SPORTIEF BELEID KVVZ-JEUGD (versie)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SPORTIEF BELEID KVVZ-JEUGD 2015-2016 (versie)"

Transcriptie

1 SPORTIEF BELEID KVVZ-JEUGD (versie) 0.INLEIDING Dit document bepaalt de manier waarop onze club wenst om te gaan met de sportieve dagdagelijkse elementen in de voetbalwereld van onze jeugd. Het is een update van het exemplaar van vorig seizoen. Huidig Sportief Beleid zal jaarlijks herzien worden, aangepast waar nodig en bijgewerkt waar opportuun. 1.DOELSTELLINGEN a) Een goede opleiding geven aan iedere jeugdspeler b) Elk seizoen een maximale individuele en collectieve progressie realiseren van het voetbalvermogen van iedere jeugdspeler c) De doorstroming bewerkstelligen naar de kern van de Beloften/Eerste Ploeg van gemiddeld drie jeugdspelers per seizoen d) Constant het huidige trainersbestand aanmoedigen om bij te scholen, eventueel door cursussen te organiseren via de Bond op eigen terreinen e) Een 75% gediplomeerd trainersbestand te verkrijgen op relatief korte termijn (target = seizoen ) f) Met de jeugd naast regionaal niveau ook op provinciaal niveau te spelen (target = seizoen ) 2.GEDRAG De begroeting en het afscheid nemen tussen speler en trainer, afgevaardigde, jeugdcoördinator, TVJO en ouders kan het best gebeuren door het geven van een hand; de omgang tussen hen dient bovendien te gebeuren op een beleefde en fatsoenlijke manier. Elke speler en ouder moeten de integriteit van de club respecteren en ze mogen zich niet negatief uitlaten of laster verkondigen over KVVZ. Het gebruik van alcohol voor personen onder de 16 jaar is verboden. Het bezit en/of het gebruik en/of het dealen van drugs zal aanleiding geven tot schorsing of uitsluiting; de ouders zullen onmiddellijk verwittigd worden en er zal aangifte gedaan worden bij de politie. Wij verwachten van alle leden van KVV Zomergem-jeugd dat ze onze tegenstrevers met de nodige Fair Play zullen behandelen en dat ze respect zullen vertonen ten overstaan van de scheidsrechters. Aan de ouders en de supporters willen we vragen om onze voetballertjes met veel enthousiasme te komen aanmoedigen, ze te steunen bij tegenslag en ze te feliciteren bij goede prestaties, maar dit te doen met de nodige dosis relativiteit. We vragen echter ook met aandrang om de coaching aan de trainers over te laten.

2 3.REGLEMENTEN KBVB - Het bondreglement schrijft een aantal regels voor die strikt moeten gevolgd worden op straf van boete en/of schorsing van de wedstrijd, deze regels zijn : - Indien een speler geen geldige id-kaart kan voorleggen bij wedstrijden mag hij niet spelen (vanaf U15) - Het dragen van uurwerken, kettingen, armbanden en piercings is verboden tijdens training en wedstrijd - Spelen en trainen met voetbalschoenen voorzien van metalen noppen is verboden voor de U6 tem de U17 - Het dragen van beenbeschermers tijdens training en wedstrijd is verplicht - Tijdens de wedstrijden moeten de kousen worden opgetrokken en de trui moet in de broek 4.TRAINERS De trainer is baas over zijn groep op het veld en in de kleedkamer Hij leidt de trainingen en coacht de wedstrijden van zijn groep Hij smeedt van zijn groep een enthousiast team Hij past het intern reglement toe Hij zorgt ervoor dat de bondsreglementen gerespecteerd worden Hij volgt de aanbevelingen op van de TVJO en de Jeugdcoördinator Hij geeft uitdagende, gevarieerde en aangename trainingen met nuttige oefeningen Hij motiveert zijn spelers om bij te leren en progressie te maken Hij rookt niet en drinkt geen alcohol tijdens de trainingen en de wedstrijden Hij is bereid om opleidingen te volgen 5.TRAININGEN Iedere ploeg traint 2x in de week tussen de 50 en de 90 per sessie, als volgt : (U4-U5 en U6 = 40 à 50 ; U7, U8, U9 = 60 ; U10, U11en U12 = 75 U17 en U21 = 90 ) Elke speler is 15 minuten voor de aanvang van de trainingen in de kleedkamer aanwezig, zodat de trainingen STIPT op het geplande tijdstip kunnen aanvangen. Op onze website worden volgende gegevens weergegeven: De gegevens van de trainers (naam, adres, GSM, ) De indeling van de trainingen per ploeg, per dag en per uur De verdeling van het trainingsveld per ploeg

3 6.KLEEDKAMERS In de kleedkamer moet men zich rustig gedragen en naar de trainer luisteren.de kleedkamer moet er altijd netjes bij liggen, tassen onder de banken, kledij aan de kapstok, enz. Het nodige respect moet er zijn voor de installatie en voor het materiaal van de medespelers. Na afloop van de training of de wedstrijd wordt er aangeraden om zich te douchen. Na elke training en thuiswedstrijd moeten de schoenen buiten afgeklopt worden, vooraleer het kleedkamerblok te betreden. Schoenen en/of kledij reinigen in de wasbakken of onder de douche is niet toegestaan! In de kleedkamer wordt er niet gerookt en geen alcohol gedronken. De ouders komen niet in de kleedkamer.(uitzondering voor de U4-U5, U6, U7 en U8). 7.WEDSTRIJDEN Bij thuiswedstrijden moeten de spelers minimum 30 (U6 tot U9) of 45 (U10 tot U12) of 60 (U17 en U21) vóór de aanvang van de wedstrijd in de kleedkamer aanwezig zijn. Bij uitwedstrijden bepaalt de trainer het uur en de plaats van samenkomst zodat de spelers ook evenveel minuten vóór de wedstrijd in de kleedkamer aanwezig kunnen zijn. De tolerantie op te laat komen is VIJF minuten, anders dreigt een plaats op de bank! De trainer laat na de laatste training van de week de selectie weten aan de spelers en bevestigt dit aan de ouders (via , SMS of papiertje). De verplaatsingen gebeuren met de wagens van de trainer en van de ouders. We vragen aan onze chauffeurs zich te houden aan het politiereglement en niet te roken in de wagen in het bijzijn van de kinderen. Bij alle wedstrijden moeten spelers en trainers zich aanbieden in de gekregen uitgangskledij van KVVZ.

4 8.SPELSYSTEMEN Bij de jeugd hanteren we drie spelsystemen die vanaf de (U7, U8 en U9) compatibel evolueren via de (U10, U11 en U12) naar de (U15 en U17 en U21), waar het volwassen voetbal wordt gespeeld. Bij KVV Zomergem, waar onze eerste ploeg in een systeem speelt, zijn deze jeugdsystemen als volgt : -U7, U8 en U9 : 5 tegen 5 (1 keper en 4 veldspelers) systeem genaamd vogeltje = (kopje, 2 vleugeltjes, staartje). -U10, U11 en U12 : 8 tegen 8 (1 keeper 7 veldspelers), systeem genaamd dubbele ruit (3 voorspelers, 1 midden (de nr 10) en 3 achterspelers).

5 -U17 en U21 : 11 tegen 11 (1 keeper 10 veldspelers) klassiek systeem genaamd De U4-U5 speelt geen wedstrijden, maar houdt een voetbalkermis De U6 speelt dribbelvoetbal 2v2 in matchen onderverdeeld in perioden van 2x3 met 2 rust tussentijds De U7, U8 en de U9 spelen 5v5 (4 x 15 ) De U10, U11, U12 en U13 spelen 8v8 (4x 15 ) De U15, de U17 en de U21 spelen 11v11 (4x 20 ) De U21 speelt 11v11 (2 x 45 ) In de wedstrijdvormen 5v5 mogen er max 3 wisselspelers opgesteld worden. In de wedstrijdvormen 8v8 max 4. In de wedstrijdvormen 11v11 max 5. Wisselen is onbeperkt en constant mogelijk bij stilliggende bal, op het teken van de scheids, uitgenomen bij de U17, waar alle wisselspelers VERPLICHT op het terrein moeten gebracht worden tijdens de time-out van de eerste helft EN tijdens de time-out van de tweede helft. Bij de U21 beslist de trainer over de vervangingen die onbeperkt mogen gebeuren.

6 9.KLEDIJ/MATERIAAL Elke speler wordt verzocht om zelf voetbalschoenen en beenbeschermers aan te kopen. KVVZ-Jeugd heeft een akkoord met kledijsponsor JARTAZI voor 3 jaar. De club stelt een voetbaluitrusting ter beschikking, bestaande uit een trui, een broekje en kousen. De kousen zijn persoonlijk en de spelers nemen ze telkens mee naar huis om te wassen en te onderhouden. De ouders van de teams zorgen ook voor het wekelijks wassen van de wedstrijdkledij (broekje en trui), eventueel volgens een onderling afgesproken beurtrol. Vanaf dit seizoen is er weldra op onze website ook de mogelijkheid om extra Jartazi trainings-kledij aan te kopen. Elke speler krijgt dit seizoen van de club een coachjas in de kleuren van de club, die altijd moet gedragen worden bij wedstrijden thuis of op verplaatsing. Op training draagt iedereen gepaste eigen kledij. De ouders worden aangeraden om de eigen kledij te voorzien van een naam of herkenningsteken. Na elke training en thuiswedstrijd moeten de schoenen buiten afgeklopt worden, vooraleer het kleedkamerblok te betreden. Het trainingsmateriaal wordt bewaard in bergruimtes. Elke trainer zorgt er voor dat het gebruikte trainingsmateriaal, na de trainingen en/of de wedstrijden, op hun toegewezen plaats terug gezet wordt. De trainers zijn aansprakelijk voor de ballen die hen gegeven werden (gemerkt en genummerd). Bij verlies van een bal moet de trainer een vergoeding betalen ter waarde van de verloren bal. 10.AFWEZIGHEDEN De aan- en afwezigheden op trainingen/wedstrijden/tornooien worden door de trainers genoteerd en maandelijks ter beschikking gesteld van de coördinator. Elke te voorziene afwezigheid moet voorafgaandelijk aan de trainer gemeld worden, de reden wordt erbij vermeld. In geval van ziekte wordt naar best vermogen de duur van de afwezigheid doorgegeven. Niet op voorhand gemelde afwezigheid op een training/wedstrijd/tornooi geeft altijd aanleiding tot een passende sanctie (bankzitten of thuisblijven bij match). Een speler die op de laatste training voor een wedstrijd afwezig was, moet zelf de trainer contacteren om te weten of men al of niet moet spelen en wat de consignes zijn voor de komende wedstrijd. Wij hechten veel belang aan de schoolresultaten. Deze primeren ten allen tijde. In de examenperiodes is het, na voorafgaandelijke melding, toegelaten om minder te trainen zonder daarvoor een sanctie op te lopen.

7 11.BLESSURES Een ongeval op training/wedstrijd/tornooi, waarbij een van onze spelers een ernstige blessure oploopt, moet schriftelijk gemeld worden. Elke ploeg moet aangifteformulieren bij zich hebben die, volledig ingevuld door de ouders en door een dokter, moeten overhandigd worden aan onze GC (Marc De Walsche) binnen de 48 uur. Details over de te volgen procedure zijn te lezen op onze website onder Blessure. Na de heling van de blessure waarbij een ongevallenformulier werd ingevuld, kan men pas opnieuw deelnemen aan trainingen/wedstrijden/tornooien als er een doktersattest van genezing is binnengebracht bij de trainer en bij de GC. (gegevens beschikbaar op onze website). 12.AFGELASTINGEN Op onze website zal DAGELIJKS, rond 17u, aangegeven worden of de TRAINING afgelast werd of gewoon doorgaat. Raadpleeg dus onze website in de periodes van slecht weer. Tijdens de winterperiode heeft de KBVB ook schikkingen getroffen om informatie over eventuele afgelaste WEDSTRIJDEN te verkrijgen. Onze website zal ook aangeven of er afgelaste wedstrijden zijn van onze jeugdploegen. Ingeval men onze website niet kan raadplegen kunnen ook volgende kanalen gebruikt worden: -INTERNET > / competities / afgelastingen/ Oost-Vlaanderen -TV1 > teletekst pagina 598 -TELEFOON > > nadien 1 > nadien 5 - FACEBOOK > 13.SPEELGELEGENHEID Het basisprincipe is dat op elke speeldag zoveel mogelijk spelers effectief spelen. Dus, indien er te veel spelers zijn in een bepaalde ploeg, moet er gestreefd worden om zo weinig mogelijk spelers thuis te laten. In dergelijk geval moet er geprobeerd worden om spelers een categorie hoger of lager te laten spelen om alzo iedereen zoveel mogelijk speelgelegenheid te geven. Desnoods zal een beurtrol moeten opgesteld worden waar, zonder uitzondering, iedereen een thuiswacht zal krijgen. Vooraleer echter dat dergelijke beslissing zal worden genomen, moet men eerst rekening houden met de aanwezigheden op de trainingen; een element in de beslissing dat een overheersend belang heeft.

8 De trainer zal in samenspraak met de TVJO de speciale gevallen beoordelen en een beslissing nemen. 14.SPELEN IN FUNCTIE VAN TRAINEN Een veldspeler die 2 maal komt trainen speelt in het volgende weekend, zonder uitzondering, minimum een halve wedstrijd. Een keeper die 2 maal komt trainen speelt minimaal de helft van de totale speelminuten over de 4 volgende wedstrijden. Een speler die een ganse week niet getraind heeft komt normaal gezien niet in aanmerking voor een selectie, tenzij er anders geen voltallige ploeg kan worden samengesteld. De sanctie zal dan echter uitgesteld worden tot bij een andere gelegenheid. 15.SPELEN NA BLESSURE OF ZIEKTE Spelers die na ziekte of blessure van 2 weken of meer terugkomen, zullen, wanneer ze een volle week hebben getraind, maximaal één helft spelen in hun eerste wedstrijd. 16.OUDERS De ouders van elke speler worden met aandrang gevraagd om op een positieve manier te supporteren, de ploeg van hun kind sportief te steunen en de trainer rustig zijn werk te laten doen. Wij vragen ook dat ouders en spelers van KVVZ geen bekritisering of andere negatieve opmerkingen plaatsen op sociale netwerksites zoals facebook, twitter,. Wijzigingen in de kenmerkende gegevens (adres, GSM, , etc) van ouders en/of spelers moeten zo snel mogelijk doorgegeven worden aan de Jeugdcoördinator en de trainer. De ouders worden ook nog gevraagd om hun kind te stimuleren om STIPT aanwezig te zijn op trainingen, wedstrijden en andere afspraken. Ze worden aangeraden om evenwicht te brengen tussen de sporteisen en de behoeften van gezin en school. Er moet ook voor gezorgd worden dat de spelers voldoende rust hebben en gezonde voeding krijgen. Wij rekenen op de ouders om de club te steunen door voor vervoer te zorgen op verplaatsing en door aanwezig te zijn op wedstrijden en ACTIVITEITEN die door de club worden georganiseerd, waarvoor onze grote dank! Indien er zich sportieve problemen stellen of vragen zijn over onze sportieve werking, kan men zich steeds wenden tot de trainer en indien nodig tot de TVJO om een gepaste oplossing of antwoord te verkrijgen.

9 17.HUISWERK Men wordt geen echt goeie voetballer met twee trainingen en een matchke per week! Er is duidelijk meer nodig dan dat. Daarom worden onze spelers aangeraden om thuis (of op school of op een pleintje) de techniek en de conditie wat aan te scherpen. Op onze website vindt men, onder andere, Tips & Tricks en ook enkele filmpjes met raadgevingen die aardig wat kunnen helpen om een betere voetballer te worden. 18.SANCTIES Jammer genoeg bestaat er geen enkel goed reglement zonder een hoofdstuk sancties! Hieronder vinden jullie welke sancties er zullen genomen worden bij gebeurtenissen die voor ons niet door de beugel kunnen: a) Spelers moeten hun sport beoefenen op een gezond agressieve manier, maar ongecontroleerd geweld, overdreven agressie of onbehoorlijk gedrag worden bestraft met onmiddellijke verwijdering van de training of wedstrijd; bij herhalingen kunnen schorsingen van de belhamel genomen worden, desnoods schrapping. b) Het niet naleven van het interne reglement en/of de bondsreglementen door spelers en trainers zal een gepaste sanctie tot gevolg hebben, opgelegd door de jeugdcoördinator en TVJO, na samenspraak met het jeugdbestuur. c) Zoals reeds vermeld onder punt 10 AFWEZIGHEDEN zullen spelers die ongeoorloofd afwezig zijn op trainingen/wedstrijden/tornooien gestraft worden door op de bank te moeten plaats nemen of door eenvoudig weg thuis te moeten blijven. De ouders zullen aangesproken worden wanneer er een voorval is dat aanleiding kan geven tot een sanctie. 19.SCOUTING/AANWERVING Het is voor onze club van groot belang dat er elk seizoen een voldoende instroom is van nieuwe spelers om onze doelstellingen te kunnen halen. Daarom worden er het ganse seizoen door activiteiten georganiseerd met de bedoeling om onze jeugdwerking te promoten. De beste reclame is echter de mond-aan-mond reclame van actieve spelers tegenover hun vriendjes, buren en schoolkameraden. Daarom is het nodig dat er een positieve wind waait door onze jeugdcategorieën en dat onze jeugdwerking kwaliteitsvol is. Ook onze trainers vervullen een rol bij het aanwerven van nieuwe spelers; telkens we een wedstrijd spelen tegen één van onze buurgemeenten moeten ze de namen van talentvolle spelertjes van de tegenpartij noteren en doorgeven aan de TVJO via het wekelijkse wedstrijdevaluatieformulier. De bedoeling is dat onze TVJO dan contact neemt met de ouders van dat spelertje en eens polst of er interesse zou kunnen zijn om hun kind volgend seizoen naar KVVZ te transfereren om alzo onze rangen te komen versterken.

10 Hoe beter onze jeugdwerking is hoe gemakkelijker we daarin zullen slagen. 20.SPELER EVALUATIES Tweemaal per jaar (in november en in maart) worden de spelers geëvalueerd op hun voetballend vermogen. De trainer vult een tabel in waarbij voor elke speler apart de basiselementen beoordeeld en gequoteerd worden. De resultaten worden besproken samen met de TVJO en met de speler en zijn ouders. Iedere speler krijgt aanbevelingen mee die als doel hebben de speler beter en vollediger te maken. 21.VOETBAL SPELEN BUITEN DE CLUB Spelers die zaalvoetbal wensen te spelen mogen dat doen als het niet ten nadele is van de trainingen en wedstrijden van hun ploeg bij KVVZ. Bij blessures kunnen ze echter geen aanspraak maken op de verzekering die ze hebben voor veldvoetbal bij de KBVB. Spelers die een uitnodiging ontvangen om te testen bij een andere club dienen hun trainer en de TVJO in te lichten. Het is niet de bedoeling om dit te weigeren, maar wij willen geïnformeerd zijn en in regel met de verzekering. 22.TIEN SLEUTELBEGRIPPEN VOOR VOETBALLERS Techniek Snelheid Samenspel Team spirit Tactiek Automatismen Conditie Mentaliteit Discipline Fun

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk (HQGUDFKW 0D]HQ]HOH 2SZLMN GH FO XE PH W H HQ Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk!! Intern reglement Eendracht Mazenzele Opwijk 1/5 1. Houding Behandel je medespelers,

Nadere informatie

Charter Ouders. Het charter

Charter Ouders. Het charter Charter Ouders Vooreerst willen wij alle ouders, begeleiders en spelers danken voor het vertrouwen dat jullie stellen in SK Reningelst. Goede afspraken maken goede vrienden, daarom hebben wij dit charter

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOOR SPELERS EN OUDERS VAN SVELTA JEUGD

GEDRAGSCODE VOOR SPELERS EN OUDERS VAN SVELTA JEUGD Dit huishoudelijk reglement bevat een aantal bepalingen van praktische aard voor spelers, ouders, begeleiders en trainers. Begeleiders en trainers zijn er verantwoordelijk voor dat deze afspraken geduid

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2017/2018

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2017/2018 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Stiptheid Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor de aanvang in de kleedkamer aanwezig zodat men de nodige tijd heeft om zich aan te kleden. Aanwezigheid op de training

Nadere informatie

Intern reglement FCV Dender EH. Jeugdopleiders

Intern reglement FCV Dender EH. Jeugdopleiders Stiptheid: Voor de training ben je uiterlijk 30 minuten voor aanvang aanwezig. Het oefenterrein dient één kwartier voor aanvang van de training te zijn georganiseerd. Stipt op het aanvangsuur van de training

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD 1. Algemeen Iedere aangesloten speler onderwerpt zich aan het huishoudelijk reglement dat hem overhandigd wordt. Mogelijke meningsverschillen, kritiek of voorstellen worden

Nadere informatie

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17 KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2016-2017 U7 t/m U17 1. Waarom een huishoudelijk reglement? 1.1. De laatste jaren is de jeugdwerking van KFC Aarsele gegroeid. Meer ploegen betekent ook meer

Nadere informatie

Intern Reglement Jeugdspelers

Intern Reglement Jeugdspelers Intern Reglement Jeugdspelers 1 Iedere speler behoort op tijd op de training en de wedstrijd te zijn. Bij wedstrijden is dat op het tijdstip vermeld op de wekelijkse mededelingen. Deze zullen zichtbaar

Nadere informatie

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne 1. ALGEMEEN 1.1. Elke speler en ouder (of verantwoordelijke) van deze speler wordt geacht bij het aangaan van het lidmaatschap kennis

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT STIPHEID. HOUDING HYGIENE KWETSUREN

INTERN REGLEMENT STIPHEID. HOUDING HYGIENE KWETSUREN INTERN REGLEMENT STIPHEID. Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor de start van de training in de kleedkamer aanwezig. Stipt op het aanvangsuur van de training verlaten de spelers te samen met

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOUTERSEM UNITED. Inhoudsopgave

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOUTERSEM UNITED. Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2 2. Publicatie... 2 3. Houding... 2 4. Stiptheid... 3 a. Training... 3 b. Wedstrijd... 3 5. Afgelasting/Uitstellen van training/wedstrijden... 4 6. Gebruik van de kleedkamers...

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOOR JEUGDSPELERS EN OUDERS VAN KFC VRASENE

GEDRAGSCODE VOOR JEUGDSPELERS EN OUDERS VAN KFC VRASENE Dit gedragscode bevat een aantal bepalingen van praktische aard voor spelers, ouders, begeleiders en trainers. Begeleiders en trainers zijn er verantwoordelijk voor dat deze afspraken geduid en gerespecteerd

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 45 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 45 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 45 (van 05-11 t.e.m. 11-11-2018) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 45 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 38 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 38 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 38 (van 17-09 t.e.m. 23-09-2018) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 38 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

Intern reglement FCV Dender EH. Spelers

Intern reglement FCV Dender EH. Spelers Stiptheid: Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor aanvang in de kleedkamer aanwezig. Stipt op het aanvangsuur van de training begeven we ons samen met de jeugdopleider naar het oefenveld. Voor

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT WEERSTAND KOERSEL

INTERN REGLEMENT WEERSTAND KOERSEL K. WEERSTAND V.V. KOERSEL v.z.w. Kleuren: Rood wit Gesticht in 1936 Stamnummer: 2428 B.T.W.: 412.932.364 Secretaris: E. Goris tel. 011/437049 Albert I laan 75, 3582 Koersel Lokaal terrein: Tel.: 011/42

Nadere informatie

SKV Oostakker Huishoudelijk reglement Voetbalseizoen Stamnummer

SKV Oostakker Huishoudelijk reglement Voetbalseizoen Stamnummer SKV Oostakker Huishoudelijk reglement Voetbalseizoen 2012 2013 Stamnummer 8713 www.skvo.be Pagina 2 van 7 Inhoudsopgave 1.1 Inleiding... 3 1.2 Houding Hygiëne... 3 1.3 De SKVO-site (kleedkamers terreinen

Nadere informatie

FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11

FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11 FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11 1. Algemeen Na een training of een wedstrijd ben je erg bezweet. Om netjes naar huis te gaan, nemen we eerst een verfrissende

Nadere informatie

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL 1. De missie van onze club Het bestuur wenst kinderen, jongeren en volwassenen de gelegenheid te bieden om te voetballen, ongeacht hun huidkleur, geslacht, cultuur of geloof.

Nadere informatie

Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B.

Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B. Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B. Lidmaatschap: Een aansluiting bij Kon. Deurne O.B. en daarmee ook bij de KVV (Koninklijke Vlaamse Voetbalbond) kan worden aangevraagd voor elke

Nadere informatie

3. Algemene gedragsregels

3. Algemene gedragsregels 3. Algemene gedragsregels WAT ZIJN ONZE UITGANGSPUNTEN Voetbal is een teamsport, die we met elkaar en met de tegenstander samen beoefenen. Zonder samenspel geen voetbal. Zonder tegenstander geen voetbal.

Nadere informatie

Speelgelegenheid. SK Kampenhout INTERN REGLEMENT

Speelgelegenheid. SK Kampenhout INTERN REGLEMENT SK Kampenhout INTERN REGLEMENT Hoewel wij, in de geest van de traditie van onze club, de absolute voorrang geven aan een sfeer van wederzijds vertrouwen, waarbij door middel van persoonlijke contacten

Nadere informatie

Afspraken met ouders en supporters

Afspraken met ouders en supporters Afspraken met ouders en supporters VV Houtem is de laatste jaren uitgegroeid van een regionale naar een provinciale club. Dankzij de inzet van onze bekwame en gemotiveerde trainers, het bestuur en de vele

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Om meer dan 250 jeugdspelers te laten trainen en spelen zijn een goede organisatie en degelijke afspraken noodzakelijk. KVK Tienen verwacht daarom van al haar jeugdspelers, naast

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT STIPHEID.

INTERN REGLEMENT STIPHEID. INTERN REGLEMENT STIPHEID. Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor de start van de training in de kleedkamer aanwezig. Stipt op het aanvangsuur van de training verlaten de spelers te samen met

Nadere informatie

Belfius: BE /

Belfius: BE / Intern reglement - Kon. Groenenhoek Sport vzw 2016 2018 Algemeen : De (of KGS) is sinds 1929 een voetbalvereniging waar de familiale sfeer steeds primeert. In het sportcomplex aan de Ruimtevaartlaan kent

Nadere informatie

Clubreglement voor spelers en ouders Seizoen laatste update 15 juli 2016

Clubreglement voor spelers en ouders Seizoen laatste update 15 juli 2016 Clubreglement voor spelers en ouders Seizoen 2016-2017 laatste update 15 juli 2016 Deelnemen aan een clubleven brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Om het bos door de bomen niet te verliezen

Nadere informatie

TAKEN PLOEGAFGEVAARDIGDE. KVE DRONGEN JEUGDWERKING Seizoen 2014-2015

TAKEN PLOEGAFGEVAARDIGDE. KVE DRONGEN JEUGDWERKING Seizoen 2014-2015 TAKEN PLOEGAFGEVAARDIGDE KVE DRONGEN JEUGDWERKING Seizoen 2014-2015 Twee hoofdtaken 1. Officiële afgevaardigde bij wedstrijden 2. Sleutelpositie communicatie en uitstraling 2/22 1. Wedstrijdafgevaardigde

Nadere informatie

SINT MARTINUS SPORT LUBBEEK

SINT MARTINUS SPORT LUBBEEK SINT MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter jeugdspelers. JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek 45 belangrijke punten. 1. Stiptheid is zeer belangrijk. Zorg dat je steeds aanwezig

Nadere informatie

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt.

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt. 1. Algemene gedragsregels s.v. NOAD 32 Voetbalvereniging s.v. NOAD 32 vraagt nadrukkelijk aandacht voor Normen en waarden tijdens en na de beoefening van de voetbalsport. Hieronder volgt een aantal algemene

Nadere informatie

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek De jeugd neemt binnen onze club SMS Lubbeek een centrale plaats in, want

Nadere informatie

Infobrochure. Jeugdwerking. seizoen

Infobrochure. Jeugdwerking. seizoen Infobrochure Jeugdwerking seizoen 2015-16 Tijdens de training hebben de spelers dezelfde outfit aan. (pakket) Voor en na de wedstrijden dragen we dezelfde training als één team. Gelieve op tijd te komen

Nadere informatie

S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W

S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W Versie: seizoen 2011-2012 VISIE VAN DE CLUB KON. VLIMMEREN SPORT VZW IS EEN SPELERSGERICHTE VERENIGING, D.W.Z.: - Alles wordt in het

Nadere informatie

LEEFREGELS KFC HERLEVING SINAAI

LEEFREGELS KFC HERLEVING SINAAI LEEFREGELS KFC HERLEVING SINAAI Om met 220 personen en 19 ploegen in enige harmonie samen voetbal te beleven, zijn een goede organisatie en degelijke afspraken tussen het bestuur, spelers, trainers, afgevaardigden

Nadere informatie

WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG?

WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG? CHARTER FC DESTELBERGEN WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG? Voetbal is een populaire sport waardoor vele spelers, ouders, trainers en bestuursleden hoge verwachtingen hebben om allerlei redenen. Deze verwachtingen

Nadere informatie

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter.

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter. WeGi Volley Groot Lille: Sportief Charter geupdate 2014-03-02 WeGi Volley Groot Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van BBC Zulte ID recruitment

Huishoudelijk reglement van BBC Zulte ID recruitment Huishoudelijk reglement van BBC Zulte ID recruitment Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 Sporthal... 2 Gebruik van de kleedkamers... 2 Materiaal van de club... 2 Gedrag tijdens wedstrijden... 3 Vergeten van

Nadere informatie

Clubreglement K. AS - Niel United

Clubreglement K. AS - Niel United Clubreglement K. AS - Niel United Voetbal is een leer- en groeiproces naar individueel beter worden, ieder in zijn tempo en met zijn mogelijkheden. Het ontwikkelen van het individu staat steeds voorop,

Nadere informatie

AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11)

AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11) AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11) INLEIDING In dit document zijn een aantal belangrijke afspraken opgenomen. We gaan er als jeugdbestuur van uit dat elke speler en ouder deze zal respecteren. Zo kunnen

Nadere informatie

Gedragscode FC Tenstar Melle

Gedragscode FC Tenstar Melle Gedragscode FC Tenstar Melle I. Algemeen: - De club FC Tenstar Melle wil er aan bijdragen dat haar leden met plezier kunnen voetballen en zich verder ontwikkelen. Aangezien zij normen en waarden bij de

Nadere informatie

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2014 2015. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2014 2015. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Infobrochure seizoen 2014 2015 Jeugd Ksv Bornem Patrick De Cauwer TVJO GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Stamnummer 342 Recreatie en Sportdomein Breeven Brevendreef 56B 2880 Bornem Tel 03/889.34.10

Nadere informatie

FC Netezonen VZW Huishoudelijk reglement

FC Netezonen VZW Huishoudelijk reglement FC Netezonen VZW Huishoudelijk reglement Algemeen Iedere aangesloten speler en medewerker onderwerpt zich aan het huishoudelijk reglement dat hem/haar overhandigd wordt bij inschrijving. Opmerkingen en

Nadere informatie

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ALGEMENE GEDRAGSREGELS Respecteer de regels van het voetbal en de beslissingen van de scheidsrechter of zijn assistent Trek nooit de integriteit van

Nadere informatie

Crossing Vissenaken - Jeugd

Crossing Vissenaken - Jeugd 2014-2015 Crossing Vissenaken - Jeugd Crossing Vissenaken Afdeling Jeugd Sint-Pietersstraat 3300 Vissenaken Tel. 016/823920 Stamnr. KBVB 006914 Huishoudelijk reglement - Jeugd Crossing Vissenaken 2014-2015

Nadere informatie

Clubreglement voor spelers en ouders

Clubreglement voor spelers en ouders Clubreglement voor spelers en ouders Seizoen 2016-2017 laatste update 1 juli 2016 U heeft ervoor gekozen om uw dochter of zoon te laten voetballen bij FC Beigem. Wij danken u van harte voor het vertrouwen

Nadere informatie

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2015 2016. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2015 2016. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Infobrochure seizoen 2015 2016 Jeugd Ksv Bornem Patrick De Cauwer TVJO GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Stamnummer 342 Sport en recreatiedomein Breeven Breevendreef 56B 2880 Bornem Tel 03/889.34.10

Nadere informatie

INFOBROCHURE OUDERS JEUGDWERKING. Seizoen KSK Meeuwen

INFOBROCHURE OUDERS JEUGDWERKING. Seizoen KSK Meeuwen INFOBROCHURE OUDERS JEUGDWERKING Seizoen 2009 2010 KSK Meeuwen 06240 VISIE Algemene visie Jeugdopleiding De jeugd van KSK Meeuwen stelt zich tot doel om kinderen op te leiden voor provinciaal voetbal.

Nadere informatie

Reglement Genker VV. Werking 2016-2019 1/01/2016. 1 Reglement Genk VV

Reglement Genker VV. Werking 2016-2019 1/01/2016. 1 Reglement Genk VV Reglement Genker VV Werking 2016-2019 1/01/2016 1 1. Algemene bepalingen a. Toepassing van het reglement b. Verantwoordelijkheid ten opzichte van derden 2. aansluiten bij Genk VV 3. uitrusting en lidgeld

Nadere informatie

Sportief Charter. 1. We verwachten van elke ouder/voogd/begeleider: 2. We verwachten van elke speler:

Sportief Charter. 1. We verwachten van elke ouder/voogd/begeleider: 2. We verwachten van elke speler: Sportief Charter Door de lichamelijkheid van de sport lopen bij de spelers de emoties vaak hoog op. Voeg daaraan toe dat er in de sport soms andere regels en gewoonten gelden dan in de samenleving, dan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Zoals ieder sportclub rekenen wij op het engagement van speler, ouders, coaches, medewerkers, Zonder dit engagement kan geen enkele club bestaan. Hierbij verwachten wij, als club,

Nadere informatie

Charter JAGO SINT-AMANDSBERG

Charter JAGO SINT-AMANDSBERG Charter JAGO SINT-AMANDSBERG 1. Inleiding JAGO SINT-AMANDSBERG wil er toe bijdragen dat onze leden met plezier voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden vinden we daarbij heel belangrijk.

Nadere informatie

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen:

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen: Onderstaand staan de gedragsregels, alsmede taken en verantwoordelijkheden, weergegeven, die we bij v.v. Rijsbergen willen hanteren. Als iedereen zich hieraan houdt, is het altijd gezellig en sportief,

Nadere informatie

De gedragsregels voor de speler

De gedragsregels voor de speler De gedragsregels voor de speler 1. Is sportief, vertoont teamgeest als onderdeel van een team en helpt en steunt zijn medespelers in het veld. 2. Neemt deel aan alle trainingen en wedstrijden en meldt

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE NIEUW BOECHOUT

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE NIEUW BOECHOUT Waarom Regels en Afspraken opstellen? Nieuw Boechout is een vereniging (Duboco vzw) die voetbalsport organiseert voor jongens, meisjes, mannen en vrouwen en dit in de beste omstandigheden. In onze statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen. 1. Inleiding

Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen. 1. Inleiding Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen 1. Inleiding KSK Meeuwen wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

GDWERKINerboelare INTERN REGLEMENT. 1. Inleiding. 1.1 Kinderen hebben rechten.

GDWERKINerboelare INTERN REGLEMENT. 1. Inleiding. 1.1 Kinderen hebben rechten. GDWERKINerboelare INTERN REGLEMENT KVRO-jeugdreglement 1. Inleiding 1.1 Kinderen hebben rechten. Geen enkel kind dat daaraan twijfelt. Deze rechten werden zelfs in een internationaal verdrag gegoten :

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 38 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 38 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 38 (van 18-09 t.e.m. 24-09-2017) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 38 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690)

CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690) CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690) UVOC Uikhoven is een volleybalclub waar iedereen op zijn eigen niveau kan volleyballen. Wij trachten een gebalanceerde opleiding te bieden aan alle jeugdspelers, en dit

Nadere informatie

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie!

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! 1 Wie is Antonia? Koninklijke Antonia FC werd opgericht in 1927 en speelt in de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Onze Jeugdwerking werd in

Nadere informatie

MEER DAN VOETBAL ALLEEN

MEER DAN VOETBAL ALLEEN MEER DAN VOETBAL ALLEEN INFOAVOND OUDERS U7 6 september 2017 Evolutie van de jeugdwerking FOOTPASS: In 2011 een eerste audit: Resultaat: 1 ster (kwaliteitslabel voor een goede regionale club) In 2014 een

Nadere informatie

Reglement Genker VV. Werking /01/2019. Genk VV Reglement

Reglement Genker VV. Werking /01/2019. Genk VV Reglement Reglement Genker VV Werking 2019-2022 19/01/2019 1. Toepassing van het reglement 2. aansluiten bij Genk VV 3. Verantwoordelijkheid t.o.v. derden 4. uitrusting en lidgeld 5. trainingen en wedstrijden 6.

Nadere informatie

Vademecum als bijvoegsel van het kalenderboekje

Vademecum als bijvoegsel van het kalenderboekje Vademecum als bijvoegsel van het kalenderboekje VADEMECUM ALS BIJVOEGSEL VAN HET KALENDERBOEKJE De afgevaardigde Terreinafgevaardigde, afgevaardigde thuisploeg De club op wie zijn terrein een wedstrijd

Nadere informatie

ASV GEEL. Stamnummer KBVB Allemaal Samen Verbroedering Geel vzw. ASV Geel Missie en Visie van de Jeugdopleiding

ASV GEEL. Stamnummer KBVB Allemaal Samen Verbroedering Geel vzw. ASV Geel Missie en Visie van de Jeugdopleiding ASV Geel Missie en Visie van de Jeugdopleiding Missie ASV Geel wenst getalenteerde jonge spelers met de beste mensen en middelen kwaliteitsvol te omringen. Hierdoor krijgen zij maximale kansen om zich

Nadere informatie

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC.

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. In dit boek komen verschillende gedragsregels aan bod. Het gaat over de normen en waarden die bij onze voetbalvereniging gelden. Er komen

Nadere informatie

Normen en waarden. Eenieder die bij BWO betrokken is, is verantwoordelijk op naleving en toezicht van de afgesproken regels.

Normen en waarden. Eenieder die bij BWO betrokken is, is verantwoordelijk op naleving en toezicht van de afgesproken regels. Normen en waarden Doelstelling Het beleidsplan Normen en waarden heeft ten doel iedereen die bij BWO betrokken is op de hoogte stellen van het gewenste gedrag, binnen en buiten het veld. Tevens moet er

Nadere informatie

Intern reglement Eendracht Termien

Intern reglement Eendracht Termien Intern reglement Eendracht Termien 1. Inleiding Eendracht Termien staat voor gezelligheid, gemoedelijkheid en kwaliteit. Om de "goede gang van zaken" binnen een jeugdopleiding te kunnen garanderen, zijn

Nadere informatie

Afspraken volleybal seizoen 2014-2015

Afspraken volleybal seizoen 2014-2015 Afspraken volleybal seizoen 2014-2015 Tijdens het volleybalseizoen ben je verschillende dagen per week bezig met sport. Dikwijls ben je samen in een grote groep speelsters en daarom zijn enkele regels

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement - Jeugdwerking KVC Jong Lede

Huishoudelijk reglement - Jeugdwerking KVC Jong Lede Huishoudelijk reglement - Jeugdwerking KVC Jong Lede onderbouw In een vereniging is het naleven van een huishoudelijk reglement een pure noodzaak. In het huishoudelijk reglement van onze jeugdwerking zijn

Nadere informatie

Het ABC van de van SKE

Het ABC van de van SKE Het ABC van de van SKE Afgelastingen Wedstrijden: U? provinciaal en gewestelijk : provincie West Vlaanderen www.belgianfootball.be tel: 0900/00081 BBF app (android en IOS) Trainingen: - Kunnen bij slechte

Nadere informatie

"Samen voetballen in Heerhugowaard"

Samen voetballen in Heerhugowaard Convenant "Samen voetballen in Heerhugowaard" Ondersteund door: WMC SVW '27 Hugo Boys KSV Reiger Boys Stichting Recreatiezaalvoetbal Heerhugowaard De logo s van de deelnemende verenigingen: Voorwoord Zoals

Nadere informatie

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Wanneer er binnen een vereniging afspraken worden gemaakt, dan dient iedereen zich daaraan te houden. In de gedragscode z.v.v. BlauwWit '66 is een aantal gedragsregels opgenomen

Nadere informatie

HBW HEIDEBLOEM WIJSHAGEN VOETBALCLUB WELKOMSTWOORD ONZE CLUB SAMENSTELLING BESTUUR LOGO. Heidebloem Wijshagen

HBW HEIDEBLOEM WIJSHAGEN VOETBALCLUB WELKOMSTWOORD ONZE CLUB SAMENSTELLING BESTUUR LOGO. Heidebloem Wijshagen ONZE CLUB WELKOMSTWOORD Heidebloem Wijshagen Parklaan 12, 3670 Wijshagen Tel.: 098/46 34 15 Opgericht in 1966 Stamnummer : 06894 Clubkleuren: Paars/wit Website www.heidebloemwijshagen.be Rekeningnummer:

Nadere informatie

Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde

Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde 01 Inleiding: Aangaande het bestuursreglement gedrag, normen en waarden, heeft de vv Westerwolde gedragsregels opgesteld die hierbij kunnen helpen.

Nadere informatie

Taken. Algemeen Wedstrijdvoorbereiding Begeleiding tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd

Taken. Algemeen Wedstrijdvoorbereiding Begeleiding tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd Ploegafgevaardigde Taken Algemeen Wedstrijdvoorbereiding Begeleiding tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd Algemeen: De afgevaardigde vormt samen met de trainer één team Sportieve beslissingen worden door

Nadere informatie

Voetbalvereniging Berkhout

Voetbalvereniging Berkhout Voetbalvereniging Berkhout versie: 6 april 2009 Inhoudsopgave Bladzijde 1. Doelstelling 2 2. Algemene gedragscode 2 3. Gedragsregels op het sportcomplex 2 4. Kleding 3 5. Trainingen 3 6. Wedstrijden 3

Nadere informatie

Intern Reglement. Spelers

Intern Reglement. Spelers Spelers Algemeen gedrag en houding Wees altijd en overal beleefd. Wie in een team speelt toont respect voor bestuursleden, trainers, begeleiders, scheidsrechters, tegenstanders, medespelers en supporters.

Nadere informatie

Charter voor ouders en supporters (versie 2/1/2014)

Charter voor ouders en supporters (versie 2/1/2014) Charter voor ouders en supporters (versie 2/1/2014) KSVOOSTKAMP KSVO heeft de laatste jaren veel inspanningen gedaan om de jeugdwerking uit te bouwen en op een hoog niveau te brengen. Zo zijn we gestegen

Nadere informatie

Doelstellingen op lange termijn

Doelstellingen op lange termijn Doelstellingen op lange termijn Kwalitatieve jeugdopleiding waarin sportieve kansen worden gegeven aan alle jeugdspelers op hun eigen niveau Van alle jeugdspelers betere voetballers proberen te maken en

Nadere informatie

Jeugdopleiding Vaartland. Oudervergadering 27/03/2014

Jeugdopleiding Vaartland. Oudervergadering 27/03/2014 Jeugdopleiding Vaartland Oudervergadering 27/03/2014 Agenda Welkom Deel 1: Jeugdhervormingen KBVB/VFV Deel 2: JOV historiek Deel 3: JOV seizoen 2014-2015 1 ste Vaartlanddag Vragen DEEL 1 Jeugdhervormingen

Nadere informatie

VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden:

VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden: Normen & waarden FAIRPLAY VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden: We spelen met respect voor de tegenstander Respecteren geldende regels en afspraken Goede normen en waarden

Nadere informatie

Charter voor ouders en supporters (versie 9/2015)

Charter voor ouders en supporters (versie 9/2015) Charter voor ouders en supporters (versie 9/2015) KSVOOSTKAMP Vooreerst verwijzen we naar de Visie van KSVO, bevat oa de kernwaarden (bevat ook paragraaf rond respect en waarden/normen). Laatste versie

Nadere informatie

Open vergadering SMS Lubbeek

Open vergadering SMS Lubbeek Open vergadering SMS Lubbeek 07-02-2019 Een vereniging heeft vrijwilligers nodig Enkele Cijfers Meer dan 200 actieve leden 140 Jeugdspelers 40 senioren heren 15 senioren dames 14 wedstrijden per weekend

Nadere informatie

Sport Vereniging Langbroek

Sport Vereniging Langbroek Sport Vereniging Langbroek Beleidsplan 2011/2012 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 2. Doelstelling... 3. Voorwaarden voor continuïteit... 4. Afspraken voetbaltechnisch beleid... 5. Fair Play beleid KNVB...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding Huishoudelijk reglement sportclub EDS Inleiding Sportclub EDS wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

Sportieve werking 2015-2016

Sportieve werking 2015-2016 Sportieve werking 2015-2016 Wie is wie? Jeugdbestuur Filip Helsen Jeugdvoorzitter 0495/91.66.71 filip.wendy@telenet.be Kurt s'jongers Jeugdsecretaris 0479/53.87.74 kurtsjongers@gmail.com Kurt Paepen Kledij-

Nadere informatie

De gedragsregels voor iedereen

De gedragsregels voor iedereen De gedragsregels voor iedereen Iedereen maken we rommel, dan ruimen we dat zelf op. er wordt geen glas en aardewerk mee naar buiten genomen. ga je op het terras zitten, dan is dat geen probleem, maar breng

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL R13.023 Invoering Beker van België U21 Betaald Voetbal Het UC legt onderstaande interpretatieve beslissing voor aan de Nationale Studiecommissie: 1. Motivering Teneinde de jonge, beloftevolle spelers van

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 34 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 34 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 34 (van 20-08 t.e.m. 26-08-2018) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 34 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

PUURS 2005-2010. Puurs 2005-2010. K. Puurs Excelsior F.C. K.B.V.B. Stamnr. 3855 TERREINEN Kerkhofstraat Puurs. Beleidsplan 2005-2010

PUURS 2005-2010. Puurs 2005-2010. K. Puurs Excelsior F.C. K.B.V.B. Stamnr. 3855 TERREINEN Kerkhofstraat Puurs. Beleidsplan 2005-2010 PUURS 2005-2010 Puurs 2005-2010 K. Puurs Excelsior F.C. K.B.V.B. Stamnr. 3855 TERREINEN Kerkhofstraat Puurs Beleidsplan 2005-2010 VOETBAL IS VERANDERD VOETBAL IS IN BEWEGING Kinderen zijn veranderd Maatschappij

Nadere informatie

Gedragregels v.v.dkb 44

Gedragregels v.v.dkb 44 Gedragregels v.v.dkb 44 Iedere vereniging wil dat er op een onbezorgde en prettige manier wordt gevoetbald. Dit gaat niet altijd vanzelf. Wat een enorme bijdrage kan leveren is het maken van afspraken

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers

Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers VV Musketiers wil ieder lid de optimale mogelijkheid bieden te genieten van de voetbalsport. Deze voetbalclub wil een vereniging zijn waar

Nadere informatie

C L U B V I S I E

C L U B V I S I E C L U B V I S I E Doelstelling en missie K.F.C.M.D. HALEN wil aan zijn jeugdspelers een gezond alternatief aanbieden als vrije tijdsbesteding in 2 niveaus (Provinciaal/Bijzondere reeks of gewestelijk),

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 14(van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 14(van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 14(van 02-04-2018 t.e.m. 08-04-2018) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 14 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider De 80 gedragsregels bij Reusel Sport / Faes Group Inhoudsopgave: 1. De gedragsregels voor de speler 2. De gedragsregels voor de trainer 3. De gedragsregels voor de begeleider 4. De gedragsregels voor de

Nadere informatie

Teamgids S.V. Marvilde voor spelers, begeleiders en ouders.

Teamgids S.V. Marvilde voor spelers, begeleiders en ouders. Teamgids S.V. Marvilde voor spelers, begeleiders en ouders. VOORAF Voor u ligt de teamgids van Marvilde. Of u speler, begeleider of ouder bent, we vragen u dit boekje door te lezen. In dit boekje kunt

Nadere informatie

FC Bosdam Beveren Gedragsregels en richtlijnen voor jeugdspelers Onderbouw

FC Bosdam Beveren Gedragsregels en richtlijnen voor jeugdspelers Onderbouw FC Bosdam Beveren Gedragsregels en richtlijnen voor jeugdspelers Onderbouw 1. Algemeen Na een training of een wedstrijd ben je erg bezweet. Om netjes naar huis te gaan, nemen we eerst een verfrissende

Nadere informatie

Huisreglement. Geschreven door Administrator - Laatst aangepast donderdag 06 september :22 HUISREGLEMENT INLEIDING 1 / 27

Huisreglement. Geschreven door Administrator - Laatst aangepast donderdag 06 september :22 HUISREGLEMENT INLEIDING 1 / 27 HUISREGLEMENT INLEIDING 1 / 27 KFC Duffel wil een familiale club zijn waar ALLE leden zich goed voelen, zich ten volle kunnen ontplooien en met plezier en enthousiasme kunnen voetballen en/of voetbal beleven.

Nadere informatie

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie!

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! 1 Wie is Antonia? Koninklijke Antonia FC werd opgericht in 1927 en speelt in de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Onze Jeugdwerking werd dit

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

CLUBREGLEMENT K.ZONHOVEN VV

CLUBREGLEMENT K.ZONHOVEN VV CLUBREGLEMENT K.ZONHOVEN VV WAT VERWACHTEN WE VAN SPELERS, TRAINERS, AFGEVAARDIGDEN EN OUDERS? WAT VERWACHTEN WE VAN ONZE SPELERS? ALGEMENE AFSPRAKEN Alle hieronder beschreven regels worden strikt opgevolgd

Nadere informatie