Montage- en gebruiksvoorschriften

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Montage- en gebruiksvoorschriften"

Transcriptie

1 Montage- en gebruiksvoorschriften VIMARC vibratormotoren type AXP t/m GXP Explosion proof Gecertificeerd door FM & CSA 07/00 GmbH VIBRATIONSTECHNIK Redcarstraße 18, Troisdorf, Germany tel.: +49 (0) fax: +49 (0) homepage:

2 Montage- en gebruiksvoorschriften VIMARC vibratormotoren AXP t/m GXP (Explosionproof) Pagina 2 Deze montage- en gebruiksvoorschriften maken deel uit van de vibratormotor en dient gedurende de gehele levensduur bewaard te worden. De handleiding dient beschikbaar gesteld te worden aan alle gebruikers van VIMARC vibratormotoren. INHOUD : 1. Algemeen pag Constructie pag Transport en opslag 3.1. Transport pag Opslag pag Transport en opslag van complete machine pag Montage pag Andere aanhaalmomenten pag Instellen van de centrifugaalkracht pag Elektrische aansluiting pag Ster- of driehoek schakeling pag Dual voltage schakeling pag Aarding pag Nasmering pag Vervangen van cilinderrollagers pag Uitbouwen van cilinderrollagers pag Inbouwen van cilinderrollagers pag Veiligheid pag Onderdelen pag Garantie pag Explosieveilige toepassing pag. 11

3 Montage- en gebruiksvoorschriften VIMARC vibratormotoren AXP t/m GXP (Explosionproof) Pagina 3 1. Algemeen VIMARC vibratormotoren zijn geschikt voor het aandrijven van: trilgoten, trilzeven, trilvoeders, schudroosters, sorteerautomaten, resonantietrilgoten, zeven, ontbraamtrommels etc. De technische gegevens van onze motoren, zoals type-aanduiding, toerental, afmetingen, arbeidsmoment en de elektrische gegevens kunt vinden in onze folder "MAATSCHETS". 2. Constructie De statorhuizen van VIMARC vibratormotoren zijn vervaardigd uit gietijzer met massieve montagevoeten, waardoor een goede bevestiging aan de betreffende machine gegarandeerd is, indien de instrukties van deze voorschriften worden opgevolgd. De as is ruim gedimensioneerd om de doorbuiging, veroorzaakt door de onbalansgewichten, tot een minimum te beperken. Aan elk as-einde bevinden zich twee onbalansgewichten, welke t.o.v. elkaar verdraaibaar zijn. Hierdoor kan de centrifugaalkracht van 0 tot 100% worden ingesteld. Op de gewichten zijn markeringen aangebracht, waarop het ingestelde percentage kan worden afgelezen. De motoren hebben een hoog aanloopkoppel, waardoor een snel aanlopen van de machine verzekerd is. Doordat de motoren zowel elektrisch als mechanisch ruim bemeten zijn, blijft de bedrijfstemperatuur ook bij continu-bedrijf laag. Bovendien ontstaat door het roteren van de gewichten in de beschermkappen een luchtbeweging, welke extra koeling veroorzaakt. VIMARC vibratormotoren hebben een degelijke lagering. Door alle bovenstaande constructie-details wordt de lange levensduur bereikt welke kenmerkend is voor VIMARC vibratormotoren. 3. Transport en opslag 3.1 Transport VIMARC vibratormotoren zijn uitgerust met minimaal 2 hijsogen. Bij het hijsen van de motor moet gebruik gemaakt worden van minimaal 2 hijsogen. Er mag geen extra gewicht aan de motor bevestigd zijn, daar de hijsogen alleen berekend zijn op het gewicht van de motor. De motoren mogen niet gestapeld worden daar de standaard verpakking hier niet op berekend is. WAARSCHUWING! Het laten vallen of stoten van vibratormotoren kan schade aan de lagers tot gevolg hebben en moet daarom worden vermeden. 3.2 Opslag VIMARC vibratormotoren moeten worden opgeslagen in een droge ruimte welke aan de navolgende eisen moet voldoen: - Droog en vochtvrij. - Trillingsvrij, om beschadiging van de lagers te voorkomen. - De omgevingstemperatuur mag de 40 ºC niet overschrijden. - Geen grote temperatuurschommelingen in een kort tijdsbestek, zodat condens de motor niet kan aan tasten. Als de temperatuurschommelingen groter zijn dan 20 ºK wordt aanbevolen de motoren in een geaklimatiseerde ruimte op te slaan.

4 Montage- en gebruiksvoorschriften VIMARC vibratormotoren AXP t/m GXP (Explosionproof) Pagina Transport en opslag van complete machine Indien VIMARC trilmotoren op een machine geplaatst zijn. Is het raadzaam vóór verzending of langdurige opslag de vibrator-motor op 0% in te stellen (zie hoofdstuk 5). Bij opslag van een complete machine gedurende lange tijd, kunnen de motoren op de machine bevestigd blijven. Hiervoor gelden dezelfde aanbevelingen als onder 3.2. Bij langdurige opslag is het noodzakelijk dat de lagers van nieuw vet worden voorzien. 4. Montage De montage van onze motoren moet geschieden op een vlakke, machinaal bewerkte, trillingsstijve bodemplaat. Voor de bevestiging van de motoren dient men uitsluitend bouten te gebruiken met de kwaliteit 8.8 DIN 931 of 933 en borgmoeren DIN 982 of 985. De moeren dienen met een momentsleutel aangehaald te worden. De vereiste aanhaalmomenten staan in onderstaand overzicht vermeld: M 16 : 200 Nm M 20 : 390 Nm M 24 : 670 Nm type : AXP, BXP type : CXP, DXP en EXP type : FXP en GXP Wij maken U erop attent dat storingen en uitvallen van de motor vaak het gevolg zijn van onjuiste of losgeraakte boutverbindingen. Ongeveer 15 à 20 minuten na het in bedrijf stellen van de motoren moet de installatie uitgeschakeld worden en alle boutverbindingen dienen gecontroleerd te worden met een momentsleutel, welke ingesteld is volgens bovenvermelde tabel. Deze procedure dient na ca. 2 à 3 uur en nadien elke 4 tot 6 weken herhaald te worden. 4.1 Andere aanhaalmomenten M 8 : M 10 : M 12 : 24 Nm 47 Nm 82 Nm

5 Montage- en gebruiksvoorschriften VIMARC vibratormotoren AXP t/m GXP (Explosionproof) Pagina 5 5. Instellen van de centrifugaalkracht VIMARC vibratormotoren verlaten de fabriek met een op 100% ingestelde centrifugaalkracht. Alleen bij zendingen overzee of op speciaal verzoek verlaten de motoren de fabriek met een instelling van 0%. Om de centrifugaalkracht te wijzigen dient de instelling van de onbalansgewichten veranderd te worden. Dit gaat als volgt: 1) Verwijder beide beschermkappen (6). 2) Draai de klemschroeven (32) van de binnenste onbalansgewichten (3 en 4) los en verdraai deze beide in dezelfde richting (zie waarschuwing). De buitenste gewichten (5) kunnen niet meedraaien, deze worden door een spie op hun plaats gehouden. Op de buitenste onbalansgewichten is een markering aangebracht. Op de binnenste gewichten zijn 9 schaalstrepen aangebracht. Elke schaalstreep vertegenwoordigt 10% van de centrifugaalkracht respectievelijk het arbeidsmoment. 3) Zet de binnengewichten in de gewenste stand en haal vervolgens de klemschroeven (32) weer aan. Voor het vastzetten van de onbalansgewichten gelden de aanhaalmomenten zoals vermeld in hoofdstuk 4. 4) Monteer beide beschermkappen. Let op dat de beide afdichtingsringen (9) voor de beschermkappen in orde zijn zodat de waterdichtheid gegarandeerd blijft. Waarschuwing! Wij maken U erop attent dat de binnenste onbalansgewichten (3 en 4) aan weerszijden van de motor op dezelfde waarden, d.w.z. dezelfde schaalstreep ingesteld moeten worden. Bij iedere ongelijke instelling van de onbalansgewichten worden oncontroleerbare dwarskrachten in de machine ontwikkeld, waardoor deze beschadigd kan worden.

6 Montage- en gebruiksvoorschriften VIMARC vibratormotoren AXP t/m GXP (Explosionproof) Pagina 6 6. Elektrische aansluiting De motor mag alleen door bevoegd personeel worden aangesloten. De motor moet volgens de ter plaatse geldende normen worden aangesloten. Gebruik een flexibele kabel van goede kwaliteit b.v. H07RN-F met 4 of 6 aders, afhankelijk of de thermistoren wel of niet aangesloten worden. Zorg ervoor dat de kabel voldoende lengte heeft, een extra lus in de kabel is aan te bevelen, aangezien de motor konstant in beweging is. De kabel dient door middel van een metalen gecertificeerde invoertrompet (niet meegeleverd) aangesloten te worden. Deze invoertrompet dient aan de op de voorzijde vermelde normen te voldoen. Het draadgat in de aansluitkast is 3/4 NPT. De kabel en de aders dienen zodanig aangesloten te zijn dat ze tijdens bedrijf niet kunnen gaan schuren. Zorg ervoor dat de invoertrompet de kabel goed waterdicht afsluit. Controleer of de spanning en frequentie van de motor (vermeld op de naamplaat) overeenkomt met die van de voedingsspanning. Sluit de aders aan op het klemmenblokje op de juiste spanning. Let op of de motor op de juiste manier geschakeld is. De aansluitkast dient stof- en waterdicht afgesloten te worden. Eventueel kan de aansluitkast gevuld worden met siliconenrubber. De motor moet via een veiligheidsschakelaar en thermische beveiliging worden aangesloten. Bij continu-bedrijf mag de stroom niet de waarde, vermeld op de naamplaat, overschrijden. 6.1 Ster- of driehoek schakeling Het aansluitblokje in de aansluitkast is volgens onderstaand schema in ster- of in driehoekschakeling aan te sluiten. Plaats de drie bruggen in de gewenste stand. Voorbeeld voor 230/400 Volt:

7 Montage- en gebruiksvoorschriften VIMARC vibratormotoren AXP t/m GXP (Explosionproof) Pagina Dual voltage schakeling Dual voltage motoren hebben negen draden op het aansluitblokje, deze motoren zijn standaard ingesteld op het laagste voltage, in de tekening 230 Volt. Om deze motoren op de hoge spanning aan te sluiten dienen de draden 7,8 en 9 omgezet te worden, de bruggen dienen verwijderd te worden. Let op dat de uitlopers niet verwisseld worden. 6.3 Aarding De motor moet altijd op twee plaatsen geaard worden. 1) In de aansluitkast op de aardbout via de aansluitkabel. 2) Via de aardbeugel op de montagevoet met de machine. 3) De draaddiameter van de aarding moet volgens de terplaatse geldige aansluitvoorschriften worden bepaald.

8 Montage- en gebruiksvoorschriften VIMARC vibratormotoren AXP t/m GXP (Explosionproof) Pagina 8 7. Nasmering Alleen de GXP motoren worden met nasmering geleverd. Deze motoren moeten worden nagesmeerd met het vet welke op de naamplaat vermeld is, en wel op de navolgende wijze: na de eerste 500 bedrijfsuren en daarna iedere 1000 bedrijfsuren met 15 à 20 gram vet per smeernippel. 8. Vervangen van lagers Waarschuwing! Controleer bij het vervangen van lagers altijd of de onderdelen in een goede staat verkeren. De norm FM 3615 stelt hoge eisen aan de afmetingen van de passing tussen de lagerhuizen en de stator, en tussen de lagerhuizen en de afstandsringen welke op de as gekrompen zijn. De desbetreffende afmetingen moeten worden gecontroleerd of deze nog aan de gestelde eisen voldoen. Wij adviseren U deze motoren bij VIMARC te laten reviseren, wij hebben de kennis en eventuele onderdelen in huis. Mocht U toch besluiten deze motoren zelf te reviseren kunt U contact opnemen met VIMARC wij kunnen U de maatvoeringen verstrekken. Wij kunnen dit alleen doen als U het serienummer van de betreffende motor vermeld.

9 Montage- en gebruiksvoorschriften VIMARC vibratormotoren AXP t/m GXP (Explosionproof) Pagina Uitbouwen van cilinderrollagers De aanduiding van het lagertype staat op de naamplaat. Voor uitbouwen van de cilinderrollagers moet men als volgt te werk gaan: 1) Verwijder de beschermkappen (6). 2) Noteer de stand van de binnenste onbalansgewichten (3 en 4) t.o.v. de buitengewichten (5). 3) Draai de klembouten (32) van de buitenste onbalansgewichten (5) los en verwijder deze gewichten van de as. 4) Verwijder de spieën (13). 5) Draai de klembouten (32) van de binnenste onbalansgewichten (3 en 4) los en verwijder deze gewichten van de as. 6) Verwijder de V-ringen (35). 7) Verwijder de inbusbouten (31) en de lagerdeksels (10). 8) Verwijder de bevestigingsbouten van het lagerhuis (27). 9) Draai in elk draadgat (G) een tapbout (27) en druk hierdoor het lagerhuis (2) uit het statorhuis (1). 10) Neem het lagerhuis (2) weg, hierin is de buitenring van het cilinderrollager (22) bevestigd. 11) Trek de binnenring van het lager samen met de afstandsring (8) van de as m.b.v. een lagertrekker. Let hierbij op dat de borgring niet beschadigd wordt. 12) Plaats de binnenring van het lager zo in het lager dat met behulp van deze binnenring het lager uit het lagerhuis geperst kan worden. 13) Ontvet alle delen en maak ze goed schoon, controleer alle onderdelen op bruikbaarheid Inbouwen van cilinderrollagers Gebruik alleen het smeermiddel dat aangegeven is op de naamplaat! 1) Verwarm de binnenring van het nieuwe lager samen met de afstandsring (8) in een oliebad of met behulp van een inductie-verhitter tot 100 C. Schuif beide onderdelen op de as totdat zij tegen de borgring stuiten en laat ze vervolgens afkoelen. 2) Smeer de buitenring van het cilinderrollager met vet in en pers het in het lagerhuis (2). 3) Vul de vetholte voor 2/3 deel met vet. 4) Monteer de lagerdeksels (10) m.b.v. inbusbouten (31). 5) Gebruik Loctite 549 voor de cylindrische passing van het lagerhuis met het statorhuis. Monteer het lagerhuis. Bevestig de bouten met Loctite 242 en schroef het stevig vast. Let op! Zorg bij motoren met nasmering dat het smeerkanaal op de juiste plaats zit. 6) Controleer de axiale speling van de as. Deze moet min. 0.4 en max. 1 mm zijn. 7) Monteer beide V-ringen (35) op de as. 8) Druk de binnenste onbalansgewichten op de as tot aan de aanslag. 9) Monteer de spieën en druk de buitenste onbalansgewichten op de as en klem ze weer vast met de bouten (32). De bouten van alle gewichten moeten aan één zijde van de as zitten. 10) Zet de binnenste onbalansgewichten (3 en 4) terug in de oorspronkelijke stand en klem ze vast. 11) Monteer de beschermkappen. Let op dat de afdichtingsringen (9) in orde zijn zodat de waterdichtheid gegarandeerd blijft. Let op! Voor het vastzetten van de lagerdeksels, lagerhuizen en de onbalansgewichten gelden de aanhaalmomenten zoals vermeld in hoofdstuk 4.

10 Montage- en gebruiksvoorschriften VIMARC vibratormotoren AXP t/m GXP (Explosionproof) Pagina Veiligheid In verband met de veiligheid is het niet toegestaan de vibratormotoren in bedrijf te nemen zonder de beschermkappen. Het deksel van de aansluitkast moet op de juiste manier gemonteerd zijn. 10. Onderdelen Onderdelen van VIMARC vibratormotoren kunt U bestellen bij de leverancier van Uw machine, Uw dealer of rechtstreeks bij de fabriek. Voor het bestellen van onderdelen gelieve op te geven: - Serienummer van de vibratormotor - Motortype - Spanning - Aantal onderdelen Onderdelenlijsten zijn op aanvraag verkrijgbaar. 11. Garantie VIMARC geeft 1 jaar garantie op alle nieuwe vibratormotoren vanaf de leverdatum. De garantie vervalt indien: - De motor onjuist of op de verkeerde spanning is aangesloten. - Er door onjuiste of geen elektrische beveiliging de motor onnodige schade heeft opgelopen. - Er aan de motor veranderingen zijn aangebracht die de werking kunnen beïnvloeden. - Er tijdens transport schade is ontstaan. - De motor niet volgens de in hoofdstuk 4 beschreven instructie gemonteerd is.

11 Montage- en gebruiksvoorschriften VIMARC vibratormotoren AXP t/m GXP (Explosionproof) Pagina Explosieveilige toepassing VIMARC explosionproof vibratormotoren zijn als volgt gecertificeerd door FACTORY MUTUAL (FM) en CANADIAN STANDARDS ASSOCIATION (CSA) - Serie AXP,BXP,CXP,DXP,EXP,FXP en GXP: met thermistor beveiliging, Temperatuur Code T4 (135 ºC) voor: FM Class I en Class II, Division 1, Groups C,D,E,F en G CSA Class I, Groups C en D, Class II, Groups E,F en G - Serie EXP,FXP en GXP: met of zonder thermistor beveiliging, Temperatuur Code T3B (165 ºC) voor: FM Class I en Class II, Division 1, Groups C,D,E,F en G CSA Class I, Groups C en D, Class II, Groups E,F en G - Serie AXP,BXP,CXP en DXP: zonder thermistor beveiliging, Temperatuur Code T3 (200 ºC) voor: FM Class I en Class II, Division 1, Groups C,D,E,F en G CSA Class I, Groups C en D, Class II, Groups E en F Elke VIMARC explosionproof vibratormotor is uitgevoerd met thermistoren in de wikkelingen. Deze zijn aangesloten op de twee losse draden in de aansluitkast. Thermistor relais moeten ook gecertificeerd zijn, een voorbeeld hiervan is de ABB Custorapid relais C of de C Deze relais zijn ook bij VIMARC verkrijgbaar. Als twee motoren op één relais aangesloten zijn, schakel dan de thermistoren van beide motoren in serie aan op het thermistor relais.

Montage- en gebruiksvoorschriften

Montage- en gebruiksvoorschriften Montage- en gebruiksvoorschriften VIMARC vibratormotoren type AXD t/m GXD Drukvast omhulsel "EExd" Volgens EN 50014 en EN 50018 07/01 Vimarc B.V. P.O. Box 3316, 4800 DH Breda, Nederland ING Bank Breda

Nadere informatie

Montage- en gebruiksvoorschriften

Montage- en gebruiksvoorschriften Montage- en gebruiksvoorschriften VIMARC vibratormotoren type AXE t/m GXE Verhoogde veiligheid "EExe" Volgens EN 50014 en EN 50019 07/01 Vimarc B.V. P.O. Box 3316, 4800 DH Breda, Nederland ING Bank Breda

Nadere informatie

Montage- en gebruiksvoorschriften

Montage- en gebruiksvoorschriften Montage- en gebruiksvoorschriften VIMARC vibratormotoren type FY - GY Standaarduitvoering Vimarc B.V. P.O. Box 3316, 4800 DH Breda, Nederland ING Bank Breda 65.75.82.786 Terheijdenseweg 169, 4825 BJ Breda,

Nadere informatie

Handleiding. Geha heeft veel aandacht besteed aan de veiligheid en betrouwbaarheid van de geleverde onderdelen.

Handleiding. Geha heeft veel aandacht besteed aan de veiligheid en betrouwbaarheid van de geleverde onderdelen. Handleiding Woord vooraf Het doel van deze handleiding is de gebruiker een inzicht te geven in de werking, montage en het onderhoud van de door Geha geleverde onderdelen. Voordat u begint met de plaatsing

Nadere informatie

Montage- en Bedrijfsvoorschriften

Montage- en Bedrijfsvoorschriften Montage- en Bedrijfsvoorschriften Vibrator motoren types AX(Z) tot en met GX(Z), KX(Z) en HX(Z) Volgens: IEC 60079-0:2006 IEC 60079-7:2006 NEN-EN-ISO 12100-1/2 NEN-EN-IEC 60204-1 Zone 2 en22 (G,D) Atex

Nadere informatie

JALOUZIËN. Bedienings- en montagehandleiding

JALOUZIËN. Bedienings- en montagehandleiding Bedienings- en montagehandleiding Woord vooraf Deze handleiding geeft inzicht in de werking, de montage en het onderhoud van de door Geha bv geleverde apparaten. U dient zich tijdens plaatsing en montage

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Glasoven

Gebruiksaanwijzing Glasoven Gebruiksaanwijzing Glasoven Inleiding. De door u aangekochte oven is een Nederlands produkt vervaardigt bij TOMA te Volkel. Hierbij is gebruik gemaakt van de beste stenen, isolatie en verwarmingselementen.

Nadere informatie

MONTAGE INSTRUCTIES. INSCHROEFELEMENTEN (standaard)

MONTAGE INSTRUCTIES. INSCHROEFELEMENTEN (standaard) MONTAGE INSTRUCTIES INSCHROEFELEMENTEN (standaard) DEZE HANDLEIDING MAAKT INTEGRAAL DEEL UIT VAN DE LEVERING EN DIENT ALTIJD AANWEZIG TE ZIJN BIJ HET INSCHROEFELEMENT NL INDEX 1. ALGEMEEN 3 2. TECHNISCHE

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING TEGELZAAGMACHINE TCM180

GEBRUIKSAANWIJZING TEGELZAAGMACHINE TCM180 GEBRUIKSAANWIJZING TEGELZAAGMACHINE TCM180 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE -------------------------------------------------------------------------------- VEILIGHEIDSINSTRUCTIES -----------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Installatie-, onderhouds- en bedrijfsvoorschriften voor elektromotoren.

Installatie-, onderhouds- en bedrijfsvoorschriften voor elektromotoren. Installatie-, onderhouds- en bedrijfsvoorschriften voor elektromotoren. - Aanbouwmaten. Download hiervoor onze motoren App (app-store). Hierin zijn alle aanbouwmaten van motoren maar ook bij behorende

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Glasoven

Gebruiksaanwijzing Glasoven Gebruiksaanwijzing Glasoven Inleiding. De door u aangekochte oven is een Nederlands produkt vervaardigt bij TOMA te Volkel. Hierbij is gebruik gemaakt van de beste stenen, isolatie en verwarmingselementen.

Nadere informatie

HANDLEIDING ATEX Explosionproof

HANDLEIDING ATEX Explosionproof Nederlands Versie10/2016 Blz. 1/16 393165.00 Inhoudsopgave 1. Fabrikant 3 2. Voorwoord 3 3. Beschrijving 4 4. Certificering en Markering 4 5. Voorwaarden voor veilig gebruik 4 6. Typesleutel 5 7. Omschrijving

Nadere informatie

Facilitair BV. Pulpmatic Vermaler. Installatie handleiding. QRS Facilitair Randmeer 12 5347 JW Oss. T: 0412-690461 E: info@qrsfacility.

Facilitair BV. Pulpmatic Vermaler. Installatie handleiding. QRS Facilitair Randmeer 12 5347 JW Oss. T: 0412-690461 E: info@qrsfacility. Facilitair BV QRS Facilitair Randmeer 12 5347 JW Oss T: 0412-690461 E: info@qrsfacility.nl Pulpmatic Vermaler Installatie handleiding Pulpmatic Vermaler Installatie Handleiding Roterend mes onder in vermaalkamer

Nadere informatie

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK VOERTUIGEN HANDLEIDING Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC laadzuil met plug and play systeem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Handleiding. Bij het installeren en / of samenbouwen van de apparatuur moet voor de ingebruikname alle veiligheidscomponenten zijn aangebracht.

Handleiding. Bij het installeren en / of samenbouwen van de apparatuur moet voor de ingebruikname alle veiligheidscomponenten zijn aangebracht. Woord vooraf Handleiding Het doel van deze handleiding is de gebruiker een inzicht te geven in de werking, montage en het onderhoud van de door Geha bv geleverde apparaten. Voordat u begint met de plaatsing

Nadere informatie

Montage- en Bedrijfsvoorschriften

Montage- en Bedrijfsvoorschriften Montage- en Bedrijfsvoorschriften Vibrator motoren types AYE tot en met GYE, KXE(Z) en HXE(Z) Verhoogde veiligheid "EEx e" Volgens: IEC 60079-0: 2006 IEC 60079-7: 2006 NEN-EN-ISO 12100-1/2 NEN-EN-IEC 60204-1

Nadere informatie

1.0 Algemeen. 1.1 Toepassing:

1.0 Algemeen. 1.1 Toepassing: 1 MARK MDV 0660601 Lees dit document door voordat u aan de installatie van het toestel begint. Waarschuwing Een foutief uitgevoerde installatie, afregeling, wijziging, reparatie of onderhoudsbeurt kan

Nadere informatie

GPRS-A. Universele monitoringsmodule. Quick start. De volledige handleiding is verkrijgbaar op Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18

GPRS-A. Universele monitoringsmodule. Quick start. De volledige handleiding is verkrijgbaar op   Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18 GPRS-A Universele monitoringsmodule Quick start De volledige handleiding is verkrijgbaar op www.osec.nl Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND

Nadere informatie

Gebruikers- en montagehandleiding Pijpdakventilator MPV

Gebruikers- en montagehandleiding Pijpdakventilator MPV Gebruikers- en montagehandleiding Pijpdakventilator MPV type: MPV-7W MPV-7WR MPV-7/14W MPV-7/14WR Deze handleiding is bedoeld voor de gebruikers en de installateurs van het mechanisch ventilatiesysteem

Nadere informatie

Handleiding HL Clam HP Transferpers 38x38cm

Handleiding HL Clam HP Transferpers 38x38cm Handleiding HL Clam HP Transferpers 38x38cm Inhoudsopgave 1. Introductie 3 2. Technische gegevens 4 3. Product omschrijving 5 4. Temperatuur, tijd en drukinstelling 6 5. Storingen 8 6. Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Monteer- en Gebruiksaanwijzing (Vertaald origineel) Vibratiemotoren Stand 08.15

Monteer- en Gebruiksaanwijzing (Vertaald origineel) Vibratiemotoren Stand 08.15 Monteer- en Gebruiksaanwijzing (Vertaald origineel) Vibratiemotoren Stand 08.15 Verhoogde veiligheid "Ex e" Conform: NEN EN IEC 60079-0: 2006, NEN EN IEC 60079-7: 2007, NEN EN IEC 61241-0: 2006, NEN EN

Nadere informatie

Aanpassingset met onderdelen voor aandrijving Model 44905, of GreensPro 1200 greensrol

Aanpassingset met onderdelen voor aandrijving Model 44905, of GreensPro 1200 greensrol Form No. 338-643 Rev A Aanpassingset met onderdelen voor aandrijving Model 44905, 44906 of 44907 GreensPro 00 greensrol Modelnr.: 7-5899 Modelnr.: 7-5907 Installatie-instructies WAARSCHUWING CALIFORNIË

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden.

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden. NETVOEDINGEN AC-1200 1200.190813 1201EL, 1202EL, 1203EXL, 1205EXL ALGEMENE INFORMATIE Deze netvoedingen zijn alleen bedoeld voor installatie door gekwalificeerde installateurs. Er zijn geen door de gebruiker

Nadere informatie

ALGEMENE AANWIJZINGEN VOOR VERLICHTINGSARMATUREN

ALGEMENE AANWIJZINGEN VOOR VERLICHTINGSARMATUREN ALGEMENE AANWIJZINGEN VOOR VERLICHTINGSARMATUREN ALGEMENE AANWIJZINGEN VOOR VERLICHTINGSARMATUREN VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK VEILIGHEIDSINSTRUCTIES De fabrikant adviseert een juiste toepassing van de verlichtingsarmaturen!

Nadere informatie

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies HANDLEIDING Sesame Thermoplastic Tank Technologies INSTALLATIE- EN GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD 1. ALGEMEEN 3 2. BELANGRIJK 3 3. INSTALLATIE EXPANSIEVAT 4 4. GEBRUIK EXPANSIEVAT 5 5. VERVANGEN LUCHTCEL 5

Nadere informatie

GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING

GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING SBM3 / 125.505 SBM4 / 125.510 SBM6 / 125.520 INHOUDSOPGAVE 1. DOEL en BEREIK 2. AANSPRAKELIJKHEID 3. AANWIJZINGEN 4. BASISEIGENSCHAPPEN

Nadere informatie

Monteer- en Gebruiksaanwijzing (Vertaald origineel) Vibratiemotoren

Monteer- en Gebruiksaanwijzing (Vertaald origineel) Vibratiemotoren Monteer- en Gebruiksaanwijzing (Vertaald origineel) Vibratiemotoren Stand 08.15 Conform: DIN-EN-ISO 12100-1/2 DIN-EN 60204-1 1 Copyright by Deze gebruiksaanwijzing is auteursrechtelijk beschermd. Iedere

Nadere informatie

Gumax Terrasverwarmer

Gumax Terrasverwarmer Gumax Terrasverwarmer De energiezuinige terrasverwarmer op infraroodbasis zonder rode gloed Handleiding Model PAH-2011-1 3200 watt Lees alle instructies zorgvuldig door alvorens dit apparaat te installeren

Nadere informatie

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden.

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden. De EasyTemp thermostaat ET31A/AF/F Deze handleiding geldt voor de onderstaande types: Op de doos Model ET31A, ET31AF en ET31F Model ET31A. Thermostaat regelt de ruimte temperatuur. (Niet geschikt voor

Nadere informatie

Inhoud. 1. Veiligheidsinstructies

Inhoud. 1. Veiligheidsinstructies 1 2 Inhoud 1. Veiligheidsinstructies... 3 2. Gebruik volgens de voorschriften... 4 3. Omschrijving... 4 4. Toepassingstabel... 4 5. Montage... 4 5.1 Omschrijving van de onderdelen... 5 5.2 Meeneemring

Nadere informatie

Lichte inhaak arm (type CL) Geboute arm (type CB) Zware inhaak arm (type CH) Geklemde arm (type CP)

Lichte inhaak arm (type CL) Geboute arm (type CB) Zware inhaak arm (type CH) Geklemde arm (type CP) Montagehandleiding draagarmstellingen Type: Lichte inhaak arm (type CL) Geboute arm (type CB) Zware inhaak arm (type CH) Geklemde arm (type CP) Geachte klant, Bij de ontwikkeling van deze draagarmstelling

Nadere informatie

Handleiding. UT 16A en UT 18A Afzuigboxen

Handleiding. UT 16A en UT 18A Afzuigboxen Handleiding UT 16A en UT 18A Afzuigboxen Inhoudsopgave Montage en ingebruikname...3 Storing en reparatie...4 Garantie...5 Conformiteitverklaring...6 Montage en ingebruikname Controleer alle onderdelen

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING IPSO BUISMOTOREN

MONTAGEHANDLEIDING IPSO BUISMOTOREN MONTAGEHANDLEIDING IPSO BUISMOTOREN INLEIDING Deze montagehandleiding bevat instructies voor de montage van de IPSO buismotoren. Lees de handleiding goed door, voordat u met de montage begint. Als u zich

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ST6/8 regeling.

Gebruiksaanwijzing ST6/8 regeling. Pag. 1-7 Gebruiksaanwijzing ST6/8 regeling. Pag. 2-7 Montagevoorschriften. De netspanning kabel en de vibratorkabel dienen zo naar de regeling te worden gevoerd, dat beschadiging van de kabel nooit kan

Nadere informatie

R157.32 Montage/demontage richtlijnen

R157.32 Montage/demontage richtlijnen R157.32 Montage/demontage richtlijnen AUDI: SEAT: SKODA: VOLKSWAGEN: A1, A2 Cordoba IV, Ibiza (III, IV, V) Fabia (FL, II), Roomster, Rapid Polo (VII, VIII, IX), Fox OE referentie 6R0407621E IDENTIFICATIE

Nadere informatie

3 WEG- OMSCHAKELKLEP. Installatie- en gebruikershandleiding. voor warmtapwaterlading. USV 1" bu USV 5/4" bu USV 6/4" bi

3 WEG- OMSCHAKELKLEP. Installatie- en gebruikershandleiding. voor warmtapwaterlading. USV 1 bu USV 5/4 bu USV 6/4 bi Installatie- en gebruikershandleiding NL 3 WEG- OMSCHAKELKLEP voor warmtapwaterlading USV 1" bu USV 5/4" bu USV 6/4" bi A.u.b. eerst lezen Deze handleiding bevat belangrijke aanwijzingen voor het gebruik

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Koppeling - Personenauto's Zijslagtestapparaat Centreerdoorn

Gebruiksaanwijzing Koppeling - Personenauto's Zijslagtestapparaat Centreerdoorn Gebruiksaanwijzing Art.nr. 4200 080 560 Inhoud 1. Voorwoord... 1 2. Leveringsomvang... 2 3.... 2 3.1 monteren... 3 3.2 Koppelingsplaat monteren... 4 3.3 Meetklok monteren en instellen... 5 3.4 Complete

Nadere informatie

Installatiehandleiding en gebruikershandleiding

Installatiehandleiding en gebruikershandleiding Elektrisch in hoogte verstelbare douchebrancard Installatiehandleiding en gebruikershandleiding Aangepast sanitair Populierenlaan 59, 1911 BK Telefoon (0251) 316482 Fax (0251) 314043 Website www.sanmedi.nl

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Teller serie DC50 Versie 2.0 ISO 9001

Gebruiksaanwijzing Teller serie DC50 Versie 2.0 ISO 9001 Gebruiksaanwijzing Teller serie DC50 Versie 2.0 ISO 9001 Inhoud 1 Veiligheid 2 Uitleg toetsen 3 Instellingen parameters 4 Basis functies 5 Technische gegevens 6 Afmetingen 7 Foutmeldingen 8 Garantie 1.

Nadere informatie

Montage-instructies: Speed Triple (vanaf VIN ) - Speed Triple R - Street Triple - Street Triple R (vanaf VIN ) A en A

Montage-instructies: Speed Triple (vanaf VIN ) - Speed Triple R - Street Triple - Street Triple R (vanaf VIN ) A en A Nederlands Montage-instructies: Speed Triple (vanaf VIN 461332) - Speed Triple R - Street Triple - Street Triple R (vanaf VIN 471042) A9638059 en A9638060 Hartelijk dank dat u voor deze originele Triumph-accessoireset

Nadere informatie

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL Elektrische Infrarood Verwarming Model 93485 Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL 1 Algemene veiligheidsinstructies LEES DE GEBRUIKSAANWIJZING Alvorens de radiateur in bedrijf te nemen, moet u deze gebruiks

Nadere informatie

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 NEDERLANDS NL 1 ALGEMEEN Dit symbool geeft een WAARSCHU- WING

Nadere informatie

Handleiding. HL Zwenkarm Caps 8x20 cm

Handleiding. HL Zwenkarm Caps 8x20 cm Handleiding HL Zwenkarm Caps 8x20 cm Inhoudsopgave 1. Introductie 3 2. Technische gegevens 4 3. Product omschrijving 5 4. Temperatuur, tijd en drukinstelling 6 5. Storingen 8 6. Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton MONTAGEHANDLEIDING model type :ZEELAND :metselwerk of beton => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. = => Volg gedurende de montage de 6 stappen in

Nadere informatie

Versnellingsschakelaar

Versnellingsschakelaar (Nederlands) DM-SW0002-00 Dealerhandleiding Versnellingsschakelaar SW-E6000 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 Montage... 6 SM-EWE1 gebruiken om de bekrachtigingsschakelaar op het

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING TEGELZAAGMACHINE DYNAMIC 680

GEBRUIKSAANWIJZING TEGELZAAGMACHINE DYNAMIC 680 GEBRUIKSAANWIJZING TEGELZAAGMACHINE DYNAMIC 680 Inhoudsopgave VEILIGHEIDSINSTRUCTIES 3 WAARSCHUWINGEN 4 VEILIGHEIDS RICHTLIJNEN / ALGEMEEN 6 INSTALLATIE EN MONTAGE 7 ZAGEN 8 ONDERHOUD 9 ONDERDELENTEKENING

Nadere informatie

De nieuwe BRAMMER roestvaststalen jollenvlotrol

De nieuwe BRAMMER roestvaststalen jollenvlotrol GEHEEL ROESTVAST ONDERHOUDSVRIJ GEEN BOOTBESCHADIGING WEERBESTENDIG EENVOUDIG EN EFFICIËNT T OT 500 KG BELASTBAAR VEILIG EN SOLIDE PERFECT AFGEDICHT OPTIMALE LEVENSDUUR De nieuwe BRAMMER roestvaststalen

Nadere informatie

Keystone OM13 - EPI-2 driedraads module Handleiding voor installatie en onderhoud

Keystone OM13 - EPI-2 driedraads module Handleiding voor installatie en onderhoud Voor installatie moeten deze instructies volledig zijn gelezen en begrepen Inhoud 1 Optionele module 13: driedraads module.. 1 2 Installatie... 2 3 OM13-module instellen en configureren... 8 4 OM13-pakketten...

Nadere informatie

MONTAGE- EN INSTALLATIE HANDLEIDING. IRPRO Series: IRPRO350, IRPRO500, IRPRO750

MONTAGE- EN INSTALLATIE HANDLEIDING. IRPRO Series: IRPRO350, IRPRO500, IRPRO750 MONTAGE- EN INSTALLATIE HANDLEIDING IRPRO Series: IRPRO350, IRPRO500, IRPRO750 2 BELANGRIJKE INFORMATIE 1. Lees deze montage- en gebruikshandleiding zorgvuldig door. 2. De infraroodstralers van dit model

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing doseergoten, type DSX.

Gebruiksaanwijzing doseergoten, type DSX. Pag. 1-10 Gebruiksaanwijzing doseergoten, type DSX. INTRODUCTIE De lineaire trillers van STILETTO bestaan uit een aandrijfdeel en beweegbaar deel die verbonden zijn door bladveren. De functie van de trillers

Nadere informatie

GEBRUIKERS HANDLEIDING INBOUWSTAPELAARS

GEBRUIKERS HANDLEIDING INBOUWSTAPELAARS 1 GEBRUIKERS HANDLEIDING INBOUWSTAPELAARS 2 INHOUD 1. REGISTRATIE SERIENUMMERS 2. INLEIDING 3. BESCHRIJVING VAN DE STAPELAAR 4. WERKING VAN DE STAPELAAR 5. INSTALLEREN VAN DE STAPELAAR 6. GEBRUIKEN VAN

Nadere informatie

Bell-control GEBRUIKERSHANDLEIDING (IP66) IDTechnology BV (Bellmarine) Meridiaan 29,

Bell-control GEBRUIKERSHANDLEIDING (IP66) IDTechnology BV (Bellmarine) Meridiaan 29, GEBRUIKERSHANDLEIDING Bell-control (IP66) IDTechnology BV (Bellmarine) Meridiaan 29, NL-2801DA Gouda The Netherlands Tel.: +31-85-4868530 e-mail: info@bellmarine.nl www.bellmarine.nl Copyright 2016 IDTechnology,

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing triltafels.

Gebruiksaanwijzing triltafels. Pag. 1-7 Gebruiksaanwijzing triltafels. Pag.2-7 Montagevoorschriften. Het is van belang dat het blad aan alle kanten voldoende vrij ligt van de overige machines en constructies. Hierbij dient rekening

Nadere informatie

Montagehandleiding V100 Energy Ball. V100 Energy Ball. Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 03-01-2008. 2008 Home Energy www.homeenergy.nl

Montagehandleiding V100 Energy Ball. V100 Energy Ball. Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 03-01-2008. 2008 Home Energy www.homeenergy.nl V100 Energy Ball Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 0-01-2008 2008 Home Energy www.homeenergy.nl Pagina 1 van 9 Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 0-01-2008 Inhoudsopgave: Inleiding Pagina Inventarislijst Pagina 4 Stap

Nadere informatie

Instructies voor Montage & Onderhoud

Instructies voor Montage & Onderhoud Instructies voor Montage & Onderhoud Rosenberg Ventilatoren Postbus 62 3734 ZH Den Dolder Elandlaan 8 3734 CP Den Dolder Tel. 030-274 82 82 Fax 030-274 82 88 www.rosenberg.nl post@rosenberg.nl Deze instructies

Nadere informatie

Woonhuisventilator type: Compact-8/14p

Woonhuisventilator type: Compact-8/14p Gebruikershandleiding Compact-8/14P Gebruikershandleiding Woonhuisventilator type: Compact-8/14p Deze handleiding is bedoeld voor de gebruikers en de installateurs van het mechanisch ventilatiesysteem

Nadere informatie

Bestnr Toerentalregelaar voor ventilator

Bestnr Toerentalregelaar voor ventilator Bestnr. 53 73 73 Toerentalregelaar voor ventilator Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar

Nadere informatie

Gumax Terrasverwarmer

Gumax Terrasverwarmer Gumax Terrasverwarmer De energiezuinige terrasverwarmer op infraroodbasis zonder rode gloed Montage Handleiding Model PAH-2011-1 3200 watt Lees alle instructies zorgvuldig door alvorens dit apparaat te

Nadere informatie

Handleiding. TPS Powerpress 40x50 cm

Handleiding. TPS Powerpress 40x50 cm Handleiding TPS Powerpress 40x50 cm Inhoudsopgave 1. Introductie 3 2. Technische gegevens 4 3. Product omschrijving 5 4. Temperatuur, tijd en drukinstelling 6/7 5. Storingen 8 6. Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING WINDBEVEILIGING EOLIS 2

MONTAGEHANDLEIDING WINDBEVEILIGING EOLIS 2 MONTAGEHANDLEIDING WINDBEVEILIGING EOLIS 2 Windbeveiliging Eolis 2 VOEDING 230 V - 50 Hz Pulsschakelaar Centralis IB INLEIDING Deze montagehandleiding bevat instructies voor de montage van de windbeveiliging

Nadere informatie

Reparatievoorschriften Demonteren van het CF500 besturingsventiel

Reparatievoorschriften Demonteren van het CF500 besturingsventiel NL Reparatievoorschriften Demonteren van het CF500 besturingsventiel NL Demonteren van het CF500 besturingsventiel U heeft van Cargo Floor een besturingsventiel ontvangen ter uitwisseling van een defect

Nadere informatie

TOMA. Alles in deze gebruiksaanwijzing aangegeven met het symbool zijn veiligheidswaarschuwingen. Volg deze instructies altijd.

TOMA. Alles in deze gebruiksaanwijzing aangegeven met het symbool zijn veiligheidswaarschuwingen. Volg deze instructies altijd. Inleiding. De door u aangekochte oven is een Nederlands produkt vervaardigd bij TOMA te Volkel. Hierbij is gebruik gemaakt van de beste stenen, isolatie en verwarmingselementen. Inhoudsopgave: Omschrijving.

Nadere informatie

Fig.1a Fig.1b

Fig.1a Fig.1b SIET SIET 1 3 Fig.1a 4 2 1 3 5 4 2 Fig.1b Fig.2 Fig.3 Fig.4 s Fig.5 s Fig.6 Fig.7 T (min) SIET CRZ SIET CDZ T (min) 30 20 5 A SIET CRIZ s Fig.8 Fig.9 T (min) Fig.10 HR (%) 5 (!) (!) 20 90% 10 80% 5 70%

Nadere informatie

SENTRY ELEKTRISCHE BOILERS

SENTRY ELEKTRISCHE BOILERS SENTRY ELEKTRISCHE BOILERS MODELLEN: ES3 ES4 ES5 ES65 Installatie- en bedieningsvoorschriften Onderhoudsinstructies Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden. 4.1.4 INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem

DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC wandmodel met plug and play stysteem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Reliance DuraStar INSTALLATIE-, BEDIENINGS- en ONDERHOUDSINSTRUCTIES

Reliance DuraStar INSTALLATIE-, BEDIENINGS- en ONDERHOUDSINSTRUCTIES Wereldleider in instrumentatie voor ketelbinnenwerk Reliance DuraStar INSTALLATIE-, BEDIENINGS- en ONDERHOUDSINSTRUCTIES Sectie: R500 R500.E235A Bulletin: 1-9-06 Datum: Vervangt: NIEUW Het Reliance DuraStar

Nadere informatie

* /1 * /1 * x40

* /1 * /1 * x40 Item: *710.020 1/1 *710.021 2/1 *710.022 60x40 1. Inhoud 1. Instructie waarschuwingen... 2 2. Waarschuwingen voor een veilig en juist gebruik... 2 3. Garantie... 2 4. Installatie... 3 4.1 Technische eigenschappen...

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 5 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Woonhuisventilator MVS type: MVS-10P

Gebruikershandleiding Woonhuisventilator MVS type: MVS-10P Gebruikershandleiding Woonhuisventilator MVS type: MVS-10P Deze handleiding is bedoeld voor de gebruikers en de installateurs van het mechanisch ventilatiesysteem van het type MVS-10P. Deze hand leiding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Woonhuisventilator MVS

Gebruikershandleiding Woonhuisventilator MVS Gebruikershandleiding Woonhuisventilator MVS type: MVS-8p MVS-8/14P Deze handleiding is bedoeld voor de gebruikers en de installateurs van het mechanisch ventilatiesysteem van het type MVS-8P en MVS-8/14P.

Nadere informatie

Handleiding. HL HP 2016 Transferpers 38x38cm

Handleiding. HL HP 2016 Transferpers 38x38cm Handleiding HL HP 2016 Transferpers 38x38cm Inhoudsopgave 1. Introductie 3 2. Technische gegevens 4 3. Product omschrijving 5 4. Temperatuur, tijd en drukinstelling 6 5. Storingen 7 6. Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ST10-20 regelingen.

Gebruiksaanwijzing ST10-20 regelingen. Pag. 1-7 Gebruiksaanwijzing ST10-20 regelingen. Pag. 2-7 Montagevoorschriften. De netspanning kabel en de vibratorkabel dienen zo naar de regeling te worden gevoerd, dat beschadiging van de kabel nooit

Nadere informatie

Adapters en verloopmoeren van metaal

Adapters en verloopmoeren van metaal Adapters en verloopmoeren van metaal Bedieningshandleiding Extra talen www.stahl-ex.com Inhoudsopgave 1 Algemene gegevens...3 1.1 Fabrikant...3 1.2 Gegevens over de bedieningshandleiding...3 1.3 Andere

Nadere informatie

MYSON. Kickspace 500, 600 & 800. Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften. Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden

MYSON. Kickspace 500, 600 & 800. Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften. Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden MYSON Kickspace 500, 600 & 800 Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden 1 INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMENE INFORMATIE 3 2. ONTWERP CV INSTALLATIE

Nadere informatie

Montagehandleiding voor Squarish Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor Squarish Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 4 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TTV 4500 Dryfast BV Kreekweg 22 3133AZ Vlaardingen Tel: +31-(0)10-4261410 Fax: +31- (0)104730011 www.dryfast.nl E-mail: info@dryfast.nl Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 2. Veiligheid

Nadere informatie

Handleiding Electro - visapparaat

Handleiding Electro - visapparaat Handleiding Electro - visapparaat De Fuut Project: 0550 Electro - Visapparaat 350V/100W Type : De Fuut Versie: 1 Datum: 26-3-2010 Fabrikant: AVASTO Populierweg 41a 3421 TX Oudewater tel: 0348-560297 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TTV4500 HP Dryfast Kreekweg 22 NL - 3133 AZ - Vlaardingen Tel: +31-(0)10-4261410 Fax: + 31-(0)104730011 Website: www.dryfast.nl E-mail: info@dryfast.nl Dryfast Klein Siberiëstraat

Nadere informatie

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor betonnen wasbak Taludes Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 5 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing doseergoten, type DS.

Gebruiksaanwijzing doseergoten, type DS. Pag. 1-5 Gebruiksaanwijzing doseergoten, type DS. Pag. 2-5 Montagevoorschriften. Om de doseergoot correct te kunnen installeren is een voldoende stevige opstelling nodig waarop de goot geplaatst kan worden.

Nadere informatie

Demontage en montage van een servicecompactlager

Demontage en montage van een servicecompactlager Demontage en montage van een servicecompactlager Pagina 1 / 6 De demontage en montage van de wielnaaf kan per autofabrikant verschillen. Wij adviseren het vervangen van de servicecompactlager alleen door

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Warmwater circulatie-unit O DVU 3 kw 230 V INHOUDSOPGAVE Voorwoord pag. 4 Inleiding pag. 5 Technische specificaties pag. 5 Veiligheidsvoorzieningen en instructies pag. 6 Werking van

Nadere informatie

Handleiding Otter POD motor

Handleiding Otter POD motor Handleiding Otter POD motor Inhoud Veiligheidsvoorschriften... 2 Inleiding;... 2 POD motor... 3 Installatie en aansluiten;... 3 Varen met de OTTER... 4 Onderhoud... 5 Garantie... 5 Specificaties... 5 Waarschuwing;...

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :cellenbeton of gipsblokken

MONTAGEHANDLEIDING. :cellenbeton of gipsblokken MONTAGEHANDLEIDING model type :ZEELAND :cellenbeton of gipsblokken => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. => Volg gedurende de montage de 7 stappen

Nadere informatie

VIESMANN. Montage- en servicehandleiding. Uitvoer met veerbladen. Veiligheidsinstructies. voor de vakman. voor Vitoligno 300-H

VIESMANN. Montage- en servicehandleiding. Uitvoer met veerbladen. Veiligheidsinstructies. voor de vakman. voor Vitoligno 300-H Montage- en servicehandleiding voor de vakman VIESMANN Uitvoer met veerbladen voor Vitoligno 300-H Veiligheidsinstructies Volg deze veiligheidsvoorschriften nauwkeurig op ter voorkoming van lichamelijk

Nadere informatie

HANDLEIDING SLOTKASTFREESMACHINE 171

HANDLEIDING SLOTKASTFREESMACHINE 171 HANDLEIDING SLOTKASTFREESMACHINE 171 ALGEMENE BESCHRIJVING De slotkastfreesmachine 171 bestaat uit: Slotkastfreesmachine 171 Montagegereedschap ( sleutels ) Een vierdelige, losneembare hoogteaanslag met

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing oven

Gebruiksaanwijzing oven Gebruiksaanwijzing oven Inleiding. De door u aangekochte oven is een Nederlands product vervaardigd bij TOMA te Volkel. Hierbij is gebruik gemaakt van de beste stenen, isolatie en verwarmingselementen.

Nadere informatie

S900 S901 S902 S901-2D S903 S901-4D PS900 S903 PS300

S900 S901 S902 S901-2D S903 S901-4D PS900 S903 PS300 S900 S902 S903 PS900 PS300 S901 S901-2D S901-4D S903 Allereerst willen wij u danken voor de aanschaf van uw meubel en vertrouwen erop dat dit meubel u de komende jaren trouw van dienst zal zijn. Hieronder

Nadere informatie

NetterVibration. Netter elektrische onbalansmotoren Serie NEG, NEA, NED. Vibration im Dienst der Technik

NetterVibration. Netter elektrische onbalansmotoren Serie NEG, NEA, NED. Vibration im Dienst der Technik Serie NEG, NEA, NED Roterende trilling Toerental van tpm tot 3.00 tpm Na aanpassing van onbalansgewichten is een toerental tot.000 tpm mogelijk. van 0 N tot 2.0 N RVS of aluminium onbalansgewichten afscherming

Nadere informatie

Sulky Line Painter 1200

Sulky Line Painter 1200 Form No. 3355 9 Rev C Sulky Line Painter 00 Modelnr. 403 6000000 en hoger Gebruikershandleiding Registreer uw product op www.toro.com Vertaling van de oorspronkelijke instructies (NL) Inhoud Blz. Inleiding....................................

Nadere informatie

LED Inbouwspot WDS 1 G e b r u i k s a a n w i j z i n g Belichten

LED Inbouwspot WDS 1 G e b r u i k s a a n w i j z i n g Belichten LED Inbouwspot WDS 1 G e b r u i k s a a n w i j z i n g Belichten www.auga.nl www.auga.nl 1 Wij danken u voor de aankoop van dit product en wensen u veel waterplezier. Technische specificaties 1 Stroomkabel:

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEKJE HG800P / HG1200R. hydrofoorgroepen

INSTRUCTIEBOEKJE HG800P / HG1200R. hydrofoorgroepen INSTRUCTIEBOEKJE HG800P / HG1200R hydrofoorgroepen 2 Hartelijk dank! Hartelijk dank dat u voor een EUROM HG hydrofoorgroep gekozen hebt. U hebt daarmee een goede keus gemaakt! Wij hopen dat hij tot uw

Nadere informatie

HANDLEIDING OPERATOR'S MANUAL LIVRET DE MISE EN ROUTE BETRIEBSANLEITUNG LELYMATIC BA.T BA.S D-HV

HANDLEIDING OPERATOR'S MANUAL LIVRET DE MISE EN ROUTE BETRIEBSANLEITUNG LELYMATIC BA.T BA.S D-HV HANDLEIDING OPERATOR'S MANUAL LIVRET DE MISE EN ROUTE BETRIEBSANLEITUNG LELYMATIC BA.T BA.S D-HV.002.0798 1 INHOUDSOPGAVE...pagina VOORWOORD...2 GARANTIEBEPALINGEN...2 TYPE- EN SERIENUMMER VAN UW LELYMATIC...2

Nadere informatie

Belangrijke informatie: Veiligheidsvoorschriften: Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de lamp gaat installeren of gebruiken.

Belangrijke informatie: Veiligheidsvoorschriften: Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de lamp gaat installeren of gebruiken. Belangrijke informatie: Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de lamp gaat installeren of gebruiken. Dim de lamp nooit met een gloeilamp- of halogeen dimmer. Hierdoor zal de LED lichtbron onherstelbaar

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :cellenbeton of gipsblokken

MONTAGEHANDLEIDING. :cellenbeton of gipsblokken MONTAGEHANDLEIDING model type :LIMBURG :cellenbeton of gipsblokken => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. = => Volg gedurende de montage de 8 stappen

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 HDR-105 HALOGEEN DIMMER/SCHAKELAAR MET TRANSFORMATOR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 HDR-105 HALOGEEN DIMMER/SCHAKELAAR MET TRANSFORMATOR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 HDR-105 HALOGEEN DIMMER/SCHAKELAAR MET TRANSFORMATOR A C B F G D E Bedien uw Halogeenverlichting met één van de vele KlikAanKlikUit-zenders (niet inbegrepen). Voorzijde A: Aansluiting

Nadere informatie

Motorset GreensPro 1200 rol voor greens

Motorset GreensPro 1200 rol voor greens Motorset GreensPro 00 rol voor greens Modelnr.: 36-689 Form No. 344-755 Rev A Installatie-instructies WAARSCHUWING CALIFORNIË Proposition 65 Waarschuwing Dit product bevat een chemische stof of chemische

Nadere informatie

LED Inbouwspot WDS 3 G e b r u i k s a a n w i j z i n g Belichten www.auga.nl www.auga.nl

LED Inbouwspot WDS 3 G e b r u i k s a a n w i j z i n g Belichten www.auga.nl www.auga.nl LED Inbouwspot WDS 3 G e b r u i k s a a n w i j z i n g Belichten www.auga.nl www.auga.nl 1 Wij danken u voor de aankoop van dit product en wensen u veel waterplezier. Technische specificaties 1 Stroomkabel:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding DFE 20 T DFE 40 T DFE 80 T Dryfast Kreekweg 22 NL - 3133 AZ - Vlaardingen Tel: +31-(0)10-4261410 Fax: + 31-(0)104730011 Website: www.dryfast.nl E-mail: info@dryfast.nl Dryfast Klein

Nadere informatie

Het typenummer is te vinden op de identificatiesticker aan de onderzijde van het product.

Het typenummer is te vinden op de identificatiesticker aan de onderzijde van het product. Deze handleiding beschrijft het installatieproces van het ICU Compact oplaadpunt voor elektrische voertuigen. Lees voordat u het oplaadpunt gaat installeren deze handleiding aandachtig door. ICU Charging

Nadere informatie