Heimelijcken Haet Eigen Baet Jongen Raet Door deze drie wilt verstaan Is het Roomsche Rijck vergaen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Heimelijcken Haet Eigen Baet Jongen Raet Door deze drie wilt verstaan Is het Roomsche Rijck vergaen."

Transcriptie

1

2 Deze nieuwsbrief opent met een portret van Luther in fraaie letters. Het portret werd in 2013 ontworpen door de Duitse kalligraaf en kunstenares Petra Beisse voor een congres van de protestantse kerken in Hamburg. Schoonschrift of kalligrafie werd en wordt vaak gebruikt voor belangrijke documenten of gebeurtenissen. In het oude raadhuis van Hasselt hangt een mooi voorbeeld uit In gouden krulletters staat op een paneel de volgende tekst geschreven: Heimelijcken Haet Eigen Baet Jongen Raet Door deze drie wilt verstaan Is het Roomsche Rijck vergaen. Het bord moest burgers en bestuurders herinneren aan de omwenteling door de Reformatie: het katholieke geloof in Hasselt was vervangen door het protestantse.

3

4 voorverkoop 8 euro aan de kassa 10 euro

5 Een Pastorie in weer en wind De gereformeerde pastorie aan het Justitie Bastion in Hasselt was tijdens de Tweede Wereldoorlog een bolwerk van het verzet. Dominee Hettinga en zijn gezin wisten de oorlog ternauwernood te overleven; sindsdien werd in de familie gezwegen over die zware jaren. In 2009 doorbrak de domineesdochter Betty van der Woude-Hettinga met haar boek Een pastorie in weer en wind dit stilzwijgen. Klik voor meer info:

6 Staphorst? Wat gelooft Acht kerkelijke gemeenten in Staphorst organiseren in mei een lezingentour over de vraag hoe de verschillende kerken omgaan met de erfenis van de Reformatie. Tijdens vier dinsdagavonden worden telkens twee kerken bezocht, waar de predikant een lezing verzorgt over hoe het gedachtegoed van Luther doorwerkt in zijn gemeente.

7 In het Hart van de Renaissance 12 februari t/m 18 juni 2017 Rijksmuseum Twenthe Omstreeks 1505 schilderde de Italiaanse kunstenaar Rafaël deze Christus. Zijn opgeheven rechterhand maakt een zegenend gebaar. Op zijn handen zijn de wonden zichtbaar die hij overhield van de spijkers waarmee hij aan het kruis was genageld. In Christus zijde is de wond aanwezig die een soldaat met een lans daar had gestoken om te controleren of hij al was gestorven. Op zijn hoofd draagt hij de doornenkroon. Dit schilderij is met 44 andere Italiaanse topstukken tot en met 18 juni te bewonderen op de tentoonstelling In het hart van de Renaissance in Rijksmuseum Twenthe in Enschede. Klik op de link voor meer informatie:

8

9 De nieuwsbrief van MijnStadMijnDorp is gewijd aan de Reformatie in Overijssel. Er staat o.a. een artikel in over de wederdopers op het Zwarte Water bij Genemuiden. Vandaar dit portret van de koning der wederdopers Jan van Leiden.

10 Deense dominees bezoeken Hasselt Playmobil Luther bezoekt iedere maand een activiteit of monument in relatie met Hasselt en de Reformatie. Deze keer is onze Luther in de geest aanwezig bij het bezoek van een groep Deense predikanten aan Hasselt op zaterdag 22 april jl. Wethouder Visserman van de gemeente Zwartewaterland, ontving de predikanten op het middeleeuwse raadhuis van Hasselt. Daarna nam Refo500-directeur Herman Selderhuis ze mee op een rondleiding door het historische centrum. Ook een bezoek aan de Grote Kerk stond op het programma. In de tuin van de kerk werd deze foto gemaakt van het gezelschap.

11 13 mei 2017 Lutherfestival Hardenberg Programma uur korte viering in alle deelnemende kerken uit de classis Hardenberg uur alle deelnemers richting Hardenberg, met auto of fiets (elke gemeente neemt een eigen stelling mee) uur aankomst op de markt (stellingen worden opgehangen) uur officiële opening: ontvangst door ds. Henry Dorgelo, in gezelschap van zijn Lutherpop uur samen eten op de markt (deelnemende gemeenten verzorgen bijbelse hapjes volgens recepten van Ds. Han Wilmink) uur diverse activiteiten en workshops, o.a.: - Tentoonstelling lokale kerkgeschiedenis door de Oudheidkundige Vereniging; - Niet alleen het Woord; Solo Scriptura, theater in de Petrakerk; - Jeugdactiviteiten bij de Petrakerk; - Kliederkerk voor kinderen en (groot)ouders (6-12 jaar); - Crèche met Kerk-op-schootviering (1-6 jaar); - Workshop rond het lied van de Reformatie, met Jan Luth, in de Petrakerk; - Projectkoor dat (Luther-)liederen instudeert voor de slotviering, met Frank Kaman, in de Stephanuskerk; - Diverse creative workshops, o.a. boekbinden, Bible journalling, schilderen; - Beeldmeditatie bij liederen van Luther met Els Deenen in de Petrakerk - Bier proeven met Henry Dorgelo

12 Doorkijkkerk in Borgloon De Britse krant The Guardian vroeg de lezers onlangs om tips over wat bij een bezoek aan België zeker de moeite waard is. Met soms onverwachte maar inspirerende suggesties. Op de eerste plaats eindigde de doorkijkkerk in Borgloon, vlak bij het Limburgse Hasselt. Het kunstwerk, naar model van een traditionele dorpskerk, bestaat uit horizontale stalen platen. Al naar gelang de zichthoek is de kerk meer of minder doorzichtig. Kik hier voor een filmpje:

13 DAGTOCH ESSEN Op dinsdag 16 mei organiseert het Nederlands Dagblad een dagtocht naar Gladbeck en Essen. Onder de titel De gedeelde hemel zijn er exposities ingericht in het Martin Luther Forum in Gladbach en in het Ruhr Museum (foto). Prof. dr. Herman Selderhuis ontvangt u in Gladbeck bij het Martin Luther Forum Ruhr. Na een lezing neemt hij u mee naar beide tentoonstellingen en bezoekt u de binnenstad van Essen. Daar maakt u een korte stadswandeling langs de Kreuzeskirche, de Oude Synagoge en de Dom. Opstapplaatsen: Barneveld en Duiven

14 A SEVEN DAY FESTIVAL

15 Hasselt Grote of Sint Stephanuskerk Orgelconcerten juni l Everhard Zwart 8 juli l Marco den Toom 22 juli l Herman van Vliet 12 augustus l Minne Veldman 23 september l Harm Hoeve

16 LUTHER ANNO 2017 De EO is op zoek naar de Maarten Luther van onze tijd? Wie is die man of vrouw die niet alleen goede ideeën heeft, maar ook tegen de gevestigde orde schopt om de wereld eerlijker en mooier te maken? Tot 1 oktober kan men stemmen op de volgende drie genomineerden: Ayaan Hirsi Ali, Edward Snowden en Paus Franciscus. Klik op het EO-logo voor meer info:

17 OUDE BIJBEL VAN HASSELT Wie kent niet het schoone Veluwsche plekje aan het Uddelermeer? Als geboren Veluwnaar bijna ieder jaar daar komende, kijk ik in de ouderwetsche boerenuitspanning Versteeg telkens weder naar die oude kasten, koperwerk, borden en vazen. Daar staat ook in een der hoeken een lessenaar, waarop een groote Bijbel met koperen sloten, bedekt met een gehaakt kleedje. Het kleedje er af nemende, vond ik hier den Bijbel van den preekstoel in de kerk te Hasselt. Het opschrift op de eerste bladzijde luidt: Henrikus van Camen Scholtus van Genemuiden geeft deezen bijbel voor den predikstoel te Hasselt bij gelegenheid van den doop van zijne kleindogter Anthonia Sophia dogter van den W.ed. Gestr. Heere A. Ex Alto D Almaras secret s deeser stad en verwalter des hoofdschoutambts en Mevr. Johanna van Camen gedoopt den 30 Juni Hoe deze Bijbel hier aan het Uddelermeer is beland? OPIJNEN, Oktober W. VAN ESVELD. Bron: Verslagen en mededelingen VORG, 35 ste stuk (1918)

18 Zondag 18 juni uur Thema: Brood ten Leven

19 AGENDA mei Hasselt l Ichthuskerk l uur 6 mei Hasselt l Grote Kerk l uur 7 mei Heerde l Centrum l uur 7 mei Hasselt l Ontmoetingskerk l uur 9 mei Staphorst l Diverse kerken l uur 13 mei Hardenberg l Centrum l Hele dag 16 mei Staphorst l Diverse kerken l uur 16 mei Gladbeck en Essen l Dagtocht 23 mei Staphorst l Diverse kerken l uur 28 mei Zwartsluis l Centrum l ochtend 30 mei Staphorst l Diverse kerken l uur 18 juni Hasselt l RK Kerk l uur 24 juni Hasselt l Grote Kerk l uur 8 juli Hasselt l 22 juli Hasselt l Grote Kerk l uur Grote Kerk l uur 30 juli Hasselt l RK Kerk l 9.30 uur 28 oktober Hasselt l Grote Kerk Voorjaarsconcert van het Hasselter Mannenkoor en duo Henk Veldman en Marjon Struyk voor de actie 555. Meer info. Bevrijdingsconcert m.m.v. Jan Vayne, Harm Hoeve, Sara Klein Horsman, Sterre Koopman, Ensemble Salem, Fair. Meer info. Moderne Devotiefestival met fietsroutes over drie afstanden, een puzzeltocht en activiteiten op zes locaties. Meer info. Jeugddienst met themasamenkomst Atlethes in Action. Gelegenheidsband en spreker: Jesse van Melle. Meer info. Acht kerkelijke gemeenten in Staphorst organiseren in mei een kerkentour over 500 jaar Reformatie in Staphorst. Meer info. Een festival ter viering van het Reformatiejaar van en door alle kerken van Hardenberg en omstreken. Meer info. Acht kerkelijke gemeenten in Staphorst organiseren in mei een kerkentour over 500 jaar Reformatie in Staphorst. Meer info. Dagtocht van het ND naar expo s De gedeelde hemel in Gladbeck en Essen, o.l.v. prof. dr. Herman Selderhuis. Meer info. Acht kerkelijke gemeenten in Staphorst organiseren in mei een kerkentour over 500 jaar Reformatie in Staphorst. Meer info. Ter afsluiting van Zwartsluis onder Zeil (25 t/m 28 mei) is er op zondagochtend een kerkdienst te water. Meer info. Acht kerkelijke gemeenten in Staphorst organiseren in mei een kerkentour over 500 jaar Reformatie in Staphorst. Meer info. Jaarlijkse bedevaart naar Hasselt op 2 de zondag na Pinksteren. Feest van de Hasselter Aflaat. Meer info over de bedevaart. Orgelconcert door Everhard Zwart op het Rudolph Knol-orgel van de Grote- of Sint Stephanuskerk. Meer info. Orgelconcert door Marco den Toom op het Rudolph Knol-orgel van de Grote- of Sint Stephanuskerk. Meer info. Orgelconcert door Herman van Vliet op het Rudolph Knol-orgel van de Grote- of Sint Stephanuskerk. Meer info. Oecumenische openlucht Hassailt kerkdienst in de tuin van de RK Kerk. Gelieve uw eigen stoel mee te brengen. Meer info. Reformatieherdenking in Hasselt. Meer info volgt. Agenda op de website van Refo500. Programma van de Protestantse Kerk in Overijssel. Heeft u activiteiten voor deze agenda? Mail naar: reformatiehanzestadhasselt@gmail.com

OOG IN OOG MET MAARTEN LUTHER IN 3D

OOG IN OOG MET MAARTEN LUTHER IN 3D OOG IN OOG MET MAARTEN LUTHER IN 3D Deze nieuwsbrief opent met een digitale reconstructie van Maarten Luther op basis van zijn doodsmasker. Bekijk hier de video: Lees meer Klooster! Vorig jaar hadden de

Nadere informatie

Voorpagina: het standbeeld van Luther voor de Frauenkirche in Dresden. In 1945 lag de kerk in puin na het beruchte Bombardement op Dresden.

Voorpagina: het standbeeld van Luther voor de Frauenkirche in Dresden. In 1945 lag de kerk in puin na het beruchte Bombardement op Dresden. Voorpagina: het standbeeld van Luther voor de Frauenkirche in Dresden. In 1945 lag de kerk in puin na het beruchte Bombardement op Dresden. Luther is letterlijk van zijn voetstuk gevallen. Tijdens de DDR

Nadere informatie

Zomereditie. augustus en september

Zomereditie. augustus en september Zomereditie augustus en september MEER INFO Playmobil Luther is deze keer op bezoek bij de Zeven Huisjes. Oorspronkelijk zeven proveniershuisjes waar arme weduwen een onbezorgde oude dag konden doorbrengen.

Nadere informatie

Gennep - Reformatiestad Gennep is door de Community of Protestant Churches in Europe uitgeroepen tot Reformatiestad vanwege de bijzondere rol die

Gennep - Reformatiestad Gennep is door de Community of Protestant Churches in Europe uitgeroepen tot Reformatiestad vanwege de bijzondere rol die - Reformatiestad is door de Community of Protestant Churches in Europe uitgeroepen tot Reformatiestad vanwege de bijzondere rol die speelde tijdens en na de Reformatie. Ter gelegenheid van het herdenkingsjaar

Nadere informatie

De ander / de Ander verstaan in en rond Alkmaar

De ander / de Ander verstaan in en rond Alkmaar De ander / de Ander verstaan in en rond Alkmaar Feestweek van de oecumene 2018 'De ander / de Ander verstaan' is het thema van de feestweek van de oecumene 2018 in Alkmaar. U moet er even voor gaan zitten

Nadere informatie

Voorprogramma Heiligdomsvaart 2011

Voorprogramma Heiligdomsvaart 2011 Voorprogramma Heiligdomsvaart 2011 13 maart/10 juli Diverse locaties Expositie 'Religies en Rituelen' Maandag 4 april 2010 20.00 Sint Janskerk Lezing door prof Fr Jespers Zaterdag 16 april 2010 Sint Servaasbasiliek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie maart 2018 5de jaargang # 3 Van de Redactie Deze maand staat de nieuwsbrief in het teken van Pasen. Pasen, het grootste feest van de christenen. Overal ter wereld zullen de kerken weer vol zijn met mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron mei Lichtbron-inspiratie

Nieuwsbrief De Lichtbron mei Lichtbron-inspiratie Nieuwsbrief De Lichtbron 11 18 mei 2018 Lichtbron-inspiratie Kliederkerk in de Lier Afgelopen dinsdag was op NPO2 in het programma Met hart en ziel de Kliederkerk in de Lier te zien. http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/434434/met_hart_en_ziel.html

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 7 januari Woorddienst - Kliederkerk Voorganger: Ds Aarnoud van der Deijl

Orde van dienst zondag 7 januari Woorddienst - Kliederkerk Voorganger: Ds Aarnoud van der Deijl Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zondag 7 januari Woorddienst - Kliederkerk Voorganger: Ds Aarnoud van der Deijl Thema: Wat staat er in de sterren m.m.v.

Nadere informatie

Agenda 19 maart gespreksochtend in de Lichtbron, aanvang uur 29 maart gespreksavond bij Henk en Ria Jongerius, Heulweg 103, aanvang 19.

Agenda 19 maart gespreksochtend in de Lichtbron, aanvang uur 29 maart gespreksavond bij Henk en Ria Jongerius, Heulweg 103, aanvang 19. Nieuwsbrief De Lichtbron 15 22 maart 2019 Lichtbron-inspiratie Geloof Geloof krijgen we van God Altijd slechts zoveel Als we voor de dag van vandaag nodig hebben. Het geloof is het dagelijks brood dat

Nadere informatie

De kerken. Heemse. heten u welkom!

De kerken. Heemse. heten u welkom! De kerken Heemse in heten u welkom! Protestantse wijkgemeente Heemse West De Protestantse wijkgemeente Heemse West komt op zondag bijeen in de Witte of Lambertuskerk. We zijn een gemeente waarin we Christus

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de redactie

NIEUWSBRIEF. Van de redactie maart 2017 4e jaargang #3 Van de redactie Ook deze maand weer een keur aan activiteiten in en rond Het Anker en de St. Maarten. Los van de zondagse diensten is er nog zoveel meer te doen. Moge deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom Eerste overleg, 22 oktober 2014 Welkom Introductie Uit welke personen bestaat het feestweek comité? Hans Wind, Alex Mollema, Esther Ottens, Luit Oomkes, Paul Witkamp Doel van deze avond? Toelichting geven

Nadere informatie

Dinsdag 17 januari 2017: Ommen. Start cursus De gezelschappen. Dinsdag 17 januari 2017: Raalte. Aan tafel met Luther. Dinsdag 17 januari 2017: Rijssen

Dinsdag 17 januari 2017: Ommen. Start cursus De gezelschappen. Dinsdag 17 januari 2017: Raalte. Aan tafel met Luther. Dinsdag 17 januari 2017: Rijssen Dinsdag 17 januari 2017: Ommen Start cursus De gezelschappen - data: dinsdag 17 januari, donderdag 2 februari en dinsdag 14 februari; - locatie: Hervormd Centrum, Pr. Julianastraat 18; - inleider: ds.

Nadere informatie

Woord van welkom tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken

Woord van welkom tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken ORDE VAN DIENST PAASTIJD Duinzichtkerk 21 april 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Voorganger: ds. L.J. Ridderhof-Boon ouderling van dienst: Mevr. R.T. Steinvoort de Groot diaken

Nadere informatie

Een heel bijzonder huis

Een heel bijzonder huis Een heel bijzonder huis Kerk van de Gereformeerde Gemeenten in Aagtekerke Wil je eens kijken in een heel bijzonder huis? Vooral op zondag komen er veel mensen in. Weet je al welk huis het is? Een kerk!

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 13 april tot 20 april 2018

Nieuwsbrief De Lichtbron 13 april tot 20 april 2018 Nieuwsbrief De Lichtbron 13 april tot 20 april 2018 Lichtbron-inspiratie In een aantal gespreksgroepen is na de Pasen het verhaal van Tomas behandeld. Zijn (on)geloof en twijfels helpen ons in onze twijfels.

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE CASTRICUM DORPSKERK LITURGIE

PROTESTANTSE GEMEENTE CASTRICUM DORPSKERK LITURGIE PROTESTANTSE GEMEENTE CASTRICUM DORPSKERK LITURGIE zondag 27 januari 2019 Dorpskerk, Castricum Psalmen, een huis om in te wonen. Brief aan de kerkgangers. Welkom in deze kerkdienst, klein en groot, jong

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Er zit muziek in de kerk! STARTZONDAG. 15 september 2013 Kerkgemeente Edam. Grote Kerk

Er zit muziek in de kerk! STARTZONDAG. 15 september 2013 Kerkgemeente Edam. Grote Kerk STARTZONDAG 15 september 2013 Kerkgemeente Edam Grote Kerk Illustratie: Marijke ten Cate Er zit muziek in de kerk! Voorganger ds. Juup van Werkhoven- Romeijn Organist/pianist Frans Koning m.m.v. Marika

Nadere informatie

1. Over Stichting Martin Luther Heritage Foundation

1. Over Stichting Martin Luther Heritage Foundation Beleidsplan 2017-2019 1. Over Stichting Martin Luther Heritage Foundation Theoloog Maarten Luther (1483-1546) is een van de belangrijkste reformatoren en grondlegger van het protestantisme. Door zijn toedoen

Nadere informatie

Advent en Kerstmis in de Oude Lutherse Kerk 2015

Advent en Kerstmis in de Oude Lutherse Kerk 2015 Advent en Kerstmis in de Oude Lutherse Kerk 2015 onderzoek alles en bewaar het goede Kerkdiensten Oude Lutherse Kerk tenzij anders vermeld: Zondag 6 december, tweede advent Voorganger ds. Andreas Wöhle.

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 17 juni 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees Jan Antuma Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

Zinnig en Zalig. Activiteiten Protestantse Gemeente Schoorl- Groet- Camp oktober tot en met december 2017

Zinnig en Zalig. Activiteiten Protestantse Gemeente Schoorl- Groet- Camp oktober tot en met december 2017 Zinnig en Zalig Activiteiten Protestantse Gemeente Schoorl- Groet- Camp oktober tot en met december 2017 De Protestantse Gemeente is een open gemeenschap met een programma-aanbod voor iedereen die op zoek

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee

Jaargang 28, nummer 6. Wijkberichten. Dorpskerk Wijk aan Zee Jaargang 28, nummer 6. Wijkberichten Dorpskerk Wijk aan Zee November 2016 Contactadres Mevr. J. van Wieren ~ tel. 0251-822705 Kerkenraadsleden Mevr. J. van Wieren (ouderling) Burg. Rothestraat 75, 1949

Nadere informatie

SYNAGOGE SCHOOL OPDRACHT. Dienst in de Grote Synagoge Vervaardiger: Martin Monnickendam. Materiaal: pastel, aquarel, plakkaatverf.

SYNAGOGE SCHOOL OPDRACHT. Dienst in de Grote Synagoge Vervaardiger: Martin Monnickendam. Materiaal: pastel, aquarel, plakkaatverf. b WAT GA JE DOEN? Binnenkort geef je samen met een klasgenoot een presentatie in het. Het onderwerp van je presentatie is: ONDERWERP: SCHOOL OPDRACHT e g o g a Syn Dienst in de Grote Synagoge Vervaardiger:

Nadere informatie

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Orgelspel Welkom en ontsteken licht Stilte We gaan staan. Introïtuspsalm: lied 668 solo lied 668 - allen psalm 68 : 7 en 11 lied 668 allen Votum, bemoediging

Nadere informatie

Geertgen tot sint jans man van smarten

Geertgen tot sint jans man van smarten Geertgen tot sint jans man van smarten Eén van de topstukken van Museum Catharijneconvent in Utrecht is het kleine paneeltje Man van Smarten geschilderd door Geertgen tot Sint Jans. Van de schilder Geertgen

Nadere informatie

Andries Knevel, voorzitter Platform Cultuurhistorie Maas en Niers tel: /

Andries Knevel, voorzitter Platform Cultuurhistorie Maas en Niers   tel: / CONTACTINFORMATIE Heeft u of uw organisatie nog meer ideeën? Of wilt u zich aansluiten bij een (of meerdere) van de in deze nieuwbrief genoemde activiteiten? Laat dat dan s.v.p. snel weten aan de organisatie.

Nadere informatie

ZOMERSCHOOL. Zomeractiviteiten in Enkhuizen juli-augustus 2016. Iedereen in Enkhuizen van harte welkom! Raad van Kerken

ZOMERSCHOOL. Zomeractiviteiten in Enkhuizen juli-augustus 2016. Iedereen in Enkhuizen van harte welkom! Raad van Kerken ZOMERSCHOOL Raad van Kerken Zomeractiviteiten in Enkhuizen juli-augustus 2016 Iedereen in Enkhuizen van harte welkom! Inleiding Vaak liggen in de zomer de activiteiten van de kerk stil. Alleen de kerkdiensten

Nadere informatie

Zondag 5 maart eerste zondag in de veertigdagentijd. Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper

Zondag 5 maart eerste zondag in de veertigdagentijd. Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper Zondag 5 maart 2017 eerste zondag in de veertigdagentijd Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper Voor het eerst hier in de kerk? Welkom in deze dienst! Wij hopen dat u zich in

Nadere informatie

Zondag 17 februari 2019

Zondag 17 februari 2019 Zondag 17 februari 2019 Voorganger: Dr. H. Nobel Organist: mevr. Willy Misker Groen Groen is de kleur van de hoop. Brood en vis als symbool voor Jezus die ons door zijn leven hoop geeft. Daarmee varen

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Moderne schilderij van de zwangere Elizabeth en Maria, met op de achtergrond Zacharias en Jozef (maker onbekend) 4 e zondag van Advent 20 december 2015 Voorganger

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Sint Jacobskerk Wij wensen u een gezegende kerkdienst Sint Jacobskerk Voorganger : Ds. Wout Alserda Ouderling v. dienst : Bert Heijstek Organist : Jos Vogel Lector : Katie Schiewold m.m.v.

Nadere informatie

Aan het kruis liet Jezus zien hoeveel Hij van ons houdt. Daarom is het KRUIS zo belangrijk voor Christenen.

Aan het kruis liet Jezus zien hoeveel Hij van ons houdt. Daarom is het KRUIS zo belangrijk voor Christenen. Het kruisteken Het kruis Een kruis wordt gevormd door twee balken, een verticale en een horizontale. De verticale (die van boven naar beneden) wijst ons naar God en van God naar de mensen. De horizontale

Nadere informatie

MYSTERIES VAN HET VENERABEL

MYSTERIES VAN HET VENERABEL MYSTERIES VAN HET VENERABEL Elke tweede donderdag na Pinksteren viert de Katholieke Kerk Sacramentsdag. Men herdenkt de instelling van de eucharistie, waarbij Jezus Christus zichzelf onder de gedaanten

Nadere informatie

Les 2 Het huis van God in onze tijd

Les 2 Het huis van God in onze tijd Les 2 Het huis van God in onze tijd Intro Het huis van God noemen we in onze tijd de kerk. We spreken over de kerk met een kleine k en over de Kerk met een grote K. Met de kerk bedoelen we het stenen gebouw,

Nadere informatie

De kerken. Heemse. heten u welkom!

De kerken. Heemse. heten u welkom! De kerken Heemse in heten u welkom! Protestantse wijkgemeente Heemse West De Protestantse wijkgemeente Heemse West komt op zondag bijeen in de Witte of Lambertuskerk. We zijn een gemeente waarin we Christus

Nadere informatie

Zondagmorgen 30 oktober

Zondagmorgen 30 oktober Zondagmorgen 30 oktober 7 e zondag van de herfst, kleur groen, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Scott Baks Piano: Pieter Blokland Ouderling van dienst: Cees Verhoeff Lector: Nel

Nadere informatie

Kracht door verscheidenheid

Kracht door verscheidenheid - concept 2-11-7-18 Kracht door verscheidenheid Beleidsplan Protestantse Gemeente Grijpskerk e.o. 2019-2023 Juli 2018 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding Historie van de gemeente Missie en Visie Beleidsthema's

Nadere informatie

Op bezoek in de Sint Bavo Basiliek aan de Leidsevaart.

Op bezoek in de Sint Bavo Basiliek aan de Leidsevaart. Op bezoek in de Sint Bavo Basiliek aan de Leidsevaart. Via de Nederlandse Genealogische Vereniging, afd. Kennemerland zijn we in de gelegenheid gesteld om een rondleiding in de Sint Bavo Basiliek bij te

Nadere informatie

Het nationale museum voor christelijke kunst en cultuur in Nederland

Het nationale museum voor christelijke kunst en cultuur in Nederland Het nationale museum voor christelijke kunst en cultuur in Nederland 14-3-2008 1 1.Profilering van een christelijk museum 2.Hoe het begon 3.De collectie 4.Een rondje Catharijneconvent 5.Tot slot 14-3-2008

Nadere informatie

Beweging tot religieuze vernieuwing

Beweging tot religieuze vernieuwing Beweging tot religieuze vernieuwing Gemeentebericht Leiden april - juni 2015 INHOUD Ten geleide Rondom de diensten Mensenwijdingsdienst Zondagsdienst voor kinderen Andere bijeenkomsten in de kerk Mededelingen

Nadere informatie

Agenda winterwerk. Evangelisch Lutherse Gemeente Lukaskerk Lutherse Burgwal 7-9 Om en Bij CB DEN HAAG 2512 XK DEN HAAG

Agenda winterwerk. Evangelisch Lutherse Gemeente Lukaskerk Lutherse Burgwal 7-9 Om en Bij CB DEN HAAG 2512 XK DEN HAAG Agenda 2017 2018 winterwerk Evangelisch Lutherse Gemeente Lukaskerk Lutherse Burgwal 7-9 Om en Bij 2 2512 CB DEN HAAG 2512 XK DEN HAAG Van harte welkom! Het seizoen 2017-2018 kenmerkt zich vooral door

Nadere informatie

programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families

programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families Rondleidingen, ateliers, stages, voordrachten, familie-activiteiten... Hoe maak je van een museumbezoek een inspirerende ervaring?

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1.

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. Weekbrief Wijkgemeente 1 Hervormd Woudenberg zondag 11 november 2018 Drop Content Blocks Here Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. De kerkdiensten

Nadere informatie

En als Heilige Geest is God ons het meest nabij gekomen. Hij woont in allen die geloven.

En als Heilige Geest is God ons het meest nabij gekomen. Hij woont in allen die geloven. Zondag 11 juni zondag Trinitatis Drie-eenheid Lezingen: 2 Korintiërs 13 : 11 13 Mattheüs 28 : 16 20 Vandaag vieren we zondag Trinitatis, zondag van de Drieeenheid. Als afsluiting van de feestperiode van

Nadere informatie

Ontmoeting Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in t Loughoes met koffie/thee/limonade.

Ontmoeting Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in t Loughoes met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 14 april 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: dhr. Bert Broers Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Menno Medendorp

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F APRIL 2012

N I E U W S B R I E F APRIL 2012 N I E U W S B R I E F APRIL 2012 Samen spelen en leren op een veilige plek JAARGANG: 16 NR. 8 Mededelingen van de directie Beste ouders wilt u deze maand uw kind weer 50 eurocent meegeven voor de St.Teje?

Nadere informatie

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1.

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. Weekbrief Wijkgemeente 1 Hervormd Woudenberg zondag 6 januari 2019 Drop Content Blocks Here Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. De kerkdiensten

Nadere informatie

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Dorpskerk. Op oudejaarsavond 31 december 2018 Aanvang 19.00uur

PROTESTANTSE KERK CASTRICUM. Dorpskerk. Op oudejaarsavond 31 december 2018 Aanvang 19.00uur PROTESTANTSE KERK CASTRICUM Dorpskerk Op oudejaarsavond 31 december 2018 Aanvang 19.00uur voorganger : Ouderling: Diaken: Lectrix: Organist: Ds. Dick van Arkel Han van Konijnenburg Martin Tromp Joke Westenberg

Nadere informatie

1. Christelijk Hierdens Mannenkoor. Psalm 42: 1, 4 en 5 Bewerking: Klaas Jan Mulder Samenzang couplet 5

1. Christelijk Hierdens Mannenkoor. Psalm 42: 1, 4 en 5 Bewerking: Klaas Jan Mulder Samenzang couplet 5 1. Christelijk Hierdens Mannenkoor Psalm 42: 1, 4 en 5 Klaas Jan Mulder Samenzang couplet 5 Maar de Heer zal uitkomst geven, Hij die s daags zijn gunst gebiedt. k Zal in dit vertrouwen leven, en dat melden

Nadere informatie

OECUMENISCHE VIERING WEEK VAN DE VREDE Vrede verbindt. Zondag 18 september, Grote Kerk te Edam Raad van Kerken Edam-Volendam

OECUMENISCHE VIERING WEEK VAN DE VREDE Vrede verbindt. Zondag 18 september, Grote Kerk te Edam Raad van Kerken Edam-Volendam OECUMENISCHE VIERING WEEK VAN DE VREDE 2016 Vrede verbindt Zondag 18 september, Grote Kerk te Edam Raad van Kerken Edam-Volendam Voorgangers: M.m.v.: Pianist: Organist: Pastor Menny de Wolf Ds. Truus de

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 30 april 2017 Aanvang:19.00 uur Thema: JUBEL voor God onze sterkte Voorganger: ds. Th.J.S. van Staalduine uit Nijbroek M.m.v. Gospelband Sinjael uit Donkerbroek 1 Voor de dienst

Nadere informatie

Zondag 18 november Doopdienst

Zondag 18 november Doopdienst Zondag 18 november 2018 Doopdienst 1 Meditatieve muziek Inleidend woord Het licht wordt ontstoken door de zondagskinderen Kort moment van stilte NLB Psalm 98: 1 en 2 Votum, bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 11 november 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 10.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Speelse muzikale workshop

Nadere informatie

In Münster volg je een route met behulp van een routebeschrijving en een plattegrond.

In Münster volg je een route met behulp van een routebeschrijving en een plattegrond. Naam: Klas: Fotozoektocht Opdracht In Münster volg je een route met behulp van een routebeschrijving en een plattegrond. In deze werkbladen vind je vragen en fotofragmenten. Ook heb je een los blad gekregen

Nadere informatie

E R E D I E N S T. Protestantse Gemeente Brielle Sint-Catharijnekerk. 21 april 2019 zondag Pasen

E R E D I E N S T. Protestantse Gemeente Brielle Sint-Catharijnekerk. 21 april 2019 zondag Pasen E R E D I E N S T 21 april 2019 zondag Pasen Protestantse Gemeente Brielle Sint-Catharijnekerk voorganger ouderling organist m.m.v. ds. Tineke Flim Herman Bloemhof Jan Meuleman de kindernevendienst de

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zondag 25 Ochtenddienst. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zondag 25 Ochtenddienst. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Zondag 25 Ochtenddienst Broeders en zusters, 1. Votum 2. Zegengroet 3. Zingen : Lied 429 : 1 en 3 4. Lezing van de wet 5. Zingen : Psalm 119 : 13 en 14 6. Gebed voor

Nadere informatie

Ik ben de hand en jij de voet

Ik ben de hand en jij de voet Ik ben de hand en jij de voet Aangepaste dienst Zondag 30 maart 2014 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Gezang 45 : 1 en 2 l Laat de kind' ren tot Mij komen, alle alle kind'ren Laat

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend aan barmhartigheid Protestantse Gemeente Nuenen werken Orde van Dienst voor zondag 6 april 2014 Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend Voorganger:

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur: Eucharistische aanbidding

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur: Eucharistische aanbidding Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur:

Nadere informatie

voor zondag 25 augustus 2019 om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek. Afsluiting VAKANTIEBIJBELWEEK 2019

voor zondag 25 augustus 2019 om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek. Afsluiting VAKANTIEBIJBELWEEK 2019 voor zondag 25 augustus 2019 om 10.00 uur in de Dorpskerk te Schoonebeek. Afsluiting VAKANTIEBIJBELWEEK 2019 Voorganger : Ds. Jan Hermes Ouderling van dienst: mevrouw Martine van den Boschde Groote Diaken

Nadere informatie

datum plaats activiteit 2017 donderdag 9 maart 6 april

datum plaats activiteit 2017 donderdag 9 maart 6 april Activiteiten in het kader van 500 jaar Reformatie in de classis Limburg Bijgewerkt februari 2017: datum plaats activiteit 2017 donderdag 9 maart 6 april 20-22 uur Geleen Beek Urmond Kapelanie Beek, Raadhuisstraat

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 4 februari 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in het Borchkwartier. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken: Jan

Nadere informatie

Naam: VAN WILLIBRORD tot Statenbijbel

Naam: VAN WILLIBRORD tot Statenbijbel Naam: VAN WILLIBRORD tot Statenbijbel Willibrord Willibrord werd geboren als zoon van pas bekeerde ouders en werd als zevenjarige jongen door zijn vader Wilgis toevertrouwd aan het klooster van Ripon nabij

Nadere informatie

Diensten voor en met dove mensen

Diensten voor en met dove mensen Diensten voor en met dove mensen Een stukje geschiedenis met dank aan historicus Henk Betten -ooo- Heel lang geleden deed de Kerk heel weinig of niets voor dove mensen. Men wist geen raad met hun doof-zijn

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Heerhugowaard

Protestantse Gemeente Heerhugowaard Protestantse Gemeente Heerhugowaard Orde van dienst voor zondag 25 maart 2018 6e zondag van de veertig dagen Palmzondag In deze dienst ontvangt Sanne dochter van Nico en Astrid Swager en zusje van Fenna

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus/ september 2012

Nieuwsbrief augustus/ september 2012 Nieuwsbrief augustus/ september 2012 1 en 2 september: Feestweekeinde 100 Jaar Den Dolder met Poppodium, Jaarmarkt, Kunstmarkt en nog meer. Alle activiteiten zijn in het centrum van het dorp op en aan

Nadere informatie

Welkom! Inhoudsopgave

Welkom! Inhoudsopgave Welkom! We heten u van harte welkom in de Kerk van de Nazarener Dordrecht. Met deze brochure willen we u informeren over wie wij zijn en hoe onze gemeente functioneert. Mogelijk heeft u al eerder een dienst

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 5 januari tot 12 januari Lichtbron-inspiratie - Gebed voor het nieuwe jaar

Nieuwsbrief De Lichtbron 5 januari tot 12 januari Lichtbron-inspiratie - Gebed voor het nieuwe jaar Nieuwsbrief De Lichtbron 5 januari tot 12 januari 2018 Lichtbron-inspiratie - Gebed voor het nieuwe jaar ons zegenen op onze weg, ons behoeden en bewaren. Uw liefde zal ons geen geweld aandoen. ons zegenen

Nadere informatie

Schooljaar , nieuwsbrief 7 december Beste ouders,

Schooljaar , nieuwsbrief 7 december Beste ouders, Schooljaar 2016-2017, nieuwsbrief 7 december 2016 Beste ouders, Sinterklaas en zijn Pieten zijn maandagochtend hartelijk ontvangen door de kinderen en hun ouders. Vele handen zijn geschud, tekeningen en

Nadere informatie

Belijdenisdienst Pinksteren. Feest van de Geest!

Belijdenisdienst Pinksteren. Feest van de Geest! Liturgie zondag 4 juni 2017 Belijdenisdienst Pinksteren Feest van de Geest! Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Tijn Bouw met medewerking van True Colors Welkom en mededelingen- ouderling van

Nadere informatie

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Ter gelegenheid van het 50 ste verjaardag van het Tweede Vaticaans Concilie werd door Paus Benedictus XVI het kerkelijke

Nadere informatie

Zondagsbrief en Orde van Dienst zondag 15 september 2019

Zondagsbrief en Orde van Dienst zondag 15 september 2019 Zondagsbrief en Orde van Dienst zondag 15 september 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 15 september 2019 Medewerkenden Voorganger: Ouderling: Diaken: Collectant:

Nadere informatie

INHOUD. Inleiding Anne Frank Huis Boijmans Van Beuningen Corpus reis door de mens Gevangenismuseum...

INHOUD. Inleiding Anne Frank Huis Boijmans Van Beuningen Corpus reis door de mens Gevangenismuseum... INHOUD Inleiding...6 1 Anne Frank Huis...8 2 Boijmans Van Beuningen... 10 3 Corpus reis door de mens... 12 4 Gevangenismuseum... 14 5 Beeld en Geluid... 16 6 Museon... 18 7 Museum of the Image, MOTI...

Nadere informatie

en U bent voor mij en naast mij

en U bent voor mij en naast mij Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 5 mei 2019 U bent een God die mensen ziet Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer Muziek: dhr. René Strijder ===========================================================================================

Nadere informatie

Stichting Geloofsgemeenschap Oase

Stichting Geloofsgemeenschap Oase Mededelingenblad nummer 034 Mei 2019 Beste mensen, Pasen is alweer 4 weken voorbij. We hopen dat u mooie vieringen bezocht hebt of Pasen op een andere aansprekende manier hebt beleefd. Langzaam wordt het

Nadere informatie

Rondleidingen, tentoonstellingen, muziek, workshops, theater en kinderactiviteiten.

Rondleidingen, tentoonstellingen, muziek, workshops, theater en kinderactiviteiten. Activiteiten programma Open Monumentendag Delft 2015 Rondleidingen, tentoonstellingen, muziek, workshops, theater en kinderactiviteiten. Zaterdag Ambachtenmarkt Op de Markt tegenover het Stadhuis is een

Nadere informatie

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther 22e Editie - maart & april 2019 Activiteitenkalender Dubbelmonde Voorwoord Zoals u waarschijnlijk heeft gelezen of gehoord is Dordrecht het decor voor The Passion op 18 april. The Passion vertelt het verhaal

Nadere informatie

Voorbereiding Heilig Avondmaal

Voorbereiding Heilig Avondmaal Voorbereiding Heilig Avondmaal Delen (bijlage) MAANDAG: voor de jongere kinderen MAANDAG: voor de oudere kinderen Stel je bent in het buitenland op vakantie en je bezoekt daar een kerk. Bij binnenkomst

Nadere informatie

Dagbestedings- activiteiten Hoog Duinen. December 2017

Dagbestedings- activiteiten Hoog Duinen. December 2017 Dagbestedings- activiteiten Hoog Duinen December 2017 De vaste activiteiten in deze maand zijn: Gymnastiek Lees / gespreksgroep Biljarten Kerkdienst Klaverjassen Kapper Schoonheidsspecialiste Duo fiets

Nadere informatie

Zingen Kinderen, nu is de tijd gekomen De kinderen verlaten de kerkzaal.

Zingen Kinderen, nu is de tijd gekomen De kinderen verlaten de kerkzaal. Liturgie II Orde van dienst Van zondag 11 oktober 2015 Laan van Meerdervoort 955 2564 AJ s-gravenhage 070 325 07 79 remgem@hetnet.nl www.uytenbogaert.nl kerkdienst zondag 10.30 uur Voorganger: ds. Reinhold

Nadere informatie

Toelichting op de vieringen in de periode 16 december 2018 t/m 20 januari 2019

Toelichting op de vieringen in de periode 16 december 2018 t/m 20 januari 2019 Toelichting op de vieringen in de periode 16 december 2018 t/m 20 januari 2019 Waar heb jij een boodschap aan? Een brievenbus. bij ieder huis is er één. Aan het begin van de oprit, naast het huis, in de

Nadere informatie

Praktische opdracht Levensbeschouwing PKN Godsdienst

Praktische opdracht Levensbeschouwing PKN Godsdienst Praktische opdracht Levensbeschouwing PKN G Praktische-opdracht door een scholier 2195 woorden 21 januari 2005 7,4 73 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing 2. Probleemstelling en de deelvragen We hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman.

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman. Nieuwsbrief Nieuwsbrief 26 oktober 2016 Agenda 2016 Okt Nov Dec Oktober Ma 31 Herdenken Hervorming 1517 Wo 2 November Dankdag voor gewas en arbeid 14.30u. dankdagdienst Bethabara Wo 9 Start Europees schoolfruit

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Activiteiten in Den Haag Zuidwest september 2017

Activiteiten in Den Haag Zuidwest september 2017 Activiteiten in Den Haag Zuidwest september 2017 Vr 8 11.00 uur AK Ontmoeting onder eten en muziek Marianne van Schravendijk/Ds. Wietske Ma 11 18.00 uur AK Kring Eten en lezen Ds. Wietske Za 16 13.00 uur

Nadere informatie

Johanneskapel. Ontmoeting en inspiratie. Een nieuwe lente

Johanneskapel. Ontmoeting en inspiratie. Een nieuwe lente Johanneskapel Ontmoeting en inspiratie Een nieuwe lente Programma januari-april 2014 Welkom Voor u ligt het nieuwe programma van De Johanneskapel. Het is nog winter, maar we kijken alweer uit naar de lente.

Nadere informatie

PROGRAMMABOEK Luthers Woerden

PROGRAMMABOEK Luthers Woerden PROGRAMMABOEK Luthers Woerden Seizoen 2015-2016 2 VOORWOORD Voor u ligt het programmaboekje met daarin de activiteiten voor het komende seizoen. Zoals u kunt zien is het een breed aanbod geworden. Er zit

Nadere informatie

SOLA SCRIPTURA VERKONDIGING 5 FEBRUARI Zusters en broeders, gemeente van onze Heere Jezus Christus

SOLA SCRIPTURA VERKONDIGING 5 FEBRUARI Zusters en broeders, gemeente van onze Heere Jezus Christus SOLA SCRIPTURA VERKONDIGING 5 FEBRUARI 2017 Zusters en broeders, gemeente van onze Heere Jezus Christus Aan het eind van zijn leven schreef Maarten Luther: 1 "Alles wat ik gedaan heb, is het Woord van

Nadere informatie

Liturgie voor de viering op 20 november 2016

Liturgie voor de viering op 20 november 2016 Liturgie voor de viering op 20 november 2016 Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. In deze dienst wordt gedoopt Donna Juliana Isabella Berende voorganger ds. Wil van Egmond ambtsdrager Judith Ooms lector

Nadere informatie

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1.

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. Weekbrief Wijkgemeente 1 Hervormd Woudenberg zondag 18 november 2018 Drop Content Blocks Here Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. De kerkdiensten

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Hoek

Protestantse gemeente te Hoek Protestantse gemeente te Hoek Zondagsbrief Zondag 12 februari 2017 Kleur: Groen Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: Crèche: ds. Hans Becker uit Terneuzen Ada Dieleman Joke de

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Werkstuk Levensbeschouwing Kinderdoop

Werkstuk Levensbeschouwing Kinderdoop Werkstuk Levensbeschouwing Kinderdoop Werkstuk door een scholier 1259 woorden 7 maart 2003 5,7 45 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing Inleiding. Mijn individuele werkstuk gaat over de kinderdoop. Ik

Nadere informatie

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015 Op verhaal komen Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin september-december 2015 In en rond de kerkjes van Schoorl en Groet gebeurt meer dan je denkt. In dit boekje vind je

Nadere informatie