STAATSBLAD VANDE REPUBLIEK SURINAME

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STAATSBLAD VANDE REPUBLIEK SURINAME"

Transcriptie

1 No STAATSBLAD VANDE REPUBLIEK SURINAME No. 29 WET van 31 maart 2005, houdende regels met betrekking tot de heffing van een uitvoerrecht op hout (Wet uitvoerrecht op hout), DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME, In overweging genomen hebbende, dat het wenselijk is nieuwe regels vast te stellen met betrekking tot de hefting van een uitvoerrecht op hout; Heeft, de Staatsraad gehoord, na goedkeuring door De Nationale Assemblee, bekrachtigd de onderstaande wet: ALGEMENE BEPALINGEN Artikell In deze wet en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder: a. Minister b. Inspekteur de Minister belast met de zorg voor Financien; de Inspekteur der Invoerrechten en Accijnzen; c. Scheepvaartwet d. douanekoers e. Raad van Beroep f. Wet Tariefvan Invoerrechten 1996: g. Algemene Geldboetewet h. uitvoer i. exporteur de Wet van 25 april 1908 houdende bepalingen tot vaststelling van formulieren in acht te nemen bij inen uitvoer (G.B no. 63, geldende tekst G.B no. 30, zoals laatstelijk gewijzigd bij S.B no. 61); de door de Centrale Bank van Suriname vastgestelde douanekoers van de US dollar geldende voor de dag dat het verschuldigd uitvoerrecht berekend wordt; de Raad van Beroep als bedoeld in artikel56 van de Wet Tariefvan Invoerrechten 1996; de Wet van 28 december 1995 houdende vaststelling van een nieuw Tariefvan Invoerrechten (S.B no. 111, zoals laatstelijk gewijzigd bij S.B no. 79); de Wet van 14 mei 2002, houdende wijziging van de hoogte der geldboete, zoals vastgesteld in thans van kracht zijnde wettelijke regelingen (S.B no. 73); het buiten het grondgebied van de Republiek Suriname brengen van goederen; degene die goederen buiten het grondgebied van de Republiek Suriname brengt;

2 No No. 29 j. fiseale waarde k. hout 1. Carieom lidstaat de door de Ministers van Financien, Handel en Industrie en Natuurlijke Hulpbronnen vastgestelde waarde van uit te voeren hout; hout waarvoor op basis van deze wet uitvoerreeht versehuldigd is; een land dat het Herziene Verdrag van Chaguaramas (The Bahamas, 5 juli 2001) heeft geratifieeerd. Artikel2 1. Onder de naam van uitvoerreeht op hout wordt een belasting geheven van de uitvoer van hout uit Suriname. 2. Met betrekking tot de heffing, inning en eontrole van het uitvoerreeht zijn de bepalingen van de Seheepvaartwet en de Wet Tariefvan Invoerreehten 1996 van overeenkomstige toepassing. Artikel3 1. Het uitvoerreeht wordt geheven over alle hout dat in Suriname geexploiteerd wordt welke onbewerkt en row bewerkt wordt uitgevoerd. 2. Bij de toepassing van deze wet wordt onder rondhout verstaan: a. houtblokken die geen bewerking bebben ondergaan; b. houtblokken die gedeeltelijk van wankanten zijn ontdaan; c. gekantreehte houtblokken met een dikte van > 50 em; d. houten platen die niet gekantreeht zijn met een dikte van> 15 em. 3. Bij de toepassing van deze wet wordt onder row bewerkt hout verstaan: a. gekantreehte houtblokkenmeteen dikte tussen 15 en 50 em; b. houten platen, niet gekantreeht en/ofmet wankanten, met een dikte tot 15 em; e. paalhout; d. dwarsliggers; e. kernhout van letterhout. 4. Het uitvoerrecht bedraagt: a. voor rondhout genoemd in lid 2, onderdelen a en b, 20 % van de fiscale waarde; b. voor rondhout genoemd in lid 2, onderdelen c en d, 18 % van de fiscale waarde; c. voor row bewerkt hout genoemd in lid 3, onderdelen a en b, 15 % van de fiscale waarde; d. voor row bewerkt hout genoemd in lid 3, onderdeel c, 6 % van de fiscale waarde; e. voor ruw bewerkt hout genoemd in lid 3, onderdelen d en e, 5 % van de fiscale waarde. 5. Door de Ministers van Financien, Handel en Industrie en Natuurlijke Hulpbronnen worden regels vastgesteld voor de berekening van het volume en de fiseale waarde van het te exporteren hout.

3 No No. 29 Artikel4 Degene die hout wenst uit te voeren, dient alvorens daartoe over te gaan aangifte te doen. Artikel5 1. Gehele vrijstelling van uitvoerrecht wordt verleend voor de uitvoer van hout naar een Caricom lidstaat. 2. De vrijstelling als bedoeld in lid 1 van dit artikel is slechts van toepassing indien de exporteur bij het doen van de aangifte kan bewijzen dat: a. het hout dat ten uitvoer wordt aangegeven in het vrije verkeer zal worden gebracht van de Caricom lidstaat die vermeld is in de aangifte; en b. nadat het hout is aangekomen in de Caricom lidstaat die vermeld is in de aangifte niet buiten een van de Caricom lidstaten zal worden gebracht dan na bewerking ofverwerking tot een goed waarvoor in Suriname bij de uitvoer geen uitvoerrecht verschuldigd zou zijn. 3. De Minister kan ten aanzien van deze vrijstelling nadere voorwaarden en beperkingen vaststellen. Artikel6 1. Door ofnamens de Minister-kan door de Inspecteur, onder door hem te stellen voorwaarden en beperkingen, teruggaafworden verleend van uitvoerrecht: a. dat betaald is voor hout dat niet meer is uitgevoerd; b. dat betaald is voor hout dat is uitgevoerd en weder is ingevoerd omdat het niet aan de geadresseerde kon worden afgeleverd; c. dat ten onrechte is geheven. 2. Bij elk verzoek om teruggaafals in dit artikel bedoeld, is een vergoeding verschuldigd waarvan het bedrag door de Minister wordt vastgesteld. 1. Het is verboden om: Artikel7 a. hout uit te voeren voordat er aangifte is gedaan van het uit te voeren hout; b. hout uit te voeren voordat het uit te voeren hout door de ambtenaren van de Inspectie der Invoerrechten en Accijnzen is gevisiteerd. 2. Met uitvoer wordt gelijkgesteld: a. het inladen van hout in een schip dat bestemd is naar het buitenland te vertrekken; b. de aanwezigheid van hout in een schip, dat bestemd is naar het buitenland te vertrekken. 3. Degene die zich schuldig maakt aan het overtreden van een van de bepalingen van dit artikel, wordt een boete van de zevende categorie van de Algemene Geldboetewet opgelegd ofeen boete van drie maal het verschuldigd uitvoerrecht, indien dit bedrag meer is dan een boete van de zevende categorie van de Algemene Geldboetewet.

4 No Onverminderd de in het derde lid genoemde boete wordt door de Inspecteur ambtshalve een aanslag opgelegd ter hoogte van het bedrag dat op basis van deze wet verschuldigd is. 5. De in dit artikel strafbaar gestelde feiten zijn overtredingen. Artikel8 1. Indien blijkt dat de exporteur een lager bedrag aan uitvoerrecht heeft betaald dan volgens deze wet verschuldigd is ofzou zijn geweest, wordt het te weinig betaalde bedrag van de exporteur nageheven. Deze naheffing vindt plaats middels een door de Inspekteur op te leggen naheffingsaanslag. 2. Naheffing kan plaatsvinden tot maximaal vijfjaar na de dagtekening van de aangifte op basis waarvan door de exporteur een te laag bedrag aan uitvoerrecht is betaald. 3. Het bedrag van deze naheffingsaanslag wordt verhoogd met een boete van 10%. 4. De Minister kan nadere regels vaststellen omtrent de vorm en inhoud van de naheffingsaanslag en de hierbij in acht te nemen fonnaliteiten. Artikel9 1. Degene die bezwaar heeft tegen enige beslissing die op grond van deze wet jegens hem, door ofnamens de Inspekteur is genomen, kan daartegen binnen twee maanden nadat deze beslissing is genomen, bezwaar aantekenen bij de Inspekteur No Het bezwaar wordt aangetekend bij een met redenen omkleed bezwaarschrift. 3. De Inspekteur doet binnen twee maanden na ontvangst van het bezwaarschrift gemotiveerd uitspraak. 4. Een afschrift van de gemotiveerde uitspraak wordt door de Inspekteur aan de belanghebbende aangetekend per post toegezonden oftegen gedagtekend ontvangstbewijs uitgereikt. 5. Indien de Inspekteur niet binnen de in het derde lid van dit artikel genoemde termijn uitspraak doet, wordt het bezwaar geacht te zijn ingewilligd. ArtikellO 1. Tegen de uitspraak van de Inspecteur is binnen twee maanden na ontvangst van de uitspraak ofde beslissing, beroep mogelijk bij de Raad van Beroep. 2. Het beroep wordt ingesteld bij een met redenen omkleed beroepschrift. 3. Bij staatsbesluit kunnen nadere regels worden gesteld omtrent de vorm van het beroepschrift en de te overleggen bescheiden. Artikelll Met het toezicht op de juiste toepassing van deze wet en de opsporing, zijn behalve de bij artikel134 van het Wetboek van Strafvordering genoemde ambtenaren, de ambtenaren van de Inspectie der Invoerrechten en Accijnzen belast.

5 No No. 29 Artikel12 1. Deze wet kan worden aangehaald als: Wet uitvoerrecht ophout. 2. Zij wordt in het Staatsblad van de Republiek Suriname afgekondigd. 3. Zij treedt in werking met ingang van de dag volgende op die van haar afkondiging. 4. Bij de in werking treding van deze wet wordt de Wet van 1 november 1946, betreffende de Heffmg van een Uitvoerrecht op Hout (G.B. 1946, zoals laatstelijk gewijzigd bij S.B no. 48) ingetrokken. 5. De Minister van Financien is belast met de uitvoering van deze wet. Gegeven te Paramaribo, de 31ste maart 2005, R. R. VENETIAAN Uitgegeven te Paramaribo, de 25 ste april 2005 De Minister van Binnenlandse Zaken, u. JOELLA - SEWNUNDUN WET van 31 maart2005, houdenderegels met betrekking tot de hefting van een uitvoerrecht op"bout (Wet uitvoerrecht op hout), ALGEMEEN MEMORIE VAN TOELICHTING De onderhavige wet dient ter vervanging van de Wet van 1 november 1946 betreffende de hefting van een uitvoerrecht op hout (G.B no.118, zoals laatstelijk gewijzigd bij S.B no. 145). Het is wenselijk de huidige bepalingen inzake deze uitvoerrechten in overeenstemming te brengen met het Herziene Verdrag van Chaguaramas. Deze nieuwe wet biedt daarom de mogelijkheid dat exporten naar een Caricom lidstaat vrijgesteld worden van het betalen van uitvoerrechten. Uiteraard zal de exporteur die van deze faciliteit gebruik wenst te maken, moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden die garanderen dat het hout bestemd is voor de betreffende Caricom lidstaat en niet zal worden doorgevoerd naar een land buiten de Caricom. Met de invoering van deze wet heeft de Regering van de Republiek Suriname invulling gegeven aan haar verplichting om regionaal gecommitteerde verplichtingen op te nemen in haar nationale wetgeving. ARTIKELSGEWIJZE TOELICHTING Artikelen 2 en 3 Het belastbaar feit is de uitvoer van row bewerkt en onbewerkt hout.

6 No No. 29 De gedachte achter deze bepaling is dat de Staat, bij de export daarvan, de toegevoegde waarde die uit verdere verwerking het van rond- ofruw bewerkt hout zou resulteren, derft. Vandaar dat over dit hout een uitvoerrecht wordt geheven. De uitvoer van hout wordt ook belast vanwege het feit dat er gestreefd wordt naar een duurzaam bosbeheer. Het uitvoerrecht is gekoppeld aan de US dollar waardoor de inkomsten bij een eventuele inflatie waardevast blijven. Artikel4 Iedere exporteur moet conform de Scheepvaartwet aangifte doen van het hout dat uitgevoerd zal worden. Artikel5 Dit artikel is een uitvloeisel van artikel 88 van het Herziene Verdrag van Chaguaramas. Deze vrijstelling is een bestemmingsvrijstelling, waarbij degene die hietvoor in aanmerking wenst te komen, moet bewijzen dat het hout bestemd is voor gebruik in de Caricom lidstaat. Bovendien moet bewezen worden dat het hout niet buiten de Caricom zal worden uitgevoerd dan na bewerking ofverwerking tot een product waarvoor in Suriname bij de uitvoer geen uitvoerrecht verschuldigd is. Hierdoor kunnen exporteurs geen oneigenlijk gebruik maken van deze vrijstelling om hout naar een derde land te exporteren. Artikel6 De bepaling met betrekking tot restitutie van houtuitvoerrecht is zodanig geformuleerd dat bijna elke vorm van teveel betaald uitvoerrecht, gerestitueerd kan worden. Artikel7 De verbodsbepalingen van de Scheepvaartwet met betrekking tot de uitvoer van hout zijn opgenomen. Tevens is de strafbepaling opgenomen voor degene die de verbodsbepaling overtreedt. De aanslag die de Inspekteur ambtshalve oplegt zal gelijk zijn met het uitvoerrecht dat de exporteur zou moeten betalen, indien er wei aangifte zou zijn gedaan. Artikel8 Naheffing van uitvoerrecht kan tot maximaal5 jaar plaatsvinden na de dagtekening van de aangifte ofde ambtshalve aanslag. Aan de naheffing is er tevens een administratieve boete gekoppeld. Artikelen 9 en 10 Tegen iedere beslissing genomen op basis van deze wet, kan bezwaar aangetekend worden bij het bestuursorgaan namens of door welke de beslissing is genomen. Tegen de beslissing van de Inspekteur en de Minister kan belanghebbende bij de Raad van Beroep in beroep gaan. Deze Raad van Beroep is dezelfde als welke is aangewezen in de Wet Tariefvan Invoerrechten Paramaribo, 31 maart 2005, R. R. VENETIAAN

Heeft de Staatsraad gehoord, na goedkeuring door de Nationale Assemblée, bekrachtigd de onderstaande wet: ARTIKEL I

Heeft de Staatsraad gehoord, na goedkeuring door de Nationale Assemblée, bekrachtigd de onderstaande wet: ARTIKEL I 2015 STAATSBLAD VAN DE REPUBLIEK SURINAME No. 43 'VVET van 27 maart 2015 houdende nadere wijziging van de Wet op de Loterijbelasting 1933 (G.B.1933 no. 103, geldende tekst G.B.1948 no. 157, zoals laatstelijk

Nadere informatie

2011 STAATSBLAD No. 129 VAN DE REPUBLIEK SURINAME

2011 STAATSBLAD No. 129 VAN DE REPUBLIEK SURINAME 2011 STAATSBLAD No. 129 VAN DE REPUBLIEK SURINAME WET van 5 september 2011, houdende nadere wijziging van de Wet houdende bepalingen omtrent de accijns op het hier te lande vervaardigd en ingevoerd gedistilleerd

Nadere informatie

DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME,

DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME, WET van houdende nadere wijziging van de Vuurwapenwet (G.13. 1930 no. 73, zoals laatstelijk gewijzigd bij S.B. 2011 no. 96) ONTWERP DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME, In overweging genomen hebbende,

Nadere informatie

o : '1'.VELD Akol tost!ii.. 4ret ilik, zolf Paramaribo, 17 februari 2016 reir,

o : '1'.VELD Akol tost!ii.. 4ret ilik, zolf Paramaribo, 17 februari 2016 reir, Initiatiefvoorstel krachtens artikel 78 van de Grondwet, ingediend door A.R Paal, J. Simons, C. Breeveld en R. Tarnadi, allen leden van De Nationale Assemblée, nadere wijziging van het Surinaams Burgerlijk

Nadere informatie

2016 STAATSBLAD No. 33 VAN DE REPUBLIEK SURINAME

2016 STAATSBLAD No. 33 VAN DE REPUBLIEK SURINAME 2016 STAATSBLAD No. 33 VAN DE REPUBLIEK SURINAME WET van 29 februari 2016, houdende nadere wijziging van de Wet Melding Ongebruikelijke Transacties (S.B. 2002 no. 65, zoals laatstelijk gewijzigd bij S.B.

Nadere informatie

Artikel 1 1. Artikel 2

Artikel 1 1. Artikel 2 WET van 6 april 1956 strekkende tot vaststelling van bouwvoorschriften (G.B. 1956 no. 30), gelijk zij luidt na de daarin aangebrachte wijzigingen bij G.B. 1957 no. 67, G.B. 1972 no. 96, S.B. 1980 no. 116,

Nadere informatie

A 2012 N 18 (G.T.) PUBLICATIEBLAD

A 2012 N 18 (G.T.) PUBLICATIEBLAD A 2012 N 18 (G.T.) PUBLICATIEBLAD LANDSBESLUIT van de 7 de maart 2012 no. 12/1758, houdende vaststelling van de geconsolideerde tekst van de Landsverordening ter bevordering van grondontwikkeling. DE GOUVERNEUR

Nadere informatie

betrekking tot de tarieven voor het onderhoud van het rioleringsstelsel (Wet Tarieven Onderhoud Rioleringsstelsel). Paramaribo, 28 juli 2015

betrekking tot de tarieven voor het onderhoud van het rioleringsstelsel (Wet Tarieven Onderhoud Rioleringsstelsel). Paramaribo, 28 juli 2015 Initiatiefvoorstel krachtens artikel 78 van de Grondwet van de Republiek Suriname (S.B. 1987 no. 116, zoals gewijzigd bij S.B. 1992 no. 38), ingediend door R. Parmessar, s. Akiemboto, J. Vreedzaam en G.

Nadere informatie

Wijzigingen: AB 1994 no. 3; AB 1997 nos. 33 en 34; AB 2002 no. 87 (inwtr. AB 2003 no. 78); AB 2010 no. 100; AB 2013 no. 46

Wijzigingen: AB 1994 no. 3; AB 1997 nos. 33 en 34; AB 2002 no. 87 (inwtr. AB 2003 no. 78); AB 2010 no. 100; AB 2013 no. 46 Intitulé : Landsverordening accijns op bier Citeertitel: Landsverordening accijns op bier Vindplaats : AB 1993 no. GT 20 Wijzigingen: AB 1994 no. 3; AB 1997 nos. 33 en 34; AB 2002 no. 87 (inwtr. AB 2003

Nadere informatie

STAATSBLAD van de REPUBLIEK SURINAME

STAATSBLAD van de REPUBLIEK SURINAME 2003 No. 58 STAATSBLAD van de REPUBLIEK SURINAME WET van 8 juli 2003, houdende nieuwe regelen betreffende het internationale goederenverkeer (Wet Goederenverkeer). DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME,

Nadere informatie

ONTWERP DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME,

ONTWERP DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME, WET van..., houdende regels inzake de financiële verhouding tussen de Staat en de districten (Wet Financiële Verhoudingen) ONTWERP DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME, In overweging genomen hebbende,

Nadere informatie

HOOFDSTUK II BELASTINGPLICHT. Artikel 1

HOOFDSTUK II BELASTINGPLICHT. Artikel 1 WET van 30 januari 1973 betreffende de heffing van dividendbelasting (G.B. 1973 no. 8), gelijk zij luidt na de daarin aangebrachte wijzigingen bij S.B. 1981 no. 184, S.B. 1984 no. 109. HOOFDSTUK I BELASTINGPLICHT

Nadere informatie

2010 No. 33 STAATSBLAD VANDE REPUBLIEK SURINAME DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME,

2010 No. 33 STAATSBLAD VANDE REPUBLIEK SURINAME DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME, STAATSBLAD VANDE REPUBLIEK SURINAME STAATSBESLUIT van 15 maart 2010 ter uitvoering van artikel 7 lid 5 van het Decreet Politieke Organisaties (S.B. 1987 no. 61) (Besluit vaststelling modellen processen

Nadere informatie

Wet Casinobelasting 2002

Wet Casinobelasting 2002 Wet Casinobelasting 2002 WET van 27 december 2002, tot heffing van een belasting op hazardspelen (Wet Casinobelasting 2002) (S.B. 2002 no. 111). HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 1. In deze wet

Nadere informatie

A 2012 N 19 (G.T.) PUBLICATIEBLAD

A 2012 N 19 (G.T.) PUBLICATIEBLAD A 2012 N 19 (G.T.) PUBLICATIEBLAD LANDSBESLUIT van de 7 de maart 2012, no. 12/1759, houdende vaststelling van de geconsolideerde tekst van de Landsverordening ter bevordering van bedrijfsvestiging en hotelbouw.

Nadere informatie

A 2012 N 20 (G.T.) PUBLICATIEBLAD

A 2012 N 20 (G.T.) PUBLICATIEBLAD A 2012 N 20 (G.T.) PUBLICATIEBLAD LANDSBESLUIT van de 7 de maart 2012, no. 12/1760, houdende vaststelling van de geconsolideerde tekst van de Landsverordening belastingfaciliteiten industriële ondernemingen

Nadere informatie

2013 STAATSBLAD No. 154 VAN DE REPUBLIEK SURINAME

2013 STAATSBLAD No. 154 VAN DE REPUBLIEK SURINAME 2013 STAATSBLAD No. 154 VAN DE REPUBLIEK SURINAME WET van 22 augustus 2013 tot regeling van het inkomen en andere geldelijke voorzieningen van de Voorzitter, de Ondervoorzitter, de leden en de plaatsvervangende

Nadere informatie

DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME

DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME Wet van... houdende nadere wijzigingen van de Grondwet van de Republiek Suriname (S.B. 1987 No.116, zoals laatstelijk gewijzigd bij S.B.1992 No.38) ONTWERP DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME In overweging

Nadere informatie

DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME,

DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME, WET van..., houdende nieuwe bepalingen met betrekking tot het handelsregister (Handelsregisterwet) ------------------------------------ ONTWERP DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME, In overweging genomen

Nadere informatie

HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1

HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1 DECREET van 15 september 1981, houdende vaststelling van regelen inzake het verlenen van vergunningen voor het uitoefenen van enig bedrijf of beroep (Decreet Vergunningen Bedrijven en Beroepen) (S.B. 1981

Nadere informatie

2014 STAATSBLAD No. 112 VAN DE REPUBLIEK SURINAME

2014 STAATSBLAD No. 112 VAN DE REPUBLIEK SURINAME 2014 STAATSBLAD No. 112 VAN DE REPUBLIEK SURINAME WET van 9 september 2014, houdende regels betreffende de invoering van het minimum uurloon (Wet Minimum Uurloon) DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME,

Nadere informatie

: Landsverordening accijns minerale oliën. Citeertitel: Landsverordening accijns minerale oliën

: Landsverordening accijns minerale oliën. Citeertitel: Landsverordening accijns minerale oliën Intitulé : Landsverordening accijns minerale oliën Citeertitel: Landsverordening accijns minerale oliën Vindplaats : AB 1989 no. GT 56 Wijzigingen: AB 1994 no. 3; AB 1997 nos. 33, 34; AB 2002 no. 87(inwtr.

Nadere informatie

S. A iemboto. Paramaribo, 28 juli 2015. De initiatiefne rs: Aan: De Nationale Assemblée. essar. P Jn Watamaleo DE NATIONALE ASSEMBLEE

S. A iemboto. Paramaribo, 28 juli 2015. De initiatiefne rs: Aan: De Nationale Assemblée. essar. P Jn Watamaleo DE NATIONALE ASSEMBLEE Initiatiefvoorstel 1crachtens artikel 78 van de Grondwet van de Republiek Suriname (S.B. 1987 no. 116, zoals gewijzigd bij S.B. 1992 no. 38), ingediend door R. Parmessar, S. Akiernboto, R. Kromodihardjo,

Nadere informatie

DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME,

DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME, WET van houdende regels over de invoering van het minimum uurloon (Wet Minimum uurloon) ONTWERP DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME, in overweging genomen hebbende dat - mede ter uitvoering van de artikelen

Nadere informatie

No STAATSBLAD No. 22 VAN DE REPUBLIEK SURINAME

No STAATSBLAD No. 22 VAN DE REPUBLIEK SURINAME 2013 1 No. 22 2013 STAATSBLAD No. 22 VAN DE REPUBLIEK SURINAME WET van 11 februari 2013, houdende bijzondere regels ter aanvulling van de registers van de burgerlijke stand 2013 (Wet Bijzondere regels

Nadere informatie

WET van 3 juni 2002, houdende bepalingen ter stimulering van investeringen in Suriname (Investeringswet 2001) (S.B. 2002 no. 42).

WET van 3 juni 2002, houdende bepalingen ter stimulering van investeringen in Suriname (Investeringswet 2001) (S.B. 2002 no. 42). WET van 3 juni 2002, houdende bepalingen ter stimulering van investeringen in Suriname (Investeringswet 2001) (S.B. 2002 no. 42). HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 1. In deze wet en de daarop berustende

Nadere informatie

PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME

PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME Telefoon: 420102 e-mail: secretariaat&dresident.ciov.sr Onderwerp: aanbieding Ontwerpwet houdende wijziging van het Decreet Arbeidsadviescollege (Decreet Arbeidsadviescollege

Nadere informatie

2012 STAATSBLAD No. 42 VAN DE REPUBLIEK SURINAME

2012 STAATSBLAD No. 42 VAN DE REPUBLIEK SURINAME 2012 1 2012 STAATSBLAD VAN DE REPUBLIEK SURINAME WET van 6 maart 2012, houdende wijziging van de Wet Surinaams Bureau voor Standaarden (S.B. 2006 No. 30). DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME, In overweging

Nadere informatie

2012 STAATSBLAD No. 169 VAN DE REPUBLIEK SURINAME

2012 STAATSBLAD No. 169 VAN DE REPUBLIEK SURINAME 2012 1 2012 STAATSBLAD VAN DE REPUBLIEK SURINAME WET van 29 oktober 2012, houdende goedkeuring van de toetreding van de Republiek Suriname tot de International Convention for the Suppression of the Financing

Nadere informatie

Geldende tekst bij SB No. 4 z.a. gewijzigd bij SB 2008 no. 134 en inwerking getreden m.i.v. 11 november 2008.

Geldende tekst bij SB No. 4 z.a. gewijzigd bij SB 2008 no. 134 en inwerking getreden m.i.v. 11 november 2008. Geldende tekst bij SB. 2005 No. 4 z.a. gewijzigd bij SB 2008 no. 134 en inwerking getreden m.i.v. 11 november 2008. STAATSBLAD VAN DE REPUBLIEK SURINAME RESOLUTIE van 15 januari 2005 no. 276, houdende

Nadere informatie

2012 STAATSBLAD No. 28 VAN DE REPUBLIEK SURINAME

2012 STAATSBLAD No. 28 VAN DE REPUBLIEK SURINAME 2012 1 2012 STAATSBLAD VAN DE REPUBLIEK SURINAME DISTRICTSVERORDENING van 03 november 2010, houdende vaststelling van regels met betrekking tot het instellen en beheren van het Districtsfonds voor het

Nadere informatie

DE DISTRICTSRAAD VAN HET DISTRICT X

DE DISTRICTSRAAD VAN HET DISTRICT X DISTRICTSVERORDENING van..., houdende vaststelling van regels betreffende de heffing en invordering van de heffing op het genot van gebouwen in District X ( Verordening heffing op het genot van gebouwen

Nadere informatie

Gezien het vorenstaande stellen wij u voor, overeenkomstig het eenstemmige advies van de commissie voor Financiën, het volgende besluit te nemen:

Gezien het vorenstaande stellen wij u voor, overeenkomstig het eenstemmige advies van de commissie voor Financiën, het volgende besluit te nemen: rv 333 Gemeentelijke Belastingdienst nr. 940331 Den Haag, 11 oktober 1994 Aan de gemeenteraad Vaststelling Verordening hondenbelasting Overeenkomstig hetgeen wij reeds opmerkten bij de budgetprognose 1994-1998

Nadere informatie

No. 162 DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME

No. 162 DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME 2013 1 No. 162 2013 STAATSBLAD No. 162 VAN DE REPUBLIEK SURINAME WET van 10 september 2013, houdende toestemming tot het aangaan van een Delfstoffenovereenkomst met Suriname Gold Company LLC betreffende

Nadere informatie

2001 NO.74 STAATSBLAD VAN DE REPUBLIEK SURINAME

2001 NO.74 STAATSBLAD VAN DE REPUBLIEK SURINAME 2001 NO.74 STAATSBLAD VAN DE REPUBLIEK SURINAME STAATSBESLUIT van 31 oktober 2001 ter uitvoering van artikel 4 lid 2 van de Bouwwet 1956 (G.B. 1956 no. 30, zoals laatstelijk gewijzigd bij S.B. 1980 no.

Nadere informatie

1965 No.10. Landsverordening van 22 augustus 1964 houdende bepalingen met betrekking tot de arbeidsbemiddeling (Arbeidsbemiddelingsverordening).

1965 No.10. Landsverordening van 22 augustus 1964 houdende bepalingen met betrekking tot de arbeidsbemiddeling (Arbeidsbemiddelingsverordening). HOOFDSTUK IX ARBEIDSBEMIDDELINGSVERORDENING 1965 No.10 GOUVERNEMENTSBLAD van SURINAME Landsverordening van 22 augustus 1964 houdende bepalingen met betrekking tot de arbeidsbemiddeling (Arbeidsbemiddelingsverordening).

Nadere informatie

************************* AB 1989 no. GT 31 *CENTRAAL WETTENREGISTER* 21 oktober 2013 *************************

************************* AB 1989 no. GT 31 *CENTRAAL WETTENREGISTER* 21 oktober 2013 ************************* Intitulé : Landsverordening accijns op sigaretten Citeertitel: Landsverordening accijns op sigaretten Vindplaats : AB 1989 no. GT 31 Wijzigingen: AB 1994 no. 3; AB 1997 nos. 33, 34; AB 2002 no. 87(inwtr.

Nadere informatie

DECREET van 19 november 1980, houdende machtiging tot oprichting van de Stichting Staatsziekenfonds (S.B no. 120).

DECREET van 19 november 1980, houdende machtiging tot oprichting van de Stichting Staatsziekenfonds (S.B no. 120). DECREET van 19 november 1980, houdende machtiging tot oprichting van de Stichting Staatsziekenfonds (S.B. 1980 no. 120). Artikel 1 Het decreet verstaat onder: de Minister: de Minister van Arbeid en Volksgezondheid.

Nadere informatie

Artikel 1 1. Artikel 2

Artikel 1 1. Artikel 2 WET van 3 april 1954 houdende voorzieningen tot bescherming van de fauna en tot regeling van de jacht in Suriname (G.B. 1954 no. 25), gelijk zij luidt na de daarin aangebrachte wijzigingen bij G.B. 1954

Nadere informatie

A 2002 N 74 PUBLICATIEBLAD IN NAAM DER KONINGIN! DE GOUVERNEUR van de Nederlandse Antillen,

A 2002 N 74 PUBLICATIEBLAD IN NAAM DER KONINGIN! DE GOUVERNEUR van de Nederlandse Antillen, A 2002 N 74 PUBLICATIEBLAD LANDSVERORDENING van de 25 ste maart 2002 tot aanmelding van geldtransporten in het kader van maatregelen tegen het witwassen van geld (Landsverordening aanmeldingsplicht van

Nadere informatie

WET van 3 juni 2002, houdende instelling van het Instituut voor Bevordering van Investeringen in Suriname (Wet Investsur) (S.B no. 41).

WET van 3 juni 2002, houdende instelling van het Instituut voor Bevordering van Investeringen in Suriname (Wet Investsur) (S.B no. 41). WET van 3 juni 2002, houdende instelling van het Instituut voor Bevordering van Investeringen in Suriname (Wet Investsur) (S.B. 2002 no. 41). HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 In deze wet en daarop

Nadere informatie

A 2014 N 55 (G.T.) PUBLICATIEBLAD. De Gouverneur van Curaçao, de Algemene overgangsregeling wetgeving en bestuur Land Curaçao;

A 2014 N 55 (G.T.) PUBLICATIEBLAD. De Gouverneur van Curaçao, de Algemene overgangsregeling wetgeving en bestuur Land Curaçao; A 2014 N 55 (G.T.) PUBLICATIEBLAD LANDSBESLUIT van de 3 de juni 2014, no. 14/1188, houdende vaststelling van de geconsolideerde tekst van de Sanctielandsverordening. De Gouverneur van Curaçao, Op de voordracht

Nadere informatie

De Algemene wet inzake rijksbelastingen wordt als volgt gewijzigd:

De Algemene wet inzake rijksbelastingen wordt als volgt gewijzigd: Wijziging van de Algemene wet inzake rijksbelastingen, de Wet waardering onroerende zaken en enige andere wetten in verband met de invoering van een basisregistratie inkomen en een basisregistratie waarde

Nadere informatie

STAATSBESLUIT van 24 juni 2019, houdende uitvoering van artikel 3 lid 4 van de Wet Minimum Uurloon (S.B no. 112) (Besluit Minimum Uurloon 2019).

STAATSBESLUIT van 24 juni 2019, houdende uitvoering van artikel 3 lid 4 van de Wet Minimum Uurloon (S.B no. 112) (Besluit Minimum Uurloon 2019). 2019 STAATSBLAD No. 67 VAN DE REPUBLIEK SURINAME STAATSBESLUIT van 24 juni 2019, houdende uitvoering van artikel 3 lid 4 van de Wet Minimum Uurloon (S.B. 2014 no. 112) (Besluit Minimum Uurloon 2019). DE

Nadere informatie

Overzicht ontvangen Staatsbladen 2013

Overzicht ontvangen Staatsbladen 2013 Overzicht ontvangen Staatsbladen 2013 2013 no. 03 Toetreding van de Republiek Suriname tot de "International Organization for Migration" ( IOM ) PRESIDENTIEEL BESLUIT van 17 december 2012 PB. no. 60/2012,

Nadere informatie

PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME

PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME Telefoon: (597) 420102 e-mail: secretanaat@presidentav.sr Aan: De Voorzitter van De Nationale Assemblee, Mw. Drs. Jennifer Simons ons kenmerk: secpres/0235/17 Paramaribo,

Nadere informatie

WET van 3 juni 2002, houdende bepalingen ter stimulering van investeringen in Suriname (Investeringswet 2001).

WET van 3 juni 2002, houdende bepalingen ter stimulering van investeringen in Suriname (Investeringswet 2001). WET van 3 juni 2002, houdende bepalingen ter stimulering van investeringen in Suriname (Investeringswet 2001). HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 1. In deze wet en de daarop berustende regelingen

Nadere informatie

************************* AB 2007 no. 24 *CENTRAAL WETTENREGISTER* 16 april 2014 *************************

************************* AB 2007 no. 24 *CENTRAAL WETTENREGISTER* 16 april 2014 ************************* Intitulé : LANDSVERORDENING houdende regels met betrekking tot het treffen van maatregelen ter voldoening aan of uitvoering van internationale verplichtingen Citeertitel: Sanctieverordening 2006 Vindplaats

Nadere informatie

No STAATSBLAD No. 190 VAN DE REPUBLIEK SURINAME

No STAATSBLAD No. 190 VAN DE REPUBLIEK SURINAME 2015-1- No. 190 2015 STAATSBLAD No. 190 VAN DE REPUBLIEK SURINAME WET VAN 11 DECEMBER 2015, HOUDENDE WIJZIGING VAN DE WET VAN 8 JULI 2015 TOT VASTSTELLING VAN DE 7-DE AFDELING VAN DE BEGROTING VAN UITGAVEN

Nadere informatie

WET van 5 januari 1952, tot regeling van de verantwoordelijkheid van de ministers (G.B no. 3).

WET van 5 januari 1952, tot regeling van de verantwoordelijkheid van de ministers (G.B no. 3). WET van 5 januari 1952, tot regeling van de verantwoordelijkheid van de ministers (G.B. 1952 no. 3). Artikel 1 1 1. De ministers zorgen voor de uitvoering van de Grondwet, de verdragen en andere overeenkomsten

Nadere informatie

WET van 2017, houdende regels met betrekking tot de heffing van een rij - en voertuigenbelasting (Wet Rij - en Voertuigenbelasting 2017)

WET van 2017, houdende regels met betrekking tot de heffing van een rij - en voertuigenbelasting (Wet Rij - en Voertuigenbelasting 2017) WET van 2017, houdende regels met betrekking tot de heffing van een rij - en voertuigenbelasting (Wet Rij - en Voertuigenbelasting 2017) Ondergetekenden, allen leden van De Nationale Assemblée, hebben

Nadere informatie

Interimregeling Financiële Decentralisatie

Interimregeling Financiële Decentralisatie Ministerie Van Regionale Ontwikkeling SURINAME Projectinformatie Document VII DECENTRALIZATION AND LOCAL GOVERNMENT STRENGTHENING PROGRAM (DLGP) Interimregeling Financiële Decentralisatie WET van 11 maart

Nadere informatie

A isns DE NAT1ONALZ ASINIMINUIE

A isns DE NAT1ONALZ ASINIMINUIE Initiatiefvoorstel krachtens artikel 78 van de Grondwet, ingediend door J. Simons, A. Misiekaba, S. Samidin, C. Waterberg, K. Gangaram Panday, S. Afonsoewa, R. Hooghart, allen leden van De Nationale Assemblée,

Nadere informatie

Heeft, de Staatsraad gehoord, na goedkeuring door de Nationale Assemblée, bekrachtigd de onderstaande wet: ARTIKEL I

Heeft, de Staatsraad gehoord, na goedkeuring door de Nationale Assemblée, bekrachtigd de onderstaande wet: ARTIKEL I WET van 2004, houdende nadere wijziging van de Wet Regionale Organen (S.B. 1989 no. 44, zoals laatstelijk gewijzigd bij S.B. 2002 no. 54) en van de Waterschapswet 1931 (G.B. 1932 no. 32, zoals laatstelijk

Nadere informatie

Voor de aanslagjaren 2015 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de inname van de openbare weg door:

Voor de aanslagjaren 2015 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de inname van de openbare weg door: BELASTINGREGLEMENT OP DE INNAME VAN DE OPENBARE WEG ARTIKEL 1: HET BELASTBAAR VOORWERP Voor de aanslagjaren 2015 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de inname van de openbare weg

Nadere informatie

PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME

PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME Telefoon: 425552 e-mail : secretariaat@president.aov.sr Onderweip: aanbieding Ontwerpwet houdende nadere wíjziging van de Wet Melding Ongebruikelijke Transacties (S.B.

Nadere informatie

A 2010 N 92 PUBLICATIEBLAD

A 2010 N 92 PUBLICATIEBLAD A 2010 N 92 PUBLICATIEBLAD LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van de 28 ste september 2010 ter uitvoering van de artikelen 2, 3 en 4 van de Sanctielandsverordening 1, houdende de implementatie

Nadere informatie

2018 no. 81 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA

2018 no. 81 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA 2018 no. 81 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA LANDSVERORDENING van 21 december 2018 tot wijziging van de Landsverordening grondbelasting (AB 1995 no. GT 3), de Landsverordening belasting over bedrijfsomzetten

Nadere informatie

HOOFSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1 1

HOOFSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1 1 WET van 21 juni 1968 houdende algemene regelen betreffende het Toezicht op het Bank- en Kredietwezen (G.B. 1968 no. 63), gelijk zij luidt na de daarin aangebrachte wijzigingen bij S.B. 1986 no. 82. HOOFSTUK

Nadere informatie

WET van 5 september 2002, houdende bepalingen inzake het behoud van monumenten en stads- en dorpsgezichten (MONUMENTENWET 2002) (S.B. 2002 no. 72).

WET van 5 september 2002, houdende bepalingen inzake het behoud van monumenten en stads- en dorpsgezichten (MONUMENTENWET 2002) (S.B. 2002 no. 72). WET van 5 september 2002, houdende bepalingen inzake het behoud van monumenten en stads- en dorpsgezichten (MONUMENTENWET 2002) (S.B. 2002 no. 72). HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 In deze wet

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1

HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1 WET van 27 mei 1996, houdende regelen met betrekking tot de inrichting, taakomschrijving en organisatie van het Nationaal Leger (Wet Nationaal Leger) (S.B. 1996 no. 27). HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN

Nadere informatie

Paramaribo, 17 juni nitiatiefnemers: S. Samidin. sadang DE NAT1ONALE ASSEMBLEE. Aan: De Nationale Assemblée. ne :0 ijzi. Ingek Agenda no.

Paramaribo, 17 juni nitiatiefnemers: S. Samidin. sadang DE NAT1ONALE ASSEMBLEE. Aan: De Nationale Assemblée. ne :0 ijzi. Ingek Agenda no. Initiatiefvoorstel krachtens artikel 78 van de Grondwet van de Republiek Suriname (S.B. 1987 no. 116, zoals gewijzigd bij S.B. 1992 no. 38), ingediend door J Simons, M Bouva, S. Samidin, W. Asadang, leden

Nadere informatie

IN NAAM DER KONINGIN. DE GOUVERNEUR van de Nederlandse Antillen,

IN NAAM DER KONINGIN. DE GOUVERNEUR van de Nederlandse Antillen, Landsverordening van 4 december 1989 houdende regelen met betrekking tot het ter beschikking stellen van arbeidskrachten: tekst in P.B. 1989, no 73; gewijzigd bij: 1. Landsverordening van de 11de september

Nadere informatie

2015 STAATSBLAD No. 180 VAN DE REPUBLIEK SURINAME

2015 STAATSBLAD No. 180 VAN DE REPUBLIEK SURINAME 2015-1- No. 180 2015 STAATSBLAD No. 180 VAN DE REPUBLIEK SURINAME WET VAN 11 DECEMBER 2015 HOUDENDE WIJZIGING VAN DE WET VAN 8 JULI 2015 TOT VASTSTELLING VAN DE 07-E AFDELING VAN DE BEGROTING VAN UITGAVEN

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 SAMENSTELLING. Artikel 1 1

HOOFDSTUK 1 SAMENSTELLING. Artikel 1 1 WET van 20 december 1988, houdende regels betreffende de samenstelling en de bevoegdheden van de Staatsraad (Wet Staatsraad) (S.B. 1988 no. 95), gelijk zij luidt na de daarin aangebrachte wijzigingen bij

Nadere informatie

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. Wijziging van de wet van 22 april 1855, houdende regeling der verantwoordelijkheid van de Hoofden der Ministeriële Departementen (Stb. 1855, 33) en aanpassing van daarmee verband houdende bepalingen in

Nadere informatie

WET van 3 maart 2004, houdende instelling van de Sociaal Economische Raad (Wet Sociaal Economische Raad) (S.B no. 41).

WET van 3 maart 2004, houdende instelling van de Sociaal Economische Raad (Wet Sociaal Economische Raad) (S.B no. 41). WET van 3 maart 2004, houdende instelling van de Sociaal Economische Raad (Wet Sociaal Economische Raad) (S.B. 2004 no. 41). BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 In deze wet en de daarop berustende bepalingen wordt

Nadere informatie

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. Wijziging van de wet van 22 april 1855, houdende regeling der verantwoordelijkheid van de Hoofden der Ministeriële Departementen (Stb. 1855, 33) en aanpassing van daarmee verband houdende bepalingen in

Nadere informatie

3 december 1992, houdende plaatsing in het

3 december 1992, houdende plaatsing in het Beschikking van de Minister van Justitie van 3 december 1992, houdende plaatsing in het Staatsblad van de tekst van de Wet verontreiniging zeewater (Stb. 1981,695), zoals deze luidt na wijziging krachtens

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2017 2018 34 871 Wijziging van de wet van 22 april 1855, houdende regeling der verantwoordelijkheid van de Hoofden der Ministeriële Departementen (Stb. 1855,

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2007 98 Wet van 5 maart 2007 tot wijziging van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag in verband met de invoering van bestuursrechtelijke handhaving

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2002 19 Wet van 20 december 2001, houdende wijziging van de Binnenschepenwet, de Wet vaartijden en bemanningssterkte binnenvaart, alsmede enkele andere

Nadere informatie

PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME

PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME Telefoon: 472841 fax :475266 e-mail: secretariaat@president.gov.sr Aan : De Voorzitter van De Nationale Assemblee, Mw. Drs. Jennifer Simons Onderwerp: aanbieding ontwerpwet

Nadere informatie

Wet financiële betrekkingen met het buitenland

Wet financiële betrekkingen met het buitenland Wfbb Artikel 1 In deze wet en de daarop berustende bepalingen wordt verstaand onder: a. Ingezetenen: 1. natuurlijke personen, die hun woonplaats in Nederland hebben en in de bevolkingsregisters zijn opgenomen;

Nadere informatie

Heeft, na goedkeuring door De Nationale Assemblee, de Staatsraad gehoord, bekrachtigd de onderstaande wet:

Heeft, na goedkeuring door De Nationale Assemblee, de Staatsraad gehoord, bekrachtigd de onderstaande wet: Wet van houdende vaststelling van de status van Personen van Surinaamse Afkomst en de Rechten en Plichten die uit die status voortvloeien (Wet PSA) ---------------------------------------------------------------

Nadere informatie

A 2010 N 91 PUBLICATIEBLAD

A 2010 N 91 PUBLICATIEBLAD A 2010 N 91 PUBLICATIEBLAD LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, van de 28 ste september 2010 ter uitvoering van de artikelen 2, 3 en 4 van de Sanctielandsverordening 1, houdende de implementatie

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1997 1998 25 990 Wijziging van de Wet gewetensbezwaren militaire dienst in verband met de Kaderwet dienstplicht Nr. 1 KONINKLIJKE BOODSCHAP Aan de Tweede

Nadere informatie

Citeertitel: Retributie- en legesbesluit Bureau Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister

Citeertitel: Retributie- en legesbesluit Bureau Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister Intitulé : LANDSBESLUIT, houdende algemene maatregelen, regelende de heffing en inning van retributies en leges door het Bureau Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister Citeertitel: Retributie- en legesbesluit

Nadere informatie

Het gerechtshof te Arnhem, tweede meervoudige belastingkamer;

Het gerechtshof te Arnhem, tweede meervoudige belastingkamer; AK GERECHTSHOF ARNHEM BELASTINGKAMER Nr. 373/1988 Het gerechtshof te Arnhem, tweede meervoudige belastingkamer; Gezien het beroepschrift van de erfgenamen van X gewoond hebbende te Z, ingekomen op 2 februari

Nadere informatie

PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME

PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME Telefoon: 420102 e-mail: secretaríaat@president.gov. sr Onderwerp: aanbíeding Ontwerpwet houdende wijziging van het Decreet Arbeidsínspectie (Decreet Arbeldsinspectie

Nadere informatie

A 2017 N 84 PUBLICATIEBLAD. In naam van de Koning! De Gouverneur van Curaçao,

A 2017 N 84 PUBLICATIEBLAD. In naam van de Koning! De Gouverneur van Curaçao, A 2017 N 84 PUBLICATIEBLAD LANDSVERORDENING van de 15 de september 2017 tot wijziging van de Landsverordening tarief van invoerrechten 1 en de Landsverordening omzetbelasting 1999 2 In naam van de Koning!

Nadere informatie

Wijzigingen: AB 1997 no. 34; AB 1998 no. 18; AB 2002 no. 124; AB 2004 no. 11 (inwtr. AB 2004 no. 12); AB 2009 no. 75; AB 2012 no.

Wijzigingen: AB 1997 no. 34; AB 1998 no. 18; AB 2002 no. 124; AB 2004 no. 11 (inwtr. AB 2004 no. 12); AB 2009 no. 75; AB 2012 no. Intitulé : Landsverordening grondbelasting Citeertitel: Landsverordening grondbelasting Vindplaats : AB 1995 no. GT 3 Wijzigingen: AB 1997 no. 34; AB 1998 no. 18; AB 2002 no. 124; AB 2004 no. 11 (inwtr.

Nadere informatie

ONTWERP DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME

ONTWERP DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME WET VAN... HOUDENDE WIJZIGING VAN DE WET VAN 8 JULI 2015 TOT VASTSTELLING VAN DE 17-DE AFDELING VAN DE BEGROTING VAN UITGAVEN EN ONTVANGSTEN VOOR HET DIENSTJAAR 2015 BETREFFENDE HET MINISTERIE VAN RUIMTELIJKE

Nadere informatie

2016 no. 77 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA

2016 no. 77 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA 2016 no. 77 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA LANDSVERORDENING van 22 december 2016 tot wijziging van de Motorrijtuig- en motorbootbelastingverordening (AB 1988 no. GT 23) Uitgegeven, 28 december 2016 De minister

Nadere informatie

Art. 39 Algemene wet inzake rijksbelastingen In de gevallen waarin het volkenrecht, dan wel naar het oordeel van Onze Minister het internationale

Art. 39 Algemene wet inzake rijksbelastingen In de gevallen waarin het volkenrecht, dan wel naar het oordeel van Onze Minister het internationale Art. 39 Algemene wet inzake rijksbelastingen In de gevallen waarin het volkenrecht, dan wel naar het oordeel van Onze Minister het internationale gebruik, daartoe noopt, wordt vrijstelling van belasting

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2016 2017 34 506 Voorstel van wet van het lid Van Laar houdende de invoering van een zorgplicht ter voorkoming van de levering van goederen en diensten die

Nadere informatie

Koninkrijksdeel Curaçao. Wetstechnische informatie. Zoek regelingen op overheid.nl

Koninkrijksdeel Curaçao. Wetstechnische informatie. Zoek regelingen op overheid.nl Zoek regelingen op overheid.nl Koninkrijksdeel Curaçao Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! LANDSVERORDENING van de 27 ste juli 1998 houdende regels, ter uitvoering

Nadere informatie

Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3

Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3 WET van 22 April 1939 houdende bepalingenbetreffende loterijen (G.B. 1939 no. 31), gelijk zij luidt na de daarin aangebrachte wijzigingen bij G.B. 1943 no. 119, S.B. 1980 no. 116, S.B. 1984 no. 92, S.B.

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2010 727 Besluit van 26 oktober 2010, houdende vaststelling van de griffierechten en de bedragen, bedoeld in de artikelen 21, tweede lid, respectievelijk

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1

ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 WET van 24 november 1975, houdende nieuwe bepalingen met betrekking tot het verlenen van jaarlijkse vacantie aan werknemers (Vacantiewet 1975) (S.B. 1975 no. 164c). ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 In deze

Nadere informatie

A 2015 N 48 PUBLICATIEBLAD. In naam van de Koning! De Gouverneur van Curaçao,

A 2015 N 48 PUBLICATIEBLAD. In naam van de Koning! De Gouverneur van Curaçao, A 2015 N 48 PUBLICATIEBLAD LANDSVERORDENING van de 15 de september 2015 houdende de aanwijzing van de interne accountant van de Regering van Curaçao In naam van de Koning! De Gouverneur van Curaçao, In

Nadere informatie

2014 no. 57 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA

2014 no. 57 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA 2014 no. 57 AFKONDIGINGSBLAD VAN ARUBA LANDSVERORDENING van 27 november 2014 houdende regeling van een bijzondere heffing ten behoeve van de Centrale Bank van Aruba (Landsverordening koersmargevergoeding

Nadere informatie

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN

AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN AFKONDIGINGSBLAD VAN SINT MAARTEN Jaargang 2012 No. 14 Landsverordening van de 28 ste maart 2012 tot wijziging van de Landsverordening belasting op bedrijfsomzetten 1997 IN NAAM VAN DE KONINGIN! DE GOUVERNEUR

Nadere informatie

LJ : BJ8782, Rechtbank Breda, 08/5579. Datum uitspraak: Datum publicatie:

LJ : BJ8782, Rechtbank Breda, 08/5579. Datum uitspraak: Datum publicatie: 1 van 6 8-10-2009 20:55 LJ : BJ8782, Rechtbank Breda, 08/5579 Datum uitspraak: 02-09-2009 Datum publicatie: 30-09-2009 Rechtsgebied: Soort procedure: Belasting Eerste aanleg - meervoudig Inhoudsindicatie:

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2003 2004 29 299 Wijziging van de Drank- en Horecawet in verband met de introductie van de bestuurlijke boete Nr. 1 KONINKLIJKE BOODSCHAP Aan de Tweede Kamer

Nadere informatie

SURINAME HOOFDSTUK IV VAKANTIEWET

SURINAME HOOFDSTUK IV VAKANTIEWET SURINAME HOOFDSTUK IV VAKANTIEWET 1975 No. 164-c GOUVERNEMENTSBLAD van SURINAME LANDSBESLUIT van 24 november 1975, houden de nieuwe bepalingen met betrekking tot het verlenen van jaarlijkse vakantie aan

Nadere informatie

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur.

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. GEMEENTERAAD Bekendmaking reglement/verordening Zitting van 28 februari 2019 Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. Het gemeenteraadsbesluit van 28 februari 2019 over:

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2017 51 Wet van 10 februari 2017, houdende tijdelijke regels inzake het opleggen van vrijheidsbeperkende maatregelen aan personen die een gevaar vormen

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 1995 606 Wet van 6 december 1995 tot wijziging van de Algemene wet inzake rijksbelastingen en van enige andere wetten in verband met de invoering

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 1999 461 Wet van 28 oktober 1999, houdende uitbreiding van de kring van verzekerden ingevolge de Ziekenfondswet met zelfstandigen voor wie, gelet

Nadere informatie