BRONNIEUWS 2 december 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BRONNIEUWS 2 december 2016"

Transcriptie

1 BRONNIEUWS 2 december 2016 *Belangrijk bericht Wij hebben jongstleden dinsdag een schrijven van St. Nicolaas ontvangen, waarin hij ons meedeelt erg uit te zien naar zijn bezoek aan de Bron, op maandag 5 december. Er is, speciaal voor de kinderen op de Bron, een forse extra voorraad pepernoten ingeslagen. De cadeautjes zijn ingepakt, en Sinterklaas heeft zich goed voorbereid met behulp van het Grote Boek van Sinterklaas. Sinterklaas is van op tijd te komen, zo tegen half negen in de ochtend. In verband met de te verwachten vriesnacht van zondag op maandag vindt hij het wel verstandig dat de zoete kindertjes allemaal goed worden ingepakt tegen de kou. met sjaals en handschoenen natuurlijk. Tot maandagochtend allemaal! *Trefwoord Het zijn de adventsweken. Op school steken we de kaarsen aan, op weg naar het kerstfeest. In deze weken komt aan de orde: Week 49 t/m 51 (5 t/m 23 december): Kinderen van goede wil (kerstthema)? Inhoud: Over een dorp waar de goede wil om samen te werken en samen te vieren verdwenen is. Over hoe die goede wil opnieuw aangewakkerd kan worden in het leven van mensen.? Bijbel: Johannes geboorte (Lucas 1); De aankondiging en geboorte van Jezus; De boodschap van de engelen aan de herders (Lucas 2). *kalender Maandag 5 december Sinterklaas komt rond 8.25 u naar school; alle kinderen staan op het plein en de ouders mogen meekijken vanaf de parkeerplaats uur kinderen van de groepen 1-4 zijn vrij. De groepen 5-8 hebben een aangepast sinterklaas-programma. Woensdag 7 december Om uur vergadert de activiteitencommissie

2 Donderdagavond 22 december Kerstviering voor alle kinderen *bestelling Let u er op, dat de sinterklaas-bestelling deze week afgeleverd moet zijn? Het is vervelend als mensen deze nog na 5 december thuis krijgen. *draaiboek 5 december Ouders zijn om 8.15 uur welkom op de parkeerplaats. Ze kunnen dan alles van achter het hek goed zien! -de kinderen van de groepen 1 en 2 mogen vanaf 8.00 uur met hun jas in het lokaal gaan zitten. De ouders kunnen het lokaal verlaten en mogen dan op de parkeerplaats kijken naar de aankomst van sint. (graag via kleuteringang weer naar buiten a.u.b.) -de kinderen van de groepen 3-8 kunnen om 8.00 uur buiten op het plein blijven. Ze kunnen dan bij hun eigen juf of meester gaan staan kijken. -de kinderen van de groepen 1-4 zijn om uur vrij -de kinderen van de groepen 5-8 hebben maandagmiddag 5 december een aangepast sinterklaasprogramma en zijn om uur vrij. *geen buurt-sportcoach meer: geen koningsspelen? Geen toernooien? Nadat Marco vd Veen is gestopt als buurtsportcoach en is er nog geen nieuwe coach gevonden. -dat betekent dat het nog niet zeker is of de koningsspelen op vrijdag 21 april doorgaan -en ook de voet- en handbaltoernooien staan op losse schroeven op dit moment. Zodra er meer bekend is hoort u dat. *ouder-enquête: Onlangs is er een ouder enquête gehouden. Van de 180 aangeschreven adressen hebben er 79 gereageerd. Heel erg bedankt voor de moeite! Enquêtes houd je niet voor niets. Binnen onze school vragen we kinderen, ouders en leerkrachten regelmatig naar hun mening. Dat levert een beeld op. Dat levert sterke kanten en verbeterpunten op. De medezeggenschapsraad vraagt regelmatig om informatie over dit soort onderwerpen. Kennelijk zijn ouders over het geheel tevreden over onze school. Dat beeld komt namelijk naar voren. Daar zijn we blij mee. Een paar zaken scoren iets minder goed: leerlingondersteuning en leefklimaat. Dit wordt uiteraard opgepakt en u hoort er nog over. Het leek ons netjes u in grote lijnen te informeren over de gehouden enquête. Nogmaals bedankt voor het invullen!

3 *Werken met de computer In diverse groepen wordt gewerkt met chromebooks (laptops met het besturingssysteem van Google). Kinderen kunnen er gemakkelijk mee het internet op, en met de verschillende digitale lespakketten werken. Er gebeurt natuurlijk ook wel eens iets, waarvan wij (en u waarschijnlijk ook) vinden dat het niet verstandig is. Het is daarom wel belangrijk dat u, samen met de leerkracht, een oogje houdt op verstandig gedrag. De leerkracht beschikt ook over de inloggegevens van uw kind en vindt het goed om die met u te delen. Laat het ons ook vooral weten wanneer dingen niet goed gaan. Onze vuistregels vindt u op: We merken ook dat er nogal wat kinderen zijn die ook thuis werken. Wat ons betreft geen probleem, en we hebben er ook een tip bij. Kinderen kunnen dan het best het programma Google Chrome gebruiken, zodat ze geen problemen tegenkomen in de gebruikte tools. Hoe meer er gewerkt wordt met werk op het internet, hoe belangrijker het ook is dat de internetverbinding ook werkt. Momenteel hebben de groepen 4 last van een vervelende storing, die zo snel mogelijk wordt opgelost *Kleutergroepen: Maandag is het zover..! Dan krijgen we hoog bezoek. De kleuters die het leuk vinden mogen verkleed als een sintje of een pietje naar school komen. Houdt u er rekening mee dat alle kleuters maandag 5 dec. vrij zijn om uur?? Eerder dan gewoonlijk op maandag dus. Er zijn nog veel kinderen die geen gymschoenen op school hebben. Aangezien we vaker in het speellokaal spelen deze periode, zou het fijn zijn als die meekomen naar school. Graag wel schoentjes die de kinderen makkelijk zelf aan en uit kunnen krijgen. Wanneer we wel naar buiten gaan, is het handig dat de kinderen zelf hun jas dicht kunnen ritsen, en handschoenen bij zich hebben die ze zelf aan kunnen krijgen. Groep 1 heeft dinsdag bezoek gehad van kinderen van de Peuterspeelzaal die na de kerstvakantie op school komen. Het was een gezellige kennismaking! Er mogen weer plastic tassen mee naar school; maandag gaan de Sinterklaaswerkjes mee want dinsdag gaan we verder met het thema Kerst. *Groep 3: Deze week hebben we kern 4 afgerond. We hebben de /u/ geleerd. Met rekenen maken we lange bussommen en splitsen we veel getallen. We moeten de cijfers tot 40 kunnen schrijven. Wekelijks doen de kinderen een getallendictee. Herhaalde oproep: Wij hebben nog heel veel spullen nodig voor het kerst-knutselen!

4 Graag sparen voor ons: -lege en schone wijnflessen -takjes (balpen-dikte) -dennenappels -kerstversiering -oude schalen /bakjes * Groep 4: We zijn druk bezig met het oefenen van de tafel van 5. De kinderen leren nu bij rekenen hoe ze sommen met tientallen gaan optellen of aftrekken. Bijv Ze leren het dubbele en de helft van grote getallen. Bijv. de helft van 90. En het plaatsen van getallen op een getallenlijn van 0 tot 100. Bij spelling gaan ze oefenen met woorden op -ng en -nk, -aar, -oor, -uur, en -eur en als laatste doel woorden met -eeuw, -ieuw, en -uw. Met taal zijn we bezig met het thema schrijven en doen we oefeningen als het hakken van woorden in twee lettergrepen, juiste zinnen maken en vraagzinnen maken. Sinterklaas komt er aan en daar zijn de kinderen druk mee bezig. Afgelopen donderdagmiddag was er kijkmiddag. Bedankt dat u gekomen bent. Ook naar het kijken van de maandshow van groep 4B. Als de kinderen een raceblad mee naar huis krijgen, dit graag oefenen met uw zoon of dochter. Maandag zijn de kinderen om uur vrij. We hopen op een gezellig en sfeervol feest. U mag ook 's morgens kijken als Sinterklaas aankomt. *Groep 5 De kinderen hebben de lessen 5 en 6 van spelling mee naar huis genomen om te oefenen voor het controle dictee. Dit dictee is vrijdag 9 december. We zijn ondertussen bij blok 5 van rekenen aangekomen. Ook in dit blok wordt er weer veel aandacht besteed aan de tafels en het optellen en aftrekken van getallen onder de 100 ( = en = ) Thuis kunnen de kinderen deze sommen ook oefenen. Het gebruik maken van tussenstapjes is dan wel wenselijk. (74-18 = = = 56 0f 64-4 = 60-4 =56) We zijn na het vieren van het Sinterklaasfeest begonnen met de voorbereidingen van het Kerstfeest. We gaan in de klas veelvuldig de liedjes zingen die we tijdens het kerstfeest samen moeten gaan zingen in de kerk. *Groep 5-6 Hunebedden en veen, Drentser kan het haast niet. Toch komt het allebei uit een heel andere tijd. De hunebedbouwers waren hier zo'n 5000 jaar geleden en de geschiedenis van de veenwinning speelt veel korter geleden. Van allebei vinden we sporen terug in onze provincie en ook in Nieuw-Amsterdam. Met topografie leren we Drentse plaatsen en natuurlijk een paar kanalen uit de veentijd. Groep 6 gaat een topotoets doen, maar sommige kinderen van groep 5 gaan hem ook proberen. Succes.

5 * Groep 7: Afgelopen week hebben we de toets rekenen en taal van hoofdstuk 3 gemaakt. De cijfers hiervan staan in Parnassys. Volgende week maandag gaan we Sinterklaas vieren, we hebben er zin in! Daarna staat het volgende feest al weer voor de deur. Voor de kerst zijn we op zoek naar spullen voor in de boom. Als u iets "over" heeft voor bij ons in de boom zou u dat dan willen meegeven aan uw kind, alvast bedankt. *Groep 8 Het huiswerk in Google Classroom viel voor veel kinderen niet mee. Het digitaal invullen van de formulieren kan alleen als je Chrome op de computer hebt staan. Hierdoor hebben meerdere leerlingen het huiswerk uitgeprint en hierop de antwoorden ingevuld. De tekst werd hierdoor bijna onleesbaar. Om die reden hebben een aantal leerlingen alsnog het huiswerk op papier meegekregen. We zullen eerst intern overleggen hoe we nu verder gaan. De meeste leerlingen hebben inmiddels aangegeven dat ze het graag weer op papier willen maken. Voor week 49 gaat het huiswerk weer op papier mee. Nader bericht volgt. We hebben inmiddels voor rekenen blok 4 afgesloten met een toets en ook voor taal beginnen we volgende week aan een nieuw blok. De rekendoelen voor het nieuwe blok zijn: ontbinden in priemgetallen; regels voor de volgorde van bewerkingen leren zoals 48 - (8 + 2) =; rekenen met procenten in toepassingen als inflatie, korting, prijsstijgingen en -dalingen en de btw en het draaien en spiegelen van figuren en letters. De taaldoelen voor blok 4 worden volgende week in Bronnieuws gezet. Zoals het nu lijkt heeft iedereen alles compleet voor het grote feest van a.s. maandag. We zullen u maandag een groepsfoto via Parro sturen *bericht van BSO Duimelot We zijn weer druk bezig voor sinterklaas. Er is al een echte openhaard gemaakt en we knutselen pietjes en mijters ook wordt er een mooie stoomboot op het raam gemaakt met allemaal kadootjes erin. Dinsdag is de inpak-piet langs geweest op de bso...stiekem drukte hij een envelop met een schatkaart erin onder de deur van de bso door...oe spannend waar zou die liggen en wat zal het zijn. Nadat we de hele school hebben afgezocht hebben we hem dan toch in de bso gevonden achter de boekenkast. Een pakket om wel 180 proefjes mee te doen. Wat zijn we daar blij mee???? dank u wel Sinterklaas en inpak-piet. Daarna warme chocolademelk gedronken en pepernoten gegeten. Ook hebben we een leuke Sinterklaasfilm gekeken. Fijne Sinterklaas allemaal! Bent u op zoek naar opvang kom gerust binnen stappen of bel/mail voor informatie of voor een keer proefdraaien, ook uurtje factuurtje en flexibele opvang (geen minimale afname en flexibele openingstijden ) behoort tot de mogelijkheid!

6 Groetjes Team Duimelot / info@kdv-duimelot.nl *bericht van BSO Zus & Zo Oh oh de rommelpiet is langs geweest op de BSO. Wat een rommel heeft hij er van gemaakt zeg. Overal lagen pepernoten, de bank lag op de kop, door het hele lokaal lagen stoelen en de verkleedkleren zijn uit de bak gegooid. Gelukkig hebben de kinderen goed geholpen met opruimen. Dinsdagmiddag zijn wij met de BSO kinderen uit groep 1 en 2 naar de knutselactiviteit in de bibliotheek geweest. Het thema voor deze middag was Agent en Boef. Mocht u interesse hebben in de opvangmogelijkheden dan kunt u onder BSO-tijd langs komen of contact opnemen via bso@kdvzusenzo.nl of bellen naar Groeten team Zus & Zo

BRONNIEUWS 25 november 2016

BRONNIEUWS 25 november 2016 BRONNIEUWS 25 november 2016 *Trefwoord Week 46 t/m 48 (14 november t/m 2 december): Verbinden Inhoud: Over wat mensen bindt en de kracht van een samenleving. Over verdeeldheid en over broederschap, over

Nadere informatie

Bronnieuws. 7 december 2018

Bronnieuws. 7 december 2018 Bronnieuws 7 december 2018 * Trefwoord Vanaf nu vindt u hier een link naar het thema-overzicht van het schooljaar 2018-2019. Zo kunt u alvast overzicht over wat er dit jaar behandeld wordt en kunt u het

Nadere informatie

Bronnieuws. 17 november 2017

Bronnieuws. 17 november 2017 Bronnieuws 17 november 2017 * Bijbelverhalen van Trefwoord Week 46 t/m 48 (13 november t/m 1 december): Horen Inhoud: De betekenis van geluid en het belang van luisteren, horen en begrijpen. Bijbel: Eli

Nadere informatie

BRONNIEUWS 16 december 2016

BRONNIEUWS 16 december 2016 BRONNIEUWS 16 december 2016 * Trefwoord Week 49 t/m 51 (5 t/m 23 december): Kinderen van goede wil Inhoud: Over een dorp waar de goede wil om samen te werken en samen te vieren.over hoe die goede wil opnieuw

Nadere informatie

weekinfo Datum: maandag 5 december 2016

weekinfo Datum: maandag 5 december 2016 weekinfo Datum: maandag 5 december 2016 Bijbelverhalen voor de komende week: Gabriël bij Zacharias, Lucas 1:5-25 Gabriël bij Maria, Lucas 1:26-38 Agenda: 5 december Sint op school, groep 1 tot en met 4

Nadere informatie

BRONNIEUWS 22 april 2016

BRONNIEUWS 22 april 2016 BRONNIEUWS 22 april 2016 *Bijbelverhalen de komende tijd: Week 17 t/m 20 (25 april t/m 20 mei): Neem de tijd Inhoud: Tijd benutten of verdoen, tijd rekken of verhaasten; tijd nemen om te werken, te lummelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

Nieuwsbrief. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 4 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het was spannend vanmorgen. Twee pieten kwamen in paniek op hun step naar school. Ze waren

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 19 december 2016

Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuws uit het kantoortje. Zo aan het einde van het jaar is het altijd goed om even terug te kijken naar wat er gebeurd is, en vooruit te kijken naar wat er te komen staat.

Nadere informatie

Nr december 2016 schooljaar Juf Michon gaat met verlof. Kerstfeest woensdagavond 21 december. Licht in de nacht

Nr december 2016 schooljaar Juf Michon gaat met verlof. Kerstfeest woensdagavond 21 december. Licht in de nacht Nr.15 15 december 2016 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

AGENDA. Schoen zetten (alle kinderen brengen een schoen mee)

AGENDA. Schoen zetten (alle kinderen brengen een schoen mee) AGENDA Datum en tijd Di 28 nov 19.30 21.00 uur Woe 29 nov Di 5 dec 8.30 12.00 uur Woe 6 dec 18.30 21.00 uur Di 12 dec Woe 13 dec vanaf 9.45 uur Do 21 dec 18.45 20.30 uur Vr 22 dec 8.30-12.00 Ma 25 dec

Nadere informatie

Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief print

Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief print Sportlaan 85 Postbus 68 7833 CH Nieuw-Amsterdam 7833 ZH Nieuw-Amsterdam Tel: 0591-552042 www.obs-bascule.nl Jaargang 14 nummer 13 vrijdag 2 december 2016 Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief

Nadere informatie

LIED: BIJBELTEKST AGENDA INHOUD - ALGEMEEN

LIED: BIJBELTEKST AGENDA INHOUD - ALGEMEEN LETTERS 09091212 LIED: BIJBELTEKST AGENDA INHOUD Za. 14 dec. Tuinonderhoud ALGEMEEN Do. 19 dec. Winterfair KLEUTERS Vr. 20 dec. Kerstweekviering NIEUWS UIT GROEP 1 Za. 21 dec. Zo. 5 jan. Kerstvakantie

Nadere informatie

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden Feest van Geven en Ontvangen

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden   Feest van Geven en Ontvangen No.7 8 december 2017 CBS De Schutse 0591-37 18 98 Paardelandsdrift 9 info@cbsdeschutse.nl 7854 PR Aalden www.cbsdeschutse.nl Feest van Geven en Ontvangen Kerstviering De activiteitencommissie en de leerkrachten

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december?

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel   Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december? No. 12, 30 november 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 6 dec no. 421 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 6 dec no. 421 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 6 dec. 2016 no. 421 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Het Sinterklaasfeest was weer geslaagd. Bedankt Sint&Pieten&Ouderraad! Groep 1/2 De kinderen hebben er van

Nadere informatie

BRONNIEUWS 27 november 2015

BRONNIEUWS 27 november 2015 BRONNIEUWS 27 november 2015 * Trefwoord Week 47 t/m 49 (16 november t/m 4 december): Kleren maken de man Inhoud: Kleding en sociale positie; je kleden zoals je je voelt; gepaste kleding; kleding zegt veel

Nadere informatie

GODSDIENST: Cb De Zwaluw Zandpolstraat AK Zandpol tel:

GODSDIENST: Cb De Zwaluw Zandpolstraat AK Zandpol tel: Cb De Zwaluw Zandpolstraat 9 7764 AK Zandpol tel: 0591-552655 zwaluw@viviani.nl www.cbdezwaluw.nl Beste ouders, In deze nieuwsbrief, informeren we u over zaken over school, het onderwijs en de leerlingen.

Nadere informatie

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen.

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen. Vierkantje 4 groep 4 Hallo, De tijd gaat snel, het is alweer voorjaarsvakantie. De komende weken tot de grote vakantie krijgen we nog schoolreis, sportdag etc. kortom voor we het weten zitten we alweer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 22 nov no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 22 nov no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 22 nov. 2016 no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Juf Johanne was afgelopen vrijdag voorlopig voor het laatst op school. Ze gaat nu met zwangerschapsverlof.

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4 december 2014

Nieuws uit groep 4 december 2014 De tweede periode van dit schooljaar zit erop. Ook in deze periode hebben we weer veel geleerd en gedaan. We hebben genoten van de lessen rondom herfst, de spannende tijd van Sinterklaas en een fijne,

Nadere informatie

Dit is het allereerste digitale verslag van onze groep 3, eigenlijk een soort digitale klassenkrant, over de eerste helft van het schooljaar

Dit is het allereerste digitale verslag van onze groep 3, eigenlijk een soort digitale klassenkrant, over de eerste helft van het schooljaar Beste lezers Dit is het allereerste digitale verslag van onze groep 3, eigenlijk een soort digitale klassenkrant, over de eerste helft van het schooljaar Het lijkt al heel lang geleden, maar het is pas

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl December 2018 Dat december een drukke maand is weten wij op school ook. Sint is het land nog niet uit of de kerstboom staat alweer in de

Nadere informatie

BRONNIEUWS 12 februari 2016

BRONNIEUWS 12 februari 2016 BRONNIEUWS 12 februari 2016 *bijbelverhalen de komende tijd: Week 7 t/m 10 (15 februari t/m 11 maart): Van kwaad tot erger Inhoud: Omgaan met ruzies en tegenstellingen; geweldspiraal en conflict beperken.

Nadere informatie

Jhr. M.W.C. de Jongestraat KN Klazienaveen MA28

Jhr. M.W.C. de Jongestraat KN Klazienaveen MA28 WEEKBERICHT Jaargang 25 Nummer 12 18-11-2016 Jhr. M.W.C. de Jongestraat 26 7891 KN Klazienaveen 0591-312366 www.sthenricusschool.nl sthenricusschool@primenius.nl Agenda 10-minutengesprekken MA21 MA28 10-minutengesprekken

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Maandopening december. Sinterklaasfeest

KlimtorenNieuws. Maandopening december. Sinterklaasfeest KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 07 25-11-2015 In dit nummer: Maandopening Sinterklaasfeest Bieb-uitleen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 11 december 2015

Nieuwsbrief. 11 december 2015 Nieuwsbrief 11 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Nog één weekje en dan is het kerstvakantie. In school is het gezellig met kerstbomen en

Nadere informatie

Alle kinderen zijn deze dag om uur vrij. Hopelijk zijn jullie dan helemaal blij. Nr november 2015 schooljaar

Alle kinderen zijn deze dag om uur vrij. Hopelijk zijn jullie dan helemaal blij. Nr november 2015 schooljaar Nr. 15 26 november 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2016 Fiduciaschool. Bijbelonderwijs en Trefwoord. Agenda December 2016 Datum Groep Activiteit

Nieuwsbrief December 2016 Fiduciaschool. Bijbelonderwijs en Trefwoord. Agenda December 2016 Datum Groep Activiteit Nieuwsbrief December 2016 Fiduciaschool CSBO Fiduciaschool, Distributiestraat 1, 9728 CR GRONINGEN Bijbelonderwijs en Trefwoord Week 49 t/m 51 (5 t/m 23 december): Kinderen van goede wil (kerstthema) Inhoud:

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 DECEMBER 1 Nieuwsbrief 4 Leerlingenraad 14:15 / 15:00 5 Sinterklaasviering Lln gr. 1/2 zijn om 11.00 vrij! 8 EXTRA oud papier actie t/m 11 dec. OR vergadering 18 Kerstviering

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 27 november 2015 Ma 30 Di 1 Woe 2 Do 3 Vrij 4 Za 5 Sinterklaas Oud Papier

Nadere informatie

Belangrijke data. Sinterklaasviering. Verkeersveiligheid: help mee voor onze kinderen!

Belangrijke data. Sinterklaasviering. Verkeersveiligheid: help mee voor onze kinderen! NUMMER 6 JAARGANG 32 1 december 2017 Belangrijke data Di. 5 december 2017 Woe. 6 december 2017 Di. 12 december 2017 Di. 19 december 2017 Sinterklaasviering continurooster tot 14. 00 uur Inloop mogelijkheid

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 9 december 2016 weeknieuws 14 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl

Nadere informatie

Jaargang 18, nummer 3, 23 november 2012

Jaargang 18, nummer 3, 23 november 2012 Informatiebulletin Uitgave van de C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2, 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518-402494 Jaargang 18, nummer 3, 23 november 2012 Bijbelverhalen: Week 48: 26 november t/m 2 december Droom

Nadere informatie

Geplande evenementen. Beste ouders en verzorgers,

Geplande evenementen. Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, De school ruikt heerlijk naar pepernoten. Dagelijks zijn er verschillende groepen aan het bakken. Een gezellig Sinterklaas feest komt eraan. Ondertussen merken we het grote

Nadere informatie

Agenda december. Psalm/Lied van de maand De komende maand zingen en leren wij onderstaande Psalm en lied.

Agenda december. Psalm/Lied van de maand De komende maand zingen en leren wij onderstaande Psalm en lied. Agenda december Website Schoolplein Sinterklaas Waar zijn wij mee bezig? Opbrengst sponsorloop Kerstfeest Nr. 4 Schooljaar 2016-2017 Agenda december Ma 5 Sinterklaasfeest Ma 5 Continurooster tot 14.30

Nadere informatie

Piet Prins Praat Nr E W T

Piet Prins Praat Nr E W  T Piet Prins Praat Nr. 7 12-12-2016 E pietprinsschool@vgponn.nl W www.vgponn.nl T 0599-612564 Komende week, 22 december viert meester van Dijk zijn verjaardag en in de kerstvakantie mag juf Stuursma haar

Nadere informatie

Weekbrief 12 oktober 2015

Weekbrief 12 oktober 2015 Weekbrief 12 oktober 2015 Algemene mededelingen Kijkavond/boekenmarkt Donderdag 15 oktober is er een kijkavond van 18.30-20.00 uur. Tijdens deze kijkavond is er ook een boekenmarkt. Volgens onderstaand

Nadere informatie

Weekbrief CBS De Til 4 t/m 10 december 2017 Week 49 Waarin een kleine school groot kan zijn!

Weekbrief CBS De Til 4 t/m 10 december 2017 Week 49 Waarin een kleine school groot kan zijn! Weekbrief CBS De Til 4 t/m 10 december 2017 Week 49 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Vanuit de directie Afgelopen week hebben we (bijna) alle ouders getroffen tijdens

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 51

t Informantje schooljaar week 51 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2017-2018 week 51 Agenda

Nadere informatie

Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5.

Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5. Nieuwsbrief groep 3 -November- Rekenen: Blok 4 van rekenen hebben we afgerond en maandag starten we in het nieuwe rekenboek, blok 5. De volgende doelen komen hier aan de orde: Tellen tot 20 met huppen

Nadere informatie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie PRIKBORD 4 3 september 2014 19 november 2015 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Vreedzame school Overig nieuws 1 1 2 3 3 4 Verjaardagen 4 Informatie van derden

Nadere informatie

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken!

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Weekbrief 20 juni 2016 Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Eindvoorstelling Donderdag 30 juni is de jaarlijkse

Nadere informatie

We starten om 8.30 uur met de broertjes/zusjes foto s van nog niet op school zittende kinderen.

We starten om 8.30 uur met de broertjes/zusjes foto s van nog niet op school zittende kinderen. N I E U W S B R I E F NOVEMBER 2013 Samen spelen en leren op een veilige plek JAARGANG: 18 NR. 4 van de directie DE SCHOOLFOTOGRAAF KOMT! Op 5 november komt de schoolfotograaf. Dit jaar verloopt de ontvangst

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF

december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF Sintviering De gangen (waarvoor nog dank aan de hulpouders!) en lokalen zijn in de Sintsfeer dus de Sint en zijn Pieten kunnen 5 december komen! Groep 1/2/3/4/5

Nadere informatie

Venmail. Algemeen. Agenda

Venmail. Algemeen. Agenda 25-11-2016 Algemeen 't Venne heeft een eigen boekwinkel. t Venne heeft een eigen boekenwinkeltje op onze site! Via een link kunt u boeken bestellen en thuis laten bezorgen (vanaf 15 euro is dat gratis)

Nadere informatie

BRONNIEUWS 18 december 2015

BRONNIEUWS 18 december 2015 BRONNIEUWS 18 december 2015 *Prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling! We wensen iedereen dat van harte toe! Op maandag 4 januari gaat de school weer open. Er is tussen 8.15 uur en 8.45 uur in het

Nadere informatie

Nieuwsmail nr

Nieuwsmail nr Nieuwsmail nr.15 2015-2016 7 december 2015 Agenda dinsdag 8 december - inloop groep 3 (let op: gewijzigd!) donderdag 17 december - Kerstvieringen maandag 21 december t/m vrijdag 1 januari - Kerstvakantie

Nadere informatie

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 Beste meisjes, jongens en ouders, Nog even en het is weer zover. Dan vieren we ons grote schoolfeest. Het schoolfeest is op: Vrijdag 5 februari De groepen 1 t/m 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2011

Nieuwsbrief December 2011 Sinterklaas 2011 In deze nieuwsbrief; Maandagenda Kerst Uit de groepen.. Andere leuke weetjes over de school. O.b.s. de Kleine Dichter Heycopplein 1 3521 EX Utrecht 030-2963585 / Waalstraat 251 3522 SH

Nadere informatie

Dukkie Dukkie is nog op zoek naar een overblijfouder (van uur). U ontvangt een vrijwilligersvergoeding. Opgave

Dukkie Dukkie is nog op zoek naar een overblijfouder (van uur). U ontvangt een vrijwilligersvergoeding. Opgave Schoolnieuws schoolweek 11: vrijdag 18 nov. 2016 Schoenendoosactie Maandag worden de versierde schoenendozen opgehaald. Heel fijn hoe iedereen zijn of haar bijdrage levert! Dus a.s. maandagmorgen is er

Nadere informatie

De Trampetter. Nieuwsbrief De Trampoline Jaargang 22

De Trampetter. Nieuwsbrief De Trampoline Jaargang 22 De Trampetter Nieuwsbrief De Trampoline Jaargang 22 Leidschendam, 23 november 2016 Vanuit de directie Rapporten en rapportavonden Op vrijdag 25 november krijgen de leerlingen hun rapport. Om een afspraak

Nadere informatie

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school Vrijdag 11 november 2016 Weekbrief Activiteitenoverzicht 16 november Kinderraad (2 leerlingen groep 7/8) 23 en 29 november Oudergesprekken 5 december Sinterklaas Aanwezigheid directie / Meerschools Intern

Nadere informatie

Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen

Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer weer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Rommelpieten Afgelopen dinsdag mochten alle kinderen hun schoen zetten. Meester Ron had dit jaar de hulp ingeschakeld van speurneus

NIEUWSBRIEF. Rommelpieten Afgelopen dinsdag mochten alle kinderen hun schoen zetten. Meester Ron had dit jaar de hulp ingeschakeld van speurneus Fivelingo 84-86 2716 BG Zoetermeer 079 3211055 info@ikcdepiramide.nl www.ikcdepiramide.nl NIEUWSBRIEF Van een brede basis naar de top! SCHOOLJAAR 2018-2019 NR. 7 30 NOVEMBER 2018 AGENDA Vanaf heden versturen

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda

Bernardusschool. Agenda Weekbrief 30 november t/m 7 december 2018 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbenardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Sinterklaas en de PABO piet Maandag ontvingen we een interessante

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 49

t Informantje schooljaar week 49 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 49

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

BRONNIEUWS 15 januari 2016

BRONNIEUWS 15 januari 2016 BRONNIEUWS 15 januari 2016 * Trefwoord Week 1 t/m 3 (4 t/m 22 januari): Bij wie hoor je? Inhoud: Deel uitmaken van een gezin, klas, groep, godsdienst, land. Buitensluiten en uitnodigen. De groep volgen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF E JAARGANG MAANDAG 13 FEBRUARI 2017

NIEUWSBRIEF E JAARGANG MAANDAG 13 FEBRUARI 2017 CBS DE 7-SPRONG POSTBUS 31 9665 ZG OUDE PEKELA 0597-612560 www.cbs-7sprong.picto.nl directiecbsde7sprong@vcomog.nl NIEUWSBRIEF 10 31 E JAARGANG MAANDAG 13 FEBRUARI 2017 Bezoekadres: CBS DE 7-SPRONG BURG.

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 51

t Informantje schooljaar week 51 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 51

Nadere informatie

Sinterklaas is in het land!

Sinterklaas is in het land! Nieuwsbrief cember 2012 Sinterklaas is in het land! O.b.s. Kleine Dichter Heycopplein 1 3521 EX Utrecht 030-2963585 / Waalstraat 251 3522 SH Utrecht 030-2674244 MAANDKALENDER DECEMBER 2012 MA DI WO DO

Nadere informatie

29 november Nieuwsbrief 414. Activiteiten en data. o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de groepen, Sinterklaasfeest

29 november Nieuwsbrief 414. Activiteiten en data. o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de groepen, Sinterklaasfeest Nieuwsbrief 414 RKBS St. Catharina Haastrecht 29 november 2018 o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de groepen, Sinterklaasfeest Activiteiten en data Dinsdag 4 december: Pietengym groep 1 t/m 5 bij juf

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 49

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 49 k.b.s. Sint Theresia directeur: Anja van Manen Postweg 131 locatieleider: Mark Jakobs 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail:theresia@skod.nl tel: 0591-349275 www.sttheresia-skod.nl t Informantje schooljaar

Nadere informatie

di.mi. 26 sept u start huiswerkservice ma. av. 27 sept 19.30u vergadering medezeggenschapsraad

di.mi. 26 sept u start huiswerkservice ma. av. 27 sept 19.30u vergadering medezeggenschapsraad Bronnieuws 15 september 2017 *Trefwoord Week 37 t/m 39 (11 t/m 29 september): Vooruitkijken Inhoud: Op weg naar een nieuwe toekomst. Wat staat je te wachten? Hoe bereid je je voor? Bijbel: Twaalf verkenners

Nadere informatie

Bronnieuws 10 november 2017

Bronnieuws 10 november 2017 Bronnieuws 10 november 2017 * Bijbelverhalen van Trefwoord Week 42 t/m 45 (16 oktober t/m 10 november): Helden Inhoud: Wat zijn (Bijbelse) helden? En wie zorgt ervoor dat je een held wordt? Bijbel: Gideon

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 1 december 2014

Nieuwsbrief 14 1 december 2014 Nieuwsbrief 14 1 december 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Beste ouders, Op school is iedereen inmiddels in de sinterklaasstemming. Afgelopen woensdag was de rommelpiet op school,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De kalender deze weken: Vrijdag 28 november 20

Nieuwsbrief. De kalender deze weken: Vrijdag 28 november 20 Nieuwsbrief Vrijdag 28 november 20 014 De kalender deze weken: 28 nov. Bo van de Ven (6) 29 nov. Jenny Buschuter (8) 30 nov. Tim Leenders (11) 1 dec. Mike de Koster (11) 1 dec. Storm van de Ende( 6) 1

Nadere informatie

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool Hulp gevraagd De activiteiten van de Josephschool Augustus 2015 Schoolreisje: dinsdag13.10.2015 Lid Ouder Commissie Aan het begin van ieder schooljaar, gaan de leerlingen van groep 1 t/m 7 op schoolreis.

Nadere informatie

A G E N D A. Kerstviering. Denkt u nog even aan het meegeven van glazen potjes. Vrij. 18 dec. Speelgoedochtend groep 1/2, 3 en 4

A G E N D A. Kerstviering. Denkt u nog even aan het meegeven van glazen potjes. Vrij. 18 dec. Speelgoedochtend groep 1/2, 3 en 4 W E E K B R I E F Nr. 15 04 december 2015 Datum Omschrijving A G E N D A Woe. 16 dec. Kerstviering. Denkt u nog even aan het meegeven van glazen potjes. Vrij. 18 dec. Speelgoedochtend groep 1/2, 3 en 4

Nadere informatie

DECEMBER 2016 / JANUARI 2017 NIEUWSBRIEF. Een soepele overgang van groep 2 naar groep 3

DECEMBER 2016 / JANUARI 2017 NIEUWSBRIEF. Een soepele overgang van groep 2 naar groep 3 DECEMBER 2016 / JANUARI 2017 NIEUWSBRIEF Een soepele overgang van groep 2 naar groep 3 Een soepele overgang van groep 2 naar groep 3 Kinderen die in groep 3 komen, zijn gewend om zelfstandig of in groepjes

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2016 Dit is de feestkrant van 2016. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 22 e jaargang, nr.15 05-12-2014 t Toetertje OBS De Schoener Sinterklaas op bezoek Wat hebben we allemaal genoten van het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. Sinterklaas kwam landde met de

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 08 december 2016

Ouderinfo donderdag 08 december 2016 Ouderinfo donderdag 08 december 2016 Geplande evenementen www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, Pagina 1 t/m 6 09-12-2016 Uitvoering in Carré -- Inhoudsopgave: 1. Kerst We rollen van

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letterfeest TAAL THUIS Gezond op school Plastificeren van nieuwe boeken Vanuit groep 1/2 En verder.. Kalender

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

Maandag 19 sept. 2016, week 38

Maandag 19 sept. 2016, week 38 Maandag 19 sept. 2016, week 38 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 38: 19 t/m 23 september 2016 Farao luistert niet, Exodus 7:1-13 Tien plagen, Exodus 7-10 De uittocht, Exodus 12:29-42 Week 39: 26

Nadere informatie

Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen. Alle gevers en geefsters: hartelijk bedankt!

Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen. Alle gevers en geefsters: hartelijk bedankt! Opsteker nr.7 8 december 2017 CBS De Slagkrooie 0591-38 24 12 Ringstraat 2 info@cbsdeslagkrooie.nl 7848 BW Schoonoord www.cbsdeslagkrooie.nl Goede doelen De leerlingen hebben vorige keer 18,35 meegenomen.

Nadere informatie

Kind op Maandag. Ouderbijdrage

Kind op Maandag. Ouderbijdrage No. 7,29 november 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Kind op Maandag Tel je mee? Lucas 1: 5-56 Elk jaar brengen mensen in de

Nadere informatie

Maandag 7 december 2015, week 50

Maandag 7 december 2015, week 50 Maandag 7 december 2015, week 50 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen 2015-2016: Advent en kerst Week 50: 7 t/m 11 december 2015 Johannes de Doper, Matteüs 3:1-12 Maria krijgt bezoek, Lucas 1:26-38 Het

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.14

Jaargang december 2017 nr.14 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Nieuwsbrief 7 OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Agenda: vrij 1 dec. Bureau Halt verzorgt een les voor groep 8 Extra gymles voor groep 7 ma 4 dec. Surprises inleveren op school (gr. 5

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 14 december tot vrijdag 18 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe jaar van start.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen

NIEUWSBRIEF. Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen NIEUWSBRIEF Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl I www.obsbijenkorf.nl

Nadere informatie

Informatieblad Schooljaar Maandag 16 november, nr.11. Sinterklaas gearriveerd!!!

Informatieblad Schooljaar Maandag 16 november, nr.11. Sinterklaas gearriveerd!!! Informatieblad Schooljaar 2015-2016 Maandag 16 november, nr.11 Sinterklaas gearriveerd!!! Bericht van de ouderraad Sinterklaas komt vrijdag 4 december weer op bezoek. Dit gaat gepaard met iets lekkers.

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - December 2017

Maandbrief - Klimop-Buiten - December 2017 Maandbrief - Klimop-Buiten - December 2017 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda december 2017: Dinsdag 5 december:

Nadere informatie

I.v.m. een studiedag voor de kleuterjuffen binnen FIERS, zijn ook onze kleuters maandag 22 januari vrij.

I.v.m. een studiedag voor de kleuterjuffen binnen FIERS, zijn ook onze kleuters maandag 22 januari vrij. No. 16, 11 januari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Bijbelse geschiedenis Volgende week worden onderstaande verhalen in de groep verteld. Genesis 6:9-7:9 Genesis 7:10-8:5 Genesis 8:6-9:17 Noach bouwt

Nadere informatie

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week.

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. 28 november 2014 Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. Algemeen nieuws Sinterklaas Wij volgen de gebeurtenissen in het Sinterklaasjournaal. De

Nadere informatie

schooljaar aflevering 07

schooljaar aflevering 07 schooljaar 2017-2018 aflevering 07 Sinterklaas Kerstviering MR Overblijvers gevraagd! Vervoer gevraagd! Eerste Heilige Communie Korte berichten In deze Nieuwsflits: Sinterklaas Pietengym dinsdag 28 november

Nadere informatie

Nieuwsbrief Week 47 Vrijdag 20 november 2015

Nieuwsbrief Week 47 Vrijdag 20 november 2015 Nieuwsbrief Week 47 Vrijdag 20 november 2015 OBS Het Palet Dorpsweg 33 8051 XS Hattem Tel. 444 1924 www.hetpalethattem.nl Contact: brieven@hetpalethattem. Rommelpiet bezocht het Palet Dinsdagnacht was

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief 14 14 maart 2017 Schoolagenda Maandag 27 maart Zondag 2 april Maandag 3 april De volgende nieuwsbrief verschijnt 16.30 uur: KSG dienst MR vergadering Nieuws uit het kantoortje. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

Informatie groep

Informatie groep Informatie groep 6 2017-2018 Juf José Ditewig JULIANASCHOOL EDERVEEN Even voorstellen: Beste ouders/verzorgers, Ik ben José Ditewig. Ik werk sinds 2000 op de Julianaschool. Hiervoor heb ik in Barneveld

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl Inhoud Inhoud... 1 Groep 3... 1 De leerlingenraad voor het schooljaar 2016-2017.... 2 Opbrengst Jumbo actie... 2 Doe koe actie van de Coop...

Nadere informatie

26 nov nr. BELANGRIJKE DATA in November en December. Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om u uit Kerstvakantie

26 nov nr. BELANGRIJKE DATA in November en December. Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om u uit Kerstvakantie 26 nov. 2018 nr. BELANGRIJKE DATA in November en December Wo. 5 dec. Do. 21 dec. Vr. 22 dec. Ma 24 dec t/m vr. 4 jan. Sinterklaasviering Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om 11.45 u uit Kerstvakantie

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr. 10, 18 november 2016

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr. 10, 18 november 2016 Raagten Actueel Jaargang 40 nr. 10, 18 november 2016 Algemeen Vol verwachting kijken wij uit naar het grote feest van Sinterklaas. De school is prachtig versierd door de ouders van de ouderraad! Nu komen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015 Agenda Maandag 7 december Groep 3 t/m 8 schaatsen in Nijverdal Contactavond Dinsdag 8 december Zwemles Vrijdag 11 december Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie

Nadere informatie