Reglementen en richtlijnen Raad van Commissarissen Inhoudsopgave

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reglementen en richtlijnen Raad van Commissarissen Inhoudsopgave"

Transcriptie

1 Reglementen en richtlijnen Raad van Commissarissen Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Reglementen en richtlijnen voor de Raad van Commissarissen 3 2 Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Eigen Haard 4 3 Reglement voordracht en benoeming commissarissen 6 4 Reglement voordracht en benoeming commissarissen op voordracht van de huurdersorganisatie 7 5 Slotbepaling 8

2 Inleiding De statuten van Woningstichting Eigen Haard geven de werkwijze, taken en bevoegdheden van de Raad van Commissarissen weer en ter aanvulling schrijven ze voor op welke deelgebieden nadere regelingen dienen te worden vastgesteld. Dit reglement geeft de nadere regelingen weer. Achtereenvolgens zijn dit: de profielschets, het benoemingsreglement, het reglement inzake de voordracht door de huurdersorganisaties en het rooster van aftreden. De hiernavolgende artikelen uit de statuten schrijven voor op welke deelgebieden nadere regelingen en richtlijnen dienen te worden vastgesteld en vormen daarmee de aanleiding voor dit reglement: Artikel 13, lid 2 Voor de benoeming van twee leden van de Raad van Commissarissen worden de huurders of in het belang van die huurders werkzame organisaties in de gelegenheid gesteld een bindende voordracht te doen. De wijze waarop dit gebeurt wordt in een reglement vastgelegd. Artikel 13, lid 3 De benoeming van de leden van de Raad van Commissarissen geschiedt op basis van een profielschets. Alle voorgedragen kandidaten worden hieraan getoetst. Artikel 16 Een lid van de Raad van Commissarissen treedt volgens rooster af (etc.). Artikel 32, lid 1 Voor elk orgaan en/of raad van de stichting kan een reglement worden opgesteld door het bestuur waarbij de werkwijze van dat orgaan wordt geregeld. Het bestuur stelt in elk geval een reglement op inzake voordrachten benoeming commissarissen (etc.). Artikel 32, lid 3 Alle reglementen behoeven de goedkeuring van de Raad van Commissarissen.

3 1 Reglementen en richtlijnen voor de Raad van Commissarissen 1.1 De profielschets De nadruk bij de profielschets ligt op de collectieve verantwoordelijkheid van de raad, een brede maatschappelijke achtergrond en op onafhankelijkheid en onpartijdigheid. Beschreven wordt het profiel van de raad als geheel. Onderdeel hiervan is dat de leden van de RvC bekend moeten zijn met de regio Amsterdam omdat Eigen Haard als woningstichting hier actief is. Opname van deze eis maakt het woongebied van de RvC-leden een onbelangrijke factor bij de benoeming. De Commissie Glasz stelt dat de profielschets geen statisch gegeven is en periodiek moet worden getoetst aan de praktijk. Dat dient aldus te worden uitgelegd, dat de raad zich met name qua samenstelling naar specifieke deskundigheden, omvang en leeftijdsopbouw aanpast aan veranderingen die de corporatie en de maatschappij ondergaan. Er is dus samenhang met de benoemingsprocedure van nieuwe leden. De schets als zodanig dient uiteraard ook periodiek te worden aangepast, maar is zodanig opgesteld dat al te grote trendgevoeligheid is vermeden. 1.2 Benoemingsreglement Het reglement is in belangrijke mate een uitwerking van hetgeen al in de statuten is geregeld. De belangrijkste toevoegingen zijn de aandacht voor eventuele voordrachten voor voormalige bestuurders van de corporatie en die voor herbenoeming. Voormalige bestuurders, aldus de commissie Glasz, brengen weliswaar kennis van zaken en continuïteit in, maar zouden door kun betrokkenheid de kritische distantie kunnen ontberen die de raad kenmerkt. Daarnaast waarschuwt de commissie voor een schaduw die door de benoeming op nieuwe bestuurders gelegd zou kunnen worden. Aan deze zaken dient in de procedure extra aandacht besteed te worden. Voor wat herbenoeming betreft stelt de commissie Glasz dat dit geen automatisme mag zijn. Daarom wordt getoetst aan het functioneren van het her te benoemen lid en aan het geldende profiel. 1.3 De commissaris die wordt voorgedragen door de huurdersorganisatie Dit reglement wordt in overleg met de huurdersorganisatie vastgesteld. Om mogelijke onduidelijkheid over last en ruggespraak en dergelijke te vermijden is voor een algemene omschrijving gekozen, met het nadeel van een mindere leesbaarheid van het reglement. Het reglement ziet er vooral op toe dat mogelijke conflicten met de huurdersorganisatie over een voordracht vermeden worden, en op de mogelijkheid dat de huurdersorganisatie niet of niet tijdig een voordracht doet. In dat geval is het van belang dat toch de vacature kan worden ingevuld. 1.4 Het rooster van aftreden Het vigerende rooster van aftreden wordt jaarlijks opgenomen in het jaarverslag.

4 2 Profielschets Raad van Commissarissen 2.1 Uitgangspunten Deze profielschets zal worden gehanteerd: bij de opstelling van een voordracht van een nieuw lid voor de Raad van Commissarissen; bij een voordracht voor herbenoeming van zittende leden De kerntaken van de Raad van Commissarissen zijn de volgende: de raad oefent toezicht uit op het beleid van de directie en op de algemene gang van zaken in de stichting en daarmee verbonden onderneming(en); de raad staat de directie met raad terzijde, brengt een maatschappelijk netwerk in en kan in conflictsituaties een arbitragerol vervullen; de raad dient als klankbord voor de directie; de raad fungeert als een college met gezamenlijke verantwoordelijkheid; de raad dient als college in staat te zijn om met de directie mee te kunnen denken op strategisch niveau, waarbij afzonderlijke leden van de raad op specifieke deelterreinen adviseur en sparringpartner zijn. vaststellen van de taakomschrijving en functieverdeling directie; het beoordelen van de procedurele zuiverheid van de besluitvorming van het bestuur; het bewaken van de afweging tussen drie belangen: volkshuisvestelijk belang, bewonersbelang en bedrijfsbelang De volgende kennisgebieden c.q. beleidsterreinen worden voor de Raad van Commissarissen als de belangrijkste gedefinieerd: algemeen management/bedrijfskunde; exploitatie van onroerend goed/projectontwikkeling; financieel-economisch/accountancy; personeel en organisatie; juridisch/bestuurlijk; informatisering; PR en communicatie; kennis van de huurders-/consumentenbelangen, sociale kennis; volkshuisvestelijke kennis; bouwtechnische kennis; markt- en marketingkennis. 2.2 Profiel van de Raad De Raad van Commissarissen is pluriform samengesteld. In de raad is voldoende deskundigheid op HBO/Universitair werk- en denkniveau aanwezig in de kennisgebieden en de specifieke deskundigheden, waarbij wordt aangetekend dat: spreiding van deskundigheden gewenst is; ieder lid in voldoende mate deskundig is op financieel-economisch terrein teneinde in staat te zijn om de hoofdlijnen van het totale beleid en de financiële gevolgen daarvan te beoordelen.

5 2.2.2 De Raad van Commissarissen is een collegiaal werkend college: er is geen sprake van een portefeuilleverdeling, in die zin dat bepaalde beleidsterreinen zijn voorbehouden aan specifieke leden; inzet van discussies is het bereiken van een gezamenlijk standpunt; een en ander vergt van de leden van de raad een flexibele instelling en adequate sociale vaardigheden. besluiten worden zoveel mogelijk in consensus genomen; indien deze niet mogelijk blijkt, beslist de meerderheid Belangrijk is dat de Raad van Commissarissen het vertrouwen geniet van de directie - én omgekeerd -, om zodoende met gezag en respect toezicht op haar te kunnen uitoefenen en haar te kunnen begeleiden vanuit de eigen klankbordfunctie. Gelijktijdig is een kritische opstelling tegenover de directie vereist, waarbij de beschikbare kennis, ervaring en kwaliteit waarborging vormen voor het vorm en inhoud geven aan die kritische opstelling De Raad van Commissarissen is bereid tot goed overleg en samenwerking in teamverband en zijn leden stellen zich gelijktijdig onafhankelijk op: onafhankelijk ten opzichte van de directie onafhankelijk ten opzichte van de organisatie onafhankelijk ten opzichte van elkaar onafhankelijk ten opzichte van doelbelangen/belanghebbenden Leden van de Raad van Commissarissen melden hun (neven)functies aan de raad. De raad bepaalt vervolgens in hoeverre bedoelde (neven)functies strijdig (kunnen) zijn met het belang van de stichting Bij iedere vacature die ontstaat wordt niet alleen gekeken naar de ontbrekende deeldeskundigheid, maar ook naar het team als geheel. 2.3 Profiel van de leden van de Raad van Commissarissen Elk lid van de Raad van Commissarissen beschikt over de volgende (bestuurlijke) kwaliteiten: Hij of zij heeft kennis van en ervaring in toezicht-, besturings- en besluitvormingsprocessen; is in staat complexe vraagstukken te overzien en te analyseren; is in staat door onder meer een groot inlevingsvermogen gebaseerd op eigen werkervaringen, voldoende afstand te bewaren ten opzichte van de organisatie, overzicht op hoofdlijnen te houden en dit te vertalen naar beleidseffecten; is beroepsmatig en/of privé bekend met en betrokken bij bestuurlijke netwerken; is in staat maatschappelijke en politieke signalen te vertalen naar het beleid van de stichting Elk lid van de Raad van Commissarissen beschikt over de volgende deskundigheden: Beschikt over een brede maatschappelijke kennis en belangstelling hij of zij is specifiek deskundig op minimaal één van de aangegeven beleidsterreinen; heeft affiniteit met de sector volkshuisvesting; beschikt in voldoende mate over financieel-economische deskundigheden teneinde in staat te zijn om de hoofdlijnen van het totale beleid en de financiële gevolgen daarvan te beoordelen.

6 2.3.3 Elk lid van de Raad van Commissarissen beschikt over de volgende persoonlijke kenmerken: hij of zij onderschrijft de doelstellingen van de stichting en is bereid deze uit te dragen in het maatschappelijk verkeer, bij relaties en netwerken; brengt persoonlijke kennis en deskundigheid mee, verkregen door een leidinggevende functie in het bedrijfsleven c.q. in de zakelijke dienstverlening of in een andere maatschappelijk erkende functie; is bekend met de actuele sociaal-economische, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen, bij voorkeur die in de regio Amsterdam; is in staat en bereid tot een zodanige beschikbaarheid dat de raad in de gelegenheid is voortdurend toezicht uit te oefenen; kan goed samenwerken en beschikt over teamgeest, hetgeen blijkt uit huidige en/of vroegere werkzaamheden. 2.4 Aanvulling profiel voorzitter en vice-voorzitter Raad van Commissarissen onderhouden contact met de directie op wederzijds verzoek en stemmen deze contacten af uit naam van de gehele Raad van Commissarissen; streven naar optimale participatie van elke deelnemer aan de vergaderingen van de Raad van Commissarissen; richten zich op het voorkomen, dan wel hanteren van spanningen en het oplossen van conflicten binnen de Raad van Commissarissen. 3 Reglement voordracht en benoeming commissarissen 3.1 De Raad van Commissarissen stelt, na overleg met het bestuur, conform artikel 13, lid 3 van de statuten, een schriftelijk profiel van de raad op. In voorkomende gevallen, doch ten minste één keer per jaar, zal door de Raad van Commissarissen worden bezien of het profiel nog voldoet, en wordt het profiel zonodig aangepast. Het individuele profiel van de leden van de Raad van Commissarissen wordt opgenomen in het verslag van de Raad van Commissarissen en in het jaarverslag. 3.2 Overeenkomstig het bepaalde in artikel 13, lid 1 van de statuten worden de leden van de Raad van Commissarissen benoemd door de Raad van Commissarissen. Benoeming dient te geschieden aan de hand van het profiel, als bedoeld in lid 3.1 van dit artikel. 3.3 Overeenkomstig het bepaalde in artikel 13, lid 2 van de statuten worden de huurders of in het belang van die huurders werkzame organisaties voor de benoeming van twee leden van de Raad van Commissarissen in de gelegenheid gesteld een bindende voordracht te doen. 3.4 Alvorens de Raad van Commissarissen een persoon, die een bestuursfunctie bij de corporatie heeft gehad tot lid van de Raad van Commissarissen benoemt, consulteert de Raad van Commissarissen het bestuur en overweegt hij welke invloed het voormalig bestuurslidmaatschap heeft op het functioneren in de raad en dat van de raad als geheel en welke invloed de benoeming heeft op het functioneren van het bestuur. 3.5 Alvorens tot herbenoeming van een lid van de Raad van Commissarissen conform artikel 16 van de statuten wordt overgegaan, zal de voorzitter van de Raad van Commissarissen de overige leden van de Raad van Commissarissen elk afzonderlijk consulteren over de wenselijkheid van herbenoeming. Hierbij zijn van belang: het functioneren gedurende de afgelopen zittingsperiode en het alsdan geldende profiel van de Raad van Commissarissen. Als het de voorzitter zelf betreft dan neemt de vice-voorzitter of de langstzittende commissaris deze taak over. Voor het overige gelden voor herbenoeming dezelfde regels als voor benoeming.

7 4 Reglement voordracht en benoeming commissarissen op voordracht van de huurdersorganisatie (Reglement als bedoeld in artikel 13, lid 2 van de statuten van Woningstichting Eigen Haard te Amsterdam) 4.1 De Raad van Commissarissen stelt een profiel op, waaraan alle leden van de Raad van Commissarissen moeten voldoen. Alvorens de Raad van Commissarissen dit profiel vaststelt wordt de Huurdersfederatie Alert in de gelegenheid gesteld hierover advies uit te brengen. In aanvulling op het profiel kan de raad aan de Huurdersfederatie Alert vragen om een kandidaat met een specifiek deskundigheidsgebied passend binnen het profiel, voor te dragen. Dit voor zover dit voor de samenstelling van de gehele raad van belang is. 4.2 De Huurdersfederatie Alert, die als zodanig door Woningstichting Eigen Haard is erkend, wordt door het bestuur in de gelegenheid gesteld een bindende voordracht te doen voor de benoeming van twee leden van de Raad van Commissarissen, als bedoeld in artikel 13, lid 2, eerste volzin van de statuten van Woningstichting Eigen Haard. 4.3 Zo spoedig mogelijk, doch in ieder geval binnen 30 dagen na het ontstaan van de vacature stelt het bestuur Huurdersfederatie Alert daarvan schriftelijk op de hoogte onder bijvoeging van het geldende profiel. 4.4 De Huurdersfederatie Alert deelt het bestuur binnen 30 dagen nadat zij, rekening houdend met de gebruikelijke algemene recessen, kennis heeft kunnen nemen van de in het vorige artikel bedoelde kennisgeving schriftelijk mede of zij wel of niet gebruik wenst te maken van het recht om een bindende voordracht te doen. Reageert de Huurdersfederatie Alert niet binnen de gestelde termijn, dan wordt dit gelijk gesteld met de mededeling dat zij geen gebruik wenst te maken van het recht om een bindende voordracht te doen. 4.5 Indien de Huurdersfederatie Alert, overeenkomstig het bepaalde in artikel 4, aan het bestuur te kennen geeft gebruik te willen maken van het recht om een bindende voordracht te doen, stelt zij zo spoedig mogelijk, doch binnen 60 dagen na dagtekening van de in artikel 3 bedoelde kennisgeving het bestuur schriftelijk op de hoogte van de naam, het adres en de woonplaats van degene die de Huurdersfederatie Alert bindend voordraagt, alsmede diens kwaliteiten en capaciteiten. Huurdersfederatie Alert verstrekt tevens een motivering van de passendheid van de kandidaat op basis van het in artikel 1 benoemde profiel. Daarbij dient de Huurdersfederatie Alert tevens een bereidverklaring van die persoon te overleggen. 4.6 Bij het werven en selecteren van een of meer van de bindend voor te dragen kandidaten als bedoeld in artikel 5, laat de Huurdersfederatie Alert zich ondersteunen door een ter zake kundig extern bureau, dat na overleg met de Huurdersfederatie Alert wordt aangewezen door het bestuur van Eigen Haard. Het bestuur van Eigen Haard verleent aan dit bureau de opdracht om ten behoeve van en in samenspraak met de Huurdersfederatie Alert, een of meer geschikte kandidaten te zoeken in zowel het eigen informele netwerk van Alert, als door het plaatsen van een of meer advertenties. 4.7 Indien de termijnen genoemd in de artikelen 4. en 5. niet kunnen worden gehaald, vindt hierover overleg plaats met het bestuur. 4.8 Zo spoedig mogelijk, doch in ieder geval binnen 30 dagen na dagtekening van de in artikel vijf bedoelde kennisgeving, zullen er kennismakinggesprekken worden georganiseerd tussen de voorgedragen kandidaat en de Raad van Commissarissen alsook tussen de voorgedragen kandidaat en het bestuur.

8 4.9 De Raad van Commissarissen toetst of degene, die de Huurdersfederatie Alert bindend heeft voorgedragen aan het profiel, als bedoeld in artikel 1, voldoet. Binnen 14 dagen nadat de kennismakingsgesprekken, als bedoeld in het vorige artikel, hebben plaatsgevonden, deelt het bestuur namens de Raad van Commissarissen schriftelijk, met redenen omkleed, aan de kandidaat en Huurdersfederatie Alert mede of hij/zij aan het profiel voldoet. Voldoet de kandidaat aan het profiel, dan wordt deze door de raad van commissarissen benoemd, tenzij zwaarwichtige redenen, naar het oordeel van de raad van commissarissen, zich tegen benoeming van de desbetreffende kandidaat verzetten. Hiervan worden zowel de kandidaat als het bestuur van Huurdersfederatie Alert, met opgaaf van de redenen, door de raad van commissarissen op de hoogte gesteld Indien de Huurdersfederatie Alert, overeenkomstig het bepaalde in het vierde artikel, aan het bestuur te kennen geeft geen gebruik te willen maken van het recht om een bindende voordracht te doen, of indien de Huurdersfederatie Alert niet binnen de in het vierde artikel gestelde termijn reageert, staat het de Raad van Commissarissen vrij om conform artikel 13 lid 1 van de statuten zelf tot benoeming van een commissaris over te gaan ter vervulling van de vacature waarvoor Huurdersfederatie Alert een bindende voordracht had kunnen doen. 5 Slotbepaling Het reglement en de werking ervan wordt periodiek (elke 5 jaar) geëvalueerd. 6 Rooster van Aftreden 2014 naam geboortejaar tot ultimo Naam Benoemd tot Herbenoembaar ultimo Dhr. D.Raithel 2014 Nee Lid Dhr. R. Slot 2015 Ja Lid Dhr. F. van der Minne 2014 Nee Voorzitter Mw. E. Bongers 2016 Nee Lid Dhr. R. Zuidema 2016 Ja Lid Dhr. H. de Kanter 2017 Ja Lid Mw. Y. Wilders 2017 Ja Lid functie in 2009 (in ) Functie in Raad

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT FULDAUERSTICHTING

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT FULDAUERSTICHTING REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT FULDAUERSTICHTING ARTIKEL 1 DEFINITIES In dit reglement wordt verstaan onder: - Bestuur : het bestuur van de Stichting, zijnde het orgaan dat de dagelijkse en algemene leiding

Nadere informatie

EIGEN HAARD. LID RAAD VAN COMMISSARISSEN op voordracht huurdersfederatie Alert. april 2016 TdH/MMC/16.015

EIGEN HAARD. LID RAAD VAN COMMISSARISSEN op voordracht huurdersfederatie Alert. april 2016 TdH/MMC/16.015 EIGEN HAARD LID RAAD VAN COMMISSARISSEN op voordracht huurdersfederatie Alert april 2016 TdH/MMC/16.015 DE ORGANISATIE is opgericht in 1909 als woningbouwvereniging, met als doel verbetering van de volkshuisvesting

Nadere informatie

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden Bijlage a Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden De functie van de Raad van Commissarissen. In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden

Nadere informatie

Profielschets commissaris

Profielschets commissaris Profielschets commissaris Uitgangspunten De specifieke deskundigheid van iedere commissaris moet zijn ingebed in een brede maatschappelijke kennis en betrokkenheid. Deze profielschets wordt gehanteerd:

Nadere informatie

REGLEMENT BESTUUR LOKAAL FONDS HENGELO

REGLEMENT BESTUUR LOKAAL FONDS HENGELO REGLEMENT BESTUUR LOKAAL FONDS HENGELO ARTIKEL 1 DEFINITIES In dit reglement wordt verstaan onder: - Bestuur : het bestuur van de Stichting, zijnde het orgaan dat de dagelijkse en algemene leiding over

Nadere informatie

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden.

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden. Bijlage a Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden. De functie van de Raad van Commissarissen. In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden

Nadere informatie

4. Bij voorkeur zal de raad van toezicht van Stichting P60 bij de werving van nieuwe toezichthouders buiten het eigen netwerk zoeken.

4. Bij voorkeur zal de raad van toezicht van Stichting P60 bij de werving van nieuwe toezichthouders buiten het eigen netwerk zoeken. REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Opgesteld door de voorzitter op 25.03.2013 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 27.05.2013 te Amstelveen HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL 1. Uitgangspunten Deze profielschets is vastgesteld en goedgekeurd in de vergadering van de Raad van Commissarissen d.d. 17 mei 2013

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad van Commissarissen binnen het kader

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING THEATER DAKOTA

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING THEATER DAKOTA REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING THEATER DAKOTA Cultural Governance in Theater Dakota Vastgesteld door het bestuur van de Stichting Cultuuranker Escamp op: 26 november 2012 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel

Nadere informatie

Profielschets leden Raad van Commissarissen Ons Huis

Profielschets leden Raad van Commissarissen Ons Huis Profielschets leden Raad van Commissarissen Ons Huis Profielschets leden RvC Ons Huis Pagina 1 1. Algemene uitgangspunten De Raad van Commissarissen dient pluriform te zijn samengesteld (sekse, leeftijd,

Nadere informatie

Wonen Wittem. Profielschets RvC. maart 2016

Wonen Wittem. Profielschets RvC. maart 2016 Wonen Wittem Profielschets RvC maart 2016 Versie 1 14-3-2016 Profielschets van de Raad van Commissarissen Vastgesteld tijdens de vergadering van de Raad van Commissarissen op 14 maart 2016 1 Inleiding

Nadere informatie

Reglement, werkwijze en taakverdeling RVC

Reglement, werkwijze en taakverdeling RVC Reglement, werkwijze en taakverdeling RVC Artikel 1. Begripsbepalingen De RvC De vennootschap De Statuten De RvC van Commissarissen zoals bedoeld in artikel 16 e.v. van de statuten van Twente Milieu N.V

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera 1 Uitgangspunten Het toezicht richt zich vooral op het bewaken van de maatschappelijke doelstellingen van de rechtspersoon. Continuïteit bij

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen van woonstichting De Zes Kernen

Profielschets Raad van Commissarissen van woonstichting De Zes Kernen 1. De functie van de Raad van Commissarissen In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad van Commissarissen binnen het kader van de regelgeving en in het

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016 Positionering Raad van Toezicht in de stichting Artikel 1 De statuten van de stichting voorzien in de Raad van Toezicht. Het College van Bestuur

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen

Profielschets Raad van Commissarissen Profielschets Raad van Commissarissen 1. Algemeen De raad van commissarissen (RvC) heeft tot taak toezicht te houden op het beleid van het bestuur en op de algemene gang van zaken in de woningcorporatie

Nadere informatie

Reglement raad van toezicht Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011

Reglement raad van toezicht Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 Reglement raad van toezicht Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit Reglement is opgesteld ingevolge artikel 14 en 15 van de

Nadere informatie

Profielschets raad van commissarissen

Profielschets raad van commissarissen Profielschets raad van commissarissen 1. Algemeen De raad van commissarissen (rvc) heeft tot taak toezicht te houden op het bestuur en op de algemene gang van zaken in de woningcorporatie en de met haar

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Coöperatie Zorgaanbieders Midden Nederland

Reglement Raad van Toezicht Coöperatie Zorgaanbieders Midden Nederland Reglement Raad van Toezicht Coöperatie Zorgaanbieders Midden Nederland Versie 1 Vastgesteld 14 oktober 2016 Reglement raad van toezicht Coöperatie Zorgaanbieders Midden Nederland U.A. Vastgesteld door

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht Eindhoven, 11 oktober 2016 Inhoudsopgave Artikel 1. Begripsbepalingen 3 Artikel 2. Status en inhoud van de regels 3 Artikel 3. Samenstelling 3 Artikel 4. Integriteit 4 Artikel

Nadere informatie

P R O F I E L S C H E T S R V C S T I C H T I N G W E T L A N D W O N E N G R O E P, V E R S I E

P R O F I E L S C H E T S R V C S T I C H T I N G W E T L A N D W O N E N G R O E P, V E R S I E P R O F I E L S C H E T S R V C S T I C H T I N G W E T L A N D W O N E N G R O E P, V E R S I E 1 8-0 9-0 8 Bijlage A bij Reglement RvC 1 1. Algemeen (conform Governancecode) 3 2. Samenstelling Raad van

Nadere informatie

REGLEMENT BESTUUR EN TOEZICHT. Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Woerden

REGLEMENT BESTUUR EN TOEZICHT. Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Woerden REGLEMENT BESTUUR EN TOEZICHT Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Woerden februari 2008 1 PREAMBULE Overwegende dat: het bestuur na een uitgebreide analyse heeft besloten om het huidige

Nadere informatie

Profielen Raad van Commissarissen. Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW)

Profielen Raad van Commissarissen. Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW) Profielen Raad van Commissarissen Stichting Christelijke Woningcorporatie (SCW) 1. De functie van de Raad van Commissarissen In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden

Nadere informatie

Beleid werving en selectie Van Lanschot Groep (RvC, RvB Van Lanschot en Directie Kempen & Co)

Beleid werving en selectie Van Lanschot Groep (RvC, RvB Van Lanschot en Directie Kempen & Co) Beleid werving en selectie Van Lanschot Groep (RvC, RvB Van Lanschot en Directie Kempen & Co) Versie 28 oktober 2016 Human Resource Management Pagina 1 van 7 Inleiding In dit document is het beleid van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht dr. Aletta Jacobs College

Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht dr. Aletta Jacobs College Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht dr. Aletta Jacobs College 1. Reikwijdte van het reglement Dit reglement geeft, in aanvulling op de statutaire bepalingen, regels met betrekking tot aangelegenheden

Nadere informatie

Reglement voor de werving- en selectiecommissie van Stichting Bo-Ex 91

Reglement voor de werving- en selectiecommissie van Stichting Bo-Ex 91 Reglement voor de werving- en selectiecommissie van Stichting Bo-Ex 91 Vastgesteld tijdens de vergadering van de Raad van Commissarissen op 23 april 2018. Artikel 1 - Definities In dit reglement wordt

Nadere informatie

GOVERNANCE CODE WONINGCORPORATIES

GOVERNANCE CODE WONINGCORPORATIES GOVERNANCE CODE WONINGCORPORATIES November 2006 1 GOVERNANCE CODE WONINGCORPORATIES PRINCIPES I. Naleving en handhaving van de code Het bestuur 1 en de raad van commissarissen zijn verantwoordelijk voor

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING CAVENT

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING CAVENT REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING CAVENT Taak Artikel 1 1. De Raad van Toezicht (hierna aan te duiden als: de Raad) houdt integraal toezicht op het beleid van het Bestuur en op de algemene gang van

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING VAALS

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING VAALS PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING VAALS 1. De functie van de Raad van Commissarissen In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

1.4 Van het bestaan van dit reglement wordt melding gemaakt in het verslag van de raad van commissarissen in het jaarverslag.

1.4 Van het bestaan van dit reglement wordt melding gemaakt in het verslag van de raad van commissarissen in het jaarverslag. REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN VAN STICHTING MOZAÏEK WONEN 1. Vaststelling en reikwijdte reglement 1.1 Dit reglement is vastgesteld in de vergadering van de raad van commissarissen van 24 februari

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen

Profielschets Raad van Commissarissen Profielschets Raad van Commissarissen Vastgesteld door de Raad van Commissarissen op 18 maart 2009 en laatstelijk gewijzigd in 2014. 1. Doel profielschets 1.1 Het doel van deze profielschets is om uitgangspunten

Nadere informatie

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VAN DE RAAD De RvC van Pré Wonen hecht grote waarde aan het werken conform de principes van good governance, waarbij de Governance code een

Nadere informatie

Reglement intern toezicht Stichting Trevianum Sittard, april 2018

Reglement intern toezicht Stichting Trevianum Sittard, april 2018 Reglement intern toezicht Stichting Trevianum Sittard, april 2018 Artikel 1 Begrippen In dit reglement wordt onder raad verstaan de raad van toezicht van Stichting Trevianum. In dit reglement wordt onder

Nadere informatie

1. Doel profielschets Functie van de Raad van Commissarissen Algemeen Kwaliteitsprofiel 2

1. Doel profielschets Functie van de Raad van Commissarissen Algemeen Kwaliteitsprofiel 2 Stichting Mozaïek Wonen Profielschets Raad van Commissarissen Met ingang van 12-05-2016 Inhoudsopgave 1. Doel profielschets 1 2. Functie van de Raad van Commissarissen 1 3. Algemeen Kwaliteitsprofiel 2

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN ANNEX 1 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN WERVINGS- SELECTIEPROCEDURE EN PROFIELEN RAAD VAN TOEZICHT Dit

Nadere informatie

Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden

Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden Versie: 2016.01 Vastgesteld door RvT: 31 oktober 2016 Inhoudsopgave 1. Profielschets Raad van Toezicht... 2 1.1. Uitgangspunten

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT HOGESCHOOL LEIDEN

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT HOGESCHOOL LEIDEN REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT HOGESCHOOL LEIDEN ALGEMEEN Artikel 1. Algemene bepalingen 1. Dit reglement is het huishoudelijk reglement van de Raad van Toezicht, bedoeld in artikel 15 van de statuten van

Nadere informatie

Stichting Jongeren Huisvesting Twente. Reglement Projectbeheerderscommissie

Stichting Jongeren Huisvesting Twente. Reglement Projectbeheerderscommissie Stichting Jongeren Huisvesting Twente Reglement Projectbeheerderscommissie 1 Status Vastgesteld door Projectbeheerderscommissie d.d.: 16-10-2017 2 Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1: Begrippen

Nadere informatie

lid Raad van Toezicht

lid Raad van Toezicht Woningbouwvereniging Langedijk is een kleine actieve woningcorporatie in de gemeente Langedijk. Met rond 1.400 huurwoningen en 250 Koopgarantwoningen de grootste sociale verhuurder in deze gemeente. De

Nadere informatie

Reglement voor de Raad van Commissarissen van Rentree

Reglement voor de Raad van Commissarissen van Rentree Reglement voor de Raad van Commissarissen van Rentree Artikel 1 Vaststelling en reikwijdte reglement 1. Dit reglement is vastgesteld en goedgekeurd in de vergadering van de Raad van Commissarissen d.d.

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE RAAD VAN TOEZICHT VAN HET PRINS HENDRIKFONDS

REGLEMENT VAN DE RAAD VAN TOEZICHT VAN HET PRINS HENDRIKFONDS REGLEMENT VAN DE RAAD VAN TOEZICHT VAN HET PRINS HENDRIKFONDS Begripsbepaling. Artikel 1. In dit reglement worden de volgende begrippen gehanteerd: a. Fonds: de Stichting Prins Hendrikfonds, gevestigd

Nadere informatie

Ter wille van de duidelijkheid worden enkele in de Statuten opgenomen bepalingen geheel of gedeeltelijk herhaald.

Ter wille van de duidelijkheid worden enkele in de Statuten opgenomen bepalingen geheel of gedeeltelijk herhaald. Reglement Raad van toezicht BiSC Inleiding De Statuten van BiSC, een Stichting met als doel de ondersteuning en bevordering van het bibliotheekwerk in de provincie Utrecht, voorzien in de Raad van toezicht.

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE DE RAAD VAN TOEZICHT VAN WONINGSTICHTING WARMUNDA

REGLEMENT INZAKE DE RAAD VAN TOEZICHT VAN WONINGSTICHTING WARMUNDA REGLEMENT INZAKE DE RAAD VAN TOEZICHT VAN WONINGSTICHTING WARMUNDA Artikel 1 Reikwijdte reglement 1. Dit reglement geeft, in aanvulling op de statutaire bepalingen, regels met betrekking tot aangelegenheden

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING SYMPANY EN STICHTING SYMPANY+

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING SYMPANY EN STICHTING SYMPANY+ REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING SYMPANY EN STICHTING SYMPANY+ 1. Positionering raad van toezicht De bestuurder bestuurt de stichting en de raad van toezicht houdt toezicht op het beleid van het bestuur

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht. Stichting Hogeschool Leiden CONCEPT 140331 ALGEMEEN

Reglement Raad van Toezicht. Stichting Hogeschool Leiden CONCEPT 140331 ALGEMEEN Reglement Raad van Toezicht Stichting Hogeschool Leiden ALGEMEEN Artikel 1. Algemene bepalingen 1. Dit reglement is het Huishoudelijk Reglement van de Raad van Toezicht, bedoeld in artikel 15 van de Statuten

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE HARTSTICHTING

REGLEMENT VAN DE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE HARTSTICHTING F364/F555/31001776 Versie 28 juni 2013 REGLEMENT VAN DE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE HARTSTICHTING Begripsbepaling. Artikel 1. In dit reglement worden de volgende begrippen gehanteerd: a. stichting:

Nadere informatie

Reglement van de stichting De Woningstichting gevestigd te Wageningen

Reglement van de stichting De Woningstichting gevestigd te Wageningen REGLEMENT TEN BEHOEVE VAN DE RAAD VAN TOEZICHT Reglement van de stichting De Woningstichting gevestigd te Wageningen Artikel 1 Vaststelling en reikwijdte reglement 1. Dit reglement is vastgesteld en goedgekeurd

Nadere informatie

Reglement voor de Raad van Toezicht van IRIS

Reglement voor de Raad van Toezicht van IRIS Reglement voor de Raad van Toezicht van IRIS Begrippen a. In dit reglement wordt onder raad verstaan de Raad van Toezicht. b. In dit reglement wordt onder bestuur verstaan het College van Bestuur. c. In

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Commissarissen GroenWest

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Commissarissen GroenWest FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Commissarissen GroenWest December 2016 1 De Organisatie GroenWest is een actieve, maatschappelijk betrokken woningcorporatie die haar klanten een thuis wil bieden in het Groene

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Wonion

Profielschets Raad van Commissarissen Wonion Profielschets Raad van Commissarissen Wonion Uitgangspunten 1. Deze profielschets wordt gehanteerd: bij de werving en selectie van nieuwe leden van de Raad van Commissarissen; bij de discussie over de

Nadere informatie

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis BIJLAGE A Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis Dit profiel is vastgesteld op 28 mei 2013 op grond van het bepaalde in artikel 3.1 van het reglement van de raad van toezicht. 1. Profiel raad

Nadere informatie

Werving en selectieprocedure en benoemingsvereisten Raad van Toezicht

Werving en selectieprocedure en benoemingsvereisten Raad van Toezicht Werving en selectieprocedure en benoemingsvereisten Raad van Toezicht Stichting Philadelphia Zorg Het beste uit jezelf Inhoud Artikel 1 Samenstelling selectiecommissie... 3 Artikel 2 Ontstaan vacature

Nadere informatie

Stichting Sirius Reglement Raad van Toezicht

Stichting Sirius Reglement Raad van Toezicht Stichting Sirius Reglement Raad van Toezicht Stichting Sirius Openbaar primair onderwijs Amsterdam Zuidoost Versie: 2014-04-14 Inhoudsopgave 1 Reglement voor de Raad van Toezicht... 3 Artikel 1 - Begripsbepalingen...

Nadere informatie

Reglement voor de Raad van Toezicht Stichting Katholiek en Protestants- Christelijk Onderwijs Eindhoven en omgeving (S.K.P.O.)

Reglement voor de Raad van Toezicht Stichting Katholiek en Protestants- Christelijk Onderwijs Eindhoven en omgeving (S.K.P.O.) Reglement voor de Raad van Toezicht Stichting Katholiek en Protestants- Christelijk Onderwijs Eindhoven en omgeving (S.K.P.O.) Artikel 1. Positionering Raad van Toezicht Ingevolge de statuten bestuurt

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op

Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op Profielschets Raad van Commissarissen stichting TBV Vastgesteld op 17-5-2017 TBV Wonen is een betrokken en klantgerichte woningcorporatie met ruim 7500 woningen in Tilburg. Zij richt zich op de huisvesting

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Versie: 2017.01 Vastgesteld door Raad van Toezicht: 23 november 2017 Inhoudsopgave 1. Profielschets Raad van Toezicht... 2 1.1. Uitgangspunten

Nadere informatie

Reglement voor de Ledenraad van Coöperatie Qurrent U.A.

Reglement voor de Ledenraad van Coöperatie Qurrent U.A. Versie d.d. 11/26-11-2014 RwC/GJ/CvG ondwerk\oa\oa14\74679635.reglq3 Reglement voor de Ledenraad van Coöperatie Qurrent U.A. Begripsomschrijving Artikel 1 Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen. woningstichting Het Grootslag

Profielschets Raad van Commissarissen. woningstichting Het Grootslag Profielschets Raad van Commissarissen woningstichting Het Grootslag 1. De functie van de Raad van Commissarissen In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad

Nadere informatie

Artikel 1 Begripsbepalingen De stichting: de Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen;

Artikel 1 Begripsbepalingen De stichting: de Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen; Betreft: Bestuursstatuut SOOOG Artikel 1 Begripsbepalingen De stichting: de Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen; De raden: de gemeenteraden Raad van Toezicht: het intern toezichthoudend orgaan

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE STICHTING TRIADE

REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE STICHTING TRIADE REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE STICHTING TRIADE Artikel 1 Positionering Raad van Toezicht Ingevolge de statuten is het College van Bestuur het bevoegd gezag conform de WPO en houdt de Raad

Nadere informatie

De Raad van Commissarissen van woningcorporatie v/h de Bouwvereniging bestaat uit vijf personen, waarvan twee op voordracht van de huurders.

De Raad van Commissarissen van woningcorporatie v/h de Bouwvereniging bestaat uit vijf personen, waarvan twee op voordracht van de huurders. Profielschets Lid Raad van Commissarissen De Raad van Commissarissen van woningcorporatie v/h de Bouwvereniging bestaat uit vijf personen, waarvan twee op voordracht van de huurders. De leden van de RvC

Nadere informatie

PROFIELSCHETS VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT

PROFIELSCHETS VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT PROFIELSCHETS VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT 1. Beschrijving van de aard en de omvang van de stichting Bij de bepaling van de omvang en samenstelling van de Raad van Toezicht wordt rekening gehouden met

Nadere informatie

Profielschets Lid Raad van Commissarissen Nesec Financieringen B.V.

Profielschets Lid Raad van Commissarissen Nesec Financieringen B.V. Profielschets Lid Raad van Commissarissen Nesec Financieringen B.V. 1. Introductie van de organisatie Nesec Financieringen B.V. is een financieringsinstelling voor de scheepvaart. Nesec neemt deel in het

Nadere informatie

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden raad van toezicht

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden raad van toezicht 1.3. Reglement Raad van Toezicht. Positionering raad van toezicht in de stichting 1.1. De directie bestuurt de stichting en de raad van toezicht houdt toezicht op het beleid van de directie en op de algemene

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht. Diabetes Fonds

Reglement Raad van Toezicht. Diabetes Fonds Diabetes Fonds Amersfoort, 1 september 2006 Stichting Diabetes Fonds Preambule In dit reglement wordt de positie van de Raad van Toezicht van de Stichting Diabetes Fonds (hierna te noemen: stichting) omschreven

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN WOLD & WAARD

REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN WOLD & WAARD REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN WOLD & WAARD EX ARTIKEL 13 LID 6 VAN DE STATUTEN ARTIKEL 1 VASTSTELLING EN REIKWIJDTE REGLEMENT 1. Dit reglement is vastgesteld en goedgekeurd in de vergadering

Nadere informatie

3. In de raad van toezicht heeft geen voormalig directielid (of andere beleidsbepalende functionaris) van de stichting zitting.

3. In de raad van toezicht heeft geen voormalig directielid (of andere beleidsbepalende functionaris) van de stichting zitting. Stichting Schouwburg Amstelveen Reglement raad van toezicht Vastgesteld door de raad van toezicht op: 19 oktober 2009 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit Reglement is opgesteld

Nadere informatie

Reglement Cliëntenraad Stichting Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant

Reglement Cliëntenraad Stichting Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant Reglement Cliëntenraad Stichting Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant 1 oktober 2011 Reglement Cliëntenraad van Stichting Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant Stichting Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant stelt conform

Nadere informatie

Profiel van de Raad van Toezicht van de Openbare Scholengroep Sevenwolden in Heerenveen

Profiel van de Raad van Toezicht van de Openbare Scholengroep Sevenwolden in Heerenveen Profiel van de Raad van Toezicht van de Openbare Scholengroep Sevenwolden in Heerenveen Inleiding OSG Sevenwolden is een Openbare Scholengroep met drie scholen ondergebracht in zeven vestigingen in Heerenveen,

Nadere informatie

Aanvullend Reglement Raad van Toezicht Vastgesteld door de Raad van Toezicht d.d. (2 oktober 2012)

Aanvullend Reglement Raad van Toezicht Vastgesteld door de Raad van Toezicht d.d. (2 oktober 2012) Aanvullend Reglement Raad van Toezicht Vastgesteld door de Raad van Toezicht d.d. (2 oktober 2012) Algemeen De raad van toezicht van de Stichting Gereformeerde Scholengroep, statutair gevestigd te Groningen,

Nadere informatie

Stichting Certificatie Asbest Ascert. 2 Leden Raad van Toezicht portefeuille juridisch en financiën

Stichting Certificatie Asbest Ascert. 2 Leden Raad van Toezicht portefeuille juridisch en financiën Stichting Certificatie Asbest Ascert 2 Leden Raad van Toezicht portefeuille juridisch en financiën Stichting Ascert 2 Leden Raad van Toezicht Stichting Ascert heeft als doel het bevorderen dat asbest in

Nadere informatie

Reglement remuneratiecommissie Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Stromenland

Reglement remuneratiecommissie Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Stromenland Reglement remuneratiecommissie Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Stromenland HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Doel en reikwijdte reglement 1. Dit reglement geeft nadere invulling van samenstelling

Nadere informatie

Profielschets. 4 leden Raad van Commissarissen Provides

Profielschets. 4 leden Raad van Commissarissen Provides Profielschets 4 leden Raad van Commissarissen Provides ERLY the consulting company Opdrachtgever: Provides Datum: april 2015 De Raad De Raad van Commissarissen (RvC) van Provides heeft tot taak toezicht

Nadere informatie

Titel: Reglement Raad van Toezicht Dienstencentrum OBG

Titel: Reglement Raad van Toezicht Dienstencentrum OBG Reglement Raad van Toezicht Dienstencentrum OBG 1. Reglement Het reglement is een nadere uitwerking van de statuten van de stichting. In geval van strijdigheid tussen het reglement en de statuten prevaleren

Nadere informatie

Reglement van de Raad van Toezicht van De Schutse

Reglement van de Raad van Toezicht van De Schutse De Raad van Toezicht van de Stichting tot het Verzorgen van Verstandelijk Gehandicapten De Schutse, gevestigd te Kesteren, besluit met inachtneming van de statuten van de stichting zoals gewijzigd bij

Nadere informatie

Definitief 21 november Profielschets Raad van Commissarissen Mijande Wonen. Missie Mijande Wonen. Samenstelling Raad van Commissarissen

Definitief 21 november Profielschets Raad van Commissarissen Mijande Wonen. Missie Mijande Wonen. Samenstelling Raad van Commissarissen Definitief 21 november 2017 Profielschets Raad van Commissarissen Mijande Wonen Missie Mijande Wonen Mijande Wonen staat voor betaalbaar wonen op het Twentse platteland voor al diegenen die niet in hun

Nadere informatie

ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN

ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN NA/60009382 ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN Profielschets Adviesgroep Bestuurlijke Vraagstukken 1 Algemeen 1.1 Leidend voor het functioneren van de Adviesgroep Bestuurlijke

Nadere informatie

DIERENOPVANGCENTRUM AMSTERDAM. Reglement. Raad van Toezicht. november 2018

DIERENOPVANGCENTRUM AMSTERDAM. Reglement. Raad van Toezicht. november 2018 DIERENOPVANGCENTRUM AMSTERDAM Reglement Raad van Toezicht november 2018 Vastgesteld door de RvT in de vergadering van 19 november 2018 Inleiding Binnen de Stichting Dierenopvangcentrum Amsterdam II (Stichting)

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht 1. Reikwijdte van het reglement Dit reglement geeft, in aanvulling op de statutaire bepalingen, regels met betrekking tot aangelegenheden van de raad van toezicht. Deze regels

Nadere informatie

Profielschets voor de Raad van Toezicht Stichting Valkenhof Centra voor Verpleging en Verzorging

Profielschets voor de Raad van Toezicht Stichting Valkenhof Centra voor Verpleging en Verzorging Profielschets voor de Raad van Toezicht Stichting Valkenhof Centra voor Verpleging en Verzorging Valkenhof heeft een bestuurlijke structuur conform de zorgbrede governance code 2010. Deze bestaat uit een

Nadere informatie

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht.

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht. 6. Raad van Toezicht 14-04-2014 Versie 6.02 Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht Status Definitief Artikel 1: Positionering Raad van Toezicht Ingevolge de statuten bestuurt het College van Bestuur

Nadere informatie

Aan dtkv. 2017/ Uw brief van: 28 juni 2017 Ons nummer: Willemstad, 18 juli 2017

Aan dtkv. 2017/ Uw brief van: 28 juni 2017 Ons nummer: Willemstad, 18 juli 2017 Aan dtkv De Raad van Ministers De Minister van Economische Ontwikkeling De heer I.S. Martina AmiDos Building, Pletterijweg 43 Alhier Uw nummer (letter): Onderwerp: Bijlage(n): 2017/021339 Uw brief van:

Nadere informatie

Aan dtkv. 2017/ Uw brief van: 23 maart 2017 Ons nummer: Willemstad, 11 april 2017

Aan dtkv. 2017/ Uw brief van: 23 maart 2017 Ons nummer: Willemstad, 11 april 2017 Aan dtkv De Raad van Ministers De Minister van Economische Ontwikkeling De heer E. Goeloe AmiDos Building, Pletterijweg 43 Curaçao Uw nummer (letter): Onderwerp: Bijlage(n): 2017/010888 Uw brief van: 23

Nadere informatie

Reglement Werving- en Selectiecommissie De Woningstichting. gevestigd te Wageningen

Reglement Werving- en Selectiecommissie De Woningstichting. gevestigd te Wageningen Reglement Werving- en Selectiecommissie De Woningstichting gevestigd te Wageningen 1 Artikel 1, Definities Stichting: de Woningstichting, gevestigd in de gemeente Wageningen. RvT: de Raad van Toezicht

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht Inleiding De Raad van Toezicht van de Stichting Sherpa, hierna Sherpa, werkt voor het bepalen van zijn samenstelling met een profielschets. Wanneer zich een vacature in de Raad van Toezicht voordoet, stelt

Nadere informatie

Reglement van de Deelnemersraad Stichting WSW

Reglement van de Deelnemersraad Stichting WSW Reglement van de Deelnemersraad Stichting WSW (als bedoeld in artikel 17 van de statuten van Stichting Waarborgfonds Sociale Woningbouw) Vastgesteld door het Bestuur op 4 juli 2016 na goedkeuring door

Nadere informatie

Reglement Raden van Toezicht. Vredewold

Reglement Raden van Toezicht. Vredewold Reglement Raden van Toezicht Vredewold Stichting Ouderenvoorzieningen Leek Stichting Vredewold Stichting Huisvesting Vredewold Stichting Dienstencentrum Leek Februari 2013 REGLEMENT VOOR DE RADEN VAN TOEZICHT

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING DE VOORZORG

REGLEMENT RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING DE VOORZORG REGLEMENT RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGSTICHTING DE VOORZORG Versie: 28 april 2009 Reglement voor de Raad van Commissarissen Woningstichting De Voorzorg Artikel 1. Vaststelling en reikwijdte reglement

Nadere informatie

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Ieder lid van de Raad van Toezicht beschikt over specifieke deskundigheid die noodzakelijk is voor de vervulling van zijn specifieke taak, binnen de Raad van

Nadere informatie

Profielschets (Vice-) Voorzitter raad van toezicht KRO-NCRV tevens voorzitter raad van toezicht NCRV

Profielschets (Vice-) Voorzitter raad van toezicht KRO-NCRV tevens voorzitter raad van toezicht NCRV Profielschets (Vice-) Voorzitter raad van toezicht KRO-NCRV tevens voorzitter raad van toezicht NCRV 1. Inleiding De Vereniging KRO-NCRV is een samenwerkingsomroep met twee leden, de Vereniging KRO en

Nadere informatie

Reglement Raad van toezicht

Reglement Raad van toezicht Reglement Raad van toezicht Meerwegen scholengroep Stichting PCVOE Versie 1.1 Vastgesteld door de Raad van Toezicht op: 18 december 2017 Preambule Dit Reglement Raad van Toezicht is opgesteld conform de

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Vastgoed profiel

Profielschets Raad van Commissarissen Vastgoed profiel Profielschets Raad van Commissarissen Vastgoed profiel 1. Algemeen De raad van commissarissen (RvC) heeft tot taak toezicht te houden op het beleid van het bestuur en op de algemene gang van zaken in de

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN COMMISSARISSEN STICHTING BO-EX 91

REGLEMENT RAAD VAN COMMISSARISSEN STICHTING BO-EX 91 REGLEMENT RAAD VAN COMMISSARISSEN STICHTING BO-EX 91 Vastgesteld in de vergadering van de raad van commissarissen van 18 september 2007 Preambule In dit reglement van de raad van commissarissen wordt verstaan

Nadere informatie

Van elk lid van de Raad van Commissarissen wordt verwacht dat hij of zij:

Van elk lid van de Raad van Commissarissen wordt verwacht dat hij of zij: Profielschets Raad van Commissarissen 1. Doel profielschets Deze profielschets dient een tweeledig doel. Enerzijds kan met deze profielschets een goede en afgewogen selectie van de nieuwe leden gemaakt

Nadere informatie

Artikel 1 - Vaststelling en reikwijdte reglement. Artikel 2 - Samenstelling raad van commissarissen. Artikel 3 - Benoeming raad van commissarissen

Artikel 1 - Vaststelling en reikwijdte reglement. Artikel 2 - Samenstelling raad van commissarissen. Artikel 3 - Benoeming raad van commissarissen Artikel 1 - Vaststelling en reikwijdte reglement 1.1 Dit reglement is vastgesteld en goedgekeurd in de vergadering van de raad van commissarissen d.d. 19 augustus 2008. Dit reglement kan bij besluit van

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING CONTRACTSPELERSFONDS KNVB

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING CONTRACTSPELERSFONDS KNVB REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING CONTRACTSPELERSFONDS KNVB Inleiding De Raad van Toezicht en het bestuur van de Stichting Contractspelersfonds KNVB (hierna respectievelijk te noemen: de Raad van Toezicht,

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Stichting Katholiek Onderwijs De Beerzen Oirschot en Spoordonk (SKOBOS)

Reglement Raad van Toezicht Stichting Katholiek Onderwijs De Beerzen Oirschot en Spoordonk (SKOBOS) Reglement Raad van Toezicht Stichting Katholiek Onderwijs De Beerzen Oirschot en Spoordonk (SKOBOS) Vooraf Het Reglement Raad van Toezicht regelt de interne verhoudingen en werkwijze van de Raad van Toezicht.

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN COMMISSARISSEN STICHTING LANDZIJDE INCLUSIEF PROFIELSCHETS

REGLEMENT RAAD VAN COMMISSARISSEN STICHTING LANDZIJDE INCLUSIEF PROFIELSCHETS REGLEMENT RAAD VAN COMMISSARISSEN STICHTING LANDZIJDE INCLUSIEF PROFIELSCHETS DEFINITIES - Belanghebbenden : de personen die betrokken zijn bij de interne organisatie van de Stichting, waaronder de interne

Nadere informatie