PERSMAP DINSDAG 6 DECEMBER 2005 WAASLAND SHOPPING CENTER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PERSMAP DINSDAG 6 DECEMBER 2005 WAASLAND SHOPPING CENTER"

Transcriptie

1 PERSMAP DINSDAG 6 DECEMBER 2005 WAASLAND SHOPPING CENTER Standaard Uitgeverij

2 Reguliere uitgave ISBN Prijs: 4,95 Luxe-uitgave met borstbeeldje ISBN Prijs: 120,00 Verschijnen op 7 december 2005 EEN WOORDJE UITLEG OVER HET ALBUM Een heuse talkshow voor Fanny Kiekeboe. Het was niet te vermijden. En achteraf gezien, is iedereen verwonderd dat het niet eerder gebeurde. Maar Fanny had alle tijd. Dit in tegenstelling tot al die eendagsmeiden, van wie de carrière in vrije val gaat, op het moment dat hun borsten hetzelfde doen. In de keuze van haar gasten was Fanny zeer kritisch. Enkel échte striphelden mochten de revue passeren. Collega-striphelden die het gemaakt hebben in hún wereld. Stof genoeg dus voor een hele reeks interviews en boeiende televisie, moet Empty Vie gedacht hebben toen ze Fanny een personality show aanboden. En gelijk hadden ze. Van Nero over Cordelia tot Suske en Wiske, ze waren allemaal bereid tot een diepgaand gesprek met Fanny. Want geef toe, wie wil er nu niet bij Fanny op schoot? Luxe-uitgave met borstbeeldje Er verschijnt van Bij Fanny op schoot ook een luxe-uitgave. Daarin kan u zich, naast de interviews met collega-striphelden, ook verwarmen aan de ontboezemingen van onze gastvrouw zelf in drie spraakmakende interviews! En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog leuke extra s als the making of en correspondentie tussen de stripauteurs. De luxe-uitgave zit in een mooie doos, samen met een borstbeeldje van Fanny.

3 EEN WOORDJE VAN DE GASTVROUW Lieve schatten van de pers, Weinigen zijn geroepen en nog veel minder uitverkoren. Dat dacht ik toen de mensen van Empty Vie bij mij aanklopten met het voorstel voor een talkshow. Stripfiguur interviewt collega-stripfiguren. Dat was nog nooit vertoond. Zou ik toehappen? Ik heb er heel lang over nagedacht, zeker wel een kwartier. En toen kwam ik tot dit besluit: wie anders in stripland kan deze historische taak op zich nemen? Het is een uitdaging. Ik ga ervoor! Aanvankelijk was ik wel een beetje zenuwachtig. Hoe zouden die andere striphelden reageren op mijn blitse persoonlijkheid? Het zijn allemaal grote ego s. Anders word je geen stripfiguur. Sommigen hadden zelfs een mythische staat van dienst. Maar al vlug merkte ik dat het ook maar gewone mensen van potlood en papier zijn. En zelfs aan de grootsten moet er af en toe gegomd worden. Of je nu getekend wordt op grof of glad papier, met een hard of een zacht potlood, geïnkt met pen, stift, of penseel: uiteindelijk zijn we allemaal even tweedimensionaal. Want als ik uit deze ervaring één ding geleerd heb, dan wel dit: stripfiguren interviewen, dat tekent een mens! Langs deze weg wil ik nog eens extra mijn sponsors bedanken. De mensen van kledingketen Super Wear, die me week na week fantastisch vonden in telkens weer een andere outfit uit hun zaak. Het weekblad Top Roddel voor al de terechte aandacht die ze aan mijn persoontje besteedden. En zeker de hele ploeg van Empty Vie. Zowel de redactie, de productie, de regisseur als de technische ploeg hebben er alles aan gedaan om mij de glamour en glitter te geven die me van nature toekomt. En tot slot, schatten van de pers, nog een gouden raad van Fanny. Ik adviseer jullie om zeer positief over mij te berichten. Want anders wachten jullie uitzichtloze, peperdure rechtszaken en daar worden alleen de advocaten maar beter van. Voor de rest veel leesplezier en een stevige knuffel,

4 EEN KENNISMAKING MET DE GEESTELIJKE VADER VAN FANNY, MERHO Merho wordt geboren op 24 oktober 1948 in Antwerpen als Rob Merhottein. Hij groeit op met dagbladstrips als Suske en Wiske, Nero en Piet Pienter en Bert Bibber. Flinke voorbeelden die hem achterlaten met een sterke belangstelling voor strips en tekenen. Merho bezoekt in die tijd ook alle striptekenaars die hij kent en komt zo in contact met Marc Sleen (Nero) en Pom (Piet Pienter en Bert Bibber), van wie hij telkens een hoop bijleert. Zelf tekent hij vanaf 1964 een reeks gags rond Comi en Dacske voor een vakblad van de middenstand, en vanaf 1965 de gagstrip Zoz en Zef in Jong Caritas. Beide creaties bestaan ook in albumvorm en zijn nu voer voor verzamelaars. Als student volgt hij een opleiding Toegepaste Grafiek aan het Sint-Lucasinstituut in Brussel. Hij tekent er cartoons, maar waagt zich, tegen de experimenteerdrift van die tijd in, ook aan de klassieke strip. In 1970 gaat hij, met een diploma op zak, zijn geluk beproeven bij Studio Vandersteen. Daar leert hij het vak van grootmeester Willy Vandersteen en wordt hij ingezet voor de series Pats en Jerom (bestemd voor de Duitse markt). Hij blijft tot 1976 aan de studio verbonden, zonder twijfel de ideale leerschool voor Merho. Op dat moment begint hij aan een eigen stripserie te denken. Die komt er ook echt in In dat jaar lanceert hij de reeks Kiekeboe voor de krantengroep Het Laatste Nieuws/De Nieuwe Gazet, met figuren gebaseerd op de personages van de gelijknamige poppentheaterproductie van zijn broer Walter. Anderhalf jaar later verschijnt het eerste avontuur van Kiekeboe (De Wollebollen) in albumvorm. In 1983 ontvangt Merho De Bronzen Adhemar, meteen de hoogste onderscheiding voor striptekenaars in Vlaanderen. In 1990 maakt Merho samen met Hec Leemans (toen Bakelandt, nu ook F.C. De Kampioenen) de overstap naar Standaard Uitgeverij, waar sindsdien alle albums verschijnen. Ondertussen zijn er al meer dan honderd albums verschenen en neemt het succes nog altijd toe. Er werden al albums vertaald in het Frans (Fanny et Cie) en in het Engels (Jo & Co). Vanaf 2004 verschijnt Kiekeboe in voorpublicatie in Gazet Van Antwerpen/Het Belang van Limburg.

5 EEN KENNISMAKING MET DE GEESTELIJKE VADERS ÉN MOEDER VAN DE GASTEN VAN FANNY NERO Marcel Neels, beter bekend als Marc Sleen, is een absoluut icoon in de Vlaamse stripwereld. Al sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog zat hij dagelijks achter zijn tekentafel als politiek karikaturist bij De Nieuwe Standaard. Na enkele korte stripreeksen zoals de Avonturen van Neus, Tom en Tony en Strop en Flopke, kwam hij in 1947 met een verhaal over Detectief van Zwam, het eerste album waarin Nero verscheen. URBANUS Begin jaren 80 stapte de volslagen onbekende Willy Linthout op grootheid Urbanus af met het krankzinnige idee om van de Tollembeekse komiek een strip te maken. Linthout had nog nooit een strip getekend. Tussen de eerste (Het Fritkotmysterie) en de laatste liggen ondertussen 22 jaar en 119 Urbanussen en Linthout heeft, na de kinderstrip Roboboy, nog enkele nieuwe projecten in t verschiet. KRAMIKSKE Jean-Paul van den Broeck heeft al een lange carrière achter de rug met succesvolle eigen reeksen als Kramikske, Annie en Peter en Samson, en erfenissen van Marc Sleen (Piet Fluwijn en Bolleke en De Lustige Kapoentjes) en van Berck (Sammy). Kortom, Jean-Pol is niet meer weg te denken uit de Vlaamse stripwereld. CORDELIA Inge Heremans, beter bekend als Ilah, is een van de weinige vrouwen in de Belgische stripwereld die naam en faam heeft verworven. Haar geesteskind Cordelia sierde al de affiche van de Boekenbeurs en is wekelijks te zien in De Morgen. DE RODE RIDDER De Rode Ridder is, na Suske en Wiske, de langstlopende reeks die bedacht werd door Willy Vandersteen. Het personage van Johan is gebaseerd op de hoofdrolspeler uit de boeken van Leopold Vermeiren. Na amper tien jaar liet de grootmeester de reeks over aan zijn toen 26-jarige poulain Karel Biddeloo. Die introduceerde sciencefiction en magische elementen in de avonturen van De Rode Ridder. Biddeloo overleed in juni DE GEVERNISTE VERNEPELINGSKES Schilder en tekenaar Jan Bosschaert maakte naam als striptekenaar met Sam, dat hij met Marc Legendre maakte. Toen die naar Gran Canaria verhuisde, koos Bosschaert ervoor om de reeks stop te zetten. Daarna ging hij in zee met Dufaux (topscenarist van onder andere Murena) voor de artistieke strip Jaguar en maakte hij met Urbanus De geverniste vernepelingskes, waarin ze heel bekend Vlaanderen in zijn - en vooral haar - blootje zetten.

6 EEN KENNISMAKING MET DE GEESTELIJKE VADERS ÉN MOEDER VAN DE GASTEN VAN FANNY ESTHER VERKEST Na Cordelia van Ilah is Esther Verkest de tweede vrouw die Bij Fanny op Schoot mag komen. Maar Esther is een hersenspinsel van een man, Kim Duchateau genaamd. Na zijn studies animatiefilm aan het KASK in Gent, gaat hij striptekenen, zijn eerste liefde. In 1997 belandt hij bij de jongerenbijlage van De Morgen, waar hij cartoons publiceert. Niet veel later duikt Esther Verkest op in P-magazine die - in tegenstelling tot het grappige realisme van Cordelia - totaal absurd, krankzinnig en soms gewoon gortig is. PLOP Bruno De Roover verwierf naam toen hij een wedstrijd won met een strip over het Vlaams Parlement. Studio Vandersteen kwam aankloppen om de tekenaar in te lijven in het team achter Suske en Wiske. Intussen werkte De Roover al enkele jaren voor Studio 100, waar hij het tekenwerk voor Kabouter Plop verzorgde. F.C. DE KAMPIOENEN Hec Leemans debuteerde op 19-jarige leeftijd met het spionageverhaal Brian Howell. In 1975 kreeg hij zijn vaste stek in stripland met Bakelandt, een historische strip. De avonturen van de struikrover deden het allerminst slecht, mede dankzij de wulpse Rooie Zita. Sinds 1996 schrijft en tekent Leemans ook F.C. De Kampioenen. Van Wacht eens even - W817, waarvoor hij de scenario s schrijft, verschijnt binnenkort het tiende album. AGENT 327 Agent 327 is al bijna veertig jaar lang een klassieker in de Nederlandse stripwereld. De inmiddels 66-jarige Lodewijk is niet enkel het brein achter de Agent, maar hij is net zo goed bekend als scenarist van Storm, Johnny Goodbye, January Jones, de Kat en Quark én hij trad niet zo lang geleden in dienst als nieuwe scenarist van De Rode Ridder. COWBOY HENK Herr Seele, ofte Peter van Heirseele, is misschien wel de vreemdste eend in het Vlaamse stripland. Ten eerste is hij niet echt een striptekenaar of illustrator, maar van opleiding kunstschilder en zoals u ongetwijfeld al wist pianostemmer. Dat minutieuze van zijn dagtaak is ook terug te vinden in zijn tekenwerk voor Cowboy Henk: een heldere, gedetailleerde strip, beïnvloed door een gamma aan striptekenaars en schilders. NATASJA De ondertussen 59-jarige Walthéry geboren en getogen in Cheratte is al jarenlang een van de absolute toppers uit Wallonië. Zijn carrière kende een ongelooflijke start toen hij als prille twintiger met Peyo aan de wereldberoemde Smurfen werkte. Maar echt bekend werd hij natuurlijk met de aantrekkelijke stewardess Natasja.

7 EEN KENNISMAKING MET DE GEESTELIJKE VADERS ÉN MOEDER VAN DE GASTEN VAN FANNY DE ZUSJES KRIEGEL Geen jeugdschrijver is in België zo populair als Marc de Bel. Hij schreef ondertussen al 83 boeken, waarvan er 3 verfilmd zijn: Blinker en de Bakfietsbioscoop, Blinker en het BagBag-Juweel en De Zusjes Kriegel. De zusjes Kriegel hebben ook al twee avonturen in stripvorm beleefd. ERIK MEYNEN Erik Meynen is al jaren een van s lands meest gerespecteerde critici van de Wetstraat. Waarom? Omdat zijn paginastrip in P-Magazine en zijn stop-comics in Het Laatste Nieuws nu eenmaal scherp en grappig zijn. Zelfs de politici die hij wel vaker in hun hemd zet, zoals ex-premier Jean-Luc Dehaene, Vincent Van Quickenborne en Yves Leterme zijn fans van Meynen. SUSKE EN WISKE Suske en Wiske, de geesteskinderen van Willy Vandersteen, vieren in 2005 hun 60ste verjaardag. Studio Vandersteen stelde een team van toptekenaars en -scenaristen samen onder leiding van Luc Morjaeu en Peter Van Gucht. Dirk Stallaert en Charel Cambré komen het tekenteam versterken en Erik Meynen buigt zich mee over de scenario s.

8 EEN WOORDJE OVER DE VOORPUBLICATIE IN P-MAGAZINE De exclusieve voorpublicatie van Bij Fanny op schoot samen met een uniek interview en een ludieke wedstrijd, in P-magazine! Als stripdiva krijgt Fanny eindelijk waar ze recht op heeft: een eigen talkshow! In Bij Fanny op schoot ontvangt ze wekelijks haar collega-stripfiguren. Iedereen met enige naam en faam in de papieren wereld werd gevraagd (Nero, Urbanus, Suske en Wiske,...) maar ook onze eigenste Esther The Bitch Verkest en Erik Meynens Guy Verhofstadt gingen maar wat graag op deze uitnodiging in. P-magazine kreeg de eer om deze unieke uitgave EXCLUSIEF voor te publiceren. 17 weken lang konden onze lezers genieten van de diepgravende interviews van Fanny met haar bekende gast. En bovendien maakten ze wekelijks kans op een gesigneerde luxe-editie van Bij Fanny op schoot (met borstbeeldje)! Tevens gingen we op zoek naar P-Fanny lookalikes (en die hebben we ook gevonden). Slechts enkele haalden de strenge selectie. Zij signeerden tijdens de Boekenbeurs naast tekenaar Merho én zijn aanwezig op de exclusieve persvoorstelling in Waasland Shopping Center op 6 december.

9 EEN WOORDJE OVER DE SAMENWERKING MET WAASLAND SHOPPING CENTER Het was een vroege zomerdag, toen de mensen van Standaard Uitgeverij binnenstapten in het WaSC. Breed glimlachend en duidelijk in het bezit van een leuk idee. Op dat ogenblik waren de onderhandelingen over de voorstelling van de gloednieuwe Urbanus-strip reeds in volle voorbereiding en voelden ook wij in het WaSC aan dat deze vorm van samenwerking duidelijk nog veel grootser kon worden. Groot was onze blijdschap toen het voorstel op tafel viel om Bij Fanny op schoot voor te stellen in het WaSC. Uit een eerste meeting met de geestelijke vader van Fanny, Merho, bleek al snel dat we op een bom van creativiteit terecht waren gekomen. Alles klikte en paste volledig in het eindejaarsoffensief van het WaSC. De special Bij Fanny op schoot zou dé opening worden van het kerstshoppen in Sint-Niklaas. Vandaar ook dat de hele setting volledig in onze kerstdecors wordt opgenomen. Na deze unieke start van ons eindejaarsoffensief moet het hier in WaSC nog allemaal beginnen. Iets ouds in iets nieuws is het thema van onze kerstdecoratie. Vandaar dat alles ondergedompeld wordt in een ijzig sneeuwdecor uit het einde van de 18de eeuw. Natuurlijk mag het ijspaleis van de kerstman niet ontbreken. Alles wordt opgevrolijkt door diverse bewegende figuren: sneeuwkonijnen, schaatsende ijsberen, rendieren... Als doorgewinterde Kiekeboe-fans zijn wij hier vandaag dan ook zeer trots om Fanny samen met Merho te mogen ontvangen. Wij wensen hen heel veel succes toe en willen zeker ook de mensen van Standaard Uitgeverij ontzettend bedanken voor de geweldige samenwerking. Johan Boyen, Marketing Manager WaSC,

10 MET SPECIALE DANK AAN Standaard Uitgeverij

NERO DE STALLAERT JAREN

NERO DE STALLAERT JAREN NERO DE STALLAERT JAREN En toen vond Marc Sleen zijn opvolger Hij was de man die het altijd alleen gedaan had, zonder noemenswaardige hulp. Marc Sleen was fier op die prestatie. En al helemaal toen ze

Nadere informatie

Suske en Wiske: 65! De eerste Suske en Wiske. Rikki en Wiske in de krant. Stijn Dekelver. Wiske. Na het eerste verhaal wordt hij

Suske en Wiske: 65! De eerste Suske en Wiske. Rikki en Wiske in de krant. Stijn Dekelver. Wiske. Na het eerste verhaal wordt hij Suske en Wiske: 65! Stijn Dekelver Wiske. Na het eerste verhaal wordt hij vervangen door Suske. Het verhaal Suske en Wiske worden 65 jaar. Niet echt natuurlijk, want dan zouden ze in de strips al opa en

Nadere informatie

FOTOREPORTAGE DOOR RAYMOND LAGAE

FOTOREPORTAGE DOOR RAYMOND LAGAE FOTOREPORTAGE DOOR RAYMOND LAGAE Op 15 maart 2013 vierde Jean-Pol (echte naam Jean-Paul van den Broeck) zijn zeventigste verjaardag. Hij zit bovendien vijftig jaar in het vak. Zijn vriendin Anita organiseerde

Nadere informatie

sinds 2017 voorjaarsfolder 2018

sinds 2017 voorjaarsfolder 2018 sinds 2017 voorjaarsfolder 2018 Matsuoka [mat su o ka] (m, Brussel, 1947), slechterik, tegenstander van het dagbladverschijnel Nero; maakte voor het eerst zijn opwachting op de pagina s van de Vlaamse

Nadere informatie

VRAGENLIJST VOOR MIDDELBARE SCHOLEN BELGISCH STRIPCENTRUM

VRAGENLIJST VOOR MIDDELBARE SCHOLEN BELGISCH STRIPCENTRUM VRAGENLIJST VOOR MIDDELBARE SCHOLEN BELGISCH STRIPCENTRUM De volgende vragenlijst is ingedeeld naar drie categorieën: Gewoon Moeilijker Doordenker Om de juiste antwoorden te vinden neem je best de lijst

Nadere informatie

Suske en Wiske: 65! Een verhaal met beelden! België = stripland. Jeroen Defauw. Eigenlijk zoals een boek, maar. dan met heel veel tekeningen en

Suske en Wiske: 65! Een verhaal met beelden! België = stripland. Jeroen Defauw. Eigenlijk zoals een boek, maar. dan met heel veel tekeningen en Suske en Wiske: 65! Jeroen Defauw Eigenlijk zoals een boek, maar Een verhaal met beelden! dan met heel veel tekeningen en weinig tekst. Zelfs als je niet kunt lezen, begrijp je waar een strip over gaat.

Nadere informatie

Vroeger vond ik Kuifje houterig getekend.

Vroeger vond ik Kuifje houterig getekend. INTERVIEW DIRK STALLAERT DOOR WOUTER ADRIAENSEN Vroeger vond ik Kuifje houterig getekend. Standaard Uitgeverij heeft haar nieuwe Matsuoka-label gelanceerd met vier mooie uitgaves: twee uit het Frans vertaalde

Nadere informatie

Inhoud. Over Freddy 2 Over Freddy Volume 3 3 Over Sh3Ll4C 5 Steekkaart 6. Urbanus. Ilah. Axl Peleman

Inhoud. Over Freddy 2 Over Freddy Volume 3 3 Over Sh3Ll4C 5 Steekkaart 6. Urbanus. Ilah. Axl Peleman Inhoud Over Freddy 2 Over Freddy Volume 3 3 Over Sh3Ll4C 5 Steekkaart 6 Ik heb de eerste twee boekjes in één ruk doorgelezen, dat is altijd al een goed teken. Urbanus De grappen vind ik echt goed. Seksisme

Nadere informatie

Verkiezingen 2010! Waarom kiezen? Overal foto's. Auteur: Stef Van Malderen. In ons land zijn er veel ministers. Zij zorgen er samen met hun

Verkiezingen 2010! Waarom kiezen? Overal foto's. Auteur: Stef Van Malderen. In ons land zijn er veel ministers. Zij zorgen er samen met hun Auteur: Stef Van Malderen Overal foto's Waarom kiezen? In ons land zijn er veel ministers. Zij zorgen er samen met hun medewerkers voor dat alles goed loopt in ons land. Het verkeer, de politie, de school,...

Nadere informatie

DE WARE WERELD HET DERTIGERSDIPJE TEKST, TEKENINGEN EN INKLEURING TOM BOUDEN

DE WARE WERELD HET DERTIGERSDIPJE TEKST, TEKENINGEN EN INKLEURING TOM BOUDEN DE WARE WERELD HET DERTIGERSDIPJE TEKST, TEKENINGEN EN INKLEURING TOM BOUDEN WOORD VOORAF WANNEER STRIPHELDEN MENSJES WORDEN Natuurlijk zijn dit niet Suske en Wiske, Lambik, Sidonia en Jerom. Wat denkt

Nadere informatie

Er zullen altijd mensen zijn die teleurgesteld zijn omdat je iets aanraakt dat bijna heiligschennis is.

Er zullen altijd mensen zijn die teleurgesteld zijn omdat je iets aanraakt dat bijna heiligschennis is. INTERVIEW PETER VAN DONGEN, TEUN BERSERIK EN YVES SENTE DOOR DAI HEINEN - FOTOS: RAYMOND LAGAE Er zullen altijd mensen zijn die teleurgesteld zijn omdat je iets aanraakt dat bijna heiligschennis is. 1

Nadere informatie

Dit is een strip die ik zelf graag zou lezen.

Dit is een strip die ik zelf graag zou lezen. Interview wilbert van der steen door wouter adriaensen Dit is een strip die ik zelf graag zou lezen. Wilbert van der Steen slaagde er in de stripwereld te verrassen met zijn debuut Ayak + Por en doet dat

Nadere informatie

El cómic franco-belga (en francés) y el cómic en neerlandés. Personajes creados por belgas francófonos y franceses, y por autores neerlandeses

El cómic franco-belga (en francés) y el cómic en neerlandés. Personajes creados por belgas francófonos y franceses, y por autores neerlandeses El cómic franco-belga (en francés) y el cómic en neerlandés Personajes creados por belgas francófonos y franceses, y por autores neerlandeses Franco-Belgische strip De Franco-Belgische strip (ook wel Frankobelgische

Nadere informatie

1 t/m 17 maart GRATIS bij aankoop van 2 stripboeken. (of l12,12 aan strips)

1 t/m 17 maart GRATIS bij aankoop van 2 stripboeken. (of l12,12 aan strips) stripboekgeschenkdagen 1 t/m 17 maart 2013 GRATIS bij aankoop van 2 stripboeken (of l12,12 aan strips) Stripboekgeschenkdagen 2013 van 1 tot en met 17 maart TEXAS KID, MIJN BESTE Igor Kordej (die z n strips

Nadere informatie

DOWNLOAD OR READ : SUSKE EN WISKE DE GROFFE GRAPJAS PDF EBOOK EPUB MOBI

DOWNLOAD OR READ : SUSKE EN WISKE DE GROFFE GRAPJAS PDF EBOOK EPUB MOBI DOWNLOAD OR READ : SUSKE EN WISKE DE GROFFE GRAPJAS PDF EBOOK EPUB MOBI Page 1 Page 2 suske en wiske de groffe grapjas suske en wiske de pdf suske en wiske de groffe grapjas Foxit pdf creator. 28 okt 2017

Nadere informatie

KIEKEBOES PLANKENKOORTS IN AMSTERDAM. Inkleuring: Ine Merhottein

KIEKEBOES PLANKENKOORTS IN AMSTERDAM. Inkleuring: Ine Merhottein de KIEKEBOES PLANKENKOORTS IN AMSTERDAM Inkleuring: Ine Merhottein Volg de Kiekeboes online: U www.facebook.com/dekiekeboes Altijd op de hoogte blijven van het laatste stripnieuws? Schrijf je in op de

Nadere informatie

ComMercieEl en ArtiStieK

ComMercieEl en ArtiStieK ANALYSE Spreidstand tussen ComMercieEl en ArtiStieK De VlaaMse strip in Vogelvlucht Dit najaar presenteert het Brusselse Stripmuseum het beste wat de nieuwe Vlaamse strip te bieden heeft. Tegelijk beweegt

Nadere informatie

FOTOREPORTAGE LUCKY LUKE STRIJKT NEER IN ANTWERPEN DOOR RAYMOND LAGAE

FOTOREPORTAGE LUCKY LUKE STRIJKT NEER IN ANTWERPEN DOOR RAYMOND LAGAE FOTOREPORTAGE LUCKY LUKE STRIJKT NEER IN ANTWERPEN DOOR RAYMOND LAGAE Wie de komende maand op de Antwerpse ring t stad binnenrijdt, kan er niet naast kijken. Het overbekende silhouet van Lucky Luke is

Nadere informatie

BIOGRAFIE WILLY VANDERSTEEN (15/02/1913-28/08/1990)

BIOGRAFIE WILLY VANDERSTEEN (15/02/1913-28/08/1990) BIOGRAFIE WILLY VANDERSTEEN (15/02/1913-28/08/1990) JEUGD Willy (Willibrord Jan Frans Maria) Vandersteen groeide op in de Antwerpse wijk 'De Seefhoek' als zoon van een beeldhouwer/ornamentmaker. Zijn tekenaanleg

Nadere informatie

Ted van Lieshout Floor van de Ven, H3G, Uitgeveri Plaats Jaar uitgave en druk Aantal bladzijdes Genre Inhoudsopgave Samenvatting

Ted van Lieshout Floor van de Ven, H3G, Uitgeveri Plaats Jaar uitgave en druk Aantal bladzijdes Genre Inhoudsopgave Samenvatting Boekverslag door F. 1662 woorden 8 juni 2016 7 7 keer beoordeeld Auteur Ted van Lieshout Genre Psychologische roman, Jeugdboek Eerste uitgave 1996 Vak Nederlands Gebr. Ted van Lieshout Floor van de Ven,

Nadere informatie

NIEUWE TITELS Juni / augustus 2019

NIEUWE TITELS Juni / augustus 2019 NIEUWE TITELS Juni / augustus 2019 Jan Kordaat Integraal 4 1956-1958 In dit vierde deel van de verzamelde avonturen van Jan Kordaat maken we mee hoe de grote meester Jijé het roer van deze mythische reeks

Nadere informatie

Verslag Nederlands Lees- en actuaportfolio

Verslag Nederlands Lees- en actuaportfolio Verslag Nederlands Lees- en actuaportfolio Verslag door AGENT 1012 woorden 1 december 2017 0 keer beoordeeld Vak Nederlands Lees- en actuaportfolio naam: Kenneth Van Sant klas: 5ET Greet Van den Eynde

Nadere informatie

Curriculum Vitae - WIM SWERTS

Curriculum Vitae - WIM SWERTS Curriculum Vitae - WIM SWERTS Hoe het begon... Wim Swerts werd op 19 april 1966 in Tongeren geboren als jongste uit een kroost van vijf kinderen. Het artistieke zat er bij de familie Swerts altijd wel

Nadere informatie

6,5. Getekende verhalen. Werkstuk door een scholier 1621 woorden 20 februari keer beoordeeld. Nederlands. 1. Inhoud

6,5. Getekende verhalen. Werkstuk door een scholier 1621 woorden 20 februari keer beoordeeld. Nederlands. 1. Inhoud Werkstuk door een scholier 1621 woorden 20 februari 2006 6,5 359 keer beoordeeld Vak Nederlands 1. Inhoud 2. Inleiding 3. De geschiedenis van de strip 4. Beroemde striptekenaars 5. Hoe maak je een strip?

Nadere informatie

Het beeldverhaal in België

Het beeldverhaal in België Het beeldverhaal in België De Belgische postzegels die uitgegeven zijn in het kader van de Jeugdfilatelie vormen inmiddels een behoorlijke reeks. De Post geeft elk zo'n speciale postzegel uit, met afbeeldingen

Nadere informatie

SAGA SAM & KRAMIKSKE UITGAVEN. De terugkeer van

SAGA SAM & KRAMIKSKE UITGAVEN. De terugkeer van SAGA UITGAVEN De terugkeer van SAM & KRAMIKSKE SEPTEMBER 2016 SEPTEMBER 2016 KRAMIKSKE INTEGRAAL 1 In 1969 klopte De Volksmacht, de krantenuitgave van de Vlaamse tak van de Christelijke vakbond, aan bij

Nadere informatie

vectorworks CaseStudy Nero en het gebouw in de bomen Gents Bureau breidt kunstschool uit

vectorworks CaseStudy Nero en het gebouw in de bomen Gents Bureau breidt kunstschool uit vectorworks CaseStudy NL Nero en het gebouw in de bomen Gents Bureau breidt kunstschool uit Eerst moest de boomchirurg zijn werk doen. Pas nadat de oude bomen in het park achter het kasteel voldoende vocht

Nadere informatie

Afsluiting kinderjury 2013

Afsluiting kinderjury 2013 Afsluiting kinderjury 2013 Schrijverbezoek: Gerard van Gemert 1. Kastor en Tim Wanneer bent u begonnen met schrijven? Gerard van Gemert is in 2005 begonnen met schrijven toen hij met zijn dochters een

Nadere informatie

D/2018/10295/56 ISBN Distributie: Stribbelstrips, Hamont-Achel. Saga Uitgaven Berkenhagestraat 77 B-8210 Zedelgem.

D/2018/10295/56 ISBN Distributie: Stribbelstrips, Hamont-Achel. Saga Uitgaven Berkenhagestraat 77 B-8210 Zedelgem. Links: idee voor de cover van deze integrale. Rechts: schets voor de cover. Steven Dupré Saga Uitgaven voor de Nederlandse taal. Dossiertekst: Peter D Herdt Met dank aan Frank Bogaerts, Tom Bouden, Peter

Nadere informatie

foto: Raymond Lagae, 2016

foto: Raymond Lagae, 2016 foto: Raymond Lagae, 2016 In 1995 kreeg Jean-Pol te horen dat hij Sammy mocht tekenen. Hij ervoer het nieuws als een mirakel, een geschenk, een droom die werkelijkheid werd. Het kwam weliswaar in zijn

Nadere informatie

Uitreiking erepenning Jacques Vriens 12 februari Dames en heren,

Uitreiking erepenning Jacques Vriens 12 februari Dames en heren, Uitreiking erepenning Jacques Vriens 12 februari 2012 Dames en heren, Filmpremières vinden niet zo heel vaak plaats in Limburg. De kans over een rode loper een bioscoop binnen te schrijden liet ik me dus

Nadere informatie

SAGA TE MOOI OM WAAR TE ZIJN UITGAVEN. Anlor & Ducoudray

SAGA TE MOOI OM WAAR TE ZIJN UITGAVEN. Anlor & Ducoudray SAGA UITGAVEN Anlor & Ducoudray TE MOOI OM WAAR TE ZIJN FEBRUARI 2018 FEBRUARI 2018 DE MINIMENSJES INTEGRAAL 4 1976-1978 Door pagina s vrij te maken voor Meneer De Vries en zijn getrouwen verwelkomde het

Nadere informatie

Opdracht Nederlands Leesportfolio

Opdracht Nederlands Leesportfolio Opdracht Nederlands Leesportfolio Opdracht door AGENT 714 woorden 1 december 2017 0 keer beoordeeld Vak Methode Nederlands Op niveau Lees- en actuaportfolio naam: Kenneth Van Sant klas: 5ET Greet Van den

Nadere informatie

Zes bekende Vlamingen schrijven hun eigen Suske en Wiske verhaal

Zes bekende Vlamingen schrijven hun eigen Suske en Wiske verhaal Zes bekende Vlamingen schrijven hun eigen Suske en Wiske verhaal DATA TITEL SCENARIST TEKENAAR 26/09 De spitse bergen TOM WAES CHAREl CAMBRe 03/10 De verwoede verzamelaar JAN VERHEYEN JAN BOSSCHAERT 10/10

Nadere informatie

NERO DE STALLAERT JAREN

NERO DE STALLAERT JAREN NERO DE STALLAERT JAREN 2018 Matsuoka/Standaard Uitgeverij, Rijnkaai 100/A11, B-2000 Antwerpen Alle rechten van reproductie, vertaling en aanpassing zijn uitdrukkelijk voorbehouden voor alle landen, Voor

Nadere informatie

Wiske die een pistool op iemand richt, dat klopt toch niet?

Wiske die een pistool op iemand richt, dat klopt toch niet? INTERVIEW CHAREL CAMBRÉ EN MARC LEGENDRE DOOR WOUTER ADRIAENSEN Wiske die een pistool op iemand richt, dat klopt toch niet? Nadat het zesdelige Amoras de Vlaamse stripwereld op z n kop zette, besloten

Nadere informatie

Herinnert u zich nog mijn woorden, die ik sprak voor aanvang van het OLS in het Roermondse Maasniel?

Herinnert u zich nog mijn woorden, die ik sprak voor aanvang van het OLS in het Roermondse Maasniel? 1 Huldiging OLS-winnaar 2015 Sint Monulphus en Gondulphus op in Gouvernement in Hasselt Gewaardeerde collega-gouverneur Dames en heren, Herinnert u zich nog mijn woorden, die ik sprak voor aanvang van

Nadere informatie

Academie voor schone kunsten Turnhout

Academie voor schone kunsten Turnhout Academie voor schone kunsten Turnhout Verhalen vertellen in woord en beeld EEN TIENDELIGE OPLEIDING BEELDVERHAAL & GRAPHIC STORYTELLING Stripgids, de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Turnhout en

Nadere informatie

Hannelore Vantieghem heeft een Belgische vader en een Duitse

Hannelore Vantieghem heeft een Belgische vader en een Duitse INTERVIEWREEKS DOOR MARTIN HOFMAN (10): HANNELORE VANTIEGHEM Toen we elk met een gevuld glas terug in de kamer zaten, zei Karel: Dit is de laatste keer in mijn leven. Santé! Hannelore Vantieghem heeft

Nadere informatie

Postzegels stripfiguren per Figuur

Postzegels stripfiguren per Figuur Postzegels stripfiguren per Figuur 1/12/2012 14:37:18 Land Jaar Omschrijving Aantal Aard Conditie Waarde Page 1 Alex Belgie 1998 Alix Briefkaart 1 Briefkaart Postfris 2,50 Belgie 2007 Alix Blaadje 1 Zegelvel

Nadere informatie

Dat papieren ding heet een tijdschrift

Dat papieren ding heet een tijdschrift Dat papieren ding heet een tijdschrift Dat papieren ding heet een tijdschrift Populaire YouTuber Dylan Haegens heeft eigen magazine Door: Marloes de Moor De Chantal, Linda en Wendy. Voor me moeder! zal

Nadere informatie

geluk EEN JAAR VOL The World Calendar of Happiness

geluk EEN JAAR VOL The World Calendar of Happiness geluk EEN JAAR VOL The World Calendar of Happiness 2016 www.lannoo.com Registreer u op onze website en we sturen u regelmatig een nieuwsbrief met informatie over nieuwe boeken en met interessante, exclusieve

Nadere informatie

Haarlem, 11 oktober lieve moeder van me,

Haarlem, 11 oktober lieve moeder van me, Haarlem, 11 oktober 2009 lieve moeder van me, speciaal vroeg opgestaan ben ik, omdat ik 's morgens vroeg makkelijker verhalen vertel. Want ik wilde u graag dit verhaal geven voor uw verjaardag, maar hoe

Nadere informatie

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school Vrijdag 11 november 2016 Weekbrief Activiteitenoverzicht 16 november Kinderraad (2 leerlingen groep 7/8) 23 en 29 november Oudergesprekken 5 december Sinterklaas Aanwezigheid directie / Meerschools Intern

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Ik ken mensen, die als ze de krant krijgen, eerst op zoek gaan naar de strips of de cartoons. Strips als FC Knudde in de Stentor, of Anton Dingeman

Nadere informatie

reportages maken met urbanus

reportages maken met urbanus reportages maken met urbanus Radio Salami heeft nu ook een televisie-uitzending. Als reporters trekken jullie er op uit om een videoverslag te maken over jouw stad of dorp. Kan jij een sensationeel verhaal

Nadere informatie

Hans de Beer. Het grote boek van Kleine IJsbeer. Tien avonturen met Lars. De Vier Windstreken. Hans de Beer. avonturen

Hans de Beer. Het grote boek van Kleine IJsbeer. Tien avonturen met Lars. De Vier Windstreken. Hans de Beer. avonturen Hans de Beer Inclusief een nawoord, vol schitterende schetsen, over de wereldberoemde illustrator Hans de Beer. Hans de Beer Alle populaire verhalen van kleine ijsbeer Lars in een bundel. Het grote boek

Nadere informatie

Inhuldiging van het MARC SLEEN MUSEUM Donderdag 18 juni 2009

Inhuldiging van het MARC SLEEN MUSEUM Donderdag 18 juni 2009 PERSDOSSIER Inhuldiging van het MARC SLEEN MUSEUM Donderdag 18 juni 2009 Persinformatie: Belgisch Stripcentrum: Willem De Graeve, willem.degraeve@stripmuseum.be, 02 210 04 33 Standaard Uitgeverij: Karoline

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK MOERBEKE WAAS. Hergebruik oud stationsgebouw

BIBLIOTHEEK MOERBEKE WAAS. Hergebruik oud stationsgebouw BIBLIOTHEEK MOERBEKE WAAS Hergebruik oud stationsgebouw Informatie Bibliotheek Moerbeke Waas Het gebouw De openbare bibliotheek is sinds december 2011 gevestigd in het oude stationsgebouw van Moerbeke.

Nadere informatie

Lesplan Keith Haring (2 lessen)

Lesplan Keith Haring (2 lessen) Lesplan Keith Haring (2 lessen) Benodigdheden: Kopieën van het leesblad Werkblad Rol tekenpapier Stiften Potloden Verf Kwasten Schorten Restpapier Smartboard Leerdoelen: Leren wie Keith Haring is en wat

Nadere informatie

6,2. Boekverslag door een scholier 1782 woorden 18 april keer beoordeeld

6,2. Boekverslag door een scholier 1782 woorden 18 april keer beoordeeld Boekverslag door een scholier 1782 woorden 18 april 2004 6,2 299 keer beoordeeld Auteur Genre Erik Hazelhoff Roelfzema Biografie, Oorlogsroman Eerste uitgave 1970 Vak Nederlands 3. Verantwoording keuze

Nadere informatie

Belgique-België P.P.- P.B Hamme BC Manie! Manie! De Heideroosjes vrijdag 6 februari

Belgique-België P.P.- P.B Hamme BC Manie! Manie! De Heideroosjes vrijdag 6 februari Belgique-België P.P.- P.B. 9220 Hamme BC 21293 Manie! Manie! De Heideroosjes vrijdag 6 februari gratis nieuwsbrief van CC Jan Tervaert en Bibliotheek Hamme afzender: CC Jan Tervaert - Kaaiplein 34-9220

Nadere informatie

Onweerstaanbare wijsneus Kik en Joep Lesbrief

Onweerstaanbare wijsneus Kik en Joep Lesbrief Onweerstaanbare wijsneus Kik en Joep Lesbrief April 2015 Lesbrief Kik en Joep / Bibliotheek Hengelo / lesbrief 1 Kik en Joep Kik en Joep zijn al bekend uit de kindertijdschriften Maan Roos Vis en Roetsj!

Nadere informatie

Mijn lichaam is goed! Doe-opdrachten rond lichaamsbeeld voor 5-6 BaO

Mijn lichaam is goed! Doe-opdrachten rond lichaamsbeeld voor 5-6 BaO Mijn lichaam is goed! Doe-opdrachten rond lichaamsbeeld voor 5-6 BaO Hieronder vind je een lesvoorbereiding voor twee lesuren rond lichaamsbeeld bij kinderen van 10 tot 12 jaar. Het bevat verschillende

Nadere informatie

1. DEFINITIE BIBLIOGRAFISCHE BESCHRIJVINGEN TITEL [200] EDITIE [205] COLLATIE [215] REEKSGEGEVENS [225]...

1. DEFINITIE BIBLIOGRAFISCHE BESCHRIJVINGEN TITEL [200] EDITIE [205] COLLATIE [215] REEKSGEGEVENS [225]... 11. Stripverhalen Inhoud 1. DEFINITIE... 2 2. BIBLIOGRAFISCHE BESCHRIJVINGEN... 2 2.1 Type... 2 2.2 Stripomnibussen... 3 2.3 Wanneer een nieuwe beschrijving maken?... 3 3. TITEL [200]... 4 4. EDITIE [205]...

Nadere informatie

Klasnieuws 34 klas 6:

Klasnieuws 34 klas 6: Klasnieuws 34 klas 6: Jaargang 11 De lekkere Kiekeboes Vrijdag 25 mei gaf Jelena haar meesterstuk over de Kiekeboes, een bekende strip reeks in West-Vlaanderen. Ze stelde eerst de personages voor: Marcel

Nadere informatie

TOM POES. Uitgeverij Cliche wil zich inzetten om de ballonstrips van Tom Poes opnieuw onder de aandacht van een breed publiek te brengen!

TOM POES. Uitgeverij Cliche wil zich inzetten om de ballonstrips van Tom Poes opnieuw onder de aandacht van een breed publiek te brengen! APRIL JUNI 2019 Uitgeverij Cliche wil zich inzetten om de ballonstrips van Tom Poes opnieuw onder de aandacht van een breed publiek te brengen! TOM POES 7 EN DE TRILLINGS Heer Bommel voelt zich geroepen

Nadere informatie

verkrijgbaar vanaf 19 april

verkrijgbaar vanaf 19 april verkrijgbaar vanaf 19 april Dit album is te verkrijgen vanaf 19 april. Geef me dat oog eens, als je wil. Recht voor je. Dank je. Ben jij degene die zo n vogels maakt? Deze preview wordt u aangeboden door

Nadere informatie

JONGENS VERSUS MEISJES

JONGENS VERSUS MEISJES 1 JONGENS VERSUS MEISJES Een verfrommeld briefje Woensdagmiddag. Even rust. Dacht ik. Maar neen, ik moest zeker nog bij oma en opa langs en enkele foto s sorteren uit hun kinder- en jonge jaren, hun huwelijk

Nadere informatie

TEAM TEMPTATION SPONSORMAP. Nationale synchro teams SEIZOEN 2012-2013 MEI 2012 MEI 2013. www.teamtemptation.be

TEAM TEMPTATION SPONSORMAP. Nationale synchro teams SEIZOEN 2012-2013 MEI 2012 MEI 2013. www.teamtemptation.be TEAM TEMPTATION SPONSORMAP SEIZOEN 2012-2013 Nationale synchro teams MEI 2012 MEI 2013 www.teamtemptation.be SEIZOEN 2012-2013 TEAM TEMPTATION is ons nationaal paradepaardje in de synchro sport!!! Ondertussen

Nadere informatie

Lestip 'Meester Frank en de draak'

Lestip 'Meester Frank en de draak' Lestip 'Meester Frank en de draak' Over het boek Senne heeft een draak in z n hoofd. Die rommelt als hij sommen moet maken en zorgt ervoor dat het goede antwoord dat in Senne s hoofd zit, niet uit z n

Nadere informatie

SAGA UITGAVEN. Laatste deel

SAGA UITGAVEN. Laatste deel SAGA UITGAVEN Laatste deel KRAMIKSKE Integraal MEI 2019 MEI 2019 KRAMIKSKE INTEGRAAL 4 Met deze extra dikke integrale zijn alle vervolgverhalen van Kramikske heruitgegeven. In 2013 zat Jean-Pol vijftig

Nadere informatie

maart 2014 nr 120 www.maks.be PROTEST

maart 2014 nr 120 www.maks.be PROTEST maart 2014 nr 120 www.maks.be PROTEST Jens Mollenvanger 6 PROTEST Jonathan deelt GAS-beloningen uit 11 LEERLINGENKAART Ontwerp ze zelf 18 BETERE PUNTEN Scoren met google 20 BRUSSEL Rappen over probleemwijken

Nadere informatie

fokke & sukke TERUG NAAR DUCKSTAD in: geheel herziene druk! door: Pascal Oost

fokke & sukke TERUG NAAR DUCKSTAD in: geheel herziene druk! door: Pascal Oost een avontuur van het konijn fokke & sukke in: TERUG NAAR DUCKSTAD door: Pascal Oost tweede, geheel herziene druk! Welkom! In dit nummer zijn er grote problemen in Duckstad! Een geheimzinnige boef schopt

Nadere informatie

BUSINESS MAGAZINE

BUSINESS MAGAZINE EDITIE LIMBURG BUSINESS MAGAZINE 2018-2019 HOOGST PERSOONLIJK DYNAMISCH DOELTREFFEND MAGISCH DUO Qontact is een uniek concept met een jeugdig en enthousiast netwerk, dat vaak de nieuwe zakelijke generatie

Nadere informatie

Dus, ik en de rest van de groep hebben een tijdje zitten brainstormen en dit kwam eruit.

Dus, ik en de rest van de groep hebben een tijdje zitten brainstormen en dit kwam eruit. Geachte aanwezigen, Ik ben hier namens t ouwe 5 e. er is uitdrukkelijk verzocht door Peter om geen stukjes te doen, dus gaan we dat dus wel doen, want zoals iedereen waarschijnlijk al weet, van t ouwe

Nadere informatie

DE KASTANJEKRANT. De allereerste Kastanjekrant! INHOUD NOVEMBER 2012. Activiteitenkalender 2-3. Achter de schermen 4. Welkom nieuwe Elise & Agnes!

DE KASTANJEKRANT. De allereerste Kastanjekrant! INHOUD NOVEMBER 2012. Activiteitenkalender 2-3. Achter de schermen 4. Welkom nieuwe Elise & Agnes! DE KASTANJEKRANT NOVEMBER 2012 De allereerste Kastanjekrant! Er is lang over nagedacht en hard aan gewerkt maar met veel trots stellen we u de allereerste editie van onze Kastanjekrant voor! Bij het begin

Nadere informatie

Shoppen voor de kiekeboes

Shoppen voor de kiekeboes Shoppen voor de kiekeboes Marcel, Charlotte, Fanny en Konstantinopel vormen misschien wel de meest populaire familie van België. En ze hebben bovendien net de loterij gewonnen! Net als echte sterren, doen

Nadere informatie

Over de Gaversche Prinsenfeesten

Over de Gaversche Prinsenfeesten Over de Gaversche Prinsenfeesten Met de organisatie van de Gaversche Prinsenfeesten op 21 juni 2015 op de markt in Gavere wil de Rotary Club een vervolg geven aan de succesvolle Breydel- feesten die tot

Nadere informatie

Dynamictennis special

Dynamictennis special Dynamictennis special Van de organisatie Deze speciale uitgave van de Noordooster staat helemaal in het teken van het afgelopen NK Dynamictennis. We zijn als vereniging enorm trots op deze dag waarin we

Nadere informatie

Visueel Fotoclub Lichtaart

Visueel Fotoclub Lichtaart Club in de kijker 21 Visueel Fotoclub Lichtaart Op een warme herfstdag net voor Allerheiligen bezoek ik het salon van Fotoclub Visueel Lichtaart. Ik kom eerst terecht in wat de club de alternatieve ruimte

Nadere informatie

Het is al een halfjaar geleden dat we de Italiaanse tekenaar

Het is al een halfjaar geleden dat we de Italiaanse tekenaar Martin Hofman INTERVIEWREEKS DOOR MARTIN HOFMAN (11): FABIO BONO (2) We roeien met de riemen die we hebben. Marc en ik hebben de uitgeverij gevraagd om de volgende albums ook op 40 pagina s te mogen brengen.

Nadere informatie

Klas 5 de Koorddanser. Klas Tom. Jaargang 7, nr. 24. Klaskrant 24. 30 maart 2015. We are the knights who say...

Klas 5 de Koorddanser. Klas Tom. Jaargang 7, nr. 24. Klaskrant 24. 30 maart 2015. We are the knights who say... Klas 5 de Koorddanser Klas Tom Klaskrant 24 Jaargang 7, nr. 24 30 maart 2015 We are the knights who say... Op donderdag 12 maart bezochten we Kortrijk 1302. We leerden er in de eerste plaats over de periode

Nadere informatie

Schooljaar SEPTEMBER - OKTOBER

Schooljaar SEPTEMBER - OKTOBER Schooljaar 2016-2017 SEPTEMBER - OKTOBER Hallo allemaal, Hier zijn we weer met een nieuwe nieuwsbrief! Die is tweemaandelijks te vinden via de website op onze klasblog. We willen jullie er nog eens aan

Nadere informatie

Martine Uitvaart. Martine is geboren op 20 juli Dit is typisch een verhaal dat Wouter van As, de vader van Martine, beter kan vetellen.

Martine Uitvaart. Martine is geboren op 20 juli Dit is typisch een verhaal dat Wouter van As, de vader van Martine, beter kan vetellen. Als we dan toch afscheid nemen van een mooie sterke vrouw, beter dat we dan beginnen met een mooi nummer van een sterke vrouw. Elegie van Patty Smith Welkom allemaal bij de afscheidsbijeenkomst van Martine

Nadere informatie

fotoreportage vernissage fanny k. door raymond lagae

fotoreportage vernissage fanny k. door raymond lagae fotoreportage vernissage fanny k. door raymond lagae Op dinsdag 11 april organiseerde het Belgisch Stripcentrum in Brussel de vernissage van een expo met originele platen van Fanny K., de gloednieuwe spin-off

Nadere informatie

december - februari jaargang 21 Editie 2. t Kapoentje

december - februari jaargang 21 Editie 2. t Kapoentje 2016-2017 december - februari jaargang 21 Editie 2 t Kapoentje 2 3 Voorwoord Hallo kapoenen en ouders van kapoenen, We zijn het jaar weeral goed van start gegaan met een hele hoop nieuwe en natuurlijk

Nadere informatie

Hallo Honteruiters! Groetjes, Sabine

Hallo Honteruiters! Groetjes, Sabine April 2017 Hallo Honteruiters! Wat een bewogen jaar hebben we achter de rug! En wat heeft iedereen hard gewerkt om er een super jubileum van te maken! Het jaar 2016 stond in het teken van 50 jaar Honteruiters

Nadere informatie

Rubens, Van Dyck & Jordaens Vlaamse schilders uit de Hermitage. Dit werkboekje is van:

Rubens, Van Dyck & Jordaens Vlaamse schilders uit de Hermitage. Dit werkboekje is van: Rubens, Van Dyck & Jordaens Vlaamse schilders uit de Hermitage Dit werkboekje is van: Hallo! Je gaat binnenkort op bezoek in het museum Hermitage Amsterdam. Het woord Hermitage spreek je uit als hermitaasje.

Nadere informatie

Weggeflitst met suske en wiske

Weggeflitst met suske en wiske Weggeflitst met suske en wiske Suske en Wiske maken zich klaar om te vertrekken met de Teletijdmachine, waneer er plots een kortsluiting ontstaat. Hemel! Onze vrienden worden weggeflitst naar een onbekend

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Sinterklaas en Kerstmis. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Sinterklaas en Kerstmis. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Sinterklaas en Kerstmis wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Welk materiaal kun je het best gebruiken? Welk

Nadere informatie

MEER DAN 700 WENSEN VOOR VERJAARDAGEN

MEER DAN 700 WENSEN VOOR VERJAARDAGEN MEER DAN 700 WENSEN VOOR VERJAARDAGEN Omslag: Drukwerk: Danny Demeersseman Nevelland Graphics Copyright 2014 Danny Demeersseman www.wensen.eu Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar

Nadere informatie

OUTLET. CADEAUS voor iedereen! KIJK OP DE ACHTERKANT AFHAALBON. BOEKEN. maar ook DVD's, Speelgoed en veel meer!

OUTLET. CADEAUS voor iedereen! KIJK OP DE ACHTERKANT AFHAALBON.   BOEKEN. maar ook DVD's, Speelgoed en veel meer! www.boekhandelpardoes.be BOEKEN OUTLET maar ook DVD's, Speelgoed en veel meer! woensdag 26 September DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG 27 28 29 30 September September September September 10u tot 18u 12u

Nadere informatie

Klaskrant week 29 en 30

Klaskrant week 29 en 30 K l a s T o m d e K o o r d d a n s e r 1 Klaskrant week 29 en 30 Schooljaar 2018-2019 11 mei 2019 Twee leuke Zentangle-kolibries van Ada en Ella... 2 Verleden tijd De laatste tijd geeft Tom veel lessen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER

NIEUWSBRIEF NOVEMBER pagina 1 van 5 bekijk de web versie afmelden NIEUWSBRIEF NOVEMBER Beste meneer Otten, November is een bijzondere maand: zes dagen lang staat het theater geheel in het teken van de musical 'Wieërt zéshoongerd-en-ein'

Nadere informatie

Tijdsband 1: algemene geschiedenis. Napoleon bouwt Antwerpen uit. Wereldoorlog I.

Tijdsband 1: algemene geschiedenis. Napoleon bouwt Antwerpen uit. Wereldoorlog I. Tijdsband 1: algemene geschiedenis Knip de vakjes uit langs de lichtgrijze lijntjes en kleef ze op de juiste plaats op de bijhorende blanco tijdsbalk. 1568 1585 1638 1648 1784 1808-1812 1815 1830 1914-1918

Nadere informatie

Vlaanderens favoriete stripfamilie nu groter en met een nieuwe naam!

Vlaanderens favoriete stripfamilie nu groter en met een nieuwe naam! P A M S PER Vlaanderens favoriete stripfamilie nu groter en met een nieuwe naam! MEI 2010 DE KIEKEBOES? De populaire stripreeks Kiekeboe gaat vanaf nu door het leven als De Kiekeboes. Het bekende logo

Nadere informatie

Maatschappelijke Jongeren Actie. persmap

Maatschappelijke Jongeren Actie. persmap Maatschappelijke Jongeren Actie persmap persbericht Jongeren Actie dringt aan op snelle federale regelgeving STRIP EN CAMPAGNE MOETEN KATER TEGENGAAN Alcoholpops zijn erg in trek bij jongeren. Toch zijn

Nadere informatie

De moeilijkste verkoop in je leven, is het verkopen van jezelf aan jezelf.

De moeilijkste verkoop in je leven, is het verkopen van jezelf aan jezelf. De moeilijkste verkoop in je leven, is het verkopen van jezelf aan jezelf. Verkopen staat gelijk aan inkomen Iedere dag ben je bezig met verkopen je verkoopt aan; jezelf familieleden je omgeving je partner

Nadere informatie

Pagadders. Beste pagadders

Pagadders. Beste pagadders Beste pagadders Pagadders Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Dat betekent natuurlijk ook een nieuw werkjaar voor KSA Frassati! Ik, Alexander (of Alex), heb de eer om de plaats van Charlene als banleider

Nadere informatie

Provinciale Prijs Beeldende Kunst

Provinciale Prijs Beeldende Kunst De Provincie Oost-Vlaanderen heeft een zeer lange traditie in het uitschrijven en toekennen van cultuurprijzen, voor uiteenlopende disciplines als geschiedenis, erfgoed, literatuur, muziek, design, beeldende

Nadere informatie

foto s sina willmann haar mannetje

foto s sina willmann haar mannetje foto s sina willmann Sina Willmann staat haar mannetje De wereld van quadraces staat bij het brede publiek voornamelijk bekend als een echte mannenwereld. Er zijn echter ook dames die hun mannetje weten

Nadere informatie

Lestip 'Eén mens is genoeg'

Lestip 'Eén mens is genoeg' Lestip 'Eén mens is genoeg' Over het boek Juliette groeit op in een muzikaal gezin, samen met haar oudere broer Louis en zusje Mia. Haar leven verandert voorgoed als haar vader tijdens een optreden overlijdt.

Nadere informatie

Bontje, de poes van de molen groep 3/4

Bontje, de poes van de molen groep 3/4 Verhalend ontwerp over Olie- en Korenmolen Woldzigt in Roderwolde Bontje, de poes van de molen groep 3/4 Episode 1: Bontje, de poes van de molen Bontje is een lieve poes. Ze woont in een molen en is van

Nadere informatie

NIEUWE TITELS APRIL EN MEI 2019

NIEUWE TITELS APRIL EN MEI 2019 NIEUWE TITELS APRIL EN MEI 2019 DE COMPLETE BAARD EN KALE DEEL 7 INTERNATIONALE AVONTUREN In deze zevende bundeling van de avonturen van Baard en Kale slepen Maurice Tillieux en Will ons naar alle uithoeken

Nadere informatie

Veiling 16 de stripdag Kalmthout Zaterdag 15 juni 2013 *Ingelijste veilingstukken = + 5. Gedeeltelijke opbrengst Suske en Wiske helpen kinderen

Veiling 16 de stripdag Kalmthout Zaterdag 15 juni 2013 *Ingelijste veilingstukken = + 5. Gedeeltelijke opbrengst Suske en Wiske helpen kinderen Veiling 16 de stripdag Kalmthout Zaterdag 15 juni 2013 *Ingelijste veilingstukken = + 5. Gedeeltelijke opbrengst Suske en Wiske helpen kinderen 0) Originele plaat Suskee n Wiske door Studio Vandersteen

Nadere informatie

In het thema 'de eerste leermeester' wil ik iets meer vertellen over mijn achtergrond, mijn weg in verkoop en verkoop management en de stelling dat u

In het thema 'de eerste leermeester' wil ik iets meer vertellen over mijn achtergrond, mijn weg in verkoop en verkoop management en de stelling dat u Woord Vooraf Toen ik in 2016 mijn consultancy-bedrijf Inventi verkocht, besloot ik, na dertig jaar consulting in verkoop en verkoopmanagement, een sabbatperiode in te lassen. Niet dat ik afscheid wilde

Nadere informatie

Wij bezorgen uw gasten een TOP-Vakantie!

Wij bezorgen uw gasten een TOP-Vakantie! Seizoen 2014 Wij bezorgen uw gasten een TOP-Vakantie! Gasten stellen steeds hogere eisen. Professionaliteit, kwaliteit en spectaculaire activiteiten is wat de gast van vandaag verwacht van een goed animatieprogramma.

Nadere informatie

TI-RALEIGH TOUR WAASLAND ZO 16 JUNI 2019 SINT-NIKLAAS

TI-RALEIGH TOUR WAASLAND ZO 16 JUNI 2019 SINT-NIKLAAS TI-RALEIGH TOUR WAASLAND ZO 16 JUNI 2019 SINT-NIKLAAS Een organistie van WTC Kontakt in samenwerking met ten voordele van de deelname van het team van aan de Het idee Tijdens een toertocht in Engeland

Nadere informatie