Jaargang 5 / Uitgave januari en februari 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaargang 5 / Uitgave januari en februari 2017"

Transcriptie

1 Jaargang 5 / Uitgave januari en februari 2017 Beste Mantelzorgers en andere belangstellenden, Een nieuw jaar ligt voor ons, alweer de vijfde jaargang van ons Mantelzorgnetwerk. Onlangs hebben we onze 1000 ste mantelzorger mogen inschrijven, een bijzonder moment wat ook laat zien dat mantelzorg leeft in onze gemeente. En dat is nu juist waar we het voor doen! De komende maanden hebben we weer een gevulde agenda, zo vindt u ons steeds vaker bij u in de buurt. Op vaste momenten in de maand schuiven we aan bij koffie ochtenden, momenten om elkaar te ontmoeten en ook te horen wat er leeft rond (mantel)zorg. Namens alle netwerkpartners wens ik u alle goeds voor 2017! Heeft u tips of ideeën met betrekking tot ondersteuning of anderszins zaken waar u mee zit of tegen aanloopt als mantelzorger? Dan horen we dit graag van u. Aanmelden als mantelzorger kan doorlopend, via onze website, info@mantelzorgnetwerksteenwijkerland.nl of We wensen u veel leesplezier en graag tot ziens op een van de activiteiten! Hartelijke groet, Paula Bierma, Coördinator Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland Agenda januari en februari: 3 januari, Inloop in De Wijkgebouw de Gagels in Steenwijk 5 januari, Huiskamer de Middenweg in Steenwijk 10 januari, Actief in de Kop in De Burght in Vollenhove 10 januari, Alzheimercafé in Nijenstede in Steenwijk 11 januari, Parkinsoncafé in Isala Kliniek in Meppel 12 januari Hersenletseltrefpunt in De Korf in Steenwijk 14 januari, jonge mantelzorgers basisschoolleeftijd in Kallenkote 18 januari, Alzheimercafé in Vollenhove 19 januari, Actief in de Kop in Oldemarkt 19 januari, Alzheimercafé in Oldemarkt 24 januari, Yoga workshop voor mantelzorgers in Steenwijk 26 januari, Mantelwandelen in Steenwijk 1 februari, Kopje Koffie West in De Korf in Steenwijk 1 februari, Alzheimercafé in Zonnewiede, Giethoorn 2 februari, Huiskamer de Middenweg in De Meenthehof 7 februari, Inloop in De Wijkgebouw de Gagels 9 februari, Hersenletseltrefpunt 10 februari Jonge Mantelzorgers februari, Inloopbijeenkomst actief in de Kop in de Burght in Vollenhove 14 februari, Alzheimercafé in Nijenstede in Steenwijk 15 februari, Open over Kanker in Steenwijk 16 februari, Actief in de Kop in Oldemarkt 28 februari, Mantelwandelen in Steenwijk Alle informatie vindt u in deze nieuwsbrief of op de website, de activiteiten zijn gratis!

2 Cupcakes versieren, voor jonge Mantelzorgers, basisschoolleeftijd Niets leuker dan je eigen cupcakes versieren. Bij Erika van Kunst op de Taart ben je dan aan het goede adres. Op zaterdag 14 januari gaan we samen met haar aan de slag tijdens een workshop cupcakes versieren. De vorige keer werden er prachtige exemplaren gemaakt, die ook nog eens heel erg lekker waren. Terwijl wij de cupcakes versieren lopen onder ons de koeien van de Maargieshoeve rond. We zitten namelijk in de skybox. Aan het einde krijgen de kinderen de versierde cupcakes mee naar huis in een mooie doos. Doen jullie weer mee? Tot ziens! Jolanda Terlien( consulent JMZ tel: ) Waar: De Maargieshoeve, Kallenkote 19, 8345HB, Kallenkote Wanneer: Zaterdagmiddag 14 januari van uur uur Aanmelden: uiterlijk 6 januari! Kennis maken met Yoga, voor Jonge Mantelzorgers, 10+ Doe je mee met een avond ontspannen en relaxen? Kennismaken met yoga door de enthousiaste Manon Lemkes van Yin Yoga.Na deze leuke kennismakingsworkshop, praten we bij over mantelzorgen en hebben we gezonde hapjes klaar staan. Lekker een avondje ontspannen samen. Kom je ook, wij hebben er zin in!! Tot ziens! Jolanda Terlien( consulent JMZ tel: ) Waar: Verenigingsgebouw "Eltekon" Burg. Stroinkweg 44 Zuidveen Wanneer: Vrijdagavond 10 februari van uur uur Aanmelden: info@mantelzorgnetwerksteenwijkerland.nl uiterlijk 3 februari! Vakantiecheque! Aankomend jaar gaat onze netwerkpartner Picture Vakanties een vakantiecheque beschikbaar stellen van 500,00. Daarmee willen zij iemand in de Picture zetten! Deze prijs wordt in april 2017 toegekend. Het is de bedoeling dat een ander, iemand, een echtpaar of een gezin kan voordragen om in de Picture te staan om welke reden dan ook. De vakantiecheque is dan te gebruiken bij 1 van onze eigenaren/ deelnemers. De cheque wordt niet in geld uitbetaald, maar het bedrag wordt door ons overgemaakt naar de locatie/ reis die men uitkiest. Dus weet u iemand? Graag een korte beschrijving voor wie en waarom u deze persoon, gezin of echtpaar voordraagt voor deze vakantiecheque. Dit kan via info@picturevakanties.nl of Meer info ook via

3 Mantelwandelen Donderdag 26 januari gaan we wandelen in Steenwijk, we verzamelen dan om 13:30 uur in de hal van Zonnekamp, Oyershoeve 1, 8331XR Steenwijk. Rond 15:00 sluiten we af. Dinsdag 28 februari gaan we wandelen in Steenwijk, we verzamelen 10:00 uur in de hal van ons bezoekadres, Mr Z ter Stegestraat 9, 8331KG Steenwijk. Rond 11:30 sluiten we af. We maken een mooie wandeling in de omgeving en drinken daarna samen koffie/thee. Bij ongeschikt wandelweer houden we het bij koffiedrinken en bijpraten! Aanmelden is niet perse nodig, maar wel handig, want dan wachten we tot iedereen er is. Wandelt u mee? Let s walk and talk! Meer info/opgave: info@mantelzorgnetwerksteenwijkerland.nl of via Waar: Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland, mr. Z. ter Steghestraat 9, Steenwijk.! Opgave: info@mantelzorgnetwerksteenwijkerland.nl of via Nieuws over de eigen bijdrage, vanuit het CAK Wat verandert er in 2017? Vanaf 1 januari 2017 gaat de eigen bijdrage voor de Wmo omlaag. Dit betekent dat iedereen iets minder eigen bijdrage gaat betalen. Ook gaat het minimale bedrag dat u aan eigen bijdrage betaalt omlaag. In 2016 is het minimale bedrag 19,40 voor alleenstaanden en 27,80 voor een huishouden. De bedragen in 2017 zijn afhankelijk van uw situatie: -Alleenstaanden betalen minimaal 17,50. -Meerpersoonshuishoudens boven de AOW-gerechtigde leeftijd betalen minimaal 17,50. -Meerpersoonshuishoudens onder de AOW-gerechtigde leeftijd met een verzamelinkomen lager dan hoeven geen eigen bijdrage meer te betalen Wat gaat u in 2017 betalen? U kunt een berekening maken met de Eigen bijdrage rekenhulp. Hierbij de link: Parkinsoncafé Meppel/Steenwijkerland Het Parkinsoncafé is een ontmoetingsplek voor iedereen, die met Parkinson(ismen) te maken heeft : patiënt, partner, familielid, mantelzorger en zorgverlener. Het biedt de gelegenheid om in ontspannen en positieve sfeer met anderen te praten die ervaringen en gevoelens kunnen begrijpen. Het belangrijkste doel is het onderlinge contact. Daarnaast wordt informatie gegeven over de Ziekte van Parkinson en Parkinsonismen. En vinden bewegings- en recreatieve activiteiten plaats. Programma 11 januari: Wet en regelgeving U krijgt meer informatie over de wmo (wet maatschappelijke ondersteuning) en de WLZ (wet langdurige zorg). Sprekers: WMO-consulent, WLZ-cliëntondersteuning, zorgmakelaar Jeanet Kraaij Waar: Ontmoetingsruimte Isala Diaconessenziekenhuis, Hoogeveenseweg 38, Meppel Wanneer: Woensdag 2 november van 19:30-21:00 uur, (inloop 19:30 uur) Aanmelden: parkinsoncafemeppelsteenwijkld@gmail.com of via Desiree Kruithof tel: of Sandra Storck, tel:

4 Bijeenkomsten in wijk, dorp en stad.. waar ontmoeten we elkaar? Maandelijks hebben we diverse inloopbijeenkomsten op het programma staan. Allemaal in samenwerking met diverse organisaties binnen ons netwerk, wijkverenigingen en zorgcollega s. Deze bijeenkomsten zijn voor iedereen die zin heeft in een kop koffie en een praatje. Laagdrempelig en vrijblijvend. Voor mantelzorgers natuurlijk, maar ook voor zorgprofessionals en iedereen met vragen rond Wmo, werk, dagbesteding, zorg of mantelzorg. De koffie staat klaar, u bent van harte welkom! Dinsdag 3 januari van 10:00-11:30 uur, Inloop ochtend in Wijkcentrum De Gagels, Burg Voetelinkstraat 56 in Steenwijk Donderdag 5 januari, van 10:00-11:30 uur, Huiskamer De Middenweg, in de Meenthehof in Steenwijk Dinsdag 10 januari van 10:00-11:30 uur in de Burght, G van Rhenenlaan 2 in Vollenhove Donderdag 19 januari van 14:00-15:30 in De Landerijen, De Weeren 1 in Oldemarkt Woensdag 1 februari, van 10:00-11:30 uur in De Korf, Gasthuislaan 84 in Steenwijk Donderdag 2 februari, van 10:00-11:30 uur, Huiskamer De Middenweg, in de Meenthehof in Steenwijk. Dinsdag 7 februari van 10:00-11:30 uur, Inloop ochtend, in Wijkcentrum De Gagels, Burg. Voetelinkstraat 56 in Steenwijk. Met rollator APK, zie verderop deze nieuwsbrief! Dinsdag 14 februari van 10:00-11:30 uur in de Burght, G van Rhenenlaan 2 in Vollenhove Donderdag 16 februari van 14:00-15:30 in De Landerijen, De Weeren 1 in Oldemarkt Impressie van de decemberbijeenkomsten!

5 Yoga en Meditatie les voor mantelzorgers Op dinsdag 24 januari zal Manon Lemkes van Yin Yoga Sound speciaal een yoga & meditatie les komen verzorgen. Deze les is speciaal afgestemd op de Mantelzorger. De vorm van yoga die wordt gegeven is Yin Yoga. Yin Yoga is een rustige vorm van yoga die van 6 tot 90 jaar gevolgd kan worden. Deze yoga onderscheidt zich van andere omdat je niks hoeft te doen en het lichaam leert ontspannen. Je brengt een wat langere tijd door in een houding zodat je in de diepere lagen van je lichaam aan het werk bent. Het is daarom ook zeer geschikt voor mensen met lichamelijk en geestelijke klachten. Yin yoga werkt niet alleen diep door in het lichaam, maar ook in je dagelijks leven. Hierdoor leer je meer bij je rust te blijven. Er worden een simpele ademtechniek en een meditatie techniek aangeleerd, die je thuis verder kan gaan oefenen. We sluiten de workshop af met thee en wat lekkers. Trek makkelijk zittende kleren aan, neem iets warms mee voor het einde. Neem een flesje water en een handdoek mee. Voor meer informatie: of Aanmelden is nodig, in verband met maximaal aantal deelnemers! Wanneer: dinsdag 24 januari van 13:30-15:00 uur Locatie: Buurthuis Eltekon, Burg Stroinkweg 44, 8343 XJ Zuidveen Meer info/ aanmelden of via info@mantelzorgnetwerksteenwijkerland.nl Gratis rollator APK in de Gagels Dinsdag 7 februari van 10:00-11:30 uur, zal bij de inloopochtend in Wijkcentrum De Gagels het bedrijf Steenbergen Scootmobielen uit Hoogeveen zal aanwezig zijn om uw rollator na te kijken en zo nodig in overleg met u te repareren. Wilt u graag langskomen, maar hebt u vervoersproblemen? Laat het dan weten, dan regelen we dat u wordt gehaald en gebracht. Wanneer: dinsdag 7 februar van 10:00-11:30 uur Locatie:, Burg. Voetelinkstraat 56 in Steenwijk Meer info of via info@mantelzorgnetwerksteenwijkerland.nl Open over kanker Op woensdagmiddag 15 februari organiseren we weer een lotgenotenmiddag voor mensen die getroffen zijn door kanker. Ook hun mantelzorgers/ naasten zijn van harte welkom. Ruimte om te praten en te delen met anderen die aan een half woord genoeg hebben is prettig, het is niet nodig om kanker achter gesloten deuren te verwerken! Femke de Boer is als ervaringsdeskundige aangesloten bij de organisatie van deze middag, wie meer info wil over deze middag; zoek rustig contact met Femke via of Natuurlijk staat koffie/thee klaar. Deze middag zullen ook Rikkie Postema van Adisat, Paula Bierma van het Mantelzorgnetwerk en een wijkverpleegkundige uit uw omgeving aanwezig zijn. Wanneer: woensdag 15 februari van 13:30-15:30 uur Locatie: Weerribbenzaal, Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland, Mr. Zigher ter Stegestraat 9. Meer info of via info@mantelzorgnetwerksteenwijkerland.nl

6 Alzheimercafé Steenwijkerland Het Alzheimercafé in Steenwijkerland is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De alzheimercafé s worden gehouden op 4 plaatsen, te weten in Giethoorn, Oldemarkt, Steenwijk en Vollenhove. Voor de locaties Oldemarkt, Steenwijk en Vollenhove geldt: U bent welkom vanaf 19:00 uur, de koffie staat klaar. Aanvang programma 19:30 uur. We sluiten af met een hapje en een drankje. In Giethoorn is het café in de middag en bent u welkom vanaf 14:00 uur, het programma is dan van 14:30-16:30. Programma januari en februari: Steenwijk: Locatie: Woonzorgcentrum Nijenstede, Joh. Bogermanstraat 1, 8331 GZ Steenwijk. Dinsdag 10 januari: Dementie: De Voeding niet vergeten! Ondervoeding en overvoeding, beide komt voor bij dementie. Diëtiste Jolanda van der Haven komt vertellen. We delen tips en trucs. Dinsdag 14 februari: Psycholoog Judith Mittendorff, komt vertellen over de beleving van dementie vanuit de persoon met dementie, met uiteraard alle ruimte voor vragen. Vollenhove: Verzorgingshuis Nieuw Clarenberg, Groenestraat 38, 8325 AZ Vollenhove Woensdag 18 januari Het proces van afscheid nemen. Jannes Bennink neemt u mee in het proces van afscheid nemen. Oldemarkt: De Landerijen (voormalig dienstencentrum Oldemarkt) De Weeren 1, 8375 CD Oldemarkt Donderdag 19 januari Dementie: De Voeding niet vergeten! Ondervoeding en overvoeding, beide komt voor bij dementie. Diëtiste Jolanda van der Haven komt vertellen. We delen tips en trucs. Giethoorn: Verzorgingshuis Zonnewiede, Ds J.J. Ketstraat 43, 8355DE Giethoorn Woensdag 1 februari Het proces van afscheid nemen. Jannes Bennink neemt u mee in het proces van afscheid nemen. Vanuit Netwerk dementie Steenwijkerland: In Steenwijkerland wordt samengewerkt op het terrein van dementie in het netwerk dementie Steenwijkerland. De deelnemers aan het netwerk dementie willen bevorderen dat de gemeente Steenwijkerland een dementievriendelijke samenleving wordt. Een van de afspraken binnen het netwerk dementie was dat er een plan van aanpak zou komen waarin is opgenomen welke partijen op welke manier betrokken worden. Inmiddels is het plan van aanpak door de stuurgroep van het netwerk dementie Steenwijkerland vastgesteld. Ondanks het feit dat niet alle partijen aan het netwerk dementie even actief betrokken zijn, is besloten een werkplan voor het jaar 2017 op te stellen. In dit werkplan zal worden opgenomen welke punten van het plan van aanpak het eerst zullen worden opgepakt en op welke wijze dat gaat gebeuren. Zo zal er onder meer gekeken worden op welke wijze in 2017 vormgegeven gaat worden aan de voorlichting over dementie. Een dementievriendelijke samenleving kenmerkt zich namelijk door het feit dat er binnen de samenleving begrip en tolerantie is voor inwoners met dementie en dat de samenleving tools heeft om hiermee om te gaan. Het netwerk dementie wil dus in 2017 voortvarend van start gaan

7 Hersenletseltrefpunt Steenwijkerland Hersenletseltrefpunt Steenwijkerland wordt georganiseerd voor mensen die getroffen zijn door Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en met de gevolgen daarvan om moeten gaan. Doel van de bijeenkomsten is lotgenotencontact, een stukje gezelligheid en informatie uitwisselen. Er zijn maandelijks bijeenkomsten in de Korf In Steenwijk. Alle bijeenkomsten zijn voor getroffenen en ook een partner/mantelzorger is welkom. Locatie: Wijkcentrum De Korf, Gasthuislaan 84, 8331 MZ Steenwijk. Tijdstip: 14:00-16:00 Meer info of via Programma 12 januari, Interakt Contour: Jenneke Kuipers van Interakt Contour komt ons alles vertellen over dagbesteding en de mogelijkheid voor individuele begeleiding thuis. En natuurlijk kan iedereen vragen stellen. Programma 9 februari Theebewust, Alles over thee! Een stukje geschiedenis, wat is thee eigenlijk, waar groeit het, hoe wordt thee verwerkt en wat is biologisch. Daarbij geven we een stukje uitleg waarom groene thee zo gezond is en in de schijf van 5 is opgenomen. Regeling chronisch zieken Mensen uit Steenwijkerland met een laag inkomen en hoge ziektekosten kunnen een vergoeding krijgen van het werkelijk betaalde eigen risico voor de ziektekostenverzekering over de afgelopen 2 jaar. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de regeling Chronisch Zieken. Wethouder Dieke Frantzen: Als gemeente willen we een vangnet zijn voor iedereen die dat nodig heeft. Dat is voor ons een belangrijk uitgangspunt. Daarom willen we inwoners die hoge zorgkosten hebben en dat door een laag inkomen moeilijk kunnen betalen, financieel ondersteunen. De uitvoering van de regeling komt per 1 januari 2017 in handen te liggen van de IGSD. Over de details van de regeling worden inwoners via een uitgebreide publiekscampagne geïnformeerd. Met terugwerkende kracht De afgelopen jaren zijn enkele landelijke compensatieregelingen voor chronisch zieken en gehandicapten afgeschaft. De overheveling van zorgtaken vanuit het Rijk naar gemeenten, ging gepaard met een flinke korting', aldus Frantzen. 'We hebben gekeken op welke wijze we toch ondersteuning kunnen bieden aan mensen met een laag inkomen en wel relatief hoge zorgkosten. De regeling waarvoor we gekozen hebben, sluit aan bij ons minimabeleid. Mensen met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm kunnen met deze regeling (met terugwerkende kracht over 2015 en 2016) gecompenseerd worden in de werkelijk gemaakte kosten voor het verplicht eigen risico. De IGSD voert de regeling vanaf 1 januari uit. In de loop van december volgt meer informatie over de regeling o.a. via de website van de gemeente en de IGSD. In het najaar komend jaar vindt een evaluatie van de regeling plaats en wordt op basis daarvan een besluit genomen over het vervolg van de regeling.

8 Diabetescafé Steenwijkerland In 2017 gaan we starten met een diabetescafé in Steenwijkerland. En daarnaast zal er ook met een beweegaanbod voor deze doelgroep. We koersen op een opening in maart. Betrokken bij dit initiatief zijn de Diabetes Vereniging Nederland, het beweegteam Steenwijkerland en diverse netwerkpartners. U hoort er binnenkort meer over! Integraal Kernteam Steenwijkerland De gemeente Steenwijkerland gaat per 1 januari 2017 werken met geïntegreerde teams Jeugd en Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Tot nu toe werd zorg die onder de wmo valt geïndiceerd door wmo consulenten vanuit de gemeente. En voor de jeugdwet door het CJG. Vanaf zal vanuit het Integraal Kernteam zowel voor jeugdhulp als voor de wmo worden geïndiceerd. Het CJG blijft bestaan voor alle vragen over groeien en opvoeden. Het indiceren van zorg voor de jeugd met hulpvragen zal dus per vanuit de gemeente worden gedaan, door het Integraal Kernteam. Meer info volgt op de websites van de gemeente en het CJG. De redenen hiervoor zijn: -Klantvriendelijkheid en herkenbaarheid. -Effectievere ondersteuning van problematiek van inwoners op verschillende levensterreinen. -Efficiëntie in de uitvoering. -De noodzaak om korte lijnen te hebben voor de inwoner bij verwijzing naar hulpverlening en het afgeven van beschikkingen. Hebt u hier vragen over? Stelt u die dan aan uw eigen contactpersoon, of als u die nog niet heeft, kunt u bellen met de gemeente Steenwijkerland, via Volg ons op twitter of like ons op Facebook: En voor de jonge mantelzorgers is er de facebookpagina: Bereikbaarheid We proberen in de ochtenduren van 9:00-12:00 uur zoveel mogelijk telefonisch bereikbaar te zijn. Een mail met een terugbelvraag is altijd goed! Daar komen we dan zo snel mogelijk op terug. info@mantelzorgnetwerksteenwijkerland.nl of bellen naar nummer

Nieuwsbrief Mantelzorg. Sociaal Werk De Kop Mei/juni 2018

Nieuwsbrief Mantelzorg. Sociaal Werk De Kop Mei/juni 2018 Nieuwsbrief Mantelzorg Sociaal Werk De Kop Mei/juni 2018 In deze nieuwsbrief Agenda mei en juni Nieuwe consulent jonge mantelzorgers Seizoensafsluiting high tea Alzheimercafé & Parksinsoncafé Open over

Nadere informatie

Jaargang 5 / Uitgave maart en april 2017

Jaargang 5 / Uitgave maart en april 2017 Jaargang 5 / Uitgave maart en april 2017 Beste Mantelzorgers en andere belangstellenden, Hierbij weer een nieuwsbrief met veel activiteiten en info! De agenda raakt steeds meer gevuld. Zo start er het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mantelzorg. Sociaal Werk De Kop November/december 2018

Nieuwsbrief Mantelzorg. Sociaal Werk De Kop November/december 2018 Nieuwsbrief Mantelzorg Sociaal Werk De Kop November/december 2018 In deze nieuwsbrief Agenda Dag van de Mantelzorg Kidsfestival De Uitdaging Programma bijeenkomsten Hersenletsel trefpunt, Diabetescafé,

Nadere informatie

Jaargang 4 / Uitgave november en december 2016

Jaargang 4 / Uitgave november en december 2016 Beste Mantelzorgers en andere belangstellenden, Jaargang 4 / Uitgave november en december 2016 Het najaar zit in de lucht en dus komt ook de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg op 10 november eraan. De voorbereidingen

Nadere informatie

Jaargang 5 / Uitgave september en oktober 2017

Jaargang 5 / Uitgave september en oktober 2017 Jaargang 5 / Uitgave september en oktober 2017 Beste Mantelzorgers en andere belangstellenden, Een nieuw seizoen ligt voor ons, met weer volop interessante en leuke bijeenkomsten op de agenda. Een paar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mantelzorg. Sociaal Werk De Kop Najaar 2018

Nieuwsbrief Mantelzorg. Sociaal Werk De Kop Najaar 2018 Nieuwsbrief Mantelzorg Sociaal Werk De Kop Najaar 2018 In deze nieuwsbrief Agenda najaar 2018 Mantelwandelen Longpunt erland Dag van de Mantelzorg Tapas voor zorgmama s en -papa s in Nieuwsbrief Een aantal

Nadere informatie

Jaargang 5 / Uitgave mei en juni 2017

Jaargang 5 / Uitgave mei en juni 2017 Jaargang 5 / Uitgave mei en juni 2017 Beste Mantelzorgers en andere belangstellenden, Langzamerhand gaan we richting de zomerperiode, de weken gaan snel! We kijken terug op een mooi seizoen met weer veel

Nadere informatie

Jaargang 6 / Uitgave maart en april 2018

Jaargang 6 / Uitgave maart en april 2018 Jaargang 6 / Uitgave maart en april 2018 Beste Mantelzorgers en andere belangstellenden, Sinds 1 januari 2018 valt Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland onder Sociaal Werk De Kop, de nieuwe welzijnsorganisatie

Nadere informatie

Jaargang 4 / Uitgave september en oktober 2016

Jaargang 4 / Uitgave september en oktober 2016 Beste Mantelzorgers en andere belangstellenden, Jaargang 4 / Uitgave september en oktober 2016 De vakantieperiode loopt ten einde en een nieuw seizoen ligt voor ons. In de zomermaanden was er aandacht

Nadere informatie

Jaargang 4 / Uitgave januari-februari 2016

Jaargang 4 / Uitgave januari-februari 2016 Jaargang 4 / Uitgave januari-februari 2016 Dag Mantelzorgers en belangstellenden, Het jaar loopt ten einde en we kunnen terugkijken op een jaar met vooral veel nieuwe mantelzorgers die zich hebben aangemeld,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sociaal Werk De Kop

Nieuwsbrief Sociaal Werk De Kop In deze nieuwsbrief Alles voor mantelzorgers Leuke informatie over buurtwerk Buurtwerkers sport aan het woord Een volle agenda met activiteiten En nog veel meer! Nieuwsbrief Sociaal Werk De Kop Januari

Nadere informatie

Jaargang 4 / Uitgave maart & april 2016

Jaargang 4 / Uitgave maart & april 2016 Jaargang 4 / Uitgave maart & april 2016 Dag Mantelzorgers en belangstellenden, De lente zit in de lucht en we zitten volop in het seizoen, ook de komende maanden staan er weer veel leuke en interessante

Nadere informatie

Jaargang 4 / Uitgave mei en juni 2016

Jaargang 4 / Uitgave mei en juni 2016 Jaargang 4 / Uitgave mei en juni 2016 Dag Mantelzorgers en belangstellenden, Alweer een nieuwsbrief vol met nieuws en activiteiten voor u. Wist u dat we ongeveer 50 zorgvrijwilligers hebben die zich vanuit

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Dag Mantelzorgers en belangstellenden,

Nieuwsbrief. Dag Mantelzorgers en belangstellenden, Jaargang 3 / Uitgave jan/feb 2015 Dag Mantelzorgers en belangstellenden, Hierbij de eerste nieuwsbrief van het Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland voor het transitiejaar 2015. Een jaar waarin veel verandert

Nadere informatie

Jaargang 5 / Uitgave november en december 2017

Jaargang 5 / Uitgave november en december 2017 Jaargang 5 / Uitgave november en december 2017 Beste Mantelzorgers en andere belangstellenden, De laatste nieuwsbrief van 2017 alweer, in de maanden november en december is weer volop te doen overal in

Nadere informatie

Jaargang 3 / Uitgave november-december 2015

Jaargang 3 / Uitgave november-december 2015 Dag Mantelzorgers en belangstellenden, Jaargang 3 / Uitgave november-december 2015 Het seizoen is in volle gang en we hebben de eerste activiteiten gehad. November is de maand waarin we extra stilstaan

Nadere informatie

Jaargang 3 / Uitgave mei-juni 2015

Jaargang 3 / Uitgave mei-juni 2015 Jaargang 3 / Uitgave mei-juni 2015 Dag Mantelzorgers en belangstellenden, Hierbij weer onze nieuwsbrief, met volop activiteiten en informatie over alles rond mantelzorg in onze gemeente Steenwijkerland.

Nadere informatie

We hebben een aantal verschillende, gave activiteiten op het programma staan. Voor kinderen, jongeren, speciaal voor jou, als jonge mantelzorger!

We hebben een aantal verschillende, gave activiteiten op het programma staan. Voor kinderen, jongeren, speciaal voor jou, als jonge mantelzorger! Jaargang 2 / Uitgave nov/dec 2014 Dag Mantelzorgers en belangstellenden, Hierbij de nieuwsbrief van het Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland. Aan het Netwerk zijn partijen uit Steenwijkerland verbonden die

Nadere informatie

Alle informatie vindt u in deze nieuwsbrief, de activiteiten zijn gratis, u bent van harte welkom!

Alle informatie vindt u in deze nieuwsbrief, de activiteiten zijn gratis, u bent van harte welkom! Jaargang 3 / Uitgave maart/april 2015 Dag Mantelzorgers en belangstellenden, Hierbij weer onze nieuwsbrief, met volop activiteiten en informatie over alles rond mantelzorg in onze gemeente Steenwijkerland.

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt. NIEUWSFLITS September NIEUWSFLITS september 2016

Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt. NIEUWSFLITS September NIEUWSFLITS september 2016 Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt September 2016 september 2016 In deze editie: Hoi Ingeborg, dit is een test! Trefpunt Mantelzorg Wandelen Werkt! Wandelen met een wandelcoach door mooi Bellingwedde

Nadere informatie

Iedere eerste woensdag van de maand Het MantelzorgCafé. Een rustmoment voor mantelzorgers

Iedere eerste woensdag van de maand Het MantelzorgCafé. Een rustmoment voor mantelzorgers Iedere eerste woensdag van de maand Het MantelzorgCafé Een rustmoment voor mantelzorgers Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers 0 Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops, lotgenotencontact, bijeenkomsten, individuele begeleiding Mantelzorg, wat is dat? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een familielid

Nadere informatie

KOFFIE-IN. Elke maandagochtend nodigt de geur van koffie en vers gebakken koekjes dorpsgenoten uit om binnen te lopen bij de Koffie-In.

KOFFIE-IN. Elke maandagochtend nodigt de geur van koffie en vers gebakken koekjes dorpsgenoten uit om binnen te lopen bij de Koffie-In. Voorjaar 2018 NIEUWSBRIEF Het steunpunt OOK Zandvoort is er voor alle inwoners van Zandvoort Noord die door bijvoorbeeld ziekte, beperking of ouderdom steun kunnen gebruiken. Door mensen waar nodig te

Nadere informatie

Servicepunt Mantelzorg

Servicepunt Mantelzorg Servicepunt Mantelzorg Nieuwsbrief zomer 2018 Verder in deze nieuwsbrief: Eigen bijdrage voor hulp of zorg, hoe zit dat nou? Zorg uit de Wet langdurige zorg (WLZ) Wachtlijst verpleeghuis Kookworkshops

Nadere informatie

De Papierwinkel Steenwijkerland

De Papierwinkel Steenwijkerland Hulp nodig bij het invullen van papieren? De Papierwinkel Steenwijkerland april 2013-2 De Papierwinkel In de gemeente Steenwijkerland bieden diverse instellingen kostenloze ondersteuning aan burgers op

Nadere informatie

De Papierwinkel Steenwijkerland

De Papierwinkel Steenwijkerland De Papierwinkel Hulp nodig bij het invullen van papieren? De Papierwinkel Steenwijkerland In de gemeente Steenwijkerland zijn diverse organisaties actief die kostenloze ondersteuning bieden aan burgers

Nadere informatie

I N H O U D. Voorwoord. Terugblik Dag van de Mantelzorg. Wakker blijven na een slechte nacht. Mantelzorg en zorgverzekeringen

I N H O U D. Voorwoord. Terugblik Dag van de Mantelzorg. Wakker blijven na een slechte nacht. Mantelzorg en zorgverzekeringen I N H O U D Voorwoord Terugblik Dag van de Mantelzorg Wakker blijven na een slechte nacht Mantelzorg en zorgverzekeringen Activiteiten voor mantelzorgers Boekentip! Alzheimer café Nijkerk Voorwoord Beste

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers 0 Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops en bijeenkomsten Individuele begeleiding Mantelzorg, wat is dat? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een familielid of een bekende

Nadere informatie

Start Alzheimercafe s in Bère Miesen, psycholoog, psychogerontoloog

Start Alzheimercafe s in Bère Miesen, psycholoog, psychogerontoloog Start Alzheimercafe s in 1997 Bère Miesen, psycholoog, psychogerontoloog 8 Alzheimer cafe s + 1 Jungheimercafe Oosterwolde/Drachten/Leeuwarden/Franeker/Wolvega/ Sneek/Dokkum/Drachten Dementie is de naam

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops, lotgenotencontact, bijeenkomsten, individuele begeleiding Ben je mantelzorger? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een ziek of gehandicapt

Nadere informatie

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal 1 Zorgt u meer dan 4 uur per week voor iemand die extra zorg nodig heeft? Duurt deze zorg al langer dan 3 maanden? Doet u dit vanuit een persoonlijke band met

Nadere informatie

Mantelzorgadvies Hillegom Lisse

Mantelzorgadvies Hillegom Lisse Mantelzorgadvies Hillegom Lisse 1 Beste mantelzorger, Dit is de eerste nieuwsbrief van 2018 met informatie voor mantelzorgers uit Hillegom en Lisse. Wij informeren u middels deze nieuwsbrief over zaken

Nadere informatie

Via deze brief informeren wij u graag over actuele zaken en een aantal activiteiten voor mantelzorgers.

Via deze brief informeren wij u graag over actuele zaken en een aantal activiteiten voor mantelzorgers. MEE Mantelzorg Postbus 3016 3301 DA Dordrecht Johan de Wittstraat 40A 3311 KJ Dordrecht T 078 750 89 00 servicebureau@meedrechtsteden.nl www.meemantelzorg.nl Aan alle Mantelzorgers in Dordrecht Datum 24-05-2017

Nadere informatie

Onderwerp: Overzicht maatregelen Terneuzen ter voorkoming van stapeling zorgkosten.

Onderwerp: Overzicht maatregelen Terneuzen ter voorkoming van stapeling zorgkosten. Postadres: Postbus 35, 4530 AA Terneuzen Bezoekadres: Stadhuisplein 1, 4531 GZ Terneuzen Telefoon: 14 0115 Vanuit buitenland: +31 115 455 000 E-mail : gemeente@terneuzen.nl Internet: www.terneuzen.nl Bij

Nadere informatie

Cliëntondersteuning. Tips voor het keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente?

Cliëntondersteuning. Tips voor het keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente? Cliëntondersteuning Tips voor het keukentafelgesprek Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente? Inleiding...3 Leeswijzer...4 Wet maatschappelijke ondersteuning...5

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Omdat u belangrijk bent! Omdat jij belangrijk bent! 1 Zorgt u langdurig en onbetaald voor een naaste die extra hulp nodig heeft? Zorgt u bijvoorbeeld voor een ouder, partner,

Nadere informatie

Wijkcentrum De Gasterij

Wijkcentrum De Gasterij Wijkcentrum De Gasterij Wat gezellig dat u gekomen bent Wijkbewoners ontmoeten elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee, nemen deel aan gezamenlijke activiteiten of organiseren zelf een activiteit.

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Omdat u belangrijk bent! Omdat jij belangrijk bent! 1 Zorgt u langdurig en onbetaald voor een naaste die extra hulp nodig heeft? Zorgt u bijvoorbeeld voor een ouder, partner,

Nadere informatie

Symposium 'Verbinding gezocht' 5 juni Bavo Europoort helpt. specialist in psychiatie

Symposium 'Verbinding gezocht' 5 juni Bavo Europoort helpt. specialist in psychiatie Symposium 'Verbinding gezocht' 5 juni 2018 Bavo Europoort helpt specialist in psychiatie Verbinding gezocht Bij Bavo Europoort vinden we het belangrijk dat familie en naasten van de patiënt betrokken zijn

Nadere informatie

ALGEMEEN WMO VEELGESTELDE VRAGEN OVER WMO EN JEUGDHULP

ALGEMEEN WMO VEELGESTELDE VRAGEN OVER WMO EN JEUGDHULP VEELGESTELDE VRAGEN OVER WMO EN JEUGDHULP Vanaf 2015 krijgt de gemeente er zorgtaken bij. Een deel van de zorg die nu via het zorgkantoor vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) loopt, gaat

Nadere informatie

Nieuwsbrief ik zorg voor jou

Nieuwsbrief ik zorg voor jou Nieuwsbrief ik zorg voor jou Inleiding Voor je ligt de eerste nieuwsbrief speciaal ontwikkeld ter informatie voor iedereen die zorgt voor een naaste. Middels deze nieuwsbrief willen wij je informeren,

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers 0 Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops en bijeenkomsten Individuele begeleiding Mantelzorg, wat is dat? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een familielid of een bekende

Nadere informatie

Mantelzorg en mantelzorgondersteuning

Mantelzorg en mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg en mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Mantelzorg en mantelzorgondersteuning

Nadere informatie

Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk

Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk Aanvang: 16:00 uur Einde: 20:30 uur Zaal open vanaf 15:30 uur. Uw bijdrage: 15,00. Deze uitnodiging is alléén voor onze vaste

Nadere informatie

Activiteiten voor mensen met geheugenverlies en hun naasten

Activiteiten voor mensen met geheugenverlies en hun naasten Activiteiten voor mensen met geheugenverlies en hun naasten De Dementie- en Mantelzorgconsulent organiseren en coördineren, in samenwerking met een grote groep vrijwilligers, een aantal activiteiten voor

Nadere informatie

Wijkcentrum Gasterij de ontmoeting. Juli, Augustus en September 2019

Wijkcentrum Gasterij de ontmoeting. Juli, Augustus en September 2019 Wijkcentrum Gasterij de ontmoeting Juli, Augustus en September 2019 Wijkbewoners ontmoeten elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee, nemen deel aan gezamenlijke activiteiten of organiseren zelf

Nadere informatie

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark Comfortabel blijven wonen in uw woning Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark Een slimme senior is op de toekomst voorbereid! Steeds meer mensen blijven tot op hoge leeftijd in

Nadere informatie

Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg Renkum

Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg Renkum Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg Renkum Uitgave: zomer 2013 Inhoud: - Respijtweekend voor mantelzorgers uit de regio Renkum, Wageningen en Ede - Dag van de Mantelzorg in kasteel Doorwerth: u komt toch

Nadere informatie

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers

Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers 0 Ondersteuning en activiteiten voor mantelzorgers Workshops en bijeenkomsten Individuele begeleiding Mantelzorg, wat is dat? Je bent mantelzorger wanneer je de zorg voor een familielid of een bekende

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG Datum: oktober 2016 Geachte heer, mevrouw, Middels deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren over nieuws en activiteiten voor mantelzorgers. Bij sommige activiteiten

Nadere informatie

Producten- en Dienstencatalogus 2017

Producten- en Dienstencatalogus 2017 Producten- en Dienstencatalogus 2017 Voor thuiswonenden December 2016 Inhoud Voorwoord blz. 3 Thuiszorg blz. 5 Huishoudelijke zorg blz. 6 Dagbesteding blz. 7 Behandeling blz. 8 Maaltijd aan huis blz. 9

Nadere informatie

Jaargang 3 / Uitgave september-oktober 2015

Jaargang 3 / Uitgave september-oktober 2015 Jaargang 3 / Uitgave september-oktober 2015 Dag Mantelzorgers en belangstellenden, De vakantieperiode zit er alweer bijna op, we gaan een nieuw seizoen in met volop activiteiten en informatie over alles

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni 2017 Jaargang:

Nieuwsbrief Juni 2017 Jaargang: Nieuwsbrief Juni 2017 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in juni en juli Juni Juli 1 juni Sportdag ( gr. 1 t/m 4 vrij ) 3 juli Schoolreis groep 1 t/m 7 2 juni Margedag, leerlingen vrij 4 juli Maandopening

Nadere informatie

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Boeimeer en Ruitersbos

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Boeimeer en Ruitersbos Comfortabel blijven wonen in uw woning Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Boeimeer en Ruitersbos Een slimme senior is op de toekomst voorbereid! Steeds meer mensen blijven tot op hoge leeftijd

Nadere informatie

Vrije inloop 8 augustus

Vrije inloop 8 augustus Uitgave van NAH Trefpunt Voorne-Putten Nummer 9 september 2018 Vrije inloop 8 augustus Tijdens de vrije inloop die dag heeft Het Trefpunt in samenwerking met You Can Be een mindfulness workshop georganiseerd.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MANTELZORG OOSTERHOUT

NIEUWSBRIEF MANTELZORG OOSTERHOUT NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF MANTELZORG OOSTERHOUT JUNI 2018 Beste Mantelzorger, U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u als mantelzorger staat ingeschreven bij Surplus Informele zorg voor de gemeente Oosterhout.

Nadere informatie

Informatie 2017 over de WMO. Maatschappelijke ondersteuning

Informatie 2017 over de WMO. Maatschappelijke ondersteuning Informatie 2017 over de WMO Maatschappelijke ondersteuning WMO, wet maatschappelijke ondersteuning Het uitgangspunt van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is dat u zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

Dagbesteding Psychogeriatrie

Dagbesteding Psychogeriatrie Dagbesteding Psychogeriatrie Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Telefoon algemeen (0529) 431541 Telefoon keuken (0529) 432514 Fax (0529) 432937 e-mail Internet Info@rosengaerde.nl

Nadere informatie

Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden

Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden Voor wie is dit onderzoek? 1) Zelfstandig wonende ouderen

Nadere informatie

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg

I N H O U D. Voorwoord. Mantelzorgmeerdaagse. Mantelzorgtest. Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg I N H O U D Voorwoord Mantelzorgmeerdaagse Mantelzorgtest Zorgt u voor een ander? Zorg dan ook goed voor uzelf! Activiteiten Steunpunt Mantelzorg Loopt u mee? Workshop Mindfulness Voorwoord Beste lezer,

Nadere informatie

STEUNPUNT MANTELZORG VIANEN

STEUNPUNT MANTELZORG VIANEN STEUNPUNT MANTELZORG VIANEN Hof van Batenstein 3 T: 0347-374 097 www.welzijnvianen.nl / c.sterk@welzijnvianen.nl Programma eerste kwartaal 2016 Donderdag 14 januari Donderdag 18 februari Maandag 14 maart

Nadere informatie

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Zorgt u voor een naaste

Nadere informatie

De Molenberg. Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling

De Molenberg. Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling De Molenberg Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in De Molenberg In het centrum van Groenlo, nabij parken en winkels, ligt

Nadere informatie

De Hassinkhof. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Appartementen te huur. Woonzorgcentrum. Tijdelijke zorg. Groepswonen

De Hassinkhof. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Appartementen te huur. Woonzorgcentrum. Tijdelijke zorg. Groepswonen De Hassinkhof Appartementen te huur Woonzorgcentrum Tijdelijke zorg Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in De Hassinkhof De Hassinkhof ligt in het kloppend hart van Beltrum en is onderdeel

Nadere informatie

De Wmo en de inkomensondersteuning. mei 2012

De Wmo en de inkomensondersteuning. mei 2012 De Wmo en de inkomensondersteuning Zorgpoort mei 2012 De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven

Nadere informatie

Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1

Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1 Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1 Wonen met zorg goede zorg die vertrouwd voelt Welkom bij Zorgfederatie Oldenzaal. Wij zijn een kleinschalige, plaatselijke organisatie voor mensen uit Oldenzaal en omgeving.

Nadere informatie

De Deel. Alle info op een rij. Voor informatie en vragen op het gebied van opvoeding, welzijn, zorg, werk en inkomen.

De Deel. Alle info op een rij. Voor informatie en vragen op het gebied van opvoeding, welzijn, zorg, werk en inkomen. De Deel Voor informatie en vragen op het gebied van opvoeding, welzijn, zorg, werk en inkomen. Alle info op een rij De Deel, kom gerust eens langs voor: uw opvoedingsvragen en het consultatiebureau uw

Nadere informatie

Ambthuis. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Woonzorgcentrum. Appartementen te huur. Groepswonen

Ambthuis. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Woonzorgcentrum. Appartementen te huur. Groepswonen Ambthuis Woonzorgcentrum Appartementen te huur Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in het Ambthuis In het centrum van het stadje Bredevoort staat het Ambthuis. Wonen in het Ambthuis betekent

Nadere informatie

Familie- en vriendenzorg. Informatie voor mantelzorgers. Zorgbalans Omdat goede zorg heel persoonlijk is

Familie- en vriendenzorg. Informatie voor mantelzorgers. Zorgbalans Omdat goede zorg heel persoonlijk is Familie- en vriendenzorg Informatie voor mantelzorgers Zorgbalans Omdat goede zorg heel persoonlijk is Familie- en vriendenzorg Uw partner, familielid, vriend of andere naaste krijgt zorg bij Zorgbalans.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari 2017

Nieuwsbrief Februari 2017 Nieuwsbrief Februari 2017 Ons Inloophuis is niet het enige huis in de Haarlemmermeer, maar wel een inloophuis dat nu, na bijna twee jaar, steeds meer bezoekers trekt. Toch blijkt de politiek dat niet voldoende

Nadere informatie

Hudsonhof Activiteitenlijst september Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof KP Amsterdam Tel:

Hudsonhof Activiteitenlijst september Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof KP Amsterdam Tel: Hudsonhof Activiteitenlijst september 2016 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 1 Nieuw in september!! : vanaf vrijdag 7 oktober zal een medische

Nadere informatie

Poliklinische longrevalidatie

Poliklinische longrevalidatie Poliklinische longrevalidatie Inleiding De longaandoeningen COPD (chronische bronchitis en/of longemfyseem) en astma zijn chronische aandoeningen. Dat wil zeggen dat ze niet te genezen zijn. Deze beide

Nadere informatie

Gewoon heel bijzonder

Gewoon heel bijzonder De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/hogeveld Onder nr 1 - januari 2014 ons magazine voor cliënten van WZH hoge veld 1 Inhoud: 2 Berichten 3 Van de Cliëntenraad 3 Spelletjes! Doet u mee? 4 Mantelzorgondersteuning

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 Het heeft even geduurd, maar eindelijk. Onze nieuwsbrief is weer uit. Boordevol nieuws (let op; belangrijk nieuws over de lessen) en weetjes (bijv.workshops etc.). Mocht

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sociaal Domein Kop van Noord-Holland

Nieuwsbrief Sociaal Domein Kop van Noord-Holland Nieuwsbrief Sociaal Domein Kop van Noord-Holland Maandag 28 juli 2014 Nieuwsbrief nummer 3 Colleges Den Helder, Schagen en Hollands Kroon wijzigen samenwerking Sociaal Domein De colleges van Den Helder,

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592) Website:

Nieuwsbrief januari Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592) Website: Januari t/m april 2017 Verspreiding: 840 huis aan huis Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592)245 924 Email:info@impuls-welzijn.nl Website: www.impuls-welzijn.nl Het jaar 2016 zit er al weer op

Nadere informatie

U ZORGT VOOR EEN ANDER, EN WIE IS ER VOOR U? STEUNPUNT MANTELZORG DE BILT

U ZORGT VOOR EEN ANDER, EN WIE IS ER VOOR U? STEUNPUNT MANTELZORG DE BILT U ZORGT VOOR EEN ANDER, EN WIE IS ER VOOR U? STEUNPUNT MANTELZORG DE BILT Steunpunt Mantelzorg De Bilt is onderdeel van MENS De Bilt, www.mensdebilt.nl. Maatschappelijke ondersteuning in de zes kernen

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade April 2018

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade April 2018 Vragen over het wijksteunpunt? Neem dan contact op via: E-mail: mo@voerendaal.nl / tel. 045 575 33 99 Interesse in vrijwilliger worden bij de wijksteunpunten? Neem dan contact op met Josien Tillmanns via:

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Dag dames, Nu de zomer bijna voorbij is en het verenigingsleven overal weer gaat beginnen ontvangt u deze eerste nieuwsbrief van ons nieuwe verenigingsjaar, 2016-2017. Ik

Nadere informatie

Gulle donatie voor NAH trefpunt Voorne-Putten Woensdag 20 februari Vrije inloop Wijkcentrum De Hoek te Spijkenisse

Gulle donatie voor NAH trefpunt Voorne-Putten Woensdag 20 februari Vrije inloop Wijkcentrum De Hoek te Spijkenisse Uitgave van NAH Trefpunt Voorne-Putten Nummer 4 april 2019 www.nahtrefpuntvoorneputten.nl Even een terugblik Gulle donatie voor NAH trefpunt Voorne-Putten Woensdag 20 februari 2019 - Vrije inloop Wijkcentrum

Nadere informatie

Stichting WoonMere kreeg bijdrage RABO coöperatiefonds. Hardheidsclausule huurverhoging verder verruimd

Stichting WoonMere kreeg bijdrage RABO coöperatiefonds. Hardheidsclausule huurverhoging verder verruimd Jaargang 17 nr. 4 juli / augustus 2013 St. SOGA is een vrijwilligersorganisatie en bestaat sinds 1986. Zij behartigt de collectieve belangen van mensen met een functiebeperking, handicap of chronische

Nadere informatie

WIJKCENTRUM PANORAMA

WIJKCENTRUM PANORAMA WIJKCENTRUM PANORAMA Activiteiten 2017 In wijkcentrum Panorama kunt u terecht voor leuke, gezellige en leerzame activiteiten. Voor volwassenen, ouderen én kinderen. Voor alle activiteiten geldt: Aanmelden

Nadere informatie

Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r. o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n.

Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r. o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n. Steunpunt Mantelzorg, Iets voor u? L e e s m e e r i n d i t n u m m e r o v e r d e a a n g e b o d e n d i e n s t e n. Informatie, advies & bemiddeling Geachte lezer, Steunpunt Mantelzorg: iets voor

Nadere informatie

De Hoge Weide. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagcentrum. Appartementen te huur. Woonzorgcentrum. Verpleeghuis ZMK15007

De Hoge Weide. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagcentrum. Appartementen te huur. Woonzorgcentrum. Verpleeghuis ZMK15007 De Hoge Weide Dagcentrum Appartementen te huur Woonzorgcentrum ZMK15007 Verpleeghuis Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in De Hoge Weide Aan de rand van Lochem, in een prachtige bosrijke omgeving,

Nadere informatie

Dagbehandeling in Nijmegen. Langer thuis wonen bij dementie

Dagbehandeling in Nijmegen. Langer thuis wonen bij dementie Dagbehandeling in Nijmegen Langer thuis wonen bij dementie Langer thuis wonen met dagbehandeling U wilt graag zo lang mogelijk thuis in uw vertrouwde omgeving wonen, ook al is er sprake van dementie of

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

I N H O U D. Uitnodiging thema avond. Uitnodiging bijeenkomst. vrijwilligersverzekeringen. Maatjesproject. Mantelzorgdagen

I N H O U D. Uitnodiging thema avond. Uitnodiging bijeenkomst. vrijwilligersverzekeringen. Maatjesproject. Mantelzorgdagen I N H O U D Uitnodiging thema avond Uitnodiging bijeenkomst vrijwilligersverzekeringen Maatjesproject Mantelzorgdagen Activiteiten steunpunt Mantelzorg Alzheimer café Hulp bij PGB nodig? Uitnodiging thema

Nadere informatie

Dementievriendelijke Samenleving Steenwijkerland

Dementievriendelijke Samenleving Steenwijkerland Dementievriendelijke Samenleving Steenwijkerland Plan van aanpak 2017-2019 Huisartsen Steenwijkerland Steenwijkerland dementievriendelijk De gemeente Steenwijkerland wil een gemeente zijn voor iedereen.

Nadere informatie

Enquête Mantelzorgcentrum. Graag ontvangen wij uw reactie vóór 3 februari. Zijn de afbeeldingen in dit bericht niet zichtbaar? Klik dan hier.

Enquête Mantelzorgcentrum. Graag ontvangen wij uw reactie vóór 3 februari. Zijn de afbeeldingen in dit bericht niet zichtbaar? Klik dan hier. Digitale nieuwsbrief Mantelzorgcentrum met nieuws en activiteiten voor mantelzorgers en organisaties. Inschrijven voor de nieuwsbrief Zijn de afbeeldingen in dit bericht niet zichtbaar? Klik dan hier.

Nadere informatie

De Berkhof. Wonen Welzijn Zorg. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen

De Berkhof. Wonen Welzijn Zorg. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen De Berkhof Dagcentrum Woonzorgcentrum Groepswonen Wonen Welzijn Zorg Welkom in De Berkhof Nabij het centrum van Winterswijk en landelijk gelegen door het aangrenzende park ligt woonzorgcentrum De Berkhof.

Nadere informatie

Dagbehandeling De Horst

Dagbehandeling De Horst Dagbehandeling De Horst U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar zonder extra ondersteuning lukt dat niet meer. U wordt ouder en krijgt geheugenproblemen. Het is niet meer zo gemakkelijk

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding Leeswijzer 1. Wet maatschappelijke ondersteuning 2. Het gesprek voorbereiden 3. Tot slot

Inhoudsopgave Inleiding Leeswijzer 1. Wet maatschappelijke ondersteuning 2. Het gesprek voorbereiden 3. Tot slot Inhoudsopgave Inleiding... 4 Leeswijzer... 5 1. Wet maatschappelijke ondersteuning... 6 De gemeente... 6 Het Wmoloket... 6 Het gesprek... 7 2. Het gesprek voorbereiden... 8 Woonsituatie... 9 Huishouden...

Nadere informatie

Presentatie Nuenense buurt- en wijkverenigingen 17 november 2014 Wethouder Paul Weijmans, portefeuillehouder coördinatie Transities

Presentatie Nuenense buurt- en wijkverenigingen 17 november 2014 Wethouder Paul Weijmans, portefeuillehouder coördinatie Transities De drie transities Jeugdwet, Wmo 2015 en Participatiewet Presentatie Nuenense buurt- en wijkverenigingen 17 november 2014 Wethouder Paul Weijmans, portefeuillehouder coördinatie Transities Nieuwe verantwoordelijkheden

Nadere informatie

De ondersteuning voor elkaar

De ondersteuning voor elkaar Themanummer De ondersteuning voor elkaar Zwolle Aan ondersteuning doet iedereen mee augustus 2014 Iedereen doet mee Een groot deel van onze tijd brengen we thuis in het gezin door. Dichtbij huis gaan we

Nadere informatie

Experiment met seizoenafhankelijke knutselpakketten.

Experiment met seizoenafhankelijke knutselpakketten. Uitgave van NAH Trefpunt Voorne-Putten Nummer 11 november 2018 Experiment met seizoenafhankelijke knutselpakketten. Tijdens de vrije inloop en activiteiten hebben we geëxperimenteerd met seizoenafhankelijke

Nadere informatie

Nieuwsflits: Augustus 2014

Nieuwsflits: Augustus 2014 Nieuwsflits: Augustus 2014 MEER! met elkaar is een plek waar vrouwen van alle nationaliteiten en leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. Waar veel vrijwilligers actief zijn. Waar je elkaar kunt steunen, jezelf

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Mantelzorg. AGENDA in het kort:

NIEUWSBRIEF. Mantelzorg. AGENDA in het kort: NIEUWSBRIEF AGENDA in het kort: Ma. 12 okt 14.30-15.30 uur Hulpmiddelen, zorg thuis Singelhof, Maasland 9 november 14.30 17.30 uur DAG VAN DE MANTELZORG Gemeentehuis, Schipluiden Ma. 30 nov 14.30 15.30

Nadere informatie

Maandag gymspullen mee!

Maandag gymspullen mee! Nog een paar dagen en dan is de vakantie alweer voorbij. Op maandag 3 september gaan de kinderen weer naar school. Het team van de Aquamarijn heeft er dan al de eerste werkweek opzitten. Een werkweek waarin

Nadere informatie

Beth San. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen. Uitleenbalie hulpmiddelen

Beth San. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen. Uitleenbalie hulpmiddelen Beth San Dagcentrum Woonzorgcentrum Groepswonen Uitleenbalie hulpmiddelen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in Beth San Op loopafstand van het centrum van Aalten, vlakbij het station, ligt Beth

Nadere informatie

Enquêtevragen Zorg en Welzijn Dirkshorn e.o. april 2014

Enquêtevragen Zorg en Welzijn Dirkshorn e.o. april 2014 Dit is het begin van de enquête. De eerste 4 vragen gaan over uw persoonlijke kenmerken. Aankruisen wat van toepassing is. 1. Wat is uw gezinssamenstelling? Alleenstaand zonder kind(eren) Samenwonend /

Nadere informatie