering gesloten bestelwagen, opgesteld door de Technische dienst. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De indicatieve raming bedraagt ,27 excl. btw of ,00 incl. 21% btw. Art. 3. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2015, op budgetcode 0200/241000/

35 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 23. Aanvullend verkeersreglement met betrekking tot de gemeenteweg Molenstraat Gelet op de nieuwe gemeentewet van 24 juni 1988; Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd bij Koninklijk besluit van 16 maart 1968; Gelet op het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op het Koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg; Gelet op het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op de omzendbrief MOP/2009/01 van 3 april 2009; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 26 februari 2015 houdende goedkeuring van het aanvullende verkeersreglement met betrekking tot de gemeenteweg Molenstraat; Overwegende dat een afvaardiging van de bewoners van de Molenstraat tijdens de verkeerscommissie van 4 maart 2015 een voorstel heeft ingediend voor het wijzigen van de regeling parkeren tussen Blakkewei en Kortedreef en dat de verkeerscommissie dit voorstel aanvaard; Overwegende het gunstig advies van De Lijn op 22 april 2015; Overwegende het ongunstig advies van de dienst Mobiliteit omwille van de te beperkte zichtbaarheid tussen de woningen 47 en 55 om kruisend verkeer mogelijk te maken;

36 Op verzoek van het college van burgemeester en schepenen op 22 april 2015; Met 18 stemmen voor en 1 onthouding: het akkoord van J.-P. Willems, T. Van Herreweghe, G. Hermans, N. Sertijn, W. Mommaers, G. Mannaert, D. Stallaert, F. Suys, G. Vermeiren, P. Claeys, J. Stevens, R. De Maeyer, L. Steps, J. Van Dooren, S. Bogaerts, S. Bertier, D. Van der Jeugt en K. Tierens en onthouding van S. Creyelman; BESLUIT: Artikel 1. Het aanvullend verkeersreglement met betrekking tot de gemeenteweg Molenstraat wordt afgeschaft. Art. 2. Aanvullend verkeersreglement met betrekking tot de gemeenteweg Molenstraat: verkeersverbod en beperking a) Het is verboden te rijden met een grotere snelheid dan 50 km/uur aangeduid door het verkeersbord C43 tussen de bebouwde kom en het huisnummer 142. b) Het is verboden te rijden met een grotere snelheid dan 70 km/uur aangeduid door het verkeersbord C43 vanaf huisnummer 142 tot grens met Lebbeke. verplichte rijrichtingen c) Een verplicht fietspad wordt ingesteld vanaf Terhoevenstraat tot de Thomaskensweg, langs beide zijden van de rijbaan, kenbaar gemaakt door een verkeersbord D7 te plaatsen. kanalisering van het verkeer d) Een oversteekplaats voor voetgangers wordt afgebakend aan het kruispunt met de Krapstraat en Varentstraat kenbaar gemaakt door witte evenwijdige strepen, parallel met de as van de rijweg, conform het artikel 76.3 van het K.B. e) De rijbaan wordt verdeeld in 2 rijstroken door onderbroken witte lijnen vanaf de oversteekplaats voor voetgangers aan het kruispunt Krapstraat en Varentstraat tot het eerste parkeerbord. f) De rijbaan wordt verdeeld in 2 rijstroken door onderbroken witte lijnen vanaf de bebouwde kom tot aan het kruispunt met de Terhoevenstraat. stilstaan en parkeren (verkeersborden) g) Stilstaan en parkeren is verboden kant pare nummers - vanaf het kruispunt met de Krapstraat tot het huisnummer 28; - vanaf het huisnummer 52 tot het huisnummer 64; - vanaf het huisnummer 78 tot het kruispunt met Kortedreef; kenbaar gemaakt met verkeersborden E3. h) Stilstaan en parkeren is verboden kant onpare nummers - vanaf het kruispunt met Thomaskesweg tot het huisnummer 97; - van het huisnummer 81 tot het huisnummer 53; - vanaf het huisnummer 47 tot het huisnummer 23; - vanaf het huisnummer 5 tot het kruispunt met de Varentstraat, kenbaar gemaakt met verkeersborden E3. i) Parkeren is toegestaan voor alle voertuigen kant pare nummers - vanaf het huisnummer 28 tot het huisnummer 52; - vanaf het huisnummer 64 tot het huisnummer 76; kenbaar gemaakt door de verkeersborden E9a. j) Parkeren is toegestaan voor alle voertuigen kant onpare nummers - vanaf het huisnummer 97 tot het huisnummer 81 - vanaf het huisnummer 53 tot het huisnummer 47; - vanaf het huisnummer 23 tot het huisnummer 5; kenbaar gemaakt door de verkeersborden E9a.

37 Art. 3. Dit aanvullende reglement wordt ter kennisgeving overgemaakt aan de afdeling Beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid.

38 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 24. Goedkeuring aanleg voetpad in de Bosstraat Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht; Overwegende dat in het kader van de opdracht voetpaden, greppels, boordstenen, waterkolken en riolering een bijzonder bestek met nr MV werd opgesteld door de Technische dienst; Overwegende dat de uitgaven voor deze opdracht jaarlijks beperkt zijn tot ,00 incl. 21 % btw; Overwegende dat het aangewezen is om een voetpad aan te leggen in de Bosstraat tussen de Maalderijstraat en het Lentepark met behoud van de bestaande bomen; Overwegende het voorstel van de technische dienst in het bijzonder het versmallen van het rijweggedeelte in de eerste 40 m vanaf de Maalderijstraat van 6 meter naar 5 meter breed en de aanleg van een voetpad met een breedte van 1,5 meter tussen de Maalderijstraat en het Lentepark; Overwegende dat de kosten voor deze werken geraamd worden op ,00; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht voorzien is in AR onder beleidsveld 0200 van het dienstjaar 2015; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen op 17 maart 2015; Met eenparigheid van stemmen;

39 BESLUIT: Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het voorstel voor de aanleg van een voetpad in de Bosstraat tussen de Maalderijstraat en het Lentepark met behoud van de bomen in de berm, opgesteld door de Technische dienst. De uitgaven worden geraamd op ,00 incl. 21 % btw. Art. 2. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in AR onder beleidsveld 0200 van het dienstjaar 2015.

40 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 25. Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze - Afwerken bermen in de Dammekensstraat Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht; Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 26, 1, 1 a (limiet van ,00 excl. btw niet overschreden); Gelet op de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten; Gelet op het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 105; Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 5, 2; Overwegende dat in het kader van de opdracht afwerken bermen in de Dammekensstraat een bestek met nr MV werd opgesteld door de Technische dienst; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht indicatief wordt geraamd op ,00 excl. btw of ,50 incl. 21% btw;

41 Overwegende dat voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking; Overwegende dat een deel van de kostprijs betaald wordt door Gemeente Lebbeke, Flor Hofmanslaan 1 te 9280 Lebbeke, en dat dit deel wordt geraamd op ,25; Overwegende dat het saldo van de kostprijs betaald wordt door Gemeente Buggenhout, en dat dit deel ,25 bedraagt; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht voorzien is in het investeringsbudget van 2015, op budgetcode 0200/224000/ ; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Art. 2. Goedkeuring wordt verleend aan het bijzonder bestek met nr MV en de indicatieve raming voor de opdracht afwerken bermen in de Dammekensstraat, opgesteld door de Technische dienst. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De indicatieve raming bedraagt ,00 excl. btw of ,50 incl. 21% btw. Art. 3. Een bijdrage zal aangevraagd worden bij de derde betaler Gemeente Lebbeke, Flor Hofmanslaan 1 te 9280 Lebbeke. Art. 4. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2015, op budgetcode 0200/224000/

42 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 26. Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze - Wegen- en rioleringswerken Eindelijk Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht; Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 24; Gelet op de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten; Gelet op het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen; Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 5, 2; Overwegende dat de ontwerpopdracht voor de opdracht wegen- en rioleringswerken Eindelijk werd gegund aan Studiebureau Goen, Massemsesteenweg 1-3 te 9230 Wetteren; Overwegende dat in het kader van deze opdracht een bestek met nr. 2012/ MV werd opgesteld door de ontwerper, Studiebureau Goen, Massemsesteenweg 1-3 te 9230 Wetteren; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht indicatief wordt geraamd op ,71 excl. btw of ,36 incl. 21% btw;

43 Overwegende dat voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de open aanbesteding; Overwegende dat een deel van de kostprijs betaald wordt door Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, Koloniënstraat 40 te 1000 Brussel, en dat dit deel wordt geraamd op ,75; Overwegende dat een deel van de kostprijs betaald wordt door Gemeente Buggenhout, Nieuwstraat 2 te 9255 Buggenhout, en dat dit deel wordt geraamd op ,02; Overwegende dat het saldo van de kostprijs betaald wordt door Volkswelzijn, en dat dit deel 1.838,60 bedraagt; Overwegende dat het een samengevoegde opdracht betreft waarbij het aangewezen is dat Volkswelzijn de procedure zal voeren en in naam van Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en Gemeente Buggenhout bij de gunning en de uitvoering van de opdracht zal optreden; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht voorzien is in het investeringsbudget van 2014, op budgetcode 0200/224000/ ; Overwegende dat het voorziene krediet zal verhoogd worden bij de volgende budgetwijziging; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de open aanbesteding. Art. 2. Goedkeuring wordt verleend aan het bijzonder bestek met nr. 2012/ MV en de indicatieve raming voor de opdracht wegen- en rioleringswerken Eindelijk, opgesteld door de ontwerper, Studiebureau Goen, Massemsesteenweg 1-3 te 9230 Wetteren. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De indicatieve raming bedraagt ,71 excl. btw of ,36 incl. 21% btw. Art. 3. Een bijdrage zal aangevraagd worden bij de derde betaler Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, Koloniënstraat 40 te 1000 Brussel. Art. 4. Een bijdrage zal aangevraagd worden bij de derde betaler Gemeente Buggenhout, Nieuwstraat 2 te 9255 Buggenhout. Art. 5. Volkswelzijn wordt gemandateerd om de procedure te voeren en in naam van Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en Gemeente Buggenhout bij de gunning en de uitvoering van de opdracht op te treden. Art. 6. Het standaard publicatieformulier wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal niveau.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 18 MEI 2016

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 18 MEI 2016 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 18 MEI 2016 OPENBARE VERGADERING A. FINANCIËN 1. Goedkeuring van de jaarrekening 2015. De budgetrekening, balans en exploitatierekening goedkeuren. B. ALGEMENE

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 26 FEBRUARI 2015 OPENBARE VERGADERING Aanwezig: J.-P. Willems,, T.

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2018

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2018 VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: J.-P. Willems, voorzitter, T. Van Herreweghe, burgemeester, G. Hermans, J. Jacobs, N. Sertijn, W. Mommaers, G. Mannaert,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2016

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2016 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2016 OPENBARE VERGADERING 1. Toelichting over de nieuwe werkwijze voor agenda en notulen college en gemeenteraad - Cobra@Home - door een vertegenwoordigster

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 1. Kerkfabriek Sint-Niklaas - Goedkeuring meerjarenplan 2014-2019 Gelet op het gemeentedecreet artikel 42 en 43; Gelet op het decreet van 7 mei 2004 op de organisatie

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2013

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2013 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2013 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Goedkeuring van de jaarrekening 2012. De budgetrekening, balans en exploitatierekening goedkeuren. 2. Goedkeuring

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2016

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2016 VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2016 Aanwezig: J.-P. Willems, voorzitter, T. Van Herreweghe, burgemeester, G. Hermans, N. Sertijn, W. Mommaers, G. Mannaert, schepenen, D. Stallaert, F. Suys,

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage. Het schepencollege agendeert opnieuw de punten 2 tot en met 7 om overeenkomstig

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 9 JUNI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 9 JUNI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 9 JUNI 2016 2. Kerkfabriek Sint- Quirinus Bunsbeek advies rekening 2015 Dit punt werd reeds

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 2. Meerjarenplan aanpassing 1 2014-2019 van de 6 Glabbeekse kerkfabrieken.

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2015

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2015 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage. TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2015 2. Kerkfabriek Sint- Andries Attenrode: akteneming budget 2016. Gelet op

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Bekkevoort, wettig bijeengeroepen overeenkomstig artikel 29 tot en met 32 van de Organieke Wet van 8 juli

Nadere informatie

Zitting van 26 januari Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 22 december 2014

Zitting van 26 januari Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 22 december 2014 Zitting van 26 januari 2015 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de Heren Vandewaetere

Nadere informatie

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Interwaas - Algemene vergadering op 25 mei 2016 - Kennisname agenda Brief van 14 april 2016 van Interwaas waarbij

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_08111 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 8 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_06514 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10529 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_14175 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 april 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04801 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09413 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Onderzoeken geloofsbrieven en eedaflegging gemeenteraadslid.

Onderzoeken geloofsbrieven en eedaflegging gemeenteraadslid. Zitting van 26 mei 2014 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de Heren Vandewaetere

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04735 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_07849 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_06823 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09107 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09296 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11467 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_08375 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07408 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 MEI 2014

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 MEI 2014 PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 MEI 2014 Aanwezig: MM. P. Reekmans, Burgemeester-Voorzitter; K. Vanwinkelen, M. Mertens, H. Holsbeeks,N. Ons, Schepenen; G. Holsbeek, M. Saelmaekers, L.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 29 AUGUSTUS 2013 OPENBARE VERGADERING Aanwezig: J.-P. Willems, voorzitter,

Nadere informatie

Zitting van 26 april 2010

Zitting van 26 april 2010 Zitting van 26 april 2010 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Bourgeois A., Lepla M., en Buyck V.; Schepenen; Mevr. en de Heren Deman P., Vanacker L.,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13268 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11015 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_06810 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09310 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14058 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07413 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 2 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01246 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04426 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 8 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11098 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 18 MEI OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen van de gemeenteraad van 27 april 2017.

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 18 MEI OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen van de gemeenteraad van 27 april 2017. TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 18 MEI 2017 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen van de gemeenteraad van 27 april 2017. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening 2016. De

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11482 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_11531 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015 Aanwezig: Verbist Els, voorzitter Janssens Sonja, ondervoorzitter Frans Rik, burgemeester Dorikens Herman, Janssens Jan, Maes Odette, Lietaer

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_08831 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 februari 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_01796 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_00942 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 november 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_13670 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 2 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01272 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01509 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 22 MEI 2014

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 22 MEI 2014 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 22 MEI 2014 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Ondern. 04 - Aanpassing van het retributiereglement inzake plaatsrechten op de foorinstellingen en gebruik van elektriciteit.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03858 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 maart 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_02965 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_09541 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 maart 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_02972 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_08829 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14416 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 mei 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_06668 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04231 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 mei 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_06111 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11495 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14627 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 28 april 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_05367 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 28 april 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_05376 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 8 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_14984 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13896 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04227 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_00929 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 november 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_13668 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 14 APRIL 2016

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 14 APRIL 2016 PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 14 APRIL 2016 Aanwezig: MM. P. Reekmans, Burgemeester-Voorzitter; K. Vanwinkelen, M. Mertens, H. Holsbeeks, N. Ons, Schepenen; G. Holsbeek, M. Saelmaekers,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11892 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie