Negenentwintigste jaargang nr. 9 november 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Negenentwintigste jaargang nr. 9 november 2012"

Transcriptie

1 Sint Maarten. Negenentwintigste jaargang nr. 9 november 2012 Als Noordwijkse geloofsgemeenschap verkeerden we al in een bijzondere positie, omdat we elk jaar in september twee parochiefeesten vieren: eerste zondag Sint Jeroen en op de tweede zondag het feest van Maria ter Zee. Op bijzondere wijze herdenken we de patroonheiligen van de beide parochiekernen én meteen is het de start van het nieuwe werkjaar. Nu komt er zelfs een derde parochiefeest bij. Bij de fusie begin 2012 is de brede parochie toegewijd aan Sint Maarten. Het feest van deze heilige wordt elk jaar gevierd op 11 november. Natuurlijk willen we dat niet ongemerkt voorbij laten gaan, zeker niet nu we het voor de eerste keer samen vieren en dat het toevallig deze keer op zondag valt. Die zondag wordt er één eucharistie gevierd in de brede parochie en wel in de kerk van Sint Jeroen om uur. Natuurlijk zou het fijn zijn wanneer we vanuit de hele Bollenstreek-Zuid met velen hierbij aanwezig zijn. U bent welkom. Sint Maarten is niet zomaar een patroonheilige. Toen Sint Jeroen zijn eerste kerk in onze regio oprichtte wijdde hij deze kerk toe aan Sint Maarten, zo is ons overgeleverd. Heel mooi en een eer dat de nieuwe parochie deze naam draagt. Tegelijk houdt deze naam een uitdaging in. Sint Maarten roept ons door zijn gedrag op elkaar een helpende hand te bieden, om elkaar van dienst te zijn. Toen hij eens in een koude nacht een stadspoort binnen wilde rijden, zag hij een bedelaar zitten, die nauwelijks gekleed

2 was. Hij deelde zijn mantel in tweeën, zodat de arme man zich kon warmen. Sint Jeroen heeft met de keuze van deze heilige tot patroon zijn nieuwe parochie tot een diaconale gemeenschap willen vormen. Aan ons de opdracht hieraan in onze dagen gestalte te geven. Op 11 november willen we ons bijzonder laten inspireren. Theo Blokland, pastoor Van de voorzitter Een uitnodiging van mijn jongste zoon deed mij op zondag 7 oktober jl. in Amsterdam belanden. In Paradiso nog wel. Nooit gedacht dat ik ooit in deze voormalige kerk, later muziektempel en poppodium, nog eens een concert zou bijwonen van De Dubliners. Deze Ierse band speelt al vanaf 1962 de sterren uit de hemel. Hun soms wat rauwe stemmen en het gebruik van enkele typisch Ierse instrumenten zorgden voor een doorbraak op het vasteland. En daar stonden ze dan in een stampvol Paradiso, vier oudere mannen van ruim 70 jaar en een jongere invaller nog steeds voorzien van ruige baarden. Geen gezeur over aan de kant zitten en niet meer mee kunnen draaien in de muziekwereld. Gewoon mooie muziek voortbrengend waarnaar het eveneens ouder publiek enthousiast luisterde, meezong en zelfs danste. De aanwezigheid van mijn zoon en enkele andere jongeren in de zaal, stelde de gemiddelde leeftijd fors naar beneden. Natuurlijk was dit concert voor mij jeugdsentiment maar tegelijk ook een bevestiging dat ouder worden geen probleem hoeft te zijn om nog midden in het leven te staan. Ook als oudere tel je mee in de samenleving, maar je moet je wel laten horen. Vanmorgen las ik in de krant enkele uitgangspunten voor de vereenvoudiging van belastingheffingen in Nederland (commissie Van Dijkhuizen). Daarin zit onder andere het voorstel om de Inkomstenbelasting voor 65-plussers omhoog te brengen van 19 naar 37 %.

3 Natuurlijk zullen de ouderenbonden daar scherp op zijn maar die kunnen het niet alleen. De politieke partijen die uitdragen dat ze zorg voor ouderen hebben, kunnen hier laten zien wat hun woorden waard zijn. En natuurlijk wij zelf. Zorg dat de bonden sterk genoeg blijven om belangen voor ouderen goed te kunnen behartigen. Hoe meer leden, hoe krachtiger het geluid. Tegelijk een goed argument om onder de mensen te blijven. Ton Stuifbergen, voorzitter MET OOR EN OOG HART EN HANDEN Luisterend oor Allerzielen in t Licht Vrijdag 2 november is het Allerzielen in t Licht. Diegenen die het afgelopen jaar een dierbare hebben verloren, zullen tegen deze dag als een berg opkijken. Vorig jaar hebben een aantal mensen van de Sint Jeroen en de Maria ter Zeeparochie, in samenwerking met Uitvaartverzorging Barbara bedacht om meer aandacht naar deze mensen te doen uitgaan, het was een succes, daarom is er ook dit jaar weer Allerzielen in t Licht. Er is in de Sint Jeroenskerk om uur een viering, met uitreiking van de gedachteniskruisjes die het afgelopen jaar op

4 het bord hebben gehangen. Er worden rozen uitgedeeld en licht aangestoken. Allerzielen biedt gelegenheid de doden te herdenken op een manier die aansluit bij de samenleving van nu, een nieuwe vorm van een oorspronkelijk katholieke traditie, maar is aan geen enkel geloof gebonden. Belangstellenden zijn ook van harte welkom op vrijdag 2 november vanaf uur bij de begraafplaats aan de Gooweg 37, Noordwijk Zij worden daar ontvangen met een lichtje. Er kan geluisterd worden naar muziek en gedichten. Bezoekers kunnen foto s of voorwerpen meenemen om de herinneringen aan hun overledenen levendig te maken. U kunt gewoon individueel over de begraafplaats lopen, niets is verplicht, maar er zijn wel verschillende mogelijkheden: * gedichten worden voorgedragen * de kapel is een plaats van stilte en meditatie * de naam van een te vroeg gestorven kind op een steen schrijven om bij het monumentje te leggen * de namen van de overledenen worden gezongen door Animamea en Schola Gregoriana * een mogelijkheid tot het persoonlijk zegenen van het graf * koffie, warme chocolademelk en bisschopswijn * licht op de begraafplaats * herinneringsvlaggetjes maken waar iets op geschreven kan worden * bloembollen planten op een speciaal veldje * de aanwezigheid van een luisterend oor * er zijn stenen van hoop, waar briefjes met een wens tussen gestopt kunnen worden

5 * in de kapel kunnen foto s van overledenen geplaatst worden, ook van mensen die niet op het kerkhof aan de Gooweg zijn begraven, een lichtje aansteken bij Maria, er is een schilderij, verbeeldend de hand van God, waarin mensen de naam van hun gestorvenen kunnen schrijven. Er staan bankjes op de begraafplaats om even te kunnen zitten, en er zijn vuurkorven om warm te blijven. Bij een wandeling over de begraafplaats komt u langs verschillende herdenkplekken waar uzelf aan mee kunt doen. Er zullen tenten staan. Voor iedereen is deze avond bedoeld. Ook voor belangstellenden waarvan hun geliefden niet op deze begraafplaats begraven zijn, maar elders. Dit is dan ook een prachtige plek om te gedenken. Wij wensen de bezoekers een sfeervolle avond waarin hen veel kracht voor de toekomst wordt gewenst. Stuurgroep Allerzielen in t Licht. Annemarie Hazenoot, namens Barbara Gemma v.d. Meer en Nel Hogervorst-van Kampen, namens de parochie Cora Vliet Vlieland, namens beide en Riet Stout van de Rafaëlgroep. Aan alle leden van de KBO-Noordwijk Om onze administratie zoveel mogelijk op orde te houden voor wat betreft de adresgegevens en huwelijksdatums, verzoeken wij u onderstaande veranderingen zo spoedig mogelijk door te geven aan de ledenadministratie: Verhuizingen. Overlijden van partner (ook als partner geen lid is). Opzegging.

6 Onjuiste naamstelling Wijziging bankrelatie (in geval van incassomachtiging) Wij hopen daarmee ongewenste situaties te voorkomen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking. Ledenadministratie: Herman Boogaards Goohorstlaan BC Noordwijk ZH / Weet u wat mantelzorg is? Mantelzorg is het woord, dat men gebruikt voor zorg voor iemand anders. En dan bedoel ik niet de gewone zorg, maar langdurige zorg voor iemand die bijvoorbeeld gehandicapt is, begint te dementeren of al langere tijd ziek is. U kent de uitdrukking: De ouderdom komt met gebreken. Dat betekent dat er naast deze ouderen ook veel mantelzorgers zijn. Daarom dit stukje in de nieuwsbrief. Het kan zijn, dat u denkt: Het wordt me eigenlijk allemaal te veel. Het huishouden, de zorg voor een zieke en ik word zelf ook steeds een jaartje ouder. Laat het dan niet zo ver komen dat u zelf wat gaat mankeren door oververmoeidheid e.d. Er is een mogelijkheid om hulp te krijgen. Het Lokaal Loket van de gemeente staat altijd open voor u met uw problemen. Zij proberen samen met u een oplossing te vinden. Ook kunt u bellen met het lokale Mantelzorgsteunpunt, dat gevestigd is in Groot-Hoogwaak. U krijgt dan mevrouw Dineke Ooms aan de telefoon en zij kan en wil u met raad en daad helpen. Want: Zorgen voor een ander, kan je alleen goed doen, als je ook goed voor je zelf zorgt.

7 We geven hieronder de telefoonnummers. Bel voor een afspraak en zorg er op die manier voor dat u het langer volhoudt om bijvoorbeeld voor uw partner te zorgen, gezellig samen kunt blijven en ondanks alles nog lekker kunt genieten van het leven en elkaar. Lokaal Loket: Mantelzorgsteunpunt: Senioren Expo Rijswijk Ook dit jaar wordt er weer een Senioren Expo Zuid-Holland georganiseerd. Deze succesvolle beurs werd jarenlang gehouden in de Ahoyhallen te Rotterdam maar wordt dit jaar ondergebracht in beurzen- en evenementencomplex De Broodfabriek te Rijswijk. De ouderenbonden van Noordwijk zorgen ervoor dat u ook dit jaar de beurs op een makkelijke en goedkope manier kunt bezoeken. De ANBO laat een bus rijden op vrijdag 16 november en de KBO op zaterdag 17 november. Leden van de KBO, ANBO en PCOB kunnen kiezen op welk van de twee dagen men mee wil. De beurs heeft o.a. de volgende thema s: Sfeervol wonen en leven Reizen Gezondheid en beweging Hobby en creativiteit Informatiemarkt Entertainment o.a. met koren, orkesten en soloartiesten: het is een echt dagje uit.

8 Gezellig winkelen bij de ruim 120 standhouders, demonstraties bijwonen van tal van standwerkers, voorlichting verkrijgen bij deelnemers van de informatiemarkt of lekker ergens gaan zitten en genieten van muziek, dans en alles wat voorbij komt. Juist deze combinatie maakt dat deze beurs de afgelopen jaren een groot succes was. We vertrekken om 9.00 uur bij het parkeerterrein naast de R.K. St. Jeroenskerk aan de Van Limburg Stirumstraat ( Verkadeplein ) en een kwartier later bij de bushalte aan de Huis ter Duinstraat ter hoogte van het Trefpunt. De bus brengt u omstreeks uur terug naar Noordwijk. De kosten zijn 6,50 per persoon inclusief busreis en entree. U kunt zich nu al opgeven bij: Elly Zandwijk, of per reizen@kbonoordwijk.nl of bij Henriette van der Gugten, of per anbonoordwijk@gmail.com Ester Schild, of per pcobnoordwijk@kpnplanet.nl Laat s.v.p. duidelijk blijken naar welke dag uw voorkeur uit gaat, vrijdag 16 of zaterdag 17 november. Uw bijdrage van 6,50 per persoon kunt u overmaken op bankrekening van het DBO Noordwijk o.v.v. SeniorenExpo2012. Na ontvangst van de betaling wordt uw deelname definitief.

9 SINTERKLAAS EN KERSTVIERINGEN BIJ DE KBO NOORDWIJK Een speciaal bericht voor goedgelovigen en echtgelovigen. Op 3 december brengt onze Heer Klaas weer zijn traditionele bezoek aan de KBO Noordwijk in de Wieken. Hij arriveert om uur en is een zeer aanraakbaar persoon. Aansluitend zal hij het begin van de jaarlijkse Sinterklaas Bingo luister bijzetten. Tevens is op die dag de gelegenheid om alvast kaarten te kopen voor de kerstviering op17 december. De kaarten kosten 5 euro. De kerstviering begint om uur en bestaat uit H. Mis, lunch en daarna een leuk muzikaal programma met het Duo Ikken en IJ. Wij rekenen voor beide evenementen op veel belangstelling. De activiteitencommissie Wandelen met de KBO, seizoen Beste wandelaars, Dit is alweer ons tiende wandelseizoen, het tweede lustrum! Ook nu hebben we een gevarieerd wandelprogramma in gedachten: duin, bos, polder en stad. Laten we hopen, dat het weer zich ook dit jaar van zijn goede kant laat zien. Elke derde dinsdag van de maand, tot en met juni, wandelen we. We vertrekken als we met de trein richting Leiden gaan om 8.45 uur en 9.00 uur voor de overige richtingen vanaf de parkeerplaats bij de Jeroenskerk om met de auto naar station Voorhout (mee) te rijden en daar de trein te nemen. (Let op, soms gaan we echter met de bus naar Leiden, Den Haag of Haarlem, informeer eventueel naar het juiste vertrekpunt).

10 De reis alleen al is een gezellig gebeuren, steeds weer verheugen wij ons op de koffie (met wat erbij) voordat we starten met de wandeling. Er is een fotoverslag van voorgaande wandelingen op onze website (kijk in het hoofdmenu onder Terugblik ). De volgende wandelingen staan op het programma: 20 november: De Pan van Persijn, ofwel het Panbos bij voormalig vliegkamp Valkenburg. We starten op het parkeerterrein tegenover het pannenkoeken-restaurant. De lengte van de route zal ongeveer 12 km zijn en voert ons ook in de waterleidingduinen. 18 december: Het is al winter of dat wordt het dan binnenkort. Daarom een wandeling door een stad en niet te ver van huis. Een stadswandeling door Leiden, hofjes of singels, dat hoort u nog van ons. We proberen een gids te strikken die ons het een en ander over Leiden kan vertellen. 15 januari 2013: Het is nog ver weg en niemand weet hoe het weer er dan uit ziet. We denken aan bijvoorbeeld een snertwandeling in de omgeving van Noordwijk, het Langeveld. U hoort het nog van ons. De rest van het programma volgt te zijner tijd. Inlichtingen over de wandelingen: Riet De Kremer, of Loek van der Voort, /

11 Verslag van de Wandeling Beukenburg op 16 oktober Ondanks het slechte weer gingen we met 20 personen naar Utrecht voor deze wandeling. Daar aangekomen hebben we geen druppel regen meer gezien. Onze eerste gang was naar het koffiecafe ZiZo, waar mensen met een beperking de bediening verzorgen. Uit ervaring wisten we dat ze daar hele lekkere warme appelbollen serveren en dat was voor een aantal van ons een schot in de roos. Daarna pikten we onze route op bij de Maliebaan en gingen via de prachtige buitenwijk met rosarium naar het bos. Een zeer afwisselend landschap met bos, weide en landbouwgrond. Ook kwamen we langs fort Voordorp, wat een deel was van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tijdens deze tocht was de natuur een aandachtstrekker met veel zwammen op bomen en heel veel paddenstoelen in alle kleuren en maten. Kijk op onze eigen website voor prachtige foto s hiervan. Na 14 kilometer kwam station Bilthoven in zicht, ons eindpunt. Al met al was dit voor ons weer een geslaagde wandeling. John Peeters

12 Natuurclubje: SAMEN ER OP UIT 30 nov Bezoeken we het Jan Verwey Natuurcentrum Dick Passchier zal ons aan de hand van een videoscherm veel laten zien en vertellen over de natuur in en om Noordwijk. Tot onze spijt hebben we nog niemand kunnen vinden die het stokje van ons over wil nemen. Omdat ik er na 17 jaar een punt achter wil zetten, zal het jammer genoeg onze laatste natuurbijeenkomst zijn. 17 jaar geleden zijn Toos Bom en ik, op verzoek van de KBO er samen mee begonnen. Nadat Toos er wegens ziekte mee heeft moeten stoppen ben ik er toch, op een beetje andere manier mee doorgegaan. Eerst met steun van Gerry Bakker, later van Lien v.d. Berg, maar het wordt ook haar ook allemaal te veel en wil er niet verder mee. Dus een (beetje feestelijk) afscheid. Iedereen die zich betrokken voelt met ons clubje is van harte WELKOM. Zonder de spontane medewerking van verschillende leden van de Vogelvereniging was het allemaal niet zo leuk en leerzaam geweest. Dus: iedereen die meeging: BEDANKT! 30 nov om twee uur naar het Jan Verwey Natuurcentrum, Zilverschoon 20. Inlichtingen: Riet Alkemade ( ) of Lien v.d. Berg ( )

13 Wie wil er jeu-de-boules spelen? We hebben nu een jeu de boulesbaan buiten bij Groot Hoogwaak. De baan ligt rechts van de hoofdingang en erg beschut dus we kunnen lang doorspelen en we kunnen tussen de spellen door een kopje koffie drinken in het restaurant. Het spelen kost u niets, het drinken wel, maar dat zal ook niet te duur zijn. Het is op donderdagen vanaf uur en u moet uiteraard zelf 3 metalen ballen aanschaffen. Nu zoeken wij enthousiaste mensen, die dit spel willen spelen. Als u daar zin in heeft, geef u dan op bij Hannie Jongeneel Hannie Jongeneel, secretaris

14 BOWLEN Na weer een winterseizoen zijn de prijzen weer verdeeld onder de deelnemers. Het was weer een zeer ontspannen maar toch ook weer een spannend seizoen want het gaat toch om de punten die je op het eind bij elkaar heb gegooid. Aan het eind van de rit weten de mensen dat er toch een prijsje op hen staat te wachten. Nog even dit: mocht u verhinderd zijn geef dat dan even door, via een telefoontje, aan Joppie dan weet zij hoeveel banen er besteld moeten worden (het is maar een kleine moeite). De uitslag van het seizoen is Bij de dames bij de heren 1 Eila Dubbelaar 1 Wim v.wetten 2 Wil Baak 2 Frans Reeuwijk 3 Joppie Kleverlaan 3 Aad Zandbergen Allen van harte gefeliciteerd. Mocht u interesse hebben voor een middagje ontspanning in het bowlen, neem dan even contact op met: Joppie Kleverlaan UNIE KBO ONDERZOEK: HOE LEVEN SENIOREN? Klopt het beeld dat alle senioren de meest fantastische reizen m aken en rondrijden in hun cabrio op weg naar hun tweede huis in een zonnig oord? Of ziet het leven van de senior er in Nederland toch heel wat anders uit? Doe mee aan het Unie KBO onderzoek Hoe leven senioren. Doet u vrijwilligerswerk? Hoe staat u er financieel voor of

15 Past u op de kleinkinderen? Enkele vragen uit het grote Unie KBO onderzoek over het leven als senior. Iedereen kan meedoen en met uw deelname maakt u tevens kans op één van de 25 cadeaubonnen ter waarde van 15 euro! Deelnemen aan het onderzoek kan via de website Klik daarbij op de homepage op de button KBO Onderzoek Hoe leven senioren. Heeft u geen computer? Bel dan tussen 9.30 en uur met onze ledenservice ( 0,10 ct/min) en vul samen met hen het formulier in. Alle antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld. De resultaten van dit onderzoek kunt u uitgebreid lezen in het januari/februari 2013 nummer van de Nestor. Vacatures Enkele bestuursleden hebben te kennen gegeven op termijn te willen stoppen met hun vrijwilligerswerk. Dat is jammer maar ook gezond. Nieuwe mensen, frisse inzichten. Daarom is het bestuur op zoek naar mensen die bereid zijn een rol in het bestuur te willen spelen. Voelt u iets voor een bestuurstaak, laat het ons dan a.u.b. weten en neem contact op met onze secretaris, mevrouw Hannie Jongeneel per of mail naar secretaris@kbonoordwijk.nl

16 Wegbreng/ophaal service c.q. Vervangend chauffeur Gaat u op vakantie/overwinteren en u wilt/kunt zelf niet meer zo ver rijden met uw eigen auto? Ervaren, discrete chauffeurs bieden zich aan dat voor u te doen. Rijbewijs B,C,D en E. Caravan of boot mee, geen bezwaar. Informatie: of Volgende Nieuwsbrieven Kopij inleveren bij: John Peeters, Wigboldstraat 10, 2203 BV Noordwijk , E: redactie@kbonoordwijk.nl 2012 Nr. Inleverdata kopij: december november 2013 januari/februari 1 2 januari maart 2 6 februari april 3 13 maart mei 4 10 april juni 5 22 mei juli/augustus 6 26 juni september 7 21 augustus oktober 8 18 september november 9 16 oktober december november

Negenentwintigste jaargang nr. 8. oktober 2012

Negenentwintigste jaargang nr. 8. oktober 2012 Negenentwintigste jaargang nr. 8 oktober 2012 We kunnen het allemaal. Het is echt niet alleen de pastoor, de pastoraal werker, de gebedsleider of welke beroepskracht dan ook, die ons voorhoudt hoe de boodschap

Nadere informatie

Negenentwintigste jaargang nr. 7. St. Jeroen.

Negenentwintigste jaargang nr. 7. St. Jeroen. Negenentwintigste jaargang nr. 7 september 2012 St. Jeroen. September wordt dit jaar een speciaal Jeroensmaand. Als vanouds wordt op de eerste zondag het Jeroensfeest gevierd. Maar verschillende zaken

Nadere informatie

Dertigste jaargang nr. 6 juli 2013

Dertigste jaargang nr. 6 juli 2013 Dertigste jaargang nr. 6 juli 2013 Zomer. Hoort u ook bij de mensen die mopperen over onze zomer? Misschien nog niet zozeer over de zomer, die is immers maar net begonnen, maar meer over de voorbije lente,

Nadere informatie

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: 381995 of 06.34204870 of 06.43753307 fietsdagtocht donderdag 27 juni wandeltocht woensdag 10 juli opening de Achtertuin

Nadere informatie

Achtentwintigste jaargang nr. 8 oktober 2011

Achtentwintigste jaargang nr. 8 oktober 2011 Achtentwintigste jaargang nr. 8 oktober 2011 Blijde boodschap. Bij de opening van het nieuwe seizoen heb ik de woorden aangehaald die Jezus voorlas uit de profeet Jesaja. Dezelfde woorden die het motto

Nadere informatie

Zevenentwintigste jaargang nr. 8 oktober 2010

Zevenentwintigste jaargang nr. 8 oktober 2010 Zevenentwintigste jaargang nr. 8 oktober 2010 Nieuw Het is mogelijk een aantal KBO-ers ontglipt, maar op donderdag 9 september is met de viering van de eucharistie, gevolgd door een fijne ontmoeting, het

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Dag dames, Nu de zomer bijna voorbij is en het verenigingsleven overal weer gaat beginnen ontvangt u deze eerste nieuwsbrief van ons nieuwe verenigingsjaar, 2016-2017. Ik

Nadere informatie

Dertigste jaargang nr. 8 oktober 2013

Dertigste jaargang nr. 8 oktober 2013 Thuis voelen Dertigste jaargang nr. 8 oktober 2013 De Kerk stort niet in, zei de paus onlangs bij een ontmoeting met ruim duizend priesters in de kathedraal van Rome, de St. Jan van Lateranen. Daarbij

Nadere informatie

Zevenentwintigste jaargang nr. 9 november 2010

Zevenentwintigste jaargang nr. 9 november 2010 Herinneringen Zevenentwintigste jaargang nr. 9 november 2010 November het regent en het is november: weer keert het najaar en belaagt het hart, dat droef, maar steeds gewender, zijn heimelijke pijnen draagt.

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief juli 2017 1947 2017 Nieuwsbrief juli 2017 Feest Heikant 70 jarig bestaan 1947-2017 Datum 8 juli 2017 UITSTAPJE. Het belooft een avontuurlijke dag en avond te worden vol verrassingen en veel gezelligheid! We hopen

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

RK Federatie Vlietstreek

RK Federatie Vlietstreek RK Federatie Vlietstreek UITVAARTFOLDER Als een dierbare komt te overlijden, komen er vele vragen op de nabestaanden af. Diepere vragen over het mysterie van het leven en de dood, maar ook veel praktische

Nadere informatie

Het Manteltje. Overige Agenda, wo. 28 okt t/m wo. 25 nov.

Het Manteltje. Overige Agenda, wo. 28 okt t/m wo. 25 nov. Het Manteltje No 10, 2015, 41 e jaargang. E-mail: st-henricus@katholiekamersfoort.nl Bankrekening nummer Geloofsgemeenschap St. Henricus: NL84INGB0003002792. Agenda ontmoetingsruimte, wo. 28 okt t/m wo.

Nadere informatie

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.)

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.) Overzicht van een doopviering, waarin de doop wordt gedaan door Nel Hogervorst van Kampen, pastoraal werker. Zij vindt het prettig als er niet zoveel tekst in het boekje staat, omdat zij dan kan improviseren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei 2017.

Nieuwsbrief mei 2017. 1947 2017 Nieuwsbrief mei 2017. Feest Heikant 70 jarig bestaan 1947-2017 Buurtvereniging De Heikant bestaat 70 jaar en dit willen we graag op een bijzondere manier met jullie allemaal vieren! Er is een

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F www.kbowillebrord.nl belangenorganisatie voor senioren vanaf 50 jaar DECEMBER 2018 N I E U W S B R I E F December. Wintermaand Kerstmaand Donkere maand Sinterklaas. Natuurlijk heeft Sinterklaas zijn gedachten

Nadere informatie

KBO voor 55-plussers afdeling Ursem

KBO voor 55-plussers afdeling Ursem KBO voor 55-plussers afdeling Ursem NESTORBEZORGERS J. Schuitemaker Bavohof 6 T. Vendel Haverkampstraat 3 Th. Dol Ruijterstr 7 T. Mak Bavohof 12 T. Wever Mastakker 1 T. Dol Kerkweg 11 A. Langereis Noordgouw

Nadere informatie

ZOMERSCHOOL. Zomeractiviteiten in Enkhuizen juli-augustus 2016. Iedereen in Enkhuizen van harte welkom! Raad van Kerken

ZOMERSCHOOL. Zomeractiviteiten in Enkhuizen juli-augustus 2016. Iedereen in Enkhuizen van harte welkom! Raad van Kerken ZOMERSCHOOL Raad van Kerken Zomeractiviteiten in Enkhuizen juli-augustus 2016 Iedereen in Enkhuizen van harte welkom! Inleiding Vaak liggen in de zomer de activiteiten van de kerk stil. Alleen de kerkdiensten

Nadere informatie

Voedsel voor de ziel

Voedsel voor de ziel Voedsel voor de ziel Activiteiten Protestantse gemeente Schoorl Groet Camp programma 2016-2017 De Protestantse Gemeente van Schoorl Groet en Camp is een open gemeenschap met een programma-aanbod voor iedereen

Nadere informatie

19 t/m 23 september Uitnodiging tot succesvol zaken doen in de seniorenmarkt. 25e Jubileum-editie. Jaarbeurs Utrecht

19 t/m 23 september Uitnodiging tot succesvol zaken doen in de seniorenmarkt. 25e Jubileum-editie. Jaarbeurs Utrecht 19 t/m 23 september 2017 FOCUS LOONT Uitnodiging tot succesvol zaken doen in de seniorenmarkt 25e Jubileum-editie Jaarbeurs Utrecht S WERELDS GROOTSTE EVENEMENT VOOR ACTIEVE PLUSSERS Thema s Mode & Beauty

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 2015

NIEUWSBRIEF november 2015 Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF november 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekeningen: - NL93 INGB 0002 5647 72 t.n.v.

Nadere informatie

Achtentwintigste jaargang nr. 2 februari / maart 2011

Achtentwintigste jaargang nr. 2 februari / maart 2011 Achtentwintigste jaargang nr. 2 februari / maart 2011 Aandacht Elke organisatie waar vrijwilligers meewerken, zal aandacht besteden aan die inzet. Natuurlijk is dat in het eigen belang, want wat zouden

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede Mei 2015

Activiteiten programma De Meerstede Mei 2015 Vrijdag 1 mei Handwerken en breien voor goede doelen Nel en Dickij zorgen voor gezellige sfeer. Tot 16.00 uur Dinsdag 5 mei Bevrijdingsborrel De grote zaal is open en de vrijwilligers staan voor u klaar.

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Oecumenisch Roze Viering zondag 6 maart 2016 om 15.00 uur THEMA Hoe ik ook ben Voorganger ds. Ilse Hogeweg Paradijskerk Nieuwe Binnenweg 25, Rotterdam Gedachten

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen,

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, Amstelveen, oktober 2014 Beste ouders en/of verzorgers, Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, volg leerkrachten vroeg. De Oudercommissie heeft de leerkrachten

Nadere informatie

2010 No. 3 SPRINTER NIEUWS

2010 No. 3 SPRINTER NIEUWS 2010 No. 3 SPRINTER NIEUWS Foto: Frits v/d Velde Nieuwsbulletin Modelspoorvereniging Zeeland 24/08/2010 Foto voorpagina is afkomstig van Frits van de Velde. Hij heeft een hele riks foto s van Nederlandse

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016 NIEUWS UIT EIGEN GEMEENSCHAP Parochie-avond op 25 april om 20.00 uur in De Mantel De afgelopen maanden hebben we veel ondernomen. We hebben voor het eerst draaiboeken gemaakt voor de weken rond Pasen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 1 Basisschool de Wieling Kolkweg 5 6685 BC Haalderen 0481-462172 wieling@delinge.nl Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 2 3 4 Viering

Nadere informatie

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015 Op verhaal komen Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin september-december 2015 In en rond de kerkjes van Schoorl en Groet gebeurt meer dan je denkt. In dit boekje vind je

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

21 december 2018 Nummer 9

21 december 2018 Nummer 9 21 december 2018 Nummer 9 Inhoud: Ouder- en schoolreisbijdrage Polderhof kerstviering Kerstmusical Carnaval 2019 Oude schoolshirts Muzelinck Kerstconcerten Herinnering ouder- en schoolreisbijdrage 2018-2019

Nadere informatie

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Vrije 32 nieuwsbrief 4301JZ Zierikzee Tel. 0111-413644 jaargang 11 nr. 10 Maandag 17 december 2012 info@jldejonge.nl directeur: Debora de Bruijne (aanwezig op

Nadere informatie

Onthulling logo. Continurooster. Koffiemoment. 2 juni 2016, nr. 18

Onthulling logo. Continurooster. Koffiemoment. 2 juni 2016, nr. 18 2 juni 2016, nr. 18 Continurooster Het jaar is bijna om en dat betekent een jaar draaien met een continurooster. Wij hebben dit als team geëvalueerd en zijn tot de conclusie gekomen dat het allemaal erg

Nadere informatie

Aandacht voor zingeving bij leven, ziekte en gezondheid

Aandacht voor zingeving bij leven, ziekte en gezondheid Aandacht voor zingeving bij leven, ziekte en gezondheid Dienst Geestelijke Verzorging Ik vind het best, ik vind het best, als je niet komt maar smst, of als je op het internet, een leuk gesprekje met mij

Nadere informatie

21 december 2016 AGENDA WIST U DAT..

21 december 2016 AGENDA WIST U DAT.. 21 december 2016 AGENDA 22 december Kerstviering op school, continurooster tot 14.00 uur. Meer informatie in deze nieuwsbrief 23 december Alle leerlingen s middags vrij. Begin Kerstvakantie 26 december

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen. Alle gevers en geefsters: hartelijk bedankt!

Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen. Alle gevers en geefsters: hartelijk bedankt! Opsteker nr.7 8 december 2017 CBS De Slagkrooie 0591-38 24 12 Ringstraat 2 info@cbsdeslagkrooie.nl 7848 BW Schoonoord www.cbsdeslagkrooie.nl Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen.

Nadere informatie

INHOUD: Een Ode aan Onder Ons. Midzomerloop OSV Onder Ons valt in het water! Oproep: Algemene Ledenvergadering. Airborne Jeu de Boules toernooi.

INHOUD: Een Ode aan Onder Ons. Midzomerloop OSV Onder Ons valt in het water! Oproep: Algemene Ledenvergadering. Airborne Jeu de Boules toernooi. Clubblad van OKC Onder Ons, Oosterbeek 7 september 2015 jaargang 93 nr. 01 COLOFON OSV Onder Ons Opgericht: 7 juni 1911 Sporten: Conditiesport 50+ Dynamic Run Hardlopen Jeu de Boules Nordic walking Sportief

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015 Agenda Maandag 7 december Groep 3 t/m 8 schaatsen in Nijverdal Contactavond Dinsdag 8 december Zwemles Vrijdag 11 december Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSPRAAT VRIJWILLIGERSPRAAT DECLARATIE KILOMETERVERGOEDINGEN. Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenbörg'

VRIJWILLIGERSPRAAT VRIJWILLIGERSPRAAT DECLARATIE KILOMETERVERGOEDINGEN. Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenbörg' NIEUWSBRIEF 3 JULI 2011 Stichting Zorgcentrum 'de Blanckenbörg' Eikenlaan 34 9697 RW Blijham tel 0597-565500 www.blanckenborg.nl VRIJWILLIGERSPRAAT Clarie de Boer Vrijwilligerscoördinator clarie.deboer@blanckenborg.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 juni 2016

Nieuwsbrief 28 juni 2016 Nieuwsbrief 28 juni 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), De afgelopen twee weken hebben we op school het verlies van Wim van der Struik met elkaar gedeeld. Op een ingetogen en fijne manier hebben we in

Nadere informatie

WelzijnsPaletActueel. Voor u, het programma van de maand september. september 2016

WelzijnsPaletActueel. Voor u, het programma van de maand september. september 2016 WelzijnsPaletActueel september 2016 Voor u, het programma van de maand september. Na een afwisselende en gezellige vakantieperiode rond het thema Vive Espana starten we met nieuwe energie en enthousiasme

Nadere informatie

Feestweek Bennebroek New Harlem Deluxe zaterdag 11 juni uur Foodcafé Marokkaans datum: tijd: kosten: locatie:

Feestweek Bennebroek New Harlem Deluxe zaterdag 11 juni uur Foodcafé Marokkaans datum: tijd: kosten: locatie: Juni 2016 Feestweek Bennebroek Natuurlijk staat ons traditionele koffieconcert als vanouds weer prominent op het programma van de feestweek. Een gratis concert voor alle inwoners van de gemeente Bloemendaal.

Nadere informatie

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o.

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Met hierin o.a. Uitnodiging jongvogelavond dinsdag 19 september 2017 2e ringenbestelling 2018 Inschrijfavond tentoonstelling 2017 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan

Nadere informatie

De Campus is niet ons eigen gebouw en op de zondag zijn er vaak weer andere activiteiten. Doordeweeks wordt er elke dag gegymd door scholen.

De Campus is niet ons eigen gebouw en op de zondag zijn er vaak weer andere activiteiten. Doordeweeks wordt er elke dag gegymd door scholen. Nikantes Tussendoortje Seizoen 2018-2019 Zondag 02-12-2018 LET HEEL GOED OP JE SPULLEN EN RUIM ALTIJD ALLES OP Het bestuur wil aan iedereen (jong en oud) vragen om toch heel erg goed op te letten op je

Nadere informatie

In deze Nieuwsbrief...

In deze Nieuwsbrief... 1 of 6 30-3-2012 10:09 Wordt het onderstaande e-mailbericht niet correct weergegeven? Klik hier voor de onlineversie. OGH Nieuwsbrief #33-30 maart 2012 In deze Nieuwsbrief... In deze Nieuwsbrief: Brood

Nadere informatie

Kerstwens 3 Unie KBO ziet problemen invoer Wtcg 3 Studiedag zomerscholen groot succes! 4 Seniorenexpo 5 Elena, een bezinning op mensenhandel 6

Kerstwens 3 Unie KBO ziet problemen invoer Wtcg 3 Studiedag zomerscholen groot succes! 4 Seniorenexpo 5 Elena, een bezinning op mensenhandel 6 Kerstwens 3 Unie KBO ziet problemen invoer Wtcg 3 Studiedag zomerscholen groot succes! 4 Seniorenexpo 5 Elena, een bezinning op mensenhandel 6 Bijlagen: 1. Nieuwsbrief Kaderbeleid 2. Boekje over zomerscholen

Nadere informatie

Jaargang 18 nr december 2017

Jaargang 18 nr december 2017 t Caphorst 2, 7688 RK Daarle Tel. 0546 697405, www.ark-ikt.nl Jaargang 18 nr. 8 14 december 2017 Voorwoord Deze Kerstarktualiteiten staat weer boordevol nieuws en belangrijke informatie. Toch vindt u hier

Nadere informatie

Een stille nacht. Weesp, 11 december Het team wenst iedereen heel fijne Kerstdagen en een heel voorspoedig Nieuwjaar!!!

Een stille nacht. Weesp, 11 december Het team wenst iedereen heel fijne Kerstdagen en een heel voorspoedig Nieuwjaar!!! Weesp, 11 december 2015 Een stille nacht Maria maakt met Jozef een hele lange reis. Ze moesten van de keizer gaan naar Betlehem, hier ver vandaan. Een lange reis. Een lange reis. Ze willen heel graag slapen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 februari 2017

Nieuwsbrief 3 februari 2017 Nieuwsbrief 3 februari 2017 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de tiende nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. Vervoer Een groot aantal leerlingen van onze school gaat op de

Nadere informatie

Achtentwintigste jaargang nr. 9 November 2011

Achtentwintigste jaargang nr. 9 November 2011 Achtentwintigste jaargang nr. 9 November 2011 Kerken. De beide kerken van onze parochie staan na elkaar in het middelpunt van de belangstelling. Op dit moment wordt de kerk van Maria ter Zee grondig aangepakt

Nadere informatie

EEN BERICHT VANUIT DE PAROCHIE

EEN BERICHT VANUIT DE PAROCHIE Jaargang 21, Nummer 11, 3-11-2015 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 02-11-2015 Leerlingenraad 03-11-2015

Nadere informatie

TIJD VOOR VERANDERING VERKIEZINGSPROGRAMMA

TIJD VOOR VERANDERING VERKIEZINGSPROGRAMMA TIJD VOOR VERANDERING VERKIEZINGSPROGRAMMA 2018-2022 2 INLEIDING Op 21 maart 2018 zijn er weer verkiezingen. Iedereen mag stemmen op een politieke partij. We kiezen dan de partijen die vier jaar lang samen

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede. Juli 2014

Activiteiten programma De Meerstede. Juli 2014 Dinsdag 1 juli Juli 2014 Van het werken met al die vrolijke kleuren worden u vanzelf vrolijk. Samen maken we de mooiste dingen. Kom eens kijken! Locatie: 1e etage creatief-centrum. Materiaalgeld 1,00 als

Nadere informatie

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen.

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen. Voor wie zijn de activiteiten bedoeld? Het is zomervakantie van maandag 13 juli t/m zondag 23 augustus. De reguliere VTV activiteiten gaan in deze periode niet door. Het VTV organiseert in de zomervakantie

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede december 2016

Activiteiten programma De Meerstede december 2016 Mededeling: dinsdag 6 december wordt het huis in de kerstsfeer gezet door creatieve vrijwilligers. Donderdag 1 december Sinterklaas lunch feest. De goede Sint komt vanmiddag op de Lunch. Hij moet tenslotte

Nadere informatie

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel )

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel ) KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel. 073-8505765) NIEUWSBRIEF nr.10 van november 2018 Activiteiten voor de komende maanden: 7 november Contactmiddag

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort als locatie De Palatijn worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort als locatie De Palatijn worden aangeboden. December 2018 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort als locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is,

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Agenda: oktober/november UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag oktober 19 Start herfstvakantie 12

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 Bijbelverhalen voor de komende week Vijf broden en twee vissen, Matteüs 14:13-21 Jezus loopt over het water, Matteüs 14:22-33 Petrus weet wie Jezus is, Matteüs

Nadere informatie

Mei Wandel driedaagse. Het fiets seizoen is weer begonnen!

Mei Wandel driedaagse. Het fiets seizoen is weer begonnen! Mei 2019 Voor (wijk)bewoners en medewerkers van Cardia locatie Onderwatershof - 2 e jaargang nr. 5 Het fiets seizoen is weer begonnen! Op woensdag 20 maart hebben we het begin van de lente gevierd in Onderwatershof

Nadere informatie

De Bijbelverhalen In de kleutergroepen In de groepen 3 t/m 8 Ontelbaar.

De Bijbelverhalen In de kleutergroepen In de groepen 3 t/m 8 Ontelbaar. De Bijbelverhalen In de kleutergroepen wordt er deze week verteld over de geboorte van Jezus. Hij werd geboren in een stal in Bethlehem. De herders in het veld kregen het geboortebericht te horen van een

Nadere informatie

Gebedskalender Juni 2019

Gebedskalender Juni 2019 Gebedskalender Juni 2019 Wij weten immers dat, wanneer ons aardse huis, deze tent afgebroken wordt, wij een gebouw van God hebben, een huis niet met handen gemaakt, maar eeuwig in de hemelen. 2 korinthe

Nadere informatie

Het team van kbs Kievitsloop wenst u een heel gelukkig, liefdevol en gezond We gaan er met zijn allen weer een mooi jaar van maken.

Het team van kbs Kievitsloop wenst u een heel gelukkig, liefdevol en gezond We gaan er met zijn allen weer een mooi jaar van maken. Het team van kbs Kievitsloop wenst u een heel gelukkig, liefdevol en gezond 2019. We gaan er met zijn allen weer een mooi jaar van maken. Kerst op school Op donderdag 20 december hebben we met alle leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda

Nieuwsbrief. Kerst Agenda Jaargang 2016-2017 23 december 2016 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2016 In de weken van advent leven we met de kinderen toe naar het kerstfeest. In een donkere nacht in Bethlehem straalt plotseling een licht.

Nadere informatie

PROGRAMMA DECEMBER 2018 & JANUARI 2019

PROGRAMMA DECEMBER 2018 & JANUARI 2019 PROGRAMMA DECEMBER 2018 & JANUARI 2019 WE NADEREN ALWEER HET EINDE VAN HET JAAR! MET SINTERKLAAS, KERST EN OUD EN NIEUW MAAR OOK MET TOCH WEER ENKELE MOOIE RITTEN. OOK HET NIEUWE JAAR BEGINNEN WEER GOED.

Nadere informatie

Wingerd nieuws De Bijbelverhalen op school

Wingerd nieuws De Bijbelverhalen op school Nieuwsbrief van CNS-basisschool de Wingerd Wingerd nieuws De Bijbelverhalen op school Je gaat ergens naar toe, maar je weet niet precies waarheen. Je weet ook niet hoe lang de reis zal duren en wat je

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-Dorp NIEUWSBRIEF oktober 2015

Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-Dorp NIEUWSBRIEF oktober 2015 Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-Dorp NIEUWSBRIEF oktober 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekeningen: "- NL93 INGB 0002 5647 72 t.n.v.

Nadere informatie

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief.

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 46/47 15 november 2018 Nieuws Agenda 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans ( nieuw) 24 nov. : De Hongerige Klant (nieuw) 25 nov. : Voetbal FCU

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Schooljaar: Nummer: 32 Datum: 24 mei 2018

Schooljaar: Nummer: 32 Datum: 24 mei 2018 Schooljaar: 2017-2018 Nummer: 32 Datum: 24 mei 2018 BIJLAGE 32-01 Veiligheidsdag Breda zaterdag 26 mei VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, Onze twee grootste ontwikkel- en veranderpunten van dit moment

Nadere informatie

Nieuwsbrief aan de vrienden van OK maart 2015 nr. 76. Agenda

Nieuwsbrief aan de vrienden van OK maart 2015 nr. 76. Agenda Nieuwsbrief aan de vrienden van OK maart 2015 nr. 76 Agenda Zaterdag 21 maart 2015: Bingo Zondag 3 mei 2015: Bikersday Dinsdag 5 mei 2015: Nationale bevrijdingsdag. Meer nieuws hierover volgt nog. Maandag

Nadere informatie

SCHEEPSJOURNAAL. Als extraatje waren het weekend de havendagen in Rotterdam.

SCHEEPSJOURNAAL. Als extraatje waren het weekend de havendagen in Rotterdam. SCHEEPSJOURNAAL Als extraatje waren het weekend de havendagen in Rotterdam. DAGBOOT 6 SEPTEMBER 2013 Eindelijk is het dan weer zo ver. Op een zonovergoten vrijdag zijn we op een ietwat stoffige kade aan

Nadere informatie

KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer /

KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer / KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda 076-5650828 kbsdeburchtgaarde_info@inos.nl www.burchtgaarde.nl Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer 8 2016/2017 09-12-2016 Algemeen Sint op school

Nadere informatie

1 ste BUSREIS K.B.O.MEI 1997 (Wally maakt bij elke busreis een gedicht dat tot slot wordt voorgelezen. Dit is de eerste)

1 ste BUSREIS K.B.O.MEI 1997 (Wally maakt bij elke busreis een gedicht dat tot slot wordt voorgelezen. Dit is de eerste) 1 ste BUSREIS K.B.O.MEI 1997 (Wally maakt bij elke busreis een gedicht dat tot slot wordt voorgelezen. Dit is de eerste) TOEN IK VANMORGEN OP STOND SCHEEN DE ZON IK DACHT DAT DE DAG NIET MEER STUK KON.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 1 juli nummer 39 Agenda 5 juli kennismaking in de nieuwe groep 11 juli afscheid meester Simon 5 juli rapportengesprekken 13 juli afscheid meester

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede Maart 2015

Activiteiten programma De Meerstede Maart 2015 Maandag 2 maart Dinsdag 3 maart Dinsdag 3 maart Donderdag 5 maart Mandala Zoals u wellicht gelezen hebt in de kranten dat er kleurboeken zijn voor volwassenen. De mensen die het doen zijn heel enthousiast.

Nadere informatie

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie.

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 45 8 november 2018 Nieuws Agenda 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans(

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Een dag van gemeenschap, van diakonie en van beweging!

Een dag van gemeenschap, van diakonie en van beweging! Sint Vitusparochie 22 mei 2019 7 e Jrg. nr 5. 2019 Een dag van gemeenschap, van diakonie en van beweging! Zaterdag 15 juni gaan we het gebied ten zuiden van Leeuwarden ontdekken op de fiets, wandelend

Nadere informatie

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK

9.30 uur CD Kerk Gebedsviering door Lekenvoorgangers PK Parochie HH Petrus en Paulus SINT JAN S ONTHOOFDING ZOETERWOUDE-DORP NIEUWSBRIEF juli en augustus 2015 Pastorie: R.K. Pastorie Zuidbuurtseweg 14 2381 LB Zoeterwoude Bankrekening Parochiekern Sint Jan:

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012

ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012 ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012 Uitgelicht Donderdag 3 mei 19.30-21.30 uur Filmavond Vrijdag 4 mei 11.00-13.00 uur Brunch Vrijdag 4 mei 19.00-20.30 uur Dodenherdenking Donderdag 10 mei 12.30-15.30 uur Uitstapje

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Bartiméus nieuwsbrief. Vrije Tijd

Bartiméus nieuwsbrief. Vrije Tijd Bartiméus nieuwsbrief Vrije Tijd Week 18 3 mei 2019 Agenda 4 mei Lunch in Zeist 11 mei Lunch concert Ludiek orkest 15 mei FC Utrecht- Heerenveen 18 mei Vogelwandeling in Zeist 18 mei Optreden Duo Sereno

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

KBO Activiteitenprogramma

KBO Activiteitenprogramma KBO Activiteitenprogramma voor kalenderjaar 2019 Katholieke Bond voor Ouderen afd. Nieuwegein/Vianen 2 De KBO ontspanningsmiddagen in De Rank KBO activiteitenprogramma voor het gehele kalenderjaar 2019

Nadere informatie

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter

5 juli 2014 Agenda - reminder Voorwoord van de voorzitter 5 juli 2014 Agenda - reminder 6 juli 2014 Zomeravondconcert 19.00 uur 10 juli 2014 Laatste repetitie (afsluiting in De Muziekfabriek) 21.00 uur 25 augustus 2014 Eerste repetitie B-selectie slagwerk 19.30

Nadere informatie