AVOC TALENINSTITUUT & VERTAALBUREAU

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AVOC TALENINSTITUUT & VERTAALBUREAU"

Transcriptie

1 AVOC TALENINSTITUUT & VERTAALBUREAU AVOC (Audio Visueel Onderwijs Centrum), opgericht in 1973, is een professioneel taalcentrum met vestigingen in Venlo en Maastricht. DE AVOC-AANPAK Elke vestiging herbergt een taal-opleidingsinstituut en een vertaal-bureau en biedt een compleet dienstenpakket op het gebied van talen, nl.: I Taalopleidingen - individuele taalcursussen - cursussen in groepsverband - spoedopleidingen - project- en in-company trainingen II Taalservice - vertalingen in en uit alle talen - tolkendiensten - taal- en teksthulp De AVOC-aanpak is in de eerste plaats een persoonlijke aanpak, waarbij altijd rekening wordt gehouden met individuele wensen en behoeften. De inzet van enthousiaste en ervaren docenten, het gebruik van de modernste methodes en technieken en de in ruim 20 jaar opgebouwde ervaring garanderen een passende oplossing voor de meest uiteenlopende taalproblemen. Zo biedt AVOC taalcursussen voor beginners en gevorderden, met lesprogramma's op maat, overdag en/of 's avonds. Deze cursussen kunnen zowel individueel als in groepsverband worden gevolgd en zijn gericht op algemeen of meer specifiek taalgebruik. De persoonlijke en flexibele AVOC-benadering biedt een passend antwoord in de vorm van een taaltraining die naadloos aansluit op de behoeften van bedrijf, instelling of particulier. Daarnaast staat een professioneel team van deskundige AVOC-medewerkers paraat voor het vertalen van teksten, het verzorgen van tolkendiensten en het bieden van ondersteuning bij het schrijven en redigeren van teksten. AVOC TALEN Burg. van Rijnsingel 10 Alexander Battalaan AN Venlo 6221 CE Maastricht Tel: Tel: Fax: Fax: info@avoc.nl atm@avoc.nl Internet:

2 TAALOPLEIDINGEN: DE AVOC-FORMULE Uitgebreid en flexibel cursusaanbod Praktijkgericht AVOC heeft een uitgebreid en gevarieerd aanbod van cursussen en beschikt over de modernste leermiddelen en lesmethodes. AVOC organiseert cursussen in de volgende talen: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Zweeds, Deens, Pools, Russisch, Grieks, Arabisch en Indonesisch (andere talen op aanvraag). Bovendien is AVOC gespecialiseerd in Nederlands voor buitenlanders. Ook Nederlanders die problemen hebben met spelling, grammatica of met het correct schrijven van brieven en rapporten in de Nederlandse taal, zijn bij AVOC aan het juiste adres. De AVOC-cursussen zijn in de eerste plaats praktijkgericht, dat wil zeggen: afgestemd op de specifieke vaardigheden waarover de cursist in de praktijk moet kunnen beschikken. Vaak ligt hierbij de nadruk op spreekvaardigheid, maar een AVOC-cursus kan ook worden gericht op bijv. (bedrijfs)correspondentie of het leren lezen van technische handboeken. Persoonlijke benadering en advies Elke kandidaat wordt uitgenodigd voor een oriënterend gesprek. Hierin worden de persoonlijke wensen en behoeften in kaart gebracht en er kan een test worden afgenomen. Na deze kennismaking komt AVOC met een studieadvies en een kostenbegroting, waarin rekening wordt gehouden met de doelstellingen en mogelijkheden van de kandidaat. Deze zorgvuldige intake-procedure van AVOC staat borg voor een cursus op maat. De permanente begeleiding en de persoonlijke aandacht tijdens de cursus vormen de basis voor een succesvol verloop. Kortom: AVOC stippelt voor iedere opleidingsbehoefte een flexibel en aangepast cursustraject uit, variërend van een cursus met 1 à 2 uur les per week tot een spoedopleiding met 30 à 40 uur per week, individueel of in groep, overdag of 's avonds. Officieel erkende examens Alle AVOC-opleidingen kunnen worden afgesloten met een erkend examen.

3 INDIVIDUELE CURSUSSEN AVOC organiseert individuele cursussen met flexibele programma's van 1 tot 40 uur per week. MOGELIJKHEDEN Beide formules hebben specifieke voordelen. De keuze zal afhankelijk zijn van het doel, dat de kandidaat wil bereiken en van het tijdsbestek, dat hem ter beschikking staat. Ook de persoonlijke voorkeur speelt in dit opzicht een belangrijke rol. De voordelen van een cursus op individuele basis zijn: -Aanvang is op ieder moment mogelijk. -Lesdagen en -tijden worden in overleg met de cursist vastgesteld (flexibel lesrooster). -De cursist krijgt de volle en onverdeelde aandacht van de leraar. -Lesniveau, -tempo en -inhoud worden volledig afgestemd op de deelnemer. -Inbreng van eigen (bedrijfs)materiaal is mogelijk. -Tijdwinst door efficiency. 1. Basiscursus in het talenpracticum 1-4 uur per week; totaal 40 uur (dag/avond). 2. Basiscursus aangevuld met 5 privéondersteuningslessen 1-4 uur per week; totaal 45 uur (dag/avond). 3. Opfriscursus in het talenpracticum 1-4 uur per week; totaal 20 uur (dag/avond). 4. Opfriscursus aangevuld met 5 privéondersteuningslessen 1-4 uur per week; totaal 25 uur (dag/avond). 5. Privélessen met docent, per 10 uur 6. Versnelde methode: taaltraining "KADER" combinatiecursus die bestaat uit privélessen met docent + talenpracticum + computerondersteund onderwijs 2-15 uur per week; per blok van 20 of 30 uur (dag/avond). 7. Spoedopleiding "VIP" (Very Intensive and Personal) uur per week; minimaal 1 week (overdag). Een individuele cursus kan bestaan uit: privélessen met leraar, lessen in het talenpracticum, computerondersteund taalonderwijs, of een combinatie van deze elementen.

4 SPOEDOPLEIDING VIP: Very Intensive and Personal Een VIP-spoedcursus is een dagcursus, waarbij de deelnemer zich gedurende een of meerdere weken full-time met het leren van een taal bezighoudt. Wanneer is een spoedcursus de aangewezen oplossing: Na een zorgvuldige behoeftepeiling wordt een individueel cursusplan opgesteld, dat geheel is afgestemd op de functie, de situatie en het niveau van de deelnemer. Er kan worden gekozen uit lesprogramma's van 6 tot 8 uur per dag. Privélessen met docent vormen het belangrijkste bestanddeel van een VIP-cursus en deze lessen kunnen worden aangevuld met extra training m.b.v. talenpracticum, video en computer. De afwisseling van leraren, de variatie van het aangeboden lesmateriaal zorgen ervoor, dat de deelnemer snel vertrouwd raakt met de te leren taal. De flexibele cursusopbouw maakt het bovendien mogelijk ook eigen materiaal (handboeken, brochures, enz.) in de lessen te verwerken. Het normale lesprogramma kan nog worden uitgebreid met een lunch-optie. Deze optie houdt in dat de lunch wordt gebruikt in gezelschap van een "native business senior", zodat op een zeer effectieve wijze het nuttige met het aangename wordt verenigd. - Indien er op korte termijn een taal geleerd of opgefrist moet worden; bijv. bij: * uitzending naar het buitenland * aanvaarding van een nieuwe functie * deelname aan een beurs of een belangrijk congres * overname van of door een buitenlandse onderneming - Indien de agenda van de betrokken persoon het niet toelaat een cursus op langere termijn met een regelmatig studierooster te plannen, bijv. omdat hij veel reist of een zeer druk en onregelmatig beroepsleven heeft. Voordelen van een AVOC-spoedcursus: De kandidaat kan zich, bevrijd van zijn dagelijkse werkbesognes, helemaal concentreren op de te leren taal. Volledige benutting van de beschikbare tijd. Flexibele lesprogramma's en cursusopbouw. De zeer intensieve en persoonlijke aanpak leidt in zeer korte tijd tot verrassende resultaten.

5 PROJECT EN IN-COMPANY TRAINING Bij veel bedrijven en instellingen groeit door marktontwikkelingen de behoefte aan kennis van vreemde talen en culturen. Contacten en samenwerkingsverbanden met buitenlandse relaties worden intensiever. Door het starten of overnemen van bedrijven in het buitenland worden medewerkers steeds vaker betrokken bij internationale activiteiten. Daarom komt het regelmatig voor dat meerdere personen eenzelfde taal met hetzelfde doel moeten opfrissen of aanleren. In zo'n geval verdient het de voorkeur een speciale cursus op te zetten. AVOC heeft in de loop der jaren een grote expertise op dit gebied verworven. Talloze projecten met groepen variërend van 10 tot 250 deelnemers werden door AVOC met succes opgezet en uitgevoerd. Het succes van deze projecten is te danken aan de gedegen AVOC-aanpak. Deze omvat: - een nauwkeurige analyse van de behoeften en vastlegging van de doelstellingen - een grondig onderzoek naar de opbouw en achtergrond van de groep kandidaten en inventarisatie van aanwezige kennis en niveaus - het opzetten van een cursusplan, dat aansluit bij de vastgelegde uitgangspunten - het uitvoeren van het cursusplan door ervaren docenten met vastgelegde tussentijdse evaluaties. Enkele voorbeelden van gerealiseerde projecten zijn: - technisch Engels voor productiepersoneel - commercieel Frans voor verkoopstaf - Engels voor automatiseringsafdeling - Spaans voor buitendienstmedewerkers - technisch Duits voor bouwbedrijf - Frans voor bankbedienden - schriftelijke communicatie Nederlands voor afdelingshoofden (referenties beschikbaar)

6 TARIEVEN TAALOPLEIDINGEN (per ) I Individuele taalopleidingen 1. Basiscursus in het talenpracticum (± 40 uur)eur 300,00 OPENINGSTIJDEN Venlo: ma + do: u u. di: u u. wo + vr: u. Voor spoedopleidingen dagelijks geopend van uur 2. Basiscursus met 5 privélessen EUR 505,00 3. Opfriscursus in het talenpracticum (± 20 uur)eur 205,00 4 Opfriscursus met 5 privélessen EUR 435,00 5. Privélessen (native speaker) per 10 uur EUR 525,00 6. Taaltraining "KADER", versnelde methode: 10 u. privéles + 10 u. talenpr./comp. EUR 685,00 7. Spoedopleiding "VIP" (prijs per week) 6 uur per dag (4 u. privé + 2 u. tp/comp) EUR 1.265,00 Maastricht: optie: lunch met native speaker EUR 390,00 ma, di, do: u. wo, vrij: u. Voor spoedopleidingen dagelijks geopend van uur II Project- en in-company trainingen: Tarieven op aanvraag. Vermelde tarieven zijn excl. cursusboeken en andere lesmaterialen.

7 TAALSERVICE Steeds meer bedrijven, zeker niet alleen de grote, onderhouden intensieve internationale contacten. De taalservice van AVOC omvat drie activiteiten nl.: - vertaalwerkzaamheden - tolkendiensten - tekst- en taalhulp Vertaalwerkzaamheden: Hierbij speelt zowel de mondelinge als de schriftelijke communicatie een zeer belangrijke rol. In veel gevallen kan men zich geen fouten permitteren en dient de communicatie vlekkeloos te verlopen. Fouten in een folder, het visitekaartje van een bedrijf, scheppen onmiddellijk een negatief imago en blokkeren vaak de ontwikkeling van de markt. Een misverstand bij contractbesprekingen kan verstrekkende gevolgen hebben, meertalige congressen of bijeenkomsten zijn ondenkbaar zonder tolken, enz. Omdat geen enkel bedrijf al deze specialismen zelf in huis heeft, wordt steeds vaker een beroep gedaan op de professionele taalservice van AVOC. AVOC staat immers voor kwaliteit, snelheid en betrouwbaarheid. AVOC vertaalt naar en uit alle gewenste talen en hanteert daarbij een aantal professionele criteria: - vertalers vertalen uitsluitend naar hun moedertaal - gespecialiseerde vertalers per vakgebied - controle en revisie voor levering - stipte levertijden dankzij nauwkeurige planning - beëdigde vertalers voor officiële stukken - gebruik van modernste technische hulpmiddelen Tolkendiensten: Voor congressen, besprekingen, seminars, enz. levert AVOC: - professionele en gespecialiseerde congrestolken - draadloze tolkeninstallaties - ervaren gesprekstolken - hulp bij telefoongesprekken naar het buitenland Tekst- en taalhulp: Aan de kwaliteit van geschreven teksten worden steeds hogere eisen gesteld. Niet alleen in vreemde talen, maar zekere ook in het Nederlands. Bedrijven, instellingen en particulieren blijken dan ook steeds vaker behoefte te hebben aan taalondersteuning. In dit kader biedt AVOC: - hulp bij het schrijven van speeches, cv's en teksten t.b.v. publiciteit; - controle van artikelen en rapporten op stijl- en spellingsfouten; - trainingen ter verbetering van schriftelijke vaardigheden. Tarieven: Tarieven voor bovengenoemde werkzaamheden op aanvraag.

AVOC TALEN. AVOC (Audio Visueel Onderwijs Centrum) is een professioneel talencentrum dat, sinds de oprichting in 1973, is gevestigd in Venlo.

AVOC TALEN. AVOC (Audio Visueel Onderwijs Centrum) is een professioneel talencentrum dat, sinds de oprichting in 1973, is gevestigd in Venlo. AVOC TALEN AVOC (Audio Visueel Onderwijs Centrum) is een professioneel talencentrum dat, sinds de oprichting in 1973, is gevestigd in Venlo. DE AVOC-AANPAK De vestiging herbergt een taalopleidingsinstituut

Nadere informatie

Groepstrainingen met open inschrijving. juli - december 2014

Groepstrainingen met open inschrijving. juli - december 2014 Universiteit van Amsterdam Groepstrainingen met open inschrijving juli - december 2014 Hoe schrijf ik mij in? via www.uvatalen.nl Noël Picard: Nooit gedacht dat ik met zo veel plezier zó snel resultaat

Nadere informatie

Taaltrainingen voor professionals. Engels Frans Spaans Duits Nederlands Italiaans Portugees

Taaltrainingen voor professionals. Engels Frans Spaans Duits Nederlands Italiaans Portugees Taaltrainingen voor professionals Engels Frans Spaans Duits Nederlands Italiaans Portugees European Language Centre > Professionele werkwijze met een persoonlijke aanpak Een ieder die een taal wil leren

Nadere informatie

Taaltraining. die bij u past

Taaltraining. die bij u past Taaltraining die bij u past ,, Incompany training en groepstraining: Het tempo van de training is goed. Bovendien is er een leuke dynamiek ontstaan in de groep. Taalcoaching: Een dag met de taaltrainer

Nadere informatie

Cursusprogramma s 2015 / 2016

Cursusprogramma s 2015 / 2016 Cursusprogramma s 2015 / 2016 Conversatiecursussen Portugees Catalaans Italiaans Spaans Engels Pools Frans Duits Mission Statement Wij willen het beste taal- en cultuurbureau in Nederland zijn, maar niet

Nadere informatie

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen 1. Welke cursussen biedt Ad Appel Taaltrainingen? Er zijn cursussen Inburgering en Nederlands als Tweede Taal op alle niveaus van A1 tot C1. U kunt lessen volgen voor alle vaardigheden of voor één vaardigheid

Nadere informatie

Cursusprogramma s. Taaltrainingen voor de AGF-sector. In samenwerking met het AGF-groothandelsfonds

Cursusprogramma s. Taaltrainingen voor de AGF-sector. In samenwerking met het AGF-groothandelsfonds Cursusprogramma s 2013 Taaltrainingen voor de AGF-sector In samenwerking met het AGF-groothandelsfonds : 1 Introductie Iber Lengua 2 Korte uitleg procedure 3 Individuele taaltraining 30 uur 4 Individuele

Nadere informatie

Cursusprogramma s 2017 / 2018

Cursusprogramma s 2017 / 2018 Cursusprogramma s 2017 / 2018 Conversatiecursussen Portugees Catalaans Italiaans Spaans Engels Pools Frans Duits Mission Statement Wij willen het beste taal- en cultuurbureau in Nederland zijn, maar niet

Nadere informatie

JAARCURSUSSEN 15/16. Pipe Smet. GC t Blikveld

JAARCURSUSSEN 15/16. Pipe Smet. GC t Blikveld JAARCURSUSSEN 15/16 Pipe Smet GC t Blikveld Elk jaar opnieuw geven een dertigtal enthousiaste lesgevers onze jaarcursussen aan geïnteresseerde deelnemers. Onderstaande cursussen vinden wekelijks plaats

Nadere informatie

TAALONDERSTEUNING voor studenten met internationale plannen

TAALONDERSTEUNING voor studenten met internationale plannen TAALONDERSTEUNING voor studenten met internationale plannen in samenwerking met Ben je van plan om in het buitenland te studeren of stage te lopen maar aarzel je nog omwille van je beperkte talenkennis?

Nadere informatie

Faculteit der Geesteswetenschappen Instituut voor Nederlands Taalonderwijs en Taaladvies (INTT) TAALTRAININGEN VOOR STUDENTEN FGw 2012-2013

Faculteit der Geesteswetenschappen Instituut voor Nederlands Taalonderwijs en Taaladvies (INTT) TAALTRAININGEN VOOR STUDENTEN FGw 2012-2013 Faculteit der Geesteswetenschappen Instituut voor Nederlands Taalonderwijs en Taaladvies (INTT) TAALTRAININGEN VOOR STUDENTEN FGw 2012-2013 Taaltrainingen voor studenten FGw Het Instituut voor Nederlands

Nadere informatie

VCA CURSUSKALENDER EN EXAMEN MOGELIJKHEDEN JANUARI T/M JUNI 2019

VCA CURSUSKALENDER EN EXAMEN MOGELIJKHEDEN JANUARI T/M JUNI 2019 VCA CURSUSKALENDER EN EXAMEN MOGELIJKHEDEN JANUARI T/M JUNI 2019 BELANGRIJKE EN ANDERE WIJZIGINGEN PER 1 JANUARI 2019 INZAKE VCA TRAININGEN EN EXAMENS Per 1 januari zijn er enkele prijswijzigingen doorgevoerd

Nadere informatie

Collegejaar 2015-2016 ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen September Collegedagen HC1 HC1 HC1 HC1+C1 HC1+C1 HC1+C1 HC1+C1 HC1+C1

Collegejaar 2015-2016 ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen September Collegedagen HC1 HC1 HC1 HC1+C1 HC1+C1 HC1+C1 HC1+C1 HC1+C1 September za zo ma di wo do vr za zo ma di wo do vr za zo ma di wo do vr za zo ma di wo Collegedagen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 C = collegedatum aant.

Nadere informatie

Collegejaar ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen September Collegedagen HC1 HC1 HC1 HC1+C1 HC1+C1 HC1+C1 HC1+C1 HC1+C1

Collegejaar ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen September Collegedagen HC1 HC1 HC1 HC1+C1 HC1+C1 HC1+C1 HC1+C1 HC1+C1 September ma di wo do vr za zo ma di wo do vr za zo ma di wo do vr za zo ma di wo do vr Collegedagen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 C = collegedatum aant.

Nadere informatie

Dé taaltraining voor zakelijk succes!

Dé taaltraining voor zakelijk succes! TAALTRAINER VOOR PROFESSIONALS Uw carrière een boost geven? Met uw bedrijf succesvol zakendoen in het buitenland? Uw communicatie met collega s en klanten optimaliseren? Dé taaltraining voor zakelijk succes!

Nadere informatie

Januari -> Maart 2019 FRANS LEER BIJ DE ALLIANCE. La Haye

Januari -> Maart 2019 FRANS LEER BIJ DE ALLIANCE. La Haye Januari -> Maart 2019 FRANS LEER BIJ DE ALLIANCE La Haye About us Salut ALLIANCE FRANÇAISE DEN HAAG De Alliance Française Den Haag is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk gericht op taal en

Nadere informatie

Taalopleidingen. Welkom. Het juiste niveau Engels A1 Engels A2 Engels B1

Taalopleidingen. Welkom. Het juiste niveau Engels A1 Engels A2 Engels B1 Taalopleidingen Welkom Het juiste niveau Engels A1 Engels A2 Engels B1 Duits A1 Duits A2 Duits B1 Spelling Rapporteren Bedrijfscorrespondentie Chinees Technisch Engels Zakelijk Duits / Engels Technisch

Nadere informatie

Half - Gevorderd I. Beschrijving AB 3 - Half-Gevorderd niveau 1-18 uur. Doel van deze cursus AB-3 - Half-Gevorderd - Europees niveau B-1

Half - Gevorderd I. Beschrijving AB 3 - Half-Gevorderd niveau 1-18 uur. Doel van deze cursus AB-3 - Half-Gevorderd - Europees niveau B-1 Half - Gevorderd I Beschrijving AB 3 - Half-Gevorderd niveau 1-18 uur Doel van deze cursus AB-3 - Half-Gevorderd - Europees niveau B-1 U heeft nu een goede basis doordat u bij Avenida Brasil AB-2 of elders

Nadere informatie

Col egejaar 2014-2015 ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen September Col egedagen HC1 HC1 HC1 HC1+C1 HC1+C1 HC1+C1 HC1+C1 HC1+C1

Col egejaar 2014-2015 ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen September Col egedagen HC1 HC1 HC1 HC1+C1 HC1+C1 HC1+C1 HC1+C1 HC1+C1 September vr za zo ma di wo do vr za zo ma di wo do vr za zo ma di wo do vr za zo ma di Collegedagen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 C = collegedatum aant.

Nadere informatie

Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers

Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers U zoekt een tolk of vertaler... a die exact verwoordt wat u wilt zeggen. a die de taal van uw doelgroep tot in de finesses beheerst. a die voor u klaarstaat

Nadere informatie

Hoe organiseer je een geslaagde taaltraining -voor HR medewerkers en leidinggevenden-

Hoe organiseer je een geslaagde taaltraining -voor HR medewerkers en leidinggevenden- Hoe organiseer je een geslaagde taaltraining -voor HR medewerkers en leidinggevenden- De TAALbrigade 3 Inleiding 4 Inventarisatie 5 Trainingsvorm 6 Trainingsbureaus 7 Offertes & tarieven 8 Leerprogramma

Nadere informatie

&XUVXVVHQ RS PDDW YRRU EXLWHQODQGHUV

&XUVXVVHQ RS PDDW YRRU EXLWHQODQGHUV ! "$#&%'(#)% (*)+,,-/. 0,,, 1!$23 1 4(-650 7 1 3L[HO 6WXGHHU,WDOLDDQVLQ)LUHQ]H &XUVXVVHQRSPDDWYRRUEXLWHQODQGHUV &XUVXVVHQ RS PDDW YRRU EXLWHQODQGHUV Pixel is in een opleidings- en trainingscentrum in Firenze.

Nadere informatie

LEER BIJ DE ALLIANCE FRANS. La Haye. September -> December 2018

LEER BIJ DE ALLIANCE FRANS. La Haye. September -> December 2018 September -> December 2018 FRANS LEER BIJ DE ALLIANCE La Haye About us Salut ALLIANCE FRANÇAISE DEN HAAG De Alliance Française Den Haag is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk gericht op taal

Nadere informatie

talencentrum Het Talencentrum helpt u verder

talencentrum Het Talencentrum helpt u verder Het Talencentrum helpt u verder 1 Het Talencentrum Succesvol communiceren begint met taal. Of u nu naar een congres in Atlanta gaat, een vergadering hebt in Beijing, op stage gaat in Rio de Janeiro of

Nadere informatie

Frans 2e jaars (start oktober 2016)

Frans 2e jaars (start oktober 2016) Frans 2e jaars (start oktober Eén keer per jaar, in oktober, start het Gilde met diverse cursussen Frans, die elk bestaan uit 20 lessen van anderhalf uur. De einddata van deze cursussen liggen in maart.

Nadere informatie

1. Lees de e-mail van je vriend en beantwoord de vragen op blad 2.

1. Lees de e-mail van je vriend en beantwoord de vragen op blad 2. EEN CURSUS KIEZEN Een vriend van jou wil graag een cursus Frans volgen. Jij helpt hem. Zoek de beste cursus voor je vriend. Wat moet je doen? 1. Lees de e-mail van je vriend en beantwoord de vragen op

Nadere informatie

Deze formule is uitstekend geschikt voor de jonge studenten om zich voor te bereiden op school of een examen.

Deze formule is uitstekend geschikt voor de jonge studenten om zich voor te bereiden op school of een examen. EASY LANGUAGES Verblijf bij een privéleraar - Totale onderdompeling U wilt graag een taalprogramma volgen en een verbluffend resultaat behalen? Een verblijf bij een privé leraar is ideaal om binnen een

Nadere informatie

TAALCURSUSSEN (& EXAMENS) SEPTEMBER DECEMBER 2017

TAALCURSUSSEN (& EXAMENS) SEPTEMBER DECEMBER 2017 NL TAALCURSUSSEN (& EXAMENS) SEPTEMBER DECEMBER 2017 Goethe-Institut Brüssel Sprache. Kultur. Deutschland. GOETHE-INSTITUT BRÜSSEL DUITS LEREN in 92 landen aan 13 instituten in Duitsland of op afstand

Nadere informatie

CURSUS VEILIG WERKEN MET DE HEFTRUCK OF REACHTRUCK

CURSUS VEILIG WERKEN MET DE HEFTRUCK OF REACHTRUCK CURSUS VEILIG WERKEN MET DE HEFTRUCK OF REACHTRUCK HEFTRUCK- EN REACHTRUCK OPLEIDINGEN Moderne heftrucks en reachtrucks zijn, mits deskundig bediend en behandeld, een machtig stuk gereedschap. Deskundig

Nadere informatie

indledende brochure introductory brochure tanıtıcı broşür

indledende brochure introductory brochure tanıtıcı broşür folleto de presentación johdanto-esite brochura introdutória indledende brochure introductory brochure tanıtıcı broşür Kennismakingsbrochure brochure de présentation broszurce brochure introduttiva inledande

Nadere informatie

Taaltrainingen voor studenten FGw. Workshops en cursussen voor studenten van de Faculteit der Geesteswetenschappen

Taaltrainingen voor studenten FGw. Workshops en cursussen voor studenten van de Faculteit der Geesteswetenschappen Taaltrainingen voor studenten FGw Workshops en cursussen voor studenten van de Faculteit der Geesteswetenschappen Taaltrainingen voor studenten FGw Het Instituut voor Nederlands Taalonderwijs en Taaladvies

Nadere informatie

Duits voor werkzoekenden

Duits voor werkzoekenden Taaltrainingen & Workshops Duits 2013 Duits voor werkzoekenden Unser Angebot an Sie! & Verbeter je kansen op de arbeidsmarkt! Zakelijk Duits voor Werkzoekenden! U bent op zoek naar werk en u hebt er last

Nadere informatie

Training Zakelijk Duits 2014

Training Zakelijk Duits 2014 Training Zakelijk Duits 2014 Training Zakelijk Duits! Uw bedrijf doet zaken met Duitsland en u heeft regelmatig contact met Duitse klanten of leveranciers. In de verkoop-binnendienst of de buitendienst,

Nadere informatie

Mandarijn in Shanghai, Hutong School

Mandarijn in Shanghai, Hutong School EASY LANGUAGES Mandarijn in Shanghai, Hutong School Programma overzicht: Intensieve Mandarijnse cursus Vanaf 18 jaar Accommodatie in modern appartement 2 weken tot 1 jaar Alle niveaus Bestemming Taalcursus

Nadere informatie

DELFTSE METHODE. 30 jaar Delftse methode: praktijkgericht, onconventioneel en natuurlijk. www.delftsemethode.nl

DELFTSE METHODE. 30 jaar Delftse methode: praktijkgericht, onconventioneel en natuurlijk. www.delftsemethode.nl 30 jaar Delftse methode: praktijkgericht, onconventioneel en natuurlijk www.delftsemethode.nl OVER DE DELFTSE METHODE Snel en effectief Nederlands leren doe je met de Delftse methode. De Delftse methode

Nadere informatie

Super-intensief Portugees bij CERAN, (junioren en studenten)

Super-intensief Portugees bij CERAN, (junioren en studenten) EASY LANGUAGES Super-intensief Portugees bij CERAN, (junioren en studenten) Samenvatting van het programma Intensieve opleiding Privélessen Verblijf op de campus, volpension Efficiënt programma Vanaf 18

Nadere informatie

Onderwerpen. inleiding Metamorfose Vertalingen kwaliteitsborging werkwijze (aanvraagprocedure) vragen?

Onderwerpen. inleiding Metamorfose Vertalingen kwaliteitsborging werkwijze (aanvraagprocedure) vragen? Onderwerpen inleiding Metamorfose Vertalingen kwaliteitsborging werkwijze (aanvraagprocedure) vragen? Inleiding Metamorfose Vertalingen Wie zijn wij? opgericht in 2004 gevestigd in Utrecht team: 20 interne

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Italiaans in Rome. Bestemming. Waarom dit programma?

EASY LANGUAGES. Italiaans in Rome. Bestemming. Waarom dit programma? EASY LANGUAGES Italiaans in Rome Waarom dit programma? Vanaf 16 jaar Vanaf 1 week voor volledige beginners Vanaf 2 weken voor niet beginners In het centrum van Rome Kleine aangename school Cursus Italiaans

Nadere informatie

Postgraduaat Conferentietolken Hogeschool-Universiteit Brussel 2013-2014

Postgraduaat Conferentietolken Hogeschool-Universiteit Brussel 2013-2014 Postgraduaat Conferentietolken Hogeschool-Universiteit Brussel 2013-2014 Doelgroep Het Postgraduaat Conferentietolken aan de HUB staat open voor houders van het diploma Master in het Tolken of een ander

Nadere informatie

Commercieel Duits voor de Binnendienst

Commercieel Duits voor de Binnendienst Taaltrainingen & Workshops Duits 2013 Commercieel Duits voor de Binnendienst Unser Angebot an Sie! & Training Commercieel Duits In 4 dagdelen naar een effectieve binnendienst en meer Duitse klanten Medewerkers

Nadere informatie

ACE-GROEP T TALEN07/08

ACE-GROEP T TALEN07/08 ACE-GROE T TALEN07/08 ANTICIATIVE CONTINUING EDUCATION taalcursussen WWW.GROET.BE ACE Groep t. spreek snel een taal! ACE-Groep T organiseert taalcursussen waarin mondelinge communicatie centraal staat.

Nadere informatie

TAALCURSUSSEN (& EXAMENS) JANUARI APRIL Goethe-Institut Brüssel

TAALCURSUSSEN (& EXAMENS) JANUARI APRIL Goethe-Institut Brüssel NL TAALCURSUSSEN (& EXAMENS) JANUARI APRIL 2017 Goethe-Institut Brüssel GOETHE-INSTITUT BRÜSSEL DUITS LEREN in 92 landen aan 13 instituten in Duitsland of op afstand www.goethe.de/deutschkurse Het Goethe-Institut

Nadere informatie

TAALCURSUSSEN (& EXAMENS) SEPTEMBER 2015 DECEMBER 2015. Goethe-Institut Brüssel. Sprache. Kultur. Deutschland.

TAALCURSUSSEN (& EXAMENS) SEPTEMBER 2015 DECEMBER 2015. Goethe-Institut Brüssel. Sprache. Kultur. Deutschland. NL TAALCURSUSSEN (& EXAMENS) SEPTEMBER 2015 DECEMBER 2015 Goethe-Institut Brüssel Sprache. Kultur. Deutschland. Duits leren in 92 landen aan 13 instituten in Duitsland of op afstand www.goethe.de/deutschkurse

Nadere informatie

Uitgeverij Intertaal Adressen Uitgeverij Intertaal Informatie voor docenten Klantenservice en bestelinformatie

Uitgeverij Intertaal Adressen Uitgeverij Intertaal Informatie voor docenten Klantenservice en bestelinformatie Inhoud IntertaaL Voor u ligt de catalogus van uitgeverij Intertaal. geeft taalstudie- producten uit voor het Nederlands taalgebied. Deze uitgaven kunnen worden gebruikt in het voortgezet onderwijs, middelbaar

Nadere informatie

Bedrijfsvertaler-tolk

Bedrijfsvertaler-tolk Bedrijfsvertaler-tolk Basisopleidingsonderdelen Finaliteit specifieke opleidingsonderdelen modeltraject 1 60 studiepunten Nederlands Frans (+ taaltraining) Engels (+ taaltraining) ICT-toepassingen Economie

Nadere informatie

Clubwerking Ieper media De computerclub is gegroeid uit een groepje senioren met een passie voor beeldverwerking. Tweemaal per maand komen ze samen

Clubwerking Ieper media De computerclub is gegroeid uit een groepje senioren met een passie voor beeldverwerking. Tweemaal per maand komen ze samen PC hulp Voor prangende computervragen waar je geen weg mee weet; Voor wie graag een computeropleiding wil volgen, maar eerst wel eens - onder begeleiding- z n eerste stappen op de computer wil wagen; Voor

Nadere informatie

CURSUSVERZICHT VOORJAAR 2017

CURSUSVERZICHT VOORJAAR 2017 CURSUSVERZICHT VOORJAAR 2017 Cursusnr Cursusnaam Lessen Startdatum Tijd Locatie Prijs TALEN 16-1004 Arabisch beginners 2 12x90 Wo 18-jan-17 20:45-22:15 ZV 175,00 16-1007 Arabisch beginners 1&2 intensief

Nadere informatie

MOC Analyzing Data with Power BI

MOC Analyzing Data with Power BI MOC 20778 Analyzing Data with Power BI Kosten: 1395,- excl. BTW per deelnemer Duur: 3 dagen Max Deelnemers: 8 Analyzing Data with Power BI (MOC 20778) Ben je business intelligence prof? En wil je weten

Nadere informatie

Onze groeplessen bestaan uit 4 tot 8 personen. Dit zorgt voor veel individuele aandacht en maakt de lessen ongedwongen én resultaatgericht.

Onze groeplessen bestaan uit 4 tot 8 personen. Dit zorgt voor veel individuele aandacht en maakt de lessen ongedwongen én resultaatgericht. Herfst 2017 Wie zijn wij De cursussen Onze school L école de français geeft Franse taalcursussen aan particulieren en bedrijven in Amsterdam en omgeving. Onze groeplessen bestaan uit 4 tot 8 personen.

Nadere informatie

ENKELE TIPS VAN DE EUROPESE UNIE EN DE RAAD VAN EUROPA OM UW

ENKELE TIPS VAN DE EUROPESE UNIE EN DE RAAD VAN EUROPA OM UW DE RAAD VAN EUROPA EN DE EUROPESE COMMISSIE DANKEN FRANK HEYWORTH, TONY FITZPATRICK, MARIE-JOSÉ GREMMO, IRENA MASKOVA, LAURA MURESAN, ULLA NISSEN, GEORGES PAPADOPOULOS VOOR HUN MEDEWERKING AAN HET OPSTELLEN

Nadere informatie

Cursusprogramma s. Zakelijk. Open inschrijving

Cursusprogramma s. Zakelijk. Open inschrijving Cursusprogramma s Zakelijk Open inschrijving 2015 Mission Statement Wij willen het beste taal- en cultuurbureau in Nederland zijn, maar niet noodzakelijk het grootste. Klantgerichtheid, betrokkenheid en

Nadere informatie

Correctie op het rooster voor het centraal examen 2005 en wijziging van het rooster centraal examen 2006

Correctie op het rooster voor het centraal examen 2005 en wijziging van het rooster centraal examen 2006 CEVO-mededelingen Algemeen verbindend voorschrift Datum: 23 december 2004 Kenmerk: CEVO-04-1247 Datum inwerkingtreding: 26 januari 2005 Geldigheidsduur beleidsregel: n.v.t. Juridische grondslag: n.v.t.

Nadere informatie

FRANS. Algemene info over de lesmethode en de tarieven vind je in de brochure Taalopleidingen of op

FRANS. Algemene info over de lesmethode en de tarieven vind je in de brochure Taalopleidingen of op www.linguapolis.be talen@linguapolis.be tel.: +32 3 265 48 03 FRANS ERK C1 B2 B1 A2 A1 LINGUAPOLIS niveau 6 niveau 5 niveau 4 niveau 3 niveau 2 niveau 1 De verschillende LINGUAPOLIS-opleidingen kunnen

Nadere informatie

Permanente Educatie. Medewerker ACADEMIE. Medewerker. Permanente Educatie

Permanente Educatie. Medewerker ACADEMIE. Medewerker. Permanente Educatie Permanente Educatie Medewerker ACADEMIE Medewerker Permanente Educatie Een leven lang leren NIKTA academie onderkent het belang dat medewerkers zichzelf voortdurend ontwikkelen en hun kennis en vaardigheden

Nadere informatie

NOORSONLINE NoorsOnline overbrugt de kloof. U leert Noors spreken en schrijven.

NOORSONLINE NoorsOnline overbrugt de kloof. U leert Noors spreken en schrijven. NOORSONLINE NoorsOnline overbrugt de kloof. U leert Noors spreken en schrijven. NoorsOnline is een erkend onderwijsinstituut voor kort beroepsonderwijs. NoorsOnline: enthousiasme en daadkracht NoorsOnline

Nadere informatie

OPLEIDING REGISTER FINANCIEEL ECHTSCHEIDINGS- ADVISEUR PARTICULIER

OPLEIDING REGISTER FINANCIEEL ECHTSCHEIDINGS- ADVISEUR PARTICULIER OPLEIDING REGISTER FINANCIEEL ECHTSCHEIDINGS- ADVISEUR PARTICULIER Deze opleiding wordt door eerdere deelnemers gewaardeerd met het rapportcijfer 8,4! 1 De ScheidingsDeskundige-Opleidingen en Bureau D

Nadere informatie

Cursus voor gevorderden (Fries spreken) plaats startdatum. Bolsward ma. 30 sept. Drachten ma. 30 sept.

Cursus voor gevorderden (Fries spreken) plaats startdatum. Bolsward ma. 30 sept. Drachten ma. 30 sept. Examens Aan het eind van de basiscursus en de cursus voor gevorderden kunt u een deelexamen afleggen. Wie voor beide deelexamens slaagt, ontvangt een diploma. U kunt beide deelexamens ook in één keer afleggen,

Nadere informatie

Transport en Logistiek. Klaar voor de toekomst - Online leren

Transport en Logistiek. Klaar voor de toekomst - Online leren Transport en Logistiek Klaar voor de toekomst - Online leren Bepaal zelf hoe je leert Onze leervormen 2 Iedereen is anders en iedereen leert anders. Daarom kunnen medewerkers in onze online leeromgeving

Nadere informatie

Rapportage Jongerenpanel - Internationaal onderwijs

Rapportage Jongerenpanel - Internationaal onderwijs Rapportage Jongerenpanel - Internationaal onderwijs februari 2013 JongerenPanel - Internationaal onderwijs 1 Inleiding Tussen 3 en 20 januari 2013 hebben de leden van het JongerenPanel van de gemeente

Nadere informatie

Individueel begeleiden van NT2-studenten Presentatie Nederlands Vlaams Platform Taalbeleid Hoger Onderwijs 24 april Om te beginnen..

Individueel begeleiden van NT2-studenten Presentatie Nederlands Vlaams Platform Taalbeleid Hoger Onderwijs 24 april Om te beginnen.. Individueel begeleiden van NT2-studenten Presentatie Nederlands Vlaams Platform Taalbeleid Hoger Onderwijs 24 april 2015 Om te beginnen.. De doelen van ons Platform a. Ontwikkelen van een gemeen- schappelijke

Nadere informatie

April -> Juni 2019 FRANS LEER BIJ DE ALLIANCE. La Haye

April -> Juni 2019 FRANS LEER BIJ DE ALLIANCE. La Haye April -> Juni 2019 FRANS LEER BIJ DE ALLIANCE La Haye Over ons Salut ALLIANCE FRANÇAISE DEN HAAG De Alliance Française Den Haag is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk gericht op taal en cultuur,

Nadere informatie

Foto s VERRASSINGSFIETSTOCHT van 31 mei Hierbij een aantal foto s van de verrassingfietstocht:

Foto s VERRASSINGSFIETSTOCHT van 31 mei Hierbij een aantal foto s van de verrassingfietstocht: Foto s VERRASSINGSFIETSTOCHT van 31 mei 2016 Hierbij een aantal foto s van de verrassingfietstocht: Workshop elektrische fietsen op 6 juli 2016 Elektrische fietsen zijn een normaal verschijnsel geworden

Nadere informatie

Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd

Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd Kosten: 850,- excl. BTW per deelnemer Duur: 2 dagen Max Deelnemers: 10 Programmeren in Excel 2010 met VBA Gevorderd is een praktijkgerichte tweedaagse cursus.

Nadere informatie

Zakelijke taalopleidingen voor professionals

Zakelijke taalopleidingen voor professionals 8 STE EDITIE Zakelijke taalopleidingen voor professionals DUITS / ENGELS / FRANS KORTRIJK OF LEUVEN OKTOBER 2010 - FEBRUARI 2011 CONCEPT We hanteren een uniek en innovatief opleidingsconcept gebaseerd

Nadere informatie

Nederlands leren: een kritische blik vanuit de andere kant

Nederlands leren: een kritische blik vanuit de andere kant Ronde 6 Marten Douma Hogeschool INHOLLAND, Amstelveen Contact: Marten.Douma@INHolland.nl Van VOC-mentaliteit en tandartsassistentedialogen. Kennis van de Nederlandse Samenleving (KNS) voor hoger opgeleide

Nadere informatie

Privà -les (private training)

Privà -les (private training) Privà les (private training) Avenida Brasil's Intensive Language & Culture 'Private Training' 10% Olympic discount Steeds meer particulieren en bedrijven ontdekken het belang van onze Language & Culture

Nadere informatie

Methodes, cursussen en andere veelgevraagde materialen voor NT2

Methodes, cursussen en andere veelgevraagde materialen voor NT2 Methodes, cursussen en andere veelgevraagde materialen voor NT2 ABC, doe je mee? (grijs) Is een NT2-methode voor gealfabetiseerde anderstaligen die nog geen voorkennis van het Nederlands hebben. Het leidt

Nadere informatie

NEDERLANDS VOOR ANDERSTALIGEN - S E P T E M B E R 2 0 1 6 -

NEDERLANDS VOOR ANDERSTALIGEN - S E P T E M B E R 2 0 1 6 - www.linguapolis.be nederlands@linguapolis.be tel.: +32 3 265 48 03 NEDERLANDS VOOR ANDERSTALIGEN - S E P T E M B E R 2 0 1 6 - TAALBAD 90 uur 1 maand voltijds Stadscampus ma, di, wo, do en vr: 9-12.30

Nadere informatie

TAALCURSUSSEN (& EXAMENS) JANUARI APRIL 2019

TAALCURSUSSEN (& EXAMENS) JANUARI APRIL 2019 NL TAALCURSUSSEN (& EXAMENS) JANUARI APRIL 2019 Goethe-Institut Brüssel Sprache. Kultur. Deutschland. FLEXIBILITEIT Ruim aanbod standaardcursussen in 90 landen KWALITEIT Wereldwijd erkende cursussen en

Nadere informatie

10 20 Nederland België Russisch

10 20 Nederland België Russisch 2010 Russisch Inhoud IntertaaL Voor u ligt de catalogus van uitgeverij Intertaal. geeft taalstudieproducten uit voor het Nederlands taalgebied. Deze uitgaven kunnen worden gebruikt in het voortgezet onderwijs,

Nadere informatie

Excel 2016 voor Mac Gevorderd

Excel 2016 voor Mac Gevorderd Excel 2016 voor Mac Gevorderd Kosten: 325,- excl. BTW per deelnemer Duur: 1 dag Max Deelnemers: 10 In deze 1-daagse cursus Excel 2016 voor Mac Gevorderd behandelen we de uitgebreide mogelijkheden die Excel

Nadere informatie

Train de Trainers Samen Nederlands leren

Train de Trainers Samen Nederlands leren Tonny van Breukelen Train de Trainers Samen Nederlands leren Cursus voor docenten Nederlands als tweede taal ten behoeve van het project Samen Nederlands leren Stichting Beter Zien Anders Kijken Stichting

Nadere informatie

Voor de dienst onderwijs van de gevangenis zijn wij op zoek naar een administratief medewerker.

Voor de dienst onderwijs van de gevangenis zijn wij op zoek naar een administratief medewerker. Het Consortium volwassenenonderwijs Antwerpen is een samenwerking tussen alle centra voor volwassenenonderwijs en basiseducatie in de regio Antwerpen. Het consortium werd opgericht in september 2007, overeenkomstig

Nadere informatie

Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden

Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden Training-1 Training-2 Training-3 : Basistraining communicatieve vaardigheden : Communicatieve vaardigheden voor professionals : Hoe voer ik een intakegesprek

Nadere informatie

jaarcursussen GC t Blikveld

jaarcursussen GC t Blikveld jaarcursussen GC t Blikveld 2013 2014 Elk jaar opnieuw staan een dertigtal enthousiaste lesgevers klaar om onze jaarcursussen aan geïnteresseerde deelnemers aan te bieden. Onderstaande cursussen vinden

Nadere informatie

VERFRIS NU UW KENNIS VAN GLADHEIDBESTRIJDING!

VERFRIS NU UW KENNIS VAN GLADHEIDBESTRIJDING! VERFRIS NU UW KENNIS VAN GLADHEIDBESTRIJDING! Gladheidscoördinatoren en uitvoerders moeten voldoende kennis hebben, om bij de verschillende vormen van (verwachte) gladheid adequaat de juiste maatregelen

Nadere informatie

Aanvraagprocedure Erkenning Supervisorschap Versie: 20 juni 2012 AANVRAAGPROCEDURE ERKENNING SUPERVISORSCHAP

Aanvraagprocedure Erkenning Supervisorschap Versie: 20 juni 2012 AANVRAAGPROCEDURE ERKENNING SUPERVISORSCHAP AANVRAAGPROCEDURE ERKENNING SUPERVISORSCHAP 2 Aanvraagprocedure Erkenning Supervisorschap 3 Algemeen Hieronder kun je lezen hoe de route naar supervisorschap en leersupervisorschap is opgezet en aan welke

Nadere informatie

Arcachon is een beroemde badplaats en beschikt over een mooie omgeving: oceaan tot zover het oog reikt, zandstranden, dennenbossen,...

Arcachon is een beroemde badplaats en beschikt over een mooie omgeving: oceaan tot zover het oog reikt, zandstranden, dennenbossen,... EASY LANGUAGES 12-18 jaar - Arcachon Zomerkamp Waarom dit programma? Van 12 tot 18 jaar Vanaf 2 weken Beroemde badplaats Optie surfen Pakket cursus en begeleide activiteiten, alles inbegrepen Beginner

Nadere informatie

Permanente Ontwikkeling. Medewerker ACADEMIE. Medewerker. Permanente Ontwikkeling

Permanente Ontwikkeling. Medewerker ACADEMIE. Medewerker. Permanente Ontwikkeling Permanente Ontwikkeling Medewerker ACADEMIE Medewerker Permanente Ontwikkeling Een leven lang leren Dit pakket bevat alle cursussen van het pakket Permanente Educatie Medewerker mét daaraan toegevoegd

Nadere informatie

Nederlands als basis. 2013-2014 www.rocrivor.nl. Beter leren schrijven, lezen, computer, rekenen

Nederlands als basis. 2013-2014 www.rocrivor.nl. Beter leren schrijven, lezen, computer, rekenen Nederlands als basis 2013-2014 www.rocrivor.nl Beter leren schrijven, lezen, computer, rekenen NEDERLANDS NIVEAUVERHOGING EN STAATSEXAMEN ZOMERCURSUS NEDERLANDS Welkom bij roc rivor ROC Rivor is hét opleidingscentrum

Nadere informatie

Medewerker secretariaat en receptie

Medewerker secretariaat en receptie Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Medewerker secretariaat en receptie Studierichting Secretarieel Economie Breed Niveau 2 Locatie Roermond - Bredeweg Venlo - Hagerhofweg

Nadere informatie

Permanente Educatie. Manager ACADEMIE. Manager. Permanente Educatie

Permanente Educatie. Manager ACADEMIE. Manager. Permanente Educatie Permanente Educatie Manager ACADEMIE Manager Permanente Educatie Een leven lang leren NIKTA academie onderkent het belang dat medewerkers zichzelf voortdurend ontwikkelen en hun kennis en vaardigheden

Nadere informatie

NIVOO Handhaving. Helpt handhavers groeien! Permanente Her- en Bijscholing. Milieu

NIVOO Handhaving. Helpt handhavers groeien! Permanente Her- en Bijscholing. Milieu NIVOO Handhaving 0346 21 74 21 info@nivoo.nl Helpt handhavers groeien! Permanente Her- en Bijscholing Milieu Persoonlijk Enthousiast Deskundig Onze kernwaarden Als opleider zijn we dagelijks voor u aan

Nadere informatie

Programmaboekje. Computercursussen Presentaties Workshops Vragenuurtjes Privéles. Leren in een rustig tempo. Voorjaar 2019

Programmaboekje. Computercursussen Presentaties Workshops Vragenuurtjes Privéles. Leren in een rustig tempo. Voorjaar 2019 Programmaboekje Voorjaar 2019 Computercursussen Presentaties Workshops Vragenuurtjes Privéles Vóór 50 + (en jonger) en dóór 50 + Leren in een rustig tempo SeniorWeb Veldhoven is een stichting met als doelstelling

Nadere informatie

Sweeburg advies training opleiding

Sweeburg advies training opleiding Sweeburg advies training opleiding Algemene Brochure Praktijkgerichte opleidingen en cursussen voor professionals individueel klassikaal incompany www.sweeburg.nl 1 Sweeburg Verbeter je kennis én haal

Nadere informatie

Faculteit Letteren. Infodag: woensdag 6 september 2017 CAMPUS SINT-ANDRIES ANTWERPEN. Programma infodag. Bereikbaarheid

Faculteit Letteren. Infodag: woensdag 6 september 2017 CAMPUS SINT-ANDRIES ANTWERPEN. Programma infodag. Bereikbaarheid Faculteit Letteren Infodag: woensdag 6 september 2017 CAMPUS SINT-ANDRIES ANTWERPEN Programma infodag Bereikbaarheid 1 Programma infodag 6 september 2017 INFOMARKT 14-17 u. doorlopend Bachelor in de toegepaste

Nadere informatie

Beginners II. Beschrijving Curcus AB 2 - Beginners niveau II. Doel van deze basistraining 2 - vervolgcursus

Beginners II. Beschrijving Curcus AB 2 - Beginners niveau II. Doel van deze basistraining 2 - vervolgcursus Beginners II Beschrijving Curcus AB 2 - Beginners niveau II Doel van deze basistraining 2 - vervolgcursus U heeft al wel een kleine basis doordat u bij Avenida Brasil AB-1 of elders een training heeft

Nadere informatie

Secretarieel. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Venlo - Hagerhofweg Weert - Drakesteyn Niveau 3. na de zomervakantie.

Secretarieel. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Venlo - Hagerhofweg Weert - Drakesteyn Niveau 3. na de zomervakantie. Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Secretaresse Studierichting Secretarieel Locatie Venlo - Hagerhofweg Weert - Drakesteyn Niveau 3 Leerweg bol Sector Economie

Nadere informatie

T.O.P. Leidinggeven aan een team

T.O.P. Leidinggeven aan een team Compleet programma, inclusief online leeromgeving Effectief leidinggeven als Topmanager Commercium www.commercium.nl info@commercium.nl +31(0)36-53 18 506 1 Inleiding Goede leiders zijn de managers die

Nadere informatie

Leer bij de Alliance. frans. La Haye. September -> December 2017

Leer bij de Alliance. frans. La Haye. September -> December 2017 September -> December 2017 frans Leer bij de Alliance La Haye Over ons E-learning CURSUS MET CERTIFICAAT De Alliance Française Den Haag De Alliance Française Den Haag is een onafhankelijke stichting zonder

Nadere informatie

Studiehandleiding. Spoedcursus zakelijke communicatie Engels

Studiehandleiding. Spoedcursus zakelijke communicatie Engels Studiehandleiding Spoedcursus zakelijke communicatie Engels Lay-out en opmaak: NTI DTP Studio, Leiden 1 e druk januari 2010 2 e druk, augustus 2011 001204040 2010, NTI bv, Leiden Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Wat als de groep te klein is om rendabel te zijn? Ginny De Vos Teamcoördinator Vreemde Talen Els Heughebaert Coördinator taalopleidingen

Wat als de groep te klein is om rendabel te zijn? Ginny De Vos Teamcoördinator Vreemde Talen Els Heughebaert Coördinator taalopleidingen NUT Utrecht 17 maart 2017 Wat als de groep te klein is om rendabel te zijn? Ginny De Vos Teamcoördinator Vreemde Talen Els Heughebaert Coördinator taalopleidingen Opbouw presentatie 1. Introductie 2. Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. LesOpMaat (Computerles bij u thuis) medewerkers. Start nieuwe lesseizoen. Open Dagen. Augustus 2013. In dit nummer

Nieuwsbrief. LesOpMaat (Computerles bij u thuis) medewerkers. Start nieuwe lesseizoen. Open Dagen. Augustus 2013. In dit nummer 2013 NUMMER 1 Nieuwsbrief Augustus 2013 In dit nummer 1 LesOpMaat 1 Start nieuwe lesseizoen 1 Open Dagen 2 Facebook pagina 2 Nadere informatie en aanmelden 3 Cursusaanbod 4 Workshops najaar 2013 5 Workshops

Nadere informatie

FNV Scholing- & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord KB Eindhoven Postadres: p/a Gentiaanweg CB Eindhoven Mob.

FNV Scholing- & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord KB Eindhoven Postadres: p/a Gentiaanweg CB Eindhoven Mob. FNV Scholing- & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord 7 5612 KB Eindhoven Postadres: p/a Gentiaanweg 8 5643 CB Eindhoven Mob.: 06 1513 3287 Email: fnvadmin@upcmail.nl Website: www.fnvscholing.nl

Nadere informatie

Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Basiskennis Boekhouden Studiekosten en boekenlijsten Inschrijvingsvoorwaarden...

Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Basiskennis Boekhouden Studiekosten en boekenlijsten Inschrijvingsvoorwaarden... I N H O U D S O P G A V E Basiskennis Boekhouden Inhoudsopgave... 1 Woord vooraf... 2 Programma Basiskennis Boekhouden... 4 Data informatieavonden en startdata... 5 Studiekosten en boekenlijsten... 5 Inschrijvingsvoorwaarden...

Nadere informatie

Foto's Bloesemtocht 26 april 2016

Foto's Bloesemtocht 26 april 2016 Foto's Bloesemtocht 26 april 2016 Hierbij levendige foto s van de bloesemtocht Frans opfriscursus (start donderdag 6 oktober 2016) Eén keer per jaar, in oktober, start het Gilde met diverse cursussen

Nadere informatie

Om het doorgaan van een cursus te garanderen is een minimum van 8 inschrijvingen vereist. Wacht dus niet te lang met inschrijven.

Om het doorgaan van een cursus te garanderen is een minimum van 8 inschrijvingen vereist. Wacht dus niet te lang met inschrijven. Locatie cursussen FNV Scholing FNV Scholing & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord 7, 5612 KB EINDHOVEN Postadres: p/a Gentiaanweg 8, 5643 CB EINDHOVEN Telefoon 06 1513 3287 (na 14.00 uur) E-mail:

Nadere informatie