Melkgeldreglement 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Melkgeldreglement 2012"

Transcriptie

1 Melkgeldreglement 2012 Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. December 2011

2 Melkgeldreglement 2012 Dit reglement met de daaraan gehechte bijlage(n) (het Melkgeldreglement ) bevat regels en bepalingen betreffende de wijze van en de grondslagen waarop aan de leden (de Leden ) van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. (de Coöperatie ) wordt uitbetaald voor de door de Leden aan de Coöperatie of aan de door haar aangewezen derde geleverde Gangbare melk en Bijzondere melk. Het Melkgeldreglement treedt in werking op 1 januari Het Melkgeldreglement is op voorstel van de directie van FrieslandCampina N.V. (de Vennootschap ) dat is goedgekeurd door de raad van commissarissen van de Vennootschap en goedgekeurd door de ledenraad van de Coöperatie vastgesteld door het bestuur van de Coöperatie op 6 december Het Melkgeldreglement maakt deel uit van de leveringsovereenkomst als bedoeld in artikel 9, lid 1 van de statuten van de Coöperatie (de Leveringsovereenkomst ). Artikel 1 Totale Geleverde Gangbare melk en Totale Geleverde Bijzondere melk Gangbare melk en Bijzondere melk hebben de betekenis zoals daaraan in de statuten van de Coöperatie is toegekend. Onder Totale Geleverde Gangbare melk wordt verstaan: de door de gezamenlijke Leden krachtens de Leveringsovereenkomsten in enig boekjaar aan de Coöperatie of aan de door haar aangewezen derde geleverde kilogrammen Gangbare melk. Onder Totale geleverde Bijzondere melk wordt verstaan: de door de gezamenlijke Leden krachtens de Leveringsovereenkomsten in enig boekjaar aan de Coöperatie of de door haar aangewezen derde geleverde kilogrammen Bijzondere melk. Artikel 2 Opbouw FrieslandCampina Melkprijs 2.1 Voor Gangbare melk is de FrieslandCampina Melkprijs verschuldigd. De FrieslandCampina Melkprijs bestaat uit de volgende onderdelen: Een garantieprijs (gegarandeerde melkprijs) die is gebaseerd op in geld uitbetaalde melkprijzen (jaarprijzen inclusief nabetaling en de reservering op naam) voor een aantal landen in Noordwest-Europa, te weten, initieel, voor Duitsland het gewogen gemiddelde op basis van de in bijlage C aangegeven ondernemingen en melkhoeveelheden, voor Denemarken de Arla-Foods amba melkprijzen, voor België de Cvba Milcobel melkprijzen en voor Nederland het rekenkundig gemiddelde van de melkprijzen van Coöperatieve Zuivelonderneming CONO B.A., DOC (Drents Overijsselse Coöperatie U.A.) en Bel Leerdammer B.V. De betreffende prijzen voor een land worden gewogen met de hoeveelheid verwerkte melk in dat gehele land. Voor de berekening van de garantieprijs voor het tijdvak van drie jaar wordt uitgegaan 2 Melkgeldreglement 2011 Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A.

3 van de hoeveelheden melkleveranties in dat land in het jaar Indien de melkprijs van een hiervoor genoemde onderneming niet of niet meer beschikbaar is wordt een vergelijkbare alternatieve melkprijs gebruikt met inachtneming van het in artikel 6.5 bepaalde; Een eventuele toevoeging op de garantieprijs, waarvoor geldt dat de directie van de Vennootschap, na consultatie van de raad van commissarissen van de Vennootschap, de eventuele toevoeging op de garantieprijs jaarlijks vaststelt. De toevoeging op de garantieprijs wordt verdeeld over de Leden naar rato van de waarde (exclusief toeslagen voor Bijzondere melk en verrekeningen als vermeld in artikel 2.4)van de door hen geleverde melk, welke waarde wordt vastgesteld aan de hand van de criteria en de berekeningswijze als vermeld in artikel 3.5; Een eventuele dividendcomponent als nader bepaald in Bijlage A, sub d Een eventuele uitkering in de vorm van ledenobligaties-vast ( reservering op naam ) als nader bepaald aan de hand van de in Bijlage A, sub b vermelde criteria. 2.2 De eventuele toevoeging op de garantieprijs en de eventuele dividendcomponent vormen samen de prestatietoeslag. De garantieprijs vormt samen met de prestatietoeslag en de reservering op naam de FrieslandCampina Melkprijs. 2.3 De FrieslandCampina Melkprijs is opgenomen in de jaarrekening van FrieslandCampina. 2.4 Met de in artikel bedoelde garantieprijs worden verrekend: (i) de vaste kosteninhoudingen; (ii) het saldo van de kortingen en bonussen van de kwaliteitstoeslag en boetes gebaseerd op het praktijkreglement; (iii) de kwantumtoeslag; (iv) de heffingen, kortingen en toeslagen van de zomer-/wintermelkregelingen en de financiering van deze regelingen; (v) het bedrag van de schadeloosstelling in geval van ongelijke omstandigheden als bedoeld in artikel 1.8 (e) van het Praktijkreglement; (vi) de meldingspremie zoals vermeld in artikel 5.1 van het Praktijkreglement (vii) de tankvergrotingstoeslag voor Duitse Leden; (viii) de negatieve grondprijs; (ix) de administratieve knip; (x) de vergoeding voor deelweidegang. Voor de definitie zie Reglement Weidegang; (xi) een eventuele inhouding als vermeld in artikel 9.2.b. van de statuten van de Coöperatie ten behoeve van de financiering van een specifieke investering en/of acquisitie, een en ander conform is vermeld in Bijlage B bij dit Melkgeldreglement. De bedragen die met de garantieprijs casu quo de Bijzondere Melkprijs dienen te worden verrekend worden zo mogelijk bij eerste afrekening voor de geleverde melk ten laste gebracht van, respectievelijk toegevoegd aan bovenvermelde inhoudingen, toeslagen of kortingen of, indien dat niet mogelijk is, zo spoedig mogelijk anderszins in rekening gebracht of verrekend. 3 Melkgeldreglement 2011 Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A.

4 Het bepaalde in artikel 11.2 en artikel 11.3 van de statuten van de Coöperatie is van toepassing op een dergelijke verrekening. 2.5 Voor Bijzondere melk is de Bijzondere Melkprijs verschuldigd. Onder Bijzondere Melkprijs wordt verstaan de FrieslandCampina Melkprijs vermeerderd of verminderd met een bedrag per kilogram melk zoals per categorie Bijzondere melk is vastgesteld door het bestuur van de Coöperatie. Artikel 3 Melkprijsvaststelling en verrekening 3.1 De grondslagen voor het bepalen van de FrieslandCampina Melkprijs worden steeds voor 3 jaar vastgesteld door het bestuur van de Coöperatie op voorstel van de directie van de Vennootschap, na goedkeuring door de raad van commissarissen van de Vennootschap en de ledenraad van de Coöperatie en daarna geëvalueerd en zo nodig aangepast. 3.2 De (ontwikkeling van de) garantieprijs wordt bepaald door de maandelijkse (ontwikkeling van de) voor de in artikel vermelde landen geldende melkprijzen. 3.3 De onderneming heeft zich verplicht ten minste vier keer per jaar een raming te maken van de garantieprijs op jaarbasis. Afhankelijk van deze raming zal het in 3.4. bedoelde maandelijks te betalen deel van de garantieprijs worden aangepast. De bekendmaking van de garantieprijs geschiedt op de eerste maandag van de maand. 3.4 Gedurende het jaar wordt maandelijks zo nauwkeurig mogelijk de volledige garantieprijs betaald voor de geleverde melk met inachtneming van het in artikel 4 bepaalde. De garantieprijs en een eventuele toevoeging op de garantieprijs in een bepaald jaar worden door de directie van de Vennootschap, na consultatie van de raad van commissarissen van de Vennootschap, in het daarop volgende jaar ter gelegenheid van het vaststellen van de jaarrekening vastgesteld. Indien het resultaat van de onderneming in een bepaald jaar negatief is, wordt met betrekking tot dat jaar de garantieprijs ten laste van het eigen vermogen van de onderneming betaald met inachtneming van de ondergrenzen van de ratio s als gehanteerd in het reserveringsbeleid van de onderneming FrieslandCampina. 4 Melkgeldreglement 2011 Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A.

5 3.5 De betaling aan het Lid voor de door hem geleverde melk geschiedt overeenkomstig de waardebepaling van de melk vastgesteld aan de hand van de rekenkundige uitkomst van de volgende berekening: (i) een bedrag voor de levering van het in de melk begrepen vet vermenigvuldigd met de prijs voor het vet; (ii) vermeerderd met een bedrag voor de levering van de in de melk begrepen hoeveelheid eiwit vermenigvuldigd met de prijs voor het eiwit; (iii) verminderd met inhoudingen (negatieve grondprijs) en de financiering van regelingen zoals bedoeld in artikel 2.4 inclusief de administratieve knip; (iv) verminderd met vaste kosteninhoudingen zoals bedoeld in artikel 2.4; (v) verminderd of vermeerderd met de zomermelkkortingen en herfstmelk-toeslagen en de financiering hiervan zoals bedoeld in artikel 2.4; (vi) verminderd of vermeerderd met kortingen of toeslagen op grond van de kwantumtoeslagregeling zoals bedoeld in artikel 2.4; (vii) verminderd of vermeerderd met kortingen of toeslagen op grond van de vergoeding voor deelweidegang zoals bedoeld in artikel 2.4; (viii) verminderd met een eventuele inhouding als vermeld in artikel 9.2.b. van de statuten van de Coöperatie ten behoeve van de financiering van een specifieke investering en/ of acquisitie Indien de werkelijke garantieprijs ( omgevingsprijs ) afwijkt van de uitbetaalde garantieprijs dan wordt het te veel dan wel te weinig betaalde verrekend in de garantieprijs zoals die wordt vastgesteld voor de daarop volgende maanden. Indien de omgevingsprijs over het kalenderjaar afwijkt van de garantieprijs dan zal het verschil in de afrekening van het betreffende kalenderjaar (jaarnota) van het Lid (tegelijk met de prestatietoeslag) worden uitbetaald/ verrekend. Indien de afwijking op jaarbasis voor totaal FrieslandCampina kleiner is dan EURO 2,5 miljoen kan op voorstel van de directie van de vennootschap en na goedkeuring door de Raad van Commissarissen van de vennootschap worden afgezien van verrekening/uitbetaling Aan de Leden die in Duitsland het melkveehouderijbedrijf uitoefenen kan van maand tot maand een afwijkend bedrag aan garantieprijs worden betaald ten opzichte van de Leden die in Nederland het melkveehouderijbedrijf uitoefenen, met dien verstande dat op jaarbasis, inclusief rentecorrectie voor afwijkende betaalmomenten, de garantieprijs voor de Leden in alle landen gelijk is. Aan de Leden die in België het melkveehouderijbedrijf uitoefenen kan van maand tot maand een afwijkend bedrag aan garantieprijs worden betaald ten opzichte van de Leden die in Nederland het melkveehouderijbedrijf uitoefenen, met dien verstande dat op jaarbasis, inclusief rentecorrectie voor afwijkende betaalmomenten, de garantieprijs voor de Leden in alle landen gelijk is. 3.7 Het bestuur van de Coöperatie stelt jaarlijks de voor enig jaar geldende kosteninhoudingen, zomermelkkortingen / herfstmelktoeslagen en quantum-toeslagen of kortingen, zoals vermeld in Bijlage B, vast, gehoord de districtsraden. 5 Melkgeldreglement 2011 Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A.

6 Artikel 4 Betalingen 4.1 De garantieprijs wordt gemiddeld op de 11e dag van de maand na afloop van de maand waarop zij betrekking heeft betaald. De in artikel 2.5 bedoelde toeslag voor Bijzondere melk of korting wordt op hetzelfde moment als de garantieprijs betaald (dan wel ingehouden, indien van toepassing). 4.2 Betalingen geschieden op het door het Lid aan de Coöperatie schriftelijk meegedeelde bankrekeningnummer. In geval van betaling aan een gemeenschap als bedoeld in artikel 4, lid 1 van de statuten van de Coöperatie, geschiedt betaling op één door de gezamenlijke leden aan de Coöperatie meegedeeld bankrekeningnummer. Ook andere betalingen gerelateerd aan de waarde van de geleverde melk zullen conform dit artikel geschieden. De prestatietoeslag wordt op de vrije ledenrekening van het lid bijgeschreven. 4.3 De melkgeldnota wordt geacht te zijn geaccepteerd door een Lid indien hij niet binnen twee weken na ontvangst hiervan schriftelijk zijn bezwaar tegen de op de melkgeldnota vermelde bedragen aan de Coöperatie heeft kenbaar gemaakt. Artikel 5 niet van toepassing Overgangsregeling Artikel 6 Algemeen 6.1 De melkprijssystematiek en de wijze van vaststelling van de garantieprijs, zoals bepaald in de artikelen 2.1 tot en met 2.4 worden steeds vastgelegd voor een periode van drie jaar en daarna geëvalueerd en zo nodig aangepast. Het bepaalde in artikel 3.1 is daarop van dienovereenkomstige toepassing. 6.2 De Coöperatie is bevoegd aan een Lid of aan een oud-lid verschuldigde en betaalbare bedragen uit hoofde van dit reglement te verrekenen met al hetgeen de Coöperatie uit welken hoofde ook van betrokkene te vorderen heeft of zal krijgen, daaronder begrepen alles wat de Coöperatie namens de betrokkene aan derden heeft afgedragen of dient af te dragen. Het bepaalde in artikel 11.2 en artikel 11.3 van de statuten van de Coöperatie is van toepassing op een dergelijke verrekening. 6.3 Omtrent onvoorziene omstandigheden of de uitleg van enige in dit Melk-geldreglement opgenomen bepaling beslist het bestuur van de Coöperatie op voorstel van de directie van de Vennootschap. 6 Melkgeldreglement 2011 Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A.

7 6.4 Als een van dit in artikel 2.1 genoemde ondernemingen de uitbetalings-systematiek wijzigt (bijvoorbeeld omrekeningsfactor RMO-melk), zulks ter beoordeling aan het bestuur van de Coöperatie, is het bestuur van de Coöperatie op voorstel van de directie van de Vennootschap, na goedkeuring van de raad van commissarissen van de Vennootschap, bevoegd te bepalen hoe en in welke mate de melkprijsberekening hierdoor al of niet zal worden aangepast. Het bepaalde in artikel 3 is onverkort van toepassing. 6.5 Het bestuur van de Coöperatie is bevoegd in alle situaties waarin dit reglement niet voorziet, bijvoorbeeld fusie, splitsing of faillissement van een van de onder genoemde ondernemingen of andere onvoorziene omstandigheden, de berekening, c.q. vaststelling van de FrieslandCampina Melkprijs op een aangepaste wijze te bepalen. Zij informeert daarover de ledenraad van de Coöperatie. Indien zich een dergelijke onvoorziene situatie voordoet wordt het voorstel daartoe gedaan door de directie van de Vennootschap na goedkeuring door de raad van commissarissen van de Vennootschap. 7 Melkgeldreglement 2011 Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A.

8 Bijlage A bii melkgeldreglement FrieslandCampina Reserveringsbeleid en dividend Het reserveringsbeleid van de Vennootschap wordt steeds vastgesteld voor een periode van 3 jaar, in dit geval voor de jaren Het reserveringsbeleid wordt op voorstel van de directie van de Vennootschap dat is goedgekeurd door de raad van commissarissen van de Vennootschap, onder goedkeuring van de ledenraad van de Coöperatie vastgesteld door het bestuur van de Coöperatie. Onder reservering wordt in dit verband verstaan (i) de toevoegingen aan de reserves van de Vennootschap uit het in het voorafgaande boekjaar behaalde resultaat, geheel dan wel gedeeltelijk, en (ii) het op naam stellen van vermogen in de vorm van Ledenobligaties, ongeacht de juridische titel waaronder dit van geval tot geval geschiedt en ongeacht de wijze waarop dit in de commerciële jaarrekening van de Vennootschap wordt verantwoord. Het reserveringsbeleid voor de periode is als volgt: (a) (b) (c) (d) allereerst wordt een bedrag gelijk aan 50% van de winst van de Vennootschap op basis van de garantieprijs aan de reserves van de Vennootschap toegevoegd; daarna wordt een bedrag gelijk aan 20% van de winst (op basis van de onder (a) genoemde berekening) in de vorm van Ledenobligaties toegekend aan de Coöperatie. De toevoeging aan de reserves en de reservering in de vorm van ledenobligaties bedraagt te samen maximaal 70% van de winst op basis van de garantieprijs. De Coöperatie zal de betreffende Ledenobligaties-vast overdragen aan de leden naar rato van de waarde (exclusief toeslagen voor Bijzondere Melk en verrekening als vermeld in artikel 2.4) van de hoeveelheid geleverde melk in het voorafgaande kalenderjaar. De fiscale gevolgen van plaatsing van deze Ledenobligaties bij de leden komen voor hun rekening; vervolgens wordt een eventuele verdere toevoeging op de garantieprijs door de directie van de Vennootschap, als bedoeld in en met inachtneming van het bepaalde in artikel van het Melkgeldreglement, vastgesteld en aan de leden uitbetaald; tenslotte word het eventuele resterende saldo van de winst uitgekeerd als dividend aan de Coöperatie en door de Coöperatie naar rato van de waarde (exclusief toeslagen voor Bijzondere Melk en verrekening als vermeld in artikel 2.4) van de hoeveelheid geleverde melk uitgekeerd aan de leden. 8 Melkgeldreglement 2011 Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A.

9 Bijlage B bij melkgeldreglement FrieslandCampina Verrekening met garantieprijs De in artikel 2.4 genoemde verrekenposten betreffen de volgende bedragen in 2011: i De vaste kosteninhouding: 960 Euro per jaar met een maximum van 1,00 euro per 100 kg geleverde melk ii Korting kwaliteitsafwijking: 0,45 euro/100 kg geleverde melk per maand Korting melkleverantie met bacteriegroeiremmende stoffen: Boete melkleverantie met bacteriegroeiremmende stoffen: Bonus/kwaliteitstoeslag: 25 euro/ 100 kg geleverde melk in leverantie 15 euro/ 100 kg geleverde melk in leverantie 0,05 euro/100 kg geleverde melk per kalenderjaar (50,00 euro per kg melk) iii Kwantumtoeslag: begin eind tarief , , , , , , ,50 > ,78 Tarief in euro per honderd kilo melk, geleverd in deze klasse iv. Seizoensheffingen en toeslagen jan feb mrt apr mei juni juli aug sep okt nov dec in euro s: Toeslag per 100 kilogram melk 2,45 2,45 2,45 2,45 Heffing per 100 kilogram melk 2,30 2,30 2,30 2,30 v. Bedrag schadeloosstelling ingevolge artikel 1.8.(e) Praktijkreglement: pro memorie vi. Meldingspremie: 15 euro/100 kg bij onderschrijding quotum vii. Tankvergrotingstoeslag Duitsland: 0,25 euro/ 100 kg geleverde melk voor melkophaling elke 3 dagen viii. Negatieve grondprijs: 3,20 euro/100 kg geleverde melk ix. De administratieve knip: de rekensystematiek hiervoor wordt, indien noodzakelijk, toegepast x. Vergoeding voor deelweidegang 0,125 euro/100kg geleverde melk xi. Financiering van de regelingen voor de posten ii, iii, iv, v,vi, vii, ix en x: 0,82 euro/100 kg geleverde melk 9 Melkgeldreglement 2011 Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A.

10 Bijlage C bij melkgeldreglement FrieslandCampina Onderneming Bundesland Volume (in mln kg) Ammerland Niedersachsen Nordmilch Barmstedt Schleswig-Holstein Humana Nordrhein-Westfalen Hochwald Rheinland-Pfalz MUH Saarland; Hessen Omira Baden-Württemberg Goldsteig Bayern Zott Hansa Milch Mecklenburg-Vorpommern Alois Müller Sachsen Brandenburg Thüringen Thüringen, Sachsen-Anhalt Totaal Melkgeldreglement 2011 Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A.

MELKPRIJSVERGELIJKING OKTOBER 2012

MELKPRIJSVERGELIJKING OKTOBER 2012 MELKPRIJSVERGELIJKING OKTOBER 2012 (Voor standaardmelk (1) en volgens de uitbetalingssystemen van de zuivelondernemingen; alle bedragen in euro / 100kg) Bedrijf Milcobel Alois Müller DMK (Humana Milchunion

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Koninklijke FrieslandCampina N.V.

Jaarverslag 2012. Koninklijke FrieslandCampina N.V. Jaarverslag Koninklijke FrieslandCampina N.V. 4 Algemeen Royal FrieslandCampina in een oogopslag Royal FrieslandCampina in een oogopslag Elke dag voorziet Royal FrieslandCampina circa 1 miljard consumenten

Nadere informatie

REGLEMENT VERTREKREGELING

REGLEMENT VERTREKREGELING REGLEMENT VERTREKREGELING 1. Inleiding 1. De basis voor een (beperkte) vertrekregeling is te vinden in artikel 6, lid 3 van de statuten van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. De vertrekregeling is

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING APRIL 2014

MELKPRIJSVERGELIJKING APRIL 2014 MELKPRIJSVERGELIJKING APRIL (Voor standaardmelk (1) en volgens de uitbetalingssystemen van de zuivelondernemingen; alle bedragen in euro / 100kg) Bedrijf Milcobel Alois Müller DMK (Nordmilch) Arla Foods

Nadere informatie

VOORSTEL TOT STATUTENWIJZIGING Heijmans N.V., gevestigd te Rosmalen.

VOORSTEL TOT STATUTENWIJZIGING Heijmans N.V., gevestigd te Rosmalen. VOORSTEL TOT STATUTENWIJZIGING Heijmans N.V., gevestigd te Rosmalen. Zoals dit ter besluitvorming zal worden voorgelegd aan de op 10 april 2019 te houden algemene vergadering van aandeelhouders van de

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING FEBRUARI 2012

MELKPRIJSVERGELIJKING FEBRUARI 2012 MELKPRIJSVERGELIJKING FEBRUARI (Voor standaardmelk (1) en volgens de uitbetalingssystemen van de zuivelondernemingen; alle bedragen in euro / 100kg) Bedrijf Milcobel Alois Müller Humana Milchunion eg Nordmilch

Nadere informatie

ALEXANDER & SIMON, CIVIL LAW NOTARIES [**] DRAFT DATED [**], 2013 FOR DISCUSSION PURPOSES ONLY

ALEXANDER & SIMON, CIVIL LAW NOTARIES [**] DRAFT DATED [**], 2013 FOR DISCUSSION PURPOSES ONLY Heden,------------------------------------------------------------ tweeduizend en dertien, verscheen voor mij, mr. Miguel Lionel ---- Alexander, notaris ter standplaats Curaçao: --------------------- [**]--------------------------------------------------------------

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING JANUARI 2014

MELKPRIJSVERGELIJKING JANUARI 2014 MELKPRIJSVERGELIJKING JANUARI 2014 (Voor standaardmelk (1) en volgens de uitbetalingssystemen van de zuivelondernemingen; alle bedragen in euro / 100kg) Bedrijf Milcobel Alois Müller DMK (Nordmilch) Arla

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING JANUARI 2017

MELKPRIJSVERGELIJKING JANUARI 2017 MELKPRIJSVERGELIJKING JANUARI 2017 Prijs per 100 kg standaardmelk met 4,2% vet, 3,4% eiwit, 500.000 kg per jaar, kiemgetal van 24.999 en een celgetal van 249.999 per ml toeslagen/kortingen Bedrijf kwaliteit

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING APRIL 2012

MELKPRIJSVERGELIJKING APRIL 2012 MELKPRIJSVERGELIJKING APRIL (Voor standaardmelk (1) en volgens de uitbetalingssystemen van de zuivelondernemingen; alle bedragen in euro / 100kg) Bedrijf Milcobel Alois Müller Humana Milchunion eg Nordmilch

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING FEBRUARI 2013

MELKPRIJSVERGELIJKING FEBRUARI 2013 MELKPRIJSVERGELIJKING FEBRUARI 2013 (Voor standaardmelk (1) en volgens de uitbetalingssystemen van de zuivelondernemingen; alle bedragen in euro / 100kg) Bedrijf Milcobel Alois Müller DMK (Humana Milchunion

Nadere informatie

REGLEMENT UITKERINGSREGELING BIETENLEVERINGEN

REGLEMENT UITKERINGSREGELING BIETENLEVERINGEN REGLEMENT UITKERINGSREGELING BIETENLEVERINGEN van Coöperatie Koninklijke Cosun U.A. gevestigd te Breda Toepassing ARTIKEL 1. 1. Dit Reglement regelt onder meer de Uitkering aan Telers van Cosun. 2. Dit

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING APRIL 2013

MELKPRIJSVERGELIJKING APRIL 2013 MELKPRIJSVERGELIJKING APRIL (Voor standaardmelk (1) en volgens de uitbetalingssystemen van de zuivelondernemingen; alle bedragen in euro / 100kg) Bedrijf Milcobel Alois Müller DMK (Humana Milchunion eg)

Nadere informatie

2. Voorstel tot statutenwijziging in verband met splitsing van aandelen in de verhouding 1:2

2. Voorstel tot statutenwijziging in verband met splitsing van aandelen in de verhouding 1:2 Koninklijke DSM N.V. gevestigd te Heerlen Agenda algemene vergadering van aandeelhouders van Koninklijke DSM N.V., te houden op het hoofdkantoor van de vennootschap, Het Overloon 1, Heerlen, op maandag

Nadere informatie

kwantum toeslag overige

kwantum toeslag overige Tabel 1: GEITENMELKPRIJSVERGELIJKING AUGUSTUS 2015 Melkprijzen in per 100 kg, excl. BTW voor standaardbedrijf met 800.000 kg per jaar, waarvan deze 75.360 kg met 3,72% vet en 3,26% eiwit per 100 kg melk

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING MEI 2013

MELKPRIJSVERGELIJKING MEI 2013 MELKPRIJSVERGELIJKING MEI (Voor standaardmelk (1) en volgens de uitbetalingssystemen van de zuivelondernemingen; alle bedragen in euro / 100kg) Bedrijf Milcobel Alois Müller DMK (Humana Milchunion eg)

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING MAART 2012

MELKPRIJSVERGELIJKING MAART 2012 MELKPRIJSVERGELIJKING MAART 2012 (Voor standaardmelk (1) en volgens de uitbetalingssystemen van de zuivelondernemingen; alle bedragen in euro / 100kg) Bedrijf Milcobel Alois Müller Humana Milchunion eg

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING MAART 2010

MELKPRIJSVERGELIJKING MAART 2010 MELKPRIJSVERGELIJKING MAART (Voor standaardmelk (1) en volgens de uitbetalingssystemen van de zuivelondernemingen; alle bedragen in euro / 100kg) Bedrijf Milcobel Alois Müller Humana Milchunion eg Nordmilch

Nadere informatie

ANNEX I (Drieluik) * STATUTENWIJZIGING ROYAL IMTECH N.V.

ANNEX I (Drieluik) * STATUTENWIJZIGING ROYAL IMTECH N.V. . ANNEX I (Drieluik) * STATUTENWIJZIGING ROYAL IMTECH N.V. Op 28 juni 2013 heeft de algemene vergadering van Royal Imtech N.V. (de ''Vennootschap'') de Raad van Bestuur van de Vennootschap aangewezen als

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING JUNI 2014

MELKPRIJSVERGELIJKING JUNI 2014 MELKPRIJSVERGELIJKING JUNI 2014 (Voor standaardmelk (1) en volgens de uitbetalingssystemen van de zuivelondernemingen; alle bedragen in euro / 100kg) Bedrijf Milcobel Alois Müller DMK (Nordmilch) Arla

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING NOVEMBER 2013

MELKPRIJSVERGELIJKING NOVEMBER 2013 MELKPRIJSVERGELIJKING NOVEMBER (Voor standaardmelk (1) en volgens de uitbetalingssystemen van de zuivelondernemingen; alle bedragen in euro / 100kg) Bedrijf Milcobel Alois Müller DMK (Nordmilch) Arla Foods

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING MEI 2014

MELKPRIJSVERGELIJKING MEI 2014 MELKPRIJSVERGELIJKING MEI (Voor standaardmelk (1) en volgens de uitbetalingssystemen van de zuivelondernemingen; alle bedragen in euro / 100kg) Bedrijf Milcobel Alois Müller DMK (Nordmilch) Arla Foods

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING JULI 2014

MELKPRIJSVERGELIJKING JULI 2014 MELKPRIJSVERGELIJKING JULI 2014 (Voor standaardmelk (1) en volgens de uitbetalingssystemen van de zuivelondernemingen; alle bedragen in euro / 100kg) Bedrijf Milcobel Alois Müller DMK (Nordmilch) Arla

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2007 2008 31 459 Wijziging van enige belastingwetten (Belastingheffing excessieve beloningsbestanddelen) Nr. 2 VOORSTEL VAN WET Wij Beatrix, bij de gratie

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING JUNI 2012

MELKPRIJSVERGELIJKING JUNI 2012 MELKPRIJSVERGELIJKING JUNI 2012 (Voor standaardmelk (1) en volgens de uitbetalingssystemen van de zuivelondernemingen; alle bedragen in euro / 100kg) Bedrijf Milcobel Alois Müller Humana Milchunion eg

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING OKTOBER 2013

MELKPRIJSVERGELIJKING OKTOBER 2013 MELKPRIJSVERGELIJKING OKTOBER 2013 (Voor standaardmelk (1) en volgens de uitbetalingssystemen van de zuivelondernemingen; alle bedragen in euro / 100kg) Bedrijf Milcobel Alois Müller DMK (Nordmilch) Arla

Nadere informatie

Stichting Administratiekantoor Convectron Natural Fusion

Stichting Administratiekantoor Convectron Natural Fusion Stichting Administratiekantoor Convectron Natural Fusion Administratievoorwaarden van de Stichting Administratiekantoor Convectron Natural Fusion, gevestigd te Rotterdam, volgens de notariële akte van

Nadere informatie

Winstdeling Polishouders. Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V.

Winstdeling Polishouders. Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V. Winstdeling Polishouders Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V. Juridische fusie Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V. en RVS Levensverzekering N.V. De juridische

Nadere informatie

LTO Internationale melkprijsvergelijking. Willem Koops Productschap Zuivel PZ Onderwijsdag 4 november 2008

LTO Internationale melkprijsvergelijking. Willem Koops Productschap Zuivel PZ Onderwijsdag 4 november 2008 LTO Internationale melkprijsvergelijking Willem Koops Productschap Zuivel PZ Onderwijsdag 4 november 2008 Opbouw Introductie Melkprijsvergelijkingen LTO Internationale Melkprijsvergelijking Discussie (rendement

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING juni 2018 bij levering kg per jaar

MELKPRIJSVERGELIJKING juni 2018 bij levering kg per jaar MELKPRIJSVERGELIJKING juni 2018 bij levering 1.000.000 kg per jaar Prijs per 100 kg standaardmelk met 4,2% vet, 3,4% eiwit, 1.000.000 kg per jaar, kiemgetal van 24.999 en een celgetal van 249.999 per ml

Nadere informatie

VOORSTEL TOT STATUTENWIJZIGING Heijmans N.V., gevestigd te Rosmalen.

VOORSTEL TOT STATUTENWIJZIGING Heijmans N.V., gevestigd te Rosmalen. VOORSTEL TOT STATUTENWIJZIGING Heijmans N.V., gevestigd te Rosmalen. Zoals dit ter besluitvorming zal worden voorgelegd aan de op 16 april 2014 te houden algemene vergadering van aandeelhouders van de

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING augustus 2018 bij levering kg per jaar

MELKPRIJSVERGELIJKING augustus 2018 bij levering kg per jaar MELKPRIJSVERGELIJKING augustus 2018 bij levering 1.000.000 kg per jaar Prijs per 100 kg standaardmelk met 4,2% vet, 3,4% eiwit, 1.000.000 kg per jaar, kiemgetal van 24.999 en een celgetal van 249.999 per

Nadere informatie

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder Marktbericht augustus 2015 Sinds april ligt de Nederlandse melkaanvoer ruim boven het niveau van 2014. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere EU lidstaten als Ierland en Polen wordt veel meer melk

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING SEPTEMBER 2012

MELKPRIJSVERGELIJKING SEPTEMBER 2012 MELKPRIJSVERGELIJKING SEPTEMBER 2012 (Voor standaardmelk (1) en volgens de uitbetalingssystemen van de zuivelondernemingen; alle bedragen in euro / 100kg) Bedrijf Milcobel Alois Müller Humana Milchunion

Nadere informatie

Winstdeling Polishouders. Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V.

Winstdeling Polishouders. Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V. Winstdeling Polishouders Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V. Juridische fusie Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V. en RVS Levensverzekering N.V. De juridische

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING SEPTEMBER 2013

MELKPRIJSVERGELIJKING SEPTEMBER 2013 MELKPRIJSVERGELIJKING SEPTEMBER 2013 (Voor standaardmelk (1) en volgens de uitbetalingssystemen van de zuivelondernemingen; alle bedragen in euro / 100kg) Bedrijf Milcobel Alois Müller DMK (Nordmilch)

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING FEBRUARI 2010

MELKPRIJSVERGELIJKING FEBRUARI 2010 MELKPRIJSVERGELIJKING FEBRUARI (Voor standaardmelk (1) en volgens de uitbetalingssystemen van de zuivelondernemingen; alle bedragen in euro / 100kg) Bedrijf Milcobel Alois Müller Humana Milchunion eg Nordmilch

Nadere informatie

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 1

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 1 HOOFDSTUK 1 Opgave 1 a. Over welk bedrag beschikt Touwen op 31 december 2030? Eerst een getallenlijn maken. Contante waarde 175.000 Eindwaarde? 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor dienstverlening van de (leden van de) maatschap Reijnders Vreugdenhil Advocaten,

Algemene voorwaarden voor dienstverlening van de (leden van de) maatschap Reijnders Vreugdenhil Advocaten, Algemene voorwaarden voor dienstverlening van de (leden van de) maatschap Reijnders Vreugdenhil Advocaten, gevestigd te Haarlem met nevenvestiging te Amsterdam. I. Definities In deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

I. Definities II. Toepasselijkheid III. Opdracht IV. Honorarium en verschotten

I. Definities II. Toepasselijkheid III. Opdracht IV. Honorarium en verschotten Algemene voorwaarden voor dienstverlening van de maatschap Reijnders Vreugdenhil Bottinga Advocaten, gevestigd te Haarlem met nevenvestiging te Amsterdam. I. Definities In deze algemene voorwaarden wordt

Nadere informatie

JAARSTUKKEN 2017 ROM-D HOLDING NV

JAARSTUKKEN 2017 ROM-D HOLDING NV JAARSTUKKEN 2017 ROM-D HOLDING NV Datum: 10 april 2018 Spuiboulevard 298 Postbus 310 3300 AH Dordrecht T (078) 770 80 95 E info@rom-d.nl JAARSTUKKEN ROM-D HOLDING NV 2016 - BLADZIJDE 2 INHOUDSOPGAVE 1.

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING Juni 2019 bij levering kg per jaar

MELKPRIJSVERGELIJKING Juni 2019 bij levering kg per jaar MELKPRIJSVERGELIJKING Juni 2019 bij levering 1.000.000 kg per jaar Prijs per 100 kg standaardmelk met 4,2% vet, 3,4% eiwit, 1.000.000 kg per jaar, kiemgetal van 24.999 en een celgetal van 249.999 per ml

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING AUGUSTUS 2010

MELKPRIJSVERGELIJKING AUGUSTUS 2010 MELKPRIJSVERGELIJKING AUGUSTUS (Voor standaardmelk (1) en volgens de uitbetalingssystemen van de zuivelondernemingen; alle bedragen in euro / 100kg) Bedrijf Milcobel Alois Müller Humana Milchunion eg Nordmilch

Nadere informatie

Reglement voor de Ledenraad van Coöperatie Qurrent U.A.

Reglement voor de Ledenraad van Coöperatie Qurrent U.A. Versie d.d. 11/26-11-2014 RwC/GJ/CvG ondwerk\oa\oa14\74679635.reglq3 Reglement voor de Ledenraad van Coöperatie Qurrent U.A. Begripsomschrijving Artikel 1 Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Lange termijnbegrotingen Melkveehouderij vanaf 2015

Lange termijnbegrotingen Melkveehouderij vanaf 2015 Lange termijnbegrotingen Melkveehouderij vanaf 2015 Deze notitie geeft een aanzet voor de discussie over de melkprijsontwikkeling ten behoeve van de saldobegrotingen 2015. Deze begrotingen zijn mede tot

Nadere informatie

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder Marktbericht augustus 2016 De Nederlandse melkaanvoer nam in juli, net als in juni, met bijna 5% toe. In de eerste zeven maanden van 2016 werd 876 miljoen kg (+11,5%) meer melk aangeleverd dan in de vergelijkbare

Nadere informatie

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder Marktbericht juli 2016 De melkaanvoer nam in juni met bijna 5% toe. In het eerste halfjaar van 2016 werd 820 miljoen kg (+12,6%) meer melk aangeleverd dan in de vergelijkbare periode van 2015. De ontwikkeling

Nadere informatie

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder Marktbericht september 2015 Sinds april ligt de Nederlandse melkaanvoer ruim boven het niveau van 2014. In juli en augustus groeide deze zelfs met dubbele cijfers. Niet alleen in Nederland, maar ook in

Nadere informatie

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder Marktbericht december 2015 De Nederlandse melkaanvoer ligt sinds april ruim boven het niveau van 2014. Vanaf juni werd een maandelijkse groei van rond de 10% gerealiseerd. In november nam de melkplas zelfs

Nadere informatie

Geitenmelkprijsvergelijking

Geitenmelkprijsvergelijking Geitenmelkprijsvergelijking 2011 1 COLOFON Opdrachtgever LTO Nederland Vakgroep Melkgeitenhouderij Postbus 29773, 2502 LT Den Haag www.lto.nl augustus 2012 Uitvoerder Productschap Zuivel Postbus 755, 2700

Nadere informatie

VOORSTEL TOT SPLITSING

VOORSTEL TOT SPLITSING versie 5.e / 23-05-2014 VOORSTEL TOT SPLITSING ONDERGETEKENDEN: 1. de heer DIRK GERRIT JAN BURGER, geboren te Oudewater op 2 januari 1955, wonende Meanderlaan 2, 4691 LJ Tholen; 2. de heer WILLEM OOSTERLING,

Nadere informatie

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder Marktbericht november 2015 De Nederlandse melkaanvoer ligt sinds april ruim boven het niveau van 2014. Vanaf juni werd een maandelijkse groei van rond de 10% gerealiseerd. In oktober nam de melkplas zelfs

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 34 573 Wijziging van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag en enige andere wetten in verband met de verlaging van de leeftijd waarop men

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING DECEMBER 2012

MELKPRIJSVERGELIJKING DECEMBER 2012 MELKPRIJSVERGELIJKING DECEMBER (Voor standaardmelk (1) en volgens de uitbetalingssystemen van de zuivelondernemingen; alle bedragen in euro / 100kg) Bedrijf Milcobel Alois Müller DMK (Humana Milchunion

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING DECEMBER 2016

MELKPRIJSVERGELIJKING DECEMBER 2016 MELKPRIJSVERGELIJKING DECEMBER 2016 Prijs per 100 kg standaardmelk met 4,2% vet, 3,4% eiwit, 500.000 kg per jaar, kiemgetal van 24.999 en een celgetal van 249.999 per ml toeslagen/kortingen Bedrijf kwaliteit

Nadere informatie

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder. feb-13. jun-13.

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder. feb-13. jun-13. dec-11 feb-12 apr-12 jun-12 aug-12 okt-12 dec-12 feb-13 apr-13 jun-13 aug-13 okt-13 dec-13 feb-14 apr-14 jun-14 aug-14 okt-14 dec-14 euro per 100 kg melk met 3,7% vet Marktbericht januari 2015 Tegen de

Nadere informatie

TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2013

TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2013 1 TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2013 INHOUDSOPGAVE Directieverslag 3 Jaarrekening 2013 Balans per 31 december 2013 4 Winst- en verliesrekening over 2013 5 Toelichting op de balans en de winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders 17 maart 2010

Algemene Vergadering van Aandeelhouders 17 maart 2010 Algemene Vergadering van Aandeelhouders Agenda Jaarlijkse van te houden op woensdag om 11.00 uur ten kantore van de Vennootschap, Corridor 11 te Veghel Op de agenda is aangegeven welke punten ter besluitvorming

Nadere informatie

OPMERKINGEN BIJ MELKPRIJSVERGELIJKING JANUARI 2011 MELKPRIJZEN

OPMERKINGEN BIJ MELKPRIJSVERGELIJKING JANUARI 2011 MELKPRIJZEN euro/100 kg OPMERKINGEN BIJ MELKPRIJSVERGELIJKING JANUARI 2011 MELKPRIJZEN De berekende voorschotprijzen komen in januari 2011 gemiddeld uit op 32,85. Dit is een stijging van 14,5% ten opzichte van dezelfde

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING Maart 2019 bij levering kg per jaar

MELKPRIJSVERGELIJKING Maart 2019 bij levering kg per jaar MELKPRIJSVERGELIJKING Maart 2019 bij levering 1.000.000 kg per jaar Prijs per 100 kg standaardmelk met 4,2% vet, 3,4% eiwit, 1.000.000 kg per jaar, kiemgetal van 24.999 en een celgetal van 249.999 per

Nadere informatie

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder Marktbericht juni 2015 Sinds april ligt de Nederlandse melkaanvoer boven het niveau van 2014. In mei was deze zelfs 6, hoger dan in het jaar daarvoor. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere EU lidstaten

Nadere informatie

TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2007

TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2007 1 TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2007 INHOUDSOPGAVE Directieverslag 3 Jaarrekening 2007 Balans per 31 december 2007 4 Winst- en verliesrekening over 2007 5 Toelichting op de balans en de winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder Marktbericht januari 2016 De Nederlandse melkaanvoer is in het kalenderjaar 2015 met bijna 7% toegenomen tot een volume van ruim 13,3 miljard kg. De groei vond met name in de helft van het jaar plaats.

Nadere informatie

Zorgverzekeringswet. Zorgverzekeringswet

Zorgverzekeringswet. Zorgverzekeringswet Wet van 16 juni 2005, houdende regeling van een sociale verzekering voor geneeskundige zorg ten behoeve van de gehele bevolking (), laatstelijk gewijzigd bij Stcrt. 2009, 15178 (uittreksel) Zorgverzekering

Nadere informatie

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder Marktbericht maart 2015 In januari en februari stegen de Nederlandse noteringen onafgebroken door. Sinds begin maart is er echter sprake van een kentering in de markt. Dit gold in eerste instantie voor

Nadere informatie

MAART LGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

MAART LGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS 2018 21 MAART LGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS AGENDA AANDEELHOUDERS VAN SLIGRO FOOD GROUP N.V. WORDEN OPGEROEPEN TOT HET BIJWONEN VAN DE JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING, TE HOUDEN OP WOENSDAG 21

Nadere informatie

OPMERKINGEN BIJ MELKPRIJSVERGELIJKING FEBRUARI 2011

OPMERKINGEN BIJ MELKPRIJSVERGELIJKING FEBRUARI 2011 euro/100 kg OPMERKINGEN BIJ MELKPRIJSVERGELIJKING FEBRUARI 2011 MELKPRIJZEN De berekende voorschotprijzen komen in februari 2011 gemiddeld uit op 33,59. Dit is een stijging van 18,5 % ten opzichte van

Nadere informatie

Eindexamen aardrijkskunde havo 2003-I

Eindexamen aardrijkskunde havo 2003-I Politiek en ruimte Opgave 6 bron 9 In de periode 2000-2006 zal de Europese Unie financiële steun voor sociaal-economische ontwikkeling toekennen aan twee soorten regio s: de regio s met een ontwikkelingsachterstand

Nadere informatie

Oosterhoutse Nieuwe Energie Coöperatie U.A.

Oosterhoutse Nieuwe Energie Coöperatie U.A. Oosterhoutse Nieuwe Energie Coöperatie U.A. Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Algemeen 1.1 De Oosterhoutse Nieuwe Energie Coöperatie U.A. [hierna: de coöperatie] is gevestigd te Oosterhout en opgericht

Nadere informatie

VOORSTEL TOT STATUTENWIJZIGING VAN BE SEMICONDUCTOR INDUSTRIES N.V., gevestigd te s- Amsterdam

VOORSTEL TOT STATUTENWIJZIGING VAN BE SEMICONDUCTOR INDUSTRIES N.V., gevestigd te s- Amsterdam VOORSTEL TOT STATUTENWIJZIGING VAN BE SEMICONDUCTOR INDUSTRIES N.V., gevestigd te s- Amsterdam zoals dit ter besluitvorming wordt voorgelegd aan de op 30 april 2015 te houden algemene vergadering van aandeelhouders

Nadere informatie

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder euro per 100 kg melk met 3,7% vet Marktbericht april 2015 Sinds begin maart staan de prijzen onder druk. Dit gold in eerste instantie voor mager melkpoeder, waarna medio maart ook de neerwaartse druk op

Nadere informatie

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. Regels met betrekking tot de begroting en verantwoording van de kosten van het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en de Nederlandsche Bank en de financiering van de toezichtkosten (Wet bekostiging

Nadere informatie

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder Marktbericht februari 2016 Er is in januari fors meer gemolken dan in dezelfde maand van vorig jaar. Wederom groeide het Nederlandse volume met dubbele cijfers (+15,). Het recent gevestigde record van

Nadere informatie

Triodos Custody bv JAARVERSLAG 2008. TlCustody

Triodos Custody bv JAARVERSLAG 2008. TlCustody Triodos Custody bv JAARVERSLAG 2008 TlCustody Inhoud 3 Directieverslag Jaarrekening 2008 4 Balans per 31 december 2008 5 Winst- en verliesrekening over 2008 6 Toelichting op de balans en de winst- en verliesrekening

Nadere informatie

VOORSTEL TOT WIJZIGING VAN DE STATUTEN VAN WERELDHAVE N.V., gevestigd in de gemeente Haarlemmermeer (Schiphol),

VOORSTEL TOT WIJZIGING VAN DE STATUTEN VAN WERELDHAVE N.V., gevestigd in de gemeente Haarlemmermeer (Schiphol), VOORSTEL TOT WIJZIGING VAN DE STATUTEN VAN WERELDHAVE N.V., gevestigd in de gemeente Haarlemmermeer (Schiphol), zoals ter besluitvorming voor te leggen aan de algemene vergadering van aandeelhouders te

Nadere informatie

BESTEMMING VAN HET RESULTAAT

BESTEMMING VAN HET RESULTAAT BEDRIJFSWETENSCHAPPEN Hoofdstuk 4: BESTEMMING VAN HET RESULTAAT Indeling: 1. Juridische aspecten 2. Boekhoudkundige verwerking 3. Gevolgen voor de financiële structuur van de onderneming Bestemming resultaat

Nadere informatie

Participatievoorwaarden Obligatielening II Windpark De Kookepan

Participatievoorwaarden Obligatielening II Windpark De Kookepan Participatievoorwaarden Obligatielening II Windpark De Kookepan Artikel 1 Algemene bepalingen De uitgifte dient ter financiering van Windpark De Kookepan (hierna: het Windpark ). De door de uitgifte ontvangen

Nadere informatie

Energie Coöperatie Boxtel

Energie Coöperatie Boxtel Energie Coöperatie Boxtel Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Algemeen 1.1 De Energie Coöperatie Boxtel [hierna: de coöperatie] is gevestigd te Boxtel en opgericht op 21 november 2012. 1.2 Het doel van

Nadere informatie

RJ-Uiting 2014-2 ontwerp-richtlijn Verwerking en toelichting van aanpassing en terugvordering van bonussen en winstdelingen

RJ-Uiting 2014-2 ontwerp-richtlijn Verwerking en toelichting van aanpassing en terugvordering van bonussen en winstdelingen RJ-Uiting 2014-2 ontwerp-richtlijn Verwerking en toelichting van aanpassing en terugvordering van bonussen en winstdelingen Algemeen Op 1 januari 2014 is de Wet tot wijziging van Boek 2 van het Burgerlijk

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Bijlage agendapunt 6.2

Bijlage agendapunt 6.2 Bijlage agendapunt 6.2 VOORSTEL REGELING ALS BEDOELD IN ARTIKEL 2:135 LID 5 VAN HET BURGERLIJK WETBOEK TERZAKE RECHTEN TOT HET NEMEN VAN CERTIFICATEN VAN AANDELEN Onderstaande regeling wordt ter goedkeuring

Nadere informatie

Veranderingen in melkprijzen en uitbetaalsystemen

Veranderingen in melkprijzen en uitbetaalsystemen Veranderingen in melkprijzen en uitbetaalsystemen PZ Landelijke Onderwijsdag Maarsbergen, 19 november 2013 Willem Koops Inhoud presentatie LTO Internationale Melkprijsvergelijking Ontwikkeling melkprijzen

Nadere informatie

TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2012

TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2012 1 TRIODOS CUSTODY BV Jaarverslag 2012 INHOUDSOPGAVE Directieverslag 3 Jaarrekening 2012 Balans per 31 december 2012 4 Winst- en verliesrekening over 2012 5 Toelichting op de balans en de winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder euro per 100 kg melk met 3,7% vet Marktbericht februari 2015 Sinds begin januari zijn de Nederlandse noteringen onafgebroken gestegen. Zowel de prijzen van boter als vol melkpoeder zijn in een kleine twee

Nadere informatie

kwantum toeslag overige

kwantum toeslag overige GEITENMELKPRIJSVERGELIJKING AUGUSTUS 2015 Melkprijzen in per 100 kg, excl. BTW voor standaardbedrijf met 800.000 kg per jaar, waarvan deze 75.360 kg met 3,72% vet en 3,26% eiwit per 100 kg melk melkprijs

Nadere informatie

Global Opportunities (GO) Capital Asset Management BV gevestigd te AMSTERDAM. Rapport inzake de jaarrekening 2013

Global Opportunities (GO) Capital Asset Management BV gevestigd te AMSTERDAM. Rapport inzake de jaarrekening 2013 Global Opportunities (GO) Capital Asset Management BV gevestigd te AMSTERDAM Rapport inzake de jaarrekening 2013 Inhoudsopgave Pagina Opdracht 1 Algemeen 1 Resultaten 1 Financiële positie 2 Kengetallen

Nadere informatie

Gelet op artikel 97, zevende lid, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement;

Gelet op artikel 97, zevende lid, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement; Regeling uitkering substantieel bezwarende functies 2006 [Regeling vervalt per 01-04-2015.] Zichtdatum 07-02-2018 Geldend van 01-01-2010 t/m 31-03-2015 Regeling uitkering substantieel bezwarende functies

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1987-1988 19961 Voorstel van Wet van de leden Wolters, G. Terpstra en Gerritse tot wijziging van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag en enige sociale

Nadere informatie

Nieuwe financiering van de coöperatie

Nieuwe financiering van de coöperatie Nieuwe financiering van de coöperatie Conceptvoorstel ter bespreking Nieuwe financiering van de coöperatie Royal FloraHolland 2 Definitief voorstel Goed, afgewogen, voorstel Input vanuit ledenbijeenkomsten

Nadere informatie

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder Marktbericht juni 2016 De melkaanvoer nam in mei met ruim 8% toe en bereikte een nieuw recordniveau. In de eerste vijf maanden van 2016 werd 765 miljoen kg (+1) meer melk aangeleverd dan in de vergelijkbare

Nadere informatie

STADSREGIO AMSTERDAM ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING

STADSREGIO AMSTERDAM ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING STADSREGIO AMSTERDAM ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING Vastgesteld bij besluit van de Regioraad van 26 juni 2007, nr. ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING STADSREGIO AMSTERDAM 1 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Benchmark zuivelondernemingen 2005 t/m 2007

Benchmark zuivelondernemingen 2005 t/m 2007 Benchmark zuivelondernemingen 25 t/m 27 Inhoudsopgave pag. Voorwoord 2 Toelichting kengetallen 3 Tabellen en grafieken: Algemene kengetallen 7 Arbeidsproductiviteit 9 Kosten en opbrengsten 12 Rendementen

Nadere informatie

Besluit tot vaststelling van de Verordening tegemoetkomingen bestuur Waterschap Vallei & Eem

Besluit tot vaststelling van de Verordening tegemoetkomingen bestuur Waterschap Vallei & Eem Waterschap Vallei & Eem Besluit tot vaststelling van de Verordening tegemoetkomingen bestuur Waterschap Vallei & Eem Het Algemeen Bestuur van Waterschap Vallei & Eem; Op het voorstel van Dijkgraaf en Heemraden

Nadere informatie

SynVest Fund Management B.V. gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de Publicatiebalans 2016 Vastgesteld door de Algemene Vergadering d.d.

SynVest Fund Management B.V. gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de Publicatiebalans 2016 Vastgesteld door de Algemene Vergadering d.d. SynVest Fund Management B.V. gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de Publicatiebalans 2016 Vastgesteld door de Algemene Vergadering d.d. 26 juni 2017 Inhoudsopgave 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Jaarrekening. BrightNL Coöperatie U.A. Statutair gevestigd te Amsterdam KvK inschrijving:

Jaarrekening. BrightNL Coöperatie U.A. Statutair gevestigd te Amsterdam KvK inschrijving: Jaarrekening BrightNL Coöperatie U.A. Statutair gevestigd te Amsterdam KvK inschrijving: 60880651 Rapport inzake de jaarrekening 2015 Inhoudsopgave JAARREKENING 3 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 3 WINST- EN

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1994-1995 23943 Wijziging van de Wet op de loonbelasting 1964 en van een aantal andere wetten houdende aanpassing van het regime voor werknemersspaarregelingen

Nadere informatie

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder

Opbrengst van melk op basis van Nederlandse noteringen, respectievelijk wereldmarktprijzen voor boter en mager melkpoeder Marktbericht oktober 2016 Nederland is samen met Ierland nog één van de weinige landen in noordwest Europa, waar de melkaanvoer stijgt. Ook in september nam de Nederlandse melkaanvoer toe (+), hoewel het

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2010 2011 32 618 Wijziging van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek en enige andere wetten in verband met de invoering van een verhoogd

Nadere informatie

MELKPRIJSVERGELIJKING JANUARI 2013

MELKPRIJSVERGELIJKING JANUARI 2013 MELKPRIJSVERGELIJKING JANUARI (Voor standaardmelk (1) en volgens de uitbetalingssystemen van de zuivelondernemingen; alle bedragen in euro / 100kg) Bedrijf Milcobel Alois Müller DMK (Humana Milchunion

Nadere informatie

Reglement Vakantiefonds. de Stichting Vakantiefonds Waterbouw. de Stichting Fondsenbeheer Waterbouw. het bestuur van het vakantiefonds

Reglement Vakantiefonds. de Stichting Vakantiefonds Waterbouw. de Stichting Fondsenbeheer Waterbouw. het bestuur van het vakantiefonds Reglement Vakantiefonds Artikel 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: Vakantiefonds: Stichting: Bestuur: Collectieve Arbeidsovereenkomst: Werkgever: Werknemer: Vakantiejaar: Vakantierechten:

Nadere informatie