Winter wedstrijden in het voorjaar blijft toch wel een beetje raar. Dan ook nog vissend in een voorjaarswater maakt de verwarring compleet.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Winter wedstrijden in het voorjaar blijft toch wel een beetje raar. Dan ook nog vissend in een voorjaarswater maakt de verwarring compleet."

Transcriptie

1 Winter wedstrijden in het voorjaar blijft toch wel een beetje raar. Dan ook nog vissend in een voorjaarswater maakt de verwarring compleet. 14 dagen geleden deed zich een mogelijkheid voor. Vissend in het NHK bij Neck conform de verkregen vergunning. Dat was dan ook in het vorige verslag beschreven als een km of 10 verderop. Groot was dan ook de verbazing toen wij de dinsdag daarop hoorde dat er ook een vergunning was voor de NNV. Dat maakte dat we wel een keuze moesten gaan maken. Gelukkig was ik beide weekeinde in de gelegenheid om beide wateren te gaan verkennen om te zien hoe het met de vangst gesteld was. Weer en wind in ogenschouw genomen zou het zaterdag de NNV worden en dan zondag het NHK. Zaterdag een solo actie (lekker gezellig) en dan zondags met Ed en Sjaak. Weersvoorspellingen zijn blijkbaar niet te vertrouwen want wat zaterdags voorspeld was, kregen we zondag en andersom. Resultaat was dat ik zaterdag extra beschut zat terwijl dit achteraf niet nodig bleek te zijn en zondag dus vol in de wind. De sessie aan de NNV verliep zeer voorspoedig. Slechts gewapend met een vaste stok wist ik bijna 20kg brasem uit dit tochtje te slepen. Netjes in 3,5 uur net zo lang als een winter wedstrijd duurt. Zondag daarentegen een heel ander verhaal. Daar in het NHK juist voor de feeder gekozen daar waar Sjaak het nog wel met de vaste stok geprobeerd heeft maar moest later toch overstappen op de picker waarbij hij wel vast hield aan dezelfde afstand. Ed koos voor twee afstanden, overkant en halverwege. Ik zat soort van strak tegen de overzijde te vissen, ingegeven door een eerder geviste sessie in een ander deel van het NHK waarbij Fred ze daar wel ving en ik op 5 meter uit de kant niet. Het eerste uur gebeurde er bij mij niet veel en begon ik al spijt te krijgen dat ik niet weer naar de NNV was gegaan. Gelukkig had Sjaak wel wat leven op de stok en ook Ed al had een visje gevangen. Toen een aarzelende beweging op de top en deftige dame kon binnen gedraaid worden. In de daarop volgende twee uren ving ik er nog vier en een leuke ruisvoorn, maar het was duidelijk dat dit geen vergelijk met zaterdag was. Ook werd duidelijk dat wee op het verkeerde stuk zaten, maar dat hoor je altijd pas als je al helemaal zit en gevoerd hebt. Toch met een redelijk gevoel richting huis. Op basis van deze vangst berichten werd besloten dat het de NNV zou worden en werden de overige leden ingelicht. Gaat die dekselse wind ineens uit het Oosten waaien. Daar wordt je als visser niet blij

2 van. Rond de Kerstdagen is het leuk wat er uit het Oosten komt, maar niet de wind voor een viswedstrijd. De zaterdag voor de wedstrijd dus nogmaals een keer naar de NNV gereden en weer 3,5 uur gevist. Omdat ik al snel doorhad dat de vaste stok het vandaag moeilijk zou krijgen ook maar gelijk een feeder tegen de overzijde aan geparkeerd. Beide afstanden brachten een gelijke hoeveelheid vis, maar met 2 hengels 12kg is niet als de zaterdag daarvoor. Wat een beetje wind kan doen. Ook moest ik het laatste uur de stok vervangen door een pickertje omdat de NO wind maakte dat mijn rug begon op te spelen. Niet handig wanneer je de volgende dag een wedstrijd moet vissen. s Nachts de klok een uur vooruit en dan toch om 06:00 al met Fred in de weer om richting de NNV te gaan rijden. Daar bijna aangekomen, zien we al een auto onder de brug staan. PeterS was in ieder geval ruim op tijd. Kon denk ik van de spanning niet slapen. 6 nummers rechts en 5 links uit gezet welke laatste nog een behoorlijke klus was. Het riet is niet gemaaid en dus konden we met pijn en moeite 3 nummers normaal kwijt en werden we soort van gedwongen om 2 nummers voorbij het eerste huis op het kale stuk te prikken. Bij het eerste huis is het niet verstandig te gaan zitten, daar deze huiseigenaar daar niet van gediend is. Vissen is prima maar net je auto half op zijn oprit parkeren. Een andere parkeerplek is daar niet zo 1,2,3, in de buurt, vandaar dat we die stek maar overgeslagen hebben. Verder wel een prima kerel hoor, Piet heeft na afloop nog een kort praatje met hem gemaakt omdat hij vroeg hoe het was geweest. Terug onder de brug wachten op de rest waarvan de meeste tijdens het uitzetten al gearriveerd waren. Alleen Kees, Dirk en PeterV dus nog. Niet heel veel later zagen we Kees aan de overzijde rijden met PeterV in zijn kielzog, komende vanuit richting Wormerveer. He, hoorde k Fred zeggen, waar komen die nu vandaan dan? Dat nog niet uitgesproken of we zien ze linksaf de snelweg weer opdraaien de verkeerde kant op. Nu maar hopen dat ze daar 180 draaien en dan over de brug rijden waar wij onder stonden. Inderdaad, dus na een ritje door het pittoreske AD kwamen de heren als laatste aangereden. Dirk was veel te vroeg wakker geworden door de zomertijd en daarbij weer in slaap gevallen wat maakte dat hij nu veel te laat wakker schrok. Gehaast richting de NNV gereden, maar wel volgens de snelste route en daarmee nog voor Kees en PeterV onder de brug aangekomen.

3 De loting was inmiddels begonnen als waren we wel nummer 4 kwijt. Wie had er vorige keer op 4 gezeten dan, Ehhh, dat was jij zelf Dekker. Ik had het nummertje echt niet wat later ook bleek. Fred vond deze terug in de feedersteun die standaard aanzijn kanis vastzit. 4 kop/plaatsnummers en deze keer wel ook de rechthebbende eerst. PeterS trok 5, normaal het winnende nummer van het parcours. Harry aan de andere kant van de brug op nummer 6, Jet op staart en ik op kop. Die laatste had ik liever niet gehad, maar ja, dat is loting. 08:15 begin wedstrijd en na een 10 minuten voeren en een 10 minuten geconcentreerd vissen geen enkel leven te bespeuren. Tijd voor wat fotootjes dan maar, dan hebben we die erop staan. Heb ik bij terugkomst toch. zo maar een fotovis (bij andere heet zo iest een wandelvis). Geen dikke, maar wel van de nul af. Ook Piet naast me ving vis(jes) op 7 meter en tijdens de fotoshoot hoorde ik al van Dirk dat hij een dikke platte onder de kant verspilt had. Terug dus op mij kanis ver met dichtbij afgewisseld en geen vaste stok omdat op dit kale stuk beduidend meer wind stond dan aan de andere kant van de brug. De dag daarvoor was de vangst in het laatste uur met het pickertje prima gelukt en was dat dan ook de keuze voor vandaag. Nu was er het eerste uur ook nauwelijks met de stok te vissen omdat de zon recht tegenover ons op kwam en je door de schittering in het water dus je dobbertje niet kon zien. Ik hoorde later dat anderen hier ook veel last van hadden. Het laatste uur van de wedstrijd kon ik geen visje meer vangen en wist ik alleen dat ik mijn buurman in ieder geval had liggen. Wel wist Piet in de minuut voor het eindsignaal zijn grootste vis van de dag te vangen. Eenmaal opgeruimd hoopte ik dat ik 6 kg zou hebben en wanneer ik het gewicht van de brasems onderschat had misschien wel 7 of 8kg. PeterV dacht zelfs aan 10kg en ook Dirk had lekker zitten vangen. Waar blijft die weegploeg nauw? Zag ik ze in de verte aan komen lopen maar nog niets gewogen. Mijn netje uit het water en nog niet eens 6kg. Oef, dat valt dan best wel een beetje tegen.

4 Piet bleef onder de 2 kg hangen en toen PeterV met zijn 10kg. Ook duidelijk een geval van brasem overschatting. Ruim 6kg voor 10 brasems geeft dus welaan dat de dames dit jaar nog niet erg dik zijn. Dirk daarentegen trok wel een imposant net uit het water. Bijna 11kg is een lekker bakkie vis. PeterS zijn netje zag er zo een beetje zo uit als min eigen netje eerder in de weging. Hij bleef hier niet 200 gram onder wat maakt dat ik in dit vak in de middenmoot geëindigd ben. Nu had ik in het andere vak 2 keer gevist en het donkerbruine vermoeden dat de vangsten daar wel eens veel hoger zouden kunnen uitvallen. Ook veel minder wind aan die kant van de brug. Viel Harry zijn vangst met 800 gram toch wel behoorlijk tegen. Die had duidelijk te kort zitten vissen. Tot overmaat van ramp had ook zijn auto het nog begeven waarover later meer. Toen Freddie die daar dus flink van geprofiteerd had. Ruim 11,5kg en een nieuwe dagwinnaar in de dop. In tegenstelling niet met de stok maar met de feeder aan de overzijde, Sjaak die had het dan weer ff niet en bleef net boven de 2kg steken. Ed wel met de stok en die kwam nog aardig in de buurt. Precies hetzelfde gewicht aan vis als Dirk had, dus twee nummers twee. Bij Jet op staart wilde het ook maar niet en bleef onze vissende dame net onder de 3kg hangen. Zal het dan toch aan die sport BH (of het ontbreken daarvan) hebben gelegen? Stand even opgemaakt waarbij duidelijk dat er weer wat wisselingen in de stand gaande zijn. Vervolgens de terugtocht naar nummer #1 om vervolgens bij Harry te gaan kijken wat er aan de hand was. Auto wilde niet starten. Scheef op de oprit en wat weinig brandstof misschien. Met een mannetje of wat geprobeerd deze VW omhoog te duwen maar helaas. Gelukkig was Dirk met de Jeep en daarop zit een lier. Wel nog even zoeken naar het sleepoog maar na het half demonteren van de gril toch gevonden. Goed werk Dirk. Volkswagen; wie anders Auto op de rechte weg en dan even aanduwen maar. Een klein plofje en dat was het. Totaal geen druk (weerstand) in de motor. Uiteindelijk da toch de ANWB maar laten komen die niet kon betekenen. Geen compressie. Wagen naar de garage en dan maandag afwachten voor Harry wat de schade is. Ed, Jet en Sjaak zijn bij de operatie gebleven tot dit bittere einde waarmee Harry met Sjaak mee naar Teylingen terug kon. Hulde voor deze behulpzame leden.

5 Nog twee voorjaarswedstrijdje te gaan en dan weten we wie de eeuwige roem mag ontvangen met de houdbaarheid van een jaar. Dinsdag de algemene ledenvergadering en dan komend weekeinde de start bij de Sikkens. Vissen we een maand om en om het ene weekeinde op zaterdag en het daarop volgende weekeinde op zondag. Mijn vrouw zegt: Help, mijn man heeft een hobby!

Najaarswedstrijd 2 is eigenlijk in een woord samen te vatten: WISSELVALLIG. Was de weersvoorspelling gisteren nog dat het droog zou blijven en de

Najaarswedstrijd 2 is eigenlijk in een woord samen te vatten: WISSELVALLIG. Was de weersvoorspelling gisteren nog dat het droog zou blijven en de Najaarswedstrijd 2 is eigenlijk in een woord samen te vatten: WISSELVALLIG. Was de weersvoorspelling gisteren nog dat het droog zou blijven en de wind gaan liggen had een ieder s morgens bij vertrek vanaf

Nadere informatie

Verpapromotiedag in Baal

Verpapromotiedag in Baal Verpapromotiedag in Baal Dinsdag 7 september organiseerde Verpa Groundbait weer haar traditionele promotiedag aan de visvijvers van HSV De Brasem in Baal. Net onder de rook van Antwerpen liggen diverse

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

VERSLAG WK FEEDER GENT WATERSPORTBAAN. Wat een memorabel weekend voor het Nederlandse zoetwatervissen!!

VERSLAG WK FEEDER GENT WATERSPORTBAAN. Wat een memorabel weekend voor het Nederlandse zoetwatervissen!! VERSLAG WK FEEDER GENT WATERSPORTBAAN Wat een memorabel weekend voor het Nederlandse zoetwatervissen!! Coach Jan van Schendel wordt geïnterviewd In één en hetzelfde weekend zowel de overwinning voor ons

Nadere informatie

Peter in de polder, week 20.

Peter in de polder, week 20. Peter in de polder, week 20. Vissen blijft toch vissen, en niet altijd vangen. Hemelvaartsdag was het prachtig weer, en dus gingen de Peters met een bootje naar het Overdie. Overal was brasem te zien,

Nadere informatie

Oranje Kampioenschap najaar feestweek Sassenheim In samenwerking met de Sikkens Hengelsport Vereniging is het Oranje kampioenschap 2017 aan de

Oranje Kampioenschap najaar feestweek Sassenheim In samenwerking met de Sikkens Hengelsport Vereniging is het Oranje kampioenschap 2017 aan de Oranje Kampioenschap najaar feestweek Sassenheim 2017. In samenwerking met de Sikkens Hengelsport Vereniging is het Oranje kampioenschap 2017 aan de Ringvaart van de Haarlemmermeer gevist. Gelukkig niet

Nadere informatie

Vissen met Wisse, koppelwedstrijd HSV Leeuwarden

Vissen met Wisse, koppelwedstrijd HSV Leeuwarden Vissen met Wisse, koppelwedstrijd HSV Leeuwarden Traditie getrouw vist HSV Leeuwarden haar jaarlijkse wedstrijd aan het einde van het seizoen in de tweede week van november. Normaal gesproken aan het Van

Nadere informatie

zie voor alle foto's ons Foto Album)

zie voor alle foto's ons Foto Album) zie voor alle foto's ons Foto Album) Zaterdag 12 september 07.00 uur begonnen 14 enthousiaste vissers aan de tweede karperwedstrijd uitgeschreven door Hengelsportvereniging Velsen. Deze locatie was op

Nadere informatie

Verpa relatiedag 2011 in Baal

Verpa relatiedag 2011 in Baal Verpa relatiedag 2011 in Baal Afgelopen week organiseerde Verpa Groundbaits weer haar jaarlijkse relatiedag aan de vijvers van HSV Den Brasem in het Belgische Baal. De karpervijver, die bekend staat om

Nadere informatie

Visdag in Leidsche Rijn Terwijde

Visdag in Leidsche Rijn Terwijde Visdag in Leidsche Rijn Terwijde 25-02-2017 Nog geen twee weken geleden was de doodaas visdag in Utrecht in de sneeuw en vandaag stond er weer een dagje vissen in Utrecht gepland. Gelukkig was het warmer

Nadere informatie

Bart en Pierre winnen Verpa Carp Classic 2013

Bart en Pierre winnen Verpa Carp Classic 2013 Bart en Pierre winnen Verpa Carp Classic 2013 (Gijs Nederlof) Dinsdag 10 september was een belangrijke dag voor de deelnemers aan de Verpa Carp Classic 2013. Na de voorafgaande 5 wedstrijden stond vandaag

Nadere informatie

Gezamenlijke visdag Reeuwijkse Hout, 23 oktober Geschreven door Dirk Schmidt maandag 05 december :08 -

Gezamenlijke visdag Reeuwijkse Hout, 23 oktober Geschreven door Dirk Schmidt maandag 05 december :08 - Bij The leader organiseren we elke maand een gezamenlijke visdag. Op 22 oktober was het eerste uitje van dit seizoen. We waren met een aardige club van 12 (?) man naar Reeuwijk gereden om met de streamer

Nadere informatie

De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober e zondag na Trinitatis

De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober e zondag na Trinitatis De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober 2016 22e zondag na Trinitatis Toralezing: Genesis 12:1-8 Evangelielezing: Lucas 19:1-10 OVERWEGING Als je terug komt in het dorp waar

Nadere informatie

Een ongeplande wedstrijd in Delfzijl

Een ongeplande wedstrijd in Delfzijl Een ongeplande wedstrijd in Delfzijl Een weekendvrije wedstrijd en wat doe je dan? Een week eerder liep ik tijdens de Ekensteinloop in Appingedam niet lekker. Finish in 50 02. Een keer wat rustiger begonnen,

Nadere informatie

Karperkoppel 1e wedstrijd

Karperkoppel 1e wedstrijd Karperkoppel 1e wedstrijd Verslag karper koppelwedstrijd 2018 deel 1 In traditie met de afgelopen jaren werd het 1ste wedstrijdweekend weer afgetrapt met de stekloting op woensdag. Onverwacht was het toch

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar)

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) BELLA (II) 02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) In 2007 kwam je voor het eerst lessen op onze hondenschool. Je had als pup eerder getraind op een andere school maar moest daar stoppen vanwege ED operaties aan

Nadere informatie

Wedstrijdseizoen 2016 van start

Wedstrijdseizoen 2016 van start Wedstrijdseizoen 2016 van start Het wedstrijdseizoen 2016 is weer gestart. Natuurlijk vindt u alle uitslagen tot dusver op de site van Vislust. Maar een klein overzicht willen we u toch hier wel geven.

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

ISU 2018 (102KM ultratrail)

ISU 2018 (102KM ultratrail) ISU 2018 (102KM ultratrail) De ISU zit er weer op. Eigenlijk verliep alles in de voorbereidingen perfect. Vrijdag na een beetje file hier en daar waren we aangekomen bij 'De Pompstee', het B&B waar we

Nadere informatie

Groep 5 A. De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom.

Groep 5 A. De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom. Groep 5 A Juffrouw Helma & Juffrouw Monique De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwarte piet zat pakjes in te pakken. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom.

Nadere informatie

Joep van Deudekom. 10 tegen 1. Tekeningen Michiel van de Vijver. Leopold / Amsterdam

Joep van Deudekom. 10 tegen 1. Tekeningen Michiel van de Vijver. Leopold / Amsterdam Joep van Deudekom 10 tegen 1 Tekeningen Michiel van de Vijver Leopold / Amsterdam eerste helft 1 Kon het erger? Pieter had het veld nog nooit op deze manier gezien. Het gras hing in de lucht en de wolken

Nadere informatie

OCV trucks. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij.

OCV trucks. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij. OCV trucks Oldtimer Contactgroep Veluwe Stroe, april 2016 Verslag van de lenterit 2016. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij. Wat duurt dan zo n winterperiode

Nadere informatie

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd»

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd» INTRODUCTIE Waarom minder energie verbruiken? We hebben elke dag energie nodig om van alles en nog wat te kunnen doen; koken, onszelf warm houden, machines laten werken Die energie maken kan op heel veel

Nadere informatie

Take a look at my life 50

Take a look at my life 50 Take a look at my life 50 Vorige week kwam er geen weekverslag online omdat het me niet lukte om hem te maken. Nu kan je dus van twee weken mee lezen. Al zal er vrij weinig extra foto,s zijn omdat ik een

Nadere informatie

"Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5"

Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5 "Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5" Voor het eerst alleen Ik werd wakker in een kamer. Een witte kamer. Ik wist niet waar ik was, het was in ieder geval niet de Isolatieruimte. Ik keek om me

Nadere informatie

De natuur is op dit moment in haar nadagen van Moeder herfst laat zich van haar beste kant zien op alle fronten

De natuur is op dit moment in haar nadagen van Moeder herfst laat zich van haar beste kant zien op alle fronten Het is 18:00 uur als de hengels te water gaan. In tegenstelling tot de eerdere voorspellingen begint de avond met prima weer. In vergelijk tot het eerste weekend zien we her en der toch wel een hele andere

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan!

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan! Race 7; 31-07-2016 Deze race waren er maar 3 deelnemers, iedereen wist dus vooraf al dat ze op het podium zouden eindigen. Alleen de plekken moesten nog verdeeld worden. De volgorde van de kwalificatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hengelaarsclub Sassenhein. Jaargang: maart 2014 Nr. 6. HC Sassenhein Postbus 39 9750 AA Haren (Gn)

Nieuwsbrief Hengelaarsclub Sassenhein. Jaargang: maart 2014 Nr. 6. HC Sassenhein Postbus 39 9750 AA Haren (Gn) Het nieuwe seizoen De dagen beginnen al weer langer te worden, we gaan op weg naar de lente. Voor de meeste leden begint het al weer aardig te kriebelen. Hopelijk wordt het een mooi voorjaar met wat warme

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Race verslag 5 augustus 2014 Johnny Kock succesvol op Red Bull Ring Oostenrijk.

Race verslag 5 augustus 2014 Johnny Kock succesvol op Red Bull Ring Oostenrijk. Race verslag 5 augustus 2014 Johnny Kock succesvol op Red Bull Ring Oostenrijk. Een nieuwe ontdekking, ieder seizoen opnieuw. Dat is een wens van de 3D-Cup om jaarlijks in ieder geval 1 nieuw circuit te

Nadere informatie

Vakantie aan de Lot 2013

Vakantie aan de Lot 2013 Vakantie aan de Lot 2013 op zaterdag 6 juli kwamen we aan bij de Peter en Yvonne, We waren voorzien van 25kg boilies waarvan 20kg gemaakt uit (Robin Red van Hait s, Cls, aminol, betaine, proteïne extracten,

Nadere informatie

Antoine in Nepal. Karel Peeraer.

Antoine in Nepal. Karel Peeraer. Antoine in Nepal Karel Peeraer www.ezelen.be Een wereldreis naar geluk! Welkom Het is fijn wandelen als de natuur je rugzakje draagt. Antoine wandelt door de bergen. Zijn oogjes kijken in het rond. Plots

Nadere informatie

Take a look at my life 35

Take a look at my life 35 Take a look at my life 35 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep.

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep. Review van Jonne: Ik heb altijd met veel plezier rijles gehad van Nico Aperloo. De reden dat ik bij zijn rijschool een lessenpakket heb genomen is door het feit dat Nico bekend staat als iemand die veel

Nadere informatie

Evaluatie project webshop 2.0

Evaluatie project webshop 2.0 Evaluatie project webshop 2.0 Kim Krijt MM2A Kim Ik vind dat de productie erg goed is verlopen, wij hebben onderling geen problemen gehad. Ik vind dat er erg goed werk is geleverd. Als ik het vergelijk

Nadere informatie

VERSLAG WK KORPSEN ZOET Kanaal Brian, Venetië, Italië

VERSLAG WK KORPSEN ZOET Kanaal Brian, Venetië, Italië VERSLAG WK KORPSEN ZOET Kanaal Brian, Venetië, Italië Aanstaand weekend wordt nabij het Italiaanse Caorle het Wereldkampioenschap voor Clubteams georganiseerd. De Nederlandse inbreng hierbij, als winnaar

Nadere informatie

Maatschappelijk werk (alweer)

Maatschappelijk werk (alweer) Maatschappelijk werk (alweer) Na mijn tweede miskraam heb ik toch weer besloten om het er op te wagen naar maatschappelijk werk te gaan. Ik vond de stap echt wel heel zwaar, want ik hou er niet zo van.

Nadere informatie

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan!

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan! Race 8; 28-08-2016 Een verdubbeling van het aantal deelnemers ten opzichte van vorige maand, als dat zo doorgaat gaat het zeker goed komen. Sjoerd zet in de kwalificatie als enige een 37 er neer en mag

Nadere informatie

Verslag Roofviswedstrijd 7 november 2015

Verslag Roofviswedstrijd 7 november 2015 Verslag Roofviswedstrijd 7 november 2015 Op zaterdagmorgen 7 november om 08:00 uur stonden op de grote parkeerplaats achter D n Diek in Middelharnis twaalf roofvissers klaar met maar één doel voor ogen:

Nadere informatie

Winteb Racing met grote veranderingen aan de start in Oschersleben.

Winteb Racing met grote veranderingen aan de start in Oschersleben. Winteb Racing met grote veranderingen aan de start in Oschersleben. Na de afgelopen races in Assen met de Pirelli s te hebben gereden, is het team overgestapt naar een ander bandenmerk. Na succesvolle

Nadere informatie

Bij Oude Schouw moet het gebeuren deze nacht

Bij Oude Schouw moet het gebeuren deze nacht nachtkoppel Leeuwarden. Hoewel de zomer al officieel begonnen is en de langste dag al weer achter ons ligt, wil het met de weersomstandigheden nog niet erg lukken. Of dit ook van invloed is op de vangstresultaten

Nadere informatie

Zondag, 18 oktober 2015.

Zondag, 18 oktober 2015. Zondag, 18 oktober 2015. Nadat we gisteren eerst nog de familiedag hadden gevierd, heel gezellig, met haast iedereen, Heeft Ria mij weggebracht naar het station van Hengelo. Vincent, Angelique, Bobbie

Nadere informatie

WEEKEND IN SYKE - DUITSLAND

WEEKEND IN SYKE - DUITSLAND 1 van 10 18-11-2012 20:41 WEEKEND IN SYKE - DUITSLAND CB four weekend in Syke - Duitsland Oke hier een klein verslag van het weekend: Het uiteindelijke vertrekpunt zou dus hier bij mij zijn in zwolle,

Nadere informatie

Vissafari... Ad en Theo op safari in België (door Ton Derks)

Vissafari... Ad en Theo op safari in België (door Ton Derks) Vissafari... Ad en Theo op safari in België (door Ton Derks) Het is vrijdag 3 oktober als we s morgens al vroeg moeten opstaan voor een vissafari in België. We gaan op expeditie naar een voor ons nog onbekend

Nadere informatie

Werkblad Natuurlijk water in de Kwebben

Werkblad Natuurlijk water in de Kwebben Werkblad Natuurlijk water in de Kwebben Droppie in de Kwebben Hallo allemaal! Wat fijn dat jullie straks naar de Kwebben in Vught gaan! Mijn naam is Droppie en ik weet alles over water. Wist je dat water

Nadere informatie

EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse!

EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse! EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse! EDC heeft dit seizoen met slechts 2 overwinningen nog net de nacompetitie bereikt. Daarin werd het thuis opgenomen tegen PSV Dammen uit Eindhoven.

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

Jaarverslag concourscommissie Aan de ledenvergadering.

Jaarverslag concourscommissie Aan de ledenvergadering. Jaarverslag concourscommissie 2014 Aan de ledenvergadering. Onderstaand geeft de concourscommissie een kort verslag van het concoursjaar 2014. Het werkbudget van de commissie bestaat uit de jaarlijkse

Nadere informatie

Verslag Campertrip Tour de France 2012.

Verslag Campertrip Tour de France 2012. Verslag Campertrip Tour de France 2012. Het leek ons wel leuk om eens een etappe van de Tour van nabij mee te maken. We hebben gekozen voor de eerste bergetappe, van Macon naar Bellegarde sur Valserine.

Nadere informatie

Deze liedjes zingen we met de kinderen

Deze liedjes zingen we met de kinderen Deze liedjes zingen we met de kinderen Klein rood autootje Klein rood autootje, waar breng je ons naar toe? Naar opa en naar oma en naar de koetjes boe En de handjes gaan van klap, klap, klap! En de voetjes

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

Een heerlijke vakantiedag vouw-en-vertelverhaal

Een heerlijke vakantiedag vouw-en-vertelverhaal Een heerlijke vakantiedag vouw-en-vertelverhaal Door Melanie Plag (Zorg dat je een stapeltje krantenpagina s klaar hebt liggen. Vertel het verhaal en volg de instructies tussen de vierkante haken. Uitgebreide

Nadere informatie

Een beetje koorts. Amerika?

Een beetje koorts. Amerika? Een beetje koorts Ik heb vandaag koorts gekregen en daarom moet ik vandaag naar het ziekenhuis in Helmond. Misschien moet ik hier blijven slapen maar dat is nog niet zeker want ze hebben bij mij bloed

Nadere informatie

Nederlands team winnaar op Meerlanden Boot 2013 te Blankenberge.

Nederlands team winnaar op Meerlanden Boot 2013 te Blankenberge. Nederlands team winnaar op Meerlanden Boot 2013 te Blankenberge. Voor de Meerlanden Boot of Nationscup was België dit jaar de gastheer. Het Europa Hotel in Bredene was de thuisbasis. Deelnemende landen

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Edward van de Vendel Toen kwam Sam. Met tekeningen van Philip Hopman

Edward van de Vendel Toen kwam Sam. Met tekeningen van Philip Hopman Edward van de Vendel Toen kwam Sam Met tekeningen van Philip Hopman Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Uitgeverij bv 2011 1 De hond was er zomaar. Hij stond aan het begin van de oprit, met zijn voorpoten

Nadere informatie

Beste Sponsors, We kunnen met trots zeggen dat we derde zijn geëindigd! Na een geweldige prestatie van onze piloten en het ganse team.

Beste Sponsors, We kunnen met trots zeggen dat we derde zijn geëindigd! Na een geweldige prestatie van onze piloten en het ganse team. Beste Sponsors, In het weekend van 11-12 oktober hebben wij deelgenomen aan de 24h van Spa Francorchamps 2014. Dit was de 30 ste editie waardoor de opkomst groot was en de sfeer overal juist zat. We kunnen

Nadere informatie

KOOS MEINDERTS NAAR HET NOORDEN MET ILLUSTRATIES VAN ANNETTE FIENIEG

KOOS MEINDERTS NAAR HET NOORDEN MET ILLUSTRATIES VAN ANNETTE FIENIEG KOOS MEINDERTS NAAR HET NOORDEN MET ILLUSTRATIES VAN ANNETTE FIENIEG & DEEL EEN HONGER 1 Midden in de nacht Net toen ik dacht: ik heb het me verbeeld, hoorde ik het weer, een langgerekte dierlijke schreeuw,

Nadere informatie

Op zondag 31 augustus leek het weer prima voor een tochtje op de Oosterschelde. Een 4 tot 5 Beaufort met af en toe een bui en 18 C luchttemperatuur.

Op zondag 31 augustus leek het weer prima voor een tochtje op de Oosterschelde. Een 4 tot 5 Beaufort met af en toe een bui en 18 C luchttemperatuur. Op zondag 31 augustus leek het weer prima voor een tochtje op de Oosterschelde. Een 4 tot 5 Beaufort met af en toe een bui en 18 C luchttemperatuur. weerbericht yerseke Na de middag laag water zodat ik

Nadere informatie

HOE VERINNEWEER IK EEN HARLEY? Een verhaal van vallen en opstaan.

HOE VERINNEWEER IK EEN HARLEY? Een verhaal van vallen en opstaan. HOE VERINNEWEER IK EEN HARLEY? Een verhaal van vallen en opstaan. Ik had zelf geen zin om het verhaal van de Oldtimers vanaf het begin te gaan schrijven, want dat heb ik bij een eerder jubileum al een

Nadere informatie

Damesdag Dinsdag 12 juni Lieve Dames,

Damesdag Dinsdag 12 juni Lieve Dames, Damesdag Dinsdag 12 juni 2012 Lieve Dames, Hieronder het resultaat van onze (3 x overgenomen) foto maarrr uiteindelijk is het ons toch gelukt haha. Prachtig plaatje, zon, blauwe lucht en allemaal lachende

Nadere informatie

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het boek van VISJE BLUB Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het is 8 juni, een paar dagen voor de Slootjesdag in Diessen. Een vrijwilligster van de groep zit rustig wat te lezen bij t Turkaa tot

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

VVMN Weekend 2017, Bomal sur Ourthe

VVMN Weekend 2017, Bomal sur Ourthe VVMN Weekend 2017 Bomal sur Ourthe, Belgie Begin september was het dan eindelijk zover, het jaarlijkse vis weekend van de VVMN (Vliegvis Vereniging Midden Nederland). Dit jaar is gekozen voor de Ourthe

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 4. Tips en suggesties 46

Inhoud. Voorwoord 4. Tips en suggesties 46 Inhoud Voorwoord 4 Het wordt licht 7 Goed verzorgd 9 Een lekkere geur 11 Aangeraakt worden 13 Noem mijn naam 15 Sta op en eet wat 17 De Heer is mijn herder 19 Niemand houdt de liefde tegen 21 Een open

Nadere informatie

Parking - N E Je ziet hier een bord op het hek. Zet beide GROTE letters om in cijfers. Dit is A=... en B=...

Parking - N E Je ziet hier een bord op het hek. Zet beide GROTE letters om in cijfers. Dit is A=... en B=... Dit avontuur is eigenlijk bedoeld voor geo-kids. Leeftijd is niet zo belangrijk maar wij denken zo tussen de 6 en 12 jaar. Durf je het avontuur aan om samen met je ouders het raadsel van de schatkaart

Nadere informatie

Holenduif. Zes eieren

Holenduif. Zes eieren Weer nieuwe kasten In februari is er weer een aantal nieuwe kasten opgehangen. Ook is er een aantal kasten vervangen omdat ze van ouderdom uit elkaar vielen. Tevens zijn enkele kasten verhangen omdat de

Nadere informatie

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg De Elfstedentocht Nou daar gaan we dan, onze eerste automeeting met de A112. We hadden er veel zin in en natuurlijk veel te vroeg wakker. Dus door de polder scheuren in de vroegte met de net gepoetste

Nadere informatie

Take a look at my life week 26

Take a look at my life week 26 Take a look at my life week 26 Zo weer een week voorbij, wat vliegen ze ineens om. Voorheen gingen mijn dagen nooit zo snel maar nu met een kleine in huis kom ik gewoon tijd te kort. Daan is inmiddels

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Werkboek spreekwoorden Jaar 1

Werkboek spreekwoorden Jaar 1 Werkboek spreekwoorden Jaar 1 Mevr. Diehle Naam: Klas: Opdracht 1. Mocht je een gezegde niet kennen, zoek deze dan op in een spreekwoordenboek.. Zoek dan op het belangrijkste woord uit het spreekwoord

Nadere informatie

1 HET AANVRAGEN VAN WEDSTRIJDEN OP FEDERATIEF WATER... 2

1 HET AANVRAGEN VAN WEDSTRIJDEN OP FEDERATIEF WATER... 2 INHOUD: 1 HET AANVRAGEN VAN WEDSTRIJDEN OP FEDERATIEF WATER... 2 1.1 INLEIDING... 2 1.2 WEDSTRIJDMODULE... 2 1.3 WEDSTRIJDSOORTEN EN VERGOEDINGENREGELING... 2 1.4 HET INPLANNEN VAN WEDSTRIJDEN... 3 1.4.1

Nadere informatie

Mirjam Oldenhave. Mees Kees. Bloedjelink. Met illustraties van Rick de Haas. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

Mirjam Oldenhave. Mees Kees. Bloedjelink. Met illustraties van Rick de Haas. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Mirjam Oldenhave Mees Kees Bloedjelink Met illustraties van Rick de Haas Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Hesjesles 6 Ik ben Tobias. Ik zit in 6b en Jackie zit bij mij in de klas. Nou ja, zit... Héél soms

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Wie zijn Pluck & Pien?

Wie zijn Pluck & Pien? Wie zijn Pluck & Pien? Pluck en Pien zijn twee kindervriendjes en hebben beiden een bijzondere gave. Ze staan beiden nog dichter bij de natuur dan gewone kinderen. Pluck en Pien zijn bedoeld voor de kinderen

Nadere informatie

Weer kijkt Kees in zijn binnenspiegel. Naar de man op de achterbank. De lifter. Slaapt die man nou? Kees heeft hem al een uur niet meer gehoord.

Weer kijkt Kees in zijn binnenspiegel. Naar de man op de achterbank. De lifter. Slaapt die man nou? Kees heeft hem al een uur niet meer gehoord. Gevaarlijke tijd Soms moet Kees hard remmen. De bochten in Frankrijk zijn lang. Het waait hard. Af en toe waait er iets over de snelweg. En er liggen zelfs takken op de weg. Kees is al een paar keer erg

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug.

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug. Het DOC Ik kruip in één van de buikpijn terwijl ik in bed lig. Mijn gedachten gaan uit naar de volgende dag. Ik weet wat er die dag staat te gebeuren, maar nog niet hoe dit zal uitpakken. Als ik hieraan

Nadere informatie

VOGELRINGSTATION OUD NAARDEN 4 e KWARTAAL OVERZICHT 2012

VOGELRINGSTATION OUD NAARDEN 4 e KWARTAAL OVERZICHT 2012 VOGELRINGSTATION OUD NAARDEN 4 e KWARTAAL OVERZICHT 2012 Rudy Schippers Het afgelopen kwartaal werd gekenmerkt door veel regen en ook veel harde wind waardoor er minder geringd kon worden dan gebruikelijk.

Nadere informatie

Hans Kuyper. F-Side Story. Tekeningen Annet Schaap. leopold / amsterdam

Hans Kuyper. F-Side Story. Tekeningen Annet Schaap. leopold / amsterdam Hans Kuyper F-Side Story Tekeningen Annet Schaap leopold / amsterdam De eerste woorden Naomi was geen bang meisje. Nou ja, meestal niet. Extreem grote spinnen ging ze liever uit de weg, en al te opdringerige

Nadere informatie

Reisverslag Pisa 2012

Reisverslag Pisa 2012 Reisverslag Pisa 2012 Door: Anne Marte Gardenier, vw5c DAG 1: om 10.40 kwamen we aan in het regenachtige Pisa. Het was gelijk weer erg gezellig met mijn italiaan. Het klikte ook goed met haar ouders. Daarna

Nadere informatie

LOODGIETERS BEDRIJVEN: Op weg naar een beter bedrijfsresultaat.

LOODGIETERS BEDRIJVEN: Op weg naar een beter bedrijfsresultaat. LOODGIETERS BEDRIJVEN: Op weg naar een beter bedrijfsresultaat. INHOUD Inleiding 3 Betaal niet meer voor uren die niet zijn gewerkt 4 Stop ongeoorloofd voertuiggebruik 5 Stop tankpasmisbruik 6 Stop brandstofverspilling

Nadere informatie

Stefan Slot Vriezenveen

Stefan Slot Vriezenveen Beste sponsoren, Zoals jullie waarschijnlijk wel mee hebben gekregen is vorige week de marathon van New York afgelast. De reden waarom deze afgelast is lijkt mij volkomen terecht! Maar het moment en de

Nadere informatie

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3 THEMA ENERGIE > Kleuter & Eerste graad > Lessuggesties en activiteiten 2. 1. Lessuggesties Leon en de ikkietikkietijd en activiteiten op klasniveau Het verhaal Tekening 1 Hallo iedereen ik ben Leon. Ik

Nadere informatie

17 december Jaarafsluiting

17 december Jaarafsluiting 17 december Jaarafsluiting 40 deelnemers ging met elkaar de strijd aan tijdens de jaarafsluiting. We speelden de wedstrijd in de vorm van texas scramble. Alles was goed voorbereid en niets heeft ons in

Nadere informatie

Zijn woorden waren nog niet koud of ik zag inderdaad een klein voorwerp naar beneden tuimelen. Het leek vanaf de veranda op een krekel die uit de

Zijn woorden waren nog niet koud of ik zag inderdaad een klein voorwerp naar beneden tuimelen. Het leek vanaf de veranda op een krekel die uit de # 3001! et was bijna avond. De zon stond laag, maar het was nog heet. Ik zag in de verte het strand al liggen. Het eiland waar ik zo graag terugkwam. Mijn thuis. Wanneer kom je weer eens langs, OO9? had

Nadere informatie

Verhuizing naar de nieuwe plek!!!

Verhuizing naar de nieuwe plek!!! Verhuizing naar de nieuwe plek!!! 04-04-2007 Verhuizing is geslaagd Na lang zoeken was het eindelijk zover, de paarden en pony's verhuizen naar de zeeuwse klei. Zaterdag 31 Maart begon de dag al vroeg,

Nadere informatie

Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam.

Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam. Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam. Gezellig met ongeveer 15 personen naar Engeland om daar een lang weekend tegen elkaar te gaan darten en uiteraard

Nadere informatie

JEUGD (VIS) KAMP 2016

JEUGD (VIS) KAMP 2016 INFORMATIE (voor ouders en deelnemers) OVER HET JEUGD (VIS) KAMP 2016 21 T/M 24 augustus HENGELSPORT VERENIGING ZAANSTREEK 1 Over ons HVZ jeugd viskamp. Allereerst vinden wij het erg leuk dat je meegaat

Nadere informatie

Verslag van het trialweekend te Baarlo.

Verslag van het trialweekend te Baarlo. 1 Verslag van het trialweekend te Baarlo. Toen we zaterdag op het terrein van Baarlo aankwamen, was het prachtig trialweer. Ietsje benauwd, maar een kniesoor die dat een leuke trialdag in de weg laat staan.

Nadere informatie

Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven

Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven Instructies: Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven Maandag Wat zie je op de voorkant? (een konijn en wortels) Heel

Nadere informatie

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep.

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep. Review van Jonne: Ik heb altijd met veel plezier rijles gehad van Nico Aperloo. De reden dat ik bij zijn rijschool een lessenpakket heb genomen is door het feit dat Nico bekend staat als iemand die veel

Nadere informatie

Abbo, grote kerel. Je hebt ons toch nog verlaten. Slechts 7 jaar mocht je worden.

Abbo, grote kerel. Je hebt ons toch nog verlaten. Slechts 7 jaar mocht je worden. ABBO 13-06-2004-24-10-2011 (7 jaar) Abbo, grote kerel. Je hebt ons toch nog verlaten. Slechts 7 jaar mocht je worden. Je was een opvallende verschijning, niet de massiefste of zwaarste berner, maar wel

Nadere informatie

Per vliegtuig naar droomland

Per vliegtuig naar droomland Per vliegtuig naar droomland J.P.J.H. Clinge Doorenbos bron. Mulder & Zoon, Amsterdam ca. 1950 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/clin001perv01_01/colofon.php 2012 dbnl / erven J.P.J.H.

Nadere informatie