Uw specialist op het gebied van gezondheidszorg. Vloerbedekkingen die bij uw wereld passen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uw specialist op het gebied van gezondheidszorg. Vloerbedekkingen die bij uw wereld passen"

Transcriptie

1 Uw specialist op het gebied van gezondheidszorg Vloerbedekkingen die bij uw wereld passen

2 2 nora systems

3 Verbetering van de zorgomgeving nora systems 3 Meer dan ooit zet nora zich in om te voldoen aan de specifi eke functionele en esthetische vereisten van gebouwen binnen de gezondheidszorg. Het is ons duidelijk geworden dat vrijwel overal in deze rijk geschakeerde bedrijfstak behoefte bestaat aan elastische vloerbedekkingen. Al bijna 70 jaar produceert nora elastische vloerbedekkingen, trapvormen en toebehoren die voldoen aan de dagelijkse eisen van onze klanten. Wij zijn gespecialiseerd in oplossingen voor zelfs de meest veeleisende omgevingen in de gezondheidszorg. Wilt u een breed scala aan vloerbedekkingsoplossingen die zowel voldoen aan de esthetische en emotionele behoeften als aan de specifi eke hygiënische en technische vereisten van de ruimtes in uw zorginstelling? Met nora systems kunt u een all-in-one oplossing realiseren die dankzij de elektrisch geleidbaarheid, vlekbestendigheid en grote slijtvastheid voldoet aan de hoogste eisen. Onze vloerbedekking is slipvast, geluidsabsorberend en bevat geen pvc, weekmakers (ftalaten) of halogenen (bv. chloor) voor een veilige en comfortabele omgeving. En het is onderhoudsvriendelijk omdat dure coatingwerkzaamheden die de dagelijkse gang van zaken verstoren, niet nodig zijn. Inhoud Verbetering van de zorgomgeving 3 Stacomfort 4 Geluidsbeperking 5 Slipvast voor meer veiligheid 6 Vlekbestendig 7 Hygiëne en infectiebestrijding 8 Bij nora wordt niets over het hoofd gezien 9 Onderhoudsvriendelijk 10 Kosten op de lange termijn 11 Lange levensduur 12 Duurzaam - voor een gezonde toekomst 13 Designoplossingen voor het hele ziekenhuis 14 Kleuren en dessins zonder grenzen 15 Waar anderen hun grenzen vinden, daar begint nora pas 16 Entreehallen 18 Patiëntenkamers 19 Kinderafdelingen, verloskamers en kraamafdelingen 19 Patiëntenkamers 20 Intensive care 21 Gangen en vluchtwegen 22 Ruimtes met intensief verkeer 22 Aanbevolen toepassingsgebieden 23

4 4 nora systems Stacomfort Schoeisel speelt maar een beperkte rol bij het verminderen van vermoeidheid in rug, benen en voeten. De ergonomische nora vloerbedekking biedt uitstekend stacomfort voor personeel dat veel moet staan. Comfortabele vloerbedekkingsystemen von nora met een lange levensduur helpen de belasting op zowel personeel als patiënten te reduceren. Ergonomie in de operatiekamer zorgt voor een groot stacomfort waar dit het meest nodig is. Bij fysiotherapie zorgt een hoogelastische vloerbedekking voor een omgeving die patiënten op de been houdt. nora vloerbedekkingen bieden het comfort en de duurzaamheid die nodig is in ruimtes met intensief verkeer, zoals gangen en trappenhuizen.

5 Geluidsbeperking nora systems 5 U kunt uw gebouw niet geluidsvrij maken, maar u kunt wel een stillere vloerbedekking kiezen. Bij andere oppervlakken kan het geluid weerkaatsen en storend werken. nora vloerbedekking beperkt de contactgeluiden in uw ziekenhuis en zorgt voor een stillere omgeving. Omdat de nora vloerbedekkingen zijn geluiddempend, de geluidsontwikkeling wordt beperkt in ruimtes met intensief verkeer, zoals trappenhuizen, entrees en gangen. Gangen blijven stil, zodat het personeel zich volledig kan richten op medische werkzaamheden. Patiënten slapen beter wanneer ze niet gestoord worden door voetstappen, stemmen of luide apparatuur. Hierdoor kunt u zich richten op de zorgtaken, en niet op het beperken van geluidsoverlast.

6 6 nora systems Slipvast voor meer veiligheid Veiligheid betekent vooral: overal op voorbereid zijn. Of het nu gemorste desinfectiemiddelen zijn of dweilresten, de vloer van uw instelling wordt altijd wel eens nat. nora oppervlakken zijn slipvast en helpen bij het beperken van de risico's. Een veilig en comfortabel loopvlak is nodig in alle ruimtes van uw zorginstelling. Door de antislipeigenschappen van het rubbermateriaal is nora vloerbedekking ideaal voor trappenhuizen, fysiotherapieruimtes en andere omgevingen waar zelfs een kleine struikeling tot een ernstige val kan leiden. Door de slipvastheid en de begaanbaarheid voor hulpmiddelen op wielen voldoen de nora vloerbedekkingen aan de vereisten van klasse R9 van voorschrift BGR 181 of GUV-R 181. Voor ruimtes waar bijzonder hoge eisen aan de slipvastheid wordt gesteld, bieden wij ook vloerbedekkingen van klasse R10 en zelfs R11.

7 Vlekbestendig nora systems 7 Voortaan hoeft het af en toe morsen van vloeistof niet meer tot permanente schade te leiden. Dankzij de vlekbestendige materialen van nora vloerbedekkingen laten vlekken van chemicaliën zich eenvoudiger verwijderen. Want in uw drukke beroepsomgeving kunt u zich de afl eiding niet veroorloven. In laboratoriumruimtes spelen de nora vloerbedekkingen een belangrijke rol. Ook een kortstondig inwerking van verdunde oplosmiddelen, zuren of logen kunnen de nora vloerbedekkingen niet deren. nora vloerbedekkingen zijn bestand tegen zelfs de hardnekkigste vlekken, zoals bloed, urine en desinfectiemiddelen. Gemorste vloeistoff en zoals koffi e, thee en vruchtensappen kunnen gemakkelijk worden opgedweild.

8 8 nora systems Hygiëne en infectiecontrole Veel vloerbedekkingen kunnen niet in de gezondheidssector worden toegepast, omdat infectiecontrole en hygiëne hier met een hoofdletter worden geschreven en op grote schaal sterk geconcentreerde desinfectiemiddelen worden gebruikt. Voor deze toepassingen zijn nora vloerbedekkingen de juiste keuze. Zeer hygiënisch dankzij de naadloze legwijze nora vloerbedekkingen bevatten geen weekmakers. In tegenstelling tot andere vloerbedekkingsmaterialen behouden ze hun vaste afmetingen en krimpen niet na het leggen. Hierdoor vervalt het kostbare en tijdrovende voegen van naden. Een voordeel van leggen zonder voegen is de uniforme uitstraling van het legoppervlak. Ook wordt het aanzicht van de vloerbedekking niet nadelig beïnvloed door voegen die in de loop van de tijd vuil worden. Een onderzoek van het hygiëne-instituut van de Universiteit van Heidelberg bevestigt dat nora vloerbedekkingen zijn die zonder voegen gelegd, volledig gedesinfecteerd kunnen worden. Optimaal geschikt voor dagelijks gebruik in het ziekenhuis noraplan vloerbedekkingen hebben een bacterie- en schimmelwerende werking. Uit vergelijkend onderzoek blijkt dat ze geen voedingsbodem vormen voor de ziekteverwekkers Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa en Candida albicans. Ook zijn nora vloerbedekkingen geschikt voor laboratoriumruimtes, omdat een kortstondige blootstelling aan oplosmiddelen, verdunde zuren en logen geen sporen nalaat. Opmerking: Tot de uitzonderingen op de voegloze legwijze behoren o.a. de noraplan acoustic en noraplan ed vloerbedekkingen, evenals toepassingsgebieden met een ondergrond die gevoelig is voor vocht, ruimtes met permanente intensieve natte reiniging en ruimtes waar zeer hoge eisen aan de hygiëne worden gesteld.

9 Bij nora wordt niets over het hoofd gezien nora systems 9 Veel patiënten hebben een beperkte mobiliteit en kunnen in geval van nood niet op de gewone manier gebruik maken van vluchtroutes. Daarom hechten instellingen in de gezondheidszorg veel waarde aan kwalitatief hoogstaande brand- en toxicologische veiligheid bij het kiezen van hun voorzieningen. Bescherming tegen gezondheidsschadelijke gassen nora rubber vloerbedekkingen bevatten geen pvc of halogenen (bijv. chloor). In geval van brand ontstaan er daarom geen corrosieve gassen, zoals chloorwaterstof dat de luchtwegen kan aantasten. Door de verbinding van chloorwaterstof met bluswater kan er zoutzuur ontstaan, waardoor elektrische contacten, machines en gebouwen beschadigd raken, ook buiten de directe omgeving van de brand. De secundaire schade die ontstaat door het smelten van pvc is vaak ernstiger dan de brandschade zelf. Door de afwezigheid van halogenen bestaat er bij nora vloerbedekkingen in geval van brand geen risico op de vorming van toxische gehalogeneerde dioxinen en furanen. Voor nora vloerbedekkingen die worden toegepast in gezondheidszorginstellingen geldt dat de gassen die bij brand vrijkomen, geclassifi ceerd zijn als toxicologisch brandveilig volgens DIN Speciale brandveiligheidsniveaus kunnen worden gebruikt in ruimtes waar niet-brandbare materialen vereist zijn, die zijn goedgekeurd door de lokale brandveiligheidsinstanties. Geen brandplekken De sigaretbestendigheid van nora vloerbedekkingen is een pluspunt, vooral in dagverblijven en psychiatrische inrichtingen. PVC Linoleum noraplan

10 10 nora systems Onderhoudsvriendelijk nora rubber vloerbedekkingen hebben een dicht, gesloten oppervlak omdat ze behandeld zijn met nora cleanguard waarbij het rubber een bewerking ondergaat op basis van innovatieve formules en geavanceerde productietechniek. Deze combinatie garandeert dat de nora vloerbedekkingen gemakkelijk te reinigen zijn; in feite is er niet veel meer voor nodig dan schoon water, waardoor uw werkplek vrij blijft van verontreinigende chemische stoff en die slecht zijn voor patiënten en personeel. Eenvoudige periodieke reiniging met nora pads nora pads kunnen worden gebruikt op uw bestaande schoonmaakmachines om de periodieke reiniging te vereenvoudigen. In deze exclusief voor nora rubber vloerbedekkingen ontwikkelde reinigingsschijven zijn talloze microscopisch kleine diamantjes verwerkt. Met nora pads kunnen de vloeren machinaal met water worden gereinigd. Coaten, polymeren of waxen is niet nodig om een hoge mate van glans te bereiken. Laat dure schoonmaakmiddelen en luchtvervuilers buiten de deur Bij veel vloerbedekkingen lijkt onderhoud meer schade dan baat te hebben. nora vloerbedekking beperken de noodzaak van dure reinigingsmiddelen, arbeidsintensieve coatingverwijderingsen waxbehandelingen en storende droogtijden. Stelt u zich een omgeving voor zonder scherpe chemische geuren en chemische verontreinigers: nora vloerbedekkingen vereenvoudigen het periodieke onderhoud in uw ziekenhuis en leveren een bijdrage aan een gezond en positief verloop van het genezingsproces. nora pads zijn zowel geschikt voor de dagelijkse reiniging als voor het herstellen van extreem vuile of beschadigde vloeren. Ze kunnen met de meeste machinetypes worden gebruikt en zijn verkrijgbaar in diverse maten.

11 Kosten op de lange termijn nora systems 11 Bij het kiezen van een vloerbedekking worden de lange termijnkosten steeds belangrijker. De aanschafkosten van vloerbedekking bedragen niet meer dan 10% van de totale kosten. 90% van de kosten tijdens de gehele levensduur bestaat uit verzorgings- en onderhoudskosten. Geen coating tijdens de gehele gebruiksduur In tegenstelling tot andere soorten vloerbedekkingen heeft nora vloerbedekking geen aanvullende coatings of beschermlagen nodig. Hierdoor zijn er geen tijdrovende, dure en arbeidsintensieve waxverwijderings- en polijstbehandelingen nodig, en hoeven er geen lange droogtijden ingecalculeerd te worden (8 tot 12 uur). Bovendien voorkomt het lelijke plekken, afbrokkelingen, krassen en verkleuring, die vaak het gevolg zijn van het coaten van vloerbedekking. De rasterelektronenmicroscoop (SEM) toont het verschil Oppervlakken met een fabriekscoating zijn slechts een paar micrometer dik (1 μm = 1 mm) en hebben 1000 een beperkte levensduur. Laagdikte 6 μm 8 μm Laagdikte 4 μm 17 μm Schaal 1:30 Uitsnede 1:100 Schaal 1:30 Uitsnede 1:100 Schaal 1:30 Uitsnede 1:100 Dwarsdoorsnede noraplan (zonder coating) Dwarsdoorsnede pvc met fabriekscoating Dwarsdoorsnede linoleum met fabriekscoating Grote besparingsmogelijkheden Onafhankelijk experts bevestigen de rentabiliteit en de grote besparingsmogelijkheden bij gebruik van nora vloerbedekkingen. Vergelijking van de economische effi ciency: Kosten op de lange termijn Economisch voordeel van noraplan noraplan Linoleum harde coating Linoleum zachte coating PVC harde coating PVC zachte coating Investering Bedrijfs- en onderhoudskosten Kosten oppervlakherstel Gebruikelijk scenario voor ruimtes met gemiddelde belasting. Details en bron: nora systems GmbH Bron: Bedrijfsinformatie Parameters: Berekening gebaseerd op m², analyseperiode15 jaar; levensduur linoleum harde coating 4 jaar, pvc harde coating 5 jaar (beide met uv-geharde permanente coating); onderhoudskosten voor linoleum en pvc zachte coating omvat 1x per jaar opnieuw coaten (niet-permanente coating); onderhoudskosten voor noraplan zijn lager indien met nora pads geen schoonmaakmiddelen worden gebruikt. Disclaimer: De berekeningen voor dit model zijn gebaseerd op gegevens uit diverse bronnen. Uit dit model kunnen geen bindende uitspraken over kostenbesparingen voor specifi eke gebouwen worden afgeleid

12 12 nora systems Lange levensduur Wat u vooral niet wilt zien in uw gebouw zijn afbrokkelingen en slijtagesporen. De materialen met een lange levensduur in nora vloerbedekkingen voorkomen slijtages door intensief loopverkeer, verplaatsing van zware apparatuur en schoonmaakchemicaliën. U kunt rekenen op een lange gebruiksduur van de vloerbedekking dankzij de slijtvaste rubbermaterialen van nora systems. In feite gaan onze vloerbedekkingen langer mee dan de gemiddelde duur van een renovatiecyclus van een gebouw. Ook na vele jaren zien ze er nog goed uit, ondanks voortdurende belasting. Onze nora vloerbedekkingssystemen voldoen aan de strengste eisen en zijn bijzonder slijtvast. Al meer dan 30 jaar hebben ze zich bewezen bij het dagelijks gebruik in de meest uiteenlopende gebouwen.

13 Duurzaam - voor een gezonde toekomst nora systems 13 Wij staan voor duurzaamheid en een leefbare toekomst. Onze decennialange toewijding aan de bescherming van het milieu toont zich in alle fasen van ons dagelijks werk. Behoud of zelfs verbetering van de huidige leef- en milieuomstandigheden - dat is duurzaamheid. Bij nora systems maken duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen deel uit van de ondernemingscultuur en de ondernemingswaarden. Ons doel is om deze verantwoordelijkheid op zoveel mogelijk terreinen van onze ondernemingsactiviteiten na te komen. Duurzaam ondernemen, milieubescherming en maatschappelijke, sociale betrokkenheid drukken daarom hun stempel op onze dagelijkse besluitvorming. nora vloerbedekkingen bevatten geen pvc, weekmakers (ftalaten) of halogenen (bijv. chloor) zijn getest op hun onschadelijkheid tijdens het gebruik worden regelmatig door onafhankelijke instituten gecontroleerd worden gelegd met milieuvriendelijke hulpstoff en zoals oplosmiddelvrije dispersielijmen zijn emissiearm zijn onderscheiden door erkende instituten en organisaties voor hun milieuvriendelijkheid Actieve inzet voor een gezonde leefomgeving Het keurmerk van De Blauwe Engel, het LEED-certifi caat, de ecolabel van het VS Green Building Council, het Greenguardecolabel voor "goede binnenlucht" en groot aantal andere ecolabels en onderscheidingen die wij in vele landen kregen, bewijzen dat wij onze verantwoordelijkheid voor het milieu en de maatschappij bijzonder serieus nemen. Bovendien combineert nora system blue emissiearme rubber vloerbedekkingen met emissiearme legmaterialen en is daarmee het enige vloerbedekkingssysteem ter wereld dat vloerbedekking, legmaterialen en verwerkingsbedrijven aanbiedt als een totaalconcept. Dit is de meest uitgebreide certifi cering die een vloerbedekkingssysteem ooit heeft gekregen. ENVIRONMENTAL PROFILES gecertifi ceerd volgens ISO 9001 * Information sur le niveau d émission de substances volatiles dans l air intérieur, présentant un risque de toxicité par inhalation, sur une échelle de classe allant de A+ (très faibles émissions) à C (fortes émissions)

14 14 nora systems Designoplossingen voor het hele ziekenhuis Uw ziekenhuis heeft een systeem nodig dat voldoet aan de hygiënische en technische eisen van een zorgomgeving. Uniek aan het nora systeem is dat het al aan al deze eisen voldoet en bovendien nog een belangrijke eigenschap heeft: u kunt de verschillende kwaliteiten combineren met identieke kleuren en dessins voor het hele ziekenhuis. En u kunt profi teren van het ruime kleurenscala, specifi eke combinatiemogelijkheden en de mogelijkheid om uw eigen patroon of inlegwerk toe te passen. Met het NCS kleurensysteem kunnen de kleuren van muren en meubilair exact afgestemd worden op de kleuren van de nora vloerbedekking. Hygiënische plintlijsten Dit systeemconcept wordt aangevuld door een reeks kwalitatief hoogstaande accessoires. Plinten en plinthoeken garanderen gladde en schone randen. Met een speciaal rond profi el kan de installateur eenvoudig muurbedekkingen maken. Rand- en hoekbeschermstukken beschermen de muurhoeken en transportmiddelen tegen beschadiging. Hygiënische plintlijsten kunnen eenvoudig worden aangebracht met behulp van het uitgebreide nora systeem van geprefabriceerde binnen- en buitenhoeken. Systemen voor gangen en trappenhuizen Onze systeemoplossingen voor gangen en trappenhuizen zijn een optimale combinatie van dessin, veiligheid en comfort voor ruimtes met intensief verkeer. Identieke dessins en kleuren voor trappen en gangen, voor een uniforme aanblik Compleet toebehorenassortiment met traphoeken, plinten en afsluitprofi elen Minder gevaar voor vallen door hoge slipvastheid Veiligheidsstroken (ook fl uorescerend) geïntegreerd in de trapneuzen Hoge contactgeluidsisolatie voor geluidsarme trappenhuizen Kan op de trap worden gelegd met nora stepfi x 240 speciale droge lijm, zodat de trap steeds toegankelijk blijft.

15 Kleuren en dessins zonder grenzen nora systems 15 nora systems beschikt over een breed assortiment dat nauwelijks grenzen stelt aan uw creativiteit. Met een veelzijdig dessin- en kleurpallet en functionele materialen kan de behaaglijke sfeer gecreëerd worden die noodzakelijk is voor het positieve verloop van het genezingsproces. nora spreekt NCS - de internationale taal van de kleurcommunicatie Het Natural Color System (NCS) is een nauwkeurige kleurentaal. Als gebruiksvriendelijk kleurensysteem beschrijft het kleuren zoals de mens ze ziet. Het vergemakkelijkt de kleurencommunicatie voor ontwerpers en architecten. Hiermee kunnen totaalconcepten op het gebied van kleur en ruimte brancheoverschrijdend en onafhankelijk van het materiaal gecoördineerd worden. nora - het systeem voor een oogwaardige inrichting Breed kleurenspectrum met ruim 300 standaardkleuren Groot aantal dessins en oppervlakten Uitstekend combineerbare kleuren en oppervlakten voor bewegwijzeringssystemen, inlegwerk en combinaties met andere materialen. Om aan de hoogste professionele eisen te voldoen, heeft nora systems alle standaardkleuren kleurmetrisch berekend volgens NCS. De kleurcodes hebben altijd betrekking op de dichtsbijliggende kleurcode van de NCS-index. Informatie over de NSC-kleurcodes van nora rubber vloerbedekkingen vindt u op onze website

16 16 nora systems Waar anderen tegen hun grenzen aanlopen, begint nora pas nora vloerbedekkingen voldoen dankzij hun speciale eigenschappen aan de uiterst gecompliceerde eisen van gebouwen in de gezondheidssector: verschillende diktes die de vereiste draagkracht bieden, elektrisch geleidende vloerbedekkingen voor ruimtes waar gevoelige elektronische apparatuur wordt gebruikt, bestendigheid tegen vlekken en oplosmiddelen in laboratoria, vloerbedekkingen met schokabsorberende schuimrug voor fysiotherapie- en sportruimtes, en last but not least, geavanceerde oplossingen voor gangen en trappenhuizen. Intensive care-afdelingen Bestand tegen oppervlaktedesinfectiemiddelen Begrensd elektrisch geleidende vloerbedekkingen Gemakkelijk te reinigen Bezoekers-, ontmoetingsruimtes en cafetaria's Sigaretbestendigheid Entreehallen Representatieve inrichting Hoge slijtvastheid Individueel inlegwerk Bedrijfslogo's Therapie- en sportafdelingen Schokabsorberende schuimrug voor een goede krachtafbouw Slipveilig

17 nora systems 17 Operatiekamers Bestand tegen oppervlaktedesinfectiemiddelen Begrensd elektrisch geleidende kwaliteiten Hoog stacomfort Gemakkelijk te reinigen Patiëntenkamers Kleuren/behaaglijke sfeer Bestand tegen oppervlaktedesinfectiemiddelen Gemakkelijk te reinigen Gangen/trappenhuizen Hoge slipvastheid en contactgeluidsisolatie Gemakkelijk te reinigen Brandveilig Lopcomfort Onderzoekskamers/ poliklinieken Goede vlekbestendigheid Begrensd elektrisch geleidende vloerbedekkingen Administratie Grote inrichtingsvrijheid Verhoogde vloeren mogelijk Laboratoria Goede chemicaliënbestendigheid Gemakkelijk te reinigen Begrensd elektrisch geleidende vloerbedekkingen

18 18 nora systems Entreehallen De eerste indruk telt In de druk bezochte entreehallen van ziekenhuizen, poliklinieken en huisartsenpraktijken bewijst de uitzonderlijke slijtagebestendigheid van onze vloerbedekkingen zich. Ondanks de contniue belasting en intensief gebruik zien nora vloerbedekkingen er ook na vele jaren nog aantrekkelijk uit. Voor een representatieve inrichting biedt nora systems een overvloed aan dessins, oppervlakten en kleuren. Op aanvraag vervaardigen wij desgewenst in ons inlegwerkcentrum uw ontwerpen zoals logo s en deze krijgt u in de juiste maat en klaar om te verwerken aangeleverd.

19 nora systems 19 Patiëntenkamers Op genezing gerichte architectuur Met name in patiëntenkamers en steunpunten draagt een vriendelijke, positieve sfeer bij tot het genezings- en regeneratieproces. nora vloerbedekkingen bieden met hun breed programma aan kleuren en dessins allerlei mogelijkheden om ruimtes harmonisch in te richten. Het is wetenschappelijk aangetoond dat het interieurdesign van ziekenhuizen en klinieken een directe invloed heeft op de geestelijke toestand van patiënten.* * Uit Hoe de architectuur van ziekenhuizen het genezingsproces van patiënten beïnvloedt, gepubliceerd in Die Gesundheits- Wirtschaft jaargang 5, 4/11. Kinderafdelingen, verloskamers en kraamafdelingen Behaaglijke sfeer voor baby's, kinderen en ouders Of u de nadruk bij de inrichting legt op de vloer of de kleur van de vloer aangepast aan creatief vormgegeven wanden met de talrijke varianten van onze vloerbedekkingen en het individueel inlegwerk kunt u veel fantasie en betrokkenheid kwijt bij het creëren van een behaaglijke sfeer die geschikt is voor kinderafdelingen, verloskamers en kraamafdelingen.

20 20 nora systems Operatiekamers Als specialist op het gebied van toepassingen voor kwetsbare ruimtes biedt nora systems elektrisch geleidende vloerbedekkingen in verschillende kwaliteiten en dessins voor operatiekamers. Ook spelen hygiënische aspecten, het gebruik van desinfectiemiddelen en door medische substanties veroorzaakte verkleuring hier een zeer belangrijke rol. nora vloerbedekkingen beschermen gevoelige medische apparatuur tegen storingen en beschadiging door elektrostatische ontlading. Ze beschermen tegen explosies als er ontvlambare gas- of luchtmengsels gevormd worden. Begrensd elektrisch geleidende vloerbedekkingen beschermen niet alleen de apparatuur, maar bieden ook veiligheid aan de personen in de operatiekamer. Bij toepassing van HF-chirurgie kan er zwerfstroom ontstaan. Hier bieden elektrisch geleidende vloerbedekkingen met een minimale isolatieweerstand de opererend arts en de patiënt een grote mate van veiligheid. De vloerbedekking in operatiekamers moet bestand zijn tegen de dynamische belasting door zware operatietafel en apparaten. Ook aan de mechanische belastbaarheid van de vloerbedekking worden in operatiekamers aanzienlijke eisen gesteld. Een dikkere vloerbedekking geeft deze puntbelastingen gelijkmatig en over een groter oppervlak verdeeld door aan de ondergrond, en voorkomt zo beschadiging van de ondergrond.

21 Intensive care nora systems 21 Totaaloplossingen voor kwetsbare toepassingsgebieden Ook op de intensive care wordt zeer gevoelige, voor de patiënt levensnoodzakelijke elektronica gebruikt. Hier biedt een begrensd elektrisch geleidende vloerbedekking de nodige veiligheid tegen elektrostatische ontladingen. De eisen die worden gesteld aan de geleiding worden doorgaans bepaald door de fabrikant van de gebruikte elektronische apparatuur. De hygiënische aspecten, het gebruik van desinfectiemiddelen en verkleuring door inwerking van medische substanties spelen een zeer belangrijke rol op de intensive care. Met onze jarenlange ervaring en onze beproefde productoplossingen kunnen wij u helpen het ideale nora systeem te vinden.

22 22 nora systems Gangen en vluchtwegen Vloerbedekkingen die u op de juiste weg houden Sterke en duurzame nora vloerbedekkingen bieden een groot loopcomfort, slipvastheid en geluiddemping in ziekenhuisgangen. Op vluchtwegen kunnen niet-brandbare vloerbedekkingen worden gebruikt volgens afspraak met de plaatselijke randbeveiligingsinstantie. Aantrekkelijke all-in-one oplossingen zijn beschikbaar voor zowel gangen als trappenhuizen, zodat u uw designconcepten kunt toepassen in het hele gebouw. Ruimtes met intensief verkeer Kwaliteit op de proef gesteld Technische ruimtes zoals werkplaatsen, wasruimtes, opslagruimtes en elektriciteitsruimtes, zijn meestal gescheiden van de medische ruimtes van het ziekenhuis. Doorslaggevende factoren bij de keuze van een vloerbedekking voor deze ruimtes zijn vooral slijtvastheid en een hoge dynamische belastbaarheid bij het gebruik van heftrucks. Ook voor deze toepassingen zijn onze extreem sterke rubber vloerbedekkingen een ideale oplossing. Bestendigheid tegen olie en vet is ook een aspect dat in overweging moet worden genomen.

23 nora systems 23 Aanbevolen toepassingsgebieden noraplan stone glad oppervlak noraplan : eco sentica signa noraplan sentica ed signa ed: 2 mm noraplan sentica ed signa ed: 3 mm noraplan acoustic: sentica acoustic signa acoustic norament 926 grano norament 926 satura norament 926 serra norament 926 crossline norament 928 ed Art. 399 norament 928 grano ed Entreehallen Gangen Patiëntenkamers/steunpunten Onderzoekskamers/poliklinische afdelingen Operatiekamers Intensive care Röntgenafdelingen/CT-onderzoeksruimtes Fysiotherapie/sportruimtes Psychiatrische afdeling Bezoekersruimtes- en ontmoetingsruimtes Cafetaria's Laboratoria Technische ruimtes Administratie volledig geschikt in beperkte mate geschikt, vraag uw vertegenwoordiger om info over functionele beperkingen.

24 nora flooring systems B.V. Hoeilaart Offi ce Park Ildefonse Vandammestraat 1 7, Building C 1560 Hoeilaart, België Tel.: +32 (0) Fax: +32 (0) nora flooring systems B.V. Belgiëstraat PN Kaatsheuvel, Nederland Tel.: +31 (0) Fax: +31 (0) nora systems GmbH Höhnerweg Weinheim, Duitsland Tel.: +49 (0) /2015 CD

norament 926 satura. Meer ruimte voor persoonlijke vormgeving. Elegant ton-sur-ton-design voor creatieve speelruimte.

norament 926 satura. Meer ruimte voor persoonlijke vormgeving. Elegant ton-sur-ton-design voor creatieve speelruimte. norament 926 satura. Meer ruimte voor persoonlijke vormgeving. Elegant ton-sur-ton-design voor creatieve speelruimte. Discreet ontwerp. Krachtig effect. norament 926 satura: visuele diepte door een elegant

Nadere informatie

nora pads VIER REINIGINGSPADS. EEN BEETJE WATER. DAARUIT BESTAAT HET NORA SYSTEEM.

nora pads VIER REINIGINGSPADS. EEN BEETJE WATER. DAARUIT BESTAAT HET NORA SYSTEEM. nora pads VIER REINIGINGSPADS. EEN BEETJE WATER. DAARUIT BESTAAT HET NORA SYSTEEM. Het reinigingssysteem voor economisch en ecologisch waardebehoud van nora rubber vloerbedekkingen nora pads zijn reinigingsschijven

Nadere informatie

THE FEELGOOD FLOOR. noraplan sentica voelt goed aan. In 38 nieuwe kleuren. Creation: A. Haw Architects, London

THE FEELGOOD FLOOR. noraplan sentica voelt goed aan. In 38 nieuwe kleuren. Creation: A. Haw Architects, London THE FEELGOOD FLOOR noraplan sentica voelt goed aan. In 38 nieuwe kleuren. Creation: A. Haw Architects, London noraplan sentica het nieuwe vloerbedekkingsconcept van nora flooring systems dat alle positieve

Nadere informatie

nora ntx nora systems 1 nora ntx HET REVOLUTIONAIRE SNELLEGSYSTEEM Bezoek

nora ntx nora systems 1 nora ntx HET REVOLUTIONAIRE SNELLEGSYSTEEM Bezoek nora ntx nora systems 1 nora ntx HET REVOLUTIONAIRE SNELLEGSYSTEEM Bezoek www.ntx.nora.com nora ntx nora systems 3 nora ntx de voordelen in één oogopslag Dit heeft nora ntx mij te bieden: Snel en veilig

Nadere informatie

Deze vloerbedekkingen zijn de beste van de klas. Rubber vloerbedekkingen voor onderwijsinstellingen

Deze vloerbedekkingen zijn de beste van de klas. Rubber vloerbedekkingen voor onderwijsinstellingen Deze vloerbedekkingen zijn de beste van de klas Rubber vloerbedekkingen voor onderwijsinstellingen 2 nora systems Het inrichten van een ruimte begint met de vloerbedekking Onderwijsinstellingen 3 Onderwijs

Nadere informatie

Het merk nora. Uw Partner voor creatieve vloeren

Het merk nora. Uw Partner voor creatieve vloeren Het merk nora Uw Partner voor creatieve vloeren All About Flooring. nora All About Flooring. All About You. Al meer dan 60 jaar produceert nora rubber vloerbedekkingen voor de meest uiteenlopende toepassingsgebieden.

Nadere informatie

Vloerbescherming op maat: LPX en PUR Eco

Vloerbescherming op maat: LPX en PUR Eco Vloerbescherming op maat: LPX en PUR Eco Vloerbescherming voor uw linoleum: LPX en PUR Eco Over heel het oppervlak van dit linoleum zit een beschermlaag die uw vloer tegen vuil beschermt. Deze beschermlaag

Nadere informatie

De 5 grootste valkuilen bij de keuze van vloerbedekkingen in ziekenhuizen

De 5 grootste valkuilen bij de keuze van vloerbedekkingen in ziekenhuizen De 5 grootste valkuilen bij de keuze van vloerbedekkingen in ziekenhuizen Stuitte u ook al op problemen met een relatief nieuwe vloer? Lichte schade zoals krassen, onuitwisbare vlekken, naden die open

Nadere informatie

Als zijkantbekleding voor rechthoekige traptreden zijn traphoeken voor de muur- en leuningzijde beschikbaar.

Als zijkantbekleding voor rechthoekige traptreden zijn traphoeken voor de muur- en leuningzijde beschikbaar. Installatieaanwijzingen - nora trapoplossingen Geschikte ondergronden zijn trappen van hout, steen, zandcement (gegrond), metaal en andere harde en vaste ondergronden. De ondergrond moet voldoen aan de

Nadere informatie

Ons natuurlijk product

Ons natuurlijk product Lino Art Linea Lino Art Linea 01. Linoleum ons natuurlijk product 02. DLW Flooring Een trotse traditie 03. De Lino Art Linea Collectie 04. Technische kenmerken 05. LPX Eenvoudige Reiniging 06. Toepassingsgebieden

Nadere informatie

nora 1-componenten voegpasta

nora 1-componenten voegpasta nora 1-componenten voegpasta Lees aandachtig de instructies op de verpakking! In de meeste gevallen hoeven de naden bij nora rubber vloerbedekking niet over het gehele oppervlakte gevoegd te worden. Uitzonderingen:

Nadere informatie

Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren.

Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren. Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren. Met het juiste onderhoud blijft een Marmoleum vloer als nieuw 2 Het Forbo FloorCare System voor Marmoleum en Artoleum vloeren.

Nadere informatie

norament trapvormen Trapvorm norament 926 Uni kleurig met klassieke ronde nop, contactgeluid verbetering van12 db NORAMENT TRAPVORMEN = prijscategorie

norament trapvormen Trapvorm norament 926 Uni kleurig met klassieke ronde nop, contactgeluid verbetering van12 db NORAMENT TRAPVORMEN = prijscategorie NORAMENT TRAPVORMEN norament trapvormen Voorgevormde traptreden met trapneus, optrede en aantrede uit één stuk voor rechte treden met rechthoekige neus. Voor trapzones met extreme belasting. Trapvorm norament

Nadere informatie

Rubber vloerbedekkingen en accessoires

Rubber vloerbedekkingen en accessoires Rubber vloerbedekkingen en accessoires Meer dan een gewone vloerbedekking Ergonomie en loopcomfort, veilig en stil - bij elke stap. Dit idee was vanaf het begin de aanzet om bijzondere vloerbedekkingen

Nadere informatie

Rubber vloerbedekkingen en accessoires

Rubber vloerbedekkingen en accessoires Rubber vloerbedekkingen en accessoires Meer dan een gewone vloerbedekking Ergonomie en loopcomfort, veilig en stil - bij elke stap. Dit idee was vanaf het begin de aanzet om bijzondere vloerbedekkingen

Nadere informatie

eautifloor Beautifloor PVC Design vloeren karakteriseren uw woning en geven een warm en geborgen gevoel PVC Design Collectie

eautifloor Beautifloor PVC Design vloeren karakteriseren uw woning en geven een warm en geborgen gevoel PVC Design Collectie eautifloor Beautifloor PVC Design vloeren karakteriseren uw woning en geven een warm en geborgen gevoel PVC Design Collectie De kenmerken van Beautifloor PVC Design vloeren: Waterbestendig, ook in vochtige

Nadere informatie

Forbo Flooring B.V. Postbus AA Krommenie Tel.: (075) Fax: (075)

Forbo Flooring B.V. Postbus AA Krommenie Tel.: (075) Fax: (075) Forbo Flooring Systems is onderdeel van de Forbo Groep, wereldleider in vloer-, lijm-, en transportsystemen, en biedt een compleet assortiment vloerbedekkingen voor zowel de projecten- als de consumentenmarkt.

Nadere informatie

De vloer die naadloos aansluit bij uw interieur. Woning - Winkel - Kantoor

De vloer die naadloos aansluit bij uw interieur. Woning - Winkel - Kantoor De vloer die naadloos aansluit bij uw interieur Woning - Winkel - Kantoor 1 De vloer die naadloos aansluit bij uw interieur 2 De finishing touch... Warme tinten versus een strakke industriële look. Ambachtelijke

Nadere informatie

De 3-zonereiniging. Altijd een verzorgde entree

De 3-zonereiniging. Altijd een verzorgde entree De 3-zonereiniging Altijd een verzorgde entree De emco 3-zonereiniging Concept voor preventieve reiniging Voor de eerste indruk krijgt men geen tweede kans. Daarom moet de entree van een gebouw schitteren

Nadere informatie

De supervloeren van Bolidt. Fast moving.

De supervloeren van Bolidt. Fast moving. De supervloeren van Bolidt. Fast moving. Supermarkten, solo of gecombineerd tot hypermarkten. Koopcentra waarin alle functies zijn verenigd onder 1 dak. Bolidt heeft 40 jaar lang ervaring in het ontwikkelen

Nadere informatie

Individueel en creatief vloerdesign met nora inlegwerk

Individueel en creatief vloerdesign met nora inlegwerk nora rubber vloerbedekking wereldmarktleider Individueel en creatief vloerdesign met nora inlegwerk PVC-vrij Fantasie bevleugelen, vormgevingsideeën realiseren: nora inlegwerk en klantspecifieke oplossingen

Nadere informatie

ColoRex Geleidend installeren

ColoRex Geleidend installeren ColoRex Geleidend installeren Productomschrijving ColoRex is een onder hoge druk geperste homogene vinyltegel met een hoog bindmiddelgehalte van weekgemaakte polyvinylchloride met stabilisatoren, waaraan

Nadere informatie

Uw ervaring is onze kennis. De afzetmarkt van nora

Uw ervaring is onze kennis. De afzetmarkt van nora Uw ervaring is onze kennis De afzetmarkt van nora 4 Het verhaal van nora : van schoenzool tot hightechvloer. 6 Rubber: De grondstof die ons anders maakt. 10 Van dichtbij bekeken: Afzetmarkt, marktsegmenten

Nadere informatie

norament 926 serra met leisteenmotief

norament 926 serra met leisteenmotief norament 926 serra met leisteenmotief Installatie: Product: Opdrachtgever: Architect: Projectstoffeerder: Oktober 2010 norament 926 serra: 127,5 m2 - kleur 4929 SKIM, Rotterdam - www.skimgroup.com Architectenbureau

Nadere informatie

Leginstructies voor noraplan vloerbedekkingen

Leginstructies voor noraplan vloerbedekkingen Leginstructies voor noraplan vloerbedekkingen De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN 18 365 zijn. noraplan vloerbedekkingen moeten vóór het verlijmen geklimatiseerd zijn, d.w.z. de temperatuur van

Nadere informatie

Reinigingstechniek Gebouwreiniging. Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam. De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken.

Reinigingstechniek Gebouwreiniging. Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam. De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken. Reinigingstechniek Gebouwreiniging Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken. Dagelijks een glanzend en onberispelijk schone vloer Scrubmaster

Nadere informatie

De norm voor houten vloeren

De norm voor houten vloeren De norm voor houten vloeren Een complete lijn lakproducten voor de afwerking van parket en houten vloeren Parketlak Projectlak voor harde houtsoorten en intensieve belasting TRAE LYX PARKETLAK is een waterverdunbare

Nadere informatie

Verwerkingsinstructie Voegen van nora vloerbedekkingen

Verwerkingsinstructie Voegen van nora vloerbedekkingen Verwerkingsinstructie Voegen van nora vloerbedekkingen nora vloerbedekkingen hoeven in principe niet over het gehele vlak te worden gevoegd. Voegen is echter raadzaam bij vochtgevoelige ondergronden en

Nadere informatie

dé specialist in industriële Coating Vloeren Garages Magazijnen Werkplaatsen Keukens Bakkerijen ESD-ruimtes

dé specialist in industriële Coating Vloeren Garages Magazijnen Werkplaatsen Keukens Bakkerijen ESD-ruimtes dé specialist in industriële Coating Vloeren Garages Magazijnen Werkplaatsen Keukens Bakkerijen ESD-ruimtes De ideale basis voor de industrie Topkwaliteit industriële Coating Vloeren Duurzaam. Hygiënisch.

Nadere informatie

Elementaire modules voor design en akoestiek

Elementaire modules voor design en akoestiek OWAconsult collection Plafondeilanden1 Elementaire modules voor design en akoestiek 2 Plafondeilanden In discrete harmonie met industriële interieurs Canto Het plafondeiland Canto is volledig in zijn element

Nadere informatie

dé specialist in gietvloeren Woonhuizen Winkels Kantoren

dé specialist in gietvloeren Woonhuizen Winkels Kantoren dé specialist in gietvloeren Woonhuizen Winkels Kantoren Naadloos wooncomfort De finishing touch voor elk interieur Warme tinten versus een strakke industriële look. Ambachtelijke productie tegenover

Nadere informatie

FFEXX is het eerste serieuze alternatief voor linoleum en vinyl.

FFEXX is het eerste serieuze alternatief voor linoleum en vinyl. 2 FFEXX is het eerste serieuze alternatief voor linoleum en vinyl. FFEXX: DE NIEUWE MANIER VAN VLOERBEDEKKING De bewezen eigenschappen van linoleum en vinyl, verbeterd met de laatste stand der techniek

Nadere informatie

siachrome Het polijstsysteem snel, eenvoudig, briljant

siachrome Het polijstsysteem snel, eenvoudig, briljant siachrome Het polijstsysteem snel, eenvoudig, briljant siachrome snel, eenvoudig, briljant siachrome het polijstsysteem Snel, eenvoudig, briljant Met het siachrome polijstsysteem biedt sia Abrasives een

Nadere informatie

RubberShell SA Innovatief zelfklevend EPDM membraan

RubberShell SA Innovatief zelfklevend EPDM membraan RubberShell SA Innovatief zelfklevend EPDM membraan RubberShell SA Een vernieuwende technologie voor het eenvoudig, snel en veilig afdichten van gebouwen. RubberShell SA is een uniek, glasvezel versterkte

Nadere informatie

Sika ComfortFloor VOOR UW HUIS PERFECTIE WAS NOG NOOIT ZO DICHT BINNEN HANDBEREIK

Sika ComfortFloor VOOR UW HUIS PERFECTIE WAS NOG NOOIT ZO DICHT BINNEN HANDBEREIK Sika ComfortFloor VOOR UW HUIS PERFECTIE WAS NOG NOOIT ZO DICHT BINNEN HANDBEREIK LEVEN IN PERFECTIE Sika ComfortFloor IN UW HUIS Sika ComfortFloor is meer dan zomaar een vloer. Mensen worden ondergedompeld

Nadere informatie

Heeft u enig idee hoe

Heeft u enig idee hoe Heeft u enig idee hoe modern walls by vitrulan eruit ziet? NL/VIT/4/281204/1 NL/VIT/4/281204/2 AAls wanden worden vergeleken met schildersdoek, en wij de kunstenaars zijn die ze beschilderen en ophangen

Nadere informatie

Uitvoering. Ondergrond

Uitvoering. Ondergrond {tab=omschrijving}troffelvloeren, ook wel mortelvloeren genoemd, zijn kunststofvloeren die bestaan uit onder andere gekleurd kwartszand en minerale vulstoffen gemengd met twee componenten hoogwaardige

Nadere informatie

Veneto, Etrusco, Silencio, Style Elle, Style Emme, SD, Sicuro R10

Veneto, Etrusco, Silencio, Style Elle, Style Emme, SD, Sicuro R10 Veneto, Etrusco, Silencio, Style Elle, Style Emme, SD, Sicuro R10 Moderne reinigingstechnieken beogen het verminderen van vochtige reinigingstechnieken, en deze te vervangen door drogere reinigingstechnieken.

Nadere informatie

KEMPEROL 2K-PUR. De oplosmiddelvrije vloeibare afdichting voor het gevoelige milieu

KEMPEROL 2K-PUR. De oplosmiddelvrije vloeibare afdichting voor het gevoelige milieu KEMPEROL 2K-PUR De oplosmiddelvrije vloeibare afdichting voor het gevoelige milieu KEMPEROL 2K-PUR is een geurneutrale, oplosmiddelvrije vloeibare afdichting die speciaal voor gevoelige gebieden is ontwikkeld.

Nadere informatie

DISANO BY HARO DE VERANTWOORDE DESIGNVLOER.

DISANO BY HARO DE VERANTWOORDE DESIGNVLOER. DISANO BY HARO DE VERANTWOORDE DESIGNVLOER. SLIJTVAST, ONDERHOUDSARM, AANTREKKELIJK DESIGN DISANO BY HARO Designvloeren zijn hot en terecht: Ze zijn slijtvast, zien er goed uit en zijn uitgevoerd in aantrekkelijke

Nadere informatie

De norm voor houten vloeren

De norm voor houten vloeren De norm voor houten vloeren Een complete lijn lakproducten voor de afwerking van parket en houten vloeren Naturel Projectlak intensief huiselijk en commercieel gebruik TRAE LYX NATUREL is een ultra matte

Nadere informatie

DURABELLA DURABELLA. Specificaties Durabella Durabella WM Durabella STONE. Naadloze Terrazzo

DURABELLA DURABELLA. Specificaties Durabella Durabella WM Durabella STONE. Naadloze Terrazzo Specificaties Durabella Durabella WM Durabella STONE DURABELLA Naadloze Terrazzo Samenstelling: DURABELLA Terrazzo bestaat uit diverse componenten op basis van speciale krimpvrije bindmiddelen en diverse

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

Systeem oplossingen Reiniging van cleanrooms. Voor de reiniging van technische en farmaceutische cleanrooms volgens ISO- en GMP-richtlijnen.

Systeem oplossingen Reiniging van cleanrooms. Voor de reiniging van technische en farmaceutische cleanrooms volgens ISO- en GMP-richtlijnen. Systeem oplossingen Reiniging van cleanrooms Voor de reiniging van technische en farmaceutische cleanrooms volgens ISO- en GMP-richtlijnen. Reiniging van cleanrooms Initial Cleanrooms biedt u gespecialiseerde

Nadere informatie

Inhoud. markant graphic city. 4 Naaldvilt, de textiel klassieker. 16 Meer textiel van Forbo. 17 Meer Forbo Flooring. 18 Forbo FloorCare

Inhoud. markant graphic city. 4 Naaldvilt, de textiel klassieker. 16 Meer textiel van Forbo. 17 Meer Forbo Flooring. 18 Forbo FloorCare 96009 96019 2 Inhoud 4 Naaldvilt, de textiel klassieker 6 8 9 10 12 14 markant graphic city 16 Meer textiel van Forbo 17 Meer Forbo Flooring 18 Forbo FloorCare 19 Technische specificaties 3 Naaldvilt van

Nadere informatie

DE KRACHT VAN KWARTS VOOR UW INTERIEUR

DE KRACHT VAN KWARTS VOOR UW INTERIEUR SILESTONE DE KRACHT VAN KWARTS VOOR UW INTERIEUR THE ORIGINAL DE BESTE KWARTSWERKBLADEN VOOR KEUKENS, BADKAMERS EN VLOEREN. HYGIËNISCHE BESCHERMING Met zilver technologie ZUURBESTENDIG SCHOKBESTENDIG VLEKBESTENDIG

Nadere informatie

HEMPACORE. Passieve brandbeveiliging

HEMPACORE. Passieve brandbeveiliging HEMPACORE Passieve brandbeveiliging Duurzaamheid De sterkte van onze coatings minimaliseert het risico op beschadigingen tijdens transport, verwerking en blootstelling aan weersinvloeden. U kunt rekenen

Nadere informatie

LifeLine Vloeren. Designed to make. a difference

LifeLine Vloeren. Designed to make. a difference LifeLine Vloeren Designed to make a difference LifeLine Vloeren Enomer, het innovatieve vloer materiaal, ontwikkeld door het Finse Upofloor, onderscheidt zich door uitmuntende gebruikseigenschappen zonder

Nadere informatie

FINESSE FLOOR: REVOLUTIE IN KUNSTSTOF VLOEREN!

FINESSE FLOOR: REVOLUTIE IN KUNSTSTOF VLOEREN! FINESSE FLOOR: REVOLUTIE IN KUNSTSTOF VLOEREN! > DANKZIJ DE UNIEKE EIGENSCHAPPEN VAN RCB > DECOR: HELSINKI - FF5042 > WAAROM FINESSE FLOOR? Finesse Floor is een unieke en revolutionaire kunststofvloer

Nadere informatie

D E S I G N V L O E R E N

D E S I G N V L O E R E N D E S I G N V L O E R E N marlise laat uw interieur tot leven komen... design vloeren van marlise compleet en verrassend totaalconcept Marlise vloeren zijn kwalitatief hoogwaardige, naadloze vloeren op

Nadere informatie

PYRAMIDE [1/8] Wij bieden u persoonlijk advies via onze infotelefoon.

PYRAMIDE [1/8] Wij bieden u persoonlijk advies via onze infotelefoon. PYRAMIDE [1/8] De pinta PYRAMIDE is een hoogwerkzaam product voor geluidsabsorptie in een aantrekkelijk ontwerp. Door de structuur wordt het oppervlak vergroot en dat levert goede geluidsabsorptiewaarden

Nadere informatie

Een nieuwe generatie Marmoleum; klaar voor gebruik Marmoleum met Topshield2

Een nieuwe generatie Marmoleum; klaar voor gebruik Marmoleum met Topshield2 rolstoelen hoge hakken sportschoenen bureaustoelen schoenstrepen Een nieuwe generatie Marmoleum; klaar voor gebruik Marmoleum met Topshield2 Een nieuwe generatie Marmoleum Een groot deel van ons dagelijks

Nadere informatie

Reinigings- en onderhoudshandleiding voor industrieel geoliede parketvloeren; conform DIN 18356

Reinigings- en onderhoudshandleiding voor industrieel geoliede parketvloeren; conform DIN 18356 Reinigings- en onderhoudshandleiding voor industrieel geoliede parketvloeren; conform DIN 18356 Geoliede oppervlakken zetten de individuele structuren van de verschillende houtsoorten extra in de verf.

Nadere informatie

DUURZAME VLOEROPLOSSINGEN. nora rubber vloerbedekkingen en systeemoplossingen

DUURZAME VLOEROPLOSSINGEN. nora rubber vloerbedekkingen en systeemoplossingen DUURZAME VLOEROPLOSSINGEN nora rubber vloerbedekkingen en systeemoplossingen Voorwoord 3 Goede binnenlucht hangt ook van de vloer af Milieubescherming en het binnenmilieu zijn bij nora systems reeds lang

Nadere informatie

bulletin board pinboard linoleum

bulletin board pinboard linoleum bulletin board pinboard linoleum pinboard linoleum BULLETIN BOARD Bulletin Board, oftewel pinboard linoleum, biedt ongekend praktische en esthetische mogelijkheden. Het is uitermate geschikt als prikbord

Nadere informatie

D E P R A K T I S C H E V L O E R T E R R A Z I T

D E P R A K T I S C H E V L O E R T E R R A Z I T D E P R A K T I S C H E V L O E R Terrazit is speciaal ontwikkeld voor ruimtes met een intensief gebruik. De vloer is opgebouwd uit speciaal natuurkwarts in verschillende korrelmaten, gemalen schelp en

Nadere informatie

Reiniging en desinfectie

Reiniging en desinfectie Reiniging en desinfectie 1 Reiniging en desinfectie Als jij een frietje eet bij de snackbar, denk je waarschijnlijk niet na over de keuken. Maar stel je eens voor dat jouw friet wordt gebakken in een hele

Nadere informatie

Wandbekleding-en bescherming & vloer-en wand profielen

Wandbekleding-en bescherming & vloer-en wand profielen Plastic solutions and more Interior Wandbekleding-en bescherming & vloer-en wand profielen Lexan Cliniwall LEXAN CLINIWALL plaat de oplossing voor cleanroom oppervlakken en interieur wandbekleding toepassingen

Nadere informatie

Reinigingsinstructies

Reinigingsinstructies Reinigingsinstructies ROMEX is een producent van industriële vloeren uit kunsthars. Deze zijn in principe eenvoudig te reinigen, maar moeten regelmatig onderhouden worden om hun jarenlange esthetische

Nadere informatie

A revolution for your floor

A revolution for your floor A revolution for your floor Het korte verhaal. Twister is een revolutionaire methode voor het dagelijks machinaal reinigen van elk vloertype. Door de miljarden microscopisch kleine diamantjes reinigen

Nadere informatie

Tapes. www.wiltec.nl. Tapes

Tapes. www.wiltec.nl. Tapes 63 Tape is tape hoor je vaak, maar niets is minder waar. Tussen de verschillende soorten en kwaliteiten tapes zijn grote verschillen aanwezig. Het gebruiken van een verkeerde tape in uw productieproces

Nadere informatie

Leginstructies voor norament vloerbedekkingen

Leginstructies voor norament vloerbedekkingen Leginstructies voor norament vloerbedekkingen De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN 18 365 zijn. norament tegels moeten vóór het verlijmen geklimatiseerd zijn, d.w.z. de temperatuur van de norament

Nadere informatie

De praktijkkast van nu. Mooi en functioneel

De praktijkkast van nu. Mooi en functioneel De praktijkkast van nu Mooi en functioneel SKAP-A staat voor: Creëren, scheppen Arrangeren,inrichten Ordenen, rangschikken Creëer met de juiste inrichting sfeer en orde in uw praktijk 3 Functioneel design

Nadere informatie

De vloer die naadloos aansluit bij uw bedrijf. Magazijnen - Werkplaatsen - Garages - Keukens - Bakkerijen - ESD-ruimtes - Bouwmarkten

De vloer die naadloos aansluit bij uw bedrijf. Magazijnen - Werkplaatsen - Garages - Keukens - Bakkerijen - ESD-ruimtes - Bouwmarkten De vloer die naadloos aansluit bij uw bedrijf Magazijnen - Werkplaatsen - Garages - Keukens - Bakkerijen - ESD-ruimtes - Bouwmarkten 1 De vloer die naadloos aansluit bij uw bedrijf 2 De ideale basis voor

Nadere informatie

PERFECTLY CLEAN FOR SURE PRODUCTOVERZICHT REINIGING VAN KERAMISCHE TEGELS

PERFECTLY CLEAN FOR SURE PRODUCTOVERZICHT REINIGING VAN KERAMISCHE TEGELS PERFECTLY CLEAN FOR SURE PRODUCTOVERZICHT REINIGING VAN KERAMISCHE TEGELS BEHOUD VAN WAARDE DOOR HET ONDERHOUD VAN UW KERAMISCHE EN VEILIGHEIDSTEGELS In microporeuze oppervlakken kunnen zich de kleinste

Nadere informatie

Jadon Parkeergarage Reiniging

Jadon Parkeergarage Reiniging Jadon Parkeergarage Reiniging Jadon Parkeergarage Reiniging: Vloeren spelen een steeds grotere rol bij het ontwerp van parkeergarages. Vloer coatingen in diverse, vaak lichte kleuren, winnen terrein ten

Nadere informatie

creating better environments

creating better environments creating better environments Bulletin Board is een decoratieve en functionele linoleum afwerking met diverse toepassingsgebieden. Het is ideaal als prikbord in scholen, ziekenhuizen, kantoren of in huis,

Nadere informatie

eautifloor Beautifloor PVC Design vloeren karakteriseren uw woning en geven een warm en geborgen gevoel PVC Design Collectie

eautifloor Beautifloor PVC Design vloeren karakteriseren uw woning en geven een warm en geborgen gevoel PVC Design Collectie eautifloor Beautifloor PVC Design vloeren karakteriseren uw woning en geven een warm en geborgen gevoel PVC Design Collectie De kenmerken van Beautifloor PVC Design vloeren: Waterbestendig, ook in vochtige

Nadere informatie

2010/2011. norament en noraplan. rubber vloerbedekkingen

2010/2011. norament en noraplan. rubber vloerbedekkingen 2010/2011 norament en noraplan rubber vloerbedekkingen nora vloerbedekkingen de optelsom van ervaring, deskundigheid en uniek materiaal nora heeft als wereldmarktleider al jarenlang een sterke invloed

Nadere informatie

BESPAART ENERGIE, VERMINDERT HERRIE

BESPAART ENERGIE, VERMINDERT HERRIE SYSTEXX ACTIVE ACOUSTHERM BESPAART ENERGIE, VERMINDERT HERRIE HET INNOVATIEVE GLASWEEFSEL VOOR WAND EN PLAFOND 2 MENSELIJK WELZIJN AANGENAAM IN KLANK EN TEMPERATUUR Of we ons goed voelen in een bepaalde

Nadere informatie

THE NEW FACE OF COATING TECHNOLOGIES INTRODUCING THE MOST COMPLETE AND DURABLE PROTECTIVE COATING SYSTEM FOR THE AUTOMOTIVE INDUSTRY.

THE NEW FACE OF COATING TECHNOLOGIES INTRODUCING THE MOST COMPLETE AND DURABLE PROTECTIVE COATING SYSTEM FOR THE AUTOMOTIVE INDUSTRY. INTRODUCING THE MOST COMPLETE AND DURABLE PROTECTIVE COATING SYSTEM FOR THE AUTOMOTIVE INDUSTRY. THE NEW FACE OF COATING TECHNOLOGIES Alle producten van Ceramic Pro zijn getest door SGS. `s Werelds meest

Nadere informatie

Totaalservice matten en moppen. Expert in vloerhygiëne

Totaalservice matten en moppen. Expert in vloerhygiëne Expert in vloerhygiëne Totaalservice matten en moppen Met onze totaalservice voor vloerhygiëne bespaart u tot 60% op schoonmaakkosten. Piekfijne vloerhygiëne is essentieel voor elke business. Hygiëne is

Nadere informatie

Peha-soft nitrile. Latexvrije onderzoeks- en beschermende handschoenen van HARTMANN.

Peha-soft nitrile. Latexvrije onderzoeks- en beschermende handschoenen van HARTMANN. Kwaliteit zonder latex kwaliteit zonder compromissen. Peha-soft nitrile. Latexvrije onderzoeks- en beschermende handschoenen van HARTMANN. Onderzoekshandschoenen Compromisloos duurzaam: nitril beter dan

Nadere informatie

PURELOC. BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever.

PURELOC. BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever. PURELOC BerryAlloc Vinyl Planks Wherever. Forever. Reflections of nature BerryAlloc Uitzonderlijke karakters ontstaan met de tijd, groeien op natuurlijke wijze, volgens het ritme van de natuur. De kracht

Nadere informatie

DeLaval oppervlaktecoating. Bescherming van uw vloeren en wanden

DeLaval oppervlaktecoating. Bescherming van uw vloeren en wanden DeLaval oppervlaktecoating Bescherming van uw vloeren en wanden DeLaval oppe Voor veilige, duurzam oppervlakken DeLaval oppervlaktecoating beschermt uw werkomgeving tegen veroudering en zorgt voor een

Nadere informatie

Onderhoud tegels. Inhoudsopgave

Onderhoud tegels. Inhoudsopgave Onderhoud tegels Inhoudsopgave ONVERGLAASDE TEGELS... 2 PORCELANATO ONVERGLAASD... 3 ULTRAGRES... 4 VERGLAASDE TEGELS... 5 COTTO-TERRACOTTA onbehandeld... 6 ONVERGLAASDE TEGELS Reiniging Beschermen Onderhoud

Nadere informatie

Tijdloos elegant. Veelzijdig functioneel.

Tijdloos elegant. Veelzijdig functioneel. Roestvrij stalen werkbladen van STEELART. Ontdek meer over het materiaal, de voordelen en het onderhoud ervan. www.blanco-steelart.be Tijdloos elegant. Veelzijdig functioneel. Roestvrij staal. Met unieke

Nadere informatie

Antislip Hygiënische Matten Oplossingen

Antislip Hygiënische Matten Oplossingen Hygiënische Matten Oplossingen www.notrax.eu Catalogue 6-H www.notrax.eu GRIPWALKER LITE 2 www.notrax.eu Index en Handleiding - Oplossingen voor Hygiëne Matten Art. Product Pagina Notrax Matten Pictogrammen

Nadere informatie

PROTECT EXCELLENCE. Specificaties en onderhoudsadvies E N T R A N C E F L O O R I N G

PROTECT EXCELLENCE. Specificaties en onderhoudsadvies E N T R A N C E F L O O R I N G Specificaties en onderhoudsadvies 2013 E N T R A N C E F L O O R I N G 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 Protect Excellence De garens van deze frisse modieuze collectie bestaan voor 33% uit gerecyclede

Nadere informatie

Hygiënische Wandbescherming

Hygiënische Wandbescherming Hygiënische Wandbescherming WATER RESISTENT TIJDBESPAREND SCHOK RESISTENT ANTIBACTERIEEL PREFAB SYSTEEM FOOD SAFE HACCP VOOR DE VOEDINGSINDUSTRIE, CLEAN ROOMS, SUPERMARkTEN, CATERING, PHARMACEUTICA,...

Nadere informatie

D E V L O E R V O O R U W D R O O M H U I S

D E V L O E R V O O R U W D R O O M H U I S K A M E R B R E E D G R I N D T A P I J T D E V L O E R V O O R U W D R O O M H U I S B A S E G R I N D T A P I J T I N H O U D Base interieur advies is al meer dan vijfentwintig jaar specialist in het

Nadere informatie

De extreem slijtvaste en blijvend mooie vloer

De extreem slijtvaste en blijvend mooie vloer STRONG FLOORS BY NATURE De extreem slijtvaste en blijvend mooie vloer DE NIEUWE LAK AFWERKING VOOR VLOEREN De sterkste lakafwerking die wij ooit hebben geproduceerd is nu beschikbaar. Deze nieuwe slijtvaste

Nadere informatie

PU BLUE INSTALLEREN ZONDER LIJM

PU BLUE INSTALLEREN ZONDER LIJM TM PU BLUE COLLECTION2013COLECCION2013KOLLEKTION2013COLLECTIE2013COLLECTION2013COLECCION2013KOLLEKTION2013COLLECTIE2013 INSTALLEREN ZONDER LIJM mflorlock Installeren zonder lijm mflorlock TALENT & STONE

Nadere informatie

Belangrijker nog HS PROTECT EPOX beschermt uw relatie met uw klant!

Belangrijker nog HS PROTECT EPOX beschermt uw relatie met uw klant! H S PRO TECT EPO X is een luchtdrogende coating ter bescherming van gepolierde beton en epoxy. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel. H S PRO TECT EPO X beschermt

Nadere informatie

Triflex Parkeergarages met Uitstraling. Triflex, specialist in vloeibare kunststoffen voor vloeren en afdichtingsystemen

Triflex Parkeergarages met Uitstraling. Triflex, specialist in vloeibare kunststoffen voor vloeren en afdichtingsystemen Parkeergarages met Uitstraling Triflex, specialist in vloeibare kunststoffen voor vloeren en afdichtingsystemen Parkeergarages Parkeerdaken met Uitstraling De eerste indruk U heeft een prachtige onderneming.

Nadere informatie

Montage-instructies nora trapoplossingen

Montage-instructies nora trapoplossingen Montage-instructies nora trapoplossingen Geschikte ondergronden zijn trappen van hout, steen, dekvloer (gegrond), metaal en andere harde, vaste ondergronden. De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN

Nadere informatie

Healthcare Cleaning The professional way

Healthcare Cleaning The professional way Healthcare Cleaning The professional way Hygiënisch en veilig reinigen met rendement Er kan veel leven zitten in een klein beetje stof. Een verantwoord schoon gebouw is daarom van groot belang voor de

Nadere informatie

Salespresentatie Colorex

Salespresentatie Colorex praktijkgerichte emissiebeoordeling van cleanroomvloeren Inleiding Oprichting van een alliantie Cleanroom geschikte materialen CSM alliantie: Cleanroom geschikte materialen Machines en materialen De huidige

Nadere informatie

AKOESTIEK ONTMOET BEHANG

AKOESTIEK ONTMOET BEHANG VOLMAAKTE KLANK AKOESTIEK ONTMOET BEHANG HET INNOVATIEVE GLASWEEFSEL VOOR WANDEN EN PLAFONDS 2 WANDBEKLEDING OP DE ACHTERGROND: SYSTEXX ACTIVE ACOUSTIC 233 AKOESTIEK: DE WETENSCHAP VAN HET GELUID IDEALE

Nadere informatie

ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN. De Waegenaere NV

ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN. De Waegenaere NV ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN De Waegenaere NV Bieke Een linoleum vloer en onderhoud Met een vloer van Forbo Flooring beschik je over een hoogwaardige en zeer duurzame vloerbekleding. Een product waarvan

Nadere informatie

2-wiel containers. Veelzijdige talenten op 2 wielen

2-wiel containers. Veelzijdige talenten op 2 wielen 2-wiel containers Veelzijdige talenten op 2 wielen 2-wiel containers De reeds miljoenenmaal bewezen veelzijdige container MGB 80 MGB 60 MGB 120 MGB 60 MGB 80 MGB 120 MGB 140 MGB 240 MGB 360 Aan het einde

Nadere informatie

Advies ontzorgen. wanden plafonds vloeren

Advies ontzorgen. wanden plafonds vloeren Advies ontzorgen realisatie wanden plafonds vloeren HACCP Leverancier en uitvoerder van hygiënische afbouwsystemen voor wand-, plafond- en vloer Sentho B.V. Sentho B.V. is uw rechterhand, adviseur en uitvoerder

Nadere informatie

Elementaire modules voor design en akoestiek

Elementaire modules voor design en akoestiek OWAconsult collection Plafondeilanden1 Elementaire modules voor design en akoestiek 2 3 Inhoud Canto... 4 Corpus... 6 Curve 1 Curve 2... 8 FreeStyle-lamellen... 10 Selecta... 12 Stoffmuster... 14 4 Plafondeilanden

Nadere informatie

Laboratorium. Goed doordachte zitoplossingen voor het laboratorium

Laboratorium. Goed doordachte zitoplossingen voor het laboratorium Laboratorium Goed doordachte zitoplossingen voor het laboratorium Het werken in een laboratorium stelt eisen aan stoelen die met geen andere werkomgeving te vergelijken zijn. Naast de hoogste eisen voor

Nadere informatie

5 fasen van het protocol

5 fasen van het protocol Een onderhoudsprotocol opstellen: welke bekleding? Elke vloerbekleding van Tarkett heeft een eigen samenstelling en oppervlaktebehandeling en behoeft daarom een aangepast onderhoudsprotocol. We overlopen

Nadere informatie

POLYVISION CERAMICSTEEL

POLYVISION CERAMICSTEEL POLYVISION CERAMICSTEEL PolyVision CeramicSteel heeft een ongeëvenaarde soepele en gladde samenstelling en blijft duurzaam mooi. Het is het populairste schrijfoppervlak en biedt ook een grote variëteit

Nadere informatie

BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE

BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE Er zijn appartementen waar je alles hoort. En er zijn appartementen met ISOBET-PLUS Isobet is een gebruiksvriendelijke isolerende mortel

Nadere informatie

RAAM- EN DEURCOMPONENTEN. Smart Easyfix

RAAM- EN DEURCOMPONENTEN. Smart Easyfix RAAM- EN DEURCOMPONENTEN Smart Easyfix RAAM- EN DEURCOMPONENTEN De afgeschuinde hoek van de lagers zorgt voor een probleemloze geleiding van de deurbledden in de kozijnbledden. AXA Smart Easyfix Snel en

Nadere informatie

Nano Green World Metal AntiCorrosion

Nano Green World Metal AntiCorrosion Nano Green World Metal AntiCorrosion Op basis van Nanotechnologie Beschermt net zo goed als thermisch verzinken Vormt een zeer dunne beschermlaag Spaart energie en grondstoffen Is veelzijdig, flexibel

Nadere informatie

VLOER- COATINGEN. Afdichtingssystemen

VLOER- COATINGEN. Afdichtingssystemen VLOER- COATINGEN Afdichtingssystemen KÖSTER vloercoating voor de industrie Stofvrij Slijtvast Verkrijgbaar in verschillende kleuren Instelbare stroefheid Lage emissies, getest volgens de AgBB Voordelig

Nadere informatie