De 5 grootste valkuilen bij de keuze van vloerbedekkingen in ziekenhuizen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De 5 grootste valkuilen bij de keuze van vloerbedekkingen in ziekenhuizen"

Transcriptie

1 De 5 grootste valkuilen bij de keuze van vloerbedekkingen in ziekenhuizen Stuitte u ook al op problemen met een relatief nieuwe vloer? Lichte schade zoals krassen, onuitwisbare vlekken, naden die open gaan staan met hygiëneproblemen tot gevolg? Misschien werden bepaalde stroken glibberig en werd het moeilijk om ze schoon te maken? Reparatie van de vloer en zijn coating is een optie, maar te duur. Bovendien kunt u zich geen wachttijden veroorloven. Dit rapport helpt u om de kosten voor reparatie, onderhoud en voortijdige vervanging van vloeren te vermijden. Wij geven een overzicht van veel voorkomende valkuilen en leggen uit hoe u die kunt vermijden. Met deze criteria moet u vaak al rekening houden tijdens de planningsfase en ze vastleggen in het lastenboek / bestek. Zo weet u zeker dat ze perfect worden uitgevoerd.

2 VALKUIL NR. 1 Een product kiezen voor zijn prijs Vandaag hebben alle vloerbekledingen een PU-oppervlak dat u gemakkelijk schoonmaakt en onderhoudt. Maak u toch geen zorgen! Een grote valkuil! Wist u dat veel van die oppervlakbeschermingen alleen werden aangebracht om de vloer tijdens de installatie te beschermen? En dat er vaak een extra bescherming met chemische producten nodig is voor u ze in een ziekenhuis gebruikt? Die coatings hebben dikwijls een korte levensduur. In sommige gevallen slijten ze al na enkele weken intensief gebruik en/of onderhoud af. Voornamelijk PVC-vloeren, maar ook linoleum en sommige rubber vloeren hebben tegenwoordig dit soort beschermingslaag. Dat kan leiden tot extra kosten van 2 tot 5 euro per m² op jaarbasis voor het strippen en coaten. Met dat inzicht in het achterhoofd kiest u beter direct bij de installatie voor een nieuwe PU (10 tot 15 euro per m²). Komt u de dure instructies van sommige vloerfabrikanten niet na, dan verliest u misschien zelfs de garantie. Een goedkoop product wordt zo duurder dan u had verwacht. Is er een alternatief?

3 De 5 grootste valkuilen bij de keuze van vloerbedekkingen in ziekenhuizen VALKUIL NR. 1 Linoleum oppervlakte 1:500 PVC oppervlakte 1:500 Rubber oppervlakte 1:500 Source: Dr. Jürgen Schmiegel, Piepenbrock (Facility Management Company, Germany, April 2011 Dwarsdoorsnede noraplan: zonder coating Toplaagbescherming is noodzakelijk bij vloeren met een open of poreus oppervlak. Voorbeelden zijn PVC, linoleum en sommige andere kunststofvloeren. Er zijn ook manieren om een dicht en gesloten oppervlak te maken zonder coating zoals rubber vloeren van hoge kwaliteit. Dat is mogelijk dankzij een behandeling met zorgvuldig geselecteerde UV-frequenties die het oppervlak dicht en gesloten houden, en dat voor de volledige levensduur. Dwarsdoorsnede PVC: met PU coating Wat er niet op ligt, kan er ook niet afslijten Op deze foto ziet u dat PU-coatinglagen uiterst dun zijn kleine zandkorrels kunnen ze gemakkelijk kapot maken. Diktes van 6 tot 20 micrometer bieden geen weerstand tegen de permanente belasting in een ziekenhuis. Het enige alternatief is een dure renovatie en een speciale behandeling met was en coatings. Dichte oppervlaktes hebben geen was of coating nodig. Om vlekken, oud vuil, restanten van schoonmaak- en desinfectiemiddelen te verwijderen, maakt u ze schoon met diamant pads. Zie hoe een vloer eruitziet vóór een reiniging met de diamant pads. Diamant pads zijn alleen geschikt voor vloeren zonder coating. Zie hoe een vloer eruitziet vóór en na reiniging met de diamant pads.

4 VALKUIL NR. 2 Gebruik goedkope vloer installateurs Deze producten beantwoorden aan een norm en iedere ervaren installateur kan ze leggen. Kies gewoon het goedkoopste aanbod uit uw aanbestedingsdossier. Goedkope installateurs werken regelmatig met onderaannemers zonder specifieke ervaring met het gekozen product voor de specifieke omgeving van ziekenhuizen. Een installateur die nooit in deze omgeving heeft gewerkt, moet u vooraf aan een test onderwerpen. Er zijn grote verschillen in installatietechnieken tussen PVC, linoleum, rubber en andere materialen. Verschillende fabrikanten gebruiken ook andere installatieoplossingen, zoals plinten, binnen- en buitenhoeken, afvoerputjes. De vloerfabrikant dient de installateur op te leiden en indien mogelijk te certificeren. Het is nog beter als de leverancier een training ter plekke aanbiedt om er zeker van te zijn dat alles correct gebeurt. Dat dient in de aanbesteding opgenomen te zijn.

5 De 5 grootste valkuilen bij de keuze van vloerbedekkingen in ziekenhuizen VALKUIL NR. 2 Dit kan vermeden worden.

6 VALKUIL NR. 3 Kies voor een goedkoop product Het goedkoopste product is het beste voor uw budget. Iets duurders kunnen we ons niet veroorloven. Wat is goedkoop? Is dat alleen de aankoopprijs van de materialen? Of de geïnstalleerde prijs, inclusief het leggen en de eerste onderhoudsbeurt? Of omvat de prijs ook de totale kosten voor onderhoud, reparatie en vervanging over de volledige levensduur van het product? En hoelang is die echte levensduur? Beantwoordt de kwaliteit van het materiaal aan de verwachtingen? Is het wel geschikt voor deze locatie? Vaak worden budgetten opgesplitst in investerings- en onderhoudskosten. En denkt de inkoper alleen aan zijn verantwoordelijkheid. Een vloer is een van de laatste aankopen in het gebouw. Vaak zijn de budgetten al opgebruikt voor andere installaties wanneer men alleen rekening houdt met het investeringsbudget. Het is verleidelijk om een beetje te besparen op de vloer als er een goedkoper alternatief is. Maar dat is een valkuil: al gauw blijkt dat de kosten voor onderhoud, reparatie en renovatie zo hoog oplopen dat het uiteindelijk duurder is dan de aankoop van een vloer van hoge kwaliteit die lang meegaat. Ook al leek die aanvankelijk aan de dure kant. Een nieuw soort PVC-vrije kunststofvloer, hard oppervlak, krasgevoelig, moeilijk te verlijmen.

7 De 5 grootste valkuilen bij de keuze van vloerbedekkingen in ziekenhuizen VALKUIL NR. 3 Ervaring is het bewijs: hoe goedkoper de investering, hoe hoger de onderhoudskosten oplopen. Bereken de kosten van het geplaatste product, inclusief het lassen van de naden en het onderhoud tijdens de eerste jaren. Bereken dan hoeveel het dagelijkse onderhoud (handmatig dweilen en/of machinereiniging op gestelde tijden) kost op basis van uw ervaring. Gebruikt u regelmatig reinigingssprays om de coatinglaag te onderhouden? Of gebruikt u methoden die heel weinig chemische schoonmaakmiddelen nodig hebben, zoals diamant pads of stoomreiniging? Vloeren met coatings op basis van water moeten al vroeger een extra waslaag krijgen, met hogere onderhoudskosten tot gevolg. Vloeren met een dicht oppervlak zoals rubber vloeren van hoge kwaliteit hebben geen coating nodig. In dat geval zijn deze maatregelen overbodig. En dat maakt de vloeren goedkoper voor hun lange levensduur van 30 tot 40 jaar! Dat verhoogt de kansen op kostenbesparing aanzienlijk. De investeringskosten zijn maar een klein deel van wat later volgt. Houd rekening met tussentijdse onderhoudsbeurten (intensieve of diepe reinigingsprocessen om ingekapseld vuil te verwijderen). Reinigt u dan met chemische producten, misschien samen met strippen en opnieuw coaten? Of doet u het gewoon met water en een reinigingsmachine met diamant pads? Welke ervaring heeft u met de duurzaamheid van coatinglagen? Moet u renoveren, opnieuw coaten of apart onderhouden? Hoe vaak dient dat te gebeuren? Dit is een modelberekening over 15 jaar met verwerking van alle parameters op basis van rapporten en ervaringen van gebruikers en technici. De kosten voor coating en oppervlakreparatie (voor afgesleten PU- of gelijkaardige coatings) maken over de volledige levensduur bijna de helft uit van de kosten. Reparatie is misschien niet meteen nodig, maar coatinglagen verdwijnen vroeg of laat, afhankelijk van het gebruik, intensiteit van het loopverkeer en producttype. Modelberekening life cycle cost Values in TSd Euro m 2 Total Ownership costs 15 years Oppervlakreparaties Onderhoudskosten Investering PU-coating moet u volledig vernieuwen: de oude lagen zandstralen en een nieuwe coatinglaag aanbrengen. Het resultaat? Extra uitgaven, de kosten van wachttijden, enz. 0 noraplan pad noraplan Lino acryl Lino PU PVC PU

8 VALKUIL NR. 4 Ga ervan uit dat alle vloeren met gelaste naden hygiënisch zijn Onze vloerbebedekking is volledig hygiënisch want alle naden, de randen met de muur en de plinten zijn goed gedicht! Dat is standaarduitvoering. Wat is de officiële vereiste van een hygiënische vloer? De vloer dient naadloos te zijn, niet-poreus, met een zacht oppervlak en gemakkelijk te reinigen. Weekmakers in PVC-vloeren migreren en zorgen ervoor dat de vloer krimpt. Aangezien het aandeel van weekmakers vaak hoger is dan een derde van de totale mengeling, heeft dat ook een grote invloed. Dat vereist reparatie, want anders zit u met een hygiëneprobleem. Precies daarom is het voegen van de naden niet de juiste oplossing voor krimpende vloeren. Weekmakers in PVC vloeren verdwijnen en doen de vloer krimpen.

9 De 5 grootste valkuilen bij de keuze van vloerbedekkingen in ziekenhuizen VALKUIL NR. 4 U kunt beter gebruik maken van een vloer die niet gelast hoeft te worden tijdens de volledige levenscyclus. De afgebeelde vloer (rechts) hoeft niet gelast te worden. Evelina Children s Hospital, Londen Sinds 2005 ligt er een rubber vloer van nora, met veel ingewikkelde inlegmotieven waar de voegen natuurlijk gedicht zijn. De vloer ziet er stabiel uit, heeft geen open naden of beschadigingen. Er is dus geen reparatie nodig.

10 VALKUIL NR. 5 Kies een gloednieuw product We hebben een totaal nieuw product gebruikt! Dat is veel beter dan al wat er al was, geen PVC, de laagste uitstootwaarden, gemakkelijk te onderhouden! De fabrikant heeft dat duidelijk op papier gezet! Prachtig toch? De perfecte vloerbedekking! Maar zonder enige ervaring? Hoe vaak zag u nieuwe vloertypes voor ziekenhuizen op de markt verschijnen en enkele jaren later spoorloos verdwijnen? De fabrikanten maakten een volslagen nieuwe vloer, maar ze vergaten die te testen in het gebruik. Een vloer is een chemische samenstelling, maar vooral een resultaat van ervaring. Een nieuwe vloer betekent dat u het proefkonijn bent. U test hem uit en neemt het risico als het resultaat niet goed is. Veel nieuwe producten vragen constante bijsturing voordat ze een stabiele kwaliteit bereiken ook al waren ze van bij de start goed ontworpen. Vooral in een ziekenhuisomgeving met al zijn specifieke vereisten experimenteert u beter niet. Denk aan de tijd die het vraagt om de vloer te vervangen en de kosten wanneer een ruimte daardoor een tijd lang niet beschikbaar is. Rubber vloeren uit Italië, PU-oppervlak komt los als gevolg van UV-licht Een nieuw soort PVC-vrije kunststofvloer, hard oppervlak, krasgevoelig, moeilijk te verlijmen.

11 De 5 grootste valkuilen bij de keuze van vloerbedekkingen in ziekenhuizen VALKUIL NR. 5 Wees voorzichtig. Test al wat u gebruikt, bezoek referenties, vooral die met een al wat oudere vloerbedekking. Dan ziet u met eigen ogen of de vloer de tand des tijds doorstaat. En stel uw aanbestedingsdossier correct op. Dan bent u zeker dat u krijgt wat u wilt en geen goedkope minderwaardige kopie!

nora 1-componenten voegpasta

nora 1-componenten voegpasta nora 1-componenten voegpasta Lees aandachtig de instructies op de verpakking! In de meeste gevallen hoeven de naden bij nora rubber vloerbedekking niet over het gehele oppervlakte gevoegd te worden. Uitzonderingen:

Nadere informatie

Vloerbescherming op maat: LPX en PUR Eco

Vloerbescherming op maat: LPX en PUR Eco Vloerbescherming op maat: LPX en PUR Eco Vloerbescherming voor uw linoleum: LPX en PUR Eco Over heel het oppervlak van dit linoleum zit een beschermlaag die uw vloer tegen vuil beschermt. Deze beschermlaag

Nadere informatie

Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren.

Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren. Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren. Met het juiste onderhoud blijft een Marmoleum vloer als nieuw 2 Het Forbo FloorCare System voor Marmoleum en Artoleum vloeren.

Nadere informatie

Reinigings- en onderhoudshandleiding voor industrieel geoliede parketvloeren; conform DIN 18356

Reinigings- en onderhoudshandleiding voor industrieel geoliede parketvloeren; conform DIN 18356 Reinigings- en onderhoudshandleiding voor industrieel geoliede parketvloeren; conform DIN 18356 Geoliede oppervlakken zetten de individuele structuren van de verschillende houtsoorten extra in de verf.

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen. Gebruik een deurmat

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN. De Waegenaere NV

ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN. De Waegenaere NV ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN De Waegenaere NV Bieke Een linoleum vloer en onderhoud Met een vloer van Forbo Flooring beschik je over een hoogwaardige en zeer duurzame vloerbekleding. Een product waarvan

Nadere informatie

DW-CLEANING TURNHOUT

DW-CLEANING TURNHOUT SPECIALIST IN REINIGEN VAN: - ZONNEPANELEN, - DAKEN, - DAKGOTEN, - OPRITTEN, - PANELEN, - DAKGOTEN - GEVELS - SCHOORSTENEN COATING VAN DAKEN,.. DW-CLEANING TURNHOUT VOOR VRIJBLIJVENDE OFFERTE TEL: 0497/O7.65.02

Nadere informatie

High Performance Ceramic Coating De 1e high performance vloercoating met keramische deeltjes

High Performance Ceramic Coating De 1e high performance vloercoating met keramische deeltjes www.wearmax-coating.at De 1e high performance vloercoating met keramische deeltjes VERLENGT DE LEVENSDUUR VAN BESTAANDE VLOERBEDEKKINGEN DANKZIJ UNIEKE TECHNOLOGIE WEARMAX CERAMIC COATING is de perfecte

Nadere informatie

Veneto, Etrusco, Silencio, Style Elle, Style Emme, SD, Sicuro R10

Veneto, Etrusco, Silencio, Style Elle, Style Emme, SD, Sicuro R10 Veneto, Etrusco, Silencio, Style Elle, Style Emme, SD, Sicuro R10 Moderne reinigingstechnieken beogen het verminderen van vochtige reinigingstechnieken, en deze te vervangen door drogere reinigingstechnieken.

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies Onderhoudsinstructies Uw nieuwe vloer heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen.

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels

Handleiding PVC-kliktegels Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Vragen of advies Wij streven altijd naar de best mogelijke service voor onze klanten en willen daarom ook benadrukken dat u ons altijd kunt

Nadere informatie

ADVIES VAN ANTALIS REK- EN KRIMPFOLIE HET BELANG VAN DE JUISTE FOLIE WELKE SOORTEN FOLIE ZIJN BESCHIKBAAR? WELKE FOLIE VOOR WELKE TOEPASSING?

ADVIES VAN ANTALIS REK- EN KRIMPFOLIE HET BELANG VAN DE JUISTE FOLIE WELKE SOORTEN FOLIE ZIJN BESCHIKBAAR? WELKE FOLIE VOOR WELKE TOEPASSING? HET BELANG VAN DE JUISTE FOLIE WELKE SOORTEN FOLIE ZIJN BESCHIKBAAR? WELKE FOLIE VOOR WELKE TOEPASSING? Geblazen (Blown) rekfolie Deze folie is zeer sterk. Dezelfde als handmatige folie, standaardfolie

Nadere informatie

Thomsit PVC-lijmen en Drytack tapes. Het complete antwoord voor al uw PVC-vloeren, van basic tot design

Thomsit PVC-lijmen en Drytack tapes. Het complete antwoord voor al uw PVC-vloeren, van basic tot design Thomsit PVC-lijmen en Drytack tapes Het complete antwoord voor al uw PVC-vloeren, van basic tot design Ervaar de optimale verwerking van PVC-design vloerbedekking met droge en natte lijmproducten van Thomsit

Nadere informatie

Zelfreinigend. Zelfreinigend. Pilkington Activ

Zelfreinigend. Zelfreinigend. Pilkington Activ Zelfreinigend Zelfreinigend Pilkington Activ Pilkington Activ is ook zeer geschikt voor dakbeglazing Zelfreinigend glas Pilkington Activ is duurzaam, gecoat, zelfreinigend glas met een neutrale kleur en

Nadere informatie

Reinigingsinstructies

Reinigingsinstructies Reinigingsinstructies ROMEX is een producent van industriële vloeren uit kunsthars. Deze zijn in principe eenvoudig te reinigen, maar moeten regelmatig onderhouden worden om hun jarenlange esthetische

Nadere informatie

De afdekklep en glasplaat reinigen

De afdekklep en glasplaat reinigen 11_chap11.fm Page 293 Thursday, March 3, 2005 12:50 PM De afdekklep en glasplaat reinigen Het is belangrijk om de afdekklep en de glasplaat regelmatig schoon te maken, om te zorgen voor de beste afdrukkwaliteit

Nadere informatie

Opgelet : Installatie van de douchebak tegen een afgewerkte muur. 2 Handleiding S.O.L douchebak

Opgelet : Installatie van de douchebak tegen een afgewerkte muur. 2 Handleiding S.O.L douchebak Eauzon bvba Opgelet : Controleer vóór de installatie of de douchebak intact is en geen schade heeft opgelopen tijdens het transport. Bescherm het oppervlak van de douchebak tijdens de installatie van het

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels

Handleiding PVC-kliktegels Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Speciale handleiding voor kliktegels eclips Reiniging en onderhoud Vragen of advies Wij streven altijd naar de best mogelijke service voor onze klanten en willen

Nadere informatie

Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen

Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen September 2007 Regelmatig bijgewerkte informatie over onze producten en hun beschikbaarheid, met richtlijnen voor hun onderhoud, zijn te vinden op onze

Nadere informatie

De stap 1 en 3 en stap 2 zijn samen het antislip system, De stap 4 is de reiniger voor het antislip system. Hoe het werkt

De stap 1 en 3 en stap 2 zijn samen het antislip system, De stap 4 is de reiniger voor het antislip system. Hoe het werkt Gebruiksaanwijzing Gefeliciteerd met de aankoop van uw antislip system! antislip system is geen coating of etsproduct. Het is een onzichtbaar antislip product dat in 3 stappen wordt aangebracht. Het verkleint

Nadere informatie

U kunt inkt toevoegen als de printer niet actief is of wanneer op het voorpaneel het bericht Inkt is bijna op of Inkt is op verschijnt.

U kunt inkt toevoegen als de printer niet actief is of wanneer op het voorpaneel het bericht Inkt is bijna op of Inkt is op verschijnt. Onderhoud In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Inkt toevoegen" op pagina 4-19 "De afvallade legen" op pagina 4-23 "De onderhoudskit vervangen" op pagina 4-25 "Het mes voor het losmaken van papier

Nadere informatie

nora pads VIER REINIGINGSPADS. EEN BEETJE WATER. DAARUIT BESTAAT HET NORA SYSTEEM.

nora pads VIER REINIGINGSPADS. EEN BEETJE WATER. DAARUIT BESTAAT HET NORA SYSTEEM. nora pads VIER REINIGINGSPADS. EEN BEETJE WATER. DAARUIT BESTAAT HET NORA SYSTEEM. Het reinigingssysteem voor economisch en ecologisch waardebehoud van nora rubber vloerbedekkingen nora pads zijn reinigingsschijven

Nadere informatie

2015 overzicht&instructie Edge vloerpads. TOMCAT EDGE vloerpads Overzicht en instructie

2015 overzicht&instructie Edge vloerpads. TOMCAT EDGE vloerpads Overzicht en instructie TOMCAT EDGE vloerpads Overzicht en instructie Sales men pad kit starterskit Edge stick 20 Starterskit met variatie van pads om de mogelijkheden van het Edge systeem te ontdekken Inhoud: 1x EDGE-4007, Maroon

Nadere informatie

Onderhoud. Houten Vloeren Opfrissen. Bona Deep Clean System

Onderhoud. Houten Vloeren Opfrissen. Bona Deep Clean System Onderhoud Houten Vloeren Bona Deep Clean System Nieuwe service met uitstekende resultaten Bona introduceert haar allernieuwste innovatie, waarmee doffe vloeren onmiddellijk worden gerevitaliseerd. Met

Nadere informatie

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit

- installatiekit (slagijzer, afstandsblokjes (1-8 mm) en een voor Unilink geschikt stootblok) - ondervloersysteem (Quick Step screen) - onderhoudskit Unilink leginstructies Algemeen Unilink is een revolutionair systeem voor het plaatsen van laminaatvloer zonder het gebruik van lijm. Dankzij de ingenieuze tand- en groefvorm kunnen de panelen eenvoudig

Nadere informatie

Multi-tiles. Standaardkleuren. zwart licht donker donker donker diep geel grijs grijs blauw groen rood

Multi-tiles. Standaardkleuren. zwart licht donker donker donker diep geel grijs grijs blauw groen rood Multi-tiles Multi-tiles is de vernieuwde, veelzijdige en duurzame vloerafwerking voor industriële- en commerciële toepassingen, zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie van bestaande vloeren. Toepassingsgebieden

Nadere informatie

U heeft gekozen voor een parket- of houten vloer, die met parketlak is behandeld.

U heeft gekozen voor een parket- of houten vloer, die met parketlak is behandeld. Gefeliciteerd met uw nieuwe parketvloer! U heeft gekozen voor een parket- of houten vloer, die met parketlak is behandeld. Door te kiezen voor een gelakte parket of houten vloer, zorgt u voor de grootst

Nadere informatie

nora ntx nora systems 1 nora ntx HET REVOLUTIONAIRE SNELLEGSYSTEEM Bezoek

nora ntx nora systems 1 nora ntx HET REVOLUTIONAIRE SNELLEGSYSTEEM Bezoek nora ntx nora systems 1 nora ntx HET REVOLUTIONAIRE SNELLEGSYSTEEM Bezoek www.ntx.nora.com nora ntx nora systems 3 nora ntx de voordelen in één oogopslag Dit heeft nora ntx mij te bieden: Snel en veilig

Nadere informatie

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid

Leginstructies. Natural Floor VOORAF. Europese Eik Europese Productie. Acclimatisering. Omgevingstemperatuur en Relatieve Luchtvochtigheid Leginstructies VOORAF Voor een goed resultaat is het absoluut noodzakelijk de leginstructies nauwkeurig te volgen. Het is belangrijk om, bij daglicht, alle panelen voor en tijdens de plaatsing te controleren

Nadere informatie

ESD vloeren. Salespresentatie Colorex

ESD vloeren. Salespresentatie Colorex ESD vloeren ESD vloeren levenscyclus 1. Opstellen programma van eisen 2. Inventariseren mogelijkheden 3. Keuze 4. Installatie 5. Gebruik 6. Sloop/afvoer Wat Programma ons onderscheidt van eisen met Colorex

Nadere informatie

Onderhoud. Onderhoud

Onderhoud. Onderhoud Onderhoud In deze sectie wordt het volgende besproken: Inkt toevoegen op pagina 7-32 De afvallade legen op pagina 7-36 De onderhoudskit vervangen op pagina 7-39 Het mes voor het losmaken van papier reinigen

Nadere informatie

FFEXX is het eerste serieuze alternatief voor linoleum en vinyl.

FFEXX is het eerste serieuze alternatief voor linoleum en vinyl. 2 FFEXX is het eerste serieuze alternatief voor linoleum en vinyl. FFEXX: DE NIEUWE MANIER VAN VLOERBEDEKKING De bewezen eigenschappen van linoleum en vinyl, verbeterd met de laatste stand der techniek

Nadere informatie

Reiniging en desinfectie

Reiniging en desinfectie Reiniging en desinfectie 1 Reiniging en desinfectie Als jij een frietje eet bij de snackbar, denk je waarschijnlijk niet na over de keuken. Maar stel je eens voor dat jouw friet wordt gebakken in een hele

Nadere informatie

Siergrindvloeren Praktisch, fraai en ongekend veel mogelijkheden!

Siergrindvloeren Praktisch, fraai en ongekend veel mogelijkheden! Siergrindvloeren Praktisch, fraai en ongekend veel mogelijkheden! Siergrindvloeren Introductie Eén van de meest populaire vloerafwerkingen van de laatste jaren is de siergrindvloer. Niet onlogisch, want

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies level 1

Onderhoudsinstructies level 1 level Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Uw vloer dient direct na oplevering voorzien te worden van een extra laag Solidfloor onderhoudsolie

Nadere informatie

TRIBOS PRODUCTHANDLEIDING

TRIBOS PRODUCTHANDLEIDING TRIBOS PRODUCTHANDLEIDING AUTOMOTIVE 1 Uw Tribos behandeling uitbesteden? Vraag een vrijblijvende offerte aan via info@tribosbeneluxbv.com of bel ons op nummer 0318 529347 Materiaal wat nodig is om TRIBOS

Nadere informatie

weinor terrastips over zonweringdoek

weinor terrastips over zonweringdoek 10 Tips over zonweringdoek Zo heeft u meer plezier van uw zonnescherm Wie een zonnescherm wil gebruiken, wil daar ook lang plezier van hebben. Vooral van het doek en de kleur daarvan. Daarom is het zinvol,

Nadere informatie

VOORDELEN LAMINAATVLOEREN

VOORDELEN LAMINAATVLOEREN VOORDELEN LAMINAATVLOEREN Betrouwbaar en budgetvriendelijk Kies voor laminaat wanneer u een stijlvolle vloer wenst en toch budgetvriendelijk moet zijn. Voor een zachte prijs krijgt u de warmte en uitstraling

Nadere informatie

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten Montage-instructies nora plinten en hoekplinten De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN 18 365 zijn. Ondergronden mogen mag geen structuur bevatten die hoger is als 0,6 mm. Oneffenheden of een te

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies level 1

Onderhoudsinstructies level 1 level Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Uw vloer dient direct na oplevering voorzien te worden van een extra laag Solidfloor onderhoudsolie

Nadere informatie

glue NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond

glue NL Plaatsingsinstructies Algemeen Acclimatisatie- en bewaringsomstandigheden Ondergrond NL Plaatsingsinstructies Algemeen glue 1. We raden aan om alle panelen van hetzelfde vloerproject tegelijk te bestellen. Compatibiliteit van panelen aangekocht in afzonderlijke bestellingen, kan niet gegarandeerd

Nadere informatie

GIDS VOOR ONDERHOUD GEWEVEN VINYL VLOERBEDEKKING

GIDS VOOR ONDERHOUD GEWEVEN VINYL VLOERBEDEKKING GIDS VOOR ONDERHOUD GEWEVEN VINYL VLOERBEDEKKING ONDERHOUD Vlot onderhoud met de hand of machinaa Vloerbedekking van Dickson is een echte technologische innovatie voor de meest veeleisende openbare ruimtes.

Nadere informatie

Duurzaamheid, schoonmaak en onderhoud in gezondheidszorginstellingen De bijdrage van elastische vloeren

Duurzaamheid, schoonmaak en onderhoud in gezondheidszorginstellingen De bijdrage van elastische vloeren Duurzaamheid, schoonmaak en onderhoud in gezondheidszorginstellingen De bijdrage van elastische vloeren Samenvatting Oppervlakte-eigenschappen van vloeren zijn cruciaal: ze oefenen invloed uit op de frequentie

Nadere informatie

NIEUW MIDDEL VOOR VERWIJDEREN VAN LONGLIFE COMPLETE. Tana Chemie GmbH

NIEUW MIDDEL VOOR VERWIJDEREN VAN LONGLIFE COMPLETE. Tana Chemie GmbH NIEUW MIDDEL VOOR VERWIJDEREN VAN LONGLIFE COMPLETE FEITEN m.b.t. Longlife Complete LL Complete bevat andere polymeren dan de traditionele dispersies/emulsies. LL Complete is HÉÉL SLECHT OF HELEMAAL NIET

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie

Ons natuurlijk product

Ons natuurlijk product Lino Art Linea Lino Art Linea 01. Linoleum ons natuurlijk product 02. DLW Flooring Een trotse traditie 03. De Lino Art Linea Collectie 04. Technische kenmerken 05. LPX Eenvoudige Reiniging 06. Toepassingsgebieden

Nadere informatie

Kwaliteit op maat. Newport

Kwaliteit op maat. Newport Kwaliteit op maat Newport 2 Newport Actuele strakke lijnen, afgewisseld met paneeldeuren en de bijzondere infreesgrepen, geven het Newport programma een luxe, landelijke uitstraling. Newport is vervaardigd

Nadere informatie

Welkom in onze wereld van vloerbekleding

Welkom in onze wereld van vloerbekleding Welkom in onze wereld van vloerbekleding Tarkett is één van s werelds meest toonaangevende en ervaren fabrikant van vloerbekleding. Al meer dan 130 jaar produceren we nieuwe materialen, geheel afgestemd

Nadere informatie

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten Montage-instructies nora plinten en hoekplinten De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN 18 365 zijn. Ondergronden mogen mag geen structuur bevatten die hoger is als 0,6 mm. Oneffenheden of een te

Nadere informatie

Professioneel vloeronderhoud

Professioneel vloeronderhoud Professioneel vloeronderhoud Professioneel systematisch vloeronderhoud. Elke vloer is uniek. Met meer dan 65 jaar ervaring op het gebied van vloeronderhoud heeft Diversey de optimale systemen ontwikkeld

Nadere informatie

Microfiber Doeken. Supersterk voor het lichte en zware Schoonmaakwerk

Microfiber Doeken. Supersterk voor het lichte en zware Schoonmaakwerk Microfiber Doeken Supersterk voor het lichte en zware Schoonmaakwerk Kenmerken: Hoge kwaliteit Label op elke doek die het gebruik aangeeft. Doeken hebben echter wel meerdere gebruiksmogelijkheden Verschillende

Nadere informatie

Zelfreinigend. Een revolutie in glas. Zelfreinigend. Pilkington Activ TM

Zelfreinigend. Een revolutie in glas. Zelfreinigend. Pilkington Activ TM Zelfreinigend Een revolutie in glas Zelfreinigend Pilkington Activ TM Zelfreinigend glas werd beschouwd als een onmogelijke droom. Maar na een uitgebreid onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma van Pilkington,

Nadere informatie

Onderhoud tegels. Inhoudsopgave

Onderhoud tegels. Inhoudsopgave Onderhoud tegels Inhoudsopgave ONVERGLAASDE TEGELS... 2 PORCELANATO ONVERGLAASD... 3 ULTRAGRES... 4 VERGLAASDE TEGELS... 5 COTTO-TERRACOTTA onbehandeld... 6 ONVERGLAASDE TEGELS Reiniging Beschermen Onderhoud

Nadere informatie

IPERCO lijmen. Introductie

IPERCO lijmen. Introductie IPERCO lijmen Introductie Het is aan te raden de basis begrippen te kennen voor een goede lijmverbinding. Doormiddel van deze handleiding geven wij u inzicht in het vulcaniseren en het noodzakelijk uit

Nadere informatie

Algemene richtlijnen voor het installeren

Algemene richtlijnen voor het installeren Algemene richtlijnen voor het installeren Algemene richtlijnen voor het installeren voor PhoneStar op de vloer en de volgende soorten vloerbedekking. Actuele versie zie www.wolf-bavaria.com 1. Algemene

Nadere informatie

Acertys Technical Services. Tot uw dienst

Acertys Technical Services. Tot uw dienst Acertys Technical Services Tot uw dienst Service specialisten voor elk product Een uitgebreid team van vakbekwame en gemotiveerde technici staat tot uw dienst. Vandaag zijn dit meer dan 45 Service Engineers,

Nadere informatie

Onderhoud prothese, liner, handschoen

Onderhoud prothese, liner, handschoen Onderhoud prothese, liner, handschoen Prothese (Myo)-elektrische prothese Handschoen controleren Controleer de handschoen van de prothese regelmatig! Bij het gebruik van een (myo)-elektrische prothese

Nadere informatie

Zwembadafdichting die alles aankan. De eerste versterkte zwembadfolie die een totale bescherming biedt tegen Chloor!

Zwembadafdichting die alles aankan. De eerste versterkte zwembadfolie die een totale bescherming biedt tegen Chloor! De eerste versterkte zwembadfolie die een totale bescherming biedt tegen Chloor! Zwembadafdichting die alles RENOLIT ALKORPLAN XTREME blijft schitteren zoals de eerste dag. Heeft uw zwembad zijn kleur

Nadere informatie

Aroma Perfection System. www.krups.com

Aroma Perfection System. www.krups.com Aroma System www.krups.com a d b Aroma System c d Aroma Control Timer e h j k m l f i System 1 2 3 Aroma System Aroma 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Nederlands Beschrijving a b c d e f g h i Deksel Waterreservoir

Nadere informatie

Vervangen Treadmaster op de F30 Duikelaar door Frank Sangers

Vervangen Treadmaster op de F30 Duikelaar door Frank Sangers Vervangen Treadmaster op de F30 Duikelaar door Frank Sangers Na zo n dertig jaar wordt Treadmaster slechter: het slijt langzaam weg en randen brokkelen af. Dat was ook op onze boot het geval en ik heb

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Versie april 2013 Gerflor Benelux Pagina 1 van 5 1. ALGEMEEN De vloerbedekking moet eerst goed geïnspecteerd en onderzocht worden op zichtbare gebreken voordat hij wordt aangebracht. Als er duidelijke

Nadere informatie

Opbrengstscan zonnepanelen

Opbrengstscan zonnepanelen Opbrengstscan zonnepanelen Gratis en onafhankelijk advies voor uw woning Anoniem voorbeeldadvies Aan: Datum Uw naam Adres Postcode, Plaats..-..-. Opbrengst Mogelijkheden van uw dak Met geavanceerde software

Nadere informatie

D M. Zwembaden. Zwembadafdichting die alles aankanax. De eerste versterkte zwembadfolie die een totale bescherming biedt tegen Chloor! V.02.

D M. Zwembaden. Zwembadafdichting die alles aankanax. De eerste versterkte zwembadfolie die een totale bescherming biedt tegen Chloor! V.02. D M Zwembadafdichting die alles De eerste versterkte zwembadfolie die een totale bescherming biedt tegen Chloor! DM Zwembadafdichting die alles Heeft uw zwembad zijn kleur verloren in de loop der jaren?

Nadere informatie

De vloer die naadloos aansluit bij uw interieur. Woning - Winkel - Kantoor

De vloer die naadloos aansluit bij uw interieur. Woning - Winkel - Kantoor De vloer die naadloos aansluit bij uw interieur Woning - Winkel - Kantoor 1 De vloer die naadloos aansluit bij uw interieur 2 De finishing touch... Warme tinten versus een strakke industriële look. Ambachtelijke

Nadere informatie

Montage Handleiding van SignWorld

Montage Handleiding van SignWorld Montage Handleiding van SignWorld 1. De ondergrond reinigen Ook al lijkt de ondergrond schoon, u moet de ondergrond altijd reinigen op de hierna beschreven wijze: Maak de ondergrond schoon met zeepwater

Nadere informatie

Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS

Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS VERSIE 1.0 SEPTEMBER 2013 Deze versie vervangt alle eerdere versies. Op www.yourglass.com kunt u geregeld actualisaties vinden. WAARSCHUWING Gelieve deze handleiding

Nadere informatie

Onderhoudsvoorschrift voor Marlith gietvloeren Basisreiniger voor dagelijks onderhoud

Onderhoudsvoorschrift voor Marlith gietvloeren Basisreiniger voor dagelijks onderhoud Onderhoudsvoorschrift voor Marlith gietvloeren Basisreiniger voor dagelijks onderhoud 1. Productomschrijving Zachte alkalische basisreiniger met sterk oplossend vermogen voor het verwijderen van bouw-vuil

Nadere informatie

THE FEELGOOD FLOOR. noraplan sentica voelt goed aan. In 38 nieuwe kleuren. Creation: A. Haw Architects, London

THE FEELGOOD FLOOR. noraplan sentica voelt goed aan. In 38 nieuwe kleuren. Creation: A. Haw Architects, London THE FEELGOOD FLOOR noraplan sentica voelt goed aan. In 38 nieuwe kleuren. Creation: A. Haw Architects, London noraplan sentica het nieuwe vloerbedekkingsconcept van nora flooring systems dat alle positieve

Nadere informatie

Tips van. voor het inrichten van uw huis

Tips van. voor het inrichten van uw huis Tips van voor het inrichten van uw huis Een woning inrichten doet u gelukkig niet iedere dag. Daarom is het goed om iemand met ervaring en verstand van zaken voor de juiste adviezen te raadplegen. Dat

Nadere informatie

Woningstoffeerder & Projectstoffeerder Interieur vakman

Woningstoffeerder & Projectstoffeerder Interieur vakman Woningstoffeerder & Projectstoffeerder Interieur vakman Algemene training woning- en projectstoffeerder Dekvloer voorbereiding en egalisatie Voor het vakkundig egaliseren van een dekvloer heb je naast

Nadere informatie

A revolution for your floor

A revolution for your floor A revolution for your floor Het korte verhaal. Twister is een revolutionaire methode voor het dagelijks machinaal reinigen van elk vloertype. Door de miljarden microscopisch kleine diamantjes reinigen

Nadere informatie

ZWEVENDE VLOERBEKLEDING FLOATING RESILIENT PLANK FLOORING REVÊTEMENT DE SOL FLOTTANT. handleiding. owner s manual guide de l utilisateur

ZWEVENDE VLOERBEKLEDING FLOATING RESILIENT PLANK FLOORING REVÊTEMENT DE SOL FLOTTANT. handleiding. owner s manual guide de l utilisateur ZWEVENDE VLOERBEKLEDING FLOATING RESILIENT PLANK FLOORING REVÊTEMENT DE SOL FLOTTANT handleiding owner s manual guide de l utilisateur verzorging & onderhoud Gefeliciteerd! U heeft zojuist Contesse Locking

Nadere informatie

5 fasen van het protocol

5 fasen van het protocol Een onderhoudsprotocol opstellen: welke bekleding? Elke vloerbekleding van Tarkett heeft een eigen samenstelling en oppervlaktebehandeling en behoeft daarom een aangepast onderhoudsprotocol. We overlopen

Nadere informatie

DE KRACHT VAN LINDHOUT

DE KRACHT VAN LINDHOUT DE LINDHOUT-LOOK Niet zomaar een vloer, maar iets speciaals. Een vloer die niet iedereen kan leggen, die vakmanschap en creativiteit vereist en dat ook uitstraalt. En een zonwering die er perfect op afgestemd

Nadere informatie

HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN

HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN HOE EEN TAPIJT UIT DE HAUTE COUTURE DESIGN COLLECTIE VAN LOUIS DE POORTERE PLAATSEN 1. ALGEMENE INFORMATIE Alle Haute Couture vast tapijt moeten worden geplaatst door een professionele installateur/plaatser.

Nadere informatie

Een nieuwe generatie Marmoleum; klaar voor gebruik Marmoleum met Topshield2

Een nieuwe generatie Marmoleum; klaar voor gebruik Marmoleum met Topshield2 rolstoelen hoge hakken sportschoenen bureaustoelen schoenstrepen Een nieuwe generatie Marmoleum; klaar voor gebruik Marmoleum met Topshield2 Een nieuwe generatie Marmoleum Een groot deel van ons dagelijks

Nadere informatie

1.1 ALGEMENE VOORZORGSMAATREGEL

1.1 ALGEMENE VOORZORGSMAATREGEL A VLEUGELOPENER INHOUD..2 ALGEMENE VOORZORGSMAATREGEL INSTALLATIE A. STANDAARD INSTALLATIE B. AFSTANDEN TABEL C. ONDERDELEN VAN INSTALLATIE D. INSTALLATIE VAN GELICALISEERDE WAPENOPENER E. DRAADVERBINDING.

Nadere informatie

VOEGEN FREES"TERA" 95310

VOEGEN FREESTERA 95310 VOEGEN FREES"TERA" 95310 SPECIFICATIES Met de frees "TERA" maakt u gelijkvormige groeven langs voegen in PVC en linoleum voordat u gaat warmlassen. TECHNISCHE KENMERKEN Vermogen: Snelheid: Diepteregeling:

Nadere informatie

ONDERHOUDSRICHTLIJNEN. voor een gerust gevoel

ONDERHOUDSRICHTLIJNEN. voor een gerust gevoel ONDERHOUDSRICHTLIJNEN voor een gerust gevoel ONDERHOUDSRICHTLIJNEN Met Sprimoglass koos u voor beglazing van hoge kwaliteit. U koos ook voor een feilloze klantenservice en daarom krijgt u er een gerust

Nadere informatie

De verzorging van uw gebit

De verzorging van uw gebit De verzorging van uw gebit Inhoud Tanden poetsen De electrische tandenborstel Flossen Tandenstokers Ragers De verzorging van uw gebit Samen werken aan gezonde tanden is al vanaf de start van onze praktijk

Nadere informatie

UZIN. MASTER OF THE FLOOR. Renovatie van een ruimte die continu in gebruik is? Met Sigan krijg ik de opdracht!

UZIN. MASTER OF THE FLOOR. Renovatie van een ruimte die continu in gebruik is? Met Sigan krijg ik de opdracht! UZIN. MASTER OF THE FLOOR. Renovatie van een ruimte die continu in gebruik is? Met Sigan krijg ik de opdracht! Sigan bewijst zich elke dag opnieuw en kan bijna overal worden ingezet. Met de Sigan 1,2,3

Nadere informatie

Duurzamere. vloerbescherming. aan een lagere totaalprijs. Efficiënter. Een kostenefficiënt alternatief voor huren. Duurzaam. Lagere totaalprijs

Duurzamere. vloerbescherming. aan een lagere totaalprijs. Efficiënter. Een kostenefficiënt alternatief voor huren. Duurzaam. Lagere totaalprijs Duurzamere vloerbescherming aan een lagere totaalprijs Efficiënter De textielmatten van de 3M Nomad -serie verwijderen vuil en vocht efficiënter dan conventionele matten en zorgen zo dat uw vloeren langer

Nadere informatie

Verwijder de beschermfolie net voor de oplevering en u biedt uw eindklant steeds opnieuw vloeren met dezelfde glans en kwaliteit als in uw showroom.

Verwijder de beschermfolie net voor de oplevering en u biedt uw eindklant steeds opnieuw vloeren met dezelfde glans en kwaliteit als in uw showroom. HS PROTECT FLOOR is een luchtdrogende coating ter bescherming van vloeren tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel.

Nadere informatie

Zelfreinigende ruiten. Voor reinigings bedrijven

Zelfreinigende ruiten. Voor reinigings bedrijven Zelfreinigende ruiten. Voor reinigings bedrijven Wat zijn zelfreinigende ramen? Druppelvorming bij niet behandeld glas 2 komponenten behandeling van ramen: beiden gebaseerd op nanotechnologie. De behandeling

Nadere informatie

Waar komt het vaste (vogel) gaas te hangen?

Waar komt het vaste (vogel) gaas te hangen? Waar komt het vaste (vogel) gaas te hangen? Aan de binnenkant of aan de buitenkant? In de markt bestaan er verschillende manieren van werken en elke fabrikant kiest uiteindelijk voor de ene of de andere

Nadere informatie

De instructies voor het veilig opruimen van kwik verschillen per situatie. Kies de opruiminstructie die op uw situatie van toepassing is.

De instructies voor het veilig opruimen van kwik verschillen per situatie. Kies de opruiminstructie die op uw situatie van toepassing is. Opruiminstructies De instructies voor het veilig opruimen van kwik verschillen per situatie. Kies de opruiminstructie die op uw situatie van toepassing is. Barometer, bloedrukmeter of een ander product

Nadere informatie

constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel.

constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel. HS PROTECT SANI is een luchtdrogende coating ter bescherming van uw sanitair tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Versie mei 2015 Gerflor Benelux Pagina 1 van 5 1. ALGEMEEN De vloerbedekking moet eerst goed geïnspecteerd en onderzocht worden op zichtbare gebreken voordat hij wordt aangebracht. Als er duidelijke gebreken

Nadere informatie

KLUSWIJZER Tegels zetten. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg. www.woongoed.

KLUSWIJZER Tegels zetten. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg. www.woongoed. KLUSWIJZER Tegels zetten Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg www.woongoed.nl KLUSWIJZER Tegels zetten Er zijn veel redenen te bedenken waarom u tegels

Nadere informatie

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking Handleiding PVC-trapleuningprofielen Installatie instructies Afwerking Installatie instructies De hoogwaardige PVC-trapleuningprofielen van Rubbermagazijn zijn gemaakt van thermoplastisch materiaal. Hierdoor

Nadere informatie

ONDERZOEK METHODIEK GEVELREINIGING DSM KANTOOR TE HEERLEN

ONDERZOEK METHODIEK GEVELREINIGING DSM KANTOOR TE HEERLEN ONDERZOEK METHODIEK GEVELREINIGING DSM KANTOOR TE HEERLEN eindrapport Opdrachtgever / Client ARCADIS AQUMEN facility management BV t.a.v. de heer M. Kersten Postbus 80009 5600 JZ EINDHOVEN Ons kenmerk

Nadere informatie

Hoortoestel CIC/IHO (in het oor) aanbrengen:

Hoortoestel CIC/IHO (in het oor) aanbrengen: Hoortoestel CIC/IHO (in het oor) aanbrengen: (tip: het rechterhoortoestel heeft een rode markering en het linker hoortoestel een blauwe markering) CIC/IHO hoortoestel. Sluit het batterijbakje volledig.

Nadere informatie

Vloer POLILUX. Een industrieel beton heeft hoge mechanische eigenschappen, is gevlinderd, en vaak met kwarts toegevoegd.

Vloer POLILUX. Een industrieel beton heeft hoge mechanische eigenschappen, is gevlinderd, en vaak met kwarts toegevoegd. Vloer POLILUX Een industrieel beton heeft hoge mechanische eigenschappen, is gevlinderd, en vaak met kwarts toegevoegd. De POLILUX-methode verandert, dankzij onze technologie, u industriële betonvloer

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar:

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar: Installatie voorschriften Rigid Core XL Ga voor meer informatie naar: www.rigidcorexl.nl Voor u begint / Voorbereidingen: Lees alle instructies voor u start met de installatie. Bij een onjuiste installatie

Nadere informatie

E-Newsletter Een Econocom newsletter met focus op leasing

E-Newsletter Een Econocom newsletter met focus op leasing in dit nummer Een Econocom newsletter met focus op leasing Nr 2 Operationele lease is altijd dan zelf kopen Een Econocom newsletter met focus op leasing In dit nummer Nr 2 sluiten 03 Inleiding 04 Verborgen

Nadere informatie

KWC CLEAN&CARE PROFICIAT!

KWC CLEAN&CARE PROFICIAT! KWC CLEAN&CARE PROFICIAT! Fijn dat u gekozen heeft voor een KWC kraan. Daarmee heeft u een staaltje eersteklas Zwitserse kwaliteit in uw handen. Op de volgende pagina s komt u te weten, hoe u uw nieuwe

Nadere informatie

Titel : Bouwprocessen in de kerk Datum : Oktober 2006

Titel : Bouwprocessen in de kerk Datum : Oktober 2006 Titel : Datum : Oktober 2006 Wij, als verwarmingsadviseur, komen het maar al te vaak tegen: Een kerkwelgezinde medewerker van een installatiebedrijf biedt aan om de verwarming voor de kerk te bouwen. Vaak

Nadere informatie

05 Olie en polijsten 06 River Washed 06 Garantie

05 Olie en polijsten 06 River Washed 06 Garantie ONDERHOUD 02 ONDERHOUD INSTRUCTIES INHOUD 03 Houten werkbladen 04 Dagelijks onderhoud 04 Onderhoud van het werkblad 05 Olie en polijsten 06 River Washed 06 Garantie Door FSC -gecertificeerde houtproducten

Nadere informatie

Wasadvies Welke maat moet ik hebben? Krimp Katoen of polyester? Juiste maat van een judoband? Een losse judobroek kopen nodig? IJF Approved uitleg

Wasadvies Welke maat moet ik hebben? Krimp Katoen of polyester? Juiste maat van een judoband? Een losse judobroek kopen nodig? IJF Approved uitleg Wasadvies Welke maat moet ik hebben? Krimp Katoen of polyester? Juiste maat van een judoband? Een losse judobroek kopen nodig? IJF Approved uitleg Wasadvies Er gaan vele verhalen en misverstanden rond

Nadere informatie