BELANGRIJKE INFO WISSELZONE CHECK-IN

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BELANGRIJKE INFO WISSELZONE CHECK-IN"

Transcriptie

1 BELANGRIJKE INFO Er zijn twee wisselzones: o Wisselzone T1 (SWIM-BIKE) : aan het Galgenweel, Beatrijslaan (start) - linkeroever o Wisselzone T2 (BIKE-RUN) : Plantinkaai - rechteroever Er zal in waves (volgens leeftijd) gestart worden. Je parkeert s morgens best in de buurt van het wedstrijdsecretariaat (Sint-Michielskaai) en gaat dan via de Voetgangerstunnel (Sint-Annatunnel) naar de start. In de wisselzone worden er door de organisatie manden voorzien waarin je je materiaal kan leggen. De wedstrijdreglementen van de VTDL zijn van toepassing : Kleedkamers en douches zijn voorzien in Sporthal Kiel, Emiel Vloorstraat. Er rijdt een shuttle vanaf de Wisselzone T2. Vanaf de inschrijvingslocatie (Plantinkaai, rechteroever) is het nog ongeveer 25min wandelen naar de zwemstart, hou hier zeker rekening mee. Gelieve de richtlijnen te volgen van de medewerkers wanneer je op Linkeroever aankomt. Er zijn reeds wedstrijden aan de gang, hinder deze deelnemers niet door op de voet- of fietspaden te blijven. Startnummer mag niet gedragen worden tijdens de zwemproef, deze blijft bij de fiets. Startnummer moet bij het fietsen achteraan en tijdens het lopen zichtbaar vooraan gedragen worden. Gelieve zelf een race belt (rekker) te voorzien om je nummer aan vast te maken. Elke deelnemer draagt tijdens de wedstrijd (voor het fiets- en loopgedeelte) een niettransparant wedstrijdpak dat uit 1 of 2 delen bestaat en te allen tijde het boven- en onderlichaam bedekt. Dit pak kan vooraan of achteraan een rits bevatten. Een wedstrijdpak (voor het fiets- en loopgedeelte) heeft geen mouwen en komt niet tot onder de knieën. Bij extreme temperaturen kan extra verwarmende kledij worden toegelaten. WISSELZONE CHECK-IN Voor de wedstrijd moet de atleet het nodige materiaal in de wisselzone T1 en wisselzone T2 plaatsen. Wegens het gebrek aan ruimte en de passage van atleten tijdens de wedstrijd, is er enkel ruimte voor het noodzakelijke wedstrijdmateriaal (fiets, nummer, helm, schoenen). Bij de ingang van de wisselzone zijn er manden voorzien waarin je je materiaal kan opbergen. Oortjes, koptelefoons, mobiele telefoons of andere communicatiemiddelen zijn niet toegelaten tijdens de wedstrijd. De wisselzone is enkel toegankelijk voor deelnemers, TO en bevoegde medewerkers. Deze laatste staan in voor de beveiliging van de wisselzone. In de wisselzone mag niet gefietst worden. Het aanmelden in de wisselzone (check-in) dient te gebeuren binnen de gecommuniceerde tijdstippen (zie dagplanning). Hier worden de fietsen gecontroleerd door de TO. Naast veiligheidsaspecten worden hier ook de specifieke fietsreglementen gecontroleerd voor dit type van wedstrijd.

2 Dit betekent o.a. dat traditionele (race)fietsen zijn toegelaten maar tijdritfietsen niet. Bij niet-traditionele of ongewone fietsen moet vooraf goedkeuring verleend worden door de CRO. De fiets wordt voorzien van een BIKE bandje met deelnamenummer dat door de organisatie wordt uitgereikt. Op basis hiervan kan o.a. na de wedstrijd de fiets worden afgehaald. Voorwiel & achterwiel van de fiets moeten dezelfde diameter hebben en elk voorzien van minstens 12 spaken. In functie van de veiligheid (valwonden), dienen stuureinden dicht gemaakt te zijn. Clip-ons (ligstuurtjes) zijn toegelaten zolang zij niet voorbij de remhendels komen en zij moeten overbrugd zijn met een standaard overbrugging (getapete clip-ons zijn bijvoorbeeld niet meer toegelaten). Voorarmsteunen zijn toegelaten. Op het einde van de clip-ons mogen geen naar voren gerichte uiteinden of versnellingshendels worden aangebracht. Remhendels zijn gemonteerd op het stuur, niet op de clip-ons. Drinkbus of drinkbushouders mogen niet gemonteerd worden op de clip-ons noch op het stuur. De fietshelm is verplicht, heeft geen schade of is niet veranderd en moet goedgekeurd zijn door een officieel orgaan (CE EN 1078). De helm draagt men best correct (is zo het meest veilig), zowel tijdens de wedstrijd (van zodra men in bezit is van de fiets) als tijdens een eventuele prospectie van het parcours. De fietshelm moet opgezet en vastgemaakt zijn voor je de fiets vastneemt en dit tot je fiets terug in zijn rek geplaatst is. Na de wedstrijd kunnen atleten met hun startnummer en met hun polsbandje de eigen fiets & materiaal komen afhalen in de wisselzone. ZWEMMEN = 1000 meter (Recreatief 1/4) en 500 meter (Recreatief 1/8) Er mag niet met ontbloot bovenlichaam gezwommen worden. Er kan vooraf niet in het Galgenweel gezwommen worden. Deelnemers mogen elke stijl gebruiken om zich in het water voort te bewegen. Deelnemers mogen rusten door zich vast te houden aan een object, zoals een boei of stationaire boot. In een noodgeval zwaait de deelnemer om hulp met een arm boven het hoofd. Eens een deelnemer hulp heeft gekregen, moet deze de wedstrijd verlaten. Op de wedstrijddag wordt de temperatuur van het water officieel gemeten door de CRO en op basis hiervan wordt beslist of het gebruik van de wetsuit toegelaten/verplicht of verboden is. De officiële zwemtemperatuur kan wel beïnvloed worden door de luchttemperatuur. Bij koudere temperaturen houdt de organisatie de atleten op de hoogte van voorafgaande metingen (via de website). De laatste update gebeurt de dag voor de wedstrijd (meting rond startuur van de wedstrijd). De officiële temperatuur op de wedstrijddag wordt bepaald door de CRO en (visueel) gecommuniceerd via het wedstrijdsecretariaat bij het onthaal van de atleten. Bij een officiële temperatuur beneden de 13 wordt het zwemmen afgelast (wedstrijd omgevormd tot duatlon).

3 De CRO kan tevens het zwemmen inkorten indien de weers- en wateromstandigheden dit noodzakelijk maken. Wetsuits zijn verboden bij een officiële temperatuur van 22 en meer (bij langere afstanden kan dit 23 C of 24 C zijn) dit is afhankelijk van de luchttemperatuur. Startnummer mag niet gedragen worden tijdens het zwemmen. (kan op de fiets klaargelegd worden) Compressiesystemen zijn verboden tijdens non-wetsuit zwemmen. De wetsuit mag pas volledig worden verwijderd in de voorziene ruimte binnen de wisselzone. Tijdens het lopen naar de wisselzone mag de wetsuit wel uitgetrokken worden tot aan de middel. De zwemproef heeft plaats in het Galgenweel. De deelnemers verzamelen zich tenminste 15 minuten voor de start van hun reeks in de startzone. Op vraag van de TO begeven de atleten zich naar de startlijn. De startlijn mag niet overschreden worden. De start wordt stipt gegeven. Deelnemers die te laat zijn, mogen niet meer starten tenzij de CRO het toelaat. Ervaren duikers zijn ter plaatse aanwezig voor de veiligheid. Het uitstappen na de zwemproef gebeurt op de aangegeven plaats. FIETSEN = 40 km (Recreatief 1/4) en 20 km (Recreatief 1/8) Stayeren tussen atleten (in elkaars wiel rijden om minder windweerstand te bekomen) is toegelaten, drafting tussen dames en heren of bij deelnemers van andere waves is niet toegelaten. Stayeren of draften achter een voertuig is tevens niet toegelaten. De deelnemers dienen de verkeersregels altijd in acht te nemen, tenzij een TO dit anders adviseert. Andere deelnemers mogen niet gehinderd worden. Tijdens de wedstrijd maak je de helm vast vooraleer je de fiets vast neemt (wissel 1) en wordt deze opnieuw losgemaakt van zodra de fiets correct teruggeplaatst is in de voorziene ruimte van de wisselzone (wissel 2). Lopen met de helm na de laatste wissel is niet toegelaten. Compressiesystemen zijn toegelaten tijdens het fietsen. Op het parcours zijn verschillende spoorwegovergangen, wees daar extra voorzichtig. De sporen zullen overdekt zijn met matten en seingevers zijn voorzien om de atleten op het gevaar te wijzen. De deelnemers verlaten de wisselzone met vastgemaakte helm, startnummer op de rug, polsbandje op de fiets en chip rond de linkerenkel. Politie en seingevers staan in voor de veiligheid. De atleet zelf is verantwoordelijk voor het kennen van het parcours. LOPEN = 10 km (Recreatief ¼) en 5 km (Recreatief 1/8)

4 Er mag niet met ontbloot bovenlichaam gelopen worden. Begeleiding is niet toegelaten. Op de omloop staan seingevers die het verkeer indien nodig tegenhouden. De atleet wordt wel verondersteld om het loopparcours te kennen voor de start van de wedstrijd. PROSPECTIE PARCOURS Deelnemers kunnen het parcours verkennen tot 10u. Vanaf 10u moet het parcours vrijgemaakt worden en is verkenning niet meer toegelaten. Denk eraan om tijdens de prospectie rekening te houden met het aanwezige verkeer en je helm correct te dragen. STRAFFEN Wanneer een atleet de Sportreglementen overtreedt, kan de TO een waarschuwing of een diskwalificatie (rode kaart) geven. Een waarschuwing kan gebeuren met of zonder tijdstraf (stop&go). Bij een stop&go moet de atleet stoppen op een veilige manier, indien nodig afstappen aan één kant van de fiets en wachten op de instructies van de official vooraleer terug te vertrekken ( go ). Tijdens het wachten mag de atleet geen andere activiteit uitvoeren (bevoorraden, omkleden, ) tenzij het herstellen van de inbreuk (indien mogelijk). Bij een rode kaart of diskwalificatie wordt de atleet officieel verwijderd uit de uitslag en moet de wedstrijd beëindigen/verlaten. Bij zwaardere inbreuken kan een procedure tot schorsing of uitsluiting worden opgestart. Bij protest dient de atleet de intentie binnen de 5 minuten na aankomst te melden aan de aanwezige aankomst-to. Het schriftelijk protest (formulier bij CRO) wordt schriftelijk ingediend bij de CRO binnen de 15 minuten na aankomst.

WEGCODE FIETSERS EN DE. Fietsers en de wegcode

WEGCODE FIETSERS EN DE. Fietsers en de wegcode Fiets je regelmatig? Wil je voor alledaagse verplaatsingen opnieuw je fiets gebruiken? Wil je meer te weten komen over de verkeersregels voor fietsers? Dan is dit handboek net wat je nodig hebt FIETSERS

Nadere informatie

Lange afstandskampioenschap van de Amstel voor Dames en Heren 2015. Versie concept

Lange afstandskampioenschap van de Amstel voor Dames en Heren 2015. Versie concept Lange afstandskampioenschap van de Amstel voor Dames en Heren 2015 Versie concept Leeswijzer Speciale aandacht dit jaar Intro Wegen en kleding Route en bruggen Naar de start De wedstrijd Vaarregels en

Nadere informatie

REGELS VAN HET VOETBALSPEL

REGELS VAN HET VOETBALSPEL REGELS VAN HET VOETBALSPEL 2012-2013 3 OPMERKINGEN BIJ DE SPELREGELS Wijzigingen Behoudens de goedkeuring van de betrokken nationale bond en vooropgesteld dat de principes van deze Regels onaangetast

Nadere informatie

SpelregelS veldvoetbal

SpelregelS veldvoetbal SpelregelS veldvoetbal uitgave juli 2011 knvb.nl Spelregels veldvoetbal Nederlandse uitgave Laws of the Game 2011-2012 Uitgave juli 2011 Opmerkingen bij de spelregels Opmerkingen bij de spelregels Aanpassingen

Nadere informatie

Tijdstraf verbeteringen gebruik spelerspas

Tijdstraf verbeteringen gebruik spelerspas Tijdstraf en verbeteringen gebruik spelerspas Informatie over de maatregelen uit het actieplan Tegen geweld, voor sportiviteit augustus 2013 Inleiding Op 20 maart 2013 presenteerde de KNVB het actieplan

Nadere informatie

Mededeling aan alle ruiters Jumping 2014

Mededeling aan alle ruiters Jumping 2014 Mededeling aan alle ruiters Jumping 2014 Alle hieronder aangegeven mededelingen evenals de voorwaarden tot het inrichten van een springwedstrijd maken integraal deel uit van het Huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Fit op de keuring. Goed gekeurd. DienstenCentum Medische Keuringen www.defensiekeuring.nl April 2010

Fit op de keuring. Goed gekeurd. DienstenCentum Medische Keuringen www.defensiekeuring.nl April 2010 Fit op de keuring Goed gekeurd DienstenCentum Medische Keuringen www.defensiekeuring.nl April 2010 Inhoud 2 Inleiding 5 3 Trainingsprogramma voor de keuring 6 4 Trainingsprogramma voor de militaire opleiding

Nadere informatie

LIBRE LX *INFMANU3819*

LIBRE LX *INFMANU3819* LIBRE LX VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Pride Leverancier: Adres: WAARSCHUWING! Het eerste afstellen van deze scootmobiel en het uitvoeren van alle in deze handleiding gegeven procedures dient door een goedgekeurde

Nadere informatie

DE VLIETHOVEN B E D R I J F S N O O D P L A N. De calamiteiten niet ontlopen maar erop vooruitlopen. Judith de Haan Sandra Sulmann

DE VLIETHOVEN B E D R I J F S N O O D P L A N. De calamiteiten niet ontlopen maar erop vooruitlopen. Judith de Haan Sandra Sulmann DE VLIETHOVEN Zwet 9 9932 AA Delfzijl (0596) 61 89 44 B E D R I J F S N O O D P L A N De calamiteiten niet ontlopen maar erop vooruitlopen Auteurs: Sanne Felix Judith de Haan Sandra Sulmann Bedrijfsnoodplan

Nadere informatie

A. Algemeen N.B. Overal waar hij staat, kan ook zij gelezen worden.

A. Algemeen N.B. Overal waar hij staat, kan ook zij gelezen worden. A. Algemeen N.B. Overal waar hij staat, kan ook zij gelezen worden. 1. Betekenis Een leerlingenstatuut is een overzicht van de rechten en plichten van een leerling. 2. Doel Een leerlingenstatuut biedt

Nadere informatie

Eerste Hulp Bij Kopen op Internet Rechtswinkel de Clinic clinic.nl

Eerste Hulp Bij Kopen op Internet Rechtswinkel de Clinic clinic.nl + van De Clinic is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Daarmee staan we je toe om dit werk te kopiëren, distribueren, vertonen, en op te voeren, en

Nadere informatie

Parkeerkaart voor personen met een handicap

Parkeerkaart voor personen met een handicap Parkeerkaart voor personen met een handicap 1. Wat? Dit is een persoonlijke kaart die u bepaalde voordelen geeft bij het parkeren, als: chauffeur van het voertuig passagier. De kaart is persoonlijk: niemand

Nadere informatie

5de editie. Hemelvaartweekend 29 mei - 1 juni 2014

5de editie. Hemelvaartweekend 29 mei - 1 juni 2014 5de editie kanker tegen trappen Samen Hemelvaartweekend 29 mei - 1 juni 2014 Voorwoord Er is nog zo veel te doen Deze kick off is het officiële startmoment van de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Een moment

Nadere informatie

Wwz: wat moet u weten!

Wwz: wat moet u weten! Wwz: wat moet u weten! De Wet werk en zekerheid (Wwz) is in werking getreden op 1 januari 2015 en geldt uitsluitend voor het bijzonder onderwijs. Een aantal wijzigingen is al in werking getreden. De belangrijkste

Nadere informatie

Borstkanker. hoe moet het nu verder?

Borstkanker. hoe moet het nu verder? Borstkanker hoe moet het nu verder? Deze brochure bevat zeker niet alle gedetailleerde informatie over borstkanker. We geven u vooral de belangrijkste en juiste informatie mee over borstkanker. 2 We proberen

Nadere informatie

Gescheiden als partner, verbonden als ouder

Gescheiden als partner, verbonden als ouder Gescheiden als partner, verbonden als ouder 1 januari 2015 1 U heeft contact met Jeugdbescherming Gelderland, omdat er zorgen zijn over uw kind of de kinderen, mogelijk mede als gevolg van problemen met

Nadere informatie

VOORWAARDEN OM IN AANMERKING TE KOMEN VOOR EEN BROMFIETS CERTIFICAAT. De complete leerstof voor het bromfietscertificaat SAMENVATTING

VOORWAARDEN OM IN AANMERKING TE KOMEN VOOR EEN BROMFIETS CERTIFICAAT. De complete leerstof voor het bromfietscertificaat SAMENVATTING VOORWAARDEN OM IN AANMERKING TE KOMEN VOOR EEN BROMFIETS CERTIFICAAT 1. Tenminste 16 jaar oud zijn. 2. Een medische verklaring overleggen, strekkende tot het in staat zijn om een bromfiets te mogen besturen.

Nadere informatie

3. De vereniging beheert haar eigen correspondentie, administratie en gelden. 4. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

3. De vereniging beheert haar eigen correspondentie, administratie en gelden. 4. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Huishoudelijk reglement Fcc de Spartanen te Zevenhuizen (Gn.) Algemeen 1. De fietscross vereniging Fcc de Spartanen is een sportvereniging, aangesloten bij de N.F.F. en handelend als eigen vereniging te

Nadere informatie

Basale reanimatie van kinderen door anderen dan gespecialiseerde zorgprofessionals

Basale reanimatie van kinderen door anderen dan gespecialiseerde zorgprofessionals Basale reanimatie van kinderen door anderen dan gespecialiseerde zorgprofessionals 28 Nederlandse Reanimatie Raad / Belgische Reanimatieraad Introductie Indien basale reanimatie van een kind nodig is,

Nadere informatie

Als uw kind onder toezicht gesteld wordt

Als uw kind onder toezicht gesteld wordt Als uw kind onder toezicht gesteld wordt Inhoud 3 > Als uw kind onder toezicht gesteld wordt 4 > Maatregel van kinderbescherming 5 > De rol van de Raad 6 > De rechter 7 > De gezinsvoogd 8 > Wie doet wat

Nadere informatie

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

1.2 Het rijexamen wordt door de autorijschool binnen twee weken gereserveerd nadat je de examenkosten betaald hebt.

1.2 Het rijexamen wordt door de autorijschool binnen twee weken gereserveerd nadat je de examenkosten betaald hebt. De Autorijschool dient zich te houden aan de volgende afspraken: ARTIKEL 1 1.1 De leerling krijgt theorie- en praktijkles van een rijinstructeur die aan de eisen voldoet van de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen

Nadere informatie

Wedstrijd- en deelnemingsvoorwaarden Bocuse d Or Nederland

Wedstrijd- en deelnemingsvoorwaarden Bocuse d Or Nederland Wedstrijd- en deelnemingsvoorwaarden Bocuse d Or Nederland 1.Onderwerp De Nederlandse finale voor de Bocuse d Or wordt georganiseerd door de stichting Bocuse d Or Nederland. De winnaar van de Nederlandse

Nadere informatie

Veiligheid- en milieuvoorschriften voor Derden

Veiligheid- en milieuvoorschriften voor Derden Pagina : 1 van 4 1. Te volgen veiligheids- en milieuvoorschriften 1. Bij het binnenkomen van het bedrijf dient men zich de eerste dag, aan de receptie aan te melden. De verantwoordelijken waar de werkzaamheden

Nadere informatie

FIDE-Regels voor het Schaakspel. Officiële Nederlandse vertaling. KNSB april 2014 - 1 -

FIDE-Regels voor het Schaakspel. Officiële Nederlandse vertaling. KNSB april 2014 - 1 - FIDE-Regels voor het Schaakspel Officiële Nederlandse vertaling KNSB april 2014-1 - Inhoud pagina Inleiding 3 Voorwoord 3 Basisspelregels Artikel 1: Aard en doel van het schaakspel 4 Artikel 2: De beginopstelling

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING RECHTSWINKEL BIJLMERMEER

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING RECHTSWINKEL BIJLMERMEER ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING RECHTSWINKEL BIJLMERMEER 1. Algemeen 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op eenieder die een beroep doet op de dienstverlening van de Stichting Rechtswinkel

Nadere informatie

Les 1.1 - Balvaardigheid

Les 1.1 - Balvaardigheid Les. - Balvaardigheid TOELICHTING Dit is de ideale les om kennis te maken met een groep. De organisatie is heel simpel en de les nodigt uit tot grote intensiteit. Alle werkvormen zijn zo eenvoudig mogelijk

Nadere informatie

Gecoördineerde politieverordening met betrekking tot het strand en duin

Gecoördineerde politieverordening met betrekking tot het strand en duin Gecoördineerde politieverordening met betrekking tot het strand en duin DEEL A. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1. Definities. Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: 1 Strand: de uit zand

Nadere informatie

Wisselen van school 1. Toelating

Wisselen van school 1. Toelating Wisselen van school Er kunnen verschillende redenen zijn om met uw kind van school te veranderen: een verhuizing, een andere visie op het beleid of de gang van zaken op school of zelfs een conflict. Waar

Nadere informatie