Je hebt drie trainingsbeurten de tijd gekregen om je beslissing te nemen en nu moeten een aantal administratieve zaken in orde gebracht worden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Je hebt drie trainingsbeurten de tijd gekregen om je beslissing te nemen en nu moeten een aantal administratieve zaken in orde gebracht worden."

Transcriptie

1 INWENDIG REGLEMENT

2 Hallo, 2 Je hebt dus eindelijk de stap gezet, de deur van de fascinerende onderwaterwereld staat nu beloftevol op een kier. Met ACUATICA heb je de geschikte arm gekozen om hem samen met jou verder open te duwen. Van onze kant wensen we dat jij een positief, actief lid zal zijn en dat we lange jaren samen, vele mooie duikervaringen zullen beleven. HARTELIJK WELKOM IN DE CLUB VAN ACUATICA. De eerste stappen : Administratie natuurlijk! Je hebt drie trainingsbeurten de tijd gekregen om je beslissing te nemen en nu moeten een aantal administratieve zaken in orde gebracht worden. Ten eerste ga je naar de secretaris. Die laat je een inschrijvingsformulier invullen en regelt het lidgeld met je. Dat stelt je in orde met de verzekering en dan ontvang je ook de Hippocampus, het blad van NELOS (Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en - sport), De Belgische duikfederatie waar onze club bij aangesloten is. Bij de secretaris kan je eveneens een duikboekje verkrijgen. Daarin komen je personalia, de homologatie van je brevetten, de medische onderzoeken. Nu dadelijk ga je naar je huisarts en je laat onderzoeken of je wel degelijk geschikt bent om de duiksport te beoefenen. Laat de dokter duidelijk vermelden op de voorziene plaats in het duikboekje: de exacte datum en de aard van het onderzoek, bv: , geschikt voor de duiksport. Verplicht onderzoek : een algemeen onderzoek bij je huisdokter Aangeraden onderzoeken zijn - NKO (neus, keel en oren) - Thorax - tandarts - EEG - EKG onder belasting - een klinisch onderzoek met spirometrie

3 Genoeg administratie. 3 De opleiding! Wat gaan we nu doen? Leren duiken gaan we nu doen. Training in het zwembad en theorielessen volgen. Temper dat laaiend enthousiasme dus voorlopig maar een beetje en neem de tijd om je rustig en degelijk voor te bereiden. Vergeet niet dat diepzeeduiken tenslotte ongewone risico s inhoudt en realiseer je vanaf het begin de absolute ongewenstheid van zelfoverschatting en roekeloosheid. Vooral in het belang van de veiligheid, maar ook omdat het de beste garantie is voor ontspanning en plezierig duiken. De eigenlijke duiktechnieken worden ingeoefend tijdens de trainingen in het Stedelijk Zwembad van Vilvoorde op donderdagavond van 21u tot 22u. Qua materiaal stelt de club duikflessen, lucht en ademautomaten gratis ter beschikking op de trainingen. Verder heb je voorlopig alleen nodig: vinnen, snorkel, duikbril, loodgordel en lood. Voor het materiaal kan je terecht bij om het even welke handel in duikmateriaal, maar vraag in elk geval steeds raad aan een ancien voordat je op stap gaat om te winkelen. De theoretische vorming dan, bestaat uit een aantal lessen die de elementaire facetten van een aantal onderwerpen behandelen, zoals materiaal, het gebruik van de duikcomputer, voorkomen van ongevallen, praktische regels voor het duiken, duikfysica enz. Hiervoor bestaat een uitstekende eenheidscursus, uitgegeven door NELOS, die je kan bestellen via het clubsecretariaat. Zowel het theoretisch als het praktisch examen zullen afgenomen worden door ervaren mensen die enkel de bedoeling hebben jullie op een veilige manier van de duiksport te laten genieten. Doopduiken in open water. Je eerste vijf duiken doe je niet dieper dan vijftien meter.

4 SECTIE 1 : LIDMAATSCHAP 4 Artikel 1 : Aansluiting. Om duikend lid te worden moet aan de volgende voorwaarden voldaan worden: a. Minstens 14 jaar oud zijn. b. Minderjarigen moeten een schriftelijke toelating hebben van hun ouders of voogd en die door hen zelf aan het bestuur moet overhandigd worden. c. Geschikt zijn voor het beoefenen van de duiksport t.t.z. de vereiste medische onderzoeken ondergaan, kunnen zwemmen en zich thuis voelen in het water. d. Het vastgestelde lidgeld betalen. e. Aanvaard worden door het bestuur en genieten van de volledige afwezigheid van verzet vanwege de actuele leden. Gebeurlijk bezwaar moet officieel en gemotiveerd aan de voorzitter meegedeeld worden waarna het bestuur beslist.

5 Artikel 2 : Hernieuwing, ontslag, uitsluiting, terugvordering van bijdragen. 5 a. Het lidmaatschap is jaarlijks hernieuwbaar. b. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden, maar niet voordat eventuele nog verschuldigde bijdragen en andere lopende onkosten zijn betaald. c. Niet-betaling van de jaarlijkse bijdrage voor de vastgestelde datum wordt zonder verdere plichtplegingen als ontslagname beschouwd. d. Het bestuur heeft het recht de hernieuwing van een lid te weigeren indien zulks in het belang van de vereniging noodzakelijk blijkt. Hierbij is geen officiële motivering vereist. e. Tot uitsluiting van een lid, kan alleen besloten worden door de algemene ledenvergadering. f. Een uitgesloten of geweigerd lid, alsook de rechthebbende van een overleden lid kunnen onder geen enkel beding aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, op teruggave van de bijdragen of aanbrengsten, of andere prestaties vorderen.

6 Artikel 3 : Bijdragen. 6 a. Elk lid betaald een jaarlijks lidgeld dat bestaat uit een verzekeringspremie, een clubbijdrage en de toegang tot het zwembad. b. Het lidgeld moet betaald worden voor 15 januari. c. Gegevens met exacte cijfers betreffende het jaarlijks lidgeld worden elk jaar door de secretaris via een speciale brief meegedeeld. d. Betaling gebeurt door middel van een speciaal stortingsformulier voor de datum vermeld in de oproepingsbrief van de secretaris. Laattijdigheid wordt als ontslagnemend beschouwd. e. Bij het aangaan van een nieuw lidmaatschap, dit zijn zowel nieuwe leden als leden die door laattijdige betaling ontslagnemend zijn, zullen er administratiekosten aangerekend worden. Gegevens met exacte cijfers betreffende deze kosten worden elk jaar door de secretaris via een speciale brief meegedeeld.

7 Artikel 4 : Inspraak en verbintenissen. 7 a. Elk lid verbindt er zich toe het zijne bij te dragen tot de goede gang van zaken en het bevorderen van een goede clubgeest. b. GEEN ENKEL LID mag briefwisseling voeren, spreken in naam van de club of initiatieven in clubverband nemen indien hij daartoe de opdracht of de toelating NIET heeft gekregen van de Raad van Bestuur. c. Door het feit van het lidmaatschap onderschrijven alle leden van ACUATICA de duikreglementering van NELOS en erkennen het recht van hun duikmonitoren om deze te doen naleven. d. Elk lid kan te allen tijde contact opnemen met de bestuursleden en/of monitoren i.v.m. voorstellen, klachten, e.d. die dan op de betreffende vergadering van de Raad van Bestuur zullen behandeld worden en waar ze eventueel na afspraak, hun zaak persoonlijk kunnen komen toelichten. e. Alle leden kunnen agendapunten indienen voor de algemene vergadering. (Zie verder voor de juiste procedure bij Algemene vergadering ). f. Zonder schriftelijk tegenbericht aan de voorzitter binnen één week na ontvangst van een exemplaar van deze gids wordt elk lid verondersteld statutair gebonden te zijn door al zijn bepalingen.

8 Artikel 5 : Medische onderzoeken. 8 a. Bij de aansluiting en verder om het jaar is elk lid verplicht een medisch geschiktheidsonderzoek te ondergaan. b. Een elektro-encefalogram (EEG) wordt aangeraden bij het begin van de duikloopbaan voor de eerste duik in open water en verder alleen nog als bv. door een ongeval hersenletsel veroorzaakt is. c. Een elektrocardiogram (EKG) onder inspanning moet gebeuren vanaf de leeftijd van 45 jaar, en dit verder om de 5 jaar. d. Er wordt aangeraden deze onderzoeken jaarlijks te hernieuwen, doch het is niet verplicht. Ze gebeuren bij een arts naar keuze. Deze zal het onderzoek exact dateren en omschrijven in het duikboekje. Stel ook steeds de secretaris op de hoogte, door het voorziene doktersbriefje vóór 15 januari binnen te brengen. e. Vervallen medische onderzoeken betekenen onvermijdelijk niet in orde zijn met de verzekering. Dus, duikverbod.

9 Artikel 6 : Verzekering. 9 a. Leden die de volledige verzekeringspremie betalen zijn langs een groepspolis tussen NELOS en (de verzekeringsmaatschappij) ARENA N.V. verzekerd tegen duikongevallen. b. Om in orde te zijn met de verzekering moet men duiken volgens de voorschriften van NELOS (zoals die tijdens de opleiding in de duikschool ACUATICA aangeleerd worden). Voor gedetailleerde informatie kan een exemplaar van de polis aangevraagd worden bij de maatschappij.

10 Artikel 7 : verplichtingen bij ongevallen en alarmnummer 10 a. Bij ELK ongeval met lichamelijk letsel wordt zo vlug mogelijk en ten laatste binnen drie dagen een geneeskundig getuigschrift opgemaakt door een bijgeroepen arts. b. Bij een ongeval met dodelijke afloop wordt onmiddellijk (binnen de 48 uur) per aangetekende brief een ongevalverklaring + een medisch attest gestuurd aan ARENA EN het NELOS secretariaat, (zie adressen op de volgende pagina). c. Bij elk ander lichamelijk ongeval wordt binnen de 15 dagen een ongevalverklaring (in 2 ex) samen met het geneeskundig attest naar het NELOS secretariaat verstuurd (formulier in bijlage). d. Daar NELOS de verzekeringspolis bij ARENA heeft uitgebreid met een verzekering REISBIJSTAND, is het belangrijk om te weten dat je bij een hospitalisatie en/of opname in een hyperbaar centrum in het BUITENLAND, contact dient op te nemen met de alarmcentrale in België. Dit met het oog op lokale bijstand. Noteer deze gegevens in je duikboekje zodat je ze steeds bij de hand hebt. Alarmnummer : Polis nummer : /010 Maatschappij : AIG-EUROPE (Arena) De liga : NELOS Dodelijk < 2 dagen Naar de verzekering Andere < 15 dagen Naar NELOS

11 BELANGRIJKE ADRESSEN 11 ARENA Josef II straat Ter attentie van de heer VERBRUGGEN te 1000 Brussel tel: 02/ fax 02/ NELOS Secretariaat Brusselsesteenweg Mechelen tel. :

12 SECTIE 2 : INTERNE ORGANISATIE 12 Artikel 8 : Structuur. a. De club bestaat uit vaste en toegetreden leden. b. vaste leden: alle meerderjarige kandidaten die met hun jaarlijkse bijdrage in orde zijn, reeds twee (2) jaar toegetreden lid zijn en aanvaard worden door de Raad van Bestuur. Deze beslissing is bindend en moet niet gerechtvaardigd worden. c. toegetreden leden: alle leden die niet onder b. hierboven vallen. d. Een Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en een duikverantwoordelijke staat in voor het duikonderricht en de goede werking van de school.

13 Artikel 9 : Trainingen. 13 a. De trainingen vinden plaats in het Stedelijk Zwembad Het Zeepaardje van Vilvoorde op donderdag van 21u tot 22u. b. De trainingen vormen na het duiken zelf, het belangrijkste onderdeel van het clubgebeuren. Niet alleen is frequent trainen de beste garantie voor veilig duiken, het is eveneens de gelegenheid bij uitstek om contact te houden met de andere leden, afspraken te maken, enz.

14 Artikel 10 : Activiteiten en duikkalender 14 a. De duikverantwoordelijke zal wekelijks op de training de duikplaats melden van de volgende week (OPGELET, dit is het tweede weekend na het bekend maken). b. Alle geplande uitstappen zullen mondeling of schriftelijk meegedeeld worden. c. Bij activiteiten die ten minste 1 overnachting inhouden, zoals proeven WE, club WE, club vakanties enz., moeten minderjarige leden ofwel vergezeld zijn van hun ouders, ofwel van een derde, maar deze moet dan een schriftelijke toestemming hebben van de ouders, waaruit klaar en duidelijk blijkt dat de ouders, niettegenstaande hun afwezigheid, toch de volledige verantwoordelijkheid voor hun minderjarig kind blijven dragen.

15 Artikel 11 : Gebruik en verantwoordelijkheid van materiaal. 15 a. Voor de trainingen worden flessen, lucht en ontspanner gratis ter beschikking gesteld. b. Er wordt van iedereen verwacht dat hij of zij het materiaal op een verantwoorde manier behandelt. Voor beschadiging toegebracht door verkeerd of onachtzaam gebruik zal een passende vergoeding aangerekend worden. c. Iedereen is verantwoordelijk voor het materiaal dat hem is toevertrouwd, zolang dit niet aan de materiaalmeester is terugbezorgd. d. In verband met de veiligheid moeten fouten aan het materiaal of slecht functioneren zo vlug mogelijk aan de materiaalmeester gemeld worden.

16 Artikel 12 : De materiaalmeester en verhuur van het materiaal. 16 a. De materiaalmeester, 1. Is verantwoordelijk voor het materiaal i.v.m. de goede staat, het laten uitvoeren van de verplichte keuringen, verantwoord gebruik, enz...; 2. zorgt voor het vullen van de flessen; 3. beheert het uitlenen en verhuren van het materiaal; 4. houdt een volledig inventaris bij. b. Verhuur van materiaal. Om te duiken is het mogelijk om van de club duikflessen, ontspanners en jackets te huren tegen een vastgestelde dagprijs: Buitenmateriaal : Voor beginners (tot homologatie 2*D) : - Fles 12 Lt : 3 euro per dag (indien 2 of meerdere clubduiken gepland zijn in hetzelfde WE, blijft dit dezelfde prijs maar zal de huurder zelf voor de volgende vullingen instaan). - Ontspanner : 3 euro per dag - Jacket : 3 euro per dag Dit geldt enkel voor clubduiken, betreft het een duik buiten de club zal de volledige prijs aangerekend worden (zie verder). Vanaf homologatie 2*D : - Fles 12 L : 5 euro per dag (indien 2 of meerdere clubduiken gepland zijn in hetzelfde WE, blijft dit dezelfde prijs maar zal de huurder zelf voor de volgende vullingen instaan). - Ontspanner : 5 euro per dag - Jacket : 4 euro per dag Ook voor lange termijn, bv. vakantie, kan er gehuurd worden, maar in dit geval wordt er een borgsom gestort en een contract (zie bijlage) opgesteld tussen de materiaalmeester in naam van de club enerzijds en de ontlener anderzijds (hiervoor zullen dan speciale tarieven gelden). c. De ontlener wordt geacht het materiaal dadelijk bij ontvangst op eventuele fouten na te kijken en deze te melden aan de verantwoordelijke. d. Er wordt geen materiaal ontleend aan niet-leden. e. Materiaal dient minsten 48 Uur voor de duik besteld te worden bij de materiaalmeester f. In geval van annulatie dient de materiaalmeester minsten 24 uur op voorhand, telefonisch verwittigd worden. Indien dit niet gebeurt, zal het besteld materiaal toch aangerekend worden.

17 17 Artikel 13 : Onkostennota s en vergoedingen. a. Onkostennota s worden bij de penningmeester ingediend en kunnen alleen gevalideerd worden indien er voorafgaandelijk overleg met de Raad van Bestuur is geweest. b. Binnen democratische grenzen worden de consumpties van bestuursleden en monitoren tijdens hun vergaderingen bekostigd door de clubkas. c. Indien bij examens andere monitoren dienen te komen, zullen hun consumpties en eventueel eten door de club betaald worden.

18 SECTIE 3 : BESTUUR 18 Artikel 14 : Bevoegdheden, verantwoording, aansprakelijkheid. a. De Raad van Bestuur heeft de opdracht en de bevoegdheid de vereniging te leiden, te beheren en te vertegenwoordigen. Bepaalde bevoegdheden zijn echter uitdrukkelijk voorbehouden aan de algemene vergadering. b. Het is een belangrijke verantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur de goede gang van zaken en een positieve geest binnen de vereniging te vrijwaren en te bevorderen. c. Om zijn opdrachten naar beste vermogen te kunnen vervullen, heeft de Raad van Bestuur de bevoegdheid een reglement van inwendige orde (in casu deze gids) uit te vaardigen, te actualiseren en te doen naleven. d. Tijdens de algemene vergadering legt het bestuur verantwoording af over het beleid van het voorbije jaar.

19 Artikel 15: Samenstelling, mandaat, verkiesbaarheid. 19 a. Het bestuur bestaat uit minimaal drie vaste leden, namelijk: een voorzitter, een secretaris, en een penningmeester (er kunnen meerdere functies worden waargenomen indien kandidaten). b. Bestuursleden worden benoemd voor de duur van vijf (5) jaar en hun mandaat kan worden herroepen door de algemene vergadering. c. Bestuursleden die voortijdig hun mandaat beëindigen of die bij beslissingen van de rest van het bestuur hun taak niet meer naar behoren vervullen, worden vervangen door een door het bestuur aangezochte interimaris. De zaak wordt behandeld op de eerstvolgende algemene vergadering. d. Het mandaat eindigt door: vrijwillig ontslag, ontzetting uit zijn / haar functie door de algemene vergadering of door overlijden. e. De Raad van Bestuur heeft een mandaat van vijf (5) jaar en is steeds herkiesbaar f. Alle kandidaturen voor een bestuursfunctie moeten schriftelijk ingediend worden bij de voorzitter en dit ten laatste in de loop van de maand februari. Men moet twee kalenderjaren lid zijn om zijn kandidatuur te kunnen stellen. g. De algemene vergadering zal plaatsvinden in de maand maart. In functieplaatsing van de verkozen leden is 1 april. h. De voorwaarden om kunnen verkozen te worden als bestuurslid: - 21 jaar oud zijn - vast lid zijn - minstens twee kalenderjaren lid zijn - Als persoon bekwaam en bereid zijn, om zijn verantwoordelijkheid te nemen in dienst van de vereniging en blijk geven van een positieve ingesteldheid. i. Indien geen enkele kandidaat zou voldoen aan alle voorwaarden, kunnen ook andere kandidaturen in overweging genomen worden, maar uitsluitend na gunstig advies van de Raad van Bestuur.

20 Artikel 16: Werking. 20 a. In principe worden de bestuursvergaderingen in onderling overleg gepland. Uitzonderlijk moet de vergadering ook samenkomen op aanvraag van de voorzitter of van twee andere bestuursleden. b. Om een adequaat beleid te verzekeren, dient er ten minste om de twee maanden een vergadering belegd te worden. c. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. d. De besluiten worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Elk bestuurslid beschikt over een stem die persoonlijk moet uitgebracht worden, een uitzondering hierop is de voorzitter die, indien er een even (4, 6,..) aantal bestuursleden is, niet aan de stemming zal deelnemen. Bij gelijkheid of staking van stemmen wordt de zaak indien mogelijk verdaagd, ofwel beslist de voorzitter.

21 Artikel 17 : Begroting en rekeningen. 21 a. Op het einde van elk boekjaar sluit het bestuur de rekeningen van het verlopen jaar af om de inventaris en de balans op te maken. b. De boekhouding van het afgelopen jaar wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering. d. Ten aller tijde kunnen de vaste leden van ACUATICA inzage hebben in de boekhouding en of de verslagen van de bestuursvergaderingen en dit op eenvoudige afspraak met de schatbewaarder of de secretaris.

22 Artikel 18: Taakverdeling. 22 a. De hieronder omschreven taakverdeling is alleen een globale aanduiding van verantwoordelijkheden. Indien nodig kunnen er op elk ogenblik door het bestuur zelf concrete afspraken gemaakt en herschikkingen doorgevoerd worden om een zo effectief mogelijk beleid te verzekeren. b. Een bestuurslid wordt geacht op de hoogte te zijn van zijn verplichtingen en ze naar best vermogen na te komen. c. Taakverdeling per functie: De voorzitter : 1. leidt de bestuurs- en algemene vergaderingen; 2. coördineert en superviseert de werking van het bestuur; 3. ziet er op toe dat het algemene belang van de club gerespecteerd wordt; 4. is de vertegenwoordiger en de woordvoerder van de club. De ondervoorzitter : 1. is de plaatsvervanger van de voorzitter aangaande punt 1 van diens bevoegdheid; 2. ziet erop toe dat het algemene belang van de club gerespecteerd wordt: De secretaris : 1. is verantwoordelijk voor de algemene administratie van de club; 2. houdt een archief bij van alle correspondentie, interne en andere, en van de notulen van de vergaderingen; 3. stelt volgens de ingediende punten de vergaderagenda samen en maakt een verslag op van de bestuurs- en algemene vergaderingen. De penningmeester : 1. doet de boekhouding van de vereniging en geeft op elke vergadering een overzicht van de stand van zaken; 2. zorgt voor de lopende financiële behandelingen; 3. heeft echter de handtekening nodig van twee andere bestuursleden voor de zaken die buiten het dagelijks beheer vallen.

23 SECTIE 4: DE ALGEMENE VERGADERING 23 Artikel 19: Samenstelling, stemgerechtigden, bevoegdheden. a. De algemene vergadering is de vertegenwoordiging van alle vaste leden. b. Om de algemene vergadering wettelijk te laten verlopen, moeten er twee derde (2/3) van de vaste leden, zoals blijkt uit de ter griffie neergelegd ledenregister, aanwezig zijn. c. De exclusieve bevoegdheden van de algemene vergadering zijn: - het wijzigen van de standregels. - het benoemen en ontslaan van bestuursleden. - de vrijwillige ontbinding van de vereniging. - het ontslaan van zowel vaste als toegetreden leden

24 Artikel 20 : De bijeenroeping. 24 a. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen: - ten minste éénmaal per jaar en dit in de maand maart. - telkens wanneer het bestuur oordeelt dat het vereist is voor het doel of het belang van de vereniging. - telkens wanneer ten minste één vijfde van de vaste leden daarom verzoeken en wel binnen één maand na de indiening van het verzoek bij de Raad van Bestuur. b. De leden ontvangen ten minste acht dagen voor de vergadering de nodige informatie betreffende tijd, plaats en agenda.

25 Artikel 21 : Werking. 25 a. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van het bestuur en bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. b. Vaste leden beschikken elk over één stem. Zij kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander vast lid indien deze beschikt over een schriftelijke getekende volmacht. Niemand mag echter meer dan één lastgever vertegenwoordigen. c. De agenda wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door tenminste één twintigste (1/20) van de vaste leden, moet op de agenda worden geplaatst. d. De besluiten worden genomen met een twee derde (2/3) meerderheid van de aanwezige stemmen of vertegenwoordigde stemmen. e. Tot ontbinding of wijziging van het maatschappelijk doel van de vereniging, kan slechts besloten worden met een vier vijfde (4/5) meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. f. Tot uitsluiting van een lid kan slechts besloten worden met een tweederde (2/3) meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. g. De notulen worden bijgehouden in een daartoe bestemde farde en aan alle leden meegedeeld. Ze worden automatisch als juist aanvaard tenzij andersluidende verklaring in het verslag van de eerstvolgende algemene vergadering.

26 26 SECTIE 5 : GESCHILLEN. Artikel 22 : a. Het is een belangrijke verantwoordelijkheid van het bestuur de goede gang van zaken en een positieve geest binnen de vereniging te vrijwaren en te bevorderen. Het heeft daarom de bevoegdheid de bepalingen van deze gids te doen naleven. Na objectieve beoordeling van de feiten kan er desgevallend door het bestuur besloten worden tot maatregelen. b. Het regelen van geschillen is een interne aangelegenheid en er wordt door het bestuur beslist. Geen enkele partij noch het bestuur of de betrokkene(n) hebben het recht naar aanleiding hiervan gerechtelijke procedures in te leiden. c. Bij ontvreemding, opzettelijke beschadiging, niet terugbezorgen van goederen toebehorende aan de vereniging, enz. zijn enkel de rechtbanken van Brussel bevoegd een uitspraak te doen en dit in de Nederlandse taal.

27 SECTIE 6 : CLUBDUIKEN EN CLUBACTIVITEITEN 27 Artikel 23 : a. Voor een clubduik wordt er gevraagd om geen alcoholische dranken te consumeren en dit ten minste tot 2 uur voor de clubduik. Indien hiertegen gezondigd wordt kan de duikverantwoordelijke of duikorganisator beslissen om de desbetreffende persoon niet te laten deelnemen aan deze clubduik.

28 28 VEEL DUIKPLEZIER!

29 29 Bijlage 1 Datum C O N T R A C T VERHUUR MATERIAAL VOOR LANGERE PERIODE Ik ondergetekende. Verklaar duikmateriaal te huren : * Clubduiken : vanaf. (datum van eerst clubduik) tot en met (datum van laatste clubduik).. * Buiten de clubduiken : vanaf datum van in ontvangstnamen tot en met... datum van terugbezorging De huurder betaald bij in ontvangstnamen van het materiaal een borgsom van : 125 euro per fles 125 euro per ontspanner 125 euro per jacket. De huurprijs van het materiaal zelf bedraagt : 2.5 euro per dag per fles (enkel de éérste vulling is inbegrepen) 2.5 euro per dag per ontspanner 2.5 euro per dag per jacket. De borgsom zal terugbetaald worden na terugbezorging van het duikmateriaal. In geval van schade aan het materiaal zal de kostprijs van het herstellen van deze schade van de borgsom afgehouden worden. De huurder is verantwoordelijk voor het materiaal dat hem is toevertrouwd. Hij is ook verplicht om schade aan het materiaal of het slecht functioneren ervan onmiddellijk te melden aan de materiaalmeester. De huurder bezorgt het materiaal netjes terug. Handtekening materiaalmeester Handtekening huurder Gelezen en goedgekeurd

Statuten Discovery Diving Document 17/01/2018. Art. 1 De vereniging draagt de naam duikschool Discovery Diving.

Statuten Discovery Diving Document 17/01/2018. Art. 1 De vereniging draagt de naam duikschool Discovery Diving. Statuten Discovery Diving Document 17/01/2018 1 NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR Art. 1 De vereniging draagt de naam duikschool Discovery Diving. Deze naam moet steeds door de woorden vereniging zonder winstoogmerk

Nadere informatie

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel.

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel. STOS, vzw STATUTEN Oprichting en zetel. Artikel 1. De sinds 1956 opgerichte Soc. Turnrkirng Ontwikkeling Schoten is op 22 september 1998 omgevormd in een vereniging zonder winstoogmerk onder de benaming

Nadere informatie

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt:

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: Adventure Diving vzw H. Theresialaan 79, bus 3 1700 Dilbeek NIEUWE STATUTEN De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: HOOFDSTUK I Naam, zetel, doel

Nadere informatie

Koninklijke Mechelse Scheidsrechtersvereniging VZW. of KMSV VZW. Statuten. (volgens de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002)

Koninklijke Mechelse Scheidsrechtersvereniging VZW. of KMSV VZW. Statuten. (volgens de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002) Maatschappelijke zetel : E-mail : Website: Zonnestraat 26K, 2800 Mechelen infokmsv@gmail.com www.kmsv.be Koninklijke Mechelse Scheidsrechtersvereniging VZW of KMSV VZW Statuten (volgens de Wet van 27 juni

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Statuten FNIP vzw Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Artikel 1 - De vereniging wordt genoemd "Federatie van Nationale en Internationale Postzegelhandelaren" vzw, afgekort, FNIP vzw. Artikel 2 -

Nadere informatie

Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/

Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/ Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/ 19/06/2013 Titel I: Benaming Zetel Doel Duur Artikel 1: De vereniging draagt als naam Gentse Amateurtheaters vereniging

Nadere informatie

Titel I Benaming. Zetel. Doel. Duur.

Titel I Benaming. Zetel. Doel. Duur. STATUTEN VAN DE BELGISCHE VERENIGING VOOR VERZEKERINGSRECHT - BELGISCHE SECTIE VAN DE ASSOCIATION INTERNATIONALE DE DROIT DES ASSURANCES (AIDA Belgische Sectie) Tussen de ondergetekenden en al die welke

Nadere informatie

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS 1. Naam, zetel, doel en duur van de vereniging. Artikel 1: De vereniging draagt de naam VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS, afgekort VOR. Artikel 2: De zetel

Nadere informatie

S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw

S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw Shotokan Karate-Do International Federation Belgium www.skifb.be Member of S.K.I.F. Federation of Master KANAZAWA, 10 th Dan Tokyo Japan "Shotokan Karate-Do International Federation

Nadere informatie

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden Lijst van statuten Identificatienummer: 3084/95 Ondernemingsnummer: 454488649 Datum oprichtingsacte: 24/02/1995 Benaming: (Voluit) Taekwondo-club ILYO Testelt Aarschot V.Z.W. (Afgekort) Taekwondo-club

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL 21-06-2013 STATUTEN JOGGINGCLUB BRAKEL 1/6 STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Joggingclub Brakel 1.2

Nadere informatie

Art. 1.: De vereniging draagt de naam: Olympia Badmintonclub, vereniging zonder winstoogmerk, afgekort: "Olympia B.C.", v.z.w.

Art. 1.: De vereniging draagt de naam: Olympia Badmintonclub, vereniging zonder winstoogmerk, afgekort: Olympia B.C., v.z.w. Olympia Badmintonclub Vereniging zonder winstoogmerk Oogststraat 1A bus 6B 2600 Berchem Verenigingsnummer : 865787 Ondernemingsnummer : 433509034 Tel. : 03/440.34.19 e-mail : cornelis.vanlaer@skynet.be

Nadere informatie

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Inleiding In uitvoering van Titel VI artikels 24 en 25 van de statuten van de vzw HVV en van Titel 3: punten 1,

Nadere informatie

Artikel l: Voorwaarden om als duikend lid aanvaard te worden

Artikel l: Voorwaarden om als duikend lid aanvaard te worden Artikel l: Voorwaarden om als duikend lid aanvaard te worden 1. De ouderdom van 14 jaar bereikt hebben, en onder de 18 jaar de schriftelijke toestemming hebben van de ouders. 2. Door de aansluiting als

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Hoofdstuk 1: Algemeen Art.1: Benaming en zetel vereniging De vereniging draagt de naam Judoclub De Bres en is opgericht in 1964 Haar zetel is gevestigd op volgend

Nadere informatie

Koninklijke Liberty Yacht Club vzw. Thonetlaan Antwerpen Statuten. 24 maart 2012

Koninklijke Liberty Yacht Club vzw. Thonetlaan Antwerpen Statuten. 24 maart 2012 Koninklijke Liberty Yacht Club vzw Thonetlaan 131 2050 Antwerpen 03 219 06 82 www.klyc.be info@klyc.be Statuten 24 maart 2012 Gesticht op 10 april 1934 als Arbeidersvereeniging voor Watertoerisme. Benaming

Nadere informatie

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER dd.6/2/03 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Gelet op het decreet van 13 juli 2001, houdende de organisatie van het overleg en de inspraak in het Gemeentelijk Cultuurbeleid. Gelet

Nadere informatie

ASOC Ramsel KC vzw. Statuten vzw. ASOC Ramsel

ASOC Ramsel KC vzw. Statuten vzw. ASOC Ramsel ASOC Ramsel KC vzw Statuten vzw ASOC Ramsel Benaming, zetel en doel Art. 1 : Op 29 november 2003 werd te Aarschot de ASOC Korfbal Club, bij verkorting ASOC KC als feitelijke vereniging opgericht. Op 16

Nadere informatie

Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004.

Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004. Tussen ondergetekenden : Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004. Titel I Naam, zetel, doel, duur Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam : Studiekring

Nadere informatie

VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK VRIJE ZWEMMERS GENT S T A T U T E N

VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK VRIJE ZWEMMERS GENT S T A T U T E N VRIJE ZWEMMERS GENT - vzw Lothariusstraat 29, 9032 Wondelgem Ondernemingsnummer: 465638008 VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK VRIJE ZWEMMERS GENT S T A T U T E N HOOFDSTUK 1: DE VERENIGING Artikel 1 Rechtsvorm

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. - Naam, zetel, doel

Hoofdstuk 1. - Naam, zetel, doel Gallaitstraat 86 bus 12 I 1030 Brussel I 02 244 93 39 I info@defederatie.org www.defederatie.org Hoofdstuk 1. - Naam, zetel, doel Art. 1. De vereniging draagt de naam De Federatie Sociaal-Cultureel Werk

Nadere informatie

Statuten GUD vzw d.d. Belgisch Staatsblad 22/12/2006, incl. wijzigingen d.d. Belgisch Staatsblad 08/02/2013

Statuten GUD vzw d.d. Belgisch Staatsblad 22/12/2006, incl. wijzigingen d.d. Belgisch Staatsblad 08/02/2013 STATUTENWIJZIGING DUIKSPORTVERENIGING GENTSE UNIVERSITAIRE DUIKCLUB, VZW Aangesloten bij de Nederlandstalige Liga voor Onderwatersport NELOS, vzw Beslissing van de Algemene Vergadering van 15 november

Nadere informatie

GECOÖRDINEERDE STATUTEN

GECOÖRDINEERDE STATUTEN GECOÖRDINEERDE STATUTEN Statuten van de vzw Interdiocesane Dienst voor het Katholiek Godsdienstonderwijs zoals gewijzigd door de algemene vergadering op 11 september 2003. N. 4999 [S-C 46030] Interdiocesane

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het is een lid niet toegestaan tegelijkertijd lid te zijn of te worden van een vereniging om daarin dezelfde sport te beoefenen als bij Sportvereniging Phoenix, behoudens schriftelijke

Nadere informatie

S T A T U T E N. FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort " F T G " Vossekotstraat Zichem

S T A T U T E N. FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort  F T G  Vossekotstraat Zichem S T A T U T E N FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort " F T G " Vossekotstraat 130 3271 Zichem Identificatienummer 10729/83 - Ondernemingsnummer 424828326 -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

PRIVACY TRAINING CENTER Oprichtingsakte

PRIVACY TRAINING CENTER Oprichtingsakte PRIVACY TRAINING CENTER Oprichtingsakte De ondergetekenden: zijn samengekomen op 8 juni 2016 en overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 zoals

Nadere informatie

TITEL I.- NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

TITEL I.- NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR TITEL I.- NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR 1 2 3 4 De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "ACADEMIA OPHTHALMOLOGICA BELGICA", in het kort "AOB". Beide namen mogen afzonderlijk worden gebruikt. De zetel

Nadere informatie

VILVODUIKERSCLUB vzw Afgekort: V.V.D.C. vzw Heldenplein Vilvoorde STATUTEN

VILVODUIKERSCLUB vzw Afgekort: V.V.D.C. vzw Heldenplein Vilvoorde STATUTEN VILVODUIKERSCLUB vzw Afgekort: V.V.D.C. vzw Heldenplein 13 1800 Vilvoorde TITEL I.- Naam, zetel, doel en duur STATUTEN Artikel 1.- De vereniging draagt de naam : Vilvoduikersclub, vereniging zonder winstgevend

Nadere informatie

STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS)

STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS) STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS) I. Rechtsvorm, benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel artikel 1: rechtsvorm - benaming De vereniging is opgericht als een vereniging zonder

Nadere informatie

Poolbiljart Vlaanderen

Poolbiljart Vlaanderen Poolbiljart Vlaanderen Opmaak Statuten DHT 1-3-2014 In de volgende genummerde pagina s ( 1-7) staat de opmaak beschreven van de statuten betreffende de feitelijke vereniging Poolbiljart Vlaanderen Feitelijke

Nadere informatie

S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING. 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM).

S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING. 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM). S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING ARTIKEL 1: naam 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM). ARTIKEL 2: zetel 1 De zetel van de vereniging is

Nadere informatie

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 STATUTEN Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 KONINKLIJKE VLAAMS-BRABANTSE VOLLEYBALBOND VZW IDENTIFICATIENUMMER:

Nadere informatie

Onderwerp: STATUTEN VERBROEDERING BEVRIJDING VZW

Onderwerp: STATUTEN VERBROEDERING BEVRIJDING VZW Onderwerp: STATUTEN VERBROEDERING BEVRIJDING VZW ARTIKEL 1 : BENAMING De vereniging zonder winstoogmerk heeft als benaming VERBROEDERING BEVRIJDING VZW. ARTIKEL 2: ZETEL De maatschappelijke zetel van de

Nadere informatie

Werd overeengekomen een feitelijke vereniging op te richten, met onderstaande statuten.

Werd overeengekomen een feitelijke vereniging op te richten, met onderstaande statuten. Feitelijke vereniging Projectkoor Chantage STATUTEN Versie: 24/11/2012 Tussen de ondergetekenden Matthias Bauw Sarah Finaut Geert De Deygere Nele Fiers, Els Vanoverschelde Werd overeengekomen een feitelijke

Nadere informatie

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 :

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : Algemeen : Art. 1 : De zetel van de gemeentelijke ouderenadviesraad is gevestigd in het gemeentehuis. Doelstellingen : Art. 2 : De gemeentelijke

Nadere informatie

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Huishoudelijk Reglement van de Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Artikel 1 Doelstelling huishoudelijk reglement 1. Het huishoudelijk reglement regelt de nadere uitvoering van de statuten van de Huurdersbelangenvereniging

Nadere informatie

STATUTEN VOJAKA VZW Hoofdstuk 1 Naam - Zetel - Doel - Duur

STATUTEN VOJAKA VZW Hoofdstuk 1 Naam - Zetel - Doel - Duur STATUTEN VOJAKA VZW De ondergetekenden: Vinck Johan Frieslandstraat 13 bus 21, 2660 Hoboken Ambtenaar Waeijaert Stijn Ploegsebaan 67, 2930 Brasschaat Bediende beiden van de Belgische nationaliteit en van

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Runners Maarkedal, met zetel te 9688 Maarkedal, Bosterijststraat 15.

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013.

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Statuten 2013-2018 Algemeen Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend

Nadere informatie

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS HOOFDSTUK I Naam en doel (I.1 I.4) HOOFDSTUK II Raad van Bestuur : a) aanstelling, bevoegdheid en samenstelling (II.1 II.7) b) algemene punten (II.8 II.11)

Nadere informatie

VZW UNION SINT SEBASTIAAN KAPELLEN (U.S.K. vzw) STATUTEN HANDBOOGMAATSCHAPPIJ

VZW UNION SINT SEBASTIAAN KAPELLEN (U.S.K. vzw) STATUTEN HANDBOOGMAATSCHAPPIJ VZW UNION SINT SEBASTIAAN KAPELLEN (U.S.K. vzw) STATUTEN HANDBOOGMAATSCHAPPIJ TITEL I: NAAM ZETEL DUUR ARTIKEL 1 De vereniging draagt de naam Union Sint Sebastiaan Kapellen vzw,afgekort USK vzw. De vereniging

Nadere informatie

Wijnclub de WijnNeus

Wijnclub de WijnNeus Wijnclub de WijnNeus Op 10 juli 2007 zijn te Ekeren samengekomen: De heer Van Raemdonck Luc wonende te 2180 Ekeren, Gerardus Stijnenlaan 75 en geboren te Antwerpen op 10 juni 1952 De heer Seth Van Raemdonck

Nadere informatie

ARVICOLA ZWEMCLUB KALMTHOUT KALMTHOUT STATUTEN

ARVICOLA ZWEMCLUB KALMTHOUT KALMTHOUT STATUTEN ARVICOLA ZWEMCLUB KALMTHOUT KALMTHOUT STATUTEN 1. BENAMING, MAATSCHAPPELIJKE ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De vereniging draagt de benaming "Arvicola Zwemclub Kalmthout, evenwaardig afgekort tot "AZK. Deze

Nadere informatie

HOOFDSTUK I: BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR

HOOFDSTUK I: BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR STATUTEN Verbond der clubs van Golfbiljart van Tienen en Omstreken VZW Oude Leuvensestraat 93 te 3300 Tienen Arrondissement Leuven Ondernemingsnummer: 0410770056 HOOFDSTUK I: BENAMING - ZETEL - DOEL -

Nadere informatie

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. STATUTEN VAN : VZW HET VLAAMS HAFLINGERSTAMBOEK Herzele 28 maart 2017 Vereniging zonder winstoogmerk BENAMING, DUUR, ZETEL EN DOEL. Artikel 1 De vereniging draagt de naam vzw Het Vlaams Haflingerstamboek,

Nadere informatie

VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene bepalingen In dit reglement kunnen verwijzingen staan in de mannelijke persoonsvorm, maar hier dient men ook de vrouwelijke

Nadere informatie

Vzw Speransa vereniging zonder winstoogmerk

Vzw Speransa vereniging zonder winstoogmerk Vzw Speransa vereniging zonder winstoogmerk STATUTEN HOOFDSTUK I. - Naam, zetel, doel Artikel 1: De vzw draagt de naam "Speransa", hierna genoemd de vzw. Artikel 2: De vzw is gevestigd te Waterstraat 76

Nadere informatie

... (benaming)... (adres). De hierna vernoemde personen : 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7...

... (benaming)... (adres). De hierna vernoemde personen : 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7... Deze statuten zijn een voorbeeld welke formuleringen de statuten van een VZW kunnen bevatten. Aanpassingen zijn steeds mogelijk, maar hou er rekening mee dat sommige, wettelijke bepalingen dienen vermeld

Nadere informatie

Statuten Lubko vzw. 1 De vereniging heeft tot doel de beoefening en bevordering van korfbal.

Statuten Lubko vzw. 1 De vereniging heeft tot doel de beoefening en bevordering van korfbal. Statuten Lubko vzw Titel I NAAM - ZETEL - DOEL DUUR Artikel 1 1 De vereniging wordt genoemd Korfbalclub Lubko, afgekort Lubko. 2 Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen,

Nadere informatie

Akte Oprichting gecoördineerde versie

Akte Oprichting gecoördineerde versie Akte Oprichting gecoördineerde versie Benaming: OVED: Overlegplatform voor energiedeskundigen Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk Zetel: 9050 Gentbrugge, Kerkstraat 108 TITEL 1 NAAM ZETEL DOEL -

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden 1. Toegetreden lid iedereen kan toegetreden lid van de vereniging worden. deze hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering en kunnen niet tot lid van de Raad

Nadere informatie

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder.

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder. vzw Zevenbunder, NIEUWE STATUTEN Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008 De statuten van de vzw worden gewijzigd door de volledige vervanging van de teksten, zoals gepubliceerd

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten Turnkring Volharding Essen vzw (vroeger Socialistische Turnkring Volharding Essen)

Gecoördineerde statuten Turnkring Volharding Essen vzw (vroeger Socialistische Turnkring Volharding Essen) Gecoördineerde statuten Turnkring Volharding Essen vzw (vroeger Socialistische Turnkring Volharding Essen) Stationsstraat 136,2910 Essen Identificatienummer : 2007/84 Ondernemingsnummer : 425.464.269 Voorafgaande

Nadere informatie

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf Artikel 1. Doel en middelen. Smartlappenkoor Lingewaard tracht het in artikel 3 van de statuten omschreven doel te bereiken door: a. Het organiseren van repetitieavonden en optredens. b. Het bevorderen

Nadere informatie

Statuten VIRBO vereniging zonder winstoogmerk (ondernemingsnummer )

Statuten VIRBO vereniging zonder winstoogmerk (ondernemingsnummer ) Statuten VIRBO vereniging zonder winstoogmerk (ondernemingsnummer 0441 646 146) Benaming, zetel, doel, duur Art. 1: De vereniging droeg oorspronkelijk als naam "Vereninging van de Inrichtingshoofden van

Nadere informatie

SAAB CLUB Belgium. vereniging zonder winstoogmerk association sans but lucrative. RPR Antwerpen Ondernemingsnummer 0434.203.474 NIEUWE STATUTEN

SAAB CLUB Belgium. vereniging zonder winstoogmerk association sans but lucrative. RPR Antwerpen Ondernemingsnummer 0434.203.474 NIEUWE STATUTEN SAAB CLUB Belgium vereniging zonder winstoogmerk association sans but lucrative RPR Antwerpen Ondernemingsnummer 0434.203.474 NIEUWE STATUTEN De bijzondere algemene vergadering van de "Saab Club Belgium"

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NATUURPUNT TURNHOUTSE KEMPEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NATUURPUNT TURNHOUTSE KEMPEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT NATUURPUNT TURNHOUTSE KEMPEN 1. Draagwijdte 1.1 Dit huishoudelijk reglement regelt de interne werking van de afdeling Turnhoutse Kempen van Natuurpunt vzw. De bepalingen zijn aanvullend

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN EEN AFDELING

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN EEN AFDELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN EEN AFDELING VAN DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE POLITIEHOND VERENIGING als bedoeld in Artikel 9, eerste lid van de Statuten der Vereniging. NAAM Artikel 1 De Afdeling draagt de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

Federatie voor Kattenliefhebbers V.Z.W.

Federatie voor Kattenliefhebbers V.Z.W. Federatie voor Kattenliefhebbers V.Z.W. Toegetreden Leden 1. Toegetreden lid Huishoudelijk Reglement Iedereen kan toegetreden lid van de vereniging worden, hetzij als fokkerlid, steunend lid of familielid.

Nadere informatie

Statuten KC Floriant Merelbeke v.z.w.

Statuten KC Floriant Merelbeke v.z.w. Statuten KC Floriant Merelbeke v.z.w. I. Naam, zetel, doel, duur Art. 1 : Een vereniging zonder winstoogmerk wordt gesticht onder de benaming KC Floriant Merelbeke v.z.w.. Al de facturen, aankondigingen,

Nadere informatie

Vriendenkring 1ste Zeescouts Antwerpen VZW Thonetlaan 165, 2050 Antwerpen Ondernemingsnummer :

Vriendenkring 1ste Zeescouts Antwerpen VZW Thonetlaan 165, 2050 Antwerpen Ondernemingsnummer : Vriendenkring 1ste Zeescouts Antwerpen VZW Thonetlaan 165, 2050 Antwerpen Ondernemingsnummer : 412.834.176 Statuten Vriendenkring 1ste Zeescouts Antwerpen. BENAMING - ZETEL - DUUR DOEL. Artikel 1 De vereniging

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

De zetel van de vereniging is gevestigd Loksvaartdijk 43, 3900 Overpelt.

De zetel van de vereniging is gevestigd Loksvaartdijk 43, 3900 Overpelt. STATUTEN O.L.B.C. TITEL I : NAAM ZETEL DOEL DUUR ARTIKEL 1 De vereniging draagt als naam Overpelt LEGO Builders Club, afgekort O.L.B.C.. ARTIKEL 2 De zetel van de vereniging is gevestigd Loksvaartdijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS HUISHOUDELIJK REGLEMENT LACROSSE GRONINGEN GLADIATORS DIES NATALIS Artikel 1 De Dies Natalis van Lacrosse Groningen Gladiators is 24 juni 2003. ALGEMEEN Artikel 2 Volgens artikel 19 van de statuten van

Nadere informatie

Artikel 1 De vereniging zonder winstoogmerk heeft als naam Speelplein Bokal, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door vzw.

Artikel 1 De vereniging zonder winstoogmerk heeft als naam Speelplein Bokal, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door vzw. Speelplein Bokal vereniging zonder winstoogmerk Bulstraat 18a 9270 Laarne Ondernemingsnummer : 0478.253.550 TITEL I. - NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De vereniging zonder winstoogmerk heeft als naam

Nadere informatie

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat.

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. BIJLAGE 6 VOORBEELD-STATUTEN Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. ALGEMEEN Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend onder de naam...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement V.Z.W Huishoudelijk reglement TITEL I : BENAMING EN ZETEL Art. 1 - De vereniging werd opgericht onder de benaming: Lak@rt kunstenaarscollectief Laarne Kalken V.Z.W afgekort Lak@rt V.Z.W. te Laarne op 05/01/2015

Nadere informatie

Kunstzwemmen de Valkaart Oostkamp : Huishoudelijk reglement

Kunstzwemmen de Valkaart Oostkamp : Huishoudelijk reglement Kunstzwemmen de Valkaart Oostkamp : Huishoudelijk reglement Hoofdstuk 1 : Doel Dit huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van Kunstzwemmen de Valkaart Oostkamp vzw (hierna vzw) in

Nadere informatie

Artikel 2 Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door de Algemene ledenvergadering.

Artikel 2 Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door de Algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vergeb. Doelstelling Artikel 1 De vereniging heeft als doel het bewaken van de continuïteit van administratieve software pakketten van BCT Guiding Documents die in gebruik zijn

Nadere informatie

DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011

DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011 GEZINSBOND vzw DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011 Vooraf De verkiezingen op plaatselijk vlak zullen plaatshebben tussen 15 oktober 2010 en 15 maart 2011. Deze tijdspanne van vijf

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Titel I. Naam, zetel Artikel 1 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren.

Nadere informatie

STATUTEN KWB WAMBEEK JOGGINGTEAM

STATUTEN KWB WAMBEEK JOGGINGTEAM STATUTEN KWB WAMBEEK JOGGINGTEAM Titel I : Omschrijving van de vereniging ==== ======================== Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt KWB Wambeek Joggingteam kortweg de vereniging en neemt

Nadere informatie

CENTRUM voor BEELDEXPRESSIE vzw (Ondernemingsnummer: 475631481)

CENTRUM voor BEELDEXPRESSIE vzw (Ondernemingsnummer: 475631481) NIEUWE STATUTEN CENTRUM voor BEELDEXPRESSIE vzw (Ondernemingsnummer: 475631481) TITEL I : Benaming, zetel, doel, duur. Artikel 1 : Artikel 2 : De vereniging draagt als naam : Centrum voor Beeldexpressie,

Nadere informatie

Groen + Tervuren. Statuten. Tussen de ondergetekenden werd overeengekomen een feitelijke vereniging op te richten met onderstaande statuten.

Groen + Tervuren. Statuten. Tussen de ondergetekenden werd overeengekomen een feitelijke vereniging op te richten met onderstaande statuten. Groen + Tervuren Statuten Tussen de ondergetekenden werd overeengekomen een feitelijke vereniging op te richten met onderstaande statuten. Artikel 1: Omschrijving van de vereniging 1.1. De naam van de

Nadere informatie

VZW DE NOORDVAART STATUTEN

VZW DE NOORDVAART STATUTEN VZW DE NOORDVAART STATUTEN vzw De Noordvaart Toevluchtweg 15 8620 Nieuwpoort De hierna vernoemde personen : 1. Voorzitter: Marc Rommel Toevluchtweg 15 8620 Nieuwpoort... 2. Secretaris: Christine Declerck

Nadere informatie

Sept Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs.

Sept Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs. Huishoudelijk reglement OV OBS De Kei Sept 2013 Definities Artikel 1 Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs. Doel Artikel

Nadere informatie

BEROEPSVERENIGING VAN WEDKANTOREN. Erkende Beroepsvereniging Waversesteenweg 1100/ OUDERGEM. Ondernemingsnummer van de Vereniging:

BEROEPSVERENIGING VAN WEDKANTOREN. Erkende Beroepsvereniging Waversesteenweg 1100/ OUDERGEM. Ondernemingsnummer van de Vereniging: BEROEPSVERENIGING VAN WEDKANTOREN Erkende Beroepsvereniging Waversesteenweg 1100/3 1160 OUDERGEM Ondernemingsnummer van de Vereniging: 0507.687.805 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huidig huishoudelijk reglement

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE POLITIEHOND VERENIGING Opgericht 1907 Beschermheer Prof. mr. Pieter van Vollenhoven AFDELING ZUID-HOLLAND

KONINKLIJKE NEDERLANDSE POLITIEHOND VERENIGING Opgericht 1907 Beschermheer Prof. mr. Pieter van Vollenhoven AFDELING ZUID-HOLLAND KONINKLIJKE NEDERLANDSE POLITIEHOND VERENIGING Opgericht 1907 Beschermheer Prof. mr. Pieter van Vollenhoven AFDELING ZUID-HOLLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN EEN AFDELING VAN DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE

Nadere informatie

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur.

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur. Statuten Spoorweg Sportvereniging Venlo (Notarieel bekrachtigd op 9 juni 1999) (artikel 01 t/m 19) 1 e wijziging art. 11 met ingang van 25 maart 2011. 2 e wijziging art. 5+6+7 met ingang van 30 maart 2012.

Nadere informatie

V.J.J.F. stijl DE WIT VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK GECOÖRDINEERDE STATUTEN Ondernemingsnummer

V.J.J.F. stijl DE WIT VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK GECOÖRDINEERDE STATUTEN Ondernemingsnummer V.J.J.F. stijl DE WIT VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK GECOÖRDINEERDE STATUTEN Ondernemingsnummer 431.027.913 De algemene vergadering van de V.Z.W. V.J.J.F. stijl DE WIT, met zetel te 2500 Lier, Donk 37

Nadere informatie

S T A T U T E N. S O C I A A L F O N D S KBC Vereniging zonder Winstoogmerk

S T A T U T E N. S O C I A A L F O N D S KBC Vereniging zonder Winstoogmerk S T A T U T E N S O C I A A L F O N D S KBC Vereniging zonder Winstoogmerk 10 juni 2004 S T A T U T E N HOOFDSTUK I - Naam, zetel, doel, duur -------- ------ Artikel 1 De vereniging zonder winstoogmerk

Nadere informatie

Familiekunde Vlaanderen regio Brussel vzw. HOOFDSTUK I Naam, zetel en doel

Familiekunde Vlaanderen regio Brussel vzw. HOOFDSTUK I Naam, zetel en doel STATUTEN GECOÖRDINEERDE VERSIE na de statutenwijziging goedgekeurd op de Algemene Vergadering dd 24 maart 2012 en de statutenwijziging goedgekeurd op de Algemene Vergadering dd 23 maart 2013 HOOFDSTUK

Nadere informatie

Statuten. Artikel 1. Artikel 2

Statuten. Artikel 1. Artikel 2 Statuten Artikel 1 De vereniging draagt de naam Koninklijke Vlaamse Vereniging voor Preventie en Bescherming, afgekort Prebes, vereniging zonder winstoogmerk. Deze afkorting mag zij gebruiken in haar betrekkingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde Huishoudelijk reglement bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet 1995 zoals gewijzigd per 1 juni 2014 Artikel 1 - Zetel van de Orde De Orde van Octrooigemachtigden is gevestigd te Den Haag. Artikel

Nadere informatie

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Artikel 1 - Doelstellingen De stedelijke Ouderenadviesraad van Gent, hierna kortweg Seniorenraad genoemd en opgericht door de Gemeenteraad op 20 oktober 1992, is als

Nadere informatie

Aronnax vzw Gecoördineerde statuten

Aronnax vzw Gecoördineerde statuten Aronnax vzw Gecoördineerde statuten Ondernemingsnummer: 873.698.202 Dossiernummer griffie rechtbank van koophandel Mechelen: 2974 Titel I: Naam, zetel, doel, duur Artikel 1 De vereniging draagt de naam

Nadere informatie

TITEL II: LEDEN ART. 5

TITEL II: LEDEN ART. 5 STATUTEN VAN DE FEITELIJKE VERENIGING RED MERCATORPARK Inhoud: Titel I : Omschrijving van de vereniging Titel II : Leden Titel III : Bestuur Titel IV : Algemene vergadering Titel V : Problemen binnen de

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 AFDELINGSREGLEMENT NOAB Inhoudsopgave Artikel 1. Afdelingsreglement

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013

Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013 Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013 Hoofdstuk I benaming en zetel artikel 1 De deelraad draagt als naam muziek en

Nadere informatie

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden. STATUTEN Benaming : Tennisclub TENZA Rechtsvorm : vereniging zonder Winstoogmerk (VZW) Ondernemingsnummer 0435 143 978: Artikel 1 1 De vereniging wordt genoemd tennisclub TENZA vzw 2 Deze naam moet voorkomen

Nadere informatie

Statuten Eco-Buurtmoestuin De Kroeme Riek vzw

Statuten Eco-Buurtmoestuin De Kroeme Riek vzw Statuten Eco-Buurtmoestuin De Kroeme Riek vzw Benaming, zetel, duur en doel Art. 1 Naam De vereniging draagt (voluit) de naam Eco-Buurtmoestuin De Kroeme Riek vzw, verkort DKR vzw. Art. 2 Zetel a) De maatschappelijke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten.

Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Huishoudelijk reglement van Zeevang Ondernemers (Z.O.) zoals bedoeld in artikel 21 van de statuten. Statuten en reglementen Artikel 1 Door toe te treden tot de vereniging, onderwerpt ieder lid zich aan

Nadere informatie

OPRICHTINGSAKTE W.T.C. O.A. 22 juli 2013

OPRICHTINGSAKTE W.T.C. O.A. 22 juli 2013 OPRICHTINGSAKTE W.T.C. O.A. 22 juli 2013 Op 22 juli 2013 zijn de volgende personen verschenen die verklaren een vereniging zonder winstoogmerk te willen oprichten: 1. Sommereyns Peter, wonende te 3078

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. STATUTEN Naam en Zetel: Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. Duur: Artikel 2. 1. De vereniging is opgericht te OEGSTGEEST op 1 september

Nadere informatie

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw)

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gelet op de goedgekeurde statuten van 2014 Hoofdstuk 1: Algemene vergadering Art.1 De algemene vergadering komt minstens

Nadere informatie