Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat Ruiselede

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat Ruiselede"

Transcriptie

1 Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat Ruiselede Instnr.: , Dioc. schoolnr.: Scholengemeenschap Driespan V.Z.W. VKBR Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede

2 DE KIEM Algemeen directeur Vervaeck Patrick 0476/ Pedagogisch directeur Van der vennet Lore 0496/ L1A Debaene Debbie 0475/ L1B Listhaeghe Griet 051/ L2A Bollez Chantal (20/24) 051/ Willems Elena (4/24) 0497/ L2B Corvelyn Marijke (20/24) 09/ Willems Elena (4/24) 0497/ L3A De Marrez Christine (20/24) 051/ Willems Elena (4/24) 0497/ L3B Van Wonterghem Veerle 051/ L4A D'hondt Brenda 051/ L4B Verhelle Elisa (20/24) 0474/ Willems Elena (4/24) 0497/ L5A Clabout Patrick 051/ L5B Provyn Nancy 051/ L6A Vandeputte Carine 051/ L6B Ver Eecke Patrick 051/ Zorgcoördinator Mannens Ann 0479/ Zorgbegeleider Leman Marijke 051/ Zorgbegeleider/Zoco Plettinck Janne (12/24) 0479/ Zorgbegeleider Dedecker Katrien 051/ Zorgbegeleider Willems Elena (6/24) 0497/ L.O. Marijn Van de Walle 0476/ Van Erum Lieve 0476/ K1A Craeymeersch Brigitte 051/ K1B Vandewaetere Anne 051/ K1C Vanspeybrouck Carolien 0474/ K2A Hallaert Conny (1/2) 051/ Pattyn Myriam (1/2) 051/ K2B Goethals Greet 051/ K3A De Roest Sofie 051/ K3B Vansteenbrugge Kathleen 051/ Kleuterturnen Lannoo Anne 051/ Marijn Van de Walle 0476/ Kinderverzorging De Backer Linda 051/ Lanckriet Ann 0478/ Secretariaat Pauwels Evy 0478/ Preventieadviseur Franky Polfliet 0474/ Schoonmaak Lannoo Ann 0472/ Bonamie Fabienne 0471/ Middagtoezicht kleuter Goossens Christina 051/ Ledeganck Sylvia 0478/ Uyttendaele Wendy 0479/ Middagtoezicht lager Vanbraband Sabrina 0498/ Devriendt Tamara 051/ Janssens Evelyne 0498/ Opvang Vandecasteele Carine 0472/ Decaluwé Annie 0474/ Bonamie Fabienne 0471/613342

3 Beste ouders, een nieuw schooljaar, een nieuwe frisse start. We hopen dat elk kind zich bij ons mag thuis voelen en dat we met u aangenaam kunnen samenwerken. Dit team neemt de uitdaging aan om De Kiem te bezielen, elke dag opnieuw. Welkom!

4 OPVOEDEN IS een leerschool vertrekkend vanuit de realiteit elk op zijn eigen tempo iedereen op zijn eigen niveau Ik voel me thuis In mijn klas! Wij zijn expressief en creatief! Wij gaan voor breeddenkendheid verdraagzaamheid Wij gaan voor een opvoeding tot zelfstandigheid. respect en openheid solidariteit, medeleven Wij staan voor een school met een hart, waar we elke dag een stukje blijde boodschap verhalen. Er zijn op school zoveel praktische zaken af te spreken.

5 Deze brochure is een handige bijlage bij het schoolreglement. Ditjes en datjes Lesuren: s morgens: van 8.35 u. tot u. (woensdag: tot u.) s middags: van u. tot u. (vrijdag: tot u.) s morgens kunnen de kinderen vanaf 7.00 u. in de opvang terecht: van 7.00 u. tot 8.00 u.: ingang via de grote speelplaats, vanaf 8.00 u. via de kleine speelplaats op het einde van de parking. Zorg er a.u.b. voor dat Uw kind OP TIJD is, d.w.z. voor 8.35 u. en voor u. Melk: de kinderen krijgen de kans om melk ( 0,35) of fruitsap te drinken ( 0,50). (Fruitsap: vanaf 1 ste leerjaar) (De melk wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap)

6 Middagmaal: over de middag zijn er 3 mogelijkheden: warme maaltijd: 3.00 soep: 0,45 eigen picknick: 1,80 Eigen picknick: we gebruiken een brooddoos i.p.v. aluminiumfolie. Eigen drankje: geen suikerhoudende dranken (bv. cola, limonade, sportdranken, ) Wél toegelaten: melkhoudende dranken, water, fruitsap, appelsap. Na de maaltijd krijgen de kinderen water. Nadien is er opvang voorzien op de speelplaats of in de speelzaal. Kinderen die over de middag naar huis gaan, kunnen vanaf u. op de speelplaats. Verjaardagen Jarigen kunnen een cake meebrengen om feest te vieren in de klas. Dit is geen verplichting.

7 Fit en gezond naar school! We vragen om elke voormiddag een stuk fruit/groente mee te brengen. Opvang: per begonnen half uur. 2 de, 3 de en 4 de kind van hetzelfde gezin: 0.75 Basisscholen scholengroep Ruiselede Opvang: Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag: Vrijdag: s morgens: gratis vanaf 8.00 u. s avonds: gratis van u. tot u. (op vrijdag: gratis van u. tot u.) Wijziging gezinstoestand Wanneer de gezinstoestand wijzigt en ouders wensen bijgevolg apart op de hoogte gebracht worden van allerhande informatie over het schoolgebeuren, dan vragen wij om dit te melden op het secretariaat.

8 Formulieren schooltoelage De formulieren om een schooltoelage aan te vragen, zijn te verkrijgen op het secretariaat. Zwemmen/sportnamiddagen Sport/zwemmen: de toegang tot het zwembad wordt door het gemeentebestuur betaald. Tijdens het zwemmen dragen de meisjes een badpak (geen bikini) en de jongens een zwembroek (geen zwemshort). Tijdens de gymlessen dragen de kinderen een witte T-shirt en een donker broekje (zelf mee te brengen). Het zesde leerjaar zwemt (zoals decretaal bepaald) gratis. Het gemeentebestuur betaalt integraal de onkosten voor de sportnamiddagen. Oudervereniging: Voorzitter: Gilles Verstraete. (0476/ ) Lidgeld: 4: hiermee wordt de werking van de school ondersteund.

9 Betalingen: Op het einde van elke maand wordt een factuur gemaakt. Bij de inschrijving wordt aan de ouders gevraagd een domiciliëringsopdracht te ondertekenen. De rekening wordt eerst aan de kinderen meegegeven. Wij wachten dan nog een week om U de gelegenheid te geven eventuele fouten te signaleren. Gelieve zelf de facturen en de bedragen niet aan te passen. Gescheiden ouders krijgen 1 factuur, betalen het bedrag dat op de factuur vermeld staat aan de school en regelen onderling de betalingen. Data: Maandag 3 oktober 2016: vrije dag. Woensdag 16 november 2016: pedagogische werkdag: geen school. Vrijdag 3 februari 2017: pedagogische werkdag: geen school. Zondag 30 april 2017: vormsel. Dinsdag 2 mei 2017: vrije dag. Donderdag 25 mei 2017: eerste communie.

10 CLB: 051/ VCLB- Tielt Onze school en het vrij centrum voor leerlingenbegeleiding (VCLB) van Tielt hebben een beleidscontract opgesteld dat de afspraken voor de leerlingenbegeleiding vastlegt. Adres: VCLB- Tielt Grote Hulststraat 55 bus TIELT Tel Fax info@clbtielt.be Openingsuren: Elke werkdag van 8 u tot 12 u en van 13 u tot 17 u De vrijdag tot 16 u Of op afspraak Sluitingperiodes: Kerstvakantie Open op dinsdag 27 december 2016 en op vrijdag 6 januari 2017 Paasvakantie Vlaamse feestdag: 11 juli 2017 Zomervakantie: gesloten van 15 juli 2017 tot en met 15 augustus 2017 Directeur: Mevrouw Els De Brabandere Tel els.de.brabandere@clbtielt.be Een centrum voor leerlingenbegeleiding of CLB is een dienst waarop leerlingen, ouders, leerkrachten en directies gratis een beroep kunnen doen voor informatie, hulp en begeleiding. In het CLB werken artsen, verpleegkundigen, psychologen, pedagogen, maatschappelijk werkers samen om op jouw vragen gepaste oplossingen te helpen zoeken. Deze verschillende vakmensen vormen samen een multidisciplinair team. De namen van het CLB- team van onze school kan je opvragen via school of via Het CLB werkt samen met de school, maar behoort er niet toe. Je kan dus gerust met jouw vragen los van de school bij het CLB terecht. Aarzel niet om het CLB te contacteren. Je kan er terecht als je ergens mee zit of je niet goed in je vel voelt als je moeite hebt met leren voor hulp bij studie- en beroepskeuze met vragen over je gezondheid, je lichaam met vragen over vriendschap, verliefdheid, relaties met vragen over opvoeden, stress, onzekerheid voor inentingen Je moet naar het CLB op medisch onderzoek als je te vaak afwezig bent op school (leerplichtbegeleiding) voor een overstap naar het buitengewoon onderwijs om vroeger of net later aan de lagere school te beginnen bij een niet zo voor de hand liggende instap in het eerste leerjaar A of B van het secundair onderwijs Als de school aan het CLB vraagt om een leerling te begeleiden, dan zal het CLB een begeleidingsvoorstel doen. Het CLB start de begeleiding pas als jij (vanaf 12 jaar) hiermee instemt. Ben je jonger dan 12 jaar dan moeten jouw ouders hiermee instemmen. De CLB- tussenkomsten zijn verplicht te volgen als het gaat om de medische onderzoeken, de leerplichtbegeleiding en de acties die worden genomen in verband met besmettelijke ziektes. Het CLB heeft recht op de relevante informatie die over de leerlingen in de school aanwezig is en de school heeft recht op de relevante informatie over de leerlingen in begeleiding. De school en het CLB wisselen op contactmomenten relevante gegevens over leerlingen in begeleiding uit.

11 Het CLB- dossier Kom je bij het CLB voor begeleiding, dan wordt er een dossier gemaakt. Daarin komt alles wat met jou en de begeleiding te maken heeft. Het CLB houdt zich aan volgende regels: in het dossier komen enkel relevante gegevens die nodig zijn voor de begeleiding de medewerkers behandelen de gegevens met de nodige vertrouwelijkheid en zorgvuldigheid de medewerkers houden zich aan het beroepsgeheim en het decreet rechtspositie minderjarigen Alle dossiergegevens worden bewaard op het CLB. Onder de verantwoordelijkheid van de directeur die het dossier verder beheert, wordt het dossier gedurende 10 jaar na het laatste medisch onderzoek of vaccinatie bewaard. Daarna wordt het dossier ter plaatse vernietigd. Het dossier inkijken? Ben je jonger dan 12 jaar dan mogen jouw ouders of voogd het dossier inkijken op het centrum. Dit geldt wel niet altijd en niet voor het volledige dossier. Voor gezondheidsgegevens in het dossier beslist de arts. Vanaf 12 jaar mag je meestal het dossier inkijken. Er bestaan daarop enkele uitzonderingen. Jouw ouders of voogd mogen het dossier enkel inkijken met jouw toestemming. Het dossier inkijken gebeurt steeds door een gesprek met het begeleidende CLB- team. Je kan een kopie vragen van de gegevens die je mag inkijken. Die kopie is vertrouwelijk en mag niet voor iets anders dienen dan voor jeugdhulp. Gegevens over jezelf mag je laten verbeteren en aanvullen. Naar een andere school? Ga je naar een andere school dan gaat je dossier naar het CLB waar die school mee samenwerkt. Je kan je daartegen verzetten maar sommige gegevens worden verplicht door gegeven. Dit kan je niet weigeren: identificatiegegevens, gegevens over leerplicht, inentingen, medisch onderzoeken en de opvolging hiervan. Wil je niet dat je hele dossier naar je nieuwe CLB gaat dan moet je binnen de 10 kalenderdagen na je inschrijving in de andere school dit met een aangetekend schrijven laten weten aan de directeur van je (oude) CLB. Besmettelijke ziektes Als jouw kind of één van de huisgenoten één van onderstaande besmettelijke ziektes heeft, gelieve dan zo snel mogelijk jouw school of rechtstreeks jouw VCLB- team hiervan op de hoogte te brengen. Besmettelijke ziektes zijn : buiktyfus, hepatitis A, hepatitis B, meningokokkenmeningitis, poliomyelitis, difterie, roodvonk, besmettelijke tuberculose, shigellose (dysenterie), salmonellose, kinkhoest, bof, mazelen, rubella, schurft, windpokken, impetigo, schimmelinfecties van de schedelhuid of van de gladde huidontagiosa (parelwratten), hoofdluizen, klierkoorts, HIV- infectie. Op medisch onderzoek Elke leerling moet verschillende keren op medisch onderzoek bij de arts en de verpleegkundige van het CLB. Dit is in de eerste kleuterklas (3/4 jaar), de tweede kleuterklas (4/5 jaar), het eerste jaar lagere school (6/7 jaar), het derde jaar lagere (8/9 jaar), het vijfde jaar lagere (10/11 jaar), het eerste secundair (12/13 jaar) en het derde secundair (14/15 jaar). Het CLB biedt gratis inentingen aan. Daarbij wordt het vaccinatieprogramma gevolgd aanbevolen door de overheid. Om ze te krijgen moeten jouw ouders toestemming geven. De ouders of de leerling vanaf 12 jaar kunnen via een aangetekend schrijven gericht aan de directeur van het CLB verzet aantekenen tegen het uitvoeren van een verplicht onderzoek door een arts van het CLB. Binnen een termijn van 90 kalenderdagen dient de persoon die verzet aantekent, het verplichte onderzoek te laten uitvoeren door een andere arts van hetzelfde CLB, een arts van een ander CLB of een andere arts buiten het CLB die beschikt over het nodige bekwaamheidsbewijs. In dit geval zijn de kosten ten laste van de ouders. Een klacht over een CLB- begeleiding? Het CLB heeft een vaste werkwijze om klachten bespreekbaar te maken en te behandelen. Vraag er naar bij jouw CLB.

12 Leerplicht De Belgische leerplichtwet bepaalt dat uw kind leerplichtig is vanaf 1 september van het kalenderjaar waarin het zes wordt. Daarnaast zijn ook kleuters die op vijf jaar reeds naar het lager onderwijs overstappen, eveneens leerplichtig. Als ouder bent u verantwoordelijk voor het feit dat uw kind aan de leerplicht voldoet. Voor het voldoen aan deze leerplicht hebt u gekozen voor inschrijving in een school. Een inschrijving alleen is evenwel niet voldoende: uw kind moet élke schooldag van het schooljaar daadwerkelijk op school aanwezig zijn, behalve bij gewettigde afwezigheden. Hierna vindt u in welke situaties leerplichtige kinderen gewettigd afwezig kunnen zijn en wat uw verplichtingen terzake zijn. Uw kind kan enkel gewettigd afwezig zijn in de volgende situaties: 1. Ziekte Is uw kind meer dan drie opeenvolgende kalenderdagen ziek, dan is steeds een medisch attest vereist. Dit attest kan afkomstig zijn van een geneesheer, een geneesheer-specialist, een psychiater, een tandarts, een orthodontist en de administratieve diensten van een ziekenhuis of een erkend labo. Als het enkel gaat om een consultatie (zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de tandarts), dan moet die zo veel mogelijk buiten de schooluren plaatsvinden). Wanneer een bepaald chronisch ziektebeeld leidt tot verschillende afwezigheden zonder dat telkens een doktersconsultatie noodzakelijk is (bijv. astma, migraine, ) kan na samenspraak tussen school en CLB één medisch attest die het ziektebeeld bevestigt volstaan. Wanneer een afwezigheid om deze reden zich dan effectief voordoet, volstaat een attest van de ouders. Voor ziekte tot en met drie opeenvolgende kalenderdagen volstaat een briefje van de ouders. Dergelijk briefje kan evenwel slechts vier keer per schooljaar door de ouders zelf geschreven worden. Vanaf de vijfde keer is steeds een medisch attest vereist. U verwittigt de school zo vlug mogelijk (bijv. telefonisch) en bezorgt ook het attest zo vlug mogelijk. 2. Van rechtswege gewettigde afwezigheden 2.1. het bijwonen van een begrafenis- of huwelijksplechtigheid van iemand die onder hetzelfde dak woont als uw kind, of van een bloed- of aanverwant van uw kind; 2.2. Het bijwonen van een familieraad; 2.3. De oproeping of dagvaarding voor de rechtbank (bijvoorbeeld wanneer uw kind gehoord wordt in het kader van een echtscheiding of moet verschijnen voor de jeugdrechtbank);

13 2.4. Het onderworpen worden aan maatregelen in het kader van de bijzondere jeugdzorg en de jeugdbescherming (bijvoorbeeld opname in een onthaal-, observatie- en oriëntatiecentrum); 2.5. Onbereikbaarheid of ontoegankelijkheid van de school door overmacht (staking van het openbaar vervoer, overstroming,..) 3. Afwezigheden mits toestemming van de directeur Enkel mits uitdrukkelijke toestemming van de directeur kan uw kind afwezig zijn in volgende omstandigheden 3.1. voor het overlijden van een persoon die onder hetzelfde dak woont als uw kind of van een bloed- of aanverwant tot en met de tweede graad van uw kind. Het betreft hier niet de dag van de begrafenis (deze is nl. vervat onder 2.1), maar wel bijvoorbeeld een periode nodig om uw kind een emotioneel evenwicht te laten terugvinden (een rouwperiode) of om uw kind toe te laten een begrafenis in het buitenland bij te wonen; 3.2. actieve deelname aan culturele of sportieve manifestaties, indien uw kind hiervoor als individu of als lid van een club geselecteerd is. Het bijwonen van trainingen komt niet in aanmerking, wel bijv. de deelname aan een kampioenschap/competitie. Uw kind kan maximaal 10 halve schooldagen per schooljaar hiervoor afwezig zijn (hetzij achtereenvolgend, hetzij gespreid over het schooljaar); 3.3. in echt uitzonderlijke omstandigheden afwezigheden voor persoonlijke redenen. Voor deze afwezigheden moet de directeur op voorhand zijn akkoord verleend hebben. Het kan gaan om maximaal 4 halve schooldagen per schooljaar (al dan niet gespreid); 3.4. afwezigheden wegens topsport in de sporten tennis, zwemmen en gymnastiek voor maximaal 6 lestijden per week (verplaatsingen inbegrepen), mits het vooraf indienen van een dossier en een goedkeuring van dit dossier door de directie. Het dossier bestaat uit: a. een gemotiveerde aanvraag van de ouders; b. een verklaring van een bij de Vlaamse Sportfederatie aangesloten sportfederatie waaruit blijkt dat uw kind een trainingsschema van deze federatie volgt en dat dit trainingsschema de gevraagde afwezigheden op school verantwoordt; c. een medisch attest van een sportarts verbonden aan een erkend keuringscentrum van de Vlaamse Gemeenschap waaruit blijkt dat het voor uw kind medisch verantwoord is om het voorgestelde trainingsschema te volgen. Indien aan al deze voorwaarden voldaan is kan de directie deze afwezigheid toestaan, hij/zij is hiertoe evenwel niet verplicht. Opgelet: deze afwezigheden mits toestemming van de directeur zijn geen automatisme, geen recht dat u kan opeisen. Enkel de directeur kan autonoom beslissen om deze afwezigheid toe te staan. Onder geen enkel beding kan toestemming verleend worden om buiten de schoolvakanties op verlof te gaan (vroeger vertrek of latere terugkeer).

14 Bijdrageregeling Code Prijs 0102 Melk 0, Fruitsap 0, Warme maaltijd 3, Soep met eigen broodmaaltijd 0, Voor- en naschoolse opvang 1, Voor-en naschoolse opvang met korting 0, Lidgeld oudervereniging 4, Dopido 33, Dokadi 33, Doremi 33, Zonnekind 36, Zonnestraal 36, Zonneland 36, Vlaamse Filmpjes 30, Kits - 3de graad 18, Klap - 2de graad 17, PMK-Naomi 9, PMK-Simon 9, PMK-Samuël 9, Leeskriebel 27, Leesfan 18, Kerstboek 6, Paasboek 6, Vakantieboek 6, Vakantie-oefenboek K3 - tot 4de lj. 6, Vakantie-oefenboek 3de graad 11, Reftergebruik 0, Middagtoezicht 1, Buitenschoolse act.: peuter + 1ste kl. 2,50 Buitenschoolse act.: 2de kl. 3,50 Buitenschoolse act.: 3de kl. 4,00 Buitenschoolse act.:l1+ L

15

Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat Ruiselede

Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat Ruiselede Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23 8755 Ruiselede Instnr.: 017202, 017228 Dioc. schoolnr.: 08.33-3.37 Scholengemeenschap Driespan 051 68 94 31 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be

Nadere informatie

Uw kind kan enkel gewettigd afwezig zijn in de volgende situaties:

Uw kind kan enkel gewettigd afwezig zijn in de volgende situaties: Beste ouder, De Belgische leerplichtwet bepaalt dat uw kind leerplichtig is vanaf 1 september van het kalenderjaar waarin het zes wordt. Dit is dus ook van toepassing op leerlingen die, wegens verlengd

Nadere informatie

AFWEZIGHEDEN VAN LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS: wettelijke richtlijnen

AFWEZIGHEDEN VAN LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS: wettelijke richtlijnen AFWEZIGHEDEN VAN LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS: wettelijke richtlijnen Referenties: omzendbrieven BaO/2002/11 (Afwezigheden van leerlingen in het Basisonderwijs) BaO/2000/9 (Controle van de leerlingen

Nadere informatie

AFWEZIGHEDEN VAN LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS Schema - OUDERS

AFWEZIGHEDEN VAN LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS Schema - OUDERS AFWEZIGHEDEN VAN LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS Schema - OUDERS Referenties: omzendbrieven BaO/2002/11 (Afwezigheden van leerlingen in het Basisonderwijs) BaO/2000/9 (Controle van de leerlingen in het

Nadere informatie

Afwezigheden van leerplichtige leerlingen in het basisonderwijs schema voor leerkrachten

Afwezigheden van leerplichtige leerlingen in het basisonderwijs schema voor leerkrachten Afwezigheden van leerplichtige leerlingen in het basisonderwijs schema voor leerkrachten eden van afwezigheid uur Leerling of ouder bezorgt Code Opmerking/uitleg Ziekte Tot en met 3 opeenvolgende kalenderdagen

Nadere informatie

ZEER BELANGRIJK! Afspraken en regelgeving betreffende de leerplicht en afwezigheden.

ZEER BELANGRIJK! Afspraken en regelgeving betreffende de leerplicht en afwezigheden. ZEER BELANGRIJK! Afspraken en regelgeving betreffende de leerplicht en afwezigheden. BS De Eik Zonneveldweg 9, 3830 Wellen Tel: 012/67.24.40 Fax: 012/67.24.41 Beste ouders, Gelieve, in uw eigenbelang,

Nadere informatie

AFWEZIGHEDEN VAN LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS Schema - LEERKRACHT

AFWEZIGHEDEN VAN LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS Schema - LEERKRACHT AFWEZIGHEDEN VAN LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS Schema - LEERKRACHT Referenties: omzendbrieven BaO/2002/11 (Afwezigheden van leerlingen in het Basisonderwijs) BaO/2006/4 (Controle van de leerlingen in

Nadere informatie

AFWEZIGHEDEN VAN LEERPLICHTIGE LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS Schema - LEERKRACHT

AFWEZIGHEDEN VAN LEERPLICHTIGE LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS Schema - LEERKRACHT AFWEZIGHEDEN VAN LEERPLICHTIGE LEERLINGEN IN HET BASISONDERWIJS Schema - LEERKRACHT Referenties: omzendbrieven BaO/2002/11 (Afwezigheden van leerlingen in het Basisonderwijs) BaO/2006/4 (Controle van de

Nadere informatie

Secretariaat : Directeur :

Secretariaat : Directeur : SOORTEN AFWEZIGHEDEN AFWEZIGHEID OM MEDISCHE REDENEN a) Verklaring door de ouders Als de ziekte een periode van drie opeenvolgende kalenderdagen niet overschrijdt, volstaat een verklaring ondertekend en

Nadere informatie

AFWEZIGHEIDSBOEKJE

AFWEZIGHEIDSBOEKJE AFWEZIGHEIDSBOEKJE 2018-2019 Naam van het kind: Klas van uw kind: Beste ouders De Belgische leerplichtwet bepaalt dat uw kind leerplichtig is vanaf 1 september van het kalenderjaar waarin het zes wordt.

Nadere informatie

J e C L B h e l p t. W a a r v o o r k a n j e b i j o n s t e r e c h t?

J e C L B h e l p t. W a a r v o o r k a n j e b i j o n s t e r e c h t? J e C L B h e l p t We bieden gratis informatie, hulp en begeleiding aan leerlingen, ouders en school. We werken samen met de school, maar we behoren er niet toe. Jij en je kind kunnen dus gerust los van

Nadere informatie

Infoboekje

Infoboekje V.Z.W. Vrij Katholiek Basisonderwijs Ruiselede Pensionaatstraat 23 8755 Ruiselede www.delindedoomkerke.be delinde.doomkerke@3span.be 051687337 Brandstraat 24 8755 Ruiselede Infoboekje 2016-2017 Vrije Basisschool

Nadere informatie

SCHOOLJAAR

SCHOOLJAAR SCHOOLBROCHURE Basisschool Heilige Familie SCHOOLJAAR 2018-2019 Vzw PoelbergOmmeland Basisschool Heilige Familie Tielt Ontvangerstraat 9 8700 Tielt Basisschool t Nieuwland Tielt Basisschool Het Spoor Tielt

Nadere informatie

SCHOOLJAAR

SCHOOLJAAR SCHOOLREGLEMENT SCHOOLJAAR 2017-2018 Vzw Katholiek Basisonderwijs Stationstraat 22 8700 Tielt 051 40 81 88 www.kbo-tielt.be Basisschool Heilige Familie Tielt Basisschool t Nieuwland Tielt Basisschool Het

Nadere informatie

J e C L B h e l p t. W a a r v o o r k a n j e b i j o n s t e r e c h t?

J e C L B h e l p t. W a a r v o o r k a n j e b i j o n s t e r e c h t? J e C L B h e l p t Onze hulpverlening is kosteloos voor leerlingen, ouders en school. We werken samen met de school, maar we behoren er niet toe. Je kan dus gerust los van de school bij ons terecht. Het

Nadere informatie

Er wordt dus een onderscheid gemaakt tussen gewettigde en problematische afwezigheden.

Er wordt dus een onderscheid gemaakt tussen gewettigde en problematische afwezigheden. Afwezigheden 1. In het kleuteronderwijs In het kleuteronderwijs is het gewenst dat de ouders de leerkracht (tijdig) informeren over de afwezigheid van hun kind. Voor kinderen die het eerste jaar van de

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT SCHOOLJAAR

SCHOOLREGLEMENT SCHOOLJAAR SCHOOLREGLEMENT SCHOOLJAAR 2018-2019 Vzw PoelbergOmmeland Ontvangerstraat 9 8700 Tielt www.sbrt.be Basisschool Heilige Familie Tielt Basisschool t Nieuwland Tielt Basisschool Het Spoor Tielt Basisschool

Nadere informatie

CLB Noordwest-Brabant

CLB Noordwest-Brabant 1 ALGEMEEN Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) biedt gratis informatie, hulp en begeleiding aan leerlingen, ouders en school en werkt op een discrete wijze. Het CLB werkt samen met de school,

Nadere informatie

SCHOOLJAAR

SCHOOLJAAR SCHOOLREGLEMENT SCHOOLJAAR 2018-2019 Vzw PoelbergOmmeland Basisschool Heilige Familie Tielt Ontvangerstraat 9 8700 Tielt Basisschool t Nieuwland Tielt Basisschool Het Spoor Tielt www.poelbergommeland.be

Nadere informatie

ZEER BELANGRIJK! Afspraken en regelgeving betreffende de leerplicht en afwezigheden.

ZEER BELANGRIJK! Afspraken en regelgeving betreffende de leerplicht en afwezigheden. ZEER BELANGRIJK! Afspraken en regelgeving betreffende de leerplicht en afwezigheden. BS De Eik Zonneveldweg 9, 3830 Wellen Tel: 012/67.24.40 Fax: 012/67.24.41 Beste, Gelieve, in uw eigenbelang, deze bundel

Nadere informatie

Afwezigheden. 1. In het kleuteronderwijs

Afwezigheden. 1. In het kleuteronderwijs Afwezigheden 1. In het kleuteronderwijs In het kleuteronderwijs is het gewenst dat de ouders de leerkracht (tijdig) informeren over de afwezigheid van hun kind. Voor kinderen die het eerste jaar van de

Nadere informatie

CLB. Zetel : Directie : CLB-medewerkers. VCLB Weimeersen Zuiderlaan Waregem Tel Fax

CLB. Zetel : Directie : CLB-medewerkers. VCLB Weimeersen Zuiderlaan Waregem Tel Fax CLB Zetel : VCLB Weimeersen Zuiderlaan 42 8790 Waregem Tel. 056 60 23 93 Fax. 056 61 42 84 E-mail: info@vclbweimeersen.be Directie : Catteeuw Griet CLB-medewerkers De Craemer Betty Sociaal verpleegster

Nadere informatie

V.Z.W. Vrij Katholiek Basisonderwijs Ruiselede Pensionaatstraat Ruiselede

V.Z.W. Vrij Katholiek Basisonderwijs Ruiselede Pensionaatstraat Ruiselede V.Z.W. Vrij Katholiek Basisonderwijs Ruiselede Pensionaatstraat 23 8755 Ruiselede www.delindedoomkerke.be delinde.doomkerke@3span.be 051687337 Brandstraat 24 8755 Ruiselede Infoboekje 2018-2019 Vrije Basisschool

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT SCHOOLJAAR Vzw PoelbergOmmeland Basisschool Heilige Familie Tielt

SCHOOLREGLEMENT SCHOOLJAAR Vzw PoelbergOmmeland Basisschool Heilige Familie Tielt info@vbsmikado.be www.vbsmikado.be SCHOOLREGLEMENT SCHOOLJAAR 2019-2020 Vzw PoelbergOmmeland Basisschool Heilige Familie Tielt Ontvangerstraat 9 8700 Tielt Basisschool t Nieuwland Tielt Basisschool Het

Nadere informatie

contactpersoon van de school Psycho-pedagogisch consulent goedele.seys@vclbweimeersen.be

contactpersoon van de school Psycho-pedagogisch consulent goedele.seys@vclbweimeersen.be CLB 1. De school werkt samen met het: Vrij Centrum voor Leerlingenbegeleiding VCLB Weimeersen Zuiderlaan 42 8790 Waregem Tel. : 056 60 23 93 Fax. : 056 61 42 84 Directie : Mevr. Catteeuw Griet www.vclbweimeersen.be

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2015

NIEUWSBRIEF september 2015 Gesubsidieerde Gemeentelijke Basisschool Kleine Kouterstraat 1 9290 Uitbergen Tel : 09/367 50 88 e-mail : directie@gemeenteschooluitbergen.be secretariaat@gemeenteschooluitbergen.be Beste ouders en leerlingen,

Nadere informatie

Intern reglement kleuters Bronstraat

Intern reglement kleuters Bronstraat Gemeenschapsonderwijs DE BRON Bronstraat 86a 1060 Sint-Gillis (Brussel) Tel 02 538 54 52 Fax 02 538 76 59 www.bsgodebron.com bs.sint-gillis@g-o.be Intern reglement kleuters Bronstraat 1. Aanwezigheid Om

Nadere informatie

VCLB. E. VCLB IN DE ZONNEWIJZER p. 2

VCLB. E. VCLB IN DE ZONNEWIJZER p. 2 VCLB E. VCLB IN DE ZONNEWIJZER p. 2 E.1 Werking van het CLB p. 2 E.2 Openingsuren van het centrum p. 3 E.3 Samenwerking met het Vrij Centrum voor Leerlingbegeleiding p. 3 E.4 Belangrijk voor leerlingen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7 e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Aanpassing schoolreglementen de heer Ivan Verleyen De Provincieraad, Gelet

Nadere informatie

1 Wie is wie? 1.1 Het schoolbestuur, tevens onze scholengemeenschap

1 Wie is wie? 1.1 Het schoolbestuur, tevens onze scholengemeenschap 39 Deel III Informatie Dit derde deel is van meer informatieve aard. Het maakt strikt genomen geen deel uit van het schoolreglement. Wanneer dat nodig is, kunnen we informatie in dit deel in de loop van

Nadere informatie

Schoolbestuur: vzw Vrije Basisscholen van de Zusters van Berlaar Markt 13 2590 Berlaar. Voorzitter schoolbestuur: Jan Van Deuren

Schoolbestuur: vzw Vrije Basisscholen van de Zusters van Berlaar Markt 13 2590 Berlaar. Voorzitter schoolbestuur: Jan Van Deuren Organogram van de school Bijlage 0 Sint-Jan Lagere School Paradijzen 16 2222 Wiekevorst Schoolbestuur: vzw Vrije Basisscholen van de Zusters van Berlaar Markt 13 2590 Berlaar Voorzitter schoolbestuur:

Nadere informatie

Schoolreglement. Vrije Kleuterschool Zusters Maricolen. Markt Maldegem

Schoolreglement. Vrije Kleuterschool Zusters Maricolen. Markt Maldegem Schoolreglement Vrije Kleuterschool Zusters Maricolen Markt 15 9990 Maldegem tel. 050 / 72 98 87 kleuterschoolzustersmaricolen@scarlet.be website: www.kleuterschoolzustersmaricolen.tk Inhoud 1 Inschrijving

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Hoe kun je het PCLB bereiken? Hoe werkt het PCLB? PCLB. Voor uitgebreidere informatie surf je naar

Hoe kun je het PCLB bereiken? Hoe werkt het PCLB? PCLB. Voor uitgebreidere informatie surf je naar Hoe werkt het PCLB? Het PCLB werkt hoofdzakelijk op vraag. Enkel de tussenkomsten bij spijbelen, de medische onderzoeken en de aanpak bij besmettelijke ziektes zijn verplicht. Het PCLB werkt steeds gratis

Nadere informatie

Het nieuwe topsportconvenant

Het nieuwe topsportconvenant Het nieuwe topsportconvenant Stéphanie PIEN Avocate Vanden Eynde Legal Avenue de la Toison d'or, 77 1060 Bruxelles Tél : + 32 / (0)2.290.04.00 Fax : +32 / (0)2.290.04.10 contact : sp@vdelegal.be Web site

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen

Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen Het kleuterteam : Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen Juf Griet Juf Fabienne Juf Tilly Muizenklas Bijtjesklas Vlinderklas 4-jarigen

Nadere informatie

Infogids schooljaar

Infogids schooljaar Infogids schooljaar 2017-2018 Kouterbaan 8 te Opwijk Van harte welkom in onze school www.de-knipoog.be Vrije Basisschool De Knipoog Kouterbaan 8 1745 Opwijk 052/35 86 65 0477/32 88 81 schooldroeshoutmazenzele@hotmail.com

Nadere informatie

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE KLEUTERKLAS?... 5 OPENINGSUREN VAN DE SCHOOL... 5 OPVANG...

Nadere informatie

Onze school kiest voor een intense samenwerking met de ouders

Onze school kiest voor een intense samenwerking met de ouders III Het reglement 1. Engagementsverklaring Onze school kiest voor een intense samenwerking met de ouders We doen dat omdat we partners zijn in de opvoeding van uw kind. Het is goed dat u zicht hebt op

Nadere informatie

BIJLAGEN SCHOOLBROCHURE

BIJLAGEN SCHOOLBROCHURE BIJLAGEN SCHOOLBROCHURE 2016 2017. BIJLAGE 1 LEDEN RAAD VAN BESTUUR KBO BIJLAGE 2 VAKANTIES EN VRIJE DAGEN BIJLAGE 3 LEDEN VAN DE SCHOOLRAAD BIJLAGE 4 VCLB-ZITDAGEN BIJLAGE 5 BIJDRAGREGELING Schoolbrochure

Nadere informatie

Nieuwsbrief september - oktober 2017

Nieuwsbrief september - oktober 2017 Nieuwsbrief september - oktober 2017 Kalender september 30 augustus KS 19u30 Infoavond voor de kleuterschool 1 september school WELKOM! 4 september L4 19u00 Infoavond voor de ouders van L4 5 september

Nadere informatie

BIJLAGEN SCHOOLBROCHURE

BIJLAGEN SCHOOLBROCHURE BIJLAGEN SCHOOLBROCHURE 2017 2018 BIJLAGE 1 LEDEN RAAD VAN BESTUUR KBO BIJLAGE 2 VAKANTIES EN VRIJE DAGEN BIJLAGE 3 LEDEN VAN DE SCHOOLRAAD BIJLAGE 4 VCLB-ZITDAGEN BIJLAGE 5 BIJDRAGREGELING 1 BIJLAGE 1

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2016

Activiteitenplanning Juni 2016 Activiteitenplanning Juni 2016 Kleuterschool Woe 1 Tutti-frutti Do 2 NM: zwemmen Olifantjes- en 14.00 u.: Bijeenkomst oudercomité 16.30 u.: Afsluiter Vertelhuis (voor kinderen van 2,5 tot 8 jaar, met hun

Nadere informatie

Graag stellen we je de volgende organen en mensen voor die mee instaan voor de organisatie van onze school:

Graag stellen we je de volgende organen en mensen voor die mee instaan voor de organisatie van onze school: 1 Wie is wie? Voor je opleiding zijn vanzelfsprekend in de eerste plaats de leerkrachten verantwoordelijk. In onze school werken echter vele anderen mee om de studie, de administratie en het sociale leven

Nadere informatie

nieuw in de schoolbrochure

nieuw in de schoolbrochure nieuw in de schoolbrochure 2017-2018 STROOK ACHTERAAN INGEVULD EN ONDERTEKEND TERUG MEEGEVEN MET UW KIND(-eren) TEGEN UITERLIJK 23 juni 2017 AUB! DANK! Meerdere kinderen op school = meerdere strookjes

Nadere informatie

3. EXTRA PROFESSIONELE ONDERSTEUNING EN BEGELEIDING

3. EXTRA PROFESSIONELE ONDERSTEUNING EN BEGELEIDING 3. EXTRA PROFESSIONELE ONDERSTEUNING EN BEGELEIDING Onze school kan rekenen op een degelijke ondersteuning en begeleiding van mensen geoefend op verschillende terreinen. 3.1. Begeleiding vanuit het vrij

Nadere informatie

Welkom! Hoofdschool. Wijkschool Sint-Pieter Sint-Pietersnieuwstraat 6, 9600 Ronse. Lorettestraat 190, 9600 Ronse Telefoon: 055 215 160

Welkom! Hoofdschool. Wijkschool Sint-Pieter Sint-Pietersnieuwstraat 6, 9600 Ronse. Lorettestraat 190, 9600 Ronse Telefoon: 055 215 160 Welkom! Hoofdschool Wijkschool Sint-Pieter Sint-Pietersnieuwstraat 6, 9600 Ronse Lorettestraat 190, 9600 Ronse Telefoon: 055 215 160 Telefoon: 055 239 075 Fax: 055 209 225 E-mail: info@basisschoolglorieux.be

Nadere informatie

De schoolrekening. (Bijlage bij het schoolreglement) 1. Wat is gratis?

De schoolrekening. (Bijlage bij het schoolreglement) 1. Wat is gratis? (Bijlage bij het schoolreglement) De schoolrekening. I. Wat is gratis en wat dient betaald te worden? Het decreet basisonderwijs bepaalt dat aan u geen bijdragen kunnen gevraagd worden voor alles wat verband

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO ALG 09 - /5-09-203 BO Hoofdzetel Locatie buitenschoolse opvang: Essen Kapellen Brecht Hofstraat 4 Kapelsestraat 37 Leopoldstraat 5 290 Essen 2950 Kapellen 2960 St Lenaarts 03/664.87.23 GSM 0470 0 80 55

Nadere informatie

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

Infokrantje zomervakantie Stap je mee in ons verhaal?

Infokrantje zomervakantie Stap je mee in ons verhaal? Infokrantje zomervakantie 2019 Stap je mee in ons verhaal? Agenda... Bij het einde van dit schooljaar delen we alvast alle infoavonden voor het begin volgend schooljaar mee. Zo kan iedereen deze opnemen

Nadere informatie

Afwezigheden. 1. Gewettigde afwezigheid. Je kunt om verschillende redenen gewettigd afwezig zijn Afwezigheid om medische redenen

Afwezigheden. 1. Gewettigde afwezigheid. Je kunt om verschillende redenen gewettigd afwezig zijn Afwezigheid om medische redenen Afwezigheden 1. Gewettigde afwezigheid Je kunt om verschillende redenen gewettigd afwezig zijn. 1. 1 Afwezigheid om medische redenen a) Verklaring door de ouders Als de afwezigheid wegens ziekte niet langer

Nadere informatie

e-mail directie administratie: directie.administratie@gbsreynaerdijn.be www.gbsreynaerdijn.be Beste ouders

e-mail directie administratie: directie.administratie@gbsreynaerdijn.be www.gbsreynaerdijn.be Beste ouders Gemeentelijke Basisschool Reynaerdijn Stationsstraat 18 9190 Stekene Kemzeke lid scholengemeenschap Sint-Gillis-Waas / Stekene / Waasmunster directie: 03/779.79.00 secretariaat: 03/779.44.81 de Paal: 03/770.69.39

Nadere informatie

1 KKA & 1 KKB 45 per leerjaar: 85 2 KK 45 3 KK 45

1 KKA & 1 KKB 45 per leerjaar: 85 2 KK 45 3 KK 45 BIJDRAGELIJST VOOR HET SCHOOLJAAR 2015 2016 VERPLICHTE ACTIVITEITEN: Vanuit ons opvoedingsproject kiest de school om een aantal verplichte, maar kwaliteitsvolle activiteiten aan te bieden. Wij vragen een

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 GBS DE DOBBELSTEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG Toelichting Het huishoudelijk reglement voor- en naschoolse

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

Regio, locatie en contactgegevens van onze school

Regio, locatie en contactgegevens van onze school Regio, locatie en contactgegevens van onze school De volgende gemeenten en deelgemeenten behoren geheel of gedeeltelijk tot de regio van onze school : Beringen, Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Paal, Koersel,

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf

Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf Micha Zorgcoördinator Meester Patrick L.O. leerkracht Juf

Nadere informatie

Schoolbrochure met schoolreglement algemene informatie

Schoolbrochure met schoolreglement algemene informatie Schoolbrochure met schoolreglement algemene informatie DEEL 3 Met de ouders Samenwerking Jullie zijn onze partners in de opvoeding van je kind. Goede samenwerking is hierbij cruciaal. Je kan steeds bij

Nadere informatie

BIJDRAGEREGELING

BIJDRAGEREGELING BIJDRAGEREGELING 2018-2019 (Zie infobrochure onderwijsregelgeving punt 8) Hieronder vind je een lijst met de schoolkosten. Op die lijst staan zowel verplichte als nietverplichte uitgaven. Verplichte activiteiten

Nadere informatie

Meester Patrick L.O. leerkracht

Meester Patrick L.O. leerkracht Wijkschool: Juf Geert peuters Juf Rebecca / Patricia K1R Juf Daphne K1D Juf Christel Kinderverzorgster Juf Femke Zorgcoördinator L.O. leerkracht Hoofdgebouw: Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine

Nadere informatie

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement schooljaar 2015-2016 1 Beste ouder, Ons schoolreglement bestaat uit verschillende delen. Het eerste deel bevat heel wat nuttige informatie en

Nadere informatie

Deze bijlage bij de schoolbrochure bevat praktische informatie voor dit schooljaar.

Deze bijlage bij de schoolbrochure bevat praktische informatie voor dit schooljaar. BIJLAGE BIJ SCHOOLBROCHURE Beste ouders, Deze bijlage bij de schoolbrochure bevat praktische informatie voor dit schooljaar. 1. Wie is wie? a. Schoolbestuur VZW Katholiek Onderwijs Dentergem b. Schoolteam

Nadere informatie

Overzicht schoolkosten vrije basisschool O.L.V. Ten Bos

Overzicht schoolkosten vrije basisschool O.L.V. Ten Bos Schooljaar: 2017-2018 versie juni 2017 Overzicht schoolkosten vrije basisschool O.L.V. Ten Bos Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/ Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/538.54.52 www.bsgodebron.be bs.sint-gillis@rago.be Vestiging Besme Besmelaan 113 1190 Vorst 02/343.77.03 Inhoudstabel 1. Voorwoord 2. Voorstelling

Nadere informatie

Schoolbrochure met schoolreglement algemene informatie

Schoolbrochure met schoolreglement algemene informatie Schoolbrochure met schoolreglement algemene informatie DEEL 3 Met de ouders Samenwerking Je bent onze partner in de opvoeding van je kind. Goede samenwerking is hierbij cruciaal. Je kan steeds bij ons

Nadere informatie

Stedelijke kleuterschool De Bijtjes

Stedelijke kleuterschool De Bijtjes Stedelijke kleuterschool De Bijtjes editie januari 2015 Schoolreglement Stedelijke kleuterschool De Bijtjes Offerandestraat 60 2060 Antwerpen Tel: 03/231.83.50 De Bijtjes Offerandestraat 60, 2060 Antwerpen.

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

Hieronder vind je een lijst met de schoolkosten. Op die lijst staan zowel verplichte als nietverplichte

Hieronder vind je een lijst met de schoolkosten. Op die lijst staan zowel verplichte als nietverplichte BIJDRAGEREGELING Hieronder vind je een lijst met de schoolkosten. Op die lijst staan zowel verplichte als nietverplichte uitgaven. Verplichte activiteiten zijn uitgaven die ouders zeker zullen moeten maken.

Nadere informatie

nieuw in de schoolbrochure

nieuw in de schoolbrochure nieuw in de schoolbrochure 2016-2017 STROOK ACHTERAAN INGEVULD EN ONDERTEKEND TERUG MEEGEVEN MET UW KIND(-eren) TEGEN UITERLIJK 17 juni 2016 AUB! DANK! Meerdere kinderen op school = meerdere strookjes

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. SEPTEMBER Beste ouders Na een zonovergoten vakantie

Nadere informatie

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud Jaarthema 2017-2018 De Lettertuin kleurt goud Beste ouders, Welkom in onze school! Onze school bestaat dit schooljaar 50-jaar en dit vieren we een heel jaar lang. Verdere info volgt nog! Begin-en einduren

Nadere informatie

Deze school werkt samen met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding van het GO! Rivierenland, kortweg CLB.

Deze school werkt samen met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding van het GO! Rivierenland, kortweg CLB. Bijlage G - CLB 1. Het CLB Deze school werkt samen met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding van het GO! Rivierenland, kortweg CLB. Het CLB is te bereiken via de volgende kanalen: Naam CLB CLB GO! Rivierenland

Nadere informatie

Praktische infobrochure

Praktische infobrochure Schoolvakanties en vrije dagen Herfstvakantie: van ma 2 november 2015 tot en met zo 8 november 2015 Wapenstilstand: woensdag 11 november 2015 Kerstvakantie: van ma 21 december 2015 tot en met zo 3 januari

Nadere informatie

Brief1 aan de ouders

Brief1 aan de ouders Brief1 aan de ouders Beste ouders, Steenokkerzeel 4 september 2018 Na een warme, zwoele vakantie zijn we in Piramide een beestig jaar begonnen Deze maand werken we rond: ik voel me kiplekker als De dorpswandeling

Nadere informatie

Bijlage G: CLB en rechten en plichten van ouders en leerlingen (BERICHTGEVING aan de ouders en aan de leerlingen van 12 jaar en ouder)

Bijlage G: CLB en rechten en plichten van ouders en leerlingen (BERICHTGEVING aan de ouders en aan de leerlingen van 12 jaar en ouder) Bijlage G: CLB en rechten en plichten van ouders en leerlingen (BERICHTGEVING aan de ouders en aan de leerlingen van 12 jaar en ouder) Wat doet een centrum voor leerlingenbegeleiding? De centra voor leerlingenbegeleiding

Nadere informatie

Vrije Basisschool Meulenberg Scholengroep ERIKA. September Fit en gezond!

Vrije Basisschool Meulenberg Scholengroep ERIKA. September Fit en gezond! Vrije Basisschool Meulenberg Scholengroep ERIKA Saviostraat 37 Houthalen-Helchteren 3530 Houthalen-Helchteren Tel: 011/522867 of 011/522868 secretariaat@vrijebasisschoolmeulenberg.be www.vrijebasisschoolmeulenberg.be

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2014-2015

Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2014-2015 Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2014-2015 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Jaarthema = Jij kleurt De Lettertuin Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien en juf. Hilde K1 : juf. Annick

Nadere informatie

BIJLAGEN SCHOOLREGLEMENT SCHOOLJAAR

BIJLAGEN SCHOOLREGLEMENT SCHOOLJAAR BIJLAGEN SCHOOLREGLEMENT SCHOOLJAAR 2014-2015 Directeur Dhr. Philip Van Santen Lijst personeel Administratief personeel Mevr. Vincianne Van Audenhove Mevr. Mirabelle De Lange Mevr. Martine Himpens Mevr.

Nadere informatie

Schooljaar : Vrije basisschool: o.l.v. Presentatie Plezantstraat

Schooljaar : Vrije basisschool: o.l.v. Presentatie Plezantstraat Schooljaar : 2017-2018 Overzicht schoolkosten Vrije basisschool: o.l.v. Presentatie Plezantstraat Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

1 KKA & 1 KKB 45 per leerjaar: 85 2 KK 45 3 KK 45

1 KKA & 1 KKB 45 per leerjaar: 85 2 KK 45 3 KK 45 BIJDRAGELIJST VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 2017 VERPLICHTE ACTIVITEITEN: Vanuit ons opvoedingsproject kiest de school om een aantal verplichte, maar kwaliteitsvolle activiteiten aan te bieden. Wij vragen een

Nadere informatie

WETTELIJKE BEPALINGEN

WETTELIJKE BEPALINGEN WETTELIJKE BEPALINGEN 1. Inschrijven van leerlingen Bij de inschrijving dient een officieel document te worden voorgelegd dat de identiteit van het kind bevestigt en de verwantschap aantoont (SIS-kaart,

Nadere informatie

Begin van het nieuwe schooljaar

Begin van het nieuwe schooljaar Begin van het nieuwe schooljaar 2014 2015 - KLEUTERS - * Vrijdag 29 augustus 2014 Directie en personeel van de kleuterschool nodigen uw kleuter(s) en familie uit voor een eerste en aangename kennismaking

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

GO! Kleuterschool 't Lindeke Infobrochure

GO! Kleuterschool 't Lindeke Infobrochure GO! Kleuterschool 't Lindeke Lindenstraat 9 2830 Willebroek tel. 03 886 60 83 e-mail: info@kleuterschooltlindeke.be website: www.kleuterschooltlindeke.be Infobrochure 1 Beste ouders, Dat u dagelijks overstelpt

Nadere informatie

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 1 GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN Opening school (met toezicht) 8.00 u. Begin activiteit/lessen 8.40 u. Speeltijd 10.20 u. 10.35 u.

Nadere informatie

Schooljaar: versie oktober Overzicht schoolkosten Gemeenschapsonderwijs: De Watertoren

Schooljaar: versie oktober Overzicht schoolkosten Gemeenschapsonderwijs: De Watertoren Schooljaar: 2016-2017 versie oktober Overzicht schoolkosten Gemeenschapsonderwijs: De Watertoren Kosteloos Kosten die te maken hebben met het bereiken van de eindtermen en het nastreven van de ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

t Infootje Dag van de (adjunct)directeur 31 januari Ardooisestraat 1A 8851 Koolskamp Tel: 051/ Dankjewel

t Infootje Dag van de (adjunct)directeur 31 januari Ardooisestraat 1A 8851 Koolskamp Tel: 051/ Dankjewel Ardooisestraat 1A 8851 Koolskamp Tel: 051/74.69.50 t Infootje Dag van de (adjunct)directeur 31 januari Jaargang 8 nr 6 In dit nummer: Dankjewel dankjewel klusser, dankjewel brandjesblusser, dankjewel leider,

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Regio, locatie en contactgegevens van onze school

Regio, locatie en contactgegevens van onze school Regio, locatie en contactgegevens van onze school De volgende gemeenten en deelgemeenten behoren geheel of gedeeltelijk tot de regio van onze school : Beringen, Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Paal, Koersel,

Nadere informatie

Bijlage schoolreglement: Onderdeel CLB - BaO. Schooljaar

Bijlage schoolreglement: Onderdeel CLB - BaO. Schooljaar Bijlage schoolreglement: Onderdeel CLB - BaO Schooljaar 2018-2019 18-12-2017 Inhoudsopgave Permanente ondersteuningscel Huis van het GO! Willebroekkaai 36 1000 Brussel 1. CLB: schoolnabije partner 3 1.1.

Nadere informatie

Het schoolreglement: De okkernoot

Het schoolreglement: De okkernoot Het schoolreglement: De okkernoot 1. De uurregeling en voor en naschoolse opvang maandag dinsdag Woensdag donderdag Vrijdag 12.05 uur middagpauze middagpauze middagpauze middagpauze De directie en de leerkrachten

Nadere informatie

BIJLAGEN SCHOOLREGLEMENT SCHOOLJAAR

BIJLAGEN SCHOOLREGLEMENT SCHOOLJAAR BIJLAGEN SCHOOLREGLEMENT SCHOOLJAAR 2017-2018 Directeur Dhr. Philip Van Santen Lijst personeel Administratief personeel Mevr. Vincianne Van Audenhove Mevr. Mirabelle De Lange Mevr. Martine Himpens Mevr.

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE. - SCHOOLBROCHURE - Basisonderwijs DE LINDE, Overpelt -

ALGEMENE INFORMATIE. - SCHOOLBROCHURE - Basisonderwijs DE LINDE, Overpelt - ALGEMENE INFORMATIE - SCHOOLBROCHURE - Basisonderwijs DE LINDE, Overpelt - ALGEMENE INFORMATIE 1. STRUCTUUR Onze school is samengesteld uit: - een gesubsidieerde vrije kleuterschool en - een gesubsidieerde

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie