NIEUWSBRIEF. voor Vrienden van de Aker en Chaudfontaine 24 maart 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF. voor Vrienden van de Aker en Chaudfontaine 24 maart 2016"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF voor Vrienden van de Aker en Chaudfontaine 24 maart 2016 CHAUDFONTAINE: VEELBELOVEND MAAR KWETSBAAR Rond kerst hebben we in onze nieuwe wijk Nieuw Sloten aandacht gevraagd voor de geboorte van Jezus. En aandacht voor Chaudfontaine dat niets liever wil dan Hem bekendmaken. Bijna elk woonadres in Nieuw Sloten kreeg rond Kerst dit kaartje. Wie de moeite nam de website te bekijken werd uitgenodigd voor een open avond. Eén bezoeker kwam op deze avond en een ander persoon vroeg een gesprek aan n.a.v. deze actie. We zijn er blij mee! We merken dat het logo en de naamsbekendheid groter wordt in de wijk. Vindbaarheid en betrouwbaarheid is erg belangrijk. Veel mensen staan niet open voor het evangelie. Maar als er iets gebeurt waardoor mensen op zoek gaan naar raad of hulp kan bekendheid net de deur openen naar Chaudfontaine. In de wijk is Willem elke week actief door leiding te geven aan de groep Gezond Bewegen en als vrijwilliger in het Huis van de Wijk.

2 Om de zes weken komt een trouw groepje Nieuw Slotenaren bij elkaar die de passie voor God en de wijk delen. Er wordt samen gegeten, plannen gemaakt en gebeden voor de wijk. Eén gezin vertrok naar Houten, maar een ander echtpaar voegde zich bij de groep. Irene is in Januari gestart met moeders ontmoeten moeders. Elke woensdagochtend houdt ze open huis. Irene: Als Chaudfontaine er niet was geweest had ik deze stap nooit gedaan. Een mooi getuigenis hoe Chaudfontaine christenen helpt om hun wijk lief te hebben en initiatieven te ontplooien. Chaudfontaine is veelbelovend, maar kwetsbaar! 10 JAAR AKERGEMEENTE Een gebedsgroepje van enkele christen vrouwen leidde tot een gemeentestichtingsproject in de Aker, een wijk met inwoners. In 2005 werd gestart met wekelijkse samenkomsten. Vorig jaar vierden we dat we 10 jaar elke zondag samen komen om God en elkaar te ontmoeten. De Akergemeente telt ruim 80 leden en ongeveer 25 deelnemers en gasten. God heeft op vele manieren zegen gegeven. In de samenkomst waarin we het 10-jarig bestaan vierden vertelde Janneke het volgende over de centrale betekenis van het gebed. De kracht van gebed Waar we geloven dat de gemeente allereerst in het hart van God geboren is, is dat anderzijds gebeurd door het gebed van mensen. Vanaf dat wij in 1990 hier zijn komen wonen heeft mijn man gebeden dat er een gemeente in deze wijk zou ontstaan. Daarnaast waren er 2 en later 3 vrouwen die vanaf ongeveer 1996 trouw baden voor deze wijk. Vanuit hun bidden zijn ze christenvrouwen gaan uitnodigen voor koffieochtenden. Vanuit die groep ontstond het verlangen naar een kerk in deze wijk van mensen zonder kerk. Een startersgroep heeft vervolgens vanaf ,5 jaar om de week gebeden voor de wijk en biddend gezocht naar Gods wil. Na anderhalf jaar zijn we aan de slag gegaan met alphacursussen. Nog steeds neemt gebed een belangrijke plaats in. Onze kringen komen de ene week samen rondom Gods woord en de andere week komen we bijeen om voor elkaar te bidden. Voor de dienst bidden we vaak met een grote groep voor de dienst en we bidden voor mensen met wie we in contact komen. Bidden houdt ons dicht bij God, doet ons steeds beseffen dat we het van Hem moeten verwachten en niet van onze eigen inspanningen, en zet ons in een positie waarin God ons leiden kan en door ons heen kan werken.

3 KORTE BERICHTEN UIT DE AKER Vorig najaar is er een alpha cursus geweest. Een kleiner groepje gaat nog door tot de zomer. De Akergemeente en project Chaudfontaine zijn een inspiratiebron voor Theo en Paulien die in Duivendrecht/Diemen wonen. Zij verlangen naar een christelijke gemeenschap in hun wijk. In januari zijn zij gestart met een mooie alpha cursus met 5 deelnemers in hun huis. Het vluchtelingenvraagstuk is dichtbij. Enkele mensen uit het BBB (Brood, Bed, Bad huis) bezoeken onze samenkomsten en kringen, we helpen vluchtelingen waar mogelijk. Elke eerste vrijdagavond van de maand organiseren we de Akersoos in het huis van de Wijk, afgewisseld met een filmavond. Een gezellige plek voor ontmoeting met elkaar en buurtbewoners. GEBED Dat moeders de weg vinden naar de koffieochtenden bij Irene in Nieuw Sloten en er zo nieuwe contacten gelegd worden. Voor nieuwe contacten in de wijk via de christenen in de wijk en het werk van Willem. Financiële middelen om het werk in Nieuw Sloten (Chaudfontaine) voort te zetten. Voor werkers in de oogst. Op veel terreinen kunnen we helpen, maar onze mogelijkheden zijn beperkt Voor een heldere visie voor de toekomst. We willen kerk zijn waar een steeds groeiend aantal mensen groeien in liefde en geloof STEUN Alle Vrienden van de Aker: hartelijk dank voor jullie steun voor de Akergemeente en voor het pionierswerk in Nieuw Sloten! Bent u nog geen Vriend? Stuur een mail naar vriend@akergemeente.nl. Wij blijven afhankelijk van financiële steun, vooral om het werk in Nieuw Sloten (Chaudfontaine) te kunnen doorzetten. Uw giften zijn zeer welkom op bankrekeningnr. NL39INGB t.n.v. Akergemeente te Amsterdam.

4 Wilt u uw giften specifiek voor onze activiteiten in Nieuw Sloten bestemmen, vermeldt dan project Nieuw Sloten. De Akergemeente heeft een ANBI status, dus uw giften zijn fiscaal aftrekbaar. INFORMATIE / Willem Griffioen: voorganger@akergemeente.nl / Kees Trimp, PR en fondswerving: vriend@akergemeente.nl / HOE GOD EEN IEDER KAN BEREIKEN Velen van ons kennen veel mensen om ons heen die niet geloven. We bidden vaak voor ze en hopen soms dat ze door een gesprek met ons of een bezoekje aan onze kerk onze God mogen leren kennen. Ikzelf was zo iemand, die God niet kende en ook helemaal geen mensen om me heen had die naar de kerk gingen en mij daarvoor. Ik ben dan ook geheel niet Christelijk opgevoed, maar heb in mijn schooltijd al snel een voorkeur gekregen voor de wetenschap en ben na mijn middelbare schooltijd dan ook sterrenkunde gaan studeren aan de UvA. In die jaren heb ik altijd de natuur, het systeem waarmee alles in het heelal beweegt en in stand wordt gehouden, zo bewonderd. Alles had met elkaar te maken en in de wetenschap bleek alles steeds naar een evenwicht te streven, een balans. Ik heb dat altijd erg mooi gevonden. Dus voor mij was de natuur het hoogste goed. Ik kende geen God, al kon ik wel zeggen dat er vast wel meer moest zijn. Door mijn overtuiging dat het meeste wel verklaarbaar moest zijn, geloofde ik ook heilig dat het leven uit zichzelf is ontstaan en dat er geen Schepper achter zat. Dit alles bepaalde zo mijn levensovertuiging, totdat ik bij mijn bijbaantje verkering kreeg met een van mijn collega's, wat voor mij een bevrijding was. Ik was al jaren onzeker en hoe graag ik ook verkering wilde met leuke meiden, iedere keer kwam ik niet verder dan: Ik vind je heel aardig, maar... Dit meisje was de eerste die verder keek en we kregen dan ook samen een mooie relatie die drie jaar duurde. Zij was Christen, vanuit Suriname hierheen geëmigreerd en woonde nu bij een pleegfamilie. Ik was helemaal hotedebotel en toen ze mij uitnodigde naar de kerk ben ik ook gewoon mee gegaan. Ik wilde bij haar zijn. Zo'n eerste stap heeft bij mij al veel gedaan. Mijn hele beeld over kerken bleek toch anders te zijn. Ik genoot van de muziek, al zei het bidden en de preek me vaak maar weinig. Ik leerde haar pleegfamilie kennen, die ook allemaal Christelijk waren en kwam toen ook voor het eerst in aanraking met het feit dat niet alle Christenen relaties met niet-christenen oke vinden. In het begin zaten we met z'n tweeën dan ook nog tussen twee werelden in. Gaandeweg werd de relatie steeds serieuzer en onze band ook hechter. Dit versterkte ook de relatie met de pleegfamilie en ik ervoer ook

5 steeds meer iets bijzonders als ik bij die mensen was. Vooral opa en oma hadden zo'n liefdevolle manier van omgaan met mensen en konden ook zo dankbaar zijn voor kleine dingen. Ik vind dat heel bijzonder. Toen ging het dan toch mis en ging de relatie uit. In de tussentijd had ik veel over het Christelijk geloof gezien, gehoord en ervaren, maar het deed me nog weinig. Ik werd toen door een goede vriend van me, die ook Christelijk was, uitgenodigd voor een Alpha-Cursus. Ik wilde eigenlijk niet meedoen, maar omdat twee andere studiegenoten ook al mee zouden doen ben ik ook maar overstag gegaan. De eerste keer dat ik het huis binnenging waar we de cursus zouden houden, ervoer ik zo'n vrede en het voelde zo vertrouwd. Ik vond het heel fijn om daar te zijn. De warmte en liefde die ik ook op sommige momenten in dat pleeggezin kon ervaren, ervoer ik nu weer. Keer op keer ging ik met plezier naar de cursus en ik slurpte alle informatie op, genoot van de liedjes die we zongen en deed ook met alles mee: bidden, lezen etc. Op een gegeven moment tijdens de cursus waren we een hele dag bijeen en hadden we meerdere sessies. Gedurende deze dag was er ook een moment dat de leiders van de cursus vroegen of ze voor me mochten bidden en ik mijn leven aan Jezus wilde geven. Tot mijn verbazing zei ik ja, deels omdat ik dacht: ach waarom ook niet en deels omdat ik altijd al moeilijk nee kon zeggen. Toen gingen we samen bidden en bad ik het zondaarsgebed. Het was allemaal heel spannend toen, hoe ze voor me baden. Of ik toen al echt iets merkte weet ik niet meer. Maar twee dagen later ervoer ik wel op mijn eigen kamer dat de Heilige Geest over mij kwam. Ik hoorde in mijn hoofd het woord Heilige Geest en toen ervoer ik alsof er iets over me heen kwam van top tot teen. Toen wist ik het zeker. God was echt, en Jezus ook. Na 8 jaar in een gemeente in Osdorp te hebben gezeten en veel geleerd te hebben, ben ik in de Akergemeente terecht gekomen, waar ik nu nog steeds zit met veel plezier. Raoul Ermans (helemaal rechts)

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Filippenzen 2, 3 5 Huwelijksdienst. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Filippenzen 2, 3 5 Huwelijksdienst. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Filippenzen 2, 3 5 Huwelijksdienst Broeders en zusters, 1 Votum 2 Zegengroet 3 Zingen : Gezang 4 Gebed voor de opening van het Woord 5 Schriftlezing : 6 Zingen :

Nadere informatie

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd!

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd! Het kwaad Verdieping: Persoonlijke verhalen Leeftijd: 13-16 Thema: Tijdsduur: 20+ min. In de verdiepingsfase ga je met de jongeren in op hun persoonlijke verhalen Duur: 30 minuten Nodig: twee verhalen

Nadere informatie

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief december TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl Dit is wat wij hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht,

Nadere informatie

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief februari TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl.ik ben de levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid.

Nadere informatie

Gebedskalender september - november 2016. Alle tieners uit het. dorp zitten op de club!

Gebedskalender september - november 2016. Alle tieners uit het. dorp zitten op de club! Gebedskalender september - november 2016 Alle tieners uit het dorp zitten op de club! Gelovig of niet, iedereen is welkom! Marieke Bor is al jaren Rock Solid-leider in de PKN-gemeente in Goudriaan, een

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

De Bijbel open 2013 47 (30-11)

De Bijbel open 2013 47 (30-11) 1 De Bijbel open 2013 47 (30-11) Zie, hij bidt. Dat lezen we in Hand. 9 over Paulus. Zie hij bidt., het wordt verteld na zijn bekering op de weg naar Damascus. En het wordt gezegd alsof het iets heel bijzonders

Nadere informatie

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Koningsdag. Nieuwsbrief april. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief april TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl U bent voor eeuwig Koning. Door alle eeuwen heen zult U regeren. Psalm 145:13 Koningsdag.

Nadere informatie

Samen één in de liefde van Christus

Samen één in de liefde van Christus Samen één in de liefde van Christus Eerst twee voorbeelden: Je bent verliefd Je hebt elkaar lief Hoe laat je dat aan elkaar merken? * door een complimentje; * door tijd en aandacht; * door iets leuks te

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Goed Nieuws Wat zie Je? Navertelling Lucas 24,35-48 Goed Nieuws! Toen de twee leerlingen

Nadere informatie

Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk?

Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk? Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

Aftellen - december/januari 2018

Aftellen - december/januari 2018 Aftellen - december/januari 2018 Het heeft wat extra tijd en moeite gekost, maar gisteren werden we gebeld door de Zuid-Afrikaanse ambassade dat onze visa aanvragen zijn goedgekeurd! Dat betekent dat het

Nadere informatie

PIONIER. Turkije: de oogst is groot!

PIONIER. Turkije: de oogst is groot! WWW.CAMAZENDING.NL PIONIER Turkije: de oogst is groot! Oktober 2018 Als we door de ogen van Christus naar OOGSTEN IN TURKIJE In het Nieuwe Testament lezen we dat Paulus gepreekt heeft in Turkije en er

Nadere informatie

Joh. 17, preek NGKE

Joh. 17, preek NGKE Joh. 17, 20-26 preek NGKE 12-2- 17 [Bij het avondmaal] Het thema is vandaag de kerk. En dat begint hier aan tafel. De afgelopen weken realiseerde ik me dat dit thema samen zou vallen met de viering van

Nadere informatie

Hartelijk welkom! informatiefolder

Hartelijk welkom! informatiefolder Hartelijk welkom! informatiefolder Al ruim 100 jaar in beweging! Onze harten naar God... Pinkstergemeente Immanuël is een gemeenschap van christenen die functioneert als een hartelijk en open gezin dat

Nadere informatie

China. - Zending in China -

China. - Zending in China - Colofon James Fraser Les voor groep 1/2 Duur les: 60 min. Aardrijkskunde Beeldende Vorming Godsdienst China - Zending in China - Pagina 1 Inleiding Aan het begin van de les wordt het verhaal van James

Nadere informatie

Written by Danielle Oudshoorn Wednesday, 25 November :39 - Last Updated Wednesday, 25 November :54

Written by Danielle Oudshoorn Wednesday, 25 November :39 - Last Updated Wednesday, 25 November :54 Sinds 2010 ben ik o.a. betrokken bij de gebedsgroep van het gezondheidsprogramma Chiyembekezo. De gebedsgroep bestaat uit 8 leden die ook werken als vrijwilligers bij het gezondheidsprogramma en uit 4

Nadere informatie

Handreiking bij 40 DAGEN GEBED voor groep 4-8 van de basisschool

Handreiking bij 40 DAGEN GEBED voor groep 4-8 van de basisschool Handreiking bij 40 DAGEN GEBED voor groep 4-8 van de basisschool NAAM September 2009 In september en oktober 2009 was de Levend evangelie Gemeente bezig met het onderwerp 40 DAGEN GEBED. Om gemeente breed

Nadere informatie

China. - Zending in China -

China. - Zending in China - Colofon James Fraser Les voor groep 3/4 Duur les: 60 min. Aardrijkskunde Beeldende Vorming Godsdienst China - Zending in China - Pagina 1 Leerkracht - handreiking Aan het begin van de les wordt het verhaal

Nadere informatie

Bouw Uw Koninkrijk -> God aanbidden

Bouw Uw Koninkrijk -> God aanbidden Bouw Uw Koninkrijk -> God aanbidden God Relatie tussen God en Mozaiek Samenkomsten Muziek Gaven en collecte - God, voor wie Hij is, en voor wat Hij deed voor ons mensen. - Voor wat Hij gaat doen in de

Nadere informatie

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen)

(zie: Orde van Dienst voor de viering van de initiatiesacramenten voor volwassenen) Dag van het Woord OPNAME IN DE KERKGEMEENSCHAP & overhandiging Evangelie/ Woord van God Opname in de Kerkgemeenschap Catechumenen of geloofsleerlingen zijn volwassenen die een lange weg afleggen om christen

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

explore the big questions of life Een introductie

explore the big questions of life Een introductie explore the big questions of life Een introductie www.youthalpha.nl Youth Alpha is een programma van Youth for Christ Nederland en stichting Alpha-cursus Nederland. 2 Youth for Christ Nederland www.yfc.nl

Nadere informatie

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE voor het doopsel van meerdere kinderen In dit boekje vind je een 15-tal voorbeelden van belofte-formules die je als ouders kan uitspreken tijdens de doopviering van je kind.

Nadere informatie

TOV! God geniet van vriendschap. Nieuwsbrief mei. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! God geniet van vriendschap. Nieuwsbrief mei. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief mei TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl En God zei; Het is niet goed voor de mens alleen te zijn. Ik zal

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

Filippenzen 1. Begin van de brief

Filippenzen 1. Begin van de brief Filippenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Filippi 1 Dit is een brief van Paulus, aan alle mensen in de stad Filippi die dankzij Jezus Christus bij God horen. De brief is ook voor de

Nadere informatie

Een nieuw seizoen ( )

Een nieuw seizoen ( ) Een nieuw seizoen (2017-2018) In september starten we weer met het nieuwe seizoen. Het gaat niet alleen om een nieuw seizoen in de betekenis van een nieuwe periode van september 2017 t/m augustus 2018.

Nadere informatie

Handleiding bij de studielessen voor groep 1-3 van de basisschool NAAM

Handleiding bij de studielessen voor groep 1-3 van de basisschool NAAM Handleiding bij de studielessen voor groep 1-3 van de basisschool NAAM September 2009 In september en oktober 2009 is de Levend Evangelie Gemeente gemeentebreed bezig met het onderwerp GEBED. Op verzoek

Nadere informatie

Voor onze broers en zussen met een verstandelijke beperking.

Voor onze broers en zussen met een verstandelijke beperking. Hoe je hier mee om wilt gaan? Zou het in de vorm van een aantal lessen doen Uit het verhaal kun je zelf vragen bedenken voor een bespreking met de catechisanten. Zie dit als een aanzetje Ben ik iets vergeten

Nadere informatie

Marcus 3,31-35 Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie!

Marcus 3,31-35 Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie! Marcus 3,31-35 Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie! Liturgie Voorzang: LB 320 Stil gebed Votum / groet Zingen: Ps 122,1.3 Wet Zingen: Ps 80,10 Gebed Lezen: Marcus 3,20-35 Zingen: Gez 143,2.3 Preek

Nadere informatie

Wanneer je geloof op het spel staat.

Wanneer je geloof op het spel staat. Wanneer je geloof op het spel staat. Beste vriend. We danken de Heer dat we je mogen kennen. Je speelt een erg belangrijke rol in onze gemeente. We zijn jullie enorm dankbaar voor de voortdurende steun

Nadere informatie

Handelingen 4:13 21 januari 2018 Vrijmoedig in Jezus' Naam

Handelingen 4:13 21 januari 2018 Vrijmoedig in Jezus' Naam Preek Gemeente van Christus, Een opdracht om mee te beginnen, vanmorgen. Neem eens even een reclamefilmpje in gedachten. Een reclamefilmpje dat je echt goed vindt. Zo één die je onthoudt. Oké Iedereen

Nadere informatie

Handelingen 13:42-49 (Follow-dienst met als thema: mensen uitnodigen in het geloof)

Handelingen 13:42-49 (Follow-dienst met als thema: mensen uitnodigen in het geloof) Handelingen 13:42-49 (Follow-dienst met als thema: mensen uitnodigen in het geloof) Stel, je bent gaan stappen met een groep. En één van je vrienden is zo dronken als een tor. Als jullie besluiten naar

Nadere informatie

Marcus 3,31-35 - Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie!

Marcus 3,31-35 - Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie! Marcus 3,31-35 - Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie! Liturgie Voorzang: LB 320 Stil gebed Votum / groet Zingen: Ps 122,1.3 Wet Zingen: Ps 80,10 Gebed Lezen: Marcus 3,20-35 Zingen: Gez 143,2.3 Preek

Nadere informatie

Vernieuwing van het missionaire kinderwerk (Keigave Dagen)

Vernieuwing van het missionaire kinderwerk (Keigave Dagen) Vernieuwing van het missionaire kinderwerk (Keigave Dagen) Waarom vernieuwing? De Keigave Dagen wordt in de huidige vorm reeds vele jaren uitgevoerd. Mede daardoor is het tijd voor een goede evaluatie

Nadere informatie

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 ZONDAG 4 NOVEMBER om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 Ik hoop dat u vandaag een kerkdienst kon bezoeken. Zag u er ook naar uit om broeders en zusters te ontmoeten; of vindt u dat niet

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Zevenbergen

Hervormde Gemeente Zevenbergen Hervormde Gemeente Zevenbergen 2018 Geef voor je kerk. Geef je leven zin. Tijden veranderen. Dat is waar. In dit digitale tijdperk gaan die veranderingen ook echt snel. Wanneer tijden veranderen is het

Nadere informatie

Mét code voor 11 online video s!

Mét code voor 11 online video s! Mét code voor 11 online video s! 5 Voorwoord Mijn eerste kennismaking met de bijbelstudies van Beth Moore was in 2006 in onze gemeente in Amerika. Mijn echtgenoot Mark had kort daarvoor zijn baan opgezegd

Nadere informatie

Studielessen voor 4-7 jarigen. HANDLEIDING

Studielessen voor 4-7 jarigen. HANDLEIDING MIJN GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen. HANDLEIDING najaar 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jorim Rietdijk

Nieuwsbrief Jorim Rietdijk Use this area to offer a short preview of your email's content. View this email in your browser Maar een ding weet ik zeker-en daarbij vergeet ik wat achter mij ligt en strek ik me uit naar wat voor mij

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Jaarverslag Via Nova, Amsterdam

Jaarverslag Via Nova, Amsterdam Jaarverslag 2017 Via Nova, Amsterdam 1 Voorwoord Via Nova is een open lerende christelijke gemeenschap in Amsterdam. Het is de roeping van Via Nova om de echtheid van Gods goede boodschap te ontdekken

Nadere informatie

1 Het goed hebben met elkaar

1 Het goed hebben met elkaar 1 Het goed hebben met elkaar Wijk 3 groep 1, aantal groepsleden: 5 Datum: 21 oktober 2018 Deelthema: het goed hebben met elkaar Het groepsgesprek verliep, na de aanvankelijke moeite die we hadden met de

Nadere informatie

Aan alle jongeren in België

Aan alle jongeren in België Aan alle jongeren in België Beste jongeren, De paus roept regelmatig elke twee of drie jaar bisschoppen van de hele wereld bijeen, om samen na te denken over belangrijke thema s uit het leven van de Kerk

Nadere informatie

Gebedsdienst dinsdag 20 oktober 1987 Thema: Maria, moeder van liefde. Woord ter inleiding

Gebedsdienst dinsdag 20 oktober 1987 Thema: Maria, moeder van liefde. Woord ter inleiding Gebedsdienst dinsdag 20 oktober 1987 Thema: Maria, moeder van liefde Openingslied God groet u, zoals bloemen Woord ter inleiding De genade van onze Heer Jezus Christus, de liefde van God en de gemeenschap

Nadere informatie

Contact houden met onze Schepper

Contact houden met onze Schepper Contact houden met onze Schepper Contact houden met onze Schepper ZEVENDE ZONDAG VAN PASEN 20 mei 2007 Woord- en Communieviering met Mariaverering Woord van welkom Wij komen samen in de naam van de Vader,

Nadere informatie

IK OVERLEEFDE AUSCHWITZ

IK OVERLEEFDE AUSCHWITZ Ferenc Göndör IK OVERLEEFDE AUSCHWITZ Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 3 Mijn vader Lang geleden kwam een jonge, joodse man naar het land Hongarije. Mohr Goldklang was zijn naam. Dat was mijn opa. Mohr

Nadere informatie

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Marinus den Harder Jennifer Jonker en Lianne Loekie Jochemsen worden gedoopt. Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

La vita è bella! Het leven is mooi

La vita è bella! Het leven is mooi La vita è bella! Het leven is mooi Hier zien jullie een aantal foto s van vrienden en activiteiten die ik met vrienden heb gedaan. Links bovenin: Bezoeken van een AS Roma voetbalwedstrijd met collega s

Nadere informatie

Gebedskalender maart - mei Lars: Jezus is echt

Gebedskalender maart - mei Lars: Jezus is echt Gebedskalender maart - mei 2018 Lars: Jezus is echt LARS WIL JEZUS VOLGEN MAAR HOE? Lars is 16 en komt al jaren bij The Mall in Alkmaar. Lange gesprekken met jongerenwerker Richard leidden ertoe dat hij

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

Geliefde gemeente van de Heer Jezus Christus, Beste gasten en alle vrienden van de gemeente.

Geliefde gemeente van de Heer Jezus Christus, Beste gasten en alle vrienden van de gemeente. Geliefde gemeente van de Heer Jezus Christus, Beste gasten en alle vrienden van de gemeente. Ben je ooit aan iets begonnen met een prut houding? Zo van: dit is niks, dit was niks en dit zal ook nooit wat

Nadere informatie

de zon schijnt altijd

de zon schijnt altijd de zon schijnt altijd GEDICHTEN Klara Hobrink Inhoud 1 Achter de wolken 2 Zit men in een diep dal 3 Wat gebeurt er om ons heen? 4 U geeft antwoord 5 Loof de Heer 6 De blijdschap 7 Hem danken 8 Ken je de

Nadere informatie

Jonggezinnedienst 24 sept uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman

Jonggezinnedienst 24 sept uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman Jonggezinnedienst 24 sept 2017 10.00 uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman Welkom en afkondigingen: Zingen: Heb je al een kaartje voor de koninklijk trein

Nadere informatie

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 1 Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 2 3 4 5 6 Keruchma zingt voor ons: Aan uw voeten Heer Welzalig de man 7 8 Bijbellezing: Lucas 2 : 40 50 De 12-jarige Jezus in de tempel

Nadere informatie

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW Nieuwe geboorte in het koninkrijk les 1 DEEL 3 FOLLOW DE GEBOORTE Leven begint met een man en vrouw die elkaar liefhebben. Diep in het binnenste van de buik van de moeder ontstaat nieuw leven. Het duurt

Nadere informatie

Bijbelrooster 19 februari 25 februari. Thema: Jij en de gemeente. Dinsdag 19 februari - Dichtbij

Bijbelrooster 19 februari 25 februari. Thema: Jij en de gemeente. Dinsdag 19 februari - Dichtbij Bijbelrooster 19 februari 25 februari Thema: Jij en de gemeente Dinsdag 19 februari - Dichtbij En in het midden van de zeven kandelaren Een, de Zoon des mensen gelijk zijnde, bekleed met een lang kleed

Nadere informatie

Mijn laatste nieuwsbrief

Mijn laatste nieuwsbrief Mijn laatste nieuwsbrief Lieve familie, vrienden en sponsors! Mijn laatste nieuwsbrief schrijf ik vanuit het prachtige en kleurrijke Sri Lanka! Hier vierde ik Kerst en Oud en Nieuw met de bemanning van

Nadere informatie

De gelijkenis van de onbeschaamde vriend. ( of over gebedsverhoring )

De gelijkenis van de onbeschaamde vriend. ( of over gebedsverhoring ) De gelijkenis van de onbeschaamde vriend. ( of over gebedsverhoring ) Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld

Nadere informatie

1. Baptistengemeente Arnhem-Centrum Vastgelegd in de statuten van 10 november 2013

1. Baptistengemeente Arnhem-Centrum Vastgelegd in de statuten van 10 november 2013 1. Baptistengemeente Arnhem-Centrum Vastgelegd in de statuten van 10 november 2013 De Baptistengemeente Arnhem-Centrum maakt deel uit van de Unie van Baptistengemeenten in Nederland, als kerkgenootschap

Nadere informatie

Welkom! Inhoudsopgave

Welkom! Inhoudsopgave Welkom! We heten u van harte welkom in de Kerk van de Nazarener Dordrecht. Met deze brochure willen we u informeren over wie wij zijn en hoe onze gemeente functioneert. Mogelijk heeft u al eerder een dienst

Nadere informatie

1 OPENING Openingsgebed, bidden om de leiding van de Heilige Geest

1 OPENING Openingsgebed, bidden om de leiding van de Heilige Geest Liturgie gebedsbijeenkomst t.b.v. 3D- Day 2017 1 OPENING Openingsgebed, bidden om de leiding van de Heilige Geest Degene die voorgaat leest de tekst, de vetgedrukte tekst lezen we hardop met elkaar lezen:

Nadere informatie

Samen Eucharistie vieren

Samen Eucharistie vieren Samen Eucharistie vieren Presentatie 23 november 2017 Methode OPSTAP 1 Situatieschets catechese 2 Omvorming De Kerk die erop uitgaat is de gemeenschap van missionaire leerlingen die initiatief nemen, die

Nadere informatie

ZONDAG -voorbereiding op het Heilig Avondmaal- Heilig Avondmaal houden

ZONDAG -voorbereiding op het Heilig Avondmaal- Heilig Avondmaal houden COPYRIGHT: WWW.BIJBELSOPVOEDEN.NL ZONDAG -voorbereiding op het Heilig Avondmaal- Heilig Avondmaal houden Lees Lukas 22:15-20 Volgende week zondag wordt bij ons in de kerk het Heilig Avondmaal gehouden.

Nadere informatie

1 Johannes 2, Hij is een God van jong en oud

1 Johannes 2, Hij is een God van jong en oud 1 Johannes 2,12-14 - Hij is een God van jong en oud Radiokerkdienst Zendtijd voor Kerken (20 juli radio 5) Preekverwerking 01 Matt 20,28a 2007 03 18 (78.5 KiB) Liturgie Gezang 158 Votum en groet Ps 118,1.5

Nadere informatie

1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud

1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud 1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud Radiokerkdienst Zendtijd voor Kerken (20 juli radio 5) Preekverwerking 01 Matt 20,28a 2007 03 18 (78.5 KiB) Liturgie Gezang 158 Votum en groet Ps 118,1.5

Nadere informatie

Een nieuw seizoen ( )

Een nieuw seizoen ( ) Een nieuw seizoen (2017-2018) In september starten we weer met het nieuwe seizoen. Het gaat niet alleen om een nieuw seizoen in de betekenis van een nieuwe periode van september 2017 t/m augustus 2018.

Nadere informatie

En dan tot slot nog iets over de gevolgen. Wat waren eigenlijk de gevolgen van die bijzondere leiding in het leven van Maria? En voor ons?

En dan tot slot nog iets over de gevolgen. Wat waren eigenlijk de gevolgen van die bijzondere leiding in het leven van Maria? En voor ons? Mij geschiede naar uw Woord preek over Lucas 1,26-38. Ik neem jullie vanochtend mee in drie stappen. Lucas beschrijft de aankondiging van de geboorte van Jezus vanuit het perspectief van Maria. Best bijzonder.

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Kees Baanstra Lezen : Lezen Johannes 15: 1-17 Gezang 167 : 1, 2 en 3 Breng ons samen (Sela) Gezang 179a Gezang 119 : 3 en 5 Gezang 132 : 2, 4 en 6 Lied 456 : 2 Welkom

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.)

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.) Overzicht van een doopviering, waarin de doop wordt gedaan door Nel Hogervorst van Kampen, pastoraal werker. Zij vindt het prettig als er niet zoveel tekst in het boekje staat, omdat zij dan kan improviseren.

Nadere informatie

Christelijk Centrum Gooi en Vechtstreek Zout & Licht Hilversum

Christelijk Centrum Gooi en Vechtstreek Zout & Licht Hilversum Christelijk Centrum Gooi en Vechtstreek Zout & Licht Hilversum Inleiding Als oudstenteam (bestuur) van de gemeente zijn we blij te weten dat Jezus de gemeente bouwt. Hij bouwt en wij doen met Hem mee.

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

Leidraad voor catechisten

Leidraad voor catechisten Voorbeeld van 3 catechetische samenkomsten na een eucharistieviering met ouders die voor hun kind een initiatiesacrament vragen (doopsel, vormsel, eucharistie/communie) Dit voorbeeld uit het aartsbisdom

Nadere informatie

40-dagenboek. Zeven bouwstenen. voor een groeiende gemeente. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie

40-dagenboek. Zeven bouwstenen. voor een groeiende gemeente. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie 40-dagenboek Zeven bouwstenen voor een groeiende gemeente Kees de Vlieger Een Kerygma studie 1 Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048 E-mail: kerygma@kerygma.nl

Nadere informatie

DAG 1: Voorbeelden Lees Johannes 13:12-17 Als je van lego iets gaat bouwen, gebruikt je vaak een voorbeeld. Dat voorbeeld maak je na. Ook op school gebruik je vaak voorbeelden. Bij schrijven, bij knutselen

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

Preek Psalm 78:1-8 20 september 2015 In het spoor van Opening winterwerk Spiegelbeeld I

Preek Psalm 78:1-8 20 september 2015 In het spoor van Opening winterwerk Spiegelbeeld I Preek Gemeente van Christus, De mooiste dingen in het leven kun je niet als erfernis wegschenken Let er maar eens op. De belangrijkste dingen zijn geen erfstuk. Zeker, je kunt mooie spulletjes erven. Of

Nadere informatie

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Cadeautjes Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Opwekking 32 Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

JANUARI. arkbwspiegelssmileysenstilletijdmetgod.indd 3

JANUARI. arkbwspiegelssmileysenstilletijdmetgod.indd 3 JANUARI 3 arkbwspiegelssmileysenstilletijdmetgod.indd 3 05-07-16 09:56 1 JANUARI De Heer houdt zich echt aan zijn belofte, ook al beweren sommige mensen van niet. Hij wacht omdat hij geduld heeft met jullie!

Nadere informatie

LES 2. Invloed van je gezin. Lees. Lees. Maak Maak een voorbeeld van een dier. Leer. Bid Bid dat je een positieve invloed zal.

LES 2. Invloed van je gezin. Lees. Lees. Maak Maak een voorbeeld van een dier. Leer. Bid Bid dat je een positieve invloed zal. Invloed van je gezin De ouders van Debbie gingen scheiden toen zij 6 jaar was. Ze was haar hele leven naar de kerk gegaan-- soms met haar moeder en soms met haar vader, omdat zij een verschillend geloof

Nadere informatie

Nieuwsbrief no 10: maart Nieuws uit Fresku

Nieuwsbrief no 10: maart Nieuws uit Fresku Nieuwsbrief no 10: maart 2019 Nieuws uit Fresku Lieve familie, gemeente en vrienden, Vanaf de plaats waar ik nu zit, kijk ik iedere morgen naar drie tekstbordjes die ons door verschillende vrienden zijn

Nadere informatie

Activiteitenverslag. Stichting Hoekstraat 11

Activiteitenverslag. Stichting Hoekstraat 11 Activiteitenverslag Stichting Hoekstraat 11 Boekjaar 2017 Stichting Hoekstraat 11 biedt middels de exploitatie van de Hoekstraat 11 als locatie een ontmoetingsplaats voor de jeugd. Wij delen de liefde

Nadere informatie

GROEIEN IN CHRISTUS. samen werken aan geloofsgroei

GROEIEN IN CHRISTUS. samen werken aan geloofsgroei GROEIEN IN CHRISTUS samen werken aan geloofsgroei 14 samen werken aan geloofsgroei TER INTRODUCTIE... 4 GROEIEN!... 5 AANWIJZINGEN VOOR LEIDER/LEIDSTER... 12 TRAINEN!... 16 SAMEN GROEIEN IN CHRISTUS...

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 29 april 2018 Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 9.30 uur Voorganger: ds Adri van der Wal Met medewerking van de 4U-band o.l.v. André Kastelein 1 Intocht De kerkenraad komt

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

10 december uur AP vd Velde orgel: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries. Liturgie thema relaties: hoe ben ik een goede partner?

10 december uur AP vd Velde orgel: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries. Liturgie thema relaties: hoe ben ik een goede partner? 10 december 17.00 uur AP vd Velde orgel: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries Liturgie thema relaties: hoe ben ik een goede partner? Welkom Stil gebed Votum en groet Zingen: GK psalm 62.3,4 Wees stil,

Nadere informatie

Groot Nieuws meditatie zondag 23 april, verzorgd door Ds. Folkert de Jong van de Gereformeerde Kerk in Andel.

Groot Nieuws meditatie zondag 23 april, verzorgd door Ds. Folkert de Jong van de Gereformeerde Kerk in Andel. Groot Nieuws meditatie zondag 23 april, verzorgd door Ds. Folkert de Jong van de Gereformeerde Kerk in Andel. 36 Vervolgens ging Jezus met zijn leerlingen naar een plek die Getsemane genoemd werd. Hij

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Filippenzen 2, 3-5 Huwelijksdienst. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Filippenzen 2, 3-5 Huwelijksdienst. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Filippenzen 2, 3-5 Huwelijksdienst Broeders en zusters, 1 Votum 2 Zegengroet 3 Zingen : Gezang 107 : 1 en 4 4 Gebed voor de opening van het Woord 5 Schriftlezing

Nadere informatie

Als votum Ps 121: 1,2 Na groet Ps 121: 3,4 Gebed Lezen Matt 6: 1-9; Zingen GK 227: 1,4,5 GK Alles Alles Preek HC 45 (mn ) Zingen

Als votum Ps 121: 1,2 Na groet Ps 121: 3,4 Gebed Lezen Matt 6: 1-9; Zingen GK 227: 1,4,5 GK Alles Alles Preek HC 45 (mn ) Zingen Als votum Ps 121: 1,2 Na groet Ps 121: 3,4 Gebed Lezen Matt 6: 1-9; 31-34 Zingen GK 227: 1,4,5 GK06 110 Alles Alles Preek HC 45 (mn 117-119) Zingen Ps 138: 1,4 Gebed GK 180d GK06 181d Onze Vader Collecte

Nadere informatie

Waarom is het evangelie van Johannes geschreven?

Waarom is het evangelie van Johannes geschreven? Menorah 11-02-2018 Waarom is het evangelie van Johannes geschreven? Waarom is het evangelie van Johannes geschreven? A B C D E F Om Gods liefde voor de wereld te laten zien. Om mensen tot geloof in Jezus

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie