JURYRAPPORT DUTCH INTERACTIVE AWARDS 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JURYRAPPORT DUTCH INTERACTIVE AWARDS 2015"

Transcriptie

1 DUTCH INTERACTIVE AWARDS TOOLS 2. ACTIVATION 3. SOCIAL & COMMUNITIES 4. CORPORATE 5. B2B & PROFESSIONAL SERVICES 6. CAMPAIGN 7. MEDIA & ENTERTAINMENT 8. SERVICE 9. BRAND 10. ECOMMERCE & OMNICHANNEL 11. DISRUPTER 12. COMPANY OF THE YEAR 13. PROFESSIONAL BEST IN TECHNOLOGY 14. PROFESSIONAL BEST IN DESIGN

2 TOOLS Oxxio, Energie in Eigen Hand - Tam Tam Een gedurfde stap in de benadering van de business. Design, concept en strategie zijn zeer goed. Het openstellen van het platform is een briljante beslissing. Verbeterpunten zijn nog de ervaring met de installatie van andere aanbieders en dat migratie in de back-end nog gevolgen heeft voor de klant. Delirium experience - IJsfontein Delirium Experience is een oplossing met bredere mogelijkheden voor allerlei medische toepassingen. De patiëntbeleving voegt echt iets toe. De uitwerking van de interactie in de video verdient alle lof. Digitale leeromgeving voor voortgezet onderwijs - Makerstreet De ontwikkeling en releases in zeer korte cycli zijn slim opgezet. Dit is een mooi voorbeeld voor het nieuwe leren. De jury vraagt zich wel af of een gesloten systeem met één aanbieder van lesmethodes gaat werken ten opzichte van systemen waarin plaats is voor meerdere aanbieders. Nationaal Militair Museum - Operation New Dawn app - Fabrique, Q42 De museumervaring is echt geïntegreerd in deze toepassing. Er zijn duidelijke keuzes gemaakt en de doelgroep is goed afgebakend. Complimenten voor de relatie tussen bureau en opdrachtgever. Er is wederzijds veel vertrouwen en het bureau rekt de opdracht op. Mensajes Ocultos Beneficios Visibles - Endeavour Media Een voorbeeld van internationaal ondernemerschap vanuit Nederland. Gedurfde stap in de benadering van de business. In deze case wordt handig gebruik gemaakt van de remmende voorsprong van Europa.

3 ACTIVATION DenHaag.com: de bron voor alle Haagse content - Q42, Fabrique Zeer interactieve en slimme case met een goede visuele vormgeving. De stad wordt goed als merk gebruikt. Mooie ontsluiting van datasystemen. De technologie die er achter zit wordt goed gekoppeld, in samenhang met externe partijen. De open structuur met API is innovatief. Interessant dat big data wordt gebuikt voor bijvoorbeeld location based informatie. Complimenten voor het feit dat het aantal bezoekers organisch is verdrievoudigd. Fijnproevers - Jungle Minds, Incentro Fijnproevers is een merk waarbij de Sligro klanten worden gebruikt al partner. De jury vindt dit een goed doorlopend loyaltyprogramma, waarbij het sitebezoek is verdubbeld sinds de lancering in september. Bestedingen zijn significant gestegen en klanten komen vaker. Fijnproevers maakt goed gebruik van de kracht van Sligro. Studystore Superstudent - Clockwork Complimenten voor dit originele idee waaraan bovendien een aardige challenge is gekoppeld. Een case met leuke interactieve elementen, waarbij men echt creatief aan de slag is geweest. Met klein budget een mooi resultaat. Een Think out of the Box case. KLM Live High Five - Eigen Fabrikaat Complimenten voor dit leuke creatieve en sympathieke idee: een persoon in Amsterdam geeft via een abri een persoon in New York een High Five. De jury is onder de indruk van de goede resultaten: 1 miljoen views is heel veel. De bijdrage van deze case aan de KLM Werelddealweken is interessant want er werd een recordomzet behaald. #UnforgettableSummer - a friend of mine Deze case maakt goed gebruik van social media kanalen en de crowd. De jury complimenteert de goede combinatie van verschillende kanalen en technieken. Met een klein budget is een goede output behaald. Het doel om klanten te activeren is goed bereikt.

4 SOCIAL & COMMUNITIES Greenwire - GoalGorilla De Airbnb voor vrijwilligers. Een global (drupal) case met impact en goede schaalbaarheid. Mooi platform om mensen met elkaar te verbinden. Interessant concept omdat de organisatie wordt omgekeerd en dat de community, gemotiveerde vrijwilligers, de macht krijgt. Een case met zeer veel potentie. Chattable. Eet Samen! - E-sites Leuk en interessant social dining concept dat zich echter nog niet heeft bewezen. Dit project zou je niet alleen moeten willen realiseren, want er zijn veel partners nodig om content te ontsluiten. Leuk idee maar de strategie is nog te onduidelijk. Voorelkaar: community voor vrijwilligerswerk - Freshheads Technologische en sociale innovatie in complexe sector. Mooi design, simpele UX. Mooi voorbeeld van sociaal ondernemen met een businessmodel. Interessant dat white label mogelijk is. Een case met veel potentie. De jury waardeert het bevlogen verhaal. Betere samenwerking door innovatief intranet op Google Apps - Incentro Een interessant en ander concept van intranet, waarbij verschillende standaard tools met maatwerk zijn samengevoegd. Er is een goede ontsluiting van alle beschikbare informatie op de bedrijfspagina. Goede case, maar niet echt baanbrekend. Kennisnet Jeugd - NJI - Yard Internet Mooi platform voor kennisdeling in een zeer complexe omgeving. Goede mogelijkheden om in de toekomst extra need to know informatie toe te voegen, zoals bijvoorbeeld wetgeving. Een community met veel potentie. De jury adviseert om in het vervolgtraject duidelijke keuzes te maken en oog te hebben voor de privacy van de deelnemers aan dit platform.

5 CORPORATE Heijmans website - Fabrique De website van Heijmans is een goede online vertaling van thought leadership. Alle lof van de jury om de doelstelling, het veranderen van de beeldvorming, ruimschoots te realiseren. Bovendien heeft de corporate site echt een verandering gebracht binnen de organisatie. Voor de bouwsector is de case zeer verfrissend en inspirerend. De afwisseling tussen visuals en content verdient complimenten. De jury adviseert wel om de interactie met klantgroep op punten te verbeteren, evenals de gebruiksvriendelijkheid van design. De nieuwe Rabobank.com - Makerstreet De aanpak van deze case verdient alle lof en is moedig. Een zeer knappe prestatie in vier maanden! Er is weinig op de case aan te merken, behalve dan dat de site erg Nederlands is en dus het mondiale karakter ontbreekt. Global redesign LeasePlan.com - Mirabeau Een prima corporate site met aansprekende visuals, die een mooie paraplu is voor alle producten en landen. Een vernieuwende case, die natuurlijk aanvoelt. De roadmap is veelbelovend. Er zijn echter nog wel de nodige verbeteringen nodig. Crowd Sourced redesign Philips Lighting - TriMM Typische corporate site. Complexiteit site is knap gedaan, wel mist de connectie met andere Philips-sites, storytelling is tevens onbenut (gemiste kans). Energieke presentatie. Universitair Medisch Centrum Utrecht Corporate Web - TrueLime De wijze waarop complexiteit is aangepakt bij de UMC case is een knappe prestatie en getuigt van lef. Zeker gezien alle interne stakeholders. Dat er in het proces compromissen zijn gesloten is (helaas) wel zichtbaar. Complimenten verder voor het terugbrengen van het aantal webssites van UMC. Deze case verdient een speciale vermelding.

6 B2B & PROFESSIONAL SERVICES Digitaal Veiligheidspaspoort ProRail - Nsecure, BLiS Een mooi en goed voorbeeld van de cyclus: testen, co-creatie en continu verbetering. Het Digitaal Veiligheidspaspoort zit dicht op het proces en de gebruikers. Zeer functioneel en met een groot belang voor de werknemers die deze B2B service in hun dagelijks werk gebruiken. Modulair digital video platform NXP positionering - TriMM Dit flexibele platform is een slimme investering. Het brengt de kosten omlaag en het rendement wordt verhoogd. Een belangrijke efficiencyslag voor de organisatie. Online productcatalogus Damen Shipyards - Evident Om binnen een traditionele organisatie e-commerce voor schepen van vele miljoenen euro s door te voeren is in deze markt disruptive. Deze case is een prachtig voorbeeld van intrapreneurship en daarmee een held binnen de organisatie. Nieuw reserveringssysteem voor SeatMe - Emakina Het is niet makkelijk om de complexiteit van een restaurant te automatiseren en deze toepassing heeft dat zeer goed gedaan. Het totale management van bezoek tot inkoop van het restaurant wordt goed gefaciliteerd. Nike Kitbuilder - the Valley Goede service voor de retailer. Start voor een lawine in de voetbalmarkt en shift naar de consument. Een mooie groeistrategie en een kans voor het vergroten van het marktaandeel. Een sterke business case.

7 CAMPAIGN De Smart Pen - C2B Deze winnende creatieve case spreekt de doelgroep op een perfecte manier aan. Er is veel aandacht voor detail. Een mooie en creatieve koppeling tussen offline en online. De jury vindt het knap dat binnen dit budget zulke mooie resultaten zijn behaald. Opvallend is dat deze campagne oogde als groots en duur, terwijl het tegendeel het geval is. The Other Room - a friend of mine De jury vindt The Other Room een knappe prestatie. Cijfermatig is dit een topcase, waarover goed is nagedacht. Complimenten voor de slimme koppeling tussen social en crm. Bovendien zeer creatief gezien de tijd en het budget. Deze case verdient een bijzondere vermelding. ING Moneymakers - Brand New Telly Industries, Mindshare De jury complimenteert de makers met de wijze waarop zij de doelgroep hebben aangesproken met succesvolle en invloedrijke Youtube-sterren (vloggers) en aansprekende content. Een leuke verfrissende case. Voor wat betreft resultaat en ROI is deze case wat minder sterk. Dacia Duster Hunt - Dorst & Lesser Erg mooi gedaan, maar wel traditioneel van opzet voor een automotive campagne. Het concept voldoet, maar is niet vernieuwend. Jammer dat mobiel nauwelijks aandacht heeft gekregen, dat is een gemiste kans. KITKAT - Give Holland a Break - JWT Amsterdam Mooi uitgewerkt, goede campagne maar niet heel bijzonder, resultaat supergoed, online had creatief sterker gekund, Give A Break is heel mooi vertaald en gevisualiseerd, onduidelijk is wat het voor het merk in de doelgroep heeft gedaan. Interactief gezien had er meer uitgehaald kunnen worden.

8 MEDIA & ENTERTAINMENT The voice of Holland - RedRoom app - Talpa Media, MediaMonks De keuze om muziek als de kernpropositie in te zetten, de uitwerking van de storytelling, de multiscreen experience, alle aspecten van deze indrukwekkende case zijn goed uitgewerkt. Zowel concept, strategie én uitwerking staan als een huis. Met als gevolg dat de case wereldwijd kan worden uitgerold. Een sterke businesscase. Alle complimenten voor de makers. Blendle - Blendle Sterk concept maar een mindere uitwerking van de UX. De jury had verschillende vragen over deze case maar deze zijn helaas niet beantwoord. Heineken #TWELFTAL - Boomerang Create Een kostenefficiënte, creatieve en slimme case waarbij het maximale resultaat is behaald met een minimaal budget. Een slimme zet om een elftal influencers te gebruiken om resultaten te vergroten en waarde toe te voegen op de plek waar het gebeurt, in dit geval Twitter. De jury is benieuwd of Heineken dit concept verder gaat uitbouwen. Deze case verdient een speciale vermelding. NOS FIFA WK app - NOS Een goede case met sterke content curatie en een goed bereik. Knappe executie van whitelabel app van FIFA, waarbij de slimme en succesvolle conversie naar de NOS app zeker complimenten verdient. Webisodes Andrélon en GTST - Mindshare Een effectieve branded content case, die in resultaat goed heeft uitgepakt. Andrelon zit weer in de lift. Men heeft zich goed ingegraven in de doelgroep. De jury mist echter wel de interactie, deze is nu nog onvoldoende. Een case met veel potentie.

9 SERVICE Behandelpad - Interactive Studios Gebruikers worden veel beter en interactiever geïnformeerd met als gevolg dat een pijnpunt kan worden verholpen. Een vernieuwende case in een traditionele sector. Complimenten van de jury voor de keuze om een specifiek deelproces te optimaliseren. Dit is nog eens service verhoging! Sam Amsterdam - Info.nl De jury is van mening dat de case Sam Amsterdam baanbrekend is voor de sector Jeugdzorg. En vernieuwend omdat er twaalf verschillende partijen in de jeugdzorg via dit service platform zijn gaan samenwerken en hun kennis nu delen. Complimenten voor het transparanter maken van de aanbiedersmarkt. Technisch gezien niet van een dusdanig niveau om winnaar te worden in deze categorie. Shell Mobile Motorist App - MOBGEN Een technische knappe case voor Shell, een grote internationale organisatie. Het wereldwijde uitrollen van een case vindt de jury stoer. Marketingtechnisch zeer slim en er is krachtig vanuit Shell gedacht. Complimenten voor de integratie van allerlei service diensten en de verbetering van het proces. Wat mooi dat een Nederlands bureau dit voor Shell wereldwijd doet. De Nederlandse Politie - Hippo CMS Complimenten om de 362 websites van de politie terug te brengen tot een website waar wijkagenten onderdeel zijn van webcare, er een koppeling is met het tvprogramma Opsporing verzocht en multi-device aangifte kan worden gedaan. Met deze case is een grote inhaalslag gemaakt. Echter de jury is van mening dat de case onvoldoende vernieuwend is voor een Dutch Interactive Award. Eneco efocus Eneco maakt met deze case wel de juiste stappen. Echter het doel, bewustwording van de klant inzake energie, is niet echt onderscheidend ten opzichte van de concurrentie. De dynamische homepage verdient zeker complimenten.

10 BRAND Samen leren vernieuwen met ThiemeMeulenhoff.nl - efocus Een simpele, functionele, erg overzichtelijke case, die revolutionair is voor de (uitgeef)sector. Er zijn mooie stappen genomen met de integratie van klantfeedback. Een knappe klus, die respect verdient. Goed voorbeeld van de transitie van merkwaarden: van house of brands naar branded house. Aandachtspunt van de jury: het embedden van YouTube-content kan worden verbeterd. Nieuwe online identity Transavia.com - Mirabeau Transavia.com heeft een mooie nieuwe huisstijl en is vooral gericht op experience waarbij de klant centraal staat. Vanuit data bezien een goed verhaal. De vorm van de website lijkt belangrijker dan de functionaliteit en UX. Van Gogh Museum - website & multimediatour - Fabrique, Q42 Een toonvoorbeeld van goed partnership. Complimenten voor Fabrique voor de wijze waarop zij de lead hebben genomen in het proces. Website kan rijker, sommige essentiële informatie mist. MassiveMusic global portfolio - dpdk Een originele vorm van een showcase voor een niche doelgroep. De jury complimenteert de makers en vindt het knap wat is neergezet binnen het budget. Een mooie stap binnen deze industrie. De leadgeneration online zou sterker kunnen (bv. met recommendation). Binnen deze categorie verdient deze case een bijzondere vermelding. LaPlace.com. Content, Community en Loyalty - Blossom, Onstuimig De nieuwe LaPlace.com is een enorme stap vooruit! Zeker gezien het beschikbare budget. Complimenten voor de visual design en het lettertype. De jury is wel van mening dat Blossom de klant wel wat meer had mogen sturen naar mobile. Nu ligt de focus te veel op desktop. Deze case is te vroeg aangemeld (met betrekking tot het resultaat en de verdere ontwikkeling).

11 ECOMMERCE & OMNICHANNEL Every.Day.Counts Cross Channel Experience - GuiltyPeople Goede en indrukwekkende case. De jury is onder de indruk over de wijze waarop tools, gadgets en technieken zowel online als in de fysieke winkel zijn toegepast. Daarnaast is de jury gecharmeerd over de uitwerking van de customer journey. Met deze case realiseert de jury zich hoe fijn het is om van scratch on aan de slag te gaan, zonder ballast uit het verleden. Zwakker punt is de launching strategy, maar de jury begrijpt dat hier bewust voor is gekozen. Vertu Worldwide Extraordinary E-commerce - DigitasLBi Goede case en mooi design dat perfect aansluit op de doelgroep en waarbij goed is nagedacht over de customer journey. De jury is nieuwsgierig naar het vervolg van de case, in het bijzonder op welke wijze de site verder wordt geïntegreerd in de verkoopstrategie. Te weinig innovatief om winnaar te worden in deze categorie. KwikFit.nl - Mangrove Goed project. Mooie inhaal- en efficiencyslag gemaakt en goed ingehaakt op mobiele trend. Mooie resultaten. Goed nagedacht over de customer journey. Een holistische visie in relatie tot het operationele proces van Kwikfit zou meer mogen worden uitgewerkt. Nieuw filmplatform Pathe.nl - Supersteil Goed om crm als vertrekpunt te nemen voor de e-commerce. Slim om content in te zetten voor e-commerce. Deze case is te vroeg aangemeld; volgend jaar zijn er vast meer en betere resultaten te melden en ervaring opgedaan met interessante applicaties. De jury is benieuwd hoe deze business case zich verder ontwikkelt, er valt nog een wereld te winnen bij film. Verbeterpunt: de online beleving ten opzichte van de beleving op locatie (de bioscoop). Businesswise is het een gemiste kans om Pathe thuis en Pathe film in twee afzonderlijke BV s onder te brengen. Online styleboards voor de Bijenkorf - Emakina Een leuk, vernieuwend en inspirerend concept in retail, met belangrijke rol voor social media. Een project met veel potentie en mogelijkheden. Jammer dat de relatie met de winkel ontbreekt en dat er geen vertaling is gemaakt naar mobiel. De jury is van mening dat deze case zou beter tot haar recht zou zijn gekomen in de categorie Brand.

12 DISRUPTER fairzekering - Chipin Deze case betekent disruptie in een markt die het hard nodig heeft. Naast een commercieel doel, heeft de case vooral voordelen voor het publiek. De case geeft perspectief op een daadwerkelijke aanpak en bevordering van de veiligheid op de weg. De jury is van mening dat de privacy in deze toepassing wel alle aandacht moet krijgen. Brushbusters - ACHTUNG! Brushbusters is een mooie driehoek met tandarts, consument en merk. En onderscheidend in deze categorie. Prachtig design! Zeitgeist N=5 Een fantastisch campagne concept! Zeer creatief, snel opgezet met zeer beperkte middelen. De opbrengst en impact is groot, zeker ten opzichte van de investering. La Maison Victor - SUE Amsterdam De koppeling van content en commercie in deze case is een voorbeeld voor uitgeverijen. Het doorvoeren van een dergelijk concept binnen een grotere uitgeverij is geen sinecure en vereist het juiste team en energie. Die is te zien in deze case! Beyond Sports - Triple - IT Een case die uniek is in Nederland! Vernieuwend, innovatief en interessant. De koppeling met de de sportmarkt is knap. Veel potentie en mogelijkheden voor toepassingen.

13 COMPANY OF THE YEAR Heijmans Dit bedrijf heeft goed nagedacht over wat thought leadership betekent. Heijmans heeft een bijzondere insteek gekozen waarin Digital Marketing een aanjager is voor verandering in positionering en organisatie. Van traditionele communicatie afdeling naar een redactie formule (social minded). Heijmans bewijst dat B2B niet saai hoeft te zijn.

14 DUTCH INTERACTIVE PROFESSIONAL AWARDS JURYRAPPORT BEST IN TECHNOLOGY Kars Veling, Q42 Op het eerste gezicht lijkt het een logische gang van zaken. De winnaar van de DIA Pro Best Technology heeft immers niet alleen met zijn bedrijf, maar ook op persoonlijke titel een track record om u tegen te zeggen op technologisch vlak. Maar de Professional Award is geen bedrijfs- of oeuvreprijs, maar een persoonlijke klop op de schouder en hopelijk een motivatie om het mooie werk voort te zetten en verder te innoveren. Track record of niet, het afgelopen jaar heeft de winnaar laten zien dat kennis en kunde bezitten één ding is, het toepasbaar maken een tweede. En dan ook met de juiste doelstelling: onderwijzers en leerlingen staat stellen om kennis en kunde te delen op een interactieve manier. Lars de Bruijn, Greenhouse Group Lars bedacht en ontwikkelde samen met een collega 42. Met behulp van Machine Learning heeft hij een tool te ontwikkeld die het sentiment en engagement van een Facebook post die nog geplaatst moet worden kan voorspellen. Als je als student zoiets, met zoveel disruptive power kunt neerzetten dan is een nominatie voor een Dutch Interactive Professional Award terecht. Marco Kloots, Platform161 Marco heeft met zijn team een onafhankelijk Demand Side Platform ontwikkeld (Platform161) dat concurreert met onder andere Google en heeft een belangrijke rol gespeeld bij innovatie op gebied van programmatic Out Of Home (2014)

15 DUTCH INTERACTIVE PROFESSIONAL AWARDS JURYRAPPORT BEST IN DESIGN Daniel Sytsma, ACHTUNG! Daniel zet al jaren met Achtung! de toon in Nederland als het gaat om top (digitaal) design. Afgelopen jaar is Achtung! wederom veelvuldig in de prijzen gevallen met vinger-likkende designcases. Zijn designhandtekening kenmerkt zich door de kunst van het weglaten. Uitgebalanceerd, altijd toegankelijk en nooit om het mooie plaatje alleen. Maar als oplossing voor kleine en grote problemen. Als mede-grondlegger, spreker en jurylid van Dutch Digital Design benadrukt hij ook hoe belangrijk het is om goed design van eigen bodem te promoten. Christiaan de Rooij, Submarine Christiaan is de ontwerper van de interfaces van interactieve online producties van submarine channel. De jury was met name onder de indruk van de intuïtieve interface van LastHijack. Typisch iemand die altijd achter de schermen werkt en nooit zelf direct in de schijnwerpers staat. Maar zijn rol is zeer belangrijk zo niet cruciaal. Martijn van Dam, Momkai Martijn is Momkai de grote, stille designkracht op de achtergrond. Hij heeft gevoel voor stijl, oog voor detail en respect voor de witruimte. Dit jaar bekroond door o.a. een European Design Award voor Bugaboo global en Webby nominatie voor zijn Amikasa ontwerpen. Heeft in 2015 Webby gewonnen voor werk in 2014.

KLANTCONTACT VIA SOCIAL MEDIA

KLANTCONTACT VIA SOCIAL MEDIA KLANTCONTACT VIA SOCIAL MEDIA HANDBOEK WEBCARE & SOCIAL CUSTOMER SERVICE E S T H E R G O O S & E R N S T K R U I Z E HANDBOEK WEBCARE & SOCIAL CUSTOMER SERVICE 1 HOE KUNNEN WE KLANTCONTACT OP SOCIAL MEDIA

Nadere informatie

now Social business Hoe social media elke organisatie sterker, elke medewerker meer betrokken en elke klant blijer maakt

now Social business Hoe social media elke organisatie sterker, elke medewerker meer betrokken en elke klant blijer maakt now Social business Hoe social media elke organisatie sterker, elke medewerker meer betrokken en elke klant blijer maakt 1 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding Wat is social business? - Wat is social business?

Nadere informatie

De Frontrunners Scan. Hoe ver bent u op de weg naar marktleiderschap? p. 1/12

De Frontrunners Scan. Hoe ver bent u op de weg naar marktleiderschap? p. 1/12 De Frontrunners Scan Hoe ver bent u op de weg naar marktleiderschap? p. 1/12 De Frontrunner Scan Dit is een Doe-het-Zelf questionnaire/scan die u een inzicht geeft op de vraag hoe goed u scoort op de 8

Nadere informatie

Gemeente. Gedreven. Data. (Big) Rol en positie van gemeenten in een samenleving van Big en Open Data. In samenwerking met

Gemeente. Gedreven. Data. (Big) Rol en positie van gemeenten in een samenleving van Big en Open Data. In samenwerking met (Big) Data Gedreven Gemeente Rol en positie van gemeenten in een samenleving van Big en Open Data In samenwerking met Maart 2015, 1ste editie PDF, Den Haag Auteurs Eric de Kruik, Kwaliteitsinstituut Nederlandse

Nadere informatie

Open State Foundation

Open State Foundation BELEIDSPLAN Open State Foundation Lex Slaghuis, Stef van Grieken, Alper Çugun Amsterdam, September 2012 Tolhuisweg 2 1031 CL Amsterdam bestuur@hetnieuwestemmen.nl www.hetnieuwestemmen.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handreiking. Social media en de JGZ. Een wereld vol kansen

Handreiking. Social media en de JGZ. Een wereld vol kansen Handreiking Social media en de JGZ Een wereld vol kansen Colofon Titel Social media en de JGZ. Een wereld vol kansen. Een uitgave van NCJ, februari 2012 Auteurs Krijn Pons, Robert Kroon, Alares Marcel

Nadere informatie

Sorry TV. Een interactief platform voor het brengen van verzoening. Karsten Mosterd 408396 Hogeschool INHOLLAND

Sorry TV. Een interactief platform voor het brengen van verzoening. Karsten Mosterd 408396 Hogeschool INHOLLAND Een interactief platform voor het brengen van verzoening Karsten Mosterd 408396 Hogeschool INHOLLAND Student: Karsten Mosterd Hogeschool INHOLLAND Rotterdam Studentennummer: 408396 Afstudeerrichting: Media

Nadere informatie

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates...

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates... Inhoud Introductie... 3 Waarom Facebook?... 5 2. Adverteer met Facebook... 14 3.Starten met Facebook... 18 4. Facebook Status Updates... 29 5.Opbouwen & Versterken van uw Bedrijf... 34 6. Overzicht - Facebook

Nadere informatie

De kracht van Social Media voor Interne Communicatie. Search & Find. Connect & Share. Door: Saskia de Laat Studiejaar: 2009/2010 Datum: 17 Juni 2010

De kracht van Social Media voor Interne Communicatie. Search & Find. Connect & Share. Door: Saskia de Laat Studiejaar: 2009/2010 Datum: 17 Juni 2010 Door Saskia de Laat De kracht van Social Media voor Interne Communicatie Search & Find. Connect & Share. Door: Saskia de Laat Studiejaar: 2009/2010 Datum: 17 Juni 2010 Omslag illustratie door: Kim Ravers

Nadere informatie

Directoraat-Generaal Wonen, Bouwen en Integratie. Visie Open Overheid. Datum September 2013 Status Definitief

Directoraat-Generaal Wonen, Bouwen en Integratie. Visie Open Overheid. Datum September 2013 Status Definitief Directoraat-Generaal Wonen, Bouwen en Integratie Visie Open Overheid Datum September 2013 Status Definitief Pagina 2 van 20 Inhoudsopgave Opmerking vooraf 5 1 Inleiding, waarom open overheid? 7 1.1 Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Publicatie Denktank OPEN INNOVATIE. Als designprincipe voor innnovatiestrategie in Zuid-Holland

Publicatie Denktank OPEN INNOVATIE. Als designprincipe voor innnovatiestrategie in Zuid-Holland Publicatie Denktank OPEN INNOVATIE Als designprincipe voor innnovatiestrategie in Zuid-Holland Sinds 2003 is de Kennisalliantie Z-H het platform waarin deelnemers aan de regionale kenniseconomie elkaar

Nadere informatie

HOE INNOVATIEF IS UW ONDERNEMING? Onderzoek naar succesfactoren van innovatie binnen de foodsector

HOE INNOVATIEF IS UW ONDERNEMING? Onderzoek naar succesfactoren van innovatie binnen de foodsector BDO Consultants B.V. Postbus 4053 3502 HB Utrecht Telefoon 030-284 99 60 E-mail consultants@bdo.nl WWW.BDO.NL HOE INNOVATIEF IS UW ONDERNEMING? Onderzoek naar succesfactoren van innovatie binnen de foodsector

Nadere informatie

Leeswijzer. Hoe is dit boek opgebouwd?

Leeswijzer. Hoe is dit boek opgebouwd? Leeswijzer Hoe is dit boek opgebouwd? In hoofdstuk 1 gaan we in op de redenen waarom innovatie voor organisaties noodzakelijk is en wat de belangrijkste faalfactoren daarbij zijn. Ook leest u wat klant

Nadere informatie

Doe-het-zelf Zorg Disruptieve effecten van consumentenehealth

Doe-het-zelf Zorg Disruptieve effecten van consumentenehealth TNO-rapport TNO 2014 R11712 Disruptieve effecten van consumentenehealth Earth, Life & Social Sciences Schipholweg 77-89 2316 ZL Leiden Postbus 3005 2301 DA Leiden www.tno.nl T +31 88 866 30 00 Datum 28

Nadere informatie

Business Intelligence (BI) ontwikkel. een intelligente enterprise. Your business technologists. Powering progress

Business Intelligence (BI) ontwikkel. een intelligente enterprise. Your business technologists. Powering progress Business Intelligence (BI) ontwikkel een intelligente enterprise Your business technologists. Powering progress Ontwikkel een intelligente enterprise Informatie wordt gegenereerd door elke activiteit,

Nadere informatie

Open State Programma 2013-2015

Open State Programma 2013-2015 Open State Programma 2013-2015 Open State anno 2013... 2 Transparantie en openheid... 3 Open data en open overheid... 3 Nederland... 4 Europa... 4 Internationaal... 5 Open Politiek en Transparantie...

Nadere informatie

the future of Innovatie in de zorg

the future of Innovatie in de zorg Zorg & Innovatie zaterdag 24 maart 01 the future of health Innovatie in de zorg De Nederlandse zorg staat voor de grootste verandering ooit. Artsen, verpleegkundigen maar ook patiënten en staf iedereen

Nadere informatie

Student: Daan Loohuis Stud.nr: 95253 Begeleider: Drs. A. Blootens 1 e lezer: de heer. H.H.A Van Lohuizen 2 e lezer: de heer. J.A.M.

Student: Daan Loohuis Stud.nr: 95253 Begeleider: Drs. A. Blootens 1 e lezer: de heer. H.H.A Van Lohuizen 2 e lezer: de heer. J.A.M. Identiteitsmarketing in het trendbeeld van de marketeer Instelling: SKIO, Lectoraat Identiteitsmarkting Opleidingsinstelling: Saxion Hogescholen Academie: MIM Opleiding: Commerciële Economie VT Student:

Nadere informatie

Whitepaper. Web to print in de Cloud

Whitepaper. Web to print in de Cloud Whitepaper Web to print in de Cloud Albert Noppen en Roelof Janssen, Media Alliantie Juni 2011 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. INLEIDING 3 2. MARKETING RESOURCE MANAGEMENT 4 2.1 Organisaties willen meer

Nadere informatie

Jaargang 3, nr.9 / 2012 En verder

Jaargang 3, nr.9 / 2012 En verder he t va kbl a d ov er cloud compu t ing w w w.cloudworks.nu Jaargang 3, nr.9 / 2012 En verder Cloud Benchmark Retail: iedere seconde telt BSA: Europa heeft consistent cloud computing-beleid nodig Patriot

Nadere informatie

e-overheid vanuit het perspectief van de burger Navigeren naar adoptie September 2013 Deloitte Consulting, Den Haag

e-overheid vanuit het perspectief van de burger Navigeren naar adoptie September 2013 Deloitte Consulting, Den Haag September 2013 Deloitte Consulting, Den Haag e-overheid vanuit het perspectief van de burger Navigeren naar adoptie e-overheid vanuit het perspectief van de burger Navigeren naar adoptie 3 Voorwoord Informatie-

Nadere informatie

Websites: als time-to-market telt

Websites: als time-to-market telt Websites: als time-to-market telt Whitepaper voor marketeers Is het concept time-to-market in de nieuwe instant gratification economy nog relevant? De Amerikaanse mediawetenschapper Douglas Rushkoff denkt

Nadere informatie

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO):

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO): Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO): 1 Voorwoord Wist u dat de meerderheid van de MKB-ondernemers maatschappelijk betrokken onderneemt? Dat de manier waarop dat gebeurt, verrassend weinig verschilt

Nadere informatie

WORD KONING CONTENTMARKETING Klanten aantrekken en koesteren met social content

WORD KONING CONTENTMARKETING Klanten aantrekken en koesteren met social content WORD KONING CONTENTMARKETING Klanten aantrekken en koesteren met social content Word Koning Contentmarketing In dit e-book lees je: Over hoe merken kunnen navigeren in een omgeving waarin klanten en prospects

Nadere informatie

Bondgenoten in de decentralisaties

Bondgenoten in de decentralisaties Januari 2013 Bondgenoten in de decentralisaties Invulling geven aan het transformatieproces en de coalitieaanpak TransitieBureau Begeleiding in de Wmo Januari 2013 Bondgenoten in de decentralisaties TransitieBureau

Nadere informatie

Zomer 2013. Flexibele logistiek Nieuwe ideeën veroorzaken een revolutie in huis-aan-huisleveringen voor de online detailhandel.

Zomer 2013. Flexibele logistiek Nieuwe ideeën veroorzaken een revolutie in huis-aan-huisleveringen voor de online detailhandel. eureka Nummer 19 Zomer 201 www.eurekapub.nl Het magazine voor professionele goederenstroom beheersing Flexibele logistiek Nieuwe ideeën veroorzaken een revolutie in huis-aan-huisleveringen voor de online

Nadere informatie

cross channel retail de toekomst

cross channel retail de toekomst cross channel retail de toekomst 2015 inleiding 1 De manier waarop mensen winkelen verandert in razend tempo. Consumenten kopen en oriënteren zich zowel in de winkel als online. We noemen dit cross channel

Nadere informatie

Nieuw denken over de werkplek Digital Workspace: schaalbaar, gedifferentieerd en veilig

Nieuw denken over de werkplek Digital Workspace: schaalbaar, gedifferentieerd en veilig Nieuw denken over de werkplek Digital Workspace: schaalbaar, gedifferentieerd en veilig Whitepaper Inhoudsopgave Met digital workspace meer wendbaarheid Definitie 3 belangrijke thema s ICT en HR: samen

Nadere informatie

White Paper. We kunnen niet zonder de telefoon! Wat is de plaats van de telefoon in de huidige omni channel klantcontact omgeving?

White Paper. We kunnen niet zonder de telefoon! Wat is de plaats van de telefoon in de huidige omni channel klantcontact omgeving? Quality Support BV Wagenhoeve 57 3992 PB Houten Postbus 279 3990 GB HOUTEN T 030 63 522 75 K.v.K. Utrecht nr. 30192231 NL75ABNA0630730458 White Paper We kunnen niet zonder de telefoon! Wat is de plaats

Nadere informatie

Zorg op afstand. Altijd dichtbij!

Zorg op afstand. Altijd dichtbij! Zorg op afstand Altijd dichtbij! Colofon Deze brochure is een uitgave van het ActiZ-programma Zorg op afstand, dichterbij, 2007-2010. Kijk voor meer informatie, ook over de deelnemende instellingen, op

Nadere informatie