Foundation. Chitimba. Nieuwsbrief. No: 2 augustus 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Foundation. Chitimba. Nieuwsbrief. No: 2 augustus 2010"

Transcriptie

1 No: 2 augustus 2010 Chitimba Foundation Nieuwsbrief

2 Van een buitengewoon bestuurslid: Geachte lezer, Voor de Chitimba Foundation is 2010 een bijzonder jaar. Ondanks het feit dat de stichting alweer enige tijd geleden is opgericht, werd dit jaar voor het eerst een aantal projecten opgestart en daadwerkelijk afgerond. In het afgelopen halfjaar waren er een hoop onduidelijkheden die ons parten speelde betreffende het openen van een bankrekening in Malawi en het registreren van de Chitimba Foundation als officiële Non Governmental Organization (NGO) in Malawi. Niemand leek echt te weten hoe het nu precies zat. Door een toevallige ontmoeting op het juiste moment met de juiste persoon kregen wij eindelijk duidelijkheid hoe nu verder. Het had nog de nodige voeten in de aarde maar toch lukte het ons om een bankrekening te openen zonder de Chitimba Foundation te registreren als officiële Non Governmental Organization (NGO) in Malawi. Op 31 juni werd er een comité gevormd bestaande uit één van de chiefs, een lid uit het schoolcomité en een lid uit het CBO-comité. Daarna kon er van start gegaan worden met de deelprojecten van de Chihanga Free Primary School. Door alle betrokkenen werd er hard gewerkt en in no time waren de deelprojecten van de school gerealiseerd waardoor er gestart kon worden met het deelproject voor het CBO. Tijdens de uitvoering van de deelprojecten zijn er door de gemeenschap aanvragen binnen gekomen voor nieuwe projecten. Door met de gemeenschap af te stemmen welke projecten er precies nodig zijn en dus vraaggericht te werken voelt de gemeenschap zich ook verantwoordelijk voor een project. Meer hierover verderop in deze nieuwsbrief. Dankzij de donaties van talloze particulieren alsmede van verenigingen en scholen, heeft Chitimba Foundation deze projecten tot stand kunnen brengen en in gang kunnen zetten. Vanuit Malawi hartelijk dank hiervoor. Carmen

3 José op bezoek bij de Chihanga free primary schooll. Van een b e s t u u r s l i d : In december 2008 zijn wij (mijn man en ik) voor het eerst in Malawi geweest, op bezoek bij Ed en Carmen. Van te voren hadden wij nagevraagd, wat er daar zoal aan spullen nodig was. Kinderkleding, pennen, alles was welkom. Op de campsite, maakten wij kennis met één van de chiefs van Chihanga, genaamd Dakar. Hij vertelde ons over de situatie in Chihanga en wij werden uitgenodigd om eens langs te komen. Een week later was het zover: wij gingen naar Chihanga. Na een kilometer of 15 (over deels slecht begaanbare wegen door stenen en kuilen) kwamen wij er aan. Daar stonden honderden kinderen, alle chiefs van het dorp, de schoolleiding en het personeel van het CBO al op ons te wachten. Er werd gezongen en gedanst, wij werden hartelijk ontvangen. Na een rondleiding door de schoolgebouwen kregen wij een eerste indruk. Duidelijk was dat alle gebouwen nodig gerenoveerd moesten worden. De vloeren waren van zand, de daken waren van gras, dat er al deels uit was gevallen waardoor het dak vol gaten zat. In de regentijd zaten de kinderen in de modder op de grond. Ondanks deze situatie had iedereen (jong en oud) een zeer positieve houding. De meegebrachte spullen zoals pennen, kleding en voetballen werden gegeven en wij hebben nog nooit zo n blije gezichten gezien. Wij hebben nog een tijdje staan praten met de chiefs, de schoolleiding en het personeel van het CBO. Zij vertelden over hun werk en wat het met hun deed. De kinderen stonden om ons heen, met hun donkere aandachtvragende ogen. Velen stelden vragen en vertelden over hunzelf in hun beste Engels. Op onze vraag wat zij zouden willen worden als ze later groot zijn gaven verschillende kinderen aan dat zij dokter wilden worden, zodat zij de zieke mensen in hun dorp konden helpen. Een aantal anderen wilde onderwijzer worden en sommigen kozen voor het beroep van vrachtwagenchauffeur of monteur. Een opleiding volgen, carrière maken, dromen waar kunnen maken; iets wat zo gemakkelijk en vanzelfsprekend is in de Westerse wereld. In Malawi blijven deze dingen voor de meeste mensen een droom, onbereikbaar. De middelen om een kind naar vervolgonderwijs te sturen zijn er niet, er is geld voor nodig. Veel geld want het volgen van een opleiding is duur. Wij zijn nu al drie keer in Malawi geweest en iedere keer hebben wij een bezoek gebracht aan Chihanga. We hebben al verschillende positieve veranderingen gezien in de afgelopen 2 1/2 jaar. In december gaan we weer richting Malawi. We kunnen bijna niet wachten om iedereen dan weer te zien en om te kijken wat er weer veranderd is. José

4 Stand van zaken projecten: Chihanga is een klein dorpje wat gelegen is in het noordelijke gedeelte van Malawi, zuidelijk Afrika. Het heeft een populatie van 1030 mensen.

5 Gerealiseerde projecten Project 1. Renovatie en inrichting school Chihanga Chihanga heeft één school namelijk de Chihanga Free Primary School. Sinds 1975 wordt hier basisonderwijs gevolgd. Momenteel wordt de school bezocht door 669 leerlingen. Er wordt les gegeven door 5 leraren en 2 vrijwilligers. In 2008 kregen wij het verzoek om behulpzaam te zijn bij de renovatie van de Chihanga Free Primary School. Tijdens een bezoek aan deze school werd geconstateerd dat de Chihanga Free Primary School in een erbarmelijke staat verkeerd. De school telt 3 schoolblokken die opgedeeld zijn in 6 klaslokalen. Het dak van 1 schoolblok is voorzien van gegalvaniseerde golfplaten. Het dak van de andere twee schoolblokken bestaat uit plastic en gras. Op de grond ligt zand en daar er geen meubilair aanwezig is voor de leerlingen zitten de kinderen op de grond in het zand. Na het laatste regenseizoen is het plastic dak op diverse plaatsen beschadigd waardoor het lekt op meerdere plekken. Daar de klaslokalen in het regenseizoen vol water staan, wordt er buiten de klaslokalen onderwijs gegeven of vervalt het onderwijs helemaal.

6 Deelprojecten: 1 Renovatie daken: De klaslokalen van de Chihanga Free Primary School zijn voorzien van gegalvaniseerde golfplaten. Er is gekozen voor gegalvaniseerde golfplaten daar deze duurzaam zijn. Dankzij het nieuwe dak kunnen de schoolkinderen het hele jaar door naar school en hoeven zij niet thuis te blijven in het regenseizoen omdat er water in de klaslokalen staat. De kosten voor dit project kwamen o.a. uit gegalvaniseerde golfplaten, spijkers, houten planken, ijzerdraad, transportkosten en arbeidsloon. Totale kosten van dit project beroegen MK is 1.995,79 euro. 2 Renovatie vloeren: De vloeren in de klaslokalen van de Chihanga Free Primary School die bestonden uit zand en modder zijn vervangen door betonen vloeren. De kosten voor dit project kwamen o.a. uit cement, zand, transportkosten en arbeidsloon. Totale kosten van dit project bedroegen MK is 791,80 euro. 3 Schoolbellen: De Chihanga Free Primary School is voorzien van een schoolbel. De bedoeling was om twee schoolbellen aan te schaffen maar uiteindelijk is het bij 1 schoolbel gebleven. Reden hiervan waren de relatief hoge kosten van een schoolbel maar ook omdat er geen tweede schoolbel verkrijgbaar was. Totale kosten van dit project bedroegen MK is 38,25 euro.

7

8

9

10

11 Lopende projecten Project 2. Bouw en inrichting CBO gebouw Chihanga Chihanga CBO (Community Based Organization) is opgericht in 1995 met 1 doelgroep genaamd Home Base Care. Sinds 2006 bestaat het CBO uit 3 doelgroepen namelijk; 1. Home base care (oude mensen, chronisch zieke mensen) 2. Wezen (wezen en kwetsbare kinderen) 3. Jeugd Halverwege 2010 is de vierde groep Positief leven met HIV/Aids van start gegaan. De doelstellingen van Chihanga CBO zijn o.a.: - Het aantal HIV positieve mensen terugbrengen van 30 naar 5 in Het aantal wezen terugbrengen van 120 naar 30 in Het aantal chronisch zieke patiënten terugbrengen van 12 naar 0 in 2012 Het CBO geeft voorlichting aan jongeren rondom onder andere HIV/AIDS. Ook verstrekken zij leningen aan jongeren zodat zij de mogelijkheid hebben om een klein inkomen te vergaren door de verkoop van producten. Om families of adoptiegezinnen te ontlasten, worden weeskinderen en kwetsbare kinderen enkele uren per dag opgevangen in de dagopvang. Tevens worden de adoptiegezinnen ondersteund daar het CBO hen voorziet in maïsmeel, suiker, kleding, waspoeder of schoolgeld. Ook ouderen en zieke mensen krijgen ondersteuning van het CBO. In 2008 kregen wij het verzoek van het CBO-comité om hen te helpen bij de bouw en de inrichting van een CBO-gebouw. Dit daar het CBO nu gebruik moet maken van het schoolgebouw. Het CBO-gebouw zal gebruikt gaan worden voor het houden van vergaderingen door de CBO-leden en de chiefs, het geven van scholing en voorlichting aan jongeren en de dagopvang van weeskinderen en kwetsbare kinderen. cbmlkjhgfda

12 Deelproject: 1 Wij zijn gestart met de bouw van het nieuwe CBO gebouw zodat zij in de toekomst geen gebruik meer hoeven te maken van het schoolgebouw. Momenteel is de gemeenschap druk met het maken van bakstenen. Bouw van het CBO gebouw Bakstenen oven voor de bouw van het CBO gebouw.

13

14 bmlkjhgfda Bestuursleden van het CBO samen met Ed Peeters, levenspartner bestuurslid Carmen in Malawi. cbmlkjhgfd

15 PROJECTEN voor de toekomst Project.1. Renovatie en inrichting school Deelprojecten: Meubilair voor de leerlingen: Voor de Chihanga Free Primary School moeten alle klaslokalen nog worden ingericht. Wij willen bankjes en stoeltjes laten maken voor de leerlingen door locale timmermannen, zodat de kinderen niet meer op de grond hoeven te zitten. In totaal zijn er 15 schoolbankjes en 100 stoeltjes nodig. Pleisteren muren schoolgebouwen: De muren van de klaslokalen bestaan uit bakstenen en zand wat een geliefde schuilplaats is voor schorpioenen en slangen. Voor de veiligheid van de kinderen wilen wij deze muren graag af laten stucen met beton.

16 Project 2. Bouw en inrichting CBO gebouw Deelprojecten: Meubilair voor volwassenen: Wij willen tafels en stoelen laten maken voor volwassen zodat zij niet meer op de grond hoeven te zitten tijdens vergaderingen en cursussen. De stoelen zullen gemaakt worden door een locale timmerman. In totaal zijn er 20 tafels en 50 stoelen nodig. Stoeltjes voor de dagopvang: Voor de dagopvang willen wij stoeltjes laten maken. In deze dagopvang worden weeskinderen die nog niet de schoolgaande leeftijd hebben enkele uren per dag opgevangen. Dit om de families waar zij in verblijven te ontlasten. In totaal zijn er 50 stoeltjes nodig. cbmlkjhgfda

17 Project 3. Renovatie woningen leerkrachten: Er is sprake van een groot lerarentekort in heel Malawi en zeker op het platteland. Vanwege het ontbreken van enkele elementaire zaken zoals elektriciteit, stromend water en sanitaire voorzieningen, alsmede een bouwvallige huisvesting met daken en muren die wateroverlast veroorzaken, wil bijna niemand hier werken. Daar de leef- en lesomstandigheden in dorpen vaak slecht zijn, raken de leraren gedemotiveerd om hun werk goed uit te voeren. Door het bouwen van goede scholen en huizen waar ze kunnen verblijven tijdens de duur van hun contract, worden leraren gestimuleerd hun werk met enthousiasme uit te voeren, waardoor ook de kwaliteit van het onderwijs verbeterd wordt. Er zijn 5 huizen voor leerkrachten aanwezig in Chihanga. De huidige woningen verkeren in een slechte staat. Enige tijd geleden zijn 4 van de 5 woningen voorzien van gegalvaniseerde golfplaten. Er is nog steeds 1 woning in een zeer slechte conditie met een dak van plastic en gras. De woningen hebben geen betonnen vloeren waardoor de leerkrachten leven op een vloer van zand en modder. Ramen en deuren zijn vaak kapot en sluiten daardoor niet goed. Tijdens de renovatie van de Chihanga Free Primary School is er door de de leerkrachten hulp gevraagd bij de renovatie van de huidige woningen voor de leerkrachten, zodat het onderwijsniveau op een hoger peil kan worden gebracht. Deelprojecten: Renovatie dak woning leerkracht: Er is nog steeds een lerarenwoning die niet voorzien is van een dak van gegalvaniseerde golfplaten. Het dak bestaat nu nog uit plastik en gras en verkeerd in een zeer slechte staat. Wij willen dit dak van de lerarenwoning vervangen door een dak van gegalvaniseerde golfplaten zodat deze woning het eerstvolgende regenseizoen niet meer onder water loopt. Renovatie huizen leerkrachten: Daar alle 5 de lerarenwoningen in een slechte staat verkeren willen wij ze renoveren. De werkzaamheden zullen o.a. bestaan uit het storten van een betonnen vloer, het pleisteren van de muren en de woningen voorzien van fatsoenlijke deuren en ramen.

18 Project 4: Bouw toiletten: In Chihanga is het buitengewoon slecht gesteld met de sanitaire voorzieningen. Er is geen waterleidingnet en geen riolering. Er is nauwelijks sprake van hygiëne, waardoor tropische ziekten zich gemakkelijk verspreiden. De Chihanga Free Primary School maakt gebruik van tijdelijke toiletten die ieder jaar door de leerkrachten gebouwd worden. Er is daarom dringend behoefte aan goed sanitair bij de school. De leerkrachten van de Chihanga Free Primary School zouden graag starten met de bouw van permanente toiletten om de hygiëne in het dorp verder te verbeteren. Verbetering van deze sanitaire voorzieningen draagt in belangrijke mate bij aan vermindering van diarree en andere besmettelijke ziektes die vooral bij kinderen veel slachtoffers maken. Wij willen nu uit gaan zoeken wat de kosten en mogelijkheden zijn voor de speciaal voor de tropen ontwikkelde toiletgebouwen. Deelproject: Bouw van permanente toiletten: Bij de school willen wij permanente toiletten bouwen voor de leerlingen en leerkrachten om de hygiene te verbeteren en ziektes terug te dringen.

19 Project 5: Bouw en inrichting bibliotheek: Onlangs kregen wij het verzoek van de Chihanga Free Primary School voor assistentie bij de bouw en de inrichting van een kleine bibliotheek. De bibliotheek geeft de leerlingen de mogelijkheid om naast het klassikale onderwijs kennis op te doen en zelf te groeien. Het realiseren van een bibliotheek is niet alleen belangrijk voor de leerlingen van de school, maar ook voor andere dorspbewoners die er gebruik van gaan maken. Deelprojecten: Bouw van een bibliotheek: De dorpsbewoners van Chihanga zouden wij graag willen helpen bij de bouw van een bibliotheek. Inrichting van een bibliotheek: Als de nieuwe bibliotheek gebouwd is dan zouden wij deze graag inrichten met rekken, tafels en stoelen.

20 Project 6: Bouw lerarenkamer: De leerkrachten van de Chihanga Free Primary School hebben hulp gevraagd bij de bouw en de inrichting van een lerarenkamer. De leerkrachten geven aan dat zij zich hierdoor beter kunnen voorbereiden op de lessen, daar zij dan een rustige ruimte hebben waar zij kunnen lezen en lessen kunnen schrijven. Ook zal alles een stuk overzichtelijker werken als iedere leerkracht zijn eigen schap heeft met zijn eigen dossiers. Deelprojecten: Bouw van een lerarenkamer: Inrichting van een lerarenkamer: Wij willen de Chihanga Free Primary School graag voorzien van een lerarenkamer. worden ingericht met rekken, tafels en De lerarenkamer moet nog stoelen. Donaties in Chihanga

21 Bijzondere donaties en giften In de afgelopen periode mocht Chitimba Foundation diverse donaties ontvangen waarvan wij de navolgende hier even speciaal onder uw aandacht willen brengen. Fiel en Marleen Lambert: Fiel en Marleen Lambert hebben een bedrag overgemaakt aan de Chitimba Foundation. Missievereniging Meijel: Via de missie Vereniging Meijel ontvingen wij een bedrag van 4.000,00 euro. LVO Raayland College Venray: Leerlingen van het LVO Raayland College Venray hebben tijdens de kerstactie van 2008 en 2009 het bedrag van 3.000,00 euro ingezameld. Zij hebben besloten dat zij dit bedrag graag willen doneren voor de bouw van het nieuwe CBO gebouw in Chihanga. Chitimba Foundation is alle donateurs heel dankbaar voor hun gift. In deze nieuwsbrief willen wij ook Dominik Seeger bedanken voor alle gegeven hulp bij het maken van de nieuwe website voor de Chitimba Foundation. DOMINIK, thanks a lot! Hartelijk dank

22 Nieuws Terwijl het in eerste instantie wel de bedoeling was, is er voor gekozen om er van af te zien om de Chitimba Foundation als officiële Non Governmental Organization (NGO) in Malawi te registreren. Dit omdat de stichting al bestaat en is geregistreerd in Nederland. De kosten van registratie in Malawi waren hoog en de voordelen waren minimaal. Sinds 1 januari 2010 is Chitimba Foundation bij de belastingdienst geregistreerd als een ANBI (Algemeen Nut Beoogde Instelling). Een ANBI heeft een aantal belastingvoordelen: - Een ANBI betaalt geen erf- of schenkbelasting voor erfenissen en schenkingen die de instelling gebruikt voor het algemeen belang. - Als een ANBI zelf schenkingen doet in het algemene belang, dan hoeft de instelling geen schenkbelasting te betalen. - Donateurs van een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting (zie website www. anbi.nl). Kinderen helpen ook bij de verbouwing van hun school

23 Chitimba Foundation Doelstelling: Stichting Chitimba heeft als non-commerciële doelstelling het bevorderen van het onderwijs, de gezondheidszorg en de sociaal-economische ontwikkelling van de in Afrika gelegen ontwikkellingslanden. Bestuur en werkwijze: Het bestuur bestaat uit vrijwilligsters en wordt daarnaast nog ondersteund door een aantal mensen dat zich ook geheel belangeloos inzet voor de stichting. De stichting kan tevens gebruik maken van specifieke deskundigen, die tijdelijk bij de voorbereiding of realisatie van de projecten worden ingezet. Een van de bestuursleden is woonachtig in Malawi, zuidelijk Afrika en zal het werkgebied bezoeken teneinde gerealiseerde, lopende en nieuwe projecten te inspecteren en te bespreken. De lijnen naar de doelgroep zijn daarom erg kort. Er zijn directe, persoonlijke contacten met de inwoners van het gebied, zonder tussenkomst van allerlei officiële instanties. Daar waar mogelijk en nodig wordt er wel met instanties samengewerkt. Stichting erkend als instelling en ingeschreven: De stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Venlo in het register voor stichtingen onder nummer Website: Wilt u meer weten over onze stichting, bezoek dan ook eens onze website

24 qowe tyui asdf qwe lmnt mdjw q1o3 25 fjlf www. chitimbafoundation.com Editor: Carmen Geurtjens Design: Ed Peeters Foto s: Kabolombo Msiska

25 Tip: Stuur deze nieuwsbrief door aan iemand die ook geïnteresseerd kan zijn. Bedankt voor uw medewerking. Tenslotte... Wordt ook donateur of doe een eenmalige gift! Uw bijdrage komt rechtstreeks bij onze projecten in Afrika terecht. U kunt zich als donateur of als belangstellende aanmelden bij onze secretaris. Eenmalige giften kunt u doen via: Chitimba Foundation Bankrekeningnummer IBAN: NL47 RABO BIC: RABONL2U t.n.v. Chitimba Venlo

Foundation. Chitimba. Nieuwsbrief. No: 3 februari 2011

Foundation. Chitimba. Nieuwsbrief. No: 3 februari 2011 No: 3 februari 2011 Chitimba Foundation Nieuwsbrief Van een bestuurslid: Terugkijkend op de laatste 6 maanden kunnen wij stellen dat deze periode behoorlijk wat positieve veranderingen teweeg hebben gebracht

Nadere informatie

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief Chitimba Foundation Nieuwsbrief No: 9 September 2014 Van een bestuurslid: Hier onze negende nieuwsbrief alweer van de Chitimba Foundation. Het gaat goed met de Chitimba Foundation. Ook dit keer hebben

Nadere informatie

Foundation. Chitimba. Nieuwsbrief. No: 4 augustus 2011

Foundation. Chitimba. Nieuwsbrief. No: 4 augustus 2011 No: 4 augustus 2011 Chitimba Foundation Nieuwsbrief Van een Mag bestuurslid: ik me even voorstellen? Ik ben Mario Geurtjens, 52 jaar en inderdaad, broer van Carmen. Woonachtig te Panningen, gelegen in

Nadere informatie

Foundation. Chitimba. Nieuwsbrief. No: 1 februari 2010

Foundation. Chitimba. Nieuwsbrief. No: 1 februari 2010 No: 1 februari 2010 Chitimba Foundation Nieuwsbrief Van de voorzitter : Geachte lezer, Ondanks de alom bekende beren op de weg hebben de stappen die door Carmen en Ed genomen zijn om hun doelstellingen

Nadere informatie

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief Chitimba Foundation Nieuwsbrief No: 7 September 2013 Als bestuurslid van de Chitimba Foundation wil ik deze keer het woord geven aan Chantal Huisman die samen met ons de projecten bezocht heeft in Chihanga.

Nadere informatie

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief Chitimba Foundation Nieuwsbrief No: 8 Maart 2014 Van een bestuurslid: We waren begin maart van dit jaar in de gelukkige omstandigheid om tijdens een bezoek aan onze zus Carmen en haar partner Ed in Malawi

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org De stichting Durlstone Foundation Zimbabwe heeft als doel: 1) kinderen uit kansarme gezinnen tenminste negen jaar basisonderwijs te geven in een veilige en

Nadere informatie

Over grenzen voor Ghana

Over grenzen voor Ghana Over grenzen voor Ghana Zo hebben kinderen van een school pennen, potloden, ballonnen en speelgoed ingezameld. Nieuwsbrief maart 2012 Sinds 2001 voer ik in Banko, een dorp in Ghana, samen met de lokale

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE BELEIDSPLAN Stichting MAGO CARE april 2013 Stichting Mago Care Magocare.org E-mail: info@magocare.org Bank: 60.25.06.492 Mago Care is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent

Nadere informatie

Nummer 2, juni *Alle reis- en verblijfkosten zijn uit privémiddelen bekostigd, zodat alle donaties optimaal gebruikt worden.

Nummer 2, juni *Alle reis- en verblijfkosten zijn uit privémiddelen bekostigd, zodat alle donaties optimaal gebruikt worden. Nummer 2, juni 2014 In het eerste halfjaar van 2014 hebben er in Togo een aantal activiteiten plaatsgevonden waarover wij u willen informeren. Zo is er o.a. een bedrijfje met maïsmolen opgestart, is er

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting A voor Afrika. Juni 2019

Beleidsplan. Stichting A voor Afrika. Juni 2019 Beleidsplan Stichting A voor Afrika Juni 2019 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Algemene gegevens... 3 3. Missie en visie... 4 4. Doelstelling... 4 3.1. Mayoka Primary School Tanzania... 4 3.2. Noodhulp

Nadere informatie

ZOM Renovatieproject in Basse (Gambia) afgerond

ZOM Renovatieproject in Basse (Gambia) afgerond STICHTING ZOM Klein project, groot verschil ZOM Renovatieproject in Basse (Gambia) afgerond De 280 leerlingen van de St. George s Lower Basic School in Basse Santa Su hebben eindelijk na 2 jaar een eigen

Nadere informatie

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 De nieuwe bibliotheek in Kobastil De nieuwe waterput in Kobastil 50 alleenstaande moeders Centrale toiletten en douchekamers Boeken in de nieuwe bibliotheek van Mezezo

Nadere informatie

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl Vrienden van dorcas www.dorcas.nl Dit is dorcas 2 3 Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Dorcas werkt al 35 jaar aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stiching Community Muona Malawi. oktober 2014

Nieuwsbrief Stiching Community Muona Malawi. oktober 2014 Nieuwsbrief Stiching Community Muona Malawi oktober 2014 De laatste nieuwsbrief was van een jaar geleden en we willen jullie graag op de hoogte houden van wat er in de tussentijd is gebeurd, want in januari

Nadere informatie

Verzoek voor een bijdrage aan de Stichting Onderwijs voor Weeskinderen in Malawi. ten behoeve van. Mvunguti community secundaire day school

Verzoek voor een bijdrage aan de Stichting Onderwijs voor Weeskinderen in Malawi. ten behoeve van. Mvunguti community secundaire day school Rucphen, 07-05-2017 Verzoek voor een bijdrage aan de Stichting Onderwijs voor Weeskinderen in ten behoeve van Mvunguti community secundaire day school PROJECT: Bibliotheek voor de Mvunguti sec school PLAATS:,

Nadere informatie

In deze brochure kan je meer lezen over onze projecten in Kenia, de evenementen die we in Nederland organiseren en hoe je ons hierbij kan helpen.

In deze brochure kan je meer lezen over onze projecten in Kenia, de evenementen die we in Nederland organiseren en hoe je ons hierbij kan helpen. De tennis4change foundation is een Nederlandse stichting die sinds 2011 staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is opgericht door de broers Jorick en Rutger Vliegenberg. In onze stichting hebben

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Madamfo Contactadres: J. Claessens De Scheerder 40 5506 BM Veldhoven. www.madamfo.com

Jaarverslag 2014. Stichting Madamfo Contactadres: J. Claessens De Scheerder 40 5506 BM Veldhoven. www.madamfo.com Jaarverslag 2014 Stichting Madamfo is opgericht in 1997 en ondersteunt in Ghana projecten op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs. Madamfo is het Ghanese woord voor vriend. Stichting Madamfo Contactadres:

Nadere informatie

Nummer 1, januari 2015

Nummer 1, januari 2015 Nummer 1, januari 2015 De eerste paar weken van 2015 zijn alweer voorbij gegaan. En de plannen voor dit nieuwe jaar zijn al in volle gang. Ondanks het iets verlaat is, willen wij jullie graag hierbij nog

Nadere informatie

Dank u voor het waarmaken van mijn droom.

Dank u voor het waarmaken van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2014 Wondem Zerfu had één grote droom: arme kinderen in Ethiopië helpen. Want telkens als hij het land van zijn ouders bezocht, vroeg hij zich af waarom hij het

Nadere informatie

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken.

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Goednieuwsbrief! Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Een tijd van nieuwe groei en mogelijkheden. En ook voor het Dinka project is de lente begonnen! De ambassadeur

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee

Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Voor hetzelfde geld, helpt u ze alle twee Alles over het voordeel van periodiek schenken Iedere euro telt! Iedere euro telt. Daarom vertellen we u graag hoe u met een periodieke schenking aan Stichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting India on the move augustus 2013

Nieuwsbrief Stichting India on the move augustus 2013 Nieuwsbrief Stichting India on the move augustus 2013 Hallo Lieve Mensen, Een bericht uit een groen Pabekh! We zitten momenteel in het regenseizoen en alles in de omgeving is weer omgetoverd tot een groene

Nadere informatie

Stand van zaken bij SOID en Veal Village School in Siem Reap, Cambodja

Stand van zaken bij SOID en Veal Village School in Siem Reap, Cambodja NIEUWSBRIEF 6 oktober 2012 Stand van zaken bij SOID en Veal Village School in Siem Reap, Cambodja SOID s nieuwe Veal Village School In deze nieuwsbrief wordt in het kort melding gemaakt van de stand van

Nadere informatie

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 Kijk met je hart, kijk verder dan je ogen zien Versie 28-12-2013 Auteur: Bettie Ratuhaling VOORWOORD Voorbij de horizon liggen kleine eilandjes als kiezelsteentjes verstrooid

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Stichting Wondem- november 2012- nummer 2. Dank u voor het maken waar van mijn droom.

Nieuwsbrief van Stichting Wondem- november 2012- nummer 2. Dank u voor het maken waar van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem- november 2012- nummer 2 Dank u voor het maken waar van mijn droom. De droom van Wondem Wondem is vijf keer in Ethiopië geweest. Toen hij daar op bezoek was, werd hij heel

Nadere informatie

Stichting GHANA Medical Support Ghames Foundation

Stichting GHANA Medical Support Ghames Foundation Holland address p/a Wieldijk 5 3218 LL Heenvliet The Netherlands Tel. : +31 (0)181 661451 of +31 (0)10 2831105 Website: e-mail: www.sgms.nl jan.derijke@nl.rmi-global.com heijboercarla@gmail.com Stichting

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING JOHNNY DOODLE FOUNDATION

BELEIDSPLAN STICHTING JOHNNY DOODLE FOUNDATION BELEIDSPLAN STICHTING JOHNNY DOODLE FOUNDATION 2018 2020 Stichting Johnny Doodle Foundation Boonsweg 85 3274 LH Heinenoord info@johnnydoodlefoundation.com www.johnnydoodlefoundation.com Inschrijvingsnummer

Nadere informatie

Meerjarig beleidsplan

Meerjarig beleidsplan Meerjarig beleidsplan (2014-2019) 1 Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Missie en doelen... 4 2.1 Missie en visie... 4 2.2 Uitgangspunten voor projecten... 4 2.3 Overige waarden en overtuigingen...

Nadere informatie

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2014

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2014 Voorwoord In het kader van de nieuwe ANBI-regeling per 1 januari 2014 zijn stichtingen met een ANBI status, zoals Stichting Furaha, verplicht hun jaarverslag te publiceren via internet. Stichting Furaha

Nadere informatie

LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST

LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST December 2013 Inmiddels onze vijfde nieuwsbrief alweer. Er is van oktober tot nu, weer veel gebeurd. Dankzij de medewerking van veel lieve mensen, Basisschool de Hasselbraam,

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2014 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2015

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2015 Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2015 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2014 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014

Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014 Stichting H.E.L.P. Malawi Nederland Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014 H.E.L.P. Malawi, Nederland C. van Eesterenlaan 624 1019KD Amsterdam www.helpmalawi- nederland.nl info@helpmalawi- nederland.nl

Nadere informatie

Blessed Generation Nederland Beknopt jaarverslag 2013 Stichting Spirit of Faith Hurdegaryp ook handelend onder de naam Blessed Generation Nederland

Blessed Generation Nederland Beknopt jaarverslag 2013 Stichting Spirit of Faith Hurdegaryp ook handelend onder de naam Blessed Generation Nederland Blessed Generation Nederland Falkejacht 25 9254 EJ Hurdegaryp Stichting Spirit of Faith Hurdegaryp ook handelend onder de naam Blessed Generation Nederland 04 januari 2014 Voorwoord Voor u ligt het beknopte

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Thalente

Jaarverslag Stichting Thalente Jaarverslag Stichting Thalente 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Thalente 2.1 Missie Thalente 4 2.2 Dichtbij de projecten 4 2.3 Werkwijze 4 2.4 ANBI 5 3. De Projecten 5 3.1 Lopende projecten 5 4. Vrijwilligers

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kledingbank Nieuwleusen

Beleidsplan Stichting Kledingbank Nieuwleusen Beleidsplan Stichting Kledingbank Nieuwleusen 2014 tot 2017 Inhoud: Inleiding Over de Stichting Kledingbank Nieuwleusen Missie Visie Bestuurssamenstelling Contactgegevens Doelstelling Doelgroep Werkwijze

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Wij Helpen (2012)

Beleidsplan Stichting Wij Helpen (2012) Beleidsplan Stichting Wij Helpen (2012) 1 INLEIDING In 2012 heb ik in samen met mijn vader een reis door Sri Lanka gemaakt. Mijn vader is hier al meerdere malen geweest en kent de lokale bevolking. Hij

Nadere informatie

Paulien. Nieuwsbrief Zomer 2015 www.omarafoundation.com Pagina 1

Paulien. Nieuwsbrief Zomer 2015 www.omarafoundation.com Pagina 1 Nieuwsbrief zomer 2015 Beste geïnteresseerde, De maanden vliegen voorbij en zo is het alweer de zomer van 2015! Hier genieten we van het zomerse weer en in Uganda genieten ze van het regenseizoen. Terwijl

Nadere informatie

Stichting Support for Homa Hills

Stichting Support for Homa Hills Stichting Support for Homa Hills Rekening 2006 Rekening 2006 pagina 0 Inhoudsopgave Voorwoord 2 Bestuurssamenstelling 3 Vaststelling rekening 3 Balans per 31 december 2006 - cijfers 4 Balans per 31 december

Nadere informatie

Beleidsplan en focus. Stichting LUGA Care

Beleidsplan en focus. Stichting LUGA Care Beleidsplan en focus Stichting LUGA Care Opgesteld door: Bestuur LUGA Care Datum laatste wijziging: 25-11-2014 Inleiding Dit beleidsplan is geschreven voor een ieder die kennis wil nemen c.q. geïnteresseerd

Nadere informatie

Stichting IDA-Mabogini

Stichting IDA-Mabogini Stichting IDA-Mabogini De Stichting IDA Mabogini stelt zich tot doel het leveren van een bijdrage aan onderwijsmogelijkheden voor kinderen van de lokale bevolking waarvan de ouders de financiële middelen

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo

Jaarverslag 2011. Stichting Vrienden van Umthombo Jaarverslag 2011 Stichting Vrienden van Umthombo Inhoudsopgave Jaarverslag 2011... 1 Stichting Vrienden van Umthombo... 1 Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Huidig beleid... 4 Missie... 4 Doelstelling...

Nadere informatie

Nico van Dijk, voorzitter; Janny van de Werfhorst-Mulder, secretaris; Martin van Dorp, penningmeester; Wim Balfoort; Fenna Frens en Jan-Paul Timmer

Nico van Dijk, voorzitter; Janny van de Werfhorst-Mulder, secretaris; Martin van Dorp, penningmeester; Wim Balfoort; Fenna Frens en Jan-Paul Timmer ANBI informatie Stichting Protestant Christelijk Hospice De Regenboog Hospice is door de belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Voor wie geld aan Stichting wil nalaten

Nadere informatie

RAPPORTAGE PROJECT KAMTUDI

RAPPORTAGE PROJECT KAMTUDI Aanvrager RAPPORTAGE PROJECT KAMTUDI Naam Stichting Stichting Buru Nyakwere Nederland Adres Houtmanstraat 3 Postcode & Plaats 4562 AE Hulst Telefoonnummer 06-51238968 Bankrekeningnummer NL31 RABO 0330

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Projecten Postbank: NL20INGB Spullen opsturen naar Cambodja met een containerschip. Nummer 13 november 2016

Nieuwsbrief. Projecten Postbank: NL20INGB Spullen opsturen naar Cambodja met een containerschip. Nummer 13 november 2016 Nieuwsbrief Nummer 13 november 2016 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-463247 info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Postbank: NL20INGB0003183491 Beste mensen, Van 9 t/m 19 september

Nadere informatie

Realisaties Bouwordevrijwilligers 2013

Realisaties Bouwordevrijwilligers 2013 Realisaties Bouwordevrijwilligers 2013 Senegal Uitgaven werkmateriaal Senegal 2013 (SN1300, SN1301, SN1304 & SN1370) 25706 Sinds enkele jaren werkt Bouworde vzw met succes en tot tevredenheid van alle

Nadere informatie

Deelprojectplan III: - Namu Nigeria -

Deelprojectplan III: - Namu Nigeria - Deelprojectplan III: Renovatie tweede schoolgebouw - Namu Nigeria - Juni 2012 Bestuur Stichting Salek Inhoudsopgave 1 Over Nigeria en Namu... 3 1.1 Over Nigeria... 3 1.2 Onderwijs in Nigeria... 3 1.3 Over

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Hill Wheeler Foundation. Bestuurs- en activiteitenverslag 2007 & Financieel verslag 2007

Jaarverslag. Stichting Hill Wheeler Foundation. Bestuurs- en activiteitenverslag 2007 & Financieel verslag 2007 Jaarverslag Stichting Hill Wheeler Foundation 2007 Bestuurs- en activiteitenverslag 2007 & Financieel verslag 2007 Bestuurs- & activiteitenverslag Stichting Hill Wheeler Foundation 2007 Oprichting stichting

Nadere informatie

Horst 2 2272 WN Voorburg. Dick Hagedooren (secretaris)

Horst 2 2272 WN Voorburg. Dick Hagedooren (secretaris) Gegevens project naam adres straat + huisnr. postcode + plaats Stichting Kids in Kenia Horst 2 2272 WN Voorburg telefoonnummer 070-3272910 of 06-15369182 email- adres bestuur organisatie contact persoon

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Thalente

Jaarverslag Stichting Thalente Jaarverslag Stichting Thalente 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Thalente 2.1 Missie Thalente 4 2.2 Dichtbij de projecten 4 2.3 Werkwijze 4 2.4 ANBI 5 3. De Projecten 5 3.1 Afgesloten projecten 5 3.2

Nadere informatie

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het.

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. ONTMOET HUMANITAS Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. Zonder uitzondering. Lukt het je niet alleen,

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Beleidsplan. Februari 2010

Beleidsplan. Februari 2010 Beleidsplan 2010 Februari 2010 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Missie en doelen... 4 2.1 Missie en visie... 4 2.2 Uitgangspunten voor de projecten... 4 2.3 Overige waarden en overtuigingen... 5 3. Doelen

Nadere informatie

I: Het project: Stepping stone

I: Het project: Stepping stone I: Het project: Stepping stone De Vitsangalaweni school De Vitsangalaweni basisschool ligt in het Kwale-district in Zuid-Oost Kenia tegen de grens met Tanzania. Het Kwale-district is één van de armste

Nadere informatie

Stichting Bright Future Babies Home. Beleidsplan 2014-2016

Stichting Bright Future Babies Home. Beleidsplan 2014-2016 Stichting Bright Future Babies Home Beleidsplan 2014-2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Doelstelling 4 2. Project Bright Future Transitional Home 5 3. Fondsenwerving 6 4. Vermogen 7 4.1 Beheer 7 4.2 Besteding

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 12 mei 2015

NIEUWSBRIEF 12 mei 2015 NIEUWSBRIEF 12 mei 2015 Stand van zaken bij SOID en Veal Village School in Siem Reap, Cambodja SOID s Veal Village School Beste mensen, In deze Nieuwsbrief willen we jullie in het kort informeren over

Nadere informatie

Charilove NL Over de Nieuwsbrief

Charilove NL Over de Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F L E N T E 2 0 1 0 Charilove NL Over de Nieuwsbrief Het bestuur houdt u minstens twee maal per jaar op de hoogte van de activiteiten van Charilove in Nederland en in Nigeria. U ontvangt

Nadere informatie

Doelstelling. Voorwoord. Bestuur. Geachte lezer,

Doelstelling. Voorwoord. Bestuur. Geachte lezer, Jaarverslag 2013 Honselersdijk Voorwoord Geachte lezer, Dit is het jaarverslag van de Stichting mijn huis in Ipauratu over het jaar 2013. Hierin vindt het verslag van de activiteiten die wij hebben uitgevoerd

Nadere informatie

Joanne s Children Corner

Joanne s Children Corner Voor u ligt weer een nieuwsbrief met informatie over de activiteiten van de Joanne Foundation. Er zijn nieuwe ontwikkelingen te melden en mooie dingen gebeurd! Joanne s Children Corner Toch willen we ook

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Salek 2010

Financieel jaarverslag Salek 2010 Financieel jaarverslag Salek 2010 Bestuur Salek Juli 2011 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Stichting Salek in 2010...4 3. Project Namu...5 3.1 Het project...5 3.2 Deelproject watervoorziening...6 4. Financieel

Nadere informatie

Stichting Ontwikkelingshulp Lesotho Malealea gevestigd te Apeldoorn

Stichting Ontwikkelingshulp Lesotho Malealea gevestigd te Apeldoorn Stichting Ontwikkelingshulp Lesotho Malealea gevestigd te Apeldoorn Jaarverslag 2012 Stichting Ontwikkelingshulp Lesotho Malealea te Apeldoorn INHOUD Pagina Voorwoord 2 1 Algemeen 3 2 Verslag van de projecten

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland.

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland. Jaarverslag 2015 Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland.nl Stichting Suba Nederland Jaarverslag 2015 1 JAARVERSLAG STICHTING

Nadere informatie

Voorlopige jaarcijfers 2014

Voorlopige jaarcijfers 2014 Voorlopige jaarcijfers 2014 Voorwoord en toelichting Een jaarrekening bestaat uit een balans per aanvang en einde van het boekjaar en de resultatenrekening van het betreffende boekjaar. Daarnaast kan er

Nadere informatie

RAPPORTAGE PROJECT Bouw kantoor en 1 klaslokaal Thurdibuoro Primary School

RAPPORTAGE PROJECT Bouw kantoor en 1 klaslokaal Thurdibuoro Primary School Aanvrager RAPPORTAGE PROJECT Bouw kantoor en 1 klaslokaal Thurdibuoro Primary School Naam Stichting Stichting Buru Nyakwere Nederland Adres Houtmanstraat 3 Postcode & Plaats 4562 AE Hulst Telefoonnummer

Nadere informatie

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2015

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2015 Voorwoord Stichting Furaha hoopt met de publicatie van dit jaarverslag te voldoen aan haar verplichting als stichting met een ANBI-status, haar jaarverslag op internet te publiceren. Gegevens van de stichting

Nadere informatie

Nummer 9 Oktober 2012

Nummer 9 Oktober 2012 Nummer 9 Oktober 2012 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Onze Stichting Hart voor Cambodja is een

Nadere informatie

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten Jaarverslag 2013/2014 Stichting Simbólica Projecten 1 maart 2013 28 februari 2014 Inhoud Algemeen 3 Beleid 4 Uitgevoerde projecten 6 Financieel overzicht 7 2 Algemeen Dit jaarverslag bestaat uit drie delen

Nadere informatie

Beleidsplan. Januari 2011 Bestuur Stichting Salek

Beleidsplan. Januari 2011 Bestuur Stichting Salek Beleidsplan 2011 Januari 2011 Bestuur Stichting Salek Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Missie en doelen... 4 2.1 Missie en visie... 4 2.2 Uitgangspunten voor de projecten... 4 2.3 Overige waarden en

Nadere informatie

Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring

Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring ANBI en belastingvoordeel Stichting De Haastrechtse Kring Stichting Voor Culturele Belangen is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent

Nadere informatie

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012 Stichting Vietnam Jaarverslag 2012 Bestuursleden Continuïteit Het jaar 2012 stond voor continuïteit. Voor het eerst sinds de oprichting zag de stichting een daling in inkomsten, met name uit georganiseerde

Nadere informatie

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN,

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Wells of Joy, 2015 nieuwsbrief Nr. 2 Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Een half jaar geleden schreef ik mijn eerste nieuwsbrief. De tijd is gevlogen en het is dus tijd om weer iets van ons te laten horen.

Nadere informatie

Verslag van activiteiten Stichting Afric Sanaga in 2011-2012 -2013

Verslag van activiteiten Stichting Afric Sanaga in 2011-2012 -2013 Verslag van activiteiten Stichting Afric Sanaga in 2011-2012 -2013 2011 Leerlingen luiden 2011 in met Schoolmaaltijd Na de kerstvakantie in januari 2011 werd op basisschool Mahoussi het nieuwe jaar goed

Nadere informatie

RAPPORTAGE PROJECT KLASLOKAAL NYAKWERE PS

RAPPORTAGE PROJECT KLASLOKAAL NYAKWERE PS RAPPORTAGE PROJECT KLASLOKAAL NYAKWERE PS Naam Stichting Stichting Buru Nyakwere Nederland Adres Houtmanstraat 3 Postcode & Plaats 4562 AE Hulst Telefoonnummer 06-51238968 Bankrekeningnummer NL31 RABO

Nadere informatie

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen.

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Het is inmiddels vier maanden geleden dat Arent en Helma op bezoek waren in Oeganda en op de hoogte werden gebracht van de behoeften, de noden en de wensen van de mensen in Ndegeya. Al gauw bleek dat er

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Posten. Hartelijk Huiselijk Hulpvaardig

Stichting Vrienden van de Posten. Hartelijk Huiselijk Hulpvaardig Stichting Vrienden van de Posten Hartelijk Huiselijk Hulpvaardig Iets extra s doen Een uitstapje naar de binnenstad van Enschede, apparatuur om de concerten van de politiekapel en andere optredens in de

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Burgh

Stichting Vrienden van Burgh Beleidsplan 2016-2020 van de Stichting Vrienden van Burgh te Schouwen Duiveland. 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Vrienden van Burgh De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd

Nadere informatie

Ook heeft ieder kind een paar slipper gekregen omdat vele kinderen op blote voeten lopen. Zoals je op de foto s hieronder kunt zien zijn alle

Ook heeft ieder kind een paar slipper gekregen omdat vele kinderen op blote voeten lopen. Zoals je op de foto s hieronder kunt zien zijn alle Nummer 3 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Zoals we in onze vorige nieuwsbrief al vermelden zijn

Nadere informatie

Een aantal padres de familias heeft in 1995 een stichting opgericht, met als doel middelbaar onderwijs voor de Maya bevolking in Solola te realiseren.

Een aantal padres de familias heeft in 1995 een stichting opgericht, met als doel middelbaar onderwijs voor de Maya bevolking in Solola te realiseren. Stichting Maya School Guatemala nieuwsbrief december 2007 2003 Op de voorgrond de Padres de Familias, trots en blij met de school. De twee staande mannen hebben hun opleiding aan het Centro Educativo Comuniario

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011 Stichting JAARVERSLAG 2011 dd 13-02-2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Doel van de stichting... 4 Werkwijze... 4 Locatie... 4 Bestuursverslag... 5 Bestuursvergaderingen... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie

De cirkel van armoede doorbreken doe je samen

De cirkel van armoede doorbreken doe je samen De cirkel van armoede doorbreken doe je samen Financieel Jaarverslag 2015 Inhoud 1. Inleiding 2. Visie 3. Missie 4. Financiële rapportage baten 5. Financiële rapportage lasten Inleiding Hierbij bieden

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Madamfo Contactadres: J. Claessens De Scheerder BM Veldhoven.

Jaarverslag Stichting Madamfo Contactadres: J. Claessens De Scheerder BM Veldhoven. Jaarverslag 2013 Stichting Madamfo is opgericht in 1997 en ondersteunt in Ghana projecten op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs. Madamfo is het Ghanese woord voor vriend. Stichting Madamfo Contactadres:

Nadere informatie

Vervolg Project School garden;

Vervolg Project School garden; Inhoud Vervolg Project School garden; Datum: 16 sept. 2013 File: Vervolg project 'School Garden'v1.docx INHOUD 1. Plan van Aanpak... 3 1.1 In overleg met onze lokale partners gekozen project.... 3 1.2

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Kledingbank Amersfoort Adres Argonweg 10, 3812 RB Amersfoort Internet www.kledingbank-amersfoort.nl E-mail info@kledingbank-amersfoort.nl Bankrekeningnummer NL95 RABO 0118 6286

Nadere informatie

meerjarig beleidsplan van de Stichting Masibambisane

meerjarig beleidsplan van de Stichting Masibambisane meerjarig beleidsplan van de Stichting Masibambisane In dit plan wordt het beleid voor de komende jaren vastgelegd. Het geeft inzicht in de manier waarop de Stichting Masibambisane haar doelstellingen

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 2015. Stichting Light for the Children - NL

Beleidsplan 2014 2015. Stichting Light for the Children - NL Beleidsplan 2014 2015 Stichting Light for the Children - NL Versie 1, november 2014 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2 1.1. Historie... 2 1.2. Missie... 2 1.3. Visie... 3 1.4. Bestuur... 3 1.5. Financiën...

Nadere informatie

Beleidsplan 2019/2020

Beleidsplan 2019/2020 Beleidsplan 2019/2020 Stichting Tan-kids te Doetinchem Gezond en gelukkig opgroeien in Tanzania Inhoudsopgave 1. De organisatie 2. Het programma Family Based Child Care 3. De Tanzaniaanse partners en de

Nadere informatie

UP TO DATE YES, WE DID IT!!!! Iedereen mag trots zijn op wat we met z n allen bereikt hebben! Ga er maar eens lekker voor zitten en geniet!

UP TO DATE YES, WE DID IT!!!! Iedereen mag trots zijn op wat we met z n allen bereikt hebben! Ga er maar eens lekker voor zitten en geniet! 0 NUMMER 37 Nieuwsbrief UP TO DATE In deze editie: Pagina 1: Voorwoord Belangrijke data Pagina 2: Waar we vandaan komen Pagina 3: Waar we vandaan komen Pagina 4: Waar we vandaan komen Pagina 5: Waar we

Nadere informatie

Stichting Kinoni Kids

Stichting Kinoni Kids STICHTING KINONIKIDS Stichting Kinoni Kids Nieuwsbrief Maart 2018 Beste vrienden van Stichting KinonKids, Onze tweede nieuwsbrief is uit.het is ons weer gelukt! Veel leesplezier gewenst. Als u een idee

Nadere informatie

Jaarverslag 2011 van Stichting KELA-Opbouw-Filippijnen Rotterdam

Jaarverslag 2011 van Stichting KELA-Opbouw-Filippijnen Rotterdam Jaarverslag 2011 van Stichting KELA-Opbouw-Filippijnen Rotterdam - 1 - INHOUDSOPGAVE PAGINA JAARVERSLAGGEVING BESTUURSVERSLAG 2011 1.Voorwoord 2.Algemeen 3 4 JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2011

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kenya Kinderen 2019

Beleidsplan Stichting Kenya Kinderen 2019 Beleidsplan Stichting Kenya Kinderen 2019 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Kenya Kinderen. Stichting Kenya Kinderen is opgericht op 07 mei 2009 door Erwin van Andel, Jan Brinkman en

Nadere informatie

Een non-profit organisatie met als doel het bieden van goede en kwalitatieve zorg aan de bevolking in Oeganda.

Een non-profit organisatie met als doel het bieden van goede en kwalitatieve zorg aan de bevolking in Oeganda. Beleidsplan 2017 Stichting Care with a mission Een non-profit organisatie met als doel het bieden van goede en kwalitatieve zorg aan de bevolking in Oeganda. Luttekepoortstraat 176 3841 AX Harderwijk T.

Nadere informatie

Jaarrekening 2010 Stichting Help de Indischen in Indonesia

Jaarrekening 2010 Stichting Help de Indischen in Indonesia Prinsenbeek 22 juli 2011 Jaarrekening 2010 Stichting Help de Indischen in Indonesia Jaarrekening over 2 juli 2010 t/m 31 december 2010 Stichting Help de Indischen in Indonesia Breda INHOUDSOPGAVE Verslag

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2015 t/m 2018 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2015-2018 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8 JAARVERSLAG 2005 Inhoudsopgave 1. Bestuursverslag...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Doelstelling...3 1.3 Bestuur...4 1.4 Comité van aanbeveling...4 1.5 Banden met Tastite...4 1.6 CBF-keurmerk...4 2. Werkzaamheden...5

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Tabita

Beleidsplan Stichting Tabita Beleidsplan 2013 Stichting Tabita Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Organisatie...4 2.1 Het bestuur...4 2.2 Vergadercyclus...4 2.3 ANBI...4 2.4 Jaarverslag...4 2.5 Gedragscode...4 3. Strategie...5 3.1

Nadere informatie

Stichting The Flame Foundation. Jaarrekening 2012

Stichting The Flame Foundation. Jaarrekening 2012 Stichting The Flame Foundation Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Jaarverslag... 2 Balans per 31 december 2012... 4 Staat van baten en lasten over 2012... 5 Toelichting behorende tot de

Nadere informatie