Gemeente Valkenswaard. Subsidieverordening voor gevelverbetering. Centrum Valkenswaard. Vast te stellen door de gemeenteraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente Valkenswaard. Subsidieverordening voor gevelverbetering. Centrum Valkenswaard. Vast te stellen door de gemeenteraad"

Transcriptie

1 Gemeente Valkenswaard Subsidieverordening voor gevelverbetering Centrum Valkenswaard Vast te stellen door de gemeenteraad Datum inwerkingtreding: dag na publicatie Toelichting De gemeente is actief om de kwaliteit van het centrum van Valkenswaard te verbeteren. De basis voor die verbetering ligt in het door de gemeenteraad vastgestelde Masterplan. Het gaat om de verbetering van kwaliteit in de breedste zin: van herinrichting van de openbare ruimte tot het sturen op beeldkwaliteit voor bouwontwikkelingen in de toekomst. De gemeente Valkenswaard wil initiatieven voor verbetering van de ruimtelijke kwaliteit door ondernemers bevorderen door middel van een gezamenlijk ingesteld subsidiefonds en een regeling voor gevelverbetering. Veel gevels van panden in het centrum zijn in de loop van de tijd voorzien van allerlei elementen die op het moment van aanbrengen door praktische en soms esthetische overwegingen werden gemotiveerd. Zo is er veel trespa beplating en is er een overmaat aan reclameaanduidingen in de gevels toegepast. Inmiddels zijn veel van deze elementen gedateerd en hebben door matig onderhoud een kwalitatief mindere uitstraling. Ook is er een effect van overschreeuwen in de reclamebebording en uitstallingen ontstaan en is de belevingswaarde van de straat voor het publiek armoedig geworden. Uit historische foto s blijkt dat de gevels van veel van deze panden er vroeger fraai hebben uitgezien. Gemeente Valkenswaard wil een bijdrage leveren om het vernieuwen of het renoveren van bestaande gevels van winkelpanden te stimuleren. Om er voor te zorgen dat het fonds goed ingezet wordt, zal de welstandscommissie voor alle bouwinitiatieven in het centrum betrokken worden bij het beoordelen van de kwaliteit van de initiatieven. Werking van het fonds Het fonds wordt ingezet voor het opknappen/verbeteren van de gevels van panden, niet zijnde woningen, in een afgebakend plangebied: het kernwinkelgebied, de horecaconcentratiegebieden de Markt en Statie en de beeldbepalende aanloopstraat Leenderweg-centrum. Panden die mogelijk gesloopt gaan worden komen niet in aanmerking voor deze regeling. De pandeigenaren investeren in de gevelverbetering. De gemeente Valkenswaard stimuleert dit initiatief door per te verbeteren gevel/perceel een bijdrage uit het fonds te doen. Deze bijdrage maakt het voor de pandeigenaar aantrekkelijk om die investeringsbeslissing te nemen. Uit het fonds is het mogelijk 50% van de benodigde investering te financieren met een maximum van 8.000,- per perceel. Het subsidieplafond van het fonds is ,- voor de jaren 2017 en 2018 en ,- voor de jaren 2019 en Aanvullend kan het college in voorkomende gevallen zelfstandig besluiten een aanvullende bijdrage te leveren. Van belang is dat de subsidies publiekrechtelijk worden verleend met B&W als bevoegd gezag. De aanvragen worden alleen individueel getoetst (voldoen ze aan de criteria) en niet in onderlinge concurrentie gebracht (prijsvraag/competitie).

2 Figuur 1: Begrenzing

3 De subsidieverordening Artikel 1 Deze subsidieverordening voor gevelverbetering is van toepassing op het geografische gebied zoals aangegeven op de bij deze verordening behorende plankaart. Het plangebied bestaat uit de volgende straten: Markt, Kleine Markt, Statie, Corridor, Kerverij, Eindhovenseweg (gedeelte van Markt tot en met oversteek Corridor), Karel Mollenstraat Zuid (tussen Kleine Markt en Corridor), Waalreseweg (tot Richterpad), Richterpad en Leenderwegcentrum. Doelgroep Subsidie wordt uitsluitend verstrekt aan de rechthebbende van een pand in het plangebied waarin detailhandel, horeca of dienstverlening is gevestigd. Artikel 2 Definitie In deze verordening wordt verstaan onder: Gevel: Een voorgevel van een pand en mogelijk de zijgevel grenzend aan het openbaar gebied in een van de in het plangebied gelegen straten. Verbetering: onder te subsidiëren verbetering wordt verstaan structureel herstel van de gevel. Onderdeel van dit structureel herstel kunnen zijn: o constructie gevel (zoals fundering en balklaag); o buitenkozijnen, ramen en deuren en balkons; o gevelbedekkingen zoals dak- en kroonlijsten; o goten, hemelwaterafvoeren, loodgieterswerk; o afwerkingen, zoals pleisterwerk, schilderwerk en natuursteen; o scheuren in metselwerk en voegwerk; o historische en/of architectonische waardevolle elementen in originele staat; o verwijderen of aanpassen van (storende) reclame of bouwkundige luifels. Artikel 3 Kostenvergoeding Burgemeester en wethouders kunnen de rechthebbende van een pand in het plangebied een bijdrage toekennen voor gevelverbetering. 1. Subsidie kan worden toegekend voor de kosten van verbeteringen aan een gevel conform het op 6 juli 2017 vastgestelde Beeldkwaliteitsplan Centrum ; 2. Onderdelen die voor een kostenvergoeding van bovenstaande herstelwerkzaamheden in aanmerkingen komen zijn: a. het deel van de aanneemsom dat betrekking heeft op het herstel van de gevel conform artikel 2; b. kosten van de architect; c. de BTW over de ingevolge onder a en b vastgestelde subsidiabele kosten, voor zover de aanvrager kan aantonen dat deze niet bij 's rijks belastingen kan worden teruggevorderd.

4 Artikel 4 Hoogte vergoeding Het totaal beschikbare budget voor vier jaar is Het jaarlijks beschikbaar budget is voor 2017 en ,- per jaar en voor de jaren 2019 en ,- per jaar. De bijdrage bedraagt 50% van de gevelverbeteringskosten tot een maximum van 8000,- per pand. Cumulatie van subsidies op grond van deze regeling is niet toegestaan. Per pand is maximaal één subsidie aanvraag mogelijk. Artikel 5 Looptijd De looptijd van de subsidieregeling is vier jaar: 2017 t/m Burgemeester en wethouders kunnen de regeling vanwege onvoorziene, dringende en/of bijzondere redenen stop zetten. Artikel 6 Aanvragen 1. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst; 2. Indien het jaarbudget is verbruikt, worden er in dat jaar geen aanvragen meer in behandeling genomen; 3. De aanvraag voor subsidie dient te worden aangevraagd met gebruikmaking van het daarvoor bedoelde aanvraagformulier; 4. Indien een omgevingsvergunning is vereist dient de aanvraag voor subsidie gelijktijdig te worden ingediend met de aanvraag voor het verkrijgen van de omgevingsvergunning; 5. Bij aanpassingen waarbij geen omgevingsvergunning is vereist dient gelijktijdig met de aanvraag voor subsidie een schetsplan te worden ingediend; 6. Burgemeester en wethouders beslissen over de toekenning van een bijdrage binnen acht weken na de dag waarop zij de aanvrager schriftelijk hebben laten weten dat zijn aanvraag compleet is; 7. De beslissing op de aanvraag kan eenmalig met 8 weken worden verdaagd. Artikel 7 Indieningsvereisten De aanvraag dient schriftelijk te worden ingediend bij burgemeester en wethouders met gebruikmaking van het voor dit doel opgestelde aanvraagformulier bijdrage gevelverbeteringsfonds, (zie voor uitgebreide beschrijving: procedure). Bij de aanvraag wordt in ieder geval overgelegd: Tekeningen (schaal 1:50), bestaand en nieuw; Een gedetailleerde werkomschrijving en bestek; Een materialenstaat met monsters van de belangrijkste gevelonderdelen; Een gespecificeerde offerte of begroting, opgesplitst in voorbereidingskosten, aanneemsom en bijkomende kosten; bewijs van eigendom, huur of pacht van het betreffende pand; Indien er sprake is van huur toestemming van eigenaar of vereniging van eigenaren;

5 tijdsplanning aanvang werkzaamheden / afronding. Artikel 8 Behandeling Burgemeester en wethouders kunnen de aanvraag honoreren of weigeren op basis van het advies van de: gemeentelijke afdeling die belast is met het afgeven van de omgevingsvergunning; de welstandscommissie. De beoordeling of de gevelverbetering voldoet aan de in het beeldkwaliteitsplan vermelde kwaliteitseisen wordt getoetst door de welstandscommissie. Artikel 9 Betalingsregeling en verantwoording De betalingen uit het fonds worden na behandeling en goedkeuring voldaan in twee termijnen: 50 % bij aanvang van de werkzaamheden op basis van de gespecificeerde begroting; 50% na inspectie op basis van de factuur of betalingsbewijzen. Indien de werkelijke kosten hoger liggen dan de bij het renovatieplan ingediende kostenbegroting is dit voor risico van de aanvrager. Het toegekende subsidiebedrag wordt achteraf niet verhoogd. Indien de daadwerkelijke kosten lager uitvallen dan begroot wordt het subsidiebedrag naar rato aangepast. De aanvrager dient het werk gereed te melden middels het formulier Kennisgeving sloop-, bouwen gereed melding werkzaamheden van de gemeente Valkenswaard met daarop de vermelding subsidie gevelverbetering en het nummer van het subsidiebesluit. De eindinspectie vindt plaats door een ambtenaar toezicht en handhaving. Voor de eindinspectie dienen op basis van de gespecificeerde begroting de factuur of betalingsbewijzen te worden overlegd. Burgemeester en wethouders stellen de bijdrage binnen vier weken betaalbaar nadat de vergunning is verleend, respectievelijk de eindinspectie heeft plaatsgevonden. Artikel 10 Aanvullende weigeringsgronden In aanvulling op eerder genoemde artikelen wordt een aanvraag om een subsidieverlening geweigerd als: het pand niet in het plangebied is gesitueerd; de functie van het pand alleen een woning betreft; het een pand betreft wat gesloopt gaat worden; de noodzakelijke vergunningen voor het bouwplan voor de verbetering van de gevel of reclame uiting niet kunnen worden verleend; met de activiteiten waarvoor subsidie wordt gevraagd is begonnen voordat op de aanvraag is beslist; het werkzaamheden betreffen die betrekking hebben op achterstallig onderhoud. Indien de aangevraagde gevelverbetering niet passend is binnen het Beeldkwaliteitsplan Centrum zoals vastgesteld op 6 juli 2017.

6 Artikel 11 Verplichtingen De subsidieontvanger dient: 1. Binnen 26 weken na de toekenning met de werkzaamheden te zijn aangevangen; 2. Binnen 52 weken na de toekenning de werkzaamheden te hebben voltooid; 3. De werkzaamheden door een erkend en geregistreerd (aannemers-)bedrijf te laten uitvoeren; 4. De werkzaamheden overeenkomstig de verleende omgevingsvergunning of het ingediende schetsplan uit te voeren. 5. Eventuele wijzigingen dienen vooraf ter goedkeuring voorgelegd te worden; 6. Het college kan de subsidietoekenning intrekken indien niet wordt voldaan aan de eisen zoals gesteld in de leden 1 t/m 5. Artikel 12 Hardheidsclausule In gevallen waarin deze verordening niet voorziet beslist het college. Artikel 13 Slotbepalingen De verordening treedt in werking op de dag na publicatie; De verordening vervalt op 1 januari 2021; Deze verordening kan worden aangehaald als: subsidieverordening voor gevelverbetering ; Wettelijk grondslag Gemeentewet en Algemene wet bestuursrecht

7 Procedure en voorwaarden voor een bijdrage uit het fonds Om voor een bijdrage aan gevelverbetering in aanmerking te komen geldt de volgende procedure: 1. Het beheer van het fonds voor het opknappen van de gevels ligt bij de gemeente Valkenswaard. Alle correspondentie en aanvragen dienen daarom gericht te worden aan: gemeente Valkenswaard, ter attentie van het college, Postbus 10100, 5550 GA, Valkenswaard. 2. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen tot het subsidieplafond van het jaar is bereikt. 3. Om voor een bijdrage uit het fonds in aanmerking te komen geldt de volgende procedure: a. Het renovatieplan wordt door de aanvrager (schriftelijk) ingediend bij de gemeente Valkenswaard. Hiervoor dient het aanvraagformulier gevelverbetering (volledig ingevuld en ondertekend) gebruikt te worden. b. In het renovatieplan worden tenminste een ontwerp, aan te brengen materialen, een kostenbegroting, een planning en de uitvoerende aannemer(s)/architect opgenomen. c. Toetsing van het renovatieplan bestaat uit een bouwkundige toetsing, een toetsing van de kostenbegroting(en) en toetsing van het gevelbeeld door de welstandscommissie. Indien nodig wordt de aanvrager om aanvullende gegevens gevraagd. d. Goedkeuring van het renovatieplan en de toekenning van een bijdrage vindt schriftelijk plaats. e. Werkzaamheden mogen niet eerder aanvangen dan nadat de schriftelijke goedkeuring en toekenning is ontvangen. Voor werkzaamheden die reeds eerder zijn uitgevoerd of aangevangen wordt geen bijdrage verstrekt. f. Het aanvragen en verkrijgen van de benodigde vergunning(en) bij de gemeente Valkenswaard is de verantwoordelijkheid van de pandeigenaar dan wel de huurder met instemming van de pandeigenaar. Bouwen zonder de daarvoor benodigde vergunning(en) is immers niet toegestaan. g. Wanneer voor een renovatieplan een omgevingsvergunning benodigd is, dan wordt de goedkeuring van het renovatieplan en toekenning van de bijdrage pas verstrekt nadat die vergunning is verleend (een afschrift van de vergunning(en) wordt ingediend door de pandeigenaar bij de gemeente Valkenswaard). h. Na de schriftelijke goedkeuring en toekenning wordt bij aanvang van de werkzaamheden 50% van de toegekende bijdrage uitgekeerd, na voltooiing van de werkzaamheden, na controle en aanlevering van de factuur of betalingsbewijzen, de resterende 50%. 4. Opdrachtgever voor de uitvoering van een individuele gevelrenovatie is de rechthebbende. Indien de werkelijke kosten hoger liggen dan de bij het renovatieplan ingediende kostenbegroting is dat risico voor de rechthebbende. Indien de daadwerkelijke kosten lager

8 uitvallen dan begroot wordt het subsidiebedrag naar rato aangepast. Aan een toe te kennen bijdrage worden tenminste de volgende voorwaarden verbonden: a. Het plan dient te worden uitgevoerd overeenkomstig het ingediende en goedgekeurde renovatieplan, eventuele wijzigingen dienen vooraf ter goedkeuring voorgelegd te worden; b. aanvang en voltooiing van de werkzaamheden worden schriftelijk gemeld; c. bij aanvang van de werkzaamheden wordt 50% van de subsidie beschikbaar gesteld; d. de resterende 50% na voltooiing en goedkeuring van de uitgevoerde werkzaamheden; e. als de werkzaamheden niet binnen 26 weken na het toekennen van de subsidie zijn aangevangen, kan terugvordering van de subsidie plaatsvinden; f. als de werkzaamheden niet binnen 52 weken na het toekennen van de subsidie zijn voltooid, kan terugvordering van de subsidie plaatsvinden; g. vooraf dienen monsters van toe te passen gevelmaterialen (stenen, gevelbekleding etc.) ter goedkeuring aan de welstandscommissie te worden aangeboden; h. onvoorziene en bijzondere omstandigheden kunnen aanleiding zijn van bovenstaande voorwaarden af te wijken.

Motie. Spreekt uit dat:

Motie. Spreekt uit dat: Motie De gemeenteraad van de gemeente Valkenswaard, in vergadering bijeen op donderdag 6 juli 2017 en behandelend beeldkwaliteitsplan Centrum en subsidieverordening voor gevelverbetering Overwegende dat:

Nadere informatie

Subsidieverordening gevelverbetering Beeldkwaliteitsplan Pleinen Heerlen-centrum

Subsidieverordening gevelverbetering Beeldkwaliteitsplan Pleinen Heerlen-centrum CVDR Officiële uitgave van Heerlen. Nr. CVDR6887_1 12 juli 2016 Subsidieverordening gevelverbetering Beeldkwaliteitsplan Pleinen Heerlen-centrum HOOFDSTUK 1 GRONDSLAG EN WERKINGSSFEER artikel 1.1 Toepassingsgebied

Nadere informatie

Subsidieverordening gevelverbetering kernwinkelgebied Haaksbergen (9.52)

Subsidieverordening gevelverbetering kernwinkelgebied Haaksbergen (9.52) Subsidieverordening gevelverbetering kernwinkelgebied Haaksbergen (9.52) Samenvatting Deze verordening geeft aan hoe de gevels van winkels in het kernwinkelgebied van Haaksbergen verbeterd kunnen worden

Nadere informatie

Gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Baarn 2006;

Gelet op de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Baarn 2006; Burgemeester en wethouders van Baarn Overwegende dat het wenselijk is aanvullende regels te geven voor de subsidieverlening ten behoeve van de organisatie van activiteiten op het gebied van gemeentelijke

Nadere informatie

Stimuleringsregeling gevelverbetering en buitenruimte private kavels bedrijventerreinen Cardanuslaan en Schaapsdrift

Stimuleringsregeling gevelverbetering en buitenruimte private kavels bedrijventerreinen Cardanuslaan en Schaapsdrift Stimuleringsregeling gevelverbetering en buitenruimte private kavels bedrijventerreinen Cardanuslaan en Schaapsdrift Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Renkum Gelezen: Het voorstel

Nadere informatie

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland 10 februari 2014 BIVO/2014/30040 *Z0107302622* R E G E L I N G S U B S I D I E D U U R Z A A M W O N E N I N K E N N E M E R L A N D Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Subsidieregeling instandhouding erfgoed gemeente Schagen 2018

Subsidieregeling instandhouding erfgoed gemeente Schagen 2018 Subsidieregeling instandhouding erfgoed gemeente Schagen 2018 Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd 1. Gemeentewet 2. Algemene wet bestuursrecht 3. Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Subsidieverordening waardevolle panden gemeente Veere 2017

Subsidieverordening waardevolle panden gemeente Veere 2017 CVDR Officiële uitgave van Veere. Nr. CVDR608084_1 21 februari 2018 Subsidieverordening waardevolle panden gemeente Veere 2017 De raad van de gemeente Veere; Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet Gelet

Nadere informatie

overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan behoud en herstel van gemeentelijke monumentale objecten,

overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan behoud en herstel van gemeentelijke monumentale objecten, Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden; overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan behoud en herstel van gemeentelijke monumentale objecten, gelet

Nadere informatie

b e s l u i t: vast te stellen de Subsidieverordening restauratie gemeentelijke monumentale panden Leidschendam-Voorburg 2008.

b e s l u i t: vast te stellen de Subsidieverordening restauratie gemeentelijke monumentale panden Leidschendam-Voorburg 2008. R AAD S B E S L U I T 2 00 8/45 74 De raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg; gelezen het desbetreffende voorstel van het college; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t: vast te stellen

Nadere informatie

Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Montfoort 2005

Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Montfoort 2005 Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Montfoort 2005 Artikel 1 - Begripsbepalingen Deze verordening verstaat onder: Hoofdstuk 1 - Algemene bepalingen 1. Monument: a. Alle vóór tenminste vijftig

Nadere informatie

Subsidieverordening beschermde gemeentelijke monumenten Valkenswaard 2017

Subsidieverordening beschermde gemeentelijke monumenten Valkenswaard 2017 Subsidieverordening beschermde gemeentelijke monumenten Valkenswaard 2017 1 Inhoud Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 2 Reikwijdte verordening Artikel 3 Subsidieplafond

Nadere informatie

Regeling voor Subsidie voor de aanleg van Groene Daken op bestaande gebouwen Gemeente Amstelveen Artikel 1. Begripsomschrijvingen

Regeling voor Subsidie voor de aanleg van Groene Daken op bestaande gebouwen Gemeente Amstelveen Artikel 1. Begripsomschrijvingen Regeling voor Subsidie voor de aanleg van Groene Daken op bestaande gebouwen Gemeente Amstelveen 2016-2020 Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze regeling worden onderstaande begrippen gehanteerd. Aanvraag

Nadere informatie

Subsidieregeling stedelijke vernieuwing gemeente Kampen

Subsidieregeling stedelijke vernieuwing gemeente Kampen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Kampen. Nr. 80814 31 december 2014 Subsidieregeling stedelijke vernieuwing gemeente Kampen Het college van burgemeester en wethouders van Kampen; gelezen het

Nadere informatie

Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Drechterland 2014

Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Drechterland 2014 CVDR Officiële uitgave van Drechterland. Nr. CVDR327035_1 4 oktober 2016 Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Drechterland 2014 De raad van de gemeente Drechterland Overwegende dat, - het stimuleren

Nadere informatie

Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Drechterland 2015

Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Drechterland 2015 Raadsbesluit Nr: 2014-79 De raad van de gemeente Drechterland Overwegende dat, het stimuleren van onderhoud en restauratie van gemeentelijke monumenten van belang is voor het behoud van cultureel erfgoed

Nadere informatie

Subsidieregeling Kinderopvang gemeente Haren 2018

Subsidieregeling Kinderopvang gemeente Haren 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Haren Nr. 107361 23 mei 2018 Subsidieregeling Kinderopvang gemeente Haren 2018 Subsidieregeling van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Subsidieregeling gemeentelijke monumenten

Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Organisatie Leiderdorp Organisatietype Gemeente Officiële naam regeling Citeertitel Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Vastgesteld door college

Nadere informatie

Voorstel: Stimuleringsregeling gevelopwaardering winkelpanden STADSHART DEN HELDER

Voorstel: Stimuleringsregeling gevelopwaardering winkelpanden STADSHART DEN HELDER Voorstel: Stimuleringsregeling gevelopwaardering winkelpanden STADSHART DEN HELDER Inleiding Den Helder wil voor bewoners en bezoekers een aantrekkelijke stad aan zee zijn. Een karakteristiek winkelhart

Nadere informatie

Subsidieverordening Batch 1588 Versterkingsopgave voor de gemeente Delfzijl

Subsidieverordening Batch 1588 Versterkingsopgave voor de gemeente Delfzijl Subsidieverordening Batch 1588 Versterkingsopgave voor de gemeente Delfzijl 25 juni 2019 B&W-besluit: 25 juni 2019 Raadsbesluit: 11 juli 2019 In werking: 1 augustus 2019 Nr. 12 De raad van de gemeente

Nadere informatie

overwegende dat het gewenst is cultuurhistorische waarde te behouden en te beschermen in de gemeente Sittard-Geleen;

overwegende dat het gewenst is cultuurhistorische waarde te behouden en te beschermen in de gemeente Sittard-Geleen; Burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen; overwegende dat het gewenst is cultuurhistorische waarde te behouden en te beschermen in de gemeente Sittard-Geleen; gelet op titel 4.2 van de

Nadere informatie

Budget: Hiervoor is in de programmabegroting van 2018 een bedrag opgenomen van ,-.

Budget: Hiervoor is in de programmabegroting van 2018 een bedrag opgenomen van ,-. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Venray Nr. 39867 26 februari 2018 Stimuleringsregeling Centrumvisie Venray Doel: Deze regeling heeft als doel het functioneren van het centrum van Venray

Nadere informatie

NADERE REGELS SUBSIDIE WONEN BOVEN WINKELS ARNHEM 2012

NADERE REGELS SUBSIDIE WONEN BOVEN WINKELS ARNHEM 2012 NADERE REGELS SUBSIDIE WONEN BOVEN WINKELS ARNHEM 2012 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ARNHEM, Overwegende dat het college met gebruikmaking van de anticipatiebevoegdheid als

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d.

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 1 van 5 Zaaknummer : 1259275 Steller Afdeling : Gine Nicolai : Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Subsidieverordening voor onderhoud en restauratie van monumenten

Subsidieverordening voor onderhoud en restauratie van monumenten Subsidieverordening voor onderhoud en restauratie van monumenten Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 A lgemene bepalingen

Hoofdstuk 1 A lgemene bepalingen 10&7$ DE RAAD VAN DE GEMEENTE CRANENDONCK Gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Cranendonck d.d. 13 oktober 2015 UZ 0%-Z Gelet op artikel 149 Gemeentewet BESLUIT

Nadere informatie

Subsidieregeling Gevelverbetering 2014 Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad.

Subsidieregeling Gevelverbetering 2014 Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad. Subsidieregeling Gevelverbetering 2014 Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad. Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd: 1.

Nadere informatie

Subsidieverordening Monumentenzorg 2002

Subsidieverordening Monumentenzorg 2002 Subsidieverordening Monumentenzorg 2002 1 HOOFDSTUK 1 BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 In deze verordening wordt verstaan onder: a. monument: een beschermd gemeentelijk monument als bedoeld in de Monumentenverordening

Nadere informatie

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland

Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Regeling subsidie Duurzaam wonen in Kennemerland Het college van burgemeester en wethouders van Velsen, Overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren op het gebied van energiebesparing; gelet

Nadere informatie

Subsidieverordening Monumenten gemeente Wijk bij Duurstede 2010

Subsidieverordening Monumenten gemeente Wijk bij Duurstede 2010 Subsidieverordening Monumenten gemeente Wijk bij Duurstede 2010 Artikel 1: Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: 1. eigenaar: de natuurlijke of rechtspersoon die het recht heeft van

Nadere informatie

Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012. dubo

Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012. dubo Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012 dubo 1 Subsidieregeling duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Reimerswaal 2012 Inhoud Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018

Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018 Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018 Inleiding Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018 De gemeenten Bunnik, Houten en

Nadere informatie

overwegende het raadsbesluit van 29 september 2015, waarin de uitgangspunten op hoofdlijnen zijn vastgesteld.

overwegende het raadsbesluit van 29 september 2015, waarin de uitgangspunten op hoofdlijnen zijn vastgesteld. Reg.nr. INTB-16-02457 het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal; overwegende het raadsbesluit van 29 september 2015, waarin de uitgangspunten op hoofdlijnen zijn vastgesteld. gelet op titel

Nadere informatie

Raadsverordening. Subsidieverordening Winkelfonds Velsen. overwegende dat:

Raadsverordening. Subsidieverordening Winkelfonds Velsen. overwegende dat: Raadsverordening Subsidieverordening Winkelfonds Velsen overwegende dat: de raad de Regionale Detailhandelsvisie IJmond op 29 juni 2016 heeft vastgesteld; de raad op 3 november 2016 in de Begroting 2017

Nadere informatie

Gemeente Strijen. Subsidieverordening. duurzaamheidsmaatregelen Strijen

Gemeente Strijen. Subsidieverordening. duurzaamheidsmaatregelen Strijen Gemeente Strijen Subsidieverordening duurzaamheidsmaatregelen Strijen 12 Inhoudsopgave Hoofdstuk I - ALGEMENE BEPALINGEN... 2 Artikel 1 Begripsbepalingen... 2 Artikel 2 Doel van de verordening en doelgroep...

Nadere informatie

Subsidieverordening duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Borsele 2014

Subsidieverordening duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Borsele 2014 CVDR Officiële uitgave van Borsele. Nr. CVDR333677_1 17 april 2018 Subsidieverordening duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Borsele 2014 Besluit tot het vaststellen van de Subsidieverordening

Nadere informatie

Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014

Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zaanstad. Nr. 43867 5 augustus 2014 Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014 Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; Download subsidieverordening De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; besluit: De volgende verordening Verordening subsidiëring

Nadere informatie

Subsidieverordening beschermde gemeentelijke monumenten Hof van Twente 2012

Subsidieverordening beschermde gemeentelijke monumenten Hof van Twente 2012 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Hof van Twente. Nr. 95342 14 juli 2016 Subsidieverordening beschermde gemeentelijke monumenten Hof van Twente 2012 De raad van de gemeente Hof van Twente, gezien

Nadere informatie

Deelverordening Gevelrenovatie Bedrijventerrein t Plaveen

Deelverordening Gevelrenovatie Bedrijventerrein t Plaveen Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Week: 14 Datum: 8-4-2016 nr. 3 De raad van de gemeente Huizen; in vergadering bijeen op 31 maart 2016; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 80421

GEMEENTEBLAD. Nr. 80421 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerhugowaard. Nr. 80421 20 juni 2016 Subsidieregeling Beeldkwaliteit en Duurzaamheid Zandhorst I en II Nr.BW16-0252 Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Subsidieregeling monumenten en klein erfgoed Sittard-Geleen. Burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen;

Subsidieregeling monumenten en klein erfgoed Sittard-Geleen. Burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Sittard-Geleen. Nr. 124681 28 december 2015 Subsidieregeling monumenten en klein erfgoed Sittard-Geleen Burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen;

Nadere informatie

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Roermond houdende regels omtrent het stimuleren van de binnenstad Verordening

Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Roermond houdende regels omtrent het stimuleren van de binnenstad Verordening CVDR Officiële uitgave van Roermond. Nr. CVDR484500_2 4 februari 2019 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Roermond houdende regels omtrent het stimuleren van de binnenstad Verordening Stimuleringsregeling

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Vaststelling Subsidieverordening voor het stimuleren van rioolgerelateerde voorzieningen in de huisaansluitingen

Nadere informatie

Nadere regels Gooise Meren ter uitvoering van de provinciale HIRB-subsidie. Bedrijventerreinen Gooimeer Noord en Gooimeer Zuid

Nadere regels Gooise Meren ter uitvoering van de provinciale HIRB-subsidie. Bedrijventerreinen Gooimeer Noord en Gooimeer Zuid Nadere regels Gooise Meren ter uitvoering van de provinciale HIRB-subsidie Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Algemeen 3 Artikel 1 Begripsbepalingen 3 Artikel 2 Doelstellingen 3 Artikel 3 Gezamenlijke verantwoordelijkheid

Nadere informatie

gelet op artikel 156, eerste lid van de Gemeentewet en op de Algemene Subsidieverordening 2013 gemeente Dongeradeel;

gelet op artikel 156, eerste lid van de Gemeentewet en op de Algemene Subsidieverordening 2013 gemeente Dongeradeel; Burgemeester en Wethouders van Dongeradeel; gelet op artikel 156, eerste lid van de Gemeentewet en op de Algemene Subsidieverordening 2013 gemeente Dongeradeel; besluiten: vast te stellen de volgende Nadere

Nadere informatie

Subsidieverordening Bedrijventerrein Oosterweilanden gemeente Twenterand 2017

Subsidieverordening Bedrijventerrein Oosterweilanden gemeente Twenterand 2017 Subsidieverordening Bedrijventerrein Oosterweilanden gemeente Twenterand 2017 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen In het bij of krachtens deze verordening bepaalde, wordt verstaan

Nadere informatie

- in aanvulling op en ter nadere uitwerking van de Algemene Subsidieverordening Leeuwarden (ASV);

- in aanvulling op en ter nadere uitwerking van de Algemene Subsidieverordening Leeuwarden (ASV); BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN LEEUWARDEN; - in aanvulling op en ter nadere uitwerking van de Algemene Subsidieverordening Leeuwarden 2014-2 (ASV); - gelet op de ASV artikel 2 en artikel 3 lid 3; - gelet

Nadere informatie

Subsidieverordening. gemeentelijke. monumenten. Boxtel 2003

Subsidieverordening. gemeentelijke. monumenten. Boxtel 2003 Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Boxtel 2003 Inhoud Subsidieverordening Gemeentelijke Monumenten Boxtel 2003. Paragraaf 1: Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Algemene bepalingen Begripsbepalingen

Nadere informatie

Subsidieverordening groene daken Leiden 2016/2017. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Subsidieverordening groene daken Leiden 2016/2017. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Subsidieverordening groene daken Leiden 2016/2017 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. Het college: het college van burgemeester

Nadere informatie

Subsidieregeling stimuleren wonen boven en in winkels voor eigenaar/verhuurders in stadscentrum Sittard 2016

Subsidieregeling stimuleren wonen boven en in winkels voor eigenaar/verhuurders in stadscentrum Sittard 2016 Sittard-Geleen Burgemeester en Wethouders van de gemeente Sittard-Geleen; Overwegende dat het gewenst is het wonen boven winkels en plaatselijk ook het wonen in winkels te stimuleren in het stadscentrum

Nadere informatie

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Onderwerp: Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Ons kenmerk:15uit01574 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; Gelet op de beschikking

Nadere informatie

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ;

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ; Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr. 5365999; gelet op de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, artikel

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING LEVENSLOOPBESTENDIG MAKEN VAN WONINGEN per 1 juli 2015

SUBSIDIEREGELING LEVENSLOOPBESTENDIG MAKEN VAN WONINGEN per 1 juli 2015 Hoofdstuk 1: begripsbepalingen Artikel 1 Algemene begripsomschrijvingen In deze Subsidieregeling wordt verstaan onder: a. aanvrager: een natuurlijk persoon die een aanvraag doet voor subsidie; b. college:

Nadere informatie

Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018

Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018 Nr. 147 4 december 2018 Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018 De raad van de gemeente Houten gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 februari 2012, nr. 9A;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 23 februari 2012, nr. 9A; Gemeenteblad Elektronisch uitgegeven van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2012 Nummer: 16 Uitgifte: 10 maart 2012 Bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad d.d. 5 maart 2012, nr. 9B, tot vaststelling

Nadere informatie

De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders dd.;

De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders dd.; Raadsbesluit nr.: Registratie-nr.: 09.08468 De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders dd.; besluit: De volgende verordening, Verordening subsidiëring

Nadere informatie

Subsidieregeling funderingsonderzoek Zaanstad 2015

Subsidieregeling funderingsonderzoek Zaanstad 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zaanstad. Nr. 9216 2 februari 2015 Subsidieregeling funderingsonderzoek Zaanstad 2015 Opmerkingen m.b.t. de regeling Deze regeling vloeit voort uit het beleid

Nadere informatie

Subsidieverordening isolatiemaatregelen woningen gemeente Harderwijk

Subsidieverordening isolatiemaatregelen woningen gemeente Harderwijk GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Harderwijk. Nr. 95276 14 juli 2016 Subsidieverordening isolatiemaatregelen woningen 2016-2017 gemeente Harderwijk De raad van de gemeente Harderwijk; Gelet op

Nadere informatie

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland;

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Montferland Nr. 11125 16 januari 2019 Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland 2019 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen;

Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen; Subsidieregeling Energiebesparing bestaande woningbouw 2016-2018 gemeente Bergen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen; gelezen het voorstel van de afdeling Ontwikkeling en

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad

Besluit van de gemeenteraad Besluit van de gemeenteraad De raad van de gemeente Drechterland; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 16-2-2016 overwegende dat in de raadsvergadering van 26 oktober 2015 is besloten

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ommen. Nr. 52126 16 juni 2015 Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen De raad van de gemeente Ommen; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Stimuleringsregeling Binnenstad Assen Vernieuwen, Versterken en Verkleuren naar een krachtige binnenstad.

Stimuleringsregeling Binnenstad Assen Vernieuwen, Versterken en Verkleuren naar een krachtige binnenstad. Stimuleringsregeling Binnenstad Assen Vernieuwen, Versterken en Verkleuren naar een krachtige binnenstad. Het college van burgemeester en wethouders van Assen, overwegende dat: de in de binnenstadsvisie

Nadere informatie

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK De raad van de gemeente Moerdijk; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van >, , inzake de Algemene

Nadere informatie

Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden

Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Beleidsregel Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht en de Kaderverordening verstrekking subsidies gemeente Uden 2008 en

Nadere informatie

Gemeente Nissewaard - Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Nissewaard

Gemeente Nissewaard - Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Nissewaard GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Nissewaard Nr. 52082 31 maart 2017 Gemeente Nissewaard - Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Nissewaard Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIËRING Nulop-de-Meter

BELEIDSREGEL SUBSIDIËRING Nulop-de-Meter BELEIDSREGEL SUBSIDIËRING Nulop-de-Meter WONINGEN 2019 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis; overwegende dat het van belang is dat particuliere woningbezitters versneld

Nadere informatie

Beleidsregel Stedelijke Ontwikkeling. gevelsubsidie Loopkant-Liessent

Beleidsregel Stedelijke Ontwikkeling. gevelsubsidie Loopkant-Liessent Beleidsregel Stedelijke Ontwikkeling Beleidsregel Stedelijke Ontwikkeling Wat is het doel? Het verstrekken van een gevelsubsidie is onderdeel van het deelproject verbeteren van de basiskwaliteit. De doelstelling

Nadere informatie

Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014

Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014 Onderwerp: Specifieke subsidieregeling energiesbesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2013-2014 Ons kenmerk: 13BWB00034 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; gelet op de beschikking

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel

Algemene subsidieverordening Texel Algemene subsidieverordening Texel Gemeenteblad Texel 2016 nr 36 datum 24-03-2016 INTREKKING Algemene subsidieverordening Texel 2011 De raad van de gemeente Texel gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Subsidieverordening Groene leges De Ronde Venen 2019 en Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders;

Subsidieverordening Groene leges De Ronde Venen 2019 en Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente De Ronde Venen Nr. 281525 27 december 2018 Subsidieverordening Groene leges De Ronde Venen 2019 en 2020 De raad van de gemeente De Ronde Venen; Gelezen het

Nadere informatie

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014 De raad van de gemeente Hoogeveen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en gelet op artikel 147 van de Gemeentewet BESLUIT: de navolgende verordening:

Nadere informatie

Verordening stimulering particuliere woningverbetering Sterrenberg. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 6 juni 2017,

Verordening stimulering particuliere woningverbetering Sterrenberg. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 6 juni 2017, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Roermond Nr. 155869 12 september 2017 Verordening stimulering particuliere woningverbetering Sterrenberg De raad van de gemeente Roermond, gezien het voorstel

Nadere informatie

Subsidieregeling privé eigenaren waardevolle bomen

Subsidieregeling privé eigenaren waardevolle bomen Subsidieregeling privé eigenaren waardevolle bomen 2012-2021 Op 6 maart 2012 heeft de gemeenteraad van Gemeente Winsum het Bomenbeleidsplan 2012-2021 vastgesteld. Een van de besluitpunten is het instellen

Nadere informatie

Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014

Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014 Subsidieregeling Energiezuinige Woning Zaanstad 2014 Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad. Wettelijke grondslagen waarop de regeling is gebaseerd: 1. Artikel

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 augustus 2018; Verordening verhuissubsidie winkelgebied Bodegraven-centrum 2019

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 augustus 2018; Verordening verhuissubsidie winkelgebied Bodegraven-centrum 2019 CVDR Officiële uitgave van Bodegraven-Reeuwijk. Nr. CVDR612803_1 1 april 2019 Verordening verhuissubsidie winkelgebied Bodegraven-centrum 2019 De raad van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Maatschappelijke Zorg en Welzijn Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN

GEMEENTEBLAD. Nr HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Wierden Nr. 163204 20 september 2017 Algemene subsidieverordening gemeente Wierden 2015 Burgemeester en wethouders van Wierden maken (ter uitvoering van het

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Algemene subsidieverordening gemeente Oldebroek Nr. 65148 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 juli 2010; gelet op artikel 149 van

Nadere informatie

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN MAASTRICHT, gelet op artikel 15,vierde lid van de Verordening Subsidies Vrijwilligersactiviteiten Welzijn en Zorg 2017. BESLUITEN tot vaststelling van de volgende Regeling

Nadere informatie

Subsidieregeling 'Investering- en stimuleringsregeling Noordwijkse verenigingen' gemeente Noordwijk 2014-2015'

Subsidieregeling 'Investering- en stimuleringsregeling Noordwijkse verenigingen' gemeente Noordwijk 2014-2015' Subsidieregeling 'Investering- en stimuleringsregeling Noordwijkse verenigingen' gemeente Noordwijk 2014-2015' Stellers : N. van der Wal Eigenaar : Maatschappelijke Ontwikkeling Planning herziening : maandag

Nadere informatie

Subsidieverordening Duurzaamheidfonds 2013-2015

Subsidieverordening Duurzaamheidfonds 2013-2015 Subsidieverordening Duurzaamheidfonds 2013-2015 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begrippenlijst Voor de toepassing van de Subsidieverordening Duurzaamheidfonds Leiden 2013-2015, hierna: de Verordening,

Nadere informatie

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014

Subsidieverordening Energiebesparing gemeente Hoogeveen 2014 De raad van de gemeente Hoogeveen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en gelet op artikel 147 van de Gemeentewet BESLUIT: de navolgende verordening:

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 - Bepalingen Subsidieregeling zonnepanelen voor Haagse daken 2014

Hoofdstuk 2 - Bepalingen Subsidieregeling zonnepanelen voor Haagse daken 2014 Subsidieregeling zonnepanelen voor Haagse daken 2014 Zakelijk Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Doel van de regeling Doelstelling van deze subsidieregeling is om het gebruik van zonnepanelen te

Nadere informatie

Subsidieverordening Actieprogramma Binnenstad 2011-2013

Subsidieverordening Actieprogramma Binnenstad 2011-2013 De Raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van (28 juni 2011; nummer); gelet op artikel 149 van de Gemeentewet, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening;

Nadere informatie

Subsidieverordening voorziening laadpalen op eigen terrein

Subsidieverordening voorziening laadpalen op eigen terrein Subsidieverordening voorziening laadpalen op eigen terrein Het algemeen bestuur van de stadsregio Rotterdam, gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur d.d. 7 november 2012; gelet op de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Subsidieverordening Duurzaamheidfonds

Subsidieverordening Duurzaamheidfonds Subsidieverordening Duurzaamheidfonds 2015-2018 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begrippenlijst Voor de toepassing van de Subsidieverordening Duurzaamheidfonds Leiden 2015-2018, hierna de Verordening,

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/ ;

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/ ; Nr. 1748803 - II De RAAD van de gemeente Dordrecht; Raadsgriffie Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 15 november 2016, kenmerk SBH/1739468;

Nadere informatie

gelet op artikel 156, eerste lid van de Gemeentewet en op de Algemene Subsidieverordening

gelet op artikel 156, eerste lid van de Gemeentewet en op de Algemene Subsidieverordening Burgemeester en Wethouders van Dongeradeel; gelet op artikel 156, eerste lid van de Gemeentewet en op de Algemene Subsidieverordening 2013 gemeente Dongeradeel; besluiten: vast te stellen de volgende Nadere

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STIMULERING AANKOOP VOLLEDIG ELEKTRISCHE PERSONENVOERTUIGEN DEN HAAG 2017

SUBSIDIEREGELING STIMULERING AANKOOP VOLLEDIG ELEKTRISCHE PERSONENVOERTUIGEN DEN HAAG 2017 RIS296861 SUBSIDIEREGELING STIMULERING AANKOOP VOLLEDIG ELEKTRISCHE PERSONENVOERTUIGEN DEN HAAG 2017 Toelichting De gemeente wil ten behoeve van de gezondheid, de luchtkwaliteit in de stad verbeteren.

Nadere informatie

Subsidie energieneutrale woningen 2016

Subsidie energieneutrale woningen 2016 Gemeenteblad Texel 2016 nr 84 datum 23-dec-16 Uitvoeringsregeling Subsidie energieneutrale woningen 2016 Subsidie energieneutrale woningen 2016 Uitvoeringsregeling Vastgesteld door het college van burgemeester

Nadere informatie

Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016

Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016 Raadsvergadering : 25 februari 2016 Agendanr. : 6d Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016 De raad der gemeente Bergeijk; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 12 januari

Nadere informatie

Subsidieregeling Groen in de Buurt, Stadslandbouw-Voedselinitiatieven, en Bomen 2018

Subsidieregeling Groen in de Buurt, Stadslandbouw-Voedselinitiatieven, en Bomen 2018 Subsidieregeling Groen in de Buurt, Stadslandbouw-Voedselinitiatieven, en Bomen 2018 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1.1 Begripsomschrijvingen In deze regeling wordt verstaan onder: a. Dagelijks

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders,

Het college van burgemeester en wethouders, Het college van burgemeester en wethouders, gelezen het besluit van burgemeester en wethouders d.d. aangaande de besteding van het in de begroting 2017 beschikbare budget klimaattaken, waarbij 30.000,-

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIËRING ASBEST ERAF, ZONNEPANELEN EROP VOOR BESTAANDE PARTICULIERE

BELEIDSREGEL SUBSIDIËRING ASBEST ERAF, ZONNEPANELEN EROP VOOR BESTAANDE PARTICULIERE BELEIDSREGEL SUBSIDIËRING ASBEST ERAF, ZONNEPANELEN EROP VOOR BESTAANDE PARTICULIERE WONINGEN 2019 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis; overwegende dat het van belang

Nadere informatie

Subsidieverordening sociale woningbouw gemeente Zoeterwoude 2017

Subsidieverordening sociale woningbouw gemeente Zoeterwoude 2017 Subsidieverordening sociale woningbouw gemeente Zoeterwoude 2017 Artikel 1 Begripsomschrijving In deze verordening wordt verstaan onder: a. het college: het college van burgemeester en wethouders; b. subsidie:

Nadere informatie

Beleid en Advies Buitenruimte. Aan de gemeenteraad. Subsidieregeling Groen op Gebouwen. Geachte raad,

Beleid en Advies Buitenruimte. Aan de gemeenteraad. Subsidieregeling Groen op Gebouwen. Geachte raad, Beleid en Advies Buitenruimte Postbus 4, 1180 BA Amstelveen Vermeld bij reactie ons kenmerk en datum van deze brief Aan de gemeenteraad Disclaimer: deze brief is ongetekend op persportal geplaatst. Aan

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 De raad van de gemeente Leiderdorp; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van , , inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Inleidende bepalingen

Hoofdstuk 1 Inleidende bepalingen Beleidsregels beeldbepalende panden gemeente Vianen/ winkels Voorstraat e.o. Vianen 2017 Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door : Gemeente Vianen

Nadere informatie