Voorpagina: het standbeeld van Luther voor de Frauenkirche in Dresden. In 1945 lag de kerk in puin na het beruchte Bombardement op Dresden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorpagina: het standbeeld van Luther voor de Frauenkirche in Dresden. In 1945 lag de kerk in puin na het beruchte Bombardement op Dresden."

Transcriptie

1

2 Voorpagina: het standbeeld van Luther voor de Frauenkirche in Dresden. In 1945 lag de kerk in puin na het beruchte Bombardement op Dresden. Luther is letterlijk van zijn voetstuk gevallen. Tijdens de DDR tijd was de ruïne een herdenkingsmonument. Na die Wende werd de Frauenkirche voor 130 miljoen euro gereconstrueerd.

3 MOLEN DE ZWALUW Na maanden van fondsenwerven en restaureren neemt de CdK in Overijssel, Ank Bijleveld-Schouten, de korenmolen in Hasselt op zaterdag 15 juli weer officieel in gebruik. Deze openingshandeling sluit de restauratieperiode af. Vanaf uur staan de deuren bij molen De Zwaluw open voor belangstellenden. MOLENS IN DE BIJBEL Molens en het malen van graan komen regelmatig voor in de Bijbel; in het Oude en Nieuwe Testament. Klik voor meer info:

4 Zomerconcert 15 JULI 2017 l GROTE KERK l HASSELT Op zaterdag 15 juli 2017 geven panfluitiste Noortje van Middelkoop en organist Harm Hoeve een Zomerconcert in de Grote Kerk in Hasselt. De musici brengen een afwisselend programma van lichtklassieke werken tot geestelijke liederen. Grote Kerk (Markt 10 in Hasselt). Aanvang: uur. Kaarten: 10 volwassenen l 5 kinderen t/m 16 jaar l 30 gezin max. twee volwassenen. Kaarten zijn vanaf uur verkrijgbaar aan de kerk. Meer info: l

5 Het Grootste Museum van Nederland In het buitenland vindt iedereen het heel normaal, het bezoeken van een kathedraal of kerkgebouw. Toch lopen veel mensen er in Nederland ongemerkt aan voorbij. En dat terwijl de kerken de mooiste kunstobjecten herbergen in prachtige decors. Met elkaar vormen deze kerken eigenlijk één groot museum. Hoog tijd dus voor meer aandacht voor dit Grootste Museum van Nederland vond Museum Catharijneconvent. Op vrijdag 7 juli jl. openden de eerste 13 religieuze monumenten hun deuren voor het publiek. Van een idyllisch dorpskerkje in Groningen tot de Domkerk in Utrecht, van de Portugese Synagoge in Amsterdam tot de Basiliek in Oudenbosch. De verborgen kunst van Nederland wordt toegankelijk gemaakt voor iedereen, ook voor degenen die niet (meer) in de kerk komen. Kijk voor meer informatie op de website of bekijk het filmpje op Vimeo: (klik hier) (klik hier)

6 LUTHER S LAATSTE PREEK Dit is de preekstoel uit de Sint Andreaskerk in Eisleben, de stad waar Luther is geboren en gestorven. Op 15 februari 1546 gaf Luther vanaf deze kansel zijn laatste preek. De kansel dateert uit 1518 en maakte eerder dit jaar deel uit van de expositie Martin Luther, Art and the Reformation in het Minneapolis Institute of Art. (klik hier)

7 Hasselt Grote of Stephanuskerk Orgelconcerten juni l Everhard Zwart 8 juli l Evan Bogerd 12 augustus l Minne Veldman 23 september l Harm Hoeve KLIK HIER 22 juli l Herman van Vliet

8 GROTE of STEPHANUSKERK Het aanzicht van Hasselt wordt gedomineerd door de Grote of Stephanuskerk. De kerk geniet landelijke bekendheid om zijn orgel. Een muurschildering van Christoffel, beschermheilige van de reizigers, laat nog een glimp zien van de middeleeuwse versiering. De kansel, het doophek en de herenbanken dateren uit de tijd van na de Reformatie. website orgel Rondleiding Kerk De oud-koster is uw deskundige gids. Uniek hoogtepunt is een bezoek aan de gewelvenzolder. Kosten: 5 euro p.p. Boeken via: info@hanzestadhasselt.nl Kerk bezichtigen juli & augustus di & do t/m uur Gratis toegang

9 Om het 500-jarig jubileum van de Reformatie te herdenken, presenteert het Internationaal Museum van de Reformatie (MIR) in Genève de tentoonstelling PRINT! De eerste pagina s van een revolutie. Van 4 juni t/m 31 oktober 2017 toont het museum het historisch belang van de uitvinding van de boekdrukkunst, onder meer voor de Reformatie. Met de hulp van museumbezoekers ontstaat een volledige Bijbel, gedrukt op een replica van de Gutenberg-drukpers. Op 31 oktober wordt de Bijbel gebonden.

10 Playmobil Luther brengt maandelijks een bezoek aan een bijzonder religieus monument in Hasselt en omgeving. Deze keer de bijna 500 jaar oude muurschildering van Sint Christoffel in de Grote Kerk te Hasselt.

11 Muurschildering van Sint Christoffel Een muurschildering in de Grote Kerk in Hasselt uit omstreeks 1525, toont ons nog een glimp van het rijke patrimonium aan heiligen, dat met de reformatie onder de witkalk is verdwenen. Christusdrager Afgebeeld is de heilige reus Christoffel (eigenlijk Christophorus, d.i. Christusdrager), die het Christuskind op zijn schouder door een woest stromende rivier naar de overkant draagt. Gaande de overtocht werd de last op zijn schouders steeds zwaarder, zodat hij het nog nauwelijks dragen kon. Het kind maakte zich tenslotte bekend als Christuskind, dat de zonden van hele wereld droeg. Pelgrims en pestlijders Cristoffel is één van de veertien Noodhelpers, die werd aangeroepen bij pest, ziekte en doodsgevaar. Hij is ook de schutspatroon van reizigers en pelgrims. Het is dan ook geen toeval dat zijn beeltenis bij de uitgang zit, waar kerkgangers en bezoekers de geborgenheid van de godshuis verlaten en de wijde wereld intrekken. Heiligenkalender Eeuwenlang was 24 juli zijn naamdag op de heiligenkalender. Maar zo n 50 jaar geleden werd hij door de rooms-katholieke kerk van de heiligenkalender afgevoerd. Of althans op het tweede plan gezet. De reden zou zijn dat Christoffel nooit geleefd zou hebben. Luther Dan had Luther het indertijd beter begrepen. Van heiligenverering moest hij niets hebben, maar de legende van Christoffel noemde hij een gelijkenis die ons vertelt hoe als Christenmens te leven en hoe het die mens vergaat, als hij zich heeft voorgenomen de last van zijn geloofsovertuiging door dit leven te dragen.

12 Beeldenstorm in Hasselt in 1904 Het is een klein wonder dat de muurschildering van Christoffel bewaard is gebleven. Dit is te danken aan Frederic Adolph Hoefer ( ), een man met een grote verdienste voor de monumentenzorg in Overijssel. Hij heeft zich in Hasselt o.a. ingezet voor het behoud van het middeleeuwse raadhuis. In 1903 werd hij benoemd in de Rijkscommissie voor de monumenten-beschrijving. In 1904, reisde hij met gezwinde spoed naar de Grote Kerk in Hasselt. In de Nederlandse Staatscourant kunnen we zijn bevindingen lezen.

13 Tegenwoordig is het herbestemmen van leegstaande kerken en ander religieus erfgoed een hot item. Een geslaagd voorbeeld staat bij onze buren in Zwolle: boekhandel Waanders in de Broerenkerk. Onlangs is de kerk 360⁰ digitaal in beeld gebracht, zodat nu de mogelijkheid bestaat om in te zoomen op details, zoals de bijzonder fraaie gewelfschilderingen. Bekijk het hier:

14 ZONDAG 30 JULI 2017 Oecumenische dienst Tuin RK Kerk l 9.30 uur Thema Het kleine café aan de haven Oefenavonden projectkoor op 12, 19 & 26 juli Meer info:

15 Het team van GELOOF en een HOOP LIEFDE komt in de week van het evenement Hassailt opnames maken in Hasselt voor het populaire EO-programma. In het najaar worden de beelden uitgezonden. Klik op het logo voor meer info:

16 AGENDA , 19 & 26 juli Hasselt l RK Kerk l uur 15 juli Hasselt l 22 juli Hasselt l Grote Kerk l uur Grote Kerk l uur 30 juli Hasselt l RK Kerk l 9.30 uur 12 augustus Hasselt l Grote Kerk l uur 26 augustus Hasselt l Ichthuskerk l uur 28 augustus t/m 3 september Utrecht l Diverse locaties in centrum 3 september Hasselt l Ichthuskerk l 9.30 uur 22 september 28 januari 2018 Utrecht l Museum Catharijneconvent 9 oktober Hasselt l Oude Stadhuis l uur 28 oktober Hasselt l Grote Kerk 31 oktober Zwartsluis l Locatie nog onbekend 11 november Hasselt l Locatie nog onbekend november Genemuiden l d Overtoom l uur 17 november Zwartsluis l Ned. Herv. Kerk l uur 21 november Hasselt l Ichthuskerk l uur 24 november Hasselt l Ontmoetingskerk l uur Oefenavonden projectkoor voor oecumenische dienst Hassailt op 30 juli. Aanmelden via hannybec@home.nl of f.tuin@ziggo.nl Zomerconcert met lichtklassieke en geestelijke werken door panfluitiste Noortje van Middelkoop en organist Harm Hoeve. Orgelconcert door Herman van Vliet op het Rudolph Knol-orgel van de Grote- of Stephanuskerk. Meer info. Oecumenische openlucht Hassailt kerkdienst in de tuin van de RK Kerk. Gelieve uw eigen stoel mee te brengen. Meer info. Orgelconcert door Minne Veldman op het Rudolph Knol-orgel van de Grote- of Stephanuskerk. Meer info. Hooifeestconcert op het Jan Holthuisorgel door Gerwin van der Plaats. Meer info. Festival van de Oude Muziek met als thema Zing, Vecht, Huil, Bid: muziek van de Reformatie en Contra-Reformatie. Meer info. Afscheidsdienst voor dominee Peter Ros, die beroepen is in Joure. Aansluitend op de dienst een informele receptie. Grote tentoonstelling over Luther waarin men op zoek gaat naar de man achter de icoon van 500 jaar Reformatie. Meer info. Paul Rademaker geeft op uitnodiging van de Historische Vereniging Hasselt een lezing over de Heilige Stede en de Moderne Devotie. Reformatieherdenking in Hasselt. Meer info volgt. Drie lokale predikanten spreken over sola fide, sola scriptura, sola gratia. De avond wordt opgeluisterd met muziek & zang. Meer info. Een avond van Woord & Daad met medewerking van Christelijk Mannekoor Stereo uit Genemuiden. Meer info. Kruisconferentie i.h.k.v. het Reformatiejaar, georganiseerd door Hart voor Genemuiden. Meer info. Liefdadigheidsconcert voor Light for the World m.m.v. het Hasselts Mannenkoor. Meer info. Concert op het Holthuisorgel met Sander v/d Houten en Merel van Geest (sopraan). Kerk is open vanaf uur. Met koffie/thee. Najaarsconcert m.m.v. het Hasselts Mannenkoor en het gemengd koor Crimean Chamber Choir uit Oekraine. Meer info. Agenda op de website van Refo500. Programma van de Protestantse Kerk in Overijssel. Heeft u activiteiten voor deze agenda? Mail naar: reformatiehanzestadhasselt@gmail.com

OOG IN OOG MET MAARTEN LUTHER IN 3D

OOG IN OOG MET MAARTEN LUTHER IN 3D OOG IN OOG MET MAARTEN LUTHER IN 3D Deze nieuwsbrief opent met een digitale reconstructie van Maarten Luther op basis van zijn doodsmasker. Bekijk hier de video: Lees meer Klooster! Vorig jaar hadden de

Nadere informatie

Zomereditie. augustus en september

Zomereditie. augustus en september Zomereditie augustus en september MEER INFO Playmobil Luther is deze keer op bezoek bij de Zeven Huisjes. Oorspronkelijk zeven proveniershuisjes waar arme weduwen een onbezorgde oude dag konden doorbrengen.

Nadere informatie

Heimelijcken Haet Eigen Baet Jongen Raet Door deze drie wilt verstaan Is het Roomsche Rijck vergaen.

Heimelijcken Haet Eigen Baet Jongen Raet Door deze drie wilt verstaan Is het Roomsche Rijck vergaen. Deze nieuwsbrief opent met een portret van Luther in fraaie letters. Het portret werd in 2013 ontworpen door de Duitse kalligraaf en kunstenares Petra Beisse voor een congres van de protestantse kerken

Nadere informatie

Gennep - Reformatiestad Gennep is door de Community of Protestant Churches in Europe uitgeroepen tot Reformatiestad vanwege de bijzondere rol die

Gennep - Reformatiestad Gennep is door de Community of Protestant Churches in Europe uitgeroepen tot Reformatiestad vanwege de bijzondere rol die - Reformatiestad is door de Community of Protestant Churches in Europe uitgeroepen tot Reformatiestad vanwege de bijzondere rol die speelde tijdens en na de Reformatie. Ter gelegenheid van het herdenkingsjaar

Nadere informatie

Les 2 Het huis van God in onze tijd

Les 2 Het huis van God in onze tijd Les 2 Het huis van God in onze tijd Intro Het huis van God noemen we in onze tijd de kerk. We spreken over de kerk met een kleine k en over de Kerk met een grote K. Met de kerk bedoelen we het stenen gebouw,

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Sint Jacobskerk Wij wensen u een gezegende kerkdienst Sint Jacobskerk Voorganger Ouderling v dienst Organist Lector : Ds. Wühllschleger : Mattie Augustijn : Jos Vogel : Jos de Buck M.m.v.

Nadere informatie

De kerken. Heemse. heten u welkom!

De kerken. Heemse. heten u welkom! De kerken Heemse in heten u welkom! Protestantse wijkgemeente Heemse West De Protestantse wijkgemeente Heemse West komt op zondag bijeen in de Witte of Lambertuskerk. We zijn een gemeente waarin we Christus

Nadere informatie

De kerken. Heemse. heten u welkom!

De kerken. Heemse. heten u welkom! De kerken Heemse in heten u welkom! Protestantse wijkgemeente Heemse West De Protestantse wijkgemeente Heemse West komt op zondag bijeen in de Witte of Lambertuskerk. We zijn een gemeente waarin we Christus

Nadere informatie

Tenorsolist: Henk Stoeten; Bassolist: Peter Paul van Beekum; Organist: Geerten Liefting

Tenorsolist: Henk Stoeten; Bassolist: Peter Paul van Beekum; Organist: Geerten Liefting - concertagenda Concertjaar 2019 Jubileumconcert Antwerpen Passieconcert 13 april 2019 Uitvoering van Crucifixion -J.Stainer & Lente-cantate Händel (o.a. delen uit Messiah). Toegangsprijs: 10 euro, 8 euro

Nadere informatie

Op reis door het rijk der Letteren en der Godgeleerdheid

Op reis door het rijk der Letteren en der Godgeleerdheid History Christiane Simone Stadie Op reis door het rijk der Letteren en der Godgeleerdheid Herinneringen van mijne academiereis in 1843 (Abraham Des Amorie van der Hoeven Jr.) Seminar paper Christiane

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 13 april tot 20 april 2018

Nieuwsbrief De Lichtbron 13 april tot 20 april 2018 Nieuwsbrief De Lichtbron 13 april tot 20 april 2018 Lichtbron-inspiratie In een aantal gespreksgroepen is na de Pasen het verhaal van Tomas behandeld. Zijn (on)geloof en twijfels helpen ons in onze twijfels.

Nadere informatie

Het nationale museum voor christelijke kunst en cultuur in Nederland

Het nationale museum voor christelijke kunst en cultuur in Nederland Het nationale museum voor christelijke kunst en cultuur in Nederland 14-3-2008 1 1.Profilering van een christelijk museum 2.Hoe het begon 3.De collectie 4.Een rondje Catharijneconvent 5.Tot slot 14-3-2008

Nadere informatie

Agenda winterwerk. Evangelisch Lutherse Gemeente Lukaskerk Lutherse Burgwal 7-9 Om en Bij CB DEN HAAG 2512 XK DEN HAAG

Agenda winterwerk. Evangelisch Lutherse Gemeente Lukaskerk Lutherse Burgwal 7-9 Om en Bij CB DEN HAAG 2512 XK DEN HAAG Agenda 2017 2018 winterwerk Evangelisch Lutherse Gemeente Lukaskerk Lutherse Burgwal 7-9 Om en Bij 2 2512 CB DEN HAAG 2512 XK DEN HAAG Van harte welkom! Het seizoen 2017-2018 kenmerkt zich vooral door

Nadere informatie

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft.

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. Van harte welkom! Welkom! Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. U bent te gast in de Hervormde

Nadere informatie

Voorprogramma Heiligdomsvaart 2011

Voorprogramma Heiligdomsvaart 2011 Voorprogramma Heiligdomsvaart 2011 13 maart/10 juli Diverse locaties Expositie 'Religies en Rituelen' Maandag 4 april 2010 20.00 Sint Janskerk Lezing door prof Fr Jespers Zaterdag 16 april 2010 Sint Servaasbasiliek

Nadere informatie

Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom. Naam:

Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom. Naam: Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het Christendom Naam: Het Christendom Hallo, dit is de vragenlijst die hoort bij de website over geestelijke stromingen. Je kunt de website vinden

Nadere informatie

Een heel bijzonder huis

Een heel bijzonder huis Een heel bijzonder huis Kerk van de Gereformeerde Gemeenten in Aagtekerke Wil je eens kijken in een heel bijzonder huis? Vooral op zondag komen er veel mensen in. Weet je al welk huis het is? Een kerk!

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Wij wensen u een gezegende kerkdienst 5e zondag van de Veertigdagentijd Zondag Judica ( Doe mij recht, Psalm 43) Voorganger Ouderling v dienst Organist Lector : Ds. Pim Steenbergen : Dhr.

Nadere informatie

Januari. woensdag 28 januari 2015 10:00 Ignatius Dag van Ontmoeting

Januari. woensdag 28 januari 2015 10:00 Ignatius Dag van Ontmoeting Januari donderdag 1 januari 2015 vrijdag 2 januari 2015 10:45 Jacobus Cenakel zaterdag 3 januari 2015 zondag 4 januari 2015 15:00 Jacobus Aanbidding maandag 5 januari 2015 dinsdag 6 januari 2015 woensdag

Nadere informatie

Ontdekkingstocht door de kerk

Ontdekkingstocht door de kerk Ontdekkingstocht door de kerk Eerst een stukje geschiedenis over Heinenoord De eerste belangrijke naam voor Heinenoord is Wouter van de Wale. Wouter van de Wale had gronden(land) langs de Wale. De Wale

Nadere informatie

Een groepsbezoek aan de O.-L.-Vrouwekathedraal

Een groepsbezoek aan de O.-L.-Vrouwekathedraal Een groepsbezoek aan de O.-L.-Vrouwekathedraal 03 Een onvergetelijke ervaring voor uw leden, klanten of medewerkers Een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is steeds een indrukwekkende belevenis.

Nadere informatie

Gemeente van Jezus Christus

Gemeente van Jezus Christus Dienstnummer: 1310 zondag: 1 e zondag van Pasen datum: 21-04-2019 plaats: De Ontmoeting, Assen Schriftlezingen (onderstreept = hoofdlezing): Johannes 20: 1-18 liederen: Lb 637; Lb 642:1,3,4,5,7,8; Lb 634;

Nadere informatie

SYNAGOGE SCHOOL OPDRACHT. Dienst in de Grote Synagoge Vervaardiger: Martin Monnickendam. Materiaal: pastel, aquarel, plakkaatverf.

SYNAGOGE SCHOOL OPDRACHT. Dienst in de Grote Synagoge Vervaardiger: Martin Monnickendam. Materiaal: pastel, aquarel, plakkaatverf. b WAT GA JE DOEN? Binnenkort geef je samen met een klasgenoot een presentatie in het. Het onderwerp van je presentatie is: ONDERWERP: SCHOOL OPDRACHT e g o g a Syn Dienst in de Grote Synagoge Vervaardiger:

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Wij wensen u een gezegende kerkdienst Zesde zondag van de zomer Voorganger: Mevr. M. Maris (Nisse) Ouderling: Organist: Lector: Mevr. Anneloes Steglich Dhr. Rein van der Kluit Mevr. Lydia

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

zangen van zoeken en zien

zangen van zoeken en zien NIEUWSBRIEF nr 10 - NAJAAR 2015 presentatie nieuwe oecumenische liedbundel Sportlaan 4-47 9728 PH Groningen T +31 (0)50 851 75 85 M +31 (0)6 53 79 96 35 E c.w.a.fictoor@gmail.com W www.chris-fictoor-foundation.nl

Nadere informatie

DE REFORMATIE DEEL 1. Vijf inleidende vragen: Naar Nathan Busenitz (Grace Ministries Seminary)

DE REFORMATIE DEEL 1. Vijf inleidende vragen: Naar Nathan Busenitz (Grace Ministries Seminary) DE REFORMATIE DEEL 1 Vijf inleidende vragen: Naar Nathan Busenitz (Grace Ministries Seminary) Vijf inleidende vragen: 1. Wanneer is de Reformatie begonnen? Vijf inleidende vragen: 1. Wanneer is de Reformatie

Nadere informatie

Hoe Maartensdijks is de heilige St. Maarten?

Hoe Maartensdijks is de heilige St. Maarten? Hoe Maartensdijks is de heilige St. Maarten? Een kort beeldverhaal Door Anne Doedens Op 11 november gaan de kinderen in Maartensdijk langs de deuren, bij de vering van Sint Maarten. Zij zingen fbeelding

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2023 1. Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Protestantse Gemeente Westervoort voor de jaren 2018-2023. In de afgelopen weken, maanden is er nagedacht, geformuleerd, opnieuw geformuleerd

Nadere informatie

Terug- & Vooruitblik Donateursmiddag 10 februari

Terug- & Vooruitblik Donateursmiddag 10 februari N IEUWS B RI E F MA A RT 2 0 1 9 Terug- & Vooruitblik Donateursmiddag 10 februari Terugblik- & Vooruit- blik Donateursmiddag Zondagmiddag 10 februari organiseerde de Haastrechtse Kring een middag voor

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Sint Jacobskerk Wij wensen u een gezegende kerkdienst Sint Jacobskerk Voorganger : Ds. Joh. Visser (Antwerpen) Ouderling v dienst : Dhr. Hans Koster Lector : Dhr. Bram Leenhouts Organist :

Nadere informatie

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther

Dubbelmonde. Met vriendelijke groet Ada, Yvonne en Esther 22e Editie - maart & april 2019 Activiteitenkalender Dubbelmonde Voorwoord Zoals u waarschijnlijk heeft gelezen of gehoord is Dordrecht het decor voor The Passion op 18 april. The Passion vertelt het verhaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers September aanmeldden voor de beeldenspeurtocht.

Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers September aanmeldden voor de beeldenspeurtocht. Nieuwsbrief voor de Vrienden van het Beeldenpark Drechtoevers vrienden.beeldenpark@gmail.com September 2017 In dit nummer: Van het Vriendenbestuur Atelierbezoek Roel en Marry Teeuwen Opening bewegwijzering

Nadere informatie

Macht en geloof 450 jaar Heidelbergse Catechismus. Tentoonstelling Kurpfälzisches Museum Heidelberg Slot Heidelberg 12 mei 15 september 2013

Macht en geloof 450 jaar Heidelbergse Catechismus. Tentoonstelling Kurpfälzisches Museum Heidelberg Slot Heidelberg 12 mei 15 september 2013 Macht en geloof 450 jaar Heidelbergse Catechismus Tentoonstelling Kurpfälzisches Museum Heidelberg Slot Heidelberg 12 mei 15 september 2013 Macht en geloof 450 jaar Heidelbergse Catechismus Een klein boekje

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur: Eucharistische aanbidding

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur: Eucharistische aanbidding Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur:

Nadere informatie

Andries Knevel, voorzitter Platform Cultuurhistorie Maas en Niers tel: /

Andries Knevel, voorzitter Platform Cultuurhistorie Maas en Niers   tel: / CONTACTINFORMATIE Heeft u of uw organisatie nog meer ideeën? Of wilt u zich aansluiten bij een (of meerdere) van de in deze nieuwbrief genoemde activiteiten? Laat dat dan s.v.p. snel weten aan de organisatie.

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016 Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december 2015-20 november 2016 Kalender bisdom van Breda (versie 17-12-2015) Datum Basilieken Bisdom en Sint Franciscuscentrum Parochies Activiteiten in Rome 26/12/2015

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman.

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman. Nieuwsbrief Nieuwsbrief 26 oktober 2016 Agenda 2016 Okt Nov Dec Oktober Ma 31 Herdenken Hervorming 1517 Wo 2 November Dankdag voor gewas en arbeid 14.30u. dankdagdienst Bethabara Wo 9 Start Europees schoolfruit

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Oudewater

Protestantse Gemeente Oudewater Protestantse Gemeente Oudewater Welkom in deze kerkdienst van de PROTESTANTSE GEMEENTE OUDEWATER. Een hartelijke groet gaat ook uit naar degenen die via de Kerk TV deze dienst meemaken. Zondag 20 maart:

Nadere informatie

datum plaats activiteit 2017 donderdag 9 maart 6 april

datum plaats activiteit 2017 donderdag 9 maart 6 april Activiteiten in het kader van 500 jaar Reformatie in de classis Limburg Bijgewerkt februari 2017: datum plaats activiteit 2017 donderdag 9 maart 6 april 20-22 uur Geleen Beek Urmond Kapelanie Beek, Raadhuisstraat

Nadere informatie

Orgelconcerten Willem Hörmann

Orgelconcerten Willem Hörmann Orgelconcerten Willem Hörmann Concerten 2013 Zaterdag 6 april, Middagconcert de Toonzaal m.m.v. Rembrandt Gerlach e.v.a. Zaterdag 4 mei 16.00 uur, Sint-Cathrienkerk, s-hertogenbosch Dinsdag 28 mei 20.15

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we: 1. Voor uw liefde Heer Jezus, dank U wel. 2. Jezus vol liefde.

Voor de dienst zingen we: 1. Voor uw liefde Heer Jezus, dank U wel. 2. Jezus vol liefde. Voor de dienst zingen we: 1. Voor uw liefde Heer Jezus, dank U wel. 2. Jezus vol liefde. Voor uw liefde,heer Jezus, dank U wel. (2x) Wij aanbidden U, Heer. U komt toe alle lof en eer. O, Heer, wij prijzen

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we:

Voor de dienst zingen we: Voor de dienst zingen we: Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja (8x) Ben je groot

Nadere informatie

Bloemengroet: Op Pinksterzondag 9 dec. werden de bloemen bezorgd bij dhr. Bas Mandemaker.

Bloemengroet: Op Pinksterzondag 9 dec. werden de bloemen bezorgd bij dhr. Bas Mandemaker. Zondagsbrief nr. 24 16-06-2019 Kopij voor de zondagsbrief naar: zondagsbrief@pge.nu website: pge.nu Kerkdiensten 16 juni: 09.30 uur: Ontmoetingskerk: Ds. A.P. Tack m.m.v. Mevr. Rudy Hakkesteegt Kamerling,

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Sint Jacobskerk Wij wensen u een gezegende kerkdienst Sint Jacobskerk Derde zondag van epifanie Sint Jacobskerk Voorganger Ouderling v dienst Lector: Organist : ds. L. Wüllschleger : mw. Gerdi

Nadere informatie

SINT LIDUINA COMMISSIE SCHIEDAM

SINT LIDUINA COMMISSIE SCHIEDAM SINT LIDUINA COMMISSIE SCHIEDAM NIEUWSBRIEF Nr. 16 1 juni 2015 ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo 1 mei 2016 LIDUINAFEEST MET PROCESSIE DOOR DE STRATEN VAN

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 7e zondag van Pasen / wezenzondag exaudi / hoor 17 mei 2015

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 7e zondag van Pasen / wezenzondag exaudi / hoor 17 mei 2015 Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 7e zondag van Pasen / wezenzondag exaudi / hoor 17 mei 2015 voorganger: ouderling: diaken: organist : koster: ds. Bob Wijnbergen Herman Nijhuis Herman Langerak

Nadere informatie

z Rinze IJbema - Zondag 11 [1] Heiligen in de Heer Jezus,

z Rinze IJbema - Zondag 11 [1] Heiligen in de Heer Jezus, 18-03-2012 - Rinze IJbema - Zondag 11 [1] Heiligen in de Heer Jezus, 1. [2] hebt u ook zo n Gamma-geloof? Mijn kinderen zijn opgegroeid in de tijd van Bob de Bouwer. [3] Bob de Bouwer is zo n handig mannetje,

Nadere informatie

SINT LIDUINA COMMISSIE SCHIEDAM

SINT LIDUINA COMMISSIE SCHIEDAM SINT LIDUINA COMMISSIE SCHIEDAM NIEUWSBRIEF Nr. 12 20 september 2015 Liduinajaar 2015 Schiedam wat nog komt ooooooooooooooooooooooooooooooooooooo AGENDA september- december o LIDUINA WANDELINGEN aangeboden

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF juli en augustus 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekening Parochiekern Sint Jan:

Nadere informatie

DOOD. gewoon of niet?

DOOD. gewoon of niet? OPDRACHTEN VOOR CKV-1 RONDOM HET THEMA 'DOOD' DOOD Voor de volgende vragen ga je naar de Domkerk. Een kerkgebouw en de dood horen een beetje bij elkaar. Een kerk is een plaats waar van oudsher relieken

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Sint Jacobskerk Wij wensen u een gezegende kerkdienst Sint Jacobskerk Voorganger : Ds. Wout Alserda Ouderling v. dienst : Bert Heijstek Organist : Jos Vogel Lector : Katie Schiewold m.m.v.

Nadere informatie

Reisverslag Berlijn 2012 Deel 6 [1]

Reisverslag Berlijn 2012 Deel 6 [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Berlijn 2012 Deel 6 Reisverslag Berlijn 2012 Deel 6 [1] Door wjvanderzanden[2]op zo, 10/21/2012-23:17 Tags:reizen

Nadere informatie

met Jezus op een feest!

met Jezus op een feest! Liturgie voor de aangepaste kerkdienst op zondag 15 januari 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem met als thema: met Jezus op een feest! Hervormde Gemeente Hattem Voorganger: ds. M.L.W. Karels Organist:

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Sloterkerk

Stichting Vrienden van de Sloterkerk Jaarverslag 2018 Stichting Vrienden van de Sloterkerk 1 Centrum voor bezinning en cultuur in een beschermd dorpsgezicht. Januari 2018. Concept 0.3. Stichting Vrienden van de Sloterkerk Sloterweg 1162 1066

Nadere informatie

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde.

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde. ! SAMEN BIJ ÉÉN Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om 14.30 uur in de Elimkerk te t Harde. Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. G.G. Kunst Medewerking: het mannenkoor Groot Schuylenburg

Nadere informatie

We hopen dat we u ook dit jaar mogen begroeten bij een of meerdere activiteiten van onze Stichting.

We hopen dat we u ook dit jaar mogen begroeten bij een of meerdere activiteiten van onze Stichting. Stichting de Kerk in Klooster Secretariaat: Postbus 1 4587 ZG Kloosterzande (Ned.) Bank: RABO-Bank rek.nr.: 1421.38.371 Anbi verklaring aanwezig Kloosterzande, september 2011 Geachte Lezer, Bij dezen ontvangt

Nadere informatie

God vraagt je hart. Gemeenteschets voor jongeren 16+

God vraagt je hart. Gemeenteschets voor jongeren 16+ God vraagt je hart Gemeenteschets voor jongeren 16+ Vijfennegentig stellingen, één app Steeds meer mensen zijn vandaag actief op Facebook of Whatsapp. Allerlei berichten kunnen via deze sociale media gedeeld

Nadere informatie

Wijkgemeente Ichthus Noordwijk. vrije genade. LEER HEM KENNEN 15 bewaarexemplaar. Ds. F. van Roest, zondag 22 juni

Wijkgemeente Ichthus Noordwijk. vrije genade. LEER HEM KENNEN 15 bewaarexemplaar. Ds. F. van Roest, zondag 22 juni LEER HEM KENNEN 15 bewaarexemplaar Wijkgemeente Ichthus Noordwijk vrije genade Ds. F. van Roest, zondag 22 juni 1 Ga mij niet voorbij, o Vader, zie hoe mij mijn zonde smart. Trek mij met Uw koorden nader,

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 30 april 2017 Aanvang:19.00 uur Thema: JUBEL voor God onze sterkte Voorganger: ds. Th.J.S. van Staalduine uit Nijbroek M.m.v. Gospelband Sinjael uit Donkerbroek 1 Voor de dienst

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 18 augustus Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk.

Zondagsbrief voor zondag 18 augustus Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 18 augustus 2013 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. L. Giethoorn, Groningen Ouderling: Els Beelen Diaken: Joke

Nadere informatie

Nieuws om door te geven

Nieuws om door te geven 3 Nieuws om door te geven Info 151 (zomer 2014) Haarlem, 16 juni 2014 Inhoud 1. Prinses Beatrix op NBG-jubileumfeest 2. Nieuw boek over bijbelse uitdrukkingen 3. Jaarverslag van Nederlands Bijbelgenootschap

Nadere informatie

Dinsdag 4 augustus Waarom niet? Want Demas heeft mij verlaten, hebbende de tegenwoordige wereld lief gekregen. 2 Timotheüs 4:10

Dinsdag 4 augustus Waarom niet? Want Demas heeft mij verlaten, hebbende de tegenwoordige wereld lief gekregen. 2 Timotheüs 4:10 Bijbelrooster 4 augustus t/m 10 augustus Thema: Waarom ga je naar de kerk? Dinsdag 4 augustus Waarom niet? Want Demas heeft mij verlaten, hebbende de tegenwoordige wereld lief gekregen. 2 Timotheüs 4:10

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Introductie Graafs Museum Het Graafs Museum is gevestigd in de Hampoort, de laatste overgebleven stadspoort van de vestingstad Grave. Een locatie die mede het verhaal

Nadere informatie

Oase veelgestelde vragen:

Oase veelgestelde vragen: Oase veelgestelde vragen: De mensen van Oase krijgen vaak vragen van mensen buiten Oase, met name van katholieken van wie de thuis-kerk gesloten is. In dit artikel proberen we daar antwoord op te geven.

Nadere informatie

Les 3 Religie(s) in Nederland

Les 3 Religie(s) in Nederland Les 3 Religie(s) in Nederland? 16 Les 3 Religie(s) in Nederland 1. De spirituele supermarkt rooms-katholieke kerk islam boeddhisme meditatie U bent één van de sprekers op een cursusdag over religies en

Nadere informatie

Welkom! Inhoudsopgave

Welkom! Inhoudsopgave Welkom! We heten u van harte welkom in de Kerk van de Nazarener Dordrecht. Met deze brochure willen we u informeren over wie wij zijn en hoe onze gemeente functioneert. Mogelijk heeft u al eerder een dienst

Nadere informatie

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur Liturgie van zondag 24 februari 2019 in de Hervormde Dorpskerk Aanvang 14.30 uur Zing allemaal en maak muziek! De dienst wordt geleid door dominee David ten Voorde. Muzikale medewerking wordt verleend

Nadere informatie

Met Deo Juvante naar BERLIJN. vrijdag 30 september t/m maandag 3 oktober 2016

Met Deo Juvante naar BERLIJN. vrijdag 30 september t/m maandag 3 oktober 2016 Met Deo Juvante naar BERLIJN vrijdag 30 september t/m maandag 3 oktober 2016 Huizen, september 2015 Beste koorleden, medereizigers en belangstellenden Hierbij treffen jullie de eerste informatie aan over

Nadere informatie

Liederen met het Hoofdhofkoor, verder HC24, Openbaring 2:23; Openbaring 22:12 en 1Corinthe 3:11-16; Opw.428; Ps.139:11; Gk164

Liederen met het Hoofdhofkoor, verder HC24, Openbaring 2:23; Openbaring 22:12 en 1Corinthe 3:11-16; Opw.428; Ps.139:11; Gk164 Liederen met het Hoofdhofkoor, verder HC24, Openbaring 2:23; Openbaring 22:12 en 1Corinthe 3:11-16; Opw.428; Ps.139:11; Gk164 Ja, je goede werken worden beloond door God! 1. Je hoeft alleen maar van elkaar

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Zomerserie Wat zing ik nou? lied 706 Dans mee met Vader, Zoon en Geest Ds Elly Veldman 16 juni 2019

Zomerserie Wat zing ik nou? lied 706 Dans mee met Vader, Zoon en Geest Ds Elly Veldman 16 juni 2019 Zomerserie Wat zing ik nou? lied 706 Dans mee met Vader, Zoon en Geest Ds Elly Veldman 16 juni 2019 Gemeente van Christus, Wat zing ik nou? Dat vraag ik me wel eens af, als ik een dienst bijwoon. Bij bekende

Nadere informatie

Modern gebouw in 2 bouwlagen met steen en glas Midden in het dorp Midden in het dorp Midden in het dorp Nabij de rivier de Aa, in een woonwijk

Modern gebouw in 2 bouwlagen met steen en glas Midden in het dorp Midden in het dorp Midden in het dorp Nabij de rivier de Aa, in een woonwijk Vraag Synagoge Hervormde kerk H. Lambertuskerk Moskee BUITENKANT GEBOUW DE EERSTE INDRUK 1 Waardoor valt het gebouw op? 2 Staat het gebouw midden in het dorp / de stad? 3 Bij welk geloof denk je dat het

Nadere informatie

Zondag 29 oktober 2017 Lutherzondag - Gemeentezondag

Zondag 29 oktober 2017 Lutherzondag - Gemeentezondag Zondag 29 oktober 2017 Lutherzondag - Gemeentezondag Lezing : Lucas 19 : 1 10 Dit jaar wordt herdacht dat 500 jaar geleden de grote hervorming van de kerk begon, waaruit ook onze kerk is voortgekomen.

Nadere informatie

Woorddienst Voorgangers: Jan Haen en Aarnoud van der Deijl m.m.v. de zanggroep o.l.v. Marjolein Dijkstra, piano

Woorddienst Voorgangers: Jan Haen en Aarnoud van der Deijl m.m.v. de zanggroep o.l.v. Marjolein Dijkstra, piano Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst Zondag 12 maart 2017 Woorddienst Voorgangers: Jan Haen en Aarnoud van der Deijl m.m.v. de zanggroep o.l.v. Marjolein Dijkstra,

Nadere informatie

Programma Open Monumentendag Giessenlanden zaterdag 9 september 2017 van uur Thema: Boeren, burgers en buitenlui

Programma Open Monumentendag Giessenlanden zaterdag 9 september 2017 van uur Thema: Boeren, burgers en buitenlui Programma Open Monumentendag Giessenlanden zaterdag 9 september 2017 van 10.00-16.00 uur Thema: Boeren, burgers en buitenlui De BankGiro Loterij Open Monumentendag wordt jaarlijks georganiseerd door Comité

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Sint Jacobskerk Wij wensen u een gezegende kerkdienst Sint Jacobskerk Derde zondag na Epifanie We vieren vandaag het Heilig Avondmaal Sint Jacobskerk Voorganger Ouderling v dienst Lector Organist

Nadere informatie

Rondleidingen, tentoonstellingen, muziek, workshops, theater en kinderactiviteiten.

Rondleidingen, tentoonstellingen, muziek, workshops, theater en kinderactiviteiten. Activiteiten programma Open Monumentendag Delft 2015 Rondleidingen, tentoonstellingen, muziek, workshops, theater en kinderactiviteiten. Zaterdag Ambachtenmarkt Op de Markt tegenover het Stadhuis is een

Nadere informatie

Blijdschap na verdriet

Blijdschap na verdriet Blijdschap na verdriet Liturgie voor de aangepaste dienst op zondag 7 mei om 15.00 uur in de Dorpskerk te IJsselmuiden Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: broeder J. Biersteker J. Juffer Frank

Nadere informatie

Welkom op de gemeente-avond van de Protestantse Gemeente Herveld en Slijk Ewijk

Welkom op de gemeente-avond van de Protestantse Gemeente Herveld en Slijk Ewijk Welkom op de gemeente-avond van de Protestantse Gemeente Herveld en Slijk Ewijk Psalm 78 : 1 7 1 Een kunstig lied van Asaf. Luister, mijn volk, naar wat ik leer, hoor de woorden uit mijn mond. 2 Ik open

Nadere informatie

SOLA SCRIPTURA VERKONDIGING 5 FEBRUARI Zusters en broeders, gemeente van onze Heere Jezus Christus

SOLA SCRIPTURA VERKONDIGING 5 FEBRUARI Zusters en broeders, gemeente van onze Heere Jezus Christus SOLA SCRIPTURA VERKONDIGING 5 FEBRUARI 2017 Zusters en broeders, gemeente van onze Heere Jezus Christus Aan het eind van zijn leven schreef Maarten Luther: 1 "Alles wat ik gedaan heb, is het Woord van

Nadere informatie

Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 10 januari 2016

Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 10 januari 2016 Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 10 januari 2016 Ingekomen van en activiteit: Afgevaardigde: Gezondheidscentrum Krimpen aan den IJssel

Nadere informatie

- ik zag dit jaar natuurlijk aankomen - dat ik er wel wat tegenop zag.

- ik zag dit jaar natuurlijk aankomen - dat ik er wel wat tegenop zag. 1 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Inleiding In de algemene beeldvorming is 31 oktober 1517 de startdatum van de Reformatie. Op die dag zo gaat het verhaal timmerde de Duitse monnik Maarten Luther

Nadere informatie

Wandelend langs de kerken en plaatsen van voormalige kerken van Gorredijk

Wandelend langs de kerken en plaatsen van voormalige kerken van Gorredijk Wandelend langs de kerken en plaatsen van voormalige kerken van Gorredijk Wandelroute van ongeveer een uur en een kwartier. Van de Ontmoetingskerk naar de voormalige Evangelische Gemeente Eben Haëzer Vanuit

Nadere informatie

Heilig huisjes bouwen

Heilig huisjes bouwen Heilig huisjes bouwen (Soms gaan mensen steeds meer op hun kerk lijken Bron: CartoonChurch.com) Windkrachtviering op zondag 30 oktober 2016 Met medewerking van Bright en Pieter Jan Barnhoorn Voorganger:

Nadere informatie

De bijbel wordt neergelegd en de kaarsen worden aangestoken.

De bijbel wordt neergelegd en de kaarsen worden aangestoken. 1 Orde van dienst zondag 9 september 2018 Startdienst Thema: Vasthouden en loslaten Voorganger: Aarnoud van der Deijl m.m.v. Marjolein Dijkstra, piano en de zanggroep VOORBEREIDING Ontmoeting, koffie drinken

Nadere informatie

Straattekenwedstrijd voor de kinderen van de basisscholen Strampenweg(Rode Pad) Aankomst Delden Keep Them Rolling

Straattekenwedstrijd voor de kinderen van de basisscholen Strampenweg(Rode Pad) Aankomst Delden Keep Them Rolling Programma DTNT Donderdag 26 maart 2015 Bevrijdingswandeling en openstelling 1945 huis Maandag 30 maart 2015 Fietspuzzeltocht door Ambt en Stad Delden langs belangrijke punten uit de oorlog/bevrijding voor

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het doopsel

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het doopsel Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het doopsel St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.: 3 Wat betekent dopen

Nadere informatie

Waarom een Zondagboek?

Waarom een Zondagboek? Waarom een Zondagboek? Voor jou Op zondag ga je naar de kerk. Misschien vind je dat wel heel gewoon. Dat doen we toch altijd? Maar eigenlijk is het heel bijzonder. Want in de kerk luisteren we naar de

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag 2014

Inhoudelijk jaarverslag 2014 Inhoudelijk jaarverslag 2014 INHOUD Inleiding 1. Organisatie van de Van der Leeuwstichting 2. Activiteiten van de Van der Leeuwstichting 3. Samenwerkingen van de Van der Leeuwstichting Inleiding Vanaf

Nadere informatie

Ontdekkingen en uitvindingen

Ontdekkingen en uitvindingen prehistorie 68 oudheid 3000 v. Chr. 2500 v. Chr. 2000 v. Chr. 1500 v. Chr. Steden en Staten Ontdekkingen en uitvindingen Vandaag zijn Jos en Mirthe in de Buitenhaven in Kampen. Mirthe, krijgen we zeebenen

Nadere informatie

Advent en Kerstmis in de Oude Lutherse Kerk 2015

Advent en Kerstmis in de Oude Lutherse Kerk 2015 Advent en Kerstmis in de Oude Lutherse Kerk 2015 onderzoek alles en bewaar het goede Kerkdiensten Oude Lutherse Kerk tenzij anders vermeld: Zondag 6 december, tweede advent Voorganger ds. Andreas Wöhle.

Nadere informatie

Geachte redacties, beste mensen,

Geachte redacties, beste mensen, Geachte redacties, beste mensen, Bijgesloten de Bisdom Berichten verzonden op 9 oktober 2018. U vindt hierin de column van de bisschop, uitnodiging Martinusdag en Vormselweekend, uitnodiging Jongerenweekend

Nadere informatie

LeeR. boekje. uit je CATECHESE. bovenbouw VAN:

LeeR. boekje. uit je CATECHESE. bovenbouw VAN: LeeR & uit je CATECHESE bovenbouw boekje VAN: LEER & LEEF? Dit boekje wil je helpen om goed en echt te leven. Echt leven is het leven dat je krijgt door geloof in de Heere Jezus. Hij geeft zelfs eeuwig

Nadere informatie

2 Kerkdienst en vieringen

2 Kerkdienst en vieringen 2 Kerkdienst en vieringen Wijk 3 groep 2, aantal groepsleden 4 Datum: 21 oktober 2018 Deelthema: kerkdiensten en vieringen Gesprek ging over een heel aantal dingen: Belangrijk dat de preken toepasbaar

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Sint Jacobskerk Wij wensen u een gezegende kerkdienst Sint Jacobskerk 1 e zondag na Epifanie Doop van de Heer Sint Jacobskerk Voorganger Ouderling v dienst Organist Lector : Ds. Pim Steenbergen

Nadere informatie