Wedstrijdreglement. Artikel 2: Taken en Verantwoordelijkheden Wedstrijdcommissie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wedstrijdreglement. Artikel 2: Taken en Verantwoordelijkheden Wedstrijdcommissie"

Transcriptie

1 Wedstrijdreglement Artikel 1: Begrippen en Leeswijzer 1. In dit wedstrijdreglement worden de volgende begrippen gehanteerd: het bestuur: het bestuur van de vereniging de vereniging: Golfclub Ooghduyne te Julianadorp de commissie: de wedstrijdcommissie. lid of leden: lid of leden met een actief lidmaatschap, zoals omschreven in artikel 4 van het Huishoudelijk Reglement van de vereniging. Regel of de Regels: de golfregel(s) zoals vastgelegd in Golfregels en Amateurstatus Regels , uitgegeven door de Nederlandse Golf Federatie en geldend vanaf 01 januari Deze regels zijn conform de The Rules of Golf, as approved by R&A Rules Limited and The United States Golf Association, 32nd edition. het mededelingenbord: het mededelingenbord in de Liverazaal de website: de wedstrijd(en): de verenigingswedstrijd(en) de wedstrijdleiding: leden die de commissie vertegenwoordigen en belast zijn met het leiden van de wedstrijd. 2. In dit reglement is de mannelijke vorm gebruikt. Deze vorm mag tijdens lezing overal waar gewenst en toepasbaar door de vrouwelijke vorm vervangen worden. Artikel 2: Taken en Verantwoordelijkheden Wedstrijdcommissie 1. De commissie dient voor 31 december bij het bestuur een concept-wedstrijdprogramma in, dat de periode van 01 maart in het volgend jaar tot 31 maart in het daaropvolgende jaar omvat. Het bestuur voert overleg over het wedstrijdprogramma met Golfsport Julianadorp aan Zee B.V. en retourneert het wedstrijdprogramma voor 01 februari, al dan niet vergezelt van schriftelijk gemotiveerde wijzigingen, aan de commissie. 2. De commissie is door het bestuur gemandateerd tot: a. de organisatie van de wedstrijden; b. het beslissen in geschillen die kort voor, tijdens of kort na een wedstrijd ontstaan; c. het opleggen van sancties als omschreven in artikel 21 van dit reglement. 3. De commissie dient zich bij het organiseren van wedstrijden te houden aan de Regels en de vastgestelde plaatselijke regels. 4. De commissie kan, bij het leiden van wedstrijden, zich laten vertegenwoordigen door daartoe door de commissie aangewezen personen.

2 5. De commissie dient toe te zien op het naleven van de Regels en vastgestelde plaatselijke regels indien de commissie zich laat vertegenwoordigen. 6. De commissie heeft het recht het wedstrijdprogramma te wijzigingen op naam van de wedstrijd, de spelvorm en de bijzonderheden. 7. De commissie kan, indien zij dat noodzakelijk acht, een wedstrijd onderbreken of afgelasten. Artikel 3: Geldigheidsduur en Wijziging 1. Dit wedstrijdreglement is geldig voor onbepaalde tijd. 2. Wijzigingen op het wedstrijdreglement kunnen alleen door de commissie, in overleg met de Regelcommissie, worden aangebracht en behoeven de goedkeuring van het bestuur. 3. Leden kunnen een voorstel tot wijziging van het wedstrijdreglement indienen bij de voorzitter van de commissie, die het voorstel op de agenda van de eerstvolgende commissievergadering zal plaatsen zodat een besluit kan worden genomen. Het wijzigingsvoorstel dient schriftelijk te worden ingediend. 4. Wijzigingen op het wedstrijdreglement worden tenminste vier weken voor deze in werking treden door de commissie aan de leden van de vereniging bekend gemaakt middels publicatie op de website en/of op het mededelingenbord. Artikel 4: Handicapcategorieen 1. De commissie hanteert voor de wedstrijden de volgende handicapcategorieën: Categorie Exact Handicap (Clubhandicap) Opgelegde handicap: a. Indien blijkt dat een speler over een golfvaardigheid beschikt die beter is dan zijn actieve EGAhandicap, inactieve EGA-handicap of clubhandicap aangeeft kan de commissie, in overleg met de Handicapcommissie, besluiten hem een lagere handicap op te leggen. b. Indien een handicap wordt opgelegd dient de wedstrijdleiding de betreffende deelnemer hiervan voor aanvang van de wedstrijd op de hoogte te stellen. c. Een opgelegde handicap blijft van kracht tot het moment waarop de commissie, in overleg met de Handicapcommissie, besluit deze op te heffen of de speler een handicap gelijk aan of lager dan de

3 opgelegde handicap bereikt heeft. d. Deelnemers met een opgelegde handicap dingen mee naar de prijzen die, voor de categorie waarin de opgelegde handicap valt, beschikbaar zijn. e. Een opgelegde handicap geldt alleen voor verenigingswedstrijden Artikel 5: Seizoen 1. Het zomerseizoen wordt geopend met de wedstrijd om de Frans Hoffmansbokaal (eind maart/begin april) en eindigt op 01 november. 2. Het winterseizoen omvat de resterende periode van het jaar. Artikel 6: Wedstrijden 1. Wedstrijden kunnen gehouden worden over 9 of 18 holes. 2. Wedstrijden over 9 holes zijn uitsluitend qualifying vanaf exact handicap 11.5 i.e. de handicapcategorieën 3 en hoger. 3. Voor aanvang van de wedstrijd dient bekend te zijn voor welke handicapcategorieën de wedstrijd is opengesteld. Dit is vermeld in het wedstrijdprogramma en/of op de website. 4. Alle wedstrijden zijn qualifying tenzij: a. de wedstrijd als non-qualifying in het wedstrijdprogramma is aangemerkt; b. de wedstrijdbaan door de baancommissaris als non-qualifying is beoordeeld; c. op de wedstrijdbaan gebruik moet worden gemaakt van winterafslagplaatsen en/of wintergreens. d. de wedstrijd voortijdig door de wedstrijdleiding wordt afgebroken. 5. De commissie dient, voor aanvang van de wedstrijd, aan de deelnemers bekend te maken of de wedstrijd qualifying is. Deze bekendmaking kan deel zijn van het wedstrijdprogramma, vermeldt staan op de website of mondeling worden gedaan door de wedstrijdleiding. 6. Wedstrijden worden afgelast bij minder dan 6 inschrijvingen. De inschrijvers worden hiervan minstens 12 uur voor de voorgenomen aanvang van de wedstrijd in kennis gesteld. 7. Het maximum aantal deelnemers aan een gewone wedstrijd bedraagt 48; bij wedstrijden met een shotgun -start is het maximum 60 deelnemers.

4 Artikel 7: Deelnemen aan Wedstrijden 1. Een lid kan alleen aan een wedstrijd deelnemen indien zijn handicap binnen één van de voor die wedstrijd aangegeven handicapcategorieën valt. 2. De wedstrijden zijn in principe alleen toegankelijk voor amateur-spelers. 3. Leden, die niet in het bezit zijn van een EGA-handicap, mogen zonder beperkingen deelnemen aan wedstrijden die opengesteld zijn voor categorie 6. Artikel 8: Niet-amateurs, Introduces en Gasten 1. Spelers, die de amateurstatus niet dragen, kunnen aan een wedstrijd deelnemen, mits de organisatie en/of het verloop van die wedstrijd daardoor niet beïnvloed wordt. De beoordeling daarvan is aan de wedstrijdleiding. 2. Introducés zijn welkom, mits hun deelname de organisatie van de wedstrijd en/of het wedstrijdverloop niet beïnvloedt. De beoordeling daarvan is aan de wedstrijdleiding. 3. Leden hebben voorrang op niet-amateurs en introducés. 4. Gasten van sponsors dienen, in aantal, minstens 4 weken voor de speeldatum bij de commissie bekend te zijn. De aanvullende gegevens (naam en handicap) één week voor de speeldatum. 5. Gasten van sponsors hebben voorrang op leden. 6. Introducés en gasten dienen in het bezit te zijn het golfvaardigheidbewijs (GVB). 7. Introducés dienen, bij deelname aan wedstrijden, 75% van de greenfee te betalen als inschrijfgeld. Dit bedrag moet voldaan worden bij de golfreceptie. Voor wedstrijden waaraan een maaltijd o.i.d. verbonden is betalen zij de bijkomende kosten aan de wedstrijdleiding, tenzij anders aangegeven. 8. Gasten van sponsors zijn vrijgesteld van inschrijfgeld.

5 Artikel 9: Inschrijven voor Wedstrijden 1. U kunt uitsluitend inschrijven voor deelname aan verenigingswedstrijden via uw PC of de PC in de "Livera-zaal". Alle gegevens rond de wedstrijd staan op de inschrijfpagina vermeld. Staat voor de wedstrijdnaam (i), dan kunt u inschrijven, (s) betekent dat de startlijst kan worden in gezien en (u) houdt in dat de uitslag gepubliceerd is. 2. Om in te schrijven dient u over een account te beschikken. Om een account aan te maken gaat u naar de website klikt op Clubleden, vervolgens op "Inschrijven" en volgt nauwgezet de aanwijzingen voor het aanmaken van een account. Let op: U kunt alleen een account aanmaken als u beschikt over een EGA-Handicapbewijs. Artikel 10: Startlijst 1. De inschrijvingen worden door de wedstrijdleiding verwerkt tot een startlijst. De startlijst wordt gepubliceerd op de website vanaf uur op de dag voorafgaand aan de wedstrijddag. 2. De wedstrijdleiding heeft het recht om, tot aanvang van de wedstrijd, de startlijst te wijzigen. Artikel 11: Inlopen 1. Op de website wordt aangegeven of inlopen bij een wedstrijd is toegestaan. 2. Gedurende het zomerseizoen is inlopen mogelijk tot hoogstens 6 personen of tot het maximum aantal deelnemers voor de wedstrijd is bereikt. 3. Tijdens het winterseizoen geldt geen beperking op het aantal inlopers, mits het maximum aantal deelnemers niet wordt overschreden. 4. Leden die willen inlopen zijn verplicht zich minstens 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd bij de wedstrijdleiding te melden. 5. Inlopen is nooit mogelijk bij: a. Wedstrijden met een shotgun -start b. Wedstrijden waaraan een maaltijd o.i.d. is verbonden.

6 Artikel 12: Inschrijfgeld 1. Voor deelname aan de wedstrijden is een inschrijfgeld verschuldigd. Dit bedraagt doorgaans 2,00 voor wedstrijden over 18 holes en 1,50 voor wedstrijden over 9 holes. 2. Voor sommige wedstrijden moet een hoger inschrijfgeld betaald worden. Dit hangt samen met een aansluitende maaltijd, een bijkomende activiteit of een liefdadig doel waaraan de wedstrijd verbonden is. 3. Inschrijvers op wedstrijden waaraan een maaltijd is verbonden verplichten zich bij inschrijving tot deelname aan de maaltijd. 4. De hoogte van het inschrijfgeld kunt u vinden bij de informatie op de website. 5. Het inschrijfgeld moet, tenzij anders is vermeld of wordt meegedeeld, in zijn geheel worden voldaan bij de wedstrijdleiding. Artikel 13: Voor en tijdens de Wedstrijd 1. Deelnemers dienen zich minstens 30 minuten voor de hen toegewezen starttijd bij de wedstrijdleiding te melden. 2. Bij wedstrijden met een shot-gun -start dienen de deelnemers zich minstens 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd bij de wedstrijdleiding te melden. 3. Na betaling van het inschrijfgeld wordt aan de deelnemer een scorekaart uitgereikt. Dit kan onmiddellijk na betaling van het inschrijfgeld gebeuren of, bij wedstrijden met een shotgun -start, na het bekendmaken van de samenstelling van de flights. 4. Deelnemers, klaar om te spelen, worden geacht vijf minuten voor de hen toegewezen starttijd op de eerste afslagplaats aanwezig te zijn. 5.Tijdens de wedstrijd wordt van de deelnemers verwacht dat zij: a. spelen met inachtneming van de Regels en de plaatselijke regels. b. zich houden aan de Etiquetteregels en de leefregels van de vereniging. c. niet zonder dwingende redenen een wedstrijd voortijdig beëindigen. d. hun bal opnemen bij stableford- en tegen-parwedstrijden als zij geen punten meer kunnen behalen. e. een correcte speelsnelheid aanhouden

7 Artikel 14: Speeltijd 1. De maximale speeltijd over 9 holes bedraagt voor een: a. tweebal - 1 uur en 35 minutendriebal: b. driebal - 1 uur en 55 minutenvierbal: c. vierbal - 2 uur en 15 minuten 2. Voor 18 holes bedraagt de speeltijd tweemaal de speeltijd over 9 holes. Artikel 15: Communicatiemiddelen 1. Het meedragen van niet in werking zijnde mobiele communicatiemiddelen is toegestaan. Deze communicatiemiddelen mogen uitsluitend ingeschakeld en gebruikt worden ter voorkoming en/of bestrijding van calamiteiten op en/of om de baan. 2. Deelnemers die menen dringende redenen te hebben om hun communicatieapparatuur gedurende de wedstrijd in werking te laten zijn verplicht hiervoor, onder opgave van redenen, toestemming te vragen aan de wedstrijdleiding voor aanvang van de wedstrijd. 3. De wedstrijdleiding beslist per geval en per wedstrijd of de aangegeven redenen het verlenen van toestemming rechtvaardigen. 4. Deelnemers die van de wedstrijdleiding toestemming hebben gekregen om hun communicatieapparatuur gedurende de wedstrijd in werking te laten dienen dit voor de eerste afslag mee te delen aan hun flightgenoten. Artikel 16: Scorekaarten 1. Een speler is te allen tijde verantwoordelijk voor de gegevens op zijn scorekaart. 2. Na ontvangst van de scorekaart dient de deelnemer zijn gegevens op de kaart te noteren of, indien de gegevens al door de wedstrijdleiding zijn ingevuld, deze te controleren op hun juistheid, zo nodig te corrigeren en de correctie bij het inleveren van de scorekaart te melden bij de wedstrijdleiding. 3. Tijdens de wedstrijd treedt een in dezelfde flight spelende deelnemer op als marker, tenzij door de commissie anders is bepaald. 4. Speler en marker wisselen voor aanvang van de wedstrijd hun scorekaarten uit. 5. Indien een speler gedwongen is de wedstrijd voortijdig te beëindigen dient hij de scorekaart van de speler die hij markt bij de flight achter te laten. De overblijvende spelers bepalen, in onderling overleg, wie van hen het marken tijdens het verdere verloop van de wedstrijd verzorgt. 6. Na de wedstrijd moeten de scorekaarten door speler en marker gezamenlijk volledig worden ingevuld, uitgerekend en ondertekend.

8 7. De scorekaarten moeten binnen 10 minuten na binnenkomst van de laatste flight bij de wedstrijdleiding zijn ingeleverd. 8. Onvolledig ingevulde, onvolledig uitgerekende of niet ondertekende scorekaarten worden beschouwd als no return, waarop diskwalificatie volgt. 9. Scorekaarten van strokeplay-wedstrijden waarop het aantal stablefordpunten niet of onvolledig is uitgerekend en/of ingevuld worden door de wedstrijdleiding aan de deelnemer geretourneerd met het verzoek om het aantal stablefordpunten met zijn marker alsnog te berekenen en in te vullen. Geeft de deelnemer aan dit verzoek geen gehoor, dan wordt de scorekaart als onvolledig ingevuld beschouwd. Artikel 17: Gebruik Buggy 1. De deelnemer dient het reserveren van een buggy zelf te verzorgen. 2. De deelnemer is verplicht voor aanvang van de wedstrijd aan de wedstrijdleiding te melden dat hij voornemens is een buggy te gebruiken. 3. Het gebruik van een buggy tijdens qualifying wedstrijden is uitsluitend toegestaan aan deelnemers die in het bezit zijn van een doktersverklaring. 4. Het gebruik van een buggy tijdens matchplay-kampioenschappen is niet toegestaan. 5. Het gebruik van een buggy tijdens wedstrijden die gelden als kwalificatiewedstrijd voor een landelijke finaleronde is niet toegestaan. Artikel 18: CBA (Computed Buffer Adjustment) 1. De wedstrijdleiding is gehouden de hoogte van de CBA rond het bekendmaken van de wedstrijduitslag mondeling aan de deelnemers mee te delen, dan wel samen met de wedstrijduitslag op het mededelingenbord of de website te publiceren. 2. Indien de wedstrijdleiding verzuimt de juiste CBA bekend te maken en het voor de deelnemers vrijwel onmogelijk is hun juiste handicap te bepalen bij een volgende wedstrijd kan de commissie geen sancties opleggen wegens het deelnemen met een onjuiste handicap. Artikel 19: Prijzen 1. Meedingen naar prijzen: a. De commissie maakt bij het vaststellen van de wedstrijduitslag onderscheid tussen EGA-handicaps (<37: categorie 1 t.e.m. 5) en clubhandicaps (>36: categorie 6). b. Voor het meedingen naar prijzen bij verenigingswedstrijden is een actieve EGA-handicap niet vereist. c. Voor deelnemers met een clubhandicap is, bij wedstrijden die voor deze categorie zijn opengesteld, altijd een aparte prijs beschikbaar.

9 d. Gasten van wedstrijdsponsors dingen niet mee naar prijzen die door de wedstrijdsponsor beschikbaar zijn gesteld voor het klassement van de wedstrijd. e. Gasten van wedstrijdsponsors dingen wel mee naar bijkomende prijzen zoals de neary, nearest, longest drive of flightprijzen, indien de wedstrijdsponsor hiervoor prijzen beschikbaar heeft gesteld. f. Het is de sponsor vrij om aparte prijzen beschikbaar te stellen voor zijn gasten. g. Niet-amateurs en introducés kunnen op geen enkele prijs aanspraak maken. 2. Deelname aan vervolgwedstrijden (regionale of landelijke wedstrijden/finales): a. Deelname aan vervolgwedstrijden is alleen mogelijk voor spelers met eenactieve EGA-handicap, tenzij het reglement van die wedstrijd anders toestaat. b. Deelname aan een vervolgwedstrijd is alleen mogelijk als aannemelijk is dat de winnaar van de verenigingswedstrijd ten tijde van de vervolgwedstrijd lid is van golfclub Ooghduyne. c. Indien een winnaar ten tijde van de vervolgwedstrijd geen lid meer zal zijn van de club verliest hij het recht om aan de vervolgwedstrijd deel te nemen en zal de eerstvolgende in de uitslag worden uitgenodigd om de club te vertegenwoordigen. d. De winnaar behoudt het recht op de prijzen van de wedstrijd op de club. 3. Het wedstrijdresultaat wordt als volgt bepaald: a. Bij stableford-wedstrijden wint de deelnemer met het hoogste aantal punten. Bij eenzelfde aantal punten wint de laagste exact handicap. Is ook de exact handicap gelijk, dan wint de deelnemer met de laagste score over, achtereenvolgens, de laatste 9, 6, 3, 2 en 1 hole(s). b. Bij strokeplay-wedstrijden zonder bruto-nettoverrekening wint de deelnemer met de laagste brutoscore. Is de bruto-score gelijk, dan wordt de winnaar bepaald naar de laagste score over, achtereenvolgens, de laatste 9, 6, 3, 2 en 1 hole(s). Is ook dan de stand nog gelijk, dan wint de laagste exact handicap. c. Bij strokeplay-wedstrijden met bruto-nettoverrekening wint de deelnemer met de laagste nettoscore. Is de netto-score gelijk, dan wint de speler met de laagste exact handicap. d. Bij matchplay-wedstrijden wint de deelnemer met de meeste holes up. Bij een gelijke stand wordt een sudden-death gespeeld over de hole(s) 1, 2, 3 en 9 tot een winnaar bepaald kan worden. 4. Een prijswinnaar, die niet bij de prijsuitreiking aanwezig is, verliest het recht op zijn prijs. De klassering in de uitslag blijft wel overeind, evenals het doorberekenen van de uitslag indien de wedstrijd deel uitmaakt van een competitie.ook zal, in voorkomend geval, de naam van de winnaar worden aangebracht op een aan de wedstrijd verbonden (wissel)trofee. 5. Doorgaans worden prijzen uitgekeerd in de vorm van golfballen. De verdeling daarvan is: AANTAL DEELNEMERS AANTAL BALLEN 1e 2e 3e 4e 5e 6e 7e 8e en meer

10 Bij individuele strokeplay-wedstrijden worden ook de beste bruto score beloond: Aantal deelnemers: Prijs voor: Aantal ballen: e best bruto 1 17 en meer 1 e best bruto 2 e best bruto De commissie kan besluiten andere, vergelijkbare prijzen uit te reiken. 7. Naast de bovengenoemde prijzen kunnen prijzen worden uitgereikt voor: a. de neary, bij de vereniging wordt hieronder verstaan de bal die na de eerste slag op de green en het dichtst bij de vlag eindigt. b. de nearest, bij de vereniging wordt hieronder verstaan de bal die na de eerste slag het dichts bij de vlag eindigt. De bal hoeft niet op de green te liggen. c. de longest drive, bij de vereniging wordt hieronder verstaan de bal die na de eerste slag op de fairway en het verst van de afslagplaats eindigt. d. de nearest to, bij de vereniging wordt hieronder verstaan de bal die na de afslag het dichtst eindigt bij een opgesteld voorwerp, een getrokken lijn o.i.d. op de fairway. 8. Als een deelnemer tijdens een wedstrijd een hole-in-one slaat dan wordt hij hiervoor door de vereniging beloond met een dozijn golfballen. Artikel 20: Sancties 1. Bij overtredingen, die gemeld of geconstateerd worden kort voor, tijdens of kort na een wedstrijd, kan de commissie over gaan tot het nemen van de hieronder beschreven stappen: a. Het niet afmelden ( no show ) voor een wedstrijd. b. Het te laat afmelden voor een wedstrijd. Hieronder wordt verstaan het zich zonder gegronde reden afmelden binnen 48 uur voor aanvang van de wedstrijd. In beide gevallen zal de overtreder door de voorzitter van de commissie worden uitgenodigd voor hoor en wederhoor. Vervolgens gaat de voorzitter in overleg met de wedstrijdleiding van de betreffende wedstrijd en volgt een uitspraak. Deze kan zijn: 1 e overtreding: Waarschuwing. 2 e overtreding: Schorsing voor twee wedstrijden waaraan de overtreder op grond van zijn handicap zou mogen deelnemen. 3 e overtreding: Schorsing voor vier wedstrijden waaraan de overtreder op grond van zijn handicap zou mogen deelnemen. Bij een no-show wordt, naast de hierboven vermelde sanctie, ook een boete opgelegd die gelijk is aan het inschrijfgeld + administratiekosten (= 0,50). Deze boete moet voldaan worden aan de wedstrijdleiding van de eerstvolgende wedstrijd waaraan de overtreder wenst deel te nemen. Een waarschuwing blijft één jaar van kracht. Een overtreder kan tegen de uitspraak van de commissie in appel gaan bij het bestuur. Het bestuur

11 zal, indien gewenst na hoor en wederhoor, zich beraden over de juistheid van de opgelegde sanctie. De uitspraak van het bestuur is bindend. c. Het niet tijdig op de afslagplaats aanwezig zijn. Als een speler binnen vijf minuten, klaar om te spelen, na de aangewezen starttijd op de afslagplaats aankomt geldt: Bij strokeplay: Twee strafslagen op de eerste hole Bij matchplay: Verlies van de eerste hole Als een speler meer dan vijf minuten na de aangewezen starttijd op de afslagplaats aankomt volgt diskwalificatie. d. Onsportief gedrag e. Het zich niet houden aan algemeen geldende fatsoensregels f. Het zich niet houden aan de leefregels van de vereniging In deze gevallen zal de voorzitter van de commissie de overtreder uitnodigen voor hoor en wederhoor. De voorzitter bepaalt daarna of een sanctie opgelegd moet worden. Wordt een sanctie opgelegd, dan kan de overtreder hiertegen in appel gaan bij het bestuur. De uitspraak van het bestuur is bindend. g. Het voortijdig afbreken van een wedstrijd zonder dwingende reden De wedstrijdleiding zal, indien gewenst na hoor en wederhoor, onmiddellijk na de wedstrijd een sanctie opleggen. Deze kan zijn: 1 e overtreding: Waarschuwing. 2 e overtreding: Schorsing voor twee wedstrijden waaraan de overtreder op grond van zijn handicap zou mogen deelnemen. 3 e overtreding: Schorsing voor vier wedstrijden waaraan de overtreder op grond van zijn handicap zou mogen deelnemen. Een waarschuwing blijft één jaar van kracht. Een overtreder kan tegen de uitspraak van de wedstrijdleiding in appel gaan bij de voorzitter van de commissie. De voorzitter zal, indien gewenst na hoor en wederhoor, zich beraden over de juistheid van de opgelegde sanctie. Indien de uitspraak van de wedstrijdleiding door de voorzitter onderschreven wordt kan de overtreder in appel gaan bij het bestuur. Het bestuur zal, indien gewenst na hoor en wederhoor, zich beraden over de juistheid van de opgelegde sanctie. De uitspraak van het bestuur is bindend. h. Oponthoud (Langzaam spel) Onder oponthoud wordt verstaan: Het verlies van meer dan één hole afstand tussen twee opeenvolgende flights. Oponthoud kan niet worden opgelost met het doorlaten van de achteropkomende flight. De wedstrijdleiding kan hiertegen optreden conform Regel 6-7. Bij strokeplay-wedstrijden: 1 e overtreding: 1 strafslag

12 2 e overtreding: 2 strafslagen volgende overtreding: Diskwalificatie Bij matchplay-wedstrijden: verlies van de hole i. Het niet naleven van de Etiquetteregels, inbegrepen het zonder toestemming van de wedstrijdleiding meedragen van in werking zijnde mobiele communicatiemiddelen. Bij overtreding kan de commissie, conform Regel 33-7, overgaan tot diskwalificatie. Een overtreder kan tegen de uitspraak van de commissie in appel gaan bij het bestuur. Het bestuur zal zich, indien gewenst na hoor en wederhoor, beraden over de juistheid van de opgelegde sanctie en daarover uitspraak doen. De uitspraak van het bestuur is bindend. 2. Indien de wedstrijdcommissie van mening is dat een aan haar gemelde of door haar geconstateerde overtreding of misdraging van dien aard is dat sanctionering de competentie van de commissie te boven gaat meldt de commissievoorzitter dit aan het bestuur. Het bestuur zal zich op zo kort mogelijke termijn buigen over de melding en deze overnemen of terugverwijzen. (Artikel 18, lid 4 van het Huishoudelijk Reglement). Artikel 21: Slotbepaling 1. In gevallen waarin dit wedstrijdreglement, de statuten van de vereniging, het huishoudelijk reglement van de vereniging of de regels van de Nederlandse Golffederatie niet voorzien beslist de voorzitter van de wedstrijdcommissie. Tegen de beslissing kan in beroep worden gegaan bij het bestuur van de vereniging. Het bestuur zal zich, indien gewenst na hoor en wederhoor, beraden over de juistheid van de beslissing en daarover uitspraak doen. De uitspraak van het bestuur is bindend.

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Artikel 1.Wedstrijden Wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews en de Local Rules zoals

Nadere informatie

Wedstrijdreglement igolf Wintercup

Wedstrijdreglement igolf Wintercup Wedstrijdreglement igolf Wintercup Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de wedstrijdcommissie op grond van Regel 33 van de Rules of Golf. Wijziging van dit reglement is voorbehouden aan de wedstrijdcommissie.

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017

Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017 Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017 Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de wedstrijdcommissie op grond van Regel 33 van de Rules of Golf. Wijziging van dit reglement is voorbehouden aan

Nadere informatie

Algemeen Wedstrijdreglement Golfclub Zwolle

Algemeen Wedstrijdreglement Golfclub Zwolle Algemeen Wedstrijdreglement Golfclub Zwolle Art. 1. Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golfclub of St. Andrews (R&A) en de Local Rules

Nadere informatie

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour Algemeen Elk jaar wordt de LoyalTee Tour georganiseerd; een wedstrijdcyclus op de BurgGolf banen in Nederland, speciaal voor alle golfers van Nederland. Alle wedstrijden zijn qualifying. Er zijn dagprijzen

Nadere informatie

Algemeen Wedstrijdreglement Utrechtse Golfclub Amelisweerd

Algemeen Wedstrijdreglement Utrechtse Golfclub Amelisweerd Algemeen Wedstrijdreglement Utrechtse Golfclub Amelisweerd Juli 2016 1. Algemeen 1.1. De Wedstrijdcommissie (WeCo) is verantwoordelijk voor het samenstellen van het wedstrijdprogramma, alsmede voor het

Nadere informatie

Algemeen Wedstrijdreglement van De Texelse Golfclub

Algemeen Wedstrijdreglement van De Texelse Golfclub Algemeen Wedstrijdreglement van De Texelse Golfclub - 2019 Algemeen Dit wedstrijdreglement is van toepassing op alle golfwedstrijden die worden georganiseerd onder auspiciën van de wedstrijdcommissie van

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfclub Bentwoud

Wedstrijdreglement Golfclub Bentwoud 1/7 Wedstrijdreglement Golfclub Bentwoud Algemeen Artikel 1 1. Het wedstrijdreglement wordt opgesteld door de wedstrijdcommissie en vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering. 1 2. Het wedstrijdreglement

Nadere informatie

Er zijn twee Wooldmasterwedstrijden:

Er zijn twee Wooldmasterwedstrijden: De wedstrijdcommissie behoudt zich het recht voor wijzigingen in het reglement en programma aan te brengen. Ook moet zij een voorbehoud maken voor wijzigingen die kunnen plaats vinden en buiten haar competentie

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs 07-12-2017 1. Algemeen 1.1. Er wordt gespeeld volgens de meest recente Rules of Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews

Nadere informatie

Onderstaande regels (volgens Regel 33-1) zijn van toepassing voor de wedstrijd.

Onderstaande regels (volgens Regel 33-1) zijn van toepassing voor de wedstrijd. Algemeen Wedstrijdreglement Golfclub WELEVELD Onderstaande regels (volgens Regel 33-1) zijn van toepassing voor de wedstrijd. Algemeen 1. Wedstrijdcommissie 1.1 De wedstrijdcommissie van golfclub Weleveld

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2014

Wedstrijdreglement 2014 Wedstrijdreglement 2014 ALGEMEEN Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golfclub of St. Andrews en volgens de (tijdelijke) Plaatselijke Regels

Nadere informatie

Algemeen Wedstrijdreglement Utrechtse Golfclub Amelisweerd november 2014

Algemeen Wedstrijdreglement Utrechtse Golfclub Amelisweerd november 2014 Algemeen Wedstrijdreglement Utrechtse Golfclub Amelisweerd november 2014 1. Algemeen 1.1. De Wedstrijdcommissie is verantwoordelijk voor het samenstellen van het wedstrijdprogramma, alsmede voor het organiseren

Nadere informatie

ALGEMEEN WEDSTRIJDREGLEMENT VAN GOLFCLUB DE GULBERGEN

ALGEMEEN WEDSTRIJDREGLEMENT VAN GOLFCLUB DE GULBERGEN ALGEMEEN WEDSTRIJDREGLEMENT VAN GOLFCLUB DE GULBERGEN Alle deelnemers aan wedstrijden op onze banen worden geacht het algemeen wedstrijdreglement te kennen en daarna te handelen. 1. Algemeen Dit algemene

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Vereniging golfclub t Zelle

Wedstrijdreglement Vereniging golfclub t Zelle Wedstrijdreglement Vereniging golfclub t Zelle 1. Algemeen Dit reglement is van toepassing op alle wedstrijden, die door of namens een daartoe door het bestuur van de Vereniging bevoegde commissie of persoon

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2016 Vereniging Golfclub Landgoed Bergvliet (VGLB)

Wedstrijdreglement 2016 Vereniging Golfclub Landgoed Bergvliet (VGLB) Wedstrijdreglement 2016 Vereniging Golfclub Landgoed Bergvliet (VGLB) Inleiding De Wedstrijdcommissie (WeCo) stelt het programma en de voorwaarden voor deelname vast. Alle wedstrijden worden gespeeld volgens

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfclub Kavel II Beemster

Wedstrijdreglement Golfclub Kavel II Beemster Wedstrijdreglement Golfclub Kavel II Beemster Artikel 1: Toepasselijkheid Het wedstrijdreglement is van toepassing op alle door of onder auspiciën van de Wedstrijdcommissie georganiseerde wedstrijden.

Nadere informatie

Niet Qualifying (NQ) wedstrijden staan open voor leden met een actieve of een inactieve NGF handicap of een GVB.

Niet Qualifying (NQ) wedstrijden staan open voor leden met een actieve of een inactieve NGF handicap of een GVB. Deelnemen De wedstrijden die door de Commissie georganiseerd worden kennen een onderscheidenlijk karakter. Er zijn qualifying wedstrijden (met een Q* status) en wedstrijden welke niet-qualifying zijn.

Nadere informatie

Emilia Romagna LoyalTee ZomerTour 2013

Emilia Romagna LoyalTee ZomerTour 2013 Algemeen Elk jaar wordt de LoyalTee Tour georganiseerd; een wedstrijdcyclus op de BurgGolf banen in Nederland, speciaal voor LoyalTee leden. Alle wedstrijden zijn qualifying. Er zijn dagprijzen te winnen

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT GOLFCLUB HEELSUM VANAF

WEDSTRIJDREGLEMENT GOLFCLUB HEELSUM VANAF WEDSTRIJDREGLEMENT GOLFCLUB HEELSUM VANAF 1-1-2016 Onderstaande regels (volgens Regel 33-1) zijn van toepassing op alle wedstrijden georganiseerd op Golfclub Heelsum 1. Begripsbepalingen In dit reglement

Nadere informatie

1. Algemeen. 2. Wedstrijdcommissie. 3. Deelname. 4. Inschrijven. Wedstrijd Reglement Golfclub de Compagnie

1. Algemeen. 2. Wedstrijdcommissie. 3. Deelname. 4. Inschrijven. Wedstrijd Reglement Golfclub de Compagnie Wedstrijd Reglement Golfclub de Compagnie 1. Algemeen Wedstrijden van Golfclub de Compagnie worden gespeeld volgens de "Rules of Golf, vastgesteld door de Royal & Ancient Golfclub of St Andrews, de Local

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Race to Portugal 2019

Wedstrijdreglement Race to Portugal 2019 Wedstrijdreglement Race to Portugal 2019 Algemeen 1. Er wordt gespeeld volgens de Rules of Golf, zoals goedgekeurd door de R&A Rules Ltd. en de USGA, hierna genoemd de Regels. 2. Het is de verantwoordelijkheid

Nadere informatie

QL GLENMORANGIE CHAMPIONS TROPHY

QL GLENMORANGIE CHAMPIONS TROPHY Toernooireglement QL Glenmorangie Champions Trophy Kampioenschap voor strokeplay-clubkampioenen 1. Toernooi formaat a. Het Kampioenschap wordt gespeeld over 18 holes. De spelvorm is bruto strokeplay. Er

Nadere informatie

De Kieviten Golf. Algemeen Wedstrijdreglement vastgesteld door de Wedstrijdcommissie.

De Kieviten Golf. Algemeen Wedstrijdreglement vastgesteld door de Wedstrijdcommissie. 1) Algemeen: De Kieviten Golf Algemeen Wedstrijdreglement vastgesteld door de Wedstrijdcommissie. a. Dit reglement is van toepassing op alle wedstrijden georganiseerd door commissies van Kieviten Golf,

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Strokeplay wedstrijd

Wedstrijdreglement Strokeplay wedstrijd Wedstrijdreglement Strokeplay wedstrijd Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de wedstrijdcommissies van ANWB Golf en Golfkring Het Rijk op grond van Regel 33 van de Rules of Golf. Wijziging van dit

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE GOLFVERENIGING DE DRENTSCHE

WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE GOLFVERENIGING DE DRENTSCHE WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE GOLFVERENIGING DE DRENTSCHE 1.0. Algemeen 1.1. Basis regels 1.1.1. Wedstrijden worden gespeeld met inachtneming van de geldende Rules of Golf zoals laatstelijk vastgelegd door

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT conform REGEL 33 VERENIGING GOLFPARK CRIMPENERHOUT

WEDSTRIJDREGLEMENT conform REGEL 33 VERENIGING GOLFPARK CRIMPENERHOUT WEDSTRIJDREGLEMENT conform REGEL 33 VERENIGING GOLFPARK CRIMPENERHOUT Artikel 1: Toepasselijkheid Het wedstrijdreglement is van toepassing op alle door of onder auspiciën van de wedstrijdcommissie georganiseerde

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfclub Dorhout Mees

Wedstrijdreglement Golfclub Dorhout Mees Wedstrijdreglement Golfclub Dorhout Mees De wedstrijdcommissie behoudt zich het recht voor, het reglement aan te passen. 1. Algemeen 1. Dit reglement is van toepassing op alle wedstrijden georganiseerd

Nadere informatie

Inhoud.1 Algemeen Wedstrijdreglement: 1. Algemeen 2

Inhoud.1 Algemeen Wedstrijdreglement: 1. Algemeen 2 WEDSTRIJDREGLEMENT 2017 Inhoud.1 Algemeen Wedstrijdreglement: 1. Algemeen 2 2. Wedstrijdseizoen 2 3.Inschrijving.. 2 4.Inschrijfgeld 2 5.Afzeggingen 2 6. Niet verschijnen. 2 7. Oefenen.3 8. Starten 3 9.

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud 1/9 Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud Algemeen 1. Dit Reglement is een aanvulling op het Wedstrijdreglement Golfclub Bentwoud en is alleen van toepassing voor de Clubkampioenschappen van

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2017

Wedstrijdreglement 2017 Wedstrijdreglement 2017 1. Algemeen 1.1 De wedstrijdcommissie van de Golfclub Echt-Susteren is de commissie die ressorteert en functioneert onder de verantwoordelijkheid van het bestuur van Golfclub Echt-

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. van. golfvereniging eyckenduyn

Wedstrijdreglement. van. golfvereniging eyckenduyn van golfvereniging eyckenduyn Gemaakt door de WECO. 19 nov. 2012 Pagina 1 van 19 Inhoudsopgave. Bladzijde 1. ALGEMEEN... 4 1. INLEIDING... 4 1.2 VERANTWOORDELIJKHEID... 5 1.3 INSCHRIJVEN.... 6 1.4 HANDICAP....

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2018 e.v.

Wedstrijdreglement 2018 e.v. Wedstrijdreglement 2018 e.v. 1. Algemeen 1.1 De wedstrijdcommissie van de Golfclub Echt-Susteren is de commissie die ressorteert en functioneert onder de verantwoordelijkheid van het bestuur van Golfclub

Nadere informatie

Wedstrijdreglement VG Crimpenerhout 2018

Wedstrijdreglement VG Crimpenerhout 2018 Wedstrijdreglement VG Crimpenerhout 2018 Onderstaande regels zijn (volgens Regel 33-1) van toepassing op deelname van golfers alsmede hun begeleiders aan alle wedstrijden georganiseerd door Vereniging

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfclub Flevoland

Wedstrijdreglement Golfclub Flevoland Wedstrijdreglement Golfclub Flevoland 1. Spelregels Er wordt gespeeld volgens de "Rules of Golf", zoals vastgesteld door de Royal and Ancient Golfclub of St. Andrews en de USGA, hierna genoemd de "Golfregels".

Nadere informatie

Algemeen Wedstrijdreglement

Algemeen Wedstrijdreglement Algemeen Gegevens over de baanbezetting vindt u in de (wedstrijd)kalender. Deze kalender bevat een overzicht van alle wedstrijden van alle commissies. Tevens zijn de kalenders van de dames-, heren- en

Nadere informatie

ALGEMEEN WEDSTRIJDREGLEMENT

ALGEMEEN WEDSTRIJDREGLEMENT Het wedstrijdreglement Volgens Regel 33-1 van de Golfregels is het de taak van de Wedstrijdcommissie om het wedstrijdreglement vast te stellen voor een wedstrijd. De commissie is niet bevoegd daarbij een

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Wassenaarse Golfclub Rozenstein

Wedstrijdreglement Wassenaarse Golfclub Rozenstein Wedstrijdreglement Wassenaarse Golfclub Rozenstein Vastgesteld door het bestuur en in werking getreden op 1 juni 2018 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 2 2 Organisatie, wedstrijdleiding, beslissingen... 2 3

Nadere informatie

LoyalTee Winter Tour

LoyalTee Winter Tour Opzet: 14 wedstrijden tijdens de wintermaanden, elke wedstrijd plaatst de dagwinnaar van elke categorie zich voor de finale in maart bij BurgGolf. Data: Datum zaterdag 19 oktober 2013 zaterdag 26 oktober

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. van. golfvereniging eyckenduyn

Wedstrijdreglement. van. golfvereniging eyckenduyn Gemaakt door de WECO van golfvereniging eyckenduyn Inhoudsopgave. Bladzijde 1 ALGEMEEN... 4 1.1 INLEIDING... 4 1.2 VERANTWOORDELIJKHEID... 5 1.3 INSCHRIJVEN... 6 1.4 HANDICAP... 6 1.5 AFMELDEN... 7 1.6

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. van. Golfvereniging Eyckenduyn

Wedstrijdreglement. van. Golfvereniging Eyckenduyn Gemaakt door de WECO van Golfvereniging Eyckenduyn 19 nov. 2012 Pagina 1 van 22 Inhoudsopgave. Bladzijde 1. ALGEMEEN... 4 1. INLEIDING... 4 1.2 VERANTWOORDELIJKHEID... 5 1.3 INSCHRIJVEN.... 6 1.4 HANDICAP....

Nadere informatie

Bijlage 1 Matching-of-scorecards... 9

Bijlage 1 Matching-of-scorecards... 9 Wedstrijdreglement Wassenaarse Golfclub Rozenstein Per 1 september 2019 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 1 2 Organisatie, wedstrijdleiding, beslissingen... 2 3 Categorieën wedstrijden, deelname en indeling...

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT GOLFCLUB BLEIJENBEEK Versie Augustus 2016

WEDSTRIJDREGLEMENT GOLFCLUB BLEIJENBEEK Versie Augustus 2016 1. Algemeen 1.1 De bepalingen van dit reglement gelden voor alle wedstrijden vermeld in de wedstrijdkalender. Van deze bepalingen kan uitsluitend worden afgeweken als de wedstrijdcommissie dat beslist.

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt vs

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt vs Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt vs 06-07-2018. 1. Algemeen 1.1. Er wordt gespeeld volgens de meest recente Rules of Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews

Nadere informatie

speel- en wedstrijdreglement

speel- en wedstrijdreglement speel- en wedstrijdreglement Algemeen Het wedstrijdreglement is van toepassing op alle door de commissies georganiseerde wedstrijden. Iedereen die deelneemt aan deze wedstrijden wordt geacht dit reglement

Nadere informatie

Golfclub Roxenisse. Wedstrijd reglement. Voor het seizoen 2014

Golfclub Roxenisse. Wedstrijd reglement. Voor het seizoen 2014 Golfclub Roxenisse Wedstrijd reglement Voor het seizoen 2014 24-02- 2014 Inhoud Wedstrijdvormen... 3 1. Jaarcompetitie wedstrijden... 4 Strokeplay jaarcompetitie (bruto)... 5 Stableford jaarcompetitie...

Nadere informatie

Algemeen Wedstrijdreglement Golfclub de Koepel.

Algemeen Wedstrijdreglement Golfclub de Koepel. Algemeen Wedstrijdreglement Golfclub de Koepel. Versie 2019 1. De wedstrijdcommissie van golfclub De Koepel is de "commissie" zoals omschreven in de golfregels en belast met de leiding van de wedstrijden.

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfclub Weilenseind. Hoofdstuk 1 Wedstrijdreglement Algemeen

Wedstrijdreglement Golfclub Weilenseind. Hoofdstuk 1 Wedstrijdreglement Algemeen Wedstrijdreglement Golfclub Weilenseind Volgens Regel 33-1 van de Golfregels is het de taak van de wedstrijdcommissie om het wedstrijdreglement vast te stellen. De commissie is niet bevoegd daarbij een

Nadere informatie

BEKNOPTE GIDS VAN HET EGA HANDICAP SYSTEEM

BEKNOPTE GIDS VAN HET EGA HANDICAP SYSTEEM EGA HANDICAPSYSTEEM BEKNOPTE GIDS VAN HET Deze gids is een vrije weergave voor de NGF van de Short Guide to the EGA Handicap System en informeert de speler over de essentiële aspecten van het EGA Handicap

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 3. Wedstrijden

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 3. Wedstrijden INHOUD Algemeen 2 Prijzen 3 Wedstrijden Nieuwjaarswedstrijd 4 Wintercup 5 Medal 6 Greensome clubkampioenschap 7 Paaswedstrijd 8 Oranje bokaal 9 Strokeplay clubkampioenschap 10 Mixed Paren wedstrijd 11

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Woensdagavond Opstap 7.

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Woensdagavond Opstap 7. INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Woensdagavond Opstap 7 Paaswedstrijd 8 Oranje Bokaal 9 Strokeplay Clubkampioenschap 10 Mixed Paren Wedstrijd 11

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Artikel 1: Toepasselijkheid. Artikel 2: Etiquette en gedragsregels. Artikel 3: Aankondiging en inschrijving

Wedstrijdreglement. Artikel 1: Toepasselijkheid. Artikel 2: Etiquette en gedragsregels. Artikel 3: Aankondiging en inschrijving Wedstrijdreglement Artikel 1: Toepasselijkheid Het wedstrijdreglement, baanreglement en bijlage(n) zijn van toepassing op alle door of onder auspiciën van de Wedstrijdcommissie georganiseerde wedstrijden.

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT Inhoud Algemeen wedstrijdreglement Algemeen Wedstrijdseizoen Inschrijving Inschrijfgeld...

WEDSTRIJDREGLEMENT Inhoud Algemeen wedstrijdreglement Algemeen Wedstrijdseizoen Inschrijving Inschrijfgeld... WEDSTRIJDREGLEMENT 2018 Inhoud Algemeen wedstrijdreglement...2 1. Algemeen...2 2. Wedstrijdseizoen...2 3. Inschrijving...2 4. Inschrijfgeld...2 5. Afzeggingen...2 6. Niet verschijnen...2 7. Oefenen...2

Nadere informatie

ANTWERP SENIOR GOLF TROPHY. Tornooireglement Uitgave januari 2011

ANTWERP SENIOR GOLF TROPHY. Tornooireglement Uitgave januari 2011 ANTWERP SENIOR GOLF TROPHY Tornooireglement Uitgave januari 2011 1. Algemene principes De Antwerp Senior Golf Trophy, ASGT, is een jaarlijks tornooi tussen de senioren van Cleydael Golf & Country Club,

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8 INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Flevoland on Tour 7 Woensdagavond Opstap 8 Paaswedstrijd 9 Oranje Bokaal 10 Strokeplay Clubkampioenschap 11 Mixed

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8 INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Flevoland on Tour 7 Woensdagavond Opstap 8 Paaswedstrijd 9 Oranje Bokaal 10 Strokeplay Clubkampioenschap 11 Mixed

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Stableford, 18 holes Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Stableford, 2016 NoBraGolf Competitie

Nadere informatie

Golf Maasduinen Wedstrijdreglement cnf. Regel 33

Golf Maasduinen Wedstrijdreglement cnf. Regel 33 Versie 0.6; 21 december 2016 Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de Wedstrijdcommissie (hierna te noemen de WeCo) in samenspraak met de Handicap en Regel Commissie op grond van Regel 33 van de Rules

Nadere informatie

Wedstrijd Reglement Golfclub Dorhout Mees

Wedstrijd Reglement Golfclub Dorhout Mees Wedstrijd Reglement Golfclub Dorhout Mees De wedstrijdcommissie behoudt zich het recht voor, het reglement aan te passen. 1. Algemeen 1. Dit reglement is van toepassing op alle wedstrijden georganiseerd

Nadere informatie

Ad 1. Strokeplay: De competitor, het paar of het team die/dat de vastgestelde ronde of ronden in het minst aantal slagen doet, is winnaar.

Ad 1. Strokeplay: De competitor, het paar of het team die/dat de vastgestelde ronde of ronden in het minst aantal slagen doet, is winnaar. Wedstrijdvormen Strokeplay De Strokeplayregels van de Golf Regels zijn van toepassing op drie spelvormen: 1. Strokeplay 2. Stableford 3. Tegen Par. Deze spelvormen zijn geschikt voor officiële wedstrijden,

Nadere informatie

Algemeen Wedstrijdreglement Golfschool Gent

Algemeen Wedstrijdreglement Golfschool Gent Algemeen Wedstrijdreglement Golfschool Gent 1. Regels van het Golfspel De wedstrijden worden gespeeld volgens de actuele Regels van het Golfspel zoals goedgekeurd door de R&A en de USGA. 2. Plaatselijke

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt vs

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt vs Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt vs 06-01-2019. 1. Algemeen 1.1. Er wordt gespeeld volgens de meest recente Rules of Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews

Nadere informatie

NOORDWIJKSE GOLFCLUB WEDSTRIJDREGLEMENT GOLFWEEK

NOORDWIJKSE GOLFCLUB WEDSTRIJDREGLEMENT GOLFWEEK NOORDWIJKSE GOLFCLUB WEDSTRIJDREGLEMENT GOLFWEEK Algemeen: Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf zoals vastgelegd door de R&A Rules Limited en de Local Rules, zoals deze van kracht

Nadere informatie

Wedstrijdvormen. Spelvormen volgens de NGF 2018

Wedstrijdvormen. Spelvormen volgens de NGF 2018 Wedstrijdvormen Spelvormen volgens de NGF 2018 1. Strokeplay Onafhankelijk van het aantal slagen aftrek is een strokeplaywedstrijd een QW, dit houdt in dat alle scores (na omrekening in Stablefordpunten)

Nadere informatie

KPN Golfvereniging Wedstrijdreglement Matchplay competitie 2017

KPN Golfvereniging Wedstrijdreglement Matchplay competitie 2017 KPN Golfvereniging Wedstrijdreglement Matchplay competitie 2017 Artikel I. ALGEMEEN Sectie 1.01 Algemeen. a) De Commissie is: verantwoordelijk voor de samenstelling van het wedstrijdprogramma, verantwoordelijk

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2016.

Wedstrijdreglement 2016. Wedstrijdreglement 2016. I. DEELNEMERS: - De competities die door AGS worden ingericht, zijn toegankelijk voor alle leden van AGS. De wedstrijden op 18-holes terreinen zijn toegankelijk voor alle leden

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Woold-Rydercup 2018.

Wedstrijdreglement Woold-Rydercup 2018. Versie: d.d.31-3-2018 Wedstrijdreglement Woold-Rydercup 2018. Wedstrijddefinitie: De competitie wordt in teamverband gespeeld in de wedstrijdvormen Matchplay Fourball BetterBall (FBBB) en Single Matchplay.

Nadere informatie

GVB ers en spelers met baanpermissie GVB ers met examen aantekening en AGV-Shell EGA handicappers EGA handicappers met thuisclub elders

GVB ers en spelers met baanpermissie GVB ers met examen aantekening en AGV-Shell EGA handicappers EGA handicappers met thuisclub elders ALV-Reglementen februari 2004, Nr. 118 Het (AGV Shell) H&R reglement en het wedstrijdreglement zijn recentelijk aangepast. Deze veranderingen zijn mede aangebracht naar aanleiding van onze associatie met

Nadere informatie

1. Algemeen Dit reglement is van toepassing op de door de Commissie van de golfclub t Zelle georganiseerde wedstrijd onder de naam Achterhoeks Open.

1. Algemeen Dit reglement is van toepassing op de door de Commissie van de golfclub t Zelle georganiseerde wedstrijd onder de naam Achterhoeks Open. WEDSTRIJDREGLEMENT ACHTERHOEKS OPEN 2016 1. Algemeen Dit reglement is van toepassing op de door de Commissie van de golfclub t Zelle georganiseerde wedstrijd onder de naam Achterhoeks Open. De wedstrijd

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2019.

Wedstrijdreglement 2019. Wedstrijdreglement 2019. I. DEELNEMERS. - De competities die door AGS worden ingericht, zijn toegankelijk voor alle leden van AGS. De wedstrijden op 18-holes terreinen zijn toegankelijk voor alle leden

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER Q KAARTEN

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER Q KAARTEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER Q KAARTEN Referte: EGA Handicap System 2016-2019 Engelse versie Veel gestelde vragen Inhoudsopgave 1. Wat is een Qualifying Score?... 3 2.Wat is een No Return?... 3 3. Wat is

Nadere informatie

Golfclub Roxenisse. Wedstrijd reglement. Voor het seizoen 2016

Golfclub Roxenisse. Wedstrijd reglement. Voor het seizoen 2016 Golfclub Roxenisse Wedstrijd reglement Voor het seizoen 2016 02-01-2016 Inhoud Algemeen... 3 Wedstrijdvormen... 4 Jaarcompetitie wedstrijden... 5 1. Strokeplay jaarcompetitie (bruto)... 6 2. Stableford

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT ACHTERHOEKS OPEN 2015

WEDSTRIJDREGLEMENT ACHTERHOEKS OPEN 2015 WEDSTRIJDREGLEMENT ACHTERHOEKS OPEN 2015 1. Algemeen Dit reglement is van toepassing op de door de Commissie van de golfclub t Zelle georganiseerde wedstrijden onder de naam Achterhoeks Open. Het is de

Nadere informatie

(06-45151819, Te laat of niet op komen dagen! 4. Starttijden 5. Kleding d) Definitie Pantalons & bermuda s e) Shirts voor dames f) Shirts voor heren

(06-45151819, Te laat of niet op komen dagen! 4. Starttijden 5. Kleding d) Definitie Pantalons & bermuda s e) Shirts voor dames f) Shirts voor heren WEDSTRIJDREGLEMENT De commissie merkt hierbij op dat zij zich het recht voorbehoudt wijzigingen in reglement en programma aan te brengen; ook moet zij een voorbehoud maken voor wijzigingen die kunnen plaats

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT Golfvereniging Golfhorst

WEDSTRIJDREGLEMENT Golfvereniging Golfhorst WEDSTRIJDREGLEMENT Golfvereniging Golfhorst De Wedstrijdcommissie behoudt zich het recht voor wijzigingen in het reglement aan te brengen. Deze worden een week voor ingang ervan bekend gemaakt op de verenigingswebsite

Nadere informatie

Daar waar gesproken wordt over speler/deelnemer/hij is ook bedoeld speelster/deelneemster/zij.

Daar waar gesproken wordt over speler/deelnemer/hij is ook bedoeld speelster/deelneemster/zij. Wedstrijdreglement 1. Wedstrijdcommissie De Wedstrijdcommissie en/of wedstrijdleiding, (verder benoemt als Commissie) is verantwoordelijk voor de organisatie van wedstrijden. Aan de Commissie is de behandeling

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Heren Senioren

Wedstrijdreglement Heren Senioren Golfclub Veldzijde Wedstrijdreglement Heren Senioren Wedstrijdreglement Heren Senioren versie 3.6. November 2017 Introductie De Heren Seniorencommissie van Golfclub Veldzijde (GCV) organiseert evenementen

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2014

Wedstrijdreglement 2014 Wedstrijdreglement 2014 1. Algemeen 1.1 De wedstrijdcommissie van de Golfclub Echt-Susteren is de commissie die ressorteert en functioneert onder de verantwoordelijkheid van het bestuur van Golfclub Echt-

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT LOYALTEE TOUR

ALGEMEEN REGLEMENT LOYALTEE TOUR ALGEMEEN REGLEMENT LOYALTEE TOUR Touropzet De LoyalTee Tour is er voor iedereen die kennis wil maken met golfwedstrijden en met andere golfers. De spelvorm tijdens de dagwedstrijden is 18 holes individueel

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT Golfvereniging Golfhorst

WEDSTRIJDREGLEMENT Golfvereniging Golfhorst WEDSTRIJDREGLEMENT Golfvereniging Golfhorst De Wedstrijdcommissie behoudt zich het recht voor wijzigingen in het reglement aan te brengen. Deze worden een week voor ingang ervan bekendgemaakt op de verenigingswebsite

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER QUALIFYING KAARTEN

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER QUALIFYING KAARTEN VEEL GESTELDE VRAGEN OVER QUALIFYING KAARTEN Referte: EGA Handicap System 2016-2019 Engelse versie Veel gestelde vragen 1. Wat is een Qualifying Score?... 2 2.Wat is een No Return?... 2 3. Wat is een Qualifying

Nadere informatie

2. DEELNAME AAN WEDSTRIJDEN

2. DEELNAME AAN WEDSTRIJDEN WeDSTrIJDreGLeMeNT 1. ALGEMEEN 1.1 Wedstrijden worden gespeeld volgens Rules of Golf van de R&A, hierna te noemen de Regels en Etiquette. Het is de verantwoordelijkheid van de speler om op de hoogte te

Nadere informatie

WedstrijdCommissie 2006 WEDSTRIJDVORMEN

WedstrijdCommissie 2006 WEDSTRIJDVORMEN WEDSTRIJDVORMEN 1. STROKEPLAY a. Algemeen b. Individueel Strokeplay (Qualifying) c. Individueel Stableford (Qualifying) d. Individueel tegen Par (Qualifying). 2. OFFICIELE WEDSTRIJDVORMEN VOOR TWEE OF

Nadere informatie

Wedstrijdreglementen Golfclub Grevelingenhout

Wedstrijdreglementen Golfclub Grevelingenhout De wedstrijden worden gespeeld volgens de "Rules of Golf", zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golfclub of St. Andrews (R&A) en de local rules, zoals van kracht op Golfclub Grevelingenhout. Handicapcategorieën

Nadere informatie

Golfclub Roxenisse. Wedstrijd reglement. Voor het seizoen 2017

Golfclub Roxenisse. Wedstrijd reglement. Voor het seizoen 2017 Golfclub Roxenisse Wedstrijd reglement Voor het seizoen 2017 Ingaande 01-02-2017 Inhoud Algemeen.... 4 Wedstrijdvormen... 5 Jaarcompetitie wedstrijden... 6 1. Strokeplay jaarcompetitie (bruto)... 7 2.

Nadere informatie

DRAAIBOEK WEDSTRIJDEN INLEIDING

DRAAIBOEK WEDSTRIJDEN INLEIDING DRAAIBOEK WEDSTRIJDEN 2019. INLEIDING Alle wedstrijden die georganiseerd worden door de wedstrijdcommissie hebben een door deze commissie aangewezen wedstrijdleiding. De eerstgenoemde op de lijst is de

Nadere informatie

LVNL Golfclub Hard en Hoog

LVNL Golfclub Hard en Hoog Huishoudelijk Reglement, versie 2011. Versiedatum: 22 oktober 2010 Binnen de Golfclub Hard en Hoog wordt volgens de volgende regels gespeeld: Algemeen: Art. 1 Art. 2 Er wordt gespeeld volgens de "rules

Nadere informatie

Spelvormen Pagina 1 / 10

Spelvormen Pagina 1 / 10 INHOUDSOPGAVE: 10 spelvormen WEDSTRIJDREGLEMENT TOXANDRIA 2017 SPELVORMEN ARTIKEL 10 10.1 algemeen... 2 10.2 spelvormen specifiek... 3-2.1 officiële wedstrijdvormen voor individuele spelers... 3-2.1.1

Nadere informatie

Algemeen Wedstrijdreglement Golfschool Gent (21/12/018)

Algemeen Wedstrijdreglement Golfschool Gent (21/12/018) Algemeen Wedstrijdreglement Golfschool Gent (21/12/018) 1. Regels van het Golfspel De wedstrijden worden gespeeld volgens de actuele Regels van het Golfspel zoals goedgekeurd door de R&A en de USGA. De

Nadere informatie

ZOJC Uitgebreid Reglement

ZOJC Uitgebreid Reglement Competitie- en wedstrijdreglement Zeeuwse Onderlinge Jeugd Competitie 2010 Onderstaande artikelen zijn van toepassing op de organisatie en alle wedstrijden van de Zeeuwse Onderlinge Jeugd Competitie (ZOJC)

Nadere informatie

6. WEDSTRIJDREGLEMENT 2016

6. WEDSTRIJDREGLEMENT 2016 6. WEDSTRIJDREGLEMENT 2016 1. Algemeen 1.1 Wedstrijden worden gespeeld volgens Rules of Golf van de R&A, hierna te noemen de Regels en Etiquette. Het is de verantwoordelijkheid van de speler om op de hoogte

Nadere informatie

DRAAIBOEK WEDSTRIJDEN INLEIDING

DRAAIBOEK WEDSTRIJDEN INLEIDING DRAAIBOEK WEDSTRIJDEN 2018. INLEIDING Alle wedstrijden die georganiseerd worden door de wedstrijdcommissie hebben een door deze commissie aangewezen wedstrijdleiding. De eerstgenoemde op de lijst is de

Nadere informatie

Toernooireglement Noordwijkse Jeugd Open 2018

Toernooireglement Noordwijkse Jeugd Open 2018 1. Toernooi formaat Het Noordwijkse Jeugd Open (NJO) wordt gespeeld over 54 holes, waarbij deelnemers 18 holes per dag spelen. De spelvorm is bruto strokeplay. Het NJO maakt bij de uitslag onderscheid

Nadere informatie

Alle dames die lid zijn van Golfclub Kleiburg en tenminste in het bezit zijn van Clubhandicap 54 (GVB)

Alle dames die lid zijn van Golfclub Kleiburg en tenminste in het bezit zijn van Clubhandicap 54 (GVB) DAMESDAG 2017 DAMESDAG Evenals vele andere golfclubs kent Kleiburg een damesdag, die wekelijks op dinsdag onder auspiciën van de damesdagcommissie wordt georganiseerd. Het doel van de damesdag is: contact

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Nederlandse Golf Federatie 2017

Wedstrijdreglement Nederlandse Golf Federatie 2017 Wedstrijdreglement Nederlandse Golf Federatie 2017 Onderstaande regels zijn (volgens Regel 33-1) van toepassing op deelname van golfers alsmede hun begeleiders aan alle Nederlandse Golf Federatie (NGF)

Nadere informatie

Clubkampioenschappen Strokeplay

Clubkampioenschappen Strokeplay Clubkampioenschappen Strokeplay 1. Algemeen De clubkampioenschappen wordt gespeeld in één weekend op zaterdag en zondag. Het clubkampioenschap kent twee afzonderlijke kampioenschappen. 2. Definities 3x

Nadere informatie

Baanreglement GOLFCLUB HOOGLAND AMERSFOORT

Baanreglement GOLFCLUB HOOGLAND AMERSFOORT Baanreglement GOLFCLUB HOOGLAND AMERSFOORT Algemeen In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist het Management van Golfclub Hoogland Amersfoort over de te nemen beslissing of maatregel.

Nadere informatie

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017 VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY April 2017 Wat is Matchplay In Strokeplay speel je met medespelers tegen de baan. Je gaat hier uit van het aantal strokes - het totaal aantal slagen - dat je nodig hebt om door

Nadere informatie

Competitie- en wedstrijdreglement Zeeuwse Onderlinge Jeugd Competitie

Competitie- en wedstrijdreglement Zeeuwse Onderlinge Jeugd Competitie Competitie- en wedstrijdreglement Zeeuwse Onderlinge Jeugd Competitie Onderstaande regels zijn van toepassing voor alle wedstrijden van de Zeeuwse Onderlinge Jeugd Competitie (ZOJC). 1. Organisatie De

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT LOYALTEE TOUR

ALGEMEEN REGLEMENT LOYALTEE TOUR ALGEMEEN REGLEMENT LOYALTEE TOUR Touropzet De LoyalTee Tour is er voor iedereen die mee wil doen of kennis wil maken met golfwedstrijden en met andere golfers. De spelvorm tijdens de dagwedstrijden is

Nadere informatie