EERSTE PAASDAG, 5 APRIL 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EERSTE PAASDAG, 5 APRIL 2015"

Transcriptie

1 2 EERSTE PAASDAG, 5 APRIL 2015 zang, voorafgaande aan de dienst Christus onze Heer verrees 1 Christus, onze Heer, verrees, Halleluja! Heil'ge dag na angst en vrees, Halleluja! Die ten dode ging aan 't kruis, Halleluja! Bracht ons in Gods vrijheid thuis, Halleluja! 2 Prijst nu Christus in ons lied, halleluja, die in heerlijkheid gebiedt, halleluja, die aanvaardde kruis en graf, halleluja, dat Hij zondaars 't leven gaf, halleluja! 3 Maar zijn lijden en zijn strijd, halleluja, heeft verzoening ons bereid, halleluja! Nu is Hij der heemlen Heer, halleluja! Englen juublen Hem ter eer, halleluja! Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, 1 Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door gans Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan, De Zone Gods is opgestaan! 2 Geen graf hield Davids Zoon omknelt, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit 't graf door eigen kracht, Want Hij is God, bekleed met macht. in de Bosbeskapel, Den Haag Zuidwest Voorganger: ds. Nico Riemersma Ouderling: Ypie Veer-Ronner Diaken: Gea van Dijk Lector: Ada de Vries-Boon Organist: Wim Vermeulen Cantorij o.l.v: Ernst Stolz 3 Nu jaagt de dood geen angst meer aan, Want alles, alles is voldaan, Die met geloof op Jezus ziet, Die vreest voor dood of helle niet. 4 Want nu de Heer is opgestaan, Nu vangt het nieuwe leven aan, Een leven, door Zijn dood bereid, Een leven in Zijn heerlijkheid.

2 3 4 Orgelspel VOORBEREIDING Welkom + aansteken van de gemeentekaars Binnenkomst met licht, geplaatst bij de Paaskaars onder het zingen van Lied 637 Bemoediging en drempelgebed V: Onze hulp is in de naam van de HEER G: DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT HEEFT V: Die trouw houdt tot in eeuwigheid G: EN NIET LAAT VAREN DE WERKEN VAN ZIJN HANDEN. V: Heer, onze God, U hebt Hem opgewekt, Uw Zoon, Messias Jezus G: WEK OOK ONS OP, LAAT ONS OPSTAAN EN GAAN V: Een nieuw begin van leven tegen de droefheid en dood een nieuw begin vol vreugde en hoop. G: HEER, GA GIJ ONS VOOR. V: Dat bidden wij U in Jezus Naam. G: Amen. Cantorij zingt antifoon: Lied 614 Halleluja! Ontwaak ik, nog ben ik bij U, uw hand draagt mij door de nacht. Halleluja! We zingen: Lied De Vader laat niet in het graf zijn kind dat zoveel vreugde gaf, Hij tilt het uit de kille grond het loopt als vuur de wereld rond. 3 De oude nacht voorgoed gedood, de toekomst kleurt de morgen rood; zie hier hoe God vergevend is en hoe zijn liefde levend is. Paasgroet 4 Zie hier het licht van lange duur, zie hier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 4 Ten onder ging de sterke dood, ten onder in de vloed; nu straalt ons in het morgenrood zijn toekomst tegemoet.

3 5 6 7 t Is feest, omdat Hij bij ons is, de Heer die eeuwig leeft en die in zijn verrijzenis alles herschapen heeft. Cantorij zingt antifoon: Lied 614 Halleluja! Ontwaak ik, nog ben ik bij U, uw hand draagt mij door de nacht. Halleluja! Dankzegging: In het licht Gloria: Lied Heel d'aarde, al het schepsel zal opstaan in 't zonlicht overal; voorbij is nu de droefenis, omdat de Heer verrezen is. Halleluja. 5 Ook wij, wij zetten blij van zin een stralend halleluja in. O Chistus, die verrezen zijt, wij prijzen uw aanwezigheid. Halleluja. Moment met de kinderen DIENST VAN HET WOORD Binnenbrengen van het licht bij de Bijbel Cantorij zingt: Lied 168 : 1 Gebed bij de opening van de Schrift We zingen: Lied 606 Cantorij 1 Met Mozes zijn wij meegegaan, omdat de Heer ons riep. Wij zijn op weg naar Kanaän, maar 't water is zo diep. En farao in onze rug, hij wil zijn slaven weer terug. Daar komen de soldaten al, wij zitten in de val. 2 O Mozes, roep toch tot de Heer, het water is zo diep. Er is voor ons geen uitweg meer, het water is zo diep. Waar is 't beloofde paradijs? Is dit het einde van de reis dat wij verdrinken in de zee? Waarom nam jij ons mee? Cantorij 3 Maar Mozes heft zijn staf omhoog: al is het water diep, de wind steekt op, de zee wordt droog. En Hij, die zelf ons riep, Hij brengt ons naar de overkant, Hij leidt ons naar 't beloofde land. Maar farao met heel zijn stoet gaat onder in de vloed.

4 7 8 Tenachlezing: Exodus 15 : Toen zong Mozes, samen met de Israëlieten, dit lied ter ere van de HEER: Ik wil zingen voor de HEER, zijn macht en majesteit zijn groot! Paarden en ruiters wierp hij in zee. 2 De HEER is mijn sterkte, hij is mijn beschermer, de HEER kwam mij te hulp. Hij is mijn God, hem wil ik eren, de God van mijn vader, hem loof en prijs ik. 3 Zijn naam is HEER, hij is een krijgsheld. 4 De wagens van de farao slingerde hij in zee. Daar, in de Rietzee, verdronk het leger, zijn beste officieren kwamen om. 5 Wild kolkend water overspoelde hen, ze verdwenen in de diepte, zonken als een steen. 6 Uw hand, HEER, ontzagwekkend in kracht, uw hand, HEER, verplettert de vijand. 7 U toont uw majesteit en breekt uw tegenstanders, uw toorn ontbrandt en verteert hen als stro. 8 De adem van uw neus stuwde het water omhoog, de wilde watermassa s stonden als een wal, het kolkende water stolde in het diepst van de zee. 9 De vijand dacht: Ik achtervolg hen, haal hen in, verdeel de buit. Weldra wordt mijn wraaklust bevredigd, ik trek mijn zwaard, ik onderwerp hen weer. 10 Maar u blies, uw adem waaide en de zee bedekte hen, zij kwamen om in het ontzagwekkende water, ze zonken weg als lood. 11 Wie onder de goden is uw gelijke, HEER? Wie is uw gelijke, zo ontzagwekkend en heilig, wie dwingt zo veel eerbied af met roemrijke daden, wie anders verricht zulke wonderen? 12 U strekte uw hand uit en de aarde verzwolg hen. 13 U bevrijdde dit volk en ging het liefdevol voor, sterk en machtig leidde u het naar uw heilige woning. 14 Alle volken hoorden het, alle volken huiverden, de Filistijnen beefden, ze krompen van angst ineen, 15 ontzetting maakte zich meester van de stamvorsten van Edom, van de machtigen van Moab. Ze waren verlamd van schrik. De Kanaänieten sidderden, allen waren doodsbang. 16 Angst overviel hen, vrees beving hen toen zij hoorden van uw machtige daden, zij werden stom als steen, terwijl uw volk voorbijtrok, HEER, terwijl uw volk voorbijtrok, het volk door u geschapen. 17 U brengt hen naar de berg die uw domein is, HEER, en daar zult u hen planten, in uw eigen woning, het heiligdom door u gebouwd. 18 De HEER is koning voor eeuwig en altijd! We zingen: Lied 623 Cantorij 2 Hij was door steen omsloten, maar heeft op deze dag zijn grafsteen weg gestoten en heel de schepping lacht! Hoe vrolijk treedt Hij aan, zwaait met zijn zegevaan; bij 't opgaan van de zon vocht Hij en overwon!

5 Ik ben voorgoed verbonden met Christus, die als hoofd mij als één van zijn leden voor altijd trouw belooft. Al trekt Hij door de dood, tot in de diepste nood, tot in de zwartste hel blijft Hij mijn metgezel. Evangelielezing: Marcus 16 : Toen de sabbat voorbij was, kochten Maria uit Magdala en Maria de moeder van Jakobus, en Salome geurige olie om hem te balsemen. 2 Op de eerste dag van de week gingen ze heel vroeg in de ochtend, vlak na zonsopgang, naar het graf. 3 Ze zeiden tegen elkaar: Wie zal voor ons de steen voor de ingang van het graf wegrollen? 4 Maar toen ze opkeken, zagen ze dat de steen al was weggerold; het was een heel grote steen. 5 Toen ze het graf binnengingen, zagen ze rechts een in het wit geklede jongeman zitten. Ze schrokken vreselijk. 6 Maar hij zei tegen hen: Wees niet bang. U zoekt Jezus, de man uit Nazaret die gekruisigd is. Hij is opgewekt uit de dood, hij is niet hier; kijk, dat is de plaats waar hij was neergelegd. 7 Ga terug en zeg tegen zijn leerlingen en tegen Petrus: Hij gaat jullie voor naar Galilea, daar zullen jullie hem zien, zoals hij jullie heeft gezegd. 8 Ze gingen naar buiten en vluchtten bij het graf vandaan, want ze waren bevangen door angst en schrik. Ze waren zo erg geschrokken dat ze tegen niemand iets zeiden. We zingen: Lied 617 : 1, 4 9 en 18 Hoge stemmen Hoge stemmen Lage stemmen: Lage stemmen: Hoge stemmen Lage stemmen 1 De Heer is waarlijk opgestaan, de nacht des doods voorbijgegaan. 4 Drie vrouwen namen specerij, vroeg in de morgen kwamen zij. 5 Zij naderden bezorgd het graf hallelluja, halleluja, Wie wentelt straks de steen ons af?' Halleluja, halleluja 6 Maar zie de steen was weggedaan, halleluja, halleluja. Een engel sprak de vrouwen aan: halleluja, halleluja! 7 Wees niet bevreesd, verheug u zeer, Hij, die gij zoekt, is hier niet meer.' 8 Ach goede engel, zeg mij dan, waar ik mijn meester vinden kan.' 9 Uw Heer die hier gebonden lag, verrees op deze heil'ge dag.' 18 Nu klinkt alom de roep voortaan: de Heer is waarlijk opgestaan!'

6 11 12 Verkondiging We zingen: Lied 633 : 1, 2, 3 en 5 Cantorij Gebeden Onze Vader die in de hemelen zijt. Uw Naam worde geheiligd. Uw koninkrijk kome. Uw wil geschiede gelijk in de hemel, alzo ook op aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood. En vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren. En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van den boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen. ZENDING 2 De glorie van de dageraad verleent een hof zijn pracht, geweken is het rouwgewaad, de smartelijke nacht. 5 De liefde toont zijn aangezicht, een zonnelied breekt aan, vandaag zien wij het levenslicht, de Heer is opgestaan. 3 Nu ons een licht is opgegaan, gewenteld onze steen, komen wij oog in oog te staan, niet langer dood-alleen. DIENST VAN HET ANTWOORD Berichten uit de gemeente: Gods liefde houdt ons allen saam in hemel en op aard. Verbonden zijn wij in Uw naam voor eeuwig welbewaard. Inzameling van de gaven (de cantorij zingt Surrexit Domini) De eerste collecte is bestemd voor de Voedselbank (zie zondagsbrief). De tweede collecte is bestemd voor de wijkgemeente Zuidwest. Slotlied: U zij de glorie 1 U zij de glorie, opgestane Heer, U zij de victorie nu en immermeer. Uit een blinkend stromen daalde d engel af, heeft de steen genomen van t verwonnen graf. U zij de glorie, opgestane Heer, U zij de victorie nu en immermeer. 2 Zie Hem verschijnen, Jezus, onze Heer, Hij brengt al de zijnen in zijn armen weer. Weest dan volk des Heren blijde en welgezind en zegt telkenkere: Christus overwint. U zij de glorie, opgestane Heer, U zij de victorie, nu en immermeer. 3 Zou ik nog vrezen, nu Hij eeuwig leeft, die mij heeft genezen, die mij vrede geeft? In zijn goddelijk wezen is mijn glorie groot; niets heb ik te vrezen in leven en in dood. U zij de glorie, opgestane Heer U zij de victorie, nu en immermeer. Wegzending en zegen G: Orgelspel

7 Zondagsbrief 5 april Collecte-opbrengst van 29 maart jl.: Zendingscollecte van Kerk in Actie: 189,18 Haastu, het Haags Studentenpastoraat: 174,17 Uitleg liturgische Paasschikking Vandaag vieren we Pasen: het geheim van het leven dwars door de dood heen. Met open handen mogen we dat geheim vieren. Tussen de handen zien we witte en gele bloemen. Ze vertellen over de gave van het licht, dat volop stroomt. Onze handen mogen dat licht doorgeven. Rondom zien we doorzichtige kralen, als de tranen van Maria, dwars door de tranen van verdriet en gemis heen, breekt de hoop door. Tekst Maria Haar handen willen vasthouden wat niet vast te houden is, Geopende handen vertellen over het geheim van leven. God Uw licht breekt onstuitbaar door! Agenda 7 apr uur Bosbeskapel- ALEF-cursus Bijbels Hebreeuws voor beginners 8 apr uur Bosbeskapel- Gesprekskring apr uur Abdijkerk- Kunstkring: Rembrandt, de meester 13 Mededelingen Wereldwinkel Vandaag is er na de dienst weer verkoop van (h)eerlijke producten. De tafel van de wereldwinkel vindt u in de ontmoetingsruimte. Voedselbank Haaglanden Door Voedselbank Haaglanden worden wekelijks aan ca huishoudens vanuit 17 uitgiftepunten voedselpakketten uitgereikt. Het risico dat mensen onder de armoedegrens terecht komen is helaas nog steeds heel groot. Allereerst is natuurlijk voedsel nodig om wekelijks uit te delen, maar het is fantastisch dat regelmatig ook wat extra s wordt aangeboden voor de cliënten van de voedselbank, zoals kleding of speelgoed. Om in de toenemende behoefte te kunnen voorzien en het werk van de Voedselbank door te kunnen laten gaan, wordt de 1 e collecte van vandaag van harte aanbevolen door de wijkdiaconie van Den Haag-Zuidwest! ThemaTafelen Op zaterdag 11 april, tussen en ca uur is er ThemaTafelen in de Bosbeskapel. Kok Victor Heemskerk maakt een driegangenmenu met producten uit de regio en Ida Terluin brengt bij elk gerecht een speels discussie-ingrediënt ter tafel. Kosten 10,- pp en 5,- per kind (tot 12 jaar). Er is speciale opvang voor kinderen tussen ca. 5 en 12 jaar. Graag aanmelden bij Adri vd Zwan, tel op woensdag tussen en uur of per a3anazwan@ziggo.nl uiterlijk woensdag 8 april uur. Iedere belangstellende is hartelijk welkom en bij succes gaan we om de twee maanden ThemaTafelen. Binnenloop vanaf uur. Aanmelden kan ook via inschrijven op de lijst die op zondag in de hal op één van de hoge tafels ligt. 14

8 15 16 Pinksterdienst Voorganger Martin Koster zoekt enkele gemeenteleden om met hem de kerkdienst van Eerste Pinksterdag mee te helpen voor te bereiden. Graag z.s.m. bij hem aanmelden (tel: ). Interimpredikant Begin maart is ds. Leo Oosterom begonnen als interimpredikant in de wijkgemeente Zuidwest. Hij zal de kerkenraad adviseren over de verdeling van de predikantsformatie over de drie locaties en over de verdere invulling van een kerkenraad met werkgroepen. Ook zal hij gesprekken voeren met de locaties over de verdere integratie van de diverse voormalige geloofsgemeenschappen en het bespreekbaar maken van eventuele hindernissen en teleurstellingen. Leo Oosterom heeft geen pastorale taak in de gemeente. U kunt direct contact met hem zoeken, als u uw visie op de wijkgemeente met hem wilt delen. In principe is Leo Oosterom het komende halfjaar op maandag en dinsdag in de gemeente aanwezig. l.j.oosterom@online.nl, Bereikbaarheid predikanten Martin Koster Tel (ma, do, vr uur) ds.m.koster@bosbeskapel.nl Nico Riemersma Tel (ma, di, vr, za uur en uur) n.riemersma@planet.nl Na afloop van deze dienst is er gelegenheid om beneden in de ontmoetingsruimte met elkaar een kopje koffie of thee te drinken. Als u nieuw bent voor informatie over onze gemeente: Jacqueline van der Jagt Mahatma Gandhistraat 11, 2552 PA Den Haag Tel.: , contact@bosbeskapel.nl U kunt ook onze websites raadplegen:

ZOMERAVONDGEBED 11 JUNI 2017 GROTE KERK GOES. U hebt een Liedboek nodig! Stilte. Orgelspel. We gaan staan

ZOMERAVONDGEBED 11 JUNI 2017 GROTE KERK GOES. U hebt een Liedboek nodig! Stilte. Orgelspel. We gaan staan ZOMERAVONDGEBED 11 JUNI 2017 GROTE KERK GOES U hebt een Liedboek nodig! Stilte Orgelspel We gaan staan Vrede aan ieder die hier komt in nood VREDE AAN IEDER DIE KOMT IN VREUGDE Vrede aan ieder die hier

Nadere informatie

EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest

EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest Medewerkenden Voorganger: ds. Nico Riemersma Ouderling: Henk Valstar Diaken: Ineke Rhebergen Lector: Ada de

Nadere informatie

Liturgie Pasen

Liturgie Pasen Liturgie 16-4-2017 Pasen De Heer is waarlijk opgestaan 1 Zingen Hemelhoog 721 Er is een dag Er is een dag, waar al wat leeft al lang op wacht, een dag van blijdschap, als heel de schepping wordt bevrijd.

Nadere informatie

Maranathakerk. Welkom in de. Voorganger Ds. M.F. van Binnendijk Organist Annelies van Zoelen Koster Leen van der Have.

Maranathakerk. Welkom in de. Voorganger Ds. M.F. van Binnendijk Organist Annelies van Zoelen Koster Leen van der Have. Welkom in de Maranathakerk Voorganger Ds. M.F. van Binnendijk Organist Annelies van Zoelen Koster Leen van der Have Zondag 16 April Beamerteam Centrum-Oost 87: 1, 2, 3 Christus, onze Heer, verrees, halleluja!

Nadere informatie

Pasen. zondag 1 april :00 en uur - Andreaskerk. Voorgangers ds. Werner Gugler ds. Reinoud Koning. Organist Wieger-Jan Schaap Ans Kuus

Pasen. zondag 1 april :00 en uur - Andreaskerk. Voorgangers ds. Werner Gugler ds. Reinoud Koning. Organist Wieger-Jan Schaap Ans Kuus Pasen zondag 1 april 2018 9:00 en 11.00 uur - Andreaskerk Voorgangers ds. Werner Gugler ds. Reinoud Koning Organist Wieger-Jan Schaap Ans Kuus Piano Rik Nijs Saxofoon Eva Arendsen Renske Arendsen Corrine

Nadere informatie

Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy. De tuin van de Opstanding

Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy. De tuin van de Opstanding Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy De tuin van de Opstanding Voor de dienst zingt Joy: U hebt de overwinning behaald Fear

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Johannes 20 vers 1 t/m 10 Lied 88 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 118 vers 11 en 12 Psalm 95 vers 1 Lied 187 vers 1 en 2 Lied 352 vers 1 t/m 7

Nadere informatie

zondag 27 maart 2016 Liturgie

zondag 27 maart 2016 Liturgie zondag 27 maart 2016 Liturgie Koor en samenzang Gezang 95,1.2.3.4 [koor zet in, koor en gemeente zingen Gz. 95, koor sluit af] Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem;

Nadere informatie

Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug

Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug Welkom in de avonddienst van 1 e Paasdag zondag 16 april 2017 Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug Ouderling van dienst : Gerhard Nijhoff Thema : Wie zoek je? We zingen : Joh.

Nadere informatie

Andreaskerk Putten 16 april uur

Andreaskerk Putten 16 april uur Andreaskerk Putten 16 april 2017-8.30 uur Ds. W. Gugler Ouderling: Michiel Nieboer Muzikale begeleiding: Rik Nijs Koster: J. Hijmissen Zingen voor de dienst OTH 88 / ELB 122 1. Daar juicht een toon, daar

Nadere informatie

PASEN 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL

PASEN 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL PASEN 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk! Wij wensen iedereen die is gekomen een gezegend Paasfeest toe. Wij vieren deze Paasmorgen het Heilig

Nadere informatie

Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding:

Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding: Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding: Suetana Musica o.l.v. Simon de Groot Suetana Musica speelt:

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerkdienst op 1 e Paasdag. Rehoboth 31 maart 2013

Orde van dienst voor de kerkdienst op 1 e Paasdag. Rehoboth 31 maart 2013 Orde van dienst voor de kerkdienst op 1 e Paasdag Rehoboth 31 maart 2013 Om alvast over na te denken: Pasen is het feest van de morgenstond der eeuwigheid (O. Noordmans) De gemeente leeft vanuit Pasen,

Nadere informatie

Programma paaszangdienst. Tweede paasdag Oude kerk putten. Hartelijk welkom!!

Programma paaszangdienst. Tweede paasdag Oude kerk putten. Hartelijk welkom!! Programma paaszangdienst Tweede paasdag 2013 Oude kerk putten Hartelijk welkom!! Samenzang: Daar juicht een toon 1. Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem. Een heerlijk

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie ORDE VAN DIENST ZONDAG 2 APRIL 209 MARTINIKERK PASEN Muziek van chr.muz.ver.harmonie Lezing: Genesis : 5: In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag

Nadere informatie

Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk

Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk Liturgie voor de Paasmorgendienst zondag 21 april 2019 Goede Herderkerk Ridderkerk Thema: De muur wordt een raam Voorganger: ds. J.P. Kraaijeveld Organist: Corina M.m.v. Chr. Muziekvereniging Harpe Davids

Nadere informatie

Oecumenische voorjaarszangdienst zondag 7 mei 2017 aanvang uur

Oecumenische voorjaarszangdienst zondag 7 mei 2017 aanvang uur Oecumenische voorjaarszangdienst zondag 7 mei 2017 aanvang 19.00 uur in de Regenboogkerk Thema: Opgewekt! Voorgangers: Nelly van der Knaap Gertjan Pellikaan Dick Peters Muzikale begeleiding: Alexander

Nadere informatie

PAASFEEST! Thema: De Nieuwe Tijd

PAASFEEST! Thema: De Nieuwe Tijd Liturgie voor de Gezinsdienst van de Hervormde Gemeente De Hoeksteen op zondag 16 april 2017 om 10.30 uur. PAASFEEST! Thema: De Nieuwe Tijd Voorganger: ds. A.H. van Veluw Ouderling van dienst: dhr. Jan

Nadere informatie

Paasmorgen Ik geef je de toekomst. Voorganger: Ds. Marco Schut Organist: Johan hoeve Blazersgroep

Paasmorgen Ik geef je de toekomst. Voorganger: Ds. Marco Schut Organist: Johan hoeve Blazersgroep Paasmorgen 2018 Ik geef je de toekomst Voorganger: Ds. Marco Schut Organist: Johan hoeve Blazersgroep ( afb.1 ) Lied voor de dienst: 624 en Hemelhoog 169 1. Christus, onze Heer, verrees, 2. Prijs nu Christus

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: 1 Korinthe 15 vers 12 t/m 34 Lied 88 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Gezang 62 vers 1 en 4 (Bundel 1938) Lied 451 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte)

Nadere informatie

Andreaskerk Putten 16 april uur

Andreaskerk Putten 16 april uur Andreaskerk Putten 16 april 2017-10.30 uur Ds. W. Gugler & Ds. R. Koning Ouderling: Ernest Visscher Muzikale begeleiding: Ans Kuus & Eva Arendsen Koster: E. van den Heuvel / J. Hijmissen ZINGEN VOOR DE

Nadere informatie

Want als Hij is opgestaan vannacht dan ook onze moed om te doen als Hij.

Want als Hij is opgestaan vannacht dan ook onze moed om te doen als Hij. Pasen 2017 Orgelspel Welkom Tekst gelezen: Aan de grenzen van ons weten een gedachte die niet gaan wil en die wij niet durven denken...toch houdt zij zacht kloppend aan. Want als Hij is opgestaan vannacht

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Liturgie voor de eredienst op eerste Paasdag op zondag 21 april 2019

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Liturgie voor de eredienst op eerste Paasdag op zondag 21 april 2019 Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Liturgie voor de eredienst op eerste Paasdag op zondag 21 april 2019 Voorganger: ds. J.C. van Trigt Orgel: Gerben Blokland Inleidend orgelspel Welkom en afkondigingen

Nadere informatie

PAASZANGDIENST. De Steen is weg! Maranathakerk 2 april 2018

PAASZANGDIENST. De Steen is weg! Maranathakerk 2 april 2018 PAASZANGDIENST De Steen is weg! Maranathakerk 2 april 2018 Voorganger: Dhr. Cock Kroon Organist: Marco Bouw Met medewerking van het Elspeets Mannen Ensemble Zingen voor de dienst: Nieuwe Liedboek 287:

Nadere informatie

Orde van dienst. Pasen

Orde van dienst. Pasen Orde van dienst Pasen Maranathakerk Lunteren 21 april 2019 Voorganger ds. J.A. van den Berg, Amersfoort Orgel/piano Marco Bouw Trompet Hans en Marco Klomp M.m.v. projectkoor o.l.v. Jan Hendrik van Schothorst

Nadere informatie

PASEN. 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam. Grote Kerk. Thema: Houd me (niet) vast

PASEN. 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam. Grote Kerk. Thema: Houd me (niet) vast PASEN 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk Thema: Houd me (niet) vast Voorganger ds. Juup van Werkhoven-Romeijn Organist Frans Koning m.m.v. Projectkoor o.l.v. Frans Koning Gerro de Boer,

Nadere informatie

Paaszangdienst op 16 april 2017

Paaszangdienst op 16 april 2017 Paaszangdienst op 16 april 2017 Met medewerking van: Christelijk Mannenkoor Assen o.l.v. Bert Duijst Trompet: Maurice van Dijk Organist: Jorrit Woudt Voorganger: ds. T.J. Oldenhuis uit Coevorden Voor de

Nadere informatie

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk morgenlicht breekt aan: de Zoon van God is opgestaan!

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk morgenlicht breekt aan: de Zoon van God is opgestaan! Pasen 2019 Voor de dienst zingen wij Daar juicht een toon Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk morgenlicht breekt aan: de Zoon van God is opgestaan! Geen

Nadere informatie

Lied: Sta op, een morgen ongedacht, NLB 630: 1, 2, 3 en 4

Lied: Sta op, een morgen ongedacht, NLB 630: 1, 2, 3 en 4 ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK SOEST PAASMORGEN 5 APRIL 2015 Voorganger: ds. Wim Kievit Ouderling van dienst: Wibo Rip, Annemarie Kuijer Lector: Ronald Gersdorf Organist: Gert Muts Trombonist: Leo Schambach

Nadere informatie

Liturgie voor 1 e Paasdag. 20 april 2014

Liturgie voor 1 e Paasdag. 20 april 2014 Liturgie voor 1 e Paasdag 20 april 2014 Christus als hovenier Rembrandt van Rijn Voorganger: ds. J.W. Leurgans Ouderling van dienst: Brendie Hilhorst Organist: Gerrit Ebbekink Trompettist: Martijn te Velthuis

Nadere informatie

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan!

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Ds. Maurits Oldenhuis Votum/groet Weerklank 172 Gebed Johannes 20, 1-10 Nieuw Liedboek 632 Johannes 20, 8-9 Preek Liedboek 215 Geloofsbelijdenis Gezang

Nadere informatie

Gedachtenis van de gestorvenen

Gedachtenis van de gestorvenen Gedachtenis van de gestorvenen Duinzichtkerk zondag 24 november 2013 Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Een bijzonder welkom aan wie vandaag speciaal zijn gekomen omdat de naam van een geliefd en dierbaar

Nadere informatie

Orde van dienst Tweede Paasdag. Voorganger: ds. J.W. Baan Muzikale begeleiding: Jeduthun

Orde van dienst Tweede Paasdag. Voorganger: ds. J.W. Baan Muzikale begeleiding: Jeduthun Orde van dienst Tweede Paasdag Voorganger: ds. J.W. Baan Muzikale begeleiding: Jeduthun Zingen: Lied 642: 1, 2, 4, 7 en 8 1. Ik zeg het allen, dat Hij leeft, Dat Hij is opgestaan, dat met zijn Geest Hij

Nadere informatie

Allen: Jezus deed de dood teniet. Zing daarom het hoogste lied. Mannen: Vrouwen uit Jeruzalem, kwamen vroeg en zochten Hem.

Allen: Jezus deed de dood teniet. Zing daarom het hoogste lied. Mannen: Vrouwen uit Jeruzalem, kwamen vroeg en zochten Hem. Inleidend orgelspel Begroeting, mededelingen en bloemengroet Intochtslied: Lied 352: 1 t/m 7 (Op ToonHoogte) (staande) De Heer is waarlijk opgestaan, Stil gebed Allen: Jezus deed de dood teniet. Zing daarom

Nadere informatie

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk. Paasochtend Voorganger: ds Marco Visser Organist: Sybren Boukes

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk. Paasochtend Voorganger: ds Marco Visser Organist: Sybren Boukes Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Paasochtend 2012 Voorganger: ds Marco Visser Organist: Sybren Boukes Muziek bij binnenkomst Welkom door de ouderling DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Nadere informatie

Paasmorgen. 27 maart uur. Welkomkerk. Kids4praise o.l.v. Silvia Breeman

Paasmorgen. 27 maart uur. Welkomkerk. Kids4praise o.l.v. Silvia Breeman Paasmorgen 27 maart 2016-09.30 uur Welkomkerk Voorganger: Organist: Saxofoniste: M.m.v.: Ds. A. Hamstra Peter Jongejan Carla Breeman Kids4praise o.l.v. Silvia Breeman 12 1 Zou ik nog vrezen, nu Hij eeuwig

Nadere informatie

Lezen : Marcus 16: 1-6. We zingen vandaag:

Lezen : Marcus 16: 1-6. We zingen vandaag: Lezen : Marcus 16: 1-6 We zingen vandaag: Jezus leeft en ik met Hem! U zij de Glorie! Daar juicht een toon. Wees mijn brood en beker. Heer U bent mijn leven. Geprezen zij de Heer die Eeuwig leeft! Lezen

Nadere informatie

Hij leeft en wij met Hem!

Hij leeft en wij met Hem! Hij leeft en wij met Hem! Liturgie Eerste Paasdag Zondag 16 april 2017 Hervormde Gemeente Geldermalsen Voorgangers: ds. G.J. Krol en ds. C.M. Blokland - den Hertog Organist: M. Mugge M.m.w.: L. van der

Nadere informatie

Orde van Dienst 16 april 2017 Eerste Paasdag. Welkom en mededelingen

Orde van Dienst 16 april 2017 Eerste Paasdag. Welkom en mededelingen Orde van Dienst 16 april 2017 Eerste Paasdag Welkom en mededelingen Zingen Psalm 146c: 1, 5 en 7 Alles wat adem heeft love de Here, zinge de lof van Isrels God! Zolang ik hier in het licht mag verkeren,

Nadere informatie

De afbeelding op de omslag is van Caravaggio ( ), De ongelovige Thomas. Het is te zien in Potsdam. Ds. Pieter Terpstra.

De afbeelding op de omslag is van Caravaggio ( ), De ongelovige Thomas. Het is te zien in Potsdam. Ds. Pieter Terpstra. Paasmorgen 2019 De afbeelding op de omslag is van Caravaggio (1573 1610), De ongelovige Thomas. Het is te zien in Potsdam. OUDE KERK, zondag 21 april 2019 VOORGANGER: Ds. Pieter Terpstra ORGANIST: Piet

Nadere informatie

2. Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit t graf door s Vaders kracht, want Hij is God, bekleed met macht!

2. Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit t graf door s Vaders kracht, want Hij is God, bekleed met macht! Liturgie voor de avonddienst op eerste Paasdag, 19.00 uur, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Voorganger: Ds. H. de Haan. Ouderling van dienst: Hans Bosch Organist: Henk Dubbink Welkom en mededelingen Zingen

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 20

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 20 Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 20 Voorzang Lied 88 (Toonhoogte) Gezang 53 (Bundel 38) Psalm 21 vers 4 en 5 Psalm 118 vers 11 Gezang 217 vers 1, 3 en 4 (Liedboek)

Nadere informatie

PASEN 2015 5 april 10.00 uur AA Kramer

PASEN 2015 5 april 10.00 uur AA Kramer PASEN 2015 5 april 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Welkom mededelingen. Zingen: GK gezang 95 GK gezang 97 Votum en zegengroet LB 633 Gebed Voor de kinderen: de engelen bij het graf GK gezang 44 Lezen:

Nadere informatie

PASEN 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT

PASEN 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT PASEN 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk! Wij wensen iedereen die is gekomen een gezegend Paasfeest toe. Wij vieren deze Paasmorgen het Heilig Avondmaal

Nadere informatie

LITURGIE voor de Eredienst van de Hervormde Gemeente "De Hoeksteen" op zondag

LITURGIE voor de Eredienst van de Hervormde Gemeente De Hoeksteen op zondag LITURGIE voor de Eredienst van de Hervormde Gemeente "De Hoeksteen" op zondag 05-05-2019 Aanvang: 09.30 uur Voorganger: Ds. H.J. van Maanen Ouderling van dienst: Wout Limburg Organist: Jeroen van der Scheer

Nadere informatie

In deze dienst doen John van Maurik en Miranda van der Stelt-de Jong belijdenis van hun geloof.

In deze dienst doen John van Maurik en Miranda van der Stelt-de Jong belijdenis van hun geloof. In deze dienst doen John van Maurik en Miranda van der Stelt-de Jong belijdenis van hun geloof. Organist: Lector: Voorganger: Peter Veen Adrie Hoffman ds. Annette Driebergen Voor de dienst zingen we Lied

Nadere informatie

PASEN PG de Wijngaard Kluntjespot Haarlo Voorganger: ds. Co Janssen Organist: Herman Koier

PASEN PG de Wijngaard Kluntjespot Haarlo Voorganger: ds. Co Janssen Organist: Herman Koier PASEN 2019 PG de Wijngaard Kluntjespot Haarlo Voorganger: ds. Co Janssen Organist: Herman Koier Orde van dienst Orgelspel Woord van welkom Het licht wordt binnengedragen D: De Heer is waarlijk opgestaan

Nadere informatie

Paasviering. zondagmorgen 21 april Oude Helenakerk

Paasviering. zondagmorgen 21 april Oude Helenakerk Paasviering zondagmorgen 21 april 2019 Oude Helenakerk organist dhr Joop Ormel trompettist dhr Rudie te Kamp voorganger ds. Hendrik Jan Zeldenrijk Orgel- en trompetspel Welkom en Mededelingen Zingen: Daar

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is prop. R. van der Knijff (Apeldoorn)

Welkom in deze dienst Voorganger is prop. R. van der Knijff (Apeldoorn) Welkom in deze dienst Voorganger is prop. R. van der Knijff (Apeldoorn) Schriftlezing: Lukas 23 vers 49 t/m Lukas 24 vers 12 Psalm 135 vers 12 Lied 88 (Op Toonhoogte) Psalm 118 vers 14 Psalm 25 vers 2

Nadere informatie

Orde van dienst voor Paasmorgen 2015 in de Ichthuskerk te ELburg

Orde van dienst voor Paasmorgen 2015 in de Ichthuskerk te ELburg Orde van dienst voor Paasmorgen 2015 in de Ichthuskerk te ELburg Voorganger: Ds. Th. van Staalduine Organist: Johan Hoeve Kleur: Wit Aanvang: 9.30 uur 1 Zingen: Evangelische Liedbundel 122 Daar juicht

Nadere informatie

Programma paaszangdienst. Tweede paasdag 2014. Oude kerk putten. Hartelijk welkom!!

Programma paaszangdienst. Tweede paasdag 2014. Oude kerk putten. Hartelijk welkom!! Programma paaszangdienst Tweede paasdag 2014 Oude kerk putten Hartelijk welkom!! Samenzang: Daar juicht een toon Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk

Nadere informatie

Liturgie Paasgezinsdienst Thema: een nieuw begin

Liturgie Paasgezinsdienst Thema: een nieuw begin Liturgie Paasgezinsdienst Thema: een nieuw begin Grote Kerk Dalfsen Paaszondag 21 april 2019 10.00 uur Voorganger Anco Tol m.m.v. kindernevendienst organist Gerrit Hoving trompetten: Ad en Cornel Snijder

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Heinkenszand

Protestantse Gemeente te Heinkenszand Paasmorgen AD 2017 Protestantse Gemeente te Heinkenszand 1 Voorganger: Philip van Wijk Ouderling van dienst: Marjolein Boon Organist: Danny de Feijter Met medewerking van blazers: Marian van Eekelen- Dellebeke,

Nadere informatie

PASEN Hij & wij. Andreaskerk Putten 21 april / uur

PASEN Hij & wij. Andreaskerk Putten 21 april / uur PASEN 2019 Hij & wij Andreaskerk Putten 21 april 2019 8.30 / 10.30 uur ZINGEN VOOR DE DIENST OTH 88 / ELB 122 1. Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk

Nadere informatie

Liturgie. Pasen 2019

Liturgie. Pasen 2019 Liturgie voor Pasen 2019 (Zondag 21 april) Protestantse Gemeente Oudenbosch c.a. Voorganger: ds. Charlotte Inkelaar-de Mos Organist: Hans de Gruyter M.m.v. het Protestants Kerkkoor Oudenbosch o.l.v. Ger

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Markus 16 vers 1 t/m 8 Lied 88 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 9 vers 11 Psalm 21 vers 3, 4 en 5 Psalm 118 vers 8 en 9 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN Voorganger : Ds. Matthijs Glastra Welkom Zingen: Lied 634 - we gaan staan 1.U zij de glorie, opgestane Heer, U zij de victorie, U zij alle eer! Alle mens'lijk

Nadere informatie

Intochtslied: lied 630: 1 ( Sta op een morgen ongedacht )

Intochtslied: lied 630: 1 ( Sta op een morgen ongedacht ) Orde van dienst voor 16 april 2017 in de Gudulakerk te Lochem Pasen: Ben ik het? Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Els Dijkerman Trompet: Harry ten Brinke Lector: Yvonne Lamberts Namens de kerkenraad:

Nadere informatie

Kerkdienst hervormde gemeente Reeuwijk, Ichthuskerk, 5 april 2015. Eerste paasdag

Kerkdienst hervormde gemeente Reeuwijk, Ichthuskerk, 5 april 2015. Eerste paasdag Kerkdienst hervormde gemeente Reeuwijk, Ichthuskerk, 5 april 2015 Eerste paasdag Thema: en hij zag het en geloofde. Voorganger: ds. M.J. Tekelenburg Organist: Gerard v.d. Akker Fluitisten: Marjolein Reijneveld

Nadere informatie

Eredienst 22 april uur Voorganger: ds. K. van den Geest

Eredienst 22 april uur Voorganger: ds. K. van den Geest Eredienst 22 april 2018 16.30 uur Voorganger: ds. K. van den Geest Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 174 Gebed Schriftlezing Joh. 20: 11-18 >> Regenboog Preek over Joh.20:17a NLB 634

Nadere informatie

Liefde is..vertel het maar!

Liefde is..vertel het maar! Welkom in de Paasgezinsdienst Van de Gereformeerde Kerk te Stellendam 27 maart 2016 Thema: Liefde is..vertel het maar! Voorganger: ds. J. Schep Organist: Philip den Eerzamen Muzikale medewerking: Interkerkelijk

Nadere informatie

Paasmorgen. 21 april 2019 Johannesgemeente Eindhoven

Paasmorgen. 21 april 2019 Johannesgemeente Eindhoven Paasmorgen 21 april 2019 Johannesgemeente Eindhoven Voorbereiding Welkom Aansteken van de tafelkaarsen de gemeente gaat staan v: Halleluja! Ontwaak ik, nog ben ik bij U, uw hand draagt mij door de nacht.

Nadere informatie

Thema: Nieuw volkomen bestaan.

Thema: Nieuw volkomen bestaan. Paasmorgen 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Nieuw volkomen bestaan. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.hans Aantjes Medewerking van koperblazers van Maris Sonores Welkom

Nadere informatie

Paasviering. Sing-in 2017

Paasviering. Sing-in 2017 Paasviering Sing-in 2017 Welkom en gebed Psalm 100:1 Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. Wij

Nadere informatie

21 april 2019, gezinsdienst Pasen

21 april 2019, gezinsdienst Pasen 21 april 2019, gezinsdienst Pasen Voorganger: Swenne Bijzet Medewerking: Kinderkerk Muziek: Stefan Potman Dirk Jan Bronsvoort Combo Muziek Woord van welkom Moment van stilte Aansteken van de kaarsen We

Nadere informatie

Orde van Dienst Tweede Paasdag. Gereformeerde en Hervormde gemeente te Sellingen Maandag 17 april 2017

Orde van Dienst Tweede Paasdag. Gereformeerde en Hervormde gemeente te Sellingen Maandag 17 april 2017 Orde van Dienst Tweede Paasdag Gereformeerde en Hervormde gemeente te Sellingen Maandag 17 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 98: 1, 2, 3 en 4 Zing een nieuw lied voor God de Here 2. Ja Hij

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 2 e zondag van Pasen Beloken Pasen

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 2 e zondag van Pasen Beloken Pasen Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 2 e zondag van Pasen Beloken Pasen Zondag 27 april 2014 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : J. van Schaardenburgh : Jaap v.d. Horst : Rita van Oosterom :

Nadere informatie

Orde van Dienst voor de Paasochtend in de Exoduskerk, 1 april 2018, uur

Orde van Dienst voor de Paasochtend in de Exoduskerk, 1 april 2018, uur Orde van Dienst voor de Paasochtend in de Exoduskerk, 1 april 2018, 10.00 uur Vóór de dienst zingen we twee liederen Lied 630 : 1 en 3 Sta op, een morgen ongedacht, Gods dag is aangebroken, er is één bewogen

Nadere informatie

ORDE VOOR DE PAASDIENST op zondag 21 april 2019 in de Slangenburgse kerk. Thema: EEN NIEUW BEGIN. de cantorij Gaanderen/Slangenburg

ORDE VOOR DE PAASDIENST op zondag 21 april 2019 in de Slangenburgse kerk. Thema: EEN NIEUW BEGIN. de cantorij Gaanderen/Slangenburg ORDE VOOR DE PAASDIENST op zondag 21 april 2019 in de Slangenburgse kerk Thema: EEN NIEUW BEGIN voorganger organist m.m.v. ds. Helma van Loon Theo Rougoor de cantorij Gaanderen/Slangenburg VOORBEREIDING

Nadere informatie

Samen zingen. Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan.

Samen zingen. Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan. Samen zingen Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan. Aansteken paaskaars Om te beginnen, goede God geeft U op aarde licht;

Nadere informatie

Paasmorgen Opgestaan', de vrouwen hebben Hem gezien

Paasmorgen Opgestaan', de vrouwen hebben Hem gezien Paasmorgen 2017 Opgestaan', de vrouwen hebben Hem gezien Voorganger: Ds. Marco Schut Blazersgroep o.l.v. Johan Hoeve Organist: Jurjan Lipke Nevendienstcommissie en kinderen Voor de dienst zingen: De Heer

Nadere informatie

Welkom in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal

Welkom in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Welkom in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Zondag : 3 april 2016 Aanvang : 19.00 uur Voorganger : Ds. Aart Mak Lector : Adriana Verkuyl

Nadere informatie

Welkom in de Sionkerk. Voorganger: Ds. Elizabeth Post Organist: Dhr. Peter Veen Zangeres: Mw. Rudy Hakkesteegt Pianist: Dhr.

Welkom in de Sionkerk. Voorganger: Ds. Elizabeth Post Organist: Dhr. Peter Veen Zangeres: Mw. Rudy Hakkesteegt Pianist: Dhr. Welkom in de Sionkerk Voorganger: Ds. Elizabeth Post Organist: Dhr. Peter Veen Zangeres: Mw. Rudy Hakkesteegt Pianist: Dhr. Rens de Winter VOOR DE DIENST ZINGEN WE: Lied 624: 1, 2 en 3 1. Christus, onze

Nadere informatie

Liturgie voor Eerste Paasdag, gezamenlijke avonddienst, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor Eerste Paasdag, gezamenlijke avonddienst, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor Eerste Paasdag, gezamenlijke avonddienst, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Organist: Dr. J.C. Borst, Sleen Jan-Willem Timmerman Welkom Psalm 118: 1 en 5

Nadere informatie

Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten

Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten Kinderen zingen Vertel me eens Heer Jezus Toen u op aarde was Waarom geloofde niemand toen Dat u de koning was? Ze wilden

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE te WOENSDRECHT L I T U R G I E. voor de kerkdienst op Eerste Paasdag 21 april 2019

PROTESTANTSE GEMEENTE te WOENSDRECHT L I T U R G I E. voor de kerkdienst op Eerste Paasdag 21 april 2019 PROTESTANTSE GEMEENTE te WOENSDRECHT L I T U R G I E voor de kerkdienst op Eerste Paasdag 21 april 2019 Aan deze dienst wordt o.a. meegewerkt door: de cantorij olv dhr. K. Smagge mw. G. van Elsäcker, organist

Nadere informatie

Orde voor de Paasdienst Zondag 16 april 2017, 10:00 uur Sionskerk Zeist Wijkgemeente de Bron. Dhr. Arco Krijgsman Mw.

Orde voor de Paasdienst Zondag 16 april 2017, 10:00 uur Sionskerk Zeist Wijkgemeente de Bron. Dhr. Arco Krijgsman Mw. PASEN 2017 Orde voor de Paasdienst Zondag 16 april 2017, 10:00 uur Sionskerk Zeist Wijkgemeente de Bron. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Vleugel: Viool: Koperblazers: Lector: Koster: Ds. Jan

Nadere informatie

Zangdienst 28 april 2019 Domkerk uur. Thema: Nu jaagt de dood geen angst mee aan..

Zangdienst 28 april 2019 Domkerk uur. Thema: Nu jaagt de dood geen angst mee aan.. Protestantse Kerk Nederland Zangdienst 28 april 2019 Domkerk 19.00 uur Thema: Nu jaagt de dood geen angst mee aan.. Voorganger: ds. Gerard van Velzen Organist : Jobje Versteeg ORGELSPEL MEDEDELINGEN ZINGEN

Nadere informatie

Pasen. Morgen zal het Pasen zijn

Pasen. Morgen zal het Pasen zijn Pasen Morgen zal het Pasen zijn Orde van de dienst voor de viering van de Gezinsdienst op Paaszondag 8 april 2012 in de Maranathakerk te Alphen aan den Rijn, aanvang 10.00 uur Voorganger: ds. Peter Smilde

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST: 21 april 1 e paasdag Oude Blasius Delden

ORDE VAN DIENST: 21 april 1 e paasdag Oude Blasius Delden ORDE VAN DIENST: 21 april 1 e paasdag Oude Blasius Delden Voorganger : Ds. Dick Juijn Organist : Matthijs ten Thije Trompet : Douwe de Vries Koster : Gerrie Tuitert - Burggraaff Lector : Janny Brandenbarg

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

Hij heeft overwonnen!

Hij heeft overwonnen! Hij heeft overwonnen! Meditatie: Ds. Brendeke Orgel: Martijn Borsje Dwarsfluit: Emi Bergshoeff en Melanie Notenboom Laudate omnes gentes (JV en samenzang) JV: JV: Welkom en gebed Jezus leven van mijn leven

Nadere informatie

WILHELMINAKERK 21 mei 2017

WILHELMINAKERK 21 mei 2017 WILHELMINAKERK 21 mei 2017 Voorganger: S.C.B. (Sandra) Hermanus-Schröder MA (proponent) Ambtsdrager van dienst: Fred Heidinga Lector: Gerda Masselink Pianist: Terry Hamberg Muziek Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Pasen 2012 Feestelijke dienst op Paasmorgen in de Vredevorstkerk te Beverwijk

Pasen 2012 Feestelijke dienst op Paasmorgen in de Vredevorstkerk te Beverwijk Pasen 2012 Feestelijke dienst op Paasmorgen in de Vredevorstkerk te Beverwijk Voorganger: Ds. Stephan Kurtzahn Ouderling: Jolanda Smits Organist: Yme Joustra m.m.v. Vocaalensemble o.l.v. Ton Veltkamp Joke

Nadere informatie

WILHELMINAKERK SOEST 16 APRIL 2017 ORDE VAN DIENST VOOR DE PAASMORGEN

WILHELMINAKERK SOEST 16 APRIL 2017 ORDE VAN DIENST VOOR DE PAASMORGEN WILHELMINAKERK SOEST 16 APRIL 2017 ORDE VAN DIENST VOOR DE PAASMORGEN EEN MORGEN ONGEDACHT Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdragers: Elly Roorda, Annemarie Kuijer Lector: Riet Fopma Organist: Gert Muts

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Markus 15 vers 42 t/m 47 Markus 16 vers 1 t/m 8 Lied 323 vers 1, 2 en 3 () Psalm 135 vers 12 (Schoolpsalm) Psalm 89 vers 19 en 7 Lied 132

Nadere informatie

Dankdienst voor het leven van Cornelia van Liere-Mallekote

Dankdienst voor het leven van Cornelia van Liere-Mallekote Dankdienst voor het leven van Cornelia van Liere-Mallekote * Kapelle, 8 november 1927 Kapelle, 21 oktober 2016 Donderdag 27 oktober 2016 Hervormde kerk Kapelle, 13.30 uur begraafplaats Kapelle voorganger:

Nadere informatie

Zondag 27 maart 2016

Zondag 27 maart 2016 Welkom en mededelingen Voorbereiding Drempelgebed Lied 139: 1, 8, 9 1 Heer, die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mijzelf ooit ken, kent Gij mij, Gij weet waar ik ga, Gij volgt mij waar ik zit of sta.

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer

Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Orde van Dienst - PKN Woensdrecht, 14 april 2019. Voorganger: ds. Wagenvoorde, Breda Organist: dhr. Karel Smagge PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Dienst van Schrift en Tafel VOOR DE DIENST we bereiden

Nadere informatie

(Niet) Weten wat Pasen is

(Niet) Weten wat Pasen is (Niet) Weten wat Pasen is Paaszangdienst op 27 maart 2016 Met medewerking van: Christelijk Mannenkoor Assen o.l.v. Bert Duijst Trompet: Maurice van Dijk Organist: Harm Hoeve Voorganger: ds. Bram Riepma

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST 28 mei 2017 zevende zondag van Pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Dirk Luijmes In deze dienst worden gedoopt: Loïs-Mae Buurman en Aron Lucas van Deelen VOORBEREIDING

Nadere informatie

Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdragers: Piet de Gier en Fréderique Lucas Lector: Ronald Gersdorf Organist: Gert Muts

Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdragers: Piet de Gier en Fréderique Lucas Lector: Ronald Gersdorf Organist: Gert Muts WILHELMINAKERK PAASMORGEN 21 april 2019 Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdragers: Piet de Gier en Fréderique Lucas Lector: Ronald Gersdorf Organist: Gert Muts Muziek Welkom en mededelingen OM TE BEGINNEN

Nadere informatie

Voor de eredienst op. Zondag 21 april 2019 om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek

Voor de eredienst op. Zondag 21 april 2019 om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek Voor de eredienst op Zondag 21 april 2019 om 10.00 uur in de Dorpskerk te Schoonebeek Voorganger : ds. Jan Hermes Ouderling van dienst: de heer Bert Elzing Diaken van dienst : de heer Piet Alfring Organist

Nadere informatie

PAASMORGEN, 16 APRIL 2017 Bosbeskapel, Wijkgemeente Den Haag Zuidwest

PAASMORGEN, 16 APRIL 2017 Bosbeskapel, Wijkgemeente Den Haag Zuidwest PAASMORGEN, 16 APRIL 2017 Bosbeskapel, Wijkgemeente Den Haag Zuidwest Voorganger: ds. Nico Riemersma Ouderling: Johan Bovenlander Diaken: Kjell Wagner Lector: Marga van Arendonk-Ardon Organist: Wim Vermeulen

Nadere informatie

Thema: Stap voor Stap tot in de tuin

Thema: Stap voor Stap tot in de tuin Orde van de gezinsdienst op Paaszondag 27 maart 2016 om 10.15 uur in de Protestantse gemeente i.w. te Vroomshoop in Kerkelijk Centrum Het Anker Thema: Stap voor Stap tot in de tuin Voorganger: ds. J.A.

Nadere informatie

VOORBEREIDING. 4 Zie hier het licht van lange duur, zie hier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan!

VOORBEREIDING. 4 Zie hier het licht van lange duur, zie hier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! Medewerkenden Voorganger: ds. Nico Riemersma Ouderling: Henk Valstar Diaken: Ineke Rhebergen Lector: Ada de Vries-Boon Voordracht: Nanda Nieuwenhuizen Organist: Ineke Pieters =====================================================

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst op zondag 21 april 2019 om 09:30 in de Nieuwe Kerk Voorganger: Prop. P. Mostert te Hendrik-Ido-Ambacht.

Liturgie voor de eredienst op zondag 21 april 2019 om 09:30 in de Nieuwe Kerk Voorganger: Prop. P. Mostert te Hendrik-Ido-Ambacht. Liturgie voor de eredienst op zondag 21 april 2019 om 09:30 in de Nieuwe Kerk Voorganger: Prop. P. Mostert te Hendrik-Ido-Ambacht. Afkondiging door Ouderling van dienst Muziekblok Zingen Op Toonhoogte

Nadere informatie

LEEF IN ZIJN NAAM Oecumenische Openlucht Viering Zondag 27 mei 2018, aanvang uur op het plein tussen de Kom-In en de R.K.

LEEF IN ZIJN NAAM Oecumenische Openlucht Viering Zondag 27 mei 2018, aanvang uur op het plein tussen de Kom-In en de R.K. LEEF IN ZIJN NAAM Oecumenische Openlucht Viering Zondag 27 mei 2018, aanvang 10.00 uur op het plein tussen de Kom-In en de R.K. kerk 1 Voorgangers: Ds. Dick Peters Gertjan Pellikaan Hans Rouw Muzikale

Nadere informatie